Waar is het eindresultaat.quote:Op zaterdag 18 juni 2022 20:24 schreef fietsie het volgende:
Ik had vandaag zin om bezig te gaan met de BBQ, en had toevallig het geluk bij de jumbo een kleine portie onbewerkte stukken spare-rib te vinden. Dit omdat mijn voorraad in de vriezer op t moment vrijwel op is omdat ik de vriezer wil ontdooien...
Dus heb ik het CUL-SC-meet recept maar weer eens uit de kast getrokken; de ribjes een uur gepekeld, toen afgespoeld, de kruidenrub gemaakt en ze hiermee ingesmeerd en twee uurtjes de koelkast in.
En toen op een slow BBQ tot ze droog waren buitenom, en daarna de temperatuur opgevoerd (want als je 13:00 met de boodschappen thuis komt is low en slow niet meer te doen..)
En daarna de BBQ saus gemaakt die erbij hoort...
De verse ingredienten fijnhakken en in een laagje olijfolie fruiten:
[ afbeelding ][ afbeelding ]
De rub erbij, en tomatenconcentraat:
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Daarna nog wat vloeibare en dikvloeibare toevoegingen, en het geheel een uurtje laten pruttelen:
[ afbeelding ]
En dan de ribjes op kamertemperatuur laten komen:
[ afbeelding ]
En toen de fik erin!
[ afbeelding ][ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Tof die snake methodequote:Op zaterdag 18 juni 2022 20:24 schreef fietsie het volgende:
Ik had vandaag zin om bezig te gaan met de BBQ, en had toevallig het geluk bij de jumbo een kleine portie onbewerkte stukken spare-rib te vinden. Dit omdat mijn voorraad in de vriezer op t moment vrijwel op is omdat ik de vriezer wil ontdooien...
Dus heb ik het CUL-SC-meet recept maar weer eens uit de kast getrokken; de ribjes een uur gepekeld, toen afgespoeld, de kruidenrub gemaakt en ze hiermee ingesmeerd en twee uurtjes de koelkast in.
En toen op een slow BBQ tot ze droog waren buitenom, en daarna de temperatuur opgevoerd (want als je 13:00 met de boodschappen thuis komt is low en slow niet meer te doen..)
En daarna de BBQ saus gemaakt die erbij hoort...
De verse ingredienten fijnhakken en in een laagje olijfolie fruiten:
[ afbeelding ][ afbeelding ]
De rub erbij, en tomatenconcentraat:
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Daarna nog wat vloeibare en dikvloeibare toevoegingen, en het geheel een uurtje laten pruttelen:
[ afbeelding ]
En dan de ribjes op kamertemperatuur laten komen:
[ afbeelding ]
En toen de fik erin!
[ afbeelding ][ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Godenvoerquote:Op vrijdag 24 juni 2022 15:33 schreef Fretwork het volgende:
Voor het eerst een halve procureur op mn Kamadootje liggen voor wat pulled pork. Net ingepakt en nu kijken hoe snel hij uit de stall komt.
Kleine is prima. Grote is voor als je direct wil gaan grillen.quote:Op woensdag 6 juli 2022 14:46 schreef michiel_merk het volgende:
Vraagje: Ik ben opzoek naar een briketten starter, stak de bbq normaal oldschool aan, de fik er in , Maar wil dit toch een keer proberen met zo'n starter, ik heb een Weber (57) welke heb ik nodig, de kleine ? of de grote ?
Dit is een uitstekende reactie.quote:Op woensdag 6 juli 2022 14:58 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Kleine is prima. Grote is voor als je direct wil gaan grillen.
Niks mis met even de rook eroverheen.quote:Op zondag 10 juli 2022 18:31 schreef Sunshine1982 het volgende:
Huil. Onze buurman kan blijkbaar niet bbq'en. Heel hun tuin staat blauw van de rook en het waait allemaal onze kant op
Echt.. Hoe krijg je het voor elkaar.
Nee, met 5 minuten krijg je de rooksmaak er ook niet aan.quote:
Blauwe rook? Dan is er teveel brandstof wat niet goed kan ontbranden door een matige ventilatie.quote:Op zondag 10 juli 2022 18:31 schreef Sunshine1982 het volgende:
Huil. Onze buurman kan blijkbaar niet bbq'en. Heel hun tuin staat blauw van de rook en het waait allemaal onze kant op
Echt.. Hoe krijg je het voor elkaar.
quote:Op maandag 11 juli 2022 10:50 schreef Houniet het volgende:
Of vochtige kolen / briketten of zonder firestarter proberen aan te steken met bijvoorbeeld spiritus . Niets verbaasd mij tegenwoordig.
quote:Op maandag 11 juli 2022 10:50 schreef Houniet het volgende:
Of vochtige kolen / briketten of zonder firestarter proberen aan te steken met bijvoorbeeld spiritus . Niets verbaasd mij tegenwoordig.
BBQvillage.nl in Emmeloord daar al geweest? Mooie zaak.quote:Op zaterdag 16 juli 2022 15:48 schreef fietsie het volgende:
Weet iemand een zaak in de regio Joure / Sneek die goede houtskool verkoopt?
Intratuin Emmeloord en de verschillende welkoop vestigingen verkochten me recent allemaal verkruimelde koleb dus ik zoek een nieuw adres…
Welkoop quebracho en marabu kan haast niet verkruimeld zijn.quote:Op zaterdag 16 juli 2022 15:48 schreef fietsie het volgende:
Weet iemand een zaak in de regio Joure / Sneek die goede houtskool verkoopt?
Intratuin Emmeloord en de verschillende welkoop vestigingen verkochten me recent allemaal verkruimelde koleb dus ik zoek een nieuw adres…
Die heb ik beiden bij Welkoop niet zien liggen, alleen maar bakken vol Weberquote:Op zondag 17 juli 2022 12:06 schreef nelisb het volgende:
[..]
Welkoop quebracho en marabu kan haast niet verkruimeld zijn.
Hebben ze normaal wel.quote:Op zondag 17 juli 2022 12:19 schreef fietsie het volgende:
[..]
Die heb ik beiden bij Welkoop niet zien liggen, alleen maar bakken vol Weber
Ja ik zal even wachten tot woensdag; Emmeloord is niet zo ingericht op weekend-shoppenquote:Op zondag 17 juli 2022 16:21 schreef nelisb het volgende:
[..]
Hebben ze normaal wel.
Maar ik zou BBQvillage proberen.
Persoonlijk gebruik ik het liefste briketten. Van ecobrasa gaan erg lang mee, wel redelijk aan de prijs:quote:Op zaterdag 16 juli 2022 15:48 schreef fietsie het volgende:
Weet iemand een zaak in de regio Joure / Sneek die goede houtskool verkoopt?
Intratuin Emmeloord en de verschillende welkoop vestigingen verkochten me recent allemaal verkruimelde koleb dus ik zoek een nieuw adres…
Aangezien woensdag nog even te ver weg was en ik vandaag toch nog even goede kolen nodig had: TuinDorado in Drachten.quote:Op zondag 17 juli 2022 16:21 schreef nelisb het volgende:
[..]
Hebben ze normaal wel.
Maar ik zou BBQvillage proberen.
Werkt dat een beetje zo'n mat? Ik heb een steen en dat werkt goed .quote:Op zondag 17 juli 2022 19:05 schreef Thaddeus het volgende:
Pizza van de bbq met zelfgemaakte tomaten saus, paprika, snoep tomaten, cervelaat, geraspte kaas, mozzarella en pulled pork.
[ afbeelding ]
Lekker man . Oh en ik wil ook sous vide gaan aanschaffen / gebruiken. Heb je nog gouden tips?quote:Op maandag 18 juli 2022 20:24 schreef fietsie het volgende:
We zijn hier thuis deze vakantie op een missie: de vriezer eens een keer "leeg eten". Zorgen dat er niets meer in ligt wat er al een heel tijdje in ligt.
Dus, de varkensnek. 2.2 kilo diepvriesgewicht.
Eerst een specerijencrème gemaakt, en deze over het nog bevroren vlees verdeeld, en dit vervolgens vacuum getrokken.
Zo ging het de sous vide isolatiebak in, ingesteld op 73 graden. En ik ging lekker slapen.
Goed 15 uur later was de BBQ op 150 graden en heb ik de zak met vlees en vocht uit de sous vide getrokken; na afgieten en droogdeppen was er nog 1,75 kilo over. Zo'n stuk verliest dus best een aardig aandeel vocht in de sous vide.
Tot op dit punt was het visueel geen echt grote traktatie, dus heb ik de foto's achterwege gelaten.
De BBQ was vanmiddag makkelijk warm, wat niet gek is in een omgevingstemperatuur van 30 graden.
[ afbeelding ]
Recent heb ik een 4 kanaals BBQ-thermometer gekregen met Wifi; dit was de 1e keer dat ik hem kon gebruiken.
Vanmorgen heb ik nog een Weber-thermometer beugel gekocht, je ziet de thermometer er in de foto al op zitten met een magneet, daarover zo meer.
Vervolgens heb ik de varkensnek nogmaals gekruid met een pulled-pork rub.
[ afbeelding ]
Zo heb ik hem daarna op de BBQ geïnstalleerd.
[ afbeelding ]
Na korte tijd begon de app op mijn telefoon rare meldingen te geven; toen ik even naar het berichtencentrum van Apple switchte werd er meer duidelijk: een foutmelding. De unit werd te warm op de beugel.
Dus de unit even op het bodemrek gekleefd (magneet). En de beugel is later vanavond verhuisd naar een van de poten van de Weber.
Om dat te kunnen doen ben ik op de fiets geklommen, en heb op m'n gemak slangenklemmen opgehaald.
Drie uur later had het vlees uniform 90 graden bereikt, en heb ik het van het rooster gehaald en lekker ingepakt.
[ afbeelding ]
Zo heeft het 45 minuten mogen liggen tot ik de rest ook af had, waaronder m'n eigen BBQ saus.
Toen kon het uitpakken beginnen, en bleek het vlees met twee vorken moeiteloos uit elkaar te komen.
[ afbeelding ]
Dit was voor het eerst in lange tijd weer eens een bereiding van een mooi groot stuk vlees..
[ afbeelding ]
Isoleren. Echt... sinds ik een geisoleerde bak heb en een goed sluitend deksel erop...quote:Op dinsdag 19 juli 2022 08:41 schreef Houniet het volgende:
[..]
Lekker man . Oh en ik wil ook sous vide gaan aanschaffen / gebruiken. Heb je nog gouden tips?
Sous vide heeft dan dus niets met grillen te maken of heb ik het mis?quote:Op dinsdag 19 juli 2022 15:10 schreef fietsie het volgende:
[..]
Isoleren. Echt... sinds ik een geisoleerde bak heb en een goed sluitend deksel erop...
En niet besparen op een goed fijn werkend vacuum apparaat... Ik heb erop bespaard, en sta nu met regelmaat mezelf een hoge bloeddruk aan te meten....
- Smeltdraad die zo heet wordt na paar keer achter elkaar gebruiken dat ie het plastic snijdt ipv dichtlast
- Afdichtingsrubbers die aan het product plakken en niet vast blijven zitten aan het apparaat
- Als er vocht meegezogen wordt met het vacuum wil je niet dat dat meteen de pomp in loopt, maar dat er daarvoor een plek is tussen de afdichting waar het heen kan lopen
Nou ik kies er meestal niet voor om "af te grillen" in de zin van even kort; ik gebruik de sous vide methode omdat ik niet in de gelegenheid ben om de BBQ 10-20 uur brandend en goed beheerd bezig te laten zijn, de sous vide hoef ik niet bij te blijven.quote:Op dinsdag 19 juli 2022 16:17 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Sous vide heeft dan dus niets met grillen te maken of heb ik het mis?
Je stopt een vacuüm verpakt stuk vlees in een pan water, sous vide stick er bij en wachten??
Grill je daarna nog af voor een mooie korst?
Klinkt idd erg handig, ga me er eens in verdiepenquote:Op dinsdag 19 juli 2022 16:23 schreef fietsie het volgende:
[..]
Nou ik kies er meestal niet voor om "af te grillen" in de zin van even kort; ik gebruik de sous vide methode omdat ik niet in de gelegenheid ben om de BBQ 10-20 uur brandend en goed beheerd bezig te laten zijn, de sous vide hoef ik niet bij te blijven.
Dus zoals in het voorbeeld hierboven +- 15 a 15,5 uur sous vide, gevolgd door 4 uur BBQ en dan nog een rust tijd.
Had ik dat met de BBQ moeten doen dan was het wellicht ergens over een week of twee ofzo een keer mogelijk geweest zoveel uren de BBQ brandend en beheerd te houden.
Zo heb ik er ook behoorlijk wat rust van als ik met een gezelschap eet en ik kip klaarmaak, om de kip sous vide voor te garen zodat ik zeker weten ook in de gewrichten gaar vlees heb zonder krioelende microben, en dan gebruik ik de BBQ voor het bruine korstje, de grillsmaak en het warm maken op het moment zelf.
Soms gooi ik het ook gewoon uit de sous vide in de vriezer, om het dan te ontdooien en op de BBQ te kunnen mikken voor dit doel.
Het is combineren van wat kan om mogelijk te maken dingen te doen die ik anders lastig georganiseerd krijg.
Ik heb nog een stuk boston butt in de vriezer liggen en ik denk zomaar dat je me geïnspireerd hebt om deze van het weekend maar eens te bereiden.quote:Op maandag 18 juli 2022 20:24 schreef fietsie het volgende:
We zijn hier thuis deze vakantie op een missie: de vriezer eens een keer "leeg eten". Zorgen dat er niets meer in ligt wat er al een heel tijdje in ligt.
Dus, de varkensnek. 2.2 kilo diepvriesgewicht.
Eerst een specerijencrème gemaakt, en deze over het nog bevroren vlees verdeeld, en dit vervolgens vacuum getrokken.
Zo ging het de sous vide isolatiebak in, ingesteld op 73 graden. En ik ging lekker slapen.
Goed 15 uur later was de BBQ op 150 graden en heb ik de zak met vlees en vocht uit de sous vide getrokken; na afgieten en droogdeppen was er nog 1,75 kilo over. Zo'n stuk verliest dus best een aardig aandeel vocht in de sous vide.
Tot op dit punt was het visueel geen echt grote traktatie, dus heb ik de foto's achterwege gelaten.
De BBQ was vanmiddag makkelijk warm, wat niet gek is in een omgevingstemperatuur van 30 graden.
[ afbeelding ]
Recent heb ik een 4 kanaals BBQ-thermometer gekregen met Wifi; dit was de 1e keer dat ik hem kon gebruiken.
Vanmorgen heb ik nog een Weber-thermometer beugel gekocht, je ziet de thermometer er in de foto al op zitten met een magneet, daarover zo meer.
Vervolgens heb ik de varkensnek nogmaals gekruid met een pulled-pork rub.
[ afbeelding ]
Zo heb ik hem daarna op de BBQ geïnstalleerd.
[ afbeelding ]
Na korte tijd begon de app op mijn telefoon rare meldingen te geven; toen ik even naar het berichtencentrum van Apple switchte werd er meer duidelijk: een foutmelding. De unit werd te warm op de beugel.
Dus de unit even op het bodemrek gekleefd (magneet). En de beugel is later vanavond verhuisd naar een van de poten van de Weber.
Om dat te kunnen doen ben ik op de fiets geklommen, en heb op m'n gemak slangenklemmen opgehaald.
Drie uur later had het vlees uniform 90 graden bereikt, en heb ik het van het rooster gehaald en lekker ingepakt.
[ afbeelding ]
Zo heeft het 45 minuten mogen liggen tot ik de rest ook af had, waaronder m'n eigen BBQ saus.
Toen kon het uitpakken beginnen, en bleek het vlees met twee vorken moeiteloos uit elkaar te komen.
[ afbeelding ]
Dit was voor het eerst in lange tijd weer eens een bereiding van een mooi groot stuk vlees..
[ afbeelding ]
Ja het was eigenlijk een soort noodoplossing omdat we geen steen hebben. Maar dit werkt prima. Af en toe de pizza even draaien en de bbq goed opstoken. Gebruikte ecobrasa briketten en had 2 kolenmandjes vol.quote:Op dinsdag 19 juli 2022 08:39 schreef Houniet het volgende:
[..]
Werkt dat een beetje zo'n mat? Ik heb een steen en dat werkt goed .
quote:Op woensdag 20 juli 2022 09:16 schreef dimmak het volgende:
[..]
Ik heb nog een stuk boston butt in de vriezer liggen en ik denk zomaar dat je me geïnspireerd hebt om deze van het weekend maar eens te bereiden.
Hoppaquote:Op maandag 25 juli 2022 09:26 schreef Ferdii het volgende:
deze week even geen bqq, maar een buitenkeuken bouwen
Picsquote:Op maandag 25 juli 2022 09:26 schreef Ferdii het volgende:
deze week even geen bqq, maar een buitenkeuken bouwen
quote:
Hij is nog lang niet af, maar het frame + eerste bbq staat staatquote:Op maandag 25 juli 2022 09:32 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Hoppa
We zien graag de foto's! Staat ook nog op mijn verlanglijstje
Heel vet hoor groot ook!quote:Op maandag 25 juli 2022 17:20 schreef Ferdii het volgende:
[..]
[..]
Hij is nog lang niet af, maar het frame + eerste bbq staat staat
Morgen staat op de planning deurtjes maken, afzuiging erin en Electra aansluiten, afkitten, en een gat zagen voor de 2de bbq
[ afbeelding ]
2 standaard werkbladen van de Ikea a 60 euroquote:Op maandag 25 juli 2022 18:01 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Heel vet hoor groot ook!
Wat heb je als werkblad?
Ga je bbq spullen het hele jaar buiten laten liggen ivm vocht?quote:Op maandag 25 juli 2022 18:37 schreef Ferdii het volgende:
[..]
2 standaard werkbladen van de Ikea a 60 euro
Is idd heerlijk groot formaat, 225x320
Heb ik eindelijk eens de ruimte voor alle bbq zooi die nu opgestapeld in de schuur liggen
gaat met name om spul al pizza steen, heat divider, as stofzuiger etcquote:Op maandag 25 juli 2022 19:31 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ga je bbq spullen het hele jaar buiten laten liggen ivm vocht?
En ik ben heel benieuwd naar de afzuiging.
Werkt zo’n ton goed ja? Waar heb je die vandaan ?quote:Op maandag 25 juli 2022 20:29 schreef Ferdii het volgende:
[..]
gaat met name om spul al pizza steen, heat divider, as stofzuiger etc
Het houtskool zit in een plastic ton, dus kan ook mooi buiten blijven. spul als bbq tangen/messen verhuizen gewoon richting najaar naar binnen
afzuiging wordt een 90cm brede afzuigkap met een pijp door het dakje heen, hopelijk zuigt deze voldoende af, anders maak ik er nog een schotje omheen zodat de rook er niet onder vandaag kan
werkt perfect, heb zo'n ding die je vaak op boten/kano's ziet, ooit gekocht in een buitensport winkel geloof ik.quote:Op maandag 25 juli 2022 20:37 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Werkt zo’n ton goed ja? Waar heb je die vandaan ?
Voerton bij oa de welkoop. Werkt perfect.quote:Op maandag 25 juli 2022 20:37 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Werkt zo’n ton goed ja? Waar heb je die vandaan ?
Mooi hoekje zo. Is die koelkast speciaal voor buiten of pak je die in de winter naar binnen?quote:Op donderdag 28 juli 2022 19:54 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Inmiddels op 2 scharnieren na af
[ afbeelding ]
Volgens de beschrijving zou hij tot -10 buiten kunnen blijven, maar denk dat ik het zekere doe en bij vorst ff in de schuur zetquote:Op vrijdag 29 juli 2022 08:27 schreef dimmak het volgende:
[..]
Mooi hoekje zo. Is die koelkast speciaal voor buiten of pak je die in de winter naar binnen?
Ik zou rond de 100 graden inderdaad doen (warmer kan altijd nog) en de kern tussen de 70/75. Is gemiddeld wat ik zo lees.quote:Op donderdag 28 juli 2022 19:01 schreef Yankee het volgende:
Helden, ik heb even jullie hulp nodig!
Morgen buikspek op de bastard en ik kom meerdere kamado temperaturen tegen: 100 of 150 en dan tot 77 of 80 graden. Waar voor gaan?
Mooi man. En de verlichting?quote:Op donderdag 28 juli 2022 19:54 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Inmiddels op 2 scharnieren na af
[ afbeelding ]
Heel gaaf, wat ben je nou kwijt voor zoiets?quote:Op donderdag 28 juli 2022 19:54 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Inmiddels op 2 scharnieren na af
[ afbeelding ]
In de afzuigkap zit een lampje, de rest moet ik nog een keer gaan aanleggen, eerst maar eens kijken in hoeverre het nodig gaat zijn 's winters. Nu is ie versierd met van die cotton ballsquote:
Lastig te zeggen, de overkapping en flonder zat er al, daar stond een lounge bank onder waar ik de planken van heb hergebruikt. Dat zijn de kastjes geworden.quote:Op vrijdag 29 juli 2022 14:54 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Heel gaaf, wat ben je nou kwijt voor zoiets?
goed gedaan. Veel plezier ervan, maar dat zal wel lukken.quote:Op vrijdag 29 juli 2022 15:58 schreef Ferdii het volgende:
[..]
In de afzuigkap zit een lampje, de rest moet ik nog een keer gaan aanleggen, eerst maar eens kijken in hoeverre het nodig gaat zijn 's winters. Nu is ie versierd met van die cotton balls
[..]
Lastig te zeggen, de overkapping en flonder zat er al, daar stond een lounge bank onder waar ik de planken van heb hergebruikt. Dat zijn de kastjes geworden.
voor de rest ongeveer ~700 euro.
koelkast 150
afzuigkap 60 euro (marktplaats)
scharnieren 60
OSB platen 280
kunstgras ~50
aanrecht bladen 100
+ wat losse accecoires bij de Ikea vandaan
Mooi hergebruik!quote:Op vrijdag 29 juli 2022 15:58 schreef Ferdii het volgende:
[..]
In de afzuigkap zit een lampje, de rest moet ik nog een keer gaan aanleggen, eerst maar eens kijken in hoeverre het nodig gaat zijn 's winters. Nu is ie versierd met van die cotton balls
[..]
Lastig te zeggen, de overkapping en flonder zat er al, daar stond een lounge bank onder waar ik de planken van heb hergebruikt. Dat zijn de kastjes geworden.
voor de rest ongeveer ~700 euro.
koelkast 150
afzuigkap 60 euro (marktplaats)
scharnieren 60
OSB platen 280
kunstgras ~50
aanrecht bladen 100
+ wat losse accecoires bij de Ikea vandaan
Balen dat het is gebeurd en goed opgelost van ze.quote:Op zaterdag 30 juli 2022 15:16 schreef f1goldmemberf1 het volgende:
De firebox van mijn Grill Guru large is doormidden gebroken. Opstookprotocol gevolgd maar het heeft helaas niet geholpen.
Overigens wel netjes een nieuwe opgestuurd gekregen, dus over de klantenservice van GG niets dan lof.
Wel heb ik wat zorgen over de kwaliteit van deze kamado. Die garantie is natuurlijk niet eeuwig. Hoe kan ik dit voorkomen in de toekomst? Of toch maar sparen voor een Kamado Joe of Green Egg? 🤣
Approvedquote:Op woensdag 3 augustus 2022 00:04 schreef fietsie het volgende:
Vanmorgen "vond" ik bij de AH in de vriezer twee strengetjes Iberico ribben en bedacht ik me "Ik kan de CUL SC BBQ Meet ribbetjes wel weer eens maken", vind je niet @:Lucky_Strike ?
Dus mn ribbetjes vandaag ontdooid terwijl ik nuttige dingen aan het doen was en vanavond even wat TLC gegeven..
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De vettige ribjes schoon en droog gemaakt; vlies er aan de achterkant ook afgetrokken/gepeuterd..
En toen m'n kruidenrub gemaakt, met onder andere venkel en zwarte peper en zout..
[ afbeelding ]
En het vlees hier een weldadige massage mee gegeven; zo is het (ingepakt) de koeling in gegaan.
Morgen verder.
[ afbeelding ]
quote:Op donderdag 4 augustus 2022 10:20 schreef dimmak het volgende:
En het resultaat van het experiment? Een succes?
Ja op deze manier kreeg ik het vet er goed uit en werden de ribbetjes mooi droog, knapperig.quote:Op donderdag 4 augustus 2022 17:18 schreef borrepus het volgende:
Ben vooral benieuwd wat je precies voor ander resultaat verwacht dan gewoon met de botkant naar beneden
Hmm. Interessant wel. Deze ribben zijn inderdaad echt erg vet.quote:Op donderdag 4 augustus 2022 22:16 schreef fietsie het volgende:
[..]
[..]
Ja op deze manier kreeg ik het vet er goed uit en werden de ribbetjes mooi droog, knapperig.
Dit type ribben hebben maar heeeel weinig vlees en zijn dus niet voor de "val van het bot soppig" want dan heb je een hap vol vet steeds. De keren dat ik ze "plat" bereidde wat de bovenkant nog vettig, nu waren ze aan beiden kanten "mooi droog"
(Je ziet op de foto het zonlicht ook door het vlees heen schijnen)
Jup, daarom ook de zware kruiding met zwarte peper en venkelquote:Op donderdag 4 augustus 2022 22:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Hmm. Interessant wel. Deze ribben zijn inderdaad echt erg vet.
Vuur en Rook meestal. Altijd White Quebracho. Grote stukken, brandt lang en stinkt niet.quote:Op maandag 8 augustus 2022 09:05 schreef Jahr00n het volgende:
Waar halen jullie houtskool? Ik heb nu een zak met Weber houtskool maar daar zitten veel kleine stukken in en ben ik niet tevreden over.
Beetje slager heeft dat wel. Beter lokaal als op internet denk ik altijd.quote:Op maandag 8 augustus 2022 21:43 schreef Den_Haag het volgende:
Wil binnenkort eens mij aan de brisket wagen. Iemand ervaring met een online slager waar ik dat kan bestellen?
En mijn kolen en briketten komen ook bij vuur en rook vandaan
Kan je vragen. Misschien ligt het er niet en kunnen ze het wel bestellen zodat je het 1-2 dagen later op kan halen.quote:Op maandag 8 augustus 2022 22:00 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Beetje slager heeft dat wel. Beter lokaal als op internet denk ik altijd.
Ik ga me morgen aan een flat iron steak van 1kg wagen. Moet niet moeilijk zijn..
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 9% gewijzigd door CoolGuy op 11-08-2022 11:31:38 ]Breitling - Instruments for Professionals
https://www.jumbo.com/pro(...)isket-1,5kg-492908ZKquote:Op maandag 8 augustus 2022 21:43 schreef Den_Haag het volgende:
Wil binnenkort eens mij aan de brisket wagen. Iemand ervaring met een online slager waar ik dat kan bestellen?
En mijn kolen en briketten komen ook bij vuur en rook vandaan
Heb je een leuke, goedwerkende tutorial voor Brisket?quote:Op maandag 8 augustus 2022 21:43 schreef Den_Haag het volgende:
Wil binnenkort eens mij aan de brisket wagen. Iemand ervaring met een online slager waar ik dat kan bestellen?
En mijn kolen en briketten komen ook bij vuur en rook vandaan
En zijn er zoveel. How to bbq right is eentje die ik vaak gebruik op youtubequote:Op maandag 15 augustus 2022 13:03 schreef Kidjuh het volgende:
[..]
Heb je een leuke, goedwerkende tutorial voor Brisket?
quote:Op donderdag 11 augustus 2022 10:51 schreef CoolGuy het volgende:
Ik wist niet eens dat deze topicreeks bestond. Ik ben sinds gisteren overgestapt van een Weber naar een Boretti (kolen) maar heb 'm nog niet uitgeprobeerd. Ik heb echter deze maand meer ge'BBQ'd dan in de afgelopen 5 jaar samen denk ik, en ik vond die Weber gewoon niet meer praktisch.
Vooral het deksel dat niet vast zit vond ik vervelend. Niet dat ik nou weet wat ik doe als ik BBQ hoor, ding aansteken en vlees er op flikkeren, verder dan dat kom ik nietIk kan je wel wat tips geven als je wilSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
Meh, Jumbo springt op de bbq bandwagon maar dit is geen kwaliteit hoor.quote:Op vrijdag 12 augustus 2022 16:12 schreef SiGNe het volgende:
[..]
https://www.jumbo.com/pro(...)isket-1,5kg-492908ZK
Hebben ook nog andere grote stukken vlees online, in de winkel zelf hebben ze het niet, online wel.
Maar is wel online te bestellen en dan is het redelijk snel in huis.quote:Op maandag 15 augustus 2022 18:34 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Meh, Jumbo springt op de bbq bandwagon maar dit is geen kwaliteit hoor.
Beefensteakquote:Op maandag 15 augustus 2022 19:23 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Maar is wel online te bestellen en dan is het redelijk snel in huis.
Dat geloof ik meteen zonder op hun websites te kijkenquote:Op maandag 15 augustus 2022 19:47 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Beefensteak
Bbquality
Walging
Beefexclusief
Allemaal de dag erna binnen en in mijn opinie een klasse beter dan jumbo levert.
Zelf in 3 stukken snijden en 2 stukken in de diepvries voor een andere keer?quote:Op maandag 15 augustus 2022 23:06 schreef Den_Haag het volgende:
Iemand ook ervaring met The Butchery? Misschien dat ik last minute nog iets bij hun ga bestellen
Had bij mijn slager een flat van de brisket besteld van iets meer dan 2kg omdat de hele echt te veel is. Mailt ie net dat hij de hele brisket voor mij heeft besteld en klaar heeft liggen.
6kg brisket voor 6 personen lijkt mij een beetje overdreven
Die zit al te volquote:Op maandag 15 augustus 2022 23:18 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Zelf in 3 stukken snijden en 2 stukken in de diepvries voor een andere keer?
Je bestelt iets bij iemand en koopt het uiteindelijk niet?quote:Op dinsdag 16 augustus 2022 21:37 schreef Den_Haag het volgende:
[..]
Die zit al te vol
Ga het maar online bestellen. Scheelt gehannes
Ik had alleen een flat van de brisket besteld. Niet een hele brisket. Als jij een biefstuk besteld en iemand komt aan met een hele koe, koop jij het dan?quote:Op dinsdag 16 augustus 2022 21:58 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Je bestelt iets bij iemand en koopt het uiteindelijk niet?
Ik zou het stuk afnemen dat ik besteld heb en de ander er niet mee laten zitten.quote:Op woensdag 17 augustus 2022 08:21 schreef Den_Haag het volgende:
[..]
Ik had alleen een flat van de brisket besteld. Niet een hele brisket. Als jij een biefstuk besteld en iemand komt aan met een hele koe, koop jij het dan?
En de slager gaat nu zelf de punt houden en los verkopen.
De flat dus, mag ie mooi de rest eraf snijdenquote:Op woensdag 17 augustus 2022 08:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik zou het stuk afnemen dat ik besteld heb en de ander er niet mee laten zitten.
Echt, ik ben zo blij dat mijn meiske een eigen bedrijf heeft. Sligropas en gaan met die banaan.quote:Op vrijdag 12 augustus 2022 16:12 schreef SiGNe het volgende:
[..]
https://www.jumbo.com/pro(...)isket-1,5kg-492908ZK
Hebben ook nog andere grote stukken vlees online, in de winkel zelf hebben ze het niet, online wel.
Zoek inderdaad op youtube. bbq pitboys zijn ook wel ok. Beetje door het idiote us niveautje heenkijken.quote:Op maandag 15 augustus 2022 13:03 schreef Kidjuh het volgende:
[..]
Heb je een leuke, goedwerkende tutorial voor Brisket?
Pitmaster X (Roel) heeft wel een aantal goede recepten, die staan ook op zn website dus dat is ook handig.quote:Op maandag 15 augustus 2022 13:03 schreef Kidjuh het volgende:
[..]
Heb je een leuke, goedwerkende tutorial voor Brisket?
Ja klopt. En wat een mooie buitenkeuken heeft die man zeg!quote:Op woensdag 17 augustus 2022 17:04 schreef Mubassie het volgende:
Ander gaaf YouTube kanaal is
Sam the cooking guy
Heel gevarieerd, maar wel veel vlees en alles van de bbq of grill. En met humor verteld.
https://youtube.com/c/samthecookingguy
Preciesquote:Op woensdag 17 augustus 2022 12:33 schreef Ferdii het volgende:
[..]
De flat dus, mag ie mooi de rest eraf snijden
Ik zal eens kijken.quote:Op woensdag 17 augustus 2022 17:04 schreef Mubassie het volgende:
Ander gaaf YouTube kanaal is
Sam the cooking guy
Heel gevarieerd, maar wel veel vlees en alles van de bbq of grill. En met humor verteld.
https://youtube.com/c/samthecookingguy
Sam is tof iddquote:Op woensdag 17 augustus 2022 17:04 schreef Mubassie het volgende:
Ander gaaf YouTube kanaal is
Sam the cooking guy
Heel gevarieerd, maar wel veel vlees en alles van de bbq of grill. En met humor verteld.
https://youtube.com/c/samthecookingguy
Gefeliciteerd en eetsequote:Op zaterdag 27 augustus 2022 09:44 schreef Ferdii het volgende:
vanmiddag verjaardag incl bbq, met pulled pork, duitse braadworsten en kip spiezen
Ah balen idd. Maar zoals je zelf zegt een goede leer voor de volgende ronde. Ben benieuwdquote:Op zaterdag 27 augustus 2022 09:45 schreef Scorpie het volgende:
Gisteren mijn burnt ends verkloot, temperatuur te hoog en ik was een uurtje weg goeie leer voor de volgende keer.
Burgers altijd top.quote:Op dinsdag 18 oktober 2022 15:20 schreef Thaddeus het volgende:
Baksteen burgers met zelfgemaakte patat:
[ afbeelding ]
Ziet er heeuull goed uit. Beetje uit de richting maar die zou ik wel eens willen proberen.quote:Op woensdag 9 november 2022 13:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
Misschien voor jullie hier ook interessant: mijn recensie van een bezoek aan Black Smoke.
Er zit er ook een in Antwerpen.quote:Op woensdag 9 november 2022 14:38 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Ziet er heeuull goed uit. Beetje uit de richting maar die zou ik wel eens willen proberen.
Echt goede burnt ends zijn zeldzaam
quote:Op woensdag 9 november 2022 13:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
Misschien voor jullie hier ook interessant: mijn recensie van een bezoek aan Black Smoke.
quote:Op zaterdag 12 november 2022 11:28 schreef Thaddeus het volgende:
Broodje beenham met zelfgemaakte patat
[ afbeelding ]
Flinke flank of skirt steak(s) voor de tijd marineren en er taco's van maken.quote:Op maandag 19 december 2022 21:49 schreef Mubassie het volgende:
Binnenkort op mannenweekend en meestal speel ik voor kok of sta ik achter de bbq.
Nu wil ik voor dit keer eens iets moois op de bbq gaan maken.
Andere jaren was het vlug een hamburgertje flippen of wat worsten op de grill.
Ik wil nu eens goed uitpakken.
Wie heeft er goede ideeën?
BBQ is beschikbaar op locatie, maar zal een hele simpele kolen of gas bbq zijn.
Attributen zoals een Dutch oven of plancha, etc. kan ik meenemen.
Bereiden wordt geen low en slow, duurt echt te lang. Dus waarschijnlijk enkele mooie stukken vlees op de grill.
Wie heeft er ideeën om iets makkelijks, mannelijks, vlug, maar toch iets redelijk culinairs klaar te maken.
Misschien wel op brood? Ik zeg maar iets.
/ Even als aanvulling, we zijn allemaal echte vleesliefhebbers.
Met een pan bbq baked beans er naastquote:Op dinsdag 20 december 2022 10:20 schreef dimmak het volgende:
[..]
Flinke flank of skirt steak(s) voor de tijd marineren en er taco's van maken.
Hó hele goedequote:Op dinsdag 20 december 2022 10:20 schreef dimmak het volgende:
[..]
Flinke flank of skirt steak(s) voor de tijd marineren en er taco's van maken.
Vanavond ga ik testen met deze bavette/flank steak.quote:Op dinsdag 20 december 2022 10:20 schreef dimmak het volgende:
[..]
Flinke flank of skirt steak(s) voor de tijd marineren en er taco's van maken.
Hoe was hij?quote:Op zaterdag 7 januari 2023 16:58 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Vanavond ga ik testen met deze bavette/flank steak.
[ afbeelding ]
Hij was zo verdwenenquote:
Bavette bl,ijft een favoriet stukjke vlees hierquote:Op maandag 9 januari 2023 17:51 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Hij was zo verdwenen
Op 51 graden kern eraf gehaald en nog even vlug op het sear station gelegd. Had ik eigenlijk niet moeten doen want hij was net iets te ver.
Maar desalniettemin prima hoor
Jepquote:Op zondag 29 januari 2023 14:28 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Bavette bl,ijft een favoriet stukjke vlees hier
vooral gevlinderd, gevuld met carpaccio spul en opgerold als rollade is echt aan te bevelen
Dit lees ik veel te laatquote:Op zondag 29 januari 2023 14:53 schreef Ferdii het volgende:
bij beimer zijn de bavette nu trouwens 9,75 per kilo in de aanbieding
Holy shit zeg, waar kan ik aanschuiven?quote:Op dinsdag 14 maart 2023 20:52 schreef Bzzzzt het volgende:
Ik ben afgelopen weekend ook weer even los gegaan
Pork belly burnt ends
Spareribs
Sate
Brisket.
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]
Wat voor een bbq heb je?quote:Op dinsdag 14 maart 2023 20:52 schreef Bzzzzt het volgende:
Ik ben afgelopen weekend ook weer even los gegaan
Pork belly burnt ends
Spareribs
Sate
Brisket.
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]
??quote:
Ik heb een pellet smoker, die ik ooit gekocht heb voor ¤250,- nieuw in doos.quote:
Poah! Buurtbbq?quote:Op dinsdag 14 maart 2023 20:52 schreef Bzzzzt het volgende:
Ik ben afgelopen weekend ook weer even los gegaan
Pork belly burnt ends
Spareribs
Sate
Brisket.
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]
Ik zie deze foto's ook bij de buren op de foto.quote:
Scherp. Als je goed zoekt kan je ze ook Reddit vinden.quote:Op woensdag 15 maart 2023 14:41 schreef Houniet het volgende:
[..]
Ik zie deze foto's ook bij de buren op de foto.
Familie ding.. en overcompensatie omdat schoonmoeder vegetarisch is.quote:Op woensdag 15 maart 2023 14:37 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Poah! Buurtbbq?
Ziet er lekker uit!
quote:Op woensdag 15 maart 2023 14:53 schreef Bzzzzt het volgende:
[..]
Familie ding.. en overcompensatie omdat schoonmoeder vegetarisch is.
Website bekeken en gebookmarkt.quote:Op zondag 29 januari 2023 14:53 schreef Ferdii het volgende:
bij beimer zijn de bavette nu trouwens 9,75 per kilo in de aanbieding
Klinkt als koopje, heb er ook 1 maar tot nu toe maar weinig gebruikt.quote:Op woensdag 15 maart 2023 12:11 schreef Bzzzzt het volgende:
[..]
Ik heb een pellet smoker, die ik ooit gekocht heb voor ¤250,- nieuw in doos.
Waarom gebruik je hem zo weinig?quote:Op zondag 26 maart 2023 10:20 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Klinkt als koopje, heb er ook 1 maar tot nu toe maar weinig gebruikt.
Gisteren de Weber schoongemaakt voor de lente, maar nu 1 stroom aan regen.
De pellet bbq maakt best veel herrie, eigenlijk is het best wat werk mbt buitenzetten, schoonmaken etc.quote:
oh zonde zeg! Welke bbq heb jij? Is een hoes geen optie?quote:Op zondag 26 maart 2023 15:20 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
De pellet bbq maakt best veel herrie, eigenlijk is het best wat werk mbt buitenzetten, schoonmaken etc.
Dus meer een kwestie van lui zijn.
De grootste drempel is eigenlijk iedere keer dat ding naar buiten slepen.
Een Weber smokefire, er zit wel een hoes bij overigens, maar die zit nog in de doos.quote:Op zondag 26 maart 2023 15:24 schreef Bzzzzt het volgende:
[..]
oh zonde zeg! Welke bbq heb jij? Is een hoes geen optie?
Oh ik heb daar de ex6 van gehad en heb nu ook een ex4.. mooie apparaten.quote:Op zondag 26 maart 2023 15:33 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Een Weber smokefire, er zit wel een hoes bij overigens, maar die zit nog in de doos.
Maar voor een simpel gerecht is het teveel werk, en wekelijks een low and slow iets is voor mijn omvang niet goed.
Misschien moet ik mezelf meer verplichten om het wekelijks te gebruiken.
Had jij hem gewoon buiten staan?quote:Op zondag 26 maart 2023 23:54 schreef Bzzzzt het volgende:
[..]
Oh ik heb daar de ex6 van gehad en heb nu ook een ex4.. mooie apparaten.
Maar je kan er ook vis/groente/toetjes op maken ipv alleen low n slow.
Gewoon hoes er over…quote:Op maandag 27 maart 2023 16:28 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Had jij hem gewoon buiten staan?
Ik ben er nog wel enigzins huiverig voor.
That reminds me, ik moet nog een WGA kopen.quote:Op dinsdag 2 mei 2023 22:26 schreef Thaddeus het volgende:
Leven jullie bbq-ers nog? Winterslaap voorbij?
Afgelopen weekend even moinkballs gemaakt voor familie. Reacties waren zeer positief:
[ afbeelding ]
Heb het volgende recept gevolgd:
https://www.bbq-nl.com/moink-balls/
Ja kan niet missen. We gingen een weekend weg en dan is het erg handig dat je het zo makkelijk meeneemt.quote:Op woensdag 3 mei 2023 08:41 schreef dimmak het volgende:
[..]
That reminds me, ik moet nog een WGA kopen.
hier gaat gewoon de mini kamado mee op vakantie zoveel meer ruimte neemt dat niet in tov een WGAquote:Op woensdag 3 mei 2023 08:41 schreef dimmak het volgende:
[..]
That reminds me, ik moet nog een WGA kopen.
Die zien er heerlijk uit!quote:
Inderdaad niet ingepakt.. en gemaakt op een pellet bbq sessie heeft ongeveer 18 uur geduurd.quote:Op zondag 7 mei 2023 18:41 schreef VaderVanJezus het volgende:
Jouw pulled pork uit het andere topic zag er ook goed uit! Mooie korst, niet ingepakt?
Wat is je recept voor baked beans?quote:Op zondag 7 mei 2023 19:35 schreef Bzzzzt het volgende:
[..]
Inderdaad niet ingepakt.. en gemaakt op een pellet bbq sessie heeft ongeveer 18 uur geduurd.
En en..quote:Op zaterdag 13 mei 2023 18:13 schreef Kickinalfa het volgende:
1,5 kg bavette op de Weber, eindelijk!
Waarom gebruik je geen 1 min starter om ze weer leven in te blazenquote:Op vrijdag 19 mei 2023 17:20 schreef Rickocum het volgende:
Nu een 1,3kg picanha erop.
Vraagje, hoe doen jullie dat als je weer nieuwe briketten moet aanmaken?
Heb nu de picanha eraf gehaald om te rusten. Daarna pleur ik hem er weer op voor directe grill, maar de kooltjes zijn nogal afgekoeld.
Dus haal ik die picanha eraf en in het alu folie. Starter incluis kolen op de bbq en weer aanzetten.
Misschien een tegel regelen waar ik standaard de starter op kan zetten? Wil niet mijn eigen tegels zwart hebben. Misschien hebben jullie nog andere tips?
Ohhhh dat ken ik niet. Eens even kijken!quote:Op vrijdag 19 mei 2023 19:02 schreef prld het volgende:
[..]
Waarom gebruik je geen 1 min starter om ze weer leven in te blazen
Mooi kleurtje, ziet er prima uitquote:Op vrijdag 19 mei 2023 19:46 schreef Rickocum het volgende:
[..]
Ohhhh dat ken ik niet. Eens even kijken!
Hier nog wat plaatjes (rommelig, we hadden honger)
Ik had de picanha op het directe grillen gezet (na een uurtje op indirect), moest effe 2 minuten met mn dochter bezig. Meteen hoge vlammen.
Al met al gelukkig niet (al te veel) verkoold.
Alleen ingesmeerd met zeezout.
Smaakte heerlijk, was lekker zacht en smaakvol.
Bbq: grote Weber.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Een lege hete starter zet ik tegenwoordig gewoon op de tegels (antraciet 60x60 tegels met toplaag). Zie geen verkleuring of kring. Denk dat de tegel de starter zo hard afkoelt dat het geen kwaad kan. Ik geef geen garantie Misschien een keer proberen in een hoekje of reserve-tegel?quote:Op vrijdag 19 mei 2023 17:20 schreef Rickocum het volgende:
Nu een 1,3kg picanha erop.
Vraagje, hoe doen jullie dat als je weer nieuwe briketten moet aanmaken?
Heb nu de picanha eraf gehaald om te rusten. Daarna pleur ik hem er weer op voor directe grill, maar de kooltjes zijn nogal afgekoeld.
Dus haal ik die picanha eraf en in het alu folie. Starter incluis kolen op de bbq en weer aanzetten.
Misschien een tegel regelen waar ik standaard de starter op kan zetten? Wil niet mijn eigen tegels zwart hebben. Misschien hebben jullie nog andere tips?
Dat was voor de zelfgemaakte patat die ik eerder heb opgegetenquote:Op vrijdag 19 mei 2023 20:09 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Mooi kleurtje, ziet er prima uit
Je eet er toch geen mayo bij hè?
Ik dacht hetzelfde !!!! Maar aan de andere kant, wat je lekker vind he.quote:Op vrijdag 19 mei 2023 20:09 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Mooi kleurtje, ziet er prima uit
Je eet er toch geen mayo bij hè?
Ik heb 2 bakstenen, daar zet ik ze altijd op .quote:Op vrijdag 19 mei 2023 20:41 schreef Stoorzendert het volgende:
[..]
Een lege hete starter zet ik tegenwoordig gewoon op de tegels (antraciet 60x60 tegels met toplaag). Zie geen verkleuring of kring. Denk dat de tegel de starter zo hard afkoelt dat het geen kwaad kan. Ik geef geen garantie Misschien een keer proberen in een hoekje of reserve-tegel?
quote:Op maandag 29 mei 2023 18:15 schreef MyTiredFeet het volgende:
[ afbeelding ]
Wie het kleine niet eert....op een Cobb BBQ.
Varkenswangenquote:Op zondag 28 mei 2023 18:30 schreef VaderVanJezus het volgende:
2 weken terug lamsschouder 12 uur lang op de bbq.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En vandaag weer eens mijn favoriet: varkenswangetjes.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Eerst de wangetjes ontdoen van het vliesje, echt een pokke werk.quote:Op dinsdag 30 mei 2023 17:29 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Varkenswangen
Nice.
Heb je een basic recept?
Lijkt me lekker om uit te proberen.
Dat laatste zag ik alquote:Op dinsdag 30 mei 2023 20:16 schreef VaderVanJezus het volgende:
[..]
Eerst de wangetjes ontdoen van het vliesje, echt een pokke werk.
Dry rub naar keuze.
Uitkijken dat je niet teveel zout gebruikt in de rub, want de wangetjes zijn niet zo groot, dus relatief veel oppervlakte.
2 tot 3 uur roken met fruithout, daarna in een afgedekte schaal 2 tot 3 uur stoven in een laagje vocht(appelsap, bier of wat dan ook) en wat boter.
Hierna zouden ze bijna uit elkaar moeten vallen.
Daarna lak ik ze met een mengsel van het vocht en barbecue saus en gaan ze nog ongeveer een half uurtje terug op de barbecue.
Alles op 100-120 Cº
Zorg wel dat je koontjes krijgt en niet een hele kinnebak.
Hier eentje van het spit... 140°C tot kern van 50°Cquote:Op zondag 28 mei 2023 18:30 schreef VaderVanJezus het volgende:
2 weken terug lamsschouder 12 uur lang op de bbq.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En vandaag weer eens mijn favoriet: varkenswangetjes.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Poah lekker man.quote:Op woensdag 31 mei 2023 13:51 schreef Watuntrik het volgende:
[..]
Hier eentje van het spit... 140°C tot kern van 50°C
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ook lekker Moet er wel bijzeggen deze manier vergt wat slagerskennis over de schouderanatomie wat aansnijden betreft. En de spierstukjes er goed weten uit te snijden... Doe je dit kriskras door de zenen heen dan is het flink knagen op sommige stukjes. Maar qua smaak niets te klagen...
ziet er top uit! Waar heb je ee n hele lamsschouder gehaald?quote:Op woensdag 31 mei 2023 13:51 schreef Watuntrik het volgende:
[..]
Hier eentje van het spit... 140°C tot kern van 50°C
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ook lekker Moet er wel bijzeggen deze manier vergt wat slagerskennis over de schouderanatomie wat aansnijden betreft. En de spierstukjes er goed weten uit te snijden... Doe je dit kriskras door de zenen heen dan is het flink knagen op sommige stukjes. Maar qua smaak niets te klagen...
Alles wat oppervlakkig zit wel... Maar zo'n schouder bestaat uit verschillende spieren alles wat daartussen verstop kom je op deze manier niet aan die moet je dan na het bereiden en opdienen eruit of er langs af weten te snijden.quote:Op woensdag 31 mei 2023 14:36 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Poah lekker man.
Kun je de zenen van tevoren niet al wegsnijden? Om vervolgens dun haaks op de draad te snijden?
Sligro... Die hebben alles, soms moet het bestellen als het er niet ligt.quote:Op woensdag 31 mei 2023 14:53 schreef Ferdii het volgende:
[..]
ziet er top uit! Waar heb je ee n hele lamsschouder gehaald?
Ga naar je lokale islamitische/turkse slager. Die heeft altijd verse Hollandse lamsschouder liggen, en niet het ingevroren lamsvlees uit Nieuw-Zeeland.quote:Op woensdag 31 mei 2023 14:53 schreef Ferdii het volgende:
[..]
ziet er top uit! Waar heb je ee n hele lamsschouder gehaald?
Dan moet je proberen om de rook zo blauw tot doorzichtig mogelijk te houden.quote:Op dinsdag 30 mei 2023 21:38 schreef VaderVanJezus het volgende:
Ik zou max 2 uur roken aanhouden en dan 3 uur inpakken, anders wordt de rooksmaak erg heftig.
hier is de lokale islamitische slager met de noorderzon vertrokken nadat er een kwekerij boven zijn winkeltje was gevonden Dus dat wordt lastigquote:Op woensdag 31 mei 2023 15:18 schreef Dauthi het volgende:
[..]
Ga naar je lokale islamitische/turkse slager. Die heeft altijd verse Hollandse lamsschouder liggen, en niet het ingevroren lamsvlees uit Nieuw-Zeeland.
Het zal me niets verbazen als er nog islamistisch slager dichter in de buurt zit dan de sligro, die moslims wonen tegenwoordig overal in Nederland.quote:Op woensdag 31 mei 2023 16:31 schreef Ferdii het volgende:
[..]
hier is de lokale islamitische slager met de noorderzon vertrokken nadat er een kwekerij boven zijn winkeltje was gevonden Dus dat wordt lastig
ik ga eens bij de sligro kijken, heb daar een pasje van liggen
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Mijn ribs van afgelopen maandag.Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
Voor mij gelukkig geen omweg en zo goed als naast de deur. Maar absoluut goeie slager vergeleken met supermarkt. Maar ook daar moet je niet altijd je neus na lopen want anders zit er ook wel eens een miskoopje tussen. Dus soms is het beter om te vragen, zeggen wat je van plan bent en vraag de slager wat daarvoor te kiezen.quote:Op woensdag 31 mei 2023 16:58 schreef Dauthi het volgende:
Maar ook sligro is een omweg waard voor bbqers.
Je hebt dan ook wel heel veel vet weggehaald terwijl je een lange bereiding voor ogen had.quote:Op donderdag 1 juni 2023 11:08 schreef Watuntrik het volgende:
[..]
Voor mij gelukkig geen omweg en zo goed als naast de deur. Maar absoluut goeie slager vergeleken met supermarkt. Maar ook daar moet je niet altijd je neus na lopen want anders zit er ook wel eens een miskoopje tussen. Dus soms is het beter om te vragen, zeggen wat je van plan bent en vraag de slager wat daarvoor te kiezen.
Althans de slagers van de Sligro bij mij om de hoek zijn altijd zeer behulpzaam en praten graag over hun vak.
Laatst de vraag niet gesteld en wou eens een lekkere Short Rib roken en indirect garen 7 uur lang op 110°C tot een kern van 90°C. Dus de eerst ebeste short rib uit de koeling geplukt schoongemaakt en lekker in de rub gezet.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En gaan met die banaan, lijkt zo simpel dat je er niets fout aan kunt doen. Ziet er na 7 uur dan ook best lekker uit.
[ afbeelding ]
Maar toch was dit niet het juiste stuk rib voor deze bereiding. Was wel lekker maar beetje te droog en te vast... De rib was eigenlijk veel te mager en had nauwelijks vetdooradering. Dus de malsheid en zachtheid liet nogal te wensen over. Dus dit was meer een stuk rib om in een stoofpot (dutch oven) in een saus gaar te laten pruttelen.
Aldoende leert men, bij de volgende zou ik het meteen al op de plank kunnen zien hoe de rib aan te pakken en waar het wel of niet geschikt voor is. Maar in de vacuüm verpakking is dat lastig te beoordelen. Eenmaal gekocht is het te laat of van plan veranderen. Ik kan dit dus niet bij de slager ophangen het was mijn eigen onervarenheid en inschatting dat ik daar het verkeerde stuk vlees heb gekocht voor deze manier van bereiden.
Dan is vragen aan de slager of hij ergens een goed stuk heeft liggen voor deze bereiding het halve werk.
Wanneer ik daar met de lokale bioslager over begin, die in Amerika in Texas heeft gewerkt (een arrogantje), komt de opmerking dat heeft veel skill nodig eruit.quote:Op donderdag 1 juni 2023 11:08 schreef Watuntrik het volgende:
Aldoende leert men, bij de volgende zou ik het meteen al op de plank kunnen zien hoe de rib aan te pakken en waar het wel of niet geschikt voor is. Maar in de vacuüm verpakking is dat lastig te beoordelen. Eenmaal gekocht is het te laat of van plan veranderen. Ik kan dit dus niet bij de slager ophangen het was mijn eigen onervarenheid en inschatting dat ik daar het verkeerde stuk vlees heb gekocht voor deze manier van bereiden.
Dan is vragen aan de slager of hij ergens een goed stuk heeft liggen voor deze bereiding het halve werk.
Het vet wat ik eraf gesneden heb zat allemaal op de onderkant op de botten bij dit stuk wat dan allemaal alleen maar de lekbak inloopt. Op het vlees zat enkel een vliesje en dit vliesje gaf dus net geen zicht op het vlees eronder. Pas toen ik het vlies eraf getrokken had zag ik heel mager vlees met 0 dooradering. Waarschijnlijk een Ierse graskoe o.i.d.quote:Op donderdag 1 juni 2023 11:27 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Je hebt dan ook wel heel veel vet weggehaald terwijl je een lange bereiding voor ogen had.
Had je het vlies verwijderd?quote:Op donderdag 1 juni 2023 11:38 schreef Watuntrik het volgende:
[..]
Het vet wat ik eraf gesneden heb zat allemaal op de onderkant op de botten bij dit stuk wat dan allemaal alleen maar de lekbak inloopt. Op het vlees zat enkel een vliesje en dit vliesje gaf dus net geen zicht op het vlees eronder. Pas toen ik het vlies erof getrokke had zag ik heel mager vlees met 0 dooradering. Waarschijnlijk een Ierse graskoe o.i.d.
Ik heb geen foto's van na het snijden, had toen eigenlijk al geen zin meer want het zag er gewoon mislukt uit. Alles behalve sappig. Niet de moeite waard om foto van te maken om via whatsapp m'n maten de minkunkel te laten zien.
Dit is een stuk zoals het hoort, je ziet het vet tussen het vlees zitten dat valt ook niet weg te snijden. Bij die van mij zat helemaal niets alleen maar teveel vet op de knoken.
[ afbeelding ]
Volgens mij heb je dan gewoon een uiterst ongelukkig stukje te pakken. Ik heb nog nooit zoveel vet bij Shortribs weggehaald en zeker niet onder de botten. Dat laagje beschermd namelijk de bovenkant tegen uitdrogen.quote:
Nou ja, achteraf gezien uit gebrek aan short rib ervaring en kennis een ongelukkkige keuze van bereiden. Zoals @Dauthi al aangaf. Of er een stoofpot van maken en daar paar uur laten pruttelen kun je er toch een smakelijk gerechje aan overhouden. Op zichzelf was er niet zoveel mis met dat stuk vlees...quote:Op donderdag 1 juni 2023 12:01 schreef Scorpie het volgende:
Volgens mij heb je dan gewoon een uiterst ongelukkig stukje te pakken.
Zeker nog nooit vlees bij de AH gekochtquote:Op donderdag 1 juni 2023 13:00 schreef dezomervoorbij het volgende:
Slecht vlees bestaat niet. Enkel een slechte bereiding
quote:Op donderdag 1 juni 2023 13:00 schreef dezomervoorbij het volgende:
Slecht vlees bestaat niet. Enkel een slechte bereiding
Stressvlees.quote:Op donderdag 1 juni 2023 13:48 schreef Dauthi het volgende:
[..]
De belangrijkste meat defects DFD en PSE door stress voor/tijdens de slacht.
[ afbeelding ]
M'n vriendin (ja echt, fok!'er met een vriendin...) heeft een eigen zaak, dus we hebben ook het geluk dat we bij de sligro naar binnen kunnen en mijn ervaring is dat die zaak het op orde heeft. Het is het echt waard om een rit te doen als je goed spul wil hebben. Een lokale slager zal er ongetwijfeld ook aan kunnen komen als je er om vraagt, maar bij de Sligro hebben ze standaard goede stukken vlees liggen. Helemaal als je even vraagt om hulp. Mijn gevoel is dat daar geen koekenbakkers werken. Tot zover deze commercial voor de sligro.quote:Op donderdag 1 juni 2023 11:08 schreef Watuntrik het volgende:
[..]
Voor mij gelukkig geen omweg en zo goed als naast de deur. Maar absoluut goeie slager vergeleken met supermarkt. Maar ook daar moet je niet altijd je neus na lopen want anders zit er ook wel eens een miskoopje tussen. Dus soms is het beter om te vragen, zeggen wat je van plan bent en vraag de slager wat daarvoor te kiezen.
Althans de slagers van de Sligro bij mij om de hoek zijn altijd zeer behulpzaam en praten graag over hun vak.
Laatst de vraag niet gesteld en wou eens een lekkere Short Rib roken en indirect garen 7 uur lang op 110°C tot een kern van 90°C. Dus de eerst ebeste short rib uit de koeling geplukt schoongemaakt en lekker in de rub gezet.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En gaan met die banaan, lijkt zo simpel dat je er niets fout aan kunt doen. Ziet er na 7 uur dan ook best lekker uit.
[ afbeelding ]
Maar toch was dit niet het juiste stuk rib voor deze bereiding. Was wel lekker maar beetje te droog en te vast... De rib was eigenlijk veel te mager en had nauwelijks vetdooradering. Dus de malsheid en zachtheid liet nogal te wensen over. Dus dit was meer een stuk rib om in een stoofpot (dutch oven) in een saus gaar te laten pruttelen.
Aldoende leert men, bij de volgende zou ik het meteen al op de plank kunnen zien hoe de rib aan te pakken en waar het wel of niet geschikt voor is. Maar in de vacuüm verpakking is dat lastig te beoordelen. Eenmaal gekocht is het te laat of van plan veranderen. Ik kan dit dus niet bij de slager ophangen het was mijn eigen onervarenheid en inschatting dat ik daar het verkeerde stuk vlees heb gekocht voor deze manier van bereiden.
Dan is vragen aan de slager of hij ergens een goed stuk heeft liggen voor deze bereiding het halve werk.
Bistecca Fiorentina..quote:Op donderdag 1 juni 2023 12:33 schreef Watuntrik het volgende:
[..]
Nou ja, achteraf gezien uit gebrek aan short rib ervaring en kennis een ongelukkkige keuze van bereiden. Zoals @:dauthi al aangaf. Of er een stoofpot van maken en daar paar uur laten pruttelen kun je er toch een smakelijk gerechje aan overhouden. Op zichzelf was er niet zoveel mis met dat stuk vlees...
De post was dan ook meer gericht op ondanks Sligro een goede slager heeft met goed kwaliteit vlees dat je toch de verkeerde keuze kunt maken. De ene short rib is de andere niet en in de verpakking zie je het niet altijd er van af. Dat je daar dus moet vragen wanneer je bijzonder stukje nodig hebt.
Wanneer ik vroeg, dus bij iets wat besteld moet worden zoals een T-Bone van >1 kilo. Die wordt dan voor je neus gepresenteerd op gewenste dikte voor je gesneden. Was uit de kunst, een van de lekkerste stukjes die ik ooit heb gemaakt.
Zo hey! Even rond geneusd,quote:Op vrijdag 2 juni 2023 10:50 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Bistecca Fiorentina..
Helaas lastig Chianina te krijgen hier. Anders is het werkelijk een echte.
Goddelijkheid.
Ben daar ook altijd bang voor.quote:Op vrijdag 2 juni 2023 11:04 schreef Watuntrik het volgende:
[..]
Zo hey! Even rond geneusd,
https://gustor.be/nl/chianina-4
maar dit zit dan ook allemaal +/- ¤ 100 p/kilo
Maar ziet er inderdaad uit om van te watertanden...
Deze is wat beter te doen...
https://www.salumeriatosc(...)riant=38035028672661
Maar ik heb 0 ervaring met vlees via internet bestellen... Ben altijd bang dat ze het mooier afbeelden en aanprijzen dan werkelijk verkopen.
Hier zijn wat quotes en een hele korte uitleg van mij uit het Harold Mcgee's boek On Food and Cooking. Het boek is al een kleine 40 jaar de food science bijbel. Aan het einde staat een link naar een pdf waar je het hele boek kan downloaden.quote:Op vrijdag 2 juni 2023 10:26 schreef Red_85 het volgende:
[..]
M'n vriendin (ja echt, fok!'er met een vriendin...) heeft een eigen zaak, dus we hebben ook het geluk dat we bij de sligro naar binnen kunnen en mijn ervaring is dat die zaak het op orde heeft. Het is het echt waard om een rit te doen als je goed spul wil hebben. Een lokale slager zal er ongetwijfeld ook aan kunnen komen als je er om vraagt, maar bij de Sligro hebben ze standaard goede stukken vlees liggen. Helemaal als je even vraagt om hulp. Mijn gevoel is dat daar geen koekenbakkers werken. Tot zover deze commercial voor de sligro.
Shortrib heb ik ook een paar keer gedaan en mijn ervaring is precies dit. De eerste keer had ik een vrij mager stuk vlees van een lokale (verder echt helemaal) prima slager. Toch was dit ondanks af en toe insprayen droog. De smaak was er wel, maar de sappigheid die ik verwachte totaal niet.
De keren daarna heb ik altijd een goed stuk doorregen vlees gebruikt en 7-9 uur lang tussen de 90-110 graden gehouden, af en toe insprayen en daargaan tot vlak na 'de rift'. Resultaat is iedere keer sappig as fuck.
Naar mijn ervaring is dus echt het vetgehalte doorslaggevend.
Het is een combinatie van vet, bindweefsel, vocht en gaarheid.quote:Fat contributes to the apparent tender-
ness of meat in three ways: fat cells inter-
rupt and weaken the sheet of connective
tissue and the mass of muscle fibers; fat
melts when heated rather than drying out
and stiffening as the fibers do; and it lubri-
cates the tissue, helping to separate fiber
from fiber. Without much fat, otherwise
tender meat becomes compacted, dry, and
tough. Beef shoulder muscles contain more
connective tissue than the leg muscles, but
they also include more fat, and therefore
make more succulent dishes.
quote:Falling-Apart Tenderness: Collagen
Becomes Gelatin If the cooking contin-
ues, the meat will get progressively dryer,
more compacted, and stiff. Then around
160ºF/70ºC, connective-tissue collagen
begins to dissolve into gelatin. With time,
the connective tissue softens to a jelly-like
consistency, and the muscle fibers that it had
held tightly together are more easily pushed
apart. The fibers are still stiff and dry, but
they no longer form a monolithic mass, so
the meat seems more tender. And the gelatin
provides a succulence of its own. This is the
delightful texture of slow-cooked meats,
long braises, and stews and barbecues.
quote:Barbecuing This distinctively American
cooking method took its modern form
about a century ago. Barbecuing is the
low-temperature, slow heating of meat in a
closed chamber by means of hot air from
smoldering wood coals. It’s an outdoor
cousin to the slow oven roast, and pro-
duces smoky, fall-apart tender meat.
Modern barbecuing devices allow the cook to control the amount of heat and
smoke produced, and facilitate periodic
basting with a wide range of sauces, most
of them spicy and vinegary, to intensify fla-
vor, moisten the meat surface, and further
slow the cooking. In the best devices, the
wood is burned in one chamber and the
meat cooked in a second connected cham-
ber, so that there’s no direct radiation from
the coals, and only the relatively cool
smoke (around 200ºF/90ºC) transfers heat,
inefficiently and therefore gently. It takes
several hours to bring large cuts of meat—
slabs of ribs, pork shoulders and legs, beef
briskets—to an internal temperature of
165–70ºF/75ºC, and a whole hog will take
18 hours or more. These are ideal condi-
tions for the tenderizing of tough, inex-
pensive cuts.
Many barbecued meats end up with a
“smoke ring,” a permanent pink or red
zone under the surface (p. 149).
Harold Mcgee On Food and Cooking.quote:Tough and Large Cuts: Slower Means
Moister Meats with a significant amount
of tough connective tissue must be cooked
to a minimum of 160–180ºF/70–80ºC to
dissolve their collagen into gelatin, but that
temperature range is well above the
140–150ºF/60–65ºC at which the muscle
fibers lose their juices. So it’s a challenge to
make tough meats succulent. The key is to
cook slowly, at or just above the collagen-
dissolving minimum, to minimize the dry-
ing-out of the fibers. The meat should be
checked regularly and taken off the heat as
soon as its fibers are easily pushed apart
(“fork tender”). The connective tissue itself
can help, because once dissolved, its gelatin
holds onto some of the juice squeezed from
the muscle fibers and thus imparts a kind
of succulence to the meat. The shanks,
shoulders, and cheeks of young animals
are rich in collagen and so make fairly for-
giving, gelatin-thickened braises.
One useful ingredient in long-cooked
braises and stews can be a prolonged
time—an hour or two—during which the
cook carefully manages the meat’s temper-
ature rise up to the simmer. The time that
the meat spends below 120ºF/50ºC
amounts to a period of accelerated aging
that weakens the connective tissue and
reduces the time needed at fiber-drying
temperatures. One sign that braised or stewed meat has been heated very gently
and gradually is a distinct red color
throughout the meat, even though it’s well
done: the same slow heating that allows
meat enzymes to tenderize and flavor the
meat also allows more of the myoglobin
pigment to remain intact (p. 149).
Dat is waar, die T bone van de Sligro was geweldig lekker... Was de eerste keer dat ik het 1,5 kilo aan een stuk kocht. Indirect gegaard en daarna af gegrilleerd met een goeie baste. Wat je doorgaans in de restauranst hier krijg is 500 gram, maar met zo'n grote lap is dat gewoon te dun. En zo'n dikke joep geeft toch wel een subliem goed eindresultaat. Maak het voortaan alleen nog maar als kilo of meer.quote:Op vrijdag 2 juni 2023 11:09 schreef Red_85 het volgende:
De ervaring thuis kan je wel zelf benaderen door een goede en grote T-bone te bestellen bij je slager en er een Chianti Classico Riserva of andere Toscaanse Sangiovese naast te zetten. Dat maakt het leven echt niet minder. Al dat andere is gewoon een nog hogere plusfactor
Good stuff!!!!!quote:Op vrijdag 2 juni 2023 11:15 schreef Dauthi het volgende:
[..]
Hier zijn wat quotes en een hele korte uitleg van mij uit het Harold Mcgee's boek On Food and Cooking. Het boek is al een kleine 40 jaar de food science bijbel. Aan het einde staat een link naar een pdf waar je het hele boek kan downloaden.
Edit: het hoofdstuk vlees is ongeveer 60 pagina's en ik raad iedereen aan om het volledig te lezen.
[..]
Het is een combinatie van vet, bindweefsel, vocht en gaarheid.
Vet begint te smelten rond 54 graden, en doet dat een stuk sneller naarmate de temperatuur stijgt.
Boven de 60 graden wordt vocht uit spierweefsel geperst, en droogt het uit.
Bij 70 graden wordt colageen, het bindweefsel, gelatine en dus sappig.
Bij 80 graden gaat dit proces een stuk sneller maar droogt ook de spiervezel nog sneller uit, en zijn de vezels niet meer in staat om het vocht op te nemen.
Wanneer je vlees niet is ingepakt verdampt het vocht en kook je het droog.
Pas bij 50 graden neemt het gekookte spierweefsel weer vocht op en wordt het juicier, maar je kan overdone vlees niet zo juicy krijgen als on point vlees dat perfect is bereid.
[..]
[..]
[..]
Harold Mcgee On Food and Cooking.
Volledig boek hier als pdf.
http://wtf.tw/ref/mcgee.pdf
Dat is ook exact de filosofie van de bistecca. Daarbij is het echt werelds als je zo'n ding midden op tafel neerzet met vrienden/geliefden/familie en wat bijgerechtjes er om heen.quote:Op vrijdag 2 juni 2023 11:17 schreef Watuntrik het volgende:
[..]
Dat is waar, die T bone van de Sligro was geweldig lekker... Was de eerste keer dat ik het 1,5 kilo aan een stuk kocht. Indirect gegaard en daarna af gegrilleerd met een goeie baste. Wat je doorgaans in de restauranst hier krijg is 500 gram, maar met zo'n grote lap is dat gewoon te dun. En zo'n dikke joep geeft toch wel een subliem goed eindresultaat. Maak het voortaan alleen nog maar als kilo of meer.
Dat is dan net als luisteren naar muziek, "Sound Direct" geen poespas en luisteren zoals de muzikant het heeft opgenomen. Ik zou daar ook geen moeite mee hebben, ben niet zo'n kieskeurige eter.quote:Op vrijdag 2 juni 2023 11:41 schreef Red_85 het volgende:
Ze vragen niet eens naar je favo garing, gewoon vreten wat het vlees wil/kok het beste vindt. Vind ik ook wel wat hebben.
Heb geen Netflix, maar staat ook nog op Popcon... Bedankt...quote:Op vrijdag 2 juni 2023 11:59 schreef Dauthi het volgende:
De filosofie van de Toscaanse fiorentina is minimaal 4 vingers dik zodat het op het bot kan staan, gegaard over een dunne laag gloeiend houtskool, al dan niet door zelf hout te verbranden
Check op Netflix Chef's Table de aflevering van Dario Cecchini, De Slager! (Je kan hem ook VleesGod noemen )
Ik vroeg mij weleens af waarom biefstuk er soms anders gekleurd uit ziet (in de supermarkt, bij de slager valt me dat niet op).quote:Op donderdag 1 juni 2023 13:48 schreef Dauthi het volgende:
[..]
De belangrijkste meat defects DFD en PSE door stress voor/tijdens de slacht.
[ afbeelding ]
Verkleuring ligt er heel erg aan, en hoeft absoluut geen defect te zijn.quote:Op zaterdag 3 juni 2023 13:39 schreef Rickocum het volgende:
[..]
Ik vroeg mij weleens af waarom biefstuk er soms anders gekleurd uit ziet (in de supermarkt, bij de slager valt me dat niet op).
Vetlaag inprikken, kruiden aan de niet vetkant, oprollen en porchetta van maken.quote:Op zaterdag 3 juni 2023 17:16 schreef dimmak het volgende:
Ik dacht een mooi stuk Iberico pork belly te hebben, maar het bleek een dubbelgevouwen lap te zijn van 1cm dik. Tips hoe ik deze het beste kan bereiden?
Hoeveel bier?quote:Op maandag 5 juni 2023 16:21 schreef dimmak het volgende:
Hoeveel vlees houden jullie eigenlijk aan wanneer jullie bezoek krijgen?
Ik krijg een aantal vrienden vrijdag op bezoek 7 stuks. Daarvoor het ik nu het volgende:
- 1,2kg Tomahawk
- 1kg bavette (voor taco's)
- 1kg kipdij (spiesjes)
- 1kg rundergehakt (burgers)
Je zou toch zeggen dat ik daar genoeg aan heb.
600 gram vlees de buik, prima toch.quote:Op maandag 5 juni 2023 16:21 schreef dimmak het volgende:
Hoeveel vlees houden jullie eigenlijk aan wanneer jullie bezoek krijgen?
Ik krijg een aantal vrienden vrijdag op bezoek 7 stuks. Daarvoor het ik nu het volgende:
- 1,2kg Tomahawk
- 1kg bavette (voor taco's)
- 1kg kipdij (spiesjes)
- 1kg rundergehakt (burgers)
Je zou toch zeggen dat ik daar genoeg aan heb.
Het werd voor 9 personen:quote:Op maandag 5 juni 2023 16:21 schreef dimmak het volgende:
Hoeveel vlees houden jullie eigenlijk aan wanneer jullie bezoek krijgen?
Ik krijg een aantal vrienden vrijdag op bezoek 7 stuks. Daarvoor het ik nu het volgende:
- 1,2kg Tomahawk
- 1kg bavette (voor taco's)
- 1kg kipdij (spiesjes)
- 1kg rundergehakt (burgers)
Je zou toch zeggen dat ik daar genoeg aan heb.
Of ijs .quote:Op maandag 5 juni 2023 19:04 schreef Rickocum het volgende:
[..]
600 gram vlees de buik, prima toch.
En die dan nog honger heeft bakt daarna maar een stokbrood of chips met zelfgemaakte knoflooksaus ofzo.
Ontzettend geil.quote:Op donderdag 15 juni 2023 10:11 schreef dimmak het volgende:
[..]
Het werd voor 9 personen:
- 1kg ribeye
- 1kg bavette
- 1kg kipdij
- 1kg drumsticks
- 9st agnus burgers
Drumsticks had ik gevlinderd, ingesmeerd met een rub en afgelakt met bbqsaus. Het was een succes, maar zoals gewoonlijk geen foto's.
Prima tochquote:Op donderdag 15 juni 2023 10:11 schreef dimmak het volgende:
[..]
Het werd voor 9 personen:
- 1kg ribeye
- 1kg bavette
- 1kg kipdij
- 1kg drumsticks
- 9st agnus burgers
Drumsticks had ik gevlinderd, ingesmeerd met een rub en afgelakt met bbqsaus. Het was een succes, maar zoals gewoonlijk geen foto's.
chiu chow van makenquote:Op zaterdag 3 juni 2023 17:16 schreef dimmak het volgende:
Ik dacht een mooi stuk Iberico pork belly te hebben, maar het bleek een dubbelgevouwen lap te zijn van 1cm dik. Tips hoe ik deze het beste kan bereiden?
Dus eerst ~150-200 gram proteïne naar binnen gooien, maar wel oppassen met wat carbs?quote:Op donderdag 15 juni 2023 13:20 schreef Dauthi het volgende:
[..]
Prima toch
Wij hadden voor de laatste extravagante bbq 700g vlees p.p.
Maar dan wel enkel carb-free bijgerechten.
Gegrilde aubergines en courgettes.
Sla en kimchi voor bij de Koreaanse speklappen.
een gevlinderde kip ken ik wel (gelijk een goede herinnering om dat weer eens te maken ), maar hoe vlinder je een drumstick? En heeft het wel echt zo veel voordeel?quote:Op donderdag 15 juni 2023 10:11 schreef dimmak het volgende:
[..]
Het werd voor 9 personen:
- 1kg ribeye
- 1kg bavette
- 1kg kipdij
- 1kg drumsticks
- 9st agnus burgers
Drumsticks had ik gevlinderd, ingesmeerd met een rub en afgelakt met bbqsaus. Het was een succes, maar zoals gewoonlijk geen foto's.
1 kant insnijden tot het bot en een beetje plat drukken. Het voordeel is dat het sneller klaar is, maar ook makkelijker eet.quote:Op vrijdag 16 juni 2023 08:19 schreef borrepus het volgende:
[..]
een gevlinderde kip ken ik wel (gelijk een goede herinnering om dat weer eens te maken ), maar hoe vlinder je een drumstick? En heeft het wel echt zo veel voordeel?
thx, maar eens een keertje proberen. Maar eerst eens een hele kip op de bbq slingerenquote:Op vrijdag 16 juni 2023 08:21 schreef dimmak het volgende:
[..]
1 kant insnijden tot het bot en een beetje plat drukken. Het voordeel is dat het sneller klaar is, maar ook makkelijker eet.
Eiwit en vezels keto dietquote:Op vrijdag 16 juni 2023 08:18 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Dus eerst ~150-200 gram proteïne naar binnen gooien, maar wel oppassen met wat carbs?
hoeveel bier was er doorheen gegaan?
Drumsticks vlinderen, ik had er nog nooit van gehoord, ik moest het googelen, maar inderdaad het bestaatquote:Op donderdag 15 juni 2023 10:11 schreef dimmak het volgende:
[..]
Drumsticks had ik gevlinderd, ingesmeerd met een rub en afgelakt met bbqsaus. Het was een succes, maar zoals gewoonlijk geen foto's.
Voor het eerst gezien bij ome Sam.quote:Op maandag 19 juni 2023 10:25 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Drumsticks vlinderen, ik had er nog nooit van gehoord, ik moest het googelen, maar inderdaad het bestaat
Je hebt een grotere bbq nodig zo te zienquote:
Hij heeft indirect gegaard op een kamado, die staat er naast. Afgegrild op de kettle. Hadden 2 bbq's aan.quote:Op maandag 19 juni 2023 16:48 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Je hebt een grotere bbq nodig zo te zien
Wel leuk om te zien dat als je er een lamskotelet naast legt, je eigenlijk hetzelfde stuk vlees hebt. Alleen dan wel van een ander dier en 20x zo groot.
Goud.quote:
Is dat een universeel ding?quote:
Die steen waar de pizza op ligt?quote:
Nee dat ding tussen de Green Eggquote:
Die 2 dingen die hem open houden?quote:
Klopt die ja.quote:Op dinsdag 20 juni 2023 13:57 schreef Rickocum het volgende:
[..]
Die 2 dingen die hem open houden?
(Van mij krijg je geen gewenst antwoord, overigens ben gewoon nieuwsgierig.)
Volgens mij speciaal gemaakt voor de BGE:quote:
Haha ik snap wat je bedoelt, maar dat is vooral de rand, in het midden was hij wel dun.quote:
In een ketel doe je vaak briketten. Houtskool doe je vaak in Kamado’s, ook al kan het omgekeerd ook voorkomen. Heb je een specifieke wens? Hoe vaak gebruik je hem ?quote:Op woensdag 2 augustus 2023 17:08 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik ben op zoek naar een nieuwe BBQ en wil graag weer op houtskool. Is zo'n Weber Original Kettle aanbevelenswaardig?
Er zullen vast wel betere zijn, maar wij gebruiken die van ons na 17 jaar nog steeds tot volle tevredenheid.quote:Op woensdag 2 augustus 2023 17:08 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik ben op zoek naar een nieuwe BBQ en wil graag weer op houtskool. Is zo'n Weber Original Kettle aanbevelenswaardig?
Briketten zijn juist prima. Kolen bedoel ik, niet persé houtskool. Ik had wat opgezocht over die Kamado's. Van mij hoeft hij niet dicht te kunnen. En aan die eiermania hoef ik ook niet mee te doen. In de zomer wordt hij wel regelmatig gebruikt, de ene keer voor uitgebreide bbq, de andere keer om een steak of sateetje te grillen.quote:Op woensdag 2 augustus 2023 17:10 schreef Scorpie het volgende:
[..]
In een ketel doe je vaak briketten. Houtskool doe je vaak in Kamado’s, ook al kan het omgekeerd ook voorkomen. Heb je een specifieke wens? Hoe vaak gebruik je hem ?
Dan is zo’n weber ketel uitstekend.quote:Op woensdag 2 augustus 2023 17:21 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Briketten zijn juist prima. Kolen bedoel ik, niet persé houtskool. Ik had wat opgezocht over die Kamado's. Van mij hoeft hij niet dicht te kunnen. En aan die eiermania hoef ik ook niet mee te doen. In de zomer wordt hij wel regelmatig gebruikt, de ene keer voor uitgebreide bbq, de andere keer om een steak of sateetje te grillen.
Anno 2023 kan je niet meer aankomen met een paup0r Weber, maar moet je gaan voor een kamado.quote:Op woensdag 2 augustus 2023 17:08 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik ben op zoek naar een nieuwe BBQ en wil graag weer op houtskool. Is zo'n Weber Original Kettle aanbevelenswaardig?
Ik ga lekker voor pauper. Misschien gooi ik er wel frikandellen op.quote:Op woensdag 2 augustus 2023 21:42 schreef Duiveltja het volgende:
[..]
Anno 2023 kan je niet meer aankomen met een paup0r Weber, maar moet je gaan voor een kamado.
Ik raad je deze aan:quote:Op woensdag 2 augustus 2023 22:01 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Ik ga lekker voor pauper. Misschien gooi ik er wel frikandellen op.
Euhhh jaquote:Op woensdag 2 augustus 2023 21:42 schreef Duiveltja het volgende:
[..]
Anno 2023 kan je niet meer aankomen met een paup0r Weber, maar moet je gaan voor een kamado.
Hou toch op met die overprices zooi. Waarom? Om te laten zien in de buurt hoe breed je het laat hangen?quote:Op woensdag 2 augustus 2023 21:42 schreef Duiveltja het volgende:
[..]
Anno 2023 kan je niet meer aankomen met een paup0r Weber, maar moet je gaan voor een kamado.
Zeker. Uitermate tevreden met mijn 47cm kettle 1. Wat ik wel zou willen aanbevelen is een thermometer in de deksel.quote:Op woensdag 2 augustus 2023 17:08 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik ben op zoek naar een nieuwe BBQ en wil graag weer op houtskool. Is zo'n Weber Original Kettle aanbevelenswaardig?
Kip pakt ook zo lekker snel die 'vuursmaak' op.quote:Op woensdag 2 augustus 2023 16:53 schreef Scorpie het volgende:
Er wordt hier veel te weinig gepost.
Nu aan de rotisserie, hele kip. Zo simpel maar o zo lekker.
[ link | afbeelding ]
Ook dat ja. Die dingen zijn echt supermakkelijk in gebruik.quote:Op maandag 28 augustus 2023 11:54 schreef bloodymary1 het volgende:
Inmiddels staat de Weber hier al een paar weken te pronken en ik ben er supertevreden over! Heerlijke smaak, makkelijk aan te steken en schoon te maken. Helemaal top. Die gaat nog veel gebruikt worden de komende weken.
Verbrande bodems?quote:Op vrijdag 29 september 2023 08:43 schreef dimmak het volgende:
Wat zijn de tips and tricks voor pizza van de kamado? Ik heb een pizzasteen, maar alle pogingen die ik tot nu toe gedaan heb zijn uitgelopen op een fiasco. Toegegeven, dat was wel aan het begin van mijn kamado en dus nog niet veel ervaring, maar daarom daarna ook nooit meer een poging durven doen.
Steen zo hoog mogelijk krijgen, roteren van de pizza, zorgen dat hij goed van je schep af kan glijden.quote:Op vrijdag 29 september 2023 08:43 schreef dimmak het volgende:
Wat zijn de tips and tricks voor pizza van de kamado? Ik heb een pizzasteen, maar alle pogingen die ik tot nu toe gedaan heb zijn uitgelopen op een fiasco. Toegegeven, dat was wel aan het begin van mijn kamado en dus nog niet veel ervaring, maar daarom daarna ook nooit meer een poging durven doen.
quote:Op vrijdag 29 september 2023 09:40 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Verbrande bodems?
Dikke steen gebruiken en goed heet stoken. Indirect garen.
Bij mij gaat het ook niet altijd goed hoor.
Maar pizza's van de bbq zijn echt zóveel lekkerder
Hmm. Is het dan slim om onder mijn pizzasteen ook nog een hitteschild te gebruiken? Sowieso is een schep nog wel even handig om te hebben, want daar liep ik ook mee te kloten. Voor de rest vaak verbrand, of juist vastgeplakte bodem.quote:Op vrijdag 29 september 2023 09:44 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Steen zo hoog mogelijk krijgen, roteren van de pizza, zorgen dat hij goed van je schep af kan glijden.
Had je nog andere problemen ?
Vastgeplakte bodem kan ook zijn dat je hem te zwaar belegd hebt en je deeg te dun is in het midden.quote:Op vrijdag 29 september 2023 10:14 schreef dimmak het volgende:
[..]
[..]
Hmm. Is het dan slim om onder mijn pizzasteen ook nog een hitteschild te gebruiken? Sowieso is een schep nog wel even handig om te hebben, want daar liep ik ook mee te kloten. Voor de rest vaak verbrand, of juist vastgeplakte bodem.
Gaaf ding! Slurpen die veel gas?quote:Op vrijdag 29 september 2023 12:19 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Vastgeplakte bodem kan ook zijn dat je hem te zwaar belegd hebt en je deeg te dun is in het midden.
Duurde bij mij ook 6 maanden voordat ik fatsoenlijk pizza’s kon bakken.
Ik ben trouwens afgestapt van het bakken van pizza’s in de Kamado - heb een Roccbox gekocht. Dan krijg je de hitte veel meer van boven en daardoor de problemen die jij schetst, niet.
Valt hartstikke mee, heb nu 4 sessies gedaan van 1 a 1.5 uur per keer, en ben met een 6kg tank nog niet eens op de helft.quote:Op vrijdag 29 september 2023 18:33 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Gaaf ding! Slurpen die veel gas?
1.5 uur per keer? Hoeveel pizza's maak je danquote:Op vrijdag 29 september 2023 21:05 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Valt hartstikke mee, heb nu 4 sessies gedaan van 1.5 uur per keer, en ben met een 6kg tank nog niet eens op de helft.
Half uur opwarmen, dan uur lang bakken. Steen tussendoor weer op laten warmen en de volgende beleggen - dus ik doe er ongeveer 7 a 8 in dat uur.quote:Op vrijdag 29 september 2023 21:09 schreef Mubassie het volgende:
[..]
1.5 uur per keer? Hoeveel pizza's maak je dan
Dankje, vind het gave dingen maar wel prijzig. Maar wel erg leuk om te doen.quote:Op vrijdag 29 september 2023 21:17 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Half uur opwarmen, dan uur lang bakken. Steen tussendoor weer op laten warmen en de volgende beleggen - dus ik doe er ongeveer 7 a 8 in dat uur.
Je kan ook voor de OONI 12 gaan, die is iets kleiner maar kost een stuk minder:quote:Op vrijdag 29 september 2023 21:28 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Dankje, vind het gave dingen maar wel prijzig. Maar wel erg leuk om te doen.
Je mag echt veel bloem gebruiken bij het maken van je pizza, welk recept voor deeg had je gevolgd ?quote:Op maandag 2 oktober 2023 09:40 schreef dimmak het volgende:
Mijn pizza avontuur is weer mislukt. Zaterdag het deeg gemaakt, achteraf nog net te nat en dat is ook waarom het fout is gegaan. Gister vol goede moed de kamado schoongemaakt, en op temperatuur gebracht (deflector dmv mijn divide and conquer systeem en daarnaast ook nog een oude deflector onder de pizzasteen). Toppings gemaakt, eigen pizzasaus, perfect. Toen ik de pizza echter wilde klaarmaken kreeg ik het deeg met geen mogelijkheid in de goede vorm en bleef het overal aan plakken. Extra bloem er doorheen proberen te kneden maar uiteindelijk alles verneukt. Toen maar pita boordjes uit de diepvries gepakt en die belegd met de toppings. Uiteindelijk toch nog lekker gegeten. Volgende keer beter. De pizza blijft mijn nemesis.
500gr bloem 00quote:Op maandag 2 oktober 2023 09:43 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Je mag echt veel bloem gebruiken bij het maken van je pizza, welk recept voor deeg had je gevolgd ?
Je weegt het wel goed af? Want dit is een 60% hydratie recept en dat zou niet moeten plakken.quote:Op maandag 2 oktober 2023 09:45 schreef dimmak het volgende:
[..]
500gr bloem 00
300ml water
2 eetlepels olijfolie
10gr zout
3gr instant gist
Zo uit mijn hoofd. Zaterdag ging het met kneden goed. Het bleef niet aan mijn handen plakken, dus ik dacht dit zit wel goed. Gister was het echter een bende.
Ik heb een pak van 500gr gebruikt en dat niet afgewogen. Dus het kan zijn dat de fabrikant heeft zitten sjoemelen. Ik ga dat filmpje later eens bekijken.quote:Op maandag 2 oktober 2023 09:53 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Je weegt het wel goed af? Want dit is een 60% hydratie recept en dat zou niet moeten plakken.
Heb je wel bloem gebruikt bij het laten rijzen, en het opbollen? Heb je een schraper? Was je werkblad goed gebloemd?
Ik volg over het algemeen deze werkwijze, zie hoeveel bloem hij gebruikt tijdens het voorbereiden:
Zijn recept is wat uitgebreider, maar let vooral op de techniek en zijn hulpmiddelen.
Hier krijg ik wel warme gevoelens bijquote:Op maandag 26 juni 2023 11:58 schreef michiel_merk het volgende:
[ afbeelding ]
Gister de Weber omgetoverd tot pizza oven, ging best prima voor de eerste keer.
Die krijg je toch nooit op tijd ontdooit?quote:Op donderdag 26 oktober 2023 16:13 schreef VaderVanJezus het volgende:
Net een stuk procureur uit de vriezer gehaald, gaat morgenavond op de bbq.
Ik ben van plan hem dit keer niet in te pakken, ben benieuwd hoe dit uitpakt en hoelang het gaat duren.
In lauw water zetten kan hij prima ontdooien.quote:Op donderdag 26 oktober 2023 16:55 schreef Bzzzzt het volgende:
[..]
Die krijg je toch nooit op tijd ontdooit?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |