Voerton bij oa de welkoop. Werkt perfect.quote:Op maandag 25 juli 2022 20:37 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Werkt zo’n ton goed ja? Waar heb je die vandaan ?
Mooi hoekje zo. Is die koelkast speciaal voor buiten of pak je die in de winter naar binnen?quote:Op donderdag 28 juli 2022 19:54 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Inmiddels op 2 scharnieren na af
[ afbeelding ]
Volgens de beschrijving zou hij tot -10 buiten kunnen blijven, maar denk dat ik het zekere doe en bij vorst ff in de schuur zetquote:Op vrijdag 29 juli 2022 08:27 schreef dimmak het volgende:
[..]
Mooi hoekje zo. Is die koelkast speciaal voor buiten of pak je die in de winter naar binnen?
Ik zou rond de 100 graden inderdaad doen (warmer kan altijd nog) en de kern tussen de 70/75. Is gemiddeld wat ik zo lees.quote:Op donderdag 28 juli 2022 19:01 schreef Yankee het volgende:
Helden, ik heb even jullie hulp nodig!
Morgen buikspek op de bastard en ik kom meerdere kamado temperaturen tegen: 100 of 150 en dan tot 77 of 80 graden. Waar voor gaan?
Mooi man. En de verlichting?quote:Op donderdag 28 juli 2022 19:54 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Inmiddels op 2 scharnieren na af
[ afbeelding ]
Heel gaaf, wat ben je nou kwijt voor zoiets?quote:Op donderdag 28 juli 2022 19:54 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Inmiddels op 2 scharnieren na af
[ afbeelding ]
In de afzuigkap zit een lampje, de rest moet ik nog een keer gaan aanleggen, eerst maar eens kijken in hoeverre het nodig gaat zijn 's winters. Nu is ie versierd met van die cotton ballsquote:
Lastig te zeggen, de overkapping en flonder zat er al, daar stond een lounge bank onder waar ik de planken van heb hergebruikt. Dat zijn de kastjes geworden.quote:Op vrijdag 29 juli 2022 14:54 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Heel gaaf, wat ben je nou kwijt voor zoiets?
goed gedaan. Veel plezier ervan, maar dat zal wel lukken.quote:Op vrijdag 29 juli 2022 15:58 schreef Ferdii het volgende:
[..]
In de afzuigkap zit een lampje, de rest moet ik nog een keer gaan aanleggen, eerst maar eens kijken in hoeverre het nodig gaat zijn 's winters. Nu is ie versierd met van die cotton balls
[..]
Lastig te zeggen, de overkapping en flonder zat er al, daar stond een lounge bank onder waar ik de planken van heb hergebruikt. Dat zijn de kastjes geworden.
voor de rest ongeveer ~700 euro.
koelkast 150
afzuigkap 60 euro (marktplaats)
scharnieren 60
OSB platen 280
kunstgras ~50
aanrecht bladen 100
+ wat losse accecoires bij de Ikea vandaan
Mooi hergebruik!quote:Op vrijdag 29 juli 2022 15:58 schreef Ferdii het volgende:
[..]
In de afzuigkap zit een lampje, de rest moet ik nog een keer gaan aanleggen, eerst maar eens kijken in hoeverre het nodig gaat zijn 's winters. Nu is ie versierd met van die cotton balls
[..]
Lastig te zeggen, de overkapping en flonder zat er al, daar stond een lounge bank onder waar ik de planken van heb hergebruikt. Dat zijn de kastjes geworden.
voor de rest ongeveer ~700 euro.
koelkast 150
afzuigkap 60 euro (marktplaats)
scharnieren 60
OSB platen 280
kunstgras ~50
aanrecht bladen 100
+ wat losse accecoires bij de Ikea vandaan
Balen dat het is gebeurd en goed opgelost van ze.quote:Op zaterdag 30 juli 2022 15:16 schreef f1goldmemberf1 het volgende:
De firebox van mijn Grill Guru large is doormidden gebroken. Opstookprotocol gevolgd maar het heeft helaas niet geholpen.
Overigens wel netjes een nieuwe opgestuurd gekregen, dus over de klantenservice van GG niets dan lof.
Wel heb ik wat zorgen over de kwaliteit van deze kamado. Die garantie is natuurlijk niet eeuwig. Hoe kan ik dit voorkomen in de toekomst? Of toch maar sparen voor een Kamado Joe of Green Egg? 🤣
Approvedquote:Op woensdag 3 augustus 2022 00:04 schreef fietsie het volgende:
Vanmorgen "vond" ik bij de AH in de vriezer twee strengetjes Iberico ribben en bedacht ik me "Ik kan de CUL SC BBQ Meet ribbetjes wel weer eens maken", vind je niet @:Lucky_Strike ?
Dus mn ribbetjes vandaag ontdooid terwijl ik nuttige dingen aan het doen was en vanavond even wat TLC gegeven..
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De vettige ribjes schoon en droog gemaakt; vlies er aan de achterkant ook afgetrokken/gepeuterd..
En toen m'n kruidenrub gemaakt, met onder andere venkel en zwarte peper en zout..
[ afbeelding ]
En het vlees hier een weldadige massage mee gegeven; zo is het (ingepakt) de koeling in gegaan.
Morgen verder.
[ afbeelding ]
quote:Op donderdag 4 augustus 2022 10:20 schreef dimmak het volgende:
En het resultaat van het experiment? Een succes?
Ja op deze manier kreeg ik het vet er goed uit en werden de ribbetjes mooi droog, knapperig.quote:Op donderdag 4 augustus 2022 17:18 schreef borrepus het volgende:
Ben vooral benieuwd wat je precies voor ander resultaat verwacht dan gewoon met de botkant naar beneden
Hmm. Interessant wel. Deze ribben zijn inderdaad echt erg vet.quote:Op donderdag 4 augustus 2022 22:16 schreef fietsie het volgende:
[..]
[..]
Ja op deze manier kreeg ik het vet er goed uit en werden de ribbetjes mooi droog, knapperig.
Dit type ribben hebben maar heeeel weinig vlees en zijn dus niet voor de "val van het bot soppig" want dan heb je een hap vol vet steeds. De keren dat ik ze "plat" bereidde wat de bovenkant nog vettig, nu waren ze aan beiden kanten "mooi droog"
(Je ziet op de foto het zonlicht ook door het vlees heen schijnen)
Jup, daarom ook de zware kruiding met zwarte peper en venkelquote:Op donderdag 4 augustus 2022 22:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Hmm. Interessant wel. Deze ribben zijn inderdaad echt erg vet.
Vuur en Rook meestal. Altijd White Quebracho. Grote stukken, brandt lang en stinkt niet.quote:Op maandag 8 augustus 2022 09:05 schreef Jahr00n het volgende:
Waar halen jullie houtskool? Ik heb nu een zak met Weber houtskool maar daar zitten veel kleine stukken in en ben ik niet tevreden over.
Beetje slager heeft dat wel. Beter lokaal als op internet denk ik altijd.quote:Op maandag 8 augustus 2022 21:43 schreef Den_Haag het volgende:
Wil binnenkort eens mij aan de brisket wagen. Iemand ervaring met een online slager waar ik dat kan bestellen?
En mijn kolen en briketten komen ook bij vuur en rook vandaan
Kan je vragen. Misschien ligt het er niet en kunnen ze het wel bestellen zodat je het 1-2 dagen later op kan halen.quote:Op maandag 8 augustus 2022 22:00 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Beetje slager heeft dat wel. Beter lokaal als op internet denk ik altijd.
Ik ga me morgen aan een flat iron steak van 1kg wagen. Moet niet moeilijk zijn..
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 9% gewijzigd door CoolGuy op 11-08-2022 11:31:38 ]Breitling - Instruments for Professionals
https://www.jumbo.com/pro(...)isket-1,5kg-492908ZKquote:Op maandag 8 augustus 2022 21:43 schreef Den_Haag het volgende:
Wil binnenkort eens mij aan de brisket wagen. Iemand ervaring met een online slager waar ik dat kan bestellen?
En mijn kolen en briketten komen ook bij vuur en rook vandaan
Heb je een leuke, goedwerkende tutorial voor Brisket?quote:Op maandag 8 augustus 2022 21:43 schreef Den_Haag het volgende:
Wil binnenkort eens mij aan de brisket wagen. Iemand ervaring met een online slager waar ik dat kan bestellen?
En mijn kolen en briketten komen ook bij vuur en rook vandaan
En zijn er zoveel. How to bbq right is eentje die ik vaak gebruik op youtubequote:Op maandag 15 augustus 2022 13:03 schreef Kidjuh het volgende:
[..]
Heb je een leuke, goedwerkende tutorial voor Brisket?
quote:Op donderdag 11 augustus 2022 10:51 schreef CoolGuy het volgende:
Ik wist niet eens dat deze topicreeks bestond. Ik ben sinds gisteren overgestapt van een Weber naar een Boretti (kolen) maar heb 'm nog niet uitgeprobeerd. Ik heb echter deze maand meer ge'BBQ'd dan in de afgelopen 5 jaar samen denk ik, en ik vond die Weber gewoon niet meer praktisch.
Vooral het deksel dat niet vast zit vond ik vervelend. Niet dat ik nou weet wat ik doe als ik BBQ hoor, ding aansteken en vlees er op flikkeren, verder dan dat kom ik nietIk kan je wel wat tips geven als je wilSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
Meh, Jumbo springt op de bbq bandwagon maar dit is geen kwaliteit hoor.quote:Op vrijdag 12 augustus 2022 16:12 schreef SiGNe het volgende:
[..]
https://www.jumbo.com/pro(...)isket-1,5kg-492908ZK
Hebben ook nog andere grote stukken vlees online, in de winkel zelf hebben ze het niet, online wel.
Maar is wel online te bestellen en dan is het redelijk snel in huis.quote:Op maandag 15 augustus 2022 18:34 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Meh, Jumbo springt op de bbq bandwagon maar dit is geen kwaliteit hoor.
Beefensteakquote:Op maandag 15 augustus 2022 19:23 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Maar is wel online te bestellen en dan is het redelijk snel in huis.
Dat geloof ik meteen zonder op hun websites te kijkenquote:Op maandag 15 augustus 2022 19:47 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Beefensteak
Bbquality
Walging
Beefexclusief
Allemaal de dag erna binnen en in mijn opinie een klasse beter dan jumbo levert.
Zelf in 3 stukken snijden en 2 stukken in de diepvries voor een andere keer?quote:Op maandag 15 augustus 2022 23:06 schreef Den_Haag het volgende:
Iemand ook ervaring met The Butchery? Misschien dat ik last minute nog iets bij hun ga bestellen
Had bij mijn slager een flat van de brisket besteld van iets meer dan 2kg omdat de hele echt te veel is. Mailt ie net dat hij de hele brisket voor mij heeft besteld en klaar heeft liggen.
6kg brisket voor 6 personen lijkt mij een beetje overdreven
Die zit al te volquote:Op maandag 15 augustus 2022 23:18 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Zelf in 3 stukken snijden en 2 stukken in de diepvries voor een andere keer?
Je bestelt iets bij iemand en koopt het uiteindelijk niet?quote:Op dinsdag 16 augustus 2022 21:37 schreef Den_Haag het volgende:
[..]
Die zit al te vol
Ga het maar online bestellen. Scheelt gehannes
Ik had alleen een flat van de brisket besteld. Niet een hele brisket. Als jij een biefstuk besteld en iemand komt aan met een hele koe, koop jij het dan?quote:Op dinsdag 16 augustus 2022 21:58 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Je bestelt iets bij iemand en koopt het uiteindelijk niet?
Ik zou het stuk afnemen dat ik besteld heb en de ander er niet mee laten zitten.quote:Op woensdag 17 augustus 2022 08:21 schreef Den_Haag het volgende:
[..]
Ik had alleen een flat van de brisket besteld. Niet een hele brisket. Als jij een biefstuk besteld en iemand komt aan met een hele koe, koop jij het dan?
En de slager gaat nu zelf de punt houden en los verkopen.
De flat dus, mag ie mooi de rest eraf snijdenquote:Op woensdag 17 augustus 2022 08:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik zou het stuk afnemen dat ik besteld heb en de ander er niet mee laten zitten.
Echt, ik ben zo blij dat mijn meiske een eigen bedrijf heeft. Sligropas en gaan met die banaan.quote:Op vrijdag 12 augustus 2022 16:12 schreef SiGNe het volgende:
[..]
https://www.jumbo.com/pro(...)isket-1,5kg-492908ZK
Hebben ook nog andere grote stukken vlees online, in de winkel zelf hebben ze het niet, online wel.
Zoek inderdaad op youtube. bbq pitboys zijn ook wel ok. Beetje door het idiote us niveautje heenkijken.quote:Op maandag 15 augustus 2022 13:03 schreef Kidjuh het volgende:
[..]
Heb je een leuke, goedwerkende tutorial voor Brisket?
Pitmaster X (Roel) heeft wel een aantal goede recepten, die staan ook op zn website dus dat is ook handig.quote:Op maandag 15 augustus 2022 13:03 schreef Kidjuh het volgende:
[..]
Heb je een leuke, goedwerkende tutorial voor Brisket?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |