Behoorlijke pan room idd!quote:Op zaterdag 26 november 2022 12:21 schreef anndb het volgende:
Waar: Den Beer in antwerpen
Kosten: geen idee mijn vader betaalde
Wat:
Als je kreeft wil eten in antwerpen is den beer een klassieker. Echt een oud tentje met man en vrouw in keuken/bediening. Niks speciaals verwachten van inrichting of iets verder, drank kaart ook zeer beperkt als je vraagt of ze een duvel hebben krijg je een snauwend antwoord nee hebben alleen een bak jupiler staan. Dus alleen huis bier en wijn. Staat alleen ook kreeft op de kaart, je komt hier dus voor de kreeft. Ligt ook niet in beste buurt ik antwerpen, maar een klassieker voor al tientallen jaren.
Hadden kreeft in room en gewoon gebakken kreeft.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Edit, cijfer vergeten een 8. Komt hier puur voor de kreeft maar die is goed, en veel.
In die pan kreeft met room zaten er meerdere in trouwens maar blijft een hele pan room
Bij deze op verzoek:quote:Op zaterdag 26 november 2022 21:57 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Behoorlijke pan room idd!
Had de naam beer niet verwacht als ze alleen kreeft verkopen.
Hoop dat je ook een foto hebt van het steppegras van vanavond
Grappig wel, als je bij de foto's had gezegd dat het 1972 was ipv 2022 had ik het ook geloofd, maar de smaak telt.quote:Op zondag 27 november 2022 12:56 schreef anndb het volgende:
[..]
Bij deze op verzoek:
Waar: Frituur Miranda te Ravels belgie
Wat:
Stoofvllees
Steak stroganoff
Alles met stelpegras geserveerd. Ze doen dat hier apart in bakjes in plaats van klassiek er bovenop te gooien maar zo kan je wel zelf doseren en je kan kosteloos onbeperkt bijbestellen. Mayonaise maken ze zelf, net zoals de rest natuurlijk. Dit is veruit de beste frituur uit de regio. Cijfer zeker een dikke 8+ dus. Heerlijk in ossewit gebakken.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Boh Zou willen dat we zo'n frituur hier in de buurt haddenquote:Op zondag 27 november 2022 12:56 schreef anndb het volgende:
[..]
Bij deze op verzoek:
Waar: Frituur Miranda te Ravels belgie
Wat:
Stoofvllees
Steak stroganoff
Alles met stelpegras geserveerd. Ze doen dat hier apart in bakjes in plaats van klassiek er bovenop te gooien maar zo kan je wel zelf doseren en je kan kosteloos onbeperkt bijbestellen. Mayonaise maken ze zelf, net zoals de rest natuurlijk. Dit is veruit de beste frituur uit de regio. Cijfer zeker een dikke 8+ dus. Heerlijk in ossewit gebakken.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
1 van die tenten op Stationsplein aan de kant van Danssalon/Plein 4 had het ook, geen idee of dat nog steeds zo is.quote:Op woensdag 30 november 2022 22:28 schreef miss_sly het volgende:
Steppegras, heel lang geleden wel eens gegeten. Reden we speciaal voor naar België (vanuit Eindhoven, dus valt wel mee). Ik had er geen idee van dat dat nog een ding was.
Danssalon, ook een leven geledenquote:Op vrijdag 2 december 2022 17:16 schreef FrankRicard het volgende:
[..]
1 van die tenten op Stationsplein aan de kant van Danssalon/Plein 4 had het ook, geen idee of dat nog steeds zo is.
Ziet er heerlijk uit.quote:Op zondag 27 november 2022 12:56 schreef anndb het volgende:
[..]
Bij deze op verzoek:
Waar: Frituur Miranda te Ravels belgie
Wat:
Stoofvllees
Steak stroganoff
Alles met stelpegras geserveerd. Ze doen dat hier apart in bakjes in plaats van klassiek er bovenop te gooien maar zo kan je wel zelf doseren en je kan kosteloos onbeperkt bijbestellen. Mayonaise maken ze zelf, net zoals de rest natuurlijk. Dit is veruit de beste frituur uit de regio. Cijfer zeker een dikke 8+ dus. Heerlijk in ossewit gebakken.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ja echtquote:Op zondag 4 december 2022 14:57 schreef tjoptjop het volgende:
Dat moet wel heel tof zijn om zo zonder dat je het wist je eigen bier geserveerd krijgen
Dit vrij nieuwe hotel had wel een heel erg ruime, moderne en schone kamer voor ons.quote:
Auwtch. Het voorafje ziet er ook wel vrij zielig uit.quote:Op woensdag 14 december 2022 12:33 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 13-12-2022
Waar: Restaurant Wings van Fletcher hotel, Rotterdam/The Hague airport
Wat:
We hadden een overnachting in dit Fletcher hotel geboekt en daarbij meteen een 3 gangen a la carte diner geboekt.
Vooraf voor ons allebei:
[ link | afbeelding ]
Licht gebrande gamba's met chutney van mango en rode peper zou dit moeten zijn, maar het waren koude garnalen (niet gebrand) met rucola die met een enorm zure azijn was aangemaakt. Daarbij stukjes augurk en komkommer en inderdaad een mango chutney. Onbegrijpelijke combinatie.
Hoofdgerechten:
Voor Blues:
[ link | afbeelding ]
De boerenschnitzel, krokant gebakken schnitzel met champignonsaus.
Schnitzel volgens haar wel goed, alleen jammer van de kant-en-klare champignonsaus die over de hele schnitzel heen zat.
Voor mij:
[ link | afbeelding ]
Op de huid gebakken zeebaarsfilet met bearnaisesaus en specerijenolie.
Zeebaars wel goed gebakken, alleen ook hier jammer dat de bearnaisesaus duidelijk niet zelf gemaakt was en ook weer overal overheen was gedrapeerd, waardoor de krokante huid van het visje slap geworden was,
Erbij aardappelpuree uit een pakje met daarin verborgen wat groenten.
Puree maar laten staan.
Dessert:
Voor ons allebei:
[ link | afbeelding ]
Crème brûlée met steranijs en stroopwafel ijs.
De crème brûlée had meer weg van vanillevla. De mierzoete suikerlaag er overheen was niet voldoende gebrand, dus slap en wat de klodders slagroom met karamelsaus erbij deden was ons een raadsel.
De meisjes en jongen van de bediening deden wel hun best, maar hadden geen idee wat en hoe ze dingen moesten uitleggen en uitserveren.
We hoorden ze bij de buren aan de tafel naast ons het Wildmenu uitleggen met de woorden "u krijgt eerst een soort soep met wild vlees erin".
Met elk een glas wijn en een klein flesje water waren we bij elkaar 93,60 kwijt.
Prijs/kwaliteit: niet meer dan een magere 5.
Ken die Fletcher niet. Wel wat andere Fletcher hotels en dat ziet er 'n beetje uit als ouwe meuk. Gelukkig maar dat de kamer beter was dan het diner.quote:Op woensdag 14 december 2022 12:37 schreef golfer het volgende:
[..]
Dit vrij nieuwe hotel had wel een heel erg ruime, moderne en schone kamer voor ons.
Ik vind het knap dat je er nog de lol van in ziet.quote:Op woensdag 14 december 2022 12:40 schreef Blues het volgende:
[..]
Tja... het was na een ander uitje
Prima hotel/kamer/ontbijt.
Maar dat diner
Nou ja als je daar zit denk je mwoah, maar het was wel 'eetbaar'.quote:Op woensdag 14 december 2022 12:42 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Ik vind het knap dat je er nog de lol van in ziet.
Ik was ooit met gezin wezen eten bij de Pizzahut en het was niet erg best. Rekening was iets lager dan die van jullie, maar ik had er oprecht buikpijn van. Ik vond het zó zonde van het geld.
Dat is dan weer netjesquote:Op woensdag 14 december 2022 12:46 schreef Blues het volgende:
[..]
Nou ja als je daar zit denk je mwoah, maar het was wel 'eetbaar'.
Ik kreeg de slappe lach bij het woord wild vlees, toen er uitgelegd werd wat het wildmenu was aan onze buurtafel.
En ik had een kleine opmerking bij de jongen die ons uitserveerde, die gooide het op tafel en liep met een halve zin van eet smakelijk zeer ongeinteresseerd weg, ik zag m dat bij alle tafels doen en toen een meisje ons de wijn bracht zei ik dat...
Vervolgens kwam de manager die vertelde dat ze het ging oppakken (leermoment voor deze jongen zei ik er nog bij, ja toch? zou ik ook doen met stagiares) en bood een glas wijn aan
Ik was laatst bij Happy Italy (ok, niet heel erg hoogstaand) en daar sprak bijna iedereen van de bediening toen ik er was Engels en 0 Nederlands.quote:Op woensdag 14 december 2022 13:00 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Bedienen in de Hoereca was ooit een vak, nu zijn het vrijwel overal scholieren die geen idee hebben. Kom je eens in een eetcafe of normaal restaurant iemand tegen die weet wat die doet. Paar jaar geleden in Zeeland in een tentje een jonge vrouw die perfect bediende, alles over de vis wist, over de wijn, etc en het was een eetcafe, echt een verademing.
Tja, dat is een belangrijke oorzaak, veel mensen zijn veel te snel tevreden, stellen geen eisen. Zag een tijdje terug een docu dat opleidingen (hier in Duitsland) steeds minder plekken kunnen vinden waar leerlingkoks nog het vak leren ipv prefab aanroeren.quote:Op woensdag 14 december 2022 13:03 schreef stavromulabeta het volgende:
Nou ja, hele volksstammen die dit wel als hoogstaand beschouwen. Ik verblijf regelmatig werkgerelateerd in conferentiecentra met soortgelijk eten. Een groot deel van het team zit dan daadwerkelijk te smullen, terwijl de minderheid van snobs (waaronder ik) zich afvragen welk prutje uit het Unilever Food Solutions-assortiment dit nou weer is.
Is dat een keten?quote:Op woensdag 14 december 2022 13:11 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Ik was laatst bij Happy Italy (ok, niet heel erg hoogstaand) en daar sprak bijna iedereen van de bediening toen ik er was Engels en 0 Nederlands.
Het mag vaak vooral niet teveel kosten natuurlijk.quote:Op woensdag 14 december 2022 13:18 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Tja, dat is een belangrijke oorzaak, veel mensen zijn veel te snel tevreden, stellen geen eisen. Zag een tijdje terug een docu dat opleidingen (hier in Duitsland) steeds minder plekken kunnen vinden waar leerlingkoks nog het vak leren ipv prefab aanroeren.
Hebben jullie geluk. Heb heel slechte dingen gehoord en zelf ook ervaringen met Fletcher. Ga nooit naar die bij Roosendaal. Dat is zo oud en versleten. Gaten in de muur, smerig oude badkamer en de barsnacks bestaan uit een zakje pinda's of busje pringles.quote:Op woensdag 14 december 2022 12:40 schreef Blues het volgende:
[..]
Tja... het was na een ander uitje
Prima hotel/kamer/ontbijt.
Maar dat diner
Grandioze tent, bestel er meestal de schaal met gemengde schaaldieren, de Seafood Boil…quote:Op donderdag 15 december 2022 20:54 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 15-12-2022
Waar: The Louisiana Lobstershack in Haarlem
Wat:
Ter compensatie van het matige eten eerder deze week bij Fletchers nu bij een vertrouwd adresje gegeten.
Ik had al een tijdje trek in kreeft en daar is dit een prima adres voor.
Voor Blues:
[ link | afbeelding ]
Chicken & Waffles, krokante kip met hartige wafels geserveerd met Canadese maplesiroop, een blauwe krabdipsaus en bacon. Geserveerd met koolsla. Als extra voor haar een portie Cajun gekruide frietjes erbij.
Erg lekker!
Voor mij:
[ link | afbeelding ]
Hiervoor kwamen wij. Het lobster fest: Canadese kreeft van 500 gram, vers uit de kreeftentank. Gehalveerd, schoongemaakt en gegrild op de BBQ, geserveerd met Cajun gekruide frites en huisgemaakte koolsla.
Jammie!!
We dronken er dit bij:
[ link | afbeelding ]
Bediening, voertaal en kaart zijn allemaal in het Engels.
Totale prijs: 69, 00 euro.
Prijs/kwaliteit: 8,5
Ziet er goed uit zeg! Kaart bekeken en lekkere dingen allemaal. Echt Amerikaans.quote:Op donderdag 15 december 2022 20:54 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 15-12-2022
Waar: The Louisiana Lobstershack in Haarlem
Wat:
Ter compensatie van het matige eten eerder deze week bij Fletchers nu bij een vertrouwd adresje gegeten.
Ik had al een tijdje trek in kreeft en daar is dit een prima adres voor.
Voor Blues:
[ link | afbeelding ]
Chicken & Waffles, krokante kip met hartige wafels geserveerd met Canadese maplesiroop, een blauwe krabdipsaus en bacon. Geserveerd met koolsla. Als extra voor haar een portie Cajun gekruide frietjes erbij.
Erg lekker!
Voor mij:
[ link | afbeelding ]
Hiervoor kwamen wij. Het lobster fest: Canadese kreeft van 500 gram, vers uit de kreeftentank. Gehalveerd, schoongemaakt en gegrild op de BBQ, geserveerd met Cajun gekruide frites en huisgemaakte koolsla.
Jammie!!
We dronken er dit bij:
[ link | afbeelding ]
Bediening, voertaal en kaart zijn allemaal in het Engels.
Totale prijs: 69, 00 euro.
Prijs/kwaliteit: 8,5
Ziet er heerlijk uit!quote:Op donderdag 15 december 2022 20:54 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 15-12-2022
Waar: The Louisiana Lobstershack in Haarlem
Wat:
Ter compensatie van het matige eten eerder deze week bij Fletchers nu bij een vertrouwd adresje gegeten.
Ik had al een tijdje trek in kreeft en daar is dit een prima adres voor.
Voor Blues:
[ link | afbeelding ]
Chicken & Waffles, krokante kip met hartige wafels geserveerd met Canadese maplesiroop, een blauwe krabdipsaus en bacon. Geserveerd met koolsla. Als extra voor haar een portie Cajun gekruide frietjes erbij.
Erg lekker!
Voor mij:
[ link | afbeelding ]
Hiervoor kwamen wij. Het lobster fest: Canadese kreeft van 500 gram, vers uit de kreeftentank. Gehalveerd, schoongemaakt en gegrild op de BBQ, geserveerd met Cajun gekruide frites en huisgemaakte koolsla.
Jammie!!
We dronken er dit bij:
[ link | afbeelding ]
Bediening, voertaal en kaart zijn allemaal in het Engels.
Totale prijs: 69, 00 euro.
Prijs/kwaliteit: 8,5
Kreeften groeien niet hard dus 2 pound is een kreeft van 900 gram, die kosten een stuk meer dan die van onder de 500gram. Ik ga er uiteraard vanuit dat het 1 kreeft is van dat gewicht, anders niet logisch.quote:Op vrijdag 16 december 2022 13:29 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat ik alleen niet begrijp is als je 1 pound kreeft hebt het 35 euro kost en 2 pound kost 100 euro.
Heb ik ook hoor.quote:Op vrijdag 16 december 2022 13:53 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Ziet er heerlijk uit!
Kun je dan de kreeft ook gewoon zo eten? Hoef je niet te breken en pellen enzo? Dat vind ik moeilijk en zo jammer, want volgens mij mis ik dan de helft
Aah ok, thanks voor de ophelderingquote:Op vrijdag 16 december 2022 14:16 schreef Tarado het volgende:
[..]
Kreeften groeien niet hard dus 2 pound is een kreeft van 900 gram, die kosten een stuk meer dan die van onder de 500gram. Ik ga er uiteraard vanuit dat het 1 kreeft is van dat gewicht, anders niet logisch.
Kreeftje was al wel schoon en deels losgemaakt, maar ik moest wel de scharen en poten zelf kraken en leegpeuteren.quote:Op vrijdag 16 december 2022 13:53 schreef miss_sly het volgende:
Kun je dan de kreeft ook gewoon zo eten? Hoef je niet te breken en pellen enzo? Dat vind ik moeilijk en zo jammer, want volgens mij mis ik dan de helft
Volgens kaart 1 kreeft dus idd wat je zegtquote:Op vrijdag 16 december 2022 14:16 schreef Tarado het volgende:
[..]
Kreeften groeien niet hard dus 2 pound is een kreeft van 900 gram, die kosten een stuk meer dan die van onder de 500gram. Ik ga er uiteraard vanuit dat het 1 kreeft is van dat gewicht, anders niet logisch.
Ik eet tegenwoordig ook best wel vaak buiten de deur en ook al zijn het vaak de 3 gangen 30 euro toko's, je leert op een gegeven moment toch wel wat goed is en minder goed.quote:Op woensdag 14 december 2022 13:03 schreef stavromulabeta het volgende:
Nou ja, hele volksstammen die dit wel als hoogstaand beschouwen. Ik verblijf regelmatig werkgerelateerd in conferentiecentra met soortgelijk eten. Een groot deel van het team zit dan daadwerkelijk te smullen, terwijl de minderheid van snobs (waaronder ik) zich afvragen welk prutje uit het Unilever Food Solutions-assortiment dit nou weer is.
Dat lijkt mij eng, geen prijzen te weten. Zeker als er een hele vis op tafel komt.quote:Op zondag 18 december 2022 13:09 schreef Knipoogje het volgende:
Laat ik ook eens wat plaatsen. Tijdje terug een hele leuke ervaring bij een onooglijk portugees restaurant in Schiedam: Sabores do Norte
Mijn vriendin vroeg welke wijnen er waren. De enthousiaste serveerster (denk de dochter) gaf aan dat ze rode wijn hadden en witte wijn. 1 soort. Kregen vervolgens 2 stampvolle glazen welke helemaal niet verkeerd smaakten. Was een beetje bang voor gortdroge witte wijn. Aan een menukaart deden ze niet, de serveerster dacht goed na en somde alles op wat ze op tafel konden zetten. We sloegen een voorgerechtje even over, maar kregen een bakje olijven en wat stokbrood met van die pakjes
Toen mijn vriendin dorade hoorde langskomen ging ze daar voor. Ik ging voor de bakkeljauw met aardappel uit de oven. Nergens prijzen, maar we gingen er gewoon voor!
De dorade bleek een hele te zijn, met gekookte aardappels en andere groentes, heerlijk visje!
De ovenschotel was lekker, maar een beetje eentonig.
Eigenlijk wilden we wel een toetje proberen en ik moet bekennen dat ik niet meer wist wat dinnetje bestelde, maar ik nam een soort eggnog met caramelsaus. Een reusachtige hoeveelheid dat smolt op de tong. Best lekker
We waren benieuwd wat we kwijt waren. Een pinapparaat hadden ze niet, nee, ze stuurden een tikkie. Dus nu heb ik de eigenaresse in mijn contactlijst
Uiteindelijk waren we 55E kwijt voor 2x een groot glas wijn, een hoofdgerecht en een nagerecht.
Ze hebben wel een menu online met prijzen erbij: https://www.saboresdonorteschiedam.nl/quote:Op zondag 18 december 2022 13:09 schreef Knipoogje het volgende:
Laat ik ook eens wat plaatsen. Tijdje terug een hele leuke ervaring bij een onooglijk portugees restaurant in Schiedam: Sabores do Norte
Mijn vriendin vroeg welke wijnen er waren. De enthousiaste serveerster (denk de dochter) gaf aan dat ze rode wijn hadden en witte wijn. 1 soort. Kregen vervolgens 2 stampvolle glazen welke helemaal niet verkeerd smaakten. Was een beetje bang voor gortdroge witte wijn. Aan een menukaart deden ze niet, de serveerster dacht goed na en somde alles op wat ze op tafel konden zetten. We sloegen een voorgerechtje even over, maar kregen een bakje olijven en wat stokbrood met van die pakjes
Toen mijn vriendin dorade hoorde langskomen ging ze daar voor. Ik ging voor de bakkeljauw met aardappel uit de oven. Nergens prijzen, maar we gingen er gewoon voor!
De dorade bleek een hele te zijn, met gekookte aardappels en andere groentes, heerlijk visje!
De ovenschotel was lekker, maar een beetje eentonig.
Eigenlijk wilden we wel een toetje proberen en ik moet bekennen dat ik niet meer wist wat dinnetje bestelde, maar ik nam een soort eggnog met caramelsaus. Een reusachtige hoeveelheid dat smolt op de tong. Best lekker
We waren benieuwd wat we kwijt waren. Een pinapparaat hadden ze niet, nee, ze stuurden een tikkie. Dus nu heb ik de eigenaresse in mijn contactlijst
Uiteindelijk waren we 55E kwijt voor 2x een groot glas wijn, een hoofdgerecht en een nagerecht.
Haha, maar het klonk niet alsof er ineens een 30 euro gerecht tussen de semi-afhaal snacks zaten.quote:Op maandag 19 december 2022 18:51 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dat lijkt mij eng, geen prijzen te weten. Zeker als er een hele vis op tafel komt.
Maar dit klinkt echt als een verrassing, positief. En een meevaller!
Zonder sterren:quote:Op donderdag 22 december 2022 23:56 schreef fespo het volgende:
ik wil een keer mijn vader (kok geweest) uitnodigen in een sterrenrestaurant (1 ster).
bij voorkeur in de buurt van Haarlem (+30 km)
het liefst niet te formeel.
iemand tips?
Ik dacht zelf aan
- Ratatouille
- Bokkedoorns
- ML
Bokkedoorns is wel formeel.quote:Op donderdag 22 december 2022 23:56 schreef fespo het volgende:
ik wil een keer mijn vader (kok geweest) uitnodigen in een sterrenrestaurant (1 ster).
bij voorkeur in de buurt van Haarlem (+30 km)
het liefst niet te formeel.
iemand tips?
Ik dacht zelf aan
- Ratatouille
- Bokkedoorns
- ML
Interessant. Die staat ook nog op ons lijstje om een keer langs te gaan. Hoe is de sfeer? Oud geld, dikke autos (die indruk krijg ik als ik er langs fiets) of valt dat wel mee?quote:Op vrijdag 23 december 2022 17:25 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Van de week bij Slangevegt in Breukelen gegeten hadden het hele menu met Oesters en pata negra, en een extra kaasdessert want geen zin in zoet.
https://slangevegt.nl/wp-(...)erged_compressed.pdf
Etentje met het werk. Er goed verzorgd en lekker, Man dronk Bubbels en ik Water want was de Bob
Ja, ik woon in Duitsland, ik was er vanuit mijn werk, hadden daar een etentje om jaarresultaat te vieren.quote:Op vrijdag 23 december 2022 17:53 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Interessant. Die staat ook nog op ons lijstje om een keer langs te gaan. Hoe is de sfeer? Oud geld, dikke autos (die indruk krijg ik als ik er langs fiets) of valt dat wel mee?
Woonde jij trouwens niet in Duitsland of ben ik nu helemaal in de war? Puur uit interesse...
Het is niet extreem duur. 50 euro voor 3 gangen is nu ook weer niet sterrenrestaurant-prijzen.quote:Op vrijdag 23 december 2022 21:38 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ja, ik woon in Duitsland, ik was er vanuit mijn werk, hadden daar een etentje om jaarresultaat te vieren.
Geen idee hoe daar normaal de sfeer is, wij hadden een zaaltje met eigen bar en bediening. Het is zeker geen vreetschuur, gewoon een erg goed restaurant. Liever oud geld dan nieuw geld trouwens.
Ik ken het nog van de mensen die het opgezet hebben en toen was het gewoon een afmaak/opwarm keuken, dus in principe vliegtuigvoedsel maar dan leuk aangekleed, het is inmiddels 2 keer over gegaan in andere handen dus weet niet of dat nog zo is.quote:Op zaterdag 24 december 2022 12:38 schreef Knipoogje het volgende:
[..]
Het is niet extreem duur. 50 euro voor 3 gangen is nu ook weer niet sterrenrestaurant-prijzen.
Het heeft inmiddels wel 13 punten in de Gault&Millau en een Michelin-bordje gekregen. Geen sterrenniveau maar wel, aldus Michelin "bereidingen met kwaliteitsproducten en een vakkundige chef gewoonweg lekker kan eten". Prefab-voer zal het niet zijn.quote:Op zaterdag 24 december 2022 12:59 schreef Tarado het volgende:
[..]
Ik ken het nog van de mensen die het opgezet hebben en toen was het gewoon een afmaak/opwarm keuken, dus in principe vliegtuigvoedsel maar dan leuk aangekleed, het is inmiddels 2 keer over gegaan in andere handen dus weet niet of dat nog zo is.
Nee, dat is het niet. Het is heel goed eten.quote:Op zaterdag 24 december 2022 12:59 schreef Tarado het volgende:
[..]
Ik ken het nog van de mensen die het opgezet hebben en toen was het gewoon een afmaak/opwarm keuken, dus in principe vliegtuigvoedsel maar dan leuk aangekleed, het is inmiddels 2 keer over gegaan in andere handen dus weet niet of dat nog zo is.
Mn vriendin en ik waren een tijdje geleden bij Happy Italy in Enschede, en het was zo slecht dat we weg zijn gegaan zonder te betalen.quote:Op woensdag 14 december 2022 13:11 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Ik was laatst bij Happy Italy (ok, niet heel erg hoogstaand) en daar sprak bijna iedereen van de bediening toen ik er was Engels en 0 Nederlands.
Happy Italy moet je zien als een pizza/pasta MacDonalds. Zelfde prijsniveau ook.quote:Op maandag 26 december 2022 21:34 schreef SpaceOddity het volgende:
[..]
Mn vriendin en ik waren een tijdje geleden bij Happy Italy in Enschede, en het was zo slecht dat we weg zijn gegaan zonder te betalen.
Het eten was zo bedroevend dat je bijna een depressie er aan over hield. De bediening -voor zover er sprake was van bediening- sprak geen nederlands en stront chagrijnig. Voor zover er dus sprake was van bediening, want nadat het hoofd ''gerecht'' bij ons op tafel werd gedumpt, letterlijk -terwijl we nog aan ons voorafje zaten- was het afgelopen met de bediening. Niemand die aan ons kwam vragen of het belabberde en lauwe eten naar wens was en na een aantal mislukte pogingen om drinken te bestellen waren we er klaar mee. Geprobeerd de bediening te seinen voor de rekening, maar we werden gewoon genegeerd. Dus dan maar richting de ingang/uitgang waar de kassa zich bevond, maar daar was niemand te bekennen. Na even wachten kwam daar eindelijk iemand aan lopen, dus ik seinen naar die knul, waarna die knul ons een fijne avond wenste en gewoon door liep.
Nou, okee dan, doei.
En nee, het was helemaal niet druk ofzo.
McDonald's is haute cuisine vergeleken met die tokoquote:Op maandag 26 december 2022 21:39 schreef Molo het volgende:
[..]
Happy Italy moet je zien als een pizza/pasta MacDonalds. Zelfde prijsniveau ook.
Dat in ogenschouw vind ik het hartstikke prima, even een pastaatje of pizzatje wegtikken na een bioscoopfilm ofzo met man en kind.
Makkelijk en geen patatbende.
Zou er nooit met vrienden of mijn partner alleen gaan eten geloof ik
Ook bestquote:Op maandag 26 december 2022 21:45 schreef StateOfMind het volgende:
[..]
McDonald's is haute cuisine vergeleken met die toko
Kreeg vanmiddag foto toegestuurd van zusje, met de kinderen op de achterbank in pyjama een McFlurry gehaaldquote:Op maandag 26 december 2022 21:50 schreef StateOfMind het volgende:
Ik kwam gisteren en vandaag langs de Mac, en die zaten bomvol.
Met kerst naar de Mac
Schoonmaakster van werk deed dat altijd met de kinderen, die vonden dat fantastischquote:Op maandag 26 december 2022 21:50 schreef StateOfMind het volgende:
Ik kwam gisteren en vandaag langs de Mac, en die zaten bomvol.
Met kerst naar de Mac
Heb ik ook wel eens op de terugweg gezeten toen het kerstdiner nogal euhm.. tegenvielquote:Op maandag 26 december 2022 21:50 schreef StateOfMind het volgende:
Ik kwam gisteren en vandaag langs de Mac, en die zaten bomvol.
Met kerst naar de Mac
Ik vind de Mac behoorlijk prijzig geworden. Prijs/kwaliteit is daar gewoon niet meer.quote:Op maandag 26 december 2022 21:39 schreef Molo het volgende:
[..]
Happy Italy moet je zien als een pizza/pasta MacDonalds. Zelfde prijsniveau ook.
Dat in ogenschouw vind ik het hartstikke prima, even een pastaatje of pizzatje wegtikken na een bioscoopfilm ofzo met man en kind.
Makkelijk en geen patatbende.
Zou er nooit met vrienden of mijn partner alleen gaan eten geloof ik
Het ligt erg aan welke pizza je neemt. Heb je een pizza die een beetje belegd is met allerhande spul, dan is het redelijk. Heb je een pizza Margerita, salami, kinderpizza oid, dan druipt de kaas er van af. Bagger en baggervet. Heb daar ooit wat van gezegd. Kreeg ik te horen dat ik maar moest zeggen dat ik minder kaas wildequote:Op dinsdag 27 december 2022 08:58 schreef Tinkepink het volgende:
Vind de happy Italy niet zo beroerd eigenlijk. Het is geen hoogstaand concept , maar ook niet zoveel slechter dan het eten in veel andere eetgelegenheden.
hier is ie ook heel belabberd, er was een tijdje geleden toch ook een schandaaltje mbt hoe ze met personeel omgingen (bij boos meen ik?). Het personeel hier is ook heel ongeïnteresseerd en wij hebben ook wel eens ruim een uur zitten wachten op drankjes (met een inmiddels huilend kind )quote:Op maandag 26 december 2022 21:34 schreef SpaceOddity het volgende:
[..]
Mn vriendin en ik waren een tijdje geleden bij Happy Italy in Enschede, en het was zo slecht dat we weg zijn gegaan zonder te betalen.
Het eten was zo bedroevend dat je bijna een depressie er aan over hield. De bediening -voor zover er sprake was van bediening- sprak geen nederlands en stront chagrijnig. Voor zover er dus sprake was van bediening, want nadat het hoofd ''gerecht'' bij ons op tafel werd gedumpt, letterlijk -terwijl we nog aan ons voorafje zaten- was het afgelopen met de bediening. Niemand die aan ons kwam vragen of het belabberde en lauwe eten naar wens was en na een aantal mislukte pogingen om drinken te bestellen waren we er klaar mee. Geprobeerd de bediening te seinen voor de rekening, maar we werden gewoon genegeerd. Dus dan maar richting de ingang/uitgang waar de kassa zich bevond, maar daar was niemand te bekennen. Na even wachten kwam daar eindelijk iemand aan lopen, dus ik seinen naar die knul, waarna die knul ons een fijne avond wenste en gewoon door liep.
Nou, okee dan, doei.
En nee, het was helemaal niet druk ofzo.
Yep, alles echt, geen imitatie.quote:Op dinsdag 27 december 2022 13:31 schreef golfer het volgende:
Het ziet het er allemaal heel erg lekker uit. Echte kaviaar. En ik neem aan ganzenlever?
Heb zelf ook nagedacht over de gereserveerdheid in Oost Nederland als mogelijke reden.quote:Op dinsdag 27 december 2022 16:25 schreef Gripper het volgende:
Leuk M-M, de Swarte Ruijter! Zelf ook al 3x geweest met overnachten erbij, fijne plek altijd, en dat wat afstandelijke van de eigenaresse komt me wel bekend voor. misschien typerend voor de Oost-nederlanse gereserveerdheid?
Prachtige review! Voor mij een trip down memory lane waar we in vakanties in mijn jeugd vaak daguitstapjes maakten vanuit Limburg naar Utrecht Hoogh Catharijne en degelijke zo rond 1990. Charly Chiu was een van de vaste stops voor een sate kroket, broodje foe of pang.quote:Op vrijdag 30 december 2022 21:52 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar?
Charlie Chiu's, Winkelcentrum Overvecht
Sinds mensenheugenis, of op zijn minst sinds er treinen bestaan, was Charlie Chiu een begrip. Gelegen in de patatstraat op Utrecht CS heeft Charlie Chiu meerdere generaties treinreizigers van een betaalbare vette hap voorzien. Als student en later frequente gebruiker van Utrecht CS heb ik hier menige maaltijd gebruikt. Helaas is aan al dit een einde gekomen, samen met het voortschrijden der tijden en de meest recente vernieuwing van de in de jaren '70 vernieuwde stationsbuurt in Utrecht. Wat ergens rond 2018 restte was een hoop verbogen staal.
Groot was dus de verrassing dat bij een bezoek aan de vernieuwde (en enorme) Lidl in Overvecht Charlie Chiu nog bleek te bestaan.Dit vraagt uiteraard om een bezoek.
[ afbeelding ]
Charlie Chiu's zoals generaties treinreizigers hem kennen
[ afbeelding ]
Het einde van de Patatstraat ergens rond 2018
Wanneer?
Afgelopen donderdag
Wat at je?
Babi Pangang menu en een broodje Pang-menu. Daarbij een spa rood en een fernandez geel
Impressie?
De architectuur is ongeveer even troosteloos als voorheen, de heroïnejunks hebben plaatsgemaakt voor scootertuigjongeren, er is hippe kleurige LED-verlichting aangebracht. Waar de entourage voorheen uit gehaaste forensen en dronken studenten bestond, zijn het nu Marokaanse gezinnen op een uitje en alleenstaande arbeiders die tot de cliëntele behoren. Bestellen gaat tegenwoordig per bestelzuil of QR-code en betaald wordt er in euro's maar broodje pang blijkt nog steeds op het menu te staan.
Op de vraag van wat men ons kon adviseren, had de bestelzuil helaas geen antwoord, dus we zijn gegaan voor het babi pangang menu en een broodje pang-menu met daarbij een portie loempiaatjes als amuse. Aan de wijnkaart, bestaande uit witte wijn en rode wijn hebben we ons maar niet gewaagd. Vervolgens konden we zelf onze plek kiezen. We namen plaats aan een soort Chefs Table vanwaaruit wij dankzij de doorzichtige afscheiding, de keukenbrigade konden gadeslaan terwijl onze gerechten werden bereid.
[ afbeelding ]
Het gereed zijn van de gerechten werd aangekondigd door een gemiste oproep op mijn GSM (van een telefoonnummer 030-1234567, de 030-variant van het 06-nummer dat ik op de meeste website invul). Het eten was wisselvallig: Het Babi Pangang menu was prima, de kwaliteit en smaak vielen best mee bij wat er gezien de setting en prijsstelling te verwachten was. Wel was de hoeveelheid Atjar een beetje klein waardoor e.e.a. wat uit balans was.
[ afbeelding ]
Het broodje pang was een geheel ander verhaal: Wat op de foto's op de bestelzuil leek op een mooi, luchtig broodje, gevuld met grote stukken babi pangang en frisse salade, bleek een kleffe, geplette hap te zijn met 3 stukjes pangang en wat verlepte ijsbergsla. Ook werden de meebestelde eetstokjes (je heet niet voor niks Charlie Chiu) ongevraagd ingewisseld voor mes en vork. Al met al een beetje wisselvallig. Maar wellicht zijn het gewoon onze smaakpupillen die zich de afgelopen 20 jaar verder ontwikkeld hebben.
[ afbeelding ]
Kosten?
24 euro voor 2 personen, inclusief drank.
Cijfer?
6 1/2, waarvan één punt voor de trip down memory lane. Om dit te compenseren gaan we volgende week naar Tribeca.
Die prijs-kwaliteitverhouding ligt wat scheef geloof ikquote:Op zondag 5 februari 2023 00:47 schreef Nielojram75 het volgende:
https://restaurantdane.nl
Zaterdagavond, half 6, gereserveerd.
Op het terras al aangesproken, aangegeven dat we hadden gereserveerd, we konden doorlopen.
Door de schuifdeur ( zit links, niet tegen de flessen wijn aanlopen) kwamen wij binnen in een personeel gemoedelijk gezelschap. Iemand zat op de trap te eten, daarnaast een hond, wat medewerkers rechts, ginnegappend.
Ik hou van dieren, en het was ook een ontzettend mooie hond ( soort van handzame ridge-back) maar dat moet je echt niet in je restaurant willen hebben. Ook de quasi-gezellige houding van degene op de trap (‘Oh, ik moet aan de kant) vond ik wat lastig..
We werden naar boven gedirigeerd, ' daar werden onze jassen opgehangen' en naar onze plek gebracht.
Enfin, naar boven. Goed opgezette ruimte, miste het linnen op de tafels die ik op google had gezien ( eindelijk weer eens linnen in een restaurant) maar soit. Jassen zijn nooit op de kapstok gehangen. Over onze stoelen, niet eens meer naar gevraagd. Dan merk je echt dat serveren een vak is, en dat die mensen nu niet meer te krijgen zijn. ( Heb ooit mijn koks-en serveerster diploma gehaald toen je je fiets nog tegen de mist aan kon zetten )
We konden ons plekje zelf uitzoeken, want wie gaat er nu om half 6 op zaterdagaaf uiteten, bediening was vlot, beide een lekker wit wijntje besteld, en kort daarna de kaart.
Ik was al vanaf het moment dat dit restaurant gespot was benieuwd naar de steak tartare en als hoofdgerecht de entrecote besteld. Mijn bestie nam de zalm vooraf en de aubergine als hoofd.
Voorgerecht kwam vrij vlot, bestie heeft genoten van de zalm. Steak tartare… hmm… hij was niet vies, maar een zacht gekookt ei on top, en veel bijsmaken waardoor ik het vlees niet goed kon combineren qua smaak, het was oke, maar niet echt de prijs waard.
https://i.postimg.cc/d1XW(...)E-53-BE97-CEBEA0.jpg
https://i.postimg.cc/907x(...)B-BCCA202-EF58-D.jpg
Hoofdgerecht, ik de entrecote, bestie de aubergine, werd geserveerd in een normale tijd, niet 10 minuten na je voorgerecht, was echt even fijn dat ze daar de tijd voor namen.
De entrecote werd een beetje een slachtpartij vanwege peesjes… Had ongeveer 30% van de entrecote stukgesneden om het malse eruit te eten…
https://i.postimg.cc/HWqZ(...)F-EB845-B03811-D.jpg
https://postimg.cc/WtV7vS2z
Er werd ondertussen vaak gevraagd of het smaakte, en aangegeven dat de entrecote wat lastig was, ober zag ook de slachtpartij op mijn bord. Even later werd er door hem aangeven dat het een natuurproduct was en dat dit soort dingen konden gebeuren..
Daarna een kaasplankje, ja, ik ben team-hartig, dat was heerlijk, maarja, hoe kan je dat verpesten.
https://i.postimg.cc/wTDW(...)83-4340-CD761327.jpg ( Door als ober niet echt bekend te zijn als er 5 kaasjes worden besteld, na 3 kaasjes moest hij heel hard nadenken wat er nog meer op lag. Letterlijke bewoording)
Rekening, 2 voorgerechten, 2 hoofdgerechten, broodje, kaasplankje, 2 wijn en een fles water, incl fooi honderdvijfentwintig euro.
Nieuw restaurant in Haarlem op een oude plek, potentie is er, als je vis of vega bent zit je vast op de goede plek.
Ik laat het even voor een tijdje, laat ze eerst maar rijpen.
6,5 /10
Kittycats blij met de peesjes in de entrecote:
https://i.postimg.cc/4d5c(...)7-E6-C19-EA3-CB8.jpg
Dat is niet best en die slaan we dus voorlopig maar even over.quote:Op zondag 5 februari 2023 00:47 schreef Nielojram75 het volgende:
https://restaurantdane.nl
-verhaal-
6,5 /10
Het ziet er lekker uit, maar de opmaak komt bij mij niet over als "sharing" met die enkele bitterbal als duidelijk voorbeeld.quote:Op zondag 5 februari 2023 15:49 schreef Molo het volgende:
'Bent u bekend met ons concept?'
Ik kan dat niet meer horen en weiger nog naar zulke horecatenten te gaan
En dan één bitterbal om te delen serveren
Flink aan de prijs inderdaad, vraag me ook af wat er precies Spaans aan is behalve de Spaanse vertaling van knoflook bijvoorbeeld.quote:Op zondag 5 februari 2023 13:34 schreef golfer het volgende:
Conclusie: mooie en smakelijke, moderne Spaanse gerechten die wel allemaal 'aan de prijs' zijn.
Uh wat?quote:Op zondag 5 februari 2023 17:26 schreef Jeroboam het volgende:
[..]
Flink aan de prijs inderdaad, vraag me ook af wat er precies Spaans aan is behalve de Spaanse vertaling van knoflook bijvoorbeeld.
Is ook zo idd.quote:Op zondag 5 februari 2023 15:49 schreef Molo het volgende:
'Bent u bekend met ons concept?'
Ik kan dat niet meer horen en weiger nog naar zulke horecatenten te gaan
Alma in Oisterwijk inmiddels een ster maar chef-kok (en eigenaar) volgen we al wat langer en altijd goedquote:Op zondag 5 februari 2023 16:36 schreef anndb het volgende:
Iemand nog tips omgeving brabant of antwerpen mag sterren, hoeft niet.
Doorgaans staat het wel op de website of, als ik die niet gezien heb, bij de kaart bij de deur ofzo.quote:Op zondag 5 februari 2023 20:27 schreef Blues het volgende:
[..]
Is ook zo idd.
Dus je staat op als ze dit vragen?
Vond ze ook nogal overijverig actieve verkoop doen en wat ik vervelend vind is als bediening iets vraagt op de automatische piloot en ze luisteren niet naar wat je eigenlijk als antwoord geeft.
Wat dan helpt is een ontregelend antwoord. Of een pauze in je antwoord, alsof er een kritiekpunt komt, dat deed golfer gisteren en je zag die jongen ff verschieten en uit zijn rol vallen
Ik heb in Spanje nog nooit bravas met gefrituurde ui gehad en bij twee andere gerechten komen belangrijke ingrediënten/onderdelen uit Griekenland en Frankrijk.quote:Op zondag 5 februari 2023 19:09 schreef Molo het volgende:
[..]
Uh wat?
Alle behoorlijk specifiek Spaanse gerechten hebben typisch Spaanse ingrediënten?
Heb jij wel ooit eens bij El Bulli gegeten? Ook toch niet typisch Spaans?quote:Op zondag 5 februari 2023 22:29 schreef Jeroboam het volgende:
Ik heb in Spanje nog nooit bravas met gefrituurde ui gehad en bij twee andere gerechten komen belangrijke ingrediënten/onderdelen uit Griekenland en Frankrijk.
Ik zeg dan altijd: ja hoor, jullie serveren eten en ik betaal ervoor, toch?quote:
Lauwwarm. Smaken waren super!quote:Op zondag 5 februari 2023 22:11 schreef FutureFairytale het volgende:
Was dat gamba gerecht echt koud? Lijkt me niks, de saus/bouillon en de bitterbal koud.
Tevens te prijzig voor mij maar altijd wel leuk om te lezen
Die ga ik onthouden en de volgende keer als ze over een concept beginnen gebruiken.quote:Op zondag 5 februari 2023 22:40 schreef yinu het volgende:
Ik zeg dan altijd: ja hoor, jullie serveren eten en ik betaal ervoor, toch?
En dan een uitgestreken gezicht
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |