abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 21 maart 2024 @ 21:01:55 #197
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212908326
Lastige keuzes hoor: lekker uit eten gaan of een optimale relatie met je vriendin hebben. (garpje)

Sterkte.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 25 maart 2024 @ 12:27:51 #198
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212952825
Wanneer: 24-03-2024
Waar: Restaurant Moustique in Haarlem.
Wat:

Al eerder (in september 2021) hadden we dit restaurant bezocht en destijds waren wij er erg enthousiast over.
Dit keer vielen ons een paar zaken wat tegen.
We hadden gekozen voor het 4-gangenmenu van de chef.

We begonnen met erg lekker brood met daarbij buffelboter met viooltjes:


Daarna volgde een drietal amuses:

Een gel met daarin rauwe tartaar van corvina, een mouse van kokos met een lekker pittige bite en een poffertje met daarop steak tartaar met bieslook.

1e gerecht:


Een coulis van waterkers met daarop wat rauwe Spaanse rode garnalen, een bisque en wat nog onrijpe aardbeien met een gel van kokos. Los daarbij (niet op de foto) kregen we nog een schaaltje met daarin een tartaar van garnalen met een schuim van zee-egel.
Erg weinig voor een gerecht en niet echt hoog op smaak. (de kok heeft ervoor gekozen geen zout en/of peper op tafel te plaatsen).

2e gerecht:


Een stukje gebakken skrei (heel weinig) op een mousseline van aardappel en en gewokte andijvie met op de skrei wat mosterdzaadjes, een tartaartje van oester, kruimels eiwit en eigeel en bieslook en daarbij een champagne beurre blanc.
Alweer wat aan de flauwe kant.

3e gerecht:

Het hoofdgerecht. We waren vergeten een foto te maken toen het net werd opgediend, dus pas halverweg een foto van een al aangebroken gerecht. :@

Van links naar rechts: een torentje van gadogado met een kwarteleitje, een gebakken bimi met tempura met huisgemaakte sambal, entrecote (3 kleine stukjes), gebakken sushirijst en rendang in een koolblad. Daarbij werd een saus van miso en gefermenteerde soja geserveerd.
Alweer vrij weinig voor een hoofdgerecht.

4e gerecht:


Het dessert.
Een mooi opgemaakt bordje met daarop een pecannoot mousse met een kletskop, passievruchtmousse, chocolade met koffie-ijs en een saus van pecannoot.
Erg lekker en wat ons betreft het hoogtepunt van de avond.

We dronken er allebei 2 glazen wijn bij en vroegen om een fles plat water.
Bij de afrekening schrokken we nogal, want voor een fles water werd maar liefst 8 euro in rekening gebracht. Belachelijk.

Uiteindelijk waren we in totaal voor dit alles 159 euro kwijt.
Wat ons betreft te duur voor hetgeen geboden werd en na de 9/10 uit 2021 komen we nu niet verder dan een 7/10.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_212955005
Wat zonde na zo'n goede eerste indruk. Niet erg als er geen peper en zout staat, maar dan moet het wel smaakvol genoeg zijn van zichzelf vind ik.

Zie dat (een glas?) tapwater al 4 euro is, duurder dan frisdrank. Dat gaat echt nergens over.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 25 maart 2024 @ 16:41:52 #200
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_212955624
Dat eerste gerecht klinkt echt bijzonder onaangenaam

Water zou gratis moeten zijn, echt, wat een idioterie is dat toch. Horeca maakt zichzelf kapot zo. Je voelt je steeds meer genaaid als je de rekeningen van tegenwoordig ziet
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 25 maart 2024 @ 16:59:33 #201
131800 Tarado
capô de fusca
pi_212955854
quote:
1s.gif Op maandag 25 maart 2024 16:41 schreef Molo het volgende:
Dat eerste gerecht klinkt echt bijzonder onaangenaam

Water zou gratis moeten zijn, echt, wat een idioterie is dat toch. Horeca maakt zichzelf kapot zo. Je voelt je steeds meer genaaid als je de rekeningen van tegenwoordig ziet
Het kost hun ook wel geld uiteraard maar het ligt bij de consument nogal gevoelig dus je kan het beter gewoon incalculeren bij het menu.
pi_212956691
quote:
1s.gif Op maandag 25 maart 2024 16:41 schreef Molo het volgende:
Dat eerste gerecht klinkt echt bijzonder onaangenaam

Water zou gratis moeten zijn, echt, wat een idioterie is dat toch. Horeca maakt zichzelf kapot zo. Je voelt je steeds meer genaaid als je de rekeningen van tegenwoordig ziet
Ik ben het wel eens met dat horeca zichzelf kapot maakt maar als @golfer schrikt van de prijs van een fles plat water dan had hij maar moeten bedelen om kraanwater. Voor spa blauw of welk merk ze ook maar serveren in een fles moet je gewoon betalen en dan is 8 euro tegenwoordig gewoon een normale prijs (in Nederland).
  maandag 25 maart 2024 @ 18:26:32 #203
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212956778
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2024 18:15 schreef Jeroboam het volgende:


Ik ben het wel eens met dat horeca zichzelf kapot maakt maar als @:golfer schrikt van de prijs van een fles plat water dan had hij maar moeten bedelen om kraanwater. Voor spa blauw of welk merk ze ook maar serveren in een fles moet je gewoon betalen en dan is 8 euro tegenwoordig gewoon een normale prijs (in Nederland).
Dit was gewoon kraanwater in een fles met het merk van het restaurant erop. En bedelen, daar doe ik niet aan. :6

[ Bericht 8% gewijzigd door golfer op 25-03-2024 18:31:41 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 25 maart 2024 @ 18:33:23 #204
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_212956851
Vriend van mij heeft een Steak Frites en serveert iedere tafel gratis een karaf ijswater, sinds hij dat doet verkoopt ie minder bier en fris, maar veel meer wijn en daar is de marge (absoluut en procentueel) veel groter op. Hij is nog steeds blij dat ik hem dat eens aangeraden heb te doen.
  maandag 25 maart 2024 @ 19:23:03 #205
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_212957563
63 euro voor 4 gangen en amuses pp? Is niet echt overdreven duur, mits goed klaargemaakt.
pi_212959026
quote:
1s.gif Op maandag 25 maart 2024 18:26 schreef golfer het volgende:

[..]
Dit was gewoon kraanwater in een fles met het merk van het restaurant erop. En bedelen, daar doe ik niet aan. :6
Dan moet je dat er even bij vermelden maar maakt je klacht wel meer gegrond, sterkte met het verwerken!
pi_212959447
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2024 16:59 schreef Tarado het volgende:

[..]
Het kost hun ook wel geld uiteraard maar het ligt bij de consument nogal gevoelig dus je kan het beter gewoon incalculeren bij het menu.
Zulke dingen irriteren mij ook wel, en verpesten de herinnering nogal. Het idee van uitgemolken te worden overheerst dan, terwijl je het inderdaad beter kunt verwerken in de rest van de prijs, zodat dat vervelende gevoel achterwege blijft.
Ik de k overigens niet dat de horeca kapot gaat, probeer maar eens een tafel op vrij- of zaterdagavond te krijgen zonder reserveren.
anonieme razernist
  maandag 25 maart 2024 @ 21:14:23 #208
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_212959538
quote:
2s.gif Op maandag 25 maart 2024 21:08 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Zulke dingen irriteren mij ook wel, en verpesten de herinnering nogal. Het idee van uitgemolken te worden overheerst dan, terwijl je het inderdaad beter kunt verwerken in de rest van de prijs, zodat dat vervelende gevoel achterwege blijft.
Ik de k overigens niet dat de horeca kapot gaat, probeer maar eens een tafel op vrij- of zaterdagavond te krijgen zonder reserveren.
Dat laatste klopt zeker ja, het is echt idioot
Steeds lagere kwaliteit, onbeschofte bediening en veel te hoge prijzen. En toch gewoon alles vol hebben, koekoek :')
Ik ga graag en veel uit eten maar doe het toch echt steeds minder om deze redenen.
In Nederland iig
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_212964660
Zijn er mensen hier die weleens in hun eentje in zo'n luxe (michelinster) restaurant geweest zijn?
  dinsdag 26 maart 2024 @ 18:39:52 #210
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212968359
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2024 12:24 schreef QWARQTAARTJE het volgende:
Zijn er mensen hier die weleens in hun eentje in zo'n luxe (michelinster) restaurant geweest zijn?
@Iwanius deed niet anders. :')
Vroeg allerlei zaken nogmaals uit en stak daarna z'n sigaar op. :7
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 26 maart 2024 @ 19:07:32 #211
63722 z80
I fink you freaky
pi_212968680
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2024 12:24 schreef QWARQTAARTJE het volgende:
Zijn er mensen hier die weleens in hun eentje in zo'n luxe (michelinster) restaurant geweest zijn?
Ja. Ik ga zo goed als altijd alleen uit eten. En dus ook de duurdere tenten.
Dit geeft alleen een uitdaging. In Nederland is een enkele gast niet echt gewild. Zeker een zaak die altijd vol zit is een tafel bemachtigen lastig, of helemaal niet mogelijk.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_212968800
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2024 19:07 schreef z80 het volgende:

[..]
Ja. Ik ga zo goed als altijd alleen uit eten. En dus ook de duurdere tenten.
Dit geeft alleen een uitdaging. In Nederland is een enkele gast niet echt gewild. Zeker een zaak die altijd vol zit is een tafel bemachtigen lastig, of helemaal niet mogelijk.
Ja precies, reserveren begint bij 2 personen. Ja, ik zou mij daar dan een beetje zien zitten, dus ik zou eerder een shoarmatent pakken
pi_212968809
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2024 19:07 schreef z80 het volgende:

[..]
Ja. Ik ga zo goed als altijd alleen uit eten. En dus ook de duurdere tenten.
Dit geeft alleen een uitdaging. In Nederland is een enkele gast niet echt gewild. Zeker een zaak die altijd vol zit is een tafel bemachtigen lastig, of helemaal niet mogelijk.
Ahhh. Ik wil wel een x mee je gezelschap houden hoor ;)
pi_212969178
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2024 12:24 schreef QWARQTAARTJE het volgende:
Zijn er mensen hier die weleens in hun eentje in zo'n luxe (michelinster) restaurant geweest zijn?
In m’n eentje wil ik toch wat vlotter eten. Ze kunnen vaak de gerechten wel wat sneller later doorkomen, maar in zo’n luxe tent zijn ze toch gericht op een avondvullend programma.
  dinsdag 26 maart 2024 @ 20:14:51 #215
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_212969656
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2024 19:39 schreef DIJK het volgende:

In m’n eentje wil ik toch wat vlotter eten. Ze kunnen vaak de gerechten wel wat sneller later doorkomen, maar in zo’n luxe tent zijn ze toch gericht op een avondvullend programma.
Nee hoor. Jij, als gast, bepaalt het tempo.
Als je wat sneller de diverse gangen wilt laten doorkomen, kan je dat gewoon aangeven.
Juist bij zulke restaurants zullen ze altijd de wensen van de gast voorop stellen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_212971218
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2024 20:14 schreef golfer het volgende:

[..]
Nee hoor. Jij, als gast, bepaalt het tempo.
Als je wat sneller de diverse gangen wilt laten doorkomen, kan je dat gewoon aangeven.
Juist bij zulke restaurants zullen ze altijd de wensen van de gast voorop stellen.
Dat is ook mijn ervaring. Bij binnenkomst: "We moeten uiterlijk de bus van 22:13 hebben." En ze weten het precies zo te timen dat je precies 5 minuten eerder bij de bushalte staat. Een geen seconde gehaast of verveeld.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_212971498
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 maart 2024 18:39 schreef golfer het volgende:

[..]
@:Iwanius deed niet anders. :')
Vroeg allerlei zaken nogmaals uit en stak daarna z'n sigaar op. :7
Ik mis die reviews
pi_212971572
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2024 22:01 schreef Ace1 het volgende:

[..]
Ik mis die reviews
Je bent 1 van de weinigen.
pi_212971749
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 maart 2024 22:06 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]
Je bent 1 van de weinigen.
Oh? Heb je een poll gedaan?

Ik vond ze ook lollig.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_212972991
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2024 22:01 schreef Ace1 het volgende:

[..]
Ik mis die reviews
Was altijd genieten. Erg jammer dat hij door een paar haters is weggepest
Op dinsdag 9 december 2025 20:10 schreef Haags het volgende:
De enige goede Rus is een dode Rus.
  woensdag 27 maart 2024 @ 08:19:41 #221
131278 moemoe
#teampanda
pi_212973963
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2024 22:01 schreef Ace1 het volgende:

[..]
Ik mis die reviews
Ik mis ze ook.
pi_212990958
Ons bedrijfsrestaurant.


Het buffetbordje volgeschept. Garnalen, surimi met broccoli, gegrilde courgette en Griekse risotto met nog wat andere groentjes.


Collega had een broodje Zalmsashimi met wasabicreme, sla en iets van een crumble.

Totale kosten: 1.75 voor het buffet en 1.50 voor het broodje :o
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_212991422
Wat een fijn bedrijfsrestaurant! :D
pi_212991457
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2024 12:50 schreef Knipoogje het volgende:
Ons bedrijfsrestaurant.

[ afbeelding ]
Het buffetbordje volgeschept. Garnalen, surimi met broccoli, gegrilde courgette en Griekse risotto met nog wat andere groentjes.

[ afbeelding ]
Collega had een broodje Zalmsashimi met wasabicreme, sla en iets van een crumble.

Totale kosten: 1.75 voor het buffet en 1.50 voor het broodje :o
Waar werk jij? Die prijzen....
Zijn die er nog? Bedrijfsrestaurants die nog vlees/vis in het assortiment hebben? Dat is nieuw voor mij.
pi_212992152
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2024 13:20 schreef Vincent_student het volgende:

[..]
Waar werk jij? Die prijzen....
Zijn die er nog? Bedrijfsrestaurants die nog vlees/vis in het assortiment hebben? Dat is nieuw voor mij.
Salarissen liggen wat ondergemiddeld bij ons, maar het bedrijfsrestaurant is een hele mooie secundaire arbeidsvoorwaarde. Vlees wordt inderdaad beperkt geserveerd in het buffet, maar wel pulled chicken als uitzondering ;)
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_212992263
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2024 12:50 schreef Knipoogje het volgende:
Ons bedrijfsrestaurant.

[ afbeelding ]
Het buffetbordje volgeschept. Garnalen, surimi met broccoli, gegrilde courgette en Griekse risotto met nog wat andere groentjes.

[ afbeelding ]
Collega had een broodje Zalmsashimi met wasabicreme, sla en iets van een crumble.

Totale kosten: 1.75 voor het buffet en 1.50 voor het broodje :o
Wow! Dat is een fijn en goed bedrijfsrestaurant :o
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_212992307
Zal de RRS wel vaak afgeroepen worden daar…
U MAD?
pi_212992531
Mooie prijzen en ziet er goed uit!
pi_212992570
quote:
1s.gif Op donderdag 28 maart 2024 14:40 schreef Blues het volgende:
Mooie prijzen en ziet er goed uit!
Ik heb deze gerechten nog nooit gemaakt (ik lust geen zalm en garnalen), maar ik denk dat als je die twee dingen thuis bereidt, dat je aardig in de richting komt van deze prijzen.
pi_212992666
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2024 14:44 schreef Vincent_student het volgende:

[..]
Ik heb deze gerechten nog nooit gemaakt (ik lust geen zalm en garnalen), maar ik denk dat als je die twee dingen thuis bereidt, dat je aardig in de richting komt van deze prijzen.
Ik kan niet voor die prijs koken hoor. Er zit voor een paar euro zalm op dat broodje!

Anyway terug naar de recensies!
beter een knipoog dan een blauw oog
  zaterdag 30 maart 2024 @ 20:52:55 #231
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_213026634
Wanneer: 30-3-2024
Waar: Restaurant Franzen in Haarlem.
Wat:

Naar aanleiding van goede reviews bij Diningcity, gebruik gemaakt van een Restaurantweek-aanbieding bij Restaurant Franzen in Haarlem.
Eerder werkte de naamgever Martijn Franzen als kok/eigenaar bij Stempels en restaurant Hout, maar die laatste ging failliet Nu heeft hij een onderkomen gevonden op de begane grond van Hotel Raecks.

Wij kregen het 4-gangen verrassingsmenu van de chef.

1e gerecht:

Gebakken roodbaarsfilet op een bedje van spinazie met met tomaat, sla, pastinaak, pastinaaksnippers en een groene currydressing. Lekker fris begin en prima van smaak.

2e gerecht:

Risotto met mascarpone, chorizo, serranoham en pesto-olie.
Alweer helemaal goed van smaak.

3e gerecht:

Rundersukade met paddenstoelen, ravioli van paddenstoel en truffel, worteltjes, prei, haricots verts, parmezaan en een rode wijnsaus.
Heel erg lekker!

4e gerecht (dessert):

Een soort reep (bar) van karamel en cake, druiven, kokos-ijs en een vanille-aardbeiensausje.
Gewoon weer lekker.

Blues begon met een glas rode montepulciano en schakelde verder over op wat ik ook dronk: een glas frisse Sauvignon Blanc. Daarbij een fles gratis water.

Allemaal prima en attente bediening.

Totaal waren we , inclusief drank, 93 euro kwijt.
Komen zeker nog wel eens hier terug. Gewoon goede (niet echt speciale) gerechten voor een prima prijs.
Prijs/kwaliteit: 8/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 30 maart 2024 @ 22:42:40 #232
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_213028815
Wij aten gisteren het lunchmenu bij O & O in St. Willebrord. Stond al wat langer op mijn verlanglijstje en toen ik eind januari hoorde van iemand dat ze daar geweest was bij de lunch en hoe goed het was inclusief non-alcoholische bijbehorende drankjes hebben we gereserveerd. We waren gisteren 21 jaar samen dus hadden wat te vieren.
Ik heb geen foto's gemaakt want daar houd mijn man niet van, maar dit was het menu:

3 amuses - Laksa, Linzen en gepofte rijst

Irish Mór Oester N°3 – Balinese Style
Schotse Zalm – Green Curry, Ají Amarillo, Thai Basil
Chawanmushi – Razor Clam, Corail, Dulse Wier

Zeebaars & Langoustine
Shiitake, Ginger, Eggplant & Miso

Noorse coquille
10g Imperial Heritage Trésor caviar

Three Style Dim Sum

Peking Style Duck
Chipotle Hoi Sin, Sesame, Shiso, Wu Gok

Lychee, Mango, Meringue, Cassia Flower Buds
Pistachio, Kaffir Lime

Hele bijzondere smaakcombinaties en met de drankjes erbij bijna een dubbele hoeveelheid gerechten qua beleving. Meestal kan ik smaken wel herkennen, maar in dit geval waren het veel onbekende onderdelen wat het nog specialer maakte.
Totale prijs 511,50 voor 2 personen voor 6 gangen, 2 non-alcoholische aperitieven, 5 bijbehorende non-alcoholische drankjes en onbeperkt water en het was het waard.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_213067331
Waar: Sec oisterwijk
Wanneer: maandag, paasbrunch
Wat:

Paasbrunch bij sec dus, ik had zelf niet zo'n zin om te gaan maar de vrouw wou perse iets doen, dus dat is het geworden maar. En het was wel lekker! We kregen eerst een bordje om te delen met gerookte ribeye, steak tartare en huisgerookte zalm:



Slechte foto maar schaaldierenrisotto met tongschar en groene asperge:


Toen lam met aubergine:


En een champagne en witte chocolade dessert:


Kosten weet ik niet precies meer maar uit mijn hoofd menu per persoon 37,50 en we hadden een fles water en fles prosecco van 40 euro.

Cijfer: 8/10
pi_213070879
Waar: De Huyskamer Esbeek
Wanneer: Nu
Wat:

Gezien ik momenteel een halve zwerver ben en van hotel tot hotel leef en nog niet in kan checken in mijn volgende hotel even nu aan het lunchen bij de Huyskamer in Esbeek. Vroeger het landgoed, en eerlijk gezegd was het vroeger beter maar de lunch had wat hoogtepunten en oke geen diepte punten maar "normale" gerechten.

Bediening is overigens wel nog het zelfde en super!

Ik ging voor het 4 gangen lunch menu

Als amuse kreeg ik gorgonzola ijs met een schuim van rode biet, lekker!



Gezien ik zo vroeg was kon ik kiezen waar ik ging zitten, bij de openhaard dus:



Als voorgerecht een roulleau van skrei met parmaham en fregola met citroen. Was wel lekker en oke maar ben niet zo'n fan van koude vis, tenzij sushi of zo maar dit was gewoon gegaarde vis maar dan koud. En de citroen overheerste wat.



Hoofdgerecht was ook redelijk, biefstuk met wortel bereidingen en een stuk gestoofd rund. Als het gestoofde er niet bij zou zitten vond ik het niks, nu was dat het lekkerste. Veel overheersende wortel en paar stukjes biefstuk vind ik nou niet zou speciaal:



Kaasplankje was goed, wel grote porties maar op zich is dat niet slecht natuurlijk. Een Italiaanse gerijpte geitenkaas, epoisses (mijn favoriet) en Achelse blauwe. Goed!



Dessert was eigenlijk het beste ens speciaalste, een cakeje van hele donkere chocolade, sabayon van bruin bier, ijs van bier, speciaal en lekker!



Kosten: Geen idee ik zit hier nu nog
Cijfer: 7/10
pi_213073473
@anndb; vind het naar om te lezen dat je privé in een moeilijke tijd zit. Des te knap dat je nog uit eten gaat, hiervan kunt genieten, en het blijven posten :) :*

Sec ziet er goed uit voor de prijs! Had alleen, gezien de verdere gerechten, geen standaard boterhammen verwacht bij de eerste gang maar niks mis mee.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_213073986
quote:
1s.gif Op woensdag 3 april 2024 17:53 schreef FutureFairytale het volgende:
@:anndb; vind het naar om te lezen dat je privé in een moeilijke tijd zit. Des te knap dat je nog uit eten gaat, hiervan kunt genieten, en het blijven posten :) :*

Sec ziet er goed uit voor de prijs! Had alleen, gezien de verdere gerechten, geen standaard boterhammen verwacht bij de eerste gang maar niks mis mee.
Hier sluit ik me helemaal bij aan.

Sterkte @anndb!

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 03-04-2024 18:40:08 ]
pi_213078760
Dank jullie allen voor de steun, en uit huis gezet is een groot woord maar komt het in feite wel op neer. Zit nu weekje center parcs tot oplevering ander appartement voor mezelf.

Vanavond uit eten geweest bij Monahr Tilburg met 1 ster:

Amuses:
Venkel appel fragola en curry:


Passievrucht, paling en nog iets? lette niet echt op:


Echt geen idee weer wat dit was (ik was in gezelschap en in gesprek):


Brood met geitenboter:


Voorgerecht was een bereiding van oester met oesterblad en granite van oester, ik ben geen oester fan en en mijn tafel genoot ook niet - ze vroegen wel of ze iets anders nog moesten maken dat was wel netjes maar hebben gezegd zo is goed:


Toen een vegetarische bereiding van kaas en yoghurt:


Hierna hadden we nog een gang maar beide telefoons waren leeg, was signature dish van de chef namelijk gepocheerde tarbot met schuim van zeewater, was erg lekker maar dus geen foto.

Toen Hert met zwezerik:


En dessert draaide vooral om smaken met citroengras:


Cijfer: 8/10
Kosten: 370 euro met paar glazen rode wijn en 2 glazen champagne
  donderdag 4 april 2024 @ 08:08:44 #238
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_213079576
Sterkte Anndb, hoop dat het naast goede gerechten, je ook privé wat beter moge gaan.

Tevens nu zin in brood met geitenboter en gebakken zwezerik :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_213080694
quote:
0s.gif Op donderdag 4 april 2024 01:24 schreef anndb het volgende:
Dank jullie allen voor de steun, en uit huis gezet is een groot woord maar komt het in feite wel op neer. Zit nu weekje center parcs tot oplevering ander appartement voor mezelf.

Vanavond uit eten geweest bij Monahr Tilburg met 1 ster:

Amuses:
Venkel appel fragola en curry:
[ afbeelding ]

Passievrucht, paling en nog iets? lette niet echt op:
[ afbeelding ]

Echt geen idee weer wat dit was (ik was in gezelschap en in gesprek):
[ afbeelding ]

Brood met geitenboter:
[ afbeelding ]

Voorgerecht was een bereiding van oester met oesterblad en granite van oester, ik ben geen oester fan en en mijn tafel genoot ook niet - ze vroegen wel of ze iets anders nog moesten maken dat was wel netjes maar hebben gezegd zo is goed:
[ afbeelding ]

Toen een vegetarische bereiding van kaas en yoghurt:
[ afbeelding ]

Hierna hadden we nog een gang maar beide telefoons waren leeg, was signature dish van de chef namelijk gepocheerde tarbot met schuim van zeewater, was erg lekker maar dus geen foto.

Toen Hert met zwezerik:
[ afbeelding ]

En dessert draaide vooral om smaken met citroengras:
[ afbeelding ]

Cijfer: 8/10
Kosten: 370 euro met paar glazen rode wijn en 2 glazen champagne
Prachtige lekkere gerechten.
Lijkt net of die yoghurt en kaas nog niet in het midden waren geschoven :D

en veel sterkte, lastige tijd voor je :*
  donderdag 4 april 2024 @ 10:14:21 #240
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_213080736
quote:
0s.gif Op donderdag 4 april 2024 01:24 schreef anndb het volgende:
Dank jullie allen voor de steun, en uit huis gezet is een groot woord maar komt het in feite wel op neer. Zit nu weekje center parcs tot oplevering ander appartement voor mezelf.

Vanavond uit eten geweest bij Monahr Tilburg met 1 ster:

Amuses:
Venkel appel fragola en curry:
[ afbeelding ]

Passievrucht, paling en nog iets? lette niet echt op:
[ afbeelding ]

Echt geen idee weer wat dit was (ik was in gezelschap en in gesprek):
[ afbeelding ]

Brood met geitenboter:
[ afbeelding ]

Voorgerecht was een bereiding van oester met oesterblad en granite van oester, ik ben geen oester fan en en mijn tafel genoot ook niet - ze vroegen wel of ze iets anders nog moesten maken dat was wel netjes maar hebben gezegd zo is goed:
[ afbeelding ]

Toen een vegetarische bereiding van kaas en yoghurt:
[ afbeelding ]

Hierna hadden we nog een gang maar beide telefoons waren leeg, was signature dish van de chef namelijk gepocheerde tarbot met schuim van zeewater, was erg lekker maar dus geen foto.

Toen Hert met zwezerik:
[ afbeelding ]

En dessert draaide vooral om smaken met citroengras:
[ afbeelding ]

Cijfer: 8/10
Kosten: 370 euro met paar glazen rode wijn en 2 glazen champagne
Ziet er allemaal weer lekker uit.
Sterkte verder.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 4 april 2024 @ 11:33:44 #241
168739 Red_85
'echt wel'
pi_213081592
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2024 12:50 schreef Knipoogje het volgende:
Ons bedrijfsrestaurant.

[ afbeelding ]
Het buffetbordje volgeschept. Garnalen, surimi met broccoli, gegrilde courgette en Griekse risotto met nog wat andere groentjes.

[ afbeelding ]
Collega had een broodje Zalmsashimi met wasabicreme, sla en iets van een crumble.

Totale kosten: 1.75 voor het buffet en 1.50 voor het broodje :o
Wees gezegend met zo'n kantine :D

Niet dat ik gelovig ben, maar gewoon de term.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_213087599
Die gepocheerde tarbot vond ik ook heerlijk bij Monarh! Verder zie ik tevens veel licht aangepaste gerechten van vorig jaar.
pi_213089861
quote:
0s.gif Op donderdag 4 april 2024 19:26 schreef Ace1 het volgende:
Die gepocheerde tarbot vond ik ook heerlijk bij Monarh! Verder zie ik tevens veel licht aangepaste gerechten van vorig jaar.
Ja ik ben er nu paar keer geweest en het wijzigt niet super veel nee. Het was ook niet mega druk, maargoed als ze dat zelf goed vinden dan prima natuurlijk. Maar bij andere (sterren) zaken veranderd er wel meer ja, bijv de amuses had ik een hele tijd geleden ook al op.

Goed vanavond griek dus;

Waar: Sirtaki in Valkenswaard
Wanneer: net
Wat:

Ik had eigenlijk geen zin meer om uit eten te gaan maar diegene waarmee ik was wou gaan eten, nou vooruit dan. Sirtaki dus om toch even wat anders te proeven aan smaken dan afgelopen dagen. Was onverwacht goed! Ze bestaan blijkbaar sinds 1988 en het was voor een donderdag avond toch flink druk ook nog terwijl ze plek hebben voor 156 couverts. Lekker gegeten!

Vooraf had ik de warme meze:



Lekker allemaal, wel veel knoflook in de tzatziki maargoed slaap toch alleen vannacht.

Hierna voor tafelgenoot bifteki met gyros en voor mij souvlaki met gyros:



Samen met 2 rode wijn, appelsap en 2 cola zero en 2 ouzo van het huis 80 euro.
Cijfer: 8,5 - wel een echt goede griek, de moeite wel om als je in de buurt bent en zin hebt in Grieks om heen te gaan. Erg vriendelijk personeel ook.
pi_213117879
Waar: Pig & Rye, Tilburg
Wanneer: afgelopen Vrijdag
Wat:

Pig & Rye is een nieuw concept (al wat jaren) wat vroeger de bakkerij van Luc was, eerst was het nog als lunch concept met nog brood verkopen en nu enkel nog lunch en in het weekend diner ook. Lunch had ik hier al op, diner nog niet. Op vrijdag is het ook noodle day dus naast de gebruikelijke kaart ook noodles waar wij voor gingen.

Alles op de kaart zag er heerlijk uit, ook de normale hoofdgerechten maar ik had de paling tonkotsu al eens als lunch op en sja... daar ging toch dan de voorkeur naar uit.

Goed we begonnen eerst met wat bites, Joselito chorizo, huisgebakken brood (uiteraard bij een bakker) met goede boter en chips met zure room en kaviaar (Royal Belgium). Hierbij dronken we een gin tonic (monkey 47) en een tequila sunrise met eigen gemaakte kombucha (top!!!)





Allemaal erg lekker, super start van een perfect diner.
Zoals gezegd gingen wij voor de noodles maar de menu kaart:


Als voorgerecht, sja, alles vond ik lekker van de kaart maar een klassieke garnalen cocktail werd het voor mij, en klassiek en perfect was die ook (beste ooit?) en de burrata erg smakelijk ook met de baba ganoush.




Hierna ja alles van hoofdgerechten had ik lekker gevonden, maar gezien ik de paling tonkotsu al eens op had en een paling liefhebber ben ging ik daarvoor, en tafelgenoot voor de chicken shio ramen.




Heel erg lekker weer, hierna afgesloten met een baked Alaska (geen foto).

Wijnkaart is ook erg leuk ingedeeld met commentaar van Luc zelf, zoals er onder a proper red wine, of banging. Maakt het kiezen ook wat makkelijker?

Al met al super gegeten, ga snel terug.

Kosten: 176 euro, je moet 15 euro pp voorschot betalen bij reserveren.
Cijfer: 9/10.
pi_213119090
quote:
0s.gif Op zondag 7 april 2024 02:58 schreef anndb het volgende:
Waar: Pig & Rye, Tilburg
Wanneer: afgelopen Vrijdag
Wat:

Ziet er goed en spannend uit. Even onthouden voor als we weer een dagje textielmuseum doen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 7 april 2024 @ 08:12:21 #246
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_213119220
Waar? De Mark, Durgerdam

Wanneer? 5 april 2024

Na maanden vooraf gereserveerd te hebben voor dit hoog aangeschreven en daardoor populaire restaurant was het nu dan eindelijk zo ver. Via de smalle kronkeldijk vanaf Amsterdam Noord de polder in, naar de pittoreske voormalige vissershuisjes van Durgerdam, waar dit restaurant sinds 1 jaar gevestigd is.

Wat at je?


Paté van noten en paddenstoelen gerold in koffie en compote van geweckte pruimen

In deze paté is geheel geen vlees verwerkt, wat we bijna niet konden geloven.
De smaak en structuur was grandioos, met het randje koffie als uitstekende 'finishing touch'.
Geserveerd met brioche brood.


Salade van Noordzeekrab, zee sla en eikenblad met krokant kippenhuid en Polder Parmezaan

Echt krabvlees is altijd lekker, de gekruide kippenhuiden gaven het een mooi contrast..


Piepkuiken van de BBQ met morilles, daslook en jus met gezouten citroen

Voor de heren.
Via de open keuken konden we de bereiding van de piepkuikens volgens.
Na aangaren op de BBQ/open grill gingen ze de koekenpan in met een flinke klomp roomboter, waar ze vaak omgekeerd werden en overgoten werden met de eigen jus in wording.
Heerlijk, boterzacht!


Geroosterde kabeljauw met kokkels, gemarineerde venkel, dille en saus van gezouten citroen

Voor de dames, dus niet geproefd.

Het dessert hebben we laten schieten, omdat we meer dan vol zaten na ieder 3 gerechten.

Impressie?
Een modern restaurant met uitstekende gerechten in een informele ambiance.
De locatie aan de dijk van Durgerdam is schitterend, met uitzicht op het IJsselmeer.

Naar mijn mening iets 'te hipster' vanwege aanvankelijk de soms wat overdreven bediening (in het Engels…), wat op een gegeven moment wat ging irriteren. 'Onze' mannelijke, buitenlandse ober was iets te nadrukkelijk aanwezig met ongetwijfeld goed bedoelde adviezen, die we echter niet altijd volgden. Hierdoor leek het soms meer een discussie met hem dan dat hij zich inleefde in onze wensen.
Daarna hebben we alleen nog maar contact gezocht met een Nederlandse vrouwelijke ober, die minder 'dwingend' was.

Kosten?
¤475,00 voor 4 personen, inclusief wijn, mocktails, cocktails, koffie, andere dranken en fooi.
Tafelwater is inclusief en onbeperkt, net als het desembrood met daslook vooraf.
¤25 per persoon aanbetaling bij reservering…

Cijfer?
9

Qua eten was er niets aan te merken, dat was echt hemels.
Van de als aperitief bestelde mocktail 'Hollands Bakkie' met espresso koffie had ik graag een liter gehad… :9~

Het uitserveren van de gerechten door de keukenbrigade met uitleg (soms wel weer onverwachts in het Engels…) was informatief zeer goed en het gesprekje na afloop met de chef en sous-chef ongedwongen.
De passie druipt er bij hen van af…

Het puntaftrek is uitsluitend voor de aanvankelijke, iets te opdringerige ober én het serveren van Fritz cola ( :r ).
Volgende keer dus geen cola tegen de dorst vooraf en de betreffende ober hopelijk niet weer aan tafel, maar we gaan zeker nog eens terug….

[ Bericht 0% gewijzigd door MadMaster op 07-04-2024 08:28:15 ]
pi_213120044
quote:
7s.gif Op zondag 7 april 2024 08:12 schreef MadMaster het volgende:
Waar? De Mark, Durgerdam

Wanneer? 5 april 2024

Na maanden vooraf gereserveerd te hebben voor dit hoog aangeschreven en daardoor populaire restaurant was het nu dan eindelijk zo ver. Via de smalle kronkeldijk vanaf Amsterdam Noord de polder in, naar de pittoreske voormalige vissershuisjes van Durgerdam, waar dit restaurant sinds 1 jaar gevestigd is.

Wat at je?

[ afbeelding ]
Paté van noten en paddenstoelen gerold in koffie en compote van geweckte pruimen

In deze paté is geheel geen vlees verwerkt, wat we bijna niet konden geloven.
De smaak en structuur was grandioos, met het randje koffie als uitstekende 'finishing touch'.
Geserveerd met brioche brood.

[ afbeelding ]
Salade van Noordzeekrab, zee sla en eikenblad met krokant kippenhuid en Polder Parmezaan

Echt krabvlees is altijd lekker, de gekruide kippenhuiden gaven het een mooi contrast..

[ afbeelding ]
Piepkuiken van de BBQ met morilles, daslook en jus met gezouten citroen

Voor de heren.
Via de open keuken konden we de bereiding van de piepkuikens volgens.
Na aangaren op de BBQ/open grill gingen ze de koekenpan in met een flinke klomp roomboter, waar ze vaak omgekeerd werden en overgoten werden met de eigen jus in wording.
Heerlijk, boterzacht!

[ afbeelding ]
Geroosterde kabeljauw met kokkels, gemarineerde venkel, dille en saus van gezouten citroen

Voor de dames, dus niet geproefd.

Het dessert hebben we laten schieten, omdat we meer dan vol zaten na ieder 3 gerechten.

Impressie?
Een modern restaurant met uitstekende gerechten in een informele ambiance.
De locatie aan de dijk van Durgerdam is schitterend, met uitzicht op het IJsselmeer.

Naar mijn mening iets 'te hipster' vanwege aanvankelijk de soms wat overdreven bediening (in het Engels…), wat op een gegeven moment wat ging irriteren. 'Onze' mannelijke, buitenlandse ober was iets te nadrukkelijk aanwezig met ongetwijfeld goed bedoelde adviezen, die we echter niet altijd volgden. Hierdoor leek het soms meer een discussie met hem dan dat hij zich inleefde in onze wensen.
Daarna hebben we alleen nog maar contact gezocht met een Nederlandse vrouwelijke ober, die minder 'dwingend' was.

Kosten?
¤475,00 voor 4 personen, inclusief wijn, mocktails, cocktails, koffie, andere dranken en fooi.
Tafelwater is inclusief en onbeperkt, net als het desembrood met daslook vooraf.
¤25 per persoon aanbetaling bij reservering…

Cijfer?
9

Qua eten was er niets aan te merken, dat was echt hemels.
Van de als aperitief bestelde mocktail 'Hollands Bakkie' met espresso koffie had ik graag een liter gehad… :9~

Het uitserveren van de gerechten door de keukenbrigade met uitleg (soms wel weer onverwachts in het Engels…) was informatief zeer goed en het gesprekje na afloop met de chef en sous-chef ongedwongen.
De passie druipt er bij hen van af…

Het puntaftrek is uitsluitend voor de aanvankelijke, iets te opdringerige ober én het serveren van Fritz cola ( :r ).
Volgende keer dus geen cola tegen de dorst vooraf en de betreffende ober hopelijk niet weer aan tafel, maar we gaan zeker nog eens terug….
Fritz cola *O* *O* *O*
  zondag 7 april 2024 @ 09:37:53 #248
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_213120443
quote:
0s.gif Op zondag 7 april 2024 02:58 schreef anndb het volgende:
Waar: Pig & Rye, Tilburg
Wanneer: afgelopen Vrijdag
Wat:

Pig & Rye is een nieuw concept (al wat jaren) wat vroeger de bakkerij van Luc was, eerst was het nog als lunch concept met nog brood verkopen en nu enkel nog lunch en in het weekend diner ook. Lunch had ik hier al op, diner nog niet. Op vrijdag is het ook noodle day dus naast de gebruikelijke kaart ook noodles waar wij voor gingen.

Alles op de kaart zag er heerlijk uit, ook de normale hoofdgerechten maar ik had de paling tonkotsu al eens als lunch op en sja... daar ging toch dan de voorkeur naar uit.

Goed we begonnen eerst met wat bites, Joselito chorizo, huisgebakken brood (uiteraard bij een bakker) met goede boter en chips met zure room en kaviaar (Royal Belgium). Hierbij dronken we een gin tonic (monkey 47) en een tequila sunrise met eigen gemaakte kombucha (top!!!)

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Allemaal erg lekker, super start van een perfect diner.
Zoals gezegd gingen wij voor de noodles maar de menu kaart:
[ afbeelding ]

Als voorgerecht, sja, alles vond ik lekker van de kaart maar een klassieke garnalen cocktail werd het voor mij, en klassiek en perfect was die ook (beste ooit?) en de burrata erg smakelijk ook met de baba ganoush.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Hierna ja alles van hoofdgerechten had ik lekker gevonden, maar gezien ik de paling tonkotsu al eens op had en een paling liefhebber ben ging ik daarvoor, en tafelgenoot voor de chicken shio ramen.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Heel erg lekker weer, hierna afgesloten met een baked Alaska (geen foto).

Wijnkaart is ook erg leuk ingedeeld met commentaar van Luc zelf, zoals er onder a proper red wine, of banging. Maakt het kiezen ook wat makkelijker?

Al met al super gegeten, ga snel terug.

Kosten: 176 euro, je moet 15 euro pp voorschot betalen bij reserveren.
Cijfer: 9/10.
Mooi verslag, deze stond al op mijn lijst maar nu helemaal.
Spoilers!
pi_213125563
Lijkt me lekker daar, jammer beetje uit mijn regio. Bediening in het engels is wel vaker tegenwoordig daar de gewoonte denk ik? Vind dat ook fucking irritant trouwens, in je eigen land niet je eigen taal kunnen spreken.
  zondag 7 april 2024 @ 15:48:32 #250
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_213125741
quote:
0s.gif Op zondag 7 april 2024 15:40 schreef anndb het volgende:
Lijkt me lekker daar, jammer beetje uit mijn regio. Bediening in het engels is wel vaker tegenwoordig daar de gewoonte denk ik? Vind dat ook fucking irritant trouwens, in je eigen land niet je eigen taal kunnen spreken.
Daar gelijk dan even op inhakend... wat is dat voor gekkigheid in de menukaart van Pig & Rye :? Bizar... Kies dan gewoon helemaal voor Engels, maar dit slaat toch nergens op?

Wel geplust voor het schoteltje onder de garnalencocktail _O- O+
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_213127025
quote:
0s.gif Op zondag 7 april 2024 15:48 schreef flipsen het volgende:

[..]
Daar gelijk dan even op inhakend... wat is dat voor gekkigheid in de menukaart van Pig & Rye :? Bizar... Kies dan gewoon helemaal voor Engels, maar dit slaat toch nergens op?

Wel geplust voor het schoteltje onder de garnalencocktail _O- O+
Van Luc snap ik het nog wel, hij komt uit Engeland en deed (doet) zijn best om NL te leren. Personeel is verder wel Nederlands. Vind dat nog wel zijn charme hebben.

Net zoals die garnalen cocktail met Hollandse garnalen en op zo'n klassiek bordje zoals ze in Engeland de garnalen cocktail doen, beetje mix/match.
  Moderator / Redactie Sport zondag 7 april 2024 @ 18:27:01 #252
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_213128365
Grand Cafe Staal organiseerde een WijnSpijswandeling in de gemeente Velsen. Staal olv ex-telstardoelman Cor Varkevisser heeft nu al weer vijf jaar een leuke zaak op Plein 1945 te IJmuiden. Je bepaalde zelf waar je wilde starten.

We begonnen bij Staal

Steak Tartaar. Was heerljk. Een Malbec erbij.

We gingen daarna naar Duin en Kruidberg

Kalfwang met een stukje lof en een mousse met garamassala. en een toast met garnaal ertussen (heeft een mooiere naam).
Dit was _O_. Duin en Kruidberg vroeger met De Vrienden van Jacob. Nog altijd op topniveau.

Stop nr 3 werd La Mia

Dit is een heerlijk restaurant in de Hoofdstraat van Santpoort-Noord. Topzaak. We kregen een salade die voor onze neus werd klaargemaakt met rucola, gemarineerde tomaat en burrata. Citroensap en olijfolie erover en erin. En nog een bite ;-). Een hoop smaak met een wijn met een hoop smaak. Deze combo klopt en was heerlijk.

Stop nr 4 is De Bank

De enige zaak die ik niet ken. Zit in een voormalig ABN Amro gebouw. We kregen een wrapje met uitelkaar getrokken kip. Prima hoor, maar ook niet meer dan dat. Tov de rest de minste van allemaal. De wijncombo (een rosé) klopte wel. Niet op de foto.

we sloten af bij stamkroeg Café Middeloo

Mijn stamkroeg. Tonijnsalade met een heerlijke witte wijn van ergens langs de Franse Kust.

Totale kosten 62,50 pp. Vier van de vijf stops zijn zeer de moeite waard en ook locaties waar ik eerder ben geweest. Ze behoren ook tot mijn tiplijst van de gemeente Velsen. De Bank weet ik niet of ik daar nog eens terug kom... (kaart is Shared Dining, eigenaar nou ja... )

[ Bericht 0% gewijzigd door borisz op 07-04-2024 18:43:23 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 7 april 2024 @ 19:05:03 #253
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_213128881
quote:
0s.gif Op zondag 7 april 2024 15:40 schreef anndb het volgende:
Lijkt me lekker daar, jammer beetje uit mijn regio. Bediening in het engels is wel vaker tegenwoordig daar de gewoonte denk ik? Vind dat ook fucking irritant trouwens, in je eigen land niet je eigen taal kunnen spreken.
Rond Amsterdam is er een groot gebrek aan Nederlands bedienend personeel en zijn er veel buitenlanders, die daar goed in zijn. Ook in andere branches overigens…

Ik vind het op zich niet zo'n probleem, maar ik wil het wel graag van tevoren weten, zodat ik me er een beetje op kan instellen. Zeker als de namen van de gerechten wel in het Nederlands zijn en je daardoor half om half Engels/Nederlands moet praten, wat soms tot onbegrip over en weer leidt.
En discussies over eten met de bediening, daar heb ik in geen enkele taal zin in…
pi_213129268
quote:
0s.gif Op zondag 7 april 2024 18:27 schreef borisz het volgende:
Grand Cafe Staal organiseerde een WijnSpijswandeling in de gemeente Velsen. Staal olv ex-telstardoelman Cor Varkevisser heeft nu al weer vijf jaar een leuke zaak op Plein 1945 te IJmuiden. Je bepaalde zelf waar je wilde starten.

We begonnen bij Staal
[ afbeelding ]
Steak Tartaar. Was heerljk. Een Malbec erbij.

We gingen daarna naar Duin en Kruidberg
[ afbeelding ]
Kalfwang met een stukje lof en een mousse met garamassala. en een toast met garnaal ertussen (heeft een mooiere naam).
Dit was _O_. Duin en Kruidberg vroeger met De Vrienden van Jacob. Nog altijd op topniveau.

Stop nr 3 werd La Mia
[ afbeelding ]
Dit is een heerlijk restaurant in de Hoofdstraat van Santpoort-Noord. Topzaak. We kregen een salade die voor onze neus werd klaargemaakt met rucola, gemarineerde tomaat en burrata. Citroensap en olijfolie erover en erin. En nog een bite ;-). Een hoop smaak met een wijn met een hoop smaak. Deze combo klopt en was heerlijk.

Stop nr 4 is De Bank
[ afbeelding ]
De enige zaak die ik niet ken. Zit in een voormalig ABN Amro gebouw. We kregen een wrapje met uitelkaar getrokken kip. Prima hoor, maar ook niet meer dan dat. Tov de rest de minste van allemaal. De wijncombo (een rosé) klopte wel. Niet op de foto.

we sloten af bij stamkroeg Café Middeloo
[ afbeelding ]
Mijn stamkroeg. Tonijnsalade met een heerlijke witte wijn van ergens langs de Franse Kust.

Totale kosten 62,50 pp. Vier van de vijf stops zijn zeer de moeite waard en ook locaties waar ik eerder ben geweest. Ze behoren ook tot mijn tiplijst van de gemeente Velsen. De Bank weet ik niet of ik daar nog eens terug kom... (kaart is Shared Dining, eigenaar nou ja... )
Keek die mevrouw de hele tijd op haar mobiel?
pi_213130144
quote:
0s.gif Op zondag 7 april 2024 19:31 schreef Jeroboam het volgende:

[..]
Keek die mevrouw de hele tijd op haar mobiel?
Moeder Borisz denk ik die ook fotootjes van haar bordjes nam :?
pi_213130154
quote:
0s.gif Op zondag 7 april 2024 18:27 schreef borisz het volgende:
Grand Cafe Staal organiseerde een WijnSpijswandeling in de gemeente Velsen. Staal olv ex-telstardoelman Cor Varkevisser heeft nu al weer vijf jaar een leuke zaak op Plein 1945 te IJmuiden. Je bepaalde zelf waar je wilde starten.

We begonnen bij Staal
[ afbeelding ]
Steak Tartaar. Was heerljk. Een Malbec erbij.

We gingen daarna naar Duin en Kruidberg
[ afbeelding ]
Kalfwang met een stukje lof en een mousse met garamassala. en een toast met garnaal ertussen (heeft een mooiere naam).
Dit was _O_. Duin en Kruidberg vroeger met De Vrienden van Jacob. Nog altijd op topniveau.

Stop nr 3 werd La Mia
[ afbeelding ]
Dit is een heerlijk restaurant in de Hoofdstraat van Santpoort-Noord. Topzaak. We kregen een salade die voor onze neus werd klaargemaakt met rucola, gemarineerde tomaat en burrata. Citroensap en olijfolie erover en erin. En nog een bite ;-). Een hoop smaak met een wijn met een hoop smaak. Deze combo klopt en was heerlijk.

Stop nr 4 is De Bank
[ afbeelding ]
De enige zaak die ik niet ken. Zit in een voormalig ABN Amro gebouw. We kregen een wrapje met uitelkaar getrokken kip. Prima hoor, maar ook niet meer dan dat. Tov de rest de minste van allemaal. De wijncombo (een rosé) klopte wel. Niet op de foto.

we sloten af bij stamkroeg Café Middeloo
[ afbeelding ]
Mijn stamkroeg. Tonijnsalade met een heerlijke witte wijn van ergens langs de Franse Kust.

Totale kosten 62,50 pp. Vier van de vijf stops zijn zeer de moeite waard en ook locaties waar ik eerder ben geweest. Ze behoren ook tot mijn tiplijst van de gemeente Velsen. De Bank weet ik niet of ik daar nog eens terug kom... (kaart is Shared Dining, eigenaar nou ja... )
Staal is leuk idd! Vorig jaar zomer geweest met afscheid coll.

Jammer van de taco, verder leuk zo! Mooi weer ook hiervoor.
  zondag 7 april 2024 @ 21:58:37 #257
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_213131534
Waar: Black Smoke, Antwerpen
Wanneer: 5 april 2024

Wij hadden vrijdag iets te vieren dus gingen eindelijk naar Black Smoke in Antwerpen. Dat stond al lang op de wensenlijst. De vestiging in Rotterdam hebben we al twee keer naar tevredenheid bezocht. Omdat Antwerpen een net wat andere menukaart heeft, wilden we daar ook naartoe.

Je moet best ver van te voren reserveren voor een plekje in het weekend, 6-8 weken. De verwachtingen waren mede daardoor best hoog. Helaas werd het niet waargemaakt.

Het restaurant ligt op hetzelfde terrein als brouwerij DeKoninck. Je kunt daar nog een restaurant en chocolatier, (zeer goede) slagerij, kaaswinkel en bakker vinden. Onderling wisselen ze hun producten uit. Het deel van het terrein met de winkels ziet er meer dan pico bello uit.

Het deel van het gebouw waar het restaurant in zit is oud en industrieel. Het lijkt het idee om het er hip te laten uitzien maar eigenlijk ziet alles er smoezelig, viezig en slecht onderhouden uit. Het blijft toch België en dat is te zien. In het restaurant zelf is het wel iets beter maar er is zeker ruimte voor verbetering.

We kwamen hiervoor:


We begonnen met heerlijk brood met reuzel met kaantjes. Lekker!


We hadden net een hap brood op toen het voorgerecht arriveerde. Dat was tartaar van bavette met gerookte zure room en kaviaar. Goed op smaak, daar hebben we van genoten. Wel een kaal gerecht. Een gegrilde asperge had het afgemaakt.


Toen we het voorgerecht een minuut op hadden, kwam gang 1 van het hoofdgerecht. De gefrituurde kip was heerlijk. De worst ook, vooral i.c.m. de misosaus. Alleen de harissamayo was smaakloos.


We waren de worst en kip nog aan het eten toen de ribben en pulled beef arriveerden. We hebben toen gevraagd om iets rustiger aan met de gangen te doen.
De beef was veel! Wel zeer, zeer lekker. De ribben waren geweldig. Koolsla en baked beans waren smaakvol, aardappeltjes met spekjes ook lekker maar niet bijzonder.


We hadden gelukkig een paar minuten tussen de beef/ribben en het laatste vleesgerecht.
De brisket was enorm smakelijk (tegen perfectie aan) maar het buikspek was werkelijk fenomenaal. Heerlijk van textuur en ook zeker van smaak. De kimchimayo paste er heel goed bij.


Het dessert was lekker. Er had wat meer bacon crumble op mogen zitten. De profiterolle was mooi vers en de creme suisse zeer smaakvol.


Al met al hebben we erg lekker gegeten. Helaas echt te weinig groente, dat doen ze in Rotterdam een stuk beter.

Maar bijzaken kregen helaas de overhand. Twee verdiepingen omhoog door dar viezige gebouw in de gare lift naar een toilet zonder papier dat niet doorspoelt is too much. Het aftandse gebouw was too much. De haast die de keuken had was too much.

En de enorme opruimdrang van de bediening was echt heel ergerlijk. Zodra we de laatste kip uit het doosje pakten, was het doosje al van tafel gehaald voor de kip ons bord had bereikt. Hetzelfde met het legen van het bakje koolsla, terwijl ik dat nog in mijn hand had werd het onderbord al verwijderd. Dat ging zo de hele avond door. Het is allemaal geen onbeschoftheid. Het personeel is werkelijk vriendelijk en kundig. We interpreteerden het als behulpzaamheid om de kleine tafels zo proper mogelijk te houden.

De laatste twee gangen waren dus op ons verzoek 'vertraagd'. Alsnog waren we binnen de 90 minuten klaar. Met 5 gangen voor dat geld hadden we een avondvullend programma verwacht.

Prijs: 146,50 inclusief 2 halve liters water en een Bolleke. Wat me er aan herinnert dat er nergens een kaart was waar prijzen van alcoholvrije dranken op stonden.

Cijfer: 6. Het eten is het probleem niet dus wel een voldoende.

[ Bericht 1% gewijzigd door Lucky_Strike op 07-04-2024 22:06:14 ]
Spoilers!
  zondag 7 april 2024 @ 22:23:43 #258
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_213131835
quote:
1s.gif Op zondag 7 april 2024 21:58 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar: Black Smoke, Antwerpen
Wanneer: 5 april 2024

Jammer van de gehele ervaring.
Na anderhalf uur al weer klaar zijn met al die gangen en de smoezeligheid in het pand is echt anti-reclame…
pi_213131873
Wat jammer @Lucky_Strike Fijn wel, dat het eten goed was maar zoiets zou toch een overall ervaring moeten zijn
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 7 april 2024 @ 22:28:33 #260
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_213131902
quote:
7s.gif Op zondag 7 april 2024 22:23 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Jammer van de gehele ervaring.
Na anderhalf uur al weer klaar zijn met al die gangen en de smoezeligheid in het pand is echt anti-reclame…
Op de steak tartare na zijn het ook echt geen kleine hapjes die je even snel naar binnen werkt.
Spoilers!
  zondag 7 april 2024 @ 22:38:40 #261
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_213131992
quote:
1s.gif Op zondag 7 april 2024 22:28 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Op de steak tartare na zijn het ook echt geen kleine hapjes die je even snel naar binnen werkt.
Ik weet het, zie mijn recensie van ons bezoek aan de NL vestiging eind januari hier, waar we ook het grote totaal menu hebben besteld.
Daar hebben we toen bijna 4 uur over gedaan…
  zondag 7 april 2024 @ 22:39:37 #262
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_213131998
Teleurstellend dus, LS.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 7 april 2024 @ 22:50:45 #263
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_213132094
quote:
7s.gif Op zondag 7 april 2024 22:38 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Ik weet het, zie mijn recensie van ons bezoek aan de NL vestiging eind januari hier, waar we ook het grote totaal menu hebben besteld.
Daar hebben we toen bijna 4 uur over gedaan…
Oh die heb ik helemaal gemist. Zo'n menu was er de laatste keer dat ik keek niet in Rotterdam, de reden om naar Antwerpen te gaan. Dat ziet er nog veel beter uit ;(
Spoilers!
pi_213148954
quote:
1s.gif Op zondag 7 april 2024 22:50 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Oh die heb ik helemaal gemist. Zo'n menu was er de laatste keer dat ik keek niet in Rotterdam, de reden om naar Antwerpen te gaan. Dat ziet er nog veel beter uit ;(
Als het niet perse antwerpen moet zijn, mijn kennis Peter de Clercq heeft in Knokke een nieuwe BBQ restaurant geopend. https://www.lasapiniere.be
BBQ kampioen 2003, tv programma's over bbq.
  dinsdag 9 april 2024 @ 17:47:01 #265
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_213149258
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 april 2024 17:22 schreef anndb het volgende:

[..]
Als het niet perse antwerpen moet zijn, mijn kennis Peter de Clercq heeft in Knokke een nieuwe BBQ restaurant geopend. https://www.lasapiniere.be
BBQ kampioen 2003, tv programma's over bbq.
Thanks :)
Spoilers!
pi_213149278
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 april 2024 17:47 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Thanks :)
Ik ga er volgende week keer eten als ik beetje in mijn appartement ben gesetteld. Zal wel review posten hier uiteraard.
  dinsdag 9 april 2024 @ 18:02:10 #267
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_213149488
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 april 2024 17:48 schreef anndb het volgende:

[..]
Ik ga er volgende week keer eten als ik beetje in mijn appartement ben gesetteld. Zal wel review posten hier uiteraard.
Graag!
Spoilers!
pi_213149713
Waar: Het wapen van Westerhoven
Wanneer: vorige week
Wat:

Wouden even snel wat eten waar hondje ook toegestaan was, werd wapen van westerhoven.
Personeel super vriendelijk, de rest is niet de moeite.

Vooraf proeverij van de chef:


Weinig smaak allemaal, niks

Voor tafelgenoot surf en turf
voor mij schiitzel met champignon saus




Nou het is dat hondje mee mocht en dat dichtbij was maar is verder 3x niks, personeel wel heel vriendelijk maar voor eten hoef je hier niet te gaan.

Cijfer: 4/10
Kosten: 76 euro
  dinsdag 9 april 2024 @ 18:25:31 #269
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_213149852
Ziet er inderdaad nogal onsmakelijk op het bord gekwakt uit.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 9 april 2024 @ 18:35:04 #270
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_213149992
Schnitzel! De eerste keer dat ik dat hier langs zie komen.
pi_213151500
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 april 2024 18:35 schreef Fietsertje70 het volgende:
Schnitzel! De eerste keer dat ik dat hier langs zie komen.
Hollands formaatje schnitzel of het bord moet heel groot zijn. :o
pi_213151792
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 april 2024 20:03 schreef Jeroboam het volgende:

[..]
Hollands formaatje schnitzel of het bord moet heel groot zijn. :o
Nou het was niks. Ben nu center parcs weer uit eten maar voorgerecht ook niks al.
pi_213151866
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 april 2024 18:35 schreef Fietsertje70 het volgende:
Schnitzel! De eerste keer dat ik dat hier langs zie komen.
Ik had zaterdag een hele grote met bacon en brie _O- Was heerlijk voor een keertje!
Nu spijt dat ik geen foto's heb genomen van ons eten :)
  dinsdag 9 april 2024 @ 20:27:36 #274
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_213151920
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 april 2024 20:22 schreef Blues het volgende:

[..]
Ik had zaterdag een hele grote met bacon en brie _O- Was heerlijk voor een keertje!
Nu spijt dat ik geen foto's heb genomen van ons eten :)
tsja, je had zomaar de eerste kunnen zijn met een schnitzelfoto....
pi_213152095
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 april 2024 20:27 schreef Fietsertje70 het volgende:

[..]
tsja, je had zomaar de eerste kunnen zijn met een schnitzelfoto....
:D
pi_213152518
quote:
1s.gif Op zondag 7 april 2024 21:58 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar: Black Smoke, Antwerpen
Wanneer: 5 april 2024

Wij hadden vrijdag iets te vieren dus gingen eindelijk naar Black Smoke in Antwerpen. Dat stond al lang op de wensenlijst. De vestiging in Rotterdam hebben we al twee keer naar tevredenheid bezocht. Omdat Antwerpen een net wat andere menukaart heeft, wilden we daar ook naartoe.

Je moet best ver van te voren reserveren voor een plekje in het weekend, 6-8 weken. De verwachtingen waren mede daardoor best hoog. Helaas werd het niet waargemaakt.

Het restaurant ligt op hetzelfde terrein als brouwerij DeKoninck. Je kunt daar nog een restaurant en chocolatier, (zeer goede) slagerij, kaaswinkel en bakker vinden. Onderling wisselen ze hun producten uit. Het deel van het terrein met de winkels ziet er meer dan pico bello uit.

Het deel van het gebouw waar het restaurant in zit is oud en industrieel. Het lijkt het idee om het er hip te laten uitzien maar eigenlijk ziet alles er smoezelig, viezig en slecht onderhouden uit. Het blijft toch België en dat is te zien. In het restaurant zelf is het wel iets beter maar er is zeker ruimte voor verbetering.

We kwamen hiervoor:
[ afbeelding ]

We begonnen met heerlijk brood met reuzel met kaantjes. Lekker!
[ afbeelding ]

We hadden net een hap brood op toen het voorgerecht arriveerde. Dat was tartaar van bavette met gerookte zure room en kaviaar. Goed op smaak, daar hebben we van genoten. Wel een kaal gerecht. Een gegrilde asperge had het afgemaakt.
[ afbeelding ]

Toen we het voorgerecht een minuut op hadden, kwam gang 1 van het hoofdgerecht. De gefrituurde kip was heerlijk. De worst ook, vooral i.c.m. de misosaus. Alleen de harissamayo was smaakloos.
[ afbeelding ]

We waren de worst en kip nog aan het eten toen de ribben en pulled beef arriveerden. We hebben toen gevraagd om iets rustiger aan met de gangen te doen.
De beef was veel! Wel zeer, zeer lekker. De ribben waren geweldig. Koolsla en baked beans waren smaakvol, aardappeltjes met spekjes ook lekker maar niet bijzonder.
[ afbeelding ]

We hadden gelukkig een paar minuten tussen de beef/ribben en het laatste vleesgerecht.
De brisket was enorm smakelijk (tegen perfectie aan) maar het buikspek was werkelijk fenomenaal. Heerlijk van textuur en ook zeker van smaak. De kimchimayo paste er heel goed bij.
[ afbeelding ]

Het dessert was lekker. Er had wat meer bacon crumble op mogen zitten. De profiterolle was mooi vers en de creme suisse zeer smaakvol.
[ afbeelding ]

Al met al hebben we erg lekker gegeten. Helaas echt te weinig groente, dat doen ze in Rotterdam een stuk beter.

Maar bijzaken kregen helaas de overhand. Twee verdiepingen omhoog door dar viezige gebouw in de gare lift naar een toilet zonder papier dat niet doorspoelt is too much. Het aftandse gebouw was too much. De haast die de keuken had was too much.

En de enorme opruimdrang van de bediening was echt heel ergerlijk. Zodra we de laatste kip uit het doosje pakten, was het doosje al van tafel gehaald voor de kip ons bord had bereikt. Hetzelfde met het legen van het bakje koolsla, terwijl ik dat nog in mijn hand had werd het onderbord al verwijderd. Dat ging zo de hele avond door. Het is allemaal geen onbeschoftheid. Het personeel is werkelijk vriendelijk en kundig. We interpreteerden het als behulpzaamheid om de kleine tafels zo proper mogelijk te houden.

De laatste twee gangen waren dus op ons verzoek 'vertraagd'. Alsnog waren we binnen de 90 minuten klaar. Met 5 gangen voor dat geld hadden we een avondvullend programma verwacht.

Prijs: 146,50 inclusief 2 halve liters water en een Bolleke. Wat me er aan herinnert dat er nergens een kaart was waar prijzen van alcoholvrije dranken op stonden.

Cijfer: 6. Het eten is het probleem niet dus wel een voldoende.
Ik ben ooit naar aanleiding van dit topic naar black smoke in Rotterdam gegaan.

Heb toen ribs pulledpork brisket en nog een paar dingen gehad.. bovengenoemde kan ik zelf allemaal beter maken. “Droog en taai”

Wat ik toen wel goed vond was de baked beans en het toetje.
Kids are like farts in that way. They never seem to bother the owner as much as they bother everyone else.
pi_213152747
@anndb; die proeverij van de chef :') lijkt eerder een simpel 12-uurtje ;(
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_213152960
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 april 2024 21:04 schreef Bzzzzt het volgende:

[..]
Ik ben ooit naar aanleiding van dit topic naar black smoke in Rotterdam gegaan.

Heb toen ribs pulledpork brisket en nog een paar dingen gehad.. bovengenoemde kan ik zelf allemaal beter maken. “Droog en taai”

Wat ik toen wel goed vond was de baked beans en het toetje.
wel erg dat in een vleesrestaurant de bonen en het toetje de positieve dingen waren :')
  dinsdag 9 april 2024 @ 21:48:28 #279
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_213153299
Wij waren een paar weken geleden eindelijk weer eens in Bariloche (Argentinië) waar we jaren hebben gewoond en gingen lunchen in La Fonda del Tio waar het een prima mix is van toeristen en Barilochenses. En één van de specialiteiten daar is Milanesa, wat we in NL meer kennen als schnitzel. Ik had een halve besteld en kreeg hem, met enig doorzettingsvermogen, nét op. Maar goed, was er met mijn vrouw, geen zin in foto´s en eerlijk gezegd vergeten een review hier te schrijven. Maar voor wie eens in die contreien is, is dit restaurant zeker een aanrader. En altijd stampvol, zowel voor lunch als voor diner, met een rij buiten en je kan niet reserveren :D

[ Bericht 16% gewijzigd door flipsen op 09-04-2024 21:56:37 ]
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_213155730
Waar: Center Parcs, grill restaurant kempervennen
Wanneer: gisteren
Wat:

Nou wat een teleurstelling weer zeg..... wist ik natuurlijk van te voren al maargoed, was vandaag even alleen (voor de verandering) en moest wat eten. Had beter naar frituur kunnen gaan maargoed, daar stonden ook 12 jarige alles te bereiden. Allereerst bediening onvriendelijk! Wachtte netjes eerst bij de ingang voor een tafel, en ze ging lopen ik dacht ik loop mee? Nee met een streng antwoord vooraan blijven wachten! Oke oke

Nou vervolgens al keuze kunnen maken? Euh nee nog niks gezien? Ja omdraaien dan zie je kaart, oke. Nou de kaart als er al op staat een salade zoals je hem nog nooit geproefd hebt! Ja dat kan wel kloppen ja.... maargoed geen zin in salade vandaag.



Ik ging voor de empanadas vooraf, volgens mij nog slechter dan die supermarkt empanadas die je krijgt. Half rauw/niet gefrituurd deeg, enige goede was nog de sauzen.



Toen de spareribs, nou meest positieve was de rijst op dit bord, ook al zou ik die normaal ook laten staan:


Te zoet, te zout, niet goed. Waren wel mals maar goed dat is gewoon voor koken. Marinade echt niet goed, vlees geen goede kwaliteit. Niet goed gewoon voor dat geld (bijna 30 euro!!)

Terwijl ik wel mensen hoorde om me heen lekker he? Die gaan nooit uit eten of ligt het aan mij?

Ik weet het niet ik vond het niks

Kosten 76 euro geloof ik (1 pers)
Cijfer: 3/10
pi_213155887
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2024 08:47 schreef anndb het volgende:
Waar: Center Parcs, grill restaurant kempervennen
Wanneer: gisteren
Wat:

Nou wat een teleurstelling weer zeg.....

Ik weet het niet ik vond het niks

Kosten 76 euro geloof ik (1 pers)
Cijfer: 3/10
Wat een rampenplan zeg. Nu kan je ook niet veel verwachten bij zo'n Centre Parcs retaurant, maar die ribben :{
pi_213155912
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2024 09:11 schreef Xlarge het volgende:

[..]
Wat een rampenplan zeg. Nu kan je ook niet veel verwachten bij zo'n Centre Parcs retaurant, maar die ribben :{
Haha ja maar vooral ook die mensen die het wel lekker vinden? Ik snap dat niet, of je gaat nooit uit eten, of het is de ervaring hier of ik weet het niet? Of ben ik te veel gewend dat kan ook.
pi_213155942
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 april 2024 21:48 schreef flipsen het volgende:
Wij waren een paar weken geleden eindelijk weer eens in Bariloche (Argentinië) waar we jaren hebben gewoond en gingen lunchen in La Fonda del Tio waar het een prima mix is van toeristen en Barilochenses. En één van de specialiteiten daar is Milanesa, wat we in NL meer kennen als schnitzel. Ik had een halve besteld en kreeg hem, met enig doorzettingsvermogen, nét op. Maar goed, was er met mijn vrouw, geen zin in foto´s en eerlijk gezegd vergeten een review hier te schrijven. Maar voor wie eens in die contreien is, is dit restaurant zeker een aanrader. En altijd stampvol, zowel voor lunch als voor diner, met een rij buiten en je kan niet reserveren :D
Mijn gunst :D

pi_213155964
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2024 09:14 schreef anndb het volgende:

[..]
Haha ja maar vooral ook die mensen die het wel lekker vinden? Ik snap dat niet, of je gaat nooit uit eten, of het is de ervaring hier of ik weet het niet? Of ben ik te veel gewend dat kan ook.
Het zullen twee uitersten zijn, ik zie door jouw reviews dat jij in best goede gelegenheden komt, en zo'n CP restaurant, staat volgens mij meteen onder aan de rangorde .

En de mensen die het wel lekker vinden daar, komen wellicht inderdaad niet op zoveel plekken, denk ik zo.
Ik heb toch een bepaald idee, bij Centre Parcs publiek :)
pi_213155984
quote:
14s.gif Op woensdag 10 april 2024 09:21 schreef Xlarge het volgende:

[..]
Het zullen twee uitersten zijn, ik zie door jouw reviews dat jij in best goede gelegenheden komt, en zo'n CP restaurant, staat volgens mij meteen onder aan de rangorde .

En de mensen die het wel lekker vinden daar, komen wellicht inderdaad niet op zoveel plekken, denk ik zo.
Ik heb toch een bepaald idee, bij Centre Parcs publiek :)
Hahaha ik denk dat je gelijk hebt. Ik heb hier ook al heel veel afkeurende blikken gehad als ik hier rijd terwijl ik helemaal niet hard rijd (20 km/h of zo) maar puur door geluid van de auto. Overal tegen. Typische mensen wel ja.
  woensdag 10 april 2024 @ 10:01:42 #286
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_213156265
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 april 2024 21:48 schreef flipsen het volgende:
Wij waren een paar weken geleden eindelijk weer eens in Bariloche (Argentinië) waar we jaren hebben gewoond en gingen lunchen in La Fonda del Tio waar het een prima mix is van toeristen en Barilochenses. En één van de specialiteiten daar is Milanesa, wat we in NL meer kennen als schnitzel. Ik had een halve besteld en kreeg hem, met enig doorzettingsvermogen, nét op. Maar goed, was er met mijn vrouw, geen zin in foto´s en eerlijk gezegd vergeten een review hier te schrijven. Maar voor wie eens in die contreien is, is dit restaurant zeker een aanrader. En altijd stampvol, zowel voor lunch als voor diner, met een rij buiten en je kan niet reserveren :D
Jonguh, ik ga toch niet naar Argentinië en dan een schnitzel zitten eten man :D :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 10 april 2024 @ 10:03:06 #287
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_213156275
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2024 09:14 schreef anndb het volgende:

[..]
Haha ja maar vooral ook die mensen die het wel lekker vinden? Ik snap dat niet, of je gaat nooit uit eten, of het is de ervaring hier of ik weet het niet? Of ben ik te veel gewend dat kan ook.
Ja er zijn mensen die dat oprecht lekker vinden, en die er ook nog zo'n klap geld aan uitgeven :X

Ik snap dat ook nooit maar je ziet ze in kluiten zitten in dergelijke toko's
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_213157248
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2024 09:14 schreef anndb het volgende:

[..]
Haha ja maar vooral ook die mensen die het wel lekker vinden? Ik snap dat niet, of je gaat nooit uit eten, of het is de ervaring hier of ik weet het niet? Of ben ik te veel gewend dat kan ook.
Hoezo uiteten? Als ik dat thuis op mijn bord had, at ik het ook niet hoor!
Ik verwacht dit soort ribs eerlijk gezegd eerder in Center Parcs dan thuis.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  woensdag 10 april 2024 @ 11:36:00 #289
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_213157365
quote:
1s.gif Op woensdag 10 april 2024 10:01 schreef Molo het volgende:

[..]
Jonguh, ik ga toch niet naar Argentinië en dan een schnitzel zitten eten man :D :D
Jonguh (m/v), het is één van de specialiteiten in Argentinië, klassieke milanesa van rundvlees en eventueel van kip. Iedere parrilla heeft het op de kaart staan!

Al dan niet als "kindermenu" 8-)
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_213158460
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2024 08:47 schreef anndb het volgende:
Waar: Center Parcs, grill restaurant kempervennen
Wanneer: gisteren
Wat:

Nou wat een teleurstelling weer zeg..... wist ik natuurlijk van te voren al maargoed, was vandaag even alleen (voor de verandering) en moest wat eten. Had beter naar frituur kunnen gaan maargoed, daar stonden ook 12 jarige alles te bereiden. Allereerst bediening onvriendelijk! Wachtte netjes eerst bij de ingang voor een tafel, en ze ging lopen ik dacht ik loop mee? Nee met een streng antwoord vooraan blijven wachten! Oke oke

Nou vervolgens al keuze kunnen maken? Euh nee nog niks gezien? Ja omdraaien dan zie je kaart, oke. Nou de kaart als er al op staat een salade zoals je hem nog nooit geproefd hebt! Ja dat kan wel kloppen ja.... maargoed geen zin in salade vandaag.

[ afbeelding ]

Ik ging voor de empanadas vooraf, volgens mij nog slechter dan die supermarkt empanadas die je krijgt. Half rauw/niet gefrituurd deeg, enige goede was nog de sauzen.

[ afbeelding ]

Toen de spareribs, nou meest positieve was de rijst op dit bord, ook al zou ik die normaal ook laten staan:
[ afbeelding ]

Te zoet, te zout, niet goed. Waren wel mals maar goed dat is gewoon voor koken. Marinade echt niet goed, vlees geen goede kwaliteit. Niet goed gewoon voor dat geld (bijna 30 euro!!)

Terwijl ik wel mensen hoorde om me heen lekker he? Die gaan nooit uit eten of ligt het aan mij?

Ik weet het niet ik vond het niks

Kosten 76 euro geloof ik (1 pers)
Cijfer: 3/10
Aangezien ik kennelijk bij jou moet zijn voor iets goeds weet je ook iets in de regio Zuid-Holland?
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
pi_213158769
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2024 08:47 schreef anndb het volgende:
Waar: Center Parcs, grill restaurant kempervennen
Wanneer: gisteren
Wat:

Kosten 76 euro geloof ik (1 pers)
Cijfer: 3/10
Help!
Heb je het aangegeven? Dat aso gedrag kan niet van het personeel, en het eten met bijbehorende prijs helemaal niet. Ik zou zo nijdig worden..
En hoe ze op de kaart praten; spannendste kippensoep op aarde :X

Meer saus dan rauwe empanadas slaat ook nergens op. Stop alsjeblieft met daar eten want daar word je niet gelukkig van -O-
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_213172849
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2024 14:09 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]
Help!
Heb je het aangegeven? Dat aso gedrag kan niet van het personeel, en het eten met bijbehorende prijs helemaal niet. Ik zou zo nijdig worden..
En hoe ze op de kaart praten; spannendste kippensoep op aarde :X

Meer saus dan rauwe empanadas slaat ook nergens op. Stop alsjeblieft met daar eten want daar word je niet gelukkig van -O-
Nee gewoon betaald (geen fooi) en gegaan
pi_213173049
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2024 13:39 schreef vipergts het volgende:

[..]
Aangezien ik kennelijk bij jou moet zijn voor iets goeds weet je ook iets in de regio Zuid-Holland?
Goh kom daar wel maar niet dagelijks, ik weet ook niet wat voor iets je zoekt?
Ik vond FG Food Labs erg goed, restaurant vond ik minder terwijl die toen 2 sterren had en foodlabs 1 (nu ook 2)

Dat was specialer en restaurant meer klassiek sterren werk.

Maar misschien zoek je wel helemaal iets anders?
Van mij hoeft ook niet elke dag sterren, als het maar lekker is. Ik weet niet voor wat voor gelegenheid het is.
pi_213173457
Oeps de kempervennen met hun spannende kaart :')
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')