abonnement Unibet Coolblue
pi_205071377
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2022 00:07 schreef Majoraan het volgende:
Kan ik ruime porties maken en het teveel invriezen, om dan eventueel later in de echte taart of andere projecten te gebruiken? Of is de structuur of smaak dan minder lekker?
Je maakt er een heel project van, zeg. Invriezen kan wel, maar vers is toch het lekkerst. Voor een volgende keer: ik zou gewoon tussendoor wat vaker bakken, zodat je wat smaken kunt uitproberen. Ik doe voor een verjaardagstaart altijd maar wat eerder goed bevallen is. Of ik neem een nieuw recept en houd me daar (ongeveer) aan.
pi_205089580
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2022 06:42 schreef Hupje het volgende:

[..]
Je maakt er een heel project van, zeg. Invriezen kan wel, maar vers is toch het lekkerst. Voor een volgende keer: ik zou gewoon tussendoor wat vaker bakken, zodat je wat smaken kunt uitproberen. Ik doe voor een verjaardagstaart altijd maar wat eerder goed bevallen is. Of ik neem een nieuw recept en houd me daar (ongeveer) aan.
Ik begrijp wat je zegt Hupje, altijd wat eerder goed bevallen is. Ik maak altijd biscuit met trempeer suikersiroop + aardbeienlikeur of rum. Vulling slagroom/ mascarpone + aardbeien. En iedereen vind het heerlijk, als het niet beleefdheid is :P Maar ik voel me zo'n one trick pony en zou zo graag eens iets anders dat net zo lekker is maken.
Ik bak nagenoeg alleen (en pas sinds 3 jaar) Moederdag taart, Vaderdag taart, en verjaardagtaarten.
Ik zou idd tussendoor meer moeten bakken, maar het is niet dat ik echt van bakken hou. Ik hou van 2 x per jaar een "mooie" verjaardagstaart voor mijn kleinkinderen maken. Uiterlijk is het heel verschillend, maar van binnen altijd hetzelfde.

[ Bericht 0% gewijzigd door Majoraan op 19-06-2022 02:47:20 ]
pi_205089590
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2022 02:18 schreef Majoraan het volgende:

[..]
Ik begrijp wat je zegt Hupje, altijd wat eerder goed bevallen is. Ik maak altijd biscuit met trempeer suikersiroop + aardbeienlikeur of rum. Vulling slagroom/ mascarpone + aardbeien. En iedereen vind het heerlijk, als het niet beleefdheid is :P Maar ik voel me zo'n one trick pony en zou zo graag eens iets anders dat net zo lekker is maken.
Ik bak nagenoeg alleen (en pas sinds 3 jaar) Moederdag taart, Vaderdag taart, en verjaardagtaarten.
Ik zou idd tussendoor meer moeten bakken, maar het is niet dat ik echt van bakken hou. Ik hou van 2 x per jaar een "mooie" verjaardagstaart voor mijn kleinkinderen maken. Uiterlijk is het heel verschillend, maar vanbinnen altijd hetzelfde.
Ik heb vandaag de hele dag in de keuken gestaan en tig afwassen gedaan om alleen "cees holtkamp fraisier" te maken voor Vaderdag en een klein kutproeftaartje.

[ Bericht 0% gewijzigd door Majoraan op 19-06-2022 03:04:48 ]
pi_205091818
@arvensis zijn het voorbeeelden op de plaatjes? Of heb je dat allemaal zelf gebakken?
Indien het laatste: _O_ i.c.m. ‘Op dieet zijn’.

@Hupje het rabarber aardbei ding staat in de oven.

@Majoraan eigenlijk is bakken minder werk dan die stomme handafwas. -O-
*kijkt naar aanrecht. }:|
  zondag 19 juni 2022 @ 14:18:44 #95
429226 arvensis
Moeder x 3
pi_205091929
quote:
1s.gif Op zondag 19 juni 2022 14:03 schreef AnneX het volgende:
@:arvensis zijn het voorbeeelden op de plaatjes? Of heb je dat allemaal zelf gebakken?
Indien het laatste: _O_ i.c.m. ‘Op dieet zijn’.
:D
Die heb ik zelf gebakken voordat ik op dieet ging, haha.
Protège moi de mes désirs.
pi_205092231
quote:
1s.gif Op zondag 19 juni 2022 14:18 schreef arvensis het volgende:

[..]
:D
Die heb ik zelf gebakken voordat ik op dieet ging, haha.
Wat prachtige werken zeg 👍🏼

Goed. Rabarber ( uit de buurtuin) met aardbeien ( van de teler) volgens recept https://www.laurasbakery.nl/rabarber-aardbei-crumble-cake/
Het is smakelijk. En met wassen en snijden van fruit vond ik het veel werk. Plus de afwas.🤪

De gebruikte springvorm is 25 cm. Hij stond 110’ in de oven. Met zelfde hoeveelheden als in recept.
Met dubbele hoeveelheid aardbeien en ook van rabarber. Het zakje bakpoeder ging leeg = 3 theelepels.
Geen zure room in huis—> werd yoghurt 150 gram.
De rabarberstukjes van 1 cm nog eens in vieren, zie foto. De aardbeien in vieren.
De rabarber proef je, zie je niet (meer) . Jammer dat de aardbeien grauwig van kleur worden.
Rabarbertijd is voorbij. Volgende keer weer aardbeien met lemon curd.

https://www.laurasbakery.nl/rabarber-aardbei-crumble-cake/







Hé, i.p.v. een vork oid: zie de handige Danish Whisk https://www.seriouseats.com/danish-dough-whisk-brodpisker
pi_205116152
quote:
1s.gif Op zondag 19 juni 2022 15:12 schreef AnneX het volgende:
Danish Whisk
Bedankt voor de Danish Whisk tip. Heb hem zojuist besteld bij Amazon,
Ik hoop dat ie me helpt bij recepten waar ik nooit aan begon vanwege geen kracht en snel kramp in mijn handen.
pi_205158593
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2022 06:42 schreef Hupje het volgende:

[..]
Je maakt er een heel project van, zeg. Invriezen kan wel, maar vers is toch het lekkerst. Voor een volgende keer: ik zou gewoon tussendoor wat vaker bakken, zodat je wat smaken kunt uitproberen. Ik doe voor een verjaardagstaart altijd maar wat eerder goed bevallen is. Of ik neem een nieuw recept en houd me daar (ongeveer) aan.
Update van mijn project... Op Vaderdag mijn mini fluff / kauwgomballensmaak proeftaartje gepresenteerd. reacties : smaakt wel oké , maar wat je eerder maakte was veel lekkerder. Je hebt dus gelijk dat ik beter kan vasthouden aan veilig.

Nu zit ik dus in mijn maag met 2 en half potten fluff. In de google recensies was het geweldig en Amerikanen smeren het heerlijke goedje overal op. Boterham met pindakaas + fluff, toetjes, taart met fluff. Maar hé, die Amerikanen.
Mijn ervaring is dat als je een theelepeltje proeft is het oke. Als je het op biscuit doet en dan probeert uit te smeren is het een doffe ellende. een gedeelte van je biscuit laat los en komt mee. Hoe meer je probeert te smeren, hoe erger het wordt. Ongeveer zoals wat gebeurd als je roomboter direct uit de koelkast op je verse boterham wil smeren. En als het dan nog bijzonder lekker was... :@

Vanmiddag als proef cakejes met banketbakkersroom gemaakt, omdat ik dat hier voorbij zag komen. Room niet zelf gemaakt maar uit pakje (de molen), vanwege goede recensies en omdat ik er anders zooo lang mee bezig ben en het zoveel geld kost, o.a. een vanillestokje. Sommigen vonden het lekker, maar ik vond het zo vies.
Alweer een les om je te houden aan wat wel werkte.

Maar als ik HHB of Great Brittain bake off zie, en dan al die commentaren hoor over heerlijke smaken en combinaties;... Dat zou ik ook graag willen kunnen, heerlijke smaken.

Maar goed, mijn flufflaag / kauwgombalbotercreme taartje was geen succes en het (goede) advies was om me bij het vertrouwde te houden, ik wil nog 1x eigenwijs zijn. En een proeftaartje maken met de kauwgomballensmaak door de biscuit..

Hoe zit het met citroen, past dat overal bij? Als iets te zoet is, kun je dan citroensap toevoegen?
pi_205212278
Op je laatste vraag weet ik geen antwoord. Doe eens een drupje bij een theelepel fluf en laat door Iemand anders proeven.

Goh, simpel de appels verwerken. Verbrand o|O





En zo simpel: https://www.howsweeteats.(...)ar-apple-puff-pasty/
Afijn, nu staat een pot caramelsaus af te koelen. https://www.thepioneerwom(...)/easy-caramel-sauce/
Met melk en room.
Vraag: hoe lang blijft dat goed? Wie weet…
  zondag 3 juli 2022 @ 21:04:03 #100
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205228079
Wij hebben sinds kort een nieuwe keuken, met fatsoenlijke oven! Ik ben mijn liefde voor koken en bakken aan het herontdekken. Dus nu sta ik elke zondag te bakken :D .

Twee weken geleden maakte ik een cheesecake. Afgelopen week iets wat tussen chocoladetaart en koek in zat. Gesmolten witte chocola overheen gegoten en verse frambozen erin gelegd. Was mooi en lekker (en machtig!).

Vandaag een cakeroll gemaakt met botercrème. Door de crème gezeefde framboos gespateld:





Was lekker :@
Resistance is futile.
pi_205228371
@Seven. Als ik hoor, dat er een nieuwe keuken komt bij mensen, is mijn tip een fatsoenlijke ‘echte’ oven.
Het overkwam mij ook, en ik koos heel simpel voor een combi. Dommmm. Moi.

Veel plezier ermee 🎉
  zaterdag 9 juli 2022 @ 16:29:01 #102
429226 arvensis
Moeder x 3
pi_205286903
ziet er lekker uit, @Seven.! O+


Ik heb cupcakes gemaakt voor de gender reveal van de baby van m’n zusje. O+
Protège moi de mes désirs.
pi_205288350
@arvensia beeldschoon *)

De simpele plaattaart met appel ging vanmiddag goed.🤪
En de caramel ook. Zonder room. (Vergeten) http://forum.deleukstetaa(...)d=204473#p2127219717 Met 1/4 tl zout en de laatste volle melk.
  zaterdag 9 juli 2022 @ 23:37:34 #104
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205292859
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juli 2022 16:29 schreef arvensis het volgende:
ziet er lekker uit, @:seven.! O+

[ afbeelding ]
Ik heb cupcakes gemaakt voor de gender reveal van de baby van m’n zusje. O+
Zoooooo dan :Y)

Prachtig gedaan! Waren ze lekker?
Resistance is futile.
  zaterdag 9 juli 2022 @ 23:40:33 #105
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205292897
Ik heb pavlova's gemaakt vandaag. Niet fotowaardig maar mijn schoonvader zal er morgen heel blij mee zijn (hij liet zich na de cakerol niet bijster subtiel ontvallen dat hij gek is op pavlova's ;) ).

Voorgeproefd vandaag, ze zijn supergoed gelukt. Volgende keer maak ik een grote. Nu 8 kleintjes gemaakt maar daar is bijna geen kuil in te krijgen (of m'n eiwit was niet stijf genoeg, kan ook).
Resistance is futile.
  zondag 10 juli 2022 @ 11:48:25 #106
429226 arvensis
Moeder x 3
pi_205295527
quote:
7s.gif Op zaterdag 9 juli 2022 23:37 schreef Seven. het volgende:

[..]
Zoooooo dan :Y)

Prachtig gedaan! Waren ze lekker?
Zeker. :9

Post je foto’s joh! Al het eten is fotowaardig. :Y)
Protège moi de mes désirs.
pi_205295929
quote:
1s.gif Op zondag 10 juli 2022 11:48 schreef arvensis het volgende:

[..]
Zeker. :9

Post je foto’s joh! Al het eten is fotowaardig. :Y)
Tuurlijk
De mislukte plaattaart appel staat hier ook. Hoe fotowaardig. Not.

@arvensis weet jij dan wel de gender om te revealen? Of zijn de cupcakes ter verhogen van feestvreugde?
  zondag 10 juli 2022 @ 18:09:15 #108
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205300958
quote:
1s.gif Op zondag 10 juli 2022 11:48 schreef arvensis het volgende:

[..]
Zeker. :9

Post je foto’s joh! Al het eten is fotowaardig. :Y)
Het is al op :+
Resistance is futile.
pi_205302726
quote:
7s.gif Op zaterdag 9 juli 2022 23:40 schreef Seven. het volgende:
Ik heb pavlova's gemaakt vandaag. Niet fotowaardig maar mijn schoonvader zal er morgen heel blij mee zijn (hij liet zich na de cakerol niet bijster subtiel ontvallen dat hij gek is op pavlova's ;) ).

Voorgeproefd vandaag, ze zijn supergoed gelukt. Volgende keer maak ik een grote. Nu 8 kleintjes gemaakt maar daar is bijna geen kuil in te krijgen (of m'n eiwit was niet stijf genoeg, kan ook).
Dit ken ik :X
  maandag 11 juli 2022 @ 16:19:15 #110
168739 Red_85
'echt wel'
pi_205308555
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juli 2022 16:29 schreef arvensis het volgende:
ziet er lekker uit, @:seven.! O+

[ afbeelding ]
Ik heb cupcakes gemaakt voor de gender reveal van de baby van m’n zusje. O+
Respect.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  Moderator maandag 11 juli 2022 @ 16:26:02 #111
5428 crew  miss_sly
pi_205308602
quote:
7s.gif Op zondag 3 juli 2022 21:04 schreef Seven. het volgende:
Wij hebben sinds kort een nieuwe keuken, met fatsoenlijke oven! Ik ben mijn liefde voor koken en bakken aan het herontdekken. Dus nu sta ik elke zondag te bakken :D .

Twee weken geleden maakte ik een cheesecake. Afgelopen week iets wat tussen chocoladetaart en koek in zat. Gesmolten witte chocola overheen gegoten en verse frambozen erin gelegd. Was mooi en lekker (en machtig!).

Vandaag een cakeroll gemaakt met botercrème. Door de crème gezeefde framboos gespateld:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Was lekker :@
Een cakerol, dat staat ook op mijn wensenlijstje. Ik heb het nog altijd niet gedaan, omdat het oprollen-zonder-cake-te-scheuren me bij voorbaat al heel moeilijk lijkt. Dus heb ik het bij voorbaat maar vast opgegeven :') :P

Jouwe ziet er mooi uit! Hoe vond je het om te doen?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Moderator maandag 11 juli 2022 @ 16:27:36 #112
5428 crew  miss_sly
pi_205308613
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juli 2022 16:29 schreef arvensis het volgende:
ziet er lekker uit, @:seven.! O+

[ afbeelding ]
Ik heb cupcakes gemaakt voor de gender reveal van de baby van m’n zusje. O+
Wat zijn ze mooi O+
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  maandag 11 juli 2022 @ 16:37:57 #113
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205308665
quote:
7s.gif Op maandag 11 juli 2022 16:26 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Een cakerol, dat staat ook op mijn wensenlijstje. Ik heb het nog altijd niet gedaan, omdat het oprollen-zonder-cake-te-scheuren me bij voorbaat al heel moeilijk lijkt. Dus heb ik het bij voorbaat maar vast opgegeven :') :P

Jouwe ziet er mooi uit! Hoe vond je het om te doen?
Best makkelijk! Je stort het deeg ongeveer 1cm dik, ik heb gewoon de braadslee gebruikt. Daarna stort je het uit op een besuikerde theedoek, daar waar niet genoeg suiker zat liet de kort van de cake wel los. En eventuele harde randjes eraf snijden, dat smaakt naar lange vingers!

Qua vulling kun je lekker losgaan. Ik ben momenteel helemaal into frambozen.
Resistance is futile.
  Moderator maandag 11 juli 2022 @ 16:42:44 #114
5428 crew  miss_sly
pi_205308686
quote:
7s.gif Op maandag 11 juli 2022 16:37 schreef Seven. het volgende:

[..]
Best makkelijk! Je stort het deeg ongeveer 1cm dik, ik heb gewoon de braadslee gebruikt. Daarna stort je het uit op een besuikerde theedoek, daar waar niet genoeg suiker zat liet de kort van de cake wel los. En eventuele harde randjes eraf snijden, dat smaakt naar lange vingers!

Qua vulling kun je lekker losgaan. Ik ben momenteel helemaal into frambozen.
Dat klinkt doable!
Moet ik het toch eens gaan proberen. Het lijkt me ook wel heel leuk om te maken.

Is het gewoon biscuit-deeg?

[ Bericht 2% gewijzigd door miss_sly op 11-07-2022 17:23:40 ]
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  woensdag 13 juli 2022 @ 16:30:04 #115
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205330274
quote:
7s.gif Op maandag 11 juli 2022 16:42 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Dat klinkt doable!
Moet ik het toch eens gaan proberen. Het lijkt me ook wel heel leuk om te maken.

Is het gewoon biscuit-deeg?
Meer soort van cakebeslag!
Resistance is futile.
  woensdag 13 juli 2022 @ 17:50:06 #116
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205331721
Dit weekend custard appeltaart. Mijn man vraagt om appeltaart maar ik ben geen fan. Dus de custard voeg ik toe voor mezelf :Y) .
Resistance is futile.
  zaterdag 16 juli 2022 @ 14:35:19 #117
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205359522
Het deeg moest terug de koelkast in, was niet genoeg gekoeld. De custard is na het nodige gekluns wel heel goed gelukt. Ik had de eierdooiers al bij in de melk geflikkerd zonder ze eerst los te kloppen. En ik had meer maizena nodig dan in het recept.

Straks poging 2.



En wat zal ik eens doen met de 8 eiwitten die nu in de koelkast staan :') .
Resistance is futile.
pi_205359580
Meringues :Y)
inspiratie: https://www.laurasbakery.nl/recepten-met-overgebleven-eiwitten/

Het koelen van deeg snap ik niet.

De appelschijfseljes schud ik om met kaneelsuiker en rozijnen en stukjes walnoot in een hele grote slakom met bord erop als deksel, voor die erin gaan.
Op de bodem strooi ik paneermeel of droge custardpoeder vanwege zompigheid.
  zaterdag 16 juli 2022 @ 14:50:10 #119
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205359599
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 juli 2022 14:45 schreef AnneX het volgende:
Meringues :Y)
inspiratie: https://www.laurasbakery.nl/recepten-met-overgebleven-eiwitten/

Het koelen van deeg snap ik niet.

De appelschijfseljes schud ik om met kaneelsuiker en rozijnen en stukjes walnoot in een hele grote slakom met bord erop als deksel, voor die erin gaan.
Op de bodem strooi ik paneermeel of droge custardpoeder vanwege zompigheid.
Als ik het deeg probeer uit te rollen, dan valt het uit elkaar.

Ik heb trouwens een recept zonder enige kaneel, dat lijkt me ook nogal bijzonder.

Meringues: check!
Resistance is futile.
  zaterdag 16 juli 2022 @ 15:44:59 #120
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205359960
En nu 70 minuten wachten :Y)

Resistance is futile.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')