abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 14 december 2022 @ 13:00:08 #26
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_207077331
Bedienen in de Hoereca was ooit een vak, nu zijn het vrijwel overal scholieren die geen idee hebben. Kom je eens in een eetcafe of normaal restaurant iemand tegen die weet wat die doet. Paar jaar geleden in Zeeland in een tentje een jonge vrouw die perfect bediende, alles over de vis wist, over de wijn, etc en het was een eetcafe, echt een verademing.
pi_207077365
Nou ja, hele volksstammen die dit wel als hoogstaand beschouwen. Ik verblijf regelmatig werkgerelateerd in conferentiecentra met soortgelijk eten. Een groot deel van het team zit dan daadwerkelijk te smullen, terwijl de minderheid van snobs (waaronder ik) zich afvragen welk prutje uit het Unilever Food Solutions-assortiment dit nou weer is.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_207077465
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2022 13:00 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Bedienen in de Hoereca was ooit een vak, nu zijn het vrijwel overal scholieren die geen idee hebben. Kom je eens in een eetcafe of normaal restaurant iemand tegen die weet wat die doet. Paar jaar geleden in Zeeland in een tentje een jonge vrouw die perfect bediende, alles over de vis wist, over de wijn, etc en het was een eetcafe, echt een verademing.
Ik was laatst bij Happy Italy (ok, niet heel erg hoogstaand) en daar sprak bijna iedereen van de bediening toen ik er was Engels en 0 Nederlands.
  woensdag 14 december 2022 @ 13:18:30 #29
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_207077547
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2022 13:03 schreef stavromulabeta het volgende:
Nou ja, hele volksstammen die dit wel als hoogstaand beschouwen. Ik verblijf regelmatig werkgerelateerd in conferentiecentra met soortgelijk eten. Een groot deel van het team zit dan daadwerkelijk te smullen, terwijl de minderheid van snobs (waaronder ik) zich afvragen welk prutje uit het Unilever Food Solutions-assortiment dit nou weer is.
Tja, dat is een belangrijke oorzaak, veel mensen zijn veel te snel tevreden, stellen geen eisen. Zag een tijdje terug een docu dat opleidingen (hier in Duitsland) steeds minder plekken kunnen vinden waar leerlingkoks nog het vak leren ipv prefab aanroeren.
  woensdag 14 december 2022 @ 13:19:01 #30
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_207077551
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2022 13:11 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]
Ik was laatst bij Happy Italy (ok, niet heel erg hoogstaand) en daar sprak bijna iedereen van de bediening toen ik er was Engels en 0 Nederlands.
Is dat een keten?
pi_207077592
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2022 13:18 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Tja, dat is een belangrijke oorzaak, veel mensen zijn veel te snel tevreden, stellen geen eisen. Zag een tijdje terug een docu dat opleidingen (hier in Duitsland) steeds minder plekken kunnen vinden waar leerlingkoks nog het vak leren ipv prefab aanroeren.
Het mag vaak vooral niet teveel kosten natuurlijk.

N = beperkt, maar als je ook ziet dat de jeugd allemaal nog lust. Vooral veel goedkope, vette troep.
pi_207077595
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2022 13:19 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Is dat een keten?
Ja
pi_207077597
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2022 13:19 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Is dat een keten?
Ja. Kun je pasta en pizza eten.
pi_207083974
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2022 12:40 schreef Blues het volgende:

[..]
Tja... het was na een ander uitje :+
Prima hotel/kamer/ontbijt.
Maar dat diner _O-
Hebben jullie geluk. Heb heel slechte dingen gehoord en zelf ook ervaringen met Fletcher. Ga nooit naar die bij Roosendaal. Dat is zo oud en versleten. Gaten in de muur, smerig oude badkamer en de barsnacks bestaan uit een zakje pinda's of busje pringles.

In Leiden eten lijkt me wel leuk omdat het 12e etage is met prachtig uitzicht. Maar ik durf er niet te eten ;(
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_207095832
Wanneer: 15-12-2022
Waar: The Louisiana Lobstershack in Haarlem
Wat:

Ter compensatie van het matige eten eerder deze week bij Fletchers nu bij een vertrouwd adresje gegeten.
Ik had al een tijdje trek in kreeft en daar is dit een prima adres voor.

Voor Blues:

Chicken & Waffles, krokante kip met hartige wafels geserveerd met Canadese maplesiroop, een blauwe krabdipsaus en bacon. Geserveerd met koolsla. Als extra voor haar een portie Cajun gekruide frietjes erbij.
Erg lekker!

Voor mij:

Hiervoor kwamen wij. Het lobster fest: Canadese kreeft van 500 gram, vers uit de kreeftentank. Gehalveerd, schoongemaakt en gegrild op de BBQ, geserveerd met Cajun gekruide frites en huisgemaakte koolsla.
Jammie!!

We dronken er dit bij:


Bediening, voertaal en kaart zijn allemaal in het Engels.
Totale prijs: 69, 00 euro.

Prijs/kwaliteit: 8,5
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 15 december 2022 @ 21:06:36 #36
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_207096059
quote:
14s.gif Op donderdag 15 december 2022 20:54 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 15-12-2022
Waar: The Louisiana Lobstershack in Haarlem
Wat:

Ter compensatie van het matige eten eerder deze week bij Fletchers nu bij een vertrouwd adresje gegeten.
Ik had al een tijdje trek in kreeft en daar is dit een prima adres voor.

Voor Blues:
[ link | afbeelding ]
Chicken & Waffles, krokante kip met hartige wafels geserveerd met Canadese maplesiroop, een blauwe krabdipsaus en bacon. Geserveerd met koolsla. Als extra voor haar een portie Cajun gekruide frietjes erbij.
Erg lekker!

Voor mij:
[ link | afbeelding ]
Hiervoor kwamen wij. Het lobster fest: Canadese kreeft van 500 gram, vers uit de kreeftentank. Gehalveerd, schoongemaakt en gegrild op de BBQ, geserveerd met Cajun gekruide frites en huisgemaakte koolsla.
Jammie!!

We dronken er dit bij:
[ link | afbeelding ]

Bediening, voertaal en kaart zijn allemaal in het Engels.
Totale prijs: 69, 00 euro.

Prijs/kwaliteit: 8,5
Grandioze tent, bestel er meestal de schaal met gemengde schaaldieren, de Seafood Boil… :9~
pi_207102719
quote:
14s.gif Op donderdag 15 december 2022 20:54 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 15-12-2022
Waar: The Louisiana Lobstershack in Haarlem
Wat:

Ter compensatie van het matige eten eerder deze week bij Fletchers nu bij een vertrouwd adresje gegeten.
Ik had al een tijdje trek in kreeft en daar is dit een prima adres voor.

Voor Blues:
[ link | afbeelding ]
Chicken & Waffles, krokante kip met hartige wafels geserveerd met Canadese maplesiroop, een blauwe krabdipsaus en bacon. Geserveerd met koolsla. Als extra voor haar een portie Cajun gekruide frietjes erbij.
Erg lekker!

Voor mij:
[ link | afbeelding ]
Hiervoor kwamen wij. Het lobster fest: Canadese kreeft van 500 gram, vers uit de kreeftentank. Gehalveerd, schoongemaakt en gegrild op de BBQ, geserveerd met Cajun gekruide frites en huisgemaakte koolsla.
Jammie!!

We dronken er dit bij:
[ link | afbeelding ]

Bediening, voertaal en kaart zijn allemaal in het Engels.
Totale prijs: 69, 00 euro.

Prijs/kwaliteit: 8,5
Ziet er goed uit zeg! Kaart bekeken en lekkere dingen allemaal. Echt Amerikaans.

Wat ik alleen niet begrijp is als je 1 pound kreeft hebt het 35 euro kost en 2 pound kost 100 euro.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_207103057
quote:
14s.gif Op donderdag 15 december 2022 20:54 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 15-12-2022
Waar: The Louisiana Lobstershack in Haarlem
Wat:

Ter compensatie van het matige eten eerder deze week bij Fletchers nu bij een vertrouwd adresje gegeten.
Ik had al een tijdje trek in kreeft en daar is dit een prima adres voor.

Voor Blues:
[ link | afbeelding ]
Chicken & Waffles, krokante kip met hartige wafels geserveerd met Canadese maplesiroop, een blauwe krabdipsaus en bacon. Geserveerd met koolsla. Als extra voor haar een portie Cajun gekruide frietjes erbij.
Erg lekker!

Voor mij:
[ link | afbeelding ]
Hiervoor kwamen wij. Het lobster fest: Canadese kreeft van 500 gram, vers uit de kreeftentank. Gehalveerd, schoongemaakt en gegrild op de BBQ, geserveerd met Cajun gekruide frites en huisgemaakte koolsla.
Jammie!!

We dronken er dit bij:
[ link | afbeelding ]

Bediening, voertaal en kaart zijn allemaal in het Engels.
Totale prijs: 69, 00 euro.

Prijs/kwaliteit: 8,5
Ziet er heerlijk uit!

Kun je dan de kreeft ook gewoon zo eten? Hoef je niet te breken en pellen enzo? Dat vind ik moeilijk en zo jammer, want volgens mij mis ik dan de helft :@
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  vrijdag 16 december 2022 @ 14:16:07 #39
131800 Tarado
capô de fusca
pi_207103325
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 december 2022 13:29 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat ik alleen niet begrijp is als je 1 pound kreeft hebt het 35 euro kost en 2 pound kost 100 euro.
Kreeften groeien niet hard dus 2 pound is een kreeft van 900 gram, die kosten een stuk meer dan die van onder de 500gram. Ik ga er uiteraard vanuit dat het 1 kreeft is van dat gewicht, anders niet logisch.
pi_207105771
quote:
7s.gif Op vrijdag 16 december 2022 13:53 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Ziet er heerlijk uit!

Kun je dan de kreeft ook gewoon zo eten? Hoef je niet te breken en pellen enzo? Dat vind ik moeilijk en zo jammer, want volgens mij mis ik dan de helft :@
Heb ik ook hoor.
Maar golfer draagt een schort dus dan zal hij zeker hebben moeten pellen ;)

quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2022 14:16 schreef Tarado het volgende:

[..]
Kreeften groeien niet hard dus 2 pound is een kreeft van 900 gram, die kosten een stuk meer dan die van onder de 500gram. Ik ga er uiteraard vanuit dat het 1 kreeft is van dat gewicht, anders niet logisch.
Aah ok, thanks voor de opheldering :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 16 december 2022 @ 18:12:01 #41
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_207105899
quote:
7s.gif Op vrijdag 16 december 2022 13:53 schreef miss_sly het volgende:


Kun je dan de kreeft ook gewoon zo eten? Hoef je niet te breken en pellen enzo? Dat vind ik moeilijk en zo jammer, want volgens mij mis ik dan de helft :@
Kreeftje was al wel schoon en deels losgemaakt, maar ik moest wel de scharen en poten zelf kraken en leegpeuteren.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_207106651
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2022 14:16 schreef Tarado het volgende:

[..]
Kreeften groeien niet hard dus 2 pound is een kreeft van 900 gram, die kosten een stuk meer dan die van onder de 500gram. Ik ga er uiteraard vanuit dat het 1 kreeft is van dat gewicht, anders niet logisch.
Volgens kaart 1 kreeft dus idd wat je zegt
pi_207120283
Bij Chang Purk gegeten. Da's een Thais restaurant in Weert.

Gekozen voor Tom Ka Khai en Phad Poh Teack. Inclusief drinken nog geen 40 euro af te hoeven rekenen. Voor wie graag Thais eet, een aanrader. Smaakte zeer goed. Staan ook Thaise mensen in de keuken.
pi_207122731
Waar: Frites Atelier Gent
Wanneer: Vanmiddag
Wat at je: Een van de specials: 'Kimchi, Truffle & Cheese'
Kosten: 9,50 euro
Cijfer: 9.5

Ik wilde al heel lang een keer naar een van de locaties. Als ik veel enthousiaste verhalen hoor en daardoor hoge verwachtingen krijg, bereid ik mezelf tegelijkertijd voor op een kleine teleurstelling. Maar dit was het beste patatje van mijn leven. O+

De patat zelf was top. Maar voor een patatje met een losse saus zou ik niet terugkomen. Deze combinatie was gewoon echt onwijs lekker. Goede kimchi, een heerlijke kaassaus en een subtiele truffelmayonaise. De krokante uitjes maakte het af. En heel erg fijn dat er ook echt meer dan voldoende topping was. Niets zo vervelend als eindigen met een lading kale patat.

Het enige nadeel vond ik het wachten. Toen wij binnenkwamen was er geen rij en toch best eventjes moeten wachten. Toen we er later langsliepen stond er wel een flinke rij, dus ik vrees dat je dan nog wat langer zit te wachten.

pi_207128171
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2022 13:03 schreef stavromulabeta het volgende:
Nou ja, hele volksstammen die dit wel als hoogstaand beschouwen. Ik verblijf regelmatig werkgerelateerd in conferentiecentra met soortgelijk eten. Een groot deel van het team zit dan daadwerkelijk te smullen, terwijl de minderheid van snobs (waaronder ik) zich afvragen welk prutje uit het Unilever Food Solutions-assortiment dit nou weer is.
Ik eet tegenwoordig ook best wel vaak buiten de deur en ook al zijn het vaak de 3 gangen 30 euro toko's, je leert op een gegeven moment toch wel wat goed is en minder goed.
Ga je bij een griek eten, krijg je gortdroge kip... mijn tafelgenoot: hmmmm, lekker! Ik dacht echt wtf?
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_207128419
Laat ik ook eens wat plaatsen. Tijdje terug een hele leuke ervaring bij een onooglijk portugees restaurant in Schiedam: Sabores do Norte

Mijn vriendin vroeg welke wijnen er waren. De enthousiaste serveerster (denk de dochter) gaf aan dat ze rode wijn hadden en witte wijn. 1 soort. Kregen vervolgens 2 stampvolle glazen welke helemaal niet verkeerd smaakten. Was een beetje bang voor gortdroge witte wijn. Aan een menukaart deden ze niet, de serveerster dacht goed na en somde alles op wat ze op tafel konden zetten. We sloegen een voorgerechtje even over, maar kregen een bakje olijven en wat stokbrood met van die pakjes :D

Toen mijn vriendin dorade hoorde langskomen ging ze daar voor. Ik ging voor de bakkeljauw met aardappel uit de oven. Nergens prijzen, maar we gingen er gewoon voor!

De dorade bleek een hele te zijn, met gekookte aardappels en andere groentes, heerlijk visje!
De ovenschotel was lekker, maar een beetje eentonig.

Eigenlijk wilden we wel een toetje proberen en ik moet bekennen dat ik niet meer wist wat dinnetje bestelde, maar ik nam een soort eggnog met caramelsaus. Een reusachtige hoeveelheid dat smolt op de tong. Best lekker :Y

We waren benieuwd wat we kwijt waren. Een pinapparaat hadden ze niet, nee, ze stuurden een tikkie. Dus nu heb ik de eigenaresse in mijn contactlijst :o

Uiteindelijk waren we 55E kwijt voor 2x een groot glas wijn, een hoofdgerecht en een nagerecht.

[ Bericht 2% gewijzigd door Knipoogje op 18-12-2022 13:14:34 ]
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_207149528
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2022 13:09 schreef Knipoogje het volgende:
Laat ik ook eens wat plaatsen. Tijdje terug een hele leuke ervaring bij een onooglijk portugees restaurant in Schiedam: Sabores do Norte

Mijn vriendin vroeg welke wijnen er waren. De enthousiaste serveerster (denk de dochter) gaf aan dat ze rode wijn hadden en witte wijn. 1 soort. Kregen vervolgens 2 stampvolle glazen welke helemaal niet verkeerd smaakten. Was een beetje bang voor gortdroge witte wijn. Aan een menukaart deden ze niet, de serveerster dacht goed na en somde alles op wat ze op tafel konden zetten. We sloegen een voorgerechtje even over, maar kregen een bakje olijven en wat stokbrood met van die pakjes :D

Toen mijn vriendin dorade hoorde langskomen ging ze daar voor. Ik ging voor de bakkeljauw met aardappel uit de oven. Nergens prijzen, maar we gingen er gewoon voor!

De dorade bleek een hele te zijn, met gekookte aardappels en andere groentes, heerlijk visje!
De ovenschotel was lekker, maar een beetje eentonig.

Eigenlijk wilden we wel een toetje proberen en ik moet bekennen dat ik niet meer wist wat dinnetje bestelde, maar ik nam een soort eggnog met caramelsaus. Een reusachtige hoeveelheid dat smolt op de tong. Best lekker :Y

We waren benieuwd wat we kwijt waren. Een pinapparaat hadden ze niet, nee, ze stuurden een tikkie. Dus nu heb ik de eigenaresse in mijn contactlijst :o

Uiteindelijk waren we 55E kwijt voor 2x een groot glas wijn, een hoofdgerecht en een nagerecht.
Dat lijkt mij eng, geen prijzen te weten. Zeker als er een hele vis op tafel komt.
Maar dit klinkt echt als een verrassing, positief. En een meevaller!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 19 december 2022 @ 20:32:58 #48
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_207151451
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2022 13:09 schreef Knipoogje het volgende:
Laat ik ook eens wat plaatsen. Tijdje terug een hele leuke ervaring bij een onooglijk portugees restaurant in Schiedam: Sabores do Norte

Mijn vriendin vroeg welke wijnen er waren. De enthousiaste serveerster (denk de dochter) gaf aan dat ze rode wijn hadden en witte wijn. 1 soort. Kregen vervolgens 2 stampvolle glazen welke helemaal niet verkeerd smaakten. Was een beetje bang voor gortdroge witte wijn. Aan een menukaart deden ze niet, de serveerster dacht goed na en somde alles op wat ze op tafel konden zetten. We sloegen een voorgerechtje even over, maar kregen een bakje olijven en wat stokbrood met van die pakjes :D

Toen mijn vriendin dorade hoorde langskomen ging ze daar voor. Ik ging voor de bakkeljauw met aardappel uit de oven. Nergens prijzen, maar we gingen er gewoon voor!

De dorade bleek een hele te zijn, met gekookte aardappels en andere groentes, heerlijk visje!
De ovenschotel was lekker, maar een beetje eentonig.

Eigenlijk wilden we wel een toetje proberen en ik moet bekennen dat ik niet meer wist wat dinnetje bestelde, maar ik nam een soort eggnog met caramelsaus. Een reusachtige hoeveelheid dat smolt op de tong. Best lekker :Y

We waren benieuwd wat we kwijt waren. Een pinapparaat hadden ze niet, nee, ze stuurden een tikkie. Dus nu heb ik de eigenaresse in mijn contactlijst :o

Uiteindelijk waren we 55E kwijt voor 2x een groot glas wijn, een hoofdgerecht en een nagerecht.
Ze hebben wel een menu online met prijzen erbij: https://www.saboresdonorteschiedam.nl/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_207152347
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2022 18:51 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]
Dat lijkt mij eng, geen prijzen te weten. Zeker als er een hele vis op tafel komt.
Maar dit klinkt echt als een verrassing, positief. En een meevaller!
Haha, maar het klonk niet alsof er ineens een 30 euro gerecht tussen de semi-afhaal snacks zaten.
Kaart online wat net gepost werd is schaars, de dame somde veel meer op en de recensies van online afhalen zijn een stuk slechter dan de google maps recensies :D

We vonden het eigenlijk gewoon een grappige ervaring om eens mee te maken.
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_207194959
ik wil een keer mijn vader (kok geweest) uitnodigen in een sterrenrestaurant (1 ster).
bij voorkeur in de buurt van Haarlem (+30 km)
het liefst niet te formeel.

iemand tips?

Ik dacht zelf aan
- Ratatouille
- Bokkedoorns
- ML
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')