abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_211211248
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?


De links naar voorgaande restaurantreviews vind je hier, die van jou voegen we er graag aan toe!
pi_211211291
Waar? Shabu shabu Den haag
Wanneer? Zaterdag
Wat at je? Sushi
Impressie? Kan beter (teveel vreetschuur gevoel)
Kosten? 58pp

[ Bericht 68% gewijzigd door MadMaster op 06-11-2023 12:26:11 ]
pi_211314800
Waar?
Wijnhuis De Blauwe Camer in Oosterhout (4.6 op google reviews)

Wat at je?
Soms moet je eens wat luxer eten en zo gezegd zo gedaan. Naast het eten boekten we ook een overnachting bij het nonnenklooster er direct naast. Wat verrassend schappelijk geprijsd is (45E p.p, incl. ontbijt, klassiek bammetje met kaas en/of jam in een sobere kamer :Y). 80 jarige nonnen maken daar de dienst uit en het is nog maar de vraag hoe lang ze het nog volhouden. Aan de andere kant zijn ze eigenaar van een flinke wijngaard waar waar ze elk jaar enkele tienduizenden flessen uit halen.

Impressie? Moderne ogend interieur in een voormalige boerderij naast het kloostergebouw
Wat at je?

We gingen voor het 6 gangen diner, proseccootje vooraf en brood met tuinkers, basilicumolie en/of een boter met rode wijn (beurre rouge).
Als amuse kregen we een heuse bitterbal voorgeschoteld met risotto, prosciutto ham en gerookte paling. Meteen flink hartig en dat bleek ook wel het thema van de avond te zijn op een enkele uitzondering na.


De 1e gang was alweer wat subtieler van smaak: Doriadetartaar met met een mousse van langoustine en nog een rits aan ingredienten welke mij ontschoten zijn (copieer dit voor elke gang). Dit was echt heerlijk! Probeerde zo klein mogelijke hapjes te nemen, want vooral de mousse was lekker


Bij de 2e gang kregen we een taartje van '100 laagjes aardappel' zoals de serveerster het omschreef, met een uitgebakken stukje prosciutto (?) ham en een opgeschuimd sausje van bloemkool. De ham was helaas erg zout en overheerste het hele gerecht. Nu houd ik van hartig, dus het was wederom gewoon lekker, maar de balans kon beter. De kaviaar gaf wel wat extra toevoeging aan het gerecht.


De 3e gang was een mals stukje patrijs met knapperige spruitjes en een stoofje van de pootjes. Eroverheen werd met een rasp een enorm intens kaas toegevoegd. Samen met de doriadetartaar vonden wij dit het lekkerste gerecht van de avond. Vooral door de saus. Volgens mij had het wel op een warm bord uitgeserveerd moeten worden. Nu was alles al behoorlijk lauw.


4e gang was een dubbelslag: Buikspek in een soja-achtige saus met een dumpling met champignons en een verse coquille met een redelijk vergelijkbare saus met zwarte knoflook. Buikspek en coquille waren perfect. Knapperig randje en zacht van binnen. Saus van de coquille werd ook uit de schelp gelikt, maar de saus bij het buikspek was helaas ook weer veel te zout en te zwaar.


Als 5e gang was het wederom tijd voor een stukje wild (het is toch winter aan het worden). Dit keer een hertenstoof. Erbij zaten worteltjes met limoen. Verder zaten er ook nog pecannoten bij en een lekker krokant iets met zachte groene vulling van binnen. Terwijl ik dit schrijf baal ik weer dat dit restaurant niet gewoon een a4tje kan meegeven met alle ingredienten. "Ja te druk en het wisselt". Dan denk ik: de kok heeft in de keuken toch alles uitgeschreven. Scan het in en print het uit. Hoe kan ik nu ooit vertellen wat er in zo'n schilderijtje zit?
Ook hier weer iets te zoute elementen, maar het stoofje was perfect!


Het dessert bestond uit een klein krokant poffertje, perencompote, karnemelk ijs, een kletsmajoortje, mousse van witte chocolade en een caramel-balsamico saus. De perencompote smaakte er erg lekker bij. Sausje was iets te weinig caramel en iets teveel balsamico, maar toch combineerde het goed.

Alle (groene) ingredienten kwamen uit eigen tuin. De wijn kwam uit de wijngaard. De lekkerste wijn die we erbij kregen was een rode, lichtrood van kleur, licht van smaak en echt lekker. De ochtend er op wilde we een fles hiervan kopen bij de wijnwinkel van het klooster, maar hij was helaas al uitverkocht.

Kosten? Uiteindelijk hebben we 220 euro afgerekend incl. fooi. Het 6 gangen arrangement kostte 75 euro.

Cijfer? Eigenlijk heb ik niet zoveel vergelijkingsmateriaal. Toevallig paar weken eerder ivm verjaardag bij een ander sjiek restaurant gegeten met 5 vergelijkbare gangen. Die waren subtieler van smaak, maar minder uitschieters. Voor deze prijsstelling had ik het eten wel minder zout verwacht en beter in balans. Maar all-in-all is zo'n diner toch een bijzondere ervaring en leer je een hoop over smaakcombinaties :Y

[ Bericht 0% gewijzigd door Knipoogje op 16-11-2023 20:21:45 ]
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_211314933
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2023 17:18 schreef Knipoogje het volgende:
[knip]
Fine2dine en Chic-borden _O_

Is deze hier niet al eens eerder langsgekomen?
edit: ja, lvw88 in CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #31
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_211317034
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2023 17:43 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
Fine2dine en Chic-borden _O_

Is deze hier niet al eens eerder langsgekomen?
edit: ja, lvw88 in CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #31
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2023 11:46 schreef lvw88 het volgende:
Voor het aperitief wilde ik graag de eigen witte wijn proberen, maar deze is helaas al uitverkocht. De wijngaard wordt nog door de nonnen gerund maar hadden in 2021 te kampen met een slecht jaar. Hopelijk kan ik snel de jaargang van 2022 proberen!
Haha! Uit die review... Dat vertelde de serveerster ook. In 2021 hadden ze maar 9000 flessen geoogst. Dit jaar 65000.

Heb jij er zelf gegeten? Jij kan een veel beter oordeel vellen. Ben ook wel benieuwd wat je van de Centrale in Delft zou vinden. In de categorie van 50-60 euro voor 5 gangen.
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_211317142
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2023 20:20 schreef Knipoogje het volgende:

[..]
[..]
Haha! Uit die review... Dat vertelde de serveerster ook. In 2021 hadden ze maar 9000 flessen geoogst. Dit jaar 65000.

Heb jij er zelf gegeten? Jij kan een veel beter oordeel vellen. Ben ook wel benieuwd wat je van de Centrale in Delft zou vinden. In de categorie van 50-60 euro voor 5 gangen.
Ik vind het een prima verhaal.
anonieme razernist
pi_211321743
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2023 20:20 schreef Knipoogje het volgende:

[..]
[..]
Haha! Uit die review... Dat vertelde de serveerster ook. In 2021 hadden ze maar 9000 flessen geoogst. Dit jaar 65000.

Heb jij er zelf gegeten? Jij kan een veel beter oordeel vellen. Ben ook wel benieuwd wat je van de Centrale in Delft zou vinden. In de categorie van 50-60 euro voor 5 gangen.
Heb uiteindelijk wel van deze flinke 2022 oogst enkele flessen bemachtigd via Breda Maakt mij Blij :9

Dit was helaas niet de Chardonnay, die werd alleen geschonken in het restaurant/klooster, maar wel de rosé en de witte wijnblend met Pinot Gris en Auxerrois .
pi_211327864
-knip-
misschien niet zo handig

[ Bericht 29% gewijzigd door Knipoogje op 17-11-2023 20:39:03 ]
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_211330199
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2023 20:23 schreef Knipoogje het volgende:
-knip-
misschien niet zo handig
Wat niet?
anonieme razernist
pi_211333578
quote:
11s.gif Op zaterdag 18 november 2023 00:46 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Wat niet?
Wij hebben een bijzonder goed bedrijfsrestaurant dus dacht om dat eens te recenseren met foto's, maar bedacht ineens dat ik iets teveel posthistorie hier op Fok heb :')
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_211333658
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2023 12:27 schreef Knipoogje het volgende:

[..]
Wij hebben een bijzonder goed bedrijfsrestaurant dus dacht om dat eens te recenseren met foto's, maar bedacht ineens dat ik iets teveel posthistorie hier op Fok heb :')
:D
pi_211365123
Waar: Pazzo, Antwerpen
Wanneer: gisteravond
Wat:

Ik ben weer thuis! Snel gisteravond ergens wat eten dus, zocht iets waar we voor de deur konden parkeren en buiten het centrum was en toch op maandag open. Pazzo werd het, heb hier al vaker gegeten en staat vooral bekend om hun truffel gerechten waarvan er altijd meerdere op de kaart staan.

Vooraf kregen we brood en papadum met hummus. Hierna koos ik voor de zalmtartaar met wasabi mayonaise en mijn vrouw voor burrata met rode biet:







Hierna voor mij tortellini met room en verse truffel en voor mijn vrouw truffel risotto (geen foto helaas):



Lekker gegeten, voldeed 100% aan de verwachtingen die ik had en waarvoor ik er naartoe ging. Bediening uitstekend, chef/eigenaresse ook!

Je kan trouwens bij alle truffel gerechten kiezen tussen zwarte of witte truffel.

Kosten met 1 gin tonic, 1 prosecco en 1 liter bruiswater: 117 euro.
Cijfer: 8
pi_211365998
Er zit echt veel truffel op dat laatste gerecht :D
Overheerst het niet ? En het zal vast een prijzig gerecht zijn :) (edit, prijs opgezocht, het valt mij nog mee :)
  dinsdag 21 november 2023 @ 10:00:19 #14
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_211366004
Truffel met tortellini _O_ _O-

Goed je weer te zien posten, hopelijk goed uit het ziekenhuis gerold!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_211366452
quote:
14s.gif Op dinsdag 21 november 2023 09:59 schreef Xlarge het volgende:
Er zit echt veel truffel op dat laatste gerecht :D
Overheerst het niet ? En het zal vast een prijzig gerecht zijn :) (edit, prijs opgezocht, het valt mij nog mee :)
Lijkt meer truffelsoep.
  dinsdag 21 november 2023 @ 13:00:15 #16
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_211367628
Mooi! Maareh, waarom "maar" een 8 als het 100% voldeed aan je verwachtingen? Prijs is ook niet exorbitant denk ik?
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_211368210
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 november 2023 13:00 schreef flipsen het volgende:
Mooi! Maareh, waarom "maar" een 8 als het 100% voldeed aan je verwachtingen? Prijs is ook niet exorbitant denk ik?
Voldeed aan verwachtingen van dat moment (nog veel pijn dus voor de deur parkeren wou ik etc). Maar niet het beste wauw-wauw eten dat ik ooit op heb maar wel gewoon super lekker. Dus een mooie 8 vond ik dat wel waard.
pi_211398011
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 november 2023 13:52 schreef anndb het volgende:

[..]
Voldeed aan verwachtingen van dat moment (nog veel pijn dus voor de deur parkeren wou ik etc). Maar niet het beste wauw-wauw eten dat ik ooit op heb maar wel gewoon super lekker. Dus een mooie 8 vond ik dat wel waard.
Welkom terug! (We zijn naar voorheen T' Stokske geweest: een goed voorgerecht, een ander matig, smakelijke fazant als hoofdgerecht. Wat vreemde, onervaren bediening, en sfeer hierdoor. Drie personen is dan te weinig personeel aangezien het verrassend groot is. Prijs/kwaliteit wel zeer ok).
anonieme razernist
pi_211400842
quote:
2s.gif Op donderdag 23 november 2023 13:14 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Welkom terug! (We zijn naar voorheen T' Stokske geweest: een goed voorgerecht, een ander matig, smakelijke fazant als hoofdgerecht. Wat vreemde, onervaren bediening, en sfeer hierdoor. Drie personen is dan te weinig personeel aangezien het verrassend groot is. Prijs/kwaliteit wel zeer ok).
Hm ja wij hadden de vrouw van de chef die ons bediende er is er standaard nog 1 extra bij geloof ik ja. Van de week ik ook maar eens het nieuwe menu proberen.
  zondag 3 december 2023 @ 13:59:04 #20
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_211505813
Aanleiding: CUL SC (m)eet
Waar: Eethuis Moush Moush, Arnhem
Wanneer: 2 december 2023

Wat aten we:









Ondanks de toelichting van de eigenaresse en het personeel heb ik geen idee meer hoe alles precies heet, maar het was overdadig en heerlijk.
Mijn aanvankelijke twijfel of dit mijn smaak zou zijn, is geheel verdwenen.

Kosten: ¤73 per persoon, incl. alle drankjes
Cijfer: 9
pi_211508332
Dat ziet er goed uit! Wat is dat op de laatste foto, weet je dat wel? :)
Is dat zo?
pi_211508350
quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2023 18:13 schreef Smallish het volgende:
Dat ziet er goed uit! Wat is dat op de laatste foto, weet je dat wel? :)
(Vegan) baklava :Y)
  zondag 3 december 2023 @ 18:14:25 #23
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_211508351
quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2023 18:13 schreef Smallish het volgende:
Dat ziet er goed uit! Wat is dat op de laatste foto, weet je dat wel? :)
Baklava... :Y
pi_211508358
Lékker O+
Is dat zo?
  Official ESF Kreviewer donderdag 7 december 2023 @ 23:57:11 #25
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_211550375
Vlakbij de fountain of the gods gelegen:



Ligt 1 vd 100 Gordon Ramsay restaurants in Vegas:





Het lunch menu vd dag:



Biertje, 14 euro. Maar dat is normaal in Vegas. Zeker in hotels als Caesars Palace.



Het eten:






Wanneer: vandaag
Smaak van het eten: 10/10
Het toetje was een 11/10.
Sfeer: 6/10. Je zit toch midden in een casino. Personeel was zeer onvriendelijk op 1 ober na.
Prijs voor twee: 180 euro.

Toch leuk om een keer mee te maken.
pi_211550613
quote:
14s.gif Op donderdag 7 december 2023 23:57 schreef Kreator het volgende:
Vlakbij de fountain of the gods gelegen:

[ [
Sfeer: 6/10. Je zit toch midden in een casino. Personeel was zeer onvriendelijk op 1 ober na.
Prijs voor twee: 180 euro.

Toch leuk om een keer mee te maken.
Ik neem aan dat je de zo goed als verplichtte 346 % fooi daarbovenop ook nog betaald hebt?

[ Bericht 0% gewijzigd door NoCigar op 10-12-2023 00:13:33 ]
anonieme razernist
  Official ESF Kreviewer vrijdag 8 december 2023 @ 02:10:54 #27
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_211550622
quote:
5s.gif Op vrijdag 8 december 2023 02:02 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Ik neem aan dat je de zo goed als verplichtte 346 % fooi daarbovenop ook nog betaalt hebt?
Met de prijzen die ze hier tegenwoordig hebben: zelfde fooi als in Nederland. Afronden naar boven.
Als een simpele biefstuk 89 dollar kost en de bediening onvriendelijk kunnen ze van mij de vinketering krijgen met hun 25%
  vrijdag 8 december 2023 @ 08:42:52 #28
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_211551362
Leuk om een keer mee te maken. Maar waarom wel een keuze bij het voorgerecht en daarna niet meer? (alsof je nooit de optie rundvlees hebt in USA)
  vrijdag 8 december 2023 @ 08:51:32 #29
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_211551427
Rode wijn advies bij uiensoep??

Ziet er uit als lekker uitgevoerd pubvoedsel, wel insane prijzen maar dat weet je idd als je daarheen gaat
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_211551449
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 december 2023 08:51 schreef Molo het volgende:
Rode wijn advies bij uiensoep??
Als het echt goeie is, vind ik dat nog niet zo gek.
Met een dikke runderbouillonbasis ofzo. En met die hoeveelheid kaas al helemaal
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  vrijdag 8 december 2023 @ 09:01:48 #31
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_211551524
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 december 2023 08:53 schreef Vanyel het volgende:

[..]
Als het echt goeie is, vind ik dat nog niet zo gek.
Met een dikke runderbouillonbasis ofzo. En met die hoeveelheid kaas al helemaal
Zou het ook zo eten en erbij drinken hoor, maar nooit due combo gezien als aanrader
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_211551821
quote:
5s.gif Op vrijdag 8 december 2023 02:02 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Ik neem aan dat je de zo goed als verplichtte 346 % fooi daarbovenop ook nog betaalt hebt?
Dat we allemaal steeds onpersoonlijker worden tegen elkaar heeft ook voordelen, je kan in de VS op veel plekken op een schermpje het fooipercentage kiezen en dus ook veel makkelijker voor de optie geen fooi kiezen. Voorkomt een ongemakkelijk moment.
pi_211556231
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 december 2023 08:51 schreef Molo het volgende:
Rode wijn advies bij uiensoep??
Dat kan prima, jonge rode worden dan aanbevolen.
pi_211573335
Waar?
Restaurant Flore in het Hotel de l'Europe, Amsterdam

Wanneer?
Gisteren

Wat at je?
Het 5 gangen Botanic-lunchmenu.

Het begon met een drietal amuses, een met geconfijte sjalot en een soort daslook-salsa verde, daarna een (qua smaak wat vlak en tegenvallende) koolrabi met gist-schuim en vijgenbladolie en ten slotte een amuse van aardpeer met een hele intense bouillon erbij.



Voor het eerste voorgerecht werden we naar de keuken gehaald waar we vanaf een bar de keukenbrigade konden gadeslaan en een uitermate goed gelukt gerechtje met 20 soorten groenten geserveerd kregen. Van de 20 groenten wist ik alleen de bloemkool, spruitjes, bleekselderij, kool en bimi te identificeren. Maar lekker was het zeker. Daarbij werd een achteraf goed passende witte wijn geserveerd, helaas was die in eerste instantie dusdanig koud dat er nogal weinig geur aanzat. Pas toen het gerechtje op was, kwam de wijn ook tot leven.



Teruggekeerd aan tafel kwam het volgende gerecht: Verschillende bereidingen van wortel: Als wortel, als gevulde pasta en als schuim. Weer heel lekker en mooi opgemaakt als een soort paddenstoeltjes.



Daarna kwam het minste gerecht van de avond: een spiesje van geroosterde knolselderij (die we al in de keuken zagen langskomen) met volgens het menu spar en pruim. Zou kunnen maar ik heb ze niet kunnen identificeren. Op zich weer een lekker gerecht maar ergens ontbrak er iets van een accent en qua structuur was het allemaal wel erg zacht. Ergens iets van een fliebertje krokant gefrituurde knolselderij had het al een heel ander gerecht gemaakt.



Vervolgens kwam het (fantastische) hoofdgerecht: Aubergine met het lekwater van rode shiso en blauwebessenzout. Op een of andere manier hebben ze het in de keuken voor elkaar gekregen om de aubergine dusdanig te behandelen (mishandelen?) dat deze qua structuur op een stuk buikspek ging lijken. Heerlijk en heel creatief. Als ik Iwanius was geweest, had ik dit nog 3 keer laten uitserveren. De rode wijn die erbij geserveerd werd, begreep ik wel maar werd door de behoorlijke zoetheid van het gerecht voor mijn gevoel wat teveel naar de zure kant getrokken. IIk had daar een andere keuze gemaakt als ik sommelier was...



Bij het dessert aangekomen, nog zo'n verrassend topgerecht: Cantharellen en eekhoorntjesbrood ingelegd in acaciahoning en tijm. Bij de eerste twee happen moet ik echt even acclimatiseren, paddestoelen met zoet geeft een soort kortsluiting in mijn hoofd. Maar daarna was het enorm lekker, het aardse van de paddestoelen, het zoete, florale van de honing met daarbij het frisse van tijm. Heel lekker. Daarbij werd een dessertwijn geserveerd waarbij de druiven geweekt waren met sinaasappelschillen. Ik moet even uitvogelen waar ik die kan krijgen, want die moet ook hier in huis.


En tenslotte koffie met friandises, weer heel verrassend met o.a. rode biet. Daarbij had ik van het drankenkarretje een glas Macvin de Jura (à 24,-, de budgetkeuze op het karretje ;) )


Impressie?
Heel leuk dat er op zo'n plek (midden in Amsterdam, in een exclusief hotel) een restaurant als Flore zit, dat durft te experimenteren met zuivelvrije, lokale en veelal vegetarisch gerechten.
Op de wat tegenvallende amuse met koolrabi en de wat vlakke knolselderij na, hebben we uitstekend (vegetarisch) gegeten. Wat mij betreft mag er hier en daar nog een puntje op de i wat betreft te wijn, maar van de andere kant snap ik ook wel dat je bij snel wisselende seizoensgerechten die elke dag anders kunnen zijn, niet elke versie van een gerecht met verschillende wijnen kunt proeven.

En de wijnkaart is trouwens een verhaal op zich: er staan flessen op waar je ook een mooie auto voor had kunnen kopen. Die hebben we overigens niet besteld.

De service is zoals het hoort: Een ouderwetsche portier bij de ingang die de draaideur voor je draait, iemand die meeloopt om te zorgen dat je niet op weg naar het toilet verdwaalt en water dat wordt bijgeschonken voordat je zelf doorhebt dat het bijgeschonken moet worden. Dusdanig goede bediening dat je je op een gegeven moment gaat irriteren omdat iemand de deur een keer niet voor je heeft opengehouden, als je van het toilet komt. Het moet niet gekker worden.

Kosten?
495,- voor 2 personen inclusief wijnarrangement, champagne vooraf, koffie en een extra glas dessertwijn a 24,-.

Cijfer?[/b]
8,5. Heel mooi en verrassend gegeten. Maar net niet goed genoeg voor een 9,

[ Bericht 0% gewijzigd door stavromulabeta op 10-12-2023 11:30:21 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_211573519
Voor ¤495,- eten en dan geen eens vlees?
Kids are like farts in that way. They never seem to bother the owner as much as they bother everyone else.
  zondag 10 december 2023 @ 11:55:06 #36
131800 Tarado
capô de fusca
pi_211573614
quote:
0s.gif Op zondag 10 december 2023 11:23 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar?
Restaurant Flore in het Hotel de l'Europe, Amsterdam

Wanneer?
Gisteren

Wat at je?
Het 5 gangen Botanic-lunchmenu.

Het begon met een drietal amuses, een met geconfijte sjalot en een soort daslook-salsa verde, daarna een (qua smaak wat vlak en tegenvallende) koolrabi met gist-schuim en vijgenbladolie en ten slotte een amuse van aardpeer met een hele intense bouillon erbij.

[ afbeelding ]

Voor het eerste voorgerecht werden we naar de keuken gehaald waar we vanaf een bar de keukenbrigade konden gadeslaan en een uitermate goed gelukt gerechtje met 20 soorten groenten geserveerd kregen. Van de 20 groenten wist ik alleen de bloemkool, spruitjes, bleekselderij, kool en bimi te identificeren. Maar lekker was het zeker. Daarbij werd een achteraf goed passende witte wijn geserveerd, helaas was die in eerste instantie dusdanig koud dat er nogal weinig geur aanzat. Pas toen het gerechtje op was, kwam de wijn ook tot leven.

[ afbeelding ]

Teruggekeerd aan tafel kwam het volgende gerecht: Verschillende bereidingen van wortel: Als wortel, als gevulde pasta en als schuim. Weer heel lekker en mooi opgemaakt als een soort paddenstoeltjes.

[ afbeelding ]

Daarna kwam het minste gerecht van de avond: een spiesje van geroosterde knolselderij (die we al in de keuken zagen langskomen) met volgens het menu spar en pruim. Zou kunnen maar ik heb ze niet kunnen identificeren. Op zich weer een lekker gerecht maar ergens ontbrak er iets van een accent en qua structuur was het allemaal wel erg zacht. Ergens iets van een fliebertje krokant gefrituurde knolselderij had het al een heel ander gerecht gemaakt.

[ afbeelding ]

Vervolgens kwam het (fantastische) hoofdgerecht: Aubergine met het lekwater van rode shiso en blauwebessenzout. Op een of andere manier hebben ze het in de keuken voor elkaar gekregen om de aubergine dusdanig te behandelen (mishandelen?) dat deze qua structuur op een stuk buikspek ging lijken. Heerlijk en heel creatief. Als ik Iwanius was geweest, had ik dit nog 3 keer laten uitserveren. De rode wijn die erbij geserveerd werd, begreep ik wel maar werd door de behoorlijke zoetheid van het gerecht voor mijn gevoel wat teveel naar de zure kant getrokken. IIk had daar een andere keuze gemaakt als ik sommelier was...

[ afbeelding ]

Bij het dessert aangekomen, nog zo'n verrassend topgerecht: Cantharellen en eekhoorntjesbrood ingelegd in acaciahoning en tijm. Bij de eerste twee happen moet ik echt even acclimatiseren, paddestoelen met zoet geeft een soort kortsluiting in mijn hoofd. Maar daarna was het enorm lekker, het aardse van de paddestoelen, het zoete, florale van de honing met daarbij het frisse van tijm. Heel lekker. Daarbij werd een dessertwijn geserveerd waarbij de druiven geweekt waren met sinaasappelschillen. Ik moet even uitvogelen waar ik die kan krijgen, want die moet ook hier in huis.

[ afbeelding ]
En tenslotte koffie met friandises, weer heel verrassend met o.a. rode biet. Daarbij had ik van het drankenkarretje een glas Macvin de Jura (à 24,-, de budgetkeuze op het karretje ;) )

[ afbeelding ]
Impressie?
Heel leuk dat er op zo'n plek (midden in Amsterdam, in een exclusief hotel) een restaurant als Flore zit, dat durft te experimenteren met zuivelvrije, lokale en veelal vegetarisch gerechten.
Op de wat tegenvallende amuse met koolrabi en de wat vlakke knolselderij na, hebben we uitstekend (vegetarisch) gegeten. Wat mij betreft mag er hier en daar nog een puntje op de i wat betreft te wijn, maar van de andere kant snap ik ook wel dat je bij snel wisselende seizoensgerechten die elke dag anders kunnen zijn, niet elke versie van een gerecht met verschillende wijnen kunt proeven.

En de wijnkaart is trouwens een verhaal op zich: er staan flessen op waar je ook een mooie auto voor had kunnen kopen. Die hebben we overigens niet besteld.

De service is zoals het hoort: Een ouderwetsche portier bij de ingang die de draaideur voor je draait, iemand die meeloopt om te zorgen dat je niet op weg naar het toilet verdwaalt en water dat wordt bijgeschonken voordat je zelf doorhebt dat het bijgeschonken moet worden. Dusdanig goede bediening dat je je op een gegeven moment gaat irriteren omdat iemand de deur een keer niet voor je heeft opengehouden, als je van het toilet komt. Het moet niet gekker worden.

Kosten?
495,- voor 2 personen inclusief wijnarrangement, champagne vooraf, koffie en een extra glas dessertwijn a 24,-.

Cijfer?[/b]
8,5. Heel mooi en verrassend gegeten. Maar net niet goed genoeg voor een 9,
Ik ben er ook geweest, niet het vergetarische menus genomen overigens, was erg goed en zeker value for money. Een tip voor een volgende keer, de wijnkaart van het hotel vragen, ze hebben een enorme wijnkelder waar nog wel wat pareltjes liggen voor in verhouding redelijke prijzen want die wijnkaart in het restaurant is inderdaad te beknopt en qua prijzen absurd.
pi_211573665
quote:
0s.gif Op zondag 10 december 2023 11:55 schreef Tarado het volgende:

[..]
Ik ben er ook geweest, niet het vergetarische menus genomen overigens, was erg goed en zeker value for money. Een tip voor een volgende keer, de wijnkaart van het hotel vragen, ze hebben een enorme wijnkelder waar nog wel wat pareltjes liggen voor in verhouding redelijke prijzen want die wijnkaart in het restaurant is inderdaad te beknopt en qua prijzen absurd.
Heel dat hotel is qua prijzen absurd voor wat het is.
  zondag 10 december 2023 @ 12:01:59 #38
131800 Tarado
capô de fusca
pi_211573677
quote:
0s.gif Op zondag 10 december 2023 12:00 schreef Halcon het volgende:

[..]
Heel dat hotel is qua prijzen absurd voor wat het is.
Hoe bedoel je voor wat het is, het is geen bed and breakfast.
  zondag 10 december 2023 @ 12:09:38 #39
81329 MadMaster
Schots en scheef...
  zondag 10 december 2023 @ 13:39:44 #40
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_211574465
quote:
0s.gif Op zondag 10 december 2023 11:23 schreef stavromulabeta het volgende:
...Als ik Iwanius was geweest, had ik dit nog 3 keer laten uitserveren.
_O-.

quote:
...even acclimatiseren


quote:
Dusdanig goede bediening dat je je op een gegeven moment gaat irriteren omdat iemand de deur een keer niet voor je heeft opengehouden, als je van het toilet komt. Het moet niet gekker worden.
_O-

Voor dit soort recensies kom ik dus hier, hulde en ook aan de andere posters die uitgebreide recensies schrijven :Y
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  zondag 10 december 2023 @ 17:05:08 #41
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_211576184
Het CUL / Restaurantreviews! (t/m 10-12-2023) topic is weer helemaal bij tot en met de recensie hierboven...

[ Bericht 1% gewijzigd door MadMaster op 10-12-2023 17:15:01 ]
pi_211589079
Afgelopen weekend weer eens bij het hoofdfiliaal van Maruyasu sushi gegeten. _O_ _O_ _O_

Mooi om te zien dat de oude baas van dik in de 70 nog steeds achter de counter staat. Concept is simpel, alle sushi ligt al klaar in de vitrine en je hoeft alleen maar aan te wijzen wat je wil eten. Voor een goede 30 euro kun je hier met z'n tweeën prima lunchen. De chumaki sushi zijn enorm groot en maar 1,30 - 1,50 per stuk. Hoogtepunt van deze lunch was de AburiI-Battera met gegrilde makreel (2,70) :9~ :9~ :9~



[ Bericht 0% gewijzigd door Jeroboam op 11-12-2023 23:30:09 ]
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 15 december 2023 @ 08:06:55 #43
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_211624290
Waar? Westervilla Amsterdam https://westervilla.nl/
Wanneer? 14 december
Wat at je? zie hieronder
Impressie? zie hieronder
Kosten? De baas betaald
Cijfer? 8

Idyllisch gelegen aan de rand van het populaire Westerpark, vind je boutique hotel en restaurant WesterVilla. Dit volledig gerenoveerde pand ligt midden in het groen en toch dichtbij de reuring van de stad. Naast begraafplaats Vredenhof. Sinds 2019 zit er dit restaurant. Wij hadden er ons kerstdiner met werk.

Wij zaten in deze zaal wel andere opstelling
(foto website zelf)

We werden ontvangen met bubbels en kregen een amuse een toastje met artisjokmousse. Die was erg lekker


Kreeftenbisque. Geen beste foto. Maar het smaakte wel goed :9. met ook nog wat garnaaltjes en stukje knolselderij erin.


Ravioli met eekhoorntjesbrood. .Prima pasta, maar vooral de saus was :9



Hoofdgerecht was de keuze uit vega (boven), bambi (hert, tweede foto), heilbotfilet of Tournedos.

Ik ging voor bambi :9. Lekker stukje vlees. Oorspronkelijk was de koe tournedos rossini, maar de gans haalde de keuken niet (ivm bezwaar enkele collega die principieel ging doen, was het er persoonlijk niet mee eens maar goed) weet eigenlijk nu niet wat er met de koe is gedaan qua overige bereiding.

Toe


Witte chocola, hangop, stoofpeer en overige dingetjes.

Lekker toetje. Goed menu. Lekker eten. Fijne ruimte. Geslaagd kerstdiner. :)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  vrijdag 15 december 2023 @ 10:46:18 #44
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_211625764
Waar kan ik solliciteren? :P Ziet er goed uit hoor, waren de spruitjes niet overheersend bij het vega-hoofdgerecht? Liggen er nogal wat...
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  vrijdag 15 december 2023 @ 12:21:57 #45
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_211626783
Ziet er goed uit, @borisz ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 15 december 2023 @ 12:28:15 #46
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_211626841
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2023 10:46 schreef flipsen het volgende:
Waar kan ik solliciteren? :P Ziet er goed uit hoor, waren de spruitjes niet overheersend bij het vega-hoofdgerecht? Liggen er nogal wat...
Zou het nog eens aan de vega moeten vragen. Het eten hier was gewoon goed. :)

En idd we zijn voor een hoger niveau gegaan itt voor corona. :) Vorig jaar zijn we zelf gaan koken in een kookstudio.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_212017055
Vandaag bij Soju in Rotterdam.
Vorig weekend geweest voor de lunchdeal (vestiging in Witte de With straat. Er zit er ook een in de Markthal met zelfde prijzen, netjes. Ook een in A'dam, Eindhoven en Antwerpen).
Lunchdeal was 13 euro voor fried chicken naar keuze met rijst of verse friet en koolsla.
Toen zagen we de Koreaanse desserts die gedeeld werden en besloten vandaag dit te gaan proberen. Ik zat al best vol van onze lunch (loaded fries) maar vriend wilde niet delen dus we hadden er 2.

Koreaanse Bingsu :)

Oreo:


Café Noir:


Beide 9 euro en geschikt voor 2-3 personen als dessert dus mooi geprijsd. Ze hebben ook matcha met rode boon, verse mango, vers fruit etc.
Bingsu is schaafijs obv melk. Zelf niet veel smaak, maar met saus onderin, laag schaafijs (structuur van kokosrasp, weer laag saus, laag schaafijs, laag saus, bol roomijs met saus en koekjes heeft het meer dan genoeg smaak.

Zou het niet alleen eten zoals ik, tenzij je nog niet of weinig hebt gegeten. En raad het ook niet aan als het zo koud is buiten :P
Maar is erg lekker en personeel is jong, vriendelijk en aardig veel.

Best luide muziek maar is Koreaans dus vind het geen herrie; popmuziek zonder harde bas.

Ga zeker nog een keer terug voor de lunchdeal. Dit is meer streetfood. Voor authentiek Koreaans zou ik andere restaurants kiezen maar ben blij dat deze keuken eindelijk steeds en steeds groter wordt hier.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_212017191
Na vele malen er over gehoord en gelezen te hebben was ik vandaag in Hilversum en tjah, dan wil je weten of het het waard is. Dan moet je naar De Admiraal, een internet fenomeen, en het is waar: een dikke 9 voor deze snackbar

Hier volgt waarom:
De Admiraal, een schitterende oase van smaak, biedt een culinaire ervaring die ver boven de norm uitstijgt. Het hart van deze snackbar klopt met de meest verrukkelijke patat die je ooit zult proeven. Elke friet is een kunstwerk op zich, knapperig van buiten en heerlijk zacht van binnen. De aardappelen worden met liefde bereid en de perfectie wordt behaald in elke gouden friet. Het is een ervaring die je smaakpapillen betovert en je doet verlangen naar meer.

Wat deze plek echt magisch maakt, zijn de zorgvuldig samengestelde snacks die de smaakpapillen betoveren. De kaassoufflé is een meesterwerk van smeuïgheid, elke hap een feest van romige textuur en intense smaak. En dan zijn er nog de kipbitterballen, een smakelijke explosie van kruiden en pittigheid die je smaakpapillen uitdagen op een onvergetelijke manier. De Admiraal overstijgt de standaard snacks en brengt je op een culinair avontuur dat je smaakzintuigen doet dansen.

Het geheime wapen van De Admiraal is niet alleen het ongeëvenaarde voedsel, maar ook de onberispelijke service. Het personeel is niet alleen snel, maar straalt vriendelijkheid uit, waardoor je je meteen thuis voelt. De combinatie van topkwaliteit eten en uitmuntende service maakt een bezoek aan De Admiraal niet zomaar een maaltijd, maar een memorabele ervaring die je steeds opnieuw wilt beleven. Voor iedereen die verlangt naar een buitengewone snackervaring, is De Admiraal de enige bestemming voor een smaakvolle reis naar het paradijs van snacks.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 13-01-2024 19:25:06 ]
  Official ESF Kreviewer zaterdag 13 januari 2024 @ 19:26:07 #49
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_212017215
Mooi verhaal, jammer dat er geen fotos bij zitten.
pi_212017270
Of prijzen.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  Official ESF Kreviewer zaterdag 13 januari 2024 @ 20:24:28 #51
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_212018455
Of portiegrootte.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zaterdag 13 januari 2024 @ 22:17:48 #53
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212019649
Of een adres of verwijzing naar een website.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_212019840
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 januari 2024 19:10 schreef FutureFairytale het volgende:
Vandaag bij Soju in Rotterdam.
Vorig weekend geweest voor de lunchdeal (vestiging in Witte de With straat. Er zit er ook een in de Markthal met zelfde prijzen, netjes. Ook een in A'dam, Eindhoven en Antwerpen).
Lunchdeal was 13 euro voor fried chicken naar keuze met rijst of verse friet en koolsla.
Toen zagen we de Koreaanse desserts die gedeeld werden en besloten vandaag dit te gaan proberen. Ik zat al best vol van onze lunch (loaded fries) maar vriend wilde niet delen dus we hadden er 2.

Koreaanse Bingsu :)

Oreo:
[ link | afbeelding ]

Café Noir:
[ link | afbeelding ]

Beide 9 euro en geschikt voor 2-3 personen als dessert dus mooi geprijsd. Ze hebben ook matcha met rode boon, verse mango, vers fruit etc.
Bingsu is schaafijs obv melk. Zelf niet veel smaak, maar met saus onderin, laag schaafijs (structuur van kokosrasp, weer laag saus, laag schaafijs, laag saus, bol roomijs met saus en koekjes heeft het meer dan genoeg smaak.

Zou het niet alleen eten zoals ik, tenzij je nog niet of weinig hebt gegeten. En raad het ook niet aan als het zo koud is buiten :P
Maar is erg lekker en personeel is jong, vriendelijk en aardig veel.

Best luide muziek maar is Koreaans dus vind het geen herrie; popmuziek zonder harde bas.

Ga zeker nog een keer terug voor de lunchdeal. Dit is meer streetfood. Voor authentiek Koreaans zou ik andere restaurants kiezen maar ben blij dat deze keuken eindelijk steeds en steeds groter wordt hier.
Soju bar goden @KingRoland
pi_212022965
nvm :+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 14 januari 2024 @ 13:24:07 #56
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212026303
Wanneer: 13 januari 2024
Waar: Restaurant Fris in Haarlem.

Wat:

Voor het eerst weer, na de zware operatie van golfer, een restaurantbezoek.
We maakten gebruik van een Heerlijk-aanbieding (20% korting op een 6-gangen-menu) bij Restaurant Fris, waar we nu voor de 4e keer sinds 2011 zijn geweest.
Met nieuwe chef-kok Eddie Meijboom en maître Julius Wever.
Ze serveren gerechten met verse, lokaal geproduceerde ingrediënten en combineren het beste van de Nederlandse keuken met Aziatische (voornamelijk Japanse) invloeden.

We dronken de avond 2 losse glazen wijn, een Frans sauvignon blanc Chateau de Rochemorin voor golfer en om te beginnen voor Blues een rode Italiaanse Montepulciano (later schakelde zij ook over naar de sauvignon blanc).
Daarbij ook flessen plat water.

Amuse:

Schuim met een gefermenteerde Japanse pruim met karamel die een cherrytomaat met bierbeslag omhulde. Lekker knapperig begin.

1e gerecht:

Diverse bereidingen van bloemkool: tartaar van bloemkool met amandel-ijs, appel en koriander omringt door gele curry en met een knapperige tuille erop.
Heerlijk bloemkoolgerecht!

Daarna kwam er heerlijk zelfgebakken briochebrood met een glacé van honing en tijm en daarbij beurre noisette op tafel:


2e gerecht:

Tartaar van hamachi (geelvinmakreel), met daarop sashimi van hamachi met komkommer, kaffir en sambai (een soort Japanse azijn) en weer een tuille. Alweer bijzonder lekker allemaal!

3e gerecht:

Een 'steak' van wortel, die eerst sousvide met olie gegaard was, daarna gerookt en gebakken. Met daarbij chipotle, sinaasappel en macadamia en daar omheen een coulis van wortel.

4e gerecht:

Veluws hert met aardappelmousse en boerenkool en een jus met daarin wat cacao.
Wat ons betreft het minste gerecht. Het vlees wat wat taai en bij Paul zat er zelfs een zeen in.

5e gerecht:

Een eerste dessert: ijs van duindoornbes met miso, honing en fudge. Heerlijk fris en verrassend van smaak.

6e gerecht:

Een tweede dessert: dame blanche met vanille-ijs, vers geklopte slagroom en chocolade-saus met een vleugje truffel erin.
Wij vonden dit gerecht iets te zoet.
Bij de dessert dronken wij een Sauterne dessertwijn.

Conclusie: verrassende en originele gerechten met over het algemeen lekkere smaken.
Totale rekening, inclusief wijnen en water: 197 euro.
Wel aan de prijzige kant als je bedenkt dat ze voor losse glazen wijn 9 euro per glas rekenen en voor het (onbeperkt) water in flessen 7 euro vragen.

8/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_212026353
Die brioche! Ik neem vaak halve glazen. Die worden meestal best royaal ingeschonken.
Aldus.
  zondag 14 januari 2024 @ 19:28:08 #58
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_212030835
Welcome back, @golfer ^O^
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_212039514
Mocht gisteren mee uit eten; Bij Hen in Alphen aan den Rijn.
Prijs; 3-gangenmenu voor 35,- en actie deze maand is elk 2e menu halve prijs. Totale rekening weet ik niet want ik werd meegenomen :).

Laatste keer was paar jaar geleden met andere manager en kok. Laatstgenoemde had destijds om 18u pauze, werd er gemeld, dus ging weer weg. Bleek ruzie te zijn en dat de kok wegliep om niet meer terug te komen.

Nu staat er een Italiaan in en is het menu gedeeltelijk nog hetzelfde (kip) maar ook pizza's en pasta's.

Ik koos proeverij voor 2 (delen). Erg lekker. Carpaccio en avocado met burrata (onder), chicken and waffles (midden), pompoensoep en brood (boven).



Thaise spareribs. Thais slaat nergens op. Waren gewoon zoete ribs met gesneden pepers en lente-ui. Wel lekker gaar. En daarbij hennegras (hun variant op steppegras). Had je biefstuk of schnitzel kreeg je het gras bovenop.


Tiramisu. Geen sterke koffie of likeursmaak helaas, had meer verwacht van een Italiaan. Ook gewoon prima.


1 Jongen in de bediening was enorm aanwezig en joviaal, misschien wat te, want hij versprak zich een paar keer en zei dingen die hij beter voor zich kon houden :D. Verdere bediening jong en erg aardig.
Alles kwam op tijd, kregen karaf water aangeboden en evt kon je nog extra salade of patat gratis krijgen (niet genomen).

Niet het restaurant waar ik zelf geld aan uit zou willen geven maar voor algemeen eten met een groep is het prima.

Cijfer; 7-
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_212039657
quote:
1s.gif Op maandag 15 januari 2024 17:05 schreef FutureFairytale het volgende:

1 Jongen in de bediening was enorm aanwezig en joviaal, misschien wat te, want hij versprak zich een paar keer en zei dingen die hij beter voor zich kon houden :D.

Ik had ook wel eens een sommelier die iets te eerlijk was over zijn mening over de wijnkaart (samengesteld door zijn voorganger.) Best grappig voor een keer maar het komt de algehele impressie niet ten goede.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_212055477
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 januari 2024 19:26 schreef Kreator het volgende:
Mooi verhaal, jammer dat er geen fotos bij zitten.
Sorry niet gemaakt

quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2024 19:31 schreef DancingPhoebe het volgende:
Of prijzen.
Ik was 12,45 kwijt voor een grote patat, twee snacks en een blikje cola

quote:
14s.gif Op zaterdag 13 januari 2024 20:24 schreef Kreator het volgende:
Of een cijfer.
Staat in de review? Eerste alinea

quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2024 20:53 schreef DancingPhoebe het volgende:
Of portiegrootte.
Zie hier boven

quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2024 22:17 schreef golfer het volgende:
Of een adres of verwijzing naar een website.
Snackbar de Admiraal
Admiraal De Ruyterlaan 8
1215NA Hilversum

https://www.bakkerij-lale.nl/contact

-dank voor de aanvullingen-

[ Bericht 6% gewijzigd door miss_sly op 16-01-2024 22:40:08 ]
  dinsdag 16 januari 2024 @ 22:41:50 #62
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212057632
Mijn post is weg???
Wat was daar mis mee?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator dinsdag 16 januari 2024 @ 22:42:27 #63
5428 crew  miss_sly
pi_212057647
quote:
11s.gif Op dinsdag 16 januari 2024 22:41 schreef golfer het volgende:
Mijn post is weg???
Wat was daar mis mee?
Is besproken in FB en hier verder off-topic.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  zondag 21 januari 2024 @ 13:09:02 #64
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212116544
Wanneer: 21 januari 2024
Waar: Restaurant KanunniK in Schoorl.
Wat:

Omdat we na alle onderzoeken, bestralingen, operatie en ziekenhuisbezoeken er echt aan toe om er een weekend tussenuit te zijn logeerden we bij Hotel Jan van Scorel in Schoorl.
Wij aten in het restaurant van dit Fletcherhotel dat genoemd is naar de kerkelijke titel Kanunnik, die Jan van Scorel in Utrecht in 1528 kreeg.

Voorgerecht:

Ceviche van zalm. In yuzu gemarineerde zalm met koriander, fruitpeper, rode ui en een schuim van gin-tonic.
Erg lekker!

Hoofdgerecht:

Voor Blues: Zacht gegaarde kalfssukade een jus van gerookte knoflook met een groenten- en aardappelgarnituur.
Supermals stukje vlees met een heerlijke jus.


Voor mij: op de huid gebraden zeebaarsfilet met een saus van schaaldieren met een groenten- en aardappelgarnituur.
Prima gebakken visje en een lekkere saus erbij.

Nagerecht:

Blues had gekozen voor 'Oma's koffie' : koffie met een glaasje advocaat met slagroom en daarbij friandises, een huisgemaakte brownie, pastel de nata, pandan cake, kaneel plaatcake en chocola.


Voor mij: crème-brûlée met krokant laagje van gekarameliseerde suiker en stroopwafel-ijs met een cirkelvormig koekje.

Bij ons voorgerecht dronken we eerst een glas Sauvignon blanc (ik) en een rode Cabernet Sauvignon (Blues). Bij onze hoofdgerechten werden het een glas Pinot Grigio (Blues) en een Grüner Veltliner (ik).

Omdat wij dit diner gedeeltelijk gekregen hadden van onze online vrienden en vriendinnen van de Cul-Sc met een diner-cadeaukaart dit keer geen prijs erbij.


Alle gerechten bestonden uit ruime porties en waren opvallend goed van smaak voor een restaurant van een Fletcherhotel.

Ons cijfer: 9/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_212117245
👍🏼
pi_212152668
Visrestaurant Pesca op de rozengracht in Amsterdam
bij binnenkomst krijg je een tafel toegewezen en kun je je jas kwijt in de garderobe
Er is geen vaste menukaart, maar je kunt een keuze maken uit de vis die in de vitrine ligt, je krijgt een uitleg over hoe de vis bereidt gaat worden

daarna door naar de wijn, wij namen een chablis en twee flesjes water erbij

6 oesters en een glutenvrij broodje als voorgerecht

hoofdgerechten deelden wij je kunt van elke vis een stukje op je bord doen, we hadden er ook frietjes bij
een zeeduivel

rode poon

kabeljauw

de toetjes namen ben ik vergeten



ik vond alles erg lekker, vlotte bediening en grote porties, ik geef het een 8 uit 10
prijs weet ik niet het was een cadeau voor mijn verjaardag

[ Bericht 0% gewijzigd door Karzai op 24-01-2024 13:40:01 ]
pi_212156312
quote:
0s.gif Op woensdag 24 januari 2024 13:32 schreef Karzai het volgende:
Visrestaurant Pesca op de rozengracht in Amsterdam

ik vond alles erg lekker, vlotte bediening en grote porties, ik geef het een 8 uit 10
prijs weet ik niet het was een cadeau voor mijn verjaardag
Ziet er super uit.

Ik ben bij zo’n concept wel altijd een beetje bang voor de rekening dus ik was juist wel geïnteresseerd in een prijsindicatie. Gezien de omstandigheden begrijpelijk dat het er niet bijstaat maar wel jammer.
pi_212156355
quote:
1s.gif Op woensdag 24 januari 2024 19:30 schreef DIJK het volgende:

[..]
Ziet er super uit.

Ik ben bij zo’n concept wel altijd een beetje bang voor de rekening dus ik was juist wel geïnteresseerd in een prijsindicatie. Gezien de omstandigheden begrijpelijk dat het er niet bijstaat maar wel jammer.
170 euro voor drie personen heb ik zojuist vernomen
pi_212156422
quote:
0s.gif Op woensdag 24 januari 2024 19:32 schreef Karzai het volgende:

[..]
170 euro voor drie personen heb ik zojuist vernomen
Bedankt, dat valt me niks tegen. Je hebt niet de duurste vissoorten uitgezocht, maar al met al een schappelijke prijs.
pi_212156598
Laatst heerlijk gegeten bij Hert in Turnhout (1ster) maar geen fotos gemaakt, was erg donker binnen en buiten ook al dus je zat wel heel gezellig maar om echt fotos te maken was het licht er niet voor dus houden we het maar op waar wel fotos van zijn:

Waar: Marche 17 te Turnhout
Wanneer: gister middag lunch
Wat:

Op dinsdag middag wat lekker lunchen in Turnhout is niet makkelijk, maar Marche 17 was gelukkig open. We zijn hier al eens eerder geweest en toen duurde het erg lang tussen de gangen, dat was nu met de lunch gelukkig niet het geval.

We gingen voor de mocktail om te drinken, lekker! Deze hebben we 4 op (a 10 eur per stuk).

Als amuse kregen we een witlof soepje met makreel en arancini met chorizo:



Hierna als voorgerecht (er was steeds een keuze tussen vlees of vis):

Herten ragout in een pasteitje met mousseline saus:



Erg erg lekker

Hierna als hoofd gekozen voor vis welke rode poon was op pasta, ook zeer smakelijk en pasta perfect gekookt.



Wat kan ik er verder over zeggen dat het allemaal zeer smakelijk was. Bediening correct zoals je mag verwachten van een restaurant met 13,5/20 g&m. Totale kosten 110 euro waarvan dus 40 voor de mocktails.

Zeker de moeite, 8/10.
  woensdag 24 januari 2024 @ 20:47:43 #71
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_212157847
quote:
0s.gif Op woensdag 24 januari 2024 19:44 schreef anndb het volgende:
Laatst heerlijk gegeten bij Hert in Turnhout (1ster) maar geen fotos gemaakt, was erg donker binnen en buiten ook al dus je zat wel heel gezellig maar om echt fotos te maken was het licht er niet voor dus houden we het maar op waar wel fotos van zijn:

Waar: Marche 17 te Turnhout
Wanneer: gister middag lunch
Wat:

Op dinsdag middag wat lekker lunchen in Turnhout is niet makkelijk, maar Marche 17 was gelukkig open. We zijn hier al eens eerder geweest en toen duurde het erg lang tussen de gangen, dat was nu met de lunch gelukkig niet het geval.

We gingen voor de mocktail om te drinken, lekker! Deze hebben we 4 op (a 10 eur per stuk).

Als amuse kregen we een witlof soepje met makreel en arancini met chorizo:

[ afbeelding ]

Hierna als voorgerecht (er was steeds een keuze tussen vlees of vis):

Herten ragout in een pasteitje met mousseline saus:

[ afbeelding ]

Erg erg lekker

Hierna als hoofd gekozen voor vis welke rode poon was op pasta, ook zeer smakelijk en pasta perfect gekookt.

[ afbeelding ]

Wat kan ik er verder over zeggen dat het allemaal zeer smakelijk was. Bediening correct zoals je mag verwachten van een restaurant met 13,5/20 g&m. Totale kosten 110 euro waarvan dus 40 voor de mocktails.

Zeker de moeite, 8/10.
Nice! Maar 10 euro voor een "glaasje fris"? Wat zat er allemaal in??
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_212159731
quote:
0s.gif Op woensdag 24 januari 2024 20:47 schreef flipsen het volgende:

[..]
Nice! Maar 10 euro voor een "glaasje fris"? Wat zat er allemaal in??
Sja dat zijn de prijzen. Was iets met angustura bitters, tonic, sinaasappel en ???
  zondag 28 januari 2024 @ 14:43:36 #73
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_212201607
Waar? Black Smoke, Rotterdam

Wanneer? 27 januari 2024

Wat at je?
Met 3 stellen (mw. MM met haar 2 broers + aanhang) bezochten we gisteren het terrein van de oude Van Nelle fabriek aan de rand van Rotterdam.
Na een eerder zeer goed bevallen bezoek met een deel van de CUL SC bezoekers (zie hier het verslag van Blues en Golfer) begin vorig jaar, leek dit me wel een mooie locatie om mijn bijna altijd en eeuwig BBQ'ende zwagers, die hun tuinen allebei hebben voorzien van overdekte buitenkeukens met diverse soorten BBQ's en toebehoren, mee naar toe te nemen.

De dames hadden allemaal een apart voorgerecht en hoofdgerecht (zie de bon verderop), de mannen gingen voor de net nieuwe 'full' 3 gangen BBQ Experience.



Steak Tartare on Fire, een grovere variant op de standaard steak tartare waar je je tanden en kiezen goed bij moest gebruiken. Geserveerd in een bot was dit een prima starter:



De eerste 'serve' van de hoofdgerecht rondes, Jamaican Jerk Chicken en Argentijnse Choripan.
In tegenstelling tot wat we verwachtten was de kip niet pittig, maar meer zoet/kruidig, gecombineerd met stukjes verse ananas.
De fijne Chorizo worst werd geserveerd op een brioche toast en de groene chimichurri topping maakte het perfect af:



De tweede ronde van het hoofdgerecht, Mexican Mole Beef en Korean Gochujang Pork.
Allebei variaties op de bekende pulled meat gerechten, waarbij de varkens variant net even malser was dan de iets drogere runder versie, zoals je bij beide vleessoorten kan verwachten.
Geserveerd met mini taco's, coleslaw en een soort van kimchi om zo met die bestanddelen een combinatie van alles te maken.
Als bijgerecht patatjes erbij besteld met truffelmayonaise:



De derde gang van het hoofdgerecht bestond uit Texas Brisket en Balinese Babi Guling style Pork Belly.
De brisket was supermals (de bijna rubbervarianten die ik elders wel eens voorgeschoteld heb gekregen zijn altijd weer een teleurstelling en zonde van het vlees...). Het buikspek had van mij een iets knapperiger randje mogen hebben, maar desondanks was de combinati met de Gado Gado pindasaus en groenten zeer goed:



Het was dusdanig gezellig dat ik vergeten ben een foto van het dessert te maken, maar de profiterolles met dulce de leche/espresso vulling, gecombineerd met een bol roomijs, pecannoten en bacconcrumble was een waardige afsluiter van het menu.

Van de dames heb ik de okanomiyaki (met veel inktvis er op), de gestoofde varkenswangen en de Kansas ribs ook nog geproefd en daar was niets op aan te merken.

Impressie?
Voor de rust hoef je hier niet te komen, het restaurant heeft een informele industriële sfeer, waar fine dining qua tafelmanieren niet aan de orde is. Stevige rockmuziek klinkt uit de speakers, maar op een dusdanig volume dat een gesprek nog wel mogelijk is.
Het bedienend personeel is accuraat en vriendelijk, de levering van de bestelde drankjes kan soms wel even op zich laten wachten.
Aangezien mijn zwagers allebei 2 BBQ cracks zijn, was het de vraag of ze Black Smoke konden waarderen, maar iedereen was gelukkig zeer enthousiast. Mijn schoonzus gaf aan dat ze blij was om eens niet opgeprikt in een restaurant te zitten, ze voelde zich er helemaal thuis.
De porties lijken op het oog relatief klein, maar de desserts gingen er nog maar moeizaam in of werden zelfs geskipt.

Kosten?
Dit was de rekening voor 6 personen, inclusief de gerechten van de dames en de drankjes (allee al ruim 110 euro), exclusief fooi.
Gemiddeld zo'n 78 euro per persoon, wat ik best mee vind vallen voor hetgeen je geserveerd krijgt tijdens een leuke avond...


Cijfer?
Een vette 9...
  zondag 28 januari 2024 @ 17:35:43 #74
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212203884
Wanneer: 28-1-2024
Waar: Kim's So Korean Food in Amsterdam.
Wat:

Vanwege goede recensies dit keer met @FutureFairytale en haar vriend geluncht bij Kim's So Korean food in het hartje van de rosse buurt van Amsterdam. De rode ramen zitten letterlijk aan de overkant van dit eettentje.

Het is een kleine drukke zaak.
Je kunt via een QR-code het menu bekijken en meteen met jouw smartphone bestellen, waarna je op de telefoon jouw order kunt volgen.


We hadden besloten allemaal verschillende gerechten te nemen om met elkaar te delen en dronken er respectievelijk sparkling watermelon, Haitian cruched pear juice en cocopalm grape bij:




De gerechten die we deelden waren:

Gun Mandu (Korean dumplings)

Fried (boneless) chicken met groene mosterdsaus.

Japchae (Korean glass noodles van zoete aardappel en groenten)

Fried (boneless) chicken met honing-mosterdsaus.
Bijgerecht:

Pickled komkommer en aardappel.

Jjajang Myeon (Koreaanse noodles met zwarte bonensaus, varkensvlees en groenten)

Gimbab-tonijn. (Koreaanse rijstrollen van zeewier met tonijn, surimi, sla, wortel, radijs, omelet en mayonaise)

Dolsot bibimbap (rijst met rundvlees, ei, diverse groenten met gochujang en sesamolie)

Totaal waren we inclusief drankjes met 4 personen 102 euro kwijt.
Conclusie: authentiek Koreaans eten met lekkere smaken voor een redelijke prijs.
8/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_212203963


[ Bericht 100% gewijzigd door StateOfMind op 28-01-2024 17:45:47 (Dubbel ) ]
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_212203981
Ziet er goed uit :9

Tevens boneless chicken _O_

Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_212204116
Dat ziet er heerlijk uit @golfer :9 Nette prijs ook.
Spoilers!
pi_212204130
Ziet er allemaal heerlijk uit @golfer
We have far more in common than that which devides us..
pi_212204915
Was een leuk (spontaan!) idee en ben blij b&g weer eens gezien te hebben en dat ze het eten (ook) lekker vonden :) :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 28 januari 2024 @ 19:29:26 #80
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_212205107
quote:
1s.gif Op zondag 28 januari 2024 17:45 schreef StateOfMind het volgende:
Ziet er goed uit :9

Tevens boneless chicken _O_

[ afbeelding ]
Cousin Boneless O+ O+ O+

En gerechtjes zien er lekker uit!
Hebben ze ook desserts eigenlijk?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_212205824
quote:
1s.gif Op zondag 28 januari 2024 19:15 schreef FutureFairytale het volgende:
Was een leuk (spontaan!) idee en ben blij b&g weer eens gezien te hebben en dat ze het eten (ook) lekker vonden :) :)
Was heel lekker en gezellig met jullie :*
  zondag 28 januari 2024 @ 20:31:35 #82
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212205956
quote:
1s.gif Op zondag 28 januari 2024 19:29 schreef Molo het volgende:

Hebben ze ook desserts eigenlijk?
Ja, maar niet bij het lunchmenu.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_212238839
Ik had al eerder geschreven over restaurant Hert waar ik onlangs was, maar dat het toen te donker was om fotos te maken. Vanmiddag had ik een lunch afspraak daar, maar die belde op het laatste moment af. Mijn vader was hier in de ochtend op de koffie, dus die maar mee genomen naar Hert. Hij was er zeker niet echt op gekleed, en was zeer onverwacht (vooral omdat die normaal nooit zo eten, maar hij dat wel allemaal lekker vind) dus de verassing was des te groter. Lunch met mijn vader dus bij Hert met 1 Michelin ster.

Waar: Hert te Turnhout (1 ster)
Wanneer: Vanmiddag
Wat:

Hert zit op de 18e verdieping in de Turnova toren in Turnhout, je hebt dus mooi uitzicht op heel turnhout gezien ze de hele verdieping hebben en je dus oa ook als je naar het toilet gaat aan de andere kant of aan een andere kant zit je weer een heel ander ver uitzicht hebt, ook 's avonds zoals ik er vorige keer was erg leuk en op die manier als je er woont (er onder zitten allemaal appartementen) heb je eigenlijk geen tv nodig en is er altijd wel wat te zien (en dat voor turnhout!):



De erg attente bediening (je merkt wel dat ze echt dik voor die ster gingen/gaan en wellicht wel voor een tweede) geeft je een 10/10 service en ontvangt je direct met een shotje op basis van gember en citroengras en nog wat kruiden en de eerste twee amuses namelijk

KREEFT – KOOLRABI – WASABI

KIPPENVLEUGEL – SANSHO – SHISO



We kozen voor het passend alcoholvrij arrangement en begonnen met de mocktail daarbij, maar weet eerlijk gezegd niet meer wat er allemaal in zat:


Vervolgens kregen we nog twee amuses:

GRIJZE NOORDZEEGARNAAL

ESSENCE DE LA MERD DU NORD – LANGOUSTINE



We gingen voor het 4 gangen menu. Uiteraard mag goed brood niet ontbreken in een sterrenzaak, maar als leuk detail hier nog extra naast gezouten boter krijg je ook een bolletje reuzel wat je het beste eet met de bruine suiker die ze erbij serveren. Erg lekker!



Dan het eerste voorgerecht, WILDE ZEEBAARS DRY AGED – TOKYO RAAP – YUZU KOSHO



Lekker fris, heerlijk gerechtje.

Hierna volgende:
COQUILLE – WAGYU WANG – WINTERTRUFFEL



Echt heerlijke opvolger van het voorgerecht, dat was fris en licht. Hier gestoofde wagyu welke boterzacht was en zwaarder met heerlijke jus met truffel er in en verse truffel erop, coquille wat het weer wat opfriste. Super combinatie.

Dit vond ik vorige keer ook het beste gerecht van de avond, en nu ook, zelfs nog beter dan de wagyu als hoofd!

Normaal serveren ze in het menu HERT WELLINGTON met ganzenlever als hoofdgerecht, maar tegen meerprijs van 30 euro pp kan je ook kiezen voor °WAGYU A5 – WINTERTRUFFEL – SANBAIZU". Gezien mijn vader dit nog nooit op had, hebben we voor dat gekozen.



Sja Wagyu A5 met verse truffel, een heerlijke jus, wat moet je daar over zeggen he? Heerlijk gewoon ook weer.

Hierna volgde het dessert:

VALRHONA JIVARA – BANAAN – BERGAMOT



Toen zaten we eigenlijk vol, en mijn vader had geen behoefte meer aan koffie of thee, maar toch konden ze het niet laten om de laatste lekkernijen te brengen:

MACARON – YUZU

TIJGERSOES – AMANDEL

GUANAJA – COINTREAU



Dit alles dus met een non-alcoholische wine pairing welke erg succesvol was.

Cijfer: 9,5/10
Kosten: 350 euro
pi_212238900
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2024 16:45 schreef anndb het volgende:
Ik had al eerder geschreven over restaurant Hert waar ik onlangs was, maar dat het toen te donker was om fotos te maken. Vanmiddag had ik een lunch afspraak daar, maar die belde op het laatste moment af. Mijn vader was hier in de ochtend op de koffie, dus die maar mee genomen naar Hert. Hij was er zeker niet echt op gekleed, en was zeer onverwacht (vooral omdat die normaal nooit zo eten, maar hij dat wel allemaal lekker vind) dus de verassing was des te groter. Lunch met mijn vader dus bij Hert met 1 Michelin ster.

Waar: Hert te Turnhout (1 ster)
Wanneer: Vanmiddag
Wat:

Hert zit op de 18e verdieping in de Turnova toren in Turnhout, je hebt dus mooi uitzicht op heel turnhout gezien ze de hele verdieping hebben en je dus oa ook als je naar het toilet gaat aan de andere kant of aan een andere kant zit je weer een heel ander ver uitzicht hebt, ook 's avonds zoals ik er vorige keer was erg leuk en op die manier als je er woont (er onder zitten allemaal appartementen) heb je eigenlijk geen tv nodig en is er altijd wel wat te zien (en dat voor turnhout!):

[ afbeelding ]

De erg attente bediening (je merkt wel dat ze echt dik voor die ster gingen/gaan en wellicht wel voor een tweede) geeft je een 10/10 service en ontvangt je direct met een shotje op basis van gember en citroengras en nog wat kruiden en de eerste twee amuses namelijk

KREEFT – KOOLRABI – WASABI

KIPPENVLEUGEL – SANSHO – SHISO

[ afbeelding ]

We kozen voor het passend alcoholvrij arrangement en begonnen met de mocktail daarbij, maar weet eerlijk gezegd niet meer wat er allemaal in zat:
[ afbeelding ]

Vervolgens kregen we nog twee amuses:

GRIJZE NOORDZEEGARNAAL

ESSENCE DE LA MERD DU NORD – LANGOUSTINE

[ afbeelding ]

We gingen voor het 4 gangen menu. Uiteraard mag goed brood niet ontbreken in een sterrenzaak, maar als leuk detail hier nog extra naast gezouten boter krijg je ook een bolletje reuzel wat je het beste eet met de bruine suiker die ze erbij serveren. Erg lekker!

[ afbeelding ]

Dan het eerste voorgerecht, WILDE ZEEBAARS DRY AGED – TOKYO RAAP – YUZU KOSHO

[ afbeelding ]

Lekker fris, heerlijk gerechtje.

Hierna volgende:
COQUILLE – WAGYU WANG – WINTERTRUFFEL

[ afbeelding ]

Echt heerlijke opvolger van het voorgerecht, dat was fris en licht. Hier gestoofde wagyu welke boterzacht was en zwaarder met heerlijke jus met truffel er in en verse truffel erop, coquille wat het weer wat opfriste. Super combinatie.

Dit vond ik vorige keer ook het beste gerecht van de avond, en nu ook, zelfs nog beter dan de wagyu als hoofd!

Normaal serveren ze in het menu HERT WELLINGTON met ganzenlever als hoofdgerecht, maar tegen meerprijs van 30 euro pp kan je ook kiezen voor °WAGYU A5 – WINTERTRUFFEL – SANBAIZU". Gezien mijn vader dit nog nooit op had, hebben we voor dat gekozen.

[ afbeelding ]

Sja Wagyu A5 met verse truffel, een heerlijke jus, wat moet je daar over zeggen he? Heerlijk gewoon ook weer.

Hierna volgde het dessert:

VALRHONA JIVARA – BANAAN – BERGAMOT

[ afbeelding ]

Toen zaten we eigenlijk vol, en mijn vader had geen behoefte meer aan koffie of thee, maar toch konden ze het niet laten om de laatste lekkernijen te brengen:

MACARON – YUZU

TIJGERSOES – AMANDEL

GUANAJA – COINTREAU

[ afbeelding ]

Dit alles dus met een non-alcoholische wine pairing welke erg succesvol was.

Cijfer: 9,5/10
Kosten: 350 euro
Je bent voor ons echt de nieuwe Iwanius, maar dan wel met stijl.
pi_212238947
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2024 16:45 schreef anndb het volgende:
Ik had al eerder geschreven over restaurant Hert waar ik onlangs was, maar dat het toen te donker was om fotos te maken. Vanmiddag had ik een lunch afspraak daar, maar die belde op het laatste moment af. Mijn vader was hier in de ochtend op de koffie, dus die maar mee genomen naar Hert. Hij was er zeker niet echt op gekleed, en was zeer onverwacht (vooral omdat die normaal nooit zo eten, maar hij dat wel allemaal lekker vind) dus de verassing was des te groter. Lunch met mijn vader dus bij Hert met 1 Michelin ster.

Waar: Hert te Turnhout (1 ster)
Wanneer: Vanmiddag
Wat:

Hert zit op de 18e verdieping in de Turnova toren in Turnhout, je hebt dus mooi uitzicht op heel turnhout gezien ze de hele verdieping hebben en je dus oa ook als je naar het toilet gaat aan de andere kant of aan een andere kant zit je weer een heel ander ver uitzicht hebt, ook 's avonds zoals ik er vorige keer was erg leuk en op die manier als je er woont (er onder zitten allemaal appartementen) heb je eigenlijk geen tv nodig en is er altijd wel wat te zien (en dat voor turnhout!):

[ afbeelding ]

De erg attente bediening (je merkt wel dat ze echt dik voor die ster gingen/gaan en wellicht wel voor een tweede) geeft je een 10/10 service en ontvangt je direct met een shotje op basis van gember en citroengras en nog wat kruiden en de eerste twee amuses namelijk

KREEFT – KOOLRABI – WASABI

KIPPENVLEUGEL – SANSHO – SHISO

[ afbeelding ]

We kozen voor het passend alcoholvrij arrangement en begonnen met de mocktail daarbij, maar weet eerlijk gezegd niet meer wat er allemaal in zat:
[ afbeelding ]

Vervolgens kregen we nog twee amuses:

GRIJZE NOORDZEEGARNAAL

ESSENCE DE LA MERD DU NORD – LANGOUSTINE

[ afbeelding ]

We gingen voor het 4 gangen menu. Uiteraard mag goed brood niet ontbreken in een sterrenzaak, maar als leuk detail hier nog extra naast gezouten boter krijg je ook een bolletje reuzel wat je het beste eet met de bruine suiker die ze erbij serveren. Erg lekker!

[ afbeelding ]

Dan het eerste voorgerecht, WILDE ZEEBAARS DRY AGED – TOKYO RAAP – YUZU KOSHO

[ afbeelding ]

Lekker fris, heerlijk gerechtje.

Hierna volgende:
COQUILLE – WAGYU WANG – WINTERTRUFFEL

[ afbeelding ]

Echt heerlijke opvolger van het voorgerecht, dat was fris en licht. Hier gestoofde wagyu welke boterzacht was en zwaarder met heerlijke jus met truffel er in en verse truffel erop, coquille wat het weer wat opfriste. Super combinatie.

Dit vond ik vorige keer ook het beste gerecht van de avond, en nu ook, zelfs nog beter dan de wagyu als hoofd!

Normaal serveren ze in het menu HERT WELLINGTON met ganzenlever als hoofdgerecht, maar tegen meerprijs van 30 euro pp kan je ook kiezen voor °WAGYU A5 – WINTERTRUFFEL – SANBAIZU". Gezien mijn vader dit nog nooit op had, hebben we voor dat gekozen.

[ afbeelding ]

Sja Wagyu A5 met verse truffel, een heerlijke jus, wat moet je daar over zeggen he? Heerlijk gewoon ook weer.

Hierna volgde het dessert:

VALRHONA JIVARA – BANAAN – BERGAMOT

[ afbeelding ]

Toen zaten we eigenlijk vol, en mijn vader had geen behoefte meer aan koffie of thee, maar toch konden ze het niet laten om de laatste lekkernijen te brengen:

MACARON – YUZU

TIJGERSOES – AMANDEL

GUANAJA – COINTREAU

[ afbeelding ]

Dit alles dus met een non-alcoholische wine pairing welke erg succesvol was.

Cijfer: 9,5/10
Kosten: 350 euro
Ik vraag me altijd al af waarom kleine dingetjes altijd op zulke enorme borden moeten.
pi_212238961
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2024 16:49 schreef Jeroboam het volgende:

[..]
Je bent voor ons echt de nieuwe Iwanius, maar dan wel met stijl.
Nou ja, zo'n sigaarstompje in een IJscoupe had ook z'n charme :D
  woensdag 31 januari 2024 @ 17:22:51 #87
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212239242
Wow, het water loopt mij in de mond bij het lezen van deze recensie van @anndb :9~

We moeten nog even doorsparen dus. :)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_212239379
Truffel, coquille, wagyu a5.. kan niet mis. Wat een lief spontaan idee om je pa gelijk mee te nemen O+ Hoop dat hij er van heeft genoten!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_212239804
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2024 16:49 schreef Jeroboam het volgende:

[..]
Je bent voor ons echt de nieuwe Iwanius, maar dan wel met stijl.
Hoe zou het toch met hem gaan?
anonieme razernist
  woensdag 31 januari 2024 @ 18:27:42 #90
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_212240016
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2024 16:49 schreef Jeroboam het volgende:

[..]
Je bent voor ons echt de nieuwe Iwanius, maar dan wel met stijl.
Hij vraagt gerechten niet voor de 2e keer uit....dat is wel een verschilletje.
pi_212240074
(I-Spy was leuker trouwens.)
Het ziet er heerlijk uit overigens, en verder 'altijd' al benieuwd geweest hoe het er daarboven uitzag als we er eens langs liepen. Ik baal er een beetje van dat ik dit seizoen geen truffel op heb. Onder sterniveau lijkt het weinig op het menu te staan.
anonieme razernist
pi_212240194
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2024 16:53 schreef Vincent_student het volgende:

[..]
Ik vraag me altijd al af waarom kleine dingetjes altijd op zulke enorme borden moeten.
vraag het ze.
pi_212240227
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2024 16:53 schreef Vincent_student het volgende:

[..]
Ik vraag me altijd al af waarom kleine dingetjes altijd op zulke enorme borden moeten.
Om dezelfde reden waarom de Applestore vooral uit lege plankjes bestaat en de Mediamarkt uit een opeenhoping van artikelen: Negative Space vs. goedkoop uitzien.

quote:
Leave Negative Space

Don’t overcrowd or clutter the plate. I remind myself to leave ample negative space between the ingredients and leading up to the edges of plates and dishes. Negative space focuses the diner’s attention exactly where you want it. It also allows you to thoughtfully frame each component within the surrounding clean plate.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  woensdag 31 januari 2024 @ 19:09:05 #94
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_212240413
Wat ziet dat er insane goed en mooi uit zeg! Gaat op mijn lijstje O+

Mooie review, dank _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_212240598
quote:
1s.gif Op woensdag 31 januari 2024 17:35 schreef FutureFairytale het volgende:
Truffel, coquille, wagyu a5.. kan niet mis. Wat een lief spontaan idee om je pa gelijk mee te nemen O+ Hoop dat hij er van heeft genoten!
Hij vond het fantastisch! Vooral omdat ik na toch lange periode van ziekte helaas weer (vandaar ook even niet op fok) terug ben, even vader-zoon momentje met super eten :-).

En @golfer keer weekendje Turnhout doen zou ik zeggen, is in de omgeving toch culinair wel wat te beleven. En @NoCigar is zeker aan te raden hier. Heb toch al wat sterren gedaan maar hier merk je echt dat ze hun best nog doen en het niet zomaar voor lief nemen. Ik denk echt dat ze voor een tweede willen gaan, profiteer er van zou ik zeggen nu het kan. @Jeroboam thnx!
pi_212253589
Sja wat moet ik zeggen we moeten tussen de middag toch wat eten he. Lunch bij Monarh in Tilburg dus. Vorige keer duurde het daar uren en uren en vond het niet de moeite om terug te gaan, inmiddels is de ex (criminele) zakenpartner uitgekocht en is het een stuk beter (en sneller).

Waar: Monarh Tilburg
Wanneer: Lunch vanmiddag
Wat:

Eerste amuse was een met kokos gearomatiseerde pandanrijst met een bolletje erop dat spicy was en ook romig, lekkere eerste start:



Volgende amuse was eveneens vegetarisch en namelijk artisjok op artisjokblad met passievrucht gelei, heerlijk!


De laatste amuse was schaaldieren reductie met curry schuim en Bonito vlakes:


Hierna heerlijk desembrood met geitenboter uit Berkel Enschot wat ze met rozenblaadjes en rozemarijn zout smaak gaven (en lactose vrij was):



Toen het eerste voorgerecht namelijk verschillende structuren van tomaat met gerookte paling:



Daarna verschillende structuren van bloemkool met epoisses kaas op verschillende manieren:



Hierna ondanks dat ik gisteren bij restaurant Hert was en geen Hert nam, nu toch Hert:



Hierna hebben we een kaasbordje gedeeld, weet zo niet meer welke allemaal maar veel lokaal ook:



Dessert was ook super! Op basis van banaan met citroengras super combinatie!



Sja wat kan ik er over zeggen, zowel ik als mijn tafel genoot genoot er erg van, de vorige keer viel het mij wat tegen, maar ze lijken een nieuwe weg in geslagen te zijn en het is nu echt top top. Ook voor de prijs (goedkoper dan gisteren).

Cijfer: 9,5
Kosten: 240 incl fooi
pi_212258468
Dat dessert is echt prachtig O+
Spoilers!
pi_212258528
Mooie borden!
Bloemkool met de epoisse kaas :9~
pi_212264906
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2024 18:46 schreef Prego het volgende:

[..]
vraag het ze.
Ik kom nooit in deze dure tenten. Ik ben een ander soort eter.
pi_212271444
Ja sorry het kan niet elke dag een Michelin ster zijn.
Gister avond Dijk 9 dus te Eindhoven. Wel lekker gegeten maar te duur vind ik voor wat je krijgt, ik had een dinerbon die ik tussen de rommel vond en daar stond nog 50 euro op, anders had ik het zijn geld zeker niet waard gevonden. Als je de kosten vergeet, was het wel lekker. Maar kosten/baten zou ik eerder naar bijv Bochica gaan. Ja mensen geld speelt bij mij ook een rol, ik ga graag en vaak uit eten maar moet ook werken voor mijn centen.

Waar: Dijk9 te Eindhoven
Wat:

We begonnen met een alcoholvrije gin tonic en ze adviseerde wat bites erbij te bestellen wat we ook deden namelijk pulled peking duck loempias en brioche canibale (steak tartare) met verse truffel en kregen hierbij nog een mousse van labhne met krokantjes.





Hierna volgde we met:
Buikspek voorgerecht voor mijn vrouw:


Was lekker maar wel wat vet (ja kan je verwachten natuuurlijk)


En ik tonijn tartaar met miso sesam en avocado, erg smakelijk


Beste van de avond.

Hierna voor mij Linguine kreeft, op de kaart stond linguine kreeft - gamba - bisque - gezouten citroen. Dus ik vroeg nog uitdrukkelijk zit er wel kreeft bij? Of slaat dat enkel op de bisque nee zitten echt stukken kreeften staart bij. Bleek dus 1 stukje kreeften schaar te zijn. Smaakte op zich wel maar niet wat ik verwacht had.



Mijn vrouw had risotto met eekhoorntjesbrood en truffel die was wel goed maar niet 10/10.



Kosten: 150 eur nu dan 50 eur eraf door kado bon daardoor acceptabel
Cijfer: 6,5

Voor de volledige prijs te betalen kan ik elders beter eten

[ Bericht 34% gewijzigd door anndb op 03-02-2024 07:14:23 ]
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')