abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_212271495
Het ziet er ook allemaal wat neergekwakt uit, alhoewel dat natuurlijk niets over de smaak hoeft te zeggen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_212271900
Op zich geen abnormale prijzen. Het lijkt me ook best te eten.
anonieme razernist
pi_212272046
quote:
2s.gif Op zaterdag 3 februari 2024 08:58 schreef NoCigar het volgende:
Op zich geen abnormale prijzen. Het lijkt me ook best te eten.
Het was ook wel lekker, misschien wat te verwend de afgelopen dagen
pi_212380525
Bij toeval pas recent Restaurant Rijntje ontdekt toen we er voorbij fietsten. Vlak daarna op een doordeweekse dag wezen eten, en we konden enkel terecht omdat er een afzegging was, zat helemaal vol :D

Waar?
Klein Restaurant Rijntje, Rotterdam Noord.

Wanneer?
Zojuist voor de tweede keer
Wat at je?
Ik de eend voor, hertenbiefstuk hoofd nougaitparfait met gedroogd fruit na, én kaasplank.
Mijn wederhelft had de knoflook-aardappeltaart, kalfssukade en chocoladetartelette. Menukaart deze maand op Insta.

De buren, waar we mee uit eten waren, hadden ook nog de gepofte appel en creme brulee, daar heb ik niet van geproefd maar zag er super uit.

Impressie?
Super goed, wat een fijn plekje O+ Leuke bediening, lekker eten, prijs/kwalitatief erg netjes en mooie gerechtjes. Elke maand een ander menu.
Kosten?
Inc drank (paar bitterlemon, drie borrels, twee wijn, twee bier) en fooi ¤300 voor 4 personen
Cijfer?
8,5 - aanrader :)
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_212505821
Waar: Barabas, Poppel (B)
Wanneer: afgelopen zaterdag
Wat:

Ik wou even wat lekkers eten samen met mijn vrouw maar niet te ver weg dus kwamen we weer eens uit bij barabas. Ze hadden dit keer buiten de kaart om een kreeften menu a 48 euro pp welke bestond uit een bisque van kreeft met kreeften ravioli en hollandse garnalen, en als hoofd gerecht spaghetti met een gegrilde spiny lobster. Vanzelfsprekend koos ik daarvoor. Mijn vrouw ging voor vegetarisch en dat werd de geitenkaas met biet als voorgerecht, en als hoofd ravioli met bospaddestoelen:







We dronken hierbij enkele Barabas Mocktails (geen idee wat er in zat). Was lekker voor een keer weer.

Totale kosten: 140 euro
Cijfer: 7,5
pi_212505825
Afgelopen zondag wou mijn vrouw een AH stoommaaltijd eten, ik had daar niet zo’n zin in. Ik had al sushi gehaald maar dat viel ook tegen dus toen maar even naar het centrum gereden en alleen gaan eten bij Amu in Turnhout.

Waar: Amu, Turnhout (B)
Wanneer: afgelopen zondag
Wat:

Amu is een concept waarbij je porties krijgt iets groter dan een amuse. Ik ging voor het Bib gourmand menu voor 50 euro voor 5 gangen en 30 euro voor bijpassende wijnen.

Allereerst kreeg ik een kruidenkaas met crackertjes, mwa het is dat ik honger had:


Hierna wel een smakelijk gerechtje namelijk een wat dikkere carpaccio van kalf met gepekelde knolselder, dit was samen met het verse brood met truffelboter het beste van de avond:


Toen een stuk zwaardvis op zwarte tagliatelle, mwa:


Stamppotje met rookworst, niet echt restaurant waardig:


Rundvlees met aardappel en pompoen:


Dessert:



Vond het een beetje tegenvallen, weet nu weer waarom ik er nooit kom. Maargoed heb gegeten.

Kosten: 80 euro 1 pers
Cijfer: 6-
pi_212505832
Gisteren even ter compensatie gegeten bij Hofstede de Blaak. Samen met een goede vriend maar gekozen voor het Exclusief menu en een fles wijn (geen idee meer welke, hij heeft gekozen) soldaat gemaakt a 180 eur. We begonnen eerst met een glas champagne en de eerste amuse volgde:


Druk in gesprek dus niet opgelet wat het was.

Hierna de tweede bekende amuse namelijk gekaramelisseerde tomaat met furikake:


Voorgerecht, kreeft, eendenlever, yuzu, sesam:


Zeebaars, witte bonen, plankton, citroen en inktvis:


Coquille, bloemkool, steranijs en pata negra:


Shortrib, truffel, gnocchi, parmezaan, artisjok:


Chocolade beignets, vanille ijs:


Totale kosten incl fles wijn van 180, 2 champagne: 480 euro
Cijfer: 8,5
pi_212505841
@anndb : Even een achterstandje ingehaald? _O-
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_212505886
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 05:58 schreef stavromulabeta het volgende:
@:anndb : Even een achterstandje ingehaald? _O-
Was even op “vakantie” maar daar was het niet veel qua eten. Klote eiland. Dus inderdaad inhalen, vanmiddag meer.
  dinsdag 20 februari 2024 @ 11:45:05 #110
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212508819
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 05:36 schreef anndb het volgende:
Gisteren even ter compensatie gegeten bij Hofstede de Blaak.
-knip-
Wow, wat ziet dat er allemaal lekker uit. :9~
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_212510971
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 06:41 schreef anndb het volgende:

[..]
Was even op “vakantie” maar daar was het niet veel qua eten. Klote eiland. Dus inderdaad inhalen, vanmiddag meer.
Heerlijk als je dat kunt. Geniet er volop van! Was de 180 euro wijn echt heel bijzonder?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_212511554
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 14:24 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]
Heerlijk als je dat kunt. Geniet er volop van! Was de 180 euro wijn echt heel bijzonder?
Nee wel lekker maar zou ‘m zelf niet bestellen (ook al wel betaald). Vind ik met champagne ed ook zo trouwens, cristal, dom etc, allemaal leuk maar een goede cava is net zo lekker of lekkerder. Maargoed tafelgenoot had gekozen.
  dinsdag 20 februari 2024 @ 15:56:20 #113
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_212512093
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 15:14 schreef anndb het volgende:

[..]
Nee wel lekker maar zou ‘m zelf niet bestellen (ook al wel betaald). Vind ik met champagne ed ook zo trouwens, cristal, dom etc, allemaal leuk maar een goede cava is net zo lekker of lekkerder. Maargoed tafelgenoot had gekozen.
Zoals mijn vader altijd zei: Er zijn 2 soorten wijnen: Lekker of niet lekker. De prijs maakt daarbij geen moer uit.
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  dinsdag 20 februari 2024 @ 16:03:32 #114
131800 Tarado
capô de fusca
pi_212512207
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 15:56 schreef flipsen het volgende:

[..]
Zoals mijn vader altijd zei: Er zijn 2 soorten wijnen: Lekker of niet lekker. De prijs maakt daarbij geen moer uit.
Dat is wel zo maar champagne is in de basis al duur dus voor 180 in een restaurant hoeft het niet eens zo'n bijzondere te zijn maar voor 180 heb je in de meeste restaurants toch wel een hele aardige wijn.
  dinsdag 20 februari 2024 @ 16:26:26 #115
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_212512441
Goed bezig weer @anndb _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_212513960
@anndb, aangezien jij wel eens in die regio in een restaurant komt: Heb jij misschien een aanrader op fietsafstand vanaf Chaam?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_212514865
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 05:36 schreef anndb het volgende:
Gisteren even ter compensatie gegeten bij Hofstede de Blaak. Samen met een goede vriend maar gekozen voor het Exclusief menu en een fles wijn (geen idee meer welke, hij heeft gekozen) soldaat gemaakt a 180 eur. We begonnen eerst met een glas champagne en de eerste amuse volgde:

[ afbeelding ]
Druk in gesprek dus niet opgelet wat het was.

Hierna de tweede bekende amuse namelijk gekaramelisseerde tomaat met furikake:
[ afbeelding ]

Voorgerecht, kreeft, eendenlever, yuzu, sesam:
[ afbeelding ]

Zeebaars, witte bonen, plankton, citroen en inktvis:
[ afbeelding ]

Coquille, bloemkool, steranijs en pata negra:
[ afbeelding ]

Shortrib, truffel, gnocchi, parmezaan, artisjok:
[ afbeelding ]

Chocolade beignets, vanille ijs:
[ afbeelding ]

Totale kosten incl fles wijn van 180, 2 champagne: 480 euro
Cijfer: 8,5
3 minuten lopen hiervandaan en ik ben er nog nooit geweest.. toch maar eens doen.
pi_212517187
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 18:18 schreef stavromulabeta het volgende:
@:anndb, aangezien jij wel eens in die regio in een restaurant komt: Heb jij misschien een aanrader op fietsafstand vanaf Chaam?
Goh fietsen vanaf Chaam, dan maak je het me wel moeilijk. Tenminste ik weet niet hoe ver je fietst maar in Chaam heb je Bunga melati (indo) is wel oke. Verder is baarle hertog niet zo ver, dat is wel gezellig. Ben je ervaren fietser en red je het tot poppel zou ik barabas doen ;-).

Ps bent altijd welkom op de koffie maar dan zal je tot Ravels moeten fietsen
pi_212517263
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 21:33 schreef anndb het volgende:

[..]
Goh fietsen vanaf Chaam, dan maak je het me wel moeilijk. Tenminste ik weet niet hoe ver je fietst maar in Chaam heb je Bunga melati (indinesisch) is wel oke. Verder is baarle hertog niet zo ver, dat is wek gezellig. Ben je ervaren fietser en red je het tot poppel zou ik barabas doen ;-).
Nah, 15 km ofzo. De 100 km halen we fietsend wel maar om dat na een restaurantbezoek te doen :R
Dan moet het op zijn minst Noma of Osteria Francescana zijn ;)
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_212517288
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 21:37 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
Nah, 15 km ofzo. De 100 km halen we fietsend wel maar om dat na een restaurantbezoek te doen :R
Dan moet het op zijn minst Noma of Osteria Francescana zijn ;)
Chaam tot hier is 18 km
Kunt ook oisterwijk (alma, swaen, sec).
pi_212517666
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 21:37 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
Nah, 15 km ofzo. De 100 km halen we fietsend wel maar om dat na een restaurantbezoek te doen :R
Dan moet het op zijn minst Noma of Osteria Francescana zijn ;)
Even inbreken, maar wat te denken van Uijtewaal en t jagthuijs in Ulvenhout? Dat is niet al te ver
pi_212517964
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2024 21:37 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
Nah, 15 km ofzo. De 100 km halen we fietsend wel maar om dat na een restaurantbezoek te doen :R
Dan moet het op zijn minst Noma of Osteria Francescana zijn ;)
Aap in Alphen, lekker kindvriendelijk :P en vriendelijke mensen. Bunga Melatti zijn wappies. Breda is te ver?
anonieme razernist
pi_212528645
Wanneer: vandaag
Waar: Appelmans te Antwerpen
Wat:

Vandaag gaan tekenen voor een appartement en moesten in Brugge zijn daarvoor, was nog te vroeg om te eten dus op terugweg in Antwerpen een stop gemaakt en daar bij Appelmans gegeten. Wou eigenlijk misera of t fornuis maar beide pas om 19 uur open en dat werd te laat.

Fles van de huis champagne en water:



Kaaskroketten en vitello tonato:



Fish n chips en baby kreeft:



Kosten?


Het was wel oke, het smaakte goed maar prijs/kwaliteit kan je elders beter eten. Maargoed Amtwerpen centrum is sowieso duurder natuurlijk.

Cijfer: 7
pi_212537978
Waar: Auberge du bonheur, Tilburg
Wanneer: vanmiddag
Wat:

Even lunch bij Auberge du bonheur. Lunch menu was eerst een vegan amuse namelijk hun manier van een vegan garnalencocktail. Was wel oke:



Brood kwam net uit de oven en was nog warm:


Er was niks te kiezen, dus toen kregen we ceviche van zeebaars als voorgerecht, lekker!


En als hoofdgerecht zalmforel met pompoen en wortel structuren en polenta, ook goed:


Het was allemaal smakelijk, had misschien nog wat meer gangen gewenst maar het was maar 2 gangen en niks te kiezen.

Kosten 113 euro
Cijfer: 7,5
pi_212538300
Zonde dat je bij 2 gangen lunch niet kunt kiezen.
Maar dit is een genot om te lezen allemaal anndb :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 24 februari 2024 @ 18:12:21 #126
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212568317
Wanneer: 24-2-2024
Waar: Restaurant Groenendaal in Heemstede.
Wat:
In het kader van YOLO besloten om te lunchen bij Restaurant Groenendaal, gelegen op het mooie landgoed Groenendaal in Heemstede. Voor de lunch konden we terecht in de serre van het gebouw, met mooi uitzicht op een deel van het park.
Je kunt als lunch kiezen uit een menu met de seizoensmaken of a la carte bestellen.
Wij besloten te gaan voor het 4-gangen seizoensmaken menu.

Amuses:

De eerste amuse bestond uit bladerdeeg gevuld met 'steak tartaar' van pompoen en basilicum mayonaise.


De tweede amuse was een tartelin van zalm met wasabi mayonaise en zalmeitjes.
Twee lekkere hapjes om mee te beginnen.

Daarna kregen we lekker zuurdesembrood met boter, zout en peper op tafel:


1e gerecht:

Een mousse van gamba met een gel van bisque met avocado, zeewier, gepofte rijst en een crème van mierikswortel.
We vonden het wat aan de te koude kant en vlak van smaak.

2e gerecht:

Een uitgeholde eigenheimer aardappel met daarin sjalot en boerenkool met bovenop geroosterde boerenkool, een gebrande sjalot, mousse van Parmezaan en een beetje jalapenomayonaise.
Opnieuw voor mij een bevestiging dat hij niet echt van boerenkool houdt, maar Blues vond het heerlijk.

3e gerecht:

Ribeye met koolraap en nashipeer, een beetje gerookte ribeye en een dauphine-aardappeltje.
Prima van smaak, alleen de koolraap was vrijwel rauw en veel te hard.

4e gerecht:

Het dessert met bevroren whisky sour, ijs van witte chocolade, ijs met angostura (een soort kruidenbitter) en een in sliertjes gesneden pannenkoekje eronder.
Gewoon lekker fris.

Totaal waren wij, inclusief een fles Harrogate Springwater, 127,50 euro kwijt.
Prijs/kwaliteit: 7,8/10

Conclusie: originele ideeën, maar de uitvoering en smaakjes zijn op een aantal punten voor verbetering vatbaar.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_212579100
quote:
88s.gif Op zaterdag 24 februari 2024 18:12 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 24-2-2024
Waar: Restaurant Groenendaal in Heemstede.
Wat:
In het kader van YOLO besloten om te lunchen bij Restaurant Groenendaal, gelegen op het mooie landgoed Groenendaal in Heemstede. Voor de lunch konden we terecht in de serre van het gebouw, met mooi uitzicht op een deel van het park.
Je kunt als lunch kiezen uit een menu met de seizoensmaken of a la carte bestellen.
Wij besloten te gaan voor het 4-gangen seizoensmaken menu.

Amuses:
[ afbeelding ]
De eerste amuse bestond uit bladerdeeg gevuld met 'steak tartaar' van pompoen en basilicum mayonaise.

[ afbeelding ]
De tweede amuse was een tartelin van zalm met wasabi mayonaise en zalmeitjes.
Twee lekkere hapjes om mee te beginnen.

Daarna kregen we lekker zuurdesembrood met boter, zout en peper op tafel:
[ afbeelding ]

1e gerecht:
[ afbeelding ]
Een mousse van gamba met een gel van bisque met avocado, zeewier, gepofte rijst en een crème van mierikswortel.
We vonden het wat aan de te koude kant en vlak van smaak.

2e gerecht:
[ afbeelding ]
Een uitgeholde eigenheimer aardappel met daarin sjalot en boerenkool met bovenop geroosterde boerenkool, een gebrande sjalot, mousse van Parmezaan en een beetje jalapenomayonaise.
Opnieuw voor mij een bevestiging dat hij niet echt van boerenkool houdt, maar Blues vond het heerlijk.

3e gerecht:
[ afbeelding ]
Ribeye met koolraap en nashipeer, een beetje gerookte ribeye en een dauphine-aardappeltje.
Prima van smaak, alleen de koolraap was vrijwel rauw en veel te hard.

4e gerecht:
[ afbeelding ]
Het dessert met bevroren whisky sour, ijs van witte chocolade, ijs met angostura (een soort kruidenbitter) en een in sliertjes gesneden pannenkoekje eronder.
Gewoon lekker fris.

Totaal waren wij, inclusief een fles Harrogate Springwater, 127,50 euro kwijt.
Prijs/kwaliteit: 7,8/10

Conclusie: originele ideeën, maar de uitvoering en smaakjes zijn op een aantal punten voor verbetering vatbaar.
Het is dat je er flink wat brood bij kreeg voor de vulling maar probeer vooral bij de andere gerechten niet te niezen anders is je bord leeg :')
  zondag 25 februari 2024 @ 11:55:15 #128
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212580282
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2024 10:36 schreef BiftekiMetFeta het volgende:

Het is dat je er flink wat brood bij kreeg voor de vulling maar probeer vooral bij de andere gerechten niet te niezen anders is je bord leeg :')
Het is inderdaad bij dit soort restaurants wat anders en verfijnder dan bij all-you-can-eat vreetschuren.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_212591759
¤*&(¤(¤ heel stuk getypt op telefoon laad pagina niet.

Waar: Houtloods, Tilburg
Wanneer: gisteren
Wat:

We wouden naar Kok Verhoeven maar die was dicht. Gezien toch in de buurt Houtloods gebeld en die hadden nog plek. Lekker voor de deur privé parkeren. Uitstraling van het restaurant is wat industrieel, je houd er van of niet (ik niet, vrouw wel) maar past bij Tilburg en de spoorzone.

Complimenten aan de sommelier trouwens! Vanaf de start top, alleen bijschenken doen ze niet dat is wel een minpuntje had voor die prijs wel gemogen. Wijnen uit Slovenië e.d. waren het, erg lekker wel.

Amuse en brood, waarbij de opgeklopte boter lekker zuur was beetje karnemelk achtig. De chef heeft vroeger trouwens bij Heston Blumenthal gewerkt in The Fat Duck:




Als tweede amuse een “fuet” van wortel welke ze gedroogd hadden met een dip en een dashi bouillion



Toen de topper, tartaar van zwaardvis met schuim van shiso. Super super! Mooi fris licht zuur top gekruid.



Hoofdgerecht viel klein beetje tegen gezien de hoge start maar wel lekker shortrib:


Dessert naar recept van Christina Tosi/David Chang namelijk de crack pie met popcorn ijs, top:



Kaas, vooral Nederlandse:


Komt weer op mijn vaker te bezoeken lijstje, is beter dan ze vroeger waren.

Cijfer: 8+
Kosten: 199 euro
pi_212595609
Waar: Pizzeria steakhouse Amsterdam
Wanneer:"zondag 25 februari
Wat at je: Pasta carbonara & steak met muchrooms
Impressie: mwa vanuit mijn kant plakkerige pasta, de steak was wel precies gaar en de champignon waren ook lekker volgens mijn vrouw, ik zou er niet meer naar toe gaan, we waren in de buurt en wilde een snelle hap.
Kosten: 48,25
Cijfer: 6




[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 26-02-2024 13:22:39 ]
pi_212596000
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2024 08:21 schreef anndb het volgende:
¤*&(¤(¤ heel stuk getypt op telefoon laad pagina niet.

Waar: Houtloods, Tilburg
Wanneer: gisteren
Wat:

We wouden naar Kok Verhoeven maar die was dicht. Gezien toch in de buurt Houtloods gebeld en die hadden nog plek. Lekker voor de deur privé parkeren. Uitstraling van het restaurant is wat industrieel, je houd er van of niet (ik niet, vrouw wel) maar past bij Tilburg en de spoorzone.

Complimenten aan de sommelier trouwens! Vanaf de start top, alleen bijschenken doen ze niet dat is wel een minpuntje had voor die prijs wel gemogen. Wijnen uit Slovenië e.d. waren het, erg lekker wel.

Amuse en brood, waarbij de opgeklopte boter lekker zuur was beetje karnemelk achtig. De chef heeft vroeger trouwens bij Heston Blumenthal gewerkt in The Fat Duck:

Was die boter geen aangestuurde aangezuurde room?
Slagroom met kefir zeg maar. Vet lekker O+
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_212596016
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2024 13:21 schreef Ikbenookeenklant het volgende:
Waar: Pizzeria steakhouse Amsterdam
Dat is ook wel de meest generieke naam die je kunt verzinnen _O-
pi_212596056
quote:
10s.gif Op maandag 26 februari 2024 13:44 schreef tjoptjop het volgende:

[..]
Dat is ook wel de meest generieke naam die je kunt verzinnen _O-
de verwachtingen waren dan ook niet heel hoog, dus een 6 is nog aardig positief _O-
pi_212596089
-ga weg-

[ Bericht 88% gewijzigd door miss_sly op 26-02-2024 14:30:44 ]
pi_212596232
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2024 13:47 schreef Ikbenookeenklant het volgende:

[..]
de verwachtingen waren dan ook niet heel hoog, dus een 6 is nog aardig positief _O-
Ik heb even gegoogled en die naam + locatie, tja :D . Jullie waren de eerste Nederlandse klanten voor 2024?
pi_212596438
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2024 13:21 schreef Ikbenookeenklant het volgende:
Waar: Pizzeria steakhouse Amsterdam
Wanneer:"zondag 25 februari
Wat at je: Pasta carbonara & steak met muchrooms
Impressie: mwa vanuit mijn kant plakkerige pasta, de steak was wel precies gaar en de champignon waren ook lekker volgens mijn vrouw, ik zou er niet meer naar toe gaan, we waren in de buurt en wilde een snelle hap.
Kosten: 48,25
Cijfer: 6

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Pff wat sneu dat ze de pasta niet eens goed kunnen koken -O-
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_212596720
quote:
1s.gif Op maandag 26 februari 2024 13:43 schreef Vanyel het volgende:

[..]
Was die boter geen aangestuurde aangezuurde room?
Slagroom met kefir zeg maar. Vet lekker O+
Geen idee, kan kan
pi_212604864
quote:
7s.gif Op maandag 26 februari 2024 13:51 schreef C.L.Werner het volgende:
-ga weg-
-nee dus-

Donner kebab gegeten afgelopen week
Locatie: Den Helder
Smaak: Prima
Prijs: 4,95 voor een broodje kip met saus
Cijfer: 8/10

[ Bericht 11% gewijzigd door miss_sly op 27-02-2024 09:01:05 ]
pi_212614052
quote:
7s.gif Op dinsdag 27 februari 2024 08:58 schreef C.L.Werner het volgende:

[..]
-nee dus-

Donner kebab gegeten afgelopen week
Locatie: Den Helder
Smaak: Prima
Prijs: 4,95 voor een broodje kip met saus
Cijfer: 8/10
4,95 is tegenwoordig best goedkoop voor een broodje doner.
pi_212664337
Waar?
Restaurant Lutum, Wijk bij Duurstede

Wanneer?
2 weken geleden

Wat at je?

Het ontdekkingsmenu à 115 euro.

Eerst amuses, waaronder een op houtskool gegaarde dumpling

Toen een formidabel spitskoolgerecht met een heerlijke saus

Rivierkreeftjes uit de Merwede

Ingemaakte koolrabi


Toen bloedworst met een met biet gevuld varkentje

En twee desserts, en bij de friandises een niet-werkende QR-code



Impressie?
Lutum is de nieuwe naam van Restaurant het Klooster waar we 1 1/2 jaar geleden waren geweest. En beter passend: 'aarde' vanwege de hyperlokale ingrediënten in plaats van 'klooster' in een gebouw dat nooit een klooster is geweest. Behalve een kleine verbouwing is het gelukkig een gevalletje Raider heißt jetzt Twix want het is nog steeds een superenthousiast team met spannende lokale ingrediënten. Alhoewel, er zijn wel dingen veranderd: Waar het restaurant 1 1/2 jaar geleden nog een overdosis aan erg jong personeel had, draait het nu op een wat meer ervaren garde. Daarnaast zijn ook de scherpe kantjes van de vorige keer er af. Waar het toen af en toe wat te avontuurlijk en net niet helemaal gebalanceerd was, waren nu (bijna) alle gerechten tip-top in orde. Een gevalletje jonge honden worden groot.
Het enige waar ik werkelijk op gehoopt had, was de kinderlaars als serveermethode, die een paar maanden geleden door Hiske Versprille genadeloos is afgebrand. Ik had 'm wel willen hebben, maar kennelijk durven ze er niet meer aan.

Kosten?

Ik heb niet betaald, dus geen idee. Maar het zal ergens richting de 200-250 per persoon gegaan zijn.

Cijfer?
Vorig jaar een 8, nu een 9.

[ Bericht 6% gewijzigd door stavromulabeta op 02-03-2024 20:14:42 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_212680152
Aangezien er hier meer ( in de buurt van) Haarlemmers zitten, wat is nu een heel goed en lekker Italiaans restaurant in Haarlem? Zo een die pasta carbonara maakt waar je dan aan verslaafd kan worden.

( www.digahaarlem.nl top, maar dat zoek ik niet)
pi_212680315
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2024 19:25 schreef Nielojram75 het volgende:
Aangezien er hier meer ( in de buurt van) Haarlemmers zitten, wat is nu een heel goed en lekker Italiaans restaurant in Haarlem? Zo een die pasta carbonara maakt waar je dan aan verslaafd kan worden.

( www.digahaarlem.nl top, maar dat zoek ik niet)
Dit lijkt me een @golfer en @bluezz-vraag
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 3 maart 2024 @ 20:21:16 #143
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212681075
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2024 19:25 schreef Nielojram75 het volgende:
Aangezien er hier meer ( in de buurt van) Haarlemmers zitten, wat is nu een heel goed en lekker Italiaans restaurant in Haarlem? Zo een die pasta carbonara maakt waar je dan aan verslaafd kan worden.

( www.digahaarlem.nl top, maar dat zoek ik niet)
https://www.tripadvisor.n(...)olland_Province.html

Wij waren zelf nogal een fan van La Forca, maar die is na het overlijden van Guiseppe permanent gesloten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 4 maart 2024 @ 10:49:43 #144
130803 Gripper
Get a grip
pi_212686438
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 maart 2024 20:09 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar?
Restaurant Lutum, Wijk bij Duurstede
Leuke recensie Stavro! Ik heb ook binnenkort een reservering bij ze staan, benieuwd of mijn cijfer ook omhoog gaat :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 4 maart 2024 @ 18:40:41 #145
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_212692197
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2024 19:25 schreef Nielojram75 het volgende:
Aangezien er hier meer ( in de buurt van) Haarlemmers zitten, wat is nu een heel goed en lekker Italiaans restaurant in Haarlem? Zo een die pasta carbonara maakt waar je dan aan verslaafd kan worden.

( www.digahaarlem.nl top, maar dat zoek ik niet)
Ik eet van alles (en vaak heerlijk) in Haarlem, maar voor Italiaans ga ik naar Mario in Neck, ook niet zo heel ver weg van Haarlem en de kilometers absoluut waard:

https://www.restaurantmario.nl/restaurant/

Mario in Neck is beste Italiaanse restaurant van Nederland

[ Bericht 3% gewijzigd door MadMaster op 04-03-2024 18:45:47 ]
  maandag 4 maart 2024 @ 18:47:31 #146
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212692313
quote:
7s.gif Op maandag 4 maart 2024 18:40 schreef MadMaster het volgende:


Ik eet van alles (en vaak heerlijk) in Haarlem, maar voor Italiaans ga ik naar Maria in Neck, ook niet zo heel ver weg van Haarlem en de kilometers absoluut waard:

https://www.restaurantmario.nl/restaurant/

Mario in Neck is beste Italiaanse restaurant van Nederland
Zijn wij jaren geleden ook wel eens geweest.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_212692494
Waar?
De nacht van het varken, Restaurant Terroir, Utrecht

Wanneer?
Afgelopen Zaterdag

Wat at je?
Restaurant Terroir had vorig jaar voor het eerst de nacht van het varken. Toen werd gedurende de hele nacht een heel varken van kop tot staart geserveerd. Omdat dat nogal bewerkelijk, teveel vlees en onhandig bleek (hoe verdeel je één staart over tientallen gasten?), hadden ze dit jaar voor een andere insteek gekozen. Nog steeds de hele nacht tot de koeien loeien, nog steeds de minder courante delen van het varken maar niet meer van één varken. Er was dus een kleine menukaart waar je gerechten uit kon kiezen. Wij kozen voor¨

• Broodje bloedworst met mosterd en sjalotten,
• Krabbetjes met gember,
• cassoulet van krombekbonen met tong,
• varkensstaart met piccalilli,
• varkensnek met pont-neuf-aardappel, daslook en chimchurri,
• burned ends met buikspek en ingemaakte radijs.
• Dessert van kroepoek van varkenshuid, ijs van anijszaad en bacon.


Impressie?
Terroir staat bekend om zijn wat boerse Franse keuken maar wel uitstekend klaargemaakt. Zo ook weer de (eenmalige) gerechten die we deze avond/nacht aten. Wat wel opviel was dat niet alles even uitgebalanceerd was. De picallily bij de varkensstaart was veel te pittig om nog iets van de staart te kunnen proeven, de krombekbonen hadden net iets verder gekookt mogen zijn en de mosterd was bij de bloedworst nogal overheersend. Niet helemaal zoals we Terroir gewend zijn. In het geval er ter plaatse een heel varken verwerkt werd, was dat soort improvisatie en foutjes begrijpelijk en prima. Nu met de nieuwe opzet voelt het toch wat meer als een gemiste kans, ondanks dat het eten al met al nog steeds prima te doen was. Maar het enorm prettige (en enthousiaste) team maakt wel weer heel veel goed. En het dessert, de krabbetjes en de varkensnek waren uitstekend. Af en toe een experiment moet best kunnen. Maar dan wel de gerechten of hardcore improviseren of vooraf even uitproberen en uitbalanceren.



Kosten?
Viel heel erg mee. 190 euro inclusief een fles Côtes du Rhône en in totaal 4 dessertwijnen.

Cijfer?
Geen cijfer want ik zou het heel graag een hoger cijfer willen geven dan hoe ik het objectief vond. Daarnaast was een eenmalige special.

[ Bericht 4% gewijzigd door stavromulabeta op 04-03-2024 19:15:14 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_212693277
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2024 20:21 schreef golfer het volgende:
La Forca
Jaaaa, La Forca was goddelijk!!!
Je links vond ik ook al qua zoekel, was op zoek naar de persoonlijke ervaring.
pi_212693952
Atari gastroleku, San Sebastian.

Gisteren, ¤78 euro inclusief drank voor twee.

De tafels om te zitten waren vol (maar na een hele dag op de motor was staan aan een statafel prima). Alles was super goed, extra opvallend was de bao met rundvlees en de kip met dragon saus, beide Chinese gerechten bij dit verder op en top Baskische zaakje, die bij de betere Chinees niet zouden misstaan op de kaart.

We hadden:
- kroketten met ham (niet op de foto)
- buikspek met hummus
- runderwang
- kip met dragonsaus
- foie gras met witte chocola en sweet corn (cc @golfer )
- bao bun met stoofvlees en hoisin
- zacht gekookt ei met paddestoel
- filet mignon
- ansjovis, tonijn, pepers
- creme brulee
- limoia ber bi

Gare telefoonfotos maar daar moeten jullie het maar mee doen :+













[ Bericht 0% gewijzigd door LeeHarveyOswald op 04-03-2024 20:26:51 ]
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_212694323
Behalve de ansjovis alles helemaal lekker ^O^ En geen geld!
  maandag 4 maart 2024 @ 20:38:12 #151
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212694466
quote:
2s.gif Op maandag 4 maart 2024 20:16 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Atari gastroleku, San Sebastian.

Leuk.
San Sebastian is natuurlijk ook wel een soort culinaire hotspot.
Met drie restaurants van de zeven die er in Spanje bekroond zijn met de maximale score van drie sterren. Er zijn negen restaurants die minimaal één ster hebben.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_212694498
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2024 20:32 schreef Blues het volgende:
Behalve de ansjovis alles helemaal lekker ^O^ En geen geld!
Precies, in NL minstens een keer 1,5
pi_212695611
quote:
14s.gif Op maandag 4 maart 2024 20:38 schreef golfer het volgende:

[..]
Leuk.
San Sebastian is natuurlijk ook wel een soort culinaire hotspot.
Met drie restaurants van de zeven die er in Spanje bekroond zijn met de maximale score van drie sterren. Er zijn negen restaurants die minimaal één ster hebben.
:Y imho de bakermat van de moderne westerse keuken. Frankrijk heeft de naam, maar in Baskenland maken ze het waar.

En zeker san Sebastian, elke straathoek is een klein feestje.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_212714897
Seoul food in de kinkerstraat 73 te amsterdam,
Tis een Koreaanse lunchroom,
De bediening is vriendelijk , ik nam de spicy pork bibimbap en een honey ginger tea,
Het eten stond binnen 5 minuten op tafel en was smakelijk en vers, grote portie ook en maar 14,50! *O*
voor mij geen macd meer!
9/10






[ Bericht 30% gewijzigd door Karzai op 06-03-2024 17:04:00 ]
pi_212714973
.

[ Bericht 99% gewijzigd door Karzai op 06-03-2024 12:57:33 ]
pi_212714988
knip
  woensdag 6 maart 2024 @ 16:07:21 #157
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_212717424
quote:
0s.gif Op woensdag 6 maart 2024 12:49 schreef Karzai het volgende:
Seoul food in de kinkerstraat 73 te amsterdam,
Tis een Koreaanse lunchroom,
De bediening is vriendelijk , ik nam de spice pork en een honey ginger tea,
Het eten stond binnen 5 minuten op tafel en was smakelijk en vers, grote portie ook en maar 11,25
voor mij geen macd meer!
9/10
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
:9
Spoilers!
  woensdag 6 maart 2024 @ 16:24:25 #158
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212717655
quote:
0s.gif Op woensdag 6 maart 2024 12:49 schreef Karzai het volgende:
Seoul food in de kinkerstraat 73 te amsterdam,
Tis een Koreaanse lunchroom,
De bediening is vriendelijk , ik nam de spice pork en een honey ginger tea,

Volgens mij had jij de spicy pork bibimbap.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_212717699
quote:
3s.gif Op woensdag 6 maart 2024 16:24 schreef golfer het volgende:

[..]
Volgens mij had jij de spicy pork bibimbap.
inderdaad ;)
  woensdag 6 maart 2024 @ 16:29:32 #160
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212717731
quote:
0s.gif Op woensdag 6 maart 2024 16:27 schreef Karzai het volgende:

inderdaad ;)
Dus 14,50.
Maar ziet er wel lekker uit.
Ben je ook al eens bij Kim's So Korean food geweest in de Molensteeg?

[ Bericht 6% gewijzigd door golfer op 06-03-2024 16:54:45 (link naar resensie) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_212717745
14,50 dus, maja ik had het ook niet door, was wel erg lekker :P :D
pi_212717752
quote:
0s.gif Op woensdag 6 maart 2024 16:29 schreef golfer het volgende:

[..]
Dus 14,50.
Maar ziet er wel lekker uit.
Ben je ook al eens bij Kim's So Korean food geweest in de Molensteeg?
nog niet :)
pi_212717764
quote:
0s.gif Op woensdag 6 maart 2024 16:29 schreef golfer het volgende:

[..]
Dus 14,50.
Maar ziet er wel lekker uit.
Ben je ook al eens bij Kim's So Korean food geweest in de Molensteeg?
ik vind het niet duur voor een vol bordje eten bij een restaurant
pi_212717807
quote:
0s.gif Op woensdag 6 maart 2024 16:30 schreef Karzai het volgende:
14,50 dus, maja ik had het ook niet door, was wel erg lekker :P :D
:D
Fijn dat je ook het menu hier neerzet, je maaltijd ziet er lekker uit :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 6 maart 2024 @ 17:14:01 #165
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_212718302
ooooh, Koreaans. Ooit van kunnen genieten in Toronto. Weet iemand in Brabant een Koreaans restaurant?
pi_212718612
quote:
0s.gif Op woensdag 6 maart 2024 17:14 schreef Fietsertje70 het volgende:
ooooh, Koreaans. Ooit van kunnen genieten in Toronto. Weet iemand in Brabant een Koreaans restaurant?
In mei komt de hippe Soju Bar op de Grote Markt in Breda. Kun je fried chicken set lunch nemen voor een goede prijs, of bibimbap, kimbap, mandu en grote bingsu (desserts om te delen), ook mooi geprijsd.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 6 maart 2024 @ 18:20:52 #167
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_212718955
quote:
1s.gif Op woensdag 6 maart 2024 17:44 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]
In mei komt de hippe Soju Bar op de Grote Markt in Breda. Kun je fried chicken set lunch nemen voor een goede prijs, of bibimbap, kimbap, mandu en grote bingsu (desserts om te delen), ook mooi geprijsd.
In het Sumo-pand?
  woensdag 6 maart 2024 @ 18:23:51 #168
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_212718989
quote:
0s.gif Op woensdag 6 maart 2024 18:20 schreef Fietsertje70 het volgende:

[..]
In het Sumo-pand?
Nee, op de plek van een Spaans restaurant (Grote Markt 50): https://www.bredavandaag.(...)t-aan-de-grote-markt
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  woensdag 6 maart 2024 @ 18:44:12 #169
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_212719175
quote:
1s.gif Op woensdag 6 maart 2024 16:34 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]
:D
Fijn dat je ook het menu hier neerzet, je maaltijd ziet er lekker uit :)
En de Wifi codes… ^O^
pi_212719757
quote:
0s.gif Op woensdag 6 maart 2024 18:20 schreef Fietsertje70 het volgende:

[..]
In het Sumo-pand?
EsPintxos
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_212740386
Ik post hier niet vaak (nog nooit gedaan volgens mij) maar nu maar wel eens. Gisteravond gegeten bij restaurant "De Steenen Tafel". Heb hier wel vaker gegeten, maar de laatste keer was al weer 5 jaar geleden. Toen was het het 10 jarig jubileum van ons eetclubje. Dit jaar eten we al 15 jaar iedere maand samen. Officieel is het jubileum in oktober maar omdat het restaurant te koop staat (ze stoppen in september) en we gebruik konden maken van een speciale aanbieding (6 gangen voor 75 euro) in het kader van de Restaurantweek hebben we de kans waargenomen.
En zoals altijd is het weer een feestje. De bediening is enorm vriendelijk en kundig, je voelt je echt "thuis".

Foto's maken met de mobiel is niet mijn sterkste kant maar hier komen wat plaatjes in de spoiler omdat ze zo groot zijn.

Totale prijs was 450 euro voor 4 personen inclusief drank (waarbij ik natuurlijk het meeste dronk, hoefde niet te rijden ;) )

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
We have far more in common than that which devides us..
  vrijdag 8 maart 2024 @ 13:30:26 #172
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212740433
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2024 13:25 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik post hier niet vaak (nog nooit gedaan volgens mij) maar nu maar wel eens. Gisteravond gegeten bij restaurant "De Steenen Tafel". Heb hier wel vaker gegeten, maar de laatste keer was al weer 5 jaar geleden. Toen was het het 10 jarig jubileum van ons eetclubje. Dit jaar eten we al 15 jaar iedere maand samen. Officieel is het jubileum in oktober maar omdat het restaurant te koop staat (ze stoppen in september) en we gebruik konden maken van een speciale aanbieding (6 gangen voor 75 euro) in het kader van de Restaurantweek hebben we de kans waargenomen.
En zoals altijd is het weer een feestje. De bediening is enorm vriendelijk en kundig, je voelt je echt "thuis".

Foto's maken met de mobiel is niet mijn sterkste kant maar hier komen wat plaatjes in de spoiler omdat ze zo groot zijn.

Totale prijs was 450 euro voor 4 personen inclusief drank (waarbij ik natuurlijk het meeste dronk, hoefde niet te rijden ;) )

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ziet er allemaal lekker uit.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 8 maart 2024 @ 20:09:41 #173
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_212745945
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2024 13:25 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik post hier niet vaak (nog nooit gedaan volgens mij) maar nu maar wel eens. Gisteravond gegeten bij restaurant "De Steenen Tafel". Heb hier wel vaker gegeten, maar de laatste keer was al weer 5 jaar geleden. Toen was het het 10 jarig jubileum van ons eetclubje. Dit jaar eten we al 15 jaar iedere maand samen. Officieel is het jubileum in oktober maar omdat het restaurant te koop staat (ze stoppen in september) en we gebruik konden maken van een speciale aanbieding (6 gangen voor 75 euro) in het kader van de Restaurantweek hebben we de kans waargenomen.
En zoals altijd is het weer een feestje. De bediening is enorm vriendelijk en kundig, je voelt je echt "thuis".

Foto's maken met de mobiel is niet mijn sterkste kant maar hier komen wat plaatjes in de spoiler omdat ze zo groot zijn.

Totale prijs was 450 euro voor 4 personen inclusief drank (waarbij ik natuurlijk het meeste dronk, hoefde niet te rijden ;) )

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:9

Mooi afscheid van dit restaurant. Leuk om dat met de eetclub te doen.
Spoilers!
pi_212746982
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 maart 2024 20:09 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
:9

Mooi afscheid van dit restaurant. Leuk om dat met de eetclub te doen.
Ik snap dat ze stoppen en wat anders willen gaan doen, maar ik hou m’n hart vast wie het gaat over nemen. Het heeft een geweldig uitzicht (het hoogste punt van Arnhem, 1x er naar toe gefietst, nooit meer) over een van de parken. En het zit in een watertoren uit 1928
We have far more in common than that which devides us..
pi_212747009
Prachtige en smakelijke gerechten ^O^ :Y)
pi_212750981
quote:
0s.gif Op woensdag 6 maart 2024 17:14 schreef Fietsertje70 het volgende:
ooooh, Koreaans. Ooit van kunnen genieten in Toronto. Weet iemand in Brabant een Koreaans restaurant?
Eindhoven en Antwerp zit ook een soju-bar. Geen idee uit welk deel je van Brabant moet komen :)
  zaterdag 9 maart 2024 @ 08:58:08 #177
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_212750988
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 maart 2024 08:57 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]
Eindhoven en Antwerp zit ook een soju-bar. Geen idee uit welk deel je van Brabant moet komen :)
Den Bosch, maar in Breda kom ik regelmatig.
  zondag 10 maart 2024 @ 20:12:45 #178
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212775940
Wanneer: 10-3-2024
Waar: Martha-Zaras Grieks Restaurant in Zandvoort.
Wat:
Nadat we overal goede recensies gelezen hadden van dit authentieke Griekse restaurant maar eens besloten om daar zelf ook eens te gaan eten.
Je wordt heel hartelijk ontvangen door Martha en ook de andere Griekse dame in de bediening is erg aardig en attent.

Voorgerecht:

Een plank vol met gebakken aubergines en courgettes met tzatziki voor Blues en gebakken mosselen met knoflook saus voor mij.
Nogal veel, maar erg smakelijk.

Hoofdgerecht:

We hadden gekozen voor de mixed-grill voor 2 personen, bestaande uit gyros, kipfilet, lamskoteletten, suflaki en suzuki gehaktstaaf. Daarbij werd patat en rijst geserveerd en konden we zelf van de saladebar allerlei soorten sla opscheppen.
Allemaal erg authentiek van smaak, maar soms een beetje aan de droge kant (suflaki en suzuki) en veel te veel voor ons.
Dat werd bij het afrekenen opgelost door ons een 'doggybag' met de restanten mee te geven en daar kregen we ook elk nog een glaasje ouzo van het huis bij aangeboden.


Totaal waren wij, inclusief wijn en frisdrank, 83,75 kwijt.
Gewoon lekker en authentiek Grieks eten met heel aardige gastvrouwen.
8/10

(telefoonfoto's, want camera vergeten)

[ Bericht 1% gewijzigd door golfer op 10-03-2024 20:19:44 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_212781120
Waar: Hofstede de Blaak
Wanneer: gister middag
Wat:

Even lunch met de vrouw om wat beter tot elkaar te komen, dus niet te veel gangen. Even snel. Flesje champagne erbij:

Amuses een macaron met thaise curry, super super, smaken ontwikkelde zich later in je mond en je proefde daarna steeds verschillende smaken. En de klassieker maar niet minder lekker de gekarammelisseerde tomaat met furikake.






Toen volgde nog een amuse namelijk tartaar van oester met weet ik niet meer, te heftig gesprek:


Daarna hadden we beide iets anders namelijk:
ZEEDUIVEL | KOKOS | GROENE CURRY | THAISE BASILICUM | JAPANSE MUNT
OF
BULGUR | POMPOEN | GELE BIET | GEITENKAAS | VADOUVAN | DUINDO




Toen hoofd gerecht ook beide anders namelijk:

GELDERSE HOEN | AARDAPPEL | CHAMPIGNON | WITLOF | DRAGON
OF
HEILBOT | SCHORSENEER | BOSUI | SHIITAKE | KERRIE




Beide waren ook weer fantastisch, helaas kwam toen een gerecht dat het cijfer dit keer flink omlaag gaat halen:

PEER | KARAMEL | AMANDEL | MASCARPONE | CHOCOLADE
OF
EPOISSE | UI | LAURIER | BRIOCHE | WITTE PORT

En dat was de epoisses, ik hou er van maar in die ui was het 3x niks. Het was ui ui ui smaak terwijl ik daar ook wel van houd maar dit was een misser in een top menu.




Kosten: weet niet precies 250 of zo
Cijfer: 7,5
  maandag 11 maart 2024 @ 11:18:38 #180
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212783848
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2024 02:28 schreef anndb het volgende:
Waar: Hofstede de Blaak
Wanneer: gister middag
Wat:

Even lunch met de vrouw om wat beter tot elkaar te komen, dus niet te veel gangen. Even snel. Flesje champagne erbij:
-knip-
Ziet er allemaal weer erg lekker uit, maar nog belangrijker...is de ruzie (??) opgelost en zijn jouw vrouw en jij nader tot elkaar gekomen tijdens dit etentje? 8-)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 11 maart 2024 @ 12:10:14 #181
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_212784304
Vrouw vindt dat @anndb teveel uit eten gaat, dus dat moest worden uitgepraat tijdens een etentje ;)
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_212801090
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2024 11:18 schreef golfer het volgende:

[..]
Ziet er allemaal weer erg lekker uit, maar nog belangrijker...is de ruzie (??) opgelost en zijn jouw vrouw en jij nader tot elkaar gekomen tijdens dit etentje? 8-)
Vrees dat er wel iets meer voor nodig is dan een etentje.
  dinsdag 12 maart 2024 @ 23:24:57 #183
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212805081
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2024 18:33 schreef anndb het volgende:

Vrees dat er wel iets meer voor nodig is dan een etentje.
Oeps. :'(
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 12 maart 2024 @ 23:32:10 #184
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212805125
Wanneer: 12-3-2024
Waar: The Decadente, Lissabon
Wat:
Onze eerste dag in Lissabon afgesloten met een etentje bij het restaurant van ons hotel, The Decadente.
Het concept is shared dining van kleine hapjes.

We hadden de volgende gerechten om te delen( brakke foto's):

Algarve garnalen met chicken skin en nori


Gerookte aubergine met knolselderij en amandelen.


Chargrilled groene kool met amandelsaus en citrus.


Ibericovarken met gerookte shiitakes en snijbiet.

Als dessert namen wij samengeperste komkommer met zwarte pepermerenque en limoen en vanille granita:

en
gekaramelliseerd citroenbrood, gerookte vanille creme en sinaasappel curd en met citroen ingespoten olijfolie:


Allemaal erg lekkere kleine gerechten die hoog op smaak waren.

Inclusief water en elk een glas Boina witte wijn waren we totaal 78,50 kwijt.

8/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 13 maart 2024 @ 13:12:49 #185
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_212809401
@golfer is jullie Portugees zo goed dat je al die ingrediënten naar het NL kan vertalen? Lissabon staat hier ook nog ergens in de Top5 te bezoeken steden, als we weer eens in Europa zijn. Ik kijk alvast uit naar de volgende review :Y
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_212809671
quote:
0s.gif Op woensdag 13 maart 2024 13:12 schreef flipsen het volgende:
@:golfer is jullie Portugees zo goed dat je al die ingrediënten naar het NL kan vertalen? Lissabon staat hier ook nog ergens in de Top5 te bezoeken steden, als we weer eens in Europa zijn. Ik kijk alvast uit naar de volgende review :Y
Wij spreken na wat wijntjes vloeibaar alle talen *) *)

Menu's zijn hier 2talig: port/eng
;)
  donderdag 14 maart 2024 @ 18:53:47 #187
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212826619
Wanneer: 13-3-2024
Waar: Sr. Fadorestaurant in Alfama, Lissabon
Wat:

Omdat we in Lissabon zijn kan je natuurlijk niet om een echt Fadorestaurant heen. Sr. Fado staat als 1 van de beste bekend.
We hadden al een paar weken geleden gereserveerd, want deze tent zit elke avond vol.
Het restaurant is gelegen in de mooie oude wijk Alfama.


De avond is een all-in programma voor een vaste prijs met wat voorgerechten, een hoofdgerecht voor 2 personen en een dessert, daarbij krijg je een liter water en 2x een halve liter rode of witte wijn. En natuurlijk tussendoor optredens van wat oude echte fadozangers en een zangeres, begeleid door 3 gitaristen.

Koude voorgerechten:

Olijven, een tapenade, kazen, een soort humussmeersels, rookvlees, brood en boter.

Warme voorgerechten:

Stukjes kip in een zoete saus en penne in een witte kaassaus.

Gezamenlijke hoofdgerecht:

Cataplana van varkensvlees en venusschelpen.

Dessert:

Stukjes fruit (appel en banaan, overgoten met yoghurt) en een taartpunt met noten.

Uiteraard ga je niet speciaal voor het eten naar dit restaurant, want de fado heeft voorrang.
Maar desondanks prima te eten en erg vriendelijke mensen in de bediening.

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 15-03-2024 15:10:06 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 15 maart 2024 @ 00:42:20 #188
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212831842
Wanneer: 14 maart 2024
Waar: Restaurant Consensual in Lissabon.
Wat:
Op onze laatste avond in Lissabon hebben we gegeten in een restaurant op loopafstand van ons hotel in de Bairro Alto, restaurant Consensual.
Moderne Portugese keuken. Alleen van te voren te reserveren en aanbellen om binnen te komen.

We besloten alleen voorgerechten, tussengerechten en desserts te nemen.
We begonnen met elk een glas wijn. Voor Blues een witte sauvignon blanc en voor mij een lokale droge witte wijn uit Lissabon, een Quinta do Gradil Branco. Heel erg lekker en voor Blues de reden om er later ook een glas van te bestellen.

Voorgerecht.

Trudie begon met een panacotta van paddenstoelen, vijg en walnoot:


Heel erg lekker!

Voor mij 3 profiterols gevuld met garnalen en voorzien van wat kaviaar. Hij kreeg er als complementerende wijn gratis een glas vinho verde bij:

Heerlijk!

Tussengerecht:

Blues had gekozen voor de tartaar van tonijn met little gem, bonitovlokken, rode biet, avocado en sesamzaad.

Heel erg lekker weer.

Voor mij Black Angus beef carpaccio:


Ook alweer helemaal prima.

Dessert.

Voor Blues ijs van geitenkaas met basilicumolie en kiwi:

Een heel aparte en lekkere combinatie.

Voor mij was er een bord met chocolade taart, hagelslag en pindakaas met een profiterol van chocolade, gevuld met crème en daarbij een physalis (kruisbes).
6
Alweer erg lekker.

Je verwacht niet dat er in zo'n klein achterafstraatje zo'n goed restaurant zit, maar het is een absolute aanrader. Ook mede door de heel vriendelijke en attente dames van de bediening.

Totaal waren we inclusief water en wijn 114 euro kwijt.
9,5/10 !
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 15 maart 2024 @ 01:30:21 #189
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_212831913
Geweldig, ook hoe het voorgerecht en nagerecht van Blues zijn opgediend :D Ik ben niet zo van "hoe gekker, hoe "beter", maar deze vind ik erg leuk. Gaat in de notities voor een eventueel bezoek aan Lissabon dit jaar *O*
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_212832100
Leuk restaurant met die glaasjes inderdaad.
Chocolade met pindakaas (en hagelslag) zouden meer restaurants mogen durven, zo'n lekkere combinatie :)

Goede terugreis!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_212888580
Elke dag buiten de deur gegeten maar weinig fotos. Wel van gisteren:

Wanneer: gisteren
Waar: Wolfslaar (*) te Breda
Wat:

Met een goede vriendin even gaan eten in Breda, teijfelden tussen Chocolat en Wolfslaar maar gezien ze me zo mee neemt naar parijs Wolfslaar dus.

Eerste amuses waren een bitterbal van kreeft en een hartige wafel:



We gingen voor het 4 gangen menu aangezien we redelijk laat waren en a la carte niet meer kon;

Volgende amuse was knolselder op diverse manieren:



Als voorgerecht steak tartare maar zoals ik die nog nooit heb gegeten, met xo saus en andere aziatische smaken, heel speciaal:



Hierna diverse bereidingen van gevogelte, duif, foie gras etc:



Tarbot met truffel:


Passievrucht en chocolade dessert:


Service top, eten geweldig, wolfslaar is echt een aanrader.

Kosten: 285 euro
pi_212888914
Ziet er weer fantastisch uit @anndb!
Veel plezier en goed weer hopelijk in Parijs.
Hoop dat je daar ook lekker uit eten gaat/kunt.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_212901491
Waar: Girafe, Parijs
Wanneer: gisteren
Wat:

Lunch bij Girafe, moeilijk om een plaats te krijgen gezien Rihanna en dergelijke hier komen lunchen maar zwaar overrated. Ook nog eens ruzie met mijn vriendin dus zit nu in de trein terug.

Spaghetti met kreeft beide, en geen idee meer wat het kostte door alles:



pi_212901620
@anndb zonde van de ruzie, dat eet een stuk minder fijn...sterkte ermee
pi_212908079
Moeilijk @anndb. Niet leuk dat je terug moest. Sterkte met alles -O-
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  donderdag 21 maart 2024 @ 20:46:12 #196
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_212908163
Eten ziet er heerlijk uit maar het klinkt allemaal heel naar verder, veel sterkte
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 21 maart 2024 @ 21:01:55 #197
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212908326
Lastige keuzes hoor: lekker uit eten gaan of een optimale relatie met je vriendin hebben. (garpje)

Sterkte.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 25 maart 2024 @ 12:27:51 #198
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212952825
Wanneer: 24-03-2024
Waar: Restaurant Moustique in Haarlem.
Wat:

Al eerder (in september 2021) hadden we dit restaurant bezocht en destijds waren wij er erg enthousiast over.
Dit keer vielen ons een paar zaken wat tegen.
We hadden gekozen voor het 4-gangenmenu van de chef.

We begonnen met erg lekker brood met daarbij buffelboter met viooltjes:


Daarna volgde een drietal amuses:

Een gel met daarin rauwe tartaar van corvina, een mouse van kokos met een lekker pittige bite en een poffertje met daarop steak tartaar met bieslook.

1e gerecht:


Een coulis van waterkers met daarop wat rauwe Spaanse rode garnalen, een bisque en wat nog onrijpe aardbeien met een gel van kokos. Los daarbij (niet op de foto) kregen we nog een schaaltje met daarin een tartaar van garnalen met een schuim van zee-egel.
Erg weinig voor een gerecht en niet echt hoog op smaak. (de kok heeft ervoor gekozen geen zout en/of peper op tafel te plaatsen).

2e gerecht:


Een stukje gebakken skrei (heel weinig) op een mousseline van aardappel en en gewokte andijvie met op de skrei wat mosterdzaadjes, een tartaartje van oester, kruimels eiwit en eigeel en bieslook en daarbij een champagne beurre blanc.
Alweer wat aan de flauwe kant.

3e gerecht:

Het hoofdgerecht. We waren vergeten een foto te maken toen het net werd opgediend, dus pas halverweg een foto van een al aangebroken gerecht. :@

Van links naar rechts: een torentje van gadogado met een kwarteleitje, een gebakken bimi met tempura met huisgemaakte sambal, entrecote (3 kleine stukjes), gebakken sushirijst en rendang in een koolblad. Daarbij werd een saus van miso en gefermenteerde soja geserveerd.
Alweer vrij weinig voor een hoofdgerecht.

4e gerecht:


Het dessert.
Een mooi opgemaakt bordje met daarop een pecannoot mousse met een kletskop, passievruchtmousse, chocolade met koffie-ijs en een saus van pecannoot.
Erg lekker en wat ons betreft het hoogtepunt van de avond.

We dronken er allebei 2 glazen wijn bij en vroegen om een fles plat water.
Bij de afrekening schrokken we nogal, want voor een fles water werd maar liefst 8 euro in rekening gebracht. Belachelijk.

Uiteindelijk waren we in totaal voor dit alles 159 euro kwijt.
Wat ons betreft te duur voor hetgeen geboden werd en na de 9/10 uit 2021 komen we nu niet verder dan een 7/10.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_212955005
Wat zonde na zo'n goede eerste indruk. Niet erg als er geen peper en zout staat, maar dan moet het wel smaakvol genoeg zijn van zichzelf vind ik.

Zie dat (een glas?) tapwater al 4 euro is, duurder dan frisdrank. Dat gaat echt nergens over.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 25 maart 2024 @ 16:41:52 #200
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_212955624
Dat eerste gerecht klinkt echt bijzonder onaangenaam

Water zou gratis moeten zijn, echt, wat een idioterie is dat toch. Horeca maakt zichzelf kapot zo. Je voelt je steeds meer genaaid als je de rekeningen van tegenwoordig ziet
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')