Hij heeft indirect gegaard op een kamado, die staat er naast. Afgegrild op de kettle. Hadden 2 bbq's aan.quote:Op maandag 19 juni 2023 16:48 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Je hebt een grotere bbq nodig zo te zien
Wel leuk om te zien dat als je er een lamskotelet naast legt, je eigenlijk hetzelfde stuk vlees hebt. Alleen dan wel van een ander dier en 20x zo groot.
Goud.quote:
Die 2 dingen die hem open houden?quote:
Klopt die ja.quote:Op dinsdag 20 juni 2023 13:57 schreef Rickocum het volgende:
[..]
Die 2 dingen die hem open houden?
(Van mij krijg je geen gewenst antwoord, overigensben gewoon nieuwsgierig.)
Volgens mij speciaal gemaakt voor de BGE:quote:
In een ketel doe je vaak briketten. Houtskool doe je vaak in Kamado’s, ook al kan het omgekeerd ook voorkomen. Heb je een specifieke wens? Hoe vaak gebruik je hem ?quote:Op woensdag 2 augustus 2023 17:08 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik ben op zoek naar een nieuwe BBQ en wil graag weer op houtskool. Is zo'n Weber Original Kettle aanbevelenswaardig?
Er zullen vast wel betere zijn, maar wij gebruiken die van ons na 17 jaar nog steeds tot volle tevredenheid.quote:Op woensdag 2 augustus 2023 17:08 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik ben op zoek naar een nieuwe BBQ en wil graag weer op houtskool. Is zo'n Weber Original Kettle aanbevelenswaardig?
Briketten zijn juist prima. Kolen bedoel ik, niet persé houtskool. Ik had wat opgezocht over die Kamado's. Van mij hoeft hij niet dicht te kunnen. En aan die eiermania hoef ik ook niet mee te doen. In de zomer wordt hij wel regelmatig gebruikt, de ene keer voor uitgebreide bbq, de andere keer om een steak of sateetje te grillen.quote:Op woensdag 2 augustus 2023 17:10 schreef Scorpie het volgende:
[..]
In een ketel doe je vaak briketten. Houtskool doe je vaak in Kamado’s, ook al kan het omgekeerd ook voorkomen. Heb je een specifieke wens? Hoe vaak gebruik je hem ?
Dan is zo’n weber ketel uitstekend.quote:Op woensdag 2 augustus 2023 17:21 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Briketten zijn juist prima. Kolen bedoel ik, niet persé houtskool. Ik had wat opgezocht over die Kamado's. Van mij hoeft hij niet dicht te kunnen. En aan die eiermania hoef ik ook niet mee te doen. In de zomer wordt hij wel regelmatig gebruikt, de ene keer voor uitgebreide bbq, de andere keer om een steak of sateetje te grillen.
Anno 2023 kan je niet meer aankomen met een paup0r Weber, maar moet je gaan voor een kamado.quote:Op woensdag 2 augustus 2023 17:08 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik ben op zoek naar een nieuwe BBQ en wil graag weer op houtskool. Is zo'n Weber Original Kettle aanbevelenswaardig?
Ik ga lekker voor pauper. Misschien gooi ik er wel frikandellen op.quote:Op woensdag 2 augustus 2023 21:42 schreef Duiveltja het volgende:
[..]
Anno 2023 kan je niet meer aankomen met een paup0r Weber, maar moet je gaan voor een kamado.
Ik raad je deze aan:quote:Op woensdag 2 augustus 2023 22:01 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Ik ga lekker voor pauper. Misschien gooi ik er wel frikandellen op.
Euhhh jaquote:Op woensdag 2 augustus 2023 21:42 schreef Duiveltja het volgende:
[..]
Anno 2023 kan je niet meer aankomen met een paup0r Weber, maar moet je gaan voor een kamado.
Hou toch op met die overprices zooi. Waarom? Om te laten zien in de buurt hoe breed je het laat hangen?quote:Op woensdag 2 augustus 2023 21:42 schreef Duiveltja het volgende:
[..]
Anno 2023 kan je niet meer aankomen met een paup0r Weber, maar moet je gaan voor een kamado.
Zeker. Uitermate tevreden met mijn 47cm kettle 1. Wat ik wel zou willen aanbevelen is een thermometer in de deksel.quote:Op woensdag 2 augustus 2023 17:08 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik ben op zoek naar een nieuwe BBQ en wil graag weer op houtskool. Is zo'n Weber Original Kettle aanbevelenswaardig?
Kip pakt ook zo lekker snel die 'vuursmaak' op.quote:Op woensdag 2 augustus 2023 16:53 schreef Scorpie het volgende:
Er wordt hier veel te weinig gepost.
Nu aan de rotisserie, hele kip. Zo simpel maar o zo lekker.
[ link | afbeelding ]
Ook dat ja. Die dingen zijn echt supermakkelijk in gebruik.quote:Op maandag 28 augustus 2023 11:54 schreef bloodymary1 het volgende:
Inmiddels staat de Weber hier al een paar weken te pronken en ik ben er supertevreden over! Heerlijke smaak, makkelijk aan te steken en schoon te maken. Helemaal top. Die gaat nog veel gebruikt worden de komende weken.
Verbrande bodems?quote:Op vrijdag 29 september 2023 08:43 schreef dimmak het volgende:
Wat zijn de tips and tricks voor pizza van de kamado? Ik heb een pizzasteen, maar alle pogingen die ik tot nu toe gedaan heb zijn uitgelopen op een fiasco. Toegegeven, dat was wel aan het begin van mijn kamado en dus nog niet veel ervaring, maar daarom daarna ook nooit meer een poging durven doen.
Steen zo hoog mogelijk krijgen, roteren van de pizza, zorgen dat hij goed van je schep af kan glijden.quote:Op vrijdag 29 september 2023 08:43 schreef dimmak het volgende:
Wat zijn de tips and tricks voor pizza van de kamado? Ik heb een pizzasteen, maar alle pogingen die ik tot nu toe gedaan heb zijn uitgelopen op een fiasco. Toegegeven, dat was wel aan het begin van mijn kamado en dus nog niet veel ervaring, maar daarom daarna ook nooit meer een poging durven doen.
quote:Op vrijdag 29 september 2023 09:40 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Verbrande bodems?
Dikke steen gebruiken en goed heet stoken. Indirect garen.
Bij mij gaat het ook niet altijd goed hoor.
Maar pizza's van de bbq zijn echt zóveel lekkerder
Hmm. Is het dan slim om onder mijn pizzasteen ook nog een hitteschild te gebruiken? Sowieso is een schep nog wel even handig om te hebben, want daar liep ik ook mee te kloten. Voor de rest vaak verbrand, of juist vastgeplakte bodem.quote:Op vrijdag 29 september 2023 09:44 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Steen zo hoog mogelijk krijgen, roteren van de pizza, zorgen dat hij goed van je schep af kan glijden.
Had je nog andere problemen ?
Vastgeplakte bodem kan ook zijn dat je hem te zwaar belegd hebt en je deeg te dun is in het midden.quote:Op vrijdag 29 september 2023 10:14 schreef dimmak het volgende:
[..]
[..]
Hmm. Is het dan slim om onder mijn pizzasteen ook nog een hitteschild te gebruiken? Sowieso is een schep nog wel even handig om te hebben, want daar liep ik ook mee te kloten. Voor de rest vaak verbrand, of juist vastgeplakte bodem.
Gaaf ding! Slurpen die veel gas?quote:Op vrijdag 29 september 2023 12:19 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Vastgeplakte bodem kan ook zijn dat je hem te zwaar belegd hebt en je deeg te dun is in het midden.
Duurde bij mij ook 6 maanden voordat ik fatsoenlijk pizza’s kon bakken.
Ik ben trouwens afgestapt van het bakken van pizza’s in de Kamado - heb een Roccbox gekocht. Dan krijg je de hitte veel meer van boven en daardoor de problemen die jij schetst, niet.
Valt hartstikke mee, heb nu 4 sessies gedaan van 1 a 1.5 uur per keer, en ben met een 6kg tank nog niet eens op de helft.quote:Op vrijdag 29 september 2023 18:33 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Gaaf ding! Slurpen die veel gas?
1.5 uur per keer? Hoeveel pizza's maak je danquote:Op vrijdag 29 september 2023 21:05 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Valt hartstikke mee, heb nu 4 sessies gedaan van 1.5 uur per keer, en ben met een 6kg tank nog niet eens op de helft.
Half uur opwarmen, dan uur lang bakken. Steen tussendoor weer op laten warmen en de volgende beleggen - dus ik doe er ongeveer 7 a 8 in dat uur.quote:Op vrijdag 29 september 2023 21:09 schreef Mubassie het volgende:
[..]
1.5 uur per keer? Hoeveel pizza's maak je dan
Dankje, vind het gave dingen maar wel prijzig. Maar wel erg leuk om te doen.quote:Op vrijdag 29 september 2023 21:17 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Half uur opwarmen, dan uur lang bakken. Steen tussendoor weer op laten warmen en de volgende beleggen - dus ik doe er ongeveer 7 a 8 in dat uur.
Je kan ook voor de OONI 12 gaan, die is iets kleiner maar kost een stuk minder:quote:Op vrijdag 29 september 2023 21:28 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Dankje, vind het gave dingen maar wel prijzig. Maar wel erg leuk om te doen.
Je mag echt veel bloem gebruiken bij het maken van je pizza, welk recept voor deeg had je gevolgd ?quote:Op maandag 2 oktober 2023 09:40 schreef dimmak het volgende:
Mijn pizza avontuur is weer mislukt. Zaterdag het deeg gemaakt, achteraf nog net te nat en dat is ook waarom het fout is gegaan. Gister vol goede moed de kamado schoongemaakt, en op temperatuur gebracht (deflector dmv mijn divide and conquer systeem en daarnaast ook nog een oude deflector onder de pizzasteen). Toppings gemaakt, eigen pizzasaus, perfect. Toen ik de pizza echter wilde klaarmaken kreeg ik het deeg met geen mogelijkheid in de goede vorm en bleef het overal aan plakken. Extra bloem er doorheen proberen te kneden maar uiteindelijk alles verneukt. Toen maar pita boordjes uit de diepvries gepakt en die belegd met de toppings. Uiteindelijk toch nog lekker gegeten. Volgende keer beter. De pizza blijft mijn nemesis.
500gr bloem 00quote:Op maandag 2 oktober 2023 09:43 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Je mag echt veel bloem gebruiken bij het maken van je pizza, welk recept voor deeg had je gevolgd ?
Je weegt het wel goed af? Want dit is een 60% hydratie recept en dat zou niet moeten plakken.quote:Op maandag 2 oktober 2023 09:45 schreef dimmak het volgende:
[..]
500gr bloem 00
300ml water
2 eetlepels olijfolie
10gr zout
3gr instant gist
Zo uit mijn hoofd. Zaterdag ging het met kneden goed. Het bleef niet aan mijn handen plakken, dus ik dacht dit zit wel goed. Gister was het echter een bende.
Ik heb een pak van 500gr gebruikt en dat niet afgewogen. Dus het kan zijn dat de fabrikant heeft zitten sjoemelen.quote:Op maandag 2 oktober 2023 09:53 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Je weegt het wel goed af? Want dit is een 60% hydratie recept en dat zou niet moeten plakken.
Heb je wel bloem gebruikt bij het laten rijzen, en het opbollen? Heb je een schraper? Was je werkblad goed gebloemd?
Ik volg over het algemeen deze werkwijze, zie hoeveel bloem hij gebruikt tijdens het voorbereiden:
Zijn recept is wat uitgebreider, maar let vooral op de techniek en zijn hulpmiddelen.
Hier krijg ik wel warme gevoelens bijquote:Op maandag 26 juni 2023 11:58 schreef michiel_merk het volgende:
[ afbeelding ]
Gister de Weber omgetoverd tot pizza oven, ging best prima voor de eerste keer.
Die krijg je toch nooit op tijd ontdooit?quote:Op donderdag 26 oktober 2023 16:13 schreef VaderVanJezus het volgende:
Net een stuk procureur uit de vriezer gehaald, gaat morgenavond op de bbq.
Ik ben van plan hem dit keer niet in te pakken, ben benieuwd hoe dit uitpakt en hoelang het gaat duren.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |