Ik was laatst bij Happy Italy (ok, niet heel erg hoogstaand) en daar sprak bijna iedereen van de bediening toen ik er was Engels en 0 Nederlands.quote:Op woensdag 14 december 2022 13:00 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Bedienen in de Hoereca was ooit een vak, nu zijn het vrijwel overal scholieren die geen idee hebben. Kom je eens in een eetcafe of normaal restaurant iemand tegen die weet wat die doet. Paar jaar geleden in Zeeland in een tentje een jonge vrouw die perfect bediende, alles over de vis wist, over de wijn, etc en het was een eetcafe, echt een verademing.
Tja, dat is een belangrijke oorzaak, veel mensen zijn veel te snel tevreden, stellen geen eisen. Zag een tijdje terug een docu dat opleidingen (hier in Duitsland) steeds minder plekken kunnen vinden waar leerlingkoks nog het vak leren ipv prefab aanroeren.quote:Op woensdag 14 december 2022 13:03 schreef stavromulabeta het volgende:
Nou ja, hele volksstammen die dit wel als hoogstaand beschouwen. Ik verblijf regelmatig werkgerelateerd in conferentiecentra met soortgelijk eten. Een groot deel van het team zit dan daadwerkelijk te smullen, terwijl de minderheid van snobs (waaronder ik) zich afvragen welk prutje uit het Unilever Food Solutions-assortiment dit nou weer is.
Is dat een keten?quote:Op woensdag 14 december 2022 13:11 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Ik was laatst bij Happy Italy (ok, niet heel erg hoogstaand) en daar sprak bijna iedereen van de bediening toen ik er was Engels en 0 Nederlands.
Het mag vaak vooral niet teveel kosten natuurlijk.quote:Op woensdag 14 december 2022 13:18 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Tja, dat is een belangrijke oorzaak, veel mensen zijn veel te snel tevreden, stellen geen eisen. Zag een tijdje terug een docu dat opleidingen (hier in Duitsland) steeds minder plekken kunnen vinden waar leerlingkoks nog het vak leren ipv prefab aanroeren.
Hebben jullie geluk. Heb heel slechte dingen gehoord en zelf ook ervaringen met Fletcher. Ga nooit naar die bij Roosendaal. Dat is zo oud en versleten. Gaten in de muur, smerig oude badkamer en de barsnacks bestaan uit een zakje pinda's of busje pringles.quote:Op woensdag 14 december 2022 12:40 schreef Blues het volgende:
[..]
Tja... het was na een ander uitje
Prima hotel/kamer/ontbijt.
Maar dat diner
Grandioze tent, bestel er meestal de schaal met gemengde schaaldieren, de Seafood Boil…quote:Op donderdag 15 december 2022 20:54 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 15-12-2022
Waar: The Louisiana Lobstershack in Haarlem
Wat:
Ter compensatie van het matige eten eerder deze week bij Fletchers nu bij een vertrouwd adresje gegeten.
Ik had al een tijdje trek in kreeft en daar is dit een prima adres voor.
Voor Blues:
[ link | afbeelding ]
Chicken & Waffles, krokante kip met hartige wafels geserveerd met Canadese maplesiroop, een blauwe krabdipsaus en bacon. Geserveerd met koolsla. Als extra voor haar een portie Cajun gekruide frietjes erbij.
Erg lekker!
Voor mij:
[ link | afbeelding ]
Hiervoor kwamen wij. Het lobster fest: Canadese kreeft van 500 gram, vers uit de kreeftentank. Gehalveerd, schoongemaakt en gegrild op de BBQ, geserveerd met Cajun gekruide frites en huisgemaakte koolsla.
Jammie!!
We dronken er dit bij:
[ link | afbeelding ]
Bediening, voertaal en kaart zijn allemaal in het Engels.
Totale prijs: 69, 00 euro.
Prijs/kwaliteit: 8,5
Ziet er goed uit zeg! Kaart bekeken en lekkere dingen allemaal. Echt Amerikaans.quote:Op donderdag 15 december 2022 20:54 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 15-12-2022
Waar: The Louisiana Lobstershack in Haarlem
Wat:
Ter compensatie van het matige eten eerder deze week bij Fletchers nu bij een vertrouwd adresje gegeten.
Ik had al een tijdje trek in kreeft en daar is dit een prima adres voor.
Voor Blues:
[ link | afbeelding ]
Chicken & Waffles, krokante kip met hartige wafels geserveerd met Canadese maplesiroop, een blauwe krabdipsaus en bacon. Geserveerd met koolsla. Als extra voor haar een portie Cajun gekruide frietjes erbij.
Erg lekker!
Voor mij:
[ link | afbeelding ]
Hiervoor kwamen wij. Het lobster fest: Canadese kreeft van 500 gram, vers uit de kreeftentank. Gehalveerd, schoongemaakt en gegrild op de BBQ, geserveerd met Cajun gekruide frites en huisgemaakte koolsla.
Jammie!!
We dronken er dit bij:
[ link | afbeelding ]
Bediening, voertaal en kaart zijn allemaal in het Engels.
Totale prijs: 69, 00 euro.
Prijs/kwaliteit: 8,5
Ziet er heerlijk uit!quote:Op donderdag 15 december 2022 20:54 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 15-12-2022
Waar: The Louisiana Lobstershack in Haarlem
Wat:
Ter compensatie van het matige eten eerder deze week bij Fletchers nu bij een vertrouwd adresje gegeten.
Ik had al een tijdje trek in kreeft en daar is dit een prima adres voor.
Voor Blues:
[ link | afbeelding ]
Chicken & Waffles, krokante kip met hartige wafels geserveerd met Canadese maplesiroop, een blauwe krabdipsaus en bacon. Geserveerd met koolsla. Als extra voor haar een portie Cajun gekruide frietjes erbij.
Erg lekker!
Voor mij:
[ link | afbeelding ]
Hiervoor kwamen wij. Het lobster fest: Canadese kreeft van 500 gram, vers uit de kreeftentank. Gehalveerd, schoongemaakt en gegrild op de BBQ, geserveerd met Cajun gekruide frites en huisgemaakte koolsla.
Jammie!!
We dronken er dit bij:
[ link | afbeelding ]
Bediening, voertaal en kaart zijn allemaal in het Engels.
Totale prijs: 69, 00 euro.
Prijs/kwaliteit: 8,5
Kreeften groeien niet hard dus 2 pound is een kreeft van 900 gram, die kosten een stuk meer dan die van onder de 500gram. Ik ga er uiteraard vanuit dat het 1 kreeft is van dat gewicht, anders niet logisch.quote:Op vrijdag 16 december 2022 13:29 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat ik alleen niet begrijp is als je 1 pound kreeft hebt het 35 euro kost en 2 pound kost 100 euro.
Heb ik ook hoor.quote:Op vrijdag 16 december 2022 13:53 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Ziet er heerlijk uit!
Kun je dan de kreeft ook gewoon zo eten? Hoef je niet te breken en pellen enzo? Dat vind ik moeilijk en zo jammer, want volgens mij mis ik dan de helft
Aah ok, thanks voor de ophelderingquote:Op vrijdag 16 december 2022 14:16 schreef Tarado het volgende:
[..]
Kreeften groeien niet hard dus 2 pound is een kreeft van 900 gram, die kosten een stuk meer dan die van onder de 500gram. Ik ga er uiteraard vanuit dat het 1 kreeft is van dat gewicht, anders niet logisch.
Kreeftje was al wel schoon en deels losgemaakt, maar ik moest wel de scharen en poten zelf kraken en leegpeuteren.quote:Op vrijdag 16 december 2022 13:53 schreef miss_sly het volgende:
Kun je dan de kreeft ook gewoon zo eten? Hoef je niet te breken en pellen enzo? Dat vind ik moeilijk en zo jammer, want volgens mij mis ik dan de helft
Volgens kaart 1 kreeft dus idd wat je zegtquote:Op vrijdag 16 december 2022 14:16 schreef Tarado het volgende:
[..]
Kreeften groeien niet hard dus 2 pound is een kreeft van 900 gram, die kosten een stuk meer dan die van onder de 500gram. Ik ga er uiteraard vanuit dat het 1 kreeft is van dat gewicht, anders niet logisch.
Ik eet tegenwoordig ook best wel vaak buiten de deur en ook al zijn het vaak de 3 gangen 30 euro toko's, je leert op een gegeven moment toch wel wat goed is en minder goed.quote:Op woensdag 14 december 2022 13:03 schreef stavromulabeta het volgende:
Nou ja, hele volksstammen die dit wel als hoogstaand beschouwen. Ik verblijf regelmatig werkgerelateerd in conferentiecentra met soortgelijk eten. Een groot deel van het team zit dan daadwerkelijk te smullen, terwijl de minderheid van snobs (waaronder ik) zich afvragen welk prutje uit het Unilever Food Solutions-assortiment dit nou weer is.
Dat lijkt mij eng, geen prijzen te weten. Zeker als er een hele vis op tafel komt.quote:Op zondag 18 december 2022 13:09 schreef Knipoogje het volgende:
Laat ik ook eens wat plaatsen. Tijdje terug een hele leuke ervaring bij een onooglijk portugees restaurant in Schiedam: Sabores do Norte
Mijn vriendin vroeg welke wijnen er waren. De enthousiaste serveerster (denk de dochter) gaf aan dat ze rode wijn hadden en witte wijn. 1 soort. Kregen vervolgens 2 stampvolle glazen welke helemaal niet verkeerd smaakten. Was een beetje bang voor gortdroge witte wijn. Aan een menukaart deden ze niet, de serveerster dacht goed na en somde alles op wat ze op tafel konden zetten. We sloegen een voorgerechtje even over, maar kregen een bakje olijven en wat stokbrood met van die pakjes
Toen mijn vriendin dorade hoorde langskomen ging ze daar voor. Ik ging voor de bakkeljauw met aardappel uit de oven. Nergens prijzen, maar we gingen er gewoon voor!
De dorade bleek een hele te zijn, met gekookte aardappels en andere groentes, heerlijk visje!
De ovenschotel was lekker, maar een beetje eentonig.
Eigenlijk wilden we wel een toetje proberen en ik moet bekennen dat ik niet meer wist wat dinnetje bestelde, maar ik nam een soort eggnog met caramelsaus. Een reusachtige hoeveelheid dat smolt op de tong. Best lekker
We waren benieuwd wat we kwijt waren. Een pinapparaat hadden ze niet, nee, ze stuurden een tikkie. Dus nu heb ik de eigenaresse in mijn contactlijst
Uiteindelijk waren we 55E kwijt voor 2x een groot glas wijn, een hoofdgerecht en een nagerecht.
Ze hebben wel een menu online met prijzen erbij: https://www.saboresdonorteschiedam.nl/quote:Op zondag 18 december 2022 13:09 schreef Knipoogje het volgende:
Laat ik ook eens wat plaatsen. Tijdje terug een hele leuke ervaring bij een onooglijk portugees restaurant in Schiedam: Sabores do Norte
Mijn vriendin vroeg welke wijnen er waren. De enthousiaste serveerster (denk de dochter) gaf aan dat ze rode wijn hadden en witte wijn. 1 soort. Kregen vervolgens 2 stampvolle glazen welke helemaal niet verkeerd smaakten. Was een beetje bang voor gortdroge witte wijn. Aan een menukaart deden ze niet, de serveerster dacht goed na en somde alles op wat ze op tafel konden zetten. We sloegen een voorgerechtje even over, maar kregen een bakje olijven en wat stokbrood met van die pakjes
Toen mijn vriendin dorade hoorde langskomen ging ze daar voor. Ik ging voor de bakkeljauw met aardappel uit de oven. Nergens prijzen, maar we gingen er gewoon voor!
De dorade bleek een hele te zijn, met gekookte aardappels en andere groentes, heerlijk visje!
De ovenschotel was lekker, maar een beetje eentonig.
Eigenlijk wilden we wel een toetje proberen en ik moet bekennen dat ik niet meer wist wat dinnetje bestelde, maar ik nam een soort eggnog met caramelsaus. Een reusachtige hoeveelheid dat smolt op de tong. Best lekker
We waren benieuwd wat we kwijt waren. Een pinapparaat hadden ze niet, nee, ze stuurden een tikkie. Dus nu heb ik de eigenaresse in mijn contactlijst
Uiteindelijk waren we 55E kwijt voor 2x een groot glas wijn, een hoofdgerecht en een nagerecht.
Haha, maar het klonk niet alsof er ineens een 30 euro gerecht tussen de semi-afhaal snacks zaten.quote:Op maandag 19 december 2022 18:51 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dat lijkt mij eng, geen prijzen te weten. Zeker als er een hele vis op tafel komt.
Maar dit klinkt echt als een verrassing, positief. En een meevaller!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |