abonnement Unibet Coolblue
pi_211211248
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?


De links naar voorgaande restaurantreviews vind je hier, die van jou voegen we er graag aan toe!
pi_211211291
Waar? Shabu shabu Den haag
Wanneer? Zaterdag
Wat at je? Sushi
Impressie? Kan beter (teveel vreetschuur gevoel)
Kosten? 58pp

[ Bericht 68% gewijzigd door MadMaster op 06-11-2023 12:26:11 ]
pi_211314800
Waar?
Wijnhuis De Blauwe Camer in Oosterhout (4.6 op google reviews)

Wat at je?
Soms moet je eens wat luxer eten en zo gezegd zo gedaan. Naast het eten boekten we ook een overnachting bij het nonnenklooster er direct naast. Wat verrassend schappelijk geprijsd is (45E p.p, incl. ontbijt, klassiek bammetje met kaas en/of jam in een sobere kamer :Y). 80 jarige nonnen maken daar de dienst uit en het is nog maar de vraag hoe lang ze het nog volhouden. Aan de andere kant zijn ze eigenaar van een flinke wijngaard waar waar ze elk jaar enkele tienduizenden flessen uit halen.

Impressie? Moderne ogend interieur in een voormalige boerderij naast het kloostergebouw
Wat at je?

We gingen voor het 6 gangen diner, proseccootje vooraf en brood met tuinkers, basilicumolie en/of een boter met rode wijn (beurre rouge).
Als amuse kregen we een heuse bitterbal voorgeschoteld met risotto, prosciutto ham en gerookte paling. Meteen flink hartig en dat bleek ook wel het thema van de avond te zijn op een enkele uitzondering na.


De 1e gang was alweer wat subtieler van smaak: Doriadetartaar met met een mousse van langoustine en nog een rits aan ingredienten welke mij ontschoten zijn (copieer dit voor elke gang). Dit was echt heerlijk! Probeerde zo klein mogelijke hapjes te nemen, want vooral de mousse was lekker


Bij de 2e gang kregen we een taartje van '100 laagjes aardappel' zoals de serveerster het omschreef, met een uitgebakken stukje prosciutto (?) ham en een opgeschuimd sausje van bloemkool. De ham was helaas erg zout en overheerste het hele gerecht. Nu houd ik van hartig, dus het was wederom gewoon lekker, maar de balans kon beter. De kaviaar gaf wel wat extra toevoeging aan het gerecht.


De 3e gang was een mals stukje patrijs met knapperige spruitjes en een stoofje van de pootjes. Eroverheen werd met een rasp een enorm intens kaas toegevoegd. Samen met de doriadetartaar vonden wij dit het lekkerste gerecht van de avond. Vooral door de saus. Volgens mij had het wel op een warm bord uitgeserveerd moeten worden. Nu was alles al behoorlijk lauw.


4e gang was een dubbelslag: Buikspek in een soja-achtige saus met een dumpling met champignons en een verse coquille met een redelijk vergelijkbare saus met zwarte knoflook. Buikspek en coquille waren perfect. Knapperig randje en zacht van binnen. Saus van de coquille werd ook uit de schelp gelikt, maar de saus bij het buikspek was helaas ook weer veel te zout en te zwaar.


Als 5e gang was het wederom tijd voor een stukje wild (het is toch winter aan het worden). Dit keer een hertenstoof. Erbij zaten worteltjes met limoen. Verder zaten er ook nog pecannoten bij en een lekker krokant iets met zachte groene vulling van binnen. Terwijl ik dit schrijf baal ik weer dat dit restaurant niet gewoon een a4tje kan meegeven met alle ingredienten. "Ja te druk en het wisselt". Dan denk ik: de kok heeft in de keuken toch alles uitgeschreven. Scan het in en print het uit. Hoe kan ik nu ooit vertellen wat er in zo'n schilderijtje zit?
Ook hier weer iets te zoute elementen, maar het stoofje was perfect!


Het dessert bestond uit een klein krokant poffertje, perencompote, karnemelk ijs, een kletsmajoortje, mousse van witte chocolade en een caramel-balsamico saus. De perencompote smaakte er erg lekker bij. Sausje was iets te weinig caramel en iets teveel balsamico, maar toch combineerde het goed.

Alle (groene) ingredienten kwamen uit eigen tuin. De wijn kwam uit de wijngaard. De lekkerste wijn die we erbij kregen was een rode, lichtrood van kleur, licht van smaak en echt lekker. De ochtend er op wilde we een fles hiervan kopen bij de wijnwinkel van het klooster, maar hij was helaas al uitverkocht.

Kosten? Uiteindelijk hebben we 220 euro afgerekend incl. fooi. Het 6 gangen arrangement kostte 75 euro.

Cijfer? Eigenlijk heb ik niet zoveel vergelijkingsmateriaal. Toevallig paar weken eerder ivm verjaardag bij een ander sjiek restaurant gegeten met 5 vergelijkbare gangen. Die waren subtieler van smaak, maar minder uitschieters. Voor deze prijsstelling had ik het eten wel minder zout verwacht en beter in balans. Maar all-in-all is zo'n diner toch een bijzondere ervaring en leer je een hoop over smaakcombinaties :Y

[ Bericht 0% gewijzigd door Knipoogje op 16-11-2023 20:21:45 ]
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_211314933
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2023 17:18 schreef Knipoogje het volgende:
[knip]
Fine2dine en Chic-borden _O_

Is deze hier niet al eens eerder langsgekomen?
edit: ja, lvw88 in CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #31
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_211317034
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2023 17:43 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
Fine2dine en Chic-borden _O_

Is deze hier niet al eens eerder langsgekomen?
edit: ja, lvw88 in CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #31
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2023 11:46 schreef lvw88 het volgende:
Voor het aperitief wilde ik graag de eigen witte wijn proberen, maar deze is helaas al uitverkocht. De wijngaard wordt nog door de nonnen gerund maar hadden in 2021 te kampen met een slecht jaar. Hopelijk kan ik snel de jaargang van 2022 proberen!
Haha! Uit die review... Dat vertelde de serveerster ook. In 2021 hadden ze maar 9000 flessen geoogst. Dit jaar 65000.

Heb jij er zelf gegeten? Jij kan een veel beter oordeel vellen. Ben ook wel benieuwd wat je van de Centrale in Delft zou vinden. In de categorie van 50-60 euro voor 5 gangen.
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_211317142
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2023 20:20 schreef Knipoogje het volgende:

[..]
[..]
Haha! Uit die review... Dat vertelde de serveerster ook. In 2021 hadden ze maar 9000 flessen geoogst. Dit jaar 65000.

Heb jij er zelf gegeten? Jij kan een veel beter oordeel vellen. Ben ook wel benieuwd wat je van de Centrale in Delft zou vinden. In de categorie van 50-60 euro voor 5 gangen.
Ik vind het een prima verhaal.
anonieme razernist
pi_211321743
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2023 20:20 schreef Knipoogje het volgende:

[..]
[..]
Haha! Uit die review... Dat vertelde de serveerster ook. In 2021 hadden ze maar 9000 flessen geoogst. Dit jaar 65000.

Heb jij er zelf gegeten? Jij kan een veel beter oordeel vellen. Ben ook wel benieuwd wat je van de Centrale in Delft zou vinden. In de categorie van 50-60 euro voor 5 gangen.
Heb uiteindelijk wel van deze flinke 2022 oogst enkele flessen bemachtigd via Breda Maakt mij Blij :9

Dit was helaas niet de Chardonnay, die werd alleen geschonken in het restaurant/klooster, maar wel de rosé en de witte wijnblend met Pinot Gris en Auxerrois .
pi_211327864
-knip-
misschien niet zo handig

[ Bericht 29% gewijzigd door Knipoogje op 17-11-2023 20:39:03 ]
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_211330199
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2023 20:23 schreef Knipoogje het volgende:
-knip-
misschien niet zo handig
Wat niet?
anonieme razernist
pi_211333578
quote:
11s.gif Op zaterdag 18 november 2023 00:46 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Wat niet?
Wij hebben een bijzonder goed bedrijfsrestaurant dus dacht om dat eens te recenseren met foto's, maar bedacht ineens dat ik iets teveel posthistorie hier op Fok heb :')
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_211333658
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2023 12:27 schreef Knipoogje het volgende:

[..]
Wij hebben een bijzonder goed bedrijfsrestaurant dus dacht om dat eens te recenseren met foto's, maar bedacht ineens dat ik iets teveel posthistorie hier op Fok heb :')
:D
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_211365123
Waar: Pazzo, Antwerpen
Wanneer: gisteravond
Wat:

Ik ben weer thuis! Snel gisteravond ergens wat eten dus, zocht iets waar we voor de deur konden parkeren en buiten het centrum was en toch op maandag open. Pazzo werd het, heb hier al vaker gegeten en staat vooral bekend om hun truffel gerechten waarvan er altijd meerdere op de kaart staan.

Vooraf kregen we brood en papadum met hummus. Hierna koos ik voor de zalmtartaar met wasabi mayonaise en mijn vrouw voor burrata met rode biet:







Hierna voor mij tortellini met room en verse truffel en voor mijn vrouw truffel risotto (geen foto helaas):



Lekker gegeten, voldeed 100% aan de verwachtingen die ik had en waarvoor ik er naartoe ging. Bediening uitstekend, chef/eigenaresse ook!

Je kan trouwens bij alle truffel gerechten kiezen tussen zwarte of witte truffel.

Kosten met 1 gin tonic, 1 prosecco en 1 liter bruiswater: 117 euro.
Cijfer: 8
pi_211365998
Er zit echt veel truffel op dat laatste gerecht :D
Overheerst het niet ? En het zal vast een prijzig gerecht zijn :) (edit, prijs opgezocht, het valt mij nog mee :)
  dinsdag 21 november 2023 @ 10:00:19 #14
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_211366004
Truffel met tortellini _O_ _O-

Goed je weer te zien posten, hopelijk goed uit het ziekenhuis gerold!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_211366452
quote:
14s.gif Op dinsdag 21 november 2023 09:59 schreef Xlarge het volgende:
Er zit echt veel truffel op dat laatste gerecht :D
Overheerst het niet ? En het zal vast een prijzig gerecht zijn :) (edit, prijs opgezocht, het valt mij nog mee :)
Lijkt meer truffelsoep.
  dinsdag 21 november 2023 @ 13:00:15 #16
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_211367628
Mooi! Maareh, waarom "maar" een 8 als het 100% voldeed aan je verwachtingen? Prijs is ook niet exorbitant denk ik?
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_211368210
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 november 2023 13:00 schreef flipsen het volgende:
Mooi! Maareh, waarom "maar" een 8 als het 100% voldeed aan je verwachtingen? Prijs is ook niet exorbitant denk ik?
Voldeed aan verwachtingen van dat moment (nog veel pijn dus voor de deur parkeren wou ik etc). Maar niet het beste wauw-wauw eten dat ik ooit op heb maar wel gewoon super lekker. Dus een mooie 8 vond ik dat wel waard.
pi_211398011
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 november 2023 13:52 schreef anndb het volgende:

[..]
Voldeed aan verwachtingen van dat moment (nog veel pijn dus voor de deur parkeren wou ik etc). Maar niet het beste wauw-wauw eten dat ik ooit op heb maar wel gewoon super lekker. Dus een mooie 8 vond ik dat wel waard.
Welkom terug! (We zijn naar voorheen T' Stokske geweest: een goed voorgerecht, een ander matig, smakelijke fazant als hoofdgerecht. Wat vreemde, onervaren bediening, en sfeer hierdoor. Drie personen is dan te weinig personeel aangezien het verrassend groot is. Prijs/kwaliteit wel zeer ok).
anonieme razernist
pi_211400842
quote:
2s.gif Op donderdag 23 november 2023 13:14 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Welkom terug! (We zijn naar voorheen T' Stokske geweest: een goed voorgerecht, een ander matig, smakelijke fazant als hoofdgerecht. Wat vreemde, onervaren bediening, en sfeer hierdoor. Drie personen is dan te weinig personeel aangezien het verrassend groot is. Prijs/kwaliteit wel zeer ok).
Hm ja wij hadden de vrouw van de chef die ons bediende er is er standaard nog 1 extra bij geloof ik ja. Van de week ik ook maar eens het nieuwe menu proberen.
  zondag 3 december 2023 @ 13:59:04 #20
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_211505813
Aanleiding: CUL SC (m)eet
Waar: Eethuis Moush Moush, Arnhem
Wanneer: 2 december 2023

Wat aten we:









Ondanks de toelichting van de eigenaresse en het personeel heb ik geen idee meer hoe alles precies heet, maar het was overdadig en heerlijk.
Mijn aanvankelijke twijfel of dit mijn smaak zou zijn, is geheel verdwenen.

Kosten: ¤73 per persoon, incl. alle drankjes
Cijfer: 9
pi_211508332
Dat ziet er goed uit! Wat is dat op de laatste foto, weet je dat wel? :)
Is dat zo?
pi_211508350
quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2023 18:13 schreef Smallish het volgende:
Dat ziet er goed uit! Wat is dat op de laatste foto, weet je dat wel? :)
(Vegan) baklava :Y)
  zondag 3 december 2023 @ 18:14:25 #23
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_211508351
quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2023 18:13 schreef Smallish het volgende:
Dat ziet er goed uit! Wat is dat op de laatste foto, weet je dat wel? :)
Baklava... :Y
pi_211508358
Lékker O+
Is dat zo?
  Official ESF Kreviewer donderdag 7 december 2023 @ 23:57:11 #25
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_211550375
Vlakbij de fountain of the gods gelegen:



Ligt 1 vd 100 Gordon Ramsay restaurants in Vegas:





Het lunch menu vd dag:



Biertje, 14 euro. Maar dat is normaal in Vegas. Zeker in hotels als Caesars Palace.



Het eten:






Wanneer: vandaag
Smaak van het eten: 10/10
Het toetje was een 11/10.
Sfeer: 6/10. Je zit toch midden in een casino. Personeel was zeer onvriendelijk op 1 ober na.
Prijs voor twee: 180 euro.

Toch leuk om een keer mee te maken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')