Waar is het eindresultaat.quote:Op zaterdag 18 juni 2022 20:24 schreef fietsie het volgende:
Ik had vandaag zin om bezig te gaan met de BBQ, en had toevallig het geluk bij de jumbo een kleine portie onbewerkte stukken spare-rib te vinden. Dit omdat mijn voorraad in de vriezer op t moment vrijwel op is omdat ik de vriezer wil ontdooien...
Dus heb ik het CUL-SC-meet recept maar weer eens uit de kast getrokken; de ribjes een uur gepekeld, toen afgespoeld, de kruidenrub gemaakt en ze hiermee ingesmeerd en twee uurtjes de koelkast in.
En toen op een slow BBQ tot ze droog waren buitenom, en daarna de temperatuur opgevoerd (want als je 13:00 met de boodschappen thuis komt is low en slow niet meer te doen..)
En daarna de BBQ saus gemaakt die erbij hoort...
De verse ingredienten fijnhakken en in een laagje olijfolie fruiten:
[ afbeelding ][ afbeelding ]
De rub erbij, en tomatenconcentraat:
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Daarna nog wat vloeibare en dikvloeibare toevoegingen, en het geheel een uurtje laten pruttelen:
[ afbeelding ]
En dan de ribjes op kamertemperatuur laten komen:
[ afbeelding ]
En toen de fik erin!
[ afbeelding ][ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Tof die snake methodequote:Op zaterdag 18 juni 2022 20:24 schreef fietsie het volgende:
Ik had vandaag zin om bezig te gaan met de BBQ, en had toevallig het geluk bij de jumbo een kleine portie onbewerkte stukken spare-rib te vinden. Dit omdat mijn voorraad in de vriezer op t moment vrijwel op is omdat ik de vriezer wil ontdooien...
Dus heb ik het CUL-SC-meet recept maar weer eens uit de kast getrokken; de ribjes een uur gepekeld, toen afgespoeld, de kruidenrub gemaakt en ze hiermee ingesmeerd en twee uurtjes de koelkast in.
En toen op een slow BBQ tot ze droog waren buitenom, en daarna de temperatuur opgevoerd (want als je 13:00 met de boodschappen thuis komt is low en slow niet meer te doen..)
En daarna de BBQ saus gemaakt die erbij hoort...
De verse ingredienten fijnhakken en in een laagje olijfolie fruiten:
[ afbeelding ][ afbeelding ]
De rub erbij, en tomatenconcentraat:
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Daarna nog wat vloeibare en dikvloeibare toevoegingen, en het geheel een uurtje laten pruttelen:
[ afbeelding ]
En dan de ribjes op kamertemperatuur laten komen:
[ afbeelding ]
En toen de fik erin!
[ afbeelding ][ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Godenvoerquote:Op vrijdag 24 juni 2022 15:33 schreef Fretwork het volgende:
Voor het eerst een halve procureur op mn Kamadootje liggen voor wat pulled pork. Net ingepakt en nu kijken hoe snel hij uit de stall komt.
Kleine is prima. Grote is voor als je direct wil gaan grillen.quote:Op woensdag 6 juli 2022 14:46 schreef michiel_merk het volgende:
Vraagje: Ik ben opzoek naar een briketten starter, stak de bbq normaal oldschool aan, de fik er in, Maar wil dit toch een keer proberen met zo'n starter, ik heb een Weber (57) welke heb ik nodig, de kleine ? of de grote ?
Dit is een uitstekende reactie.quote:Op woensdag 6 juli 2022 14:58 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Kleine is prima. Grote is voor als je direct wil gaan grillen.
Niks mis met even de rook eroverheen.quote:Op zondag 10 juli 2022 18:31 schreef Sunshine1982 het volgende:
Huil. Onze buurman kan blijkbaar niet bbq'en. Heel hun tuin staat blauw van de rook en het waait allemaal onze kant op![]()
Echt.. Hoe krijg je het voor elkaar.
Blauwe rook? Dan is er teveel brandstof wat niet goed kan ontbranden door een matige ventilatie.quote:Op zondag 10 juli 2022 18:31 schreef Sunshine1982 het volgende:
Huil. Onze buurman kan blijkbaar niet bbq'en. Heel hun tuin staat blauw van de rook en het waait allemaal onze kant op![]()
Echt.. Hoe krijg je het voor elkaar.
quote:Op maandag 11 juli 2022 10:50 schreef Houniet het volgende:
Of vochtige kolen / briketten of zonder firestarter proberen aan te steken met bijvoorbeeld spiritus. Niets verbaasd mij tegenwoordig.
quote:Op maandag 11 juli 2022 10:50 schreef Houniet het volgende:
Of vochtige kolen / briketten of zonder firestarter proberen aan te steken met bijvoorbeeld spiritus. Niets verbaasd mij tegenwoordig.
BBQvillage.nl in Emmeloord daar al geweest? Mooie zaak.quote:Op zaterdag 16 juli 2022 15:48 schreef fietsie het volgende:
Weet iemand een zaak in de regio Joure / Sneek die goede houtskool verkoopt?
Intratuin Emmeloord en de verschillende welkoop vestigingen verkochten me recent allemaal verkruimelde koleb dus ik zoek een nieuw adres…
Welkoop quebracho en marabu kan haast niet verkruimeld zijn.quote:Op zaterdag 16 juli 2022 15:48 schreef fietsie het volgende:
Weet iemand een zaak in de regio Joure / Sneek die goede houtskool verkoopt?
Intratuin Emmeloord en de verschillende welkoop vestigingen verkochten me recent allemaal verkruimelde koleb dus ik zoek een nieuw adres…
Die heb ik beiden bij Welkoop niet zien liggen, alleen maar bakken vol Weberquote:Op zondag 17 juli 2022 12:06 schreef nelisb het volgende:
[..]
Welkoop quebracho en marabu kan haast niet verkruimeld zijn.
Hebben ze normaal wel.quote:Op zondag 17 juli 2022 12:19 schreef fietsie het volgende:
[..]
Die heb ik beiden bij Welkoop niet zien liggen, alleen maar bakken vol Weber
Ja ik zal even wachten tot woensdag; Emmeloord is niet zo ingericht op weekend-shoppenquote:Op zondag 17 juli 2022 16:21 schreef nelisb het volgende:
[..]
Hebben ze normaal wel.
Maar ik zou BBQvillage proberen.
Persoonlijk gebruik ik het liefste briketten. Van ecobrasa gaan erg lang mee, wel redelijk aan de prijs:quote:Op zaterdag 16 juli 2022 15:48 schreef fietsie het volgende:
Weet iemand een zaak in de regio Joure / Sneek die goede houtskool verkoopt?
Intratuin Emmeloord en de verschillende welkoop vestigingen verkochten me recent allemaal verkruimelde koleb dus ik zoek een nieuw adres…
Aangezien woensdag nog even te ver weg was en ik vandaag toch nog even goede kolen nodig had: TuinDorado in Drachten.quote:Op zondag 17 juli 2022 16:21 schreef nelisb het volgende:
[..]
Hebben ze normaal wel.
Maar ik zou BBQvillage proberen.
Werkt dat een beetje zo'n mat? Ik heb een steen en dat werkt goedquote:Op zondag 17 juli 2022 19:05 schreef Thaddeus het volgende:
Pizza van de bbq met zelfgemaakte tomaten saus, paprika, snoep tomaten, cervelaat, geraspte kaas, mozzarella en pulled pork.
[ afbeelding ]
Lekker manquote:Op maandag 18 juli 2022 20:24 schreef fietsie het volgende:
We zijn hier thuis deze vakantie op een missie: de vriezer eens een keer "leeg eten". Zorgen dat er niets meer in ligt wat er al een heel tijdje in ligt.
Dus, de varkensnek. 2.2 kilo diepvriesgewicht.
Eerst een specerijencrème gemaakt, en deze over het nog bevroren vlees verdeeld, en dit vervolgens vacuum getrokken.
Zo ging het de sous vide isolatiebak in, ingesteld op 73 graden. En ik ging lekker slapen.
Goed 15 uur later was de BBQ op 150 graden en heb ik de zak met vlees en vocht uit de sous vide getrokken; na afgieten en droogdeppen was er nog 1,75 kilo over. Zo'n stuk verliest dus best een aardig aandeel vocht in de sous vide.
Tot op dit punt was het visueel geen echt grote traktatie, dus heb ik de foto's achterwege gelaten.
De BBQ was vanmiddag makkelijk warm, wat niet gek is in een omgevingstemperatuur van 30 graden.
[ afbeelding ]
Recent heb ik een 4 kanaals BBQ-thermometer gekregen met Wifi; dit was de 1e keer dat ik hem kon gebruiken.
Vanmorgen heb ik nog een Weber-thermometer beugel gekocht, je ziet de thermometer er in de foto al op zitten met een magneet, daarover zo meer.
Vervolgens heb ik de varkensnek nogmaals gekruid met een pulled-pork rub.
[ afbeelding ]
Zo heb ik hem daarna op de BBQ geïnstalleerd.
[ afbeelding ]
Na korte tijd begon de app op mijn telefoon rare meldingen te geven; toen ik even naar het berichtencentrum van Apple switchte werd er meer duidelijk: een foutmelding. De unit werd te warm op de beugel.
Dus de unit even op het bodemrek gekleefd (magneet). En de beugel is later vanavond verhuisd naar een van de poten van de Weber.
Om dat te kunnen doen ben ik op de fiets geklommen, en heb op m'n gemak slangenklemmen opgehaald.
Drie uur later had het vlees uniform 90 graden bereikt, en heb ik het van het rooster gehaald en lekker ingepakt.
[ afbeelding ]
Zo heeft het 45 minuten mogen liggen tot ik de rest ook af had, waaronder m'n eigen BBQ saus.
Toen kon het uitpakken beginnen, en bleek het vlees met twee vorken moeiteloos uit elkaar te komen.
[ afbeelding ]
Dit was voor het eerst in lange tijd weer eens een bereiding van een mooi groot stuk vlees..
[ afbeelding ]
Isoleren. Echt... sinds ik een geisoleerde bak heb en een goed sluitend deksel erop...quote:Op dinsdag 19 juli 2022 08:41 schreef Houniet het volgende:
[..]
Lekker man. Oh en ik wil ook sous vide gaan aanschaffen / gebruiken. Heb je nog gouden tips?
Sous vide heeft dan dus niets met grillen te maken of heb ik het mis?quote:Op dinsdag 19 juli 2022 15:10 schreef fietsie het volgende:
[..]
Isoleren. Echt... sinds ik een geisoleerde bak heb en een goed sluitend deksel erop...
En niet besparen op een goed fijn werkend vacuum apparaat... Ik heb erop bespaard, en sta nu met regelmaat mezelf een hoge bloeddruk aan te meten....
- Smeltdraad die zo heet wordt na paar keer achter elkaar gebruiken dat ie het plastic snijdt ipv dichtlast
- Afdichtingsrubbers die aan het product plakken en niet vast blijven zitten aan het apparaat
- Als er vocht meegezogen wordt met het vacuum wil je niet dat dat meteen de pomp in loopt, maar dat er daarvoor een plek is tussen de afdichting waar het heen kan lopen
Nou ik kies er meestal niet voor om "af te grillen" in de zin van even kort; ik gebruik de sous vide methode omdat ik niet in de gelegenheid ben om de BBQ 10-20 uur brandend en goed beheerd bezig te laten zijn, de sous vide hoef ik niet bij te blijven.quote:Op dinsdag 19 juli 2022 16:17 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Sous vide heeft dan dus niets met grillen te maken of heb ik het mis?
Je stopt een vacuüm verpakt stuk vlees in een pan water, sous vide stick er bij en wachten??
Grill je daarna nog af voor een mooie korst?
Klinkt idd erg handig, ga me er eens in verdiepenquote:Op dinsdag 19 juli 2022 16:23 schreef fietsie het volgende:
[..]
Nou ik kies er meestal niet voor om "af te grillen" in de zin van even kort; ik gebruik de sous vide methode omdat ik niet in de gelegenheid ben om de BBQ 10-20 uur brandend en goed beheerd bezig te laten zijn, de sous vide hoef ik niet bij te blijven.
Dus zoals in het voorbeeld hierboven +- 15 a 15,5 uur sous vide, gevolgd door 4 uur BBQ en dan nog een rust tijd.
Had ik dat met de BBQ moeten doen dan was het wellicht ergens over een week of twee ofzo een keer mogelijk geweest zoveel uren de BBQ brandend en beheerd te houden.
Zo heb ik er ook behoorlijk wat rust van als ik met een gezelschap eet en ik kip klaarmaak, om de kip sous vide voor te garen zodat ik zeker weten ook in de gewrichten gaar vlees heb zonder krioelende microben, en dan gebruik ik de BBQ voor het bruine korstje, de grillsmaak en het warm maken op het moment zelf.
Soms gooi ik het ook gewoon uit de sous vide in de vriezer, om het dan te ontdooien en op de BBQ te kunnen mikken voor dit doel.
Het is combineren van wat kan om mogelijk te maken dingen te doen die ik anders lastig georganiseerd krijg.
quote:Op maandag 18 juli 2022 20:24 schreef fietsie het volgende:
We zijn hier thuis deze vakantie op een missie: de vriezer eens een keer "leeg eten". Zorgen dat er niets meer in ligt wat er al een heel tijdje in ligt.
Dus, de varkensnek. 2.2 kilo diepvriesgewicht.
Eerst een specerijencrème gemaakt, en deze over het nog bevroren vlees verdeeld, en dit vervolgens vacuum getrokken.
Zo ging het de sous vide isolatiebak in, ingesteld op 73 graden. En ik ging lekker slapen.
Goed 15 uur later was de BBQ op 150 graden en heb ik de zak met vlees en vocht uit de sous vide getrokken; na afgieten en droogdeppen was er nog 1,75 kilo over. Zo'n stuk verliest dus best een aardig aandeel vocht in de sous vide.
Tot op dit punt was het visueel geen echt grote traktatie, dus heb ik de foto's achterwege gelaten.
De BBQ was vanmiddag makkelijk warm, wat niet gek is in een omgevingstemperatuur van 30 graden.
[ afbeelding ]
Recent heb ik een 4 kanaals BBQ-thermometer gekregen met Wifi; dit was de 1e keer dat ik hem kon gebruiken.
Vanmorgen heb ik nog een Weber-thermometer beugel gekocht, je ziet de thermometer er in de foto al op zitten met een magneet, daarover zo meer.
Vervolgens heb ik de varkensnek nogmaals gekruid met een pulled-pork rub.
[ afbeelding ]
Zo heb ik hem daarna op de BBQ geïnstalleerd.
[ afbeelding ]
Na korte tijd begon de app op mijn telefoon rare meldingen te geven; toen ik even naar het berichtencentrum van Apple switchte werd er meer duidelijk: een foutmelding. De unit werd te warm op de beugel.
Dus de unit even op het bodemrek gekleefd (magneet). En de beugel is later vanavond verhuisd naar een van de poten van de Weber.
Om dat te kunnen doen ben ik op de fiets geklommen, en heb op m'n gemak slangenklemmen opgehaald.
Drie uur later had het vlees uniform 90 graden bereikt, en heb ik het van het rooster gehaald en lekker ingepakt.
[ afbeelding ]
Zo heeft het 45 minuten mogen liggen tot ik de rest ook af had, waaronder m'n eigen BBQ saus.
Toen kon het uitpakken beginnen, en bleek het vlees met twee vorken moeiteloos uit elkaar te komen.
[ afbeelding ]
Dit was voor het eerst in lange tijd weer eens een bereiding van een mooi groot stuk vlees..
[ afbeelding ]
Ja het was eigenlijk een soort noodoplossing omdat we geen steen hebben. Maar dit werkt prima. Af en toe de pizza even draaien en de bbq goed opstoken. Gebruikte ecobrasa briketten en had 2 kolenmandjes vol.quote:Op dinsdag 19 juli 2022 08:39 schreef Houniet het volgende:
[..]
Werkt dat een beetje zo'n mat? Ik heb een steen en dat werkt goed.
quote:Op woensdag 20 juli 2022 09:16 schreef dimmak het volgende:
[..]Ik heb nog een stuk boston butt in de vriezer liggen en ik denk zomaar dat je me geïnspireerd hebt om deze van het weekend maar eens te bereiden.
Hoppaquote:Op maandag 25 juli 2022 09:26 schreef Ferdii het volgende:
deze week even geen bqq, maar een buitenkeuken bouwen
Picsquote:Op maandag 25 juli 2022 09:26 schreef Ferdii het volgende:
deze week even geen bqq, maar een buitenkeuken bouwen
quote:
Hij is nog lang niet af, maar het frame + eerste bbq staat staatquote:Op maandag 25 juli 2022 09:32 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Hoppa![]()
We zien graag de foto's! Staat ook nog op mijn verlanglijstje
Heel vet hoorquote:Op maandag 25 juli 2022 17:20 schreef Ferdii het volgende:
[..]
[..]
Hij is nog lang niet af, maar het frame + eerste bbq staat staat
Morgen staat op de planning deurtjes maken, afzuiging erin en Electra aansluiten, afkitten, en een gat zagen voor de 2de bbq
[ afbeelding ]
2 standaard werkbladen van de Ikea a 60 euroquote:Op maandag 25 juli 2022 18:01 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Heel vet hoorgroot ook!
Wat heb je als werkblad?
Ga je bbq spullen het hele jaar buiten laten liggen ivm vocht?quote:Op maandag 25 juli 2022 18:37 schreef Ferdii het volgende:
[..]
2 standaard werkbladen van de Ikea a 60 euro
Is idd heerlijk groot formaat, 225x320
Heb ik eindelijk eens de ruimte voor alle bbq zooi die nu opgestapeld in de schuur liggen
gaat met name om spul al pizza steen, heat divider, as stofzuiger etcquote:Op maandag 25 juli 2022 19:31 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ga je bbq spullen het hele jaar buiten laten liggen ivm vocht?
En ik ben heel benieuwd naar de afzuiging.
Werkt zo’n ton goed ja? Waar heb je die vandaan ?quote:Op maandag 25 juli 2022 20:29 schreef Ferdii het volgende:
[..]
gaat met name om spul al pizza steen, heat divider, as stofzuiger etc![]()
Het houtskool zit in een plastic ton, dus kan ook mooi buiten blijven. spul als bbq tangen/messen verhuizen gewoon richting najaar naar binnen
afzuiging wordt een 90cm brede afzuigkap met een pijp door het dakje heen, hopelijk zuigt deze voldoende af, anders maak ik er nog een schotje omheen zodat de rook er niet onder vandaag kan
werkt perfect, heb zo'n ding die je vaak op boten/kano's ziet, ooit gekocht in een buitensport winkel geloof ik.quote:Op maandag 25 juli 2022 20:37 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Werkt zo’n ton goed ja? Waar heb je die vandaan ?
Voerton bij oa de welkoop. Werkt perfect.quote:Op maandag 25 juli 2022 20:37 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Werkt zo’n ton goed ja? Waar heb je die vandaan ?
quote:Op donderdag 28 juli 2022 19:54 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Inmiddels op 2 scharnieren na af
[ afbeelding ]
Volgens de beschrijving zou hij tot -10 buiten kunnen blijven, maar denk dat ik het zekere doe en bij vorst ff in de schuur zetquote:Op vrijdag 29 juli 2022 08:27 schreef dimmak het volgende:
[..]Mooi hoekje zo. Is die koelkast speciaal voor buiten of pak je die in de winter naar binnen?
Ik zou rond de 100 graden inderdaad doen (warmer kan altijd nog) en de kern tussen de 70/75. Is gemiddeld wat ik zo lees.quote:Op donderdag 28 juli 2022 19:01 schreef Yankee het volgende:
Helden, ik heb even jullie hulp nodig!
Morgen buikspek op de bastard en ik kom meerdere kamado temperaturen tegen: 100 of 150 en dan tot 77 of 80 graden. Waar voor gaan?
Mooi man. En de verlichting?quote:Op donderdag 28 juli 2022 19:54 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Inmiddels op 2 scharnieren na af
[ afbeelding ]
Heel gaaf, wat ben je nou kwijt voor zoiets?quote:Op donderdag 28 juli 2022 19:54 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Inmiddels op 2 scharnieren na af
[ afbeelding ]
In de afzuigkap zit een lampje, de rest moet ik nog een keer gaan aanleggen, eerst maar eens kijken in hoeverre het nodig gaat zijn 's winters. Nu is ie versierd met van die cotton ballsquote:
Lastig te zeggen, de overkapping en flonder zat er al, daar stond een lounge bank onder waar ik de planken van heb hergebruikt. Dat zijn de kastjes geworden.quote:Op vrijdag 29 juli 2022 14:54 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Heel gaaf, wat ben je nou kwijt voor zoiets?
quote:Op vrijdag 29 juli 2022 15:58 schreef Ferdii het volgende:
[..]
In de afzuigkap zit een lampje, de rest moet ik nog een keer gaan aanleggen, eerst maar eens kijken in hoeverre het nodig gaat zijn 's winters. Nu is ie versierd met van die cotton balls
[..]
Lastig te zeggen, de overkapping en flonder zat er al, daar stond een lounge bank onder waar ik de planken van heb hergebruikt. Dat zijn de kastjes geworden.
voor de rest ongeveer ~700 euro.
koelkast 150
afzuigkap 60 euro (marktplaats)
scharnieren 60
OSB platen 280
kunstgras ~50
aanrecht bladen 100
+ wat losse accecoires bij de Ikea vandaan
Mooi hergebruik!quote:Op vrijdag 29 juli 2022 15:58 schreef Ferdii het volgende:
[..]
In de afzuigkap zit een lampje, de rest moet ik nog een keer gaan aanleggen, eerst maar eens kijken in hoeverre het nodig gaat zijn 's winters. Nu is ie versierd met van die cotton balls
[..]
Lastig te zeggen, de overkapping en flonder zat er al, daar stond een lounge bank onder waar ik de planken van heb hergebruikt. Dat zijn de kastjes geworden.
voor de rest ongeveer ~700 euro.
koelkast 150
afzuigkap 60 euro (marktplaats)
scharnieren 60
OSB platen 280
kunstgras ~50
aanrecht bladen 100
+ wat losse accecoires bij de Ikea vandaan
Balen dat het is gebeurd en goed opgelost van ze.quote:Op zaterdag 30 juli 2022 15:16 schreef f1goldmemberf1 het volgende:
De firebox van mijn Grill Guru large is doormidden gebroken. Opstookprotocol gevolgd maar het heeft helaas niet geholpen.
Overigens wel netjes een nieuwe opgestuurd gekregen, dus over de klantenservice van GG niets dan lof.
Wel heb ik wat zorgen over de kwaliteit van deze kamado. Die garantie is natuurlijk niet eeuwig. Hoe kan ik dit voorkomen in de toekomst? Of toch maar sparen voor een Kamado Joe of Green Egg? 🤣
Approvedquote:Op woensdag 3 augustus 2022 00:04 schreef fietsie het volgende:
Vanmorgen "vond" ik bij de AH in de vriezer twee strengetjes Iberico ribben en bedacht ik me "Ik kan de CUL SC BBQ Meet ribbetjes wel weer eens maken", vind je niet @:Lucky_Strike ?
Dus mn ribbetjes vandaag ontdooid terwijl ik nuttige dingen aan het doen was en vanavond even wat TLC gegeven..
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De vettige ribjes schoon en droog gemaakt; vlies er aan de achterkant ook afgetrokken/gepeuterd..
En toen m'n kruidenrub gemaakt, met onder andere venkel en zwarte peper en zout..
[ afbeelding ]
En het vlees hier een weldadige massage mee gegeven; zo is het (ingepakt) de koeling in gegaan.
Morgen verder.
[ afbeelding ]
quote:Op donderdag 4 augustus 2022 10:20 schreef dimmak het volgende:
En het resultaat van het experiment? Een succes?
Ja op deze manier kreeg ik het vet er goed uit en werden de ribbetjes mooi droog, knapperig.quote:Op donderdag 4 augustus 2022 17:18 schreef borrepus het volgende:
Ben vooral benieuwd wat je precies voor ander resultaat verwacht dan gewoon met de botkant naar beneden
Hmm. Interessant wel. Deze ribben zijn inderdaad echt erg vet.quote:Op donderdag 4 augustus 2022 22:16 schreef fietsie het volgende:
[..]
[..]
Ja op deze manier kreeg ik het vet er goed uit en werden de ribbetjes mooi droog, knapperig.
Dit type ribben hebben maar heeeel weinig vlees en zijn dus niet voor de "val van het bot soppig" want dan heb je een hap vol vet steeds. De keren dat ik ze "plat" bereidde wat de bovenkant nog vettig, nu waren ze aan beiden kanten "mooi droog"
(Je ziet op de foto het zonlicht ook door het vlees heen schijnen)
Jup, daarom ook de zware kruiding met zwarte peper en venkelquote:Op donderdag 4 augustus 2022 22:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Hmm. Interessant wel. Deze ribben zijn inderdaad echt erg vet.
Vuur en Rook meestal. Altijd White Quebracho. Grote stukken, brandt lang en stinkt niet.quote:Op maandag 8 augustus 2022 09:05 schreef Jahr00n het volgende:
Waar halen jullie houtskool? Ik heb nu een zak met Weber houtskool maar daar zitten veel kleine stukken in en ben ik niet tevreden over.
Beetje slager heeft dat wel. Beter lokaal als op internet denk ik altijd.quote:Op maandag 8 augustus 2022 21:43 schreef Den_Haag het volgende:
Wil binnenkort eens mij aan de brisket wagen. Iemand ervaring met een online slager waar ik dat kan bestellen?
En mijn kolen en briketten komen ook bij vuur en rook vandaan
Kan je vragen. Misschien ligt het er niet en kunnen ze het wel bestellen zodat je het 1-2 dagen later op kan halen.quote:Op maandag 8 augustus 2022 22:00 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Beetje slager heeft dat wel. Beter lokaal als op internet denk ik altijd.
Ik ga me morgen aan een flat iron steak van 1kg wagen. Moet niet moeilijk zijn..
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 9% gewijzigd door CoolGuy op 11-08-2022 11:31:38 ]Breitling - Instruments for Professionals
https://www.jumbo.com/pro(...)isket-1,5kg-492908ZKquote:Op maandag 8 augustus 2022 21:43 schreef Den_Haag het volgende:
Wil binnenkort eens mij aan de brisket wagen. Iemand ervaring met een online slager waar ik dat kan bestellen?
En mijn kolen en briketten komen ook bij vuur en rook vandaan
Heb je een leuke, goedwerkende tutorial voor Brisket?quote:Op maandag 8 augustus 2022 21:43 schreef Den_Haag het volgende:
Wil binnenkort eens mij aan de brisket wagen. Iemand ervaring met een online slager waar ik dat kan bestellen?
En mijn kolen en briketten komen ook bij vuur en rook vandaan
En zijn er zoveel. How to bbq right is eentje die ik vaak gebruik op youtubequote:Op maandag 15 augustus 2022 13:03 schreef Kidjuh het volgende:
[..]
Heb je een leuke, goedwerkende tutorial voor Brisket?
quote:Op donderdag 11 augustus 2022 10:51 schreef CoolGuy het volgende:
Ik wist niet eens dat deze topicreeks bestond. Ik ben sinds gisteren overgestapt van een Weber naar een Boretti (kolen) maar heb 'm nog niet uitgeprobeerd. Ik heb echter deze maand meer ge'BBQ'd dan in de afgelopen 5 jaar samen denk ik, en ik vond die Weber gewoon niet meer praktisch.
Vooral het deksel dat niet vast zit vond ik vervelend. Niet dat ik nou weet wat ik doe als ik BBQ hoor, ding aansteken en vlees er op flikkeren, verder dan dat kom ik nietIk kan je wel wat tips geven als je wilSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Meh, Jumbo springt op de bbq bandwagon maar dit is geen kwaliteit hoor.quote:Op vrijdag 12 augustus 2022 16:12 schreef SiGNe het volgende:
[..]
https://www.jumbo.com/pro(...)isket-1,5kg-492908ZK
Hebben ook nog andere grote stukken vlees online, in de winkel zelf hebben ze het niet, online wel.
Maar is wel online te bestellen en dan is het redelijk snel in huis.quote:Op maandag 15 augustus 2022 18:34 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Meh, Jumbo springt op de bbq bandwagon maar dit is geen kwaliteit hoor.
Beefensteakquote:Op maandag 15 augustus 2022 19:23 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Maar is wel online te bestellen en dan is het redelijk snel in huis.
Dat geloof ik meteen zonder op hun websites te kijkenquote:Op maandag 15 augustus 2022 19:47 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Beefensteak
Bbquality
Walging
Beefexclusief
Allemaal de dag erna binnen en in mijn opinie een klasse beter dan jumbo levert.
Zelf in 3 stukken snijden en 2 stukken in de diepvries voor een andere keer?quote:Op maandag 15 augustus 2022 23:06 schreef Den_Haag het volgende:
Iemand ook ervaring met The Butchery? Misschien dat ik last minute nog iets bij hun ga bestellen
Had bij mijn slager een flat van de brisket besteld van iets meer dan 2kg omdat de hele echt te veel is. Mailt ie net dat hij de hele brisket voor mij heeft besteld en klaar heeft liggen.
6kg brisket voor 6 personen lijkt mij een beetje overdreven
Die zit al te volquote:Op maandag 15 augustus 2022 23:18 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Zelf in 3 stukken snijden en 2 stukken in de diepvries voor een andere keer?
Je bestelt iets bij iemand en koopt het uiteindelijk niet?quote:Op dinsdag 16 augustus 2022 21:37 schreef Den_Haag het volgende:
[..]
Die zit al te vol
Ga het maar online bestellen. Scheelt gehannes
Ik had alleen een flat van de brisket besteld. Niet een hele brisket. Als jij een biefstuk besteld en iemand komt aan met een hele koe, koop jij het dan?quote:Op dinsdag 16 augustus 2022 21:58 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Je bestelt iets bij iemand en koopt het uiteindelijk niet?
Ik zou het stuk afnemen dat ik besteld heb en de ander er niet mee laten zitten.quote:Op woensdag 17 augustus 2022 08:21 schreef Den_Haag het volgende:
[..]
Ik had alleen een flat van de brisket besteld. Niet een hele brisket. Als jij een biefstuk besteld en iemand komt aan met een hele koe, koop jij het dan?
En de slager gaat nu zelf de punt houden en los verkopen.
De flat dus, mag ie mooi de rest eraf snijdenquote:Op woensdag 17 augustus 2022 08:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik zou het stuk afnemen dat ik besteld heb en de ander er niet mee laten zitten.
Echt, ik ben zo blij dat mijn meiske een eigen bedrijf heeft. Sligropas en gaan met die banaan.quote:Op vrijdag 12 augustus 2022 16:12 schreef SiGNe het volgende:
[..]
https://www.jumbo.com/pro(...)isket-1,5kg-492908ZK
Hebben ook nog andere grote stukken vlees online, in de winkel zelf hebben ze het niet, online wel.
Zoek inderdaad op youtube. bbq pitboys zijn ook wel ok. Beetje door het idiote us niveautje heenkijken.quote:Op maandag 15 augustus 2022 13:03 schreef Kidjuh het volgende:
[..]
Heb je een leuke, goedwerkende tutorial voor Brisket?
Pitmaster X (Roel) heeft wel een aantal goede recepten, die staan ook op zn website dus dat is ook handig.quote:Op maandag 15 augustus 2022 13:03 schreef Kidjuh het volgende:
[..]
Heb je een leuke, goedwerkende tutorial voor Brisket?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |