abonnement bol.com Coolblue
pi_203050423
In het vorige deel werd weer lekker gebakken!

De rolletjes van Goitske:

Iedereen wil nu Goitske als buur, want die kregen dit:


De trots van de avond van Postbus100:


Vicky boft met haar dochter, die maakte dit:


Slagroomtaart van egeltje1985:


ESF1Gamer maakte wat lekkers voor de F1:


De key lime pie van miss_sly:


(Niet-zo) verrassingstaart van mascara-klodder:


[ Bericht 47% gewijzigd door H_T op 06-01-2022 20:52:42 (Plaatjesfix) ]
pi_203050445
Ik schreef in de slotpost:
quote:
0s.gif Op woensdag 5 januari 2022 17:49 schreef Hupje het volgende:
Vals gespeeld, ik had nog een pak paddenstoel cakejes van Koopmans in de kast staan. Wel handig, je hoeft zo weinig te doen dat mijn 6-jarige het (op de oven en het glazuur na) zelf kon _O-
pi_203067676


  Moderator / KerstCrewQuizWinner donderdag 6 januari 2022 @ 20:53:08 #4
39237 crew  H_T
2733
pi_203068819
Plaatjes doen het nu ^O^
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  donderdag 6 januari 2022 @ 21:22:25 #5
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_203069483
Ik wil @Goitske helemaal niet als buurvrouw, mevrouw de OP maker.
Dan zou ik binnen no time diabeet en moddervet zijn man :D
En ik hou niet eens van zoet gebak _O-
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_203069739
quote:
1s.gif Op donderdag 6 januari 2022 21:22 schreef Molo het volgende:
Ik wil @:goitske helemaal niet als buurvrouw, mevrouw de OP maker.
Dan zou ik binnen no time diabeet en moddervet zijn man :D
En ik hou niet eens van zoet gebak _O-
_O-

Ze krijgen het niet te vaak hoor. Dan gaat het speciale er af
pi_203113225
Ik wilde appel rabarber crumble maken. Rabarber ontdooid, appel gesneden, crumble gemaakt, alles in de ovenschaal... Behalve de rabarber |:(
Maar ja, die had ik speciaal hiervoor ontdooid. Toen heb ik de boel maar omgekiept met schaal-op-schaal, de rabarber erbij gegooid en weer teruggekiept :@ Crumble een beetje bijgewerkt en de oven in. Ik ben benieuwd :D
pi_203115057
quote:
1s.gif Op zondag 9 januari 2022 18:10 schreef Hupje het volgende:
Ik wilde appel rabarber crumble maken. Rabarber ontdooid, appel gesneden, crumble gemaakt, alles in de ovenschaal... Behalve de rabarber |:(
Maar ja, die had ik speciaal hiervoor ontdooid. Toen heb ik de boel maar omgekiept met schaal-op-schaal, de rabarber erbij gegooid en weer teruggekiept :@ Crumble een beetje bijgewerkt en de oven in. Ik ben benieuwd :D
😂 komt mij bekend voor.
Belangrijkste: het smaakte :Y)
pi_203219913


Eerlijke energie repen van project gezond. De meningen hier thuis zijn verdeeld.
Dit heb je nodig (tien repen)
50 gr gedroogde abrikozen
50 gr gedroogde cranberries
50 gr gedroogde dadels
50 gr amandelen
1 ei
20 gr roomboter
50 gr sesamzaad
25 gr havermout
snufje zout
Zo maak je het
Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Snijd de abrikozen, cranberries, dadels en amandelen fijn. Zorg dat het nog wel enige structuur heeft.
Klop het ei los in een ruime kom.
Laat de boter op laag vuur smelten.
Voeg de boter en alle overige ingrediënten voor dit recept toe aan het losgeklopte ei en roer alles goed door.
Vet een cakevorm in en doe er eventueel een stukje bakpapier in.
Doe het mengsel in de cakevorm, verdeel het zo egaal mogelijk en druk het goed aan.
Bak de grote energiereep in 20 minuten af en laat hem vervolgens helemaal afkoelen in de cakevorm.
Haal de reep uit de vorm en snijd er tien kleine repen van.
Tips en tricks
De boter hoeft echt alleen maar te smelten. Het is niet de bedoeling dat het heel heet wordt. Begin dus op laag vuur en draai het meteen uit als de boter gesmolten is.
De abrikozen en cranberries kun je gerust vervangen door ander gedroogd fruit als je dat lekkerder vindt.
Voedingswaarde (per reep)
Kcal: 137
Eiwit: 3,2 gram
Koolhydraten: 13,6 gram
Vet: 7,2 gram
Vezels: 2,2 gram

En de havermout koekjes in de herhaling op verzoek van de kinderen
pi_203395048


Redvelvet bites naar idee van Laura s bakery met een pak van homemade en dan de werkwijze van Laura's bakery
pi_203395203
Ik wil morgen graag macarons maken. Heeft iemand een foolproof recept of tips?
I solemnly swear i'm up to no good
  Moderator / KerstCrewQuizWinner zaterdag 29 januari 2022 @ 20:53:37 #12
39237 crew  H_T
2733
pi_203422419


Speculaasjes gemaakt vandaag. Inmiddels liggen er nog heel wat lagen extra op :P Hoop werk! En het patroontje is op de meerderheid niet echt lekker gelukt, maar ik vind ze er wel gezellig uit zien :)
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  Moderator / KerstCrewQuizWinner zaterdag 29 januari 2022 @ 20:54:56 #13
39237 crew  H_T
2733
pi_203422446
quote:
0s.gif Op donderdag 27 januari 2022 21:51 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik wil morgen graag macarons maken. Heeft iemand een foolproof recept of tips?
Macarons vind ik in de bakprogramma's er altijd uitzien als een enķrme berg werk. Ik vind ze niet lekker genoeg om me al dat werk op de hals te halen :P

Heb je ze nog wel gemaakt? En hoe beviel dat?
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_203422532
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 januari 2022 20:54 schreef H_T het volgende:

[..]
Macarons vind ik in de bakprogramma's er altijd uitzien als een enķrme berg werk. Ik vind ze niet lekker genoeg om me al dat werk op de hals te halen :P

Heb je ze nog wel gemaakt? En hoe beviel dat?
Ik heb chocolade macarons gemaakt. Lastig wel. En doordat mijn ganache iets te stevig was duwde ik de een beetje stuk :') en ik denk dat mijn amandel meel iets te grof was.


I solemnly swear i'm up to no good
  Moderator / KerstCrewQuizWinner zaterdag 29 januari 2022 @ 21:00:18 #15
39237 crew  H_T
2733
pi_203422596
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 januari 2022 20:58 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]
Ik heb chocolade macarons gemaakt. Lastig wel. En doordat mijn ganache iets te stevig was duwde ik de een beetje stuk :') en ik denk dat mijn amandel meel iets te grof was.

[ link | afbeelding ]
Zou je ze nog een keer maken? :)
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_203422773
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 januari 2022 21:00 schreef H_T het volgende:

[..]
Zou je ze nog een keer maken? :)
Als ik weer eens een dag niks te doen heb. Volgende keer aardbei denk ik
I solemnly swear i'm up to no good
pi_203423174
Die
quote:
0s.gif Op donderdag 27 januari 2022 21:51 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik wil morgen graag macarons maken. Heeft iemand een foolproof recept of tips?
die van rutger bakt uit de bakbijbel lukken bij mij heel goed!

Tips: suiker thermometer gebruiken en echt ruim een uur laten drogen voor het bakken. Beter in twee batches bakken dan twee platen in de oven

Fotootje erbij, maakte ze voor mijn verjaardag en ze waren ook echt heel lekker!

Kwak
pi_203423554
quote:
0s.gif Op donderdag 27 januari 2022 21:51 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik wil morgen graag macarons maken. Heeft iemand een foolproof recept of tips?
Heb ze regelmatig gemaakt.
Idd wat @kwakz0r zegt, lang laten drogen en 1 plaat per keer. Platte plaat nemen, geen plaat met hoge opstaande rand.
Niet te lang spatelen, dan worden ze hol.
Ik gebruik geen warme suiker. Zal het recept even zoeken.
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_203423612
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2022 21:40 schreef Vicky het volgende:

[..]
Heb ze regelmatig gemaakt.
Idd wat @:kwakz0r zegt, lang laten drogen en 1 plaat per keer. Platte plaat nemen, geen plaat met hoge opstaande rand.
Niet te lang spatelen, dan worden ze hol.
Ik gebruik geen warme suiker. Zal het recept even zoeken.
Ik vond dat eerst spannend maar het ging zo makkelijk!

Rutger zei “eiwitten aanzetten in de mixer als de suiker 113 graden is en dan als de suiker 118 bereikt het van het vuur halen en er langzaam bij gieten.” T werd echt heel mooi stabiel schuim O+
Kwak
pi_203423678
Probeer het nog wel een keer. Bij mij moesten ze ook veel langer in de oven bijvoorbeeld omdat ze echt nog niet gaar waren bij 18 minuten.
I solemnly swear i'm up to no good
pi_203429554
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2022 21:24 schreef kwakz0r het volgende:
Die
[..]
die van rutger bakt uit de bakbijbel lukken bij mij heel goed!

Tips: suiker thermometer gebruiken en echt ruim een uur laten drogen voor het bakken. Beter in twee batches bakken dan twee platen in de oven

Fotootje erbij, maakte ze voor mijn verjaardag en ze waren ook echt heel lekker!

[ afbeelding ]
Eens die van Rutger worden goed
pi_203430585
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 januari 2022 20:53 schreef H_T het volgende:
[ afbeelding ]

Speculaasjes gemaakt vandaag. Inmiddels liggen er nog heel wat lagen extra op :P Hoop werk! En het patroontje is op de meerderheid niet echt lekker gelukt, maar ik vind ze er wel gezellig uit zien :)
Een speculaasje kan toch ook maar weinig tegenop O+
I solemnly swear i'm up to no good
pi_203598857
Ik bak ook graag! *O* .







Alles uit de Bakbijbel van Rutger.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_203599180
@DevilsAndDust Wat een plaatje, die bovenste O+
pi_203599805
quote:
0s.gif Op donderdag 10 februari 2022 14:10 schreef DevilsAndDust het volgende:
Ik bak ook graag! *O* .

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]

Alles uit de Bakbijbel van Rutger.
Mooie foto's O+ Die bovenste vorm heb ik ook. Ik vind het altijd lastig om een mooie gladde onderkant te krijgen, zodat ie mooi ligt.

Wat is dat op de derde foto? Ziet er ook heerlijk uit.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_203599939
quote:
0s.gif Op donderdag 10 februari 2022 14:20 schreef Hupje het volgende:
@:DevilsAndDust Wat een plaatje, die bovenste O+
Dank je! O+ .
quote:
0s.gif Op donderdag 10 februari 2022 14:54 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Mooie foto's O+ Die bovenste vorm heb ik ook. Ik vind het altijd lastig om een mooie gladde onderkant te krijgen, zodat ie mooi ligt.

Wat is dat op de derde foto? Ziet er ook heerlijk uit.
Ja, het is altijd maar weer hopen dat de onderkant een beetje egaal is. :D.

Op de derde foto zie je bosvruchtenkokoscarré's. Heel makkelijk, maar ook heel lekker!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  donderdag 10 februari 2022 @ 15:06:52 #27
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_203599972
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2022 21:24 schreef kwakz0r het volgende:
Die
[..]
die van rutger bakt uit de bakbijbel lukken bij mij heel goed!

Tips: suiker thermometer gebruiken en echt ruim een uur laten drogen voor het bakken. Beter in twee batches bakken dan twee platen in de oven

Fotootje erbij, maakte ze voor mijn verjaardag en ze waren ook echt heel lekker!

[ afbeelding ]
Bij mij drogen ze niet goed, mijn huis is er helaas te vochtig voor. maar binnenkort wordt de boel hier geīsoleerd dus dan weer eens een poging wagen *O*
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_203600057
quote:
0s.gif Op donderdag 10 februari 2022 15:04 schreef DevilsAndDust het volgende:

[..]
Dank je! O+ .
[..]
Ja, het is altijd maar weer hopen dat de onderkant een beetje egaal is. :D.

Op de derde foto zie je bosvruchtenkokoscarré's. Heel makkelijk, maar ook heel lekker!
Oh, ik hou niet van kokos, maar dergelijke carré's zijn waarschijnlijk ook wel zonder kokos te vinden :)
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_203623292
Oranjekoek

Suikerlatten/smulkoek
pi_203623426
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 februari 2022 00:59 schreef Goitske het volgende:
Oranjekoek[ afbeelding ]

Suikerlatten/smulkoek[ afbeelding ]
Als ik in de index zie dat jij hier een reactie hebt geplaatst dan klik ik al snel omdat ik zo benieuwd ben wat je nu weer voor lekkers hebt gemaakt. Wederom niet teleurgesteld O+ Op de Friese toer vandaag! Oranjekoek ken ik goed, maar van suikerlatten had ik nog nooit gehoord.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_203623942
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 februari 2022 00:59 schreef Goitske het volgende:
Oranjekoek[ afbeelding ]

Suikerlatten/smulkoek[ afbeelding ]
Leuke flamingo's!
pi_203624529

Dochter maakte Valentijns cupcakes op school ❤
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_203626635
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 februari 2022 01:35 schreef Isabeau het volgende:

[..]
Als ik in de index zie dat jij hier een reactie hebt geplaatst dan klik ik al snel omdat ik zo benieuwd ben wat je nu weer voor lekkers hebt gemaakt. Wederom niet teleurgesteld O+ Op de Friese toer vandaag! Oranjekoek ken ik goed, maar van suikerlatten had ik nog nooit gehoord.
Bij ons thuis aten we wel vaker de suikerlatten maar nooit geweten dat het regionaal was. In Apeldoorn nooit weer gezien blijkt het fries te zijn :@
pi_203626642
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 februari 2022 09:22 schreef Vicky het volgende:
[ afbeelding ]
Dochter maakte Valentijns cupcakes op school ❤
Heel mooi
pi_203737792
Voor het eerst custardcakejes gemaakt :9 Vind alleen het deeg er zo licht uitzien maar het is wel gaar dus.
Had de oven trouwens ook op een verkeerde stand :')

Zo eens proeven met een kopje winterglow erbij O+

  zondag 20 februari 2022 @ 13:13:58 #36
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_203752889
Kind was onlangs jarig dus mijn bak skills maar weer eens afgestoft.

Op de dag zelf een monchoutaart met stroopwafel en karamel.



En 40 appelflappen om te trakteren.



We hadden opeens een uitvaart van familie dichtbij dus het feestje moest verschoven en ik had geen rustige dag om de taart in elkaar te zetten.
Het resultaat van verschillende avonden was dan ook niet helemaal naar mijn eigen standaard maar hij smaakte prima :Y)

Oreo drip taart



SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En voor visite van dit weekend een ferrero rocher taart.





[ Bericht 5% gewijzigd door laziness op 23-02-2022 12:05:39 ]
Ik heb je lief mijn hele leven
  maandag 21 februari 2022 @ 10:01:20 #37
112156 Debsterr
Dino inventor
pi_203763387
Heeft iemand een gouden tip voor mij? Ik heb de laatste tijd ruzie met mijn cheesecake bodem. Niet crunchy, komt niet los, laat los van de taart... ellende. Wat is jullie favoriete (Bastogne) bodem recept en hoe zorg je dat ie een geheel blijft vormen met de taart erboven?

Ik heb afgelopen weekend het recept van deze bodem gecombineerd met deze taart. De taart was perfect, geen barstjes in de bovenkant en lekker compact maar romig. Maar de bodem... die bleef dus plakken aan mijn bakvorm (bakpapier eronder) en niet aan de taart :(.
Once in a while, I just wanna dance and feel good
  maandag 21 februari 2022 @ 10:25:25 #38
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_203763564
quote:
17s.gif Op maandag 21 februari 2022 10:01 schreef Debsterr het volgende:
Heeft iemand een gouden tip voor mij? Ik heb de laatste tijd ruzie met mijn cheesecake bodem. Niet crunchy, komt niet los, laat los van de taart... ellende. Wat is jullie favoriete (Bastogne) bodem recept en hoe zorg je dat ie een geheel blijft vormen met de taart erboven?

Ik heb afgelopen weekend het recept van deze bodem gecombineerd met deze taart. De taart was perfect, geen barstjes in de bovenkant en lekker compact maar romig. Maar de bodem... die bleef dus plakken aan mijn bakvorm (bakpapier eronder) en niet aan de taart :(.
Bakpapier ook nog eens sprayen met bakspray
Ik heb je lief mijn hele leven
  maandag 21 februari 2022 @ 10:36:03 #39
112156 Debsterr
Dino inventor
pi_203763656
quote:
0s.gif Op maandag 21 februari 2022 10:25 schreef laziness het volgende:

[..]
Bakpapier ook nog eens sprayen met bakspray
Hmmm, ook de bovenkant bedoel je voordat de bodem erop gaat? Dan ga ik dat de volgende keer eens testen.

Zijn jullie voorstanders van een voorgebakken bodem of juist alleen koelen in de koelkast?
Once in a while, I just wanna dance and feel good
  maandag 21 februari 2022 @ 10:56:00 #40
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_203763871
quote:
17s.gif Op maandag 21 februari 2022 10:36 schreef Debsterr het volgende:

[..]
Hmmm, ook de bovenkant bedoel je voordat de bodem erop gaat? Dan ga ik dat de volgende keer eens testen.

Zijn jullie voorstanders van een voorgebakken bodem of juist alleen koelen in de koelkast?
Ja bakpapier sprayen en dan de bodem er op.

Mijn ferrero rocher taart hierboven is alleen in de koelkast geweest.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_203794047
Het jaarlijks taartfestijn @ huize Fietsie : de uk is weer een jaar ouder geworden.

"Dit keer houd ik het simpel" dacht ik, "want er komt ook een HEMA mokka-schuimtaart".

Want dat is waar ze om gevraagd had; een mokka schuimtaart. En ik dacht: "Dat kan ik beter, maar ik weet het niet zeker....."

-----------------------

Dus: eierschuim gemaakt, met suiker, koffie erin, mixen mixen en daarna drie lagen gemaakt (ik wilde er 2 gaan gebruiken, maar 1 voor de zekerheid als "reserve"...





Nu wilde ik dus "anders" (nou ja... vooral nog lekkerder dan de HEMA) dus ik heb me een beetje ingelezen, en kwam recepten tegen van schuim gebaseerde taarten met.... chocolade erin!
En melkchocolade is ze gek op, dus...



Ik ben zelf geen liefhebber van noten, maar ja... ik maak hem niet voor mezelf, dus.... leren hoe ik nougatine moest maken..
Een caramelletje maken...



En dan die klote note d'r in...



Ondertussen was het al best laat, en had ik ook m'n bedenkingen over die botercreme in combinatie met het schuim, dit omdat m'n botercreme (DrOetker poeder gebruikt) ondanks koelen op 6 graden, te zacht bleef naar m'n zin.
Dus de schuim-schijven de taart box in, en een nachtje koel staan..

Vanmorgen ging ik weer verder







En toen de finishing touch!

Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_203794779
quote:
0s.gif Op woensdag 23 februari 2022 10:48 schreef fietsie het volgende:
Het jaarlijks taartfestijn @ huize Fietsie : de uk is weer een jaar ouder geworden.

"Dit keer houd ik het simpel" dacht ik, "want er komt ook een HEMA mokka-schuimtaart".

Want dat is waar ze om gevraagd had; een mokka schuimtaart. En ik dacht: "Dat kan ik beter, maar ik weet het niet zeker....."

-----------------------

Dus: eierschuim gemaakt, met suiker, koffie erin, mixen mixen en daarna drie lagen gemaakt (ik wilde er 2 gaan gebruiken, maar 1 voor de zekerheid als "reserve"...

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Nu wilde ik dus "anders" (nou ja... vooral nog lekkerder dan de HEMA) dus ik heb me een beetje ingelezen, en kwam recepten tegen van schuim gebaseerde taarten met.... chocolade erin!
En melkchocolade is ze gek op, dus...

[ afbeelding ]

Ik ben zelf geen liefhebber van noten, maar ja... ik maak hem niet voor mezelf, dus.... leren hoe ik nougatine moest maken..
Een caramelletje maken...

[ afbeelding ][ afbeelding ]

En dan die klote note d'r in...

[ afbeelding ][ afbeelding ]

Ondertussen was het al best laat, en had ik ook m'n bedenkingen over die botercreme in combinatie met het schuim, dit omdat m'n botercreme (DrOetker poeder gebruikt) ondanks koelen op 6 graden, te zacht bleef naar m'n zin.
Dus de schuim-schijven de taart box in, en een nachtje koel staan..

Vanmorgen ging ik weer verder

[ afbeelding ][ afbeelding ]

[ afbeelding ][ afbeelding ]

[ afbeelding ]

En toen de finishing touch!

[ afbeelding ]
Dat ziet er echt erg erg lekker uit (en ook geen fan van noten, maar daar zou ik aan voorbij gaan)
We have far more in common than that which devides us..
pi_203795188
Ik zou hem niet lusten, want houd niet van mokka en niet van nougatine, maar wel super gemaakt. Die schuimlagen zijn allesbehalve makkelijk in een taart te verwerken.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  woensdag 23 februari 2022 @ 12:56:14 #45
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_203795617
Hoe doe je die nootjes aan de zijkant van de taart eigenlijk? Dat lukt mij nooit zonder mega mess :')

Ziet er goed uit!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_203796380
quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2022 12:56 schreef Molo het volgende:
Hoe doe je die nootjes aan de zijkant van de taart eigenlijk? Dat lukt mij nooit zonder mega mess :')

Ziet er goed uit!
Gewoon accepteren dat het een bende wordt en daarna weer alles opruimen _O-
pi_203796507
quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2022 12:56 schreef Molo het volgende:
Hoe doe je die nootjes aan de zijkant van de taart eigenlijk? Dat lukt mij nooit zonder mega mess :')

Ziet er goed uit!
Geen ervaring maar: schone bakplaat (met goede randjes), taart op rooster erin, nootjes plakken en dan kun je iig de gevallen nootjes makkelijk opruimen/bewaren toch :)?
Once in a while, I just wanna dance and feel good
  woensdag 23 februari 2022 @ 16:33:53 #48
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_203798178
quote:
17s.gif Op woensdag 23 februari 2022 14:23 schreef Debsterr het volgende:

[..]
Geen ervaring maar: schone bakplaat (met goede randjes), taart op rooster erin, nootjes plakken en dan kun je iig de gevallen nootjes makkelijk opruimen/bewaren toch :)?
En dan keihard tegen de zijkant aan ketsen

Dat is meestal wel wat ik doe :B
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_203801000
quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2022 12:56 schreef Molo het volgende:
Hoe doe je die nootjes aan de zijkant van de taart eigenlijk? Dat lukt mij nooit zonder mega mess :')

Ziet er goed uit!
Geen grap: keihard gooien van een afstandje, met een scherm van bakpapier achter de taart om de missers op te vangen voor een volgende worp.
Uiteindelijk een lepel gebruikt als een soort "blijde": schepje, strak spannen met vingertop die de lepel tegehoudt en *pieuw!*
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_203934308
Is het brood of cake? Ik zet 'm toch maar hier. Ik maakte een kwarkbol (met soja kwark ipv gewone). De buitenkant ziet er matig uit, maar hij is lekker!
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')