abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_211550613
quote:
14s.gif Op donderdag 7 december 2023 23:57 schreef Kreator het volgende:
Vlakbij de fountain of the gods gelegen:

[ [
Sfeer: 6/10. Je zit toch midden in een casino. Personeel was zeer onvriendelijk op 1 ober na.
Prijs voor twee: 180 euro.

Toch leuk om een keer mee te maken.
Ik neem aan dat je de zo goed als verplichtte 346 % fooi daarbovenop ook nog betaald hebt?

[ Bericht 0% gewijzigd door NoCigar op 10-12-2023 00:13:33 ]
anonieme razernist
  Official ESF Kreviewer vrijdag 8 december 2023 @ 02:10:54 #27
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_211550622
quote:
5s.gif Op vrijdag 8 december 2023 02:02 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Ik neem aan dat je de zo goed als verplichtte 346 % fooi daarbovenop ook nog betaalt hebt?
Met de prijzen die ze hier tegenwoordig hebben: zelfde fooi als in Nederland. Afronden naar boven.
Als een simpele biefstuk 89 dollar kost en de bediening onvriendelijk kunnen ze van mij de vinketering krijgen met hun 25%
  vrijdag 8 december 2023 @ 08:42:52 #28
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_211551362
Leuk om een keer mee te maken. Maar waarom wel een keuze bij het voorgerecht en daarna niet meer? (alsof je nooit de optie rundvlees hebt in USA)
  vrijdag 8 december 2023 @ 08:51:32 #29
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_211551427
Rode wijn advies bij uiensoep??

Ziet er uit als lekker uitgevoerd pubvoedsel, wel insane prijzen maar dat weet je idd als je daarheen gaat
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_211551449
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 december 2023 08:51 schreef Molo het volgende:
Rode wijn advies bij uiensoep??
Als het echt goeie is, vind ik dat nog niet zo gek.
Met een dikke runderbouillonbasis ofzo. En met die hoeveelheid kaas al helemaal
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  vrijdag 8 december 2023 @ 09:01:48 #31
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_211551524
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 december 2023 08:53 schreef Vanyel het volgende:

[..]
Als het echt goeie is, vind ik dat nog niet zo gek.
Met een dikke runderbouillonbasis ofzo. En met die hoeveelheid kaas al helemaal
Zou het ook zo eten en erbij drinken hoor, maar nooit due combo gezien als aanrader
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_211551821
quote:
5s.gif Op vrijdag 8 december 2023 02:02 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Ik neem aan dat je de zo goed als verplichtte 346 % fooi daarbovenop ook nog betaalt hebt?
Dat we allemaal steeds onpersoonlijker worden tegen elkaar heeft ook voordelen, je kan in de VS op veel plekken op een schermpje het fooipercentage kiezen en dus ook veel makkelijker voor de optie geen fooi kiezen. Voorkomt een ongemakkelijk moment.
pi_211556231
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 december 2023 08:51 schreef Molo het volgende:
Rode wijn advies bij uiensoep??
Dat kan prima, jonge rode worden dan aanbevolen.
pi_211573335
Waar?
Restaurant Flore in het Hotel de l'Europe, Amsterdam

Wanneer?
Gisteren

Wat at je?
Het 5 gangen Botanic-lunchmenu.

Het begon met een drietal amuses, een met geconfijte sjalot en een soort daslook-salsa verde, daarna een (qua smaak wat vlak en tegenvallende) koolrabi met gist-schuim en vijgenbladolie en ten slotte een amuse van aardpeer met een hele intense bouillon erbij.



Voor het eerste voorgerecht werden we naar de keuken gehaald waar we vanaf een bar de keukenbrigade konden gadeslaan en een uitermate goed gelukt gerechtje met 20 soorten groenten geserveerd kregen. Van de 20 groenten wist ik alleen de bloemkool, spruitjes, bleekselderij, kool en bimi te identificeren. Maar lekker was het zeker. Daarbij werd een achteraf goed passende witte wijn geserveerd, helaas was die in eerste instantie dusdanig koud dat er nogal weinig geur aanzat. Pas toen het gerechtje op was, kwam de wijn ook tot leven.



Teruggekeerd aan tafel kwam het volgende gerecht: Verschillende bereidingen van wortel: Als wortel, als gevulde pasta en als schuim. Weer heel lekker en mooi opgemaakt als een soort paddenstoeltjes.



Daarna kwam het minste gerecht van de avond: een spiesje van geroosterde knolselderij (die we al in de keuken zagen langskomen) met volgens het menu spar en pruim. Zou kunnen maar ik heb ze niet kunnen identificeren. Op zich weer een lekker gerecht maar ergens ontbrak er iets van een accent en qua structuur was het allemaal wel erg zacht. Ergens iets van een fliebertje krokant gefrituurde knolselderij had het al een heel ander gerecht gemaakt.



Vervolgens kwam het (fantastische) hoofdgerecht: Aubergine met het lekwater van rode shiso en blauwebessenzout. Op een of andere manier hebben ze het in de keuken voor elkaar gekregen om de aubergine dusdanig te behandelen (mishandelen?) dat deze qua structuur op een stuk buikspek ging lijken. Heerlijk en heel creatief. Als ik Iwanius was geweest, had ik dit nog 3 keer laten uitserveren. De rode wijn die erbij geserveerd werd, begreep ik wel maar werd door de behoorlijke zoetheid van het gerecht voor mijn gevoel wat teveel naar de zure kant getrokken. IIk had daar een andere keuze gemaakt als ik sommelier was...



Bij het dessert aangekomen, nog zo'n verrassend topgerecht: Cantharellen en eekhoorntjesbrood ingelegd in acaciahoning en tijm. Bij de eerste twee happen moet ik echt even acclimatiseren, paddestoelen met zoet geeft een soort kortsluiting in mijn hoofd. Maar daarna was het enorm lekker, het aardse van de paddestoelen, het zoete, florale van de honing met daarbij het frisse van tijm. Heel lekker. Daarbij werd een dessertwijn geserveerd waarbij de druiven geweekt waren met sinaasappelschillen. Ik moet even uitvogelen waar ik die kan krijgen, want die moet ook hier in huis.


En tenslotte koffie met friandises, weer heel verrassend met o.a. rode biet. Daarbij had ik van het drankenkarretje een glas Macvin de Jura (à 24,-, de budgetkeuze op het karretje ;) )


Impressie?
Heel leuk dat er op zo'n plek (midden in Amsterdam, in een exclusief hotel) een restaurant als Flore zit, dat durft te experimenteren met zuivelvrije, lokale en veelal vegetarisch gerechten.
Op de wat tegenvallende amuse met koolrabi en de wat vlakke knolselderij na, hebben we uitstekend (vegetarisch) gegeten. Wat mij betreft mag er hier en daar nog een puntje op de i wat betreft te wijn, maar van de andere kant snap ik ook wel dat je bij snel wisselende seizoensgerechten die elke dag anders kunnen zijn, niet elke versie van een gerecht met verschillende wijnen kunt proeven.

En de wijnkaart is trouwens een verhaal op zich: er staan flessen op waar je ook een mooie auto voor had kunnen kopen. Die hebben we overigens niet besteld.

De service is zoals het hoort: Een ouderwetsche portier bij de ingang die de draaideur voor je draait, iemand die meeloopt om te zorgen dat je niet op weg naar het toilet verdwaalt en water dat wordt bijgeschonken voordat je zelf doorhebt dat het bijgeschonken moet worden. Dusdanig goede bediening dat je je op een gegeven moment gaat irriteren omdat iemand de deur een keer niet voor je heeft opengehouden, als je van het toilet komt. Het moet niet gekker worden.

Kosten?
495,- voor 2 personen inclusief wijnarrangement, champagne vooraf, koffie en een extra glas dessertwijn a 24,-.

Cijfer?[/b]
8,5. Heel mooi en verrassend gegeten. Maar net niet goed genoeg voor een 9,

[ Bericht 0% gewijzigd door stavromulabeta op 10-12-2023 11:30:21 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_211573519
Voor ¤495,- eten en dan geen eens vlees?
Kids are like farts in that way. They never seem to bother the owner as much as they bother everyone else.
  zondag 10 december 2023 @ 11:55:06 #36
131800 Tarado
capô de fusca
pi_211573614
quote:
0s.gif Op zondag 10 december 2023 11:23 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar?
Restaurant Flore in het Hotel de l'Europe, Amsterdam

Wanneer?
Gisteren

Wat at je?
Het 5 gangen Botanic-lunchmenu.

Het begon met een drietal amuses, een met geconfijte sjalot en een soort daslook-salsa verde, daarna een (qua smaak wat vlak en tegenvallende) koolrabi met gist-schuim en vijgenbladolie en ten slotte een amuse van aardpeer met een hele intense bouillon erbij.

[ afbeelding ]

Voor het eerste voorgerecht werden we naar de keuken gehaald waar we vanaf een bar de keukenbrigade konden gadeslaan en een uitermate goed gelukt gerechtje met 20 soorten groenten geserveerd kregen. Van de 20 groenten wist ik alleen de bloemkool, spruitjes, bleekselderij, kool en bimi te identificeren. Maar lekker was het zeker. Daarbij werd een achteraf goed passende witte wijn geserveerd, helaas was die in eerste instantie dusdanig koud dat er nogal weinig geur aanzat. Pas toen het gerechtje op was, kwam de wijn ook tot leven.

[ afbeelding ]

Teruggekeerd aan tafel kwam het volgende gerecht: Verschillende bereidingen van wortel: Als wortel, als gevulde pasta en als schuim. Weer heel lekker en mooi opgemaakt als een soort paddenstoeltjes.

[ afbeelding ]

Daarna kwam het minste gerecht van de avond: een spiesje van geroosterde knolselderij (die we al in de keuken zagen langskomen) met volgens het menu spar en pruim. Zou kunnen maar ik heb ze niet kunnen identificeren. Op zich weer een lekker gerecht maar ergens ontbrak er iets van een accent en qua structuur was het allemaal wel erg zacht. Ergens iets van een fliebertje krokant gefrituurde knolselderij had het al een heel ander gerecht gemaakt.

[ afbeelding ]

Vervolgens kwam het (fantastische) hoofdgerecht: Aubergine met het lekwater van rode shiso en blauwebessenzout. Op een of andere manier hebben ze het in de keuken voor elkaar gekregen om de aubergine dusdanig te behandelen (mishandelen?) dat deze qua structuur op een stuk buikspek ging lijken. Heerlijk en heel creatief. Als ik Iwanius was geweest, had ik dit nog 3 keer laten uitserveren. De rode wijn die erbij geserveerd werd, begreep ik wel maar werd door de behoorlijke zoetheid van het gerecht voor mijn gevoel wat teveel naar de zure kant getrokken. IIk had daar een andere keuze gemaakt als ik sommelier was...

[ afbeelding ]

Bij het dessert aangekomen, nog zo'n verrassend topgerecht: Cantharellen en eekhoorntjesbrood ingelegd in acaciahoning en tijm. Bij de eerste twee happen moet ik echt even acclimatiseren, paddestoelen met zoet geeft een soort kortsluiting in mijn hoofd. Maar daarna was het enorm lekker, het aardse van de paddestoelen, het zoete, florale van de honing met daarbij het frisse van tijm. Heel lekker. Daarbij werd een dessertwijn geserveerd waarbij de druiven geweekt waren met sinaasappelschillen. Ik moet even uitvogelen waar ik die kan krijgen, want die moet ook hier in huis.

[ afbeelding ]
En tenslotte koffie met friandises, weer heel verrassend met o.a. rode biet. Daarbij had ik van het drankenkarretje een glas Macvin de Jura (à 24,-, de budgetkeuze op het karretje ;) )

[ afbeelding ]
Impressie?
Heel leuk dat er op zo'n plek (midden in Amsterdam, in een exclusief hotel) een restaurant als Flore zit, dat durft te experimenteren met zuivelvrije, lokale en veelal vegetarisch gerechten.
Op de wat tegenvallende amuse met koolrabi en de wat vlakke knolselderij na, hebben we uitstekend (vegetarisch) gegeten. Wat mij betreft mag er hier en daar nog een puntje op de i wat betreft te wijn, maar van de andere kant snap ik ook wel dat je bij snel wisselende seizoensgerechten die elke dag anders kunnen zijn, niet elke versie van een gerecht met verschillende wijnen kunt proeven.

En de wijnkaart is trouwens een verhaal op zich: er staan flessen op waar je ook een mooie auto voor had kunnen kopen. Die hebben we overigens niet besteld.

De service is zoals het hoort: Een ouderwetsche portier bij de ingang die de draaideur voor je draait, iemand die meeloopt om te zorgen dat je niet op weg naar het toilet verdwaalt en water dat wordt bijgeschonken voordat je zelf doorhebt dat het bijgeschonken moet worden. Dusdanig goede bediening dat je je op een gegeven moment gaat irriteren omdat iemand de deur een keer niet voor je heeft opengehouden, als je van het toilet komt. Het moet niet gekker worden.

Kosten?
495,- voor 2 personen inclusief wijnarrangement, champagne vooraf, koffie en een extra glas dessertwijn a 24,-.

Cijfer?[/b]
8,5. Heel mooi en verrassend gegeten. Maar net niet goed genoeg voor een 9,
Ik ben er ook geweest, niet het vergetarische menus genomen overigens, was erg goed en zeker value for money. Een tip voor een volgende keer, de wijnkaart van het hotel vragen, ze hebben een enorme wijnkelder waar nog wel wat pareltjes liggen voor in verhouding redelijke prijzen want die wijnkaart in het restaurant is inderdaad te beknopt en qua prijzen absurd.
pi_211573665
quote:
0s.gif Op zondag 10 december 2023 11:55 schreef Tarado het volgende:

[..]
Ik ben er ook geweest, niet het vergetarische menus genomen overigens, was erg goed en zeker value for money. Een tip voor een volgende keer, de wijnkaart van het hotel vragen, ze hebben een enorme wijnkelder waar nog wel wat pareltjes liggen voor in verhouding redelijke prijzen want die wijnkaart in het restaurant is inderdaad te beknopt en qua prijzen absurd.
Heel dat hotel is qua prijzen absurd voor wat het is.
  zondag 10 december 2023 @ 12:01:59 #38
131800 Tarado
capô de fusca
pi_211573677
quote:
0s.gif Op zondag 10 december 2023 12:00 schreef Halcon het volgende:

[..]
Heel dat hotel is qua prijzen absurd voor wat het is.
Hoe bedoel je voor wat het is, het is geen bed and breakfast.
  zondag 10 december 2023 @ 12:09:38 #39
81329 MadMaster
Schots en scheef...
  zondag 10 december 2023 @ 13:39:44 #40
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_211574465
quote:
0s.gif Op zondag 10 december 2023 11:23 schreef stavromulabeta het volgende:
...Als ik Iwanius was geweest, had ik dit nog 3 keer laten uitserveren.
_O-.

quote:
...even acclimatiseren


quote:
Dusdanig goede bediening dat je je op een gegeven moment gaat irriteren omdat iemand de deur een keer niet voor je heeft opengehouden, als je van het toilet komt. Het moet niet gekker worden.
_O-

Voor dit soort recensies kom ik dus hier, hulde en ook aan de andere posters die uitgebreide recensies schrijven :Y
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  zondag 10 december 2023 @ 17:05:08 #41
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_211576184
Het CUL / Restaurantreviews! (t/m 10-12-2023) topic is weer helemaal bij tot en met de recensie hierboven...

[ Bericht 1% gewijzigd door MadMaster op 10-12-2023 17:15:01 ]
pi_211589079
Afgelopen weekend weer eens bij het hoofdfiliaal van Maruyasu sushi gegeten. _O_ _O_ _O_

Mooi om te zien dat de oude baas van dik in de 70 nog steeds achter de counter staat. Concept is simpel, alle sushi ligt al klaar in de vitrine en je hoeft alleen maar aan te wijzen wat je wil eten. Voor een goede 30 euro kun je hier met z'n tweeën prima lunchen. De chumaki sushi zijn enorm groot en maar 1,30 - 1,50 per stuk. Hoogtepunt van deze lunch was de AburiI-Battera met gegrilde makreel (2,70) :9~ :9~ :9~



[ Bericht 0% gewijzigd door Jeroboam op 11-12-2023 23:30:09 ]
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 15 december 2023 @ 08:06:55 #43
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_211624290
Waar? Westervilla Amsterdam https://westervilla.nl/
Wanneer? 14 december
Wat at je? zie hieronder
Impressie? zie hieronder
Kosten? De baas betaald
Cijfer? 8

Idyllisch gelegen aan de rand van het populaire Westerpark, vind je boutique hotel en restaurant WesterVilla. Dit volledig gerenoveerde pand ligt midden in het groen en toch dichtbij de reuring van de stad. Naast begraafplaats Vredenhof. Sinds 2019 zit er dit restaurant. Wij hadden er ons kerstdiner met werk.

Wij zaten in deze zaal wel andere opstelling
(foto website zelf)

We werden ontvangen met bubbels en kregen een amuse een toastje met artisjokmousse. Die was erg lekker


Kreeftenbisque. Geen beste foto. Maar het smaakte wel goed :9. met ook nog wat garnaaltjes en stukje knolselderij erin.


Ravioli met eekhoorntjesbrood. .Prima pasta, maar vooral de saus was :9



Hoofdgerecht was de keuze uit vega (boven), bambi (hert, tweede foto), heilbotfilet of Tournedos.

Ik ging voor bambi :9. Lekker stukje vlees. Oorspronkelijk was de koe tournedos rossini, maar de gans haalde de keuken niet (ivm bezwaar enkele collega die principieel ging doen, was het er persoonlijk niet mee eens maar goed) weet eigenlijk nu niet wat er met de koe is gedaan qua overige bereiding.

Toe


Witte chocola, hangop, stoofpeer en overige dingetjes.

Lekker toetje. Goed menu. Lekker eten. Fijne ruimte. Geslaagd kerstdiner. :)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  vrijdag 15 december 2023 @ 10:46:18 #44
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_211625764
Waar kan ik solliciteren? :P Ziet er goed uit hoor, waren de spruitjes niet overheersend bij het vega-hoofdgerecht? Liggen er nogal wat...
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  vrijdag 15 december 2023 @ 12:21:57 #45
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_211626783
Ziet er goed uit, @borisz ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 15 december 2023 @ 12:28:15 #46
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_211626841
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2023 10:46 schreef flipsen het volgende:
Waar kan ik solliciteren? :P Ziet er goed uit hoor, waren de spruitjes niet overheersend bij het vega-hoofdgerecht? Liggen er nogal wat...
Zou het nog eens aan de vega moeten vragen. Het eten hier was gewoon goed. :)

En idd we zijn voor een hoger niveau gegaan itt voor corona. :) Vorig jaar zijn we zelf gaan koken in een kookstudio.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_212017055
Vandaag bij Soju in Rotterdam.
Vorig weekend geweest voor de lunchdeal (vestiging in Witte de With straat. Er zit er ook een in de Markthal met zelfde prijzen, netjes. Ook een in A'dam, Eindhoven en Antwerpen).
Lunchdeal was 13 euro voor fried chicken naar keuze met rijst of verse friet en koolsla.
Toen zagen we de Koreaanse desserts die gedeeld werden en besloten vandaag dit te gaan proberen. Ik zat al best vol van onze lunch (loaded fries) maar vriend wilde niet delen dus we hadden er 2.

Koreaanse Bingsu :)

Oreo:


Café Noir:


Beide 9 euro en geschikt voor 2-3 personen als dessert dus mooi geprijsd. Ze hebben ook matcha met rode boon, verse mango, vers fruit etc.
Bingsu is schaafijs obv melk. Zelf niet veel smaak, maar met saus onderin, laag schaafijs (structuur van kokosrasp, weer laag saus, laag schaafijs, laag saus, bol roomijs met saus en koekjes heeft het meer dan genoeg smaak.

Zou het niet alleen eten zoals ik, tenzij je nog niet of weinig hebt gegeten. En raad het ook niet aan als het zo koud is buiten :P
Maar is erg lekker en personeel is jong, vriendelijk en aardig veel.

Best luide muziek maar is Koreaans dus vind het geen herrie; popmuziek zonder harde bas.

Ga zeker nog een keer terug voor de lunchdeal. Dit is meer streetfood. Voor authentiek Koreaans zou ik andere restaurants kiezen maar ben blij dat deze keuken eindelijk steeds en steeds groter wordt hier.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_212017191
Na vele malen er over gehoord en gelezen te hebben was ik vandaag in Hilversum en tjah, dan wil je weten of het het waard is. Dan moet je naar De Admiraal, een internet fenomeen, en het is waar: een dikke 9 voor deze snackbar

Hier volgt waarom:
De Admiraal, een schitterende oase van smaak, biedt een culinaire ervaring die ver boven de norm uitstijgt. Het hart van deze snackbar klopt met de meest verrukkelijke patat die je ooit zult proeven. Elke friet is een kunstwerk op zich, knapperig van buiten en heerlijk zacht van binnen. De aardappelen worden met liefde bereid en de perfectie wordt behaald in elke gouden friet. Het is een ervaring die je smaakpapillen betovert en je doet verlangen naar meer.

Wat deze plek echt magisch maakt, zijn de zorgvuldig samengestelde snacks die de smaakpapillen betoveren. De kaassoufflé is een meesterwerk van smeuïgheid, elke hap een feest van romige textuur en intense smaak. En dan zijn er nog de kipbitterballen, een smakelijke explosie van kruiden en pittigheid die je smaakpapillen uitdagen op een onvergetelijke manier. De Admiraal overstijgt de standaard snacks en brengt je op een culinair avontuur dat je smaakzintuigen doet dansen.

Het geheime wapen van De Admiraal is niet alleen het ongeëvenaarde voedsel, maar ook de onberispelijke service. Het personeel is niet alleen snel, maar straalt vriendelijkheid uit, waardoor je je meteen thuis voelt. De combinatie van topkwaliteit eten en uitmuntende service maakt een bezoek aan De Admiraal niet zomaar een maaltijd, maar een memorabele ervaring die je steeds opnieuw wilt beleven. Voor iedereen die verlangt naar een buitengewone snackervaring, is De Admiraal de enige bestemming voor een smaakvolle reis naar het paradijs van snacks.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 13-01-2024 19:25:06 ]
  Official ESF Kreviewer zaterdag 13 januari 2024 @ 19:26:07 #49
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_212017215
Mooi verhaal, jammer dat er geen fotos bij zitten.
pi_212017270
Of prijzen.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')