abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_209389353
Ik dacht een mooi stuk Iberico pork belly te hebben, maar het bleek een dubbelgevouwen lap te zijn van 1cm dik. Tips hoe ik deze het beste kan bereiden?
Uitvinder van de biersmiley.
  zaterdag 3 juni 2023 @ 17:22:34 #227
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209389444
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 juni 2023 17:16 schreef dimmak het volgende:
Ik dacht een mooi stuk Iberico pork belly te hebben, maar het bleek een dubbelgevouwen lap te zijn van 1cm dik. Tips hoe ik deze het beste kan bereiden?
Vetlaag inprikken, kruiden aan de niet vetkant, oprollen en porchetta van maken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 3 juni 2023 @ 19:28:33 #228
37887 Dauthi
Progressive
pi_209390613
Porchetta is een goeie. Alhoewel je er het liefste de huid bij wil.

Dan kan je zoiets krijgen :9~

Of je doet hem als een speklap, gewoon wat zout er over en grillen over lage kolen.

En zou je er ook een bulgogi/koreaanse speklap van kunnen maken, maar is wellicht een beetje zonde van Iberico.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
  maandag 5 juni 2023 @ 09:36:41 #229
366734 dimmak
bitcoin
pi_209406586
Ik had hem al in de rub gezet. Dus maar bereid als speklap, in stukjes gehakt en quesadillas van gemaakt. Was prima te doen, maar ben geen fan van de spek op die manier.
Uitvinder van de biersmiley.
  maandag 5 juni 2023 @ 16:21:18 #230
366734 dimmak
bitcoin
pi_209410741
Hoeveel vlees houden jullie eigenlijk aan wanneer jullie bezoek krijgen?

Ik krijg een aantal vrienden vrijdag op bezoek 7 stuks. Daarvoor het ik nu het volgende:

- 1,2kg Tomahawk
- 1kg bavette (voor taco's)
- 1kg kipdij (spiesjes)
- 1kg rundergehakt (burgers)

Je zou toch zeggen dat ik daar genoeg aan heb.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_209411594
quote:
0s.gif Op maandag 5 juni 2023 16:21 schreef dimmak het volgende:
Hoeveel vlees houden jullie eigenlijk aan wanneer jullie bezoek krijgen?

Ik krijg een aantal vrienden vrijdag op bezoek 7 stuks. Daarvoor het ik nu het volgende:

- 1,2kg Tomahawk
- 1kg bavette (voor taco's)
- 1kg kipdij (spiesjes)
- 1kg rundergehakt (burgers)

Je zou toch zeggen dat ik daar genoeg aan heb.
Hoeveel bier?
Kids are like farts in that way. They never seem to bother the owner as much as they bother everyone else.
  maandag 5 juni 2023 @ 18:56:16 #232
366734 dimmak
bitcoin
pi_209412576
quote:
0s.gif Op maandag 5 juni 2023 17:37 schreef Bzzzzt het volgende:

[..]
Hoeveel bier?
Genoeg. :+
Uitvinder van de biersmiley.
  maandag 5 juni 2023 @ 19:04:42 #233
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_209412718
quote:
0s.gif Op maandag 5 juni 2023 16:21 schreef dimmak het volgende:
Hoeveel vlees houden jullie eigenlijk aan wanneer jullie bezoek krijgen?

Ik krijg een aantal vrienden vrijdag op bezoek 7 stuks. Daarvoor het ik nu het volgende:

- 1,2kg Tomahawk
- 1kg bavette (voor taco's)
- 1kg kipdij (spiesjes)
- 1kg rundergehakt (burgers)

Je zou toch zeggen dat ik daar genoeg aan heb.
600 gram vlees de buik, prima toch.
En die dan nog honger heeft bakt daarna maar een stokbrood of chips met zelfgemaakte knoflooksaus ofzo.
  woensdag 14 juni 2023 @ 19:52:35 #234
37887 Dauthi
Progressive
pi_209512557
Met dit weer is het zelfs noodgedwongen bbqen zodat het in huis niet warmer wordt _O-
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_209519618
quote:
0s.gif Op maandag 5 juni 2023 16:21 schreef dimmak het volgende:
Hoeveel vlees houden jullie eigenlijk aan wanneer jullie bezoek krijgen?

Ik krijg een aantal vrienden vrijdag op bezoek 7 stuks. Daarvoor het ik nu het volgende:

- 1,2kg Tomahawk
- 1kg bavette (voor taco's)
- 1kg kipdij (spiesjes)
- 1kg rundergehakt (burgers)

Je zou toch zeggen dat ik daar genoeg aan heb.
Het werd voor 9 personen:

- 1kg ribeye
- 1kg bavette
- 1kg kipdij
- 1kg drumsticks
- 9st agnus burgers

Drumsticks had ik gevlinderd, ingesmeerd met een rub en afgelakt met bbqsaus. Het was een succes, maar zoals gewoonlijk geen foto's. :')
Uitvinder van de biersmiley.
  donderdag 15 juni 2023 @ 10:30:05 #236
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_209519768
quote:
1s.gif Op maandag 5 juni 2023 19:04 schreef Rickocum het volgende:

[..]
600 gram vlees de buik, prima toch.
En die dan nog honger heeft bakt daarna maar een stokbrood of chips met zelfgemaakte knoflooksaus ofzo.
Of ijs :P.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  donderdag 15 juni 2023 @ 11:39:04 #237
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_209520370
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juni 2023 10:11 schreef dimmak het volgende:

[..]
Het werd voor 9 personen:

- 1kg ribeye
- 1kg bavette
- 1kg kipdij
- 1kg drumsticks
- 9st agnus burgers

Drumsticks had ik gevlinderd, ingesmeerd met een rub en afgelakt met bbqsaus. Het was een succes, maar zoals gewoonlijk geen foto's. :')
Ontzettend geil.
  donderdag 15 juni 2023 @ 13:20:11 #238
37887 Dauthi
Progressive
pi_209521445
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juni 2023 10:11 schreef dimmak het volgende:

[..]
Het werd voor 9 personen:

- 1kg ribeye
- 1kg bavette
- 1kg kipdij
- 1kg drumsticks
- 9st agnus burgers

Drumsticks had ik gevlinderd, ingesmeerd met een rub en afgelakt met bbqsaus. Het was een succes, maar zoals gewoonlijk geen foto's. :')
Prima toch *O*

Wij hadden voor de laatste extravagante bbq 700g vlees p.p.
Maar dan wel enkel carb-free bijgerechten.
Gegrilde aubergines en courgettes.
Sla en kimchi voor bij de Koreaanse speklappen. :Y)
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_209529110
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 juni 2023 17:16 schreef dimmak het volgende:
Ik dacht een mooi stuk Iberico pork belly te hebben, maar het bleek een dubbelgevouwen lap te zijn van 1cm dik. Tips hoe ik deze het beste kan bereiden?
chiu chow van maken :Y
hardcoholic
pi_209529152
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juni 2023 13:20 schreef Dauthi het volgende:

[..]
Prima toch *O*

Wij hadden voor de laatste extravagante bbq 700g vlees p.p.
Maar dan wel enkel carb-free bijgerechten.
Gegrilde aubergines en courgettes.
Sla en kimchi voor bij de Koreaanse speklappen. :Y)
Dus eerst ~150-200 gram proteïne naar binnen gooien, maar wel oppassen met wat carbs? :+

hoeveel bier was er doorheen gegaan? :P
hardcoholic
pi_209529155
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juni 2023 10:11 schreef dimmak het volgende:

[..]
Het werd voor 9 personen:

- 1kg ribeye
- 1kg bavette
- 1kg kipdij
- 1kg drumsticks
- 9st agnus burgers

Drumsticks had ik gevlinderd, ingesmeerd met een rub en afgelakt met bbqsaus. Het was een succes, maar zoals gewoonlijk geen foto's. :')
een gevlinderde kip ken ik wel (gelijk een goede herinnering om dat weer eens te maken :9~ ), maar hoe vlinder je een drumstick? En heeft het wel echt zo veel voordeel?
pi_209529166
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2023 08:19 schreef borrepus het volgende:

[..]
een gevlinderde kip ken ik wel (gelijk een goede herinnering om dat weer eens te maken :9~ ), maar hoe vlinder je een drumstick? En heeft het wel echt zo veel voordeel?
1 kant insnijden tot het bot en een beetje plat drukken. Het voordeel is dat het sneller klaar is, maar ook makkelijker eet.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_209529338
Afgelopen woensdag 2.7kg procureur / pulled pork gemaakt op de Q.

Eerst 45 minuten gerookt op appel/kers/eiken op 70 graden , daarna doorgezet naar 120

Na 5 uur en paar minuten was de kern 74 graden , toen heb ik hem een glace gegeven met bbqsaus / lepel honing / scheutje appelsap , en wat bruine suiker. Toen nog 2 uur een bark laten vormen , en daarna ingepakt in alufolie en doorgegaard tot een kern van uitiendelijk 92 voor hij klaar was.

Kwartiertje laten rusten zonder folie, daarna ingepakt in butcherpaper , uur gewacht en toen pullen.

Was goddelijk <3
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_209529349
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2023 08:21 schreef dimmak het volgende:

[..]
1 kant insnijden tot het bot en een beetje plat drukken. Het voordeel is dat het sneller klaar is, maar ook makkelijker eet.
thx, maar eens een keertje proberen. Maar eerst eens een hele kip op de bbq slingeren
  vrijdag 16 juni 2023 @ 09:31:58 #245
37887 Dauthi
Progressive
pi_209529707
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2023 08:18 schreef Ferdii het volgende:

[..]
Dus eerst ~150-200 gram proteïne naar binnen gooien, maar wel oppassen met wat carbs? :+

hoeveel bier was er doorheen gegaan? :P
Eiwit en vezels *O* keto diet :+

Wij drinken voornamelijk Dead Pony Club van Brewdog, andere IPA's of Guezes van Cantillion, 3 Fonteinen en Tommie Sjef, dus niet extreem veel qua volume :P


Plan de campagne voor vanmiddag.
Procureur op de offset.
4 tot 5 smoken, dan 24 uur in de oven op 75 misschien 80 graden.
Tussendoor wat worsten en ribfingers op de smoker zodat er vandaag wat te eten is.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
  maandag 19 juni 2023 @ 09:32:56 #246
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_209564473
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  maandag 19 juni 2023 @ 10:25:27 #247
16632 Xlarge
========
pi_209564988
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juni 2023 10:11 schreef dimmak het volgende:

[..]

Drumsticks had ik gevlinderd, ingesmeerd met een rub en afgelakt met bbqsaus. Het was een succes, maar zoals gewoonlijk geen foto's. :')
Drumsticks vlinderen, ik had er nog nooit van gehoord, ik moest het googelen, maar inderdaad het bestaat :D
pi_209565030
quote:
14s.gif Op maandag 19 juni 2023 10:25 schreef Xlarge het volgende:

[..]
Drumsticks vlinderen, ik had er nog nooit van gehoord, ik moest het googelen, maar inderdaad het bestaat :D
Voor het eerst gezien bij ome Sam.

Uitvinder van de biersmiley.
  maandag 19 juni 2023 @ 16:48:46 #249
168739 Red_85
'echt wel'
pi_209569305
quote:
99s.gif Op maandag 19 juni 2023 09:32 schreef Houniet het volgende:
[ afbeelding ]
Je hebt een grotere bbq nodig zo te zien
:D

Wel leuk om te zien dat als je er een lamskotelet naast legt, je eigenlijk hetzelfde stuk vlees hebt. Alleen dan wel van een ander dier en 20x zo groot.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_209573200


Mooi speelgoed.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')