Is al wel even terug ja denk 1-2 jaar. Maar wij eten graag vroeg en wil op tijd thuis zijn. Besteed de tijd liever met de vrouw thuis ipv 1/1,5 uur tussen elke gang te wachten. Ik drink ook niet (meer) dus een hele avond daar te zitten wachten sja.quote:Op maandag 24 oktober 2022 12:58 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Is dat lang geleden? Ik heb het wel eens vaker gehoord dat alles irritant lang duurde bij wijze van beleid, maar dat is ook weer lang geleden.
Die paling en varkenshiel is trouwens heerlijk, de rest kan ik me niet echt meer herinneren, na drie à vier keer daar geweest te zijn. Niet dat het slecht was overigens.
En @:Ace1 wat was die dessertwijn?
Het nadeel als je wel drinkt is dat het glas leeg is terwijl de nog drie kwartier moetquote:Op maandag 24 oktober 2022 13:43 schreef anndb het volgende:
[..]
Is al wel even terug ja denk 1-2 jaar. Maar wij eten graag vroeg en wil op tijd thuis zijn. Besteed de tijd liever met de vrouw thuis ipv 1/1,5 uur tussen elke gang te wachten. Ik drink ook niet (meer) dus een hele avond daar te zitten wachten sja.
Kom voor het eten en dan naar huis vooral in de winter.
Dat is ook de reden dat ik er niet meer ben geweest. Hofstede vind ik net zo goed en alma oisterwijk ook en dat gaat lekker snel.
Vind beide heel goed, maar heb geen herinnering dat het bij de een langer duurt dan de ander. Ik houd er dan ook wel van dat er ruimte tussen de gangen zit en het een avond vullend programma is. Wij beginnen meestal ook pas om 19uur en gaan als 1 van de laatste weg. Aangezien ik altijd moeite heb om mijn Bob arrangement op te krijgen kan ik die tijd ook goed gebruiken.quote:Op maandag 24 oktober 2022 14:31 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Het nadeel als je wel drinkt is dat het glas leeg is terwijl de nog drie kwartier moetwachten . Uiteindelijk blijk ik dan onwillekeurig heel veel water en brood te nuttigen. Ik ga ook liever naar Alma trouwens, dat vind ik het geld ook meer waard, maar daar kan ik dan weer niet heen lopen. Prima als het lang duurt, maar dan wil ik wel de hele tijd bezig gehouden worden, na meer dan twintig jaar samen ken ik mijn partner nu wel
.
Bij een brasserie of eetcafé geld dat voor ons ook. Maar bij dit soort restaurants is het echt een avond uit en even tijd voor elkaar.quote:Op maandag 24 oktober 2022 16:08 schreef anndb het volgende:
Ieder zo zijn voorkeur. Vorige keer hofstede stonden we met 1,5 uur of zo buiten of 2. Sommige zouden dat niks vinden maar ik hoef geen 7 uur in een restaurant te zitten. Ben dan liever thuis met mijn vrouw. Ik vind het leuk om lekker te eten maar eten=eten voor mij. Daarna ben ik liever thuis.
Ja, dat is ook weer zo. Voor een flinke smak geld verwacht ik wel min of meer een avondvullend programma. Maar té lang wachten is wel erg vervelend in een restaurant.quote:Op maandag 24 oktober 2022 17:17 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Bij een brasserie of eetcafé geld dat voor ons ook. Maar bij dit soort restaurants is het echt een avond uit en even tijd voor elkaar.
Het was ongeveer een maand geleden. Wij waren er om 19u en waren om 23u weg. We hebben 1 maal wat langer moeten wachten maar was niet storendquote:Op maandag 24 oktober 2022 10:32 schreef anndb het volgende:
[..]
Hoe lang zit er tegenwoordig tussen de gangen? Laatste keer dat ik we was kwamen we om 5 uur binnen en gingen om 12 uur buiten.
Ik vond de heilbot denk ik het lekkerst... Ik ben geen wijnkenner en kan me daarom ook de naam niet meer herinneren. Ik ben wel een zoetekauw maar het was echt niet mijn ding...quote:Op maandag 24 oktober 2022 12:58 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Is dat lang geleden? Ik heb het wel eens vaker gehoord dat alles irritant lang duurde bij wijze van beleid, maar dat is ook weer lang geleden.
Die paling en varkenshiel is trouwens heerlijk, de rest kan ik me niet echt meer herinneren, na drie à vier keer daar geweest te zijn. Niet dat het slecht was overigens.
En @:Ace1 wat was die dessertwijn?
Het dessert was mijn favoriet!quote:Op maandag 24 oktober 2022 17:57 schreef FutureFairytale het volgende:
Het dessert is net een kunstwerk
Ik moet even zoeken waar ik het bonnetje gelaten heb. In ieder geval hakte het wijnarrangement er flink in. Iets van 80 of zelfs 85 euro p.p.. Dan nog een glas champagne en een cocktail vooraf, een behoorlijke uitstalling friandises. Zonder fooi was het iets van 465 als ik het me goed herinner.quote:Op maandag 24 oktober 2022 21:14 schreef Gripper het volgende:
Maarre, hoe kom je nou aan 500 ¤ als een menu 110¤ is en er nog voor een paar tientjes wijn bij komt?
Dat herken ik wel. Die koolbladeren bij de amuse waren ook geweekt in een bouillon van iets heel bijzonders (waarvan ik dus niet meer weet wat het was, behalve dat het bijzonder en bijzonder omslachtig was.) Maar uiteindelijk smaakte het vooral naar kool met een zilt tintje.quote:Op maandag 24 oktober 2022 21:14 schreef Gripper het volgende:
Dan is iets gegaard in druivenblad wat 3 weken in whisky heeft gefermenteerd, en ik denk "ja lekker maar die whisky proef ik helemaal niet"
Dag 1 en dag 5quote:Op maandag 24 oktober 2022 20:47 schreef borisz het volgende:
Wenen! Het (niet zo) culinaire Wenen. Oostenrijkse kost waar Eten niet perse de hoofdmoot was. Op dag I uitgezonderd. Verder waren vooral de Chinees en de brouwerij op dag V de moeite waard om terug te komen.
Dag I was eigenlijk al een Hoogtepunt: Figlmuller! Schnitzels sinds 1905. Je moet hier reserveren als je aan de Wollzeile wil eten. De grap van deze zaak is dat ze dus geen bier serveren en er is ook een koffie. Maar bovenal dus gewoon Schnitzels.
[ afbeelding ]
De Schnitzel was. Zoals die bedoeld is. Niet op de foto's nog een Aardappelsalade. Die was erg lekker. Het was het reserveren waard.
Dag II
[ afbeelding ]
De Stube was in de jaren 70 blijven hangen. We hadden een hotel aan de buitenkant van de stad. De Donau over. We gingen voor een zaak in de buurt. Het was lekker, alleen alles was compleet gedateerd. Gelukkig de prijs ook.
Dag III
[ afbeelding ]
Gans in Prater! Een zaak die al 50 jaar op de Kermis zit.
Dag IV
[ afbeelding ]
Het enige culinaire uitstapje. We zaten bij een Chinees in Donaupark. Personeel lette niet altijd op. De Dumplings nu niet op de foto en ook dit eten was heerlijk. Alles lekker op smaak.
Dag V
[ afbeelding ]
Salm Brau! Als je Laag Belverdere uitloopt is dit om de hoek. Ze brouwen er hun eigen bier, maar ook dit varken was heerlijk. Een tip!
Dag VI
[ afbeelding ]
Kalkoen met wat groenvoer en patat. Vlees prima. De oude dame in de bedieding kon de toko eigenlijk niet in haar eentje runnen.
Deze week verplicht vega *nu al mislukt*
quote:Op maandag 24 oktober 2022 22:21 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dag 1 en dag 5Dag 6 foto zie/doet het niet helaas.
Heb je ook lekkere Sachertorte bij de koffie gegeten?
Goeie laag chocola.quote:Op maandag 24 oktober 2022 22:42 schreef borisz het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Deze bij Demel, sinds 1753. Voordat we het vliegtuig terug pakte. Wel de duurste taart en koffie deze trip.
En ook bij Schonbrunn. Specifiek Gloriette, waar Marie Theresia meestal haar ontbijt at.
Op 1,5km van het kasteel. Eerder deze week.
Goh ja daar had je altijd plek tot de ster. Er tegenover die gastrobar was ook top maar de chef is opgestapt. Dus weet niet hoe het nu is, maar die werkte voor librije etc zie mijn vorige recensie.quote:Mijn eerste keus was overigens Pikaar * in Hilvarenbeek, maar die wachtlijst was erg lang. Bij Monarh kon je redelijk snel terecht. Als ik het hier zo lees zijn Alma en de Hofstede goede aanraders! Hofstede natuurlijk ook als Blaakbewoner zijnde.
Blijft mijn favoriete lokale/boeren keuken. Heerlijkquote:Op maandag 24 oktober 2022 20:47 schreef borisz het volgende:
Wenen! Het (niet zo) culinaire Wenen. Oostenrijkse kost waar Eten niet perse de hoofdmoot was. Op dag I uitgezonderd. Verder waren vooral de Chinees en de brouwerij op dag V de moeite waard om terug te komen.
Dag I was eigenlijk al een Hoogtepunt: Figlmuller! Schnitzels sinds 1905. Je moet hier reserveren als je aan de Wollzeile wil eten. De grap van deze zaak is dat ze dus geen bier serveren en er is ook een koffie. Maar bovenal dus gewoon Schnitzels.
[ afbeelding ]
De Schnitzel was. Zoals die bedoeld is. Niet op de foto's nog een Aardappelsalade. Die was erg lekker. Het was het reserveren waard.
Dag II
[ afbeelding ]
De Stube was in de jaren 70 blijven hangen. We hadden een hotel aan de buitenkant van de stad. De Donau over. We gingen voor een zaak in de buurt. Het was lekker, alleen alles was compleet gedateerd. Gelukkig de prijs ook.
Dag III
[ afbeelding ]
Gans in Prater! Een zaak die al 50 jaar op de Kermis zit.
Dag IV
[ afbeelding ]
Het enige culinaire uitstapje. We zaten bij een Chinees in Donaupark. Personeel lette niet altijd op. De Dumplings nu niet op de foto en ook dit eten was heerlijk. Alles lekker op smaak.
Dag V
[ afbeelding ]
Salm Brau! Als je Laag Belverdere uitloopt is dit om de hoek. Ze brouwen er hun eigen bier, maar ook dit varken was heerlijk. Een tip!
Dag VI
[ afbeelding ]
Kalkoen met wat groenvoer en patat. Vlees prima. De oude dame in de bedieding kon de toko eigenlijk niet in haar eentje runnen.
Deze week verplicht vega *nu al mislukt*
Sinds waneer? Afgelopen juli was het nog prima.quote:Op dinsdag 25 oktober 2022 10:11 schreef anndb het volgende:
[..]
Goh ja daar had je altijd plek tot de ster. Er tegenover die gastrobar was ook top maar de chef is opgestapt. Dus weet niet hoe het nu is,.
16 mei was ik er, toen zei die is mijn laatste dag. Dan hebben ze een goed alternatief gevonden.quote:Op dinsdag 25 oktober 2022 11:11 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Sinds waneer? Afgelopen juli was het nog prima.
Chef (en eigenaar) van Alma heeft hiervoor in de Molen in Kaatsheuvel gewerkt (ook met ster), toen even kort in Eindhoven maar heel blij dat hij nu een eigen plek heeft. Wij wilden op onze bruiloft eten bij de molen vanwege hem, maar dat ging jaar ervoor failliet. Dus toen moesten we iets anders bedenken, hem inhuren hebben we ook nog geprobeerd maar dat werd te duur omdat we dan zowel de trouwlocatie als hem moesten betalen.quote:Op dinsdag 25 oktober 2022 10:11 schreef anndb het volgende:
[..]
Goh ja daar had je altijd plek tot de ster. Er tegenover die gastrobar was ook top maar de chef is opgestapt. Dus weet niet hoe het nu is, maar die werkte voor librije etc zie mijn vorige recensie.
Hofstede altijd goed vooral voor de prijs.
Alma wat luxer en duurder maar ook altijd top.
Sec oisterwijk ook altijd lekker maar iets minder luxe maar wel top.
De molen vond ik ook goed destijds ja. Jammer dat die - al dan niet met een andere goede chef - verder zijn gegaan. Nu is het broodje kroket en zo. Terwijl de locatie super mooi is.quote:Op dinsdag 25 oktober 2022 12:52 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Chef (en eigenaar) van Alma heeft hiervoor in de Molen in Kaatsheuvel gewerkt (ook met ster), toen even kort in Eindhoven maar heel blij dat hij nu een eigen plek heeft. Wij wilden op onze bruiloft eten bij de molen vanwege hem, maar dat ging jaar ervoor failliet. Dus toen moesten we iets anders bedenken, hem inhuren hebben we ook nog geprobeerd maar dat werd te duur omdat we dan zowel de trouwlocatie als hem moesten betalen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Spoilers!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |