Fine2dine en Chic-bordenquote:
quote:Op donderdag 16 november 2023 17:43 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Fine2dine en Chic-borden
Is deze hier niet al eens eerder langsgekomen?
edit: ja, lvw88 in CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #31
Haha! Uit die review... Dat vertelde de serveerster ook. In 2021 hadden ze maar 9000 flessen geoogst. Dit jaar 65000.quote:Op zaterdag 18 februari 2023 11:46 schreef lvw88 het volgende:
Voor het aperitief wilde ik graag de eigen witte wijn proberen, maar deze is helaas al uitverkocht. De wijngaard wordt nog door de nonnen gerund maar hadden in 2021 te kampen met een slecht jaar. Hopelijk kan ik snel de jaargang van 2022 proberen!
Ik vind het een prima verhaal.quote:Op donderdag 16 november 2023 20:20 schreef Knipoogje het volgende:
[..]
[..]
Haha! Uit die review... Dat vertelde de serveerster ook. In 2021 hadden ze maar 9000 flessen geoogst. Dit jaar 65000.
Heb jij er zelf gegeten? Jij kan een veel beter oordeel vellen. Ben ook wel benieuwd wat je van de Centrale in Delft zou vinden. In de categorie van 50-60 euro voor 5 gangen.
Heb uiteindelijk wel van deze flinke 2022 oogst enkele flessen bemachtigd via Breda Maakt mij Blijquote:Op donderdag 16 november 2023 20:20 schreef Knipoogje het volgende:
[..]
[..]
Haha! Uit die review... Dat vertelde de serveerster ook. In 2021 hadden ze maar 9000 flessen geoogst. Dit jaar 65000.
Heb jij er zelf gegeten? Jij kan een veel beter oordeel vellen. Ben ook wel benieuwd wat je van de Centrale in Delft zou vinden. In de categorie van 50-60 euro voor 5 gangen.
Wij hebben een bijzonder goed bedrijfsrestaurant dus dacht om dat eens te recenseren met foto's, maar bedacht ineens dat ik iets teveel posthistorie hier op Fok hebquote:
quote:Op zaterdag 18 november 2023 12:27 schreef Knipoogje het volgende:
[..]
Wij hebben een bijzonder goed bedrijfsrestaurant dus dacht om dat eens te recenseren met foto's, maar bedacht ineens dat ik iets teveel posthistorie hier op Fok heb
Lijkt meer truffelsoep.quote:Op dinsdag 21 november 2023 09:59 schreef Xlarge het volgende:
Er zit echt veel truffel op dat laatste gerecht
Overheerst het niet ? En het zal vast een prijzig gerecht zijn (edit, prijs opgezocht, het valt mij nog mee
Voldeed aan verwachtingen van dat moment (nog veel pijn dus voor de deur parkeren wou ik etc). Maar niet het beste wauw-wauw eten dat ik ooit op heb maar wel gewoon super lekker. Dus een mooie 8 vond ik dat wel waard.quote:Op dinsdag 21 november 2023 13:00 schreef flipsen het volgende:
Mooi! Maareh, waarom "maar" een 8 als het 100% voldeed aan je verwachtingen? Prijs is ook niet exorbitant denk ik?
Welkom terug! (We zijn naar voorheen T' Stokske geweest: een goed voorgerecht, een ander matig, smakelijke fazant als hoofdgerecht. Wat vreemde, onervaren bediening, en sfeer hierdoor. Drie personen is dan te weinig personeel aangezien het verrassend groot is. Prijs/kwaliteit wel zeer ok).quote:Op dinsdag 21 november 2023 13:52 schreef anndb het volgende:
[..]
Voldeed aan verwachtingen van dat moment (nog veel pijn dus voor de deur parkeren wou ik etc). Maar niet het beste wauw-wauw eten dat ik ooit op heb maar wel gewoon super lekker. Dus een mooie 8 vond ik dat wel waard.
Hm ja wij hadden de vrouw van de chef die ons bediende er is er standaard nog 1 extra bij geloof ik ja. Van de week ik ook maar eens het nieuwe menu proberen.quote:Op donderdag 23 november 2023 13:14 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Welkom terug! (We zijn naar voorheen T' Stokske geweest: een goed voorgerecht, een ander matig, smakelijke fazant als hoofdgerecht. Wat vreemde, onervaren bediening, en sfeer hierdoor. Drie personen is dan te weinig personeel aangezien het verrassend groot is. Prijs/kwaliteit wel zeer ok).
(Vegan) baklavaquote:Op zondag 3 december 2023 18:13 schreef Smallish het volgende:
Dat ziet er goed uit! Wat is dat op de laatste foto, weet je dat wel?
Baklava...quote:Op zondag 3 december 2023 18:13 schreef Smallish het volgende:
Dat ziet er goed uit! Wat is dat op de laatste foto, weet je dat wel?
Ik neem aan dat je de zo goed als verplichtte 346 % fooi daarbovenop ook nog betaald hebt?quote:Op donderdag 7 december 2023 23:57 schreef Kreator het volgende:
Vlakbij de fountain of the gods gelegen:
[ [
Sfeer: 6/10. Je zit toch midden in een casino. Personeel was zeer onvriendelijk op 1 ober na.
Prijs voor twee: 180 euro.
Toch leuk om een keer mee te maken.
Met de prijzen die ze hier tegenwoordig hebben: zelfde fooi als in Nederland. Afronden naar boven.quote:Op vrijdag 8 december 2023 02:02 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Ik neem aan dat je de zo goed als verplichtte 346 % fooi daarbovenop ook nog betaalt hebt?
Als het echt goeie is, vind ik dat nog niet zo gek.quote:
Zou het ook zo eten en erbij drinken hoor, maar nooit due combo gezien als aanraderquote:Op vrijdag 8 december 2023 08:53 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Als het echt goeie is, vind ik dat nog niet zo gek.
Met een dikke runderbouillonbasis ofzo. En met die hoeveelheid kaas al helemaal
Dat we allemaal steeds onpersoonlijker worden tegen elkaar heeft ook voordelen, je kan in de VS op veel plekken op een schermpje het fooipercentage kiezen en dus ook veel makkelijker voor de optie geen fooi kiezen. Voorkomt een ongemakkelijk moment.quote:Op vrijdag 8 december 2023 02:02 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Ik neem aan dat je de zo goed als verplichtte 346 % fooi daarbovenop ook nog betaalt hebt?
Ik ben er ook geweest, niet het vergetarische menus genomen overigens, was erg goed en zeker value for money. Een tip voor een volgende keer, de wijnkaart van het hotel vragen, ze hebben een enorme wijnkelder waar nog wel wat pareltjes liggen voor in verhouding redelijke prijzen want die wijnkaart in het restaurant is inderdaad te beknopt en qua prijzen absurd.quote:Op zondag 10 december 2023 11:23 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar?
Restaurant Flore in het Hotel de l'Europe, Amsterdam
Wanneer?
Gisteren
Wat at je?
Het 5 gangen Botanic-lunchmenu.
Het begon met een drietal amuses, een met geconfijte sjalot en een soort daslook-salsa verde, daarna een (qua smaak wat vlak en tegenvallende) koolrabi met gist-schuim en vijgenbladolie en ten slotte een amuse van aardpeer met een hele intense bouillon erbij.
[ afbeelding ]
Voor het eerste voorgerecht werden we naar de keuken gehaald waar we vanaf een bar de keukenbrigade konden gadeslaan en een uitermate goed gelukt gerechtje met 20 soorten groenten geserveerd kregen. Van de 20 groenten wist ik alleen de bloemkool, spruitjes, bleekselderij, kool en bimi te identificeren. Maar lekker was het zeker. Daarbij werd een achteraf goed passende witte wijn geserveerd, helaas was die in eerste instantie dusdanig koud dat er nogal weinig geur aanzat. Pas toen het gerechtje op was, kwam de wijn ook tot leven.
[ afbeelding ]
Teruggekeerd aan tafel kwam het volgende gerecht: Verschillende bereidingen van wortel: Als wortel, als gevulde pasta en als schuim. Weer heel lekker en mooi opgemaakt als een soort paddenstoeltjes.
[ afbeelding ]
Daarna kwam het minste gerecht van de avond: een spiesje van geroosterde knolselderij (die we al in de keuken zagen langskomen) met volgens het menu spar en pruim. Zou kunnen maar ik heb ze niet kunnen identificeren. Op zich weer een lekker gerecht maar ergens ontbrak er iets van een accent en qua structuur was het allemaal wel erg zacht. Ergens iets van een fliebertje krokant gefrituurde knolselderij had het al een heel ander gerecht gemaakt.
[ afbeelding ]
Vervolgens kwam het (fantastische) hoofdgerecht: Aubergine met het lekwater van rode shiso en blauwebessenzout. Op een of andere manier hebben ze het in de keuken voor elkaar gekregen om de aubergine dusdanig te behandelen (mishandelen?) dat deze qua structuur op een stuk buikspek ging lijken. Heerlijk en heel creatief. Als ik Iwanius was geweest, had ik dit nog 3 keer laten uitserveren. De rode wijn die erbij geserveerd werd, begreep ik wel maar werd door de behoorlijke zoetheid van het gerecht voor mijn gevoel wat teveel naar de zure kant getrokken. IIk had daar een andere keuze gemaakt als ik sommelier was...
[ afbeelding ]
Bij het dessert aangekomen, nog zo'n verrassend topgerecht: Cantharellen en eekhoorntjesbrood ingelegd in acaciahoning en tijm. Bij de eerste twee happen moet ik echt even acclimatiseren, paddestoelen met zoet geeft een soort kortsluiting in mijn hoofd. Maar daarna was het enorm lekker, het aardse van de paddestoelen, het zoete, florale van de honing met daarbij het frisse van tijm. Heel lekker. Daarbij werd een dessertwijn geserveerd waarbij de druiven geweekt waren met sinaasappelschillen. Ik moet even uitvogelen waar ik die kan krijgen, want die moet ook hier in huis.
[ afbeelding ]
En tenslotte koffie met friandises, weer heel verrassend met o.a. rode biet. Daarbij had ik van het drankenkarretje een glas Macvin de Jura (à 24,-, de budgetkeuze op het karretje )
[ afbeelding ]
Impressie?
Heel leuk dat er op zo'n plek (midden in Amsterdam, in een exclusief hotel) een restaurant als Flore zit, dat durft te experimenteren met zuivelvrije, lokale en veelal vegetarisch gerechten.
Op de wat tegenvallende amuse met koolrabi en de wat vlakke knolselderij na, hebben we uitstekend (vegetarisch) gegeten. Wat mij betreft mag er hier en daar nog een puntje op de i wat betreft te wijn, maar van de andere kant snap ik ook wel dat je bij snel wisselende seizoensgerechten die elke dag anders kunnen zijn, niet elke versie van een gerecht met verschillende wijnen kunt proeven.
En de wijnkaart is trouwens een verhaal op zich: er staan flessen op waar je ook een mooie auto voor had kunnen kopen. Die hebben we overigens niet besteld.
De service is zoals het hoort: Een ouderwetsche portier bij de ingang die de draaideur voor je draait, iemand die meeloopt om te zorgen dat je niet op weg naar het toilet verdwaalt en water dat wordt bijgeschonken voordat je zelf doorhebt dat het bijgeschonken moet worden. Dusdanig goede bediening dat je je op een gegeven moment gaat irriteren omdat iemand de deur een keer niet voor je heeft opengehouden, als je van het toilet komt. Het moet niet gekker worden.
Kosten?
495,- voor 2 personen inclusief wijnarrangement, champagne vooraf, koffie en een extra glas dessertwijn a 24,-.
Cijfer?[/b]
8,5. Heel mooi en verrassend gegeten. Maar net niet goed genoeg voor een 9,
Heel dat hotel is qua prijzen absurd voor wat het is.quote:Op zondag 10 december 2023 11:55 schreef Tarado het volgende:
[..]
Ik ben er ook geweest, niet het vergetarische menus genomen overigens, was erg goed en zeker value for money. Een tip voor een volgende keer, de wijnkaart van het hotel vragen, ze hebben een enorme wijnkelder waar nog wel wat pareltjes liggen voor in verhouding redelijke prijzen want die wijnkaart in het restaurant is inderdaad te beknopt en qua prijzen absurd.
Hoe bedoel je voor wat het is, het is geen bed and breakfast.quote:Op zondag 10 december 2023 12:00 schreef Halcon het volgende:
[..]
Heel dat hotel is qua prijzen absurd voor wat het is.
.quote:Op zondag 10 december 2023 11:23 schreef stavromulabeta het volgende:
...Als ik Iwanius was geweest, had ik dit nog 3 keer laten uitserveren.
quote:...even acclimatiseren
quote:Dusdanig goede bediening dat je je op een gegeven moment gaat irriteren omdat iemand de deur een keer niet voor je heeft opengehouden, als je van het toilet komt. Het moet niet gekker worden.
Zou het nog eens aan de vega moeten vragen. Het eten hier was gewoon goed.quote:Op vrijdag 15 december 2023 10:46 schreef flipsen het volgende:
Waar kan ik solliciteren? Ziet er goed uit hoor, waren de spruitjes niet overheersend bij het vega-hoofdgerecht? Liggen er nogal wat...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |