abonnement Unibet Coolblue
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 6 september 2022 @ 23:39:54 #201
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_205873688


Waar? Wilma & Alberts te Haarlem https://wilma-alberts.nl/
Wanneer? vandaag
Wat at je? Entrecote
Impressie? zie hierboven
Kosten? Geen idee. Ik was gast. Mijn stuk vlees 37,50 voor 350 gram koe.
Cijfer? Doe ik niet aan. Wel Vlees = Goed. Bediening = Prima. De Rest = Mweh. Overall wel voldoende. Vergane Glorie? Wrs ja. Ben alleen niet verder dan het terras geweest.

Het Steakhuis van Wilma & Alberts al sinds 1971 een begrip in Haarlem. Echterrrrr niet alleen positief. Zie de de stukjes op Tripadviser en Ome Googel. Ondanks alles wilde ik er toch eens eten.

Ik ging voor de entecote en die was lekker. Goed mediumrare. Het Vlees ^O^ Ook het lamsvlees van een tafelgenoot was lekker. We hadden ook diverse bijgerechten. Champignons prima. Salade en aardappeltjes ok. De sauzen (pepersaus en Rode Wijnsaus) kwamen toch niet verder dan ok... Het was wat het is, maar ook geen wow-gevoel.

De bediening en het gevoel lees je ook nog wel eens wat over. Dat was dit keer prima. In ieder geval geen gevoel van ´wat moet je hier´ of ´ haast je de tafel moet weer vol´.

Conclusie is wel wil je naar een goed vleesrestaurant in Haarlem? Ga naar The Golden Bull. Betaal je net zo veel, maar wel meer waar voor je geld.

[ Bericht 2% gewijzigd door borisz op 07-09-2022 10:24:14 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 6 september 2022 @ 23:52:38 #202
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205873767
Sinds 1984 niet meer bij Wilma en Albert geweest en nu weet ik weer waarom. :+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_205874937
Oh wat erg! 1985 belde, ze willen hun garnituur terug :')
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_205895463
Jaren geleden bij Wilma&Albert gegeten, had een biefstuk met zenen erin.
Hele discussie met de kok.. Het was goed vlees, blablablabla...Nee, het was geen goed vlees, want er zitten zenen in.
Nooit meer geweest. Als ik de naam lees, zoals nu, zie en proef ik weer dat vlees. Jammer, maar zo werkt het wel..

Voor degene uit de buurt, hoe goed is Subliem?
Staat op het lijstje voor deze maand.. Maar hoor verschillende berichten.
  donderdag 8 september 2022 @ 20:30:56 #205
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205897548
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2022 19:22 schreef Nielojram75 het volgende:

Voor degene uit de buurt, hoe goed is Subliem?
Staat op het lijstje voor deze maand.. Maar hoor verschillende berichten.
Wij vonden het absoluut niet zo subliem.
Een deel van onze recensie:
quote:
Jammer dat al het garnituur bij elk gerecht hetzelfde was. Ook vreemd om bij een tournedos (je zult maar kosjer of halal zijn) ongevraagd een plak spek te serveren. En tenslotte zou het netter zijn om de gerechten buiten de kaart om op een bord met de prijs erbij te zetten of in ieder geval de prijs ervan op te vermelden bij het opnoemen van die gerechten. Dan hadden we niet achteraf zo geschrokken toen we zagen dat er voor een paar plakken kort aangebraden tonijn ( ca. 100 gram) maar liefst 35 euro in rekening werd gebracht. Kwaliteit/prijsverhouding is niet goed.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_205897952
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2022 09:10 schreef mascara-klodder het volgende:
Oh wat erg! 1985 belde, ze willen hun garnituur terug :')
Ziet er idd wel wat troosteloos uit, zeker voor die prijs
pi_205899155
Ben er n keer wezen lunchen omdat dat de enige tent was die nog plaats vrij had (zal wel geen goed nieuws zijn).
Maar gelukkig dat je niet zelf hoefde te betalen. Zie er geen 37,50 aan af :N
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_205924326
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2022 20:30 schreef golfer het volgende:

[..]
Wij vonden het absoluut niet zo subliem.
Een deel van onze recensie:
[..]

Ik waardeer jullie smaak, volgens mij ben ik net zo'n zeikerd qua eten als jullie ( = compliment)
Wat zijn volgens jou en Bluess de places to go in Haarlem, momenteel?
( Ik hou niet van vis, en bestie is het liefst vegetarisch..)
  zaterdag 10 september 2022 @ 20:28:11 #209
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205924788
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2022 19:55 schreef Nielojram75 het volgende:

Ik waardeer jullie smaak, volgens mij ben ik net zo'n zeikerd qua eten als jullie ( = compliment)
Wat zijn volgens jou en Bluess de places to go in Haarlem, momenteel?
( Ik hou niet van vis, en bestie is het liefst vegetarisch..)
Absolute aanraders in Haarlem (niet goedkoop) zijn ML, Olivijn, Ratatouile, Moustique en sinds kort Mano.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_205938571
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2022 20:28 schreef golfer het volgende:

[..]
Absolute aanraders in Haarlem (niet goedkoop) zijn ML, Olivijn, Ratatouile, Moustique en sinds kort Mano.
Dank. Ga even neuzen!
pi_205952364
Waar?
Restaurant Voltaire*, Parc (met een chique c) Broekhuizen, Leersum
Wat at je?

Het 7 gangen-menu 'Voltaire'

• Kingkrab l pompoen | nectarine | verveine
• Coquille l ganzenlever | paling | selderij
• Langoustine l komkommer l rookolie l gember
• Kalfszwezerik l aubergine | spitskool | ricotta
• Anjou duif l bietjes l kersen l pompoenpit
• Ananas l kokos | chocolade | bergamot l Blauwe Bessen
• basilicum | rode wijn | karnemelk




Impressie?
Ik was als een eerder bij Voltaire gaan eten maar wat een ontzettend fijn restaurant blijft het toch! Om er - zonder dat iemand hoeft te Bobben - te komen heeft wat voeten in de aarde: Een lang ritje met buslijn 50 dwars door de heuvelrug en dan nog 20 minuten over een donker pad door het bos vol wortels en met spannende greppeltjes links en rechts of op de suïcidale manier langs een onverlichte weg waar nogal hard gereden wordt. Maar dan doemt in de verte het landhuis op aan het eind van een lange oprijlaan en weet je al dat het de moeite waard gaat zijn. Bij binnenkomst volgt een vriendelijke ontvangst door de gastvrouw (die je de rest van de avond niet meer zult zien tenzij je op terugweg van de toiletten verdwaalt in het omvangrijke landhuis) en ga je naar de knusse maar smaakvol klassiek-modern ingerichte eetzaal met uitzicht over het terras en de vijver. Niet te klein maar ook niet te groot. Precies het juiste formaat voor persoonlijke aandacht door het personeel zonder benauwend te worden.

Het eten is prima, zoals je ook mag verwachten. Klassieke gerechten maar dan in een moderne kookstijl met frisse zuren en genoeg aandacht voor groenten. En spannende combinaties die dan net weer klassiek genoeg zijn om ook aan je oma voor te schotelen. Geen trendsettende verrassingen die de culinaire 22ste eeuw gaan beïnvloeden maar wel degelijk en perfect uitgevoerd vakmanschap.



En dan de sfeer en het personeel: Ik kan weinig restaurants waar het personeel elk type gezelschap zo goed thuis kan laten voelen en het personeel zo zorgzaam is. Ik was zo eigenwijs om de subtiel gebrachte waarschuwing bij onze wijnkeuze (een redelijk heftige pinot noir) maar in de wind te slaan om vervolgens tot de conclusie te komen dat die bij de gerechten toch wel de plank missloeg. Toch weten ze je dan haarfijn gerust te stellen met de mededelingen dat het belangrijker is dat je lekkere wijn drinkt dan dat het de wijn/spijscombinatie klopt. En om dingen als de bus halen hoef je je ook geen zorgen te maken: Een mededeling aan het begin van de avond dat we uiterlijk om 22:46 weg moeten en je hebt er geen omkijken meer na. Inclusief het aanbod om de nachtportier even naar de bushalte te laten rijden. Je hebt echt een avond lang de indruk dat je in een klassieke film met James Dean en Audrey Hepburn terecht bent gekomen. Waren alle restaurants maar zo perfect.

Kosten?
425,- voor 2 personen, inclusief aperitief, fles wijn en koffie

Cijfer?
9 1/2. Puur omdat ik de 10 bewaar voor wat ik nooit ga vinden.

[ Bericht 1% gewijzigd door stavromulabeta op 12-09-2022 21:09:33 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  maandag 12 september 2022 @ 22:12:33 #212
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205953649
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2022 20:58 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar?
Restaurant Voltaire*, Parc (met een chique c) Broekhuizen, Leersum
Wat at je?

Het 7 gangen-menu 'Voltaire'

• Kingkrab l pompoen | nectarine | verveine
• Coquille l ganzenlever | paling | selderij
• Langoustine l komkommer l rookolie l gember
• Kalfszwezerik l aubergine | spitskool | ricotta
• Anjou duif l bietjes l kersen l pompoenpit
• Ananas l kokos | chocolade | bergamot l Blauwe Bessen
• basilicum | rode wijn | karnemelk

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Impressie?
Ik was als een eerder bij Voltaire gaan eten maar wat een ontzettend fijn restaurant blijft het toch! Om er - zonder dat iemand hoeft te Bobben - te komen heeft wat voeten in de aarde: Een lang ritje met buslijn 50 dwars door de heuvelrug en dan nog 20 minuten over een donker pad door het bos vol wortels en met spannende greppeltjes links en rechts of op de suïcidale manier langs een onverlichte weg waar nogal hard gereden wordt. Maar dan doemt in de verte het landhuis op aan het eind van een lange oprijlaan en weet je al dat het de moeite waard gaat zijn. Bij binnenkomst volgt een vriendelijke ontvangst door de gastvrouw (die je de rest van de avond niet meer zult zien tenzij je op terugweg van de toiletten verdwaalt in het omvangrijke landhuis) en ga je naar de knusse maar smaakvol klassiek-modern ingerichte eetzaal met uitzicht over het terras en de vijver. Niet te klein maar ook niet te groot. Precies het juiste formaat voor persoonlijke aandacht door het personeel zonder benauwend te worden.

Het eten is prima, zoals je ook mag verwachten. Klassieke gerechten maar dan in een moderne kookstijl met frisse zuren en genoeg aandacht voor groenten. En spannende combinaties die dan net weer klassiek genoeg zijn om ook aan je oma voor te schotelen. Geen trendsettende verrassingen die de culinaire 22ste eeuw gaan beïnvloeden maar wel degelijk en perfect uitgevoerd vakmanschap.

[ afbeelding ]

En dan de sfeer en het personeel: Ik kan weinig restaurants waar het personeel elk type gezelschap zo goed thuis kan laten voelen en het personeel zo zorgzaam is. Ik was zo eigenwijs om de subtiel gebrachte waarschuwing bij onze wijnkeuze (een redelijk heftige pinot noir) maar in de wind te slaan om vervolgens tot de conclusie te komen dat die bij de gerechten toch wel de plank missloeg. Toch weten ze je dan haarfijn gerust te stellen met de mededelingen dat het belangrijker is dat je lekkere wijn drinkt dan dat het de wijn/spijscombinatie klopt. En om dingen als de bus halen hoef je je ook geen zorgen te maken: Een mededeling aan het begin van de avond dat we uiterlijk om 22:46 weg moeten en je hebt er geen omkijken meer na. Inclusief het aanbod om de nachtportier even naar de bushalte te laten rijden. Je hebt echt een avond lang de indruk dat je in een klassieke film met James Dean en Audrey Hepburn terecht bent gekomen. Waren alle restaurants maar zo perfect.

Kosten?
425,- voor 2 personen, inclusief aperitief, fles wijn en koffie

Cijfer?
9 1/2. Puur omdat ik de 10 bewaar voor wat ik nooit ga vinden.
Het ziet er allemaal likkebaardend lekker uit, maar de prijzen zijn tegenwoordig echt niet normaal meer.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_205953807
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 september 2022 23:52 schreef golfer het volgende:
Sinds 1984 niet meer bij Wilma en Albert geweest en nu weet ik weer waarom. :+
Een keer per ongeluk terecht gekomen.. nooit meer.
Juin uit Eigen Tuin!
pi_205953931
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2022 22:12 schreef golfer het volgende:

[..]
Het ziet er allemaal likkebaardend lekker uit, maar de prijzen zijn tegenwoordig echt niet normaal meer.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bij Voltaire snap ik de kosten wel. 0,3 FTE per tafel ronddrentelend en nog wat mensen in de keuken aan de gang. Het is het ook wel waard. Liever ruim 400,- voor een fantastische avond dan 100,- voor pizza, Unilever Food Solutions Panna Cotta + een fles middelmatige prosecco bij de Pizzabakkers.

Maar ik schrok wel want in 2019 heb ik voor iets vergelijkbaar 310,-- afgerekend bij Voltaire (blijkens mijn afschriften).
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_205962591
Nou niet overdrijven Stavro, het is vanaf de rotonde 5 minuten lopen langs een kaarsrechte weg, het is nu zomer en dus gewoon licht en je kan ook op het laantje naast de weg lopen zodat je niet van de sokken wordt gereden :P

Ik woon er vlakbij en wil er al lang eens gaan eten maar ze houden in het weekend vast aan de regel dat je dan ook moet overnachten en dat vinden we toch wat gortig. Dus toevallig afgelopen zaterdag nog eens gebeld of ze een afzegging hadden, maar t zat helemaal vol. Onze kans komt nog wel en na jouw recensie nog meer zin in!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_205962765
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2022 19:02 schreef Gripper het volgende:
Nou niet overdrijven Stavro, het is vanaf de rotonde 5 minuten lopen langs een kaarsrechte weg, het is nu zomer en dus gewoon licht en je kan ook op het laantje naast de weg lopen zodat je niet van de sokken wordt gereden :
Betrapt :P Maar het is serieus wel wat meer dan 5 minuten lopen. 1,7 km volgens mijn kaartje. Maar dat donker was inderdaad pas op de terugweg een punt.

quote:
Ik woon er vlakbij en wil er al lang eens gaan eten maar ze houden in het weekend vast aan de regel dat je dan ook moet overnachten en dat vinden we toch wat gortig. Dus toevallig afgelopen zaterdag nog eens gebeld of ze een afzegging hadden, maar t zat helemaal vol. Onze kans komt nog wel en na jouw recensie nog meer zin in!
Het is echt heel erg de moeite waard, ook al is het een keer op donderdag. Gewoon doen!
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_205982615
Even wat geveegd, want 't was nodig. Zonde van 't topic anders.
Nu kunnen we weer fris verder.
"A flower would never force itself to bloom in the cold winter. So why would we?"
- Jonna Jinton
  vrijdag 16 september 2022 @ 14:20:02 #218
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205996810
Wanneer: 14-9-2022
Waar: Restaurant Bosq, Texel
Wat:
Restaurant Bosq in Den Hoorn zat op deze doordeweekse woensdagavond helemaal vol.
We begonnen met een glas Cava:

Daarna 2 amuses:

Een chip van Texelse schapenkaas met komijn.


Spaanse olijf gevuld met ansjovis en een pepertje met een augurkje.

Je kunt bij Bosq kiezen voor een 4 of 5 gangenmenu van de chef of a la carte bestellen. Wij besloten om het laatste te doen.

1e gerecht.
Voor Blues:

Steak tartare Orientaal met gepofte rijst, sirachamayonaise en ingelegde groentensalade.
Erg lekker en een beetje pittig enhet krokantje van gepofte rijst paste er prima bij.
Voor mij:

Noordzeekrab, flan van sushirijst, groentenvinaigrette en schuim van komkommer en oester.
De flan van sushi heb ik nietr geproeft. Verder vrij weinig krab.

2e gerecht.
Voor Blues:

Ravioli van Texelse schapenkaas met een saus van 3 soorten melk (schaap, geit en koe), zilte groenten en algen-geitenboter.
Goed op smaak, 3 ravioli's.

Voor mij:

Kreeft met gerookte paling, gepofte rode biet, venkel en een saus van unagi (een soort paling).
Weinig kreeft vond ik, volgens mij niet eens een halve kreeft. 1 klein flierpje paling. De gepofte biet had de overhand in dit gerecht.

3e gerecht.
Dit gerecht deelden wij:

Geglaceerde kalfszwezerik met kokoscrème, komkommer, teriyaki, pina en krokante kippenhuid.
2 minimale stukjes zwerezik en veel te zout.

We dronken er een glas Sauvignon Blanc en Merlot bij.

De gerechten waren allemaal erg kleine porties en aan de wat zoute kant.
Tussen de diverse gerechten vonden wij de wachttijd erg lang (1 uur tussen 1e en 2e gerecht), dus daar hebben we wat van gezegd en we besloten dan ook het hierbij te laten.

Kosten, inclusief drank: 142,50

Wat ons betreft te duur voor het gebodene.
Prijs-kwaliteit 6/10.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 16 september 2022 @ 14:33:11 #219
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205996991
Wanneer: 15-9-2022
Waar: Strandafgang 17, de eerste etage, De Koog, Texel.
Wat:

We hadden goede recensies gelezen over een restaurant boven strandtent Paal 17, genaamd 'de eerste etage'.
Mooi ingericht met comfortabele stoelen en als je geluk hebt ook een mooie zonsondergang.
We begonnen met een aperitief: gin-tonic tanqueray black current met 3 blauwe bessen voor Blues en een glas cava voor mij:


Amuse:

Griekse olijven, chips met een dip van rucola en risotto-paddenstoelen-bitterballen.

Hoewel je ook a la carte kunt bestellen besloten wij dit keer voor het 4-gangen menu van de chef te gaan.

Gerecht 1.

Tartaar van tonijn met yuzu-, avocado- en miso-crème en een krokantje van sesam.
Mooi grof gesneden tonijn, perfect van temperatuur en erg lekker van smaak met die crèmes erbij.

2e gerecht.

Op de huid gebakken zeebaars met worteltjes, een bisque met kokos en hazelnootjes en een kroepoek van sesam.
Mooi krokant gebakken zeebaars, heerlijke bisque met die hint van kokos erbij. Topgerechtje!

3e gerecht.

Texelse sukade met knolselderijpuree, cantharellen, zilveruitjes en een halve paddenstoelenbitterbal, groene asperges en balsamicojus.
Perfect gebraden sukade, heerlijke knolselderijpuree met knapperige cantharellen en asperges. Mooi saus.

4e gerecht.


Pistache-crème met sinaasschilletjes, schuim van champagne en limoncello-sorbetijs.
Lekker fris, goede smaken.

Bij de eten dronken we een glas Italiaanse sauvignon blanc en een glas rode shirazwijn.
Allemaal heel erg smakelijk en prima bediening, tempo en porties.

Totaal waren we hiervoor 144,50 kwijt.
Prijs-kwaliteit: 9/10

Verrassend goed en zeker de moeite waard voor nog een bezoek als we nog eens een keer naar Texel gaan.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_206167262
Waar?
Bistro Madeleine, Utrecht
Wanneer?
Vorige week dinsdag
Wat at je?
Gefrituurd ei / broodcroutons / saus cepes / boerenham / eendenlever / girolles
Wortel / boterbonen / saus dragon / olijf / gesmoorde biet
en een dessert dat ik alweer vergeten ben.



Impressie?
Bistro Madeleine is een van de beter aangeschreven goedkopere eetgelegenheden in Utrecht. Maar ik was er nog nooit geweest om te eten. Wel járen geleden een keer een paar wijntjes aan de bar gehad (en vervolgens buiten de deur staan zoenen) maar dus nog nooit gegeten.

Zelfs op dinsdagavond zat de zaak goed gevuld. Redelijk hoog bral-aap gehalte maar daar hadden we verder geen last van. Verder allemaal vrij basic maar er wordt prima gekookt, zeker voor de bescheiden prijzen die ze er vragen. Klassiek Franse bistrogerechten met een hoofdrol voor de sauzen en hier en daar een moderne twist, inclusief een vegetarische optie. Af en toe ietsjes aan de zoute kant maar allemaal binnen de perken.

Prima tent om af en toe eens laagdrempelig te gaan eten of met wat collega's af te spreken.

Kosten?
65 euro p.p. inclusief een paar biertjes.

Cijfer?
De prijs-kwaliteitverhouding is top. Een 8.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zaterdag 1 oktober 2022 @ 19:27:56 #221
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_206167711
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 oktober 2022 18:41 schreef stavromulabeta het volgende:
Wel járen geleden een keer een paar wijntjes aan de bar gehad (en vervolgens buiten de deur staan zoenen)
Krijgen we daar ook nog een recensie en cijfer van? :D
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_206198122
Waar: Efeze te Turnhout (https://restaurantefeze.be/)
Wanneer: Gisteren
Wat:

Even snel op maandag wat eten, dat is (vooral hier in de omgeving) niet al te makkelijk want op maandag zijn veel van onze standaard adresjes gesloten. Ik had enkele opties gevonden en mijn vrouw heeft gekozen om hier naartoe te gaan. We waren hier nog nooit geweest, en wat ons eigenlijk altijd ervan weerhouden heeft is dat ze geen site hadden en we dus echt niet wisten wat we op het menu konden aantreffen. Dat was nu wel het geval, en dat zag er lekker uit allemaal en op de foto's op Google ook. En het is zeker goed bevallen! Super vriendelijke eigenaar, lekker vers en smakelijk eten. Leuk om een keer te doen als je eens wat anders wil eten.

Vooraf kregen we heerlijk vers turks brood (warm) met heerlijke kruiden olie erop en een dip saus er bij, helaas niet op de foto, was al op voordat ik er aan dacht. Omdat we er vanuit gingen dat de porties aardig groot waren, en wij niet zo'n grote eters zijn het voorgerecht overgeslagen, ook al zagen die op de kaart er ook heerlijk uit.

Voor mijn vrouw de Yoghurtlu Adana, rundsvlees met pepers en tomaten en yoghurt saus:


Voor mij Dana Sis, Kalfsvlees met amarettosaus (heerlijk rose gegrild en super mals):


We kregen er echt heerlijke rijst bij en gebakken aardappels.

Cijfer: Voor deze keuken, kwaliteit van het eten en prijs/kwaliteit toch wel een dikke 8-, het is natuurlijk niet te vergelijken met een sterrenzaak maar alles is vers, personeel super vriendelijk, en het smaakte echt prima. Komen hier zeker terug als we eens een keer iets anders willen eten.
pi_206198209
Ziet er heerlijk en genoeg uit ^O^
Een 'gewoon' (dus geen sterren-) restaurant zou altijd! goede kwaliteit moeten leveren vind ik ;)
pi_206198246
Waar: Puur te Turnhout (https://www.heizijde99.be/)
Wanneer: Afgelopen Zondag
Wat:

Puur is een soort tapa achtig concept waarbij je gerechtjes deelt die iets groter zijn dan normale tapa's. We kwamen hier voor de late lunch en deelde dus maar enkele gerechtjes, en we zijn zoals al in de eerdere recensie te lezen is zijn wij kleine eters. Dit was dus ruim voldoende voor ons.

We begonnen met de (alcoholvrije) huis cocktail welke een heerlijke start was, smaakte echt naar de herfst en paste perfect bij het weer toen. Je krijgt vervolgens lekker vers brood en heerlijke frisse olijfolie.

Gerookte kip, kaitaifi, graanmosterd:


Tonijn tartaar, maki en Gyoza van edame en hoisin saus:


En toen nog een dessert gedeeld, appeltjes met bourbon en amandel:


Cijfer: 8,5
pi_206198279
Dubbel
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')