abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_205671798
quote:
7s.gif Op woensdag 17 augustus 2022 19:13 schreef Seven. het volgende:

[..]
Ligt er ook aan wat voor taart. Alles met room/zachte structuur snij je aan gort, maar je kunt natuurlijk wel cake-achtige taarten bakken die makkelijk snijden (en evt later individueel versieren.

Om wat voor een gelegenheid gaat het?
Ben vooral op zoek naar andere taart ideeen, biscuits vullen en versieren heeft mijn familie na 12 jaar wel gezien en geproefd 😉
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_205671800
quote:
7s.gif Op woensdag 17 augustus 2022 19:21 schreef Seven. het volgende:
Ik wil dus zo spekkoek maken :9~ maar ik heb geen pandan. Dus ff naar de toko zaterdag. Iemand een tip over de beste pandan?

Edit: pandan extract dus.
Ik heb met kerst spekkoek gemaakt, vind zonder pandan zelfs lekkerder dan met. Vind de hoeveelheid werk eigenlijk wel meevallen, alleen op tijd uit de oven halen voor de volgende laag. Maar met kerst stonden we natuurlijk toch de hele dag in de keuken dus dan is af en toe de oven open doen niet echt extra werk.

[ Bericht 0% gewijzigd door SV-tje op 18-08-2022 10:03:28 ]
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_205675215
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2022 22:09 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]
Ik al na 1x :D

Niks mis met de spekkoek van de toko :9
Hebben ze bij ons ook nog verschillende smaken. Banaan en mango en …
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
  zaterdag 20 augustus 2022 @ 23:24:51 #204
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205699960
quote:
1s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 00:25 schreef SV-tje het volgende:

[..]
Ik heb met kerst spekkoek gemaakt, vind zonder pandan zelfs lekkerder dan met. Vind de hoeveelheid werk eigenlijk wel meevallen, alleen op tijd uit de oven halen voor de volgende laag. Maar met kerst stonden we natuurlijk toch de hele dag in de keuken dus dan is af en toe de oven open doen niet echt extra werk.
Precies dit. Ik stond al in de keuken wegens een barbecue. Dus vlees snijden en bakken van spekkoek fietste er zo tussendoor.
Resistance is futile.
pi_205701363
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 00:23 schreef SV-tje het volgende:

[..]
Ben vooral op zoek naar andere taart ideeen, biscuits vullen en versieren heeft mijn familie na 12 jaar wel gezien en geproefd 😉
Moet het persé taart zijn? Kan je niet een soort ‘sweet table’ maken met allemaal verschillende dingen?
Of van die kleine gebakjes in een dessertbeker?

Hier ook een keer spekkoek gemaakt, maar vond het de moeite niet waard. Die van de Toko is idd ook prima.
Protčge moi de mes désirs.
  zondag 21 augustus 2022 @ 08:21:35 #206
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205701399
Mijn ervaring met het maken van spekkoek:

Ik heb overwegend de hoge grillstand gebruikt, ging vaak wel heel hard. Buitenste randjes waren veel aangebrand dus die heb ik uiteindelijk afgesneden. Bakken zelf heeft 2 uurtjes geduurd want ik had een bakblik van 24cm in plaats van 20cm. Dus die ga ik binnenkort aanschaffen. Ik heb 1 laag aan laten fikken dus die moest ik er weer uitschrapen. De pandan laag eronder liet veel makkelijker los :7 . Al met al vond ik het heel leuk om te doen ^O^ .





Straks proeven :Y)
Resistance is futile.
pi_205701498
En zou je nog eens spekkoek maken @Seven ? Of is het ‘gewoon’ om ook eens gedaan te hebben? Het ziet er goed uit alvast.

De buurvrouw moest in haar voortuin en oogst courgettes bij de vleet en deelt dus uit.
@Yinny had een beproefd recept aanbevolen: https://smittenkitchen.com/2019/08/ultimate-zucchini-bread/

I.p.v. een vork kon ik mooi de danish deeg klutser gebruiken. ( ben even de de naam kwijt 😢)
Niks uitknijpen van vochtige courgette, en alle > 425 gram gebruikt.
Alle bloem, zout, nootmuskaat, kaneel etc. in 1 x bij elkaar. Met zonnebloemolie.
3 medium eier.
Vreemd dat én baksoda én bakpoeder wordt gebruikt.
Oh ja, suiker op de toplaag heb ik rietsuikerklontjes gemalen.

Resultaat: een moist cake met heel fijne korrel en ietwat speculaaskruid smaak. Courgette smaakt ook nauwelijks ergens naar. Toch? En nog best machtig ook, na 2 dikke plakken.
Sch.zus is erg van biologische groenten, die zal ik vanmiddag dan niet vertellen over de hoeveelheid suiker.
*aanbevolen
Foto, volgt misschien O-)
  zondag 21 augustus 2022 @ 08:56:55 #208
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_205701510
Deense deegklopper, favoriete keukengereedschap hier O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 21 augustus 2022 @ 08:59:01 #209
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205701518
quote:
1s.gif Op zondag 21 augustus 2022 08:52 schreef AnneX het volgende:
En zou je nog eens spekkoek maken @:Seven ? Of is het ‘gewoon’ om ook eens gedaan te hebben? Het ziet er goed uit alvast.

De buurvrouw moest en oogst courgettes bij de vleet en deelt dus uit.
@:Yinny had een beproefd recept aanbevolen: https://smittenkitchen.com/2019/08/ultimate-zucchini-bread/

I.p.v. een vork kon ik mooi de danish deeg klutser gebruiken. ( ben even de de naam kwijt 😢)
Niks uitknijpen van vochtige courgette, en alle > 425 gram gebruikt.
Alle bloem, zout, nootmuskaat, kaneel etc. in 1 x bij elkaar. Met zonnebloemolie.
3 medium eier.
Vreemd dat én baksoda én bakpoeder wordt gebruikt.
Oh ja, suiker op de toplaag heb ik rietsuikerklontjes gemalen.

Resultaat: een moist cake met heel fijne korrel en ietwat speculaaskruid smaak. Courgette smaakt ook nauwelijks ergens naar. Toch? En nog best machtig ook, na 2 dikke plakken.
Sch.zus is erg van biologische groenten, die zal ik vanmiddag dan niet vertellen over de hoeveelheid suiker.
*aanbevolen
Foto, volgt misschien O-)
Courgette _O_ bazengroente vind ik dat, helaas is m'n man geen fan dus we eten het bijna nooit.

Als je nog over hebt:
De simpelste en lekkerste courgettesoep ever - groentebouillon, courgette in blokjes koken (ik doe niet blenderen maar stampen want dat geeft een andere structuur), serveren met krokant gebakken spekblokjes, fijn gesneden rauwe bosui en een lepel creme fraiche in het bord (niet door roeren maar een beetje creme fraiche oplepelen Odat je verschillende texturen, smaken en temperaturen in je mond hebt :Y) ).

Ik ga de spekkoek zo proeven dus dan laat ik het weten. Als het goed smaakt, dan zal ik het zeker nog eens doen in een kleiner bakblik en op lage grillstand.
Resistance is futile.
  zondag 21 augustus 2022 @ 09:00:07 #210
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205701522
quote:
1s.gif Op zondag 21 augustus 2022 08:56 schreef Molo het volgende:
Deense deegklopper, favoriete keukengereedschap hier O+
Wat is het precies? :?
Resistance is futile.
  zondag 21 augustus 2022 @ 09:04:05 #211
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_205701536
quote:
11s.gif Op zondag 21 augustus 2022 09:00 schreef Seven. het volgende:

[..]
Wat is het precies? :?


Beslag en deeg door elkaar kloppen/roeren zonder gore en klevende tengels of vork ofzo te krijgen

Werkt snel en makkelijk, je kunt goed kracht zetten bij steviger deeg en het laat goed los als je klaar bent.
Altijd een ergernis bij mij als ik iets met plakspul zoals brooddeeg ofzo doe.
Dat ding is ook gewoon weer snel schoon zonder gedoe.

Dus, hulde aan de deegklopper :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_205701537
quote:
11s.gif Op zondag 21 augustus 2022 09:00 schreef Seven. het volgende:

[..]
Wat is het precies? :?
Een garde. 🙃 Goochel voor het plaatje: Danish whisker.

Oh kijk, @Molo is sneller. *O*
  zondag 21 augustus 2022 @ 09:09:53 #213
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205701567
In mijn keuken ontbreekt nog een spatel voor bloem door het beslag lepelen. Is een Deense garde daar dan ook geschikt voor?

Ik heb mezelf beloofd dat ik volgende week wat mooie bakspullen aan mag schaffen :@ .
Resistance is futile.
pi_205701655
quote:
14s.gif Op zondag 21 augustus 2022 09:09 schreef Seven. het volgende:
In mijn keuken ontbreekt nog een spatel voor bloem door het beslag lepelen. Is een Deense garde daar dan ook geschikt voor?

Ik heb mezelf beloofd dat ik volgende week wat mooie bakspullen aan mag schaffen :@ .
Ja! Perfect!
pi_205701715
Ik ga zo de nieuwe oven testen *O*
Als eerste een kruidcake met honing en walnoten.

Voor vanavond Melanzane alla Parmigiana :9
  zondag 21 augustus 2022 @ 09:58:02 #216
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205701813
Ik heb nog 10 eiwitten in de koelkast, straks weer pavlova.
Resistance is futile.
  zondag 21 augustus 2022 @ 10:01:26 #217
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205701826
Deense garde gaat op mijn verlanglijstje.

Ik overweeg ook serieus een keukenmachine :@. Maar die zou dan de Deense garde vervangen.
Resistance is futile.
pi_205702254
quote:
7s.gif Op zondag 21 augustus 2022 10:01 schreef Seven. het volgende:
Deense garde gaat op mijn verlanglijstje.

Ik overweeg ook serieus een keukenmachine :@. Maar die zou dan de Deense garde vervangen.
Nou…soms/vaak hoef je een beslag of deeg alleen maar om te scheppen zoals het courgette recept hierboven.
Daarvoor ga ik geen machine vuilmaken, die ik niet eens heb .
  zondag 21 augustus 2022 @ 11:14:05 #219
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205702270
quote:
1s.gif Op zondag 21 augustus 2022 11:12 schreef AnneX het volgende:

[..]
Nou…soms/vaak hoef je een beslag of deeg alleen maar om te scheppen zoals het courgette recept hierboven.
Daarvoor ga ik geen machine vuilmaken, die ik niet eens heb .
Hahaha, keukenmachine en Deense garde dus :D .
Resistance is futile.
pi_205704050
Mij eerste baksel was prima gelukt :9

pi_205704403
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2022 15:18 schreef mascara-klodder het volgende:
Mij eerste baksel was prima gelukt :9

[ link | afbeelding ]
Goed zo. Altijd wel even wennen aan een andere oven.
Ga je uitdelen? aan de buren…of plakken invriezen?
pi_205704816
quote:
1s.gif Op zondag 21 augustus 2022 15:55 schreef AnneX het volgende:

[..]
Goed zo. Altijd wel even wennen aan een andere oven.
Ga je uitdelen? aan de buren…of plakken invriezen?
Valt wel mee, mijn ouders hebben een ouder model hiervan alleen 10 liter kleiner. De bedieningsknoppen zijn eigenlijk exact hetzelfde gebleven.

Ben er in elk geval ontzettend blij mee O+

De directe buren hebben de helft gekregen, de ouwe knorpot die boven me woont een kwart en ik ook een kwart dus ;)
  zaterdag 27 augustus 2022 @ 13:32:39 #223
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205762885
Ik haal straks een keukenmachine met mixer, garde, kneedhaak, food processor en blender. Dus ik ga brood bakken, soep maken, ovengroenten maken en dan nog iets om te bakken, bij voorkeur iets luchtigs zodat ik de garde en mixer kan proberen.

Edit: iets van een mousse of zo.
Resistance is futile.
pi_205764122
Op basis van dit filmpje maakte ik Sporcamusse
“ So now I guess you are wondering what region Sporcamuss comes from and what it actually means. Well it is a dessert from the South of Italy, in Puglia.
Sporcamuss means dirty your mouth. ”

Mijn resultaat staat in de koelkast nu.
De geklopte slagroom heb ik opgeleukt met 150 gram lemon curd. Goed idee.


Overigens gebruikte ik daarna de nog niet afgekoelde oven (zoals vaker) om melk te warmen in de magnetron. Goh, wat ruikt het: vel bakpapier dat altijd wordt gebruikt om rooster schoon te houden was in de fik gevlogen.
Koelbloedig het rek eruit en papier met zuurstof brandde toen echt in de gootsteen.
Pfff. Goede afloop verder.
pi_205764131
En @Seven. wat is het geworden? Ben benieuwd.
Heb je nog een keukenkastje over?
  zaterdag 27 augustus 2022 @ 21:18:00 #226
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205767746
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 16:03 schreef AnneX het volgende:
Op basis van dit filmpje maakte ik Sporcamusse
“ So now I guess you are wondering what region Sporcamuss comes from and what it actually means. Well it is a dessert from the South of Italy, in Puglia.
Sporcamuss means dirty your mouth. ”

Mijn resultaat staat in de koelkast nu.
De geklopte slagroom heb ik opgeleukt met 150 gram lemon curd. Goed idee.
[ link | afbeelding ]

Overigens gebruikte ik daarna de nog niet afgekoelde oven (zoals vaker) om melk te warmen in de magnetron. Goh, wat ruikt het: vel bakpapier dat altijd wordt gebruikt om rooster schoon te houden was in de fik gevlogen.
Koelbloedig het rek eruit en papier met zuurstof brandde toen echt in de gootsteen.
Pfff. Goede afloop verder.
Whoa, avontuurlijk koken met AnneX :D (gelukkig geen schade/gewonden).

Ik had nog nooit van sporcamusse gehoord, ziet er wel lekker uit :@ :Y)
Resistance is futile.
  zaterdag 27 augustus 2022 @ 21:20:45 #227
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205767811
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 16:04 schreef AnneX het volgende:
En @:Seven. wat is het geworden? Ben benieuwd.
Heb je nog een keukenkastje over?
Alles past op 1 plank, maar als iemand interesse heeft in de vleesmolen, citruspers en de sapcentriguge van de Kenwood Prospero, dan hoor ik het graag.

De ballongarde werkt echt ziek goed, nog nooit zulk stijf eiwit gehad :D . Er staat weer een grote bak chocolademousse in de koelkast :Y) .

Benieuwd wat de kneedhaak en food processor morgen doen.
Resistance is futile.
  zondag 28 augustus 2022 @ 23:32:28 #228
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205780869
Gaat dit topic eigenlijk alleen over zoetigheden :@ want dan is het enige dat ik te melden heb dat de chocolademousse een beetje te dik was, volgende keer de slagroom iets minder stijf kloppen.


Qua hartige zaken ben ik druk geweest vandaag!



Een keer wat anders dan toastjes!

Eerst heb ik volkorenbrood gebakken. Daarna kaas raspen met knoflook en gehakte peterselie (allemaal heel snel in de keukenmachine). Brood vervolgens insnijden en dan de kaas er tussen frotten en er gesmolten boter overheen gieten. 20 minuutjes in aluminiumfolie in de oven op 180 graden en zo op tafel zetten.

Ik heb nu gesneden met de breedte van een sneetje brood. Volgende keer pak ik 'm breder. Verder heel goed gelukt,'n schoonouders waren onder de indruk.

De machine kon het wel goed mengen maar kneden toch wel grotendeels zelf gedaan, zat ook op de grens van de maximale belasting.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Die keukenmachine was wel een goeie aankoop.
Resistance is futile.
pi_205780918
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 16:03 schreef AnneX het volgende:
Op basis van dit filmpje maakte ik Sporcamusse
“ So now I guess you are wondering what region Sporcamuss comes from and what it actually means. Well it is a dessert from the South of Italy, in Puglia.
Sporcamuss means dirty your mouth. ”

Mijn resultaat staat in de koelkast nu.
De geklopte slagroom heb ik opgeleukt met 150 gram lemon curd. Goed idee.
[ link | afbeelding ]

Overigens gebruikte ik daarna de nog niet afgekoelde oven (zoals vaker) om melk te warmen in de magnetron. Goh, wat ruikt het: vel bakpapier dat altijd wordt gebruikt om rooster schoon te houden was in de fik gevlogen.
Koelbloedig het rek eruit en papier met zuurstof brandde toen echt in de gootsteen.
Pfff. Goede afloop verder.
Waren ze ook lekker? Ziet er wel smullen uit :9

(en papier in de fik! :o heb ik nog nooit gehad, wat idioot joh)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_205780976
Lekker bezig @Seven. Hendig die . erachter.

@Isabeau die éenhappertjes zijn heerlijk (simpel) en vooral de vulling is geslaagd! (als je van lemoncurd houdt) gelukkig kan ik de rest van de pot *; nu op het brood smeren of op knäckebröd of op roggebrood.
En dan nog een lepeltje zo in mijn mond. Mmm.
Edit: volgend keer doe ik er ook schijfje aardbei tussen. Eigenlijk is het een mini mini tompoesje. 😉

In al die 16 jaren van een combi oven is het nog nooit gebeurd, dat bakpapier in de fik vloog.
Wčl dat het schroeide op de hoek in de buurt van de hete lucht inlaat.
In de vorige oven altijd een silicone bakmat afgedekt met vel bakpapier gebruikt om de bodem schoon te houden.
In deze oven mag niks op de emaille bodemplaat. Dus een rek op de laagste stand met een plaat waarop bakpapier en gebeurde dit.
N.B. bij gebruik van de magnetron om 2 mokken met een beetje melk te warmen voor de koffie. 1 minuutje. 😳

[ Bericht 2% gewijzigd door AnneX op 29-08-2022 00:05:57 ]
pi_205780998
quote:
1s.gif Op zondag 28 augustus 2022 23:59 schreef AnneX het volgende:
Lekker bezig @:Seven. Hendig die . erachter.

@:Isabeau die éenhappertjes zijn heerlijk (simpel) en vooral de vulling is geslaagd! (als je van lemoncurd houdt) gelukkig kan ik de rest van de pot *; nu op het brood smeren of op knäckebröd of op roggebrood.
En dan nog een lepeltje zo in mijn mond. Mmm.

In al die 16 jaren van een combi oven is het nog nooit gebeurd, dat bakpapier in de fik vloog.
Wčl dat het schroeide op de hoek in de buurt van de hete lucht inlaat.
In de vorige oven altijd een silicone bakmat afgedekt met vel bakpapier gebruikt om de bodem schoon te houden.
In deze oven mag niks op de emaille bodemplaat. Dus een rek op de laagste stand met een plaat waarop bakpapier en gebeurde dit.
N.B. bij gebruik van de magnetron om 2 mokken met een beetje melk te warmen voor de koffie. 1 minuutje. 😳
Ik ben dol op lemoncurd, dus dat komt wel goed :9
Schroeien van bakpapier ken ik wel :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_205780999
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 00:05 schreef Isabeau het volgende:

[..]
Ik ben dol op lemoncurd, dus dat komt wel goed :9
Schroeien van bakpapier ken ik wel :Y
Je bent snel. Zie Edit.
pi_205784423
Vanwege het fikkende bakpapier heb ik gebeld met Siemens servicecenter:
Blijkbaar zijn er altijd wel vonken en was de stand té hoog van 900 w / 1 minuutje voor 2 mokken met een bodempje melk.
Dus uit veiligheid ga ik dat maar aanpassen.
(n.b. heb ik 16 jaar de stand van 1200 w / 1 minuutje gebruikt voor 2 mokken, ander model).
Edit: het bakpapier was het gebruikte vel met wat suikerspetters van de bakbeurt ervoor. Vandaar dat vonken het papier infikten, denk ik.
Voortaan na bakken een nieuw vel gebruiken.

[ Bericht 14% gewijzigd door AnneX op 30-08-2022 08:35:10 ]
  maandag 29 augustus 2022 @ 23:44:57 #234
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_205789175
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 00:23 schreef SV-tje het volgende:

[..]
Ben vooral op zoek naar andere taart ideeen, biscuits vullen en versieren heeft mijn familie na 12 jaar wel gezien en geproefd 😉
Het zijn uiteindelijke de volgende gebakjes geworden:
- Appelfleurtjes
- Frambozenbombes met biscuitbodem
- Aardbeienslofjes
- Tartelettes met citroencreme en meringue
- Chocolade karamel tartelettes

De bovenste 3 gebakjes zijn op basis van patisserie cursussen die ik bij Robert van Beckhoven heb gedaan, de onderste 2 van Rutger van den Broek.
Heb geen foto's kunnen maken want ze gingen letterlijk als zoete broodjes ;)
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_205789950
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 23:44 schreef SV-tje het volgende:

[..]
Het zijn uiteindelijke de volgende gebakjes geworden:
- Appelfleurtjes
- Frambozenbombes met biscuitbodem
- Aardbeienslofjes
- Tartelettes met citroencreme en meringue
- Chocolade karamel tartelettes

De bovenste 3 gebakjes zijn op basis van patisserie cursussen die ik bij Robert van Beckhoven heb gedaan, de onderste 2 van Rutger van den Broek.
Heb geen foto's kunnen maken want ze gingen letterlijk als zoete broodjes ;)
Klinkt goed! Ben je lang bezig geweest?
  dinsdag 30 augustus 2022 @ 08:22:22 #236
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_205790028
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 augustus 2022 07:57 schreef Yinny het volgende:

[..]
Klinkt goed! Ben je lang bezig geweest?
Zaterdag hele dag en zondag ochtend, maar dat is incl de hartige hapjes. Wel een beetje normaal als ik een feestje geef.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_205790073
_O_

Ooooh, je deed patisserie cursus bij Robert en Rutger.
Ja, dan wordt er wel naar jouw feestje uitgekeken. B-)
pi_205813312
Na haar vakantie in spanje mist mijn dochter haar choc chip mint ijs en koekjes weer. Dus die koekjes willen we zelf gaan bakken. Choc chip koekjes dat lukt me wel, maar hoe krijg ik die mint er in? Ik zie online LorAnn smaakstof... een paar druppels daarvan en dat is de truc? Andere tips en inzichten, of recepten welkom.

[ Bericht 1% gewijzigd door Cathmar op 01-09-2022 17:32:06 ]
Met een meidenkwartet
  zaterdag 3 september 2022 @ 14:51:58 #239
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205830088
Straks een choco-kersen tulband maken, ben benieuwd!

https://kookmutsjes.com/r(...)ake-met-kersenvlaai/
Resistance is futile.
  zaterdag 3 september 2022 @ 18:42:40 #240
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205833066


Straks nog chocolade ganache er overheen, maar eerst helemaal afkoelen. De tulband heeft zeker 15 minuten langer door moeten garen dan in het recept stond.
Resistance is futile.
pi_205833070
quote:
7s.gif Op zaterdag 3 september 2022 18:42 schreef Seven. het volgende:
[ afbeelding ]

Straks nog chocolade ganache er overheen, maar eerst helemaal afkoelen. De tulband heeft zeker 15 minuten langer door moeten garen dan in het recept stond.
Hier zou ik geen ganache overheen gooien! Dat is een pokkewerk om schoon te maken _O-
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_205833077
Hahahaha je was net te laat :7

quote:
7s.gif Op zaterdag 3 september 2022 18:42 schreef Seven. het volgende:
[ afbeelding ]

Straks nog chocolade ganache er overheen, maar eerst helemaal afkoelen. De tulband heeft zeker 15 minuten langer door moeten garen dan in het recept stond.
Ziet er goed uit! Verse kersen of uit pot?
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_205833094
quote:
7s.gif Op zaterdag 3 september 2022 18:42 schreef Seven. het volgende:
[ afbeelding ]

Straks nog chocolade ganache er overheen, maar eerst helemaal afkoelen. De tulband heeft zeker 15 minuten langer door moeten garen dan in het recept stond.
Combinatie kersen en chocolade is :9 Zou er ook niet per se ganache overheen doen hoor. Voegt m.i. niet echt zoveel toe.
pi_205833130
quote:
7s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 13:32 schreef Seven. het volgende:
Ik haal straks een keukenmachine met mixer, garde, kneedhaak, food processor en blender. Dus ik ga brood bakken, soep maken, ovengroenten maken en dan nog iets om te bakken, bij voorkeur iets luchtigs zodat ik de garde en mixer kan proberen.

Edit: iets van een mousse of zo.
Welke is het geworden?
  zaterdag 3 september 2022 @ 18:57:38 #245
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205833186
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2022 18:43 schreef tombolafan het volgende:

[..]
Hier zou ik geen ganache overheen gooien! Dat is een pokkewerk om schoon te maken _O-
:P ding past in de gootsteen dus goed heet water en dan lukt het wel.
Resistance is futile.
  zaterdag 3 september 2022 @ 18:57:58 #246
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205833190
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2022 18:50 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]
Welke is het geworden?
Kenwood Prospero ^O^
Resistance is futile.
  zaterdag 3 september 2022 @ 18:58:56 #247
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205833202
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2022 18:44 schreef tombolafan het volgende:
Hahahaha je was net te laat :7
[..]
Ziet er goed uit! Verse kersen of uit pot?
Uit een blikje. Ik zag sowieso al geen verse kersen.
Resistance is futile.
pi_205833216
quote:
14s.gif Op zaterdag 3 september 2022 18:57 schreef Seven. het volgende:

[..]
Kenwood Prospero ^O^
Nice! O+
  zaterdag 3 september 2022 @ 20:12:48 #249
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205834030
En nu goed koud laten worden voor een krokant laagje (ik ben gek op verschillende smaken, texturen en temperaturen tegelijk in m'n mond) :9

Resistance is futile.
  zaterdag 3 september 2022 @ 20:16:13 #250
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_205834059
quote:
7s.gif Op zaterdag 3 september 2022 20:12 schreef Seven. het volgende:
En nu goed koud laten worden voor een krokant laagje (ik ben gek op verschillende smaken, texturen en temperaturen tegelijk in m'n mond) :9

[ afbeelding ]
Die cake ziet er heerlijk uit (zou zo opvreten), maar wat is er met je ganache gebeurd? :o
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')