Het is dat je er flink wat brood bij kreeg voor de vulling maar probeer vooral bij de andere gerechten niet te niezen anders is je bord leegquote:Op zaterdag 24 februari 2024 18:12 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 24-2-2024
Waar: Restaurant Groenendaal in Heemstede.
Wat:
In het kader van YOLO besloten om te lunchen bij Restaurant Groenendaal, gelegen op het mooie landgoed Groenendaal in Heemstede. Voor de lunch konden we terecht in de serre van het gebouw, met mooi uitzicht op een deel van het park.
Je kunt als lunch kiezen uit een menu met de seizoensmaken of a la carte bestellen.
Wij besloten te gaan voor het 4-gangen seizoensmaken menu.
Amuses:
[ afbeelding ]
De eerste amuse bestond uit bladerdeeg gevuld met 'steak tartaar' van pompoen en basilicum mayonaise.
[ afbeelding ]
De tweede amuse was een tartelin van zalm met wasabi mayonaise en zalmeitjes.
Twee lekkere hapjes om mee te beginnen.
Daarna kregen we lekker zuurdesembrood met boter, zout en peper op tafel:
[ afbeelding ]
1e gerecht:
[ afbeelding ]
Een mousse van gamba met een gel van bisque met avocado, zeewier, gepofte rijst en een crème van mierikswortel.
We vonden het wat aan de te koude kant en vlak van smaak.
2e gerecht:
[ afbeelding ]
Een uitgeholde eigenheimer aardappel met daarin sjalot en boerenkool met bovenop geroosterde boerenkool, een gebrande sjalot, mousse van Parmezaan en een beetje jalapenomayonaise.
Opnieuw voor mij een bevestiging dat hij niet echt van boerenkool houdt, maar Blues vond het heerlijk.
3e gerecht:
[ afbeelding ]
Ribeye met koolraap en nashipeer, een beetje gerookte ribeye en een dauphine-aardappeltje.
Prima van smaak, alleen de koolraap was vrijwel rauw en veel te hard.
4e gerecht:
[ afbeelding ]
Het dessert met bevroren whisky sour, ijs van witte chocolade, ijs met angostura (een soort kruidenbitter) en een in sliertjes gesneden pannenkoekje eronder.
Gewoon lekker fris.
Totaal waren wij, inclusief een fles Harrogate Springwater, 127,50 euro kwijt.
Prijs/kwaliteit: 7,8/10
Conclusie: originele ideeën, maar de uitvoering en smaakjes zijn op een aantal punten voor verbetering vatbaar.
Het is inderdaad bij dit soort restaurants wat anders en verfijnder dan bij all-you-can-eat vreetschuren.quote:Op zondag 25 februari 2024 10:36 schreef BiftekiMetFeta het volgende:
Het is dat je er flink wat brood bij kreeg voor de vulling maar probeer vooral bij de andere gerechten niet te niezen anders is je bord leeg
Was die boter geen aangestuurde aangezuurde room?quote:Op maandag 26 februari 2024 08:21 schreef anndb het volgende:
¤*&(¤(¤ heel stuk getypt op telefoon laad pagina niet.
Waar: Houtloods, Tilburg
Wanneer: gisteren
Wat:
We wouden naar Kok Verhoeven maar die was dicht. Gezien toch in de buurt Houtloods gebeld en die hadden nog plek. Lekker voor de deur privé parkeren. Uitstraling van het restaurant is wat industrieel, je houd er van of niet (ik niet, vrouw wel) maar past bij Tilburg en de spoorzone.
Complimenten aan de sommelier trouwens! Vanaf de start top, alleen bijschenken doen ze niet dat is wel een minpuntje had voor die prijs wel gemogen. Wijnen uit Slovenië e.d. waren het, erg lekker wel.
Amuse en brood, waarbij de opgeklopte boter lekker zuur was beetje karnemelk achtig. De chef heeft vroeger trouwens bij Heston Blumenthal gewerkt in The Fat Duck:
Dat is ook wel de meest generieke naam die je kunt verzinnenquote:Op maandag 26 februari 2024 13:21 schreef Ikbenookeenklant het volgende:
Waar: Pizzeria steakhouse Amsterdam
de verwachtingen waren dan ook niet heel hoog, dus een 6 is nog aardig positiefquote:Op maandag 26 februari 2024 13:44 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Dat is ook wel de meest generieke naam die je kunt verzinnen
Ik heb even gegoogled en die naam + locatie, tjaquote:Op maandag 26 februari 2024 13:47 schreef Ikbenookeenklant het volgende:
[..]
de verwachtingen waren dan ook niet heel hoog, dus een 6 is nog aardig positief
Pff wat sneu dat ze de pasta niet eens goed kunnen kokenquote:Op maandag 26 februari 2024 13:21 schreef Ikbenookeenklant het volgende:
Waar: Pizzeria steakhouse Amsterdam
Wanneer:"zondag 25 februari
Wat at je: Pasta carbonara & steak met muchrooms
Impressie: mwa vanuit mijn kant plakkerige pasta, de steak was wel precies gaar en de champignon waren ook lekker volgens mijn vrouw, ik zou er niet meer naar toe gaan, we waren in de buurt en wilde een snelle hap.
Kosten: 48,25
Cijfer: 6
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Geen idee, kan kanquote:Op maandag 26 februari 2024 13:43 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Was die boter geen aangestuurde aangezuurde room?
Slagroom met kefir zeg maar. Vet lekker
-nee dus-quote:
4,95 is tegenwoordig best goedkoop voor een broodje doner.quote:Op dinsdag 27 februari 2024 08:58 schreef C.L.Werner het volgende:
[..]
-nee dus-
Donner kebab gegeten afgelopen week
Locatie: Den Helder
Smaak: Prima
Prijs: 4,95 voor een broodje kip met saus
Cijfer: 8/10
Dit lijkt me een @golfer en @bluezz-vraagquote:Op zondag 3 maart 2024 19:25 schreef Nielojram75 het volgende:
Aangezien er hier meer ( in de buurt van) Haarlemmers zitten, wat is nu een heel goed en lekker Italiaans restaurant in Haarlem? Zo een die pasta carbonara maakt waar je dan aan verslaafd kan worden.
( www.digahaarlem.nl top, maar dat zoek ik niet)
https://www.tripadvisor.n(...)olland_Province.htmlquote:Op zondag 3 maart 2024 19:25 schreef Nielojram75 het volgende:
Aangezien er hier meer ( in de buurt van) Haarlemmers zitten, wat is nu een heel goed en lekker Italiaans restaurant in Haarlem? Zo een die pasta carbonara maakt waar je dan aan verslaafd kan worden.
( www.digahaarlem.nl top, maar dat zoek ik niet)
Leuke recensie Stavro! Ik heb ook binnenkort een reservering bij ze staan, benieuwd of mijn cijfer ook omhoog gaatquote:Op zaterdag 2 maart 2024 20:09 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar?
Restaurant Lutum, Wijk bij Duurstede
Ik eet van alles (en vaak heerlijk) in Haarlem, maar voor Italiaans ga ik naar Mario in Neck, ook niet zo heel ver weg van Haarlem en de kilometers absoluut waard:quote:Op zondag 3 maart 2024 19:25 schreef Nielojram75 het volgende:
Aangezien er hier meer ( in de buurt van) Haarlemmers zitten, wat is nu een heel goed en lekker Italiaans restaurant in Haarlem? Zo een die pasta carbonara maakt waar je dan aan verslaafd kan worden.
( www.digahaarlem.nl top, maar dat zoek ik niet)
Zijn wij jaren geleden ook wel eens geweest.quote:Op maandag 4 maart 2024 18:40 schreef MadMaster het volgende:
Ik eet van alles (en vaak heerlijk) in Haarlem, maar voor Italiaans ga ik naar Maria in Neck, ook niet zo heel ver weg van Haarlem en de kilometers absoluut waard:
https://www.restaurantmario.nl/restaurant/
Mario in Neck is beste Italiaanse restaurant van Nederland
Jaaaa, La Forca was goddelijk!!!quote:
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |