quote:Op woensdag 5 januari 2022 17:49 schreef Hupje het volgende:
Vals gespeeld, ik had nog een pak paddenstoel cakejes van Koopmans in de kast staan. Wel handig, je hoeft zo weinig te doen dat mijn 6-jarige het (op de oven en het glazuur na) zelf kon
quote:Op donderdag 6 januari 2022 21:22 schreef Molo het volgende:
Ik wil @:goitske helemaal niet als buurvrouw, mevrouw de OP maker.
Dan zou ik binnen no time diabeet en moddervet zijn man
En ik hou niet eens van zoet gebak
😂 komt mij bekend voor.quote:Op zondag 9 januari 2022 18:10 schreef Hupje het volgende:
Ik wilde appel rabarber crumble maken. Rabarber ontdooid, appel gesneden, crumble gemaakt, alles in de ovenschaal... Behalve de rabarber
Maar ja, die had ik speciaal hiervoor ontdooid. Toen heb ik de boel maar omgekiept met schaal-op-schaal, de rabarber erbij gegooid en weer teruggekiept Crumble een beetje bijgewerkt en de oven in. Ik ben benieuwd
Macarons vind ik in de bakprogramma's er altijd uitzien als een enórme berg werk. Ik vind ze niet lekker genoeg om me al dat werk op de hals te halenquote:Op donderdag 27 januari 2022 21:51 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik wil morgen graag macarons maken. Heeft iemand een foolproof recept of tips?
Ik heb chocolade macarons gemaakt. Lastig wel. En doordat mijn ganache iets te stevig was duwde ik de een beetje stuk en ik denk dat mijn amandel meel iets te grof was.quote:Op zaterdag 29 januari 2022 20:54 schreef H_T het volgende:
[..]
Macarons vind ik in de bakprogramma's er altijd uitzien als een enórme berg werk. Ik vind ze niet lekker genoeg om me al dat werk op de hals te halen
Heb je ze nog wel gemaakt? En hoe beviel dat?
Zou je ze nog een keer maken?quote:Op zaterdag 29 januari 2022 20:58 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Ik heb chocolade macarons gemaakt. Lastig wel. En doordat mijn ganache iets te stevig was duwde ik de een beetje stuk en ik denk dat mijn amandel meel iets te grof was.
[ link | afbeelding ]
Als ik weer eens een dag niks te doen heb. Volgende keer aardbei denk ikquote:
die van rutger bakt uit de bakbijbel lukken bij mij heel goed!quote:Op donderdag 27 januari 2022 21:51 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik wil morgen graag macarons maken. Heeft iemand een foolproof recept of tips?
Heb ze regelmatig gemaakt.quote:Op donderdag 27 januari 2022 21:51 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik wil morgen graag macarons maken. Heeft iemand een foolproof recept of tips?
Ik vond dat eerst spannend maar het ging zo makkelijk!quote:Op zaterdag 29 januari 2022 21:40 schreef Vicky het volgende:
[..]
Heb ze regelmatig gemaakt.
Idd wat @:kwakz0r zegt, lang laten drogen en 1 plaat per keer. Platte plaat nemen, geen plaat met hoge opstaande rand.
Niet te lang spatelen, dan worden ze hol.
Ik gebruik geen warme suiker. Zal het recept even zoeken.
Eens die van Rutger worden goedquote:Op zaterdag 29 januari 2022 21:24 schreef kwakz0r het volgende:
Die
[..]
die van rutger bakt uit de bakbijbel lukken bij mij heel goed!
Tips: suiker thermometer gebruiken en echt ruim een uur laten drogen voor het bakken. Beter in twee batches bakken dan twee platen in de oven
Fotootje erbij, maakte ze voor mijn verjaardag en ze waren ook echt heel lekker!
[ afbeelding ]
Een speculaasje kan toch ook maar weinig tegenopquote:Op zaterdag 29 januari 2022 20:53 schreef H_T het volgende:
[ afbeelding ]
Speculaasjes gemaakt vandaag. Inmiddels liggen er nog heel wat lagen extra op Hoop werk! En het patroontje is op de meerderheid niet echt lekker gelukt, maar ik vind ze er wel gezellig uit zien
Mooie foto's Die bovenste vorm heb ik ook. Ik vind het altijd lastig om een mooie gladde onderkant te krijgen, zodat ie mooi ligt.quote:Op donderdag 10 februari 2022 14:10 schreef DevilsAndDust het volgende:
Ik bak ook graag! .
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Alles uit de Bakbijbel van Rutger.
Dank je! .quote:Op donderdag 10 februari 2022 14:20 schreef Hupje het volgende:
@:DevilsAndDust Wat een plaatje, die bovenste
Ja, het is altijd maar weer hopen dat de onderkant een beetje egaal is. .quote:Op donderdag 10 februari 2022 14:54 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Mooie foto's Die bovenste vorm heb ik ook. Ik vind het altijd lastig om een mooie gladde onderkant te krijgen, zodat ie mooi ligt.
Wat is dat op de derde foto? Ziet er ook heerlijk uit.
Bij mij drogen ze niet goed, mijn huis is er helaas te vochtig voor. maar binnenkort wordt de boel hier geïsoleerd dus dan weer eens een poging wagenquote:Op zaterdag 29 januari 2022 21:24 schreef kwakz0r het volgende:
Die
[..]
die van rutger bakt uit de bakbijbel lukken bij mij heel goed!
Tips: suiker thermometer gebruiken en echt ruim een uur laten drogen voor het bakken. Beter in twee batches bakken dan twee platen in de oven
Fotootje erbij, maakte ze voor mijn verjaardag en ze waren ook echt heel lekker!
[ afbeelding ]
Oh, ik hou niet van kokos, maar dergelijke carré's zijn waarschijnlijk ook wel zonder kokos te vindenquote:Op donderdag 10 februari 2022 15:04 schreef DevilsAndDust het volgende:
[..]
Dank je! .
[..]
Ja, het is altijd maar weer hopen dat de onderkant een beetje egaal is. .
Op de derde foto zie je bosvruchtenkokoscarré's. Heel makkelijk, maar ook heel lekker!
Als ik in de index zie dat jij hier een reactie hebt geplaatst dan klik ik al snel omdat ik zo benieuwd ben wat je nu weer voor lekkers hebt gemaakt. Wederom niet teleurgesteld Op de Friese toer vandaag! Oranjekoek ken ik goed, maar van suikerlatten had ik nog nooit gehoord.quote:Op zaterdag 12 februari 2022 00:59 schreef Goitske het volgende:
Oranjekoek[ afbeelding ]
Suikerlatten/smulkoek[ afbeelding ]
Leuke flamingo's!quote:Op zaterdag 12 februari 2022 00:59 schreef Goitske het volgende:
Oranjekoek[ afbeelding ]
Suikerlatten/smulkoek[ afbeelding ]
Bij ons thuis aten we wel vaker de suikerlatten maar nooit geweten dat het regionaal was. In Apeldoorn nooit weer gezien blijkt het fries te zijnquote:Op zaterdag 12 februari 2022 01:35 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Als ik in de index zie dat jij hier een reactie hebt geplaatst dan klik ik al snel omdat ik zo benieuwd ben wat je nu weer voor lekkers hebt gemaakt. Wederom niet teleurgesteld Op de Friese toer vandaag! Oranjekoek ken ik goed, maar van suikerlatten had ik nog nooit gehoord.
Heel mooiquote:Op zaterdag 12 februari 2022 09:22 schreef Vicky het volgende:
[ afbeelding ]
Dochter maakte Valentijns cupcakes op school ❤
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.En voor visite van dit weekend een ferrero rocher taart.
[ Bericht 5% gewijzigd door laziness op 23-02-2022 12:05:39 ]Ik heb je lief mijn hele leven
Bakpapier ook nog eens sprayen met baksprayquote:Op maandag 21 februari 2022 10:01 schreef Debsterr het volgende:
Heeft iemand een gouden tip voor mij? Ik heb de laatste tijd ruzie met mijn cheesecake bodem. Niet crunchy, komt niet los, laat los van de taart... ellende. Wat is jullie favoriete (Bastogne) bodem recept en hoe zorg je dat ie een geheel blijft vormen met de taart erboven?
Ik heb afgelopen weekend het recept van deze bodem gecombineerd met deze taart. De taart was perfect, geen barstjes in de bovenkant en lekker compact maar romig. Maar de bodem... die bleef dus plakken aan mijn bakvorm (bakpapier eronder) en niet aan de taart .
Hmmm, ook de bovenkant bedoel je voordat de bodem erop gaat? Dan ga ik dat de volgende keer eens testen.quote:Op maandag 21 februari 2022 10:25 schreef laziness het volgende:
[..]
Bakpapier ook nog eens sprayen met bakspray
Ja bakpapier sprayen en dan de bodem er op.quote:Op maandag 21 februari 2022 10:36 schreef Debsterr het volgende:
[..]
Hmmm, ook de bovenkant bedoel je voordat de bodem erop gaat? Dan ga ik dat de volgende keer eens testen.
Zijn jullie voorstanders van een voorgebakken bodem of juist alleen koelen in de koelkast?
Dat ziet er echt erg erg lekker uit (en ook geen fan van noten, maar daar zou ik aan voorbij gaan)quote:Op woensdag 23 februari 2022 10:48 schreef fietsie het volgende:
Het jaarlijks taartfestijn @ huize Fietsie : de uk is weer een jaar ouder geworden.
"Dit keer houd ik het simpel" dacht ik, "want er komt ook een HEMA mokka-schuimtaart".
Want dat is waar ze om gevraagd had; een mokka schuimtaart. En ik dacht: "Dat kan ik beter, maar ik weet het niet zeker....."
-----------------------
Dus: eierschuim gemaakt, met suiker, koffie erin, mixen mixen en daarna drie lagen gemaakt (ik wilde er 2 gaan gebruiken, maar 1 voor de zekerheid als "reserve"...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Nu wilde ik dus "anders" (nou ja... vooral nog lekkerder dan de HEMA) dus ik heb me een beetje ingelezen, en kwam recepten tegen van schuim gebaseerde taarten met.... chocolade erin!
En melkchocolade is ze gek op, dus...
[ afbeelding ]
Ik ben zelf geen liefhebber van noten, maar ja... ik maak hem niet voor mezelf, dus.... leren hoe ik nougatine moest maken..
Een caramelletje maken...
[ afbeelding ][ afbeelding ]
En dan die klote note d'r in...
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Ondertussen was het al best laat, en had ik ook m'n bedenkingen over die botercreme in combinatie met het schuim, dit omdat m'n botercreme (DrOetker poeder gebruikt) ondanks koelen op 6 graden, te zacht bleef naar m'n zin.
Dus de schuim-schijven de taart box in, en een nachtje koel staan..
Vanmorgen ging ik weer verder
[ afbeelding ][ afbeelding ]
[ afbeelding ][ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En toen de finishing touch!
[ afbeelding ]
Gewoon accepteren dat het een bende wordt en daarna weer alles opruimenquote:Op woensdag 23 februari 2022 12:56 schreef Molo het volgende:
Hoe doe je die nootjes aan de zijkant van de taart eigenlijk? Dat lukt mij nooit zonder mega mess
Ziet er goed uit!
Geen ervaring maar: schone bakplaat (met goede randjes), taart op rooster erin, nootjes plakken en dan kun je iig de gevallen nootjes makkelijk opruimen/bewaren toch ?quote:Op woensdag 23 februari 2022 12:56 schreef Molo het volgende:
Hoe doe je die nootjes aan de zijkant van de taart eigenlijk? Dat lukt mij nooit zonder mega mess
Ziet er goed uit!
En dan keihard tegen de zijkant aan ketsenquote:Op woensdag 23 februari 2022 14:23 schreef Debsterr het volgende:
[..]
Geen ervaring maar: schone bakplaat (met goede randjes), taart op rooster erin, nootjes plakken en dan kun je iig de gevallen nootjes makkelijk opruimen/bewaren toch ?
Geen grap: keihard gooien van een afstandje, met een scherm van bakpapier achter de taart om de missers op te vangen voor een volgende worp.quote:Op woensdag 23 februari 2022 12:56 schreef Molo het volgende:
Hoe doe je die nootjes aan de zijkant van de taart eigenlijk? Dat lukt mij nooit zonder mega mess
Ziet er goed uit!
Ik gebruik het biscuit recept van Rutger bakt maar moet zeggen die mix van de Oetker en bakzolder zijn ook goed.quote:Op vrijdag 4 maart 2022 14:53 schreef Ferdii het volgende:
Wie heeft voor mij een tip voor de allerlekkerste cake/taart vulling voor in een kindertaart?
mijn dochter wordt bijna 5 en wil graag een rapunzel taart, inmiddels al diverse "custom made" taarten besteld, maar veelal vind ik die cakes toch snel kruimeling, droog en smaakloos Wie heeft een tip?
Vandaag een proefbaksel gemaakt met biscuit van Laura’s bakery (zelf nog wat vanille toegevoegd) en daarnaast 4 smaken botercreme vulling getestvan rutger bakt (met als basis banket bakkersroom). De aardbei beviel bij dochter het best , ik vind de mango en kersen echter lekkerderquote:Op zaterdag 5 maart 2022 20:34 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ik gebruik het biscuit recept van Rutger bakt maar moet zeggen die mix van de Oetker en bakzolder zijn ook goed.
En ik zou dan zo'n prinsessen taart maken je weet wel zo'n bol met een barbie er in met mega lang haar
Oooh lekker!quote:Op zondag 13 maart 2022 21:20 schreef Hupje het volgende:
Heb je ze wel gedoopt, @:Goitske ?
Kind vroeg of ik wafels wilde bakken. Doen we!
[ afbeelding ]
Nou hij had alles mee en er zijn nog 2 kleine stukjes over. Ze vonden het allemaal lekker en de leiding ook zei hijquote:Op vrijdag 18 maart 2022 21:22 schreef SV-tje het volgende:
Ik maak dit vaak met witte chocolade en dan noten en de marshmallows erdoor dan smelten ze een beetje ook heerlijk. Als we een feestje hebben moet ik dit echt maken want iedereen kijkt daar naar uit.
Die van mij is ook zonder bakken je bent er zo klaar mee alleen even hard worden in de koelkastquote:Op vrijdag 18 maart 2022 21:46 schreef Lyssa het volgende:
Ik maak altijd deze: https://attic24.typepad.c(...)nd-pecan-tiffin.html 15 minuutjes en het is klaar. Het is zonder bakken, net zoals arretjescake. Het is áltijd een succes.
[ afbeelding ]
Ja precies, ideaal!quote:Op vrijdag 18 maart 2022 21:47 schreef Goitske het volgende:
[..]
Die van mij is ook zonder bakken je bent er zo klaar mee alleen even hard worden in de koelkast
ja en echt goddelijk is dezequote:Op zondag 3 april 2022 18:42 schreef Hupje het volgende:
@:Goitske Tof! Ziet er lekker uit. Ook handig dat het een recept zonder bloem is in deze tijd
Hij ziet er heerlijk uit en op basis van de ingredienten klinkt ie verrukkelijk.quote:Op zondag 3 april 2022 18:15 schreef Goitske het volgende:
Over 2 weken is het weer Pasen. Dit is echt mijn favoriete taart van het jaar van Nigella Lawson #nigellalawson
Ooit heb ik dit recept online gevonden. Ook fijn het is een glutenvrij recept maar geloof mij hij is goddelijk 🥰 ik maak hem 1x per jaar... misschien dit jaar wel 2x aangezien deze morgen mee gaat naar mijn werk
[ afbeelding ]
Paastaart recept van nigella lawson
Ingrediënten
Cake
250 gr chocolade (puur)
125 gr boter, kamertemperatuur
2 eieren
4 eidooiers
4 eiwitten
175 gr suiker (75 gram voor de eidooiers, 100 gr voor de eiwitten)
1 tl vanille-extract
Topping
125 gr chocolade (puur)
250 ml room
1 tl vanille extract
Decoratie
1 zakje met chocolade eieren
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180C
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten van de vorm NIET(!) in. (Het recept geeft aan dat het om een springvorm van 23 cm gaat. Ik heb een springvorm van 26 cm gebruikt voor dit recept).
Smelt au-bain-marie de 250 gr chocolade met de boter en zet daarna apart om iets af te koelen
Klop ondertussen de 4 eiwitten op, voeg de 100 gr suiker toe en klop ze dan verder op tot stevige pieken.
Klop in een andere kom de 2 eieren en de 4 dooiers met de 75 gr suiker en de vanille op.
Vouw het chocolade-botermengsel er voorzichtig doorheen.
Doe ongeveer ¼ van het eiwitmengsel bij het chocoladebeslag en klop dit er even goed doorheen. Spatel daarna de rest van de eiwitten in 3 delen er voorzichtig doorheen tot een luchtig mengsel.
Doe het beslag in de springvorm en bak de cakebodem in 35-40 minuten gaar of totdat de cake goed gerezen is, gescheurd aan de randen en het midden van de cake stevig is.
Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen ìn de vorm op een rooster.
Het midden van de cake zal inzakken en verder losscheuren van de rand. Het is de bedoeling dat dit er zo uitziet, zodat het een “nest” kan worden, die je later gaat vullen. Raak dus niet in de stress, de cake is niet mislukt, het is juist de bedoeling dat er een grote krater in je cake ontstaat. Gedurende het afkoelen, zal de cake steeds verder inzakken.
Pas wanneer de cake volledig afgekoeld is haal je hem uit de vorm!
Plaats hem op een mooie schaal, als er stukjes afbreken, geen probleem, dus zet je er gewoon weer losjes op.
Smelt de chocolade au-bain-marie. Klop de slagroom met de vanille extract en vouw de iets afgekoelde chocolade er door. Vul de taart, plak stukjes weer vast en decoreer met eieren #pasen
quote:Op zaterdag 16 april 2022 19:48 schreef miss_sly het volgende:
Ik bakte voor Pasen ook weer eens wat, namelijk een pull-apart kaneelbrood en kaasstengels met vier soorten kaas (geitenkaas, Hollandse 30+, tallegio en parmezaan).
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het rook allebei heerlijk toen het in de oven stond, dus ik hoop dat het net zo lekker smaakt.
Waarom trempeersiroop gebruiken, een goed biscuit heeft dat niet nodig. En ik zou de lievelingssnoep bovenop neer leggen en dan de taart vullen met banketbakkersroom of iets dergelijks, in ieder geval iets minder heftige (zoete) smaken.quote:Op woensdag 15 juni 2022 02:08 schreef Majoraan het volgende:
Mijn kleindochter is binnenkort weer jarig en het is dus weer tijd voor mijn tweejaarlijkse amateurbakkunsten.
Ik heb na vele google studies nog steeds weinig idee welke smaken goed samen gaan.
Ik wil deze keer graag afwijken van mijn gewoonte van biscuit met slagroom + verse aardbeien vulling en trempeersiroop + aardbeilikeur.
Ik wil graag een stapel-snoeptaart van minstens 12 porties maken. Ik zal mijn idee posten en hoop dat ik door FOK! bakkers voor domme fouten behoed word of betere tips krijg, bijvoorbeeld om de taart minder zoet te maken.
Haar favoriete snoep is marshmallow, kauwgomballen, chocola en schuimblok.
Stapel snoeptaart met spek, marshmallows, schuimblok, kauwgom, tumtum, allerlei snoep etc.
Biscuit 20cm +biscuit 12,5. ( 12 + 4 porties) = 16 porties
Biscuits delen in 4 lagen > 3x vulling
Trempeer = suikersiroop (+ citroensap om de zoetigheid iets op te heffen) ( + beetje Monin aardbeiensiroop omdat dat alcoholvrij is en de fluff ook naar aardbei smaakt? )
Laag 1 = aardbeienfluff
Laag 2 = naturel fluff + bosvruchtenbavarois of banketbakkersroom?
Laag 3 = aardbeienfluff
Alles afsmeren met patides kauwgomballensmaak-boter crème.
En dan roze en gele drip (funcakes decomelts chocosmaak) eroverheen
(geel is haar huidige lievelingskleur)
Lolly’s maken van decomelts met naamletters en leeftijd + 6 flamingokaarsjes.
Heb je een recept van de baklava? Verschil voor vegan zit m in de boter denk ik of niet?quote:Op woensdag 15 juni 2022 18:15 schreef arvensis het volgende:
Oeh, al dit lekkers
Ik ben op dieet, dus bakken staat hier helaas op een laag pitje. Maar heb wel leuke plaatjes die ik kan delen. Het smaakt altijd heerlijk, maar in decoreren ben ik niet zo goed.
[ afbeelding ]
Kikatcheesecake naar het recept van Kookmutsjes
[ afbeelding ]
Weet niet meer precies wat dit was
[ afbeelding ]
Zuivelvrije donuts
[ afbeelding ]
Een vegan mokkataart
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Een verjaardagstaart
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]Vegan baklava hier hoorde geluid bij.
[ afbeelding ]
En een taartje voor een homemade cake smash
Zeker! En klopt inderdaad.quote:Op woensdag 15 juni 2022 18:32 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Heb je een recept van de baklava? Verschil voor vegan zit m in de boter denk ik of niet?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Bekijk ook zeker het fimpje ter beeldvorming.
[ Bericht 0% gewijzigd door arvensis op 15-06-2022 18:53:59 ]Protège moi de mes désirs.
Ja, ik ga de taart sowieso rijk decoreren met snoep.quote:Op woensdag 15 juni 2022 08:26 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Waarom trempeersiroop gebruiken, een goed biscuit heeft dat niet nodig. En ik zou de lievelingssnoep bovenop neer leggen en dan de taart vullen met banketbakkersroom of iets dergelijks, in ieder geval iets minder heftige (zoete) smaken.
quote:Op woensdag 15 juni 2022 02:08 schreef Majoraan het volgende:
Mijn kleindochter is binnenkort weer jarig en het is dus weer tijd voor mijn tweejaarlijkse amateurbakkunsten.
Ik heb na vele google studies nog steeds weinig idee welke smaken goed samen gaan.
Ik wil deze keer graag afwijken van mijn gewoonte van biscuit met slagroom + verse aardbeien vulling en trempeersiroop + aardbeilikeur.
Ik wil graag een stapel-snoeptaart van minstens 12 porties maken. Ik zal mijn idee posten en hoop dat ik door FOK! bakkers voor domme fouten behoed word of betere tips krijg, bijvoorbeeld om de taart minder zoet te maken.
Haar favoriete snoep is marshmallow, kauwgomballen, chocola en schuimblok.
Stapel snoeptaart met spek, marshmallows, schuimblok, kauwgom, tumtum, allerlei snoep etc.
Biscuit 20cm +biscuit 12,5. ( 12 + 4 porties) = 16 porties
Biscuits delen in 4 lagen > 3x vulling
Trempeer = suikersiroop (+ citroensap om de zoetigheid iets op te heffen) ( + beetje Monin aardbeiensiroop omdat dat alcoholvrij is en de fluff ook naar aardbei smaakt? )
Laag 1 = aardbeienfluff
Laag 2 = naturel fluff + bosvruchtenbavarois of banketbakkersroom?
Laag 3 = aardbeienfluff
Alles afsmeren met patides kauwgomballensmaak-boter crème.
En dan roze en gele drip (funcakes decomelts chocosmaak) eroverheen
(geel is haar huidige lievelingskleur)
Lolly’s maken van decomelts met naamletters en leeftijd + 6 flamingokaarsjes.
quote:Op donderdag 16 juni 2022 23:04 schreef Majoraan het volgende:
[..]
Ja, ik ga de taart sowieso rijk decoreren met snoep.
Ik trempeer altijd de biscuits, omdat Cees Holtkamp en Rutger dat ook doen. Om de biscuit malser te maken., ik dacht daarom dat dat zo hoorde.
Ik blijf voorlopig nog even eigenwijs en wil toch graag de kauwgomballensmaak botercrème en/ of aardbeienfluff gebruiken. Misschien voor de zekerheid een klein proeftaartje maken..
En dan iets met citroen? past citroen overal bij en kun je aan al wat te zoet is gewoon wat citroensap of frambozen toevoegen? of werkt dat niet zo. ?
Of wat zure matten tussen het snoep
Je maakt er een heel project van, zeg. Invriezen kan wel, maar vers is toch het lekkerst. Voor een volgende keer: ik zou gewoon tussendoor wat vaker bakken, zodat je wat smaken kunt uitproberen. Ik doe voor een verjaardagstaart altijd maar wat eerder goed bevallen is. Of ik neem een nieuw recept en houd me daar (ongeveer) aan.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 00:07 schreef Majoraan het volgende:
Kan ik ruime porties maken en het teveel invriezen, om dan eventueel later in de echte taart of andere projecten te gebruiken? Of is de structuur of smaak dan minder lekker?
Ik begrijp wat je zegt Hupje, altijd wat eerder goed bevallen is. Ik maak altijd biscuit met trempeer suikersiroop + aardbeienlikeur of rum. Vulling slagroom/ mascarpone + aardbeien. En iedereen vind het heerlijk, als het niet beleefdheid is Maar ik voel me zo'n one trick pony en zou zo graag eens iets anders dat net zo lekker is maken.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 06:42 schreef Hupje het volgende:
[..]
Je maakt er een heel project van, zeg. Invriezen kan wel, maar vers is toch het lekkerst. Voor een volgende keer: ik zou gewoon tussendoor wat vaker bakken, zodat je wat smaken kunt uitproberen. Ik doe voor een verjaardagstaart altijd maar wat eerder goed bevallen is. Of ik neem een nieuw recept en houd me daar (ongeveer) aan.
Ik heb vandaag de hele dag in de keuken gestaan en tig afwassen gedaan om alleen "cees holtkamp fraisier" te maken voor Vaderdag en een klein kutproeftaartje.quote:Op zondag 19 juni 2022 02:18 schreef Majoraan het volgende:
[..]
Ik begrijp wat je zegt Hupje, altijd wat eerder goed bevallen is. Ik maak altijd biscuit met trempeer suikersiroop + aardbeienlikeur of rum. Vulling slagroom/ mascarpone + aardbeien. En iedereen vind het heerlijk, als het niet beleefdheid is Maar ik voel me zo'n one trick pony en zou zo graag eens iets anders dat net zo lekker is maken.
Ik bak nagenoeg alleen (en pas sinds 3 jaar) Moederdag taart, Vaderdag taart, en verjaardagtaarten.
Ik zou idd tussendoor meer moeten bakken, maar het is niet dat ik echt van bakken hou. Ik hou van 2 x per jaar een "mooie" verjaardagstaart voor mijn kleinkinderen maken. Uiterlijk is het heel verschillend, maar vanbinnen altijd hetzelfde.
quote:Op zondag 19 juni 2022 14:03 schreef AnneX het volgende:
@:arvensis zijn het voorbeeelden op de plaatjes? Of heb je dat allemaal zelf gebakken?
Indien het laatste: i.c.m. ‘Op dieet zijn’.
Wat prachtige werken zeg 👍🏼quote:Op zondag 19 juni 2022 14:18 schreef arvensis het volgende:
[..]
Die heb ik zelf gebakken voordat ik op dieet ging, haha.
Bedankt voor de Danish Whisk tip. Heb hem zojuist besteld bij Amazon,quote:
Update van mijn project... Op Vaderdag mijn mini fluff / kauwgomballensmaak proeftaartje gepresenteerd. reacties : smaakt wel oké , maar wat je eerder maakte was veel lekkerder. Je hebt dus gelijk dat ik beter kan vasthouden aan veilig.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 06:42 schreef Hupje het volgende:
[..]
Je maakt er een heel project van, zeg. Invriezen kan wel, maar vers is toch het lekkerst. Voor een volgende keer: ik zou gewoon tussendoor wat vaker bakken, zodat je wat smaken kunt uitproberen. Ik doe voor een verjaardagstaart altijd maar wat eerder goed bevallen is. Of ik neem een nieuw recept en houd me daar (ongeveer) aan.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |