Heb zelf ook nagedacht over de gereserveerdheid in Oost Nederland als mogelijke reden.quote:Op dinsdag 27 december 2022 16:25 schreef Gripper het volgende:
Leuk M-M, de Swarte Ruijter! Zelf ook al 3x geweest met overnachten erbij, fijne plek altijd, en dat wat afstandelijke van de eigenaresse komt me wel bekend voor. misschien typerend voor de Oost-nederlanse gereserveerdheid?
Prachtige review! Voor mij een trip down memory lane waar we in vakanties in mijn jeugd vaak daguitstapjes maakten vanuit Limburg naar Utrecht Hoogh Catharijne en degelijke zo rond 1990. Charly Chiu was een van de vaste stops voor een sate kroket, broodje foe of pang.quote:Op vrijdag 30 december 2022 21:52 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar?
Charlie Chiu's, Winkelcentrum Overvecht
Sinds mensenheugenis, of op zijn minst sinds er treinen bestaan, was Charlie Chiu een begrip. Gelegen in de patatstraat op Utrecht CS heeft Charlie Chiu meerdere generaties treinreizigers van een betaalbare vette hap voorzien. Als student en later frequente gebruiker van Utrecht CS heb ik hier menige maaltijd gebruikt. Helaas is aan al dit een einde gekomen, samen met het voortschrijden der tijden en de meest recente vernieuwing van de in de jaren '70 vernieuwde stationsbuurt in Utrecht. Wat ergens rond 2018 restte was een hoop verbogen staal.
Groot was dus de verrassing dat bij een bezoek aan de vernieuwde (en enorme) Lidl in Overvecht Charlie Chiu nog bleek te bestaan.Dit vraagt uiteraard om een bezoek.
[ afbeelding ]
Charlie Chiu's zoals generaties treinreizigers hem kennen
[ afbeelding ]
Het einde van de Patatstraat ergens rond 2018
Wanneer?
Afgelopen donderdag
Wat at je?
Babi Pangang menu en een broodje Pang-menu. Daarbij een spa rood en een fernandez geel
Impressie?
De architectuur is ongeveer even troosteloos als voorheen, de heroïnejunks hebben plaatsgemaakt voor scootertuigjongeren, er is hippe kleurige LED-verlichting aangebracht. Waar de entourage voorheen uit gehaaste forensen en dronken studenten bestond, zijn het nu Marokaanse gezinnen op een uitje en alleenstaande arbeiders die tot de cliëntele behoren. Bestellen gaat tegenwoordig per bestelzuil of QR-code en betaald wordt er in euro's maar broodje pang blijkt nog steeds op het menu te staan.
Op de vraag van wat men ons kon adviseren, had de bestelzuil helaas geen antwoord, dus we zijn gegaan voor het babi pangang menu en een broodje pang-menu met daarbij een portie loempiaatjes als amuse. Aan de wijnkaart, bestaande uit witte wijn en rode wijn hebben we ons maar niet gewaagd. Vervolgens konden we zelf onze plek kiezen. We namen plaats aan een soort Chefs Table vanwaaruit wij dankzij de doorzichtige afscheiding, de keukenbrigade konden gadeslaan terwijl onze gerechten werden bereid.
[ afbeelding ]
Het gereed zijn van de gerechten werd aangekondigd door een gemiste oproep op mijn GSM (van een telefoonnummer 030-1234567, de 030-variant van het 06-nummer dat ik op de meeste website invul). Het eten was wisselvallig: Het Babi Pangang menu was prima, de kwaliteit en smaak vielen best mee bij wat er gezien de setting en prijsstelling te verwachten was. Wel was de hoeveelheid Atjar een beetje klein waardoor e.e.a. wat uit balans was.
[ afbeelding ]
Het broodje pang was een geheel ander verhaal: Wat op de foto's op de bestelzuil leek op een mooi, luchtig broodje, gevuld met grote stukken babi pangang en frisse salade, bleek een kleffe, geplette hap te zijn met 3 stukjes pangang en wat verlepte ijsbergsla. Ook werden de meebestelde eetstokjes (je heet niet voor niks Charlie Chiu) ongevraagd ingewisseld voor mes en vork. Al met al een beetje wisselvallig. Maar wellicht zijn het gewoon onze smaakpupillen die zich de afgelopen 20 jaar verder ontwikkeld hebben.
[ afbeelding ]
Kosten?
24 euro voor 2 personen, inclusief drank.
Cijfer?
6 1/2, waarvan één punt voor de trip down memory lane. Om dit te compenseren gaan we volgende week naar Tribeca.
Die prijs-kwaliteitverhouding ligt wat scheef geloof ikquote:Op zondag 5 februari 2023 00:47 schreef Nielojram75 het volgende:
https://restaurantdane.nl
Zaterdagavond, half 6, gereserveerd.
Op het terras al aangesproken, aangegeven dat we hadden gereserveerd, we konden doorlopen.
Door de schuifdeur ( zit links, niet tegen de flessen wijn aanlopen) kwamen wij binnen in een personeel gemoedelijk gezelschap. Iemand zat op de trap te eten, daarnaast een hond, wat medewerkers rechts, ginnegappend.
Ik hou van dieren, en het was ook een ontzettend mooie hond ( soort van handzame ridge-back) maar dat moet je echt niet in je restaurant willen hebben. Ook de quasi-gezellige houding van degene op de trap (‘Oh, ik moet aan de kant) vond ik wat lastig..
We werden naar boven gedirigeerd, ' daar werden onze jassen opgehangen' en naar onze plek gebracht.
Enfin, naar boven. Goed opgezette ruimte, miste het linnen op de tafels die ik op google had gezien ( eindelijk weer eens linnen in een restaurant) maar soit. Jassen zijn nooit op de kapstok gehangen. Over onze stoelen, niet eens meer naar gevraagd. Dan merk je echt dat serveren een vak is, en dat die mensen nu niet meer te krijgen zijn. ( Heb ooit mijn koks-en serveerster diploma gehaald toen je je fiets nog tegen de mist aan kon zetten )
We konden ons plekje zelf uitzoeken, want wie gaat er nu om half 6 op zaterdagaaf uiteten, bediening was vlot, beide een lekker wit wijntje besteld, en kort daarna de kaart.
Ik was al vanaf het moment dat dit restaurant gespot was benieuwd naar de steak tartare en als hoofdgerecht de entrecote besteld. Mijn bestie nam de zalm vooraf en de aubergine als hoofd.
Voorgerecht kwam vrij vlot, bestie heeft genoten van de zalm. Steak tartare… hmm… hij was niet vies, maar een zacht gekookt ei on top, en veel bijsmaken waardoor ik het vlees niet goed kon combineren qua smaak, het was oke, maar niet echt de prijs waard.
https://i.postimg.cc/d1XW(...)E-53-BE97-CEBEA0.jpg
https://i.postimg.cc/907x(...)B-BCCA202-EF58-D.jpg
Hoofdgerecht, ik de entrecote, bestie de aubergine, werd geserveerd in een normale tijd, niet 10 minuten na je voorgerecht, was echt even fijn dat ze daar de tijd voor namen.
De entrecote werd een beetje een slachtpartij vanwege peesjes… Had ongeveer 30% van de entrecote stukgesneden om het malse eruit te eten…
https://i.postimg.cc/HWqZ(...)F-EB845-B03811-D.jpg
https://postimg.cc/WtV7vS2z
Er werd ondertussen vaak gevraagd of het smaakte, en aangegeven dat de entrecote wat lastig was, ober zag ook de slachtpartij op mijn bord. Even later werd er door hem aangeven dat het een natuurproduct was en dat dit soort dingen konden gebeuren..
Daarna een kaasplankje, ja, ik ben team-hartig, dat was heerlijk, maarja, hoe kan je dat verpesten.
https://i.postimg.cc/wTDW(...)83-4340-CD761327.jpg ( Door als ober niet echt bekend te zijn als er 5 kaasjes worden besteld, na 3 kaasjes moest hij heel hard nadenken wat er nog meer op lag. Letterlijke bewoording)
Rekening, 2 voorgerechten, 2 hoofdgerechten, broodje, kaasplankje, 2 wijn en een fles water, incl fooi honderdvijfentwintig euro.
Nieuw restaurant in Haarlem op een oude plek, potentie is er, als je vis of vega bent zit je vast op de goede plek.
Ik laat het even voor een tijdje, laat ze eerst maar rijpen.
6,5 /10
Kittycats blij met de peesjes in de entrecote:
https://i.postimg.cc/4d5c(...)7-E6-C19-EA3-CB8.jpg
Dat is niet best en die slaan we dus voorlopig maar even over.quote:Op zondag 5 februari 2023 00:47 schreef Nielojram75 het volgende:
https://restaurantdane.nl
-verhaal-
6,5 /10
Het ziet er lekker uit, maar de opmaak komt bij mij niet over als "sharing" met die enkele bitterbal als duidelijk voorbeeld.quote:Op zondag 5 februari 2023 15:49 schreef Molo het volgende:
'Bent u bekend met ons concept?'
Ik kan dat niet meer horen en weiger nog naar zulke horecatenten te gaan
En dan één bitterbal om te delen serveren
Flink aan de prijs inderdaad, vraag me ook af wat er precies Spaans aan is behalve de Spaanse vertaling van knoflook bijvoorbeeld.quote:Op zondag 5 februari 2023 13:34 schreef golfer het volgende:
Conclusie: mooie en smakelijke, moderne Spaanse gerechten die wel allemaal 'aan de prijs' zijn.
Uh wat?quote:Op zondag 5 februari 2023 17:26 schreef Jeroboam het volgende:
[..]
Flink aan de prijs inderdaad, vraag me ook af wat er precies Spaans aan is behalve de Spaanse vertaling van knoflook bijvoorbeeld.
Is ook zo idd.quote:Op zondag 5 februari 2023 15:49 schreef Molo het volgende:
'Bent u bekend met ons concept?'
Ik kan dat niet meer horen en weiger nog naar zulke horecatenten te gaan
Alma in Oisterwijk inmiddels een ster maar chef-kok (en eigenaar) volgen we al wat langer en altijd goedquote:Op zondag 5 februari 2023 16:36 schreef anndb het volgende:
Iemand nog tips omgeving brabant of antwerpen mag sterren, hoeft niet.
Doorgaans staat het wel op de website of, als ik die niet gezien heb, bij de kaart bij de deur ofzo.quote:Op zondag 5 februari 2023 20:27 schreef Blues het volgende:
[..]
Is ook zo idd.
Dus je staat op als ze dit vragen?
Vond ze ook nogal overijverig actieve verkoop doen en wat ik vervelend vind is als bediening iets vraagt op de automatische piloot en ze luisteren niet naar wat je eigenlijk als antwoord geeft.
Wat dan helpt is een ontregelend antwoord. Of een pauze in je antwoord, alsof er een kritiekpunt komt, dat deed golfer gisteren en je zag die jongen ff verschieten en uit zijn rol vallen
Ik heb in Spanje nog nooit bravas met gefrituurde ui gehad en bij twee andere gerechten komen belangrijke ingrediënten/onderdelen uit Griekenland en Frankrijk.quote:Op zondag 5 februari 2023 19:09 schreef Molo het volgende:
[..]
Uh wat?
Alle behoorlijk specifiek Spaanse gerechten hebben typisch Spaanse ingrediënten?
Heb jij wel ooit eens bij El Bulli gegeten? Ook toch niet typisch Spaans?quote:Op zondag 5 februari 2023 22:29 schreef Jeroboam het volgende:
Ik heb in Spanje nog nooit bravas met gefrituurde ui gehad en bij twee andere gerechten komen belangrijke ingrediënten/onderdelen uit Griekenland en Frankrijk.
Ik zeg dan altijd: ja hoor, jullie serveren eten en ik betaal ervoor, toch?quote:
Lauwwarm. Smaken waren super!quote:Op zondag 5 februari 2023 22:11 schreef FutureFairytale het volgende:
Was dat gamba gerecht echt koud? Lijkt me niks, de saus/bouillon en de bitterbal koud.
Tevens te prijzig voor mij maar altijd wel leuk om te lezen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |