Als het goed is welquote:Op zondag 14 augustus 2022 00:26 schreef AnneX het volgende:
As ik geen stoompan heb en wel een braadpan en vergiet dat daarin past ( en theedoek en deksel)…
kan ik het dan ook?
Yes, zat ik ook al naar te neuzen. Maar aangezien wij een combi stoomoven hebben, kunnen we de inzet van een stoompan ook gebruiken in de oven (best of both worlds)quote:Op zondag 14 augustus 2022 11:42 schreef Blues het volgende:
Wat een leuk recept, ik heb alleen geen stoompan dus truc met braadpan ook eens proberen
Ziet er goed uit!
Ik zit ook aan een stoommandje te denken.
Verkruimelen en bij elkaar frotten met (beetje kokosmelk en) botercrčme of mascarpone.quote:Op zondag 14 augustus 2022 13:11 schreef Seven. het volgende:
Oh, zorg dat je 'm afdekt. Roti kukus droogt snel uit en is dan ook niet meer te hakken.
Vierkante of rechthoekige taart bakken? Of cake en dan laagjes met creme en fruit(moes) ertussen.quote:Op woensdag 17 augustus 2022 13:15 schreef SV-tje het volgende:
Voor een feest over anderhalve week heb ik voor bijna 50 mensen gebak nodig. Mijn man opperde het idee om kleine gebakjes te maken omdat het taart aansnijden niet ideaal is. Maar 50 vormpjes heb ik dan weer niet (tenzij cupcakes maar er komen veel ouderen dus dat past niet echt).
Daarom zat ik zelf te denken aan een fraisiertaart, een slof (maar met aardbeien?). Iemand goede ideeen voor erbij? Of hoe wel 50 gebakjes te maken zijn?
Zoiets heb ik al eerder gedaan, ik bak regelmatig op bestelling dus wil nu juist niet zoiets bakken. Had ik er nog niet bijgezegd natuurlijk.quote:Op woensdag 17 augustus 2022 14:15 schreef AnneX het volgende:
Dat heb ik wel eens gedaan.
Nou ja gebakjes: in het bakblik met cakebeslag een rechthoekige cake gebakken. Omgedraaid en de toen bovenkant bekleed met marsepein in diverse kleuren.
Evt. kun je twee dunnere lagen bakken of als de eerste hoog wordt en dan doorsnijden. En ertussen aardbeienjam bijv.
Foto wil nu niet lukken.
Ow.quote:Op woensdag 17 augustus 2022 14:52 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Zoiets heb ik al eerder gedaan, ik bak regelmatig op bestelling dus wil nu juist niet zoiets bakken. Had ik er nog niet bijgezegd natuurlijk.
Ligt er ook aan wat voor taart. Alles met room/zachte structuur snij je aan gort, maar je kunt natuurlijk wel cake-achtige taarten bakken die makkelijk snijden (en evt later individueel versieren.quote:Op woensdag 17 augustus 2022 13:15 schreef SV-tje het volgende:
Voor een feest over anderhalve week heb ik voor bijna 50 mensen gebak nodig. Mijn man opperde het idee om kleine gebakjes te maken omdat het taart aansnijden niet ideaal is. Maar 50 vormpjes heb ik dan weer niet (tenzij cupcakes maar er komen veel ouderen dus dat past niet echt).
Daarom zat ik zelf te denken aan een fraisiertaart, een slof (maar met aardbeien?). Iemand goede ideeen voor erbij? Of hoe wel 50 gebakjes te maken zijn?
Je kunt ook spekkoek zonder pandan maken.quote:Op woensdag 17 augustus 2022 19:21 schreef Seven. het volgende:
Ik wil dus zo spekkoek makenmaar ik heb geen pandan. Dus ff naar de toko zaterdag. Iemand een tip over de beste pandan?
Edit: pandan extract dus.
O dat vind ik echt zo’n kutwerkquote:Op woensdag 17 augustus 2022 19:21 schreef Seven. het volgende:
Ik wil dus zo spekkoek makenmaar ik heb geen pandan. Dus ff naar de toko zaterdag. Iemand een tip over de beste pandan?
Edit: pandan extract dus.
Je kunt ook spekkoek zonder pandan maken.quote:Op woensdag 17 augustus 2022 19:21 schreef Seven. het volgende:
Ik wil dus zo spekkoek makenmaar ik heb geen pandan. Dus ff naar de toko zaterdag. Iemand een tip over de beste pandan?
Edit: pandan extract dus.
Mijn Indonesische collega zegt het zelfde 🤣 die roept ik begin er niet aan haal wel bij de tokoquote:Op woensdag 17 augustus 2022 19:49 schreef Tally het volgende:
[..]
O dat vind ik echt zo’n kutwerkDat ik na 2 keer heb besloten dat nooit meer te doen en wel koopt bij de toko.
Ik al na 1xquote:Op woensdag 17 augustus 2022 19:49 schreef Tally het volgende:
[..]
O dat vind ik echt zo’n kutwerkDat ik na 2 keer heb besloten dat nooit meer te doen en wel koopt bij de toko.
Ben vooral op zoek naar andere taart ideeen, biscuits vullen en versieren heeft mijn familie na 12 jaar wel gezien en geproefd 😉quote:Op woensdag 17 augustus 2022 19:13 schreef Seven. het volgende:
[..]
Ligt er ook aan wat voor taart. Alles met room/zachte structuur snij je aan gort, maar je kunt natuurlijk wel cake-achtige taarten bakken die makkelijk snijden (en evt later individueel versieren.
Om wat voor een gelegenheid gaat het?
Ik heb met kerst spekkoek gemaakt, vind zonder pandan zelfs lekkerder dan met. Vind de hoeveelheid werk eigenlijk wel meevallen, alleen op tijd uit de oven halen voor de volgende laag. Maar met kerst stonden we natuurlijk toch de hele dag in de keuken dus dan is af en toe de oven open doen niet echt extra werk.quote:Op woensdag 17 augustus 2022 19:21 schreef Seven. het volgende:
Ik wil dus zo spekkoek makenmaar ik heb geen pandan. Dus ff naar de toko zaterdag. Iemand een tip over de beste pandan?
Edit: pandan extract dus.
Hebben ze bij ons ook nog verschillende smaken. Banaan en mango en …quote:Op woensdag 17 augustus 2022 22:09 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik al na 1x![]()
Niks mis met de spekkoek van de toko
Precies dit. Ik stond al in de keuken wegens een barbecue. Dus vlees snijden en bakken van spekkoek fietste er zo tussendoor.quote:Op donderdag 18 augustus 2022 00:25 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ik heb met kerst spekkoek gemaakt, vind zonder pandan zelfs lekkerder dan met. Vind de hoeveelheid werk eigenlijk wel meevallen, alleen op tijd uit de oven halen voor de volgende laag. Maar met kerst stonden we natuurlijk toch de hele dag in de keuken dus dan is af en toe de oven open doen niet echt extra werk.
Moet het persé taart zijn? Kan je niet een soort ‘sweet table’ maken met allemaal verschillende dingen?quote:Op donderdag 18 augustus 2022 00:23 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ben vooral op zoek naar andere taart ideeen, biscuits vullen en versieren heeft mijn familie na 12 jaar wel gezien en geproefd 😉
Courgettequote:Op zondag 21 augustus 2022 08:52 schreef AnneX het volgende:
En zou je nog eens spekkoek maken @:Seven ? Of is het ‘gewoon’ om ook eens gedaan te hebben? Het ziet er goed uit alvast.
De buurvrouw moest en oogst courgettes bij de vleet en deelt dus uit.
@:Yinny had een beproefd recept aanbevolen: https://smittenkitchen.com/2019/08/ultimate-zucchini-bread/
I.p.v. een vork kon ik mooi de danish deeg klutser gebruiken. ( ben even de de naam kwijt 😢)
Niks uitknijpen van vochtige courgette, en alle > 425 gram gebruikt.
Alle bloem, zout, nootmuskaat, kaneel etc. in 1 x bij elkaar. Met zonnebloemolie.
3 medium eier.
Vreemd dat én baksoda én bakpoeder wordt gebruikt.
Oh ja, suiker op de toplaag heb ik rietsuikerklontjes gemalen.
Resultaat: een moist cake met heel fijne korrel en ietwat speculaaskruid smaak. Courgette smaakt ook nauwelijks ergens naar. Toch? En nog best machtig ook, na 2 dikke plakken.
Sch.zus is erg van biologische groenten, die zal ik vanmiddag dan niet vertellen over de hoeveelheid suiker.
*aanbevolen
Foto, volgt misschien
Wat is het precies?quote:Op zondag 21 augustus 2022 08:56 schreef Molo het volgende:
Deense deegklopper, favoriete keukengereedschap hier
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |