Die ga ik onthouden en de volgende keer als ze over een concept beginnen gebruiken.quote:Op zondag 5 februari 2023 22:40 schreef yinu het volgende:
Ik zeg dan altijd: ja hoor, jullie serveren eten en ik betaal ervoor, toch?
En dan een uitgestreken gezicht
Eten 86 euro voor 2. Drankjes 52 euro.quote:Op zondag 5 februari 2023 23:31 schreef Blues het volgende:
Lauwwarm. Smaken waren super!
Idd vonden wij het ook prijzig allemaal, maar uiteindelijk kwam dat ook door de dure wijntjes
Wij sharen al genoeg hadden we moeten zeggenquote:Op zondag 5 februari 2023 22:40 schreef yinu het volgende:
[..]
Ik zeg dan altijd: ja hoor, jullie serveren eten en ik betaal ervoor, toch?
En dan een uitgestreken gezicht trekken.
Ik vond het Spaanse maal er wel lekker uitzien trouwens hoor. En qua prijs-kwaliteit betere verhouding dan de posting daarvoor over restaurant Dane. Alleen misschien niet heel geschikt voor shared dining inderdaad.
Ik hou best van shared dining verder maar het lijkt wel alsof iedereen dat nu ‘moet’ doen, terwijl dat helemaal niet altijd past.
Rolmaat.quote:Op zondag 5 februari 2023 23:40 schreef Molo het volgende:
Kreeg je eigenlijk wel iets van een tangetje ofzo om die ene bal in positie te kunnen houden zodat je m precies door midden kon choppen?
Mooie recensie, jammer dat jouw foto's het niet doen.quote:Op zaterdag 18 februari 2023 11:46 schreef lvw88 het volgende:
Dit restaurant stond al een tijdje op mijn lijst, wilde graag bezoeken maar nooit de timing of het moment voor gevonden. Een vrij verborgen parel in het nog operationele klooster van St Catherinadal.
Waar? Wijnhuis de Blauwe Camer, Oosterhout
Wanneer? Vrijdag 17 febr 2023
Zoals ik het ken: halve glazen van alles.quote:Op zaterdag 18 februari 2023 12:31 schreef flipsen het volgende:
3 personen, 3x Bob-arrangement, maar ik lees veel over de wijnen. Een bob-arrangement is niet iets alcoholvrij voor de chauffeur?
#durftevragen
Ah, leuk. Ik ben er twee maal geweest, afgelopen zomer en het jaar daarvoor, en we hebben het er altijd goed gehad, ook wel eens flessen wijn gekocht daar in het winkeltje daarnaast) in mijn herinnering was/waren het altijd wel maar een of twee gerecht(en) die echt de moeite waard waren, maar de prijs-kwaliteit-verhouding was gewoon heel goed.quote:
Geen idee hoe dat werkt op een telefoon. Omslachtig lijkt me ook. Zeker als foto's zo simpel te posten zijn hierquote:Op zaterdag 18 februari 2023 12:08 schreef Whiskers2009 het volgende:
De foto's zijn te bekijken als je de url's kopieert en in een nieuw tabblad plakt. Heb ik zojuist gedaan
Op Discord bijvoorbeeld zijn foto's rechtstreeks van je telefoon te plaatsen.quote:Op zaterdag 18 februari 2023 13:18 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Geen idee hoe dat werkt op een telefoon. Omslachtig lijkt me ook. Zeker als foto's zo simpel te posten zijn hier
Ik heb ooit een wat vervelende ervaring gehad in De molen, maar gelukkig tot nu toe niet bij Alma. De brasserie Alma is ook prima, heeft een Bib.quote:Op zondag 5 februari 2023 20:42 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Alma in Oisterwijk inmiddels een ster maar chef-kok (en eigenaar) volgen we al wat langer en altijd goed
Ik heb er geen problemen mee om foto's te posten op FOK! hoor. Gewoon via postimg. Echt te makkelijkquote:Op zaterdag 18 februari 2023 13:22 schreef StateOfMind het volgende:
[..]
Op Discord bijvoorbeeld zijn foto's rechtstreeks van je telefoon te plaatsen.
Eerst ergens uploaden om vervolgens de link hier te plakken is omslachtig.
Zoals hieronder al aangegeven idd, zes volle glazen + aperitief is inderdaad teveel van het goede voor de één, de ander drinkt helemaal niet als ze rijdt en ikzelf doe dan voorzichtig aan als chauffeur. Een beetje bij de ander bijschenken, hoewel ik zeer van wijn houd, hoort er dan bijquote:Op zaterdag 18 februari 2023 12:31 schreef flipsen het volgende:
3 personen, 3x Bob-arrangement, maar ik lees veel over de wijnen. Een bob-arrangement is niet iets alcoholvrij voor de chauffeur?
#durftevragen
Heb ik inderdaad ook. Mijn man drinkt niet en ik probeer het Bob arrangement op te krijgen maar al regelmatig bij verschillende restaurants gezegd doe maar wat minder in het glas of sla een ronde over.quote:Op zaterdag 18 februari 2023 12:33 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Zoals ik het ken: halve glazen van alles.
Zou ik evengoed toeter van worden
Daar zou idd een andere naam voor bedacht moeten worden wat halve glazen is vaak ook al genoeg om niet meer te mogen rijden.quote:Op zaterdag 18 februari 2023 12:33 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Zoals ik het ken: halve glazen van alles.
Zou ik evengoed toeter van worden
Als je er over nadenkt is het misdadig.quote:Op zondag 19 februari 2023 10:07 schreef Leandra het volgende:
[..]
Daar zou idd een andere naam voor bedacht moeten worden wat halve glazen is vaak ook al genoeg om niet meer te mogen rijden.
Het valt iig zeker niet onder de O van "Onbeschonken".
Ik ken het fenomeen van halve glazen wijn ook, maak er ook vaak gebruik van omdat hele glazen me te veel zijn.quote:Op zondag 19 februari 2023 10:07 schreef Leandra het volgende:
[..]
Daar zou idd een andere naam voor bedacht moeten worden wat halve glazen is vaak ook al genoeg om niet meer te mogen rijden.
Het valt iig zeker niet onder de O van "Onbeschonken".
Niet?quote:Op zondag 19 februari 2023 10:42 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ik ken het fenomeen van halve glazen wijn ook, maak er ook vaak gebruik van omdat hele glazen me te veel zijn.
Niet omdat ik daarna nog achter het stuur wil kruipen, dat doe ik sowieso nooit na het nuttigen van alcohol.
Heb zo'n arrangement echter nog nooit onder de naam 'BOB-arrangement' op een kaart zien staan…
Nee, voor zover ik me kan herinneren staat er zoiets op de kaart als 'Dit wijnarrangement kan ook als halve glazen geschonken worden' o.i.d.quote:Op zondag 19 februari 2023 11:30 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Niet?
Ik wel. Met drie halve glazen valt het -technisch- nog onder de ik-mag-rijden grens, maar als je een menu van zes of meer gangen hebt wordt het wettelijk ook discutabel.
Ik drink ook nooit, als mijn tafelgenoot lyrisch is over een wijn dan proef ik wel een slokje van haar glas.
Voor mij zijn x aantal halve glazen hier genoeg, hele glazen zijn mij bij meer dan 4 gangen te veel…quote:Op zondag 19 februari 2023 12:12 schreef flipsen het volgende:
Maareh, die "halve glazen", die zijn dan amper nat denk ik? Ik kan me herinneren dat een wijntje in Nederland echt een heel slecht gevuld glas is. Als ik hier een glas wijn bestel, krijg ik ook echt een enorme bel
quote:Kees-fondue
Kaasfondue met fenegriek gemaakt van kaas waar de dierlijke vetten vervangen zijn door plantaardige vetten. Deze kaas wordt aanbevolen door de Nederlandse Hartstichting.
Een van mijn favoriete restaurants. En vorig jaar heb ik bij de zusters in de tuin van een wijnproeverij mogen genieten. Was erg leuk, de zusters borrelde gewoon mee.quote:Op zaterdag 18 februari 2023 11:46 schreef lvw88 het volgende:
Dit restaurant stond al een tijdje op mijn lijst, wilde graag bezoeken maar nooit de timing of het moment voor gevonden. Een vrij verborgen parel in het nog operationele klooster van St Catherinadal.
Waar? Wijnhuis de Blauwe Camer, Oosterhout
Wanneer?
Wat at je?
Nog nooit gezien of gehoord, maar gaat op het lijstje om nog een keer naar toe te gaan zo dichtbij.quote:Op maandag 20 februari 2023 20:53 schreef Fietsertje70 het volgende:
[..]
Een van mijn favoriete restaurants. En vorig jaar heb ik bij de zusters in de tuin van een wijnproeverij mogen genieten. Was erg leuk, de zusters borrelde gewoon mee.
Op Marktplaats zetten dan maarquote:Op zaterdag 25 februari 2023 10:47 schreef Vanyel het volgende:
Het gevoel dat mij telkens bekruipt als ik aantal en inhoud van @:stavromulabeta 's reviews zie, is een licht knagende spijt dat ik kinderen kreeg en daarmee 576543 keer minder uiteten ga
Hoeveel knokki krijg je nou voor 195 euro in zo'n gerecht?quote:Op zaterdag 25 februari 2023 09:32 schreef stavromulabeta het volgende:
Ik ben er de afgelopen tijd niet aan toe gekomen, maar nu ga ik weer eens de reviews aanvullen.
Waar?
Tribeca, Heeze
Wanneer?
Begin januari
Wat at je?
Het 6 gangen lunchmenu, dat begon met een hele reeks amuses.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het eerste 'echte' gerecht was een soort cannelloni gevuld met MRIJ-rund in een ziltige bouillon. Erg lekker, alhoewel de bouillon voor mijn smaak net iets minder zout had gemogen.
[ afbeelding ]
Daarna volgende coquilles en vervolgens vis (geen idee meer wat voor eentje...)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vervolgens het hoogtepunt van het menu: een gnocchi in een fantastische kazerige saus. Heerlijk feel-goodvoer. Als ik @:Iwanius was geweest, zou ik het nog 3 keer laten uitserveren. Of een een-gang-menu met een enorm bord van dit spul, had ook gemogen.
[ afbeelding ]
Tot nu toe was het allemaal nog redelijk behoudend en veilig. Maar ten slotte toch nog iets echt spannends: Een complete duif, in onderdelen elkaar gehaald. Dus naast de boutjes en filetjes ook het hart, lever en alles wat er nog meer in zit.
[ afbeelding ]
Het dessert
[ afbeelding ]
En koffie
[ afbeelding ]
Impressie?
Bij binnenkomst werden we wat formeel maar correct verwelkomd en mochten we plaats nemen in de lounge waar we met een cocktail begonnen en vervolgens de eerste amuses kregen. Vervolgens mochten we aan tafel plaatsnemen. Op het eten is, zoals je bij een twee-sterren en potentieel toekomstig drie-sterren-restaurant mag verwachten, niets aan te merken. Hooguit de cannelloni had wat minder zout gemogen en af en toe was het wat voorspelbaar. Maar echt revolutionaire smaaksensaties moet je misschien ook niet hier zijn, dit is degelijke perfectie tot in de puntjes.
Wat we wel wat minder vonden, is dat het gedurende de hele lunch allemaal wel erg stijfjes en afstandelijk bleef. De afgelopen jaren hebben we de nodige restaurants uit het hogere segment van binnen gezien en vaak begint het wat ongemakkelijk maar wordt de sfeer naar een poosje wat losser. Maar dit is de eerste keer dat wij ons van begin tot eind nooit echt op ons gemak voelden. Ondanks dat het eten geweldig was, is dat ongemakkelijke toch wel het gevoel dat mij bij blijft. Jammer
Kosten?
390,- voor het 6 gangen all-inclusive lunchmenu voor 2 personen.
Cijfer?
8,5. Het eten: geweldig, alhoewel niet revolutionair. De sfeer: liever anders.
Ja. Keuzes. Soms vind ik het wel jammer zonder kinderen maar van de andere kant spendeer ik mijn zaterdagen veel liever in een Tribeca dan in een Monkeytown. Dus uiteindelijk ben ik wel blij met dat mijn vriendin de grootste kinderhater ever is.quote:Op zaterdag 25 februari 2023 10:47 schreef Vanyel het volgende:
Het gevoel dat mij telkens bekruipt als ik aantal en inhoud van @:stavromulabeta 's reviews zie, is een licht knagende spijt dat ik kinderen kreeg en daarmee 576543 keer minder uiteten ga
Nee, de oudste man die ik (buiten de gasten) gezien heb, was Jan Sobecki. Maar als ik die oud ga noemen, dan ben ik zelf hard op weg naar bejaard .quote:Op zaterdag 25 februari 2023 11:26 schreef golfer het volgende:
Het wat stijve en formele van Tribeca komt mij bekend voor. Is die wat oudere man nog steeds de gerant?
Dat dusquote:Op zaterdag 25 februari 2023 11:50 schreef Blues het volgende:
Ik ben wel een beetje klaar met de presentatie van amuse op toren of amuse op half hertengewei
die mag op een tegeltjequote:Op zaterdag 25 februari 2023 11:39 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Ja. Keuzes. Soms vind ik het wel jammer zonder kinderen maar van de andere kant spendeer ik mijn zaterdagen veel liever in een Tribeca dan in een Monkeytown.
bijna iedereen spendeert zijn of haar zaterdagen liever niet in Monkeytown hoor, zelfs als je kinderen hebtquote:Op zaterdag 25 februari 2023 11:39 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Ja. Keuzes. Soms vind ik het wel jammer zonder kinderen maar van de andere kant spendeer ik mijn zaterdagen veel liever in een Tribeca dan in een Monkeytown. Dus uiteindelijk ben ik wel blij met dat mijn vriendin de grootste kinderhater ever is.
[..]
Dat was de deconstructed Johma kip-kerriesalade. Een paar jaar geleden was daar helemaal hip, bekende klassiekers deconstructed te serveren.quote:Op zaterdag 25 februari 2023 12:52 schreef Molo het volgende:
Maar, kreeg je nou serieus kipkerrie met ananas en ijsbergsla bij die ene tent? My god, nooooo
Ha, dat dacht ik ook ja. Maar goed, een gouwe ouwe combinatie is natuurlijk een klassieker om een reden, en als je die dan heel goed klaarmaakt van topingrediënten dan wordt het ook vast wel goed.quote:Op zaterdag 25 februari 2023 12:52 schreef Molo het volgende:
Toffe verslagen! Prachtige foto's en goede beschrijving van hoe je gerechten en de rest vond.
Stijf en hoger segment vind ik altijd heel jammerlijk, dan wordt het op een gegeven moment vooral een zakenlunchtent heb ik het idee
Maar, kreeg je nou serieus kipkerrie met ananas en ijsbergsla bij die ene tent? My god, nooooo
Of in een bloempot.quote:Op zaterdag 25 februari 2023 11:50 schreef Blues het volgende:
Ik ben wel een beetje klaar met de presentatie van amuse op toren of amuse op half hertengewei
Die met de ribbeltjes en putjes in de rand zijn in ieder geval de bamboo respectievelijk isla-serie van Churchill, heb ik ook wel eens naar zien kijken. Die zijn te krijgen bij heel veel horeca-groothandels en die zie je best vaak in dit segment als je er op gaat letten. Maar het zou me niet verbazen als ze van Simple zijn meegenomen.quote:Op zondag 26 februari 2023 19:22 schreef yinu het volgende:
[..]
Bij Celine zie ik ook het servies van Simple, lijkt het wel, of hebben al die tenten hetzelfde soort serviesgoed?
Gewoon doen. Een beschrijving van hoe je eten en de sfeer vond is ook prima. Of het nou een bontgevlekte Bentheimer of een Rode Geus was die op je bord lag, boeien.quote:Ik ben zelf altijd extreem slecht in foto’s maken van eten en in onthouden wat we ook al weer aten. Dus extra waardering voor iedereen die dat wel kan opbrengen!
Hier mijn bijdrage van vanmorgen.quote:Op zaterdag 25 februari 2023 12:45 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ik zal binnenkort foto's posten van de tosti die ze bij Monkeytown serveren.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |