Waar is het eindresultaat.quote:Op zaterdag 18 juni 2022 20:24 schreef fietsie het volgende:
Ik had vandaag zin om bezig te gaan met de BBQ, en had toevallig het geluk bij de jumbo een kleine portie onbewerkte stukken spare-rib te vinden. Dit omdat mijn voorraad in de vriezer op t moment vrijwel op is omdat ik de vriezer wil ontdooien...
Dus heb ik het CUL-SC-meet recept maar weer eens uit de kast getrokken; de ribjes een uur gepekeld, toen afgespoeld, de kruidenrub gemaakt en ze hiermee ingesmeerd en twee uurtjes de koelkast in.
En toen op een slow BBQ tot ze droog waren buitenom, en daarna de temperatuur opgevoerd (want als je 13:00 met de boodschappen thuis komt is low en slow niet meer te doen..)
En daarna de BBQ saus gemaakt die erbij hoort...
De verse ingredienten fijnhakken en in een laagje olijfolie fruiten:
[ afbeelding ][ afbeelding ]
De rub erbij, en tomatenconcentraat:
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Daarna nog wat vloeibare en dikvloeibare toevoegingen, en het geheel een uurtje laten pruttelen:
[ afbeelding ]
En dan de ribjes op kamertemperatuur laten komen:
[ afbeelding ]
En toen de fik erin!
[ afbeelding ][ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Tof die snake methodequote:Op zaterdag 18 juni 2022 20:24 schreef fietsie het volgende:
Ik had vandaag zin om bezig te gaan met de BBQ, en had toevallig het geluk bij de jumbo een kleine portie onbewerkte stukken spare-rib te vinden. Dit omdat mijn voorraad in de vriezer op t moment vrijwel op is omdat ik de vriezer wil ontdooien...
Dus heb ik het CUL-SC-meet recept maar weer eens uit de kast getrokken; de ribjes een uur gepekeld, toen afgespoeld, de kruidenrub gemaakt en ze hiermee ingesmeerd en twee uurtjes de koelkast in.
En toen op een slow BBQ tot ze droog waren buitenom, en daarna de temperatuur opgevoerd (want als je 13:00 met de boodschappen thuis komt is low en slow niet meer te doen..)
En daarna de BBQ saus gemaakt die erbij hoort...
De verse ingredienten fijnhakken en in een laagje olijfolie fruiten:
[ afbeelding ][ afbeelding ]
De rub erbij, en tomatenconcentraat:
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Daarna nog wat vloeibare en dikvloeibare toevoegingen, en het geheel een uurtje laten pruttelen:
[ afbeelding ]
En dan de ribjes op kamertemperatuur laten komen:
[ afbeelding ]
En toen de fik erin!
[ afbeelding ][ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Godenvoerquote:Op vrijdag 24 juni 2022 15:33 schreef Fretwork het volgende:
Voor het eerst een halve procureur op mn Kamadootje liggen voor wat pulled pork. Net ingepakt en nu kijken hoe snel hij uit de stall komt.
Kleine is prima. Grote is voor als je direct wil gaan grillen.quote:Op woensdag 6 juli 2022 14:46 schreef michiel_merk het volgende:
Vraagje: Ik ben opzoek naar een briketten starter, stak de bbq normaal oldschool aan, de fik er in, Maar wil dit toch een keer proberen met zo'n starter, ik heb een Weber (57) welke heb ik nodig, de kleine ? of de grote ?
Dit is een uitstekende reactie.quote:Op woensdag 6 juli 2022 14:58 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Kleine is prima. Grote is voor als je direct wil gaan grillen.
Niks mis met even de rook eroverheen.quote:Op zondag 10 juli 2022 18:31 schreef Sunshine1982 het volgende:
Huil. Onze buurman kan blijkbaar niet bbq'en. Heel hun tuin staat blauw van de rook en het waait allemaal onze kant op![]()
Echt.. Hoe krijg je het voor elkaar.
Blauwe rook? Dan is er teveel brandstof wat niet goed kan ontbranden door een matige ventilatie.quote:Op zondag 10 juli 2022 18:31 schreef Sunshine1982 het volgende:
Huil. Onze buurman kan blijkbaar niet bbq'en. Heel hun tuin staat blauw van de rook en het waait allemaal onze kant op![]()
Echt.. Hoe krijg je het voor elkaar.
quote:Op maandag 11 juli 2022 10:50 schreef Houniet het volgende:
Of vochtige kolen / briketten of zonder firestarter proberen aan te steken met bijvoorbeeld spiritus. Niets verbaasd mij tegenwoordig.
quote:Op maandag 11 juli 2022 10:50 schreef Houniet het volgende:
Of vochtige kolen / briketten of zonder firestarter proberen aan te steken met bijvoorbeeld spiritus. Niets verbaasd mij tegenwoordig.
BBQvillage.nl in Emmeloord daar al geweest? Mooie zaak.quote:Op zaterdag 16 juli 2022 15:48 schreef fietsie het volgende:
Weet iemand een zaak in de regio Joure / Sneek die goede houtskool verkoopt?
Intratuin Emmeloord en de verschillende welkoop vestigingen verkochten me recent allemaal verkruimelde koleb dus ik zoek een nieuw adres…
Welkoop quebracho en marabu kan haast niet verkruimeld zijn.quote:Op zaterdag 16 juli 2022 15:48 schreef fietsie het volgende:
Weet iemand een zaak in de regio Joure / Sneek die goede houtskool verkoopt?
Intratuin Emmeloord en de verschillende welkoop vestigingen verkochten me recent allemaal verkruimelde koleb dus ik zoek een nieuw adres…
Die heb ik beiden bij Welkoop niet zien liggen, alleen maar bakken vol Weberquote:Op zondag 17 juli 2022 12:06 schreef nelisb het volgende:
[..]
Welkoop quebracho en marabu kan haast niet verkruimeld zijn.
Hebben ze normaal wel.quote:Op zondag 17 juli 2022 12:19 schreef fietsie het volgende:
[..]
Die heb ik beiden bij Welkoop niet zien liggen, alleen maar bakken vol Weber
Ja ik zal even wachten tot woensdag; Emmeloord is niet zo ingericht op weekend-shoppenquote:Op zondag 17 juli 2022 16:21 schreef nelisb het volgende:
[..]
Hebben ze normaal wel.
Maar ik zou BBQvillage proberen.
Persoonlijk gebruik ik het liefste briketten. Van ecobrasa gaan erg lang mee, wel redelijk aan de prijs:quote:Op zaterdag 16 juli 2022 15:48 schreef fietsie het volgende:
Weet iemand een zaak in de regio Joure / Sneek die goede houtskool verkoopt?
Intratuin Emmeloord en de verschillende welkoop vestigingen verkochten me recent allemaal verkruimelde koleb dus ik zoek een nieuw adres…
Aangezien woensdag nog even te ver weg was en ik vandaag toch nog even goede kolen nodig had: TuinDorado in Drachten.quote:Op zondag 17 juli 2022 16:21 schreef nelisb het volgende:
[..]
Hebben ze normaal wel.
Maar ik zou BBQvillage proberen.
Werkt dat een beetje zo'n mat? Ik heb een steen en dat werkt goedquote:Op zondag 17 juli 2022 19:05 schreef Thaddeus het volgende:
Pizza van de bbq met zelfgemaakte tomaten saus, paprika, snoep tomaten, cervelaat, geraspte kaas, mozzarella en pulled pork.
[ afbeelding ]
Lekker manquote:Op maandag 18 juli 2022 20:24 schreef fietsie het volgende:
We zijn hier thuis deze vakantie op een missie: de vriezer eens een keer "leeg eten". Zorgen dat er niets meer in ligt wat er al een heel tijdje in ligt.
Dus, de varkensnek. 2.2 kilo diepvriesgewicht.
Eerst een specerijencrème gemaakt, en deze over het nog bevroren vlees verdeeld, en dit vervolgens vacuum getrokken.
Zo ging het de sous vide isolatiebak in, ingesteld op 73 graden. En ik ging lekker slapen.
Goed 15 uur later was de BBQ op 150 graden en heb ik de zak met vlees en vocht uit de sous vide getrokken; na afgieten en droogdeppen was er nog 1,75 kilo over. Zo'n stuk verliest dus best een aardig aandeel vocht in de sous vide.
Tot op dit punt was het visueel geen echt grote traktatie, dus heb ik de foto's achterwege gelaten.
De BBQ was vanmiddag makkelijk warm, wat niet gek is in een omgevingstemperatuur van 30 graden.
[ afbeelding ]
Recent heb ik een 4 kanaals BBQ-thermometer gekregen met Wifi; dit was de 1e keer dat ik hem kon gebruiken.
Vanmorgen heb ik nog een Weber-thermometer beugel gekocht, je ziet de thermometer er in de foto al op zitten met een magneet, daarover zo meer.
Vervolgens heb ik de varkensnek nogmaals gekruid met een pulled-pork rub.
[ afbeelding ]
Zo heb ik hem daarna op de BBQ geïnstalleerd.
[ afbeelding ]
Na korte tijd begon de app op mijn telefoon rare meldingen te geven; toen ik even naar het berichtencentrum van Apple switchte werd er meer duidelijk: een foutmelding. De unit werd te warm op de beugel.
Dus de unit even op het bodemrek gekleefd (magneet). En de beugel is later vanavond verhuisd naar een van de poten van de Weber.
Om dat te kunnen doen ben ik op de fiets geklommen, en heb op m'n gemak slangenklemmen opgehaald.
Drie uur later had het vlees uniform 90 graden bereikt, en heb ik het van het rooster gehaald en lekker ingepakt.
[ afbeelding ]
Zo heeft het 45 minuten mogen liggen tot ik de rest ook af had, waaronder m'n eigen BBQ saus.
Toen kon het uitpakken beginnen, en bleek het vlees met twee vorken moeiteloos uit elkaar te komen.
[ afbeelding ]
Dit was voor het eerst in lange tijd weer eens een bereiding van een mooi groot stuk vlees..
[ afbeelding ]
Isoleren. Echt... sinds ik een geisoleerde bak heb en een goed sluitend deksel erop...quote:Op dinsdag 19 juli 2022 08:41 schreef Houniet het volgende:
[..]
Lekker man. Oh en ik wil ook sous vide gaan aanschaffen / gebruiken. Heb je nog gouden tips?
Sous vide heeft dan dus niets met grillen te maken of heb ik het mis?quote:Op dinsdag 19 juli 2022 15:10 schreef fietsie het volgende:
[..]
Isoleren. Echt... sinds ik een geisoleerde bak heb en een goed sluitend deksel erop...
En niet besparen op een goed fijn werkend vacuum apparaat... Ik heb erop bespaard, en sta nu met regelmaat mezelf een hoge bloeddruk aan te meten....
- Smeltdraad die zo heet wordt na paar keer achter elkaar gebruiken dat ie het plastic snijdt ipv dichtlast
- Afdichtingsrubbers die aan het product plakken en niet vast blijven zitten aan het apparaat
- Als er vocht meegezogen wordt met het vacuum wil je niet dat dat meteen de pomp in loopt, maar dat er daarvoor een plek is tussen de afdichting waar het heen kan lopen
Nou ik kies er meestal niet voor om "af te grillen" in de zin van even kort; ik gebruik de sous vide methode omdat ik niet in de gelegenheid ben om de BBQ 10-20 uur brandend en goed beheerd bezig te laten zijn, de sous vide hoef ik niet bij te blijven.quote:Op dinsdag 19 juli 2022 16:17 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Sous vide heeft dan dus niets met grillen te maken of heb ik het mis?
Je stopt een vacuüm verpakt stuk vlees in een pan water, sous vide stick er bij en wachten??
Grill je daarna nog af voor een mooie korst?
Klinkt idd erg handig, ga me er eens in verdiepenquote:Op dinsdag 19 juli 2022 16:23 schreef fietsie het volgende:
[..]
Nou ik kies er meestal niet voor om "af te grillen" in de zin van even kort; ik gebruik de sous vide methode omdat ik niet in de gelegenheid ben om de BBQ 10-20 uur brandend en goed beheerd bezig te laten zijn, de sous vide hoef ik niet bij te blijven.
Dus zoals in het voorbeeld hierboven +- 15 a 15,5 uur sous vide, gevolgd door 4 uur BBQ en dan nog een rust tijd.
Had ik dat met de BBQ moeten doen dan was het wellicht ergens over een week of twee ofzo een keer mogelijk geweest zoveel uren de BBQ brandend en beheerd te houden.
Zo heb ik er ook behoorlijk wat rust van als ik met een gezelschap eet en ik kip klaarmaak, om de kip sous vide voor te garen zodat ik zeker weten ook in de gewrichten gaar vlees heb zonder krioelende microben, en dan gebruik ik de BBQ voor het bruine korstje, de grillsmaak en het warm maken op het moment zelf.
Soms gooi ik het ook gewoon uit de sous vide in de vriezer, om het dan te ontdooien en op de BBQ te kunnen mikken voor dit doel.
Het is combineren van wat kan om mogelijk te maken dingen te doen die ik anders lastig georganiseerd krijg.
quote:Op maandag 18 juli 2022 20:24 schreef fietsie het volgende:
We zijn hier thuis deze vakantie op een missie: de vriezer eens een keer "leeg eten". Zorgen dat er niets meer in ligt wat er al een heel tijdje in ligt.
Dus, de varkensnek. 2.2 kilo diepvriesgewicht.
Eerst een specerijencrème gemaakt, en deze over het nog bevroren vlees verdeeld, en dit vervolgens vacuum getrokken.
Zo ging het de sous vide isolatiebak in, ingesteld op 73 graden. En ik ging lekker slapen.
Goed 15 uur later was de BBQ op 150 graden en heb ik de zak met vlees en vocht uit de sous vide getrokken; na afgieten en droogdeppen was er nog 1,75 kilo over. Zo'n stuk verliest dus best een aardig aandeel vocht in de sous vide.
Tot op dit punt was het visueel geen echt grote traktatie, dus heb ik de foto's achterwege gelaten.
De BBQ was vanmiddag makkelijk warm, wat niet gek is in een omgevingstemperatuur van 30 graden.
[ afbeelding ]
Recent heb ik een 4 kanaals BBQ-thermometer gekregen met Wifi; dit was de 1e keer dat ik hem kon gebruiken.
Vanmorgen heb ik nog een Weber-thermometer beugel gekocht, je ziet de thermometer er in de foto al op zitten met een magneet, daarover zo meer.
Vervolgens heb ik de varkensnek nogmaals gekruid met een pulled-pork rub.
[ afbeelding ]
Zo heb ik hem daarna op de BBQ geïnstalleerd.
[ afbeelding ]
Na korte tijd begon de app op mijn telefoon rare meldingen te geven; toen ik even naar het berichtencentrum van Apple switchte werd er meer duidelijk: een foutmelding. De unit werd te warm op de beugel.
Dus de unit even op het bodemrek gekleefd (magneet). En de beugel is later vanavond verhuisd naar een van de poten van de Weber.
Om dat te kunnen doen ben ik op de fiets geklommen, en heb op m'n gemak slangenklemmen opgehaald.
Drie uur later had het vlees uniform 90 graden bereikt, en heb ik het van het rooster gehaald en lekker ingepakt.
[ afbeelding ]
Zo heeft het 45 minuten mogen liggen tot ik de rest ook af had, waaronder m'n eigen BBQ saus.
Toen kon het uitpakken beginnen, en bleek het vlees met twee vorken moeiteloos uit elkaar te komen.
[ afbeelding ]
Dit was voor het eerst in lange tijd weer eens een bereiding van een mooi groot stuk vlees..
[ afbeelding ]
Ja het was eigenlijk een soort noodoplossing omdat we geen steen hebben. Maar dit werkt prima. Af en toe de pizza even draaien en de bbq goed opstoken. Gebruikte ecobrasa briketten en had 2 kolenmandjes vol.quote:Op dinsdag 19 juli 2022 08:39 schreef Houniet het volgende:
[..]
Werkt dat een beetje zo'n mat? Ik heb een steen en dat werkt goed.
quote:Op woensdag 20 juli 2022 09:16 schreef dimmak het volgende:
[..]Ik heb nog een stuk boston butt in de vriezer liggen en ik denk zomaar dat je me geïnspireerd hebt om deze van het weekend maar eens te bereiden.
Hoppaquote:Op maandag 25 juli 2022 09:26 schreef Ferdii het volgende:
deze week even geen bqq, maar een buitenkeuken bouwen
Picsquote:Op maandag 25 juli 2022 09:26 schreef Ferdii het volgende:
deze week even geen bqq, maar een buitenkeuken bouwen
quote:
Hij is nog lang niet af, maar het frame + eerste bbq staat staatquote:Op maandag 25 juli 2022 09:32 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Hoppa![]()
We zien graag de foto's! Staat ook nog op mijn verlanglijstje
Heel vet hoorquote:Op maandag 25 juli 2022 17:20 schreef Ferdii het volgende:
[..]
[..]
Hij is nog lang niet af, maar het frame + eerste bbq staat staat
Morgen staat op de planning deurtjes maken, afzuiging erin en Electra aansluiten, afkitten, en een gat zagen voor de 2de bbq
[ afbeelding ]
2 standaard werkbladen van de Ikea a 60 euroquote:Op maandag 25 juli 2022 18:01 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Heel vet hoorgroot ook!
Wat heb je als werkblad?
Ga je bbq spullen het hele jaar buiten laten liggen ivm vocht?quote:Op maandag 25 juli 2022 18:37 schreef Ferdii het volgende:
[..]
2 standaard werkbladen van de Ikea a 60 euro
Is idd heerlijk groot formaat, 225x320
Heb ik eindelijk eens de ruimte voor alle bbq zooi die nu opgestapeld in de schuur liggen
gaat met name om spul al pizza steen, heat divider, as stofzuiger etcquote:Op maandag 25 juli 2022 19:31 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ga je bbq spullen het hele jaar buiten laten liggen ivm vocht?
En ik ben heel benieuwd naar de afzuiging.
Werkt zo’n ton goed ja? Waar heb je die vandaan ?quote:Op maandag 25 juli 2022 20:29 schreef Ferdii het volgende:
[..]
gaat met name om spul al pizza steen, heat divider, as stofzuiger etc![]()
Het houtskool zit in een plastic ton, dus kan ook mooi buiten blijven. spul als bbq tangen/messen verhuizen gewoon richting najaar naar binnen
afzuiging wordt een 90cm brede afzuigkap met een pijp door het dakje heen, hopelijk zuigt deze voldoende af, anders maak ik er nog een schotje omheen zodat de rook er niet onder vandaag kan
werkt perfect, heb zo'n ding die je vaak op boten/kano's ziet, ooit gekocht in een buitensport winkel geloof ik.quote:Op maandag 25 juli 2022 20:37 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Werkt zo’n ton goed ja? Waar heb je die vandaan ?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |