abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_208544234
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2023 15:24 schreef Bzzzzt het volgende:

[..]
oh zonde zeg! Welke bbq heb jij? Is een hoes geen optie?
Een Weber smokefire, er zit wel een hoes bij overigens, maar die zit nog in de doos.

Maar voor een simpel gerecht is het teveel werk, en wekelijks een low and slow iets is voor mijn omvang niet goed.

Misschien moet ik mezelf meer verplichten om het wekelijks te gebruiken.
pi_208550331
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2023 15:33 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]
Een Weber smokefire, er zit wel een hoes bij overigens, maar die zit nog in de doos.

Maar voor een simpel gerecht is het teveel werk, en wekelijks een low and slow iets is voor mijn omvang niet goed.

Misschien moet ik mezelf meer verplichten om het wekelijks te gebruiken.
Oh ik heb daar de ex6 van gehad en heb nu ook een ex4.. mooie apparaten.

Maar je kan er ook vis/groente/toetjes op maken ipv alleen low n slow.
Kids are like farts in that way. They never seem to bother the owner as much as they bother everyone else.
pi_208556482
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2023 23:54 schreef Bzzzzt het volgende:

[..]
Oh ik heb daar de ex6 van gehad en heb nu ook een ex4.. mooie apparaten.

Maar je kan er ook vis/groente/toetjes op maken ipv alleen low n slow.
Had jij hem gewoon buiten staan?
Ik ben er nog wel enigzins huiverig voor.
pi_208557227
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 16:28 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]
Had jij hem gewoon buiten staan?
Ik ben er nog wel enigzins huiverig voor.
Gewoon hoes er over…
Kids are like farts in that way. They never seem to bother the owner as much as they bother everyone else.
pi_208983860
Leven jullie bbq-ers nog? Winterslaap voorbij?

Afgelopen weekend even moinkballs gemaakt voor familie. Reacties waren zeer positief:



Heb het volgende recept gevolgd:

https://www.bbq-nl.com/moink-balls/
pi_208984670
En daarnaast een pizza van de bbq

  woensdag 3 mei 2023 @ 08:41:43 #157
366734 dimmak
bitcoin
pi_208985611
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 mei 2023 22:26 schreef Thaddeus het volgende:
Leven jullie bbq-ers nog? Winterslaap voorbij?

Afgelopen weekend even moinkballs gemaakt voor familie. Reacties waren zeer positief:

[ afbeelding ]

Heb het volgende recept gevolgd:

https://www.bbq-nl.com/moink-balls/
That reminds me, ik moet nog een WGA kopen. :P
Uitvinder van de biersmiley.
pi_208985630
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2023 08:41 schreef dimmak het volgende:

[..]
That reminds me, ik moet nog een WGA kopen. :P
Ja kan niet missen. We gingen een weekend weg en dan is het erg handig dat je het zo makkelijk meeneemt.
  donderdag 4 mei 2023 @ 08:59:16 #159
302812 Little_Miss_Naughty
naughty by nature
pi_208998382
Een vraag voor de experts hier; we hebben sinds kort een pellet-bbq.
Er zijn zo extreem veel verschillende soorten bbq-pellets te koop, met uiteenlopende smaken én prijzen.
Zijn er dingen waar we op moeten letter, tips wat betreft goede aanbieders etc?
Op dinsdag 9 november 2010 17:06 schreef DevilsWhore het volgende:
hehehe, LMN is raarder dan ik :D
pi_209002319
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2023 08:41 schreef dimmak het volgende:

[..]
That reminds me, ik moet nog een WGA kopen. :P
hier gaat gewoon de mini kamado mee op vakantie :P zoveel meer ruimte neemt dat niet in tov een WGA
hardcoholic
pi_209042402
Vandaag burnt ends van buikspek, de blokken spek liggen er al op.
Binnenkort wil ik eens lamsschouder proberen, maar weet nog niet zeker wat voor smaakmakers te gebruiken.
Iemand nog leuke ideeën?

https://www.bbq-nl.com/pulled-lamb-owensboro-stijl/
Dit lijkt mij wel wat.
pi_209047338



:Y)
pi_209047704
quote:
Die zien er heerlijk uit!
Kids are like farts in that way. They never seem to bother the owner as much as they bother everyone else.
pi_209048084
Jouw pulled pork uit het andere topic zag er ook goed uit! Mooie korst, niet ingepakt?
pi_209048698
iemand nog een goed recept voor peking eend van de bbq? :Y
hardcoholic
pi_209048986
quote:
0s.gif Op zondag 7 mei 2023 18:41 schreef VaderVanJezus het volgende:
Jouw pulled pork uit het andere topic zag er ook goed uit! Mooie korst, niet ingepakt?
Inderdaad niet ingepakt.. en gemaakt op een pellet bbq sessie heeft ongeveer 18 uur geduurd.
Kids are like farts in that way. They never seem to bother the owner as much as they bother everyone else.
  zondag 7 mei 2023 @ 20:10:56 #167
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_209049509
quote:
0s.gif Op zondag 7 mei 2023 19:35 schreef Bzzzzt het volgende:

[..]
Inderdaad niet ingepakt.. en gemaakt op een pellet bbq sessie heeft ongeveer 18 uur geduurd.
Wat is je recept voor baked beans?
Spoilers!
  zaterdag 13 mei 2023 @ 16:49:10 #168
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209132633
Vanavond voor het eerst dit jaar weer BBQ-en.
We hebben Indische biefstukspiezen, zelf gemarineerde kippendijsaté's, gemarineerde runderworsten, gemarineerde lamskoteletten, aubergine, maiskolven en een Italiaanse broodsalade met tomaat en komkommer. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_209133692
1,5 kg bavette op de Weber, eindelijk!
  maandag 15 mei 2023 @ 13:12:36 #170
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_209160744
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 mei 2023 18:13 schreef Kickinalfa het volgende:
1,5 kg bavette op de Weber, eindelijk!
En en..
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  vrijdag 19 mei 2023 @ 17:20:40 #171
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_209209095
Nu een 1,3kg picanha erop.

Vraagje, hoe doen jullie dat als je weer nieuwe briketten moet aanmaken?

Heb nu de picanha eraf gehaald om te rusten. Daarna pleur ik hem er weer op voor directe grill, maar de kooltjes zijn nogal afgekoeld.

Dus haal ik die picanha eraf en in het alu folie. Starter incluis kolen op de bbq en weer aanzetten.

Misschien een tegel regelen waar ik standaard de starter op kan zetten? Wil niet mijn eigen tegels zwart hebben. Misschien hebben jullie nog andere tips?
pi_209210044
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2023 17:20 schreef Rickocum het volgende:
Nu een 1,3kg picanha erop.

Vraagje, hoe doen jullie dat als je weer nieuwe briketten moet aanmaken?

Heb nu de picanha eraf gehaald om te rusten. Daarna pleur ik hem er weer op voor directe grill, maar de kooltjes zijn nogal afgekoeld.

Dus haal ik die picanha eraf en in het alu folie. Starter incluis kolen op de bbq en weer aanzetten.

Misschien een tegel regelen waar ik standaard de starter op kan zetten? Wil niet mijn eigen tegels zwart hebben. Misschien hebben jullie nog andere tips?
Waarom gebruik je geen 1 min starter om ze weer leven in te blazen
  vrijdag 19 mei 2023 @ 19:46:25 #173
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_209210617
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2023 19:02 schreef prld het volgende:

[..]
Waarom gebruik je geen 1 min starter om ze weer leven in te blazen
Ohhhh dat ken ik niet. Eens even kijken!

Hier nog wat plaatjes (rommelig, we hadden honger)

Ik had de picanha op het directe grillen gezet (na een uurtje op indirect), moest effe 2 minuten met mn dochter bezig. Meteen hoge vlammen.

Al met al gelukkig niet (al te veel) verkoold.

Alleen ingesmeerd met zeezout.
Smaakte heerlijk, was lekker zacht en smaakvol.

Bbq: grote Weber.



  vrijdag 19 mei 2023 @ 20:09:03 #174
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_209211025
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 mei 2023 19:46 schreef Rickocum het volgende:

[..]
Ohhhh dat ken ik niet. Eens even kijken!

Hier nog wat plaatjes (rommelig, we hadden honger)

Ik had de picanha op het directe grillen gezet (na een uurtje op indirect), moest effe 2 minuten met mn dochter bezig. Meteen hoge vlammen.

Al met al gelukkig niet (al te veel) verkoold.

Alleen ingesmeerd met zeezout.
Smaakte heerlijk, was lekker zacht en smaakvol.

Bbq: grote Weber.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mooi kleurtje, ziet er prima uit ^O^

Je eet er toch geen mayo bij hè? :D
  vrijdag 19 mei 2023 @ 20:36:25 #175
489308 Stoorzendert
Zie signature
pi_209211429
Prima BBQ-weer :Y

Deze keer vis op de BBQ. Voor de vrouw 2 zalmstukken, voor mij een Dorade. Wilde eerst voor een forel gaan, maar de Dorade zag er ook wel erg lekker uit :P ^O^ De Dorade was heerlijk :Y Gepofte aardappelen deze keer pure perfectie :9~

-Dorade
-Zalm
-Gepofte aardappelen in aluminiumfolie tussen de kolen. Daarna opgemaakt met zure room, zout/peper en bieslook
-2 hele uien in aluminiumfolie tussen de kolen
-Chinese paksoy









“Weak or strong, clever or simple, we are all brothers.”
  vrijdag 19 mei 2023 @ 20:41:51 #176
489308 Stoorzendert
Zie signature
pi_209211503
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2023 17:20 schreef Rickocum het volgende:
Nu een 1,3kg picanha erop.

Vraagje, hoe doen jullie dat als je weer nieuwe briketten moet aanmaken?

Heb nu de picanha eraf gehaald om te rusten. Daarna pleur ik hem er weer op voor directe grill, maar de kooltjes zijn nogal afgekoeld.

Dus haal ik die picanha eraf en in het alu folie. Starter incluis kolen op de bbq en weer aanzetten.

Misschien een tegel regelen waar ik standaard de starter op kan zetten? Wil niet mijn eigen tegels zwart hebben. Misschien hebben jullie nog andere tips?
Een lege hete starter zet ik tegenwoordig gewoon op de tegels (antraciet 60x60 tegels met toplaag). Zie geen verkleuring of kring. Denk dat de tegel de starter zo hard afkoelt dat het geen kwaad kan. Ik geef geen garantie :P Misschien een keer proberen in een hoekje of reserve-tegel?
“Weak or strong, clever or simple, we are all brothers.”
  zaterdag 20 mei 2023 @ 10:04:50 #177
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_209215896
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 mei 2023 20:09 schreef Mubassie het volgende:

[..]
Mooi kleurtje, ziet er prima uit ^O^

Je eet er toch geen mayo bij hè? :D
Dat was voor de zelfgemaakte patat die ik eerder heb opgegeten :D
  maandag 22 mei 2023 @ 10:13:04 #178
366734 dimmak
bitcoin
pi_209237386
Ik heb ook de BBQ aan gehad, maar geen foto's helaas. ;(

Afgelopen donderdag had ik een heerlijke entrecote op de BBQ. Helaas wel richting well-done (vrouw is zwanger, dus geen rauw vlees), gelukkig was het dikkere stuk nog een beetje rood.

Gister een texmex gemarineerde kipfilet op de BBQ, langzaam en indirect naar 70 graden, stokbrood op de gietijzeren grill. Kipfilet na opstoken/rusten ook nog even op de grill en er een heerlijke broodje er van gemaakt. Sriracha mayo, ijsbergsla, tomaat, kipfilet en bacon. :9~

PS: Bij de Karwei is de Weber Go Anywhere in de aanbieding voor de liefhebber. Dus ik ben deze week ook trotse bezitter van een WGA. :) Perfect voor de roadtrip aankomende zomer.
Uitvinder van de biersmiley.
  maandag 22 mei 2023 @ 10:20:40 #179
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_209237450
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 mei 2023 20:09 schreef Mubassie het volgende:

[..]
Mooi kleurtje, ziet er prima uit ^O^

Je eet er toch geen mayo bij hè? :D
Ik dacht hetzelfde _O- !!!! Maar aan de andere kant, wat je lekker vind he.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  maandag 22 mei 2023 @ 10:21:19 #180
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_209237455
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2023 20:41 schreef Stoorzendert het volgende:

[..]
Een lege hete starter zet ik tegenwoordig gewoon op de tegels (antraciet 60x60 tegels met toplaag). Zie geen verkleuring of kring. Denk dat de tegel de starter zo hard afkoelt dat het geen kwaad kan. Ik geef geen garantie :P Misschien een keer proberen in een hoekje of reserve-tegel?
Ik heb 2 bakstenen, daar zet ik ze altijd op :).
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_209318628
2 weken terug lamsschouder 12 uur lang op de bbq.





En vandaag weer eens mijn favoriet: varkenswangetjes.



  maandag 29 mei 2023 @ 18:15:35 #182
356649 MyTiredFeet
Onsamenhangend
pi_209329533


Wie het kleine niet eert....op een Cobb BBQ.
Op woensdag 27 december 2012 schreef robdriessen het volgende:
Als Leo Blokhuis ooit onder een auto terecht komt en gaat hemelen, wil ik MyTiredFeet als nieuwe nationale muziekprofessor.
  maandag 29 mei 2023 @ 22:36:59 #183
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_209332738
quote:
0s.gif Op maandag 29 mei 2023 18:15 schreef MyTiredFeet het volgende:
[ afbeelding ]

Wie het kleine niet eert....op een Cobb BBQ.
^O^

Je mag die tafel wel eens een keer ontgrijzen en in de beits zetten :P
.
  dinsdag 30 mei 2023 @ 09:55:53 #184
366734 dimmak
bitcoin
pi_209335513
Godver, weer vergeten foto's te maken. Maar heel veel was het dit weekend ook niet. Kipdeij spiesjes satay en Varkenshaas spiesjes char sui.

Voor de kip heb ik de Satay Seasoning gebruikt van Lobo, echt mega lekker. Komt met een marinade en saus. Bij de meeste toko's wel te koop.
Uitvinder van de biersmiley.
  dinsdag 30 mei 2023 @ 17:29:48 #185
168739 Red_85
'echt wel'
pi_209339599
quote:
0s.gif Op zondag 28 mei 2023 18:30 schreef VaderVanJezus het volgende:
2 weken terug lamsschouder 12 uur lang op de bbq.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

En vandaag weer eens mijn favoriet: varkenswangetjes.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Varkenswangen :D
Nice.

Heb je een basic recept?
Lijkt me lekker om uit te proberen.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_209341901
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 mei 2023 17:29 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Varkenswangen :D
Nice.

Heb je een basic recept?
Lijkt me lekker om uit te proberen.
Eerst de wangetjes ontdoen van het vliesje, echt een pokke werk.
Dry rub naar keuze.
Uitkijken dat je niet teveel zout gebruikt in de rub, want de wangetjes zijn niet zo groot, dus relatief veel oppervlakte.
2 tot 3 uur roken met fruithout, daarna in een afgedekte schaal 2 tot 3 uur stoven in een laagje vocht(appelsap, bier of wat dan ook) en wat boter.
Hierna zouden ze bijna uit elkaar moeten vallen.
Daarna lak ik ze met een mengsel van het vocht en barbecue saus en gaan ze nog ongeveer een half uurtje terug op de barbecue.
Alles op 100-120 Cº

Zorg wel dat je koontjes krijgt en niet een hele kinnebak.
  dinsdag 30 mei 2023 @ 21:15:35 #187
168739 Red_85
'echt wel'
pi_209342599
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 mei 2023 20:16 schreef VaderVanJezus het volgende:

[..]
Eerst de wangetjes ontdoen van het vliesje, echt een pokke werk.
Dry rub naar keuze.
Uitkijken dat je niet teveel zout gebruikt in de rub, want de wangetjes zijn niet zo groot, dus relatief veel oppervlakte.
2 tot 3 uur roken met fruithout, daarna in een afgedekte schaal 2 tot 3 uur stoven in een laagje vocht(appelsap, bier of wat dan ook) en wat boter.
Hierna zouden ze bijna uit elkaar moeten vallen.
Daarna lak ik ze met een mengsel van het vocht en barbecue saus en gaan ze nog ongeveer een half uurtje terug op de barbecue.
Alles op 100-120 Cº

Zorg wel dat je koontjes krijgt en niet een hele kinnebak.
Dat laatste zag ik al :)
Ben geen onbekende met dit hemelse stuk vlees, maar van de bbq heb ik ze nog niet gehad.

Dank!!
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_209342858
Ik zou max 2 uur roken aanhouden en dan 3 uur inpakken, anders wordt de rooksmaak erg heftig.
pi_209349064
quote:
0s.gif Op zondag 28 mei 2023 18:30 schreef VaderVanJezus het volgende:
2 weken terug lamsschouder 12 uur lang op de bbq.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

En vandaag weer eens mijn favoriet: varkenswangetjes.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hier eentje van het spit... 140°C tot kern van 50°C







Ook lekker :P Moet er wel bijzeggen deze manier vergt wat slagerskennis over de schouderanatomie wat aansnijden betreft. En de spierstukjes er goed weten uit te snijden... Doe je dit kriskras door de zenen heen dan is het flink knagen op sommige stukjes. Maar qua smaak niets te klagen... ^O^
  woensdag 31 mei 2023 @ 14:36:41 #190
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_209349519
quote:
14s.gif Op woensdag 31 mei 2023 13:51 schreef Watuntrik het volgende:

[..]
Hier eentje van het spit... 140°C tot kern van 50°C

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ook lekker :P Moet er wel bijzeggen deze manier vergt wat slagerskennis over de schouderanatomie wat aansnijden betreft. En de spierstukjes er goed weten uit te snijden... Doe je dit kriskras door de zenen heen dan is het flink knagen op sommige stukjes. Maar qua smaak niets te klagen... ^O^
Poah :9~ lekker man.
Kun je de zenen van tevoren niet al wegsnijden? Om vervolgens dun haaks op de draad te snijden?
pi_209349703
quote:
14s.gif Op woensdag 31 mei 2023 13:51 schreef Watuntrik het volgende:

[..]
Hier eentje van het spit... 140°C tot kern van 50°C

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ook lekker :P Moet er wel bijzeggen deze manier vergt wat slagerskennis over de schouderanatomie wat aansnijden betreft. En de spierstukjes er goed weten uit te snijden... Doe je dit kriskras door de zenen heen dan is het flink knagen op sommige stukjes. Maar qua smaak niets te klagen... ^O^
ziet er top uit! Waar heb je ee n hele lamsschouder gehaald?
hardcoholic
pi_209349712
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2023 14:36 schreef Mubassie het volgende:

[..]
Poah :9~ lekker man.
Kun je de zenen van tevoren niet al wegsnijden? Om vervolgens dun haaks op de draad te snijden?
Alles wat oppervlakkig zit wel... Maar zo'n schouder bestaat uit verschillende spieren alles wat daartussen verstop kom je op deze manier niet aan die moet je dan na het bereiden en opdienen eruit of er langs af weten te snijden.
Kortom weten hoe de schouder anatomisch is opgebouwd en precies vin buiten naar binnen langs de spiervliezen elk spiertje er uit weten te snijden. Dan heb je super mals rosé vlees.

Hier had ik dus vooraf eigenlijk niet over nagedacht en dacht dan gaat zomaar even op de holbewoner modus. En neem je dan zo'n spiervlies of een zeen mee dan wordt het kauwen. Daarna wat beter opgelet en tussen de vliezen in de malse stukjes eruit gehaald. Maar dat is bijna chirurgisch werk lastig als de knook er nog in zit.

De volgende keer goed uitbeenmes en dan eerst op de juiste manier van de knook af halen en dan openklappen en goed langs de spiervliezen snijden opdelen.

Dat is natuurlijk anders als je het 12 uur laat garen dan smelten die zenen compleet weg en worden zacht. Zo op het spit op kerntemperatuur van 50°C is deze keer maar uurtje of 2/3, zou ook nog langer kunnen. Maar het moet niet van spit afvallen en in de bbq donderen.
pi_209349733
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2023 14:53 schreef Ferdii het volgende:

[..]
ziet er top uit! Waar heb je ee n hele lamsschouder gehaald?
Sligro... :) Die hebben alles, soms moet het bestellen als het er niet ligt.

Maar daar kom je zonder pasje helaas niet meer terecht... Of je moet iemand kennen met een pasje en dan scan je die in de Pasjes app op de foon als dat mag van de pasjeshouder. Die accepteren ze ook wel.
  woensdag 31 mei 2023 @ 15:18:06 #194
37887 Dauthi
Progressive
pi_209349923
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2023 14:53 schreef Ferdii het volgende:

[..]
ziet er top uit! Waar heb je ee n hele lamsschouder gehaald?
Ga naar je lokale islamitische/turkse slager. Die heeft altijd verse Hollandse lamsschouder liggen, en niet het ingevroren lamsvlees uit Nieuw-Zeeland.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
  woensdag 31 mei 2023 @ 15:31:51 #195
37887 Dauthi
Progressive
pi_209350057
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 mei 2023 21:38 schreef VaderVanJezus het volgende:
Ik zou max 2 uur roken aanhouden en dan 3 uur inpakken, anders wordt de rooksmaak erg heftig.
Dan moet je proberen om de rook zo blauw tot doorzichtig mogelijk te houden.
Als de rook wit is, is de ontbranding niet goed, en zit er teveel schadelijke en viessmakende stoffen in de rook.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_209350571
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2023 15:18 schreef Dauthi het volgende:

[..]
Ga naar je lokale islamitische/turkse slager. Die heeft altijd verse Hollandse lamsschouder liggen, en niet het ingevroren lamsvlees uit Nieuw-Zeeland.
hier is de lokale islamitische slager met de noorderzon vertrokken nadat er een kwekerij boven zijn winkeltje was gevonden :') Dus dat wordt lastig :P

ik ga eens bij de sligro kijken, heb daar een pasje van liggen :Y
hardcoholic
  woensdag 31 mei 2023 @ 16:58:06 #197
37887 Dauthi
Progressive
pi_209350776
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2023 16:31 schreef Ferdii het volgende:

[..]
hier is de lokale islamitische slager met de noorderzon vertrokken nadat er een kwekerij boven zijn winkeltje was gevonden :') Dus dat wordt lastig :P

ik ga eens bij de sligro kijken, heb daar een pasje van liggen :Y
Het zal me niets verbazen als er nog islamistisch slager dichter in de buurt zit dan de sligro, die moslims wonen tegenwoordig overal in Nederland.

Maar ook sligro is een omweg waard voor bbqers.
Ze hebben van alles procureurs voor pulled pork, iberico spare ribs en secreto, varkenswangens, runderwangen, amerikaanse briskets, tritip, picanhas en tegenwoordig ook A5 wagyu. De kwaliteit is in ieder geval beter dan de supermarkt.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_209351094
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mijn ribs van afgelopen maandag.
pi_209360208
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2023 16:58 schreef Dauthi het volgende:
Maar ook sligro is een omweg waard voor bbqers.
Voor mij gelukkig geen omweg en zo goed als naast de deur. Maar absoluut goeie slager vergeleken met supermarkt. Maar ook daar moet je niet altijd je neus na lopen want anders zit er ook wel eens een miskoopje tussen. Dus soms is het beter om te vragen, zeggen wat je van plan bent en vraag de slager wat daarvoor te kiezen.
Althans de slagers van de Sligro bij mij om de hoek zijn altijd zeer behulpzaam en praten graag over hun vak.

Laatst de vraag niet gesteld en wou eens een lekkere Short Rib roken en indirect garen 7 uur lang op 110°C tot een kern van 90°C. Dus de eerst ebeste short rib uit de koeling geplukt schoongemaakt en lekker in de rub gezet.




En gaan met die banaan, lijkt zo simpel dat je er niets fout aan kunt doen. Ziet er na 7 uur dan ook best lekker uit.


Maar toch was dit niet het juiste stuk rib voor deze bereiding. Was wel lekker maar beetje te droog en te vast... De rib was eigenlijk veel te mager en had nauwelijks vetdooradering. Dus de malsheid en zachtheid liet nogal te wensen over. Dus dit was meer een stuk rib om in een stoofpot (dutch oven) in een saus gaar te laten pruttelen.

Aldoende leert men, bij de volgende zou ik het meteen al op de plank kunnen zien hoe de rib aan te pakken en waar het wel of niet geschikt voor is. Maar in de vacuüm verpakking is dat lastig te beoordelen. Eenmaal gekocht is het te laat of van plan veranderen. Ik kan dit dus niet bij de slager ophangen het was mijn eigen onervarenheid en inschatting dat ik daar het verkeerde stuk vlees heb gekocht voor deze manier van bereiden.

Dan is vragen aan de slager of hij ergens een goed stuk heeft liggen voor deze bereiding het halve werk.
pi_209360394
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2023 11:08 schreef Watuntrik het volgende:

[..]
Voor mij gelukkig geen omweg en zo goed als naast de deur. Maar absoluut goeie slager vergeleken met supermarkt. Maar ook daar moet je niet altijd je neus na lopen want anders zit er ook wel eens een miskoopje tussen. Dus soms is het beter om te vragen, zeggen wat je van plan bent en vraag de slager wat daarvoor te kiezen.
Althans de slagers van de Sligro bij mij om de hoek zijn altijd zeer behulpzaam en praten graag over hun vak.

Laatst de vraag niet gesteld en wou eens een lekkere Short Rib roken en indirect garen 7 uur lang op 110°C tot een kern van 90°C. Dus de eerst ebeste short rib uit de koeling geplukt schoongemaakt en lekker in de rub gezet.
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

En gaan met die banaan, lijkt zo simpel dat je er niets fout aan kunt doen. Ziet er na 7 uur dan ook best lekker uit.
[ afbeelding ]

Maar toch was dit niet het juiste stuk rib voor deze bereiding. Was wel lekker maar beetje te droog en te vast... De rib was eigenlijk veel te mager en had nauwelijks vetdooradering. Dus de malsheid en zachtheid liet nogal te wensen over. Dus dit was meer een stuk rib om in een stoofpot (dutch oven) in een saus gaar te laten pruttelen.

Aldoende leert men, bij de volgende zou ik het meteen al op de plank kunnen zien hoe de rib aan te pakken en waar het wel of niet geschikt voor is. Maar in de vacuüm verpakking is dat lastig te beoordelen. Eenmaal gekocht is het te laat of van plan veranderen. Ik kan dit dus niet bij de slager ophangen het was mijn eigen onervarenheid en inschatting dat ik daar het verkeerde stuk vlees heb gekocht voor deze manier van bereiden.

Dan is vragen aan de slager of hij ergens een goed stuk heeft liggen voor deze bereiding het halve werk.
Je hebt dan ook wel heel veel vet weggehaald terwijl je een lange bereiding voor ogen had.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')