abonnement Unibet Coolblue
pi_204761967
Lekker @AnneX vind die van jou er ook mooi uitzien hoor :Y
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_204824658
AnneX bracht me op een idee, maar ik maakte een versie met banketbakkersroom. Was heerlijk!



[ Bericht 25% gewijzigd door Bleie op 23-05-2022 16:00:30 ]
pi_204963677
Oh, die van Bleie had ik gemist _O_

Aardbeien van de kouwe grond haal ik bij teler een dorpje verderop.
En een aangebroken pot lemon curd bracht mij via google bij het volgende recept:
https://simoneskitchen.nl(...)rtje-met-lemon-curd/

Wat ik anders deed: een rol deeg van jumbo blind bakken. En ruim drie eetlepels lemon curd (uit pot) door de custard ( uit pak) 😉 want lekker.
Laten opstijven in de koelkast. Afgedekt met folie! vanwege velvorming.
En per keer snij ik een portie en doe er dan pas aardbeien op.
Dat werd zo:


De lemon curd kan ik zo uit de pot lepelen, het moet op en er kan nog een boterham mee gesmeerd :Y)
Door de custard is ook een aanrader!
pi_204966760
Lemon curd :9~

Ik maakte laatst aardbei rabarber crumble cake
Voor 'ie de oven in ging, zag hij er uit net zoals in het recept. Hier nog zonder kruimels:

Daarna niet meer. Ik vermoed dat het komt door het gebruik van plantaardige boter ipv roomboter. Maar de smaak was er niet minder om.

pi_204967110
@Hupje aardbeien genoeg in huis en rabarber in de tuin (van de buurvrouw).
Alleen lijkt het mij zo karig met fruit op de foto’s.
Ongebakken ziet het er al vrolijk uit met het rood en groen.
In de comments lees ik dat het (natuurlijk) ook met andere vruchten kan, tot aan kersen op sap zelfs .
Ik zou er rustig 2 x zoveel aardbeien en rabarber in doen. Volgende week eens bakken.
pi_204967173
@AnneX Dat zou ik de volgende keer ook doen. Ik moest het nu hebben van de rabarber die ik kon oogsten uit eigen tuin. Die heeft geen geweldig jaar helaas :N
pi_205018747


[ Bericht 100% gewijzigd door Majoraan op 11-06-2022 03:20:38 ]
pi_205054405
Mijn kleindochter is binnenkort weer jarig en het is dus weer tijd voor mijn tweejaarlijkse amateurbakkunsten.
Ik heb na vele google studies nog steeds weinig idee welke smaken goed samen gaan.
Ik wil deze keer graag afwijken van mijn gewoonte van biscuit met slagroom + verse aardbeien vulling en trempeersiroop + aardbeilikeur.
Ik wil graag een stapel-snoeptaart van minstens 12 porties maken. Ik zal mijn idee posten en hoop dat ik door FOK! bakkers voor domme fouten behoed word of betere tips krijg, bijvoorbeeld om de taart minder zoet te maken.
Haar favoriete snoep is marshmallow, kauwgomballen, chocola en schuimblok.

Stapel snoeptaart met spek, marshmallows, schuimblok, kauwgom, tumtum, allerlei snoep etc.
Biscuit 20cm +biscuit 12,5. ( 12 + 4 porties) = 16 porties

Biscuits delen in 4 lagen > 3x vulling
Trempeer = suikersiroop (+ citroensap om de zoetigheid iets op te heffen) ( + beetje Monin aardbeiensiroop omdat dat alcoholvrij is en de fluff ook naar aardbei smaakt? )
Laag 1 = aardbeienfluff
Laag 2 = naturel fluff + bosvruchtenbavarois of banketbakkersroom?
Laag 3 = aardbeienfluff

Alles afsmeren met patides kauwgomballensmaak-boter crème.
En dan roze en gele drip (funcakes decomelts chocosmaak) eroverheen
(geel is haar huidige lievelingskleur)

Lolly’s maken van decomelts met naamletters en leeftijd + 6 flamingokaarsjes.

[ Bericht 14% gewijzigd door Majoraan op 15-06-2022 08:23:02 ]
  woensdag 15 juni 2022 @ 08:26:32 #84
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_205054958
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 02:08 schreef Majoraan het volgende:
Mijn kleindochter is binnenkort weer jarig en het is dus weer tijd voor mijn tweejaarlijkse amateurbakkunsten.
Ik heb na vele google studies nog steeds weinig idee welke smaken goed samen gaan.
Ik wil deze keer graag afwijken van mijn gewoonte van biscuit met slagroom + verse aardbeien vulling en trempeersiroop + aardbeilikeur.
Ik wil graag een stapel-snoeptaart van minstens 12 porties maken. Ik zal mijn idee posten en hoop dat ik door FOK! bakkers voor domme fouten behoed word of betere tips krijg, bijvoorbeeld om de taart minder zoet te maken.
Haar favoriete snoep is marshmallow, kauwgomballen, chocola en schuimblok.

Stapel snoeptaart met spek, marshmallows, schuimblok, kauwgom, tumtum, allerlei snoep etc.
Biscuit 20cm +biscuit 12,5. ( 12 + 4 porties) = 16 porties

Biscuits delen in 4 lagen > 3x vulling
Trempeer = suikersiroop (+ citroensap om de zoetigheid iets op te heffen) ( + beetje Monin aardbeiensiroop omdat dat alcoholvrij is en de fluff ook naar aardbei smaakt? )
Laag 1 = aardbeienfluff
Laag 2 = naturel fluff + bosvruchtenbavarois of banketbakkersroom?
Laag 3 = aardbeienfluff

Alles afsmeren met patides kauwgomballensmaak-boter crème.
En dan roze en gele drip (funcakes decomelts chocosmaak) eroverheen
(geel is haar huidige lievelingskleur)

Lolly’s maken van decomelts met naamletters en leeftijd + 6 flamingokaarsjes.
Waarom trempeersiroop gebruiken, een goed biscuit heeft dat niet nodig. En ik zou de lievelingssnoep bovenop neer leggen en dan de taart vullen met banketbakkersroom of iets dergelijks, in ieder geval iets minder heftige (zoete) smaken.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_205058807
Oeh, al dit lekkers :9 :9
Ik ben op dieet, dus bakken staat hier helaas op een laag pitje. Maar heb wel leuke plaatjes die ik kan delen. Het smaakt altijd heerlijk, maar in decoreren ben ik niet zo goed. :P


Kikatcheesecake naar het recept van Kookmutsjes


Weet niet meer precies wat dit was :D


Zuivelvrije donuts


Een vegan mokkataart




Een verjaardagstaart




Vegan baklava :9 hier hoorde geluid bij. ;)


En een taartje voor een homemade cake smash :)
Protège moi de mes désirs.
pi_205058931
Niet zo klagen over je decoratie kunsten @arvensis Het ziet er heerlijk uit!
  woensdag 15 juni 2022 @ 18:32:36 #87
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_205058947
quote:
1s.gif Op woensdag 15 juni 2022 18:15 schreef arvensis het volgende:
Oeh, al dit lekkers :9 :9
Ik ben op dieet, dus bakken staat hier helaas op een laag pitje. Maar heb wel leuke plaatjes die ik kan delen. Het smaakt altijd heerlijk, maar in decoreren ben ik niet zo goed. :P

[ afbeelding ]
Kikatcheesecake naar het recept van Kookmutsjes

[ afbeelding ]
Weet niet meer precies wat dit was :D

[ afbeelding ]
Zuivelvrije donuts

[ afbeelding ]
Een vegan mokkataart

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Een verjaardagstaart

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]Vegan baklava :9 hier hoorde geluid bij. ;)

[ afbeelding ]
En een taartje voor een homemade cake smash :)
Heb je een recept van de baklava? Verschil voor vegan zit m in de boter denk ik of niet?
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_205059006
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 18:32 schreef SV-tje het volgende:

[..]
Heb je een recept van de baklava? Verschil voor vegan zit m in de boter denk ik of niet?
Zeker! En klopt inderdaad.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bekijk ook zeker het fimpje ter beeldvorming.

[ Bericht 0% gewijzigd door arvensis op 15-06-2022 18:53:59 ]
Protège moi de mes désirs.
pi_205070652
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 08:26 schreef SV-tje het volgende:

[..]
Waarom trempeersiroop gebruiken, een goed biscuit heeft dat niet nodig. En ik zou de lievelingssnoep bovenop neer leggen en dan de taart vullen met banketbakkersroom of iets dergelijks, in ieder geval iets minder heftige (zoete) smaken.
Ja, ik ga de taart sowieso rijk decoreren met snoep.
Ik trempeer altijd de biscuits, omdat Cees Holtkamp en Rutger dat ook doen. Om de biscuit malser te maken., ik dacht daarom dat dat zo hoorde.

Ik blijf voorlopig nog even eigenwijs en wil toch graag de kauwgomballensmaak botercrème en/ of aardbeienfluff gebruiken. Misschien voor de zekerheid een klein proeftaartje maken..

En dan iets met citroen? past citroen overal bij en kun je aan al wat te zoet is gewoon wat citroensap of frambozen toevoegen? of werkt dat niet zo. ?

Of wat zure matten tussen het snoep :D
pi_205070990
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 02:08 schreef Majoraan het volgende:
Mijn kleindochter is binnenkort weer jarig en het is dus weer tijd voor mijn tweejaarlijkse amateurbakkunsten.
Ik heb na vele google studies nog steeds weinig idee welke smaken goed samen gaan.
Ik wil deze keer graag afwijken van mijn gewoonte van biscuit met slagroom + verse aardbeien vulling en trempeersiroop + aardbeilikeur.
Ik wil graag een stapel-snoeptaart van minstens 12 porties maken. Ik zal mijn idee posten en hoop dat ik door FOK! bakkers voor domme fouten behoed word of betere tips krijg, bijvoorbeeld om de taart minder zoet te maken.
Haar favoriete snoep is marshmallow, kauwgomballen, chocola en schuimblok.

Stapel snoeptaart met spek, marshmallows, schuimblok, kauwgom, tumtum, allerlei snoep etc.
Biscuit 20cm +biscuit 12,5. ( 12 + 4 porties) = 16 porties

Biscuits delen in 4 lagen > 3x vulling
Trempeer = suikersiroop (+ citroensap om de zoetigheid iets op te heffen) ( + beetje Monin aardbeiensiroop omdat dat alcoholvrij is en de fluff ook naar aardbei smaakt? )
Laag 1 = aardbeienfluff
Laag 2 = naturel fluff + bosvruchtenbavarois of banketbakkersroom?
Laag 3 = aardbeienfluff

Alles afsmeren met patides kauwgomballensmaak-boter crème.
En dan roze en gele drip (funcakes decomelts chocosmaak) eroverheen
(geel is haar huidige lievelingskleur)

Lolly’s maken van decomelts met naamletters en leeftijd + 6 flamingokaarsjes.
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2022 23:04 schreef Majoraan het volgende:

[..]
Ja, ik ga de taart sowieso rijk decoreren met snoep.
Ik trempeer altijd de biscuits, omdat Cees Holtkamp en Rutger dat ook doen. Om de biscuit malser te maken., ik dacht daarom dat dat zo hoorde.

Ik blijf voorlopig nog even eigenwijs en wil toch graag de kauwgomballensmaak botercrème en/ of aardbeienfluff gebruiken. Misschien voor de zekerheid een klein proeftaartje maken..

En dan iets met citroen? past citroen overal bij en kun je aan al wat te zoet is gewoon wat citroensap of frambozen toevoegen? of werkt dat niet zo. ?

Of wat zure matten tussen het snoep :D


Als ik een proeftaartje maak wordt dat in mijn nieuwe 12,5 cm bakpan om te zien hoelang de baktijd moet zijn. (Ik heb nog nooit zo’n kleine gebruikt, ben meer van dik hout zaagt men planken…) dat taartje in 4 punten snijden en verschillende combinaties vulling gebruiken.

Dat betekent dus dat ik o.a. een klein beetje zelfgemaakte boter crème, een klein beetje zelfgemaakte bosvruchtenbavarois, een klein beetje zelfgemaakte banketbakkersroom moet maken. Dat lijkt me heel lastig en verspillend.

Kan ik ruime porties maken en het teveel invriezen, om dan eventueel later in de echte taart of andere projecten te gebruiken? Of is de structuur of smaak dan minder lekker?

En mijn verse citroensap vraag blijft staan, past het bij alle smaken?
pi_205071377
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2022 00:07 schreef Majoraan het volgende:
Kan ik ruime porties maken en het teveel invriezen, om dan eventueel later in de echte taart of andere projecten te gebruiken? Of is de structuur of smaak dan minder lekker?
Je maakt er een heel project van, zeg. Invriezen kan wel, maar vers is toch het lekkerst. Voor een volgende keer: ik zou gewoon tussendoor wat vaker bakken, zodat je wat smaken kunt uitproberen. Ik doe voor een verjaardagstaart altijd maar wat eerder goed bevallen is. Of ik neem een nieuw recept en houd me daar (ongeveer) aan.
pi_205089580
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2022 06:42 schreef Hupje het volgende:

[..]
Je maakt er een heel project van, zeg. Invriezen kan wel, maar vers is toch het lekkerst. Voor een volgende keer: ik zou gewoon tussendoor wat vaker bakken, zodat je wat smaken kunt uitproberen. Ik doe voor een verjaardagstaart altijd maar wat eerder goed bevallen is. Of ik neem een nieuw recept en houd me daar (ongeveer) aan.
Ik begrijp wat je zegt Hupje, altijd wat eerder goed bevallen is. Ik maak altijd biscuit met trempeer suikersiroop + aardbeienlikeur of rum. Vulling slagroom/ mascarpone + aardbeien. En iedereen vind het heerlijk, als het niet beleefdheid is :P Maar ik voel me zo'n one trick pony en zou zo graag eens iets anders dat net zo lekker is maken.
Ik bak nagenoeg alleen (en pas sinds 3 jaar) Moederdag taart, Vaderdag taart, en verjaardagtaarten.
Ik zou idd tussendoor meer moeten bakken, maar het is niet dat ik echt van bakken hou. Ik hou van 2 x per jaar een "mooie" verjaardagstaart voor mijn kleinkinderen maken. Uiterlijk is het heel verschillend, maar van binnen altijd hetzelfde.

[ Bericht 0% gewijzigd door Majoraan op 19-06-2022 02:47:20 ]
pi_205089590
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 02:18 schreef Majoraan het volgende:

[..]
Ik begrijp wat je zegt Hupje, altijd wat eerder goed bevallen is. Ik maak altijd biscuit met trempeer suikersiroop + aardbeienlikeur of rum. Vulling slagroom/ mascarpone + aardbeien. En iedereen vind het heerlijk, als het niet beleefdheid is :P Maar ik voel me zo'n one trick pony en zou zo graag eens iets anders dat net zo lekker is maken.
Ik bak nagenoeg alleen (en pas sinds 3 jaar) Moederdag taart, Vaderdag taart, en verjaardagtaarten.
Ik zou idd tussendoor meer moeten bakken, maar het is niet dat ik echt van bakken hou. Ik hou van 2 x per jaar een "mooie" verjaardagstaart voor mijn kleinkinderen maken. Uiterlijk is het heel verschillend, maar vanbinnen altijd hetzelfde.
Ik heb vandaag de hele dag in de keuken gestaan en tig afwassen gedaan om alleen "cees holtkamp fraisier" te maken voor Vaderdag en een klein kutproeftaartje.

[ Bericht 0% gewijzigd door Majoraan op 19-06-2022 03:04:48 ]
pi_205091818
@arvensis zijn het voorbeeelden op de plaatjes? Of heb je dat allemaal zelf gebakken?
Indien het laatste: _O_ i.c.m. ‘Op dieet zijn’.

@Hupje het rabarber aardbei ding staat in de oven.

@Majoraan eigenlijk is bakken minder werk dan die stomme handafwas. -O-
*kijkt naar aanrecht. }:|
  zondag 19 juni 2022 @ 14:18:44 #95
429226 arvensis
Moeder x 3
pi_205091929
quote:
1s.gif Op zondag 19 juni 2022 14:03 schreef AnneX het volgende:
@:arvensis zijn het voorbeeelden op de plaatjes? Of heb je dat allemaal zelf gebakken?
Indien het laatste: _O_ i.c.m. ‘Op dieet zijn’.
:D
Die heb ik zelf gebakken voordat ik op dieet ging, haha.
Protège moi de mes désirs.
pi_205092231
quote:
1s.gif Op zondag 19 juni 2022 14:18 schreef arvensis het volgende:

[..]
:D
Die heb ik zelf gebakken voordat ik op dieet ging, haha.
Wat prachtige werken zeg 👍🏼

Goed. Rabarber ( uit de buurtuin) met aardbeien ( van de teler) volgens recept https://www.laurasbakery.nl/rabarber-aardbei-crumble-cake/
Het is smakelijk. En met wassen en snijden van fruit vond ik het veel werk. Plus de afwas.🤪

De gebruikte springvorm is 25 cm. Hij stond 110’ in de oven. Met zelfde hoeveelheden als in recept.
Met dubbele hoeveelheid aardbeien en ook van rabarber. Het zakje bakpoeder ging leeg = 3 theelepels.
Geen zure room in huis—> werd yoghurt 150 gram.
De rabarberstukjes van 1 cm nog eens in vieren, zie foto. De aardbeien in vieren.
De rabarber proef je, zie je niet (meer) . Jammer dat de aardbeien grauwig van kleur worden.
Rabarbertijd is voorbij. Volgende keer weer aardbeien met lemon curd.

https://www.laurasbakery.nl/rabarber-aardbei-crumble-cake/







Hé, i.p.v. een vork oid: zie de handige Danish Whisk https://www.seriouseats.com/danish-dough-whisk-brodpisker
pi_205116152
quote:
1s.gif Op zondag 19 juni 2022 15:12 schreef AnneX het volgende:
Danish Whisk
Bedankt voor de Danish Whisk tip. Heb hem zojuist besteld bij Amazon,
Ik hoop dat ie me helpt bij recepten waar ik nooit aan begon vanwege geen kracht en snel kramp in mijn handen.
pi_205158593
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2022 06:42 schreef Hupje het volgende:

[..]
Je maakt er een heel project van, zeg. Invriezen kan wel, maar vers is toch het lekkerst. Voor een volgende keer: ik zou gewoon tussendoor wat vaker bakken, zodat je wat smaken kunt uitproberen. Ik doe voor een verjaardagstaart altijd maar wat eerder goed bevallen is. Of ik neem een nieuw recept en houd me daar (ongeveer) aan.
Update van mijn project... Op Vaderdag mijn mini fluff / kauwgomballensmaak proeftaartje gepresenteerd. reacties : smaakt wel oké , maar wat je eerder maakte was veel lekkerder. Je hebt dus gelijk dat ik beter kan vasthouden aan veilig.

Nu zit ik dus in mijn maag met 2 en half potten fluff. In de google recensies was het geweldig en Amerikanen smeren het heerlijke goedje overal op. Boterham met pindakaas + fluff, toetjes, taart met fluff. Maar hé, die Amerikanen.
Mijn ervaring is dat als je een theelepeltje proeft is het oke. Als je het op biscuit doet en dan probeert uit te smeren is het een doffe ellende. een gedeelte van je biscuit laat los en komt mee. Hoe meer je probeert te smeren, hoe erger het wordt. Ongeveer zoals wat gebeurd als je roomboter direct uit de koelkast op je verse boterham wil smeren. En als het dan nog bijzonder lekker was... :@

Vanmiddag als proef cakejes met banketbakkersroom gemaakt, omdat ik dat hier voorbij zag komen. Room niet zelf gemaakt maar uit pakje (de molen), vanwege goede recensies en omdat ik er anders zooo lang mee bezig ben en het zoveel geld kost, o.a. een vanillestokje. Sommigen vonden het lekker, maar ik vond het zo vies.
Alweer een les om je te houden aan wat wel werkte.

Maar als ik HHB of Great Brittain bake off zie, en dan al die commentaren hoor over heerlijke smaken en combinaties;... Dat zou ik ook graag willen kunnen, heerlijke smaken.

Maar goed, mijn flufflaag / kauwgombalbotercreme taartje was geen succes en het (goede) advies was om me bij het vertrouwde te houden, ik wil nog 1x eigenwijs zijn. En een proeftaartje maken met de kauwgomballensmaak door de biscuit..

Hoe zit het met citroen, past dat overal bij? Als iets te zoet is, kun je dan citroensap toevoegen?
pi_205212278
Op je laatste vraag weet ik geen antwoord. Doe eens een drupje bij een theelepel fluf en laat door Iemand anders proeven.

Goh, simpel de appels verwerken. Verbrand o|O





En zo simpel: https://www.howsweeteats.(...)ar-apple-puff-pasty/
Afijn, nu staat een pot caramelsaus af te koelen. https://www.thepioneerwom(...)/easy-caramel-sauce/
Met melk en room.
Vraag: hoe lang blijft dat goed? Wie weet…
  zondag 3 juli 2022 @ 21:04:03 #100
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205228079
Wij hebben sinds kort een nieuwe keuken, met fatsoenlijke oven! Ik ben mijn liefde voor koken en bakken aan het herontdekken. Dus nu sta ik elke zondag te bakken :D .

Twee weken geleden maakte ik een cheesecake. Afgelopen week iets wat tussen chocoladetaart en koek in zat. Gesmolten witte chocola overheen gegoten en verse frambozen erin gelegd. Was mooi en lekker (en machtig!).

Vandaag een cakeroll gemaakt met botercrème. Door de crème gezeefde framboos gespateld:





Was lekker :@
Resistance is futile.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')