Zoals ik zei van achter aangevallenquote:Op dinsdag 10 augustus 2021 13:10 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Wat zit daar voor verhaal achter ? Normaal weet ik dat alleen maffia e.d. in ruimtes overzicht willen hebben, en dus met hun rug tegen de muur gaan zitten
Maar hoe en waarom dan?quote:
quote:Op vrijdag 20 augustus 2021 18:29 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Zoals ik zei van achter aangevallen
In dit kader zou ik ook nog mijn recensie van Hemel en Aarde moeten aanvullen. Daar hadden ze ook van die banken waarbij je met rug tegen een plantenbak zit (c.q. met je hoofd in de bladeren). Bladeren houden geen maffiakogels of aanvallers tegen maar ik vond het wel prettig omdat de uitstekende varenbladeren de steeds sterker kalende plek op mijn hoofd discreet camoufleerden.quote:
quote:Op vrijdag 20 augustus 2021 19:23 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
[..]
In dit kader zou ik ook nog mijn recensie van Hemel en Aarde moeten aanvullen. Daar hadden ze ook van die banken waarbij je met rug tegen een plantenbak zit (c.q. met je hoofd in de bladeren). Bladeren houden geen maffiakogels of aanvallers tegen maar ik vond het wel prettig omdat de uitstekende varenbladeren de steeds sterker kalende plek op mijn hoofd discreet camoufleerden.
Nog een voordeel van bankjes.
Uiteindelijk dronk ik zo’n 3,5 glazen dus dat viel mee. Maar ik zit nu nog volquote:Op zondag 5 september 2021 20:30 schreef Blues het volgende:
Sodemieters, zoveel bier, zat je niet megavol
Wel leuk zo en best lekkere hapjes.
dit is toch waar Parels zat?quote:Op maandag 27 september 2021 12:57 schreef golfer het volgende:
Waar: Restaurant Moustique in Haarlem.
Wanneer: 26 september 2021
Wat:
Naar aanleiding van een aantal zeer lovende recensies hebben wij ook maar een keer dit nieuwe restaurant bezocht.
Gevestigd aan de Oude Groenmarkt in Haarlem in het pand waar voorheen restaurant Parels zat. Mooi ingericht en met een lekker terras buiten met (zelf te regelen) verwarmde zitkussens.
Chef Jesse en maitre Jelmer kennen elkaar nog van restaurant Duin en Kruidberg en besloten in het voorjaar van dit jaar de sprong in het diepe: een eigen restaurant met goed en lokaal eten uit het seizoen dat mooi opgediend wordt.
Ook hebben ze samenwerkingsverbanden met ander lokale ondernemingen, zoals brood van Boulangerie Oscar en gebak van Huize van Wely.
Omdat het waarschijnlijk de laatste mooiweer-dag was besloten wij voor een plek op het terras met naarmate het donker werd dit uitzicht:
[ afbeelding ]
Er is de mogelijkheid om a la carte te eten, maar je kunt ook kiezen voor het verrassings menu van de chef van 3, 4 of 5 gangen.
Wij besloten voor 4 gangen te gaan en gaven de chef carte blanche met de opmerking erbij dat Blues weliswaar niet vegetarisch is, maar wel gek op groenten is. Daar werd bij het hoofdgerecht dan ook rekening mee gehouden.
We bestelden bij het eten een fles Dashwood, Marlborough Sauvignon Blanc en verder een karaf kraanwater.
We begonnen allereerst met wat amuses en heerlijk brood met daarbij truffelboter:
[ afbeelding ]
Een amuse van een klein taartje met rauwe andijvie met aardappelschuim en spekjes en een amuse als goi cuon (Vietnamese loempia met rijstpapier) geserveerd met allerlei groentes en pinda crumble. Een lekker begin van de maaltijd.
1e gerecht:
[ afbeelding ]
Filet Americain gemaakt van tonijn met daar bovenop een biscuitje met ingelegde groentes en rettich en daarbij een bouillon van komkommer. Heel erg lekker en bijzonder om filet Americain van tonijn te verzinnen.
2e gerecht:
[ afbeelding ]
Scholfilet op een bedje van parelgort met aardappelschuim en olijven met daarbij een met pata negra gevuld stukje witlof op mousse van knolselderij, aardappelchips en geserveerd met een pata negrasaus. Alweer heel erg lekker allemaal.
3e gerecht:
Voor Blues:
[ afbeelding ]
Allerlei bereidingen van knolselderij. Gebakken, gefrituurd, als crème, ravioli met knolselderij etc. etc. Erbij een groene asperge en wortel. En zelfs een apart schaaltje met ijs van knolselderij met crumble:
[ afbeelding ]
Blues vond het allemaal heel erg lekker!
Voor mijzelf:
[ afbeelding ]
Gebakken tamme eendenborstfilet met daaronder nasi goreng, structuren van rode biet, bietencompote, een gyozo gevuld met eendenvlees en met hoisinsaus. Heerlijk!
Dessert:
[ afbeelding ]
Een taartbodem gevuld met chocolade ganache, met citroenmelisse, structuren van witte chocolade en ijs van witte chocola. Alweer lekker, maar wat ons betreft iets teveel aan de zoete kant.
Totale kosten voor ons tweeën: 139 euro.
Moustique is een absolute aanwinst voor Haarlem met een creatieve kok, mooi opgemaakte gerechten en ter zake kundige bediening, die gisteravond nog werd aangevuld door de enthousiaste moeder van Jelmer die zichzelf steevast 'stagiaire' bleef noemen.
Het zou ons niet verbazen als daar binnenkort op z'n minst een vermelding in de Gault Millau-gids volgt en wie weet volgt er zelfs wel een Michelinster.
9/10
Klopt. Dat staat ook in het verslag.quote:
sorry, overheen gelezenquote:Op maandag 27 september 2021 15:27 schreef golfer het volgende:
[..]
Klopt. Dat staat ook in het verslag.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |