abonnement Unibet Coolblue
pi_211211248
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?


De links naar voorgaande restaurantreviews vind je hier, die van jou voegen we er graag aan toe!
pi_211211291
Waar? Shabu shabu Den haag
Wanneer? Zaterdag
Wat at je? Sushi
Impressie? Kan beter (teveel vreetschuur gevoel)
Kosten? 58pp

[ Bericht 68% gewijzigd door MadMaster op 06-11-2023 12:26:11 ]
pi_211314800
Waar?
Wijnhuis De Blauwe Camer in Oosterhout (4.6 op google reviews)

Wat at je?
Soms moet je eens wat luxer eten en zo gezegd zo gedaan. Naast het eten boekten we ook een overnachting bij het nonnenklooster er direct naast. Wat verrassend schappelijk geprijsd is (45E p.p, incl. ontbijt, klassiek bammetje met kaas en/of jam in een sobere kamer :Y). 80 jarige nonnen maken daar de dienst uit en het is nog maar de vraag hoe lang ze het nog volhouden. Aan de andere kant zijn ze eigenaar van een flinke wijngaard waar waar ze elk jaar enkele tienduizenden flessen uit halen.

Impressie? Moderne ogend interieur in een voormalige boerderij naast het kloostergebouw
Wat at je?

We gingen voor het 6 gangen diner, proseccootje vooraf en brood met tuinkers, basilicumolie en/of een boter met rode wijn (beurre rouge).
Als amuse kregen we een heuse bitterbal voorgeschoteld met risotto, prosciutto ham en gerookte paling. Meteen flink hartig en dat bleek ook wel het thema van de avond te zijn op een enkele uitzondering na.


De 1e gang was alweer wat subtieler van smaak: Doriadetartaar met met een mousse van langoustine en nog een rits aan ingredienten welke mij ontschoten zijn (copieer dit voor elke gang). Dit was echt heerlijk! Probeerde zo klein mogelijke hapjes te nemen, want vooral de mousse was lekker


Bij de 2e gang kregen we een taartje van '100 laagjes aardappel' zoals de serveerster het omschreef, met een uitgebakken stukje prosciutto (?) ham en een opgeschuimd sausje van bloemkool. De ham was helaas erg zout en overheerste het hele gerecht. Nu houd ik van hartig, dus het was wederom gewoon lekker, maar de balans kon beter. De kaviaar gaf wel wat extra toevoeging aan het gerecht.


De 3e gang was een mals stukje patrijs met knapperige spruitjes en een stoofje van de pootjes. Eroverheen werd met een rasp een enorm intens kaas toegevoegd. Samen met de doriadetartaar vonden wij dit het lekkerste gerecht van de avond. Vooral door de saus. Volgens mij had het wel op een warm bord uitgeserveerd moeten worden. Nu was alles al behoorlijk lauw.


4e gang was een dubbelslag: Buikspek in een soja-achtige saus met een dumpling met champignons en een verse coquille met een redelijk vergelijkbare saus met zwarte knoflook. Buikspek en coquille waren perfect. Knapperig randje en zacht van binnen. Saus van de coquille werd ook uit de schelp gelikt, maar de saus bij het buikspek was helaas ook weer veel te zout en te zwaar.


Als 5e gang was het wederom tijd voor een stukje wild (het is toch winter aan het worden). Dit keer een hertenstoof. Erbij zaten worteltjes met limoen. Verder zaten er ook nog pecannoten bij en een lekker krokant iets met zachte groene vulling van binnen. Terwijl ik dit schrijf baal ik weer dat dit restaurant niet gewoon een a4tje kan meegeven met alle ingredienten. "Ja te druk en het wisselt". Dan denk ik: de kok heeft in de keuken toch alles uitgeschreven. Scan het in en print het uit. Hoe kan ik nu ooit vertellen wat er in zo'n schilderijtje zit?
Ook hier weer iets te zoute elementen, maar het stoofje was perfect!


Het dessert bestond uit een klein krokant poffertje, perencompote, karnemelk ijs, een kletsmajoortje, mousse van witte chocolade en een caramel-balsamico saus. De perencompote smaakte er erg lekker bij. Sausje was iets te weinig caramel en iets teveel balsamico, maar toch combineerde het goed.

Alle (groene) ingredienten kwamen uit eigen tuin. De wijn kwam uit de wijngaard. De lekkerste wijn die we erbij kregen was een rode, lichtrood van kleur, licht van smaak en echt lekker. De ochtend er op wilde we een fles hiervan kopen bij de wijnwinkel van het klooster, maar hij was helaas al uitverkocht.

Kosten? Uiteindelijk hebben we 220 euro afgerekend incl. fooi. Het 6 gangen arrangement kostte 75 euro.

Cijfer? Eigenlijk heb ik niet zoveel vergelijkingsmateriaal. Toevallig paar weken eerder ivm verjaardag bij een ander sjiek restaurant gegeten met 5 vergelijkbare gangen. Die waren subtieler van smaak, maar minder uitschieters. Voor deze prijsstelling had ik het eten wel minder zout verwacht en beter in balans. Maar all-in-all is zo'n diner toch een bijzondere ervaring en leer je een hoop over smaakcombinaties :Y

[ Bericht 0% gewijzigd door Knipoogje op 16-11-2023 20:21:45 ]
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_211314933
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2023 17:18 schreef Knipoogje het volgende:
[knip]
Fine2dine en Chic-borden _O_

Is deze hier niet al eens eerder langsgekomen?
edit: ja, lvw88 in CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #31
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_211317034
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2023 17:43 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
Fine2dine en Chic-borden _O_

Is deze hier niet al eens eerder langsgekomen?
edit: ja, lvw88 in CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #31
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2023 11:46 schreef lvw88 het volgende:
Voor het aperitief wilde ik graag de eigen witte wijn proberen, maar deze is helaas al uitverkocht. De wijngaard wordt nog door de nonnen gerund maar hadden in 2021 te kampen met een slecht jaar. Hopelijk kan ik snel de jaargang van 2022 proberen!
Haha! Uit die review... Dat vertelde de serveerster ook. In 2021 hadden ze maar 9000 flessen geoogst. Dit jaar 65000.

Heb jij er zelf gegeten? Jij kan een veel beter oordeel vellen. Ben ook wel benieuwd wat je van de Centrale in Delft zou vinden. In de categorie van 50-60 euro voor 5 gangen.
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_211317142
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2023 20:20 schreef Knipoogje het volgende:

[..]
[..]
Haha! Uit die review... Dat vertelde de serveerster ook. In 2021 hadden ze maar 9000 flessen geoogst. Dit jaar 65000.

Heb jij er zelf gegeten? Jij kan een veel beter oordeel vellen. Ben ook wel benieuwd wat je van de Centrale in Delft zou vinden. In de categorie van 50-60 euro voor 5 gangen.
Ik vind het een prima verhaal.
anonieme razernist
pi_211321743
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2023 20:20 schreef Knipoogje het volgende:

[..]
[..]
Haha! Uit die review... Dat vertelde de serveerster ook. In 2021 hadden ze maar 9000 flessen geoogst. Dit jaar 65000.

Heb jij er zelf gegeten? Jij kan een veel beter oordeel vellen. Ben ook wel benieuwd wat je van de Centrale in Delft zou vinden. In de categorie van 50-60 euro voor 5 gangen.
Heb uiteindelijk wel van deze flinke 2022 oogst enkele flessen bemachtigd via Breda Maakt mij Blij :9

Dit was helaas niet de Chardonnay, die werd alleen geschonken in het restaurant/klooster, maar wel de rosé en de witte wijnblend met Pinot Gris en Auxerrois .
pi_211327864
-knip-
misschien niet zo handig

[ Bericht 29% gewijzigd door Knipoogje op 17-11-2023 20:39:03 ]
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_211330199
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2023 20:23 schreef Knipoogje het volgende:
-knip-
misschien niet zo handig
Wat niet?
anonieme razernist
pi_211333578
quote:
11s.gif Op zaterdag 18 november 2023 00:46 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Wat niet?
Wij hebben een bijzonder goed bedrijfsrestaurant dus dacht om dat eens te recenseren met foto's, maar bedacht ineens dat ik iets teveel posthistorie hier op Fok heb :')
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_211333658
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2023 12:27 schreef Knipoogje het volgende:

[..]
Wij hebben een bijzonder goed bedrijfsrestaurant dus dacht om dat eens te recenseren met foto's, maar bedacht ineens dat ik iets teveel posthistorie hier op Fok heb :')
:D
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_211365123
Waar: Pazzo, Antwerpen
Wanneer: gisteravond
Wat:

Ik ben weer thuis! Snel gisteravond ergens wat eten dus, zocht iets waar we voor de deur konden parkeren en buiten het centrum was en toch op maandag open. Pazzo werd het, heb hier al vaker gegeten en staat vooral bekend om hun truffel gerechten waarvan er altijd meerdere op de kaart staan.

Vooraf kregen we brood en papadum met hummus. Hierna koos ik voor de zalmtartaar met wasabi mayonaise en mijn vrouw voor burrata met rode biet:







Hierna voor mij tortellini met room en verse truffel en voor mijn vrouw truffel risotto (geen foto helaas):



Lekker gegeten, voldeed 100% aan de verwachtingen die ik had en waarvoor ik er naartoe ging. Bediening uitstekend, chef/eigenaresse ook!

Je kan trouwens bij alle truffel gerechten kiezen tussen zwarte of witte truffel.

Kosten met 1 gin tonic, 1 prosecco en 1 liter bruiswater: 117 euro.
Cijfer: 8
pi_211365998
Er zit echt veel truffel op dat laatste gerecht :D
Overheerst het niet ? En het zal vast een prijzig gerecht zijn :) (edit, prijs opgezocht, het valt mij nog mee :)
  dinsdag 21 november 2023 @ 10:00:19 #14
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_211366004
Truffel met tortellini _O_ _O-

Goed je weer te zien posten, hopelijk goed uit het ziekenhuis gerold!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_211366452
quote:
14s.gif Op dinsdag 21 november 2023 09:59 schreef Xlarge het volgende:
Er zit echt veel truffel op dat laatste gerecht :D
Overheerst het niet ? En het zal vast een prijzig gerecht zijn :) (edit, prijs opgezocht, het valt mij nog mee :)
Lijkt meer truffelsoep.
  dinsdag 21 november 2023 @ 13:00:15 #16
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_211367628
Mooi! Maareh, waarom "maar" een 8 als het 100% voldeed aan je verwachtingen? Prijs is ook niet exorbitant denk ik?
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_211368210
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 november 2023 13:00 schreef flipsen het volgende:
Mooi! Maareh, waarom "maar" een 8 als het 100% voldeed aan je verwachtingen? Prijs is ook niet exorbitant denk ik?
Voldeed aan verwachtingen van dat moment (nog veel pijn dus voor de deur parkeren wou ik etc). Maar niet het beste wauw-wauw eten dat ik ooit op heb maar wel gewoon super lekker. Dus een mooie 8 vond ik dat wel waard.
pi_211398011
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 november 2023 13:52 schreef anndb het volgende:

[..]
Voldeed aan verwachtingen van dat moment (nog veel pijn dus voor de deur parkeren wou ik etc). Maar niet het beste wauw-wauw eten dat ik ooit op heb maar wel gewoon super lekker. Dus een mooie 8 vond ik dat wel waard.
Welkom terug! (We zijn naar voorheen T' Stokske geweest: een goed voorgerecht, een ander matig, smakelijke fazant als hoofdgerecht. Wat vreemde, onervaren bediening, en sfeer hierdoor. Drie personen is dan te weinig personeel aangezien het verrassend groot is. Prijs/kwaliteit wel zeer ok).
anonieme razernist
pi_211400842
quote:
2s.gif Op donderdag 23 november 2023 13:14 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Welkom terug! (We zijn naar voorheen T' Stokske geweest: een goed voorgerecht, een ander matig, smakelijke fazant als hoofdgerecht. Wat vreemde, onervaren bediening, en sfeer hierdoor. Drie personen is dan te weinig personeel aangezien het verrassend groot is. Prijs/kwaliteit wel zeer ok).
Hm ja wij hadden de vrouw van de chef die ons bediende er is er standaard nog 1 extra bij geloof ik ja. Van de week ik ook maar eens het nieuwe menu proberen.
  zondag 3 december 2023 @ 13:59:04 #20
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_211505813
Aanleiding: CUL SC (m)eet
Waar: Eethuis Moush Moush, Arnhem
Wanneer: 2 december 2023

Wat aten we:









Ondanks de toelichting van de eigenaresse en het personeel heb ik geen idee meer hoe alles precies heet, maar het was overdadig en heerlijk.
Mijn aanvankelijke twijfel of dit mijn smaak zou zijn, is geheel verdwenen.

Kosten: ¤73 per persoon, incl. alle drankjes
Cijfer: 9
pi_211508332
Dat ziet er goed uit! Wat is dat op de laatste foto, weet je dat wel? :)
Is dat zo?
pi_211508350
quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2023 18:13 schreef Smallish het volgende:
Dat ziet er goed uit! Wat is dat op de laatste foto, weet je dat wel? :)
(Vegan) baklava :Y)
  zondag 3 december 2023 @ 18:14:25 #23
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_211508351
quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2023 18:13 schreef Smallish het volgende:
Dat ziet er goed uit! Wat is dat op de laatste foto, weet je dat wel? :)
Baklava... :Y
pi_211508358
Lékker O+
Is dat zo?
  Official ESF Kreviewer donderdag 7 december 2023 @ 23:57:11 #25
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_211550375
Vlakbij de fountain of the gods gelegen:



Ligt 1 vd 100 Gordon Ramsay restaurants in Vegas:





Het lunch menu vd dag:



Biertje, 14 euro. Maar dat is normaal in Vegas. Zeker in hotels als Caesars Palace.



Het eten:






Wanneer: vandaag
Smaak van het eten: 10/10
Het toetje was een 11/10.
Sfeer: 6/10. Je zit toch midden in een casino. Personeel was zeer onvriendelijk op 1 ober na.
Prijs voor twee: 180 euro.

Toch leuk om een keer mee te maken.
pi_211550613
quote:
14s.gif Op donderdag 7 december 2023 23:57 schreef Kreator het volgende:
Vlakbij de fountain of the gods gelegen:

[ [
Sfeer: 6/10. Je zit toch midden in een casino. Personeel was zeer onvriendelijk op 1 ober na.
Prijs voor twee: 180 euro.

Toch leuk om een keer mee te maken.
Ik neem aan dat je de zo goed als verplichtte 346 % fooi daarbovenop ook nog betaald hebt?

[ Bericht 0% gewijzigd door NoCigar op 10-12-2023 00:13:33 ]
anonieme razernist
  Official ESF Kreviewer vrijdag 8 december 2023 @ 02:10:54 #27
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_211550622
quote:
5s.gif Op vrijdag 8 december 2023 02:02 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Ik neem aan dat je de zo goed als verplichtte 346 % fooi daarbovenop ook nog betaalt hebt?
Met de prijzen die ze hier tegenwoordig hebben: zelfde fooi als in Nederland. Afronden naar boven.
Als een simpele biefstuk 89 dollar kost en de bediening onvriendelijk kunnen ze van mij de vinketering krijgen met hun 25%
  vrijdag 8 december 2023 @ 08:42:52 #28
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_211551362
Leuk om een keer mee te maken. Maar waarom wel een keuze bij het voorgerecht en daarna niet meer? (alsof je nooit de optie rundvlees hebt in USA)
  vrijdag 8 december 2023 @ 08:51:32 #29
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_211551427
Rode wijn advies bij uiensoep??

Ziet er uit als lekker uitgevoerd pubvoedsel, wel insane prijzen maar dat weet je idd als je daarheen gaat
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_211551449
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 december 2023 08:51 schreef Molo het volgende:
Rode wijn advies bij uiensoep??
Als het echt goeie is, vind ik dat nog niet zo gek.
Met een dikke runderbouillonbasis ofzo. En met die hoeveelheid kaas al helemaal
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  vrijdag 8 december 2023 @ 09:01:48 #31
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_211551524
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 december 2023 08:53 schreef Vanyel het volgende:

[..]
Als het echt goeie is, vind ik dat nog niet zo gek.
Met een dikke runderbouillonbasis ofzo. En met die hoeveelheid kaas al helemaal
Zou het ook zo eten en erbij drinken hoor, maar nooit due combo gezien als aanrader
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_211551821
quote:
5s.gif Op vrijdag 8 december 2023 02:02 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Ik neem aan dat je de zo goed als verplichtte 346 % fooi daarbovenop ook nog betaalt hebt?
Dat we allemaal steeds onpersoonlijker worden tegen elkaar heeft ook voordelen, je kan in de VS op veel plekken op een schermpje het fooipercentage kiezen en dus ook veel makkelijker voor de optie geen fooi kiezen. Voorkomt een ongemakkelijk moment.
pi_211556231
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 december 2023 08:51 schreef Molo het volgende:
Rode wijn advies bij uiensoep??
Dat kan prima, jonge rode worden dan aanbevolen.
pi_211573335
Waar?
Restaurant Flore in het Hotel de l'Europe, Amsterdam

Wanneer?
Gisteren

Wat at je?
Het 5 gangen Botanic-lunchmenu.

Het begon met een drietal amuses, een met geconfijte sjalot en een soort daslook-salsa verde, daarna een (qua smaak wat vlak en tegenvallende) koolrabi met gist-schuim en vijgenbladolie en ten slotte een amuse van aardpeer met een hele intense bouillon erbij.



Voor het eerste voorgerecht werden we naar de keuken gehaald waar we vanaf een bar de keukenbrigade konden gadeslaan en een uitermate goed gelukt gerechtje met 20 soorten groenten geserveerd kregen. Van de 20 groenten wist ik alleen de bloemkool, spruitjes, bleekselderij, kool en bimi te identificeren. Maar lekker was het zeker. Daarbij werd een achteraf goed passende witte wijn geserveerd, helaas was die in eerste instantie dusdanig koud dat er nogal weinig geur aanzat. Pas toen het gerechtje op was, kwam de wijn ook tot leven.



Teruggekeerd aan tafel kwam het volgende gerecht: Verschillende bereidingen van wortel: Als wortel, als gevulde pasta en als schuim. Weer heel lekker en mooi opgemaakt als een soort paddenstoeltjes.



Daarna kwam het minste gerecht van de avond: een spiesje van geroosterde knolselderij (die we al in de keuken zagen langskomen) met volgens het menu spar en pruim. Zou kunnen maar ik heb ze niet kunnen identificeren. Op zich weer een lekker gerecht maar ergens ontbrak er iets van een accent en qua structuur was het allemaal wel erg zacht. Ergens iets van een fliebertje krokant gefrituurde knolselderij had het al een heel ander gerecht gemaakt.



Vervolgens kwam het (fantastische) hoofdgerecht: Aubergine met het lekwater van rode shiso en blauwebessenzout. Op een of andere manier hebben ze het in de keuken voor elkaar gekregen om de aubergine dusdanig te behandelen (mishandelen?) dat deze qua structuur op een stuk buikspek ging lijken. Heerlijk en heel creatief. Als ik Iwanius was geweest, had ik dit nog 3 keer laten uitserveren. De rode wijn die erbij geserveerd werd, begreep ik wel maar werd door de behoorlijke zoetheid van het gerecht voor mijn gevoel wat teveel naar de zure kant getrokken. IIk had daar een andere keuze gemaakt als ik sommelier was...



Bij het dessert aangekomen, nog zo'n verrassend topgerecht: Cantharellen en eekhoorntjesbrood ingelegd in acaciahoning en tijm. Bij de eerste twee happen moet ik echt even acclimatiseren, paddestoelen met zoet geeft een soort kortsluiting in mijn hoofd. Maar daarna was het enorm lekker, het aardse van de paddestoelen, het zoete, florale van de honing met daarbij het frisse van tijm. Heel lekker. Daarbij werd een dessertwijn geserveerd waarbij de druiven geweekt waren met sinaasappelschillen. Ik moet even uitvogelen waar ik die kan krijgen, want die moet ook hier in huis.


En tenslotte koffie met friandises, weer heel verrassend met o.a. rode biet. Daarbij had ik van het drankenkarretje een glas Macvin de Jura (à 24,-, de budgetkeuze op het karretje ;) )


Impressie?
Heel leuk dat er op zo'n plek (midden in Amsterdam, in een exclusief hotel) een restaurant als Flore zit, dat durft te experimenteren met zuivelvrije, lokale en veelal vegetarisch gerechten.
Op de wat tegenvallende amuse met koolrabi en de wat vlakke knolselderij na, hebben we uitstekend (vegetarisch) gegeten. Wat mij betreft mag er hier en daar nog een puntje op de i wat betreft te wijn, maar van de andere kant snap ik ook wel dat je bij snel wisselende seizoensgerechten die elke dag anders kunnen zijn, niet elke versie van een gerecht met verschillende wijnen kunt proeven.

En de wijnkaart is trouwens een verhaal op zich: er staan flessen op waar je ook een mooie auto voor had kunnen kopen. Die hebben we overigens niet besteld.

De service is zoals het hoort: Een ouderwetsche portier bij de ingang die de draaideur voor je draait, iemand die meeloopt om te zorgen dat je niet op weg naar het toilet verdwaalt en water dat wordt bijgeschonken voordat je zelf doorhebt dat het bijgeschonken moet worden. Dusdanig goede bediening dat je je op een gegeven moment gaat irriteren omdat iemand de deur een keer niet voor je heeft opengehouden, als je van het toilet komt. Het moet niet gekker worden.

Kosten?
495,- voor 2 personen inclusief wijnarrangement, champagne vooraf, koffie en een extra glas dessertwijn a 24,-.

Cijfer?[/b]
8,5. Heel mooi en verrassend gegeten. Maar net niet goed genoeg voor een 9,

[ Bericht 0% gewijzigd door stavromulabeta op 10-12-2023 11:30:21 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_211573519
Voor ¤495,- eten en dan geen eens vlees?
Kids are like farts in that way. They never seem to bother the owner as much as they bother everyone else.
  zondag 10 december 2023 @ 11:55:06 #36
131800 Tarado
capô de fusca
pi_211573614
quote:
0s.gif Op zondag 10 december 2023 11:23 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar?
Restaurant Flore in het Hotel de l'Europe, Amsterdam

Wanneer?
Gisteren

Wat at je?
Het 5 gangen Botanic-lunchmenu.

Het begon met een drietal amuses, een met geconfijte sjalot en een soort daslook-salsa verde, daarna een (qua smaak wat vlak en tegenvallende) koolrabi met gist-schuim en vijgenbladolie en ten slotte een amuse van aardpeer met een hele intense bouillon erbij.

[ afbeelding ]

Voor het eerste voorgerecht werden we naar de keuken gehaald waar we vanaf een bar de keukenbrigade konden gadeslaan en een uitermate goed gelukt gerechtje met 20 soorten groenten geserveerd kregen. Van de 20 groenten wist ik alleen de bloemkool, spruitjes, bleekselderij, kool en bimi te identificeren. Maar lekker was het zeker. Daarbij werd een achteraf goed passende witte wijn geserveerd, helaas was die in eerste instantie dusdanig koud dat er nogal weinig geur aanzat. Pas toen het gerechtje op was, kwam de wijn ook tot leven.

[ afbeelding ]

Teruggekeerd aan tafel kwam het volgende gerecht: Verschillende bereidingen van wortel: Als wortel, als gevulde pasta en als schuim. Weer heel lekker en mooi opgemaakt als een soort paddenstoeltjes.

[ afbeelding ]

Daarna kwam het minste gerecht van de avond: een spiesje van geroosterde knolselderij (die we al in de keuken zagen langskomen) met volgens het menu spar en pruim. Zou kunnen maar ik heb ze niet kunnen identificeren. Op zich weer een lekker gerecht maar ergens ontbrak er iets van een accent en qua structuur was het allemaal wel erg zacht. Ergens iets van een fliebertje krokant gefrituurde knolselderij had het al een heel ander gerecht gemaakt.

[ afbeelding ]

Vervolgens kwam het (fantastische) hoofdgerecht: Aubergine met het lekwater van rode shiso en blauwebessenzout. Op een of andere manier hebben ze het in de keuken voor elkaar gekregen om de aubergine dusdanig te behandelen (mishandelen?) dat deze qua structuur op een stuk buikspek ging lijken. Heerlijk en heel creatief. Als ik Iwanius was geweest, had ik dit nog 3 keer laten uitserveren. De rode wijn die erbij geserveerd werd, begreep ik wel maar werd door de behoorlijke zoetheid van het gerecht voor mijn gevoel wat teveel naar de zure kant getrokken. IIk had daar een andere keuze gemaakt als ik sommelier was...

[ afbeelding ]

Bij het dessert aangekomen, nog zo'n verrassend topgerecht: Cantharellen en eekhoorntjesbrood ingelegd in acaciahoning en tijm. Bij de eerste twee happen moet ik echt even acclimatiseren, paddestoelen met zoet geeft een soort kortsluiting in mijn hoofd. Maar daarna was het enorm lekker, het aardse van de paddestoelen, het zoete, florale van de honing met daarbij het frisse van tijm. Heel lekker. Daarbij werd een dessertwijn geserveerd waarbij de druiven geweekt waren met sinaasappelschillen. Ik moet even uitvogelen waar ik die kan krijgen, want die moet ook hier in huis.

[ afbeelding ]
En tenslotte koffie met friandises, weer heel verrassend met o.a. rode biet. Daarbij had ik van het drankenkarretje een glas Macvin de Jura (à 24,-, de budgetkeuze op het karretje ;) )

[ afbeelding ]
Impressie?
Heel leuk dat er op zo'n plek (midden in Amsterdam, in een exclusief hotel) een restaurant als Flore zit, dat durft te experimenteren met zuivelvrije, lokale en veelal vegetarisch gerechten.
Op de wat tegenvallende amuse met koolrabi en de wat vlakke knolselderij na, hebben we uitstekend (vegetarisch) gegeten. Wat mij betreft mag er hier en daar nog een puntje op de i wat betreft te wijn, maar van de andere kant snap ik ook wel dat je bij snel wisselende seizoensgerechten die elke dag anders kunnen zijn, niet elke versie van een gerecht met verschillende wijnen kunt proeven.

En de wijnkaart is trouwens een verhaal op zich: er staan flessen op waar je ook een mooie auto voor had kunnen kopen. Die hebben we overigens niet besteld.

De service is zoals het hoort: Een ouderwetsche portier bij de ingang die de draaideur voor je draait, iemand die meeloopt om te zorgen dat je niet op weg naar het toilet verdwaalt en water dat wordt bijgeschonken voordat je zelf doorhebt dat het bijgeschonken moet worden. Dusdanig goede bediening dat je je op een gegeven moment gaat irriteren omdat iemand de deur een keer niet voor je heeft opengehouden, als je van het toilet komt. Het moet niet gekker worden.

Kosten?
495,- voor 2 personen inclusief wijnarrangement, champagne vooraf, koffie en een extra glas dessertwijn a 24,-.

Cijfer?[/b]
8,5. Heel mooi en verrassend gegeten. Maar net niet goed genoeg voor een 9,
Ik ben er ook geweest, niet het vergetarische menus genomen overigens, was erg goed en zeker value for money. Een tip voor een volgende keer, de wijnkaart van het hotel vragen, ze hebben een enorme wijnkelder waar nog wel wat pareltjes liggen voor in verhouding redelijke prijzen want die wijnkaart in het restaurant is inderdaad te beknopt en qua prijzen absurd.
pi_211573665
quote:
0s.gif Op zondag 10 december 2023 11:55 schreef Tarado het volgende:

[..]
Ik ben er ook geweest, niet het vergetarische menus genomen overigens, was erg goed en zeker value for money. Een tip voor een volgende keer, de wijnkaart van het hotel vragen, ze hebben een enorme wijnkelder waar nog wel wat pareltjes liggen voor in verhouding redelijke prijzen want die wijnkaart in het restaurant is inderdaad te beknopt en qua prijzen absurd.
Heel dat hotel is qua prijzen absurd voor wat het is.
  zondag 10 december 2023 @ 12:01:59 #38
131800 Tarado
capô de fusca
pi_211573677
quote:
0s.gif Op zondag 10 december 2023 12:00 schreef Halcon het volgende:

[..]
Heel dat hotel is qua prijzen absurd voor wat het is.
Hoe bedoel je voor wat het is, het is geen bed and breakfast.
  zondag 10 december 2023 @ 12:09:38 #39
81329 MadMaster
Schots en scheef...
  zondag 10 december 2023 @ 13:39:44 #40
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_211574465
quote:
0s.gif Op zondag 10 december 2023 11:23 schreef stavromulabeta het volgende:
...Als ik Iwanius was geweest, had ik dit nog 3 keer laten uitserveren.
_O-.

quote:
...even acclimatiseren


quote:
Dusdanig goede bediening dat je je op een gegeven moment gaat irriteren omdat iemand de deur een keer niet voor je heeft opengehouden, als je van het toilet komt. Het moet niet gekker worden.
_O-

Voor dit soort recensies kom ik dus hier, hulde en ook aan de andere posters die uitgebreide recensies schrijven :Y
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  zondag 10 december 2023 @ 17:05:08 #41
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_211576184
Het CUL / Restaurantreviews! (t/m 10-12-2023) topic is weer helemaal bij tot en met de recensie hierboven...

[ Bericht 1% gewijzigd door MadMaster op 10-12-2023 17:15:01 ]
pi_211589079
Afgelopen weekend weer eens bij het hoofdfiliaal van Maruyasu sushi gegeten. _O_ _O_ _O_

Mooi om te zien dat de oude baas van dik in de 70 nog steeds achter de counter staat. Concept is simpel, alle sushi ligt al klaar in de vitrine en je hoeft alleen maar aan te wijzen wat je wil eten. Voor een goede 30 euro kun je hier met z'n tweeën prima lunchen. De chumaki sushi zijn enorm groot en maar 1,30 - 1,50 per stuk. Hoogtepunt van deze lunch was de AburiI-Battera met gegrilde makreel (2,70) :9~ :9~ :9~



[ Bericht 0% gewijzigd door Jeroboam op 11-12-2023 23:30:09 ]
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 15 december 2023 @ 08:06:55 #43
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_211624290
Waar? Westervilla Amsterdam https://westervilla.nl/
Wanneer? 14 december
Wat at je? zie hieronder
Impressie? zie hieronder
Kosten? De baas betaald
Cijfer? 8

Idyllisch gelegen aan de rand van het populaire Westerpark, vind je boutique hotel en restaurant WesterVilla. Dit volledig gerenoveerde pand ligt midden in het groen en toch dichtbij de reuring van de stad. Naast begraafplaats Vredenhof. Sinds 2019 zit er dit restaurant. Wij hadden er ons kerstdiner met werk.

Wij zaten in deze zaal wel andere opstelling
(foto website zelf)

We werden ontvangen met bubbels en kregen een amuse een toastje met artisjokmousse. Die was erg lekker


Kreeftenbisque. Geen beste foto. Maar het smaakte wel goed :9. met ook nog wat garnaaltjes en stukje knolselderij erin.


Ravioli met eekhoorntjesbrood. .Prima pasta, maar vooral de saus was :9



Hoofdgerecht was de keuze uit vega (boven), bambi (hert, tweede foto), heilbotfilet of Tournedos.

Ik ging voor bambi :9. Lekker stukje vlees. Oorspronkelijk was de koe tournedos rossini, maar de gans haalde de keuken niet (ivm bezwaar enkele collega die principieel ging doen, was het er persoonlijk niet mee eens maar goed) weet eigenlijk nu niet wat er met de koe is gedaan qua overige bereiding.

Toe


Witte chocola, hangop, stoofpeer en overige dingetjes.

Lekker toetje. Goed menu. Lekker eten. Fijne ruimte. Geslaagd kerstdiner. :)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  vrijdag 15 december 2023 @ 10:46:18 #44
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_211625764
Waar kan ik solliciteren? :P Ziet er goed uit hoor, waren de spruitjes niet overheersend bij het vega-hoofdgerecht? Liggen er nogal wat...
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  vrijdag 15 december 2023 @ 12:21:57 #45
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_211626783
Ziet er goed uit, @borisz ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 15 december 2023 @ 12:28:15 #46
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_211626841
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2023 10:46 schreef flipsen het volgende:
Waar kan ik solliciteren? :P Ziet er goed uit hoor, waren de spruitjes niet overheersend bij het vega-hoofdgerecht? Liggen er nogal wat...
Zou het nog eens aan de vega moeten vragen. Het eten hier was gewoon goed. :)

En idd we zijn voor een hoger niveau gegaan itt voor corona. :) Vorig jaar zijn we zelf gaan koken in een kookstudio.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_212017055
Vandaag bij Soju in Rotterdam.
Vorig weekend geweest voor de lunchdeal (vestiging in Witte de With straat. Er zit er ook een in de Markthal met zelfde prijzen, netjes. Ook een in A'dam, Eindhoven en Antwerpen).
Lunchdeal was 13 euro voor fried chicken naar keuze met rijst of verse friet en koolsla.
Toen zagen we de Koreaanse desserts die gedeeld werden en besloten vandaag dit te gaan proberen. Ik zat al best vol van onze lunch (loaded fries) maar vriend wilde niet delen dus we hadden er 2.

Koreaanse Bingsu :)

Oreo:


Café Noir:


Beide 9 euro en geschikt voor 2-3 personen als dessert dus mooi geprijsd. Ze hebben ook matcha met rode boon, verse mango, vers fruit etc.
Bingsu is schaafijs obv melk. Zelf niet veel smaak, maar met saus onderin, laag schaafijs (structuur van kokosrasp, weer laag saus, laag schaafijs, laag saus, bol roomijs met saus en koekjes heeft het meer dan genoeg smaak.

Zou het niet alleen eten zoals ik, tenzij je nog niet of weinig hebt gegeten. En raad het ook niet aan als het zo koud is buiten :P
Maar is erg lekker en personeel is jong, vriendelijk en aardig veel.

Best luide muziek maar is Koreaans dus vind het geen herrie; popmuziek zonder harde bas.

Ga zeker nog een keer terug voor de lunchdeal. Dit is meer streetfood. Voor authentiek Koreaans zou ik andere restaurants kiezen maar ben blij dat deze keuken eindelijk steeds en steeds groter wordt hier.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_212017191
Na vele malen er over gehoord en gelezen te hebben was ik vandaag in Hilversum en tjah, dan wil je weten of het het waard is. Dan moet je naar De Admiraal, een internet fenomeen, en het is waar: een dikke 9 voor deze snackbar

Hier volgt waarom:
De Admiraal, een schitterende oase van smaak, biedt een culinaire ervaring die ver boven de norm uitstijgt. Het hart van deze snackbar klopt met de meest verrukkelijke patat die je ooit zult proeven. Elke friet is een kunstwerk op zich, knapperig van buiten en heerlijk zacht van binnen. De aardappelen worden met liefde bereid en de perfectie wordt behaald in elke gouden friet. Het is een ervaring die je smaakpapillen betovert en je doet verlangen naar meer.

Wat deze plek echt magisch maakt, zijn de zorgvuldig samengestelde snacks die de smaakpapillen betoveren. De kaassoufflé is een meesterwerk van smeuïgheid, elke hap een feest van romige textuur en intense smaak. En dan zijn er nog de kipbitterballen, een smakelijke explosie van kruiden en pittigheid die je smaakpapillen uitdagen op een onvergetelijke manier. De Admiraal overstijgt de standaard snacks en brengt je op een culinair avontuur dat je smaakzintuigen doet dansen.

Het geheime wapen van De Admiraal is niet alleen het ongeëvenaarde voedsel, maar ook de onberispelijke service. Het personeel is niet alleen snel, maar straalt vriendelijkheid uit, waardoor je je meteen thuis voelt. De combinatie van topkwaliteit eten en uitmuntende service maakt een bezoek aan De Admiraal niet zomaar een maaltijd, maar een memorabele ervaring die je steeds opnieuw wilt beleven. Voor iedereen die verlangt naar een buitengewone snackervaring, is De Admiraal de enige bestemming voor een smaakvolle reis naar het paradijs van snacks.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 13-01-2024 19:25:06 ]
  Official ESF Kreviewer zaterdag 13 januari 2024 @ 19:26:07 #49
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_212017215
Mooi verhaal, jammer dat er geen fotos bij zitten.
pi_212017270
Of prijzen.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')