abonnement bol.com Coolblue
pi_205069267
Hier gooien we alles op de grill, smoker of barbecue.

Joene serveerde Shortribs:



Sarabi serveerde biertjes met buikspek:



En Sarabi serveerde biertjes met Cuban Sandwich Smokey Style, met procureur:



En Sarabi serveerde ook biertjes met pulled pork:



Investeerdertje investeerde in een hele reeks foto's en beschrijvingen in een enorme burger:



En even daarvoor serveerde Sarabi .... biertjes met NY Buffalo Chicken Dip



Oow en ik maakte zelf een varkensschoudertje:



Smoke on!
Uitvinder van de biersmiley.
  zaterdag 18 juni 2022 @ 18:09:49 #2
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_205083824
*O* !
Op donderdag 28 mei 2009 21:57 schreef Breach het volgende:
Pas op voor al die players hier, Michelle.
  zaterdag 18 juni 2022 @ 20:24:32 #3
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_205085524
Ik had vandaag zin om bezig te gaan met de BBQ, en had toevallig het geluk bij de jumbo een kleine portie onbewerkte stukken spare-rib te vinden. Dit omdat mijn voorraad in de vriezer op t moment vrijwel op is omdat ik de vriezer wil ontdooien...

Dus heb ik het CUL-SC-meet recept maar weer eens uit de kast getrokken; de ribjes een uur gepekeld, toen afgespoeld, de kruidenrub gemaakt en ze hiermee ingesmeerd en twee uurtjes de koelkast in.

En toen op een slow BBQ tot ze droog waren buitenom, en daarna de temperatuur opgevoerd (want als je 13:00 met de boodschappen thuis komt is low en slow niet meer te doen..)

En daarna de BBQ saus gemaakt die erbij hoort...

De verse ingredienten fijnhakken en in een laagje olijfolie fruiten:


De rub erbij, en tomatenconcentraat:


Daarna nog wat vloeibare en dikvloeibare toevoegingen, en het geheel een uurtje laten pruttelen:


En dan de ribjes op kamertemperatuur laten komen:


En toen de fik erin!




[ Bericht 2% gewijzigd door fietsie op 18-06-2022 20:44:51 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_205099708
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2022 20:24 schreef fietsie het volgende:
Ik had vandaag zin om bezig te gaan met de BBQ, en had toevallig het geluk bij de jumbo een kleine portie onbewerkte stukken spare-rib te vinden. Dit omdat mijn voorraad in de vriezer op t moment vrijwel op is omdat ik de vriezer wil ontdooien...

Dus heb ik het CUL-SC-meet recept maar weer eens uit de kast getrokken; de ribjes een uur gepekeld, toen afgespoeld, de kruidenrub gemaakt en ze hiermee ingesmeerd en twee uurtjes de koelkast in.

En toen op een slow BBQ tot ze droog waren buitenom, en daarna de temperatuur opgevoerd (want als je 13:00 met de boodschappen thuis komt is low en slow niet meer te doen..)

En daarna de BBQ saus gemaakt die erbij hoort...

De verse ingredienten fijnhakken en in een laagje olijfolie fruiten:
[ afbeelding ][ afbeelding ]

De rub erbij, en tomatenconcentraat:
[ afbeelding ][ afbeelding ]

Daarna nog wat vloeibare en dikvloeibare toevoegingen, en het geheel een uurtje laten pruttelen:
[ afbeelding ]

En dan de ribjes op kamertemperatuur laten komen:
[ afbeelding ]

En toen de fik erin!
[ afbeelding ][ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Waar is het eindresultaat. :9~

Op de markt stond een boer met eigen vlees dus kocht ik een staartstuk. Helaas was deze helemaal bijgetrimd en zat er dus geen vet aan. Toch mocht het de pret niet drukken en was het vlees zelf heel goed. Toch nog een succes zonder foto's. :)
Uitvinder van de biersmiley.
pi_205115611
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2022 20:24 schreef fietsie het volgende:
Ik had vandaag zin om bezig te gaan met de BBQ, en had toevallig het geluk bij de jumbo een kleine portie onbewerkte stukken spare-rib te vinden. Dit omdat mijn voorraad in de vriezer op t moment vrijwel op is omdat ik de vriezer wil ontdooien...

Dus heb ik het CUL-SC-meet recept maar weer eens uit de kast getrokken; de ribjes een uur gepekeld, toen afgespoeld, de kruidenrub gemaakt en ze hiermee ingesmeerd en twee uurtjes de koelkast in.

En toen op een slow BBQ tot ze droog waren buitenom, en daarna de temperatuur opgevoerd (want als je 13:00 met de boodschappen thuis komt is low en slow niet meer te doen..)

En daarna de BBQ saus gemaakt die erbij hoort...

De verse ingredienten fijnhakken en in een laagje olijfolie fruiten:
[ afbeelding ][ afbeelding ]

De rub erbij, en tomatenconcentraat:
[ afbeelding ][ afbeelding ]

Daarna nog wat vloeibare en dikvloeibare toevoegingen, en het geheel een uurtje laten pruttelen:
[ afbeelding ]

En dan de ribjes op kamertemperatuur laten komen:
[ afbeelding ]

En toen de fik erin!
[ afbeelding ][ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Tof die snake methode
pi_205135115
Gisteren 2 kip en 2 beef spiezen en courgette op de bbq gemaakt. Wil dit testen voor zowel indirect als direct op de BBQ, vanmiddag tijdens de lunch probeer ik ze direct te grillen. Eens kijken wat het beste resultaat geeft!



[ Bericht 1% gewijzigd door Harveo op 24-06-2022 11:29:33 (Krijg afbeelding niet goed ) ]
  vrijdag 24 juni 2022 @ 15:33:16 #7
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_205137445
Voor het eerst een halve procureur op mn Kamadootje liggen voor wat pulled pork. Net ingepakt en nu kijken hoe snel hij uit de stall komt.
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  vrijdag 24 juni 2022 @ 18:56:36 #8
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_205139483
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juni 2022 15:33 schreef Fretwork het volgende:
Voor het eerst een halve procureur op mn Kamadootje liggen voor wat pulled pork. Net ingepakt en nu kijken hoe snel hij uit de stall komt.
Godenvoer _O_

Ik heb net wat gemarineerde varkenshaas in een durum gerold, tezamen met wat crème fraiche, rode ui en cocktailsaus. Uiteraard van de bbq
pi_205255504
Vraagje: Ik ben opzoek naar een briketten starter, stak de bbq normaal oldschool aan, de fik er in :+ , Maar wil dit toch een keer proberen met zo'n starter, ik heb een Weber (57) welke heb ik nodig, de kleine ? of de grote ?
  woensdag 6 juli 2022 @ 14:58:26 #10
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_205255644
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2022 14:46 schreef michiel_merk het volgende:
Vraagje: Ik ben opzoek naar een briketten starter, stak de bbq normaal oldschool aan, de fik er in :+ , Maar wil dit toch een keer proberen met zo'n starter, ik heb een Weber (57) welke heb ik nodig, de kleine ? of de grote ?
Kleine is prima. Grote is voor als je direct wil gaan grillen.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  zondag 10 juli 2022 @ 13:41:46 #11
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_205296574
quote:
7s.gif Op woensdag 6 juli 2022 14:58 schreef Scorpie het volgende:

[..]
Kleine is prima. Grote is voor als je direct wil gaan grillen.
Dit is een uitstekende reactie.
Op donderdag 28 mei 2009 21:57 schreef Breach het volgende:
Pas op voor al die players hier, Michelle.
pi_205301188
Huil. Onze buurman kan blijkbaar niet bbq'en. Heel hun tuin staat blauw van de rook en het waait allemaal onze kant op :(


Echt.. Hoe krijg je het voor elkaar.
pi_205304976
quote:
0s.gif Op zondag 10 juli 2022 18:31 schreef Sunshine1982 het volgende:
Huil. Onze buurman kan blijkbaar niet bbq'en. Heel hun tuin staat blauw van de rook en het waait allemaal onze kant op :(

Echt.. Hoe krijg je het voor elkaar.
Niks mis met even de rook eroverheen. ^O^
Uitvinder van de biersmiley.
pi_205304992
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2022 08:14 schreef dimmak het volgende:

[..]
Niks mis met even de rook eroverheen. ^O^
Een uur is niet even :N
pi_205304998
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2022 08:19 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]
Een uur is niet even :N
Nee, met 5 minuten krijg je de rooksmaak er ook niet aan.
Uitvinder van de biersmiley.
  maandag 11 juli 2022 @ 10:00:33 #16
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_205305695
quote:
0s.gif Op zondag 10 juli 2022 18:31 schreef Sunshine1982 het volgende:
Huil. Onze buurman kan blijkbaar niet bbq'en. Heel hun tuin staat blauw van de rook en het waait allemaal onze kant op :(

Echt.. Hoe krijg je het voor elkaar.
Blauwe rook? Dan is er teveel brandstof wat niet goed kan ontbranden door een matige ventilatie.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  maandag 11 juli 2022 @ 10:50:23 #17
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_205306046
Of vochtige kolen / briketten of zonder firestarter proberen aan te steken met bijvoorbeeld spiritus :'). Niets verbaasd mij tegenwoordig.
Op donderdag 28 mei 2009 21:57 schreef Breach het volgende:
Pas op voor al die players hier, Michelle.
  maandag 11 juli 2022 @ 11:45:30 #18
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_205306496
quote:
99s.gif Op maandag 11 juli 2022 10:50 schreef Houniet het volgende:
Of vochtige kolen / briketten of zonder firestarter proberen aan te steken met bijvoorbeeld spiritus :'). Niets verbaasd mij tegenwoordig.
:D _O-
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  maandag 11 juli 2022 @ 16:18:24 #19
168739 Red_85
'echt wel'
pi_205308552
quote:
99s.gif Op maandag 11 juli 2022 10:50 schreef Houniet het volgende:
Of vochtige kolen / briketten of zonder firestarter proberen aan te steken met bijvoorbeeld spiritus :'). Niets verbaasd mij tegenwoordig.
-O-

Dude.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  Vis een optie? vrijdag 15 juli 2022 @ 17:12:05 #20
70532 loveli
N
pi_205351933
Gasbbq-vraag. Bbq met 3 branders. Kan dat met een 3 kg fles, of moet ik een grote hebben?
crap in = crap out
pi_205352405
Waarom zijndie witte aanmaakblokjes niet verboden eigenlijk?
  zaterdag 16 juli 2022 @ 15:48:10 #22
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_205359978
Weet iemand een zaak in de regio Joure / Sneek die goede houtskool verkoopt?

Intratuin Emmeloord en de verschillende welkoop vestigingen verkochten me recent allemaal verkruimelde koleb dus ik zoek een nieuw adres…
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_205366865
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juli 2022 15:48 schreef fietsie het volgende:
Weet iemand een zaak in de regio Joure / Sneek die goede houtskool verkoopt?

Intratuin Emmeloord en de verschillende welkoop vestigingen verkochten me recent allemaal verkruimelde koleb dus ik zoek een nieuw adres…
BBQvillage.nl in Emmeloord daar al geweest? Mooie zaak.
pi_205366871
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juli 2022 15:48 schreef fietsie het volgende:
Weet iemand een zaak in de regio Joure / Sneek die goede houtskool verkoopt?

Intratuin Emmeloord en de verschillende welkoop vestigingen verkochten me recent allemaal verkruimelde koleb dus ik zoek een nieuw adres…
Welkoop quebracho en marabu kan haast niet verkruimeld zijn.
  zondag 17 juli 2022 @ 12:19:38 #25
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_205366987
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 12:06 schreef nelisb het volgende:

[..]
Welkoop quebracho en marabu kan haast niet verkruimeld zijn.
Die heb ik beiden bij Welkoop niet zien liggen, alleen maar bakken vol Weber
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_205368917
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 12:19 schreef fietsie het volgende:

[..]
Die heb ik beiden bij Welkoop niet zien liggen, alleen maar bakken vol Weber
Hebben ze normaal wel.

Maar ik zou BBQvillage proberen.
  zondag 17 juli 2022 @ 16:57:58 #27
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_205369357
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 16:21 schreef nelisb het volgende:

[..]
Hebben ze normaal wel.

Maar ik zou BBQvillage proberen.
Ja ik zal even wachten tot woensdag; Emmeloord is niet zo ingericht op weekend-shoppen
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_205371065
Pizza van de bbq met zelfgemaakte tomaten saus, paprika, snoep tomaten, cervelaat, geraspte kaas, mozzarella en pulled pork.

pi_205371312
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juli 2022 15:48 schreef fietsie het volgende:
Weet iemand een zaak in de regio Joure / Sneek die goede houtskool verkoopt?

Intratuin Emmeloord en de verschillende welkoop vestigingen verkochten me recent allemaal verkruimelde koleb dus ik zoek een nieuw adres…
Persoonlijk gebruik ik het liefste briketten. Van ecobrasa gaan erg lang mee, wel redelijk aan de prijs:
https://www.dewitschijndel.nl/ecobrasa-kokosbriketten-10-kg/
  maandag 18 juli 2022 @ 20:05:54 #30
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_205381827
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2022 16:21 schreef nelisb het volgende:

[..]
Hebben ze normaal wel.

Maar ik zou BBQvillage proberen.
Aangezien woensdag nog even te ver weg was en ik vandaag toch nog even goede kolen nodig had: TuinDorado in Drachten.

Schitterende BBQ afdeling, veeeeeeel accessoires, en een klein assortiment goede houtskool.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  maandag 18 juli 2022 @ 20:24:19 #31
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_205382043
We zijn hier thuis deze vakantie op een missie: de vriezer eens een keer "leeg eten". Zorgen dat er niets meer in ligt wat er al een heel tijdje in ligt.

Dus, de varkensnek. 2.2 kilo diepvriesgewicht.

Eerst een specerijencrème gemaakt, en deze over het nog bevroren vlees verdeeld, en dit vervolgens vacuum getrokken.
Zo ging het de sous vide isolatiebak in, ingesteld op 73 graden. En ik ging lekker slapen.

Goed 15 uur later was de BBQ op 150 graden en heb ik de zak met vlees en vocht uit de sous vide getrokken; na afgieten en droogdeppen was er nog 1,75 kilo over. Zo'n stuk verliest dus best een aardig aandeel vocht in de sous vide.
Tot op dit punt was het visueel geen echt grote traktatie, dus heb ik de foto's achterwege gelaten.

De BBQ was vanmiddag makkelijk warm, wat niet gek is in een omgevingstemperatuur van 30 graden.



Recent heb ik een 4 kanaals BBQ-thermometer gekregen met Wifi; dit was de 1e keer dat ik hem kon gebruiken.
Vanmorgen heb ik nog een Weber-thermometer beugel gekocht, je ziet de thermometer er in de foto al op zitten met een magneet, daarover zo meer.

Vervolgens heb ik de varkensnek nogmaals gekruid met een pulled-pork rub.



Zo heb ik hem daarna op de BBQ geïnstalleerd.



Na korte tijd begon de app op mijn telefoon rare meldingen te geven; toen ik even naar het berichtencentrum van Apple switchte werd er meer duidelijk: een foutmelding. De unit werd te warm op de beugel.
Dus de unit even op het bodemrek gekleefd (magneet). En de beugel is later vanavond verhuisd naar een van de poten van de Weber.

Om dat te kunnen doen ben ik op de fiets geklommen, en heb op m'n gemak slangenklemmen opgehaald.
Drie uur later had het vlees uniform 90 graden bereikt, en heb ik het van het rooster gehaald en lekker ingepakt.



Zo heeft het 45 minuten mogen liggen tot ik de rest ook af had, waaronder m'n eigen BBQ saus.

Toen kon het uitpakken beginnen, en bleek het vlees met twee vorken moeiteloos uit elkaar te komen.



Dit was voor het eerst in lange tijd weer eens een bereiding van een mooi groot stuk vlees..

Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  dinsdag 19 juli 2022 @ 08:39:43 #32
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_205385523
quote:
1s.gif Op zondag 17 juli 2022 19:05 schreef Thaddeus het volgende:
Pizza van de bbq met zelfgemaakte tomaten saus, paprika, snoep tomaten, cervelaat, geraspte kaas, mozzarella en pulled pork.

[ afbeelding ]
Werkt dat een beetje zo'n mat? Ik heb een steen en dat werkt goed :).
Op donderdag 28 mei 2009 21:57 schreef Breach het volgende:
Pas op voor al die players hier, Michelle.
  dinsdag 19 juli 2022 @ 08:41:50 #33
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_205385536
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2022 20:24 schreef fietsie het volgende:
We zijn hier thuis deze vakantie op een missie: de vriezer eens een keer "leeg eten". Zorgen dat er niets meer in ligt wat er al een heel tijdje in ligt.

Dus, de varkensnek. 2.2 kilo diepvriesgewicht.

Eerst een specerijencrème gemaakt, en deze over het nog bevroren vlees verdeeld, en dit vervolgens vacuum getrokken.
Zo ging het de sous vide isolatiebak in, ingesteld op 73 graden. En ik ging lekker slapen.

Goed 15 uur later was de BBQ op 150 graden en heb ik de zak met vlees en vocht uit de sous vide getrokken; na afgieten en droogdeppen was er nog 1,75 kilo over. Zo'n stuk verliest dus best een aardig aandeel vocht in de sous vide.
Tot op dit punt was het visueel geen echt grote traktatie, dus heb ik de foto's achterwege gelaten.

De BBQ was vanmiddag makkelijk warm, wat niet gek is in een omgevingstemperatuur van 30 graden.

[ afbeelding ]

Recent heb ik een 4 kanaals BBQ-thermometer gekregen met Wifi; dit was de 1e keer dat ik hem kon gebruiken.
Vanmorgen heb ik nog een Weber-thermometer beugel gekocht, je ziet de thermometer er in de foto al op zitten met een magneet, daarover zo meer.

Vervolgens heb ik de varkensnek nogmaals gekruid met een pulled-pork rub.

[ afbeelding ]

Zo heb ik hem daarna op de BBQ geïnstalleerd.

[ afbeelding ]

Na korte tijd begon de app op mijn telefoon rare meldingen te geven; toen ik even naar het berichtencentrum van Apple switchte werd er meer duidelijk: een foutmelding. De unit werd te warm op de beugel.
Dus de unit even op het bodemrek gekleefd (magneet). En de beugel is later vanavond verhuisd naar een van de poten van de Weber.

Om dat te kunnen doen ben ik op de fiets geklommen, en heb op m'n gemak slangenklemmen opgehaald.
Drie uur later had het vlees uniform 90 graden bereikt, en heb ik het van het rooster gehaald en lekker ingepakt.

[ afbeelding ]

Zo heeft het 45 minuten mogen liggen tot ik de rest ook af had, waaronder m'n eigen BBQ saus.

Toen kon het uitpakken beginnen, en bleek het vlees met twee vorken moeiteloos uit elkaar te komen.

[ afbeelding ]

Dit was voor het eerst in lange tijd weer eens een bereiding van een mooi groot stuk vlees..

[ afbeelding ]
Lekker man _O_. Oh en ik wil ook sous vide gaan aanschaffen / gebruiken. Heb je nog gouden tips?
Op donderdag 28 mei 2009 21:57 schreef Breach het volgende:
Pas op voor al die players hier, Michelle.
  dinsdag 19 juli 2022 @ 15:10:39 #34
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_205389413
quote:
99s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 08:41 schreef Houniet het volgende:

[..]
Lekker man _O_. Oh en ik wil ook sous vide gaan aanschaffen / gebruiken. Heb je nog gouden tips?
Isoleren. Echt... sinds ik een geisoleerde bak heb en een goed sluitend deksel erop...

En niet besparen op een goed fijn werkend vacuum apparaat... Ik heb erop bespaard, en sta nu met regelmaat mezelf een hoge bloeddruk aan te meten....
- Smeltdraad die zo heet wordt na paar keer achter elkaar gebruiken dat ie het plastic snijdt ipv dichtlast
- Afdichtingsrubbers die aan het product plakken en niet vast blijven zitten aan het apparaat
- Als er vocht meegezogen wordt met het vacuum wil je niet dat dat meteen de pomp in loopt, maar dat er daarvoor een plek is tussen de afdichting waar het heen kan lopen
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  dinsdag 19 juli 2022 @ 16:17:09 #35
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_205390298
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 15:10 schreef fietsie het volgende:

[..]
Isoleren. Echt... sinds ik een geisoleerde bak heb en een goed sluitend deksel erop...

En niet besparen op een goed fijn werkend vacuum apparaat... Ik heb erop bespaard, en sta nu met regelmaat mezelf een hoge bloeddruk aan te meten....
- Smeltdraad die zo heet wordt na paar keer achter elkaar gebruiken dat ie het plastic snijdt ipv dichtlast
- Afdichtingsrubbers die aan het product plakken en niet vast blijven zitten aan het apparaat
- Als er vocht meegezogen wordt met het vacuum wil je niet dat dat meteen de pomp in loopt, maar dat er daarvoor een plek is tussen de afdichting waar het heen kan lopen
Sous vide heeft dan dus niets met grillen te maken of heb ik het mis?
Je stopt een vacuüm verpakt stuk vlees in een pan water, sous vide stick er bij en wachten??
Grill je daarna nog af voor een mooie korst?
  dinsdag 19 juli 2022 @ 16:23:18 #36
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_205390374
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 16:17 schreef Mubassie het volgende:

[..]
Sous vide heeft dan dus niets met grillen te maken of heb ik het mis?
Je stopt een vacuüm verpakt stuk vlees in een pan water, sous vide stick er bij en wachten??
Grill je daarna nog af voor een mooie korst?
Nou ik kies er meestal niet voor om "af te grillen" in de zin van even kort; ik gebruik de sous vide methode omdat ik niet in de gelegenheid ben om de BBQ 10-20 uur brandend en goed beheerd bezig te laten zijn, de sous vide hoef ik niet bij te blijven.

Dus zoals in het voorbeeld hierboven +- 15 a 15,5 uur sous vide, gevolgd door 4 uur BBQ en dan nog een rust tijd.
Had ik dat met de BBQ moeten doen dan was het wellicht ergens over een week of twee ofzo een keer mogelijk geweest zoveel uren de BBQ brandend en beheerd te houden.

Zo heb ik er ook behoorlijk wat rust van als ik met een gezelschap eet en ik kip klaarmaak, om de kip sous vide voor te garen zodat ik zeker weten ook in de gewrichten gaar vlees heb zonder krioelende microben, en dan gebruik ik de BBQ voor het bruine korstje, de grillsmaak en het warm maken op het moment zelf.
Soms gooi ik het ook gewoon uit de sous vide in de vriezer, om het dan te ontdooien en op de BBQ te kunnen mikken voor dit doel.

Het is combineren van wat kan om mogelijk te maken dingen te doen die ik anders lastig georganiseerd krijg.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  dinsdag 19 juli 2022 @ 17:06:04 #37
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_205391173
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 16:23 schreef fietsie het volgende:

[..]
Nou ik kies er meestal niet voor om "af te grillen" in de zin van even kort; ik gebruik de sous vide methode omdat ik niet in de gelegenheid ben om de BBQ 10-20 uur brandend en goed beheerd bezig te laten zijn, de sous vide hoef ik niet bij te blijven.

Dus zoals in het voorbeeld hierboven +- 15 a 15,5 uur sous vide, gevolgd door 4 uur BBQ en dan nog een rust tijd.
Had ik dat met de BBQ moeten doen dan was het wellicht ergens over een week of twee ofzo een keer mogelijk geweest zoveel uren de BBQ brandend en beheerd te houden.

Zo heb ik er ook behoorlijk wat rust van als ik met een gezelschap eet en ik kip klaarmaak, om de kip sous vide voor te garen zodat ik zeker weten ook in de gewrichten gaar vlees heb zonder krioelende microben, en dan gebruik ik de BBQ voor het bruine korstje, de grillsmaak en het warm maken op het moment zelf.
Soms gooi ik het ook gewoon uit de sous vide in de vriezer, om het dan te ontdooien en op de BBQ te kunnen mikken voor dit doel.

Het is combineren van wat kan om mogelijk te maken dingen te doen die ik anders lastig georganiseerd krijg.

Klinkt idd erg handig, ga me er eens in verdiepen ^O^
pi_205397280
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2022 20:24 schreef fietsie het volgende:
We zijn hier thuis deze vakantie op een missie: de vriezer eens een keer "leeg eten". Zorgen dat er niets meer in ligt wat er al een heel tijdje in ligt.

Dus, de varkensnek. 2.2 kilo diepvriesgewicht.

Eerst een specerijencrème gemaakt, en deze over het nog bevroren vlees verdeeld, en dit vervolgens vacuum getrokken.
Zo ging het de sous vide isolatiebak in, ingesteld op 73 graden. En ik ging lekker slapen.

Goed 15 uur later was de BBQ op 150 graden en heb ik de zak met vlees en vocht uit de sous vide getrokken; na afgieten en droogdeppen was er nog 1,75 kilo over. Zo'n stuk verliest dus best een aardig aandeel vocht in de sous vide.
Tot op dit punt was het visueel geen echt grote traktatie, dus heb ik de foto's achterwege gelaten.

De BBQ was vanmiddag makkelijk warm, wat niet gek is in een omgevingstemperatuur van 30 graden.

[ afbeelding ]

Recent heb ik een 4 kanaals BBQ-thermometer gekregen met Wifi; dit was de 1e keer dat ik hem kon gebruiken.
Vanmorgen heb ik nog een Weber-thermometer beugel gekocht, je ziet de thermometer er in de foto al op zitten met een magneet, daarover zo meer.

Vervolgens heb ik de varkensnek nogmaals gekruid met een pulled-pork rub.

[ afbeelding ]

Zo heb ik hem daarna op de BBQ geïnstalleerd.

[ afbeelding ]

Na korte tijd begon de app op mijn telefoon rare meldingen te geven; toen ik even naar het berichtencentrum van Apple switchte werd er meer duidelijk: een foutmelding. De unit werd te warm op de beugel.
Dus de unit even op het bodemrek gekleefd (magneet). En de beugel is later vanavond verhuisd naar een van de poten van de Weber.

Om dat te kunnen doen ben ik op de fiets geklommen, en heb op m'n gemak slangenklemmen opgehaald.
Drie uur later had het vlees uniform 90 graden bereikt, en heb ik het van het rooster gehaald en lekker ingepakt.

[ afbeelding ]

Zo heeft het 45 minuten mogen liggen tot ik de rest ook af had, waaronder m'n eigen BBQ saus.

Toen kon het uitpakken beginnen, en bleek het vlees met twee vorken moeiteloos uit elkaar te komen.

[ afbeelding ]

Dit was voor het eerst in lange tijd weer eens een bereiding van een mooi groot stuk vlees..

[ afbeelding ]
:9~ Ik heb nog een stuk boston butt in de vriezer liggen en ik denk zomaar dat je me geïnspireerd hebt om deze van het weekend maar eens te bereiden.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_205420375
quote:
99s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 08:39 schreef Houniet het volgende:

[..]
Werkt dat een beetje zo'n mat? Ik heb een steen en dat werkt goed :).
Ja het was eigenlijk een soort noodoplossing omdat we geen steen hebben. Maar dit werkt prima. Af en toe de pizza even draaien en de bbq goed opstoken. Gebruikte ecobrasa briketten en had 2 kolenmandjes vol.

Heb je een foto van een van je pizza creaties? Ben zeer benieuwd. En als je die steen gebruikt wat voor bbq gebruik je?
pi_205451750
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 09:16 schreef dimmak het volgende:

[..]
:9~ Ik heb nog een stuk boston butt in de vriezer liggen en ik denk zomaar dat je me geïnspireerd hebt om deze van het weekend maar eens te bereiden.

Rond 60 graden kwam ik al in de zone, dus dat was onverwacht. Na een uurtje in de zone heb ik het stuk vlees ingesmeerd en vervolgens na 2u ingepakt. Nadat ik hem inpakte ging het rap. In totaal 10u op de kamado gelegen. Natuurlijk was het veel te veel voor 2 personen dus de volgende dag nog quesadillas van gemaakt en de rest ingevroren.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_205451816
deze week even geen bqq, maar een buitenkeuken bouwen *O*
hardcoholic
  maandag 25 juli 2022 @ 09:32:06 #42
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_205451855
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2022 09:26 schreef Ferdii het volgende:
deze week even geen bqq, maar een buitenkeuken bouwen *O*
Hoppa _O_

We zien graag de foto's! Staat ook nog op mijn verlanglijstje
pi_205451873
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2022 09:26 schreef Ferdii het volgende:
deze week even geen bqq, maar een buitenkeuken bouwen *O*
Pics :D
Uitvinder van de biersmiley.
pi_205455593
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2022 09:34 schreef dimmak het volgende:

[..]
Pics :D
quote:
1s.gif Op maandag 25 juli 2022 09:32 schreef Mubassie het volgende:

[..]
Hoppa _O_

We zien graag de foto's! Staat ook nog op mijn verlanglijstje
Hij is nog lang niet af, maar het frame + eerste bbq staat staat :P

Morgen staat op de planning deurtjes maken, afzuiging erin en Electra aansluiten, afkitten, en een gat zagen voor de 2de bbq :P


hardcoholic
  maandag 25 juli 2022 @ 18:01:35 #45
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_205455836
quote:
1s.gif Op maandag 25 juli 2022 17:20 schreef Ferdii het volgende:

[..]
[..]
Hij is nog lang niet af, maar het frame + eerste bbq staat staat :P

Morgen staat op de planning deurtjes maken, afzuiging erin en Electra aansluiten, afkitten, en een gat zagen voor de 2de bbq :P


[ afbeelding ]
Heel vet hoor ^O^ groot ook!
Wat heb je als werkblad?
pi_205456121
quote:
1s.gif Op maandag 25 juli 2022 18:01 schreef Mubassie het volgende:

[..]
Heel vet hoor ^O^ groot ook!
Wat heb je als werkblad?
2 standaard werkbladen van de Ikea a 60 euro :+

Is idd heerlijk groot formaat, 225x320 *O*

Heb ik eindelijk eens de ruimte voor alle bbq zooi die nu opgestapeld in de schuur liggen :P
hardcoholic
  maandag 25 juli 2022 @ 19:31:30 #47
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_205456614
quote:
1s.gif Op maandag 25 juli 2022 18:37 schreef Ferdii het volgende:

[..]
2 standaard werkbladen van de Ikea a 60 euro :+

Is idd heerlijk groot formaat, 225x320 *O*

Heb ik eindelijk eens de ruimte voor alle bbq zooi die nu opgestapeld in de schuur liggen :P
Ga je bbq spullen het hele jaar buiten laten liggen ivm vocht?
En ik ben heel benieuwd naar de afzuiging.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_205456918
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2022 19:31 schreef SV-tje het volgende:

[..]
Ga je bbq spullen het hele jaar buiten laten liggen ivm vocht?
En ik ben heel benieuwd naar de afzuiging.
gaat met name om spul al pizza steen, heat divider, as stofzuiger etc :P
Het houtskool zit in een plastic ton, dus kan ook mooi buiten blijven. spul als bbq tangen/messen verhuizen gewoon richting najaar naar binnen :)

afzuiging wordt een 90cm brede afzuigkap met een pijp door het dakje heen, hopelijk zuigt deze voldoende af, anders maak ik er nog een schotje omheen zodat de rook er niet onder vandaag kan :P
hardcoholic
  maandag 25 juli 2022 @ 20:37:06 #49
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_205456963
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2022 20:29 schreef Ferdii het volgende:

[..]
gaat met name om spul al pizza steen, heat divider, as stofzuiger etc :P
Het houtskool zit in een plastic ton, dus kan ook mooi buiten blijven. spul als bbq tangen/messen verhuizen gewoon richting najaar naar binnen :)

afzuiging wordt een 90cm brede afzuigkap met een pijp door het dakje heen, hopelijk zuigt deze voldoende af, anders maak ik er nog een schotje omheen zodat de rook er niet onder vandaag kan :P
Werkt zo’n ton goed ja? Waar heb je die vandaan ?
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_205456978
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2022 20:37 schreef Scorpie het volgende:

[..]
Werkt zo’n ton goed ja? Waar heb je die vandaan ?
werkt perfect, heb zo'n ding die je vaak op boten/kano's ziet, ooit gekocht in een buitensport winkel geloof ik.
hardcoholic
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')