Je maakt er een heel project van, zeg. Invriezen kan wel, maar vers is toch het lekkerst. Voor een volgende keer: ik zou gewoon tussendoor wat vaker bakken, zodat je wat smaken kunt uitproberen. Ik doe voor een verjaardagstaart altijd maar wat eerder goed bevallen is. Of ik neem een nieuw recept en houd me daar (ongeveer) aan.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 00:07 schreef Majoraan het volgende:
Kan ik ruime porties maken en het teveel invriezen, om dan eventueel later in de echte taart of andere projecten te gebruiken? Of is de structuur of smaak dan minder lekker?
Ik begrijp wat je zegt Hupje, altijd wat eerder goed bevallen is. Ik maak altijd biscuit met trempeer suikersiroop + aardbeienlikeur of rum. Vulling slagroom/ mascarpone + aardbeien. En iedereen vind het heerlijk, als het niet beleefdheid is Maar ik voel me zo'n one trick pony en zou zo graag eens iets anders dat net zo lekker is maken.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 06:42 schreef Hupje het volgende:
[..]
Je maakt er een heel project van, zeg. Invriezen kan wel, maar vers is toch het lekkerst. Voor een volgende keer: ik zou gewoon tussendoor wat vaker bakken, zodat je wat smaken kunt uitproberen. Ik doe voor een verjaardagstaart altijd maar wat eerder goed bevallen is. Of ik neem een nieuw recept en houd me daar (ongeveer) aan.
Ik heb vandaag de hele dag in de keuken gestaan en tig afwassen gedaan om alleen "cees holtkamp fraisier" te maken voor Vaderdag en een klein kutproeftaartje.quote:Op zondag 19 juni 2022 02:18 schreef Majoraan het volgende:
[..]
Ik begrijp wat je zegt Hupje, altijd wat eerder goed bevallen is. Ik maak altijd biscuit met trempeer suikersiroop + aardbeienlikeur of rum. Vulling slagroom/ mascarpone + aardbeien. En iedereen vind het heerlijk, als het niet beleefdheid is Maar ik voel me zo'n one trick pony en zou zo graag eens iets anders dat net zo lekker is maken.
Ik bak nagenoeg alleen (en pas sinds 3 jaar) Moederdag taart, Vaderdag taart, en verjaardagtaarten.
Ik zou idd tussendoor meer moeten bakken, maar het is niet dat ik echt van bakken hou. Ik hou van 2 x per jaar een "mooie" verjaardagstaart voor mijn kleinkinderen maken. Uiterlijk is het heel verschillend, maar vanbinnen altijd hetzelfde.
quote:Op zondag 19 juni 2022 14:03 schreef AnneX het volgende:
@:arvensis zijn het voorbeeelden op de plaatjes? Of heb je dat allemaal zelf gebakken?
Indien het laatste: i.c.m. ‘Op dieet zijn’.
Wat prachtige werken zeg 👍🏼quote:Op zondag 19 juni 2022 14:18 schreef arvensis het volgende:
[..]
Die heb ik zelf gebakken voordat ik op dieet ging, haha.
Bedankt voor de Danish Whisk tip. Heb hem zojuist besteld bij Amazon,quote:
Update van mijn project... Op Vaderdag mijn mini fluff / kauwgomballensmaak proeftaartje gepresenteerd. reacties : smaakt wel oké , maar wat je eerder maakte was veel lekkerder. Je hebt dus gelijk dat ik beter kan vasthouden aan veilig.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 06:42 schreef Hupje het volgende:
[..]
Je maakt er een heel project van, zeg. Invriezen kan wel, maar vers is toch het lekkerst. Voor een volgende keer: ik zou gewoon tussendoor wat vaker bakken, zodat je wat smaken kunt uitproberen. Ik doe voor een verjaardagstaart altijd maar wat eerder goed bevallen is. Of ik neem een nieuw recept en houd me daar (ongeveer) aan.
Zoooooo danquote:Op zaterdag 9 juli 2022 16:29 schreef arvensis het volgende:
ziet er lekker uit, @:seven.!
[ afbeelding ]
Ik heb cupcakes gemaakt voor de gender reveal van de baby van m’n zusje.
Zeker.quote:Op zaterdag 9 juli 2022 23:37 schreef Seven. het volgende:
[..]
Zoooooo dan
Prachtig gedaan! Waren ze lekker?
Tuurlijkquote:Op zondag 10 juli 2022 11:48 schreef arvensis het volgende:
[..]
Zeker.
Post je foto’s joh! Al het eten is fotowaardig.
Het is al opquote:Op zondag 10 juli 2022 11:48 schreef arvensis het volgende:
[..]
Zeker.
Post je foto’s joh! Al het eten is fotowaardig.
Dit ken ikquote:Op zaterdag 9 juli 2022 23:40 schreef Seven. het volgende:
Ik heb pavlova's gemaakt vandaag. Niet fotowaardig maar mijn schoonvader zal er morgen heel blij mee zijn (hij liet zich na de cakerol niet bijster subtiel ontvallen dat hij gek is op pavlova's ).
Voorgeproefd vandaag, ze zijn supergoed gelukt. Volgende keer maak ik een grote. Nu 8 kleintjes gemaakt maar daar is bijna geen kuil in te krijgen (of m'n eiwit was niet stijf genoeg, kan ook).
Respect.quote:Op zaterdag 9 juli 2022 16:29 schreef arvensis het volgende:
ziet er lekker uit, @:seven.!
[ afbeelding ]
Ik heb cupcakes gemaakt voor de gender reveal van de baby van m’n zusje.
Een cakerol, dat staat ook op mijn wensenlijstje. Ik heb het nog altijd niet gedaan, omdat het oprollen-zonder-cake-te-scheuren me bij voorbaat al heel moeilijk lijkt. Dus heb ik het bij voorbaat maar vast opgegevenquote:Op zondag 3 juli 2022 21:04 schreef Seven. het volgende:
Wij hebben sinds kort een nieuwe keuken, met fatsoenlijke oven! Ik ben mijn liefde voor koken en bakken aan het herontdekken. Dus nu sta ik elke zondag te bakken .
Twee weken geleden maakte ik een cheesecake. Afgelopen week iets wat tussen chocoladetaart en koek in zat. Gesmolten witte chocola overheen gegoten en verse frambozen erin gelegd. Was mooi en lekker (en machtig!).
Vandaag een cakeroll gemaakt met botercrème. Door de crème gezeefde framboos gespateld:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Was lekker
Wat zijn ze mooiquote:Op zaterdag 9 juli 2022 16:29 schreef arvensis het volgende:
ziet er lekker uit, @:seven.!
[ afbeelding ]
Ik heb cupcakes gemaakt voor de gender reveal van de baby van m’n zusje.
Best makkelijk! Je stort het deeg ongeveer 1cm dik, ik heb gewoon de braadslee gebruikt. Daarna stort je het uit op een besuikerde theedoek, daar waar niet genoeg suiker zat liet de kort van de cake wel los. En eventuele harde randjes eraf snijden, dat smaakt naar lange vingers!quote:Op maandag 11 juli 2022 16:26 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Een cakerol, dat staat ook op mijn wensenlijstje. Ik heb het nog altijd niet gedaan, omdat het oprollen-zonder-cake-te-scheuren me bij voorbaat al heel moeilijk lijkt. Dus heb ik het bij voorbaat maar vast opgegeven
Jouwe ziet er mooi uit! Hoe vond je het om te doen?
Dat klinkt doable!quote:Op maandag 11 juli 2022 16:37 schreef Seven. het volgende:
[..]
Best makkelijk! Je stort het deeg ongeveer 1cm dik, ik heb gewoon de braadslee gebruikt. Daarna stort je het uit op een besuikerde theedoek, daar waar niet genoeg suiker zat liet de kort van de cake wel los. En eventuele harde randjes eraf snijden, dat smaakt naar lange vingers!
Qua vulling kun je lekker losgaan. Ik ben momenteel helemaal into frambozen.
Meer soort van cakebeslag!quote:Op maandag 11 juli 2022 16:42 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Dat klinkt doable!
Moet ik het toch eens gaan proberen. Het lijkt me ook wel heel leuk om te maken.
Is het gewoon biscuit-deeg?
Als ik het deeg probeer uit te rollen, dan valt het uit elkaar.quote:Op zaterdag 16 juli 2022 14:45 schreef AnneX het volgende:
Meringues
inspiratie: https://www.laurasbakery.nl/recepten-met-overgebleven-eiwitten/
Het koelen van deeg snap ik niet.
De appelschijfseljes schud ik om met kaneelsuiker en rozijnen en stukjes walnoot in een hele grote slakom met bord erop als deksel, voor die erin gaan.
Op de bodem strooi ik paneermeel of droge custardpoeder vanwege zompigheid.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |