Oud Gastelquote:Op zaterdag 21 mei 2022 15:14 schreef Marsenal het volgende:
Ik ken het alleen maar omdat er op de route Zeeland-Utrecht ergens halverwege een McDrive zit waar ik wel eens kom, en dan rijd je langs een reclamebord van de Beren. Dichterbij nooit gekomen.
Wel leuk dat het NRC een vreetschuur recenseert
Nou hoeft niet alles culinair hoogstaand te zijn natuurlijk. Soms is het ook prima om tijdens een dagje weg even lekker een bord patat met een schnitzel te eten, en die was in elk geval prima te doenquote:Op zaterdag 21 mei 2022 15:22 schreef Erasmus het volgende:
Kwam er alleen als student toen ze op bepaalde dagen onbeperkt kipsaté hadden. Werd ook een hoop (smerig) bier getankt.
Als het zou verdwijnen zou niemand het missen, want het is daar gewoon bagger. Niets culinairs aan. Net als de Happy Italy en zulke troep.
Genoeg plekken waar je niet de hoofdprijs betaalt voor bagger.quote:Op zaterdag 21 mei 2022 15:30 schreef heywoodu het volgende:
[..]
Nou hoeft niet alles culinair hoogstaand te zijn natuurlijk. Soms is het ook prima om tijdens een dagje weg even lekker een bord patat met een schnitzel te eten, en die was in elk geval prima te doen
Klinkt als een episode uit een reeks van Gordon Ramsay. Daar gebeurde dat ook wel zo iets. De frituur zou het wel desinfecteren zei die gastquote:Op zaterdag 21 mei 2022 15:39 schreef Erasmus het volgende:
Heb weleens meegemaakt in een zaak die ook zeer populair is á la De Beren, dat ze gewoon vlees die op de grond gevallen is gewoon van de grond oprapen, even gauw onder de lauwe kraan houden en het gewoon weer in de pan flikkeren. Want de baas zou al boos zijn over de hoge inkoopwaarde van zijn ingrediënten.
Het ergste is: de horrors die je in de serie van Gordon Ramsay ziet is niet eigenlijk helemaal niet zo ver weg van de realiteit in de Nederlandse horeca. Of er schort iets aan de NVWA-inspecties, geen idee waarom dat zo makkelijk kan gaan in de Nederlandse horeca.quote:Op zaterdag 21 mei 2022 15:40 schreef Gunner het volgende:
[..]
Klinkt als een episode uit een reeks van Gordon Ramsay. Daar gebeurde dat ook wel zo iets. De frituur zou het wel desinfecteren zei die gast
Ramsey's restaurants schijnen ook niet zo heel goed te zijn. Als ik het zo op TV zie, is ie vooral een goede bedrijfsleider. Maar ik vind zijn kookkunsten nou niet zo indrukwekkend. Wat ie wel altijd goed doet, is de kaart inkorten en met verse, lokale, produkten werken. Dan is het bijna altijd vanzelf al lekkerderder.quote:Op zaterdag 21 mei 2022 15:40 schreef Gunner het volgende:
[..]
Klinkt als een episode uit een reeks van Gordon Ramsay. Daar gebeurde dat ook wel zo iets. De frituur zou het wel desinfecteren zei die gast
Begrijp niet wat hier mis mee is. Vuil spoel je eraf en na bereiding zijn eventuele bacteriën gewoon doodquote:Op zaterdag 21 mei 2022 15:39 schreef Erasmus het volgende:
Heb weleens meegemaakt in een zaak die ook zeer populair is á la De Beren, dat ze gewoon vlees die op de grond gevallen is gewoon van de grond oprapen, even gauw onder de lauwe kraan houden en het gewoon weer in de pan flikkeren. Want de baas zou al boos zijn over de hoge inkoopwaarde van zijn ingrediënten.
De classic burger met 15,50 euro?quote:Op zaterdag 21 mei 2022 15:54 schreef FlippingCoin het volgende:
Wel eens gegeten met wat maten na een middagje bierdrinken of zo, niks mis mee hoor... Wat verwacht je met die prijzen, iets hoogstaands?
Wat er mis mee is, is de haat jegens het vak van een kok.quote:Op zaterdag 21 mei 2022 15:52 schreef Mortaxx het volgende:
[..]
Begrijp niet wat hier mis mee is. Vuil spoel je eraf en na bereiding zijn eventuele bacteriën gewoon dood
Uh geen idee, voor een paar euro saté volgens mij.quote:Op zaterdag 21 mei 2022 15:57 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
De classic burger met 15,50 euro?
De prijzen zijn meer gepeperd dan het vlees volgens mijquote:Op zaterdag 21 mei 2022 15:57 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Uh geen idee, voor een paar euro saté volgens mij.
Vond het niet duur iig.
Perfect eten voor 34 euro? lolquote:Op zaterdag 21 mei 2022 15:59 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
De prijzen zijn meer gepeperd dan het vlees volgens mij
https://www.beren.nl/menu/diner
34 Euro voor een Ribeye, dan verwacht ik perfect eten.
Ja, die is echt helemaal primaquote:Op zaterdag 21 mei 2022 15:57 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
De classic burger met 15,50 euro?
In Eindhoven zat/zit So de Jus.quote:Op zaterdag 21 mei 2022 15:25 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Oud Gasstel vind ik een betere naam voor een restaurant.
Toen het nog Betty Beer ed heette was het prima prijs/kwaliteit. Toen ze er franchise 'De Beren' van gemaakt hebben is er op veel plekken wel iets mis gegaan. Op zich ook niet zo gek, ze schieten als paddenstoelen uit de grond en dan id het onmogelijk de kwaliteit goed te waarborgen.quote:Op zaterdag 21 mei 2022 15:11 schreef roos94 het volgende:
Ik ben in rotterdam opgegroeid en daar was het in mijn familie iig normaal om altijd naar de beren te gaan tijdens verjaardagen enzulks
Dit inderdaad ook ja.quote:Op zaterdag 21 mei 2022 16:08 schreef christmastsunami het volgende:
Iemands referentiekader speelt ook wel mee, lees ik hier. Het is maar wat je gewend bent, of mee opgegroeid bent.
Als je een Mora hamburger gemalen kippensepporator schijf ook lekker vind, dan is het smullen bij die beren.
Dit ja.quote:Op zaterdag 21 mei 2022 16:19 schreef 111210 het volgende:
De beren is niet slechter of beter dan het gros van alle eetcafe’s in nederland. Overal staat standaadd hamburger, spareribs en varkenshaas met friet en een bakje sla op het menu. Het komt allemaal van de groothandel en is overal even smakeloos en ongeïnspireerd.
Ook heb je overal personeel die geen enkele kennis van de menukaart heeft (moet je je personeel maar fatsoenlijk betalen ipv 16 jarige scholieren aannemen die na een half jaar weer vertrokken zijn)
Als je wat goeds wilt moet je toch echt wat meer neerleggen of gewoon op ervaringen van anderen afgaan.
Ditquote:Op zaterdag 21 mei 2022 16:08 schreef christmastsunami het volgende:
Iemands referentiekader speelt ook wel mee, lees ik hier. Het is maar wat je gewend bent, of mee opgegroeid bent.
Als je een Mora hamburger ook lekker vind, dan is het smullen bij die beren.
Dit inderdaad.quote:Op zaterdag 21 mei 2022 16:19 schreef 111210 het volgende:
De beren is niet slechter of beter dan het gros van alle eetcafe’s in nederland. Overal staat standaadd hamburger, spareribs en varkenshaas met friet en een bakje sla op het menu. Het komt allemaal van de groothandel en is overal even smakeloos en ongeïnspireerd.
Ook heb je overal personeel die geen enkele kennis van de menukaart heeft (moet je je personeel maar fatsoenlijk betalen ipv 16 jarige scholieren aannemen die na een half jaar weer vertrokken zijn)
Als je wat goeds wilt moet je toch echt wat meer neerleggen of gewoon op ervaringen van anderen afgaan.
[..]
Dit inderdaad ook ja.
Daarom is die film over het onstaan van McDonalds een goeie film. Die 2 broers die McDonalds opgericht hadden, waren eerst ook eerlijk bezig, met echt goed eten voor een goede prijs. Maar toen ze gingen uitbreiden konden ze ook niet die kwaliteit die mcDonalds in het begin was houden.quote:Op zaterdag 21 mei 2022 16:17 schreef timmmmm het volgende:
[..]
Toen het nog Betty Beer ed heette was het prima prijs/kwaliteit. Toen ze er franchise 'De Beren' van gemaakt hebben is er op veel plekken wel iets mis gegaan. Op zich ook niet zo gek, ze schieten als paddenstoelen uit de grond en dan id het onmogelijk de kwaliteit goed te waarborgen.
Op sommige, oudere, filialen is het nog prima
Je kan bij de Makro prima vis kopen, vlees is geen topkwaliteit, maar beter dan van veel slagers en zeker beter dan van de Supermarkt.quote:Op zaterdag 21 mei 2022 16:21 schreef Erasmus het volgende:
[..]
Dit inderdaad.
Alles van Makro, Sligro, Zegro, FOK!gro, weet ik het. Probeer jezelf maar te onderscheiden voor een “lage prijs”.
Rot toch op, joh.quote:Zoals mijn anders even welbespraakte als -gemanierde assistent zei: „Ik eet nog liever zand.”
Het is niet best maar een biefstuk van 3 ons wegflikkeren omdat deze 3 seconden op de grond heeft gelegen is ook niet best. Van mij mogen ze het schoonmaken en gebruiken, in Afrika gaan mensen kapot van de hongerquote:Op zaterdag 21 mei 2022 15:39 schreef Erasmus het volgende:
Heb weleens meegemaakt in een zaak die ook zeer populair is á la De Beren, dat ze gewoon vlees die op de grond gevallen is gewoon van de grond oprapen, even gauw onder de lauwe kraan houden en het gewoon weer in de pan flikkeren. Want de baas zou al boos zijn over de hoge inkoopwaarde van zijn ingrediënten.
Daarom ga ik ook nooit bij ketens eten.quote:Op zaterdag 21 mei 2022 16:17 schreef timmmmm het volgende:
[..]
Toen het nog Betty Beer ed heette was het prima prijs/kwaliteit. Toen ze er franchise 'De Beren' van gemaakt hebben is er op veel plekken wel iets mis gegaan. Op zich ook niet zo gek, ze schieten als paddenstoelen uit de grond en dan id het onmogelijk de kwaliteit goed te waarborgen.
Op sommige, oudere, filialen is het nog prima
Ik zou mijn vis beter bij Schmidt Zeevis in Rotterdam of Simonis in Scheveningen-Haven halen.quote:Op zaterdag 21 mei 2022 16:24 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Je kan bij de Makro prima vis kopen, vlees is geen topkwaliteit, maar beter dan van veel slagers en zeker beter dan van de Supermarkt.
Neemt niet weg dat de Makro (tenminste waar ik kom in Duiven) een uitstekende visafdeling heeftquote:Op zaterdag 21 mei 2022 16:26 schreef Erasmus het volgende:
[..]
Ik zou mijn vis beter bij Schmidt Zeevis in Rotterdam of Simonis in Scheveningen-Haven halen.
Prima, dan moet je daar eerlijk over zijn en desnoods korting op het gerecht geven. Of je geeft het anders aan je personeel. Maar je laat er een gast niet de volle pond voor betalen.quote:Op zaterdag 21 mei 2022 16:25 schreef Marsenal het volgende:
[..]
Het is niet best maar een biefstuk van 3 ons wegflikkeren omdat deze 3 seconden op de grond heeft gelegen is ook niet best. Van mij mogen ze het schoonmaken en gebruiken, in Afrika gaan mensen kapot van de honger
Het gaat om de manier van werken, als je zoiets toestaat, dan gaat het een keer fout en kan je de boel sluiten!quote:Op zaterdag 21 mei 2022 16:29 schreef Erasmus het volgende:
[..]
Prima, dan moet je daar eerlijk over zijn en desnoods korting op het gerecht geven. Of je geeft het anders aan je personeel. Maar je laat er een gast niet de volle pond voor betalen.
Gelukkig kan ik goed koken en als ik het beter zou doen is het een reden voor mij om er niet meer langs te komen.
Ik heb daar geen ervaring mee, maar gezien onze jaren in de horeca (ik las je post hierboven) geloof ik je gelijk.quote:Op zaterdag 21 mei 2022 16:28 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Neemt niet weg dat de Makro (tenminste waar ik kom in Duiven) een uitstekende visafdeling heeft
Ik ben het met je eens hoor. Maar als men koppig wil zijn moeten ze dat vooral doen. Leren ze vanzelf af als het al te laat is wanneer het fout gaat.quote:Op zaterdag 21 mei 2022 16:29 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
Het gaat om de manier van werken, als je zoiets toestaat, dan gaat het een keer fout en kan je de boel sluiten!
Dank!quote:Op zaterdag 21 mei 2022 16:30 schreef Erasmus het volgende:
[..]
Ik heb daar geen ervaring mee, maar gezien onze jaren in de horeca (ik las je post hierboven) geloof ik je gelijk.
In de tien jaar horeca heb ik de KVW vaak langs gehad, geloof gemiddeld iedere 6 maanden, en de enige keer dat er wat op te merken viel was één peuk onder de vaatwasser in de spoelkeuken toen het vreselijk druk was.quote:Op zaterdag 21 mei 2022 16:31 schreef Erasmus het volgende:
[..]
Ik ben het met je eens hoor. Maar als men koppig wil zijn moeten ze dat vooral doen. Leren ze vanzelf af als het al te laat is wanneer het fout gaat.
Ik zou het nooit en te nimmer toestaan in mijn zaak in ieder geval. Zoiets geef je niet aan een gast. Punt.
Gister was ik bij de islamitische slager en toen ik om wat shoarma vroeg, pakte ie het niet uit de bak. Maar liep uit zich zelf, zonder dat ik er om vroeg naar achter en maakte ff snel nieuwe kipshoarma voor me. Kennelijk was die bak in de vitrine nog van gisteren. En uit liefde voor het slagersvak, dacht ie waarschijnlijk, ik wil niemand vergiftigen, dus van mij krijgt de klant iets goeds.quote:Op zaterdag 21 mei 2022 16:31 schreef Erasmus het volgende:
[..]
Ik ben het met je eens hoor. Maar als men koppig wil zijn moeten ze dat vooral doen. Leren ze vanzelf af als het al te laat is wanneer het fout gaat.
Ik zou het nooit en te nimmer toestaan in mijn zaak in ieder geval. Zoiets geef je niet aan een gast. Punt.
En dat terwijl shoarma eigenlijk van lamsvlees zou moeten zijn.quote:Op zaterdag 21 mei 2022 16:39 schreef christmastsunami het volgende:
Gister was ik bij de islamitische slager en toen ik om wat shoarma vroeg, pakte ie het niet uit de bak. Maar liep uit zich zelf, zonder dat ik er om vroeg naar achter en maakte ff snel nieuwe kipshoarma voor me.
Nee? Centerparcs is toch een vakantiepark?quote:Op zaterdag 21 mei 2022 17:42 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
Niet echt behoefte aan
Beetje hetzelfde als CenterParcs, als je geen kinderen hebt heb je er niets te zoeken?
Dat was ook de tijd waar ik een keer of 2 bij de beren (toen nog met naam) was. Als afsluiting van een afdelingsuitje oid was het toen best acceptabel. Toen al niet iets waar je naar toe ging om eens lekker uit te eten maar zeker niet vies.quote:Op zaterdag 21 mei 2022 16:17 schreef timmmmm het volgende:
[..]
Toen het nog Betty Beer ed heette was het prima prijs/kwaliteit. Toen ze er franchise 'De Beren' van gemaakt hebben is er op veel plekken wel iets mis gegaan.
Zeker. Toen ik nog een arme student was, was de Connaisseur het summum van lekker. Zelfs ooit nog een date naar toe genomen. Toen ik er jaren later nog eens verzeild raakte bleek de menukaart nauwelijks veranderd maar mijn smaak des te meer. Amper te vreten vond ik het ineens.quote:Op zaterdag 21 mei 2022 16:08 schreef christmastsunami het volgende:
Iemands referentiekader speelt ook wel mee, lees ik hier. Het is maar wat je gewend bent, of mee opgegroeid bent.
Als je een Mora hamburger ook lekker vind, dan is het smullen bij die beren.
Je kunt veel zeggen van Joël Broekaert, maar niet dat hij een snob is.quote:Op zaterdag 21 mei 2022 17:53 schreef bijdehand het volgende:
Die review is wel geschreven door een snob zeg, de tering.
flikker op met je snob gehalte. Het kost alleen maar wat moeite en liefde voor het vak uit dezelfde ingredienten een godenmaal te maken.quote:Op zaterdag 21 mei 2022 20:30 schreef Mexicanobakker het volgende:
Het snobgehalte is weer hoog. Je vindt tegenwoordig nergens meer een plate voor onder de 15 in een beetje stad
Met zulke prijzen zullen ze het personeel ook wel beroerd betalen, en als er iets demotiverend is voor het maken van een godenmaal, is het weten dat je werkgever noch de klant het waardeert.quote:Op zaterdag 21 mei 2022 20:53 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
flikker op met je snob gehalte. Het kost alleen maar wat moeite en liefde voor het vak uit dezelfde ingredienten een godenmaal te maken.
Het toppersoneel krijg je gewoon niet met die prijzen, ik zeg niet dat ze onderbetaald worden maar dan heb je simpelweg niet het meest geschoolde personeel. Dan moet je minimaal het dubbele betalen.quote:Op zaterdag 21 mei 2022 20:53 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
flikker op met je snob gehalte. Het kost alleen maar wat moeite en liefde voor het vak uit dezelfde ingredienten een godenmaal te maken.
Ik kan niet zeggen dat het goedkoop isquote:Op zaterdag 21 mei 2022 21:01 schreef Leandra het volgende:
[..]
Met zulke prijzen zullen ze het personeel ook wel beroerd betalen, en als er iets demotiverend is voor het maken van een godenmaal, is het weten dat je werkgever noch de klant het waardeert.
Ik schrik van de prijzen. Volgens mij zijn ze flink omhoog gegaan?quote:Op zaterdag 21 mei 2022 21:08 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ik kan niet zeggen dat het goedkoop is
https://www.beren.nl/menu/diner
Maar de het is een generiek probleem in de horeca dat het geen fijne sector is om je vak van te maken en zoals je hier kan lezen komen veel zaken weg met matig eten serveren.
Goed eten hoeft helemaal niet zo duur te zijn, dat bewijzen genoeg anderen. Goed personeel betaal je idd meer, maar een goede kelner of kok maakt zichzelf betaald omdat ie effectiever werkt.quote:Op zaterdag 21 mei 2022 21:06 schreef Mexicanobakker het volgende:
[..]
Het toppersoneel krijg je gewoon niet met die prijzen, ik zeg niet dat ze onderbetaald worden maar dan heb je simpelweg niet het meest geschoolde personeel. Dan moet je minimaal het dubbele betalen.
Dusja, gewoon snobgehalte, niet iedereen heeft de ruimte om met 2 voor 100 euro steeds uit eten te gaan.
Uit eten is sowieso ´duur´quote:Op zaterdag 21 mei 2022 21:11 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Goed eten hoeft helemaal niet zo duur te zijn, dat bewijzen genoeg anderen. Goed personeel betaal je idd meer, maar een goede kelner of kok maakt zichzelf betaald omdat ie effectiever werkt.
En bovendien, heb je de prijzen bekeken bij de Beren? Alles andere als goedkoop
Hahaha een tournedos (biefstuk) van 200 gram voor ¤32 in deze vullestent.quote:Op zaterdag 21 mei 2022 21:08 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ik kan niet zeggen dat het goedkoop is
https://www.beren.nl/menu/diner
Maar de het is een generiek probleem in de horeca dat het geen fijne sector is om je vak van te maken en zoals je hier kan lezen komen veel zaken weg met matig eten serveren.
Dit is gewoon standaard, vriend. Denk maar niet dat die 'nasi' van de 'chinees' niet deels van iemands bord komt.quote:Op zaterdag 21 mei 2022 15:39 schreef Erasmus het volgende:
Heb weleens meegemaakt in een zaak die ook zeer populair is á la De Beren, dat ze gewoon vlees die op de grond gevallen is gewoon van de grond oprapen, even gauw onder de lauwe kraan houden en het gewoon weer in de pan flikkeren. Want de baas zou al boos zijn over de hoge inkoopwaarde van zijn ingrediënten.
Inderdaad. Daarnaast ga ik 10x liever iets minder vaak uiteten, zodat we in een duurdere tent kunnen eten waar je voor de service/kwaliteit betaald.quote:Op zaterdag 21 mei 2022 21:11 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Goed eten hoeft helemaal niet zo duur te zijn, dat bewijzen genoeg anderen. Goed personeel betaal je idd meer, maar een goede kelner of kok maakt zichzelf betaald omdat ie effectiever werkt.
En bovendien, heb je de prijzen bekeken bij de Beren? Alles andere als goedkoop
Naar mijn mening zijn dit soort restaurants alleen geschikt voor mensen met kinderen en voor groepen die snel klaar willen zijn. Precies dezelfde doelgroepen als de grote vakantieparken met subtropisch zwemparadijs.quote:Op zaterdag 21 mei 2022 18:17 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Nee? Centerparcs is toch een vakantiepark?
*betaaltquote:Op zondag 22 mei 2022 08:02 schreef June. het volgende:
[..]
Inderdaad. Daarnaast ga ik 10x liever iets minder vaak uiteten, zodat we in een duurdere tent kunnen eten waar je voor de service/kwaliteit betaald.
Eh oeps,ja. Had de zin aangepast maar de spelling nietquote:Op zondag 22 mei 2022 08:07 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
*betaalt
Maar ik heb dat ook. Vaak ook met biefstuk. Liever wat kwaliteit voor de dubbele prijs dan bij AH en af en toe eentje die smakelijk is dan überhaupt AH biefstuk.
Mijn zin klopt ook niet. Wou eigenlijk wat anders schrijven maar vergat t. Het staat er nu kut maar je begrijpt t wel dus ga t niet helemaal veranderen.quote:Op zondag 22 mei 2022 08:09 schreef June. het volgende:
[..]
Eh oeps,ja. Had de zin aangepast maar de spelling niet
En jij wilt mensen corrigeren in hun taalgebruik?quote:Op zondag 22 mei 2022 08:15 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
Mijn zin klopt ook niet. Wou eigenlijk wat anders schrijven maar vergat t. Het staat er nu kut maar je begrijpt t wel dus ga t niet helemaal veranderen.
Ik verwacht voor die prijzen toch echt fatsoenlijk eten ipv opgewarmd spul van de groothandel, ik vind hun prijzen zeker niet redelijkquote:Op zondag 22 mei 2022 10:06 schreef IkeDubaku99 het volgende:
de Beren zou niet mijn eerste keus zijn als ik uit eten zou gaan. Maar als je snel veel eten wil hebben tegen een redelijke prijs, dan zit je bij de Beren wel redelijk goed. Er zijn slechtere zaken dan de Beren, maar er zijn ook veel betere zaken dan de Beren.
Tot ik de kaart en prijzen zag. Ze hanteren niet eetcafé prijzen.quote:Op zondag 22 mei 2022 10:08 schreef Duiveltja het volgende:
Wat een kutkrant is de NRC.
Dus je gaat naar iets waarvan je weet wat het is en dan publiceer je daar een stuk over. Open deur journalisme..
En toch zit het vol met paupers en vullen ze hun zakken.quote:Op zondag 22 mei 2022 10:28 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Tot ik de kaart en prijzen zag. Ze hanteren niet eetcafé prijzen.
Ben jij een pauper of een proleet?quote:Op zondag 22 mei 2022 10:36 schreef HeatWave het volgende:
Apart .
Er zit er bij mij in de buurt sinds een jaar ofzo ook 1. Was er nog nooit geweest tot afgelopen woensdag en dan lees je nu dit .
Ik heb er alleen gelunched, hadden een club sandwich en een carpaccio sandwich. Het was eigenlijk allebei gewoon prima. Zag er goed uit, leek allemaal vers, smaakte prima.
Maar het is idd niet goedkoop, incl 2 espresso, 2 biertjes en fooi was het 45 euro. Was eigenlijk wel van plan om er nog een keer heen te gaan .
Geen idee, ben jij een mongool of gewoon geestelijk beperkt als je zo'n vraag stelt als iemand vertelt wel eens ergens gegeten te hebben?quote:
Ik lees hier dat paupers en proleten er eten. Vandaar de vraag. Gezien je antwoord, pauper.quote:Op zondag 22 mei 2022 10:41 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Geen idee, ben jij een mongool of gewoon geestelijk beperkt als je zo'n vraag stelt als iemand vertelt wel eens ergens gegeten te hebben?
Wat een kneusje ben jij zeg .quote:Op zondag 22 mei 2022 10:49 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Ik lees hier dat paupers en proleten er eten. Vandaar de vraag. Gezien je antwoord, pauper.
Jij bent de kneus. Uiteraard vind ik het belachelijk dat anderen die kwalificaties geven aan mensen die daar eten. Ik wilde laten zien door die vraag te stellen hoe stom het was. Dat jij je meteen zo aangevallen voelt, is ook typisch en doet mij bijna de pauper/ proleet roepers geloven.quote:Op zondag 22 mei 2022 10:51 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Wat een kneusje ben jij zeg .
Het is gewoon een eettent, een van de velen in de buurt en ze hebben een terras. Dus omdat iemand trek heeft en daar gaat zitten is ie meteen een pauper of proleet.
En je geeft toe je mening te baseren op wat je hier hebt gelezen. Dan ben je wel een amoebe met hersenbeschadiging hoor .
Nee. Je moet je eens afvragen, zou ik die vraag IRL ook zo gesteld hebben?quote:Op zondag 22 mei 2022 10:54 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Jij bent de kneus. Uiteraard vind ik het belachelijk dat anderen die kwalificaties geven aan mensen die daar eten. Ik wilde laten zien door die vraag te stellen hoe stom het was. Dat jij je meteen zo aangevallen voelt, is ook typisch en doet mij bijna de pauper/ proleet roepers geloven.
Duidelijker was geweest: duiveltje zegt dat er alleen maar paupers en proleten eten. Tot welke groep hoor jij?quote:Op zondag 22 mei 2022 10:57 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Nee. Je moet je eens afvragen, zou ik die vraag IRL ook zo gesteld hebben?
Ik post een hele normale post, een soort mini recensie. In geen enkel normaal scenario zou jouw vraag sociaal geaccepteerd zijn.
Dus kijk eens in de spiegel voor je nog een keer mans probeert over te komen.
Dan had je dat moeten zeggen. Nu reageer je totaal idioot op een volkomen normale post. En dan wil je alsnog de schuld bij mij leggen. En daar ging het mis.quote:Op zondag 22 mei 2022 11:00 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Duidelijker was geweest: duiveltje zegt dat er alleen maar paupers en proleten eten. Tot welke groep hoor jij?
In het echt in een groep zou ik de vraag ook stellen omdat het doel en intentie was, laten zien hoe belachelijk die opmerking was.
Ik was in de veronderstelling dat je duiveltje zijn post ook had gelezen. Het staat allemaal onder elkaar. Jammer dat het niet duidelijk was.quote:Op zondag 22 mei 2022 11:01 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Dan had je dat moeten zeggen. Nu reageer je totaal idioot op een volkomen normale post. En dan wil je alsnog de schuld bij mij leggen. En daar ging het mis.
Je hebt gelijk. Ik geloofde je nietquote:Op zondag 22 mei 2022 10:34 schreef Duiveltja het volgende:
[..]
En toch zit het vol met paupers en vullen ze hun zakken.
Het is een tent voor proleten die niet beter weten. Dat is het concept en daar cashen ze op in. Prima business model toch? Het werkt.
Ik heb 8 jaar in de horeca gewerkt dus dat belerende toontje mag je voor je houden pik.quote:Op zondag 22 mei 2022 07:43 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
Dit is gewoon standaard, vriend. Denk maar niet dat die 'nasi' van de 'chinees' niet deels van iemands bord komt.
Aannames, er zijn hele keizerrijken aan ten onder gegaan.quote:Op zondag 22 mei 2022 11:02 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Ik was in de veronderstelling dat je duiveltje zijn post ook had gelezen. Het staat allemaal onder elkaar. Jammer dat het niet duidelijk was.
Ik reageerde in de geest van het gesprek.
Eten op cruise schepen lijkt mij juist het goedkoopste all you can eat all inclusive voer wat je kunt krijgen.quote:Op zaterdag 21 mei 2022 16:20 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Dit
Heb 10 jaar in de horeca gewerkt en op cruise schepen, ben zeer kritisch op eten. Ik verwacht dat het minstens zo goed is dan wanneer ik het zelf maak.
Jij hebt een hele dikke duim of kan je dit bewijzen?quote:Op zondag 22 mei 2022 07:43 schreef FlauwKapsel het volgende:
Denk maar niet dat die 'nasi' van de 'chinees' niet deels van iemands bord komt.
Je hebt cruiseschepen en cruiseschepen, massa hotels op zee en Boutique.quote:Op zondag 22 mei 2022 11:12 schreef borbit het volgende:
[..]
Eten op cruise schepen lijkt mij juist het goedkoopste all you can eat all inclusive voer wat je kunt krijgen.
Ja inderdaad, massa is kassa. De Beren zou dus best een goed concept zijn op een cruiseschip zeg je.quote:Op zondag 22 mei 2022 11:57 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Je hebt cruiseschepen en cruiseschepen, massa hotels op zee en Boutique.
Enig idee wat ik bedoel met boutique?quote:Op zondag 22 mei 2022 12:36 schreef borbit het volgende:
[..]
Ja inderdaad, massa is kassa. De Beren zou dus best een goed concept zijn op een cruiseschip zeg je.
Ja gewoon zo'n keuken waar je lekker snel veel kipsatetjes naar buiten kan gooien. Beetje als de beren maar dan eigen merk van de cruiseschepenuitbaatorganizatie zou ik denken. Lijkt mij ergens ook wel leuk om op zoiets te werken. Maar ik kan niet koken en niet zwemmen dus zo'n goed idee is dat voor mij niet .quote:Op zondag 22 mei 2022 12:45 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Enig idee wat ik bedoel met boutique?
Ik heb ooit eens een reis om zuid Amerika gedaan op een cruiseschip van Oceania, een luxe reis. We hadden suites met de familie, en aten daardoor iedere dag in één van de zes of zeven a la carte restaurants. Ik vond het eten van prima kwaliteit.quote:Op zondag 22 mei 2022 11:57 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Je hebt cruiseschepen en cruiseschepen, massa hotels op zee en Boutique.
Ik denk dat Borbit de boot van Hoek van Holland naar Harwich met een Cruiseship verward. Op die boot zou een Beren-vestiging namelijk prima lopen.quote:Op zondag 22 mei 2022 12:45 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Enig idee wat ik bedoel met boutique?
Ik laat alleen een apostrof weg, expres; jij kunt serieus geen werkwoorden vervoegen.quote:Op zondag 22 mei 2022 09:59 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
En jij wilt mensen corrigeren in hun taalgebruik?
Nou ja, bewijzen... Nee maar je kunt t van me aannemen via gasten die in die restaurants gewerkt hebben.quote:Op zondag 22 mei 2022 11:49 schreef golfer het volgende:
[..]
Jij hebt een hele dikke duim of kan je dit bewijzen?
Chin. Ind. restaurant? Nee hè?quote:Op zondag 22 mei 2022 11:04 schreef Erasmus het volgende:
[..]
Ik heb 8 jaar in de horeca gewerkt dus dat belerende toontje mag je voor je houden pik.
Dikke duim dus.quote:Op zondag 22 mei 2022 13:26 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
Nou ja, bewijzen... Nee maar je kunt t van me aannemen via gasten die in die restaurants gewerkt hebben.
Dat heeft a) niks met restaurants in Nederland te maken en b) als je daar al in de horeca hebt gewerkt zal t t hogere segment zijn geweest omdat je geen Chinees spreekt.quote:
Je hoeft je dikke duim niet op mij te proberen, hoor. Ik weet wel beter.quote:Op zondag 22 mei 2022 13:31 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
Dat heeft a) niks met restaurants in Nederland te maken en b) als je daar al in de horeca hebt gewerkt zal t t hogere segment zijn geweest omdat je geen Chinees spreekt.
Dat mag jij denken. Zal mij aan m'n reet roesten. Let wel: er zijn nog steeds 1000 (ik gok maar wat) van die restaurants in Nederland en de een is de ander niet.quote:
Ik heb toch gelijk? Je hebt nooit in zo'n restaurant gewerkt en je kon dus niet in de keuken kijken. Hoezo weet je dan beter?quote:Op zondag 22 mei 2022 13:34 schreef Erasmus het volgende:
[..]
Je hoeft je dikke duim niet op mij te proberen, hoor. Ik weet wel beter.
Matige troll is matig.quote:Op zondag 22 mei 2022 13:36 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
Ik heb toch gelijk? Je hebt nooit in zo'n restaurant gewerkt en je kon dus niet in de keuken kijken. Hoezo weet je dan beter?
Nou,lijkt mij ook dat huur, en ingrediënten duur zijn in Nederland.quote:Op zondag 22 mei 2022 14:00 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
De prijzen in Nederlandse restaurants zijn overal te hoog, wat een gevolg is van de hoge personeelskosten, wat weer een gevolg is van de enorm hoge loonbelastig.
Daarom eet ik alleen in restaurants op vakanties in het buitenland, waar iedere willekeurig café of lunchroom al beter en goedkoper is dan De Beren.
Hele combinatie van inflatieketen en naweeën van coronabeleid en impact komen heel zichtbaar samen in de horeca. Torenhoge prijzen voor matige services tegenwoordigquote:Op zondag 22 mei 2022 14:00 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
De prijzen in Nederlandse restaurants zijn overal te hoog, wat een gevolg is van de hoge personeelskosten, wat weer een gevolg is van de enorm hoge loonbelastig.
Daarom eet ik alleen in restaurants op vakanties in het buitenland, waar iedere willekeurig café of lunchroom al beter en goedkoper is dan De Beren.
Inderdaad, dat alles speelt ook mee.quote:Op zondag 22 mei 2022 14:03 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Nou,lijkt mij ook dat huur, en ingrediënten duur zijn in Nederland.
Voor franchise moet je ook betalen. Vraag mij af hoeveel het kost om te Beren.quote:Op zondag 22 mei 2022 14:15 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
[..]
Inderdaad, dat alles speelt ook mee.
In ieder geval is de verhouding helemaal zoek. Ik wel best iemand betalen die voor mij mijn biefstuk bakt en daarna mijn bord afwast - prima.
Maar de ¤32 die De Beren vraagt voor een klein biefstukje van 200 gram is absurd.
Bij een goede slager betaal je ca. ¤10 voor een goede biefstuk van de haas van 200 gram.
Dat betekent dus dat De Beren ¤22 rekent voor het bakken en afwassen.
Welnu, dat bakken kan ik zelf béter en mijn bord en pan zet ik daarna in de vaatwasser.
Blijft over de gezelligheid van een restaurant. Deze is er bij De Beren niet.
Wat hogere prijzen zijn misschien niet zo vreemd maar je zou denken dat ze beter hun best doen toch? Bij kleinere porties ze wat groter maken, een gratis aperitiefje. Dat soort dingen. Het liefst ook goed personeel maar goed...quote:Op zondag 22 mei 2022 14:07 schreef Molo het volgende:
[..]
Hele combinatie van inflatieketen en naweeën van coronabeleid en impact komen heel zichtbaar samen in de horeca. Torenhoge prijzen voor matige services tegenwoordig
Bij de beren moet je bij sommige gerechten de saus er nog extra bij betalenquote:Op zondag 22 mei 2022 14:21 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
Wat hogere prijzen zijn misschien niet zo vreemd maar je zou denken dat ze beter hun best doen toch? Bij kleinere porties ze wat groter maken, een gratis aperitiefje. Dat soort dingen. Het liefst ook goed personeel maar goed...
Nee, ik trok de vergelijking dat Cruisschepen zijn als Hotels, je hebt de Gigagrote en je hebt Boutique hotels, zeer exclusieve kleine luxe hotels.quote:Op zondag 22 mei 2022 12:49 schreef borbit het volgende:
[..]
Ja gewoon zo'n keuken waar je lekker snel veel kipsatetjes naar buiten kan gooien. Beetje als de beren maar dan eigen merk van de cruiseschepenuitbaatorganizatie zou ik denken. Lijkt mij ergens ook wel leuk om op zoiets te werken. Maar ik kan niet koken en niet zwemmen dus zo'n goed idee is dat voor mij niet .
Jouw referentiekader is dat van een WC raampje lijkt mij, Klein en van matglas voorzienquote:Op zondag 22 mei 2022 07:43 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
Dit is gewoon standaard, vriend. Denk maar niet dat die 'nasi' van de 'chinees' niet deels van iemands bord komt.
En dan toch 50 filialen. Is de aantrekkingskracht de berenmutsen van de bezorgers ofzo? Er zijn toch zoveel restaurants die dezelfde shit verkopen voor een lagere prijs? En ik zat te geinen over de berenmuts maar dat imago is toch ook zwaar kinderachtig?quote:Op zondag 22 mei 2022 14:28 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Bij de beren moet je bij sommige gerechten de saus er nog extra bij betalen
Volgens mij zijn het bijna alleen maar studenten die daar werkzaam zijn, ook in de keuken. Je kan daar moeilijk een fantastisch stuk vlees van verwachten. Dat ze er wel de hoofdprijs voor willen hebben zegt veel over het bedrijf.
Wij zijn het niet zo vaak eens, maar hierin kan ik me wel vinden. Ik vind de prijsstelling voor bepaalde producten ook wel belachelijk daar. Als je voor 15 euro een bord wil is de kwaliteit wellicht nog acceptabel, voor 30 euro echter kun je ongetwijfeld beter een andere zaak zoeken.quote:Op zondag 22 mei 2022 14:15 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
[..]
Inderdaad, dat alles speelt ook mee.
In ieder geval is de verhouding helemaal zoek. Ik wel best iemand betalen die voor mij mijn biefstuk bakt en daarna mijn bord afwast - prima.
Maar de ¤32 die De Beren vraagt voor een klein biefstukje van 200 gram is absurd.
Bij een goede slager betaal je ca. ¤10 voor een goede biefstuk van de haas van 200 gram.
Dat betekent dus dat De Beren ¤22 rekent voor het bakken en afwassen.
Welnu, dat bakken kan ik zelf béter en mijn bord en pan zet ik daarna in de vaatwasser.
Blijft over de gezelligheid van een restaurant. Deze is er bij De Beren niet.
Ik heb echt geen idee wat de kracht van de Beren is. Misschien gevestigd op strategische plekken? De Beren die hier zitten zitten op slimme plekken. Eentje net de snelweg af en eentje bij de Kuip.quote:Op zondag 22 mei 2022 14:32 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
En dan toch 50 filialen. Is de aantrekkingskracht de berenmutsen van de bezorgers ofzo? Er zijn toch zoveel restaurants die dezelfde shit verkopen voor een lagere prijs? En ik zat te geinen over de berenmuts maar dat imago is toch ook zwaar kinderachtig?
Ze profileren zich qua imago als prima betaalbaar voor de gewone man met zijn gezin, die toch fancy wil eten. Hence de gerechtentitels.quote:Op zondag 22 mei 2022 14:35 schreef Mexicanobakker het volgende:
[..]
Wij zijn het niet zo vaak eens, maar hierin kan ik me wel vinden. Ik vind de prijsstelling voor bepaalde producten ook wel belachelijk daar. Als je voor 15 euro een bord wil is de kwaliteit wellicht nog acceptabel, voor 30 euro echter kun je ongetwijfeld beter een andere zaak zoeken.
Maar als je een "de Beren" zou openen op z'n cruiseschip. Is er dan wel ruimte voor de brommers?quote:Op zondag 22 mei 2022 14:30 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Nee, ik trok de vergelijking dat Cruisschepen zijn als Hotels, je hebt de Gigagrote en je hebt Boutique hotels, zeer exclusieve kleine luxe hotels.
Ik heb niet op die Carnival en hoe ze ook heten cruiseschepen gewerkt, daar ben ik te duur voor, ik heb op heb op de luxe uitvoering gewerkt, waar a la carte op hoog niveau werd gekookt.
Meneer heeft in een paar Nederlandse restaurants gewerkt en denkt dat ie weet hoe t er in andere restaurants aan toegaat.quote:Op zondag 22 mei 2022 14:32 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Jouw referentiekader is dat van een WC raampje lijkt mij, Klein en van matglas voorzien
quote:Op zondag 22 mei 2022 16:29 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
Meneer heeft in een paar Nederlandse restaurants gewerkt en denkt dat ie weet hoe t er in andere restaurants aan toegaat.
Dat is wat ik ook denk, dus. Tevens is dat 'beren-imago' zwaar kinderachtig.quote:Op zondag 22 mei 2022 14:35 schreef Mexicanobakker het volgende:
[..]
Wij zijn het niet zo vaak eens, maar hierin kan ik me wel vinden. Ik vind de prijsstelling voor bepaalde producten ook wel belachelijk daar. Als je voor 15 euro een bord wil is de kwaliteit wellicht nog acceptabel, voor 30 euro echter kun je ongetwijfeld beter een andere zaak zoeken.
Jouw gedrag hier is dat ookquote:Op zondag 22 mei 2022 16:31 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
Dat is wat ik ook denk, dus. Tevens is dat 'beren-imago' zwaar kinderachtig.
Ja gewoon een grote keten, snap de ophef niet zo goed; schijnbaar zijn ze te duur voor wat ze bieden, maar dat is bijna overal zo tegenwoordig.quote:Op zondag 22 mei 2022 14:41 schreef mschol het volgende:
dat is toch gewoon 1-in-het-dozijn snackbar tent?
Klopt, maar de Beren betaald geen 50 Euro de kilo voor hun ossehaas, eerder de helft.quote:Op zondag 22 mei 2022 17:10 schreef mcmlxiv het volgende:
Als een biefstuk inkoop 10 euro kost is 32 euro overigens weer niet zo’n vreemde prijs. Eenderde inkoop, eenderde personeel, eenderde bruto marge is al sinds jaar en dag een soort van standaard horeca formule.
Het eten is in Nederland aan de dure kant, maar om de restaurants in Nederland te mijden vind ik wel wat ver gaan.quote:Op zondag 22 mei 2022 14:00 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
De prijzen in Nederlandse restaurants zijn overal te hoog, wat een gevolg is van de hoge personeelskosten, wat weer een gevolg is van de enorm hoge loonbelastig.
Daarom eet ik alleen in restaurants op vakanties in het buitenland, waar iedere willekeurig café of lunchroom al beter en goedkoper is dan De Beren.
De NRC journalist is gewoon in meerdere vestigingen geweest tijdens zijn theater tournee door Nederland, en hij beschrijft wat hij daar beleefde en te eten kreeg. Dat schijft hij nota bene in het artikel zelf.quote:Op maandag 23 mei 2022 08:55 schreef Rode_Wijn het volgende:
Niet het hele topic doorgelezen, maar ben ik de enige die wat 'influencer' vibes krijgt bij deze nrc meneer? Ik bedoel, niet weten wat een sparerib is lijkt mij heul onwaarschijnlijk. Misschien wist de student niet wat een nrc journalist is en daar kan ik mij vanalles bij voorstellen. Misschien dat de nrc meneer daar niet zo goed tegen kon.
Dan nu naar De Beren. Franchise, tja wat wil je? Ik ben nog nooit een kwalitatief hoogwaardige franchise tegengekomen. Dus met welke verwachting ga je daar eten?
Nou, vertel!quote:Op maandag 23 mei 2022 09:12 schreef AToontje87 het volgende:
Ooit eens de fout gemaakt om bij de Beren in Tilburg te gaan eten. Daar zit de toko bij de Pathé, dus leek een goede optie om daar wat te gaan nuttigen vóór de film.
Nooit meer.
Heb dit soort rare vergelijkingen nooit begrepen.quote:Op zondag 22 mei 2022 17:27 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Voor een Cote de Boeuf van 600 gram vragen ze 55 Euro
Dus een kilo verkoopprijs van slordige 92 Euro
Iedereen met een Makropas kan die inkopen voor 20 Euro de Kilo, nu ben je de Beren en je koopt die dan bij de Hoerecaslager voor een paar euro de kilo minder in.
Ja. Maar wil het feit dat hij het opschrijft ook zeggen dat het klopt? Daar durf ik aan te twijfelen. Het is watquote:Op maandag 23 mei 2022 09:54 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
De NRC journalist is gewoon in meerdere vestigingen geweest tijdens zijn theater tournee door Nederland, en hij beschrijft wat hij daar beleefde en te eten kreeg. Dat schijft hij nota bene in het artikel zelf.
Het ging in de post als aanvulling op waar ik op reageerde dat het vrij standaard is in de Horeca waar het eten betreft, inkoop maal 3 is verkoopprijs. Wellicht even de draad lezen voor je zo reageertquote:Op maandag 23 mei 2022 10:24 schreef zarGon het volgende:
[..]
Heb dit soort rare vergelijkingen nooit begrepen.
Jaaa, als ik het zelf doe, ben ik zoooooveel goedkoper uit. Joh. Jij betaalt jezelf dan ook niet voor de tijd en moeite (en expertise)...
Ja, als ik pasta koop bij de AH, ben ik klaar voor 2 euro. Durft dat restaurant mij 15 euro te vragen...
Ooooh, ik koop risotto, champignon en boullion voor minder dan 5 euro. Vraagt dat restaurant 3 keer meer, en voor een kleinere portie ook nog.
JA HALLO, WAAROM BETAAL IK 3 EURO VOOR EEN GLAASJE COLA, THUIS HEB IK 6 GLAASJES VOOR 2 EURO, WAT IS DIT NOU.
(Al zijn sommige producten wel te hoog geprijsd, maar ging mij om de vergelijkingen tussen zelf koken en uit eten gaan.)
Kijk maar eerst even naar de prijzenquote:Op maandag 23 mei 2022 10:11 schreef Ronald het volgende:
Binnenkort opent de Beren in Enschede. Ik ben zelf nog nooit bij een filiaal geweest, maar het lijkt mij prima om er met mijn zoontje van 3 heen te gaan. Snel eten, met niet al te hoge verwachtingen.
Het ziet er niet goedkoop uit inderdaad, maar alle horeca is duur momenteel. Ergens heb ik daar ook wel begrip voor als je de enorm gestegen prijzen van o.a. gas ziet.quote:Op maandag 23 mei 2022 10:35 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Kijk maar eerst even naar de prijzen
Jij kent Joël Broekaert duidelijk niet?quote:Op maandag 23 mei 2022 10:30 schreef Rode_Wijn het volgende:
Ja. Maar wil het feit dat hij het opschrijft ook zeggen dat het klopt? Daar durf ik aan te twijfelen. Het is wat
Ik zeg dat wat hij stelt niet automatisch waarheid is. Iemand die niet weet wat een spare rib is. Ik geloof dat nietquote:Op maandag 23 mei 2022 11:12 schreef golfer het volgende:
[..]
Jij kent Joël Broekaert duidelijk niet?
Die man is al jarenlang een erkend en bekend voedsel- en restaurant recensent en heeft ook meerdere TV-programma's over voedsel gepresenteerd.
Ik zie geen enkele aanleiding om zijn bevindingen in twijfel te trekken.
Jij blijkbaar wel? Waarop baseer je dat?
Ik ga er van uit dat Joël wel de waarheid schrijft.quote:Op maandag 23 mei 2022 11:19 schreef Rode_Wijn het volgende:
Ik zeg dat wat hij stelt niet automatisch waarheid is. Iemand die niet weet wat een spare rib is. Ik geloof dat niet
Je kan mij 100 filmpjes laten zien maar geen filmpje haalt mijn argument onderuitquote:Op maandag 23 mei 2022 11:20 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Denk dat Rode Wijn dit eerst eens moet kijken
https://www.npostart.nl/de-5-smaken-van-joel/KN_1694043
https://www.npostart.nl/de-smaak-van-joel/KN_1708778
Roepen dat je het niet gelooft is niet echt een argument.quote:Op maandag 23 mei 2022 11:21 schreef Rode_Wijn het volgende:
[..]
Je kan mij 100 filmpjes laten zien maar geen filmpje haalt mijn argument onderuit
Zeker. Dat is mijn punt. Een probleem zou ik het niet willen noemenquote:Op maandag 23 mei 2022 11:20 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik ga er van uit dat Joël wel de waarheid schrijft.
Jouw probleem dus dat jij iets niet geloofd.
Roepen dat je hem wel gelooft ook niet vind ik.quote:Op maandag 23 mei 2022 11:22 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Roepen dat je het niet gelooft is niet echt een argument.
Je gelooft van nature mensen gewoon niet?quote:Op maandag 23 mei 2022 11:25 schreef Rode_Wijn het volgende:
Zeker. Dat is mijn punt. Een probleem zou ik het niet willen noemen
Opzich wel. Maar die specifieke bewering vind ik gewoon ongeloofwaardig. Zat voorbeelden van 'gerenommeerde' mensen die later ook kletskoek bleken te verkopenquote:Op maandag 23 mei 2022 11:25 schreef golfer het volgende:
[..]
Je gelooft van nature mensen gewoon niet?
Ik heb Joël hoog zitten, die verkoopt geen kletskoekquote:Op maandag 23 mei 2022 11:27 schreef Rode_Wijn het volgende:
[..]
Opzich wel. Maar die specifieke bewering vind ik gewoon ongeloofwaardig. Zat voorbeelden van 'gerenommeerde' mensen die later ook kletskoek bleken te verkopen
Ik denk niet dat Joël zijn goede naam, die hij jarenlang heeft opgebouwd als journalist voor de NRC en Vrij Nederland te grabbel zou gaan gooien om iets onwaars te verkondigen. Daarvoor ken ik hem toch iets te goed.quote:Op maandag 23 mei 2022 11:27 schreef Rode_Wijn het volgende:
Opzich wel. Maar die specifieke bewering vind ik gewoon ongeloofwaardig. Zat voorbeelden van 'gerenommeerde' mensen die later ook kletskoek bleken te verkopen
Want een fanatismequote:Op maandag 23 mei 2022 11:30 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik denk niet dat Joël zijn goede naam, die hij jarenlang heeft opgebouwd als journalist voor de NRC en Vrij Nederland te grabbel zou gaan gooien om iets onwaars te verkondigen. Daarvoor ken ik hem toch iets te goed.
Maar goed, blijf jij lekker de ongelovige Thomas uithangen en te denken dat jij het beter weet.
Sow dit zijn nog eens onderbouwingenquote:Op maandag 23 mei 2022 11:28 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Ik heb Joël hoog zitten, die verkoopt geen kletskoek
Je zou maar eens realistisch kijken naar wat iemand stelt. In dit geval stelt de kennelijk grote Godheid Joël van de NRC dat iemand die in de Beren werkt, niet weet wat spareribs zijn.quote:Op maandag 23 mei 2022 11:35 schreef golfer het volgende:
We hebben een opvolger van Flauwkapsel als troll in dit topic?
Verder maar niet meer voeren.
Twijfel je nou stiekem aan de grootsheid van Joël Broekaert ?quote:Op maandag 23 mei 2022 11:55 schreef Gunner het volgende:
Heeft die recensent ook zelf wat kook-ervaring op enig niveau? bij culinaire recensenten krijg ik altijd het idee dat het zelf niet zulke succesvolle koks zijn.
Niet bewust maar het was wel een oprechte vraagquote:Op maandag 23 mei 2022 11:56 schreef Ronald het volgende:
[..]
Twijfel je nou stiekem aan de grootsheid van Joël Broekaert ?
Krijgen we die weer.quote:Op maandag 23 mei 2022 11:55 schreef Gunner het volgende:
Heeft die recensent ook zelf wat kook-ervaring op enig niveau? bij culinaire recensenten krijg ik altijd het idee dat het zelf niet zulke succesvolle koks zijn.
Hou eens op joh, je bent een beetje sneu bezig, ik ken je anders.quote:Op maandag 23 mei 2022 11:52 schreef Rode_Wijn het volgende:
[..]
Je zou maar eens realistisch kijken naar wat iemand stelt. In dit geval stelt de kennelijk grote Godheid Joël van de NRC dat iemand die in de Beren werkt, niet weet wat spareribs zijn.
Ongeloofwaardig, stel ik als miezerig forumusertje. Wellicht onterecht, wellicht niet.
Maar Joël schrijft al heel lang stukjes en maakt filmpjes dus alles wat hij zegt is toch wel waar! En zet u vraagtekens dan bent u een troll, beste Wijn.
Eh, oke.
Ik neem aan dat jij het artikel en de menukaart goed gelezen hebt? En Joël is in mijn ogen zowat de tegenpool van een snobquote:Op maandag 23 mei 2022 11:32 schreef 2dope het volgende:
"Tv-persoonlijkheid" klaagt op snobistische wijze dat het vlees bij tokkie-snackbarfranchise X niet je-van-het is. Jeetje.
Laat ik het zo zeggen, jaar of 3 geleden aten wij in een restaurantje in Zeeland, de jonge dame die ons bediende wist alles van de kaart, de gerechten, hoe ze bereid werden en wat er in zat, zonder in de keuken te hoeven navragen. Iets wat me verbaasde, dat komt niet vaak voor.quote:Op maandag 23 mei 2022 12:22 schreef Doedezemaar het volgende:
En dat de serverende persoon niet weet wat spare-ribs zijn verbaast mij niet, tijdje geleden kreeg ik in een restaurant mijn gerecht geserveerd met de tekst: en dat is gevulde aubergine…ik heb maar even gecorrigeerd en gezegd dat het courgette was, ze was oprecht verbaasd. En nee, dat was geen franchiseketen met opwarmspul van de groothandel
Kennen wij elkaar?quote:Op maandag 23 mei 2022 12:07 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Hou eens op joh, je bent een beetje sneu bezig, ik ken je anders.
Een aubergine met een courgette verwisselen klinkt voor mij eerder als een honest mistake. In elk geval anders dan gewoon niet weten wat spareribs zijn. Wat dus geclaimd wordt. Vind je dat niet een tikje onwaarschijnlijk?quote:Op maandag 23 mei 2022 12:22 schreef Doedezemaar het volgende:
En dat de serverende persoon niet weet wat spare-ribs zijn verbaast mij niet, tijdje geleden kreeg ik in een restaurant mijn gerecht geserveerd met de tekst: en dat is gevulde aubergine…ik heb maar even gecorrigeerd en gezegd dat het courgette was, ze was oprecht verbaasd. En nee, dat was geen franchiseketen met opwarmspul van de groothandel
wat raar dat men zo een probleem heeft personeel te vindenquote:Op maandag 23 mei 2022 13:42 schreef NoCigar het volgende:
Ik las elders naar aanleiding van dezelfde recensie onderstaand verhaal. Nu ik het herlees word ik weer kwaad, smerige uitbuiters dat het zijn.
'Dit is 15 jaar geleden en volgens mij werken dezelfde mensen er nog. Ik kan het me niet voorstellen, super lange shifts op arelaxte tijden ook - maar blijkbaar vinden ze het leuk!
Wat ik ook leip vond is hoe fucking gierig die tent was. Als je dagshift had en daar moest avondeten moest je een half uur uitklokken en 4,50 betalen voor je eten. Lijkt niet veel maar omdat het voltallige personeel op minimumjeugdloon zat was het meer dan een uurloon pp!
Ik kan me ook nog een dag training herinneren waarvoor we vanuit regio Utrecht naar Rotterdam moesten komen. Met eigen vervoer, op zaterdag, brandstof werd niet vergoed en training werd niet betaald. Tijdens de training allemaal gelul over hoe de gasten niet voor het eten kwamen maar voor 'de ervaring'. Training was 1700 af, eerste shifts begonnen om 1800 dus als je een shift had moest je terugracen naar Utrecht (zonder avondeten) omdat je anders te laat was en te laat inklokken = die avond geen fooi.
Laatste leuke was een ontbijtmeeting op zaterdag (uiteraard niet betaald) waarbij een manager van het hoofdkantoor aanwezig was. Blijkbaar kregen sommige personeelsleden meer salaris vanwege oude voorwaarden, dus iemand vroeg of dat gelijk getrokken kon worden. Antwoord van de manager: 'jaa ik snap je, maar we kunnen het salaris van je collega's helaas niet omlaag doen!' haha I'm sure dat dat de gedachte achter de vraag was!'
Dit zegt wel genoeg, personeel zien als een kostenpost.quote:Op maandag 23 mei 2022 13:42 schreef NoCigar het volgende:
Ik las elders naar aanleiding van dezelfde recensie onderstaand verhaal. Nu ik het herlees word ik weer kwaad, smerige uitbuiters dat het zijn.
'Dit is 15 jaar geleden en volgens mij werken dezelfde mensen er nog. Ik kan het me niet voorstellen, super lange shifts op arelaxte tijden ook - maar blijkbaar vinden ze het leuk!
Wat ik ook leip vond is hoe fucking gierig die tent was. Als je dagshift had en daar moest avondeten moest je een half uur uitklokken en 4,50 betalen voor je eten. Lijkt niet veel maar omdat het voltallige personeel op minimumjeugdloon zat was het meer dan een uurloon pp!
Ik kan me ook nog een dag training herinneren waarvoor we vanuit regio Utrecht naar Rotterdam moesten komen. Met eigen vervoer, op zaterdag, brandstof werd niet vergoed en training werd niet betaald. Tijdens de training allemaal gelul over hoe de gasten niet voor het eten kwamen maar voor 'de ervaring'. Training was 1700 af, eerste shifts begonnen om 1800 dus als je een shift had moest je terugracen naar Utrecht (zonder avondeten) omdat je anders te laat was en te laat inklokken = die avond geen fooi.
Laatste leuke was een ontbijtmeeting op zaterdag (uiteraard niet betaald) waarbij een manager van het hoofdkantoor aanwezig was. Blijkbaar kregen sommige personeelsleden meer salaris vanwege oude voorwaarden, dus iemand vroeg of dat gelijk getrokken kon worden. Antwoord van de manager: 'jaa ik snap je, maar we kunnen het salaris van je collega's helaas niet omlaag doen!' haha I'm sure dat dat de gedachte achter de vraag was!'
Veel horeca maakt het eten nogal zout, als je dat niet doen klagen er veel mensen dat het eten flauw is, terwijl er zout op tafel staat. Blijkbaar zijn veel mensen het gewend erg zout te eten. Prefab zoals bliksoep en k&K producten zijn mij ook altijd nogal zout.quote:Op dinsdag 24 mei 2022 16:47 schreef Tokay het volgende:
Geen idee hoe het eten daar smaakt, want ik ben er nog nooit geweest en zal er ook nooit komen.
Het aangebodene is naar verluidt nogal zout, wat een trucje is om meer drankjes te kunnen verkopen …
Die helmen zijn wel briljantquote:Op dinsdag 24 mei 2022 16:47 schreef Tokay het volgende:
Geen idee hoe het eten daar smaakt, want ik ben er nog nooit geweest en zal er ook nooit komen.
Het aangebodene is naar verluidt nogal zout, wat een trucje is om meer drankjes te kunnen verkopen …
Wel zag ik soms bezorgers van De Beren op hun brommertjes door de stad rijden, en dan moest ik altijd lachen om hun idiote helmen.
[ link | afbeelding ]
Van mij zou je fooi krijgen als je zo'n helm draagtquote:Op dinsdag 24 mei 2022 17:26 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
Je krijgt meer betaald als je die draagt. Is niet verplicht.
Ik zou ook eerder fooi geven. Als zo'n ğast stiekem ook nog zelf een berenkostuum aandoet zeker. ¤5 ofzo in dat geval.quote:Op dinsdag 24 mei 2022 17:27 schreef Molo het volgende:
[..]
Van mij zou je fooi krijgen als je zo'n helm draagt
Deze comment is goud.quote:Op dinsdag 24 mei 2022 16:29 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Het zal de eigenaar van de Beren jeuken, de naam van zijn restaurant werd goed geschreven. Dat er veel mensen zijn die beweren er prima te eten verbaasd mij niets, het is maar net wat je gewend bent, wat je referentiekader is. Mijn schoonfamilie eet kritiekloos Hollandaise uit een tetrapak en diepvriesgroenten bij het veelvraatbalkan restaurant of het all you can eat buffet bij de chinees. Collegas zweren bij de Appeltaart van Dudoc of de vlaai van Multivlaai.
Ik zie dat anders.
Dan zijn ze vergeten om Fok tot de socialmedia te rekenen.quote:Op dinsdag 24 mei 2022 16:14 schreef golfer het volgende:
bron Misset Horeca:
Gasten maken korte metten met vernietigende recensie De Beren
[knip]
reageert hij nuchter.
Ja het is natuurlijk 'journalistieker' om alleen een tegengeluid te laten horen terwijl er op al die recensiesites zoveel klachten zijn en 1 tegengeluid uit dat artikel (verschillen per vestiging) nogal voor zichzelf spreekt en tevens afbreuk doet aan de stelling dat "De Beren" goed is (dat kun je dan namelijk niet stellen).quote:Op dinsdag 24 mei 2022 19:11 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Dan zijn ze vergeten om Fok tot de socialmedia te rekenen.
Als je de Facebook reacties leest over de recensie, zijn de meesten wel gewoon positief over De Beren. Kan ook niet anders natuurlijk, het is er niet voor niets zo druk altijd.quote:Op dinsdag 24 mei 2022 19:36 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
Ja het is natuurlijk 'journalistieker' om alleen een tegengeluid te laten horen terwijl er op al die recensiesites zoveel klachten zijn en 1 tegengeluid uit dat artikel (verschillen per vestiging) nogal voor zichzelf spreekt en tevens afbreuk doet aan de stelling dat "De Beren" goed is (dat kun je dan namelijk niet stellen).
Klopt. Op Facebook wel. Maar kijk eens bij Google reviews.quote:Op dinsdag 24 mei 2022 19:50 schreef Heph844 het volgende:
[..]
Als je de Facebook reacties leest over de recensie, zijn de meesten wel gewoon positief over De Beren. Kan ook niet anders natuurlijk, het is er niet voor niets zo druk altijd.
Mijn schoonouders vinden zulke tenten ook geweldig. Gezellig aangekleed, herkenbaar, en vooral lekker grote porties. Dat het qua kwaliteit bagger is doet er dan niet zoveel toe. Die gaan ook graag naar van die All you can eat wereldrestaurants.
Heb er drie ingetikt en was daar gewoon dezelfde teneur als op Facebook.quote:Op dinsdag 24 mei 2022 19:53 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
Klopt. Op Facebook wel. Maar kijk eens bij Google reviews.
Nou, kijk eens bij de negatieve recensies. Staan onacceptabele dingen bij.quote:Op dinsdag 24 mei 2022 20:00 schreef Heph844 het volgende:
[..]
Heb er drie ingetikt en was daar gewoon dezelfde teneur als op Facebook.
De Beren Gouda: 4,2 sterren
De Beren Den Bosch: 4 sterren
De Beren Hoogeveen: 4,2 sterren
Ik wel. De complete luxe ingebonden 26-delige dikke Winkler Prins encyclopedie. Maar daar kijk ik, sinds Wikipedia bestaat, nooit meer in.quote:Op dinsdag 24 mei 2022 20:04 schreef Gunner het volgende:
Maar op Fok weet iedereen alles beter. Die hebben ook geen encyclopedieën in de kast staan denk ik.
quote:
quote:Op dinsdag 24 mei 2022 20:17 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik wel. De complete luxe ingebonden 26-delige dikke Winkler Prins encyclopedie. Maar daar kijk ik, sinds Wikipedia bestaat, nooit meer in.
Snap alleen het causaal verband met de Beren niet?
Je schreef geen FOK Cul, maar op Fok weet iedereen alles beter.quote:Op dinsdag 24 mei 2022 20:37 schreef Gunner het volgende:
[ afbeelding ]
Je kent dit tegeltje blijkbaar niet.
Maar dan "In FOK CUL weet men alles beter"
Als je zegt dat de meningen op fok geen waarde hebben, wat zegt dat dan over deze post van jouw?quote:Op dinsdag 24 mei 2022 20:04 schreef Gunner het volgende:
Ik snap de reactie van de eigenaar wel. Maar op Fok weet iedereen alles beter. Die hebben ook geen encyclopedieën in de kast staan denk ik.
*jouquote:Op dinsdag 24 mei 2022 20:41 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Als je zegt dat de meningen op fok geen waarde hebben, wat zegt dat dan over deze post van jouw?
Dat vind ik echt moeilijk te geloven eerlijk gezegd. Tenzij je ergens in het noorden woont en daar nooit vandaan komt.quote:Op dinsdag 24 mei 2022 20:41 schreef Aventura het volgende:
Het lijkt misschien of ik de snob uithang maar ik had tot het artikel gelezen te hebben werkelijk nog nooit van deze keten gehoord. 😃 En daar heb ik niks aan gemist, denk ik.
Appelmoes als sidedish genomen?quote:Op dinsdag 24 mei 2022 20:54 schreef Eikenbomen het volgende:
Hahah, mijn vriend en ik hebben er eens gegeten en toen vonden we het zo smakeloos dat we het sindsdien als no go hebben bestempeld 😂 De review van NRC vind ik niet schokkend.
Nee nee, het is echt smakeloze troep. Een beetje als die tapas tent La Cubanita of zo, maar dat vinden mensen ook geweldig. Dan strooien ze wat zout en peper (dat staat dan op tafel) eroverheen en klaar is kees.quote:Op dinsdag 24 mei 2022 16:14 schreef golfer het volgende:
bron Misset Horeca:
Gasten maken korte metten met vernietigende recensie De Beren
Gasten van restaurantketen De Beren hebben korte metten gemaakt met de recensie van Joël Broekaert die het eten er 'verschrikkelijke troep' en 'troosteloze gefrituurde ellende' noemt. Op social media reageert het gros verbolgen op het artikel in het NRC, omdat veel lezers zich niet kunnen vinden in de vernietigende conclusie van de recensent.
Ruim 1500 reacties leverde het artikel op. Opvallend is dat het gros schrijft goede ervaringen te hebben bij de restaurantketen. De meesten schrijven dat de prijs/kwaliteit prima is en het personeel er vriendelijk is. Lezers van het artikel zeggen zich niet te kunnen vinden in de recensie.
‘Zijn er vaak geweest de laatste tijd. Het eten is heerlijk voor een redelijke prijs met vriendelijke bediening in een gezellige ambiance‘, schrijft een gast die het over de vestiging Breda heeft.
Een ander schrijft: ‘Afgelopen week een lunch met 46 collega’s bij De Beren in Kerkrade gehad. Alles was top geregeld, iedereen kon tegelijk eten en het was heerlijk.’
‘Waanzinopmerkingen. Die Berenrestaurants zijn prima.’
‘Ik eet al 30 jaar bij De Beren, meerdere vestigingen bezocht, nooit teleurgesteld geweest. Altijd vriendelijk geholpen, heerlijke sfeer en het eten is gewoon goed.‘
Ook klinkt het als reactie dat een franchiseconcept lastig te beoordelen is, aangezien ieder restaurant een eigen eigenaar heeft en de keten vijftig vestigingen telt.
In de recensie schrijft Joël Broekaert er een bescheiden ’theatertournee’ van te hebben gemaakt. Zo at hij bij drie vestigingen van De Beren.
Eigenaar Ad Schaap van restaurantketen De Beren, zegt dat het uiteindelijk de mening is van één persoon, ‘een overigens voor mij onbekend persoon’. ‘Het is zo zuur geschreven, dat ik hier weinig mee kan. Dit is geen wetenschap. Ik vind het jammer voor al onze mensen die zo hard werken, in een tijd dat de horeca het moeilijk heeft.’
Hij vervolgt: ‘Ik heb meneer Joel niet nodig om kritisch naar mijn bedrijven te kijken. Dat doen we zelf iedere dag. Dit jaar hebben we vier miljoen gasten mogen ontvangen, die zullen het toch op één of andere manier waarderen’, reageert hij nuchter.
Nee echt, ik ben serieus! Ik heb even de website bekeken en ik denk dat ik het wel snap: ik heb altijd in 020 gewoond en in 035 en daar zit het niet.quote:Op dinsdag 24 mei 2022 20:48 schreef Gunner het volgende:
[..]
Dat vind ik echt moeilijk te geloven eerlijk gezegd. Tenzij je ergens in het noorden woont en daar nooit vandaan komt.
Ik kom de laatste jaren niet zoveel buiten Nijmegen of Den Haag (alleen in t buitenland soms). Daar zitten allebei geen restaurants. Alleen in DH nu een bezorgbeer. Ik ken ze alleen van internet. Nooit een beerbezorger met berenhelm gezien. Nooit een bezorgrestaurant, laat staan eentje waar je kan eten.quote:Op dinsdag 24 mei 2022 20:48 schreef Gunner het volgende:
[..]
Dat vind ik echt moeilijk te geloven eerlijk gezegd. Tenzij je ergens in het noorden woont en daar nooit vandaan komt.
Je beantwoord de vraag nietquote:Op dinsdag 24 mei 2022 20:45 schreef Gunner het volgende:
[..]
*jou
Ik weet ook alles beter. misschien niet van drie sterren eten maar wel wanneer je jou of jouw moet gebruiken.
Tis niet echt goedkoop vind ik (omdat het niet goed eten is). Ik bestelde daar toen kip en het verstofte nog net niet in m’n mond. Maar wellicht ben ik een zeikerd.quote:Op dinsdag 24 mei 2022 21:07 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
Ik kom de laatste jaren niet zoveel buiten Nijmegen of Den Haag (alleen in t buitenland soms). Daar zitten allebei geen restaurants. Alleen in DH nu een bezorgbeer. Ik ken ze alleen van internet. Nooit een beerbezorger met berenhelm gezien. Nooit een bezorgrestaurant, laat staan eentje waar je kan eten.
Ik ken ze dus al heel lang meer dan 15 jaar, dus zat echt te kijken hoeveel er nu zijn. Van destijds kan ik me alleen een paar in regio Rotterdam herinneren en behalve de berenhelmen en t feit dat je meer betaald krijgt met helm -als bezorger- interesseerde t me niet. Dacht gewoon: dit is weer zo'n faalconcept en ik dacht dat t een iets luxere snackbar was. Myraela geeft in dit topic ook aan dat ze het zich herinnert als goedkoop 'all you can eat'.
Dus voor mij was t nogal een verrassing. Ga het tevens voor altijd vermijden.
Het is sowieso allang niet meer goedkoop.quote:Op dinsdag 24 mei 2022 21:16 schreef Eikenbomen het volgende:
[..]
Tis niet echt goedkoop vind ik (omdat het niet goed eten is). Ik bestelde daar toen kip en het verstofte nog net niet in m’n mond. Maar wellicht ben ik een zeikerd.
Eigenaar Ad Schaap van restaurantketen De Beren, zegt dat het uiteindelijk de mening is van één persoon, ‘een overigens voor mij onbekend persoon’.quote:Op dinsdag 24 mei 2022 20:59 schreef Eikenbomen het volgende:
[..]
Nee nee, het is echt smakeloze troep. Een beetje als die tapas tent La Cubanita of zo, maar dat vinden mensen ook geweldig. Dan strooien ze wat zout en peper (dat staat dan op tafel) eroverheen en klaar is kees.
Die ğast maakt aardige programma's. Wat denk je, dat die eigenaar een kok is? Die kent Joop Braakhekke niet eens, man.quote:Op dinsdag 24 mei 2022 21:25 schreef PotjeSambal het volgende:
[..]
Eigenaar Ad Schaap van restaurantketen De Beren, zegt dat het uiteindelijk de mening is van één persoon, ‘een overigens voor mij onbekend persoon’.
quote:Dat hij vroeger de eigenaar van de roemruchte Baja Beach Club was, dat weten we nu wel. Ad wordt er liever niet te vaak aan herinnerd: “Ik heb ook supermarkten gehad, maar dat lees je nergens terug”, vertelt de directeur met een lach.
Omdat de NVWA reactief is en niet proactief. Ze komen pas in actie nadat er klachten zijn geweest.quote:Op zaterdag 21 mei 2022 15:43 schreef Erasmus het volgende:
[..]
Het ergste is: de horrors die je in de serie van Gordon Ramsay ziet is niet eigenlijk helemaal niet zo ver weg van de realiteit in de Nederlandse horeca. Of er schort iets aan de NVWA-inspecties, geen idee waarom dat zo makkelijk kan gaan in de Nederlandse horeca.
Restaurants waar het peper en zout al op tafel staatquote:Op dinsdag 24 mei 2022 20:59 schreef Eikenbomen het volgende:
[..]
Nee nee, het is echt smakeloze troep. Een beetje als die tapas tent La Cubanita of zo, maar dat vinden mensen ook geweldig. Dan strooien ze wat zout en peper (dat staat dan op tafel) eroverheen en klaar is kees.
Bregje serveert best goed voedsel voor de prijs die ze vragen.quote:Op zondag 5 juni 2022 18:51 schreef quirina het volgende:
De beren la cubanita en Brechtjes proeflokaal vallen allemaal tegen, maar ja lekker goedkoop toch.
Bregje; ooit daar eens wezen eten toen de 3-gangenmenu's nog 15 euro waren.quote:Op zondag 5 juni 2022 18:55 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Bregje serveert best goed voedsel voor de prijs die ze vragen.
Haha dat is wel een vrij treffende vergelijking jaquote:Op zondag 5 juni 2022 23:32 schreef Sapstengel het volgende:
Nog nooit geweest, maar ben sowieso geen fan van steakhouse-achtige restaurants.
En wil niet elitair doen, maar er zit er hier eentje in de buurt en zie daar altijd een bepaald soort mensen naartoe gaan. Type klant van mediamarkt of mensen die een keer iets anders doen dan all you can eat bij de wok.
quote:Op zondag 5 juni 2022 23:32 schreef Sapstengel het volgende:
Nog nooit geweest, maar ben sowieso geen fan van steakhouse-achtige restaurants.
En wil niet elitair doen, maar er zit er hier eentje in de buurt en zie daar altijd een bepaald soort mensen naartoe gaan. Type klant van mediamarkt of mensen die een keer iets anders doen dan all you can eat bij de wok.
Ik wil heel graag witte overhemden met bloemen in de kraag benoemen.quote:Op dinsdag 7 juni 2022 21:24 schreef Raw85 het volgende:
[..]
Haha dat is wel een vrij treffende vergelijking ja
Ai ai, twee lettertjes op de verkeerde plek. Ernstig ja.quote:Op woensdag 8 juni 2022 22:20 schreef Prego het volgende:
[..]
En zelfs dat kun je niet correct spellen.
Ben je pas kok als je Braakhekke kentquote:Op dinsdag 24 mei 2022 21:33 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
Die ğast maakt aardige programma's. Wat denk je, dat die eigenaar een kok is? Die kent Joop Braakhekke niet eens, man.
[..]
Nee maar als je je een beetje in dat wereldje begeeft ken je em wel.quote:Op woensdag 8 juni 2022 22:22 schreef Rode_Wijn het volgende:
[..]
Ben je pas kok als je Braakhekke kent
Braakhekke was dan ook een omhooggevallen hobbykok en koks maken slechte eigenaars.quote:Op dinsdag 24 mei 2022 21:33 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
Die ğast maakt aardige programma's. Wat denk je, dat die eigenaar een kok is? Die kent Joop Braakhekke niet eens, man.
[..]
Gaat t niet om. Gaat om z'n bekendheid. Hij was een van de eerste tv-koks.quote:Op donderdag 9 juni 2022 06:40 schreef timmmmm het volgende:
[..]
Braakhekke was dan ook een omhooggevallen hobbykok en koks maken slechte eigenaars.
Iedereent vanaf een bepaald geboortejaar kent Braakhekke wel. Niet eens bijna een criterium of je kok bent of in het wereldje zit. Meer een indicator of je onder een steen hebt geleefd. En anders nog jong bent.quote:Op donderdag 9 juni 2022 02:50 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
Nee maar als je je een beetje in dat wereldje begeeft ken je em wel.
Eigenlijk is de spelling op boswachter zijn manier de enige juiste en het wordt tijd dat we dat gaan erkennen.quote:Op woensdag 8 juni 2022 22:20 schreef Prego het volgende:
[..]
En zelfs dat kun je niet correct spellen.
Wat dacht je daarmee te bereiken? zoiets moet je doen tijdens het eten natuurlijk als je een beter gerecht wil tenminste.quote:Op zaterdag 11 juni 2022 14:23 schreef Broccolitaartje het volgende:
Daar heb ik wel wat van gezegd bij het afrekenen.
Je moet dat bord gewoon op de grond flikkeren.quote:Op zaterdag 11 juni 2022 14:53 schreef Gunner het volgende:
[..]
Wat dacht je daarmee te bereiken? zoiets moet je doen tijdens het eten natuurlijk als je een beter gerecht wil tenminste.
Helaas is die term nogal onderhevig aan inflatie. Nederland krijgt wat het verdient, zolang de klant geen hoge eisen stelt gaat het niet beter worden, en millenials zie ik daar niet het voortouw in nemen, die menen dat een chique hamburger "hout quisiene" is.quote:Op zaterdag 11 juni 2022 15:32 schreef No239SquadronRAF het volgende:
een 'grand-café' das toch sowieso synoniem met kipsaté? Altijd van die identiteitsloze tenten met 'voor ieder wat wils' op de kaart, kipsaté, biefstukje, 'angus' hamburger, pulled pork en een toetje met 3 soorten chocolade...
Ik denk dat ook niet. Het is echter in veel landen niet veel beter gesteld en zodoende hebben ze ook geen vergelijkingsmateriaal.quote:Op zaterdag 11 juni 2022 15:53 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Helaas is die term nogal onderhevig aan inflatie. Nederland krijgt wat het verdient, zolang de klant geen hoge eisen stelt gaat het niet beter worden, en millenials zie ik daar niet het voortouw in nemen, die menen dat een chique hamburger "hout quisiene" is.
De gemiddelde boomer eet doodgekookte spruitjes man doe normaal.quote:Op zaterdag 11 juni 2022 15:53 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Helaas is die term nogal onderhevig aan inflatie. Nederland krijgt wat het verdient, zolang de klant geen hoge eisen stelt gaat het niet beter worden, en millenials zie ik daar niet het voortouw in nemen, die menen dat een chique hamburger "hout quisiene" is.
Niet buiten de deur. Bovendien zijn die lui op het einde van hun leven. Meneer Piet heeft het dus over de jongeren, welke de volgende groep is die uit eten zullen gaan.quote:Op zaterdag 11 juni 2022 17:52 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
De gemiddelde boomer eet doodgekookte spruitjes man doe normaal.
Het is gewoon een van de stomste opmerkingen die ik vandaag heb gelezen.quote:Op zaterdag 11 juni 2022 18:03 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
Niet buiten de deur. Bovendien zijn die lui op het einde van hun leven. Meneer Piet heeft het dus over de jongeren, welke de volgende groep is die uit eten zullen gaan.
Hoezo? Jongeren zijn toch de consumenten van de (nabije) toekomst?quote:Op zaterdag 11 juni 2022 18:03 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Het is gewoon een van de stomste opmerkingen die ik vandaag heb gelezen.
Er is meer dan Boomers en Millennials. En het is eerder de generatie van de ouders van de Boomers die doodgekookte spruiten eten.quote:Op zaterdag 11 juni 2022 17:52 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
De gemiddelde boomer eet doodgekookte spruitjes man doe normaal.
Nee joh millenials zijn de consumenten van nu, zeker wat buiten de deur eten betreft.quote:Op zaterdag 11 juni 2022 18:05 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
Hoezo? Jongeren zijn toch de consumenten van de (nabije) toekomst?
Sarcastisch zeker... uiteindelijk zijn die lui ook in de 30/40. Ik ben 40 en word schijnbaar gerekend tot millennials.quote:Op zaterdag 11 juni 2022 18:21 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Nee joh millenials zijn de consumenten van nu, zeker wat buiten de deur eten betreft.
Nee, millennials zijn rond 2000 geboren, dus rond de 21 +/- 4-5 jaarquote:Op zaterdag 11 juni 2022 18:23 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
Sarcastisch zeker... uiteindelijk zijn die lui ook in de 30/40. Ik ben 40 en word schijnbaar gerekend tot millennials.
Gen Y ken ik nietquote:Op zaterdag 11 juni 2022 18:32 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Nee, millennials zijn rond 2000 geboren, dus rond de 21 +/- 4-5 jaar
Greatest Generation - Boomers - Gen X - Gen Y - Millennials
Millenials zijn mensen die kort na de eeuwwisseling volwassen werden.quote:Op zaterdag 11 juni 2022 18:32 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Nee, millennials zijn rond 2000 geboren, dus rond de 21 +/- 4-5 jaar
Greatest Generation - Boomers - Gen X - Gen Y - Millennials
Dan hanteer jij een andere definitie dan ikquote:Op zaterdag 11 juni 2022 19:28 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Millenials zijn mensen die kort na de eeuwwisseling volwassen werden.
Waarom?quote:
Dus elk oud topic maar sluiten?quote:
Ik verzin die definities zelf niet natuurlijk: https://en.wikipedia.org/wiki/Millennialsquote:Op zaterdag 11 juni 2022 22:07 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Dan hanteer jij een andere definitie dan ik
Nee man, ik vind het ook smerig. Categorie opgewarmde diarree.quote:Op zondag 12 juni 2022 00:08 schreef Sapstengel het volgende:
[..]
Franchisenemer van de Beren gespot.
Wat is er mis met de appeltaart van Dudok?quote:Op dinsdag 24 mei 2022 16:29 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Collegas zweren bij de Appeltaart van Dudoc
Blikappelsquote:Op maandag 20 juni 2022 14:30 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Wat is er mis met de appeltaart van Dudok?
Ik heb ooit een keer in een restaurant iets van een kipstoof ofzo gehad. En die smaakte precies zoals de bouillon in mijn eigen kruidenkastje Brrrr, niet de lekkerste smaak (ik gebruik het ook bijna nooit). Toen dacht ik wel: aha, dus dit is zo'n restaurant dat prefab kookt, ipv zelf alles vers te maken.quote:Op dinsdag 24 mei 2022 16:50 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Veel horeca maakt het eten nogal zout, als je dat niet doen klagen er veel mensen dat het eten flauw is, terwijl er zout op tafel staat. Blijkbaar zijn veel mensen het gewend erg zout te eten. Prefab zoals bliksoep en k&K producten zijn mij ook altijd nogal zout.
Ik vond Bregje of Bij Harrie e.d. juist prima kwaliteit voor de prijs. Bij Bregje was paar jaar geleden 15¤ voor 3 gangen maaltijd en kwalitatief stuk beter dan de Beren.quote:Op zondag 12 juni 2022 00:28 schreef NoCigar het volgende:
Overigens is volgens mij Proeflokaal Bregje nog een stuk slechter dan de Beren. Het zijn allebei plaatsen voor mensen die niet van eten houden, de reizigers etc. uitgezonderd.
iWan*us?quote:Op zaterdag 11 juni 2022 15:53 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Helaas is die term nogal onderhevig aan inflatie. Nederland krijgt wat het verdient, zolang de klant geen hoge eisen stelt gaat het niet beter worden, en millenials zie ik daar niet het voortouw in nemen, die menen dat een chique hamburger "hout quisiene" is.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |