abonnement Unibet Coolblue
pi_205368917
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 12:19 schreef fietsie het volgende:

[..]
Die heb ik beiden bij Welkoop niet zien liggen, alleen maar bakken vol Weber
Hebben ze normaal wel.

Maar ik zou BBQvillage proberen.
  zondag 17 juli 2022 @ 16:57:58 #27
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_205369357
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 16:21 schreef nelisb het volgende:

[..]
Hebben ze normaal wel.

Maar ik zou BBQvillage proberen.
Ja ik zal even wachten tot woensdag; Emmeloord is niet zo ingericht op weekend-shoppen
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_205371065
Pizza van de bbq met zelfgemaakte tomaten saus, paprika, snoep tomaten, cervelaat, geraspte kaas, mozzarella en pulled pork.

pi_205371312
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juli 2022 15:48 schreef fietsie het volgende:
Weet iemand een zaak in de regio Joure / Sneek die goede houtskool verkoopt?

Intratuin Emmeloord en de verschillende welkoop vestigingen verkochten me recent allemaal verkruimelde koleb dus ik zoek een nieuw adres…
Persoonlijk gebruik ik het liefste briketten. Van ecobrasa gaan erg lang mee, wel redelijk aan de prijs:
https://www.dewitschijndel.nl/ecobrasa-kokosbriketten-10-kg/
  maandag 18 juli 2022 @ 20:05:54 #30
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_205381827
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 16:21 schreef nelisb het volgende:

[..]
Hebben ze normaal wel.

Maar ik zou BBQvillage proberen.
Aangezien woensdag nog even te ver weg was en ik vandaag toch nog even goede kolen nodig had: TuinDorado in Drachten.

Schitterende BBQ afdeling, veeeeeeel accessoires, en een klein assortiment goede houtskool.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  maandag 18 juli 2022 @ 20:24:19 #31
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_205382043
We zijn hier thuis deze vakantie op een missie: de vriezer eens een keer "leeg eten". Zorgen dat er niets meer in ligt wat er al een heel tijdje in ligt.

Dus, de varkensnek. 2.2 kilo diepvriesgewicht.

Eerst een specerijencrème gemaakt, en deze over het nog bevroren vlees verdeeld, en dit vervolgens vacuum getrokken.
Zo ging het de sous vide isolatiebak in, ingesteld op 73 graden. En ik ging lekker slapen.

Goed 15 uur later was de BBQ op 150 graden en heb ik de zak met vlees en vocht uit de sous vide getrokken; na afgieten en droogdeppen was er nog 1,75 kilo over. Zo'n stuk verliest dus best een aardig aandeel vocht in de sous vide.
Tot op dit punt was het visueel geen echt grote traktatie, dus heb ik de foto's achterwege gelaten.

De BBQ was vanmiddag makkelijk warm, wat niet gek is in een omgevingstemperatuur van 30 graden.



Recent heb ik een 4 kanaals BBQ-thermometer gekregen met Wifi; dit was de 1e keer dat ik hem kon gebruiken.
Vanmorgen heb ik nog een Weber-thermometer beugel gekocht, je ziet de thermometer er in de foto al op zitten met een magneet, daarover zo meer.

Vervolgens heb ik de varkensnek nogmaals gekruid met een pulled-pork rub.



Zo heb ik hem daarna op de BBQ geïnstalleerd.



Na korte tijd begon de app op mijn telefoon rare meldingen te geven; toen ik even naar het berichtencentrum van Apple switchte werd er meer duidelijk: een foutmelding. De unit werd te warm op de beugel.
Dus de unit even op het bodemrek gekleefd (magneet). En de beugel is later vanavond verhuisd naar een van de poten van de Weber.

Om dat te kunnen doen ben ik op de fiets geklommen, en heb op m'n gemak slangenklemmen opgehaald.
Drie uur later had het vlees uniform 90 graden bereikt, en heb ik het van het rooster gehaald en lekker ingepakt.



Zo heeft het 45 minuten mogen liggen tot ik de rest ook af had, waaronder m'n eigen BBQ saus.

Toen kon het uitpakken beginnen, en bleek het vlees met twee vorken moeiteloos uit elkaar te komen.



Dit was voor het eerst in lange tijd weer eens een bereiding van een mooi groot stuk vlees..

Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  dinsdag 19 juli 2022 @ 08:39:43 #32
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_205385523
quote:
1s.gif Op zondag 17 juli 2022 19:05 schreef Thaddeus het volgende:
Pizza van de bbq met zelfgemaakte tomaten saus, paprika, snoep tomaten, cervelaat, geraspte kaas, mozzarella en pulled pork.

[ afbeelding ]
Werkt dat een beetje zo'n mat? Ik heb een steen en dat werkt goed :).
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  dinsdag 19 juli 2022 @ 08:41:50 #33
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_205385536
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2022 20:24 schreef fietsie het volgende:
We zijn hier thuis deze vakantie op een missie: de vriezer eens een keer "leeg eten". Zorgen dat er niets meer in ligt wat er al een heel tijdje in ligt.

Dus, de varkensnek. 2.2 kilo diepvriesgewicht.

Eerst een specerijencrème gemaakt, en deze over het nog bevroren vlees verdeeld, en dit vervolgens vacuum getrokken.
Zo ging het de sous vide isolatiebak in, ingesteld op 73 graden. En ik ging lekker slapen.

Goed 15 uur later was de BBQ op 150 graden en heb ik de zak met vlees en vocht uit de sous vide getrokken; na afgieten en droogdeppen was er nog 1,75 kilo over. Zo'n stuk verliest dus best een aardig aandeel vocht in de sous vide.
Tot op dit punt was het visueel geen echt grote traktatie, dus heb ik de foto's achterwege gelaten.

De BBQ was vanmiddag makkelijk warm, wat niet gek is in een omgevingstemperatuur van 30 graden.

[ afbeelding ]

Recent heb ik een 4 kanaals BBQ-thermometer gekregen met Wifi; dit was de 1e keer dat ik hem kon gebruiken.
Vanmorgen heb ik nog een Weber-thermometer beugel gekocht, je ziet de thermometer er in de foto al op zitten met een magneet, daarover zo meer.

Vervolgens heb ik de varkensnek nogmaals gekruid met een pulled-pork rub.

[ afbeelding ]

Zo heb ik hem daarna op de BBQ geïnstalleerd.

[ afbeelding ]

Na korte tijd begon de app op mijn telefoon rare meldingen te geven; toen ik even naar het berichtencentrum van Apple switchte werd er meer duidelijk: een foutmelding. De unit werd te warm op de beugel.
Dus de unit even op het bodemrek gekleefd (magneet). En de beugel is later vanavond verhuisd naar een van de poten van de Weber.

Om dat te kunnen doen ben ik op de fiets geklommen, en heb op m'n gemak slangenklemmen opgehaald.
Drie uur later had het vlees uniform 90 graden bereikt, en heb ik het van het rooster gehaald en lekker ingepakt.

[ afbeelding ]

Zo heeft het 45 minuten mogen liggen tot ik de rest ook af had, waaronder m'n eigen BBQ saus.

Toen kon het uitpakken beginnen, en bleek het vlees met twee vorken moeiteloos uit elkaar te komen.

[ afbeelding ]

Dit was voor het eerst in lange tijd weer eens een bereiding van een mooi groot stuk vlees..

[ afbeelding ]
Lekker man _O_. Oh en ik wil ook sous vide gaan aanschaffen / gebruiken. Heb je nog gouden tips?
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  dinsdag 19 juli 2022 @ 15:10:39 #34
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_205389413
quote:
99s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 08:41 schreef Houniet het volgende:

[..]
Lekker man _O_. Oh en ik wil ook sous vide gaan aanschaffen / gebruiken. Heb je nog gouden tips?
Isoleren. Echt... sinds ik een geisoleerde bak heb en een goed sluitend deksel erop...

En niet besparen op een goed fijn werkend vacuum apparaat... Ik heb erop bespaard, en sta nu met regelmaat mezelf een hoge bloeddruk aan te meten....
- Smeltdraad die zo heet wordt na paar keer achter elkaar gebruiken dat ie het plastic snijdt ipv dichtlast
- Afdichtingsrubbers die aan het product plakken en niet vast blijven zitten aan het apparaat
- Als er vocht meegezogen wordt met het vacuum wil je niet dat dat meteen de pomp in loopt, maar dat er daarvoor een plek is tussen de afdichting waar het heen kan lopen
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  dinsdag 19 juli 2022 @ 16:17:09 #35
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_205390298
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 15:10 schreef fietsie het volgende:

[..]
Isoleren. Echt... sinds ik een geisoleerde bak heb en een goed sluitend deksel erop...

En niet besparen op een goed fijn werkend vacuum apparaat... Ik heb erop bespaard, en sta nu met regelmaat mezelf een hoge bloeddruk aan te meten....
- Smeltdraad die zo heet wordt na paar keer achter elkaar gebruiken dat ie het plastic snijdt ipv dichtlast
- Afdichtingsrubbers die aan het product plakken en niet vast blijven zitten aan het apparaat
- Als er vocht meegezogen wordt met het vacuum wil je niet dat dat meteen de pomp in loopt, maar dat er daarvoor een plek is tussen de afdichting waar het heen kan lopen
Sous vide heeft dan dus niets met grillen te maken of heb ik het mis?
Je stopt een vacuüm verpakt stuk vlees in een pan water, sous vide stick er bij en wachten??
Grill je daarna nog af voor een mooie korst?
  dinsdag 19 juli 2022 @ 16:23:18 #36
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_205390374
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 16:17 schreef Mubassie het volgende:

[..]
Sous vide heeft dan dus niets met grillen te maken of heb ik het mis?
Je stopt een vacuüm verpakt stuk vlees in een pan water, sous vide stick er bij en wachten??
Grill je daarna nog af voor een mooie korst?
Nou ik kies er meestal niet voor om "af te grillen" in de zin van even kort; ik gebruik de sous vide methode omdat ik niet in de gelegenheid ben om de BBQ 10-20 uur brandend en goed beheerd bezig te laten zijn, de sous vide hoef ik niet bij te blijven.

Dus zoals in het voorbeeld hierboven +- 15 a 15,5 uur sous vide, gevolgd door 4 uur BBQ en dan nog een rust tijd.
Had ik dat met de BBQ moeten doen dan was het wellicht ergens over een week of twee ofzo een keer mogelijk geweest zoveel uren de BBQ brandend en beheerd te houden.

Zo heb ik er ook behoorlijk wat rust van als ik met een gezelschap eet en ik kip klaarmaak, om de kip sous vide voor te garen zodat ik zeker weten ook in de gewrichten gaar vlees heb zonder krioelende microben, en dan gebruik ik de BBQ voor het bruine korstje, de grillsmaak en het warm maken op het moment zelf.
Soms gooi ik het ook gewoon uit de sous vide in de vriezer, om het dan te ontdooien en op de BBQ te kunnen mikken voor dit doel.

Het is combineren van wat kan om mogelijk te maken dingen te doen die ik anders lastig georganiseerd krijg.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  dinsdag 19 juli 2022 @ 17:06:04 #37
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_205391173
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 16:23 schreef fietsie het volgende:

[..]
Nou ik kies er meestal niet voor om "af te grillen" in de zin van even kort; ik gebruik de sous vide methode omdat ik niet in de gelegenheid ben om de BBQ 10-20 uur brandend en goed beheerd bezig te laten zijn, de sous vide hoef ik niet bij te blijven.

Dus zoals in het voorbeeld hierboven +- 15 a 15,5 uur sous vide, gevolgd door 4 uur BBQ en dan nog een rust tijd.
Had ik dat met de BBQ moeten doen dan was het wellicht ergens over een week of twee ofzo een keer mogelijk geweest zoveel uren de BBQ brandend en beheerd te houden.

Zo heb ik er ook behoorlijk wat rust van als ik met een gezelschap eet en ik kip klaarmaak, om de kip sous vide voor te garen zodat ik zeker weten ook in de gewrichten gaar vlees heb zonder krioelende microben, en dan gebruik ik de BBQ voor het bruine korstje, de grillsmaak en het warm maken op het moment zelf.
Soms gooi ik het ook gewoon uit de sous vide in de vriezer, om het dan te ontdooien en op de BBQ te kunnen mikken voor dit doel.

Het is combineren van wat kan om mogelijk te maken dingen te doen die ik anders lastig georganiseerd krijg.

Klinkt idd erg handig, ga me er eens in verdiepen ^O^
pi_205397280
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2022 20:24 schreef fietsie het volgende:
We zijn hier thuis deze vakantie op een missie: de vriezer eens een keer "leeg eten". Zorgen dat er niets meer in ligt wat er al een heel tijdje in ligt.

Dus, de varkensnek. 2.2 kilo diepvriesgewicht.

Eerst een specerijencrème gemaakt, en deze over het nog bevroren vlees verdeeld, en dit vervolgens vacuum getrokken.
Zo ging het de sous vide isolatiebak in, ingesteld op 73 graden. En ik ging lekker slapen.

Goed 15 uur later was de BBQ op 150 graden en heb ik de zak met vlees en vocht uit de sous vide getrokken; na afgieten en droogdeppen was er nog 1,75 kilo over. Zo'n stuk verliest dus best een aardig aandeel vocht in de sous vide.
Tot op dit punt was het visueel geen echt grote traktatie, dus heb ik de foto's achterwege gelaten.

De BBQ was vanmiddag makkelijk warm, wat niet gek is in een omgevingstemperatuur van 30 graden.

[ afbeelding ]

Recent heb ik een 4 kanaals BBQ-thermometer gekregen met Wifi; dit was de 1e keer dat ik hem kon gebruiken.
Vanmorgen heb ik nog een Weber-thermometer beugel gekocht, je ziet de thermometer er in de foto al op zitten met een magneet, daarover zo meer.

Vervolgens heb ik de varkensnek nogmaals gekruid met een pulled-pork rub.

[ afbeelding ]

Zo heb ik hem daarna op de BBQ geïnstalleerd.

[ afbeelding ]

Na korte tijd begon de app op mijn telefoon rare meldingen te geven; toen ik even naar het berichtencentrum van Apple switchte werd er meer duidelijk: een foutmelding. De unit werd te warm op de beugel.
Dus de unit even op het bodemrek gekleefd (magneet). En de beugel is later vanavond verhuisd naar een van de poten van de Weber.

Om dat te kunnen doen ben ik op de fiets geklommen, en heb op m'n gemak slangenklemmen opgehaald.
Drie uur later had het vlees uniform 90 graden bereikt, en heb ik het van het rooster gehaald en lekker ingepakt.

[ afbeelding ]

Zo heeft het 45 minuten mogen liggen tot ik de rest ook af had, waaronder m'n eigen BBQ saus.

Toen kon het uitpakken beginnen, en bleek het vlees met twee vorken moeiteloos uit elkaar te komen.

[ afbeelding ]

Dit was voor het eerst in lange tijd weer eens een bereiding van een mooi groot stuk vlees..

[ afbeelding ]
:9~ Ik heb nog een stuk boston butt in de vriezer liggen en ik denk zomaar dat je me geïnspireerd hebt om deze van het weekend maar eens te bereiden.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_205420375
quote:
99s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 08:39 schreef Houniet het volgende:

[..]
Werkt dat een beetje zo'n mat? Ik heb een steen en dat werkt goed :).
Ja het was eigenlijk een soort noodoplossing omdat we geen steen hebben. Maar dit werkt prima. Af en toe de pizza even draaien en de bbq goed opstoken. Gebruikte ecobrasa briketten en had 2 kolenmandjes vol.

Heb je een foto van een van je pizza creaties? Ben zeer benieuwd. En als je die steen gebruikt wat voor bbq gebruik je?
pi_205451750
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 09:16 schreef dimmak het volgende:

[..]
:9~ Ik heb nog een stuk boston butt in de vriezer liggen en ik denk zomaar dat je me geïnspireerd hebt om deze van het weekend maar eens te bereiden.

Rond 60 graden kwam ik al in de zone, dus dat was onverwacht. Na een uurtje in de zone heb ik het stuk vlees ingesmeerd en vervolgens na 2u ingepakt. Nadat ik hem inpakte ging het rap. In totaal 10u op de kamado gelegen. Natuurlijk was het veel te veel voor 2 personen dus de volgende dag nog quesadillas van gemaakt en de rest ingevroren.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_205451816
deze week even geen bqq, maar een buitenkeuken bouwen *O*
hardcoholic
  maandag 25 juli 2022 @ 09:32:06 #42
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_205451855
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2022 09:26 schreef Ferdii het volgende:
deze week even geen bqq, maar een buitenkeuken bouwen *O*
Hoppa _O_

We zien graag de foto's! Staat ook nog op mijn verlanglijstje
pi_205451873
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2022 09:26 schreef Ferdii het volgende:
deze week even geen bqq, maar een buitenkeuken bouwen *O*
Pics :D
Uitvinder van de biersmiley.
pi_205455593
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2022 09:34 schreef dimmak het volgende:

[..]
Pics :D
quote:
1s.gif Op maandag 25 juli 2022 09:32 schreef Mubassie het volgende:

[..]
Hoppa _O_

We zien graag de foto's! Staat ook nog op mijn verlanglijstje
Hij is nog lang niet af, maar het frame + eerste bbq staat staat :P

Morgen staat op de planning deurtjes maken, afzuiging erin en Electra aansluiten, afkitten, en een gat zagen voor de 2de bbq :P


hardcoholic
  maandag 25 juli 2022 @ 18:01:35 #45
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_205455836
quote:
1s.gif Op maandag 25 juli 2022 17:20 schreef Ferdii het volgende:

[..]
[..]
Hij is nog lang niet af, maar het frame + eerste bbq staat staat :P

Morgen staat op de planning deurtjes maken, afzuiging erin en Electra aansluiten, afkitten, en een gat zagen voor de 2de bbq :P


[ afbeelding ]
Heel vet hoor ^O^ groot ook!
Wat heb je als werkblad?
pi_205456121
quote:
1s.gif Op maandag 25 juli 2022 18:01 schreef Mubassie het volgende:

[..]
Heel vet hoor ^O^ groot ook!
Wat heb je als werkblad?
2 standaard werkbladen van de Ikea a 60 euro :+

Is idd heerlijk groot formaat, 225x320 *O*

Heb ik eindelijk eens de ruimte voor alle bbq zooi die nu opgestapeld in de schuur liggen :P
hardcoholic
  maandag 25 juli 2022 @ 19:31:30 #47
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_205456614
quote:
1s.gif Op maandag 25 juli 2022 18:37 schreef Ferdii het volgende:

[..]
2 standaard werkbladen van de Ikea a 60 euro :+

Is idd heerlijk groot formaat, 225x320 *O*

Heb ik eindelijk eens de ruimte voor alle bbq zooi die nu opgestapeld in de schuur liggen :P
Ga je bbq spullen het hele jaar buiten laten liggen ivm vocht?
En ik ben heel benieuwd naar de afzuiging.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_205456918
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2022 19:31 schreef SV-tje het volgende:

[..]
Ga je bbq spullen het hele jaar buiten laten liggen ivm vocht?
En ik ben heel benieuwd naar de afzuiging.
gaat met name om spul al pizza steen, heat divider, as stofzuiger etc :P
Het houtskool zit in een plastic ton, dus kan ook mooi buiten blijven. spul als bbq tangen/messen verhuizen gewoon richting najaar naar binnen :)

afzuiging wordt een 90cm brede afzuigkap met een pijp door het dakje heen, hopelijk zuigt deze voldoende af, anders maak ik er nog een schotje omheen zodat de rook er niet onder vandaag kan :P
hardcoholic
  maandag 25 juli 2022 @ 20:37:06 #49
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_205456963
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2022 20:29 schreef Ferdii het volgende:

[..]
gaat met name om spul al pizza steen, heat divider, as stofzuiger etc :P
Het houtskool zit in een plastic ton, dus kan ook mooi buiten blijven. spul als bbq tangen/messen verhuizen gewoon richting najaar naar binnen :)

afzuiging wordt een 90cm brede afzuigkap met een pijp door het dakje heen, hopelijk zuigt deze voldoende af, anders maak ik er nog een schotje omheen zodat de rook er niet onder vandaag kan :P
Werkt zo’n ton goed ja? Waar heb je die vandaan ?
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_205456978
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2022 20:37 schreef Scorpie het volgende:

[..]
Werkt zo’n ton goed ja? Waar heb je die vandaan ?
werkt perfect, heb zo'n ding die je vaak op boten/kano's ziet, ooit gekocht in een buitensport winkel geloof ik.
hardcoholic
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')