abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 9 augustus 2018 @ 16:43:27 #76
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181057136
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 16:37 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Jij bent dus kieskeurig?
Ik heb gewoon grenzen.
En te ludieke namen of dingen, die laat ik aan mij voorbij gaan ja.
De ballentent zul je me ook nooit vinden.
BBQ sauzen voor mannen zal ik ook niet kopen.
Dat soort dingen.

Maar goed, laten we gauw ontopic gaan voor LS ingrijpt!
pi_181057163
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 16:43 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik heb gewoon grenzen.
En te ludieke namen of dingen, die laat ik aan mij voorbij gaan ja.
Ook als ze een Michelin ster hebben?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  donderdag 9 augustus 2018 @ 16:47:19 #78
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181057232
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 16:44 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Ook als ze een Michelin ster hebben?
Ja, waarschijnlijk wel.
Ken jij restaurants met michelin ster en ludieke naam?
pi_181058035
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 16:47 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, waarschijnlijk wel.
Ken jij restaurants met michelin ster en ludieke naam?
The Fat Duck bijvoorbeeld kan je toch wel als ludiek zien lijkt me?
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_181058756
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 16:43 schreef RobinOok het volgende:
BBQ sauzen voor mannen zal ik ook niet kopen.

bestaat dat echt? :@ :')
pi_181059344
quote:
[..]

bestaat dat echt? :@ :')
Yups.
In de supermarkt, bij het rek met de omhoog staande de toiletbrillen.
  donderdag 9 augustus 2018 @ 20:37:13 #82
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181063769
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 17:35 schreef Tim86 het volgende:

[..]

The Fat Duck bijvoorbeeld kan je toch wel als ludiek zien lijkt me?
Nee, zou ik niet als ludiek zien. Een eend kun je eten en een vette eend helemaal. :9
  donderdag 9 augustus 2018 @ 20:40:42 #83
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181063910
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 18:17 schreef Prego het volgende:

[..]

bestaat dat echt? :@ :')
pi_181064611
quote:
1s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 20:40 schreef RobinOok het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Zo onbeschoft ja die sauzen. Ze komen er bij ons ook niet in.

Maar ja, ontopic weer verder.
Spoilers!
pi_181064672
quote:
1s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 21:00 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Zo onbeschoft ja die sauzen. Ze komen er bij ons ook niet in.

Maar ja, ontopic weer verder.
Ben druk met een reis plannen naar Colombia dan beloof ik hier ook wat verslagen te geven :)
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_181065514
Eentje om te vermijden: De bistro van het Ibis hotel in Dinant. Om de trek te stillen hier met z'n vieren een croque monsieur besteld. Drie van de vier waren koud, de vierde lauwwarm. We hebben ze dan ook teruggestuurd. Toen ze weer de keuken uitkwamen waren ze warm, zompig en slap. Duidelijk opgewarmd in de magnetron. Op de dame bij de kassa na reageerde het personeel ongeinteresseerd op onze klacht.

Prijs: ¤9,75 per "tosti".
Cijfer: Meer dan een 2 kan ik er niet van maken. Het was erbarmelijk slecht.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 09-08-2018 21:54:15 ]
pi_181067866
9,75 voor een croque is al van de zotte, laat staan een opgewarmde uit de magnetron :o :(
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 20:10:49 #88
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181086972


Waar?
Osteria Vera in de Karel Doormanstraat in Rotterdam.

Wat at je?
Burrata met citroenzest, doperwten en asperge
Vongole met tomaatjes
Carpaccio van Simmentaler rund
Octopus met aardappel en tomaat
Ravioli met asperge, ricotta en citroenboter
Tagliatelle met konijn
We namen dus geen hoofdgerecht.

Impressie?
Nieuw restaurant. Modern, strak, fris ingericht. Fijne ambiance. Misschien ietsje te pretentieus en een tikkeltje te duur voor gerechten die al 3 miljoen jaar op het Italiaanse repertoire staan. Maar als je de prijs vergeet is het gewoon een fijn restaurant met lekkere, klassiek Italiaanse gerechten.

Kosten?
Rekening was ¤ 129,50 voor bovenstaand 6 gerechtjes en een fles wijn van ¤ 38,50

Cijfer?
9,3 als je de prijs vergeet
8 als je die niet kunt vergeten
pi_181087122
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Waar?
Puri Mas, Lange Leidsche Dwarsstraat, Amsterdam

Wat at je?
Soort rijsttafel met nasi, nasi kuning, diverse gerechtjes waaronder rendang,iets met gefrituurde vis, varkens- en lamssate.


Impressie?
Best een acceptabel restaurant gezien de omgeving waar het is gelegen (op 3 minuten lopen van het Leidsche Plein). Binnen is het netjes, rustig, vriendelijke bediening en snelle service. Wel een hoop personeel: pakweg 5 of 6 man voor evenveel bezette tafels.
Het eten was best lekker maar zeker niet het beste Indische restaurant waar ik gegeten heb. Het had van mij net allemaal iets aromatischer gemogen. Genoeg pepertjes en pittigheid maar de andere kruiden bleven wat achter. Daarnaast was de gefrituurde vis slap en had wat teveel olie opgezogen, de lamssaté was ongeveer even mals als een autoband, de ketang goreng kwam vrijwel zeker uit een zakje en had wel iets van de minifriet-chipszakjes.
Klinkt allemaal erg dramatisch maar dat was het zeker niet: Voor een uitgebreide hap voor een concert in de Melkweg of Paradiso is dit meer dan prima.

Kosten?

Geen idee. Was gratis voor mij.

Cijfer?
7
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 20:20:11 #90
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181087241
Puri Mas zegt een authentiek Indonesisch restaurant te zijn, niet Indisch. ;)
En het ziet er inderdaad niet bijzonder lekker uit. Maar ook zeker niet vies. Ik zou het eten.
Maar toch 1 vraagje: zie ik daar nu pindasaus over de sate udan? :X
pi_181087403
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 20:20 schreef RobinOok het volgende:
Puri Mas zegt een authentiek Indonesisch restaurant te zijn, niet Indisch. ;)
En het ziet er inderdaad niet bijzonder lekker uit. Maar ook zeker niet vies. Ik zou het eten.
Maar toch 1 vraagje: zie ik daar nu pindasaus over de sate udan? :X
Euh, ja... Als je die rechter bedoeld.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 20:26:22 #92
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181087416
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 20:25 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Euh, ja...
Brrrrrrr.
pi_181087527
quote:
1s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 21:27 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Eentje om te vermijden: De bistro van het Ibis hotel in Dinant. Om de trek te stillen hier met z'n vieren een croque monsieur besteld. Drie van de vier waren koud, de vierde lauwwarm. We hebben ze dan ook teruggestuurd. Toen ze weer de keuken uitkwamen waren ze warm, zompig en slap. Duidelijk opgewarmd in de magnetron. Op de dame bij de kassa na reageerde het personeel ongeinteresseerd op onze klacht.

Prijs: ¤9,75 per "tosti".
Cijfer: Meer dan een 2 kan ik er niet van maken. Het was erbarmelijk slecht.
Geen idee of dat Leffe restaurant er nog zit daar aan de Maas, maar daar hebben we jaren terug goed gegeten.
pi_181163223
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Waar?
Het Amsterdammertje, Loenen aan de Vecht

Wanneer?
Afgelopen Weekend

Wat at je?
Het 6 gangen verrassingsmenu
• MAKREEL
Gepekelde en gemarineerde makreelfilet met diverse bereidingen van tomaat en harissa


• INKTVIS
Zacht gegaarde inktvis met warm gerookte asperge, diverse soorten zeewier, zwarte kroepoek en lardo dressing

• KALF
Cannelloni gevuld met gestoofde kalfsnek en eendenlever, geserveerd met zoetzure artisjok, lavas en olijf


• RODE MUL
Rode mul filet met een crème van waterkers, doperwten, hangop van geitenyoghurt en bouillabaissesaus van mul

• WIEDENLAM
Diverse bereidingen van Wiedenlam met kokkels, zilte groenten en een crème van broccoli en eigen jus


• AARDBEI
Gemarineerde aardbei, sorbet van aardbei en tonic en aardbei eiwitschuim gevuld met een ijspastille van verveine


Met vooraf een amuse van een zwarte ravioli van een soort van kroepoek en gevuld met een creme van mierikswortel en knoflook, en een 'reis om de wereld' van een ei gevuld met eierdooier, appelstroop en haringkuit, een soort chipsfrietjes met een overtuigende replica van de kaas op Hamka's en nog 2 gerechtjes die ik alweer vergeten ben. Daarna koffie met friandises.

Impressie?
Naar wat een reeks van wat minder indrukwekkende restaurantervaringen vond ik het weer eens tijd om goed uit te pakken, dus zijn we opgetogen naar het dichtstbijzijnde sterrenrestaurant (technisch gezien zou Tante Koosje ongeveer 50 m dichter bij zijn, maar daarvan sprak me de kaart wat minder aan). We waren dus voorbereid op een culinair indrukwekkende avond. In een willekeurig ander restaurant was het ook allemaal best prima geweest, maar bij een ster ligt de lat (en mijn verwachting) toch net wat hoger. Bij kleine details en schoonheidsfoutjes die je het restaurant om de hoek wel vergeeft, verwacht je hier toch wat meer perfectie.

Maar nu het eten: Op zich dikke prima, al werd er naar mijn gevoel wat te geforceerd met schuimpjes, crempjes, gelletjes en andere tierlanteintjes gewerkt, zonder dat dit direct de smaak ten goede kwam. Maar dat is vooral mijn eigen voorkeur en niet echt een objectief criterium.

Bij de amuses vielen het ei gevuld met eigeel, appelstroop en haringkuit op, een verrassende smaakcombinatie die wonderwel werkte. Niet iets wat ik snel elke dag zou willen eten, maar de zoet/zuur/zilt-combinatie was een stuk lekkerder dan hij klinkt ('Juk!¨ ;) ) Ook de minifrietjes met kaasmengsel dat precies smaakte zoals het spul op de Hamka's smaakt. Niet per sé ontzettend lekker, maar wel fascinerend dat een topkok in de keuken het industriele kaaspoeder van Croky overtuigend heeft weten te repliceren.


De gerechten zelf begonnen wat teleurstellend, met gelukkig een culinair orgasme naar het einde toe. Maar daarover zo meer.

De makreel werd geserveerd met een aantal bereidingen van tomaat, waaronder een bolletje tomatenijs met harissa. Vooral de tomatenbereidingen waren ontzettend smaakvol en goed bereid. Ik kon me alleen bij het gerecht niet aan het gevoel onttrekken dat de makreel er alleen maar bij lag omdat ze geen vegetarisch gerecht durfden te serveren: de tomatenbereidingen waren zo overheersend en smaakvol en pittig (harissa), dat de gemarineerde makreel totaal wegviel. Je begint je echt af te vragen of de kok het wel geproefd heeft, want de balans was echt zoek. Zeker niet vies (de tomaat was ronduit lekker zelfs), maar wel merkwaardig, de makreel voegde echt helemaal niets toe aan het gerecht.

De zacht gegaarde inktvis was blijkbaar op de barbeque bereid (er stond een grote green egg in de keuken), maar daar was weinig van te proeven. Niet per se erg, want het lekker was hij zeker. Helemaal overtuigen deed het gerecht als totaal niet: het waren een hoop vakkundig en lekker gemaakte bereidingen van zeewier (gekookt, krokant) en lekkere kroepoek, maar het bleven allemaal losse elementjes in plaats van een totaal te vormen. Doet er niets aan af dat het lekker en interessant was.


De Canneloni was vervolgens wel echt teleurstellend. Ik snap echt niet hoe een sterrentent zo'n smakeloze aanfluiting durft te serveren. Goed bereid, structuur prima, maar volgens mij heeft werkelijk niemand in de keuken geproefd wat ze aan het maken waren. Er zat totaal geen smaak aan het hele gerecht behalve aan een fliebertje zoet-zure artichoc en een paar stukjes nogal penetrant smakende, uit de toon vallende reuzenolijf. Ik heb hier serieus het gevoel bij dat iemand zout, peper of andere kruiden is vergeten toe te voegen. Echt een complete misser, die ik zelfs bij een willekeurig eetcafe jammer had gevonden. Nou is smaak tot op zekere hoogte iets persoonlijks, maar ik kan me gewoon niet voorstellen dat dit was zoals het gerecht bedoeld is. Ik vraag me echt af wat er gebeurt zou zijn als ze dit aan een inspecteur van Michelin hadden durven te serveren.

Gelukkig ging het daarna stijl omhoog qua niveau: De rode mul was perfect gebakken en lag op een soort 'stellage' in de de bouillabaisse waardoor hij zijn knapperigheid en structuur behield. De bouillabaisse zelf was ook heerlijk smaakvol, met wat bijpassende frisheid en wrangheid van de yoghurt. Gewoon perfect. En niets anders dan perfect.


Het wiedenlam was bijna even perfect, terwijl het gerecht nu ook veel meer dan eerdere gerechten een geheel vormde (of zou het door de wijn komen?). Vlees perfect rosé gebakken, lekker sappig, mooi stukje stoofvlees. Als er al kritiek op dit gerecht is, dan is het dat de hoeveelheid vlees wel karig was voor een hoofdgerecht. Maar qua smaak en bereiding echt ruim op het niveau dat je verwacht.

We dronken er een fles Pinot Noit uit Ulestraten bij.

Wat betreft de bediening: Het is allemaal wel erg efficient en doelmatig ingericht. De hele bediening doet de hele zaak, je krijgt dus ook telkens iemand anders aan je tafel. Persoonlijk vind ik dit wel jammer omdat je daardoor ook geen persoonlijke band met de bediening opbouwt en de bediening minder goed in de gaten heeft wat voor type klant je voor je hebt. Wel is iedereen van de bediening, zonder uitzondering, profesioneel, alert en deskundig. Maar dat gebrek aan persoonlijkheid gaf mij wel een beetje het gevoel van een strandtent, een uitermate profesionele en luxe strandtent weliswaar, maar je blijft je een beetje een klant in een eetfabriek voelen.

Ook werken ze nogal gestandariseerd. De gasten lijken in groepen ingedeeld te worden die dan telkens tegelijkertijd hun volgende gerecht krijgen. Dus ongeacht of je nu snel of langzaam eet, haast hebt of niet, je zult moeten wachten totdat de laatste van 'jouw' groep zijn eten op heeft. Dat massale blijkt ook uit het (subtiele) gepush van het menu en wijnarrangement bij binnenkomst. Je moet echt nadrukkelijk vragen om de kaart te mogen zien en á la carte eten of iets anders dan het 4, 5 of 6 gangen menu (zoals het 8 gangen menu) wordt niet bepaald gestimuleerd. Dat bleek ook toen ik bij het dessert om een dessertwijn vroeg: Eigenlijk had ik zin een een mierzoete, sauterne-achtige wijn, maar voordat ik het ook maar doorhad, stond er ongevraagd de mousserende rosé uit het wijnarrangement voor mijn neus. Op dat moment had ik ook geen zin om hierover in discussie te gaan, maar bij een restaurant van dit niveau verwacht je toch een persoonlijkere benadering met meer aandacht voor de klant. Anders ga ik wel een biefstuk eten bij Loetje.

Kosten?
275, voor twee personen incl drank.

Cijfer?
Vind ik lastig. Normaal zou ik zeggen een 7-.
Maar bij een sterrenrestaurant verwacht ik toch net wat minder schoonheidsfoutjes bij het eten en een wat persoonlijkere benadering. Met dat gevoel erbij, vindt ik het eigenlijk maar net een voldoende. Een 6 ofzo. Daarintegen is het wel weer best betaalbaar vergeleken met andere restaurants.

[ Bericht 1% gewijzigd door stavromulabeta op 13-08-2018 22:04:00 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  maandag 13 augustus 2018 @ 21:50:59 #95
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_181163538
Hm. Leuk dat je zo uitgebreid een review schrijft, maar ik snap je teleurstelling v.w.b. de smaken. Zonde zeg, ik snap ook niet dat er geen ruimte is voor je eigen mening en het bijna een productierestaurant lijkt. Jammer.

Enneh: "deedt". Die kan echt niet hoor. ;-)
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 00:13:44 #96
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_181167537
Zo dan. Das jammer ja, mijn bezoek aan dat restaurant 2 jaar geleden herinner ik me een stuk positiever, vooral de amuses doen me nog steeds het water in de mond lopen, vooral de sateh kambing.

Afgelopen week 3 maal uiteten geweest:
Ron gastrobar 7/10, fijn terras, gerechten raakten me niet echt. Lijkt massaproductie, vooral de koude gerechten zoals de ganzenlever en het toetje. De spareribs waren lekker, maar niet wow, wel redelijk vriendelijk geprijsd.

Tribeca, 9,5/10, fantastisch, niet minder dan dat, een derde ster in de toekomst zou me niet verbazen. Alles klopt hier, de sfeer, de wijn, het eten, de gasten..hier ga ik snel nog eens eten!

Central park Voorburg: mooie locatie, prima eten en erg fijne gastheer/gastvrouw. Heerlijk terras ook. Beter dan de gastrobar in Amsterdam de week ervoor, maar met vergelijkbaar concept. 8/10

Oh,en eigenlijk ook nog een 4e keer: Thaise snackbar bird in Amsterdam. Alsof je in Bangkok bent, benauwd en krap binnen, eten heerlijk en ongelooflijk goedkoop. 8,5/10

[ Bericht 6% gewijzigd door Kopstoot op 14-08-2018 00:25:47 ]
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 00:16:30 #97
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_181167605
@Stravo: leuke recensie, maar wat ik dan niet snap is dat je dan niet ter plekke over de, in jouw ogen, niet kloppende of niet goed zijnde zaken, commentaar geeft aan de bediening of de kok.
Ik ben intussen wel zo assertief dat ik, als mij iets niet bevalt, of als een smaak niet klopt, er wat van zeg.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 00:17:50 #98
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_181167641
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 00:13 schreef Kopstoot het volgende:

Tribeca, 9,5/10, fantastisch, niet minder dan dat, een derde ster in de toekomst zou me niet
Kan je daar wat verder over uitweiden? Met over wat je er gegeten hebt?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_181170566
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 00:16 schreef golfer het volgende:
@Stravo: leuke recensie, maar wat ik dan niet snap is dat je dan niet ter plekke over de, in jouw ogen, niet kloppende of niet goed zijnde zaken, commentaar geeft aan de bediening of de kok.
Ik ben intussen wel zo assertief dat ik, als mij iets niet bevalt, of als een smaak niet klopt, er wat van zeg.
Over die wijn heb ik naderhand bij het afrekenen wel een opmerking geplaatst, dat ik dat niet helemaal de bedoeling vond, het was toevallig ook de sommelier waar ik bij afrekende. Over die kalfs-caneloni had ik inderdaad iets moeten (en achteraf ook willen zeggen), dat gerecht was gewoon echt onder de maat. Maar goed, helaas niet gedaan.

Daarnaast waren er nog wel wat van die rare dingetjes, friandises staan op tafel (inclusief gekoelde/smeltende dingen), maar mijn kop koffie laat nog letterlijk een kwartier op zich wachten. Kan gebeuren, maar echt geweldig is het niet. De mini-donut bij de friandises had ook al duidelijk te lang gelegen en was behoorlijk rubberig geworden. Als je de versheid van de soort dingen niet kunt garanderen, bedenk dan iets anders. Allemaal kleine details die net niet belangrijk genoeg zijn om er iets van te zeggen, maar wel de totale indruk naar beneden halen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  Moderator / Miss SHO dinsdag 14 augustus 2018 @ 07:08:12 #100
22592 crew  Ole
pi_181170611
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 20:20 schreef RobinOok het volgende:
Puri Mas zegt een authentiek Indonesisch restaurant te zijn, niet Indisch. ;)
En het ziet er inderdaad niet bijzonder lekker uit. Maar ook zeker niet vies. Ik zou het eten.
Maar toch 1 vraagje: zie ik daar nu pindasaus over de sate udan? :X
toerist trap. ik woon hier. Zijn veel betere Indonesische restaurants
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')