abonnement Unibet Coolblue
  zondag 5 februari 2023 @ 23:33:25 #101
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_207873606
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2023 22:40 schreef yinu het volgende:


Ik zeg dan altijd: ja hoor, jullie serveren eten en ik betaal ervoor, toch?

En dan een uitgestreken gezicht
Die ga ik onthouden en de volgende keer als ze over een concept beginnen gebruiken. _O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 5 februari 2023 @ 23:37:28 #102
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_207873635
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2023 23:31 schreef Blues het volgende:


Lauwwarm. Smaken waren super!

Idd vonden wij het ook prijzig allemaal, maar uiteindelijk kwam dat ook door de dure wijntjes :%
Eten 86 euro voor 2. Drankjes 52 euro. :X
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 5 februari 2023 @ 23:40:14 #103
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_207873649
Kreeg je eigenlijk wel iets van een tangetje ofzo om die ene bal in positie te kunnen houden zodat je m precies door midden kon choppen?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_207873653
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2023 22:40 schreef yinu het volgende:

[..]
Ik zeg dan altijd: ja hoor, jullie serveren eten en ik betaal ervoor, toch?

En dan een uitgestreken gezicht trekken.

Ik vond het Spaanse maal er wel lekker uitzien trouwens hoor. En qua prijs-kwaliteit betere verhouding dan de posting daarvoor over restaurant Dane. Alleen misschien niet heel geschikt voor shared dining inderdaad.
Ik hou best van shared dining verder maar het lijkt wel alsof iedereen dat nu ‘moet’ doen, terwijl dat helemaal niet altijd past.
Wij sharen al genoeg hadden we moeten zeggen _O-
pi_207873655
quote:
1s.gif Op zondag 5 februari 2023 23:40 schreef Molo het volgende:
Kreeg je eigenlijk wel iets van een tangetje ofzo om die ene bal in positie te kunnen houden zodat je m precies door midden kon choppen?
Rolmaat.
pi_208043976
Dit restaurant stond al een tijdje op mijn lijst, wilde graag bezoeken maar nooit de timing of het moment voor gevonden. Een vrij verborgen parel in het nog operationele klooster van St Catherinadal.

Waar? Wijnhuis de Blauwe Camer, Oosterhout
Wanneer? Vrijdag 17 febr 2023
Wat at je?
Schijnbaar is er ieder jaar in februari een jubileummenu met klassiekers door de jaren heen en de beste gerechten van het afgelopen jaar. Diner is alleen op menu-basis, maar dit keer hadden we wel inzicht in de verschillende gangen. Gekozen voor het zesgangen-diner, waarmee we wel de hele avond zoet waren.

De locatie is prachtig en de eetzaal straalt enerzijds intimiteit uit maar anderzijds is alles groot opgezet, van de tafel(indeling) tot de hoge plafonds. Ondanks een vol restaurant was er weinig geroezemoes te horen en konden we genieten van de ambiance en de aankomende gerechten. Van enkele gerechten hieronder wat foto's, maar vaak vergat ik gewoon foto's te maken!

Voor het aperitief wilde ik graag de eigen witte wijn proberen, maar deze is helaas al uitverkocht. De wijngaard wordt nog door de nonnen gerund maar hadden in 2021 te kampen met een slecht jaar. Hopelijk kan ik snel de jaargang van 2022 proberen! We kozen daardoor voor een vrij gangbare Verdejo en Chenin Blanc wijnen; weinig spannend, wel lekker begin. Vrij snel kwam de amuse in de vorm van een spies met geroosterde rode biet, met een kruim van walnoot in een schuim van gerookte witte chocolade. Een zeer interessante combinatie van het zoete en ook wat hartige, de crunch maakte het af.



Daarna vrij snel door naar de eerste gang. Dit was een zeer smakelijke tataki van zwaardvis, een salade van scheermes, zuurkool en ponzu. Het zure van de ponzu en de kool gaf goed tegengas aan de zwaardvis, die goed op smaak was gebracht. Hierbij werd een strakke Riesling geserveerd, passend bij de Aziatische invloeden van het gerecht.

Als tweede gang kwam er een lauwwarm geserveerd Flat Iron steak op tafel. Hierbij hazelnoot, vadouvan en een creme van gerookte eidooier. Ook hierbij weer Aziatische invloeden; De sukiyaki was goed zuur en zout en ging mooi samen met het romige van het ei en het vlees. Verrassenderwijs kon de gastvrouw hier de eigen rosé bij serveren. Deze is niet in de winkel of bij de nonnen te koop, maar wordt speciaal voor het restaurant gemaakt van lokale Pinot Noir en Gamay druiven. Erg fris, zeer fruitig maar niet overzoet. Een leuke combinatie.

Daarna weer terug naar de zee. De derde gang bestond uit soft shell crab op een bun met bepaalde ingredienten die ik niet meer kan herinneren. Hoewel ik me hier erg op had verheugd, viel de bun wat uit de toon. Vrij compact, weinig smaak en dit was jammer van de gang. De geschonken Gruner Veltliner uit Oostenrijk was wel weer raak en ook hier pasten de zuren (hoewel minder heftig als de Riesling) goed bij de overige smaken.

Het laatste tussengerecht was dubbelgebakken zeebaars (eerst voor garing, daarna om krokant te maken) met snijbonen en een opvallende saus van passievrucht en vanille. Net als eerdere gangen speelt de kok graag met de combinatie van zuur en zout en hierbij ook pittig zonder heet te maken. HIerbij schonk men een blend van Semillon en Chardonnay uit Australië.



Toen kwam het hoofdgerecht en deze bestond uit een stoof van Livar varken met componenten van wortel, saus van zwarte knoflook en wortel en een rösti van aardappel met tomaat. Een fantastisch gerecht en de saus was hemels. Hierbij werd een lichte, amper houtgerijpte, Gernacha uit Baskenland geschonken. Zelf minder favoriet; vrij hoog in tannines maar vind dat persoonlijk niet fijn gaan met de tonen van rood fruit.

Nagerecht was ook weer een klassieker van de keuken; huisgemaakt roomijs van de melk van de boerderij naast de wijngaard, pompoen, gember en bastogne. Een niet te zoet nagerecht en een prachtige afsluiter. Het ijs was perfect en door de vrij basissmaak kon het goed combineren met de scherpere gember en pompoen. Het poeder van olijfolie was een leuke toevoeging. De geschonken Gewurztraminer was ook lichtzoet, fris en een goede afsluiter.



Uiteindelijk nog wat koffie genomen met geweldige huisgemaakte, nog warme, madeleines en wat andere kleine zaken. Een mooie avond, die wel door de vele gangen en de drukte in het restaurant duurde van 19:30 tot bijna 00:00. Terwijl wij aan de koffie zaten, moest een tafel nog het dessert ontvangen dus reken op een lange avond.

Impressie? Ik keek hiernaar uit en ben zeker niet teleurgesteld. Het eten was fantastisch en de keuken laat een voorkeur zien van klassieke smaken met Aziatische invloeden, terwijl men de eigen moestuin zoveel als mogelijk probeert te gebruiken. In februari is dat wat lastig, dus zou graag later dit jaar nog eens langsgaan om te zien waar de keuken dan weer mee verrast!

Kosten? 340 euro voor drie personen, incl. aperitief, tafelwater, 3x bob-arrangement, koffiearrangement na en fooi.
Cijfer? 9/10. Uitstekende gerechten, wijnen oké maar zeker niet slecht. De avond duurde wel erg lang, maar dat kan ook komen door de vrij late aankomst (laatste tafel om te reserveren, er werd ook gevraagd wat later te komen dan de gewenste 19:00 door mogelijk de vele anderen die op dat tijdstip arriveren). We komen terug!

[ Bericht 0% gewijzigd door lvw88 op 18-02-2023 16:57:37 (Foto's ) ]
pi_208044107
Leuk verslag, je foto's zijn stuk helaas.
Via postimg kun je makkelijk uploaden en posten :)
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  zaterdag 18 februari 2023 @ 12:06:01 #108
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208044237
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2023 11:46 schreef lvw88 het volgende:
Dit restaurant stond al een tijdje op mijn lijst, wilde graag bezoeken maar nooit de timing of het moment voor gevonden. Een vrij verborgen parel in het nog operationele klooster van St Catherinadal.

Waar? Wijnhuis de Blauwe Camer, Oosterhout
Wanneer? Vrijdag 17 febr 2023

Mooie recensie, jammer dat jouw foto's het niet doen.
Voor ons is tegenwoordig zo'n vast menu met zo een lange zit niet meer te doen (ouwetjes), dus wij gaan, als het even kan voor restaurants waar we a la carte kunnen bestellen en we zelf het tempo van de gangen kunnen aangeven.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 18 februari 2023 @ 12:08:23 #109
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_208044265
De foto's zijn te bekijken als je de url's kopieert en in een nieuw tabblad plakt. Heb ik zojuist gedaan :)
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zaterdag 18 februari 2023 @ 12:31:14 #110
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_208044569
3 personen, 3x Bob-arrangement, maar ik lees veel over de wijnen. Een bob-arrangement is niet iets alcoholvrij voor de chauffeur?

#durftevragen
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_208044601
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2023 12:31 schreef flipsen het volgende:
3 personen, 3x Bob-arrangement, maar ik lees veel over de wijnen. Een bob-arrangement is niet iets alcoholvrij voor de chauffeur?

#durftevragen
Zoals ik het ken: halve glazen van alles.

Zou ik evengoed toeter van worden _O-
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_208045042
quote:
Ah, leuk. Ik ben er twee maal geweest, afgelopen zomer en het jaar daarvoor, en we hebben het er altijd goed gehad, ook wel eens flessen wijn gekocht daar in het winkeltje daarnaast) in mijn herinnering was/waren het altijd wel maar een of twee gerecht(en) die echt de moeite waard waren, maar de prijs-kwaliteit-verhouding was gewoon heel goed.
anonieme razernist
pi_208045043
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2023 12:08 schreef Whiskers2009 het volgende:
De foto's zijn te bekijken als je de url's kopieert en in een nieuw tabblad plakt. Heb ik zojuist gedaan :)
Geen idee hoe dat werkt op een telefoon. Omslachtig lijkt me ook. Zeker als foto's zo simpel te posten zijn hier :)
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_208045065
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2023 13:18 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]
Geen idee hoe dat werkt op een telefoon. Omslachtig lijkt me ook. Zeker als foto's zo simpel te posten zijn hier :)
Op Discord bijvoorbeeld zijn foto's rechtstreeks van je telefoon te plaatsen.

Eerst ergens uploaden om vervolgens de link hier te plakken is omslachtig.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_208045072
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2023 20:42 schreef SV-tje het volgende:

[..]
Alma in Oisterwijk inmiddels een ster maar chef-kok (en eigenaar) volgen we al wat langer en altijd goed
Ik heb ooit een wat vervelende ervaring gehad in De molen, maar gelukkig tot nu toe niet bij Alma. De brasserie Alma is ook prima, heeft een Bib.
anonieme razernist
pi_208045244
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2023 13:22 schreef StateOfMind het volgende:

[..]
Op Discord bijvoorbeeld zijn foto's rechtstreeks van je telefoon te plaatsen.

Eerst ergens uploaden om vervolgens de link hier te plakken is omslachtig.
Ik heb er geen problemen mee om foto's te posten op FOK! hoor. Gewoon via postimg. Echt te makkelijk :Y
Weinig omslachtigs aan :P
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_208047139
Foto's aangepast, ging wat lastig op mobiel.

quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2023 12:31 schreef flipsen het volgende:
3 personen, 3x Bob-arrangement, maar ik lees veel over de wijnen. Een bob-arrangement is niet iets alcoholvrij voor de chauffeur?

#durftevragen
Zoals hieronder al aangegeven idd, zes volle glazen + aperitief is inderdaad teveel van het goede voor de één, de ander drinkt helemaal niet als ze rijdt en ikzelf doe dan voorzichtig aan als chauffeur. Een beetje bij de ander bijschenken, hoewel ik zeer van wijn houd, hoort er dan bij :)
  zondag 19 februari 2023 @ 09:44:18 #118
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_208057438
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2023 12:33 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]
Zoals ik het ken: halve glazen van alles.

Zou ik evengoed toeter van worden _O-
Heb ik inderdaad ook. Mijn man drinkt niet en ik probeer het Bob arrangement op te krijgen maar al regelmatig bij verschillende restaurants gezegd doe maar wat minder in het glas of sla een ronde over.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  zondag 19 februari 2023 @ 10:07:30 #119
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_208057646
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2023 12:33 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]
Zoals ik het ken: halve glazen van alles.

Zou ik evengoed toeter van worden _O-
Daar zou idd een andere naam voor bedacht moeten worden wat halve glazen is vaak ook al genoeg om niet meer te mogen rijden.
Het valt iig zeker niet onder de O van "Onbeschonken".
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_208057946
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2023 10:07 schreef Leandra het volgende:

[..]
Daar zou idd een andere naam voor bedacht moeten worden wat halve glazen is vaak ook al genoeg om niet meer te mogen rijden.
Het valt iig zeker niet onder de O van "Onbeschonken".
Als je er over nadenkt is het misdadig.
anonieme razernist
  zondag 19 februari 2023 @ 10:42:12 #121
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_208058036
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2023 10:07 schreef Leandra het volgende:

[..]
Daar zou idd een andere naam voor bedacht moeten worden wat halve glazen is vaak ook al genoeg om niet meer te mogen rijden.
Het valt iig zeker niet onder de O van "Onbeschonken".
Ik ken het fenomeen van halve glazen wijn ook, maak er ook vaak gebruik van omdat hele glazen me te veel zijn.
Niet omdat ik daarna nog achter het stuur wil kruipen, dat doe ik sowieso nooit na het nuttigen van alcohol.
Heb zo'n arrangement echter nog nooit onder de naam 'BOB-arrangement' op een kaart zien staan…
pi_208058577
quote:
7s.gif Op zondag 19 februari 2023 10:42 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Ik ken het fenomeen van halve glazen wijn ook, maak er ook vaak gebruik van omdat hele glazen me te veel zijn.
Niet omdat ik daarna nog achter het stuur wil kruipen, dat doe ik sowieso nooit na het nuttigen van alcohol.
Heb zo'n arrangement echter nog nooit onder de naam 'BOB-arrangement' op een kaart zien staan…
Niet?

Ik wel. Met drie halve glazen valt het -technisch- nog onder de ik-mag-rijden grens, maar als je een menu van zes of meer gangen hebt wordt het wettelijk ook discutabel.

Ik drink ook nooit, als mijn tafelgenoot lyrisch is over een wijn dan proef ik wel een slokje van haar glas.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zondag 19 februari 2023 @ 11:37:10 #123
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_208058656
quote:
1s.gif Op zondag 19 februari 2023 11:30 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]
Niet?

Ik wel. Met drie halve glazen valt het -technisch- nog onder de ik-mag-rijden grens, maar als je een menu van zes of meer gangen hebt wordt het wettelijk ook discutabel.

Ik drink ook nooit, als mijn tafelgenoot lyrisch is over een wijn dan proef ik wel een slokje van haar glas.
Nee, voor zover ik me kan herinneren staat er zoiets op de kaart als 'Dit wijnarrangement kan ook als halve glazen geschonken worden' o.i.d.
Maar nu ik er wat langer over nadenk, als er een wijnarrangement is dan bestel ik tegenwoordig meestal blind de 'halve glazen' variant, zonder echt op de kaart te kijken…
  zondag 19 februari 2023 @ 12:12:31 #124
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_208059197
Maareh, die "halve glazen", die zijn dan amper nat denk ik? Ik kan me herinneren dat een wijntje in Nederland echt een heel slecht gevuld glas is. Als ik hier een glas wijn bestel, krijg ik ook echt een enorme bel :9
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  zondag 19 februari 2023 @ 12:32:11 #125
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_208059545
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2023 12:12 schreef flipsen het volgende:
Maareh, die "halve glazen", die zijn dan amper nat denk ik? Ik kan me herinneren dat een wijntje in Nederland echt een heel slecht gevuld glas is. Als ik hier een glas wijn bestel, krijg ik ook echt een enorme bel :9
Voor mij zijn x aantal halve glazen hier genoeg, hele glazen zijn mij bij meer dan 4 gangen te veel…
  zondag 19 februari 2023 @ 12:55:43 #126
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208059941
Wanneer: 18-2-2023
Waar: Black Smoke, Rotterdam
Wat:
Vanwege de grote hoeveelheid foto's dit keer een link naar ons verslag van het eten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport zondag 19 februari 2023 @ 21:34:17 #127
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_208067868
Waar? In Het Goede Uur te Haarlem. https://www.hetgoedeuur.nl/ Sinds 1958 en sinds 1967 Kaasfondue.
Wanneer? 19 februari 2023
Wat at je? Kaasfondue :P. Net zoals ma. Broertje wildfondue want die moet nog eens iets anders leren eten dan jonge kaas.
Vooraf Revierkreetfjes, Pan Boly, Burratini. Laatste niet op de foto. Ook nog wat toetjes.
Impressie?






Kosten? 144. 3x fondue. 3x voorgerecht. 2x toetje 2x koffie. 2x wijn. 4x Jopen Koyt.
Cijfer? 8

In het goede uur. Een oud restaurant in Haarlem. Wil je in het weekend op een normaal tijdstip kaasfondue eten ,dan moet je een maand van te voren reserveren. Voor mij niet de eerst keer hier. De voorgerechten waren ^O^
Moeders had de klassieke. Ik had de Gorgonzola. Maar het was wel Gorgonzola light. Het het meer Gorgonzola gemogen naar mijn smaak. Erbij kregen we brood, salade en nog een portie groente bijbesteld.

Broertjelief is niet van de Kaas dus koos voor het Vleesfondue van hertenbiefstuk. Die was ook :9.
Ma en broertje kozen nog voor een toetje.

Qua verbeterpunten had de bediening nog wat meer op kunnen letten.
Ik zal vast nog wel eens terugkeren als ik kaasfondue wil eten. Het was gewoon lekker. ^O^
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_208067916
Ziet er lekker uit, borisz. Creme brulee :9 En als je Gorgonzola bestelt dan verwacht je lekker sterke Gorgonzola smaak :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_208068021
Oh lekker ja :9 Jammer dat het niet zo pittig was :wtf: En dichtbij *G*

quote:
Kees-fondue
Kaasfondue met fenegriek gemaakt van kaas waar de dierlijke vetten vervangen zijn door plantaardige vetten. Deze kaas wordt aanbevolen door de Nederlandse Hartstichting.

_O-
  maandag 20 februari 2023 @ 20:53:51 #130
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_208080561
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2023 11:46 schreef lvw88 het volgende:
Dit restaurant stond al een tijdje op mijn lijst, wilde graag bezoeken maar nooit de timing of het moment voor gevonden. Een vrij verborgen parel in het nog operationele klooster van St Catherinadal.

Waar? Wijnhuis de Blauwe Camer, Oosterhout
Wanneer?
Wat at je?

Een van mijn favoriete restaurants. En vorig jaar heb ik bij de zusters in de tuin van een wijnproeverij mogen genieten. Was erg leuk, de zusters borrelde gewoon mee.
  maandag 20 februari 2023 @ 22:30:41 #131
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_208081804
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2023 20:53 schreef Fietsertje70 het volgende:

[..]
Een van mijn favoriete restaurants. En vorig jaar heb ik bij de zusters in de tuin van een wijnproeverij mogen genieten. Was erg leuk, de zusters borrelde gewoon mee.
Nog nooit gezien of gehoord, maar gaat op het lijstje om nog een keer naar toe te gaan zo dichtbij.
Eerst voor ons 20 jarig jubileum lunchen bij Noble in Den Bosch over een maand.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_208136803
Ik ben er de afgelopen tijd niet aan toe gekomen, maar nu ga ik weer eens de reviews aanvullen.

Waar?
Tribeca, Heeze

Wanneer?
Begin januari

Wat at je?
Het 6 gangen lunchmenu, dat begon met een hele reeks amuses.




Het eerste 'echte' gerecht was een soort cannelloni gevuld met MRIJ-rund in een ziltige bouillon. Erg lekker, alhoewel de bouillon voor mijn smaak net iets minder zout had gemogen.

Daarna volgende coquilles en vervolgens vis (geen idee meer wat voor eentje...)



Vervolgens het hoogtepunt van het menu: een gnocchi in een fantastische kazerige saus. Heerlijk feel-goodvoer. Als ik @Iwanius was geweest, zou ik het nog 3 keer laten uitserveren. Of een een-gang-menu met een enorm bord van dit spul, had ook gemogen.


Tot nu toe was het allemaal nog redelijk behoudend en veilig. Maar ten slotte toch nog iets echt spannends: Een complete duif, in onderdelen elkaar gehaald. Dus naast de boutjes en filetjes ook het hart, lever en alles wat er nog meer in zit.


Het dessert


En koffie

Impressie?

Bij binnenkomst werden we wat formeel maar correct verwelkomd en mochten we plaats nemen in de lounge waar we met een cocktail begonnen en vervolgens de eerste amuses kregen. Vervolgens mochten we aan tafel plaatsnemen. Op het eten is, zoals je bij een twee-sterren en potentieel toekomstig drie-sterren-restaurant mag verwachten, niets aan te merken. Hooguit de cannelloni had wat minder zout gemogen en af en toe was het wat voorspelbaar. Maar echt revolutionaire smaaksensaties moet je misschien ook niet hier zijn, dit is degelijke perfectie tot in de puntjes.
Wat we wel wat minder vonden, is dat het gedurende de hele lunch allemaal wel erg stijfjes en afstandelijk bleef. De afgelopen jaren hebben we de nodige restaurants uit het hogere segment van binnen gezien en vaak begint het wat ongemakkelijk maar wordt de sfeer naar een poosje wat losser. Maar dit is de eerste keer dat wij ons van begin tot eind nooit echt op ons gemak voelden. Ondanks dat het eten geweldig was, is dat ongemakkelijke toch wel het gevoel dat mij bij blijft. Jammer
Kosten?
390,- voor het 6 gangen all-inclusive lunchmenu voor 2 personen.

Cijfer?
8,5. Het eten: geweldig, alhoewel niet revolutionair. De sfeer: liever anders.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_208137259
Waar?
Céline, Nieuwegein

Wanneer?
Lunchen zondag, begin februari
Wat at je?
Het 8-gangen lunchmenu, te beginnen met een reeks amuses:


En vervolgens

• DUTCH YELLOWTAIL · DILLE · WASABI · BOSPEEN


• POIVRADE ARTISJOK · DUINDOORNBES · BBQ COURGETTE · HAZELNOOT


• HENNE EI · EIGENHEIMER AARDAPPEL · ZOLDERSPEK · GEROOKTE PALING

• BOERDERIJ KIP · ANANAS · KERRIE MASALA · IJSBERGSLA

• HOLLANDS RUND · AARDPEER · ZWARTE KNOFLOOK · DRAGON


• TOPINAMBOER · YUZU · YOGHURT · BASILICUM

• WEIDE HONING · WITTE CHOCOLADE · BLAUWE BES · MISO


Impressie?
Céline is gelegen in een oud fort van de waterlinie in Nieuwegein stond al een tijdje op ons lijstje om eens uit te proberen, niemand kent het maar het staat namelijk al jaren redelijk hoog op diverse lijstjes. Toen we aankwamen voor de lunch was het nog dicht maar we konden al snel naar binnen. Het is één langgerekte ruimte met de een doorkijk naar de keuken. Lekker knus maar toch genoeg afstand van de naastgelegen tafetljes voor wat speech-privacy.
Tijdens het eten hadden we al zoiets van 'dit komt ons bekend voor' totdat we bij de paling met aardappel en ei kwamen: toen was het duidelijk. Deze hadden we ook gehad in het thuis-uit-eten pakket van Simple, waar we toen niet laaiend enthousiast over waren. En wat bleek: Céline is pas geleden overgenomen en zo'n beetje de hele keukenbrigade van Simple is naar Céline verhuist.
Al met al is het eten goed maar niet fantastisch. Soms wat componenten die toch vooral losse componenten blijven in plaats van het geheel (zoals bij het gerecht met het rund) of de blokjes aardappel bij de paling die een dag van te voren gebakken leken te zijn. De uitzondering daar op was het gerecht met de artisjok: dat stak overal met kop en schouders bovenuit. De impressie van het thuis-uit-etenpakket was dus al redelijk correct, het pretendeert best veel maar de uitvoering is wat minder. Dat ik ook nog iemand met een groot pak van Knorr de keuken zag inlopen, maakt mijn impressie er niet beter op, alhoewel dat op zich niets hoeft te zeggen.

Wat wel fantastisch is, is het enthousiasme van de bediening en de wijn. Ze hebben een wijnarrangement maar ze steken niet onder stoelen of banken dat dit vooral op herhaaldelijke wens van gasten is en ze liever een mooie fles erbij serveren. Een restaurant dat een beetje eigenwijs is een niet klakkeloos doet wat de gast vraagt, daar hou ik van. En de wijnkaart staat vol mooie flessen voor redelijk schappelijke prijzen en ze zijn eerlijk genoeg om te zeggen dat je iets beter niet kunt doen. Ik ben dus een stuk enthousiaster over de wijnkaart en de bediening dan over de keuken, alhoewel die laatste zeker niet slecht is.

Kosten?
Ca. 220,- voor 2 personen inclusief wijn en aperitief,

Cijfer?
7,5
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_208137477
Het gevoel dat mij telkens bekruipt als ik aantal en inhoud van @stavromulabeta 's reviews zie, is een licht knagende spijt dat ik kinderen kreeg en daarmee 576543 keer minder uiteten ga :'(
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_208137485
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 februari 2023 10:47 schreef Vanyel het volgende:
Het gevoel dat mij telkens bekruipt als ik aantal en inhoud van @:stavromulabeta 's reviews zie, is een licht knagende spijt dat ik kinderen kreeg en daarmee 576543 keer minder uiteten ga :'(
Op Marktplaats zetten dan maar :Y
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_208137669
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2023 09:32 schreef stavromulabeta het volgende:
Ik ben er de afgelopen tijd niet aan toe gekomen, maar nu ga ik weer eens de reviews aanvullen.

Waar?
Tribeca, Heeze

Wanneer?
Begin januari

Wat at je?
Het 6 gangen lunchmenu, dat begon met een hele reeks amuses.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het eerste 'echte' gerecht was een soort cannelloni gevuld met MRIJ-rund in een ziltige bouillon. Erg lekker, alhoewel de bouillon voor mijn smaak net iets minder zout had gemogen.
[ afbeelding ]
Daarna volgende coquilles en vervolgens vis (geen idee meer wat voor eentje...)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Vervolgens het hoogtepunt van het menu: een gnocchi in een fantastische kazerige saus. Heerlijk feel-goodvoer. Als ik @:Iwanius was geweest, zou ik het nog 3 keer laten uitserveren. Of een een-gang-menu met een enorm bord van dit spul, had ook gemogen.

[ afbeelding ]
Tot nu toe was het allemaal nog redelijk behoudend en veilig. Maar ten slotte toch nog iets echt spannends: Een complete duif, in onderdelen elkaar gehaald. Dus naast de boutjes en filetjes ook het hart, lever en alles wat er nog meer in zit.
[ afbeelding ]

Het dessert
[ afbeelding ]

En koffie
[ afbeelding ]
Impressie?

Bij binnenkomst werden we wat formeel maar correct verwelkomd en mochten we plaats nemen in de lounge waar we met een cocktail begonnen en vervolgens de eerste amuses kregen. Vervolgens mochten we aan tafel plaatsnemen. Op het eten is, zoals je bij een twee-sterren en potentieel toekomstig drie-sterren-restaurant mag verwachten, niets aan te merken. Hooguit de cannelloni had wat minder zout gemogen en af en toe was het wat voorspelbaar. Maar echt revolutionaire smaaksensaties moet je misschien ook niet hier zijn, dit is degelijke perfectie tot in de puntjes.
Wat we wel wat minder vonden, is dat het gedurende de hele lunch allemaal wel erg stijfjes en afstandelijk bleef. De afgelopen jaren hebben we de nodige restaurants uit het hogere segment van binnen gezien en vaak begint het wat ongemakkelijk maar wordt de sfeer naar een poosje wat losser. Maar dit is de eerste keer dat wij ons van begin tot eind nooit echt op ons gemak voelden. Ondanks dat het eten geweldig was, is dat ongemakkelijke toch wel het gevoel dat mij bij blijft. Jammer
Kosten?
390,- voor het 6 gangen all-inclusive lunchmenu voor 2 personen.

Cijfer?
8,5. Het eten: geweldig, alhoewel niet revolutionair. De sfeer: liever anders.
Hoeveel knokki krijg je nou voor 195 euro in zo'n gerecht?
  zaterdag 25 februari 2023 @ 11:26:03 #137
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208137844
Het wat stijve en formele van Tribeca komt mij bekend voor. Is die wat oudere man nog steeds de gerant?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_208137970
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 februari 2023 10:47 schreef Vanyel het volgende:
Het gevoel dat mij telkens bekruipt als ik aantal en inhoud van @:stavromulabeta 's reviews zie, is een licht knagende spijt dat ik kinderen kreeg en daarmee 576543 keer minder uiteten ga :'(
Ja. Keuzes. Soms vind ik het wel jammer zonder kinderen maar van de andere kant spendeer ik mijn zaterdagen veel liever in een Tribeca dan in een Monkeytown. Dus uiteindelijk ben ik wel blij met dat mijn vriendin de grootste kinderhater ever is.

quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2023 11:26 schreef golfer het volgende:
Het wat stijve en formele van Tribeca komt mij bekend voor. Is die wat oudere man nog steeds de gerant?
Nee, de oudste man die ik (buiten de gasten) gezien heb, was Jan Sobecki. Maar als ik die oud ga noemen, dan ben ik zelf hard op weg naar bejaard ;).
De gastvrouw was Claudia Sobecki. Verder nog een sommelier van een jaar of 30 en wat meer bediening in die leeftijdscategorie.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_208138080
Dat waren een paar erg mooie lekkere gerechten :9 ^O^

Ik ben wel een beetje klaar met de presentatie van amuse op toren of amuse op half hertengewei :+

De gnocci :9~
  zaterdag 25 februari 2023 @ 12:31:42 #140
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_208138485
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2023 11:50 schreef Blues het volgende:
Ik ben wel een beetje klaar met de presentatie van amuse op toren of amuse op half hertengewei :+
Dat dus :{
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  zaterdag 25 februari 2023 @ 12:32:54 #141
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_208138491
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2023 11:39 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
Ja. Keuzes. Soms vind ik het wel jammer zonder kinderen maar van de andere kant spendeer ik mijn zaterdagen veel liever in een Tribeca dan in een Monkeytown.
_O- die mag op een tegeltje _O-
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_208138562
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2023 11:39 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
Ja. Keuzes. Soms vind ik het wel jammer zonder kinderen maar van de andere kant spendeer ik mijn zaterdagen veel liever in een Tribeca dan in een Monkeytown. Dus uiteindelijk ben ik wel blij met dat mijn vriendin de grootste kinderhater ever is.
[..]

bijna iedereen spendeert zijn of haar zaterdagen liever niet in Monkeytown hoor, zelfs als je kinderen hebt :D

Ook de maandag, dinsdag, woensdag,donderdag, vrijdag en zondag niet.

Mooi verslag natuurlijk O+ :9
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_208138588
Ik zal binnenkort foto's posten van de tosti die ze bij Monkeytown serveren.
pi_208138643
De horror :r
Ik weet nieteens meer hoe vaak ik mijn kind daar heb afgezet en opgehaald met feestjes :r Ik heb het verdrongen denk ik :')

Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  zaterdag 25 februari 2023 @ 12:52:29 #145
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_208138664
Toffe verslagen! Prachtige foto's en goede beschrijving van hoe je gerechten en de rest vond.

Stijf en hoger segment vind ik altijd heel jammerlijk, dan wordt het op een gegeven moment vooral een zakenlunchtent heb ik het idee :{

Maar, kreeg je nou serieus kipkerrie met ananas en ijsbergsla bij die ene tent? My god, nooooo
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_208139092
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 februari 2023 12:52 schreef Molo het volgende:

Maar, kreeg je nou serieus kipkerrie met ananas en ijsbergsla bij die ene tent? My god, nooooo
Dat was de deconstructed Johma kip-kerriesalade. Een paar jaar geleden was daar helemaal hip, bekende klassiekers deconstructed te serveren.
Maar deze was wel best lekker (mits je hem weer bij elkaar husselde).
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_208157753
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 februari 2023 12:52 schreef Molo het volgende:
Toffe verslagen! Prachtige foto's en goede beschrijving van hoe je gerechten en de rest vond.

Stijf en hoger segment vind ik altijd heel jammerlijk, dan wordt het op een gegeven moment vooral een zakenlunchtent heb ik het idee :{

Maar, kreeg je nou serieus kipkerrie met ananas en ijsbergsla bij die ene tent? My god, nooooo
Ha, dat dacht ik ook ja. Maar goed, een gouwe ouwe combinatie is natuurlijk een klassieker om een reden, en als je die dan heel goed klaarmaakt van topingrediënten dan wordt het ook vast wel goed.

Bij Celine zie ik ook het servies van Simple, lijkt het wel, of hebben al die tenten hetzelfde soort serviesgoed?

Ik vind het ook super, die recensies hier. Een beetje meegenieten (of -gruwelen) en inspiratie opdoen ^O^

Ik ben zelf altijd extreem slecht in foto’s maken van eten en in onthouden wat we ook al weer aten. Dus extra waardering voor iedereen die dat wel kan opbrengen!

quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2023 11:50 schreef Blues het volgende:


Ik ben wel een beetje klaar met de presentatie van amuse op toren of amuse op half hertengewei :+

Of in een bloempot. :{w
pi_208159341
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2023 19:22 schreef yinu het volgende:

[..]
Bij Celine zie ik ook het servies van Simple, lijkt het wel, of hebben al die tenten hetzelfde soort serviesgoed?
Die met de ribbeltjes en putjes in de rand zijn in ieder geval de bamboo respectievelijk isla-serie van Churchill, heb ik ook wel eens naar zien kijken. Die zijn te krijgen bij heel veel horeca-groothandels en die zie je best vaak in dit segment als je er op gaat letten. Maar het zou me niet verbazen als ze van Simple zijn meegenomen.

quote:
Ik ben zelf altijd extreem slecht in foto’s maken van eten en in onthouden wat we ook al weer aten. Dus extra waardering voor iedereen die dat wel kan opbrengen!
Gewoon doen. Een beschrijving van hoe je eten en de sfeer vond is ook prima. Of het nou een bontgevlekte Bentheimer of een Rode Geus was die op je bord lag, boeien.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_208159504
Superleuk dat je bij Celine hebt gegeten Stavro, wij waren echt fan toen we nog in Nieuwegein woonden en kruipend naar huis konden na een avond.

Ik denk niet dat het servies vanuit simple meegenomen is hoor :) daar kunnen ze toch ook niet ineens op Ikea 365 schaaltjes gaan serveren?
De oude eigenaren hebben het verkocht en gaan nu bedenken wat ze als volgend horeca avontuur gaan doen. Dus ze hebben vast niet de hele restaurant inventaris in hun eigen garage staan nu.
Wij twijfelen wel weer na jouw bezoek of we binnenkort nog eens moeten gaan: het eten zal nog steeds heel goed zijn maar we kwamen toch vooral voor de gastvrijheid van de eerste eigenaren. Ok, en Martijn kon heel lekker koken :)
Als ik dan lees dat het net simple 2.0 is denk ik … Hm. Eerst tribeca dan maar ;)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_208165029
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2023 12:45 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ik zal binnenkort foto's posten van de tosti die ze bij Monkeytown serveren.
Hier mijn bijdrage van vanmorgen.

Locatie: Funzone Barendrecht. Geen Monkeytown, maar al die krijspaleizen zijn één pot nat. Hetzelfde is hun horeca.

Wat hadden we: voor de kinderen een tosti ham/kaas en een portie poffertjes. Voor mij een patat met. Tenminste, dat was de bedoeling. Toen het eenmaal op tafel stond zat iedereen wat anders te eten :') Wat betreft drinken hadden de kinderen fristi en water. Voor mij een koffie.
Bij het naar huis gaan ijsjes; een raket en een schatkist.

Cijfer: een zeventje. Patat en tosti konden wel wat langer in de frituur en het tosti apparaat. Allebei bleekjes. Poffertjes kwamen helaas uit de magnetron, kleffe hap. Kinderen vonden het wel allemaal lekker :9

Kosten: alles bij elkaar rond de 24 euro.


Koffie was al op.


abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')