Wij vonden het absoluut niet zo subliem.quote:Op donderdag 8 september 2022 19:22 schreef Nielojram75 het volgende:
Voor degene uit de buurt, hoe goed is Subliem?
Staat op het lijstje voor deze maand.. Maar hoor verschillende berichten.
quote:Jammer dat al het garnituur bij elk gerecht hetzelfde was. Ook vreemd om bij een tournedos (je zult maar kosjer of halal zijn) ongevraagd een plak spek te serveren. En tenslotte zou het netter zijn om de gerechten buiten de kaart om op een bord met de prijs erbij te zetten of in ieder geval de prijs ervan op te vermelden bij het opnoemen van die gerechten. Dan hadden we niet achteraf zo geschrokken toen we zagen dat er voor een paar plakken kort aangebraden tonijn ( ca. 100 gram) maar liefst 35 euro in rekening werd gebracht. Kwaliteit/prijsverhouding is niet goed.
Ziet er idd wel wat troosteloos uit, zeker voor die prijsquote:Op woensdag 7 september 2022 09:10 schreef mascara-klodder het volgende:
Oh wat erg! 1985 belde, ze willen hun garnituur terug
Ik waardeer jullie smaak, volgens mij ben ik net zo'n zeikerd qua eten als jullie ( = compliment)quote:Op donderdag 8 september 2022 20:30 schreef golfer het volgende:
[..]
Wij vonden het absoluut niet zo subliem.
Een deel van onze recensie:
[..]
Absolute aanraders in Haarlem (niet goedkoop) zijn ML, Olivijn, Ratatouile, Moustique en sinds kort Mano.quote:Op zaterdag 10 september 2022 19:55 schreef Nielojram75 het volgende:
Ik waardeer jullie smaak, volgens mij ben ik net zo'n zeikerd qua eten als jullie ( = compliment)
Wat zijn volgens jou en Bluess de places to go in Haarlem, momenteel?
( Ik hou niet van vis, en bestie is het liefst vegetarisch..)
Dank. Ga even neuzen!quote:Op zaterdag 10 september 2022 20:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Absolute aanraders in Haarlem (niet goedkoop) zijn ML, Olivijn, Ratatouile, Moustique en sinds kort Mano.
Het ziet er allemaal likkebaardend lekker uit, maar de prijzen zijn tegenwoordig echt niet normaal meer.quote:Op maandag 12 september 2022 20:58 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar?
Restaurant Voltaire*, Parc (met een chique c) Broekhuizen, Leersum
Wat at je?
Het 7 gangen-menu 'Voltaire'
• Kingkrab l pompoen | nectarine | verveine
• Coquille l ganzenlever | paling | selderij
• Langoustine l komkommer l rookolie l gember
• Kalfszwezerik l aubergine | spitskool | ricotta
• Anjou duif l bietjes l kersen l pompoenpit
• Ananas l kokos | chocolade | bergamot l Blauwe Bessen
• basilicum | rode wijn | karnemelk
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Impressie?
Ik was als een eerder bij Voltaire gaan eten maar wat een ontzettend fijn restaurant blijft het toch! Om er - zonder dat iemand hoeft te Bobben - te komen heeft wat voeten in de aarde: Een lang ritje met buslijn 50 dwars door de heuvelrug en dan nog 20 minuten over een donker pad door het bos vol wortels en met spannende greppeltjes links en rechts of op de suïcidale manier langs een onverlichte weg waar nogal hard gereden wordt. Maar dan doemt in de verte het landhuis op aan het eind van een lange oprijlaan en weet je al dat het de moeite waard gaat zijn. Bij binnenkomst volgt een vriendelijke ontvangst door de gastvrouw (die je de rest van de avond niet meer zult zien tenzij je op terugweg van de toiletten verdwaalt in het omvangrijke landhuis) en ga je naar de knusse maar smaakvol klassiek-modern ingerichte eetzaal met uitzicht over het terras en de vijver. Niet te klein maar ook niet te groot. Precies het juiste formaat voor persoonlijke aandacht door het personeel zonder benauwend te worden.
Het eten is prima, zoals je ook mag verwachten. Klassieke gerechten maar dan in een moderne kookstijl met frisse zuren en genoeg aandacht voor groenten. En spannende combinaties die dan net weer klassiek genoeg zijn om ook aan je oma voor te schotelen. Geen trendsettende verrassingen die de culinaire 22ste eeuw gaan beïnvloeden maar wel degelijk en perfect uitgevoerd vakmanschap.
[ afbeelding ]
En dan de sfeer en het personeel: Ik kan weinig restaurants waar het personeel elk type gezelschap zo goed thuis kan laten voelen en het personeel zo zorgzaam is. Ik was zo eigenwijs om de subtiel gebrachte waarschuwing bij onze wijnkeuze (een redelijk heftige pinot noir) maar in de wind te slaan om vervolgens tot de conclusie te komen dat die bij de gerechten toch wel de plank missloeg. Toch weten ze je dan haarfijn gerust te stellen met de mededelingen dat het belangrijker is dat je lekkere wijn drinkt dan dat het de wijn/spijscombinatie klopt. En om dingen als de bus halen hoef je je ook geen zorgen te maken: Een mededeling aan het begin van de avond dat we uiterlijk om 22:46 weg moeten en je hebt er geen omkijken meer na. Inclusief het aanbod om de nachtportier even naar de bushalte te laten rijden. Je hebt echt een avond lang de indruk dat je in een klassieke film met James Dean en Audrey Hepburn terecht bent gekomen. Waren alle restaurants maar zo perfect.
Kosten?
425,- voor 2 personen, inclusief aperitief, fles wijn en koffie
Cijfer?
9 1/2. Puur omdat ik de 10 bewaar voor wat ik nooit ga vinden.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Poef.....gone! ©golfer
Een keer per ongeluk terecht gekomen.. nooit meer.quote:Op dinsdag 6 september 2022 23:52 schreef golfer het volgende:
Sinds 1984 niet meer bij Wilma en Albert geweest en nu weet ik weer waarom.
quote:Op maandag 12 september 2022 22:12 schreef golfer het volgende:
[..]
Het ziet er allemaal likkebaardend lekker uit, maar de prijzen zijn tegenwoordig echt niet normaal meer.Bij Voltaire snap ik de kosten wel. 0,3 FTE per tafel ronddrentelend en nog wat mensen in de keuken aan de gang. Het is het ook wel waard. Liever ruim 400,- voor een fantastische avond dan 100,- voor pizza, Unilever Food Solutions Panna Cotta + een fles middelmatige prosecco bij de Pizzabakkers.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar ik schrok wel want in 2019 heb ik voor iets vergelijkbaar 310,-- afgerekend bij Voltaire (blijkens mijn afschriften).Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
Betraptquote:Op dinsdag 13 september 2022 19:02 schreef Gripper het volgende:
Nou niet overdrijven Stavro, het is vanaf de rotonde 5 minuten lopen langs een kaarsrechte weg, het is nu zomer en dus gewoon licht en je kan ook op het laantje naast de weg lopen zodat je niet van de sokken wordt gereden :
Het is echt heel erg de moeite waard, ook al is het een keer op donderdag. Gewoon doen!quote:Ik woon er vlakbij en wil er al lang eens gaan eten maar ze houden in het weekend vast aan de regel dat je dan ook moet overnachten en dat vinden we toch wat gortig. Dus toevallig afgelopen zaterdag nog eens gebeld of ze een afzegging hadden, maar t zat helemaal vol. Onze kans komt nog wel en na jouw recensie nog meer zin in!
Krijgen we daar ook nog een recensie en cijfer van?quote:Op zaterdag 1 oktober 2022 18:41 schreef stavromulabeta het volgende:
Wel járen geleden een keer een paar wijntjes aan de bar gehad (en vervolgens buiten de deur staan zoenen)
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op dinsdag 4 oktober 2022 12:18 schreef Blues het volgende:
Ook weer mooie gerechten
Ik had wel een associatie met die sigaar in het ijs
quote:Op dinsdag 4 oktober 2022 12:18 schreef Blues het volgende:
Ook weer mooie gerechtenBraadappel. Een Duits klassieker.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
Zijn die borden nou zo groot of die gerecjten zo klein? Dat viel me vooral op bij de zalm overigens, misschien niet handig gepresenteerd? Daarnaast viel ik ook over de beschadiging op foto van de "bloempot" bij de panja puri, noem me een snobquote:Op dinsdag 4 oktober 2022 20:28 schreef anndb het volgende:
Waar: Hofstede de Blaak, Tilburg
Al met al heeeeerlijk gegeten, cijfer 9,5/10
Pani puri, bijnaquote:Op dinsdag 4 oktober 2022 20:28 schreef anndb het volgende:
Waar: Hofstede de Blaak, Tilburg
Wanneer: vanavond
Wat:
Wij eten graag vroeg en had zin in wat lekkers, ik dacht ik probeer eens last minute te reserveren bij de hofstede, 9/10 keer als ik last minute bel zitten ze vol maar er was nog plek. Toen we weg gingen waren alle tafels bezet wel trouwens en dat voor een dinsdag.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Eerste amuse was een gel van mossel met mousse van mosterd en picalilly met gepofte rijst:
[ afbeelding ]
Hierna panja puri (als ik het goed schrijf) met zalm:
[ afbeelding ]
Steak tartare in een rolletje van gerijpt rundsvlees met krokante brioche en biet met geitenkaas:
[ afbeelding ]
Varkenswang met buikspek:
[ afbeelding ]
Zalm:
[ afbeelding ]
Braam chocolade gember munt:
[ afbeelding ]
Kaas, brie, een die ik niet meer weet, gorgonzola picante, oude remeker:
[ afbeelding ]
Al met al heeeeerlijk gegeten, cijfer 9,5/10
quote:Op dinsdag 4 oktober 2022 21:01 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik ging vanavond ook uit eten.
Op het menu:
[ afbeelding ]
Pompoensoep met kokos, pitjes en wat koriander
[ afbeelding ]
Hachee met een Indisch tintje en rode kool stamppot
[ afbeelding ]
Yoghurt, geconfijte sinaasappel, speculaas en slagroom
Waar at ik dit?
[ afbeelding ]
Mooi initiatief door het hele land heen.
Hun missie: mensen met elkaar verbinden, contact leggen, eenzaamheid verminderen. Omdat eten verbindt is de link snel gelegd en op diverse plaatsen kookt een professionele kok, samen met diverse vrijwilligers elke week een driegangenmenu wat gezamenlijk aan grote tafels genuttigd wordt.
Kosten: normaal 7,50 euro.
Voor mij was het gratis, ik was uitgenodigd voor een informatief praatje, zo net voor het eten.
De soep was geweldig, lekker romig en pompoen en kokos past prima.
Hachee was goed op smaak, had duidelijk al uuuuuren geprutteld![]()
En de toet was verrassend lekker, normaal houd ik niet zo van de combi yoghurt en sinaasappel. Misschien dat de speculaas het samen bracht.
Cijfer: 10/10!
Geen cijfer vermeld. Moet deze wel opgenomen in het overzicht?quote:Op donderdag 22 juli 2021 09:33 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik vond het na 73 dagen toch zinvol te reageren
Want ik ging uit eten.
En wel hier https://smakenrad.nl/
[ afbeelding ]
Maximaal 5 mensen in een gondel en dan een uur of twee rondjes draaien tijdens je diner, Er zijn ook lunch- borrel en andere arrangementen. Drankjes bestellen via je telefoon (die vervolgens vergeten werden dus DORST toen we eruit kwamen)
View
[ afbeelding ]
Voor
[ afbeelding ]
Gepekelde zalm met veel groen. Smaakvol en fris.
Hoofd
[ afbeelding ]
Kabeljauw met diverse groenten, lekker stevig gebakken. Erbij frietjes.
Na
[ afbeelding ]
Chocoladetaartje
View
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ervaring:
Leuk om te doen!
Het eten is niet bijzonder, gewoon een goed, slim menu wat met een goede prep prima in de tijdelijke keuken klaargemaakt kan worden.
Qua procedure kan het beter. We hadden om 19.30 uur gereserveerd, zaten 40 minuten later pas in de gondel. Eerste drankje bestel je bij de incheck en wordt, met je voorgerecht, geserveerd als je instapt. Pin was stuk dus vriendelijk verzoek van hen om dat na afloop af te rekenen. Tweede drankje besteld en betaald via de telefoon maar werd niet geserveerd. Oeps… vergeten…. Dat werd dus drinken op hun terras.
Toen we het nagerecht (ter plekke te bestellen) en de daarbij behorende drankjes wilden afrekenen stonden de drankjes niet op de rekening, we voelden ons niet geroepen die te corrigeren.
Verder vriendelijk personeel, goed tempo in de gerechten, steeds wisselende uitzichten, zwaaien naar de buren in hun bakkie… leuk concept!
quote:Op dinsdag 4 oktober 2022 21:37 schreef miss_sly het volgende:
Ik ben verder aan het aanvullen in het recensietopic, en ik kwam deze recensie tegen:
Dat ziet er goed uitquote:Op dinsdag 4 oktober 2022 20:28 schreef anndb het volgende:
Waar: Hofstede de Blaak, Tilburg
Wanneer: vanavond
Wat:
Wij eten graag vroeg en had zin in wat lekkers, ik dacht ik probeer eens last minute te reserveren bij de hofstede, 9/10 keer als ik last minute bel zitten ze vol maar er was nog plek. Toen we weg gingen waren alle tafels bezet wel trouwens en dat voor een dinsdag.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Eerste amuse was een gel van mossel met mousse van mosterd en picalilly met gepofte rijst:
[ afbeelding ]
Hierna panja puri (als ik het goed schrijf) met zalm:
[ afbeelding ]
Steak tartare in een rolletje van gerijpt rundsvlees met krokante brioche en biet met geitenkaas:
[ afbeelding ]
Varkenswang met buikspek:
[ afbeelding ]
Zalm:
[ afbeelding ]
Braam chocolade gember munt:
[ afbeelding ]
Kaas, brie, een die ik niet meer weet, gorgonzola picante, oude remeker:
[ afbeelding ]
Al met al heeeeerlijk gegeten, cijfer 9,5/10
Morbierquote:Op dinsdag 4 oktober 2022 20:28 schreef anndb het volgende:
Waar: Hofstede de Blaak, Tilburg
Wanneer: vanavond
Wat:
Wij eten graag vroeg en had zin in wat lekkers, ik dacht ik probeer eens last minute te reserveren bij de hofstede, 9/10 keer als ik last minute bel zitten ze vol maar er was nog plek. Toen we weg gingen waren alle tafels bezet wel trouwens en dat voor een dinsdag.
Kaas, brie, een die ik niet meer weet, gorgonzola picante, oude remeker:
afbeelding ]
Al met al heeeeerlijk gegeten, cijfer 9,5/10
Geen ster, wel bib gourmand.quote:Op dinsdag 4 oktober 2022 21:28 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Pani puri, bijna
Was dit een sterrentent? Heerlijke gerechten allemaal
Sja ik had vorige keer zelf wagyu besteld maar nu een gewoon stuk argentijns vlees. De eigenaar wou echter omdat we terug kwamen een goed gebaar maken wat goed bedoeld is natuurlijk.quote:Op woensdag 12 oktober 2022 20:14 schreef Nielojram75 het volgende:
Oh, wat zonde.. Zo'n lekker stuk vlees met saus bedekken....
Blijft een top tent inderdaad, alleen soms lastig last minute te reserveren wat ik ook wel snap.quote:Op woensdag 12 oktober 2022 20:29 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Na meer dan tien bezoeken nog nooit echt teleurgesteld daar.
Ik woon er 1 minuut lopen vandaan maar ben er nog nooit wezen eten! Toch maar eens reserveren!quote:Op dinsdag 4 oktober 2022 20:28 schreef anndb het volgende:
Waar: Hofstede de Blaak, Tilburg
Wanneer: vanavond
Wat:
Wij eten graag vroeg en had zin in wat lekkers, ik dacht ik probeer eens last minute te reserveren bij de hofstede, 9/10 keer als ik last minute bel zitten ze vol maar er was nog plek. Toen we weg gingen waren alle tafels bezet wel trouwens en dat voor een dinsdag.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Eerste amuse was een gel van mossel met mousse van mosterd en picalilly met gepofte rijst:
[ afbeelding ]
Hierna panja puri (als ik het goed schrijf) met zalm:
[ afbeelding ]
Steak tartare in een rolletje van gerijpt rundsvlees met krokante brioche en biet met geitenkaas:
[ afbeelding ]
Varkenswang met buikspek:
[ afbeelding ]
Zalm:
[ afbeelding ]
Braam chocolade gember munt:
[ afbeelding ]
Kaas, brie, een die ik niet meer weet, gorgonzola picante, oude remeker:
[ afbeelding ]
Al met al heeeeerlijk gegeten, cijfer 9,5/10
Dat en je bent ook met een goed gevulde maag huiswaarts gegaan denk ik, ziet er erg goed uitquote:
Hoe lang zit er tegenwoordig tussen de gangen? Laatste keer dat ik we was kwamen we om 5 uur binnen en gingen om 12 uur buiten.quote:Op zondag 23 oktober 2022 14:40 schreef Ace1 het volgende:
Monarh* ,Tilburg
We begonnen met een glas champagne en een 3 tal amuzes, vervolgens een 5 gangen diner met een half wijn arrangement. Een van de amuzes niet op de foto zo te zien.
Gerookt yoghurt ijs met rode biet
[ afbeelding ]
Gevulde eitjes
[ afbeelding ]
Oester
[ afbeelding ]
Sous vide gegaarde heilbot in schuim
[ afbeelding ]
Paling en varkenshiel
[ afbeelding ]
2 bereidingen van wild
[ afbeelding ]
Dessert van mango en passievrucht
[ afbeelding ]
De gerechten waren allemaal erg mooi van smaak. De dessertwijn vond ik smerig.
Sfeer was erg ontspannen.
Prijs: tegen de 400 euro voor 2 personen
Cijfer: 8.5
Is dat lang geleden? Ik heb het wel eens vaker gehoord dat alles irritant lang duurde bij wijze van beleid, maar dat is ook weer lang geleden.quote:Op maandag 24 oktober 2022 10:32 schreef anndb het volgende:
[..]
Hoe lang zit er tegenwoordig tussen de gangen? Laatste keer dat ik we was kwamen we om 5 uur binnen en gingen om 12 uur buiten.
Is al wel even terug ja denk 1-2 jaar. Maar wij eten graag vroeg en wil op tijd thuis zijn. Besteed de tijd liever met de vrouw thuis ipv 1/1,5 uur tussen elke gang te wachten. Ik drink ook niet (meer) dus een hele avond daar te zitten wachten sja.quote:Op maandag 24 oktober 2022 12:58 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Is dat lang geleden? Ik heb het wel eens vaker gehoord dat alles irritant lang duurde bij wijze van beleid, maar dat is ook weer lang geleden.
Die paling en varkenshiel is trouwens heerlijk, de rest kan ik me niet echt meer herinneren, na drie à vier keer daar geweest te zijn. Niet dat het slecht was overigens.
En @:Ace1 wat was die dessertwijn?
Het nadeel als je wel drinkt is dat het glas leeg is terwijl de nog drie kwartier moetquote:Op maandag 24 oktober 2022 13:43 schreef anndb het volgende:
[..]
Is al wel even terug ja denk 1-2 jaar. Maar wij eten graag vroeg en wil op tijd thuis zijn. Besteed de tijd liever met de vrouw thuis ipv 1/1,5 uur tussen elke gang te wachten. Ik drink ook niet (meer) dus een hele avond daar te zitten wachten sja.
Kom voor het eten en dan naar huis vooral in de winter.
Dat is ook de reden dat ik er niet meer ben geweest. Hofstede vind ik net zo goed en alma oisterwijk ook en dat gaat lekker snel.
Vind beide heel goed, maar heb geen herinnering dat het bij de een langer duurt dan de ander. Ik houd er dan ook wel van dat er ruimte tussen de gangen zit en het een avond vullend programma is. Wij beginnen meestal ook pas om 19uur en gaan als 1 van de laatste weg. Aangezien ik altijd moeite heb om mijn Bob arrangement op te krijgen kan ik die tijd ook goed gebruiken.quote:Op maandag 24 oktober 2022 14:31 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Het nadeel als je wel drinkt is dat het glas leeg is terwijl de nog drie kwartier moetwachten . Uiteindelijk blijk ik dan onwillekeurig heel veel water en brood te nuttigen. Ik ga ook liever naar Alma trouwens, dat vind ik het geld ook meer waard, maar daar kan ik dan weer niet heen lopen. Prima als het lang duurt, maar dan wil ik wel de hele tijd bezig gehouden worden, na meer dan twintig jaar samen ken ik mijn partner nu wel
.
Bij een brasserie of eetcafé geld dat voor ons ook. Maar bij dit soort restaurants is het echt een avond uit en even tijd voor elkaar.quote:Op maandag 24 oktober 2022 16:08 schreef anndb het volgende:
Ieder zo zijn voorkeur. Vorige keer hofstede stonden we met 1,5 uur of zo buiten of 2. Sommige zouden dat niks vinden maar ik hoef geen 7 uur in een restaurant te zitten. Ben dan liever thuis met mijn vrouw. Ik vind het leuk om lekker te eten maar eten=eten voor mij. Daarna ben ik liever thuis.
Ja, dat is ook weer zo. Voor een flinke smak geld verwacht ik wel min of meer een avondvullend programma. Maar té lang wachten is wel erg vervelend in een restaurant.quote:Op maandag 24 oktober 2022 17:17 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Bij een brasserie of eetcafé geld dat voor ons ook. Maar bij dit soort restaurants is het echt een avond uit en even tijd voor elkaar.
Het was ongeveer een maand geleden. Wij waren er om 19u en waren om 23u weg. We hebben 1 maal wat langer moeten wachten maar was niet storendquote:Op maandag 24 oktober 2022 10:32 schreef anndb het volgende:
[..]
Hoe lang zit er tegenwoordig tussen de gangen? Laatste keer dat ik we was kwamen we om 5 uur binnen en gingen om 12 uur buiten.
Ik vond de heilbot denk ik het lekkerst... Ik ben geen wijnkenner en kan me daarom ook de naam niet meer herinneren. Ik ben wel een zoetekauw maar het was echt niet mijn ding...quote:Op maandag 24 oktober 2022 12:58 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Is dat lang geleden? Ik heb het wel eens vaker gehoord dat alles irritant lang duurde bij wijze van beleid, maar dat is ook weer lang geleden.
Die paling en varkenshiel is trouwens heerlijk, de rest kan ik me niet echt meer herinneren, na drie à vier keer daar geweest te zijn. Niet dat het slecht was overigens.
En @:Ace1 wat was die dessertwijn?
Het dessert was mijn favoriet!quote:Op maandag 24 oktober 2022 17:57 schreef FutureFairytale het volgende:
Het dessert is net een kunstwerk
Ik moet even zoeken waar ik het bonnetje gelaten heb. In ieder geval hakte het wijnarrangement er flink in. Iets van 80 of zelfs 85 euro p.p.. Dan nog een glas champagne en een cocktail vooraf, een behoorlijke uitstalling friandises. Zonder fooi was het iets van 465 als ik het me goed herinner.quote:Op maandag 24 oktober 2022 21:14 schreef Gripper het volgende:
Maarre, hoe kom je nou aan 500 ¤ als een menu 110¤ is en er nog voor een paar tientjes wijn bij komt?
Dat herken ik wel. Die koolbladeren bij de amuse waren ook geweekt in een bouillon van iets heel bijzonders (waarvan ik dus niet meer weet wat het was, behalve dat het bijzonder en bijzonder omslachtig was.) Maar uiteindelijk smaakte het vooral naar kool met een zilt tintje.quote:Op maandag 24 oktober 2022 21:14 schreef Gripper het volgende:
Dan is iets gegaard in druivenblad wat 3 weken in whisky heeft gefermenteerd, en ik denk "ja lekker maar die whisky proef ik helemaal niet"
Dag 1 en dag 5quote:Op maandag 24 oktober 2022 20:47 schreef borisz het volgende:
Wenen! Het (niet zo) culinaire Wenen. Oostenrijkse kost waar Eten niet perse de hoofdmoot was. Op dag I uitgezonderd. Verder waren vooral de Chinees en de brouwerij op dag V de moeite waard om terug te komen.
Dag I was eigenlijk al een Hoogtepunt: Figlmuller! Schnitzels sinds 1905. Je moet hier reserveren als je aan de Wollzeile wil eten. De grap van deze zaak is dat ze dus geen bier serveren en er is ook een koffie. Maar bovenal dus gewoon Schnitzels.
[ afbeelding ]
De Schnitzel was. Zoals die bedoeld is. Niet op de foto's nog een Aardappelsalade. Die was erg lekker. Het was het reserveren waard.
Dag II
[ afbeelding ]
De Stube was in de jaren 70 blijven hangen. We hadden een hotel aan de buitenkant van de stad. De Donau over. We gingen voor een zaak in de buurt. Het was lekker, alleen alles was compleet gedateerd. Gelukkig de prijs ook.
Dag III
[ afbeelding ]
Gans in Prater! Een zaak die al 50 jaar op de Kermis zit.
Dag IV
[ afbeelding ]
Het enige culinaire uitstapje. We zaten bij een Chinees in Donaupark. Personeel lette niet altijd op. De Dumplings nu niet op de foto en ook dit eten was heerlijk. Alles lekker op smaak.
Dag V
[ afbeelding ]
Salm Brau! Als je Laag Belverdere uitloopt is dit om de hoek. Ze brouwen er hun eigen bier, maar ook dit varken was heerlijk. Een tip!
Dag VI
[ afbeelding ]
Kalkoen met wat groenvoer en patat. Vlees prima. De oude dame in de bedieding kon de toko eigenlijk niet in haar eentje runnen.
Deze week verplicht vega *nu al mislukt*
quote:Op maandag 24 oktober 2022 22:21 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dag 1 en dag 5Dag 6 foto zie/doet het niet helaas.
Heb je ook lekkere Sachertorte bij de koffie gegeten?
Goeie laag chocola.quote:Op maandag 24 oktober 2022 22:42 schreef borisz het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Deze bij Demel, sinds 1753. Voordat we het vliegtuig terug pakte. Wel de duurste taart en koffie deze trip.
En ook bij Schonbrunn. Specifiek Gloriette, waar Marie Theresia meestal haar ontbijt at.
Op 1,5km van het kasteel. Eerder deze week.
Goh ja daar had je altijd plek tot de ster. Er tegenover die gastrobar was ook top maar de chef is opgestapt. Dus weet niet hoe het nu is, maar die werkte voor librije etc zie mijn vorige recensie.quote:Mijn eerste keus was overigens Pikaar * in Hilvarenbeek, maar die wachtlijst was erg lang. Bij Monarh kon je redelijk snel terecht. Als ik het hier zo lees zijn Alma en de Hofstede goede aanraders! Hofstede natuurlijk ook als Blaakbewoner zijnde.
Blijft mijn favoriete lokale/boeren keuken. Heerlijkquote:Op maandag 24 oktober 2022 20:47 schreef borisz het volgende:
Wenen! Het (niet zo) culinaire Wenen. Oostenrijkse kost waar Eten niet perse de hoofdmoot was. Op dag I uitgezonderd. Verder waren vooral de Chinees en de brouwerij op dag V de moeite waard om terug te komen.
Dag I was eigenlijk al een Hoogtepunt: Figlmuller! Schnitzels sinds 1905. Je moet hier reserveren als je aan de Wollzeile wil eten. De grap van deze zaak is dat ze dus geen bier serveren en er is ook een koffie. Maar bovenal dus gewoon Schnitzels.
[ afbeelding ]
De Schnitzel was. Zoals die bedoeld is. Niet op de foto's nog een Aardappelsalade. Die was erg lekker. Het was het reserveren waard.
Dag II
[ afbeelding ]
De Stube was in de jaren 70 blijven hangen. We hadden een hotel aan de buitenkant van de stad. De Donau over. We gingen voor een zaak in de buurt. Het was lekker, alleen alles was compleet gedateerd. Gelukkig de prijs ook.
Dag III
[ afbeelding ]
Gans in Prater! Een zaak die al 50 jaar op de Kermis zit.
Dag IV
[ afbeelding ]
Het enige culinaire uitstapje. We zaten bij een Chinees in Donaupark. Personeel lette niet altijd op. De Dumplings nu niet op de foto en ook dit eten was heerlijk. Alles lekker op smaak.
Dag V
[ afbeelding ]
Salm Brau! Als je Laag Belverdere uitloopt is dit om de hoek. Ze brouwen er hun eigen bier, maar ook dit varken was heerlijk. Een tip!
Dag VI
[ afbeelding ]
Kalkoen met wat groenvoer en patat. Vlees prima. De oude dame in de bedieding kon de toko eigenlijk niet in haar eentje runnen.
Deze week verplicht vega *nu al mislukt*
Sinds waneer? Afgelopen juli was het nog prima.quote:Op dinsdag 25 oktober 2022 10:11 schreef anndb het volgende:
[..]
Goh ja daar had je altijd plek tot de ster. Er tegenover die gastrobar was ook top maar de chef is opgestapt. Dus weet niet hoe het nu is,.
16 mei was ik er, toen zei die is mijn laatste dag. Dan hebben ze een goed alternatief gevonden.quote:Op dinsdag 25 oktober 2022 11:11 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Sinds waneer? Afgelopen juli was het nog prima.
Chef (en eigenaar) van Alma heeft hiervoor in de Molen in Kaatsheuvel gewerkt (ook met ster), toen even kort in Eindhoven maar heel blij dat hij nu een eigen plek heeft. Wij wilden op onze bruiloft eten bij de molen vanwege hem, maar dat ging jaar ervoor failliet. Dus toen moesten we iets anders bedenken, hem inhuren hebben we ook nog geprobeerd maar dat werd te duur omdat we dan zowel de trouwlocatie als hem moesten betalen.quote:Op dinsdag 25 oktober 2022 10:11 schreef anndb het volgende:
[..]
Goh ja daar had je altijd plek tot de ster. Er tegenover die gastrobar was ook top maar de chef is opgestapt. Dus weet niet hoe het nu is, maar die werkte voor librije etc zie mijn vorige recensie.
Hofstede altijd goed vooral voor de prijs.
Alma wat luxer en duurder maar ook altijd top.
Sec oisterwijk ook altijd lekker maar iets minder luxe maar wel top.
De molen vond ik ook goed destijds ja. Jammer dat die - al dan niet met een andere goede chef - verder zijn gegaan. Nu is het broodje kroket en zo. Terwijl de locatie super mooi is.quote:Op dinsdag 25 oktober 2022 12:52 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Chef (en eigenaar) van Alma heeft hiervoor in de Molen in Kaatsheuvel gewerkt (ook met ster), toen even kort in Eindhoven maar heel blij dat hij nu een eigen plek heeft. Wij wilden op onze bruiloft eten bij de molen vanwege hem, maar dat ging jaar ervoor failliet. Dus toen moesten we iets anders bedenken, hem inhuren hebben we ook nog geprobeerd maar dat werd te duur omdat we dan zowel de trouwlocatie als hem moesten betalen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Spoilers!
quote:Op woensdag 9 november 2022 13:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar Black Smoke, Rotterdam
Wanneer Zaterdag 5 november
Wat at je
BLACK’S BBQ BONANZA 4.0
Can’t decide? Have it all!
Chicken wings in adobo-honing-gerookte
boter glaze met ranch dressing en bosui,
een Black Smoke signature sausage, full
slab Kansas City style spare ribs en royale
servings slow smoked pulled pork en
9 to 1 style brisket op een platter to share.
Geserveerd met baked beans, coleslaw,
pickled veggies en potato wedges.
|BS| SIGNATURE : ASH BAKED
PUMPKIN-CORNBREAD (V)
Amerikaans cornbread met IBSI
uppercut van in de as gepofte
pompoen geserveerd met cheddar
cheese saus en zoetzuur van
pompoen en jalapeño
PORK BELLY BURNT ENDS
A side of meat because you
can never have enough pork belly!
Cha Siew style low smoked buikspek
met atsina cress
Bij Black Smoke weten ze natuurlijk als de beste hoe je moet barbecueën en dat proef je. De kwaliteit van het vlees is subliem. Alles is perfect op smaak. Het is echt wel next level barbecue, het draait om meer dan grote lappen vlees.
Mijn man kwam voor het vlees, ik voor het vlees en de bijgerechten. Eigenlijk nog wel meer voor de bijgerechten misschien want dat is vaak toch gevarieerder en dus interessanter. We werden allebei niet teleurgesteld. We hebben geprobeerd om te bedenken welk vlees we het lekkerst vonden maar de marges tussen de gerechten waren te klein om een winnaar te kiezen. Met het mes op de keel werd het een gedeelde eerste plaats tussen de kip en burnt ends. En dat terwijl kip toch meestal als een soort vulling tussen zo'n mix ligt. De verliezer was de whiskey-worst. Goede whiskey-smaak en heus lekker maar niet superieur.
Ik was erg onder de indruk van de bijgerechten. De salade was echt goed. Het idee bij Black Smoke is dat als je veel pickle eet, je meer vlees kunt eten. Er was echt aandacht aan de groente besteed. Goed op smaak, fijne texturen.
We hadden nooit barbecue baked beans op. Vreemd, want het is wel echt iets voor ons om te maken. Dat gaan we snel doen want dit was pure perfectie. Het cornbread was zo fluffy. Ik werd echt blij van elke hap. De aardappels waren ok. Dat is het enige dat niet op is gegaan, zonde van de ruimte in de maag.
Ik ben vergeten te vragen welke sauzen we kregen. Ze waren heel goed. Niet de standaard knoflooksaus en barbecuesaus. Op tafel stond nog een Carolina Mustard-saus en een hot chilisaus. Die mosterd was briljant.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Impressie
Hipster to the max. Bier, whiskey, vlees, stoere mannen met baarden in leren schorten, open vuur. Dit is wel het centrum van de barbecue scene in Nederland. Aan de inrichting is veel aandacht besteed. Het is een groot rechthoekig restaurant maar het is zo opgedeeld in verschillende delen dat je helemaal niet door hebt dat het vrij massaal is. De muziek is uitstekend, veel Metallica-achtige stevige rock. Niet te hard, niet te zacht.
We hadden een plekje aan de bar verzocht. Ik had echt een slechte kruk dus was niet heel blij. Maar de persoon naast ons ging weg dus ik heb snel de kruk gewisseld. We hadden uitstekend uitzicht op het heetst van de strijd.
[ afbeelding ]
De koks hebben in de 2 uur dat we in Black Smoke waren enorm veel werk verricht. Het was mooi om naar te kijken, ze zijn goed op elkaar ingespeeld. Er is geen zichtbare haast of stress. We konden goed zien hoe de overige gerechten van de kaart er uit zien. Voor volgende keer hebben we al de bone marrow, shrimp sticks en de catch of the day uitgekozen. We willen dan voor een voor-, hoofd- en nagerecht gaan.
Het personeel was vriendelijk en snel genoeg. De koks hadden aan het eind van de avond ook nog tijd voor een praatje.
Kosten ¤ 110,00
Cijfer 9Goed, hier moet ik dus ook een keer naar toeSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
Ik weet het. Ik voel hetzelfde. Maar ja, zo praat men in de BBQ scene. Zo heeft de eigenaar van het restaurant zich op de kaart gezet. Zijn boeken staan er ook vol mee.quote:Op woensdag 9 november 2022 14:20 schreef flipsen het volgende:
Ziet er leuk uit, daar zal ik mijn broertje eens een plezier mee doen
Maar die teksten bij de gerechten... daar word ik lichtelijk verdrietig van(dan heb ik het uiteraard over hun teksten, niet je review!). De tekst op de servetten is dan wel weer een goedmakertje
Oef, ik moest googlen, ik ben oud... (geen idee hoe ze dat hier in het Spaans noemen eigenlijk)quote:Op woensdag 9 november 2022 14:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
Overigens heb ik maar 1 man bun gespot onder het personeelDat was van een jochie die nog niet genoeg gezichtsbeharing had om net zo'n eckte man te zijn als zijn collega's. Dan is de man bun toch leuk meedoen.
Dat was een paar jaar een hype, bij voorkeur met een baard er bij, maar het is gelukkig alweer een stuk minder.quote:Op woensdag 9 november 2022 14:35 schreef flipsen het volgende:
[..]
Oef, ik moest googlen, ik ben oud... (geen idee hoe ze dat hier in het Spaans noemen eigenlijk)
CUL meetquote:Op woensdag 9 november 2022 14:15 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Goed, hier moet ik dus ook een keer naar toe
.............. (......................................)quote:Op woensdag 9 november 2022 14:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Overigens heb ik maar 1 man bun gespot onder het personeelDat was van een jochie die nog niet genoeg gezichtsbeharing had om net zo'n eckte man te zijn als zijn collega's. Dan is de man bun toch leuk meedoen.
........quote:Op woensdag 9 november 2022 14:37 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat was een paar jaar een hype, bij voorkeur met een baard er bij, maar het is gelukkig alweer een stuk minder.
quote:
quote:Op woensdag 9 november 2022 14:38 schreef fietsie het volgende:
[..]
.............. (......................................)
quote:
Denk je niet dat we die sowieso verwachten dan?quote:Op woensdag 9 november 2022 14:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik mag niet zonder J denk ik dus die krijgen jullie er gratis bij hoor.
Eensch!quote:
Yinnymeetquote:Op woensdag 9 november 2022 16:38 schreef Yinny het volgende:
Cul meet die dan wel lastig wordt voor de vegans...maar dat ben ik niet, dus IK WIL DAAR OOK ETEN!
Ja, dit. Spreken ze zo slecht Nederlands in de « barbecue scene » in Nederland?quote:Op woensdag 9 november 2022 14:20 schreef flipsen het volgende:
Maar die teksten bij de gerechten... daar word ik lichtelijk verdrietig van![]()
Knal het binnenkort wel in de SC met een tag naar jou en MadMaster en anderen die me via DM kunnen laten weten dat ze ook mee willen.quote:Op woensdag 9 november 2022 20:36 schreef golfer het volgende:
Wie pakt de mogelijke meet op? In een apart topic?
Ik niet.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |