Duidelijker was geweest: duiveltje zegt dat er alleen maar paupers en proleten eten. Tot welke groep hoor jij?quote:Op zondag 22 mei 2022 10:57 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Nee. Je moet je eens afvragen, zou ik die vraag IRL ook zo gesteld hebben?
Ik post een hele normale post, een soort mini recensie. In geen enkel normaal scenario zou jouw vraag sociaal geaccepteerd zijn.
Dus kijk eens in de spiegel voor je nog een keer mans probeert over te komen.
Dan had je dat moeten zeggen. Nu reageer je totaal idioot op een volkomen normale post. En dan wil je alsnog de schuld bij mij leggen. En daar ging het mis.quote:Op zondag 22 mei 2022 11:00 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Duidelijker was geweest: duiveltje zegt dat er alleen maar paupers en proleten eten. Tot welke groep hoor jij?
In het echt in een groep zou ik de vraag ook stellen omdat het doel en intentie was, laten zien hoe belachelijk die opmerking was.
Ik was in de veronderstelling dat je duiveltje zijn post ook had gelezen. Het staat allemaal onder elkaar. Jammer dat het niet duidelijk was.quote:Op zondag 22 mei 2022 11:01 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Dan had je dat moeten zeggen. Nu reageer je totaal idioot op een volkomen normale post. En dan wil je alsnog de schuld bij mij leggen. En daar ging het mis.
Je hebt gelijk. Ik geloofde je nietquote:Op zondag 22 mei 2022 10:34 schreef Duiveltja het volgende:
[..]
En toch zit het vol met paupers en vullen ze hun zakken.
Het is een tent voor proleten die niet beter weten. Dat is het concept en daar cashen ze op in. Prima business model toch? Het werkt.
Ik heb 8 jaar in de horeca gewerkt dus dat belerende toontje mag je voor je houden pik.quote:Op zondag 22 mei 2022 07:43 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
Dit is gewoon standaard, vriend. Denk maar niet dat die 'nasi' van de 'chinees' niet deels van iemands bord komt.
Aannames, er zijn hele keizerrijken aan ten onder gegaan.quote:Op zondag 22 mei 2022 11:02 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Ik was in de veronderstelling dat je duiveltje zijn post ook had gelezen. Het staat allemaal onder elkaar. Jammer dat het niet duidelijk was.
Ik reageerde in de geest van het gesprek.
Eten op cruise schepen lijkt mij juist het goedkoopste all you can eat all inclusive voer wat je kunt krijgen.quote:Op zaterdag 21 mei 2022 16:20 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Dit
Heb 10 jaar in de horeca gewerkt en op cruise schepen, ben zeer kritisch op eten. Ik verwacht dat het minstens zo goed is dan wanneer ik het zelf maak.
Jij hebt een hele dikke duim of kan je dit bewijzen?quote:Op zondag 22 mei 2022 07:43 schreef FlauwKapsel het volgende:
Denk maar niet dat die 'nasi' van de 'chinees' niet deels van iemands bord komt.
Je hebt cruiseschepen en cruiseschepen, massa hotels op zee en Boutique.quote:Op zondag 22 mei 2022 11:12 schreef borbit het volgende:
[..]
Eten op cruise schepen lijkt mij juist het goedkoopste all you can eat all inclusive voer wat je kunt krijgen.
Ja inderdaad, massa is kassa. De Beren zou dus best een goed concept zijn op een cruiseschip zeg je.quote:Op zondag 22 mei 2022 11:57 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Je hebt cruiseschepen en cruiseschepen, massa hotels op zee en Boutique.
Enig idee wat ik bedoel met boutique?quote:Op zondag 22 mei 2022 12:36 schreef borbit het volgende:
[..]
Ja inderdaad, massa is kassa. De Beren zou dus best een goed concept zijn op een cruiseschip zeg je.
Ja gewoon zo'n keuken waar je lekker snel veel kipsatetjes naar buiten kan gooien. Beetje als de beren maar dan eigen merk van de cruiseschepenuitbaatorganizatie zou ik denken. Lijkt mij ergens ook wel leuk om op zoiets te werken. Maar ik kan niet koken en niet zwemmen dus zo'n goed idee is dat voor mij niet .quote:Op zondag 22 mei 2022 12:45 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Enig idee wat ik bedoel met boutique?
Ik heb ooit eens een reis om zuid Amerika gedaan op een cruiseschip van Oceania, een luxe reis. We hadden suites met de familie, en aten daardoor iedere dag in één van de zes of zeven a la carte restaurants. Ik vond het eten van prima kwaliteit.quote:Op zondag 22 mei 2022 11:57 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Je hebt cruiseschepen en cruiseschepen, massa hotels op zee en Boutique.
Ik denk dat Borbit de boot van Hoek van Holland naar Harwich met een Cruiseship verward. Op die boot zou een Beren-vestiging namelijk prima lopen.quote:Op zondag 22 mei 2022 12:45 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Enig idee wat ik bedoel met boutique?
Ik laat alleen een apostrof weg, expres; jij kunt serieus geen werkwoorden vervoegen.quote:Op zondag 22 mei 2022 09:59 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
En jij wilt mensen corrigeren in hun taalgebruik?
Nou ja, bewijzen... Nee maar je kunt t van me aannemen via gasten die in die restaurants gewerkt hebben.quote:Op zondag 22 mei 2022 11:49 schreef golfer het volgende:
[..]
Jij hebt een hele dikke duim of kan je dit bewijzen?
Chin. Ind. restaurant? Nee hè?quote:Op zondag 22 mei 2022 11:04 schreef Erasmus het volgende:
[..]
Ik heb 8 jaar in de horeca gewerkt dus dat belerende toontje mag je voor je houden pik.
Dikke duim dus.quote:Op zondag 22 mei 2022 13:26 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
Nou ja, bewijzen... Nee maar je kunt t van me aannemen via gasten die in die restaurants gewerkt hebben.
Dat heeft a) niks met restaurants in Nederland te maken en b) als je daar al in de horeca hebt gewerkt zal t t hogere segment zijn geweest omdat je geen Chinees spreekt.quote:
Je hoeft je dikke duim niet op mij te proberen, hoor. Ik weet wel beter.quote:Op zondag 22 mei 2022 13:31 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
Dat heeft a) niks met restaurants in Nederland te maken en b) als je daar al in de horeca hebt gewerkt zal t t hogere segment zijn geweest omdat je geen Chinees spreekt.
Dat mag jij denken. Zal mij aan m'n reet roesten. Let wel: er zijn nog steeds 1000 (ik gok maar wat) van die restaurants in Nederland en de een is de ander niet.quote:
Ik heb toch gelijk? Je hebt nooit in zo'n restaurant gewerkt en je kon dus niet in de keuken kijken. Hoezo weet je dan beter?quote:Op zondag 22 mei 2022 13:34 schreef Erasmus het volgende:
[..]
Je hoeft je dikke duim niet op mij te proberen, hoor. Ik weet wel beter.
Matige troll is matig.quote:Op zondag 22 mei 2022 13:36 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
Ik heb toch gelijk? Je hebt nooit in zo'n restaurant gewerkt en je kon dus niet in de keuken kijken. Hoezo weet je dan beter?
Nou,lijkt mij ook dat huur, en ingrediënten duur zijn in Nederland.quote:Op zondag 22 mei 2022 14:00 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
De prijzen in Nederlandse restaurants zijn overal te hoog, wat een gevolg is van de hoge personeelskosten, wat weer een gevolg is van de enorm hoge loonbelastig.
Daarom eet ik alleen in restaurants op vakanties in het buitenland, waar iedere willekeurig café of lunchroom al beter en goedkoper is dan De Beren.
Hele combinatie van inflatieketen en naweeën van coronabeleid en impact komen heel zichtbaar samen in de horeca. Torenhoge prijzen voor matige services tegenwoordigquote:Op zondag 22 mei 2022 14:00 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
De prijzen in Nederlandse restaurants zijn overal te hoog, wat een gevolg is van de hoge personeelskosten, wat weer een gevolg is van de enorm hoge loonbelastig.
Daarom eet ik alleen in restaurants op vakanties in het buitenland, waar iedere willekeurig café of lunchroom al beter en goedkoper is dan De Beren.
Inderdaad, dat alles speelt ook mee.quote:Op zondag 22 mei 2022 14:03 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Nou,lijkt mij ook dat huur, en ingrediënten duur zijn in Nederland.
Voor franchise moet je ook betalen. Vraag mij af hoeveel het kost om te Beren.quote:Op zondag 22 mei 2022 14:15 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
[..]
Inderdaad, dat alles speelt ook mee.
In ieder geval is de verhouding helemaal zoek. Ik wel best iemand betalen die voor mij mijn biefstuk bakt en daarna mijn bord afwast - prima.
Maar de ¤32 die De Beren vraagt voor een klein biefstukje van 200 gram is absurd.
Bij een goede slager betaal je ca. ¤10 voor een goede biefstuk van de haas van 200 gram.
Dat betekent dus dat De Beren ¤22 rekent voor het bakken en afwassen.
Welnu, dat bakken kan ik zelf béter en mijn bord en pan zet ik daarna in de vaatwasser.
Blijft over de gezelligheid van een restaurant. Deze is er bij De Beren niet.
Wat hogere prijzen zijn misschien niet zo vreemd maar je zou denken dat ze beter hun best doen toch? Bij kleinere porties ze wat groter maken, een gratis aperitiefje. Dat soort dingen. Het liefst ook goed personeel maar goed...quote:Op zondag 22 mei 2022 14:07 schreef Molo het volgende:
[..]
Hele combinatie van inflatieketen en naweeën van coronabeleid en impact komen heel zichtbaar samen in de horeca. Torenhoge prijzen voor matige services tegenwoordig
Bij de beren moet je bij sommige gerechten de saus er nog extra bij betalenquote:Op zondag 22 mei 2022 14:21 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
Wat hogere prijzen zijn misschien niet zo vreemd maar je zou denken dat ze beter hun best doen toch? Bij kleinere porties ze wat groter maken, een gratis aperitiefje. Dat soort dingen. Het liefst ook goed personeel maar goed...
Nee, ik trok de vergelijking dat Cruisschepen zijn als Hotels, je hebt de Gigagrote en je hebt Boutique hotels, zeer exclusieve kleine luxe hotels.quote:Op zondag 22 mei 2022 12:49 schreef borbit het volgende:
[..]
Ja gewoon zo'n keuken waar je lekker snel veel kipsatetjes naar buiten kan gooien. Beetje als de beren maar dan eigen merk van de cruiseschepenuitbaatorganizatie zou ik denken. Lijkt mij ergens ook wel leuk om op zoiets te werken. Maar ik kan niet koken en niet zwemmen dus zo'n goed idee is dat voor mij niet .
Jouw referentiekader is dat van een WC raampje lijkt mij, Klein en van matglas voorzienquote:Op zondag 22 mei 2022 07:43 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
Dit is gewoon standaard, vriend. Denk maar niet dat die 'nasi' van de 'chinees' niet deels van iemands bord komt.
En dan toch 50 filialen. Is de aantrekkingskracht de berenmutsen van de bezorgers ofzo? Er zijn toch zoveel restaurants die dezelfde shit verkopen voor een lagere prijs? En ik zat te geinen over de berenmuts maar dat imago is toch ook zwaar kinderachtig?quote:Op zondag 22 mei 2022 14:28 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Bij de beren moet je bij sommige gerechten de saus er nog extra bij betalen![]()
Volgens mij zijn het bijna alleen maar studenten die daar werkzaam zijn, ook in de keuken. Je kan daar moeilijk een fantastisch stuk vlees van verwachten. Dat ze er wel de hoofdprijs voor willen hebben zegt veel over het bedrijf.
Wij zijn het niet zo vaak eens, maar hierin kan ik me wel vinden. Ik vind de prijsstelling voor bepaalde producten ook wel belachelijk daar. Als je voor 15 euro een bord wil is de kwaliteit wellicht nog acceptabel, voor 30 euro echter kun je ongetwijfeld beter een andere zaak zoeken.quote:Op zondag 22 mei 2022 14:15 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
[..]
Inderdaad, dat alles speelt ook mee.
In ieder geval is de verhouding helemaal zoek. Ik wel best iemand betalen die voor mij mijn biefstuk bakt en daarna mijn bord afwast - prima.
Maar de ¤32 die De Beren vraagt voor een klein biefstukje van 200 gram is absurd.
Bij een goede slager betaal je ca. ¤10 voor een goede biefstuk van de haas van 200 gram.
Dat betekent dus dat De Beren ¤22 rekent voor het bakken en afwassen.
Welnu, dat bakken kan ik zelf béter en mijn bord en pan zet ik daarna in de vaatwasser.
Blijft over de gezelligheid van een restaurant. Deze is er bij De Beren niet.
Ik heb echt geen idee wat de kracht van de Beren is. Misschien gevestigd op strategische plekken? De Beren die hier zitten zitten op slimme plekken. Eentje net de snelweg af en eentje bij de Kuip.quote:Op zondag 22 mei 2022 14:32 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
En dan toch 50 filialen. Is de aantrekkingskracht de berenmutsen van de bezorgers ofzo? Er zijn toch zoveel restaurants die dezelfde shit verkopen voor een lagere prijs? En ik zat te geinen over de berenmuts maar dat imago is toch ook zwaar kinderachtig?
Ze profileren zich qua imago als prima betaalbaar voor de gewone man met zijn gezin, die toch fancy wil eten. Hence de gerechtentitels.quote:Op zondag 22 mei 2022 14:35 schreef Mexicanobakker het volgende:
[..]
Wij zijn het niet zo vaak eens, maar hierin kan ik me wel vinden. Ik vind de prijsstelling voor bepaalde producten ook wel belachelijk daar. Als je voor 15 euro een bord wil is de kwaliteit wellicht nog acceptabel, voor 30 euro echter kun je ongetwijfeld beter een andere zaak zoeken.
Maar als je een "de Beren" zou openen op z'n cruiseschip. Is er dan wel ruimte voor de brommers?quote:Op zondag 22 mei 2022 14:30 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Nee, ik trok de vergelijking dat Cruisschepen zijn als Hotels, je hebt de Gigagrote en je hebt Boutique hotels, zeer exclusieve kleine luxe hotels.
Ik heb niet op die Carnival en hoe ze ook heten cruiseschepen gewerkt, daar ben ik te duur voor, ik heb op heb op de luxe uitvoering gewerkt, waar a la carte op hoog niveau werd gekookt.
Meneer heeft in een paar Nederlandse restaurants gewerkt en denkt dat ie weet hoe t er in andere restaurants aan toegaat.quote:Op zondag 22 mei 2022 14:32 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Jouw referentiekader is dat van een WC raampje lijkt mij, Klein en van matglas voorzien
quote:Op zondag 22 mei 2022 16:29 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
Meneer heeft in een paar Nederlandse restaurants gewerkt en denkt dat ie weet hoe t er in andere restaurants aan toegaat.
Dat is wat ik ook denk, dus. Tevens is dat 'beren-imago' zwaar kinderachtig.quote:Op zondag 22 mei 2022 14:35 schreef Mexicanobakker het volgende:
[..]
Wij zijn het niet zo vaak eens, maar hierin kan ik me wel vinden. Ik vind de prijsstelling voor bepaalde producten ook wel belachelijk daar. Als je voor 15 euro een bord wil is de kwaliteit wellicht nog acceptabel, voor 30 euro echter kun je ongetwijfeld beter een andere zaak zoeken.
Jouw gedrag hier is dat ookquote:Op zondag 22 mei 2022 16:31 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
Dat is wat ik ook denk, dus. Tevens is dat 'beren-imago' zwaar kinderachtig.
Ja gewoon een grote keten, snap de ophef niet zo goed; schijnbaar zijn ze te duur voor wat ze bieden, maar dat is bijna overal zo tegenwoordig.quote:Op zondag 22 mei 2022 14:41 schreef mschol het volgende:
dat is toch gewoon 1-in-het-dozijn snackbar tent?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |