Behoorlijke pan room idd!quote:Op zaterdag 26 november 2022 12:21 schreef anndb het volgende:
Waar: Den Beer in antwerpen
Kosten: geen idee mijn vader betaalde
Wat:
Als je kreeft wil eten in antwerpen is den beer een klassieker. Echt een oud tentje met man en vrouw in keuken/bediening. Niks speciaals verwachten van inrichting of iets verder, drank kaart ook zeer beperkt als je vraagt of ze een duvel hebben krijg je een snauwend antwoord nee hebben alleen een bak jupiler staan. Dus alleen huis bier en wijn. Staat alleen ook kreeft op de kaart, je komt hier dus voor de kreeft. Ligt ook niet in beste buurt ik antwerpen, maar een klassieker voor al tientallen jaren.
Hadden kreeft in room en gewoon gebakken kreeft.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Edit, cijfer vergeten een 8. Komt hier puur voor de kreeft maar die is goed, en veel.
In die pan kreeft met room zaten er meerdere in trouwens maar blijft een hele pan room
Bij deze op verzoek:quote:Op zaterdag 26 november 2022 21:57 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Behoorlijke pan room idd!
Had de naam beer niet verwacht als ze alleen kreeft verkopen.
Hoop dat je ook een foto hebt van het steppegras van vanavond
Grappig wel, als je bij de foto's had gezegd dat het 1972 was ipv 2022 had ik het ook geloofd, maar de smaak telt.quote:Op zondag 27 november 2022 12:56 schreef anndb het volgende:
[..]
Bij deze op verzoek:
Waar: Frituur Miranda te Ravels belgie
Wat:
Stoofvllees
Steak stroganoff
Alles met stelpegras geserveerd. Ze doen dat hier apart in bakjes in plaats van klassiek er bovenop te gooien maar zo kan je wel zelf doseren en je kan kosteloos onbeperkt bijbestellen. Mayonaise maken ze zelf, net zoals de rest natuurlijk. Dit is veruit de beste frituur uit de regio. Cijfer zeker een dikke 8+ dus. Heerlijk in ossewit gebakken.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Boh Zou willen dat we zo'n frituur hier in de buurt haddenquote:Op zondag 27 november 2022 12:56 schreef anndb het volgende:
[..]
Bij deze op verzoek:
Waar: Frituur Miranda te Ravels belgie
Wat:
Stoofvllees
Steak stroganoff
Alles met stelpegras geserveerd. Ze doen dat hier apart in bakjes in plaats van klassiek er bovenop te gooien maar zo kan je wel zelf doseren en je kan kosteloos onbeperkt bijbestellen. Mayonaise maken ze zelf, net zoals de rest natuurlijk. Dit is veruit de beste frituur uit de regio. Cijfer zeker een dikke 8+ dus. Heerlijk in ossewit gebakken.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
1 van die tenten op Stationsplein aan de kant van Danssalon/Plein 4 had het ook, geen idee of dat nog steeds zo is.quote:Op woensdag 30 november 2022 22:28 schreef miss_sly het volgende:
Steppegras, heel lang geleden wel eens gegeten. Reden we speciaal voor naar België (vanuit Eindhoven, dus valt wel mee). Ik had er geen idee van dat dat nog een ding was.
Danssalon, ook een leven geledenquote:Op vrijdag 2 december 2022 17:16 schreef FrankRicard het volgende:
[..]
1 van die tenten op Stationsplein aan de kant van Danssalon/Plein 4 had het ook, geen idee of dat nog steeds zo is.
Ziet er heerlijk uit.quote:Op zondag 27 november 2022 12:56 schreef anndb het volgende:
[..]
Bij deze op verzoek:
Waar: Frituur Miranda te Ravels belgie
Wat:
Stoofvllees
Steak stroganoff
Alles met stelpegras geserveerd. Ze doen dat hier apart in bakjes in plaats van klassiek er bovenop te gooien maar zo kan je wel zelf doseren en je kan kosteloos onbeperkt bijbestellen. Mayonaise maken ze zelf, net zoals de rest natuurlijk. Dit is veruit de beste frituur uit de regio. Cijfer zeker een dikke 8+ dus. Heerlijk in ossewit gebakken.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ja echtquote:Op zondag 4 december 2022 14:57 schreef tjoptjop het volgende:
Dat moet wel heel tof zijn om zo zonder dat je het wist je eigen bier geserveerd krijgen
Dit vrij nieuwe hotel had wel een heel erg ruime, moderne en schone kamer voor ons.quote:
Auwtch. Het voorafje ziet er ook wel vrij zielig uit.quote:Op woensdag 14 december 2022 12:33 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 13-12-2022
Waar: Restaurant Wings van Fletcher hotel, Rotterdam/The Hague airport
Wat:
We hadden een overnachting in dit Fletcher hotel geboekt en daarbij meteen een 3 gangen a la carte diner geboekt.
Vooraf voor ons allebei:
[ link | afbeelding ]
Licht gebrande gamba's met chutney van mango en rode peper zou dit moeten zijn, maar het waren koude garnalen (niet gebrand) met rucola die met een enorm zure azijn was aangemaakt. Daarbij stukjes augurk en komkommer en inderdaad een mango chutney. Onbegrijpelijke combinatie.
Hoofdgerechten:
Voor Blues:
[ link | afbeelding ]
De boerenschnitzel, krokant gebakken schnitzel met champignonsaus.
Schnitzel volgens haar wel goed, alleen jammer van de kant-en-klare champignonsaus die over de hele schnitzel heen zat.
Voor mij:
[ link | afbeelding ]
Op de huid gebakken zeebaarsfilet met bearnaisesaus en specerijenolie.
Zeebaars wel goed gebakken, alleen ook hier jammer dat de bearnaisesaus duidelijk niet zelf gemaakt was en ook weer overal overheen was gedrapeerd, waardoor de krokante huid van het visje slap geworden was,
Erbij aardappelpuree uit een pakje met daarin verborgen wat groenten.
Puree maar laten staan.
Dessert:
Voor ons allebei:
[ link | afbeelding ]
Crème brûlée met steranijs en stroopwafel ijs.
De crème brûlée had meer weg van vanillevla. De mierzoete suikerlaag er overheen was niet voldoende gebrand, dus slap en wat de klodders slagroom met karamelsaus erbij deden was ons een raadsel.
De meisjes en jongen van de bediening deden wel hun best, maar hadden geen idee wat en hoe ze dingen moesten uitleggen en uitserveren.
We hoorden ze bij de buren aan de tafel naast ons het Wildmenu uitleggen met de woorden "u krijgt eerst een soort soep met wild vlees erin".
Met elk een glas wijn en een klein flesje water waren we bij elkaar 93,60 kwijt.
Prijs/kwaliteit: niet meer dan een magere 5.
Ken die Fletcher niet. Wel wat andere Fletcher hotels en dat ziet er 'n beetje uit als ouwe meuk. Gelukkig maar dat de kamer beter was dan het diner.quote:Op woensdag 14 december 2022 12:37 schreef golfer het volgende:
[..]
Dit vrij nieuwe hotel had wel een heel erg ruime, moderne en schone kamer voor ons.
Ik vind het knap dat je er nog de lol van in ziet.quote:Op woensdag 14 december 2022 12:40 schreef Blues het volgende:
[..]
Tja... het was na een ander uitje
Prima hotel/kamer/ontbijt.
Maar dat diner
Nou ja als je daar zit denk je mwoah, maar het was wel 'eetbaar'.quote:Op woensdag 14 december 2022 12:42 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Ik vind het knap dat je er nog de lol van in ziet.
Ik was ooit met gezin wezen eten bij de Pizzahut en het was niet erg best. Rekening was iets lager dan die van jullie, maar ik had er oprecht buikpijn van. Ik vond het zó zonde van het geld.
Dat is dan weer netjesquote:Op woensdag 14 december 2022 12:46 schreef Blues het volgende:
[..]
Nou ja als je daar zit denk je mwoah, maar het was wel 'eetbaar'.
Ik kreeg de slappe lach bij het woord wild vlees, toen er uitgelegd werd wat het wildmenu was aan onze buurtafel.
En ik had een kleine opmerking bij de jongen die ons uitserveerde, die gooide het op tafel en liep met een halve zin van eet smakelijk zeer ongeinteresseerd weg, ik zag m dat bij alle tafels doen en toen een meisje ons de wijn bracht zei ik dat...
Vervolgens kwam de manager die vertelde dat ze het ging oppakken (leermoment voor deze jongen zei ik er nog bij, ja toch? zou ik ook doen met stagiares) en bood een glas wijn aan
Ik was laatst bij Happy Italy (ok, niet heel erg hoogstaand) en daar sprak bijna iedereen van de bediening toen ik er was Engels en 0 Nederlands.quote:Op woensdag 14 december 2022 13:00 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Bedienen in de Hoereca was ooit een vak, nu zijn het vrijwel overal scholieren die geen idee hebben. Kom je eens in een eetcafe of normaal restaurant iemand tegen die weet wat die doet. Paar jaar geleden in Zeeland in een tentje een jonge vrouw die perfect bediende, alles over de vis wist, over de wijn, etc en het was een eetcafe, echt een verademing.
Tja, dat is een belangrijke oorzaak, veel mensen zijn veel te snel tevreden, stellen geen eisen. Zag een tijdje terug een docu dat opleidingen (hier in Duitsland) steeds minder plekken kunnen vinden waar leerlingkoks nog het vak leren ipv prefab aanroeren.quote:Op woensdag 14 december 2022 13:03 schreef stavromulabeta het volgende:
Nou ja, hele volksstammen die dit wel als hoogstaand beschouwen. Ik verblijf regelmatig werkgerelateerd in conferentiecentra met soortgelijk eten. Een groot deel van het team zit dan daadwerkelijk te smullen, terwijl de minderheid van snobs (waaronder ik) zich afvragen welk prutje uit het Unilever Food Solutions-assortiment dit nou weer is.
Is dat een keten?quote:Op woensdag 14 december 2022 13:11 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Ik was laatst bij Happy Italy (ok, niet heel erg hoogstaand) en daar sprak bijna iedereen van de bediening toen ik er was Engels en 0 Nederlands.
Het mag vaak vooral niet teveel kosten natuurlijk.quote:Op woensdag 14 december 2022 13:18 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Tja, dat is een belangrijke oorzaak, veel mensen zijn veel te snel tevreden, stellen geen eisen. Zag een tijdje terug een docu dat opleidingen (hier in Duitsland) steeds minder plekken kunnen vinden waar leerlingkoks nog het vak leren ipv prefab aanroeren.
Hebben jullie geluk. Heb heel slechte dingen gehoord en zelf ook ervaringen met Fletcher. Ga nooit naar die bij Roosendaal. Dat is zo oud en versleten. Gaten in de muur, smerig oude badkamer en de barsnacks bestaan uit een zakje pinda's of busje pringles.quote:Op woensdag 14 december 2022 12:40 schreef Blues het volgende:
[..]
Tja... het was na een ander uitje
Prima hotel/kamer/ontbijt.
Maar dat diner
Grandioze tent, bestel er meestal de schaal met gemengde schaaldieren, de Seafood Boil…quote:Op donderdag 15 december 2022 20:54 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 15-12-2022
Waar: The Louisiana Lobstershack in Haarlem
Wat:
Ter compensatie van het matige eten eerder deze week bij Fletchers nu bij een vertrouwd adresje gegeten.
Ik had al een tijdje trek in kreeft en daar is dit een prima adres voor.
Voor Blues:
[ link | afbeelding ]
Chicken & Waffles, krokante kip met hartige wafels geserveerd met Canadese maplesiroop, een blauwe krabdipsaus en bacon. Geserveerd met koolsla. Als extra voor haar een portie Cajun gekruide frietjes erbij.
Erg lekker!
Voor mij:
[ link | afbeelding ]
Hiervoor kwamen wij. Het lobster fest: Canadese kreeft van 500 gram, vers uit de kreeftentank. Gehalveerd, schoongemaakt en gegrild op de BBQ, geserveerd met Cajun gekruide frites en huisgemaakte koolsla.
Jammie!!
We dronken er dit bij:
[ link | afbeelding ]
Bediening, voertaal en kaart zijn allemaal in het Engels.
Totale prijs: 69, 00 euro.
Prijs/kwaliteit: 8,5
Ziet er goed uit zeg! Kaart bekeken en lekkere dingen allemaal. Echt Amerikaans.quote:Op donderdag 15 december 2022 20:54 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 15-12-2022
Waar: The Louisiana Lobstershack in Haarlem
Wat:
Ter compensatie van het matige eten eerder deze week bij Fletchers nu bij een vertrouwd adresje gegeten.
Ik had al een tijdje trek in kreeft en daar is dit een prima adres voor.
Voor Blues:
[ link | afbeelding ]
Chicken & Waffles, krokante kip met hartige wafels geserveerd met Canadese maplesiroop, een blauwe krabdipsaus en bacon. Geserveerd met koolsla. Als extra voor haar een portie Cajun gekruide frietjes erbij.
Erg lekker!
Voor mij:
[ link | afbeelding ]
Hiervoor kwamen wij. Het lobster fest: Canadese kreeft van 500 gram, vers uit de kreeftentank. Gehalveerd, schoongemaakt en gegrild op de BBQ, geserveerd met Cajun gekruide frites en huisgemaakte koolsla.
Jammie!!
We dronken er dit bij:
[ link | afbeelding ]
Bediening, voertaal en kaart zijn allemaal in het Engels.
Totale prijs: 69, 00 euro.
Prijs/kwaliteit: 8,5
Ziet er heerlijk uit!quote:Op donderdag 15 december 2022 20:54 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 15-12-2022
Waar: The Louisiana Lobstershack in Haarlem
Wat:
Ter compensatie van het matige eten eerder deze week bij Fletchers nu bij een vertrouwd adresje gegeten.
Ik had al een tijdje trek in kreeft en daar is dit een prima adres voor.
Voor Blues:
[ link | afbeelding ]
Chicken & Waffles, krokante kip met hartige wafels geserveerd met Canadese maplesiroop, een blauwe krabdipsaus en bacon. Geserveerd met koolsla. Als extra voor haar een portie Cajun gekruide frietjes erbij.
Erg lekker!
Voor mij:
[ link | afbeelding ]
Hiervoor kwamen wij. Het lobster fest: Canadese kreeft van 500 gram, vers uit de kreeftentank. Gehalveerd, schoongemaakt en gegrild op de BBQ, geserveerd met Cajun gekruide frites en huisgemaakte koolsla.
Jammie!!
We dronken er dit bij:
[ link | afbeelding ]
Bediening, voertaal en kaart zijn allemaal in het Engels.
Totale prijs: 69, 00 euro.
Prijs/kwaliteit: 8,5
Kreeften groeien niet hard dus 2 pound is een kreeft van 900 gram, die kosten een stuk meer dan die van onder de 500gram. Ik ga er uiteraard vanuit dat het 1 kreeft is van dat gewicht, anders niet logisch.quote:Op vrijdag 16 december 2022 13:29 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat ik alleen niet begrijp is als je 1 pound kreeft hebt het 35 euro kost en 2 pound kost 100 euro.
Heb ik ook hoor.quote:Op vrijdag 16 december 2022 13:53 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Ziet er heerlijk uit!
Kun je dan de kreeft ook gewoon zo eten? Hoef je niet te breken en pellen enzo? Dat vind ik moeilijk en zo jammer, want volgens mij mis ik dan de helft
Aah ok, thanks voor de ophelderingquote:Op vrijdag 16 december 2022 14:16 schreef Tarado het volgende:
[..]
Kreeften groeien niet hard dus 2 pound is een kreeft van 900 gram, die kosten een stuk meer dan die van onder de 500gram. Ik ga er uiteraard vanuit dat het 1 kreeft is van dat gewicht, anders niet logisch.
Kreeftje was al wel schoon en deels losgemaakt, maar ik moest wel de scharen en poten zelf kraken en leegpeuteren.quote:Op vrijdag 16 december 2022 13:53 schreef miss_sly het volgende:
Kun je dan de kreeft ook gewoon zo eten? Hoef je niet te breken en pellen enzo? Dat vind ik moeilijk en zo jammer, want volgens mij mis ik dan de helft
Volgens kaart 1 kreeft dus idd wat je zegtquote:Op vrijdag 16 december 2022 14:16 schreef Tarado het volgende:
[..]
Kreeften groeien niet hard dus 2 pound is een kreeft van 900 gram, die kosten een stuk meer dan die van onder de 500gram. Ik ga er uiteraard vanuit dat het 1 kreeft is van dat gewicht, anders niet logisch.
Ik eet tegenwoordig ook best wel vaak buiten de deur en ook al zijn het vaak de 3 gangen 30 euro toko's, je leert op een gegeven moment toch wel wat goed is en minder goed.quote:Op woensdag 14 december 2022 13:03 schreef stavromulabeta het volgende:
Nou ja, hele volksstammen die dit wel als hoogstaand beschouwen. Ik verblijf regelmatig werkgerelateerd in conferentiecentra met soortgelijk eten. Een groot deel van het team zit dan daadwerkelijk te smullen, terwijl de minderheid van snobs (waaronder ik) zich afvragen welk prutje uit het Unilever Food Solutions-assortiment dit nou weer is.
Dat lijkt mij eng, geen prijzen te weten. Zeker als er een hele vis op tafel komt.quote:Op zondag 18 december 2022 13:09 schreef Knipoogje het volgende:
Laat ik ook eens wat plaatsen. Tijdje terug een hele leuke ervaring bij een onooglijk portugees restaurant in Schiedam: Sabores do Norte
Mijn vriendin vroeg welke wijnen er waren. De enthousiaste serveerster (denk de dochter) gaf aan dat ze rode wijn hadden en witte wijn. 1 soort. Kregen vervolgens 2 stampvolle glazen welke helemaal niet verkeerd smaakten. Was een beetje bang voor gortdroge witte wijn. Aan een menukaart deden ze niet, de serveerster dacht goed na en somde alles op wat ze op tafel konden zetten. We sloegen een voorgerechtje even over, maar kregen een bakje olijven en wat stokbrood met van die pakjes
Toen mijn vriendin dorade hoorde langskomen ging ze daar voor. Ik ging voor de bakkeljauw met aardappel uit de oven. Nergens prijzen, maar we gingen er gewoon voor!
De dorade bleek een hele te zijn, met gekookte aardappels en andere groentes, heerlijk visje!
De ovenschotel was lekker, maar een beetje eentonig.
Eigenlijk wilden we wel een toetje proberen en ik moet bekennen dat ik niet meer wist wat dinnetje bestelde, maar ik nam een soort eggnog met caramelsaus. Een reusachtige hoeveelheid dat smolt op de tong. Best lekker
We waren benieuwd wat we kwijt waren. Een pinapparaat hadden ze niet, nee, ze stuurden een tikkie. Dus nu heb ik de eigenaresse in mijn contactlijst
Uiteindelijk waren we 55E kwijt voor 2x een groot glas wijn, een hoofdgerecht en een nagerecht.
Ze hebben wel een menu online met prijzen erbij: https://www.saboresdonorteschiedam.nl/quote:Op zondag 18 december 2022 13:09 schreef Knipoogje het volgende:
Laat ik ook eens wat plaatsen. Tijdje terug een hele leuke ervaring bij een onooglijk portugees restaurant in Schiedam: Sabores do Norte
Mijn vriendin vroeg welke wijnen er waren. De enthousiaste serveerster (denk de dochter) gaf aan dat ze rode wijn hadden en witte wijn. 1 soort. Kregen vervolgens 2 stampvolle glazen welke helemaal niet verkeerd smaakten. Was een beetje bang voor gortdroge witte wijn. Aan een menukaart deden ze niet, de serveerster dacht goed na en somde alles op wat ze op tafel konden zetten. We sloegen een voorgerechtje even over, maar kregen een bakje olijven en wat stokbrood met van die pakjes
Toen mijn vriendin dorade hoorde langskomen ging ze daar voor. Ik ging voor de bakkeljauw met aardappel uit de oven. Nergens prijzen, maar we gingen er gewoon voor!
De dorade bleek een hele te zijn, met gekookte aardappels en andere groentes, heerlijk visje!
De ovenschotel was lekker, maar een beetje eentonig.
Eigenlijk wilden we wel een toetje proberen en ik moet bekennen dat ik niet meer wist wat dinnetje bestelde, maar ik nam een soort eggnog met caramelsaus. Een reusachtige hoeveelheid dat smolt op de tong. Best lekker
We waren benieuwd wat we kwijt waren. Een pinapparaat hadden ze niet, nee, ze stuurden een tikkie. Dus nu heb ik de eigenaresse in mijn contactlijst
Uiteindelijk waren we 55E kwijt voor 2x een groot glas wijn, een hoofdgerecht en een nagerecht.
Haha, maar het klonk niet alsof er ineens een 30 euro gerecht tussen de semi-afhaal snacks zaten.quote:Op maandag 19 december 2022 18:51 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dat lijkt mij eng, geen prijzen te weten. Zeker als er een hele vis op tafel komt.
Maar dit klinkt echt als een verrassing, positief. En een meevaller!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |