quote:
Ja! Perfect!quote:Op zondag 21 augustus 2022 09:09 schreef Seven. het volgende:
In mijn keuken ontbreekt nog een spatel voor bloem door het beslag lepelen. Is een Deense garde daar dan ook geschikt voor?
Ik heb mezelf beloofd dat ik volgende week wat mooie bakspullen aan mag schaffen .
Nou…soms/vaak hoef je een beslag of deeg alleen maar om te scheppen zoals het courgette recept hierboven.quote:Op zondag 21 augustus 2022 10:01 schreef Seven. het volgende:
Deense garde gaat op mijn verlanglijstje.
Ik overweeg ook serieus een keukenmachine . Maar die zou dan de Deense garde vervangen.
Hahaha, keukenmachine en Deense garde dus .quote:Op zondag 21 augustus 2022 11:12 schreef AnneX het volgende:
[..]
Nou…soms/vaak hoef je een beslag of deeg alleen maar om te scheppen zoals het courgette recept hierboven.
Daarvoor ga ik geen machine vuilmaken, die ik niet eens heb .
Goed zo. Altijd wel even wennen aan een andere oven.quote:Op zondag 21 augustus 2022 15:18 schreef mascara-klodder het volgende:
Mij eerste baksel was prima gelukt
[ link | afbeelding ]
Valt wel mee, mijn ouders hebben een ouder model hiervan alleen 10 liter kleiner. De bedieningsknoppen zijn eigenlijk exact hetzelfde gebleven.quote:Op zondag 21 augustus 2022 15:55 schreef AnneX het volgende:
[..]
Goed zo. Altijd wel even wennen aan een andere oven.
Ga je uitdelen? aan de buren…of plakken invriezen?
Whoa, avontuurlijk koken met AnneX (gelukkig geen schade/gewonden).quote:Op zaterdag 27 augustus 2022 16:03 schreef AnneX het volgende:
Op basis van dit filmpje maakte ik Sporcamusse
“ So now I guess you are wondering what region Sporcamuss comes from and what it actually means. Well it is a dessert from the South of Italy, in Puglia.
Sporcamuss means dirty your mouth. ”
Mijn resultaat staat in de koelkast nu.
De geklopte slagroom heb ik opgeleukt met 150 gram lemon curd. Goed idee.
[ link | afbeelding ]
Overigens gebruikte ik daarna de nog niet afgekoelde oven (zoals vaker) om melk te warmen in de magnetron. Goh, wat ruikt het: vel bakpapier dat altijd wordt gebruikt om rooster schoon te houden was in de fik gevlogen.
Koelbloedig het rek eruit en papier met zuurstof brandde toen echt in de gootsteen.
Pfff. Goede afloop verder.
Alles past op 1 plank, maar als iemand interesse heeft in de vleesmolen, citruspers en de sapcentriguge van de Kenwood Prospero, dan hoor ik het graag.quote:Op zaterdag 27 augustus 2022 16:04 schreef AnneX het volgende:
En @:Seven. wat is het geworden? Ben benieuwd.
Heb je nog een keukenkastje over?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Die keukenmachine was wel een goeie aankoop.Resistance is futile.
Waren ze ook lekker? Ziet er wel smullen uitquote:Op zaterdag 27 augustus 2022 16:03 schreef AnneX het volgende:
Op basis van dit filmpje maakte ik Sporcamusse
“ So now I guess you are wondering what region Sporcamuss comes from and what it actually means. Well it is a dessert from the South of Italy, in Puglia.
Sporcamuss means dirty your mouth. ”
Mijn resultaat staat in de koelkast nu.
De geklopte slagroom heb ik opgeleukt met 150 gram lemon curd. Goed idee.
[ link | afbeelding ]
Overigens gebruikte ik daarna de nog niet afgekoelde oven (zoals vaker) om melk te warmen in de magnetron. Goh, wat ruikt het: vel bakpapier dat altijd wordt gebruikt om rooster schoon te houden was in de fik gevlogen.
Koelbloedig het rek eruit en papier met zuurstof brandde toen echt in de gootsteen.
Pfff. Goede afloop verder.
Ik ben dol op lemoncurd, dus dat komt wel goedquote:Op zondag 28 augustus 2022 23:59 schreef AnneX het volgende:
Lekker bezig @:Seven. Hendig die . erachter.
@:Isabeau die éenhappertjes zijn heerlijk (simpel) en vooral de vulling is geslaagd! (als je van lemoncurd houdt) gelukkig kan ik de rest van de pot nu op het brood smeren of op knäckebröd of op roggebrood.
En dan nog een lepeltje zo in mijn mond. Mmm.
In al die 16 jaren van een combi oven is het nog nooit gebeurd, dat bakpapier in de fik vloog.
Wčl dat het schroeide op de hoek in de buurt van de hete lucht inlaat.
In de vorige oven altijd een silicone bakmat afgedekt met vel bakpapier gebruikt om de bodem schoon te houden.
In deze oven mag niks op de emaille bodemplaat. Dus een rek op de laagste stand met een plaat waarop bakpapier en gebeurde dit.
N.B. bij gebruik van de magnetron om 2 mokken met een beetje melk te warmen voor de koffie. 1 minuutje. 😳
Je bent snel. Zie Edit.quote:Op maandag 29 augustus 2022 00:05 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik ben dol op lemoncurd, dus dat komt wel goed
Schroeien van bakpapier ken ik wel
Het zijn uiteindelijke de volgende gebakjes geworden:quote:Op donderdag 18 augustus 2022 00:23 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ben vooral op zoek naar andere taart ideeen, biscuits vullen en versieren heeft mijn familie na 12 jaar wel gezien en geproefd 😉
Klinkt goed! Ben je lang bezig geweest?quote:Op maandag 29 augustus 2022 23:44 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Het zijn uiteindelijke de volgende gebakjes geworden:
- Appelfleurtjes
- Frambozenbombes met biscuitbodem
- Aardbeienslofjes
- Tartelettes met citroencreme en meringue
- Chocolade karamel tartelettes
De bovenste 3 gebakjes zijn op basis van patisserie cursussen die ik bij Robert van Beckhoven heb gedaan, de onderste 2 van Rutger van den Broek.
Heb geen foto's kunnen maken want ze gingen letterlijk als zoete broodjes
Zaterdag hele dag en zondag ochtend, maar dat is incl de hartige hapjes. Wel een beetje normaal als ik een feestje geef.quote:Op dinsdag 30 augustus 2022 07:57 schreef Yinny het volgende:
[..]
Klinkt goed! Ben je lang bezig geweest?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |