abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_206656266
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?


De links naar voorgaande restaurantreviews vind je hier, die van jou voegen we er graag aan toe!

Die mogen trouwens wel weer wat bijgewerkt worden door een moderator.
Poef.....gone! ©golfer
pi_206827251
Waar: Den Beer in antwerpen
Kosten: geen idee mijn vader betaalde
Wat:

Als je kreeft wil eten in antwerpen is den beer een klassieker. Echt een oud tentje met man en vrouw in keuken/bediening. Niks speciaals verwachten van inrichting of iets verder, drank kaart ook zeer beperkt als je vraagt of ze een duvel hebben krijg je een snauwend antwoord nee hebben alleen een bak jupiler staan. Dus alleen huis bier en wijn. Staat alleen ook kreeft op de kaart, je komt hier dus voor de kreeft. Ligt ook niet in beste buurt ik antwerpen, maar een klassieker voor al tientallen jaren.

Hadden kreeft in room en gewoon gebakken kreeft.




Edit, cijfer vergeten een 8. Komt hier puur voor de kreeft maar die is goed, en veel.

In die pan kreeft met room zaten er meerdere in trouwens maar blijft een hele pan room

[ Bericht 5% gewijzigd door anndb op 26-11-2022 12:38:23 ]
pi_206833733
Kreeft in room lijkt mij niet zo lekker. :{
Poef.....gone! ©golfer
pi_206834776
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 november 2022 12:21 schreef anndb het volgende:
Waar: Den Beer in antwerpen
Kosten: geen idee mijn vader betaalde
Wat:

Als je kreeft wil eten in antwerpen is den beer een klassieker. Echt een oud tentje met man en vrouw in keuken/bediening. Niks speciaals verwachten van inrichting of iets verder, drank kaart ook zeer beperkt als je vraagt of ze een duvel hebben krijg je een snauwend antwoord nee hebben alleen een bak jupiler staan. Dus alleen huis bier en wijn. Staat alleen ook kreeft op de kaart, je komt hier dus voor de kreeft. Ligt ook niet in beste buurt ik antwerpen, maar een klassieker voor al tientallen jaren.

Hadden kreeft in room en gewoon gebakken kreeft.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Edit, cijfer vergeten een 8. Komt hier puur voor de kreeft maar die is goed, en veel.

In die pan kreeft met room zaten er meerdere in trouwens maar blijft een hele pan room
Behoorlijke pan room idd!
Had de naam beer niet verwacht als ze alleen kreeft verkopen.

Hoop dat je ook een foto hebt van het steppegras van vanavond O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_206839139
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 november 2022 21:57 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]
Behoorlijke pan room idd!
Had de naam beer niet verwacht als ze alleen kreeft verkopen.

Hoop dat je ook een foto hebt van het steppegras van vanavond O+
Bij deze op verzoek:

Waar: Frituur Miranda te Ravels belgie
Wat:

Stoofvllees
Steak stroganoff

Alles met stelpegras geserveerd. Ze doen dat hier apart in bakjes in plaats van klassiek er bovenop te gooien maar zo kan je wel zelf doseren en je kan kosteloos onbeperkt bijbestellen. Mayonaise maken ze zelf, net zoals de rest natuurlijk. Dit is veruit de beste frituur uit de regio. Cijfer zeker een dikke 8+ dus. Heerlijk in ossewit gebakken.



  zondag 27 november 2022 @ 13:14:06 #6
131800 Tarado
capô de fusca
pi_206839482
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2022 12:56 schreef anndb het volgende:

[..]
Bij deze op verzoek:

Waar: Frituur Miranda te Ravels belgie
Wat:

Stoofvllees
Steak stroganoff

Alles met stelpegras geserveerd. Ze doen dat hier apart in bakjes in plaats van klassiek er bovenop te gooien maar zo kan je wel zelf doseren en je kan kosteloos onbeperkt bijbestellen. Mayonaise maken ze zelf, net zoals de rest natuurlijk. Dit is veruit de beste frituur uit de regio. Cijfer zeker een dikke 8+ dus. Heerlijk in ossewit gebakken.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Grappig wel, als je bij de foto's had gezegd dat het 1972 was ipv 2022 had ik het ook geloofd, maar de smaak telt.
pi_206886050
Steppegras gaat op mijn lijstje van "dat wil ik eten!".
pi_206888047
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2022 12:56 schreef anndb het volgende:

[..]
Bij deze op verzoek:

Waar: Frituur Miranda te Ravels belgie
Wat:

Stoofvllees
Steak stroganoff

Alles met stelpegras geserveerd. Ze doen dat hier apart in bakjes in plaats van klassiek er bovenop te gooien maar zo kan je wel zelf doseren en je kan kosteloos onbeperkt bijbestellen. Mayonaise maken ze zelf, net zoals de rest natuurlijk. Dit is veruit de beste frituur uit de regio. Cijfer zeker een dikke 8+ dus. Heerlijk in ossewit gebakken.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Boh :9~ Zou willen dat we zo'n frituur hier in de buurt hadden
pi_206888071
Steppegras, heel lang geleden wel eens gegeten. Reden we speciaal voor naar België (vanuit Eindhoven, dus valt wel mee). Ik had er geen idee van dat dat nog een ding was.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_206911302
quote:
0s.gif Op woensdag 30 november 2022 22:28 schreef miss_sly het volgende:
Steppegras, heel lang geleden wel eens gegeten. Reden we speciaal voor naar België (vanuit Eindhoven, dus valt wel mee). Ik had er geen idee van dat dat nog een ding was.
1 van die tenten op Stationsplein aan de kant van Danssalon/Plein 4 had het ook, geen idee of dat nog steeds zo is.
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
  Moderator vrijdag 2 december 2022 @ 17:28:46 #11
5428 crew  miss_sly
pi_206911465
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 december 2022 17:16 schreef FrankRicard het volgende:

[..]
1 van die tenten op Stationsplein aan de kant van Danssalon/Plein 4 had het ook, geen idee of dat nog steeds zo is.
Danssalon, ook een leven geleden :o
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_206925230
Waar? Herberg D'n Brouwer in Zeeland

Wanneer? 2 december

Wat at je?
Het thema was wild en daarbij namen we het bierarrangement

De avond begon met 2 amuses waarvan ik niet precies meer weet wat het was. De 1e was een taco met ??? En de 2e was in ieder geval met reepate.





Tot onze verbazing werd ons eigen bier erbij geschonken :D Brutfellas - Milky Road Brewery

De amuses waren een goed begin en pasten goed bij het droge karakter van het bier

Gang 1 was een tataki van eend


Dit werd gecombineerd met de winterbock van Brand.

Wat mij betreft was deze gang het hoogtepunt van de avond.

Gang 2 was een tartaar van kangaroe


Hierbij kregen we de Keetje Tripel van Herberg Dn Brouwer bij te drinken.

Alles was smakelijk, zeker in combi met de rookmayo.

Gang 3 was een tarte tartin met sjalot en hertenhaas


Hierbij kregen we Fuck de kerstboom staat in de brand van T Uiltje.

Mijn tafelgenoten hadden helaas wat taaie stukken vlees.

Gang 4 was hazenrug met krab


Een bijzondere combi met ook biet en chocolade saus. Maar wel lekker.

Hier bij kregen we Cuvee Du Chateau te drinken. Erg goede combi met ook de chocolade.

Gang 5 was stoofperen bavarois
Helaas zonder foto.

Hierbij kregen we de Keetje Rouge te drinken, die heel erg aan Kasteel Rouge doet denken. Altijd goed bij een toetje dus.

Impressie?Helaas voelde ik me niet helemaal lekker dus heb niet alles 100% meegekregen. Maar het eten was (meestal) erg lekker en de combi met bieren was erg goed. Beter dan de vorige keren. Service is ook altijd goed.

Kosten? 60 euro pp

Cijfer? 8
pi_206936064
Leuk ook met jullie eigen bier!
pi_206936322
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2022 12:56 schreef anndb het volgende:

[..]
Bij deze op verzoek:

Waar: Frituur Miranda te Ravels belgie
Wat:

Stoofvllees
Steak stroganoff

Alles met stelpegras geserveerd. Ze doen dat hier apart in bakjes in plaats van klassiek er bovenop te gooien maar zo kan je wel zelf doseren en je kan kosteloos onbeperkt bijbestellen. Mayonaise maken ze zelf, net zoals de rest natuurlijk. Dit is veruit de beste frituur uit de regio. Cijfer zeker een dikke 8+ dus. Heerlijk in ossewit gebakken.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ziet er heerlijk uit.

Wij zijn een aantal keer bij de Bierhoeve in Arendonk België geweest. Daar doen ze de steppengras op je bord en dan kun je er bijna niet overheen kijken zo hoog, lijkt net een hooiberg :D
pi_206939563
Dat moet wel heel tof zijn om zo zonder dat je het wist je eigen bier geserveerd krijgen _O_
pi_206939950
quote:
14s.gif Op zondag 4 december 2022 14:57 schreef tjoptjop het volgende:
Dat moet wel heel tof zijn om zo zonder dat je het wist je eigen bier geserveerd krijgen _O_
Ja echt O+
We zijn echt heel klein en verdienen er totaal niets aan. Maar dit soort momenten maakt het helemaal waard.
  woensdag 14 december 2022 @ 12:33:23 #17
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_207077097
Wanneer: 13-12-2022
Waar: Restaurant Wings van Fletcher hotel, Rotterdam/The Hague airport
Wat:
We hadden een overnachting in dit Fletcher hotel geboekt en daarbij meteen een 3 gangen a la carte diner geboekt.
Vooraf voor ons allebei:

Licht gebrande gamba's met chutney van mango en rode peper zou dit moeten zijn, maar het waren koude garnalen (niet gebrand) met rucola die met een enorm zure azijn was aangemaakt. Daarbij stukjes augurk en komkommer en inderdaad een mango chutney. Onbegrijpelijke combinatie.

Hoofdgerechten:
Voor Blues:

De boerenschnitzel, krokant gebakken schnitzel met champignonsaus.
Schnitzel volgens haar wel goed, alleen jammer van de kant-en-klare champignonsaus die over de hele schnitzel heen zat.

Voor mij:

Op de huid gebakken zeebaarsfilet met bearnaisesaus en specerijenolie.
Zeebaars wel goed gebakken, alleen ook hier jammer dat de bearnaisesaus duidelijk niet zelf gemaakt was en ook weer overal overheen was gedrapeerd, waardoor de krokante huid van het visje slap geworden was,
Erbij aardappelpuree uit een pakje met daarin verborgen wat groenten.
Puree maar laten staan.

Dessert:
Voor ons allebei:

Crème brûlée met steranijs en stroopwafel ijs.
De crème brûlée had meer weg van vanillevla. De mierzoete suikerlaag er overheen was niet voldoende gebrand, dus slap en wat de klodders slagroom met karamelsaus erbij deden was ons een raadsel.

De meisjes en jongen van de bediening deden wel hun best, maar hadden geen idee wat en hoe ze dingen moesten uitleggen en uitserveren.
We hoorden ze bij de buren aan de tafel naast ons het Wildmenu uitleggen met de woorden "u krijgt eerst een soort soep met wild vlees erin". _O-

Met elk een glas wijn en een klein flesje water waren we bij elkaar 93,60 kwijt.

Prijs/kwaliteit: niet meer dan een magere 5.
Poef.....gone! ©golfer
pi_207077128
Fletcher. :X
  woensdag 14 december 2022 @ 12:37:42 #19
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_207077140
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2022 12:36 schreef Halcon het volgende:
Fletcher. :X
Dit vrij nieuwe hotel had wel een heel erg ruime, moderne en schone kamer voor ons.
Poef.....gone! ©golfer
pi_207077144
quote:
7s.gif Op woensdag 14 december 2022 12:33 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 13-12-2022
Waar: Restaurant Wings van Fletcher hotel, Rotterdam/The Hague airport
Wat:
We hadden een overnachting in dit Fletcher hotel geboekt en daarbij meteen een 3 gangen a la carte diner geboekt.
Vooraf voor ons allebei:
[ link | afbeelding ]
Licht gebrande gamba's met chutney van mango en rode peper zou dit moeten zijn, maar het waren koude garnalen (niet gebrand) met rucola die met een enorm zure azijn was aangemaakt. Daarbij stukjes augurk en komkommer en inderdaad een mango chutney. Onbegrijpelijke combinatie.

Hoofdgerechten:
Voor Blues:
[ link | afbeelding ]
De boerenschnitzel, krokant gebakken schnitzel met champignonsaus.
Schnitzel volgens haar wel goed, alleen jammer van de kant-en-klare champignonsaus die over de hele schnitzel heen zat.

Voor mij:
[ link | afbeelding ]
Op de huid gebakken zeebaarsfilet met bearnaisesaus en specerijenolie.
Zeebaars wel goed gebakken, alleen ook hier jammer dat de bearnaisesaus duidelijk niet zelf gemaakt was en ook weer overal overheen was gedrapeerd, waardoor de krokante huid van het visje slap geworden was,
Erbij aardappelpuree uit een pakje met daarin verborgen wat groenten.
Puree maar laten staan.

Dessert:
Voor ons allebei:
[ link | afbeelding ]
Crème brûlée met steranijs en stroopwafel ijs.
De crème brûlée had meer weg van vanillevla. De mierzoete suikerlaag er overheen was niet voldoende gebrand, dus slap en wat de klodders slagroom met karamelsaus erbij deden was ons een raadsel.

De meisjes en jongen van de bediening deden wel hun best, maar hadden geen idee wat en hoe ze dingen moesten uitleggen en uitserveren.
We hoorden ze bij de buren aan de tafel naast ons het Wildmenu uitleggen met de woorden "u krijgt eerst een soort soep met wild vlees erin". _O-

Met elk een glas wijn en een klein flesje water waren we bij elkaar 93,60 kwijt.

Prijs/kwaliteit: niet meer dan een magere 5.
Auwtch. Het voorafje ziet er ook wel vrij zielig uit.
  woensdag 14 december 2022 @ 12:40:02 #21
8136 Blues
The only way is up!
pi_207077156
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2022 12:36 schreef Halcon het volgende:
Fletcher. :X
Tja... het was na een ander uitje :+
Prima hotel/kamer/ontbijt.
Maar dat diner _O-
pi_207077174
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2022 12:37 schreef golfer het volgende:

[..]
Dit vrij nieuwe hotel had wel een heel erg ruime, moderne en schone kamer voor ons.
Ken die Fletcher niet. Wel wat andere Fletcher hotels en dat ziet er 'n beetje uit als ouwe meuk. Gelukkig maar dat de kamer beter was dan het diner. :)

Hoe de smaak is weet je niet aan de hand van de foto's, maar de hoeveelheid saus alleen al. :X
pi_207077183
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2022 12:40 schreef Blues het volgende:

[..]
Tja... het was na een ander uitje :+
Prima hotel/kamer/ontbijt.
Maar dat diner _O-
Ik vind het knap dat je er nog de lol van in ziet.

Ik was ooit met gezin wezen eten bij de Pizzahut en het was niet erg best. Rekening was iets lager dan die van jullie, maar ik had er oprecht buikpijn van. Ik vond het zó zonde van het geld.
  woensdag 14 december 2022 @ 12:46:51 #24
8136 Blues
The only way is up!
pi_207077222
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2022 12:42 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]
Ik vind het knap dat je er nog de lol van in ziet.

Ik was ooit met gezin wezen eten bij de Pizzahut en het was niet erg best. Rekening was iets lager dan die van jullie, maar ik had er oprecht buikpijn van. Ik vond het zó zonde van het geld.
Nou ja als je daar zit denk je mwoah, maar het was wel 'eetbaar'.
Ik kreeg de slappe lach bij het woord wild vlees, toen er uitgelegd werd wat het wildmenu was aan onze buurtafel.
En ik had een kleine opmerking bij de jongen die ons uitserveerde, die gooide het op tafel en liep met een halve zin van eet smakelijk zeer ongeinteresseerd weg, ik zag m dat bij alle tafels doen en toen een meisje ons de wijn bracht zei ik dat...
Vervolgens kwam de manager die vertelde dat ze het ging oppakken (leermoment voor deze jongen zei ik er nog bij, ja toch? zou ik ook doen met stagiares) en bood een glas wijn aan ^O^
pi_207077239
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2022 12:46 schreef Blues het volgende:

[..]
Nou ja als je daar zit denk je mwoah, maar het was wel 'eetbaar'.
Ik kreeg de slappe lach bij het woord wild vlees, toen er uitgelegd werd wat het wildmenu was aan onze buurtafel.
En ik had een kleine opmerking bij de jongen die ons uitserveerde, die gooide het op tafel en liep met een halve zin van eet smakelijk zeer ongeinteresseerd weg, ik zag m dat bij alle tafels doen en toen een meisje ons de wijn bracht zei ik dat...
Vervolgens kwam de manager die vertelde dat ze het ging oppakken (leermoment voor deze jongen zei ik er nog bij, ja toch? zou ik ook doen met stagiares) en bood een glas wijn aan ^O^
Dat is dan weer netjes :Y
  woensdag 14 december 2022 @ 13:00:08 #26
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_207077331
Bedienen in de Hoereca was ooit een vak, nu zijn het vrijwel overal scholieren die geen idee hebben. Kom je eens in een eetcafe of normaal restaurant iemand tegen die weet wat die doet. Paar jaar geleden in Zeeland in een tentje een jonge vrouw die perfect bediende, alles over de vis wist, over de wijn, etc en het was een eetcafe, echt een verademing.
pi_207077365
Nou ja, hele volksstammen die dit wel als hoogstaand beschouwen. Ik verblijf regelmatig werkgerelateerd in conferentiecentra met soortgelijk eten. Een groot deel van het team zit dan daadwerkelijk te smullen, terwijl de minderheid van snobs (waaronder ik) zich afvragen welk prutje uit het Unilever Food Solutions-assortiment dit nou weer is.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_207077465
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2022 13:00 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Bedienen in de Hoereca was ooit een vak, nu zijn het vrijwel overal scholieren die geen idee hebben. Kom je eens in een eetcafe of normaal restaurant iemand tegen die weet wat die doet. Paar jaar geleden in Zeeland in een tentje een jonge vrouw die perfect bediende, alles over de vis wist, over de wijn, etc en het was een eetcafe, echt een verademing.
Ik was laatst bij Happy Italy (ok, niet heel erg hoogstaand) en daar sprak bijna iedereen van de bediening toen ik er was Engels en 0 Nederlands.
  woensdag 14 december 2022 @ 13:18:30 #29
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_207077547
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2022 13:03 schreef stavromulabeta het volgende:
Nou ja, hele volksstammen die dit wel als hoogstaand beschouwen. Ik verblijf regelmatig werkgerelateerd in conferentiecentra met soortgelijk eten. Een groot deel van het team zit dan daadwerkelijk te smullen, terwijl de minderheid van snobs (waaronder ik) zich afvragen welk prutje uit het Unilever Food Solutions-assortiment dit nou weer is.
Tja, dat is een belangrijke oorzaak, veel mensen zijn veel te snel tevreden, stellen geen eisen. Zag een tijdje terug een docu dat opleidingen (hier in Duitsland) steeds minder plekken kunnen vinden waar leerlingkoks nog het vak leren ipv prefab aanroeren.
  woensdag 14 december 2022 @ 13:19:01 #30
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_207077551
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2022 13:11 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]
Ik was laatst bij Happy Italy (ok, niet heel erg hoogstaand) en daar sprak bijna iedereen van de bediening toen ik er was Engels en 0 Nederlands.
Is dat een keten?
pi_207077592
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2022 13:18 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Tja, dat is een belangrijke oorzaak, veel mensen zijn veel te snel tevreden, stellen geen eisen. Zag een tijdje terug een docu dat opleidingen (hier in Duitsland) steeds minder plekken kunnen vinden waar leerlingkoks nog het vak leren ipv prefab aanroeren.
Het mag vaak vooral niet teveel kosten natuurlijk.

N = beperkt, maar als je ook ziet dat de jeugd allemaal nog lust. Vooral veel goedkope, vette troep.
pi_207077595
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2022 13:19 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Is dat een keten?
Ja
pi_207077597
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2022 13:19 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Is dat een keten?
Ja. Kun je pasta en pizza eten.
pi_207083974
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2022 12:40 schreef Blues het volgende:

[..]
Tja... het was na een ander uitje :+
Prima hotel/kamer/ontbijt.
Maar dat diner _O-
Hebben jullie geluk. Heb heel slechte dingen gehoord en zelf ook ervaringen met Fletcher. Ga nooit naar die bij Roosendaal. Dat is zo oud en versleten. Gaten in de muur, smerig oude badkamer en de barsnacks bestaan uit een zakje pinda's of busje pringles.

In Leiden eten lijkt me wel leuk omdat het 12e etage is met prachtig uitzicht. Maar ik durf er niet te eten ;(
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_207095832
Wanneer: 15-12-2022
Waar: The Louisiana Lobstershack in Haarlem
Wat:

Ter compensatie van het matige eten eerder deze week bij Fletchers nu bij een vertrouwd adresje gegeten.
Ik had al een tijdje trek in kreeft en daar is dit een prima adres voor.

Voor Blues:

Chicken & Waffles, krokante kip met hartige wafels geserveerd met Canadese maplesiroop, een blauwe krabdipsaus en bacon. Geserveerd met koolsla. Als extra voor haar een portie Cajun gekruide frietjes erbij.
Erg lekker!

Voor mij:

Hiervoor kwamen wij. Het lobster fest: Canadese kreeft van 500 gram, vers uit de kreeftentank. Gehalveerd, schoongemaakt en gegrild op de BBQ, geserveerd met Cajun gekruide frites en huisgemaakte koolsla.
Jammie!!

We dronken er dit bij:


Bediening, voertaal en kaart zijn allemaal in het Engels.
Totale prijs: 69, 00 euro.

Prijs/kwaliteit: 8,5
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator donderdag 15 december 2022 @ 21:06:36 #36
81329 crew  MadMaster
Schots en scheef...
pi_207096059
quote:
14s.gif Op donderdag 15 december 2022 20:54 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 15-12-2022
Waar: The Louisiana Lobstershack in Haarlem
Wat:

Ter compensatie van het matige eten eerder deze week bij Fletchers nu bij een vertrouwd adresje gegeten.
Ik had al een tijdje trek in kreeft en daar is dit een prima adres voor.

Voor Blues:
[ link | afbeelding ]
Chicken & Waffles, krokante kip met hartige wafels geserveerd met Canadese maplesiroop, een blauwe krabdipsaus en bacon. Geserveerd met koolsla. Als extra voor haar een portie Cajun gekruide frietjes erbij.
Erg lekker!

Voor mij:
[ link | afbeelding ]
Hiervoor kwamen wij. Het lobster fest: Canadese kreeft van 500 gram, vers uit de kreeftentank. Gehalveerd, schoongemaakt en gegrild op de BBQ, geserveerd met Cajun gekruide frites en huisgemaakte koolsla.
Jammie!!

We dronken er dit bij:
[ link | afbeelding ]

Bediening, voertaal en kaart zijn allemaal in het Engels.
Totale prijs: 69, 00 euro.

Prijs/kwaliteit: 8,5
Grandioze tent, bestel er meestal de schaal met gemengde schaaldieren, de Seafood Boil… :9~
pi_207102719
quote:
14s.gif Op donderdag 15 december 2022 20:54 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 15-12-2022
Waar: The Louisiana Lobstershack in Haarlem
Wat:

Ter compensatie van het matige eten eerder deze week bij Fletchers nu bij een vertrouwd adresje gegeten.
Ik had al een tijdje trek in kreeft en daar is dit een prima adres voor.

Voor Blues:
[ link | afbeelding ]
Chicken & Waffles, krokante kip met hartige wafels geserveerd met Canadese maplesiroop, een blauwe krabdipsaus en bacon. Geserveerd met koolsla. Als extra voor haar een portie Cajun gekruide frietjes erbij.
Erg lekker!

Voor mij:
[ link | afbeelding ]
Hiervoor kwamen wij. Het lobster fest: Canadese kreeft van 500 gram, vers uit de kreeftentank. Gehalveerd, schoongemaakt en gegrild op de BBQ, geserveerd met Cajun gekruide frites en huisgemaakte koolsla.
Jammie!!

We dronken er dit bij:
[ link | afbeelding ]

Bediening, voertaal en kaart zijn allemaal in het Engels.
Totale prijs: 69, 00 euro.

Prijs/kwaliteit: 8,5
Ziet er goed uit zeg! Kaart bekeken en lekkere dingen allemaal. Echt Amerikaans.

Wat ik alleen niet begrijp is als je 1 pound kreeft hebt het 35 euro kost en 2 pound kost 100 euro.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_207103057
quote:
14s.gif Op donderdag 15 december 2022 20:54 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 15-12-2022
Waar: The Louisiana Lobstershack in Haarlem
Wat:

Ter compensatie van het matige eten eerder deze week bij Fletchers nu bij een vertrouwd adresje gegeten.
Ik had al een tijdje trek in kreeft en daar is dit een prima adres voor.

Voor Blues:
[ link | afbeelding ]
Chicken & Waffles, krokante kip met hartige wafels geserveerd met Canadese maplesiroop, een blauwe krabdipsaus en bacon. Geserveerd met koolsla. Als extra voor haar een portie Cajun gekruide frietjes erbij.
Erg lekker!

Voor mij:
[ link | afbeelding ]
Hiervoor kwamen wij. Het lobster fest: Canadese kreeft van 500 gram, vers uit de kreeftentank. Gehalveerd, schoongemaakt en gegrild op de BBQ, geserveerd met Cajun gekruide frites en huisgemaakte koolsla.
Jammie!!

We dronken er dit bij:
[ link | afbeelding ]

Bediening, voertaal en kaart zijn allemaal in het Engels.
Totale prijs: 69, 00 euro.

Prijs/kwaliteit: 8,5
Ziet er heerlijk uit!

Kun je dan de kreeft ook gewoon zo eten? Hoef je niet te breken en pellen enzo? Dat vind ik moeilijk en zo jammer, want volgens mij mis ik dan de helft :@
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  vrijdag 16 december 2022 @ 14:16:07 #39
131800 Tarado
capô de fusca
pi_207103325
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 december 2022 13:29 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat ik alleen niet begrijp is als je 1 pound kreeft hebt het 35 euro kost en 2 pound kost 100 euro.
Kreeften groeien niet hard dus 2 pound is een kreeft van 900 gram, die kosten een stuk meer dan die van onder de 500gram. Ik ga er uiteraard vanuit dat het 1 kreeft is van dat gewicht, anders niet logisch.
pi_207105771
quote:
7s.gif Op vrijdag 16 december 2022 13:53 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Ziet er heerlijk uit!

Kun je dan de kreeft ook gewoon zo eten? Hoef je niet te breken en pellen enzo? Dat vind ik moeilijk en zo jammer, want volgens mij mis ik dan de helft :@
Heb ik ook hoor.
Maar golfer draagt een schort dus dan zal hij zeker hebben moeten pellen ;)

quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2022 14:16 schreef Tarado het volgende:

[..]
Kreeften groeien niet hard dus 2 pound is een kreeft van 900 gram, die kosten een stuk meer dan die van onder de 500gram. Ik ga er uiteraard vanuit dat het 1 kreeft is van dat gewicht, anders niet logisch.
Aah ok, thanks voor de opheldering :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 16 december 2022 @ 18:12:01 #41
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_207105899
quote:
7s.gif Op vrijdag 16 december 2022 13:53 schreef miss_sly het volgende:


Kun je dan de kreeft ook gewoon zo eten? Hoef je niet te breken en pellen enzo? Dat vind ik moeilijk en zo jammer, want volgens mij mis ik dan de helft :@
Kreeftje was al wel schoon en deels losgemaakt, maar ik moest wel de scharen en poten zelf kraken en leegpeuteren.
Poef.....gone! ©golfer
pi_207106651
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2022 14:16 schreef Tarado het volgende:

[..]
Kreeften groeien niet hard dus 2 pound is een kreeft van 900 gram, die kosten een stuk meer dan die van onder de 500gram. Ik ga er uiteraard vanuit dat het 1 kreeft is van dat gewicht, anders niet logisch.
Volgens kaart 1 kreeft dus idd wat je zegt
pi_207120283
Bij Chang Purk gegeten. Da's een Thais restaurant in Weert.

Gekozen voor Tom Ka Khai en Phad Poh Teack. Inclusief drinken nog geen 40 euro af te hoeven rekenen. Voor wie graag Thais eet, een aanrader. Smaakte zeer goed. Staan ook Thaise mensen in de keuken.
pi_207122731
Waar: Frites Atelier Gent
Wanneer: Vanmiddag
Wat at je: Een van de specials: 'Kimchi, Truffle & Cheese'
Kosten: 9,50 euro
Cijfer: 9.5

Ik wilde al heel lang een keer naar een van de locaties. Als ik veel enthousiaste verhalen hoor en daardoor hoge verwachtingen krijg, bereid ik mezelf tegelijkertijd voor op een kleine teleurstelling. Maar dit was het beste patatje van mijn leven. O+

De patat zelf was top. Maar voor een patatje met een losse saus zou ik niet terugkomen. Deze combinatie was gewoon echt onwijs lekker. Goede kimchi, een heerlijke kaassaus en een subtiele truffelmayonaise. De krokante uitjes maakte het af. En heel erg fijn dat er ook echt meer dan voldoende topping was. Niets zo vervelend als eindigen met een lading kale patat.

Het enige nadeel vond ik het wachten. Toen wij binnenkwamen was er geen rij en toch best eventjes moeten wachten. Toen we er later langsliepen stond er wel een flinke rij, dus ik vrees dat je dan nog wat langer zit te wachten.

pi_207128171
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2022 13:03 schreef stavromulabeta het volgende:
Nou ja, hele volksstammen die dit wel als hoogstaand beschouwen. Ik verblijf regelmatig werkgerelateerd in conferentiecentra met soortgelijk eten. Een groot deel van het team zit dan daadwerkelijk te smullen, terwijl de minderheid van snobs (waaronder ik) zich afvragen welk prutje uit het Unilever Food Solutions-assortiment dit nou weer is.
Ik eet tegenwoordig ook best wel vaak buiten de deur en ook al zijn het vaak de 3 gangen 30 euro toko's, je leert op een gegeven moment toch wel wat goed is en minder goed.
Ga je bij een griek eten, krijg je gortdroge kip... mijn tafelgenoot: hmmmm, lekker! Ik dacht echt wtf?
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_207128419
Laat ik ook eens wat plaatsen. Tijdje terug een hele leuke ervaring bij een onooglijk portugees restaurant in Schiedam: Sabores do Norte

Mijn vriendin vroeg welke wijnen er waren. De enthousiaste serveerster (denk de dochter) gaf aan dat ze rode wijn hadden en witte wijn. 1 soort. Kregen vervolgens 2 stampvolle glazen welke helemaal niet verkeerd smaakten. Was een beetje bang voor gortdroge witte wijn. Aan een menukaart deden ze niet, de serveerster dacht goed na en somde alles op wat ze op tafel konden zetten. We sloegen een voorgerechtje even over, maar kregen een bakje olijven en wat stokbrood met van die pakjes :D

Toen mijn vriendin dorade hoorde langskomen ging ze daar voor. Ik ging voor de bakkeljauw met aardappel uit de oven. Nergens prijzen, maar we gingen er gewoon voor!

De dorade bleek een hele te zijn, met gekookte aardappels en andere groentes, heerlijk visje!
De ovenschotel was lekker, maar een beetje eentonig.

Eigenlijk wilden we wel een toetje proberen en ik moet bekennen dat ik niet meer wist wat dinnetje bestelde, maar ik nam een soort eggnog met caramelsaus. Een reusachtige hoeveelheid dat smolt op de tong. Best lekker :Y

We waren benieuwd wat we kwijt waren. Een pinapparaat hadden ze niet, nee, ze stuurden een tikkie. Dus nu heb ik de eigenaresse in mijn contactlijst :o

Uiteindelijk waren we 55E kwijt voor 2x een groot glas wijn, een hoofdgerecht en een nagerecht.

[ Bericht 2% gewijzigd door Knipoogje op 18-12-2022 13:14:34 ]
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_207149528
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2022 13:09 schreef Knipoogje het volgende:
Laat ik ook eens wat plaatsen. Tijdje terug een hele leuke ervaring bij een onooglijk portugees restaurant in Schiedam: Sabores do Norte

Mijn vriendin vroeg welke wijnen er waren. De enthousiaste serveerster (denk de dochter) gaf aan dat ze rode wijn hadden en witte wijn. 1 soort. Kregen vervolgens 2 stampvolle glazen welke helemaal niet verkeerd smaakten. Was een beetje bang voor gortdroge witte wijn. Aan een menukaart deden ze niet, de serveerster dacht goed na en somde alles op wat ze op tafel konden zetten. We sloegen een voorgerechtje even over, maar kregen een bakje olijven en wat stokbrood met van die pakjes :D

Toen mijn vriendin dorade hoorde langskomen ging ze daar voor. Ik ging voor de bakkeljauw met aardappel uit de oven. Nergens prijzen, maar we gingen er gewoon voor!

De dorade bleek een hele te zijn, met gekookte aardappels en andere groentes, heerlijk visje!
De ovenschotel was lekker, maar een beetje eentonig.

Eigenlijk wilden we wel een toetje proberen en ik moet bekennen dat ik niet meer wist wat dinnetje bestelde, maar ik nam een soort eggnog met caramelsaus. Een reusachtige hoeveelheid dat smolt op de tong. Best lekker :Y

We waren benieuwd wat we kwijt waren. Een pinapparaat hadden ze niet, nee, ze stuurden een tikkie. Dus nu heb ik de eigenaresse in mijn contactlijst :o

Uiteindelijk waren we 55E kwijt voor 2x een groot glas wijn, een hoofdgerecht en een nagerecht.
Dat lijkt mij eng, geen prijzen te weten. Zeker als er een hele vis op tafel komt.
Maar dit klinkt echt als een verrassing, positief. En een meevaller!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 19 december 2022 @ 20:32:58 #48
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_207151451
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2022 13:09 schreef Knipoogje het volgende:
Laat ik ook eens wat plaatsen. Tijdje terug een hele leuke ervaring bij een onooglijk portugees restaurant in Schiedam: Sabores do Norte

Mijn vriendin vroeg welke wijnen er waren. De enthousiaste serveerster (denk de dochter) gaf aan dat ze rode wijn hadden en witte wijn. 1 soort. Kregen vervolgens 2 stampvolle glazen welke helemaal niet verkeerd smaakten. Was een beetje bang voor gortdroge witte wijn. Aan een menukaart deden ze niet, de serveerster dacht goed na en somde alles op wat ze op tafel konden zetten. We sloegen een voorgerechtje even over, maar kregen een bakje olijven en wat stokbrood met van die pakjes :D

Toen mijn vriendin dorade hoorde langskomen ging ze daar voor. Ik ging voor de bakkeljauw met aardappel uit de oven. Nergens prijzen, maar we gingen er gewoon voor!

De dorade bleek een hele te zijn, met gekookte aardappels en andere groentes, heerlijk visje!
De ovenschotel was lekker, maar een beetje eentonig.

Eigenlijk wilden we wel een toetje proberen en ik moet bekennen dat ik niet meer wist wat dinnetje bestelde, maar ik nam een soort eggnog met caramelsaus. Een reusachtige hoeveelheid dat smolt op de tong. Best lekker :Y

We waren benieuwd wat we kwijt waren. Een pinapparaat hadden ze niet, nee, ze stuurden een tikkie. Dus nu heb ik de eigenaresse in mijn contactlijst :o

Uiteindelijk waren we 55E kwijt voor 2x een groot glas wijn, een hoofdgerecht en een nagerecht.
Ze hebben wel een menu online met prijzen erbij: https://www.saboresdonorteschiedam.nl/
Poef.....gone! ©golfer
pi_207152347
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2022 18:51 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]
Dat lijkt mij eng, geen prijzen te weten. Zeker als er een hele vis op tafel komt.
Maar dit klinkt echt als een verrassing, positief. En een meevaller!
Haha, maar het klonk niet alsof er ineens een 30 euro gerecht tussen de semi-afhaal snacks zaten.
Kaart online wat net gepost werd is schaars, de dame somde veel meer op en de recensies van online afhalen zijn een stuk slechter dan de google maps recensies :D

We vonden het eigenlijk gewoon een grappige ervaring om eens mee te maken.
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_207194959
ik wil een keer mijn vader (kok geweest) uitnodigen in een sterrenrestaurant (1 ster).
bij voorkeur in de buurt van Haarlem (+30 km)
het liefst niet te formeel.

iemand tips?

Ik dacht zelf aan
- Ratatouille
- Bokkedoorns
- ML
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')