abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_204831635
De beer was vroeger best tof in Rotterdam en omgeving. Maar toen kon je er gewoon voor een spotbedrag onbeperkt spareribs eten. De laatste jaren proberen ze trendy te doen, maar daarmee slaan ze wat mij betreft de plank nogal mis. Het eten is er niet beter op geworden, maar de prijzen zijn wel verdubbeld.
pi_204832023
Was ooit een perfecte plek om met een wat grotere groep samen wat te eten na een kart/paintball sessie. ( 10 jaar geleden ofzo, Rdam omgeving)
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
  zondag 22 mei 2022 @ 17:10:28 #153
403588 mcmlxiv
Extremist volgens extremisten
pi_204832044
Als een biefstuk inkoop 10 euro kost is 32 euro overigens weer niet zo’n vreemde prijs. Eenderde inkoop, eenderde personeel, eenderde bruto marge is al sinds jaar en dag een soort van standaard horeca formule.
  zondag 22 mei 2022 @ 17:21:14 #154
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204832179
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2022 17:10 schreef mcmlxiv het volgende:
Als een biefstuk inkoop 10 euro kost is 32 euro overigens weer niet zo’n vreemde prijs. Eenderde inkoop, eenderde personeel, eenderde bruto marge is al sinds jaar en dag een soort van standaard horeca formule.
Klopt, maar de Beren betaald geen 50 Euro de kilo voor hun ossehaas, eerder de helft.
  zondag 22 mei 2022 @ 17:27:11 #155
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204832253
Voor een Cote de Boeuf van 600 gram vragen ze 55 Euro
Dus een kilo verkoopprijs van slordige 92 Euro
Iedereen met een Makropas kan die inkopen voor 20 Euro de Kilo, nu ben je de Beren en je koopt die dan bij de Hoerecaslager voor een paar euro de kilo minder in.
  zondag 22 mei 2022 @ 17:55:03 #156
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_204832551
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2022 14:00 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
De prijzen in Nederlandse restaurants zijn overal te hoog, wat een gevolg is van de hoge personeelskosten, wat weer een gevolg is van de enorm hoge loonbelastig.

Daarom eet ik alleen in restaurants op vakanties in het buitenland, waar iedere willekeurig café of lunchroom al beter en goedkoper is dan De Beren.
Het eten is in Nederland aan de dure kant, maar om de restaurants in Nederland te mijden vind ik wel wat ver gaan.
Ik woon in Duitsland en het eten van gelijkwaardige kwaliteit is hier gemiddeld 5 euro goedkoper. Maar ook in Nederland heb je prima eetcafés en ook in Duitsland is er dure meuk

Ontopic: 2 x bij de beren gegeten. Mijn tent is het niet.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  maandag 23 mei 2022 @ 08:55:04 #157
500074 Rode_Wijn
Kom laat ons vrolijk zijn
pi_204836639
Niet het hele topic doorgelezen, maar ben ik de enige die wat 'influencer' vibes krijgt bij deze nrc meneer? Ik bedoel, niet weten wat een sparerib is lijkt mij heul onwaarschijnlijk. Misschien wist de student niet wat een nrc journalist is en daar kan ik mij vanalles bij voorstellen. Misschien dat de nrc meneer daar niet zo goed tegen kon.

Dan nu naar De Beren. Franchise, tja wat wil je? Ik ben nog nooit een kwalitatief hoogwaardige franchise tegengekomen. Dus met welke verwachting ga je daar eten?
pi_204836734
Ooit eens de fout gemaakt om bij de Beren in Tilburg te gaan eten. Daar zit de toko bij de Pathé, dus leek een goede optie om daar wat te gaan nuttigen vóór de film.

Nooit meer.
  maandag 23 mei 2022 @ 09:54:55 #159
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204837004
quote:
1s.gif Op maandag 23 mei 2022 08:55 schreef Rode_Wijn het volgende:
Niet het hele topic doorgelezen, maar ben ik de enige die wat 'influencer' vibes krijgt bij deze nrc meneer? Ik bedoel, niet weten wat een sparerib is lijkt mij heul onwaarschijnlijk. Misschien wist de student niet wat een nrc journalist is en daar kan ik mij vanalles bij voorstellen. Misschien dat de nrc meneer daar niet zo goed tegen kon.

Dan nu naar De Beren. Franchise, tja wat wil je? Ik ben nog nooit een kwalitatief hoogwaardige franchise tegengekomen. Dus met welke verwachting ga je daar eten?
De NRC journalist is gewoon in meerdere vestigingen geweest tijdens zijn theater tournee door Nederland, en hij beschrijft wat hij daar beleefde en te eten kreeg. Dat schijft hij nota bene in het artikel zelf.
pi_204837022
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2022 09:12 schreef AToontje87 het volgende:
Ooit eens de fout gemaakt om bij de Beren in Tilburg te gaan eten. Daar zit de toko bij de Pathé, dus leek een goede optie om daar wat te gaan nuttigen vóór de film.

Nooit meer.
Nou, vertel! :D
pi_204837161
Binnenkort opent de Beren in Enschede. Ik ben zelf nog nooit bij een filiaal geweest, maar het lijkt mij prima om er met mijn zoontje van 3 heen te gaan. Snel eten, met niet al te hoge verwachtingen.
٩๏̯͡๏)۶
pi_204837196
Ik ben er nog nooit geweest maar tegenwoordig mijd ik restaurants/eetgelegenheden met een grote menukaart.
Dat kan niet allemaal vers gemaakt worden wat er op staat.
pi_204837287
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2022 17:27 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Voor een Cote de Boeuf van 600 gram vragen ze 55 Euro
Dus een kilo verkoopprijs van slordige 92 Euro
Iedereen met een Makropas kan die inkopen voor 20 Euro de Kilo, nu ben je de Beren en je koopt die dan bij de Hoerecaslager voor een paar euro de kilo minder in.
Heb dit soort rare vergelijkingen nooit begrepen.

Jaaa, als ik het zelf doe, ben ik zoooooveel goedkoper uit. Joh. Jij betaalt jezelf dan ook niet voor de tijd en moeite (en expertise)...

Ja, als ik pasta koop bij de AH, ben ik klaar voor 2 euro. Durft dat restaurant mij 15 euro te vragen...
Ooooh, ik koop risotto, champignon en boullion voor minder dan 5 euro. Vraagt dat restaurant 3 keer meer, en voor een kleinere portie ook nog.

JA HALLO, WAAROM BETAAL IK 3 EURO VOOR EEN GLAASJE COLA, THUIS HEB IK 6 GLAASJES VOOR 2 EURO, WAT IS DIT NOU.

 

(Al zijn sommige producten wel te hoog geprijsd, maar ging mij om de vergelijkingen tussen zelf koken en uit eten gaan.)

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 23-05-2022 10:26:32 ]
  maandag 23 mei 2022 @ 10:30:33 #164
500074 Rode_Wijn
Kom laat ons vrolijk zijn
pi_204837341
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2022 09:54 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
De NRC journalist is gewoon in meerdere vestigingen geweest tijdens zijn theater tournee door Nederland, en hij beschrijft wat hij daar beleefde en te eten kreeg. Dat schijft hij nota bene in het artikel zelf.
Ja. Maar wil het feit dat hij het opschrijft ook zeggen dat het klopt? Daar durf ik aan te twijfelen. Het is wat
  maandag 23 mei 2022 @ 10:32:20 #165
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204837354
quote:
2s.gif Op maandag 23 mei 2022 10:24 schreef zarGon het volgende:

[..]
Heb dit soort rare vergelijkingen nooit begrepen.

Jaaa, als ik het zelf doe, ben ik zoooooveel goedkoper uit. Joh. Jij betaalt jezelf dan ook niet voor de tijd en moeite (en expertise)...

Ja, als ik pasta koop bij de AH, ben ik klaar voor 2 euro. Durft dat restaurant mij 15 euro te vragen...
Ooooh, ik koop risotto, champignon en boullion voor minder dan 5 euro. Vraagt dat restaurant 3 keer meer, en voor een kleinere portie ook nog.

JA HALLO, WAAROM BETAAL IK 3 EURO VOOR EEN GLAASJE COLA, THUIS HEB IK 6 GLAASJES VOOR 2 EURO, WAT IS DIT NOU.



(Al zijn sommige producten wel te hoog geprijsd, maar ging mij om de vergelijkingen tussen zelf koken en uit eten gaan.)
Het ging in de post als aanvulling op waar ik op reageerde dat het vrij standaard is in de Horeca waar het eten betreft, inkoop maal 3 is verkoopprijs. Wellicht even de draad lezen voor je zo reageert
pi_204837367
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2022 10:11 schreef Ronald het volgende:
Binnenkort opent de Beren in Enschede. Ik ben zelf nog nooit bij een filiaal geweest, maar het lijkt mij prima om er met mijn zoontje van 3 heen te gaan. Snel eten, met niet al te hoge verwachtingen.
Kijk maar eerst even naar de prijzen
pi_204837497
Ik heb maar één ervaring in de vestiging in Dordrecht een jaar of tien terug. Daar kreeg ik een schnitzel die smaakte alsof die eerst drie maanden als deurmat was gebruikt, dus dat was meteen de laatste keer.

Maar bij de Google Reviews heeft dat restaurant gewoon 4 sterren, dus blijkbaar zijn er genoeg mensen wel fan.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_204837593
quote:
1s.gif Op maandag 23 mei 2022 10:35 schreef potjecreme het volgende:

[..]
Kijk maar eerst even naar de prijzen
Het ziet er niet goedkoop uit inderdaad, maar alle horeca is duur momenteel. Ergens heb ik daar ook wel begrip voor als je de enorm gestegen prijzen van o.a. gas ziet.
٩๏̯͡๏)۶
  maandag 23 mei 2022 @ 11:12:38 #169
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204837615
quote:
1s.gif Op maandag 23 mei 2022 10:30 schreef Rode_Wijn het volgende:

Ja. Maar wil het feit dat hij het opschrijft ook zeggen dat het klopt? Daar durf ik aan te twijfelen. Het is wat
Jij kent Joël Broekaert duidelijk niet?
Die man is al jarenlang een erkend en bekend voedsel- en restaurant recensent en heeft ook meerdere TV-programma's over voedsel gepresenteerd.
Ik zie geen enkele aanleiding om zijn bevindingen in twijfel te trekken.
Jij blijkbaar wel? Waarop baseer je dat?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 23 mei 2022 @ 11:19:31 #170
500074 Rode_Wijn
Kom laat ons vrolijk zijn
pi_204837660
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2022 11:12 schreef golfer het volgende:

[..]
Jij kent Joël Broekaert duidelijk niet?
Die man is al jarenlang een erkend en bekend voedsel- en restaurant recensent en heeft ook meerdere TV-programma's over voedsel gepresenteerd.
Ik zie geen enkele aanleiding om zijn bevindingen in twijfel te trekken.
Jij blijkbaar wel? Waarop baseer je dat?
Ik zeg dat wat hij stelt niet automatisch waarheid is. Iemand die niet weet wat een spare rib is. Ik geloof dat niet
  maandag 23 mei 2022 @ 11:20:25 #171
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
  maandag 23 mei 2022 @ 11:20:45 #172
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204837666
quote:
1s.gif Op maandag 23 mei 2022 11:19 schreef Rode_Wijn het volgende:

Ik zeg dat wat hij stelt niet automatisch waarheid is. Iemand die niet weet wat een spare rib is. Ik geloof dat niet
Ik ga er van uit dat Joël wel de waarheid schrijft.
Jouw probleem dus dat jij iets niet geloofd.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 23 mei 2022 @ 11:21:12 #173
500074 Rode_Wijn
Kom laat ons vrolijk zijn
pi_204837669
quote:
Je kan mij 100 filmpjes laten zien maar geen filmpje haalt mijn argument onderuit _O-

Of er is een filmpje over de gebeurtenissen met de sparerib. Dan wordt het anders.
  maandag 23 mei 2022 @ 11:22:24 #174
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204837674
quote:
1s.gif Op maandag 23 mei 2022 11:21 schreef Rode_Wijn het volgende:

[..]
Je kan mij 100 filmpjes laten zien maar geen filmpje haalt mijn argument onderuit _O-
Roepen dat je het niet gelooft is niet echt een argument.
  maandag 23 mei 2022 @ 11:25:03 #175
500074 Rode_Wijn
Kom laat ons vrolijk zijn
pi_204837685
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2022 11:20 schreef golfer het volgende:

[..]
Ik ga er van uit dat Joël wel de waarheid schrijft.
Jouw probleem dus dat jij iets niet geloofd.
Zeker. Dat is mijn punt. Een probleem zou ik het niet willen noemen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')