Waar is het eindresultaat.quote:Op zaterdag 18 juni 2022 20:24 schreef fietsie het volgende:
Ik had vandaag zin om bezig te gaan met de BBQ, en had toevallig het geluk bij de jumbo een kleine portie onbewerkte stukken spare-rib te vinden. Dit omdat mijn voorraad in de vriezer op t moment vrijwel op is omdat ik de vriezer wil ontdooien...
Dus heb ik het CUL-SC-meet recept maar weer eens uit de kast getrokken; de ribjes een uur gepekeld, toen afgespoeld, de kruidenrub gemaakt en ze hiermee ingesmeerd en twee uurtjes de koelkast in.
En toen op een slow BBQ tot ze droog waren buitenom, en daarna de temperatuur opgevoerd (want als je 13:00 met de boodschappen thuis komt is low en slow niet meer te doen..)
En daarna de BBQ saus gemaakt die erbij hoort...
De verse ingredienten fijnhakken en in een laagje olijfolie fruiten:
[ afbeelding ][ afbeelding ]
De rub erbij, en tomatenconcentraat:
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Daarna nog wat vloeibare en dikvloeibare toevoegingen, en het geheel een uurtje laten pruttelen:
[ afbeelding ]
En dan de ribjes op kamertemperatuur laten komen:
[ afbeelding ]
En toen de fik erin!
[ afbeelding ][ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Tof die snake methodequote:Op zaterdag 18 juni 2022 20:24 schreef fietsie het volgende:
Ik had vandaag zin om bezig te gaan met de BBQ, en had toevallig het geluk bij de jumbo een kleine portie onbewerkte stukken spare-rib te vinden. Dit omdat mijn voorraad in de vriezer op t moment vrijwel op is omdat ik de vriezer wil ontdooien...
Dus heb ik het CUL-SC-meet recept maar weer eens uit de kast getrokken; de ribjes een uur gepekeld, toen afgespoeld, de kruidenrub gemaakt en ze hiermee ingesmeerd en twee uurtjes de koelkast in.
En toen op een slow BBQ tot ze droog waren buitenom, en daarna de temperatuur opgevoerd (want als je 13:00 met de boodschappen thuis komt is low en slow niet meer te doen..)
En daarna de BBQ saus gemaakt die erbij hoort...
De verse ingredienten fijnhakken en in een laagje olijfolie fruiten:
[ afbeelding ][ afbeelding ]
De rub erbij, en tomatenconcentraat:
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Daarna nog wat vloeibare en dikvloeibare toevoegingen, en het geheel een uurtje laten pruttelen:
[ afbeelding ]
En dan de ribjes op kamertemperatuur laten komen:
[ afbeelding ]
En toen de fik erin!
[ afbeelding ][ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Godenvoerquote:Op vrijdag 24 juni 2022 15:33 schreef Fretwork het volgende:
Voor het eerst een halve procureur op mn Kamadootje liggen voor wat pulled pork. Net ingepakt en nu kijken hoe snel hij uit de stall komt.
Kleine is prima. Grote is voor als je direct wil gaan grillen.quote:Op woensdag 6 juli 2022 14:46 schreef michiel_merk het volgende:
Vraagje: Ik ben opzoek naar een briketten starter, stak de bbq normaal oldschool aan, de fik er in , Maar wil dit toch een keer proberen met zo'n starter, ik heb een Weber (57) welke heb ik nodig, de kleine ? of de grote ?
Dit is een uitstekende reactie.quote:Op woensdag 6 juli 2022 14:58 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Kleine is prima. Grote is voor als je direct wil gaan grillen.
Niks mis met even de rook eroverheen.quote:Op zondag 10 juli 2022 18:31 schreef Sunshine1982 het volgende:
Huil. Onze buurman kan blijkbaar niet bbq'en. Heel hun tuin staat blauw van de rook en het waait allemaal onze kant op
Echt.. Hoe krijg je het voor elkaar.
Nee, met 5 minuten krijg je de rooksmaak er ook niet aan.quote:
Blauwe rook? Dan is er teveel brandstof wat niet goed kan ontbranden door een matige ventilatie.quote:Op zondag 10 juli 2022 18:31 schreef Sunshine1982 het volgende:
Huil. Onze buurman kan blijkbaar niet bbq'en. Heel hun tuin staat blauw van de rook en het waait allemaal onze kant op
Echt.. Hoe krijg je het voor elkaar.
quote:Op maandag 11 juli 2022 10:50 schreef Houniet het volgende:
Of vochtige kolen / briketten of zonder firestarter proberen aan te steken met bijvoorbeeld spiritus . Niets verbaasd mij tegenwoordig.
quote:Op maandag 11 juli 2022 10:50 schreef Houniet het volgende:
Of vochtige kolen / briketten of zonder firestarter proberen aan te steken met bijvoorbeeld spiritus . Niets verbaasd mij tegenwoordig.
BBQvillage.nl in Emmeloord daar al geweest? Mooie zaak.quote:Op zaterdag 16 juli 2022 15:48 schreef fietsie het volgende:
Weet iemand een zaak in de regio Joure / Sneek die goede houtskool verkoopt?
Intratuin Emmeloord en de verschillende welkoop vestigingen verkochten me recent allemaal verkruimelde koleb dus ik zoek een nieuw adres…
Welkoop quebracho en marabu kan haast niet verkruimeld zijn.quote:Op zaterdag 16 juli 2022 15:48 schreef fietsie het volgende:
Weet iemand een zaak in de regio Joure / Sneek die goede houtskool verkoopt?
Intratuin Emmeloord en de verschillende welkoop vestigingen verkochten me recent allemaal verkruimelde koleb dus ik zoek een nieuw adres…
Die heb ik beiden bij Welkoop niet zien liggen, alleen maar bakken vol Weberquote:Op zondag 17 juli 2022 12:06 schreef nelisb het volgende:
[..]
Welkoop quebracho en marabu kan haast niet verkruimeld zijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |