quote:Op woensdag 5 januari 2022 17:49 schreef Hupje het volgende:
Vals gespeeld, ik had nog een pak paddenstoel cakejes van Koopmans in de kast staan. Wel handig, je hoeft zo weinig te doen dat mijn 6-jarige het (op de oven en het glazuur na) zelf kon
quote:Op donderdag 6 januari 2022 21:22 schreef Molo het volgende:
Ik wil @:goitske helemaal niet als buurvrouw, mevrouw de OP maker.
Dan zou ik binnen no time diabeet en moddervet zijn man
En ik hou niet eens van zoet gebak
😂 komt mij bekend voor.quote:Op zondag 9 januari 2022 18:10 schreef Hupje het volgende:
Ik wilde appel rabarber crumble maken. Rabarber ontdooid, appel gesneden, crumble gemaakt, alles in de ovenschaal... Behalve de rabarber
Maar ja, die had ik speciaal hiervoor ontdooid. Toen heb ik de boel maar omgekiept met schaal-op-schaal, de rabarber erbij gegooid en weer teruggekiept Crumble een beetje bijgewerkt en de oven in. Ik ben benieuwd
Macarons vind ik in de bakprogramma's er altijd uitzien als een enórme berg werk. Ik vind ze niet lekker genoeg om me al dat werk op de hals te halenquote:Op donderdag 27 januari 2022 21:51 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik wil morgen graag macarons maken. Heeft iemand een foolproof recept of tips?
Ik heb chocolade macarons gemaakt. Lastig wel. En doordat mijn ganache iets te stevig was duwde ik de een beetje stuk en ik denk dat mijn amandel meel iets te grof was.quote:Op zaterdag 29 januari 2022 20:54 schreef H_T het volgende:
[..]
Macarons vind ik in de bakprogramma's er altijd uitzien als een enórme berg werk. Ik vind ze niet lekker genoeg om me al dat werk op de hals te halen
Heb je ze nog wel gemaakt? En hoe beviel dat?
Zou je ze nog een keer maken?quote:Op zaterdag 29 januari 2022 20:58 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Ik heb chocolade macarons gemaakt. Lastig wel. En doordat mijn ganache iets te stevig was duwde ik de een beetje stuk en ik denk dat mijn amandel meel iets te grof was.
[ link | afbeelding ]
Als ik weer eens een dag niks te doen heb. Volgende keer aardbei denk ikquote:
die van rutger bakt uit de bakbijbel lukken bij mij heel goed!quote:Op donderdag 27 januari 2022 21:51 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik wil morgen graag macarons maken. Heeft iemand een foolproof recept of tips?
Heb ze regelmatig gemaakt.quote:Op donderdag 27 januari 2022 21:51 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik wil morgen graag macarons maken. Heeft iemand een foolproof recept of tips?
Ik vond dat eerst spannend maar het ging zo makkelijk!quote:Op zaterdag 29 januari 2022 21:40 schreef Vicky het volgende:
[..]
Heb ze regelmatig gemaakt.
Idd wat @:kwakz0r zegt, lang laten drogen en 1 plaat per keer. Platte plaat nemen, geen plaat met hoge opstaande rand.
Niet te lang spatelen, dan worden ze hol.
Ik gebruik geen warme suiker. Zal het recept even zoeken.
Eens die van Rutger worden goedquote:Op zaterdag 29 januari 2022 21:24 schreef kwakz0r het volgende:
Die
[..]
die van rutger bakt uit de bakbijbel lukken bij mij heel goed!
Tips: suiker thermometer gebruiken en echt ruim een uur laten drogen voor het bakken. Beter in twee batches bakken dan twee platen in de oven
Fotootje erbij, maakte ze voor mijn verjaardag en ze waren ook echt heel lekker!
[ afbeelding ]
Een speculaasje kan toch ook maar weinig tegenopquote:Op zaterdag 29 januari 2022 20:53 schreef H_T het volgende:
[ afbeelding ]
Speculaasjes gemaakt vandaag. Inmiddels liggen er nog heel wat lagen extra op Hoop werk! En het patroontje is op de meerderheid niet echt lekker gelukt, maar ik vind ze er wel gezellig uit zien
Mooie foto's Die bovenste vorm heb ik ook. Ik vind het altijd lastig om een mooie gladde onderkant te krijgen, zodat ie mooi ligt.quote:Op donderdag 10 februari 2022 14:10 schreef DevilsAndDust het volgende:
Ik bak ook graag! .
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Alles uit de Bakbijbel van Rutger.
Dank je! .quote:Op donderdag 10 februari 2022 14:20 schreef Hupje het volgende:
@:DevilsAndDust Wat een plaatje, die bovenste
Ja, het is altijd maar weer hopen dat de onderkant een beetje egaal is. .quote:Op donderdag 10 februari 2022 14:54 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Mooie foto's Die bovenste vorm heb ik ook. Ik vind het altijd lastig om een mooie gladde onderkant te krijgen, zodat ie mooi ligt.
Wat is dat op de derde foto? Ziet er ook heerlijk uit.
Bij mij drogen ze niet goed, mijn huis is er helaas te vochtig voor. maar binnenkort wordt de boel hier geïsoleerd dus dan weer eens een poging wagenquote:Op zaterdag 29 januari 2022 21:24 schreef kwakz0r het volgende:
Die
[..]
die van rutger bakt uit de bakbijbel lukken bij mij heel goed!
Tips: suiker thermometer gebruiken en echt ruim een uur laten drogen voor het bakken. Beter in twee batches bakken dan twee platen in de oven
Fotootje erbij, maakte ze voor mijn verjaardag en ze waren ook echt heel lekker!
[ afbeelding ]
Oh, ik hou niet van kokos, maar dergelijke carré's zijn waarschijnlijk ook wel zonder kokos te vindenquote:Op donderdag 10 februari 2022 15:04 schreef DevilsAndDust het volgende:
[..]
Dank je! .
[..]
Ja, het is altijd maar weer hopen dat de onderkant een beetje egaal is. .
Op de derde foto zie je bosvruchtenkokoscarré's. Heel makkelijk, maar ook heel lekker!
Als ik in de index zie dat jij hier een reactie hebt geplaatst dan klik ik al snel omdat ik zo benieuwd ben wat je nu weer voor lekkers hebt gemaakt. Wederom niet teleurgesteld Op de Friese toer vandaag! Oranjekoek ken ik goed, maar van suikerlatten had ik nog nooit gehoord.quote:Op zaterdag 12 februari 2022 00:59 schreef Goitske het volgende:
Oranjekoek[ afbeelding ]
Suikerlatten/smulkoek[ afbeelding ]
Leuke flamingo's!quote:Op zaterdag 12 februari 2022 00:59 schreef Goitske het volgende:
Oranjekoek[ afbeelding ]
Suikerlatten/smulkoek[ afbeelding ]
Bij ons thuis aten we wel vaker de suikerlatten maar nooit geweten dat het regionaal was. In Apeldoorn nooit weer gezien blijkt het fries te zijnquote:Op zaterdag 12 februari 2022 01:35 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Als ik in de index zie dat jij hier een reactie hebt geplaatst dan klik ik al snel omdat ik zo benieuwd ben wat je nu weer voor lekkers hebt gemaakt. Wederom niet teleurgesteld Op de Friese toer vandaag! Oranjekoek ken ik goed, maar van suikerlatten had ik nog nooit gehoord.
Heel mooiquote:Op zaterdag 12 februari 2022 09:22 schreef Vicky het volgende:
[ afbeelding ]
Dochter maakte Valentijns cupcakes op school ❤
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.En voor visite van dit weekend een ferrero rocher taart.
[ Bericht 5% gewijzigd door laziness op 23-02-2022 12:05:39 ]Ik heb je lief mijn hele leven
Bakpapier ook nog eens sprayen met baksprayquote:Op maandag 21 februari 2022 10:01 schreef Debsterr het volgende:
Heeft iemand een gouden tip voor mij? Ik heb de laatste tijd ruzie met mijn cheesecake bodem. Niet crunchy, komt niet los, laat los van de taart... ellende. Wat is jullie favoriete (Bastogne) bodem recept en hoe zorg je dat ie een geheel blijft vormen met de taart erboven?
Ik heb afgelopen weekend het recept van deze bodem gecombineerd met deze taart. De taart was perfect, geen barstjes in de bovenkant en lekker compact maar romig. Maar de bodem... die bleef dus plakken aan mijn bakvorm (bakpapier eronder) en niet aan de taart .
Hmmm, ook de bovenkant bedoel je voordat de bodem erop gaat? Dan ga ik dat de volgende keer eens testen.quote:Op maandag 21 februari 2022 10:25 schreef laziness het volgende:
[..]
Bakpapier ook nog eens sprayen met bakspray
Ja bakpapier sprayen en dan de bodem er op.quote:Op maandag 21 februari 2022 10:36 schreef Debsterr het volgende:
[..]
Hmmm, ook de bovenkant bedoel je voordat de bodem erop gaat? Dan ga ik dat de volgende keer eens testen.
Zijn jullie voorstanders van een voorgebakken bodem of juist alleen koelen in de koelkast?
Dat ziet er echt erg erg lekker uit (en ook geen fan van noten, maar daar zou ik aan voorbij gaan)quote:Op woensdag 23 februari 2022 10:48 schreef fietsie het volgende:
Het jaarlijks taartfestijn @ huize Fietsie : de uk is weer een jaar ouder geworden.
"Dit keer houd ik het simpel" dacht ik, "want er komt ook een HEMA mokka-schuimtaart".
Want dat is waar ze om gevraagd had; een mokka schuimtaart. En ik dacht: "Dat kan ik beter, maar ik weet het niet zeker....."
-----------------------
Dus: eierschuim gemaakt, met suiker, koffie erin, mixen mixen en daarna drie lagen gemaakt (ik wilde er 2 gaan gebruiken, maar 1 voor de zekerheid als "reserve"...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Nu wilde ik dus "anders" (nou ja... vooral nog lekkerder dan de HEMA) dus ik heb me een beetje ingelezen, en kwam recepten tegen van schuim gebaseerde taarten met.... chocolade erin!
En melkchocolade is ze gek op, dus...
[ afbeelding ]
Ik ben zelf geen liefhebber van noten, maar ja... ik maak hem niet voor mezelf, dus.... leren hoe ik nougatine moest maken..
Een caramelletje maken...
[ afbeelding ][ afbeelding ]
En dan die klote note d'r in...
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Ondertussen was het al best laat, en had ik ook m'n bedenkingen over die botercreme in combinatie met het schuim, dit omdat m'n botercreme (DrOetker poeder gebruikt) ondanks koelen op 6 graden, te zacht bleef naar m'n zin.
Dus de schuim-schijven de taart box in, en een nachtje koel staan..
Vanmorgen ging ik weer verder
[ afbeelding ][ afbeelding ]
[ afbeelding ][ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En toen de finishing touch!
[ afbeelding ]
Gewoon accepteren dat het een bende wordt en daarna weer alles opruimenquote:Op woensdag 23 februari 2022 12:56 schreef Molo het volgende:
Hoe doe je die nootjes aan de zijkant van de taart eigenlijk? Dat lukt mij nooit zonder mega mess
Ziet er goed uit!
Geen ervaring maar: schone bakplaat (met goede randjes), taart op rooster erin, nootjes plakken en dan kun je iig de gevallen nootjes makkelijk opruimen/bewaren toch ?quote:Op woensdag 23 februari 2022 12:56 schreef Molo het volgende:
Hoe doe je die nootjes aan de zijkant van de taart eigenlijk? Dat lukt mij nooit zonder mega mess
Ziet er goed uit!
En dan keihard tegen de zijkant aan ketsenquote:Op woensdag 23 februari 2022 14:23 schreef Debsterr het volgende:
[..]
Geen ervaring maar: schone bakplaat (met goede randjes), taart op rooster erin, nootjes plakken en dan kun je iig de gevallen nootjes makkelijk opruimen/bewaren toch ?
Geen grap: keihard gooien van een afstandje, met een scherm van bakpapier achter de taart om de missers op te vangen voor een volgende worp.quote:Op woensdag 23 februari 2022 12:56 schreef Molo het volgende:
Hoe doe je die nootjes aan de zijkant van de taart eigenlijk? Dat lukt mij nooit zonder mega mess
Ziet er goed uit!
Ik gebruik het biscuit recept van Rutger bakt maar moet zeggen die mix van de Oetker en bakzolder zijn ook goed.quote:Op vrijdag 4 maart 2022 14:53 schreef Ferdii het volgende:
Wie heeft voor mij een tip voor de allerlekkerste cake/taart vulling voor in een kindertaart?
mijn dochter wordt bijna 5 en wil graag een rapunzel taart, inmiddels al diverse "custom made" taarten besteld, maar veelal vind ik die cakes toch snel kruimeling, droog en smaakloos Wie heeft een tip?
Vandaag een proefbaksel gemaakt met biscuit van Laura’s bakery (zelf nog wat vanille toegevoegd) en daarnaast 4 smaken botercreme vulling getestvan rutger bakt (met als basis banket bakkersroom). De aardbei beviel bij dochter het best , ik vind de mango en kersen echter lekkerderquote:Op zaterdag 5 maart 2022 20:34 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ik gebruik het biscuit recept van Rutger bakt maar moet zeggen die mix van de Oetker en bakzolder zijn ook goed.
En ik zou dan zo'n prinsessen taart maken je weet wel zo'n bol met een barbie er in met mega lang haar
Oooh lekker!quote:Op zondag 13 maart 2022 21:20 schreef Hupje het volgende:
Heb je ze wel gedoopt, @:Goitske ?
Kind vroeg of ik wafels wilde bakken. Doen we!
[ afbeelding ]
Nou hij had alles mee en er zijn nog 2 kleine stukjes over. Ze vonden het allemaal lekker en de leiding ook zei hijquote:Op vrijdag 18 maart 2022 21:22 schreef SV-tje het volgende:
Ik maak dit vaak met witte chocolade en dan noten en de marshmallows erdoor dan smelten ze een beetje ook heerlijk. Als we een feestje hebben moet ik dit echt maken want iedereen kijkt daar naar uit.
Die van mij is ook zonder bakken je bent er zo klaar mee alleen even hard worden in de koelkastquote:Op vrijdag 18 maart 2022 21:46 schreef Lyssa het volgende:
Ik maak altijd deze: https://attic24.typepad.c(...)nd-pecan-tiffin.html 15 minuutjes en het is klaar. Het is zonder bakken, net zoals arretjescake. Het is áltijd een succes.
[ afbeelding ]
Ja precies, ideaal!quote:Op vrijdag 18 maart 2022 21:47 schreef Goitske het volgende:
[..]
Die van mij is ook zonder bakken je bent er zo klaar mee alleen even hard worden in de koelkast
ja en echt goddelijk is dezequote:Op zondag 3 april 2022 18:42 schreef Hupje het volgende:
@:Goitske Tof! Ziet er lekker uit. Ook handig dat het een recept zonder bloem is in deze tijd
Hij ziet er heerlijk uit en op basis van de ingredienten klinkt ie verrukkelijk.quote:Op zondag 3 april 2022 18:15 schreef Goitske het volgende:
Over 2 weken is het weer Pasen. Dit is echt mijn favoriete taart van het jaar van Nigella Lawson #nigellalawson
Ooit heb ik dit recept online gevonden. Ook fijn het is een glutenvrij recept maar geloof mij hij is goddelijk 🥰 ik maak hem 1x per jaar... misschien dit jaar wel 2x aangezien deze morgen mee gaat naar mijn werk
[ afbeelding ]
Paastaart recept van nigella lawson
Ingrediënten
Cake
250 gr chocolade (puur)
125 gr boter, kamertemperatuur
2 eieren
4 eidooiers
4 eiwitten
175 gr suiker (75 gram voor de eidooiers, 100 gr voor de eiwitten)
1 tl vanille-extract
Topping
125 gr chocolade (puur)
250 ml room
1 tl vanille extract
Decoratie
1 zakje met chocolade eieren
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180C
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten van de vorm NIET(!) in. (Het recept geeft aan dat het om een springvorm van 23 cm gaat. Ik heb een springvorm van 26 cm gebruikt voor dit recept).
Smelt au-bain-marie de 250 gr chocolade met de boter en zet daarna apart om iets af te koelen
Klop ondertussen de 4 eiwitten op, voeg de 100 gr suiker toe en klop ze dan verder op tot stevige pieken.
Klop in een andere kom de 2 eieren en de 4 dooiers met de 75 gr suiker en de vanille op.
Vouw het chocolade-botermengsel er voorzichtig doorheen.
Doe ongeveer ¼ van het eiwitmengsel bij het chocoladebeslag en klop dit er even goed doorheen. Spatel daarna de rest van de eiwitten in 3 delen er voorzichtig doorheen tot een luchtig mengsel.
Doe het beslag in de springvorm en bak de cakebodem in 35-40 minuten gaar of totdat de cake goed gerezen is, gescheurd aan de randen en het midden van de cake stevig is.
Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen ìn de vorm op een rooster.
Het midden van de cake zal inzakken en verder losscheuren van de rand. Het is de bedoeling dat dit er zo uitziet, zodat het een “nest” kan worden, die je later gaat vullen. Raak dus niet in de stress, de cake is niet mislukt, het is juist de bedoeling dat er een grote krater in je cake ontstaat. Gedurende het afkoelen, zal de cake steeds verder inzakken.
Pas wanneer de cake volledig afgekoeld is haal je hem uit de vorm!
Plaats hem op een mooie schaal, als er stukjes afbreken, geen probleem, dus zet je er gewoon weer losjes op.
Smelt de chocolade au-bain-marie. Klop de slagroom met de vanille extract en vouw de iets afgekoelde chocolade er door. Vul de taart, plak stukjes weer vast en decoreer met eieren #pasen
quote:Op zaterdag 16 april 2022 19:48 schreef miss_sly het volgende:
Ik bakte voor Pasen ook weer eens wat, namelijk een pull-apart kaneelbrood en kaasstengels met vier soorten kaas (geitenkaas, Hollandse 30+, tallegio en parmezaan).
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het rook allebei heerlijk toen het in de oven stond, dus ik hoop dat het net zo lekker smaakt.
Waarom trempeersiroop gebruiken, een goed biscuit heeft dat niet nodig. En ik zou de lievelingssnoep bovenop neer leggen en dan de taart vullen met banketbakkersroom of iets dergelijks, in ieder geval iets minder heftige (zoete) smaken.quote:Op woensdag 15 juni 2022 02:08 schreef Majoraan het volgende:
Mijn kleindochter is binnenkort weer jarig en het is dus weer tijd voor mijn tweejaarlijkse amateurbakkunsten.
Ik heb na vele google studies nog steeds weinig idee welke smaken goed samen gaan.
Ik wil deze keer graag afwijken van mijn gewoonte van biscuit met slagroom + verse aardbeien vulling en trempeersiroop + aardbeilikeur.
Ik wil graag een stapel-snoeptaart van minstens 12 porties maken. Ik zal mijn idee posten en hoop dat ik door FOK! bakkers voor domme fouten behoed word of betere tips krijg, bijvoorbeeld om de taart minder zoet te maken.
Haar favoriete snoep is marshmallow, kauwgomballen, chocola en schuimblok.
Stapel snoeptaart met spek, marshmallows, schuimblok, kauwgom, tumtum, allerlei snoep etc.
Biscuit 20cm +biscuit 12,5. ( 12 + 4 porties) = 16 porties
Biscuits delen in 4 lagen > 3x vulling
Trempeer = suikersiroop (+ citroensap om de zoetigheid iets op te heffen) ( + beetje Monin aardbeiensiroop omdat dat alcoholvrij is en de fluff ook naar aardbei smaakt? )
Laag 1 = aardbeienfluff
Laag 2 = naturel fluff + bosvruchtenbavarois of banketbakkersroom?
Laag 3 = aardbeienfluff
Alles afsmeren met patides kauwgomballensmaak-boter crème.
En dan roze en gele drip (funcakes decomelts chocosmaak) eroverheen
(geel is haar huidige lievelingskleur)
Lolly’s maken van decomelts met naamletters en leeftijd + 6 flamingokaarsjes.
Heb je een recept van de baklava? Verschil voor vegan zit m in de boter denk ik of niet?quote:Op woensdag 15 juni 2022 18:15 schreef arvensis het volgende:
Oeh, al dit lekkers
Ik ben op dieet, dus bakken staat hier helaas op een laag pitje. Maar heb wel leuke plaatjes die ik kan delen. Het smaakt altijd heerlijk, maar in decoreren ben ik niet zo goed.
[ afbeelding ]
Kikatcheesecake naar het recept van Kookmutsjes
[ afbeelding ]
Weet niet meer precies wat dit was
[ afbeelding ]
Zuivelvrije donuts
[ afbeelding ]
Een vegan mokkataart
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Een verjaardagstaart
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]Vegan baklava hier hoorde geluid bij.
[ afbeelding ]
En een taartje voor een homemade cake smash
Zeker! En klopt inderdaad.quote:Op woensdag 15 juni 2022 18:32 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Heb je een recept van de baklava? Verschil voor vegan zit m in de boter denk ik of niet?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Bekijk ook zeker het fimpje ter beeldvorming.
[ Bericht 0% gewijzigd door arvensis op 15-06-2022 18:53:59 ]Protège moi de mes désirs.
Ja, ik ga de taart sowieso rijk decoreren met snoep.quote:Op woensdag 15 juni 2022 08:26 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Waarom trempeersiroop gebruiken, een goed biscuit heeft dat niet nodig. En ik zou de lievelingssnoep bovenop neer leggen en dan de taart vullen met banketbakkersroom of iets dergelijks, in ieder geval iets minder heftige (zoete) smaken.
quote:Op woensdag 15 juni 2022 02:08 schreef Majoraan het volgende:
Mijn kleindochter is binnenkort weer jarig en het is dus weer tijd voor mijn tweejaarlijkse amateurbakkunsten.
Ik heb na vele google studies nog steeds weinig idee welke smaken goed samen gaan.
Ik wil deze keer graag afwijken van mijn gewoonte van biscuit met slagroom + verse aardbeien vulling en trempeersiroop + aardbeilikeur.
Ik wil graag een stapel-snoeptaart van minstens 12 porties maken. Ik zal mijn idee posten en hoop dat ik door FOK! bakkers voor domme fouten behoed word of betere tips krijg, bijvoorbeeld om de taart minder zoet te maken.
Haar favoriete snoep is marshmallow, kauwgomballen, chocola en schuimblok.
Stapel snoeptaart met spek, marshmallows, schuimblok, kauwgom, tumtum, allerlei snoep etc.
Biscuit 20cm +biscuit 12,5. ( 12 + 4 porties) = 16 porties
Biscuits delen in 4 lagen > 3x vulling
Trempeer = suikersiroop (+ citroensap om de zoetigheid iets op te heffen) ( + beetje Monin aardbeiensiroop omdat dat alcoholvrij is en de fluff ook naar aardbei smaakt? )
Laag 1 = aardbeienfluff
Laag 2 = naturel fluff + bosvruchtenbavarois of banketbakkersroom?
Laag 3 = aardbeienfluff
Alles afsmeren met patides kauwgomballensmaak-boter crème.
En dan roze en gele drip (funcakes decomelts chocosmaak) eroverheen
(geel is haar huidige lievelingskleur)
Lolly’s maken van decomelts met naamletters en leeftijd + 6 flamingokaarsjes.
quote:Op donderdag 16 juni 2022 23:04 schreef Majoraan het volgende:
[..]
Ja, ik ga de taart sowieso rijk decoreren met snoep.
Ik trempeer altijd de biscuits, omdat Cees Holtkamp en Rutger dat ook doen. Om de biscuit malser te maken., ik dacht daarom dat dat zo hoorde.
Ik blijf voorlopig nog even eigenwijs en wil toch graag de kauwgomballensmaak botercrème en/ of aardbeienfluff gebruiken. Misschien voor de zekerheid een klein proeftaartje maken..
En dan iets met citroen? past citroen overal bij en kun je aan al wat te zoet is gewoon wat citroensap of frambozen toevoegen? of werkt dat niet zo. ?
Of wat zure matten tussen het snoep
Je maakt er een heel project van, zeg. Invriezen kan wel, maar vers is toch het lekkerst. Voor een volgende keer: ik zou gewoon tussendoor wat vaker bakken, zodat je wat smaken kunt uitproberen. Ik doe voor een verjaardagstaart altijd maar wat eerder goed bevallen is. Of ik neem een nieuw recept en houd me daar (ongeveer) aan.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 00:07 schreef Majoraan het volgende:
Kan ik ruime porties maken en het teveel invriezen, om dan eventueel later in de echte taart of andere projecten te gebruiken? Of is de structuur of smaak dan minder lekker?
Ik begrijp wat je zegt Hupje, altijd wat eerder goed bevallen is. Ik maak altijd biscuit met trempeer suikersiroop + aardbeienlikeur of rum. Vulling slagroom/ mascarpone + aardbeien. En iedereen vind het heerlijk, als het niet beleefdheid is Maar ik voel me zo'n one trick pony en zou zo graag eens iets anders dat net zo lekker is maken.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 06:42 schreef Hupje het volgende:
[..]
Je maakt er een heel project van, zeg. Invriezen kan wel, maar vers is toch het lekkerst. Voor een volgende keer: ik zou gewoon tussendoor wat vaker bakken, zodat je wat smaken kunt uitproberen. Ik doe voor een verjaardagstaart altijd maar wat eerder goed bevallen is. Of ik neem een nieuw recept en houd me daar (ongeveer) aan.
Ik heb vandaag de hele dag in de keuken gestaan en tig afwassen gedaan om alleen "cees holtkamp fraisier" te maken voor Vaderdag en een klein kutproeftaartje.quote:Op zondag 19 juni 2022 02:18 schreef Majoraan het volgende:
[..]
Ik begrijp wat je zegt Hupje, altijd wat eerder goed bevallen is. Ik maak altijd biscuit met trempeer suikersiroop + aardbeienlikeur of rum. Vulling slagroom/ mascarpone + aardbeien. En iedereen vind het heerlijk, als het niet beleefdheid is Maar ik voel me zo'n one trick pony en zou zo graag eens iets anders dat net zo lekker is maken.
Ik bak nagenoeg alleen (en pas sinds 3 jaar) Moederdag taart, Vaderdag taart, en verjaardagtaarten.
Ik zou idd tussendoor meer moeten bakken, maar het is niet dat ik echt van bakken hou. Ik hou van 2 x per jaar een "mooie" verjaardagstaart voor mijn kleinkinderen maken. Uiterlijk is het heel verschillend, maar vanbinnen altijd hetzelfde.
quote:Op zondag 19 juni 2022 14:03 schreef AnneX het volgende:
@:arvensis zijn het voorbeeelden op de plaatjes? Of heb je dat allemaal zelf gebakken?
Indien het laatste: i.c.m. ‘Op dieet zijn’.
Wat prachtige werken zeg 👍🏼quote:Op zondag 19 juni 2022 14:18 schreef arvensis het volgende:
[..]
Die heb ik zelf gebakken voordat ik op dieet ging, haha.
Bedankt voor de Danish Whisk tip. Heb hem zojuist besteld bij Amazon,quote:
Update van mijn project... Op Vaderdag mijn mini fluff / kauwgomballensmaak proeftaartje gepresenteerd. reacties : smaakt wel oké , maar wat je eerder maakte was veel lekkerder. Je hebt dus gelijk dat ik beter kan vasthouden aan veilig.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 06:42 schreef Hupje het volgende:
[..]
Je maakt er een heel project van, zeg. Invriezen kan wel, maar vers is toch het lekkerst. Voor een volgende keer: ik zou gewoon tussendoor wat vaker bakken, zodat je wat smaken kunt uitproberen. Ik doe voor een verjaardagstaart altijd maar wat eerder goed bevallen is. Of ik neem een nieuw recept en houd me daar (ongeveer) aan.
Zoooooo danquote:Op zaterdag 9 juli 2022 16:29 schreef arvensis het volgende:
ziet er lekker uit, @:seven.!
[ afbeelding ]
Ik heb cupcakes gemaakt voor de gender reveal van de baby van m’n zusje.
Zeker.quote:Op zaterdag 9 juli 2022 23:37 schreef Seven. het volgende:
[..]
Zoooooo dan
Prachtig gedaan! Waren ze lekker?
Tuurlijkquote:Op zondag 10 juli 2022 11:48 schreef arvensis het volgende:
[..]
Zeker.
Post je foto’s joh! Al het eten is fotowaardig.
Het is al opquote:Op zondag 10 juli 2022 11:48 schreef arvensis het volgende:
[..]
Zeker.
Post je foto’s joh! Al het eten is fotowaardig.
Dit ken ikquote:Op zaterdag 9 juli 2022 23:40 schreef Seven. het volgende:
Ik heb pavlova's gemaakt vandaag. Niet fotowaardig maar mijn schoonvader zal er morgen heel blij mee zijn (hij liet zich na de cakerol niet bijster subtiel ontvallen dat hij gek is op pavlova's ).
Voorgeproefd vandaag, ze zijn supergoed gelukt. Volgende keer maak ik een grote. Nu 8 kleintjes gemaakt maar daar is bijna geen kuil in te krijgen (of m'n eiwit was niet stijf genoeg, kan ook).
Respect.quote:Op zaterdag 9 juli 2022 16:29 schreef arvensis het volgende:
ziet er lekker uit, @:seven.!
[ afbeelding ]
Ik heb cupcakes gemaakt voor de gender reveal van de baby van m’n zusje.
Een cakerol, dat staat ook op mijn wensenlijstje. Ik heb het nog altijd niet gedaan, omdat het oprollen-zonder-cake-te-scheuren me bij voorbaat al heel moeilijk lijkt. Dus heb ik het bij voorbaat maar vast opgegevenquote:Op zondag 3 juli 2022 21:04 schreef Seven. het volgende:
Wij hebben sinds kort een nieuwe keuken, met fatsoenlijke oven! Ik ben mijn liefde voor koken en bakken aan het herontdekken. Dus nu sta ik elke zondag te bakken .
Twee weken geleden maakte ik een cheesecake. Afgelopen week iets wat tussen chocoladetaart en koek in zat. Gesmolten witte chocola overheen gegoten en verse frambozen erin gelegd. Was mooi en lekker (en machtig!).
Vandaag een cakeroll gemaakt met botercrème. Door de crème gezeefde framboos gespateld:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Was lekker
Wat zijn ze mooiquote:Op zaterdag 9 juli 2022 16:29 schreef arvensis het volgende:
ziet er lekker uit, @:seven.!
[ afbeelding ]
Ik heb cupcakes gemaakt voor de gender reveal van de baby van m’n zusje.
Best makkelijk! Je stort het deeg ongeveer 1cm dik, ik heb gewoon de braadslee gebruikt. Daarna stort je het uit op een besuikerde theedoek, daar waar niet genoeg suiker zat liet de kort van de cake wel los. En eventuele harde randjes eraf snijden, dat smaakt naar lange vingers!quote:Op maandag 11 juli 2022 16:26 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Een cakerol, dat staat ook op mijn wensenlijstje. Ik heb het nog altijd niet gedaan, omdat het oprollen-zonder-cake-te-scheuren me bij voorbaat al heel moeilijk lijkt. Dus heb ik het bij voorbaat maar vast opgegeven
Jouwe ziet er mooi uit! Hoe vond je het om te doen?
Dat klinkt doable!quote:Op maandag 11 juli 2022 16:37 schreef Seven. het volgende:
[..]
Best makkelijk! Je stort het deeg ongeveer 1cm dik, ik heb gewoon de braadslee gebruikt. Daarna stort je het uit op een besuikerde theedoek, daar waar niet genoeg suiker zat liet de kort van de cake wel los. En eventuele harde randjes eraf snijden, dat smaakt naar lange vingers!
Qua vulling kun je lekker losgaan. Ik ben momenteel helemaal into frambozen.
Meer soort van cakebeslag!quote:Op maandag 11 juli 2022 16:42 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Dat klinkt doable!
Moet ik het toch eens gaan proberen. Het lijkt me ook wel heel leuk om te maken.
Is het gewoon biscuit-deeg?
Als ik het deeg probeer uit te rollen, dan valt het uit elkaar.quote:Op zaterdag 16 juli 2022 14:45 schreef AnneX het volgende:
Meringues
inspiratie: https://www.laurasbakery.nl/recepten-met-overgebleven-eiwitten/
Het koelen van deeg snap ik niet.
De appelschijfseljes schud ik om met kaneelsuiker en rozijnen en stukjes walnoot in een hele grote slakom met bord erop als deksel, voor die erin gaan.
Op de bodem strooi ik paneermeel of droge custardpoeder vanwege zompigheid.
Chocolademoussequote:Op zaterdag 16 juli 2022 14:35 schreef Seven. het volgende:
Het deeg moest terug de koelkast in, was niet genoeg gekoeld. De custard is na het nodige gekluns wel heel goed gelukt. Ik had de eierdooiers al bij in de melk geflikkerd zonder ze eerst los te kloppen. En ik had meer maizena nodig dan in het recept.
Straks poging 2.
[ afbeelding ]
En wat zal ik eens doen met de 8 eiwitten die nu in de koelkast staan .
Chocomoussequote:Op zaterdag 16 juli 2022 18:19 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Chocolademousse
Kokosmacronen
ik zat net aan dit topic te denken en dacht van: ohhh laat ze ajb voor de chocomousse gaan!quote:
Dan ben ik maar een saaie bakker. over het algemeen.quote:Op zondag 17 juli 2022 09:54 schreef Zo-is-dat het volgende:
Jammer dat ie wat tegen viel! Prefect uitgevoerd zo te zien
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik maakte een passievruchtcurd slof met Zwitserse room en een cijfertaart met mascarpone room en amarene kersen 🍒
In de patisserie cursussen van Robert hebben we heel veel mousse gemaakt op basis van eiwitten. Italiaans schuim maken (eiwitten, suiker. Suikerwater op 120 graden), daar slagroom bij en dan daarbij fruitpurree is gesmolten chocolade.quote:Op zondag 17 juli 2022 10:27 schreef miss_sly het volgende:
Chocolademousse met eiwitten? Dat zoek ik op. Altijd maar meringues wordt een beetje saai
De plak voor de cakerol staat in de oven! Ben erg benieuwd hoe het gaat worden.
Dat klinkt echt zoo goed! Dat doe ik de volgende keer met overgebleven eiwittenquote:Op zondag 17 juli 2022 11:53 schreef SV-tje het volgende:
[..]
In de patisserie cursussen van Robert hebben we heel veel mousse gemaakt op basis van eiwitten. Italiaans schuim maken (eiwitten, suiker. Suikerwater op 120 graden), daar slagroom bij en dan daarbij fruitpurree is gesmolten chocolade.
Had ik destijds ook dat ik merengue zat wasquote:Op zondag 17 juli 2022 10:27 schreef miss_sly het volgende:
Chocolademousse met eiwitten? Dat zoek ik op. Altijd maar meringues wordt een beetje saai
De plak voor de cakerol staat in de oven! Ben erg benieuwd hoe het gaat worden.
Wauw, impressive!quote:Op zondag 17 juli 2022 09:54 schreef Zo-is-dat het volgende:
Jammer dat ie wat tegen viel! Prefect uitgevoerd zo te zien
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik maakte een passievruchtcurd slof met Zwitserse room en een cijfertaart met mascarpone room en amarene kersen 🍒
Jaaaaa, ziet er perfect uit!quote:Op zondag 17 juli 2022 12:25 schreef miss_sly het volgende:
De plak deeg was niet moeilijk, dat ging erg goed.
[ afbeelding ]
Goed af laten koelen, en toen ging het rollen ook best aardig. Hij ligt nu in folie in de koelkast op te stijven:
[ afbeelding ]
Vulling is mascarpone met aardbeienpuree en een beetje agave stroop (bedoeling was honing, maar mijn honing was gekristalliseerd) en wat stukjes aardbei.
Ik ga proberen straks nog een foto te maken voor ik ga snijden, zonder folie en met poedersuiker. Kan ook dat ik dat vergeet
quote:
Deze keer toevallig beide zelf verzonnenquote:Op zondag 17 juli 2022 10:12 schreef AnneX het volgende:
[..]
Dan ben ik maar een saaie bakker. over het algemeen.
Bedenk je dit zelf of had je een voorbeeld?
Maakt niet uit eigenlijk, want het ziet er alleen al geweldig uit.
Ja heel! De cijfer taart beetje simpel maar die met de curd ga ik zéker vaker maken (heb nog alles over voor nog eentje dinsdag uitdelen op t werk, die heeft wel geen spijs maar meegebakken banketbakkersroom, spijs was op. Denk dat dat net minder lekker is maar wie weet juist lekkerder )quote:
Hè shit bericht gemist had Spockjuh mooi op kunnen halenquote:Op maandag 18 juli 2022 17:22 schreef Seven. het volgende:
1 pavlova in de oven:
[ afbeelding ]
En een ENORME bak chocolademousse (wel echt superlekker maar dit krijgen we echt niet op)
[ afbeelding ]
Oplossing: chocomousse met aardbeien op de pavlova. En nog chocolademousse meegeven aan m'n moeder, die krijgt dan gelijk mee voor een weeshuis om uit te delen aan de rest van de familie.
Als mensen interesse hebben: gratis af te halen in Apeldoorn .
Ik heb deze week nog vakantie, daarna weer terug naar 1x bakken per weekend. En ik moet potverdorie iets gezonder gaan bakken .
Vandaag is de bak alsnog leeg gegaan met wat hulp van de jongens van de lokale glasboer .quote:Op woensdag 20 juli 2022 22:02 schreef Goitske het volgende:
[..]
Hè shit bericht gemist had Spockjuh mooi op kunnen halen
Komende tijd kun je geen chocolademousse meer zien zekerquote:Op woensdag 20 juli 2022 22:03 schreef Seven. het volgende:
[..]
Vandaag is de bak alsnog leeg gegaan met wat hulp van de jongens van de lokale glasboer .
Goed gelukt!quote:Op woensdag 20 juli 2022 22:12 schreef Goitske het volgende:
Ik heb laatst het cakeblik van saakje bakmeisje gekocht via baktotaal bouwhuis (enige plek naast haar website waar ik hem kon vinden)
Grappige is je bakt een cake maar kan er een taart van maken. Je kunt dus ook gewoon de lange cake horizontaal doorsnijden en dan vullen, de bovenkant maken zoals je wil en dan snijd je punten en kun je hem neerzetten als taart
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ja! Alleen niet de versiering, met een slagroomspuit kun je lekker los gaan, maar die heb ik niet.quote:Op zondag 24 juli 2022 22:35 schreef Molo het volgende:
Oh dat ziet er tof uit zeg!
Was het zoals in je herinnering?
Vreselijk hè. En ik moet tegenwoordig ook meer online de bakwinkel hier is gestoptquote:Op maandag 25 juli 2022 19:58 schreef AnneX het volgende:
@:Goitske …. via baktotaal bouwhuis…jasses, wat een inspiratie 😉
Die van Ohmyfoodness zijn helemaal goedquote:Op zaterdag 30 juli 2022 15:54 schreef Blues het volgende:
Op verzoek van @:golfer de originele (voor zover ik heb kunnen lezen en vergelijken) Portugese Pasteis de nata gemaakt vanmiddag.
https://ohmyfoodness.nl/pasteis-de-nata-de-enige-echte/
Bladerdeeg in de vormpjes in de koeling
[ afbeelding ]
Custard en karamelsiroop gemaakt, samen met 2 eidooiers is dat de vulling
[ afbeelding ]
10 minuutjes in de oven, restje karamelsiroop erover + poedersuiker en kaneel.
Zijn erg lekker
[ afbeelding ]
Oh heerlijk. Recept opgeslagen. Dit was het laatste recept dat ik gebruikte https://www.notquitenigel(...)guese-custard-tarts/quote:Op zaterdag 30 juli 2022 15:54 schreef Blues het volgende:
Op verzoek van @:golfer de originele (voor zover ik heb kunnen lezen en vergelijken) Portugese Pasteis de nata gemaakt vanmiddag.
https://ohmyfoodness.nl/pasteis-de-nata-de-enige-echte/
Bladerdeeg in de vormpjes in de koeling
[ afbeelding ]
Custard en karamelsiroop gemaakt, samen met 2 eidooiers is dat de vulling
[ afbeelding ]
10 minuutjes in de oven, restje karamelsiroop erover + poedersuiker en kaneel.
Zijn erg lekker
[ afbeelding ]
Ik dacht even "wat een raar bladerdeeg" maar da's natuurlijk het aanrechtbladquote:Op zaterdag 30 juli 2022 16:10 schreef AnneX het volgende:
[..]
Oh heerlijk. Recept opgeslagen. Dit was het laatste recept dat ik gebruikte https://www.notquitenigel(...)guese-custard-tarts/
Vandaag de appelplaattaart in de herhaling met wat kleine aanpassingen.
De suiker + kaneel aangevuld met en stuk of 25 bruine amandelen, gemalen.
En ook een stuk of 10 (gepelde) kardemonpeulen meegemalen.
Dat ruikt alleen al heerlijk. Het deeg is nieuw voor mij.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
schimmeldeegjequote:Op zaterdag 30 juli 2022 16:12 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik dacht even "wat een raar bladerdeeg" maar da's natuurlijk het aanrechtblad
hahaha, ik dacht in een flits iets van pesto met deeg gemengd en kon dat niet rijmen met de appeltaartquote:
Lijkt me heerlijk!quote:Op zaterdag 30 juli 2022 16:10 schreef AnneX het volgende:
[..]
Oh heerlijk. Recept opgeslagen. Dit was het laatste recept dat ik gebruikte https://www.notquitenigel(...)guese-custard-tarts/
Vandaag de appelplaattaart in de herhaling met wat kleine aanpassingen.
De suiker + kaneel aangevuld met en stuk of 25 bruine amandelen, gemalen.
En ook een stuk of 10 (gepelde) kardemonpeulen meegemalen.
Dat ruikt alleen al heerlijk. Het deeg is nieuw voor mij.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Ziet er goed uit. Eindelijk één zonder banaan zo te zien!quote:Op zondag 31 juli 2022 15:07 schreef Seven. het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Deze is lékker! Echt niet normaal .
quote:
Recept met dadels . Ik had trouwens geen stroop maar wel maple syrup, dus dat heb ik erin gedaan.quote:Op zondag 31 juli 2022 17:46 schreef soapie het volgende:
[..]
Ziet er goed uit. Eindelijk één zonder banaan zo te zien!
Welk recept heb je gebruikt als ik vragen mag?
zou etenquote:Op zondag 31 juli 2022 15:07 schreef Seven. het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Deze is lékker! Echt niet normaal .
Recept opgeslagen. 👍🏼quote:Op zondag 31 juli 2022 15:07 schreef Seven. het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Deze is lékker! Echt niet normaal .
Ik heb maandag geen fornuis besteld. Ik twijfel te veel.quote:Op zaterdag 30 juli 2022 15:59 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik ga maandag eindelijk een fornuis bestellen Kan niet wachten om weer te kunnen bakken
Wat is/vind/lijkt je het probleem met inductie? Hier al meer dan 12 jaar een blije gebruiker.quote:Op woensdag 3 augustus 2022 15:18 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik heb maandag geen fornuis besteld. Ik twijfel te veel.
Misschien toch een losse oven en inductiekookplaat? Ik weet het gewoonweg niet. Vind het zoveel geld voor iets waar ik geen drol aan vind.
Inductie
Dus ik kook nog wel even door op mijn 2-pits elektrisch flutding van de Dirk van ¤17
Als je toch al elektrisch flut kookt…kan je net zo goed op inductie overgaan.quote:Op woensdag 3 augustus 2022 15:18 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik heb maandag geen fornuis besteld. Ik twijfel te veel.
Misschien toch een losse oven en inductiekookplaat? Ik weet het gewoonweg niet. Vind het zoveel geld voor iets waar ik geen drol aan vind.
Inductie
Dus ik kook nog wel even door op mijn 2-pits elektrisch flutding van de Dirk van ¤17
En ben je er al uit? Ik ben helemaal in mijn nopjes met inductie trouwens.quote:Op woensdag 3 augustus 2022 15:18 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik heb maandag geen fornuis besteld. Ik twijfel te veel.
Misschien toch een losse oven en inductiekookplaat? Ik weet het gewoonweg niet. Vind het zoveel geld voor iets waar ik geen drol aan vind.
Inductie
Dus ik kook nog wel even door op mijn 2-pits elektrisch flutding van de Dirk van ¤17
Misschien een appelkruimelvlaai met erop figuurtjes/plaatjes van Pokémon? Dat de taart het landschap is waarop ze lopen oid? Alvast gefeliciteerdquote:Op dinsdag 9 augustus 2022 22:25 schreef FlyingFish het volgende:
Mijn zoon is komend weekend jarig en wil graag een pokémontaart. Hij is dol op appelkruimelvlaai maar daar kan je lastig een leuke verjaardagstaart mee maken. Is het mogelijk om het poedersuiker voor bovenop te kleuren met kleurstof of iets dergelijke om dat rood te krijgen? Ik wil daar een pokeball van maken. De meeste kleurstoffen (in ieder geval degene die ik nu heb) zijn vloeibaar, dus dat werkt niet zo goed met poedersuiker denk ik. Ik kan online wel rode gewone suiker vinden, en poedersuiker in babyroze, maar geen rode poedersuiker. Iemand een idee hoe ik dit anders kan doen zonder fondant?
Ik denk dat dit de optie is die ik ga proberend, als het echt mislukt zet ik er gewoon een pikachu op zoals tombolafan zegt. Er komt sowieso nog een gewone slagroomtaart naast met pokemon-afbeelding, dus als het een misbaksel wordt valt dat dan ook niet zo op, hopelijkquote:Op woensdag 10 augustus 2022 00:25 schreef Hupje het volgende:
@:FlyingFish Maak je de taart zelf? Misschien kun je dan de kruimels kleuren?
Ik heb geprobeerd om van een red velvet taart een pokebal te maken. Het witte deel afgesmeerd zoals de taart hoorde, een zwart randje van fondant en rode kruimels op de andere kant. Eerlijk is eerlijk, ik was niet echt tevreden, maar kind wel.
Als het goed is welquote:Op zondag 14 augustus 2022 00:26 schreef AnneX het volgende:
As ik geen stoompan heb en wel een braadpan en vergiet dat daarin past ( en theedoek en deksel)…
kan ik het dan ook?
Yes, zat ik ook al naar te neuzen. Maar aangezien wij een combi stoomoven hebben, kunnen we de inzet van een stoompan ook gebruiken in de oven (best of both worlds)quote:Op zondag 14 augustus 2022 11:42 schreef Blues het volgende:
Wat een leuk recept, ik heb alleen geen stoompan dus truc met braadpan ook eens proberen
Ziet er goed uit!
Ik zit ook aan een stoommandje te denken.
Verkruimelen en bij elkaar frotten met (beetje kokosmelk en) botercrème of mascarpone.quote:Op zondag 14 augustus 2022 13:11 schreef Seven. het volgende:
Oh, zorg dat je 'm afdekt. Roti kukus droogt snel uit en is dan ook niet meer te hakken .
Vierkante of rechthoekige taart bakken? Of cake en dan laagjes met creme en fruit(moes) ertussen.quote:Op woensdag 17 augustus 2022 13:15 schreef SV-tje het volgende:
Voor een feest over anderhalve week heb ik voor bijna 50 mensen gebak nodig. Mijn man opperde het idee om kleine gebakjes te maken omdat het taart aansnijden niet ideaal is. Maar 50 vormpjes heb ik dan weer niet (tenzij cupcakes maar er komen veel ouderen dus dat past niet echt).
Daarom zat ik zelf te denken aan een fraisiertaart, een slof (maar met aardbeien?). Iemand goede ideeen voor erbij? Of hoe wel 50 gebakjes te maken zijn?
Zoiets heb ik al eerder gedaan, ik bak regelmatig op bestelling dus wil nu juist niet zoiets bakken. Had ik er nog niet bijgezegd natuurlijk.quote:Op woensdag 17 augustus 2022 14:15 schreef AnneX het volgende:
Dat heb ik wel eens gedaan.
Nou ja gebakjes: in het bakblik met cakebeslag een rechthoekige cake gebakken. Omgedraaid en de toen bovenkant bekleed met marsepein in diverse kleuren.
Evt. kun je twee dunnere lagen bakken of als de eerste hoog wordt en dan doorsnijden. En ertussen aardbeienjam bijv.
Foto wil nu niet lukken.
Ow.quote:Op woensdag 17 augustus 2022 14:52 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Zoiets heb ik al eerder gedaan, ik bak regelmatig op bestelling dus wil nu juist niet zoiets bakken. Had ik er nog niet bijgezegd natuurlijk.
Ligt er ook aan wat voor taart. Alles met room/zachte structuur snij je aan gort, maar je kunt natuurlijk wel cake-achtige taarten bakken die makkelijk snijden (en evt later individueel versieren.quote:Op woensdag 17 augustus 2022 13:15 schreef SV-tje het volgende:
Voor een feest over anderhalve week heb ik voor bijna 50 mensen gebak nodig. Mijn man opperde het idee om kleine gebakjes te maken omdat het taart aansnijden niet ideaal is. Maar 50 vormpjes heb ik dan weer niet (tenzij cupcakes maar er komen veel ouderen dus dat past niet echt).
Daarom zat ik zelf te denken aan een fraisiertaart, een slof (maar met aardbeien?). Iemand goede ideeen voor erbij? Of hoe wel 50 gebakjes te maken zijn?
Je kunt ook spekkoek zonder pandan maken.quote:Op woensdag 17 augustus 2022 19:21 schreef Seven. het volgende:
Ik wil dus zo spekkoek maken maar ik heb geen pandan. Dus ff naar de toko zaterdag. Iemand een tip over de beste pandan?
Edit: pandan extract dus.
O dat vind ik echt zo’n kutwerk Dat ik na 2 keer heb besloten dat nooit meer te doen en wel koopt bij de toko.quote:Op woensdag 17 augustus 2022 19:21 schreef Seven. het volgende:
Ik wil dus zo spekkoek maken maar ik heb geen pandan. Dus ff naar de toko zaterdag. Iemand een tip over de beste pandan?
Edit: pandan extract dus.
Je kunt ook spekkoek zonder pandan maken.quote:Op woensdag 17 augustus 2022 19:21 schreef Seven. het volgende:
Ik wil dus zo spekkoek maken maar ik heb geen pandan. Dus ff naar de toko zaterdag. Iemand een tip over de beste pandan?
Edit: pandan extract dus.
Mijn Indonesische collega zegt het zelfde 🤣 die roept ik begin er niet aan haal wel bij de tokoquote:Op woensdag 17 augustus 2022 19:49 schreef Tally het volgende:
[..]
O dat vind ik echt zo’n kutwerk Dat ik na 2 keer heb besloten dat nooit meer te doen en wel koopt bij de toko.
Ik al na 1xquote:Op woensdag 17 augustus 2022 19:49 schreef Tally het volgende:
[..]
O dat vind ik echt zo’n kutwerk Dat ik na 2 keer heb besloten dat nooit meer te doen en wel koopt bij de toko.
Ben vooral op zoek naar andere taart ideeen, biscuits vullen en versieren heeft mijn familie na 12 jaar wel gezien en geproefd 😉quote:Op woensdag 17 augustus 2022 19:13 schreef Seven. het volgende:
[..]
Ligt er ook aan wat voor taart. Alles met room/zachte structuur snij je aan gort, maar je kunt natuurlijk wel cake-achtige taarten bakken die makkelijk snijden (en evt later individueel versieren.
Om wat voor een gelegenheid gaat het?
Ik heb met kerst spekkoek gemaakt, vind zonder pandan zelfs lekkerder dan met. Vind de hoeveelheid werk eigenlijk wel meevallen, alleen op tijd uit de oven halen voor de volgende laag. Maar met kerst stonden we natuurlijk toch de hele dag in de keuken dus dan is af en toe de oven open doen niet echt extra werk.quote:Op woensdag 17 augustus 2022 19:21 schreef Seven. het volgende:
Ik wil dus zo spekkoek maken maar ik heb geen pandan. Dus ff naar de toko zaterdag. Iemand een tip over de beste pandan?
Edit: pandan extract dus.
Hebben ze bij ons ook nog verschillende smaken. Banaan en mango en …quote:Op woensdag 17 augustus 2022 22:09 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik al na 1x
Niks mis met de spekkoek van de toko
Precies dit. Ik stond al in de keuken wegens een barbecue. Dus vlees snijden en bakken van spekkoek fietste er zo tussendoor.quote:Op donderdag 18 augustus 2022 00:25 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ik heb met kerst spekkoek gemaakt, vind zonder pandan zelfs lekkerder dan met. Vind de hoeveelheid werk eigenlijk wel meevallen, alleen op tijd uit de oven halen voor de volgende laag. Maar met kerst stonden we natuurlijk toch de hele dag in de keuken dus dan is af en toe de oven open doen niet echt extra werk.
Moet het persé taart zijn? Kan je niet een soort ‘sweet table’ maken met allemaal verschillende dingen?quote:Op donderdag 18 augustus 2022 00:23 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ben vooral op zoek naar andere taart ideeen, biscuits vullen en versieren heeft mijn familie na 12 jaar wel gezien en geproefd 😉
Courgette bazengroente vind ik dat, helaas is m'n man geen fan dus we eten het bijna nooit.quote:Op zondag 21 augustus 2022 08:52 schreef AnneX het volgende:
En zou je nog eens spekkoek maken @:Seven ? Of is het ‘gewoon’ om ook eens gedaan te hebben? Het ziet er goed uit alvast.
De buurvrouw moest en oogst courgettes bij de vleet en deelt dus uit.
@:Yinny had een beproefd recept aanbevolen: https://smittenkitchen.com/2019/08/ultimate-zucchini-bread/
I.p.v. een vork kon ik mooi de danish deeg klutser gebruiken. ( ben even de de naam kwijt 😢)
Niks uitknijpen van vochtige courgette, en alle > 425 gram gebruikt.
Alle bloem, zout, nootmuskaat, kaneel etc. in 1 x bij elkaar. Met zonnebloemolie.
3 medium eier.
Vreemd dat én baksoda én bakpoeder wordt gebruikt.
Oh ja, suiker op de toplaag heb ik rietsuikerklontjes gemalen.
Resultaat: een moist cake met heel fijne korrel en ietwat speculaaskruid smaak. Courgette smaakt ook nauwelijks ergens naar. Toch? En nog best machtig ook, na 2 dikke plakken.
Sch.zus is erg van biologische groenten, die zal ik vanmiddag dan niet vertellen over de hoeveelheid suiker.
*aanbevolen
Foto, volgt misschien
Wat is het precies?quote:Op zondag 21 augustus 2022 08:56 schreef Molo het volgende:
Deense deegklopper, favoriete keukengereedschap hier
quote:
Ja! Perfect!quote:Op zondag 21 augustus 2022 09:09 schreef Seven. het volgende:
In mijn keuken ontbreekt nog een spatel voor bloem door het beslag lepelen. Is een Deense garde daar dan ook geschikt voor?
Ik heb mezelf beloofd dat ik volgende week wat mooie bakspullen aan mag schaffen .
Nou…soms/vaak hoef je een beslag of deeg alleen maar om te scheppen zoals het courgette recept hierboven.quote:Op zondag 21 augustus 2022 10:01 schreef Seven. het volgende:
Deense garde gaat op mijn verlanglijstje.
Ik overweeg ook serieus een keukenmachine . Maar die zou dan de Deense garde vervangen.
Hahaha, keukenmachine en Deense garde dus .quote:Op zondag 21 augustus 2022 11:12 schreef AnneX het volgende:
[..]
Nou…soms/vaak hoef je een beslag of deeg alleen maar om te scheppen zoals het courgette recept hierboven.
Daarvoor ga ik geen machine vuilmaken, die ik niet eens heb .
Goed zo. Altijd wel even wennen aan een andere oven.quote:Op zondag 21 augustus 2022 15:18 schreef mascara-klodder het volgende:
Mij eerste baksel was prima gelukt
[ link | afbeelding ]
Valt wel mee, mijn ouders hebben een ouder model hiervan alleen 10 liter kleiner. De bedieningsknoppen zijn eigenlijk exact hetzelfde gebleven.quote:Op zondag 21 augustus 2022 15:55 schreef AnneX het volgende:
[..]
Goed zo. Altijd wel even wennen aan een andere oven.
Ga je uitdelen? aan de buren…of plakken invriezen?
Whoa, avontuurlijk koken met AnneX (gelukkig geen schade/gewonden).quote:Op zaterdag 27 augustus 2022 16:03 schreef AnneX het volgende:
Op basis van dit filmpje maakte ik Sporcamusse
“ So now I guess you are wondering what region Sporcamuss comes from and what it actually means. Well it is a dessert from the South of Italy, in Puglia.
Sporcamuss means dirty your mouth. ”
Mijn resultaat staat in de koelkast nu.
De geklopte slagroom heb ik opgeleukt met 150 gram lemon curd. Goed idee.
[ link | afbeelding ]
Overigens gebruikte ik daarna de nog niet afgekoelde oven (zoals vaker) om melk te warmen in de magnetron. Goh, wat ruikt het: vel bakpapier dat altijd wordt gebruikt om rooster schoon te houden was in de fik gevlogen.
Koelbloedig het rek eruit en papier met zuurstof brandde toen echt in de gootsteen.
Pfff. Goede afloop verder.
Alles past op 1 plank, maar als iemand interesse heeft in de vleesmolen, citruspers en de sapcentriguge van de Kenwood Prospero, dan hoor ik het graag.quote:Op zaterdag 27 augustus 2022 16:04 schreef AnneX het volgende:
En @:Seven. wat is het geworden? Ben benieuwd.
Heb je nog een keukenkastje over?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Die keukenmachine was wel een goeie aankoop.Resistance is futile.
Waren ze ook lekker? Ziet er wel smullen uitquote:Op zaterdag 27 augustus 2022 16:03 schreef AnneX het volgende:
Op basis van dit filmpje maakte ik Sporcamusse
“ So now I guess you are wondering what region Sporcamuss comes from and what it actually means. Well it is a dessert from the South of Italy, in Puglia.
Sporcamuss means dirty your mouth. ”
Mijn resultaat staat in de koelkast nu.
De geklopte slagroom heb ik opgeleukt met 150 gram lemon curd. Goed idee.
[ link | afbeelding ]
Overigens gebruikte ik daarna de nog niet afgekoelde oven (zoals vaker) om melk te warmen in de magnetron. Goh, wat ruikt het: vel bakpapier dat altijd wordt gebruikt om rooster schoon te houden was in de fik gevlogen.
Koelbloedig het rek eruit en papier met zuurstof brandde toen echt in de gootsteen.
Pfff. Goede afloop verder.
Ik ben dol op lemoncurd, dus dat komt wel goedquote:Op zondag 28 augustus 2022 23:59 schreef AnneX het volgende:
Lekker bezig @:Seven. Hendig die . erachter.
@:Isabeau die éenhappertjes zijn heerlijk (simpel) en vooral de vulling is geslaagd! (als je van lemoncurd houdt) gelukkig kan ik de rest van de pot nu op het brood smeren of op knäckebröd of op roggebrood.
En dan nog een lepeltje zo in mijn mond. Mmm.
In al die 16 jaren van een combi oven is het nog nooit gebeurd, dat bakpapier in de fik vloog.
Wèl dat het schroeide op de hoek in de buurt van de hete lucht inlaat.
In de vorige oven altijd een silicone bakmat afgedekt met vel bakpapier gebruikt om de bodem schoon te houden.
In deze oven mag niks op de emaille bodemplaat. Dus een rek op de laagste stand met een plaat waarop bakpapier en gebeurde dit.
N.B. bij gebruik van de magnetron om 2 mokken met een beetje melk te warmen voor de koffie. 1 minuutje. 😳
Je bent snel. Zie Edit.quote:Op maandag 29 augustus 2022 00:05 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik ben dol op lemoncurd, dus dat komt wel goed
Schroeien van bakpapier ken ik wel
Het zijn uiteindelijke de volgende gebakjes geworden:quote:Op donderdag 18 augustus 2022 00:23 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ben vooral op zoek naar andere taart ideeen, biscuits vullen en versieren heeft mijn familie na 12 jaar wel gezien en geproefd 😉
Klinkt goed! Ben je lang bezig geweest?quote:Op maandag 29 augustus 2022 23:44 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Het zijn uiteindelijke de volgende gebakjes geworden:
- Appelfleurtjes
- Frambozenbombes met biscuitbodem
- Aardbeienslofjes
- Tartelettes met citroencreme en meringue
- Chocolade karamel tartelettes
De bovenste 3 gebakjes zijn op basis van patisserie cursussen die ik bij Robert van Beckhoven heb gedaan, de onderste 2 van Rutger van den Broek.
Heb geen foto's kunnen maken want ze gingen letterlijk als zoete broodjes
Zaterdag hele dag en zondag ochtend, maar dat is incl de hartige hapjes. Wel een beetje normaal als ik een feestje geef.quote:Op dinsdag 30 augustus 2022 07:57 schreef Yinny het volgende:
[..]
Klinkt goed! Ben je lang bezig geweest?
Hier zou ik geen ganache overheen gooien! Dat is een pokkewerk om schoon te makenquote:Op zaterdag 3 september 2022 18:42 schreef Seven. het volgende:
[ afbeelding ]
Straks nog chocolade ganache er overheen, maar eerst helemaal afkoelen. De tulband heeft zeker 15 minuten langer door moeten garen dan in het recept stond.
Ziet er goed uit! Verse kersen of uit pot?quote:Op zaterdag 3 september 2022 18:42 schreef Seven. het volgende:
[ afbeelding ]
Straks nog chocolade ganache er overheen, maar eerst helemaal afkoelen. De tulband heeft zeker 15 minuten langer door moeten garen dan in het recept stond.
Combinatie kersen en chocolade is Zou er ook niet per se ganache overheen doen hoor. Voegt m.i. niet echt zoveel toe.quote:Op zaterdag 3 september 2022 18:42 schreef Seven. het volgende:
[ afbeelding ]
Straks nog chocolade ganache er overheen, maar eerst helemaal afkoelen. De tulband heeft zeker 15 minuten langer door moeten garen dan in het recept stond.
Welke is het geworden?quote:Op zaterdag 27 augustus 2022 13:32 schreef Seven. het volgende:
Ik haal straks een keukenmachine met mixer, garde, kneedhaak, food processor en blender. Dus ik ga brood bakken, soep maken, ovengroenten maken en dan nog iets om te bakken, bij voorkeur iets luchtigs zodat ik de garde en mixer kan proberen.
Edit: iets van een mousse of zo.
ding past in de gootsteen dus goed heet water en dan lukt het wel.quote:Op zaterdag 3 september 2022 18:43 schreef tombolafan het volgende:
[..]
Hier zou ik geen ganache overheen gooien! Dat is een pokkewerk om schoon te maken
Uit een blikje. Ik zag sowieso al geen verse kersen.quote:Op zaterdag 3 september 2022 18:44 schreef tombolafan het volgende:
Hahahaha je was net te laat
[..]
Ziet er goed uit! Verse kersen of uit pot?
Nice!quote:
Die cake ziet er heerlijk uit (zou zo opvreten), maar wat is er met je ganache gebeurd?quote:Op zaterdag 3 september 2022 20:12 schreef Seven. het volgende:
En nu goed koud laten worden voor een krokant laagje (ik ben gek op verschillende smaken, texturen en temperaturen tegelijk in m'n mond)
[ afbeelding ]
Krokant? Ganache?quote:Op zaterdag 3 september 2022 20:12 schreef Seven. het volgende:
En nu goed koud laten worden voor een krokant laagje (ik ben gek op verschillende smaken, texturen en temperaturen tegelijk in m'n mond)
[ afbeelding ]
Smaakt heerlijk (dat dan weer wel), denk de slagroom net een minuutje te lang op het vuur of zo? Is 100ml slagroom en 100gr chocola.quote:Op zaterdag 3 september 2022 20:16 schreef Molo het volgende:
[..]
Die cake ziet er heerlijk uit (zou zo opvreten), maar wat is er met je ganache gebeurd?
Optioneel . Ik hou ervan, maar dan zal het wel geen ganache mogen heten.quote:
Volgens mij is krokant worden inderdaad niet de bedoeling bij ganache. Kan wel stevig worden, maar niet krokant.quote:Op zaterdag 3 september 2022 20:43 schreef Seven. het volgende:
Of zou het sowieso niet meer hard worden?
Krokant lijkt me niet de bedoeling van ganache. De slagroom is volgens mij juist bedoeld om het vloeibaar te houden.quote:Op zaterdag 3 september 2022 20:43 schreef Seven. het volgende:
Of zou het sowieso niet meer hard worden?
quote:Op zaterdag 3 september 2022 20:49 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Krokant lijkt me niet de bedoeling van ganache. De slagroom is volgens mij juist bedoeld om het vloeibaar te houden.
Volgende keer dus gewoon alleen chocolaquote:Op zaterdag 3 september 2022 20:46 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Volgens mij is krokant worden inderdaad niet de bedoeling bij ganache. Kan wel stevig worden, maar niet krokant.
Whoa, nóg machtigerquote:Op zaterdag 3 september 2022 21:02 schreef Molo het volgende:
Geschift denk ik idd
Ziet er wat flobberig uit, maar smaak kan nog steeds meer dan prima zijn, krokant gaat het idd niet worden
Al zou je eenmaal afgekoeld (in koelkast is beste dan) hier nog een laagje hele pure chocolade overheen kunnen gieten. Die wordt dan wel krokant, en eronder dan flobby ganache-soort-van en zware cake
Tuurlijk, áls je het doet.... volledig acen die handelquote:
Ganache gewoon in de magnetron maken. Slagroom en chocolade in een kom op een medium stand een paar minuten.quote:Op zaterdag 3 september 2022 20:38 schreef Seven. het volgende:
[..]
Smaakt heerlijk (dat dan weer wel), denk de slagroom net een minuutje te lang op het vuur of zo? Is 100ml slagroom en 100gr chocola.
Beetje jammer is het wel maar ik denk dat ik er wel mee kan leven
Ik doelde op de foto die je eerst plaatstequote:Op zaterdag 3 september 2022 18:57 schreef Seven. het volgende:
[..]
ding past in de gootsteen dus goed heet water en dan lukt het wel.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ziet er goed uit! En de herkenning met dat soort ongelukjes .quote:Op zondag 4 september 2022 12:49 schreef Blues het volgende:
Ik had wat bananen over die echt op moesten, dus een banoffie pie gemaakt.
Voor het eerst met dulche de leche 'gewerkt' en ook voor het eerst merengue gemaakt.
Het ging niet helemaal van een leien dakje
Een fotoreportage ( zegt wel genoeg denk ik)
Recept is van Mil (nee niet voor @:golfer 's vaderdag ) maar gewoon leuk recept. Al snapte ik de azijn niet helemaal?? Misschien is de merengue daarom ineens vloeibaar geworden?
https://miljuschka.nl/banoffee-pie-voor-vaderdag/
Gisteravond het blikje al 3 uur in tegen de kook aan water gedaan.
[ afbeelding ]
Goed gelukt!
[ afbeelding ]
Bastognekoekjes bodem half uur in de koeling gehad.
[ afbeelding ]
Dulche de leche iets verwarmd om over de bodem te kunnen strijken, bananen in stukjes.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Tijdens het kloppen van de merengue liet ik maar héééél even het kannetje los
[ afbeelding ]
Klaar. Staat nu in de koelkast. Met het spuiten van de merengue werd ie ineens vloeibaarder
Snel brander er op en snel in de koeling!!
Daar staat ie nu.
Laterzzz zal ik een foto posten van een stuk taart op een bordje
[ afbeelding ]
Yep.quote:Op zondag 4 september 2022 14:24 schreef Kaatje1 het volgende:
Zie nu op de computer (dus groot) wat er gebeurde. Zat er toen ook al suiker in? #beentheredonethat
quote:Op zondag 4 september 2022 13:46 schreef AnneX het volgende:
ziet er prima uit, toch👍🏼
Dat drupje azijn heeft te maken met het opstijven van de meringue, dacht ik.
Zelf durf ik nog steeds geen blikje in kokend water te laten staan, urenlang
Edit:Ah ok tx.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nou ja, ik had de suiker er kennelijk in gedeeltes bij moeten doen, de maïzena eerst met de azijn moeten mengen.
Allebei niet gedaan
Maar niet tot aan het plafond en een muur van 3 meterquote:
En heel zoet.quote:Op zondag 4 september 2022 14:51 schreef Blues het volgende:
We konden niet wachten tot vanaaf dus 1000 kcal nu gewoon eten.
Lékker [ afbeelding ]
Lekker! Ik maak ooo vaak de taarten uit hun Kookboek.quote:Op zondag 4 september 2022 15:18 schreef mascara-klodder het volgende:
En hier staat alles klaar voor https://kookmutsjes.com/recept/appelcake-met-gele-room/
[ link | afbeelding ]
Dus aan de slag! Geen rozijnen erbij want die heb ik niet in huis. Geraspte kokos heb ik wel maar vind ik niet iets toevoegen eigenlijk dus laat ik ook weg.
Foto is bleekjes in het echt heeft de cake meer kleur. Ruikt ook echt heerlijk! Snel maar even gaan avondeten nu dan kan ik straks aan de thee en cakequote:Op zondag 4 september 2022 17:30 schreef arvensis het volgende:
[..]
Lekker! Ik maak ooo vaak de taarten uit hun Kookboek.
Ziet er zalig uit!quote:Op zondag 4 september 2022 14:51 schreef Blues het volgende:
We konden niet wachten tot vanaaf dus 1000 kcal nu gewoon eten.
Lékker [ afbeelding ]
Je ganache niet laten schiften, hoop ik?quote:Op zondag 4 september 2022 20:15 schreef Molo het volgende:
Ik had die chocoladetulband ook gebakken, maar dan met zwarte bessenjam en restje gedroogde kersen erin.
Kwam er netjes tot de helft uit
Rest eruit gepeurd, bij elkaar gemetseld en vastgezet met ganache
Zag er níet uit
Was wel qua smaak geslaagd volgens bezoek, zelf nog niet geproefd
Phehehe, die was goed gelukt ja. Heb een tijd geleden veel batches moeten maken en kan dat inmiddels blindquote:Op zondag 4 september 2022 21:14 schreef Seven. het volgende:
[..]
Je ganache niet laten schiften, hoop ik?
Waarom?quote:Op woensdag 7 september 2022 10:45 schreef arvensis het volgende:
Ik ga een verjaardagstaart bakken voor m’n broertje, maar heb nu al spijt.
Omdat ik tijd te kort kom.quote:Op woensdag 7 september 2022 11:09 schreef Hupje het volgende:
[..]
Waarom?
Ik heb al tijden niet gebakken. Voel me toch wat tegengehouden door de kosten van boodschappen en energie. Maar binnenkort ben ik jarig en dat is natuurlijk wel een goed excuus.
Komop…het ziet er prachtig uit! En het zal best smaken .quote:Op donderdag 8 september 2022 17:16 schreef arvensis het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Tadaa Niet geheel tevreden maar ook zeker niet ontevreden.
queenquote:Op donderdag 8 september 2022 17:16 schreef arvensis het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Tadaa Niet geheel tevreden maar ook zeker niet ontevreden.
Haha, zeker niet. Ik heb hem last minute helemaal aangepast omdat ik er niet tevreden mee was. Het afsmeren en de fondant kon beter worden afgewerkt. M’n botercreme was gesmolten dus de toefjes lukten niet etc etc.quote:Op donderdag 8 september 2022 20:08 schreef AnneX het volgende:
[..]
Komop…het ziet er prachtig uit! En het zal best smaken .
Of ben jij eigenlijk ook een semi prof met allerlei workshops…
Lekker zo'n plak op een bordje, yoghurt eroverheenquote:Op zondag 11 september 2022 13:18 schreef Seven. het volgende:
Vandaag weer cakerol gemaakt. Beduidend minder succesvol.
Allereerst heb ik onbedoeld boter gemaakt van de eerste lading slagroom . M'n keukenmachine was iets te enthousiast . Dus daar dan maar knoflookpuree en zout bij gedaan voor bij een stokbroodje. En gelijk uitgerekend dat het goedkoper is om zelf boter te kopen. Van 250ml voor 1,59 euro maak je 70 gram boter.
M'n cake was te sponzig geworden en dan wil het niet meer lekker dichtrollen. Vermoedelijk zit er zelfrijzend bakmeel bij in m'n bloem (van de week alles in voorraadpotten gedaan ).
De slagroom en aardbeidensaus was te dun dus dat is er grotendeels uitgerold.
Maar OK, het staat wel in de koelkast, wie weet stijft het nog fatsoenlijk op.
Heb je het recept? Ik heb havermout, maar geen flauw benul wat daarmee te doen.quote:Op zondag 11 september 2022 13:25 schreef mascara-klodder het volgende:
Vergeten foto's te maken maar had gisteren trek in iets bij de thee en geen koekjes in huis.
Toen heb ik havermoutkoekjes gemaakt met honing en walnoten
Deze, alleen zonder appel want had geen zin om een appel te schillen en in stukjes te snijden En dus walnoten fijngehakt er doorheen. Wel het dubbele aan honing gebruikt ongeveer.quote:Op zondag 11 september 2022 13:30 schreef Seven. het volgende:
[..]
Heb je het recept? Ik heb havermout, maar geen flauw benul wat daarmee te doen.
quote:Op vrijdag 16 september 2022 18:59 schreef miss_sly het volgende:
Ik had al een tijdje het tabje met dit recept openstaan en vandaag maakte ik hem eindelijk!
Eerst nog eten, dan als toetje proeven
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |