Ben vooral op zoek naar andere taart ideeen, biscuits vullen en versieren heeft mijn familie na 12 jaar wel gezien en geproefd 😉quote:Op woensdag 17 augustus 2022 19:13 schreef Seven. het volgende:
[..]
Ligt er ook aan wat voor taart. Alles met room/zachte structuur snij je aan gort, maar je kunt natuurlijk wel cake-achtige taarten bakken die makkelijk snijden (en evt later individueel versieren.
Om wat voor een gelegenheid gaat het?
Ik heb met kerst spekkoek gemaakt, vind zonder pandan zelfs lekkerder dan met. Vind de hoeveelheid werk eigenlijk wel meevallen, alleen op tijd uit de oven halen voor de volgende laag. Maar met kerst stonden we natuurlijk toch de hele dag in de keuken dus dan is af en toe de oven open doen niet echt extra werk.quote:Op woensdag 17 augustus 2022 19:21 schreef Seven. het volgende:
Ik wil dus zo spekkoek makenmaar ik heb geen pandan. Dus ff naar de toko zaterdag. Iemand een tip over de beste pandan?
Edit: pandan extract dus.
Hebben ze bij ons ook nog verschillende smaken. Banaan en mango en …quote:Op woensdag 17 augustus 2022 22:09 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik al na 1x![]()
Niks mis met de spekkoek van de toko
Precies dit. Ik stond al in de keuken wegens een barbecue. Dus vlees snijden en bakken van spekkoek fietste er zo tussendoor.quote:Op donderdag 18 augustus 2022 00:25 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ik heb met kerst spekkoek gemaakt, vind zonder pandan zelfs lekkerder dan met. Vind de hoeveelheid werk eigenlijk wel meevallen, alleen op tijd uit de oven halen voor de volgende laag. Maar met kerst stonden we natuurlijk toch de hele dag in de keuken dus dan is af en toe de oven open doen niet echt extra werk.
Moet het persé taart zijn? Kan je niet een soort ‘sweet table’ maken met allemaal verschillende dingen?quote:Op donderdag 18 augustus 2022 00:23 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ben vooral op zoek naar andere taart ideeen, biscuits vullen en versieren heeft mijn familie na 12 jaar wel gezien en geproefd 😉
Courgettequote:Op zondag 21 augustus 2022 08:52 schreef AnneX het volgende:
En zou je nog eens spekkoek maken @:Seven ? Of is het ‘gewoon’ om ook eens gedaan te hebben? Het ziet er goed uit alvast.
De buurvrouw moest en oogst courgettes bij de vleet en deelt dus uit.
@:Yinny had een beproefd recept aanbevolen: https://smittenkitchen.com/2019/08/ultimate-zucchini-bread/
I.p.v. een vork kon ik mooi de danish deeg klutser gebruiken. ( ben even de de naam kwijt 😢)
Niks uitknijpen van vochtige courgette, en alle > 425 gram gebruikt.
Alle bloem, zout, nootmuskaat, kaneel etc. in 1 x bij elkaar. Met zonnebloemolie.
3 medium eier.
Vreemd dat én baksoda én bakpoeder wordt gebruikt.
Oh ja, suiker op de toplaag heb ik rietsuikerklontjes gemalen.
Resultaat: een moist cake met heel fijne korrel en ietwat speculaaskruid smaak. Courgette smaakt ook nauwelijks ergens naar. Toch? En nog best machtig ook, na 2 dikke plakken.
Sch.zus is erg van biologische groenten, die zal ik vanmiddag dan niet vertellen over de hoeveelheid suiker.
*aanbevolen
Foto, volgt misschien
Wat is het precies?quote:Op zondag 21 augustus 2022 08:56 schreef Molo het volgende:
Deense deegklopper, favoriete keukengereedschap hier
quote:
Ja! Perfect!quote:Op zondag 21 augustus 2022 09:09 schreef Seven. het volgende:
In mijn keuken ontbreekt nog een spatel voor bloem door het beslag lepelen. Is een Deense garde daar dan ook geschikt voor?
Ik heb mezelf beloofd dat ik volgende week wat mooie bakspullen aan mag schaffen.
Nou…soms/vaak hoef je een beslag of deeg alleen maar om te scheppen zoals het courgette recept hierboven.quote:Op zondag 21 augustus 2022 10:01 schreef Seven. het volgende:
Deense garde gaat op mijn verlanglijstje.
Ik overweeg ook serieus een keukenmachine. Maar die zou dan de Deense garde vervangen.
Hahaha, keukenmachine en Deense garde dusquote:Op zondag 21 augustus 2022 11:12 schreef AnneX het volgende:
[..]
Nou…soms/vaak hoef je een beslag of deeg alleen maar om te scheppen zoals het courgette recept hierboven.
Daarvoor ga ik geen machine vuilmaken, die ik niet eens heb .
Goed zo. Altijd wel even wennen aan een andere oven.quote:Op zondag 21 augustus 2022 15:18 schreef mascara-klodder het volgende:
Mij eerste baksel was prima gelukt
[ link | afbeelding ]
Valt wel mee, mijn ouders hebben een ouder model hiervan alleen 10 liter kleiner. De bedieningsknoppen zijn eigenlijk exact hetzelfde gebleven.quote:Op zondag 21 augustus 2022 15:55 schreef AnneX het volgende:
[..]
Goed zo. Altijd wel even wennen aan een andere oven.
Ga je uitdelen? aan de buren…of plakken invriezen?
Whoa, avontuurlijk koken met AnneXquote:Op zaterdag 27 augustus 2022 16:03 schreef AnneX het volgende:
Op basis van dit filmpje maakte ik Sporcamusse
“ So now I guess you are wondering what region Sporcamuss comes from and what it actually means. Well it is a dessert from the South of Italy, in Puglia.
Sporcamuss means dirty your mouth. ”
Mijn resultaat staat in de koelkast nu.
De geklopte slagroom heb ik opgeleukt met 150 gram lemon curd. Goed idee.
[ link | afbeelding ]
Overigens gebruikte ik daarna de nog niet afgekoelde oven (zoals vaker) om melk te warmen in de magnetron. Goh, wat ruikt het: vel bakpapier dat altijd wordt gebruikt om rooster schoon te houden was in de fik gevlogen.
Koelbloedig het rek eruit en papier met zuurstof brandde toen echt in de gootsteen.
Pfff. Goede afloop verder.
Alles past op 1 plank, maar als iemand interesse heeft in de vleesmolen, citruspers en de sapcentriguge van de Kenwood Prospero, dan hoor ik het graag.quote:Op zaterdag 27 augustus 2022 16:04 schreef AnneX het volgende:
En @:Seven. wat is het geworden? Ben benieuwd.
Heb je nog een keukenkastje over?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Die keukenmachine was wel een goeie aankoop.Resistance is futile.
Waren ze ook lekker? Ziet er wel smullen uitquote:Op zaterdag 27 augustus 2022 16:03 schreef AnneX het volgende:
Op basis van dit filmpje maakte ik Sporcamusse
“ So now I guess you are wondering what region Sporcamuss comes from and what it actually means. Well it is a dessert from the South of Italy, in Puglia.
Sporcamuss means dirty your mouth. ”
Mijn resultaat staat in de koelkast nu.
De geklopte slagroom heb ik opgeleukt met 150 gram lemon curd. Goed idee.
[ link | afbeelding ]
Overigens gebruikte ik daarna de nog niet afgekoelde oven (zoals vaker) om melk te warmen in de magnetron. Goh, wat ruikt het: vel bakpapier dat altijd wordt gebruikt om rooster schoon te houden was in de fik gevlogen.
Koelbloedig het rek eruit en papier met zuurstof brandde toen echt in de gootsteen.
Pfff. Goede afloop verder.
Ik ben dol op lemoncurd, dus dat komt wel goedquote:Op zondag 28 augustus 2022 23:59 schreef AnneX het volgende:
Lekker bezig @:Seven. Hendig die . erachter.
@:Isabeau die éenhappertjes zijn heerlijk (simpel) en vooral de vulling is geslaagd! (als je van lemoncurd houdt) gelukkig kan ik de rest van de potnu op het brood smeren of op knäckebröd of op roggebrood.
En dan nog een lepeltje zo in mijn mond. Mmm.
In al die 16 jaren van een combi oven is het nog nooit gebeurd, dat bakpapier in de fik vloog.
Wčl dat het schroeide op de hoek in de buurt van de hete lucht inlaat.
In de vorige oven altijd een silicone bakmat afgedekt met vel bakpapier gebruikt om de bodem schoon te houden.
In deze oven mag niks op de emaille bodemplaat. Dus een rek op de laagste stand met een plaat waarop bakpapier en gebeurde dit.
N.B. bij gebruik van de magnetron om 2 mokken met een beetje melk te warmen voor de koffie. 1 minuutje. 😳
Je bent snel. Zie Edit.quote:Op maandag 29 augustus 2022 00:05 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik ben dol op lemoncurd, dus dat komt wel goed
Schroeien van bakpapier ken ik wel
Het zijn uiteindelijke de volgende gebakjes geworden:quote:Op donderdag 18 augustus 2022 00:23 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ben vooral op zoek naar andere taart ideeen, biscuits vullen en versieren heeft mijn familie na 12 jaar wel gezien en geproefd 😉
Klinkt goed! Ben je lang bezig geweest?quote:Op maandag 29 augustus 2022 23:44 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Het zijn uiteindelijke de volgende gebakjes geworden:
- Appelfleurtjes
- Frambozenbombes met biscuitbodem
- Aardbeienslofjes
- Tartelettes met citroencreme en meringue
- Chocolade karamel tartelettes
De bovenste 3 gebakjes zijn op basis van patisserie cursussen die ik bij Robert van Beckhoven heb gedaan, de onderste 2 van Rutger van den Broek.
Heb geen foto's kunnen maken want ze gingen letterlijk als zoete broodjes
Zaterdag hele dag en zondag ochtend, maar dat is incl de hartige hapjes. Wel een beetje normaal als ik een feestje geef.quote:Op dinsdag 30 augustus 2022 07:57 schreef Yinny het volgende:
[..]
Klinkt goed! Ben je lang bezig geweest?
Hier zou ik geen ganache overheen gooien! Dat is een pokkewerk om schoon te makenquote:Op zaterdag 3 september 2022 18:42 schreef Seven. het volgende:
[ afbeelding ]
Straks nog chocolade ganache er overheen, maar eerst helemaal afkoelen. De tulband heeft zeker 15 minuten langer door moeten garen dan in het recept stond.
Ziet er goed uit! Verse kersen of uit pot?quote:Op zaterdag 3 september 2022 18:42 schreef Seven. het volgende:
[ afbeelding ]
Straks nog chocolade ganache er overheen, maar eerst helemaal afkoelen. De tulband heeft zeker 15 minuten langer door moeten garen dan in het recept stond.
Combinatie kersen en chocolade isquote:Op zaterdag 3 september 2022 18:42 schreef Seven. het volgende:
[ afbeelding ]
Straks nog chocolade ganache er overheen, maar eerst helemaal afkoelen. De tulband heeft zeker 15 minuten langer door moeten garen dan in het recept stond.
Welke is het geworden?quote:Op zaterdag 27 augustus 2022 13:32 schreef Seven. het volgende:
Ik haal straks een keukenmachine met mixer, garde, kneedhaak, food processor en blender. Dus ik ga brood bakken, soep maken, ovengroenten maken en dan nog iets om te bakken, bij voorkeur iets luchtigs zodat ik de garde en mixer kan proberen.
Edit: iets van een mousse of zo.
quote:Op zaterdag 3 september 2022 18:43 schreef tombolafan het volgende:
[..]
Hier zou ik geen ganache overheen gooien! Dat is een pokkewerk om schoon te maken
Uit een blikje. Ik zag sowieso al geen verse kersen.quote:Op zaterdag 3 september 2022 18:44 schreef tombolafan het volgende:
Hahahaha je was net te laat
[..]
Ziet er goed uit! Verse kersen of uit pot?
Die cake ziet er heerlijk uit (zou zo opvreten), maar wat is er met je ganache gebeurd?quote:Op zaterdag 3 september 2022 20:12 schreef Seven. het volgende:
En nu goed koud laten worden voor een krokant laagje (ik ben gek op verschillende smaken, texturen en temperaturen tegelijk in m'n mond)![]()
[ afbeelding ]
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |