abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_205675215
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2022 22:09 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]
Ik al na 1x :D

Niks mis met de spekkoek van de toko :9
Hebben ze bij ons ook nog verschillende smaken. Banaan en mango en …
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
  zaterdag 20 augustus 2022 @ 23:24:51 #204
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205699960
quote:
1s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 00:25 schreef SV-tje het volgende:

[..]
Ik heb met kerst spekkoek gemaakt, vind zonder pandan zelfs lekkerder dan met. Vind de hoeveelheid werk eigenlijk wel meevallen, alleen op tijd uit de oven halen voor de volgende laag. Maar met kerst stonden we natuurlijk toch de hele dag in de keuken dus dan is af en toe de oven open doen niet echt extra werk.
Precies dit. Ik stond al in de keuken wegens een barbecue. Dus vlees snijden en bakken van spekkoek fietste er zo tussendoor.
Resistance is futile.
pi_205701363
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 00:23 schreef SV-tje het volgende:

[..]
Ben vooral op zoek naar andere taart ideeen, biscuits vullen en versieren heeft mijn familie na 12 jaar wel gezien en geproefd 😉
Moet het persé taart zijn? Kan je niet een soort ‘sweet table’ maken met allemaal verschillende dingen?
Of van die kleine gebakjes in een dessertbeker?

Hier ook een keer spekkoek gemaakt, maar vond het de moeite niet waard. Die van de Toko is idd ook prima.
Protčge moi de mes désirs.
  zondag 21 augustus 2022 @ 08:21:35 #206
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205701399
Mijn ervaring met het maken van spekkoek:

Ik heb overwegend de hoge grillstand gebruikt, ging vaak wel heel hard. Buitenste randjes waren veel aangebrand dus die heb ik uiteindelijk afgesneden. Bakken zelf heeft 2 uurtjes geduurd want ik had een bakblik van 24cm in plaats van 20cm. Dus die ga ik binnenkort aanschaffen. Ik heb 1 laag aan laten fikken dus die moest ik er weer uitschrapen. De pandan laag eronder liet veel makkelijker los :7 . Al met al vond ik het heel leuk om te doen ^O^ .





Straks proeven :Y)
Resistance is futile.
pi_205701498
En zou je nog eens spekkoek maken @Seven ? Of is het ‘gewoon’ om ook eens gedaan te hebben? Het ziet er goed uit alvast.

De buurvrouw moest in haar voortuin en oogst courgettes bij de vleet en deelt dus uit.
@Yinny had een beproefd recept aanbevolen: https://smittenkitchen.com/2019/08/ultimate-zucchini-bread/

I.p.v. een vork kon ik mooi de danish deeg klutser gebruiken. ( ben even de de naam kwijt 😢)
Niks uitknijpen van vochtige courgette, en alle > 425 gram gebruikt.
Alle bloem, zout, nootmuskaat, kaneel etc. in 1 x bij elkaar. Met zonnebloemolie.
3 medium eier.
Vreemd dat én baksoda én bakpoeder wordt gebruikt.
Oh ja, suiker op de toplaag heb ik rietsuikerklontjes gemalen.

Resultaat: een moist cake met heel fijne korrel en ietwat speculaaskruid smaak. Courgette smaakt ook nauwelijks ergens naar. Toch? En nog best machtig ook, na 2 dikke plakken.
Sch.zus is erg van biologische groenten, die zal ik vanmiddag dan niet vertellen over de hoeveelheid suiker.
*aanbevolen
Foto, volgt misschien O-)
  zondag 21 augustus 2022 @ 08:56:55 #208
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_205701510
Deense deegklopper, favoriete keukengereedschap hier O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 21 augustus 2022 @ 08:59:01 #209
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205701518
quote:
1s.gif Op zondag 21 augustus 2022 08:52 schreef AnneX het volgende:
En zou je nog eens spekkoek maken @:Seven ? Of is het ‘gewoon’ om ook eens gedaan te hebben? Het ziet er goed uit alvast.

De buurvrouw moest en oogst courgettes bij de vleet en deelt dus uit.
@:Yinny had een beproefd recept aanbevolen: https://smittenkitchen.com/2019/08/ultimate-zucchini-bread/

I.p.v. een vork kon ik mooi de danish deeg klutser gebruiken. ( ben even de de naam kwijt 😢)
Niks uitknijpen van vochtige courgette, en alle > 425 gram gebruikt.
Alle bloem, zout, nootmuskaat, kaneel etc. in 1 x bij elkaar. Met zonnebloemolie.
3 medium eier.
Vreemd dat én baksoda én bakpoeder wordt gebruikt.
Oh ja, suiker op de toplaag heb ik rietsuikerklontjes gemalen.

Resultaat: een moist cake met heel fijne korrel en ietwat speculaaskruid smaak. Courgette smaakt ook nauwelijks ergens naar. Toch? En nog best machtig ook, na 2 dikke plakken.
Sch.zus is erg van biologische groenten, die zal ik vanmiddag dan niet vertellen over de hoeveelheid suiker.
*aanbevolen
Foto, volgt misschien O-)
Courgette _O_ bazengroente vind ik dat, helaas is m'n man geen fan dus we eten het bijna nooit.

Als je nog over hebt:
De simpelste en lekkerste courgettesoep ever - groentebouillon, courgette in blokjes koken (ik doe niet blenderen maar stampen want dat geeft een andere structuur), serveren met krokant gebakken spekblokjes, fijn gesneden rauwe bosui en een lepel creme fraiche in het bord (niet door roeren maar een beetje creme fraiche oplepelen Odat je verschillende texturen, smaken en temperaturen in je mond hebt :Y) ).

Ik ga de spekkoek zo proeven dus dan laat ik het weten. Als het goed smaakt, dan zal ik het zeker nog eens doen in een kleiner bakblik en op lage grillstand.
Resistance is futile.
  zondag 21 augustus 2022 @ 09:00:07 #210
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205701522
quote:
1s.gif Op zondag 21 augustus 2022 08:56 schreef Molo het volgende:
Deense deegklopper, favoriete keukengereedschap hier O+
Wat is het precies? :?
Resistance is futile.
  zondag 21 augustus 2022 @ 09:04:05 #211
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_205701536
quote:
11s.gif Op zondag 21 augustus 2022 09:00 schreef Seven. het volgende:

[..]
Wat is het precies? :?


Beslag en deeg door elkaar kloppen/roeren zonder gore en klevende tengels of vork ofzo te krijgen

Werkt snel en makkelijk, je kunt goed kracht zetten bij steviger deeg en het laat goed los als je klaar bent.
Altijd een ergernis bij mij als ik iets met plakspul zoals brooddeeg ofzo doe.
Dat ding is ook gewoon weer snel schoon zonder gedoe.

Dus, hulde aan de deegklopper :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_205701537
quote:
11s.gif Op zondag 21 augustus 2022 09:00 schreef Seven. het volgende:

[..]
Wat is het precies? :?
Een garde. 🙃 Goochel voor het plaatje: Danish whisker.

Oh kijk, @Molo is sneller. *O*
  zondag 21 augustus 2022 @ 09:09:53 #213
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205701567
In mijn keuken ontbreekt nog een spatel voor bloem door het beslag lepelen. Is een Deense garde daar dan ook geschikt voor?

Ik heb mezelf beloofd dat ik volgende week wat mooie bakspullen aan mag schaffen :@ .
Resistance is futile.
pi_205701655
quote:
14s.gif Op zondag 21 augustus 2022 09:09 schreef Seven. het volgende:
In mijn keuken ontbreekt nog een spatel voor bloem door het beslag lepelen. Is een Deense garde daar dan ook geschikt voor?

Ik heb mezelf beloofd dat ik volgende week wat mooie bakspullen aan mag schaffen :@ .
Ja! Perfect!
pi_205701715
Ik ga zo de nieuwe oven testen *O*
Als eerste een kruidcake met honing en walnoten.

Voor vanavond Melanzane alla Parmigiana :9
  zondag 21 augustus 2022 @ 09:58:02 #216
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205701813
Ik heb nog 10 eiwitten in de koelkast, straks weer pavlova.
Resistance is futile.
  zondag 21 augustus 2022 @ 10:01:26 #217
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205701826
Deense garde gaat op mijn verlanglijstje.

Ik overweeg ook serieus een keukenmachine :@. Maar die zou dan de Deense garde vervangen.
Resistance is futile.
pi_205702254
quote:
7s.gif Op zondag 21 augustus 2022 10:01 schreef Seven. het volgende:
Deense garde gaat op mijn verlanglijstje.

Ik overweeg ook serieus een keukenmachine :@. Maar die zou dan de Deense garde vervangen.
Nou…soms/vaak hoef je een beslag of deeg alleen maar om te scheppen zoals het courgette recept hierboven.
Daarvoor ga ik geen machine vuilmaken, die ik niet eens heb .
  zondag 21 augustus 2022 @ 11:14:05 #219
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205702270
quote:
1s.gif Op zondag 21 augustus 2022 11:12 schreef AnneX het volgende:

[..]
Nou…soms/vaak hoef je een beslag of deeg alleen maar om te scheppen zoals het courgette recept hierboven.
Daarvoor ga ik geen machine vuilmaken, die ik niet eens heb .
Hahaha, keukenmachine en Deense garde dus :D .
Resistance is futile.
pi_205704050
Mij eerste baksel was prima gelukt :9

pi_205704403
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2022 15:18 schreef mascara-klodder het volgende:
Mij eerste baksel was prima gelukt :9

[ link | afbeelding ]
Goed zo. Altijd wel even wennen aan een andere oven.
Ga je uitdelen? aan de buren…of plakken invriezen?
pi_205704816
quote:
1s.gif Op zondag 21 augustus 2022 15:55 schreef AnneX het volgende:

[..]
Goed zo. Altijd wel even wennen aan een andere oven.
Ga je uitdelen? aan de buren…of plakken invriezen?
Valt wel mee, mijn ouders hebben een ouder model hiervan alleen 10 liter kleiner. De bedieningsknoppen zijn eigenlijk exact hetzelfde gebleven.

Ben er in elk geval ontzettend blij mee O+

De directe buren hebben de helft gekregen, de ouwe knorpot die boven me woont een kwart en ik ook een kwart dus ;)
  zaterdag 27 augustus 2022 @ 13:32:39 #223
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205762885
Ik haal straks een keukenmachine met mixer, garde, kneedhaak, food processor en blender. Dus ik ga brood bakken, soep maken, ovengroenten maken en dan nog iets om te bakken, bij voorkeur iets luchtigs zodat ik de garde en mixer kan proberen.

Edit: iets van een mousse of zo.
Resistance is futile.
pi_205764122
Op basis van dit filmpje maakte ik Sporcamusse
“ So now I guess you are wondering what region Sporcamuss comes from and what it actually means. Well it is a dessert from the South of Italy, in Puglia.
Sporcamuss means dirty your mouth. ”

Mijn resultaat staat in de koelkast nu.
De geklopte slagroom heb ik opgeleukt met 150 gram lemon curd. Goed idee.


Overigens gebruikte ik daarna de nog niet afgekoelde oven (zoals vaker) om melk te warmen in de magnetron. Goh, wat ruikt het: vel bakpapier dat altijd wordt gebruikt om rooster schoon te houden was in de fik gevlogen.
Koelbloedig het rek eruit en papier met zuurstof brandde toen echt in de gootsteen.
Pfff. Goede afloop verder.
pi_205764131
En @Seven. wat is het geworden? Ben benieuwd.
Heb je nog een keukenkastje over?
  zaterdag 27 augustus 2022 @ 21:18:00 #226
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205767746
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 16:03 schreef AnneX het volgende:
Op basis van dit filmpje maakte ik Sporcamusse
“ So now I guess you are wondering what region Sporcamuss comes from and what it actually means. Well it is a dessert from the South of Italy, in Puglia.
Sporcamuss means dirty your mouth. ”

Mijn resultaat staat in de koelkast nu.
De geklopte slagroom heb ik opgeleukt met 150 gram lemon curd. Goed idee.
[ link | afbeelding ]

Overigens gebruikte ik daarna de nog niet afgekoelde oven (zoals vaker) om melk te warmen in de magnetron. Goh, wat ruikt het: vel bakpapier dat altijd wordt gebruikt om rooster schoon te houden was in de fik gevlogen.
Koelbloedig het rek eruit en papier met zuurstof brandde toen echt in de gootsteen.
Pfff. Goede afloop verder.
Whoa, avontuurlijk koken met AnneX :D (gelukkig geen schade/gewonden).

Ik had nog nooit van sporcamusse gehoord, ziet er wel lekker uit :@ :Y)
Resistance is futile.
  zaterdag 27 augustus 2022 @ 21:20:45 #227
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205767811
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 16:04 schreef AnneX het volgende:
En @:Seven. wat is het geworden? Ben benieuwd.
Heb je nog een keukenkastje over?
Alles past op 1 plank, maar als iemand interesse heeft in de vleesmolen, citruspers en de sapcentriguge van de Kenwood Prospero, dan hoor ik het graag.

De ballongarde werkt echt ziek goed, nog nooit zulk stijf eiwit gehad :D . Er staat weer een grote bak chocolademousse in de koelkast :Y) .

Benieuwd wat de kneedhaak en food processor morgen doen.
Resistance is futile.
  zondag 28 augustus 2022 @ 23:32:28 #228
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205780869
Gaat dit topic eigenlijk alleen over zoetigheden :@ want dan is het enige dat ik te melden heb dat de chocolademousse een beetje te dik was, volgende keer de slagroom iets minder stijf kloppen.


Qua hartige zaken ben ik druk geweest vandaag!



Een keer wat anders dan toastjes!

Eerst heb ik volkorenbrood gebakken. Daarna kaas raspen met knoflook en gehakte peterselie (allemaal heel snel in de keukenmachine). Brood vervolgens insnijden en dan de kaas er tussen frotten en er gesmolten boter overheen gieten. 20 minuutjes in aluminiumfolie in de oven op 180 graden en zo op tafel zetten.

Ik heb nu gesneden met de breedte van een sneetje brood. Volgende keer pak ik 'm breder. Verder heel goed gelukt,'n schoonouders waren onder de indruk.

De machine kon het wel goed mengen maar kneden toch wel grotendeels zelf gedaan, zat ook op de grens van de maximale belasting.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Die keukenmachine was wel een goeie aankoop.
Resistance is futile.
pi_205780918
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 16:03 schreef AnneX het volgende:
Op basis van dit filmpje maakte ik Sporcamusse
“ So now I guess you are wondering what region Sporcamuss comes from and what it actually means. Well it is a dessert from the South of Italy, in Puglia.
Sporcamuss means dirty your mouth. ”

Mijn resultaat staat in de koelkast nu.
De geklopte slagroom heb ik opgeleukt met 150 gram lemon curd. Goed idee.
[ link | afbeelding ]

Overigens gebruikte ik daarna de nog niet afgekoelde oven (zoals vaker) om melk te warmen in de magnetron. Goh, wat ruikt het: vel bakpapier dat altijd wordt gebruikt om rooster schoon te houden was in de fik gevlogen.
Koelbloedig het rek eruit en papier met zuurstof brandde toen echt in de gootsteen.
Pfff. Goede afloop verder.
Waren ze ook lekker? Ziet er wel smullen uit :9

(en papier in de fik! :o heb ik nog nooit gehad, wat idioot joh)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_205780976
Lekker bezig @Seven. Hendig die . erachter.

@Isabeau die éenhappertjes zijn heerlijk (simpel) en vooral de vulling is geslaagd! (als je van lemoncurd houdt) gelukkig kan ik de rest van de pot *; nu op het brood smeren of op knäckebröd of op roggebrood.
En dan nog een lepeltje zo in mijn mond. Mmm.
Edit: volgend keer doe ik er ook schijfje aardbei tussen. Eigenlijk is het een mini mini tompoesje. 😉

In al die 16 jaren van een combi oven is het nog nooit gebeurd, dat bakpapier in de fik vloog.
Wčl dat het schroeide op de hoek in de buurt van de hete lucht inlaat.
In de vorige oven altijd een silicone bakmat afgedekt met vel bakpapier gebruikt om de bodem schoon te houden.
In deze oven mag niks op de emaille bodemplaat. Dus een rek op de laagste stand met een plaat waarop bakpapier en gebeurde dit.
N.B. bij gebruik van de magnetron om 2 mokken met een beetje melk te warmen voor de koffie. 1 minuutje. 😳

[ Bericht 2% gewijzigd door AnneX op 29-08-2022 00:05:57 ]
pi_205780998
quote:
1s.gif Op zondag 28 augustus 2022 23:59 schreef AnneX het volgende:
Lekker bezig @:Seven. Hendig die . erachter.

@:Isabeau die éenhappertjes zijn heerlijk (simpel) en vooral de vulling is geslaagd! (als je van lemoncurd houdt) gelukkig kan ik de rest van de pot *; nu op het brood smeren of op knäckebröd of op roggebrood.
En dan nog een lepeltje zo in mijn mond. Mmm.

In al die 16 jaren van een combi oven is het nog nooit gebeurd, dat bakpapier in de fik vloog.
Wčl dat het schroeide op de hoek in de buurt van de hete lucht inlaat.
In de vorige oven altijd een silicone bakmat afgedekt met vel bakpapier gebruikt om de bodem schoon te houden.
In deze oven mag niks op de emaille bodemplaat. Dus een rek op de laagste stand met een plaat waarop bakpapier en gebeurde dit.
N.B. bij gebruik van de magnetron om 2 mokken met een beetje melk te warmen voor de koffie. 1 minuutje. 😳
Ik ben dol op lemoncurd, dus dat komt wel goed :9
Schroeien van bakpapier ken ik wel :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_205780999
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 00:05 schreef Isabeau het volgende:

[..]
Ik ben dol op lemoncurd, dus dat komt wel goed :9
Schroeien van bakpapier ken ik wel :Y
Je bent snel. Zie Edit.
pi_205784423
Vanwege het fikkende bakpapier heb ik gebeld met Siemens servicecenter:
Blijkbaar zijn er altijd wel vonken en was de stand té hoog van 900 w / 1 minuutje voor 2 mokken met een bodempje melk.
Dus uit veiligheid ga ik dat maar aanpassen.
(n.b. heb ik 16 jaar de stand van 1200 w / 1 minuutje gebruikt voor 2 mokken, ander model).
Edit: het bakpapier was het gebruikte vel met wat suikerspetters van de bakbeurt ervoor. Vandaar dat vonken het papier infikten, denk ik.
Voortaan na bakken een nieuw vel gebruiken.

[ Bericht 14% gewijzigd door AnneX op 30-08-2022 08:35:10 ]
  maandag 29 augustus 2022 @ 23:44:57 #234
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_205789175
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2022 00:23 schreef SV-tje het volgende:

[..]
Ben vooral op zoek naar andere taart ideeen, biscuits vullen en versieren heeft mijn familie na 12 jaar wel gezien en geproefd 😉
Het zijn uiteindelijke de volgende gebakjes geworden:
- Appelfleurtjes
- Frambozenbombes met biscuitbodem
- Aardbeienslofjes
- Tartelettes met citroencreme en meringue
- Chocolade karamel tartelettes

De bovenste 3 gebakjes zijn op basis van patisserie cursussen die ik bij Robert van Beckhoven heb gedaan, de onderste 2 van Rutger van den Broek.
Heb geen foto's kunnen maken want ze gingen letterlijk als zoete broodjes ;)
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_205789950
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2022 23:44 schreef SV-tje het volgende:

[..]
Het zijn uiteindelijke de volgende gebakjes geworden:
- Appelfleurtjes
- Frambozenbombes met biscuitbodem
- Aardbeienslofjes
- Tartelettes met citroencreme en meringue
- Chocolade karamel tartelettes

De bovenste 3 gebakjes zijn op basis van patisserie cursussen die ik bij Robert van Beckhoven heb gedaan, de onderste 2 van Rutger van den Broek.
Heb geen foto's kunnen maken want ze gingen letterlijk als zoete broodjes ;)
Klinkt goed! Ben je lang bezig geweest?
  dinsdag 30 augustus 2022 @ 08:22:22 #236
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_205790028
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 augustus 2022 07:57 schreef Yinny het volgende:

[..]
Klinkt goed! Ben je lang bezig geweest?
Zaterdag hele dag en zondag ochtend, maar dat is incl de hartige hapjes. Wel een beetje normaal als ik een feestje geef.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_205790073
_O_

Ooooh, je deed patisserie cursus bij Robert en Rutger.
Ja, dan wordt er wel naar jouw feestje uitgekeken. B-)
pi_205813312
Na haar vakantie in spanje mist mijn dochter haar choc chip mint ijs en koekjes weer. Dus die koekjes willen we zelf gaan bakken. Choc chip koekjes dat lukt me wel, maar hoe krijg ik die mint er in? Ik zie online LorAnn smaakstof... een paar druppels daarvan en dat is de truc? Andere tips en inzichten, of recepten welkom.

[ Bericht 1% gewijzigd door Cathmar op 01-09-2022 17:32:06 ]
Met een meidenkwartet
  zaterdag 3 september 2022 @ 14:51:58 #239
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205830088
Straks een choco-kersen tulband maken, ben benieuwd!

https://kookmutsjes.com/r(...)ake-met-kersenvlaai/
Resistance is futile.
  zaterdag 3 september 2022 @ 18:42:40 #240
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205833066


Straks nog chocolade ganache er overheen, maar eerst helemaal afkoelen. De tulband heeft zeker 15 minuten langer door moeten garen dan in het recept stond.
Resistance is futile.
pi_205833070
quote:
7s.gif Op zaterdag 3 september 2022 18:42 schreef Seven. het volgende:
[ afbeelding ]

Straks nog chocolade ganache er overheen, maar eerst helemaal afkoelen. De tulband heeft zeker 15 minuten langer door moeten garen dan in het recept stond.
Hier zou ik geen ganache overheen gooien! Dat is een pokkewerk om schoon te maken _O-
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_205833077
Hahahaha je was net te laat :7

quote:
7s.gif Op zaterdag 3 september 2022 18:42 schreef Seven. het volgende:
[ afbeelding ]

Straks nog chocolade ganache er overheen, maar eerst helemaal afkoelen. De tulband heeft zeker 15 minuten langer door moeten garen dan in het recept stond.
Ziet er goed uit! Verse kersen of uit pot?
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_205833094
quote:
7s.gif Op zaterdag 3 september 2022 18:42 schreef Seven. het volgende:
[ afbeelding ]

Straks nog chocolade ganache er overheen, maar eerst helemaal afkoelen. De tulband heeft zeker 15 minuten langer door moeten garen dan in het recept stond.
Combinatie kersen en chocolade is :9 Zou er ook niet per se ganache overheen doen hoor. Voegt m.i. niet echt zoveel toe.
pi_205833130
quote:
7s.gif Op zaterdag 27 augustus 2022 13:32 schreef Seven. het volgende:
Ik haal straks een keukenmachine met mixer, garde, kneedhaak, food processor en blender. Dus ik ga brood bakken, soep maken, ovengroenten maken en dan nog iets om te bakken, bij voorkeur iets luchtigs zodat ik de garde en mixer kan proberen.

Edit: iets van een mousse of zo.
Welke is het geworden?
  zaterdag 3 september 2022 @ 18:57:38 #245
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205833186
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2022 18:43 schreef tombolafan het volgende:

[..]
Hier zou ik geen ganache overheen gooien! Dat is een pokkewerk om schoon te maken _O-
:P ding past in de gootsteen dus goed heet water en dan lukt het wel.
Resistance is futile.
  zaterdag 3 september 2022 @ 18:57:58 #246
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205833190
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2022 18:50 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]
Welke is het geworden?
Kenwood Prospero ^O^
Resistance is futile.
  zaterdag 3 september 2022 @ 18:58:56 #247
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205833202
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2022 18:44 schreef tombolafan het volgende:
Hahahaha je was net te laat :7
[..]
Ziet er goed uit! Verse kersen of uit pot?
Uit een blikje. Ik zag sowieso al geen verse kersen.
Resistance is futile.
pi_205833216
quote:
14s.gif Op zaterdag 3 september 2022 18:57 schreef Seven. het volgende:

[..]
Kenwood Prospero ^O^
Nice! O+
  zaterdag 3 september 2022 @ 20:12:48 #249
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205834030
En nu goed koud laten worden voor een krokant laagje (ik ben gek op verschillende smaken, texturen en temperaturen tegelijk in m'n mond) :9

Resistance is futile.
  zaterdag 3 september 2022 @ 20:16:13 #250
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_205834059
quote:
7s.gif Op zaterdag 3 september 2022 20:12 schreef Seven. het volgende:
En nu goed koud laten worden voor een krokant laagje (ik ben gek op verschillende smaken, texturen en temperaturen tegelijk in m'n mond) :9

[ afbeelding ]
Die cake ziet er heerlijk uit (zou zo opvreten), maar wat is er met je ganache gebeurd? :o
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 3 september 2022 @ 20:34:09 #251
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_205834229
quote:
7s.gif Op zaterdag 3 september 2022 20:12 schreef Seven. het volgende:
En nu goed koud laten worden voor een krokant laagje (ik ben gek op verschillende smaken, texturen en temperaturen tegelijk in m'n mond) :9

[ afbeelding ]
Krokant? Ganache? :?
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zaterdag 3 september 2022 @ 20:38:53 #252
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205834297
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2022 20:16 schreef Molo het volgende:

[..]
Die cake ziet er heerlijk uit (zou zo opvreten), maar wat is er met je ganache gebeurd? :o
Smaakt heerlijk (dat dan weer wel), denk de slagroom net een minuutje te lang op het vuur of zo? Is 100ml slagroom en 100gr chocola.

Beetje jammer is het wel :{ maar ik denk dat ik er wel mee kan leven :Y)
Resistance is futile.
  zaterdag 3 september 2022 @ 20:40:15 #253
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205834315
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2022 20:34 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]
Krokant? Ganache? :?
Optioneel :P . Ik hou ervan, maar dan zal het wel geen ganache mogen heten.
Resistance is futile.
  zaterdag 3 september 2022 @ 20:43:56 #254
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205834380
Of zou het sowieso niet meer hard worden?
Resistance is futile.
  zaterdag 3 september 2022 @ 20:46:55 #255
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_205834421
quote:
11s.gif Op zaterdag 3 september 2022 20:43 schreef Seven. het volgende:
Of zou het sowieso niet meer hard worden?
Volgens mij is krokant worden inderdaad niet de bedoeling bij ganache. Kan wel stevig worden, maar niet krokant.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_205834445
quote:
11s.gif Op zaterdag 3 september 2022 20:43 schreef Seven. het volgende:
Of zou het sowieso niet meer hard worden?
Krokant lijkt me niet de bedoeling van ganache. De slagroom is volgens mij juist bedoeld om het vloeibaar te houden.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  zaterdag 3 september 2022 @ 20:54:24 #257
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205834511
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2022 20:49 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Krokant lijkt me niet de bedoeling van ganache. De slagroom is volgens mij juist bedoeld om het vloeibaar te houden.
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2022 20:46 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]
Volgens mij is krokant worden inderdaad niet de bedoeling bij ganache. Kan wel stevig worden, maar niet krokant.
Volgende keer dus gewoon alleen chocola :9~

Recept gecheckt: ik had de pan van het vuur moeten halen toen de slagroom nét aan de kook was, ik heb de chocola op het vuur toegevoegd.
Resistance is futile.
  zaterdag 3 september 2022 @ 21:02:15 #258
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_205834603
Geschift denk ik idd
Ziet er wat flobberig uit, maar smaak kan nog steeds meer dan prima zijn, krokant gaat het idd niet worden
Al zou je eenmaal afgekoeld (in koelkast is beste dan) hier nog een laagje hele pure chocolade overheen kunnen gieten. Die wordt dan wel krokant, en eronder dan flobby ganache-soort-van en zware cake :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 3 september 2022 @ 21:03:36 #259
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205834619
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2022 21:02 schreef Molo het volgende:
Geschift denk ik idd
Ziet er wat flobberig uit, maar smaak kan nog steeds meer dan prima zijn, krokant gaat het idd niet worden
Al zou je eenmaal afgekoeld (in koelkast is beste dan) hier nog een laagje hele pure chocolade overheen kunnen gieten. Die wordt dan wel krokant, en eronder dan flobby ganache-soort-van en zware cake :9
Whoa, nóg machtiger :9~
Resistance is futile.
  zaterdag 3 september 2022 @ 21:24:08 #260
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_205834986
quote:
10s.gif Op zaterdag 3 september 2022 21:03 schreef Seven. het volgende:

[..]
Whoa, nóg machtiger :9~
Tuurlijk, áls je het doet.... volledig acen die handel *O*
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 3 september 2022 @ 22:34:15 #261
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_205835984
quote:
9s.gif Op zaterdag 3 september 2022 20:38 schreef Seven. het volgende:

[..]
Smaakt heerlijk (dat dan weer wel), denk de slagroom net een minuutje te lang op het vuur of zo? Is 100ml slagroom en 100gr chocola.

Beetje jammer is het wel :{ maar ik denk dat ik er wel mee kan leven :Y)
Ganache gewoon in de magnetron maken. Slagroom en chocolade in een kom op een medium stand een paar minuten.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_205835990
quote:
10s.gif Op zaterdag 3 september 2022 18:57 schreef Seven. het volgende:

[..]
:P ding past in de gootsteen dus goed heet water en dan lukt het wel.
Ik doelde op de foto die je eerst plaatste :+
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  zondag 4 september 2022 @ 07:59:22 #263
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205837983
Buiten de mislukte ganache: die tulband is echt superlekker geworden :Y) . De ganache voegt ook echt wat toe qua smaak.
Resistance is futile.
pi_205839774
Ik had wat bananen over die echt op moesten, dus een banoffie pie gemaakt.
Voor het eerst met dulche de leche 'gewerkt' en ook voor het eerst merengue gemaakt.
Het ging niet helemaal van een leien dakje 8)7 _O-
Een fotoreportage ( zegt wel genoeg denk ik) O~)

Recept is van Mil O+ (nee niet voor @golfer 's vaderdag :P ) maar gewoon leuk recept. Al snapte ik de azijn niet helemaal?? Misschien is de merengue daarom ineens vloeibaar geworden? :wtf:

:lijstje: https://miljuschka.nl/banoffee-pie-voor-vaderdag/

Gisteravond het blikje al 3 uur in tegen de kook aan water gedaan.



Goed gelukt!



Bastognekoekjes bodem half uur in de koeling gehad.



Dulche de leche iets verwarmd om over de bodem te kunnen strijken, bananen in stukjes.





Tijdens het kloppen van de merengue liet ik maar héééél even het kannetje los o|O :')



Klaar. Staat nu in de koelkast. Met het spuiten van de merengue werd ie ineens vloeibaarder -O-
Snel brander er op en snel in de koeling!!
Daar staat ie nu.
Laterzzz zal ik een foto posten van een stuk taart op een bordje :)


pi_205840579
:D ziet er prima uit, toch👍🏼
Dat drupje azijn heeft te maken met het opstijven van de meringue, dacht ik.
Zelf durf ik nog steeds geen blikje in kokend water te laten staan, urenlang B-)
Edit:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_205840660
Veel appels in de schaal en een rol bladerdeeg net over datum werd een appel plaattaart vanmorgen. Kaneelsuiker vermengd met gemalen amandelen vermengd met de appelschijfjes in een grote kom en uitgelegd over de deegplaat.
Easy peasy.
  zondag 4 september 2022 @ 14:13:24 #267
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205840964
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 12:49 schreef Blues het volgende:
Ik had wat bananen over die echt op moesten, dus een banoffie pie gemaakt.
Voor het eerst met dulche de leche 'gewerkt' en ook voor het eerst merengue gemaakt.
Het ging niet helemaal van een leien dakje 8)7 _O-
Een fotoreportage ( zegt wel genoeg denk ik) O~)

Recept is van Mil O+ (nee niet voor @:golfer 's vaderdag :P ) maar gewoon leuk recept. Al snapte ik de azijn niet helemaal?? Misschien is de merengue daarom ineens vloeibaar geworden? :wtf:

:lijstje: https://miljuschka.nl/banoffee-pie-voor-vaderdag/

Gisteravond het blikje al 3 uur in tegen de kook aan water gedaan.

[ afbeelding ]

Goed gelukt!

[ afbeelding ]

Bastognekoekjes bodem half uur in de koeling gehad.

[ afbeelding ]

Dulche de leche iets verwarmd om over de bodem te kunnen strijken, bananen in stukjes.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Tijdens het kloppen van de merengue liet ik maar héééél even het kannetje los o|O :')

[ afbeelding ]

Klaar. Staat nu in de koelkast. Met het spuiten van de merengue werd ie ineens vloeibaarder -O-
Snel brander er op en snel in de koeling!!
Daar staat ie nu.
Laterzzz zal ik een foto posten van een stuk taart op een bordje :)


[ afbeelding ]
Ziet er goed uit! En de herkenning met dat soort ongelukjes :+ .
Resistance is futile.
pi_205841108
Zie nu op de computer (dus groot) wat er gebeurde. Zat er toen ook al suiker in? #beentheredonethat
We have far more in common than that which devides us..
pi_205841273
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 14:24 schreef Kaatje1 het volgende:
Zie nu op de computer (dus groot) wat er gebeurde. Zat er toen ook al suiker in? #beentheredonethat
Yep.
Plakkerigheid galore :+ *O*
pi_205841306
quote:
1s.gif Op zondag 4 september 2022 13:46 schreef AnneX het volgende:
:D ziet er prima uit, toch👍🏼
Dat drupje azijn heeft te maken met het opstijven van de meringue, dacht ik.
Zelf durf ik nog steeds geen blikje in kokend water te laten staan, urenlang B-)
Edit:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ah ok tx.
Nou ja, ik had de suiker er kennelijk in gedeeltes bij moeten doen, de maďzena eerst met de azijn moeten mengen.
Allebei niet gedaan :') :P
pi_205841345
quote:
1s.gif Op zondag 4 september 2022 14:35 schreef Blues het volgende:

[..]
Yep.
Plakkerigheid galore :+ *O*
Maar niet tot aan het plafond en een muur van 3 meter _O-
We have far more in common than that which devides us..
pi_205841636
We konden niet wachten tot vanaaf dus 1000 kcal nu gewoon eten.
Lékker *O* :D :9~
  zondag 4 september 2022 @ 15:09:45 #273
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205841990
quote:
1s.gif Op zondag 4 september 2022 14:51 schreef Blues het volgende:
We konden niet wachten tot vanaaf dus 1000 kcal nu gewoon eten.
Lékker *O* :D :9~ [ afbeelding ]
En heel zoet. :+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_205842109
En hier staat alles klaar voor https://kookmutsjes.com/recept/appelcake-met-gele-room/



Dus aan de slag! Geen rozijnen erbij want die heb ik niet in huis. Geraspte kokos heb ik wel maar vind ik niet iets toevoegen eigenlijk dus laat ik ook weg.
pi_205843676
Staan nu in de oven. Gaan er zo 2 met mijn zwager mee en 1 met mijn vader want die zijn nu bezig mijn eettafel te halen.

Heb nog genoeg beslag, room en appel over en dat stort ik zo in een cakeblik voor mezelf vanavond bij de thee :9

Walnoten trouwens weggelaten want niet iedereen vindt die lekker.

En het leukste: het ging supermakkelijk om het beslag te maken in de foodprocessor. Dat had ik nl nog niet getest.



[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 04-09-2022 16:22:02 ]
pi_205845284
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2022 15:18 schreef mascara-klodder het volgende:
En hier staat alles klaar voor https://kookmutsjes.com/recept/appelcake-met-gele-room/

[ link | afbeelding ]

Dus aan de slag! Geen rozijnen erbij want die heb ik niet in huis. Geraspte kokos heb ik wel maar vind ik niet iets toevoegen eigenlijk dus laat ik ook weg.
Lekker! Ik maak ooo vaak de taarten uit hun Kookboek. :)
Protčge moi de mes désirs.
pi_205845980
quote:
1s.gif Op zondag 4 september 2022 17:30 schreef arvensis het volgende:

[..]
Lekker! Ik maak ooo vaak de taarten uit hun Kookboek. :)
Foto is bleekjes in het echt heeft de cake meer kleur. Ruikt ook echt heerlijk! Snel maar even gaan avondeten nu dan kan ik straks aan de thee en cake :9

  Moderator zondag 4 september 2022 @ 18:32:03 #278
5428 crew  miss_sly
pi_205846036
quote:
1s.gif Op zondag 4 september 2022 14:51 schreef Blues het volgende:
We konden niet wachten tot vanaaf dus 1000 kcal nu gewoon eten.
Lékker *O* :D :9~ [ afbeelding ]
Ziet er zalig uit!
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  zondag 4 september 2022 @ 19:51:17 #279
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205846823
Damn, dat ziet er allemaal weer fantastisch uit!
Resistance is futile.
  zondag 4 september 2022 @ 20:15:27 #280
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_205847018
Ik had die chocoladetulband ook gebakken, maar dan met zwarte bessenjam en restje gedroogde kersen erin.

Kwam er netjes tot de helft uit :+
Rest eruit gepeurd, bij elkaar gemetseld en vastgezet met ganache

Zag er níet uit O+

Was wel qua smaak geslaagd volgens bezoek, zelf nog niet geproefd
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 4 september 2022 @ 21:14:02 #281
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205847656
quote:
10s.gif Op zondag 4 september 2022 20:15 schreef Molo het volgende:
Ik had die chocoladetulband ook gebakken, maar dan met zwarte bessenjam en restje gedroogde kersen erin.

Kwam er netjes tot de helft uit :+
Rest eruit gepeurd, bij elkaar gemetseld en vastgezet met ganache

Zag er níet uit O+

Was wel qua smaak geslaagd volgens bezoek, zelf nog niet geproefd
Je ganache niet laten schiften, hoop ik? :7
Resistance is futile.
  zondag 4 september 2022 @ 21:17:00 #282
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_205847702
quote:
7s.gif Op zondag 4 september 2022 21:14 schreef Seven. het volgende:

[..]
Je ganache niet laten schiften, hoop ik? :7
Phehehe, die was goed gelukt ja. Heb een tijd geleden veel batches moeten maken en kan dat inmiddels blind :D

Bakken daarentegen blijft niet mijn sterkste kwaliteit :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_205876002
Ik ga een verjaardagstaart bakken voor m’n broertje, maar heb nu al spijt. :')

De eerste biscuit is aan het afkoelen, de tweede zit in de oven. Straks de botercreme maken.
Ik kan hem pas vanavond afmaken omdat straks @Viv langskomt. O+

Nog even kijken wat ik met de vulling doe. Hij houdt niet van veel aardbei en veel chocola in een taart. Daar gaan m’n twee opties. :D
Protčge moi de mes désirs.
pi_205876255
quote:
1s.gif Op woensdag 7 september 2022 10:45 schreef arvensis het volgende:
Ik ga een verjaardagstaart bakken voor m’n broertje, maar heb nu al spijt. :')
Waarom?

Ik heb al tijden niet gebakken. Voel me toch wat tegengehouden door de kosten van boodschappen en energie. Maar binnenkort ben ik jarig en dat is natuurlijk wel een goed excuus.
pi_205876519
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2022 11:09 schreef Hupje het volgende:

[..]
Waarom?

Ik heb al tijden niet gebakken. Voel me toch wat tegengehouden door de kosten van boodschappen en energie. Maar binnenkort ben ik jarig en dat is natuurlijk wel een goed excuus.
Omdat ik tijd te kort kom. :+
Moet ook nog naar het ziekenhuis vandaag.

Ik vind bakken heel leuk, maar wil het op m’n gemak doen.
Protčge moi de mes désirs.
pi_205893823



Tadaa :) Niet geheel tevreden maar ook zeker niet ontevreden. :)
Protčge moi de mes désirs.
pi_205896915
quote:
1s.gif Op donderdag 8 september 2022 17:16 schreef arvensis het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Tadaa :) Niet geheel tevreden maar ook zeker niet ontevreden. :)
Komop…het ziet er prachtig uit! En het zal best smaken :Y) .
Of ben jij eigenlijk ook een semi prof met allerlei workshops…
  donderdag 8 september 2022 @ 20:08:37 #288
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205896929
quote:
1s.gif Op donderdag 8 september 2022 17:16 schreef arvensis het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Tadaa :) Niet geheel tevreden maar ook zeker niet ontevreden. :)
_O_ queen
Resistance is futile.
pi_205897374
quote:
1s.gif Op donderdag 8 september 2022 20:08 schreef AnneX het volgende:

[..]
Komop…het ziet er prachtig uit! En het zal best smaken :Y) .
Of ben jij eigenlijk ook een semi prof met allerlei workshops…
Haha, zeker niet. Ik heb hem last minute helemaal aangepast omdat ik er niet tevreden mee was. Het afsmeren en de fondant kon beter worden afgewerkt. M’n botercreme was gesmolten dus de toefjes lukten niet etc etc.
En de taart was iets te droog helaas. Volgende keer toch maar besprenkelen.
Protčge moi de mes désirs.
  zondag 11 september 2022 @ 13:18:36 #290
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205932750
Vandaag weer cakerol gemaakt. Beduidend minder succesvol.

Allereerst heb ik onbedoeld boter gemaakt van de eerste lading slagroom :') . M'n keukenmachine was iets te enthousiast :+ . Dus daar dan maar knoflookpuree en zout bij gedaan voor bij een stokbroodje. En gelijk uitgerekend dat het goedkoper is om zelf boter te kopen. Van 250ml voor 1,59 euro maak je 70 gram boter.

M'n cake was te sponzig geworden en dan wil het niet meer lekker dichtrollen. Vermoedelijk zit er zelfrijzend bakmeel bij in m'n bloem (van de week alles in voorraadpotten gedaan :') ).

De slagroom en aardbeidensaus was te dun dus dat is er grotendeels uitgerold.

Maar OK, het staat wel in de koelkast, wie weet stijft het nog fatsoenlijk op.
Resistance is futile.
pi_205932808
Vergeten foto's te maken maar had gisteren trek in iets bij de thee en geen koekjes in huis.

Toen heb ik havermoutkoekjes gemaakt met honing en walnoten :9
  Spellchecker zondag 11 september 2022 @ 13:25:20 #292
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_205932810
quote:
7s.gif Op zondag 11 september 2022 13:18 schreef Seven. het volgende:
Vandaag weer cakerol gemaakt. Beduidend minder succesvol.

Allereerst heb ik onbedoeld boter gemaakt van de eerste lading slagroom :') . M'n keukenmachine was iets te enthousiast :+ . Dus daar dan maar knoflookpuree en zout bij gedaan voor bij een stokbroodje. En gelijk uitgerekend dat het goedkoper is om zelf boter te kopen. Van 250ml voor 1,59 euro maak je 70 gram boter.

M'n cake was te sponzig geworden en dan wil het niet meer lekker dichtrollen. Vermoedelijk zit er zelfrijzend bakmeel bij in m'n bloem (van de week alles in voorraadpotten gedaan :') ).

De slagroom en aardbeidensaus was te dun dus dat is er grotendeels uitgerold.

Maar OK, het staat wel in de koelkast, wie weet stijft het nog fatsoenlijk op.
Lekker zo'n plak op een bordje, yoghurt eroverheen :Y)
  zondag 11 september 2022 @ 13:30:53 #293
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205932865
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2022 13:25 schreef mascara-klodder het volgende:
Vergeten foto's te maken maar had gisteren trek in iets bij de thee en geen koekjes in huis.

Toen heb ik havermoutkoekjes gemaakt met honing en walnoten :9
Heb je het recept? Ik heb havermout, maar geen flauw benul wat daarmee te doen.
Resistance is futile.
pi_205933537
quote:
7s.gif Op zondag 11 september 2022 13:30 schreef Seven. het volgende:

[..]
Heb je het recept? Ik heb havermout, maar geen flauw benul wat daarmee te doen.
Deze, alleen zonder appel want had geen zin om een appel te schillen en in stukjes te snijden :') En dus walnoten fijngehakt er doorheen. Wel het dubbele aan honing gebruikt ongeveer.

Havermout kun je ook goed gebruiken voor appeltaartdeeg.
https://www.laurasbakery.nl/appel-havermoutkoekjes/

Ben benieuwd of je cakerol nog een beetje goed uit de koelkast komt zo. Smaken zal die vast wel :9
pi_205938291
Vergeten foto’s te maken, maar voor mijn jarige dochter bakte ik dit weekend een kwarktaart van Ottolenghi en een appel-kruimeltaart, deeg uit de bakbijbel, vulling van mezelf. Beide heerlijk, maar de appeltaart viel helaas helemaal uit elkaar bij het aansnijden.
pi_205938458
Ik ben niet zo bedreven in mooi. Maar wel in lekker. Miemelen-meringuetaart

Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 11 september 2022 @ 20:12:46 #297
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205940023
Deze was toch nog aardig gelukt!

Resistance is futile.
pi_205940916
Lekker, met of zonder foto's en met of zonder perfect uiterlijk.

Ik heb vandaag ook weer eens gebakken:
Ik maakte appel kruimel cake


en speculaascake met roomkaas glazuur.
  zondag 11 september 2022 @ 21:28:50 #299
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205941513
Zien er allebei uit om op te vreten :9~
Resistance is futile.
pi_205999993
Ik had al een tijdje het tabje met dit recept openstaan en vandaag maakte ik hem eindelijk!

Eerst nog eten, dan als toetje proeven *O*

And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  vrijdag 16 september 2022 @ 19:04:29 #301
277627 Seven.
We are Borg.
pi_206000051
quote:
7s.gif Op vrijdag 16 september 2022 18:59 schreef miss_sly het volgende:
Ik had al een tijdje het tabje met dit recept openstaan en vandaag maakte ik hem eindelijk!

Eerst nog eten, dan als toetje proeven *O*

[ afbeelding ]
:9~

Salted caramel cake!
Resistance is futile.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')