abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_209529155
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juni 2023 10:11 schreef dimmak het volgende:

[..]
Het werd voor 9 personen:

- 1kg ribeye
- 1kg bavette
- 1kg kipdij
- 1kg drumsticks
- 9st agnus burgers

Drumsticks had ik gevlinderd, ingesmeerd met een rub en afgelakt met bbqsaus. Het was een succes, maar zoals gewoonlijk geen foto's. :')
een gevlinderde kip ken ik wel (gelijk een goede herinnering om dat weer eens te maken :9~ ), maar hoe vlinder je een drumstick? En heeft het wel echt zo veel voordeel?
pi_209529166
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2023 08:19 schreef borrepus het volgende:

[..]
een gevlinderde kip ken ik wel (gelijk een goede herinnering om dat weer eens te maken :9~ ), maar hoe vlinder je een drumstick? En heeft het wel echt zo veel voordeel?
1 kant insnijden tot het bot en een beetje plat drukken. Het voordeel is dat het sneller klaar is, maar ook makkelijker eet.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_209529338
Afgelopen woensdag 2.7kg procureur / pulled pork gemaakt op de Q.

Eerst 45 minuten gerookt op appel/kers/eiken op 70 graden , daarna doorgezet naar 120

Na 5 uur en paar minuten was de kern 74 graden , toen heb ik hem een glace gegeven met bbqsaus / lepel honing / scheutje appelsap , en wat bruine suiker. Toen nog 2 uur een bark laten vormen , en daarna ingepakt in alufolie en doorgegaard tot een kern van uitiendelijk 92 voor hij klaar was.

Kwartiertje laten rusten zonder folie, daarna ingepakt in butcherpaper , uur gewacht en toen pullen.

Was goddelijk <3
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_209529349
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2023 08:21 schreef dimmak het volgende:

[..]
1 kant insnijden tot het bot en een beetje plat drukken. Het voordeel is dat het sneller klaar is, maar ook makkelijker eet.
thx, maar eens een keertje proberen. Maar eerst eens een hele kip op de bbq slingeren
  vrijdag 16 juni 2023 @ 09:31:58 #245
37887 Dauthi
Progressive
pi_209529707
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2023 08:18 schreef Ferdii het volgende:

[..]
Dus eerst ~150-200 gram proteïne naar binnen gooien, maar wel oppassen met wat carbs? :+

hoeveel bier was er doorheen gegaan? :P
Eiwit en vezels *O* keto diet :+

Wij drinken voornamelijk Dead Pony Club van Brewdog, andere IPA's of Guezes van Cantillion, 3 Fonteinen en Tommie Sjef, dus niet extreem veel qua volume :P


Plan de campagne voor vanmiddag.
Procureur op de offset.
4 tot 5 smoken, dan 24 uur in de oven op 75 misschien 80 graden.
Tussendoor wat worsten en ribfingers op de smoker zodat er vandaag wat te eten is.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
  maandag 19 juni 2023 @ 09:32:56 #246
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_209564473
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  maandag 19 juni 2023 @ 10:25:27 #247
16632 Xlarge
========
pi_209564988
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juni 2023 10:11 schreef dimmak het volgende:

[..]

Drumsticks had ik gevlinderd, ingesmeerd met een rub en afgelakt met bbqsaus. Het was een succes, maar zoals gewoonlijk geen foto's. :')
Drumsticks vlinderen, ik had er nog nooit van gehoord, ik moest het googelen, maar inderdaad het bestaat :D
pi_209565030
quote:
14s.gif Op maandag 19 juni 2023 10:25 schreef Xlarge het volgende:

[..]
Drumsticks vlinderen, ik had er nog nooit van gehoord, ik moest het googelen, maar inderdaad het bestaat :D
Voor het eerst gezien bij ome Sam.

Uitvinder van de biersmiley.
  maandag 19 juni 2023 @ 16:48:46 #249
168739 Red_85
'echt wel'
pi_209569305
quote:
99s.gif Op maandag 19 juni 2023 09:32 schreef Houniet het volgende:
[ afbeelding ]
Je hebt een grotere bbq nodig zo te zien
:D

Wel leuk om te zien dat als je er een lamskotelet naast legt, je eigenlijk hetzelfde stuk vlees hebt. Alleen dan wel van een ander dier en 20x zo groot.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_209573200


Mooi speelgoed.
  dinsdag 20 juni 2023 @ 09:07:47 #251
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_209576038
quote:
0s.gif Op maandag 19 juni 2023 16:48 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Je hebt een grotere bbq nodig zo te zien
:D

Wel leuk om te zien dat als je er een lamskotelet naast legt, je eigenlijk hetzelfde stuk vlees hebt. Alleen dan wel van een ander dier en 20x zo groot.
Hij heeft indirect gegaard op een kamado, die staat er naast. Afgegrild op de kettle. Hadden 2 bbq's aan.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  dinsdag 20 juni 2023 @ 09:08:02 #252
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_209576043
quote:
7s.gif Op maandag 19 juni 2023 21:30 schreef Scorpie het volgende:
[ link | afbeelding ]

Mooi speelgoed.
Goud.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_209577156
quote:
7s.gif Op maandag 19 juni 2023 21:30 schreef Scorpie het volgende:
[ link | afbeelding ]

Mooi speelgoed.
Is dat een universeel ding?
Uitvinder van de biersmiley.
  dinsdag 20 juni 2023 @ 13:05:45 #254
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_209578378
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2023 11:04 schreef dimmak het volgende:

[..]
Is dat een universeel ding?
Die steen waar de pizza op ligt?
pi_209578745
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2023 13:05 schreef Rickocum het volgende:

[..]
Die steen waar de pizza op ligt?
Nee dat ding tussen de Green Egg
Uitvinder van de biersmiley.
  dinsdag 20 juni 2023 @ 13:57:22 #256
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_209579046
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 juni 2023 13:32 schreef dimmak het volgende:

[..]
Nee dat ding tussen de Green Egg
Die 2 dingen die hem open houden?

(Van mij krijg je geen gewenst antwoord, overigens :@ ben gewoon nieuwsgierig.)
pi_209579219
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2023 13:57 schreef Rickocum het volgende:

[..]
Die 2 dingen die hem open houden?

(Van mij krijg je geen gewenst antwoord, overigens :@ ben gewoon nieuwsgierig.)
Klopt die ja. :D
Uitvinder van de biersmiley.
pi_209652587


Gister de Weber omgetoverd tot pizza oven, ging best prima voor de eerste keer.
pi_209652633
quote:
7s.gif Op maandag 19 juni 2023 21:30 schreef Scorpie het volgende:
[ link | afbeelding ]

Mooi speelgoed.
tantoe dikke bodem
pi_209652774
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2023 14:09 schreef dimmak het volgende:

[..]
Klopt die ja. :D
Volgens mij speciaal gemaakt voor de BGE:
https://biggreenegg.com/product/pizza-oven-wedges-large-egg/

Komt omdat de BGE’s een iets ander scharnier en hoek hebben achterin. Zal hem eens testen bij een maat van mij die heeft een Auplex.

[ Bericht 22% gewijzigd door #ANONIEM op 26-06-2023 12:15:50 ]
pi_209652799
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2023 12:02 schreef Duiveltja het volgende:

[..]
tantoe dikke bodem
Haha ik snap wat je bedoelt, maar dat is vooral de rand, in het midden was hij wel dun.
pi_210134285
Er wordt hier veel te weinig gepost.
Nu aan de rotisserie, hele kip. Zo simpel maar o zo lekker.

pi_210134466
Ik ben op zoek naar een nieuwe BBQ en wil graag weer op houtskool. Is zo'n Weber Original Kettle aanbevelenswaardig?
pi_210134483
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2023 17:08 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik ben op zoek naar een nieuwe BBQ en wil graag weer op houtskool. Is zo'n Weber Original Kettle aanbevelenswaardig?
In een ketel doe je vaak briketten. Houtskool doe je vaak in Kamado’s, ook al kan het omgekeerd ook voorkomen. Heb je een specifieke wens? Hoe vaak gebruik je hem ?
  woensdag 2 augustus 2023 @ 17:11:14 #265
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210134497
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2023 17:08 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik ben op zoek naar een nieuwe BBQ en wil graag weer op houtskool. Is zo'n Weber Original Kettle aanbevelenswaardig?
Er zullen vast wel betere zijn, maar wij gebruiken die van ons na 17 jaar nog steeds tot volle tevredenheid.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_210134602
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2023 17:10 schreef Scorpie het volgende:

[..]
In een ketel doe je vaak briketten. Houtskool doe je vaak in Kamado’s, ook al kan het omgekeerd ook voorkomen. Heb je een specifieke wens? Hoe vaak gebruik je hem ?
Briketten zijn juist prima. Kolen bedoel ik, niet persé houtskool. Ik had wat opgezocht over die Kamado's. Van mij hoeft hij niet dicht te kunnen. En aan die eiermania hoef ik ook niet mee te doen. In de zomer wordt hij wel regelmatig gebruikt, de ene keer voor uitgebreide bbq, de andere keer om een steak of sateetje te grillen.
pi_210134641
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2023 17:21 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]
Briketten zijn juist prima. Kolen bedoel ik, niet persé houtskool. Ik had wat opgezocht over die Kamado's. Van mij hoeft hij niet dicht te kunnen. En aan die eiermania hoef ik ook niet mee te doen. In de zomer wordt hij wel regelmatig gebruikt, de ene keer voor uitgebreide bbq, de andere keer om een steak of sateetje te grillen.
Dan is zo’n weber ketel uitstekend.
pi_210134671
Top. Ik had al zo'n vermoeden na een half uurtje googlen en recensies lezen. Maar ik dacht als je echt op zoek bent naar verstand van zaken moet je natuurlijk toch op Fok! zijn.
pi_210138258
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2023 17:08 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik ben op zoek naar een nieuwe BBQ en wil graag weer op houtskool. Is zo'n Weber Original Kettle aanbevelenswaardig?
Anno 2023 kan je niet meer aankomen met een paup0r Weber, maar moet je gaan voor een kamado.
pi_210138459
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2023 21:42 schreef Duiveltja het volgende:

[..]
Anno 2023 kan je niet meer aankomen met een paup0r Weber, maar moet je gaan voor een kamado.
Ik ga lekker voor pauper. Misschien gooi ik er wel frikandellen op.
pi_210138553
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2023 22:01 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]
Ik ga lekker voor pauper. Misschien gooi ik er wel frikandellen op.
Ik raad je deze aan:

https://www.google.nl/sea(...)=nl-nl&client=safari

Kan je eigenlijk alles op maken. Heb er zelfs een pizza op gemaakt
  woensdag 2 augustus 2023 @ 22:07:17 #272
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_210138573
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2023 21:42 schreef Duiveltja het volgende:

[..]
Anno 2023 kan je niet meer aankomen met een paup0r Weber, maar moet je gaan voor een kamado.
Euhhh ja ):O
.
pi_210171292
Wel belangrijk is om goed na te denken over het formaat en dan is mijn tip beter te groot dan te klein. Echter een 54 heeft geen toegevoegde waarde als je alleen maar voor je zelf paar burgers maakt en niet van plan bent indirect aan de slagte gaan of grotere hoeveelheden te bereiden.
pi_210454790
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2023 21:42 schreef Duiveltja het volgende:

[..]
Anno 2023 kan je niet meer aankomen met een paup0r Weber, maar moet je gaan voor een kamado.
Hou toch op met die overprices zooi. Waarom? Om te laten zien in de buurt hoe breed je het laat hangen?
Die weber houtskool bbq's zijn echt helemaal prima en het is meer de kok die de smaak bepaald dan de bbq zelf.
Heb zelf een 47cm en het enige wat ik wil is een maatje groter er naast.

Afgelopen zaterdag weer een rooksessie gehouden op dat ding. 7 uur nest uit, 8 uur bbq aan en om 830 lagen de stukken shortrib en brisket er op. Roken met half appel half eiken hout.
Om 1315 de spareribs er bij.
Om 1745 waren de shortribs door 'de zone' en keurig op 95 graden.

Eigen stijl texmex rub gebruikt zonder al te veel suiker. Maar wel ieder uur ingespoten met een mengsel cider/IPA.
Zo waanzinnig lekker en prima te doen op een paup0r weber.

quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2023 17:08 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik ben op zoek naar een nieuwe BBQ en wil graag weer op houtskool. Is zo'n Weber Original Kettle aanbevelenswaardig?
Zeker. Uitermate tevreden met mijn 47cm kettle 1. Wat ik wel zou willen aanbevelen is een thermometer in de deksel.
Ik heb hem uit 2015 en merk nu wel dat de bladen onderin beginnen op te krullen en het koolrooster slecht begint te raken. Maar gebruik hem dan ook het hele jaar door. In de zomer wel iets vaker dan in de winter natuurlijk. En wil de eigenlijk meer kunnen roken als ik van dat soort bovenstaande sessies doe. En ook handig: 1 bbq voor het roken en 1 voor het grillen. Lekker decadent :D

Maargoed, dat ben ik.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_210454822
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2023 16:53 schreef Scorpie het volgende:
Er wordt hier veel te weinig gepost.
Nu aan de rotisserie, hele kip. Zo simpel maar o zo lekker.

[ link | afbeelding ]
Kip pakt ook zo lekker snel die 'vuursmaak' op.
Stop er soms van die piepkuikens op. Die 1 persoonskippetjes. Gruwelijk goed.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_210454862
Inmiddels staat de Weber hier al een paar weken te pronken en ik ben er supertevreden over! Heerlijke smaak, makkelijk aan te steken en schoon te maken. Helemaal top. Die gaat nog veel gebruikt worden de komende weken.
pi_210456416
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2023 11:54 schreef bloodymary1 het volgende:
Inmiddels staat de Weber hier al een paar weken te pronken en ik ben er supertevreden over! Heerlijke smaak, makkelijk aan te steken en schoon te maken. Helemaal top. Die gaat nog veel gebruikt worden de komende weken.
Ook dat ja. Die dingen zijn echt supermakkelijk in gebruik.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_210784923
Wat zijn de tips and tricks voor pizza van de kamado? Ik heb een pizzasteen, maar alle pogingen die ik tot nu toe gedaan heb zijn uitgelopen op een fiasco. Toegegeven, dat was wel aan het begin van mijn kamado en dus nog niet veel ervaring, maar daarom daarna ook nooit meer een poging durven doen.
Uitvinder van de biersmiley.
  vrijdag 29 september 2023 @ 09:40:49 #279
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_210785233
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2023 08:43 schreef dimmak het volgende:
Wat zijn de tips and tricks voor pizza van de kamado? Ik heb een pizzasteen, maar alle pogingen die ik tot nu toe gedaan heb zijn uitgelopen op een fiasco. Toegegeven, dat was wel aan het begin van mijn kamado en dus nog niet veel ervaring, maar daarom daarna ook nooit meer een poging durven doen.
Verbrande bodems?

Dikke steen gebruiken en goed heet stoken. Indirect garen.

Bij mij gaat het ook niet altijd goed hoor.

Maar pizza's van de bbq zijn echt zóveel lekkerder :9~
pi_210785258
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2023 08:43 schreef dimmak het volgende:
Wat zijn de tips and tricks voor pizza van de kamado? Ik heb een pizzasteen, maar alle pogingen die ik tot nu toe gedaan heb zijn uitgelopen op een fiasco. Toegegeven, dat was wel aan het begin van mijn kamado en dus nog niet veel ervaring, maar daarom daarna ook nooit meer een poging durven doen.
Steen zo hoog mogelijk krijgen, roteren van de pizza, zorgen dat hij goed van je schep af kan glijden.

Had je nog andere problemen ?
pi_210785490
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 september 2023 09:40 schreef Mubassie het volgende:

[..]
Verbrande bodems?

Dikke steen gebruiken en goed heet stoken. Indirect garen.

Bij mij gaat het ook niet altijd goed hoor.

Maar pizza's van de bbq zijn echt zóveel lekkerder :9~
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2023 09:44 schreef Scorpie het volgende:

[..]
Steen zo hoog mogelijk krijgen, roteren van de pizza, zorgen dat hij goed van je schep af kan glijden.

Had je nog andere problemen ?
Hmm. Is het dan slim om onder mijn pizzasteen ook nog een hitteschild te gebruiken? Sowieso is een schep nog wel even handig om te hebben, want daar liep ik ook mee te kloten. Voor de rest vaak verbrand, of juist vastgeplakte bodem.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_210785628
De steen moet sowieso hoger liggen dan de rand van je ketel, anders kan je er nooit goed bij met een schep.
Eigenlijk heb je 2 dingen nodig, een houten schietplankje, kan een simpel plaatje triplex zijn, waarop je de pizza belegt en mee op de BBQ legt. En een rvs schep voor het draaien.

idd een hitteschild eronder, ook in mijn ervaring wordt de steen waarop de pizza ligt anders te heet. Je hebt dan na 2 minuten al een voldoende krokant gebakken bodem, maar je toppings zijn nog niet gaar.
Je kunt als je steen structureel te heet is m ook even tijdelijk afkoelen met een natte theedoek, vlak voor de pizza erop gaat!

Om kleven of niet goed loskrijgen van de bodem te voorkomen altijd wat griesmeel (semolina ipv gewone bloem) gebruiken, al direct tijdens het beleggen op de schietplank. Wel na elke bakbeurt van de steen vegen, anders wordt het donkerbruin en bitter.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_210786481
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2023 10:14 schreef dimmak het volgende:

[..]
[..]
Hmm. Is het dan slim om onder mijn pizzasteen ook nog een hitteschild te gebruiken? Sowieso is een schep nog wel even handig om te hebben, want daar liep ik ook mee te kloten. Voor de rest vaak verbrand, of juist vastgeplakte bodem.
Vastgeplakte bodem kan ook zijn dat je hem te zwaar belegd hebt en je deeg te dun is in het midden.

Duurde bij mij ook 6 maanden voordat ik fatsoenlijk pizza’s kon bakken.

Ik ben trouwens afgestapt van het bakken van pizza’s in de Kamado - heb een Roccbox gekocht. Dan krijg je de hitte veel meer van boven en daardoor de problemen die jij schetst, niet.
  vrijdag 29 september 2023 @ 18:33:33 #284
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_210789247
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2023 12:19 schreef Scorpie het volgende:

[..]
Vastgeplakte bodem kan ook zijn dat je hem te zwaar belegd hebt en je deeg te dun is in het midden.

Duurde bij mij ook 6 maanden voordat ik fatsoenlijk pizza’s kon bakken.

Ik ben trouwens afgestapt van het bakken van pizza’s in de Kamado - heb een Roccbox gekocht. Dan krijg je de hitte veel meer van boven en daardoor de problemen die jij schetst, niet.
Gaaf ding! Slurpen die veel gas?
pi_210790633
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 september 2023 18:33 schreef Mubassie het volgende:

[..]
Gaaf ding! Slurpen die veel gas?
Valt hartstikke mee, heb nu 4 sessies gedaan van 1 a 1.5 uur per keer, en ben met een 6kg tank nog niet eens op de helft.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 29-09-2023 21:16:30 ]
  vrijdag 29 september 2023 @ 21:09:38 #286
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_210790664
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2023 21:05 schreef Scorpie het volgende:

[..]
Valt hartstikke mee, heb nu 4 sessies gedaan van 1.5 uur per keer, en ben met een 6kg tank nog niet eens op de helft.
1.5 uur per keer? Hoeveel pizza's maak je dan :)
pi_210790714
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 september 2023 21:09 schreef Mubassie het volgende:

[..]
1.5 uur per keer? Hoeveel pizza's maak je dan :)
Half uur opwarmen, dan uur lang bakken. Steen tussendoor weer op laten warmen en de volgende beleggen - dus ik doe er ongeveer 7 a 8 in dat uur.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 29-09-2023 21:17:55 ]
  vrijdag 29 september 2023 @ 21:28:22 #288
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_210790791
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 september 2023 21:17 schreef Scorpie het volgende:

[..]
Half uur opwarmen, dan uur lang bakken. Steen tussendoor weer op laten warmen en de volgende beleggen - dus ik doe er ongeveer 7 a 8 in dat uur.
Dankje, vind het gave dingen maar wel prijzig. Maar wel erg leuk om te doen.
pi_210790874
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 september 2023 21:28 schreef Mubassie het volgende:

[..]
Dankje, vind het gave dingen maar wel prijzig. Maar wel erg leuk om te doen.
Je kan ook voor de OONI 12 gaan, die is iets kleiner maar kost een stuk minder:

https://stovrr.nl/product/ooni-koda-12-pizza-package-37mbar

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 29-09-2023 21:42:25 ]
pi_210794251
Ik heb net weer bij Beef Exclusief besteld. Ik BBQ meer in het najaar merk ik, in de zomer sja... ik weet niet. Toch wat minder. Nou zijn wij ook maar met 2 en staat deze al sowieso te weinig aan, kleine eters en slechts 2 man. Zodra het binnen is maak ik weer de "echte" chili uit het texmex kookboek, blijft een goed recept. Alleen dan nu met varkenswangen. En een hoop chili's. Geen bonen, geen mais, niks. Vlees en veel chili's en bier en bouilion.
  zaterdag 30 september 2023 @ 14:18:16 #291
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_210795004
Ik ga morgen weer een longhaas bereiden, machtig stukje (onbekend) vlees _O_
pi_210811356
Mijn pizza avontuur is weer mislukt. Zaterdag het deeg gemaakt, achteraf nog net te nat en dat is ook waarom het fout is gegaan. Gister vol goede moed de kamado schoongemaakt, en op temperatuur gebracht (deflector dmv mijn divide and conquer systeem en daarnaast ook nog een oude deflector onder de pizzasteen). Toppings gemaakt, eigen pizzasaus, perfect. Toen ik de pizza echter wilde klaarmaken kreeg ik het deeg met geen mogelijkheid in de goede vorm en bleef het overal aan plakken. Extra bloem er doorheen proberen te kneden maar uiteindelijk alles verneukt. Toen maar pita boordjes uit de diepvries gepakt en die belegd met de toppings. Uiteindelijk toch nog lekker gegeten. Volgende keer beter. De pizza blijft mijn nemesis.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_210811378
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2023 09:40 schreef dimmak het volgende:
Mijn pizza avontuur is weer mislukt. Zaterdag het deeg gemaakt, achteraf nog net te nat en dat is ook waarom het fout is gegaan. Gister vol goede moed de kamado schoongemaakt, en op temperatuur gebracht (deflector dmv mijn divide and conquer systeem en daarnaast ook nog een oude deflector onder de pizzasteen). Toppings gemaakt, eigen pizzasaus, perfect. Toen ik de pizza echter wilde klaarmaken kreeg ik het deeg met geen mogelijkheid in de goede vorm en bleef het overal aan plakken. Extra bloem er doorheen proberen te kneden maar uiteindelijk alles verneukt. Toen maar pita boordjes uit de diepvries gepakt en die belegd met de toppings. Uiteindelijk toch nog lekker gegeten. Volgende keer beter. De pizza blijft mijn nemesis.
Je mag echt veel bloem gebruiken bij het maken van je pizza, welk recept voor deeg had je gevolgd ?
pi_210811387
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2023 09:43 schreef Scorpie het volgende:

[..]
Je mag echt veel bloem gebruiken bij het maken van je pizza, welk recept voor deeg had je gevolgd ?
500gr bloem 00
300ml water
2 eetlepels olijfolie
10gr zout
3gr instant gist

Zo uit mijn hoofd. Zaterdag ging het met kneden goed. Het bleef niet aan mijn handen plakken, dus ik dacht dit zit wel goed. Gister was het echter een bende. :')
Uitvinder van de biersmiley.
pi_210811443
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2023 09:45 schreef dimmak het volgende:

[..]
500gr bloem 00
300ml water
2 eetlepels olijfolie
10gr zout
3gr instant gist

Zo uit mijn hoofd. Zaterdag ging het met kneden goed. Het bleef niet aan mijn handen plakken, dus ik dacht dit zit wel goed. Gister was het echter een bende. :')
Je weegt het wel goed af? Want dit is een 60% hydratie recept en dat zou niet moeten plakken.
Heb je wel bloem gebruikt bij het laten rijzen, en het opbollen? Heb je een schraper? Was je werkblad goed gebloemd?

Ik volg over het algemeen deze werkwijze, zie hoeveel bloem hij gebruikt tijdens het voorbereiden:


Zijn recept is wat uitgebreider, maar let vooral op de techniek en zijn hulpmiddelen.
pi_210811685
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2023 09:53 schreef Scorpie het volgende:

[..]
Je weegt het wel goed af? Want dit is een 60% hydratie recept en dat zou niet moeten plakken.
Heb je wel bloem gebruikt bij het laten rijzen, en het opbollen? Heb je een schraper? Was je werkblad goed gebloemd?

Ik volg over het algemeen deze werkwijze, zie hoeveel bloem hij gebruikt tijdens het voorbereiden:


Zijn recept is wat uitgebreider, maar let vooral op de techniek en zijn hulpmiddelen.
Ik heb een pak van 500gr gebruikt en dat niet afgewogen. Dus het kan zijn dat de fabrikant heeft zitten sjoemelen. :P Ik ga dat filmpje later eens bekijken.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_210811866
Bij pizzadeeg is je gewichten afwegen heel belangrijk, om consistente kwaliteit te krijgen.
  maandag 2 oktober 2023 @ 13:01:04 #298
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_210813093
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2023 11:58 schreef michiel_merk het volgende:
[ afbeelding ]

Gister de Weber omgetoverd tot pizza oven, ging best prima voor de eerste keer.
Hier krijg ik wel warme gevoelens bij :@
pi_211089782
Net een stuk procureur uit de vriezer gehaald, gaat morgenavond op de bbq.
Ik ben van plan hem dit keer niet in te pakken, ben benieuwd hoe dit uitpakt en hoelang het gaat duren.
pi_211090155
quote:
0s.gif Op donderdag 26 oktober 2023 16:13 schreef VaderVanJezus het volgende:
Net een stuk procureur uit de vriezer gehaald, gaat morgenavond op de bbq.
Ik ben van plan hem dit keer niet in te pakken, ben benieuwd hoe dit uitpakt en hoelang het gaat duren.
Die krijg je toch nooit op tijd ontdooit?
Kids are like farts in that way. They never seem to bother the owner as much as they bother everyone else.
pi_211090188
quote:
0s.gif Op donderdag 26 oktober 2023 16:55 schreef Bzzzzt het volgende:

[..]
Die krijg je toch nooit op tijd ontdooit?
In lauw water zetten kan hij prima ontdooien.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')