Hebben ze bij ons ook nog verschillende smaken. Banaan en mango en …quote:Op woensdag 17 augustus 2022 22:09 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik al na 1x![]()
Niks mis met de spekkoek van de toko
Precies dit. Ik stond al in de keuken wegens een barbecue. Dus vlees snijden en bakken van spekkoek fietste er zo tussendoor.quote:Op donderdag 18 augustus 2022 00:25 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ik heb met kerst spekkoek gemaakt, vind zonder pandan zelfs lekkerder dan met. Vind de hoeveelheid werk eigenlijk wel meevallen, alleen op tijd uit de oven halen voor de volgende laag. Maar met kerst stonden we natuurlijk toch de hele dag in de keuken dus dan is af en toe de oven open doen niet echt extra werk.
Moet het persé taart zijn? Kan je niet een soort ‘sweet table’ maken met allemaal verschillende dingen?quote:Op donderdag 18 augustus 2022 00:23 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ben vooral op zoek naar andere taart ideeen, biscuits vullen en versieren heeft mijn familie na 12 jaar wel gezien en geproefd 😉
Courgettequote:Op zondag 21 augustus 2022 08:52 schreef AnneX het volgende:
En zou je nog eens spekkoek maken @:Seven ? Of is het ‘gewoon’ om ook eens gedaan te hebben? Het ziet er goed uit alvast.
De buurvrouw moest en oogst courgettes bij de vleet en deelt dus uit.
@:Yinny had een beproefd recept aanbevolen: https://smittenkitchen.com/2019/08/ultimate-zucchini-bread/
I.p.v. een vork kon ik mooi de danish deeg klutser gebruiken. ( ben even de de naam kwijt 😢)
Niks uitknijpen van vochtige courgette, en alle > 425 gram gebruikt.
Alle bloem, zout, nootmuskaat, kaneel etc. in 1 x bij elkaar. Met zonnebloemolie.
3 medium eier.
Vreemd dat én baksoda én bakpoeder wordt gebruikt.
Oh ja, suiker op de toplaag heb ik rietsuikerklontjes gemalen.
Resultaat: een moist cake met heel fijne korrel en ietwat speculaaskruid smaak. Courgette smaakt ook nauwelijks ergens naar. Toch? En nog best machtig ook, na 2 dikke plakken.
Sch.zus is erg van biologische groenten, die zal ik vanmiddag dan niet vertellen over de hoeveelheid suiker.
*aanbevolen
Foto, volgt misschien
Wat is het precies?quote:Op zondag 21 augustus 2022 08:56 schreef Molo het volgende:
Deense deegklopper, favoriete keukengereedschap hier
quote:
Ja! Perfect!quote:Op zondag 21 augustus 2022 09:09 schreef Seven. het volgende:
In mijn keuken ontbreekt nog een spatel voor bloem door het beslag lepelen. Is een Deense garde daar dan ook geschikt voor?
Ik heb mezelf beloofd dat ik volgende week wat mooie bakspullen aan mag schaffen.
Nou…soms/vaak hoef je een beslag of deeg alleen maar om te scheppen zoals het courgette recept hierboven.quote:Op zondag 21 augustus 2022 10:01 schreef Seven. het volgende:
Deense garde gaat op mijn verlanglijstje.
Ik overweeg ook serieus een keukenmachine. Maar die zou dan de Deense garde vervangen.
Hahaha, keukenmachine en Deense garde dusquote:Op zondag 21 augustus 2022 11:12 schreef AnneX het volgende:
[..]
Nou…soms/vaak hoef je een beslag of deeg alleen maar om te scheppen zoals het courgette recept hierboven.
Daarvoor ga ik geen machine vuilmaken, die ik niet eens heb .
Goed zo. Altijd wel even wennen aan een andere oven.quote:Op zondag 21 augustus 2022 15:18 schreef mascara-klodder het volgende:
Mij eerste baksel was prima gelukt
[ link | afbeelding ]
Valt wel mee, mijn ouders hebben een ouder model hiervan alleen 10 liter kleiner. De bedieningsknoppen zijn eigenlijk exact hetzelfde gebleven.quote:Op zondag 21 augustus 2022 15:55 schreef AnneX het volgende:
[..]
Goed zo. Altijd wel even wennen aan een andere oven.
Ga je uitdelen? aan de buren…of plakken invriezen?
Whoa, avontuurlijk koken met AnneXquote:Op zaterdag 27 augustus 2022 16:03 schreef AnneX het volgende:
Op basis van dit filmpje maakte ik Sporcamusse
“ So now I guess you are wondering what region Sporcamuss comes from and what it actually means. Well it is a dessert from the South of Italy, in Puglia.
Sporcamuss means dirty your mouth. ”
Mijn resultaat staat in de koelkast nu.
De geklopte slagroom heb ik opgeleukt met 150 gram lemon curd. Goed idee.
[ link | afbeelding ]
Overigens gebruikte ik daarna de nog niet afgekoelde oven (zoals vaker) om melk te warmen in de magnetron. Goh, wat ruikt het: vel bakpapier dat altijd wordt gebruikt om rooster schoon te houden was in de fik gevlogen.
Koelbloedig het rek eruit en papier met zuurstof brandde toen echt in de gootsteen.
Pfff. Goede afloop verder.
Alles past op 1 plank, maar als iemand interesse heeft in de vleesmolen, citruspers en de sapcentriguge van de Kenwood Prospero, dan hoor ik het graag.quote:Op zaterdag 27 augustus 2022 16:04 schreef AnneX het volgende:
En @:Seven. wat is het geworden? Ben benieuwd.
Heb je nog een keukenkastje over?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Die keukenmachine was wel een goeie aankoop.Resistance is futile.
Waren ze ook lekker? Ziet er wel smullen uitquote:Op zaterdag 27 augustus 2022 16:03 schreef AnneX het volgende:
Op basis van dit filmpje maakte ik Sporcamusse
“ So now I guess you are wondering what region Sporcamuss comes from and what it actually means. Well it is a dessert from the South of Italy, in Puglia.
Sporcamuss means dirty your mouth. ”
Mijn resultaat staat in de koelkast nu.
De geklopte slagroom heb ik opgeleukt met 150 gram lemon curd. Goed idee.
[ link | afbeelding ]
Overigens gebruikte ik daarna de nog niet afgekoelde oven (zoals vaker) om melk te warmen in de magnetron. Goh, wat ruikt het: vel bakpapier dat altijd wordt gebruikt om rooster schoon te houden was in de fik gevlogen.
Koelbloedig het rek eruit en papier met zuurstof brandde toen echt in de gootsteen.
Pfff. Goede afloop verder.
Ik ben dol op lemoncurd, dus dat komt wel goedquote:Op zondag 28 augustus 2022 23:59 schreef AnneX het volgende:
Lekker bezig @:Seven. Hendig die . erachter.
@:Isabeau die éenhappertjes zijn heerlijk (simpel) en vooral de vulling is geslaagd! (als je van lemoncurd houdt) gelukkig kan ik de rest van de potnu op het brood smeren of op knäckebröd of op roggebrood.
En dan nog een lepeltje zo in mijn mond. Mmm.
In al die 16 jaren van een combi oven is het nog nooit gebeurd, dat bakpapier in de fik vloog.
Wčl dat het schroeide op de hoek in de buurt van de hete lucht inlaat.
In de vorige oven altijd een silicone bakmat afgedekt met vel bakpapier gebruikt om de bodem schoon te houden.
In deze oven mag niks op de emaille bodemplaat. Dus een rek op de laagste stand met een plaat waarop bakpapier en gebeurde dit.
N.B. bij gebruik van de magnetron om 2 mokken met een beetje melk te warmen voor de koffie. 1 minuutje. 😳
Je bent snel. Zie Edit.quote:Op maandag 29 augustus 2022 00:05 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik ben dol op lemoncurd, dus dat komt wel goed
Schroeien van bakpapier ken ik wel
Het zijn uiteindelijke de volgende gebakjes geworden:quote:Op donderdag 18 augustus 2022 00:23 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ben vooral op zoek naar andere taart ideeen, biscuits vullen en versieren heeft mijn familie na 12 jaar wel gezien en geproefd 😉
Klinkt goed! Ben je lang bezig geweest?quote:Op maandag 29 augustus 2022 23:44 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Het zijn uiteindelijke de volgende gebakjes geworden:
- Appelfleurtjes
- Frambozenbombes met biscuitbodem
- Aardbeienslofjes
- Tartelettes met citroencreme en meringue
- Chocolade karamel tartelettes
De bovenste 3 gebakjes zijn op basis van patisserie cursussen die ik bij Robert van Beckhoven heb gedaan, de onderste 2 van Rutger van den Broek.
Heb geen foto's kunnen maken want ze gingen letterlijk als zoete broodjes
Zaterdag hele dag en zondag ochtend, maar dat is incl de hartige hapjes. Wel een beetje normaal als ik een feestje geef.quote:Op dinsdag 30 augustus 2022 07:57 schreef Yinny het volgende:
[..]
Klinkt goed! Ben je lang bezig geweest?
Hier zou ik geen ganache overheen gooien! Dat is een pokkewerk om schoon te makenquote:Op zaterdag 3 september 2022 18:42 schreef Seven. het volgende:
[ afbeelding ]
Straks nog chocolade ganache er overheen, maar eerst helemaal afkoelen. De tulband heeft zeker 15 minuten langer door moeten garen dan in het recept stond.
Ziet er goed uit! Verse kersen of uit pot?quote:Op zaterdag 3 september 2022 18:42 schreef Seven. het volgende:
[ afbeelding ]
Straks nog chocolade ganache er overheen, maar eerst helemaal afkoelen. De tulband heeft zeker 15 minuten langer door moeten garen dan in het recept stond.
Combinatie kersen en chocolade isquote:Op zaterdag 3 september 2022 18:42 schreef Seven. het volgende:
[ afbeelding ]
Straks nog chocolade ganache er overheen, maar eerst helemaal afkoelen. De tulband heeft zeker 15 minuten langer door moeten garen dan in het recept stond.
Welke is het geworden?quote:Op zaterdag 27 augustus 2022 13:32 schreef Seven. het volgende:
Ik haal straks een keukenmachine met mixer, garde, kneedhaak, food processor en blender. Dus ik ga brood bakken, soep maken, ovengroenten maken en dan nog iets om te bakken, bij voorkeur iets luchtigs zodat ik de garde en mixer kan proberen.
Edit: iets van een mousse of zo.
quote:Op zaterdag 3 september 2022 18:43 schreef tombolafan het volgende:
[..]
Hier zou ik geen ganache overheen gooien! Dat is een pokkewerk om schoon te maken
Uit een blikje. Ik zag sowieso al geen verse kersen.quote:Op zaterdag 3 september 2022 18:44 schreef tombolafan het volgende:
Hahahaha je was net te laat
[..]
Ziet er goed uit! Verse kersen of uit pot?
Die cake ziet er heerlijk uit (zou zo opvreten), maar wat is er met je ganache gebeurd?quote:Op zaterdag 3 september 2022 20:12 schreef Seven. het volgende:
En nu goed koud laten worden voor een krokant laagje (ik ben gek op verschillende smaken, texturen en temperaturen tegelijk in m'n mond)![]()
[ afbeelding ]
Krokant? Ganache?quote:Op zaterdag 3 september 2022 20:12 schreef Seven. het volgende:
En nu goed koud laten worden voor een krokant laagje (ik ben gek op verschillende smaken, texturen en temperaturen tegelijk in m'n mond)![]()
[ afbeelding ]
Smaakt heerlijk (dat dan weer wel), denk de slagroom net een minuutje te lang op het vuur of zo? Is 100ml slagroom en 100gr chocola.quote:Op zaterdag 3 september 2022 20:16 schreef Molo het volgende:
[..]
Die cake ziet er heerlijk uit (zou zo opvreten), maar wat is er met je ganache gebeurd?
Optioneelquote:
Volgens mij is krokant worden inderdaad niet de bedoeling bij ganache. Kan wel stevig worden, maar niet krokant.quote:Op zaterdag 3 september 2022 20:43 schreef Seven. het volgende:
Of zou het sowieso niet meer hard worden?
Krokant lijkt me niet de bedoeling van ganache. De slagroom is volgens mij juist bedoeld om het vloeibaar te houden.quote:Op zaterdag 3 september 2022 20:43 schreef Seven. het volgende:
Of zou het sowieso niet meer hard worden?
quote:Op zaterdag 3 september 2022 20:49 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Krokant lijkt me niet de bedoeling van ganache. De slagroom is volgens mij juist bedoeld om het vloeibaar te houden.
Volgende keer dus gewoon alleen chocolaquote:Op zaterdag 3 september 2022 20:46 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Volgens mij is krokant worden inderdaad niet de bedoeling bij ganache. Kan wel stevig worden, maar niet krokant.
Whoa, nóg machtigerquote:Op zaterdag 3 september 2022 21:02 schreef Molo het volgende:
Geschift denk ik idd
Ziet er wat flobberig uit, maar smaak kan nog steeds meer dan prima zijn, krokant gaat het idd niet worden
Al zou je eenmaal afgekoeld (in koelkast is beste dan) hier nog een laagje hele pure chocolade overheen kunnen gieten. Die wordt dan wel krokant, en eronder dan flobby ganache-soort-van en zware cake
Tuurlijk, áls je het doet.... volledig acen die handelquote:
Ganache gewoon in de magnetron maken. Slagroom en chocolade in een kom op een medium stand een paar minuten.quote:Op zaterdag 3 september 2022 20:38 schreef Seven. het volgende:
[..]
Smaakt heerlijk (dat dan weer wel), denk de slagroom net een minuutje te lang op het vuur of zo? Is 100ml slagroom en 100gr chocola.
Beetje jammer is het welmaar ik denk dat ik er wel mee kan leven
Ik doelde op de foto die je eerst plaatstequote:Op zaterdag 3 september 2022 18:57 schreef Seven. het volgende:
[..]ding past in de gootsteen dus goed heet water en dan lukt het wel.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ziet er goed uit! En de herkenning met dat soort ongelukjesquote:Op zondag 4 september 2022 12:49 schreef Blues het volgende:
Ik had wat bananen over die echt op moesten, dus een banoffie pie gemaakt.
Voor het eerst met dulche de leche 'gewerkt' en ook voor het eerst merengue gemaakt.
Het ging niet helemaal van een leien dakje![]()
![]()
Een fotoreportage ( zegt wel genoeg denk ik)![]()
Recept is van Mil(nee niet voor @:golfer 's vaderdag
) maar gewoon leuk recept. Al snapte ik de azijn niet helemaal?? Misschien is de merengue daarom ineens vloeibaar geworden?
![]()
https://miljuschka.nl/banoffee-pie-voor-vaderdag/
Gisteravond het blikje al 3 uur in tegen de kook aan water gedaan.
[ afbeelding ]
Goed gelukt!
[ afbeelding ]
Bastognekoekjes bodem half uur in de koeling gehad.
[ afbeelding ]
Dulche de leche iets verwarmd om over de bodem te kunnen strijken, bananen in stukjes.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Tijdens het kloppen van de merengue liet ik maar héééél even het kannetje los![]()
![]()
[ afbeelding ]
Klaar. Staat nu in de koelkast. Met het spuiten van de merengue werd ie ineens vloeibaarder![]()
Snel brander er op en snel in de koeling!!
Daar staat ie nu.
Laterzzz zal ik een foto posten van een stuk taart op een bordje
[ afbeelding ]
Yep.quote:Op zondag 4 september 2022 14:24 schreef Kaatje1 het volgende:
Zie nu op de computer (dus groot) wat er gebeurde. Zat er toen ook al suiker in? #beentheredonethat
quote:Op zondag 4 september 2022 13:46 schreef AnneX het volgende:
ziet er prima uit, toch👍🏼
Dat drupje azijn heeft te maken met het opstijven van de meringue, dacht ik.
Zelf durf ik nog steeds geen blikje in kokend water te laten staan, urenlang
Edit:Ah ok tx.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nou ja, ik had de suiker er kennelijk in gedeeltes bij moeten doen, de maďzena eerst met de azijn moeten mengen.
Allebei niet gedaan![]()
![]()
Maar niet tot aan het plafond en een muur van 3 meterquote:
En heel zoet.quote:Op zondag 4 september 2022 14:51 schreef Blues het volgende:
We konden niet wachten tot vanaaf dus 1000 kcal nu gewoon eten.
Lékker![]()
![]()
[ afbeelding ]
Lekker! Ik maak ooo vaak de taarten uit hun Kookboek.quote:Op zondag 4 september 2022 15:18 schreef mascara-klodder het volgende:
En hier staat alles klaar voor https://kookmutsjes.com/recept/appelcake-met-gele-room/
[ link | afbeelding ]
Dus aan de slag! Geen rozijnen erbij want die heb ik niet in huis. Geraspte kokos heb ik wel maar vind ik niet iets toevoegen eigenlijk dus laat ik ook weg.
Foto is bleekjes in het echt heeft de cake meer kleur. Ruikt ook echt heerlijk! Snel maar even gaan avondeten nu dan kan ik straks aan de thee en cakequote:Op zondag 4 september 2022 17:30 schreef arvensis het volgende:
[..]
Lekker! Ik maak ooo vaak de taarten uit hun Kookboek.
Ziet er zalig uit!quote:Op zondag 4 september 2022 14:51 schreef Blues het volgende:
We konden niet wachten tot vanaaf dus 1000 kcal nu gewoon eten.
Lékker![]()
![]()
[ afbeelding ]
Je ganache niet laten schiften, hoop ik?quote:Op zondag 4 september 2022 20:15 schreef Molo het volgende:
Ik had die chocoladetulband ook gebakken, maar dan met zwarte bessenjam en restje gedroogde kersen erin.
Kwam er netjes tot de helft uit
Rest eruit gepeurd, bij elkaar gemetseld en vastgezet met ganache
Zag er níet uit
Was wel qua smaak geslaagd volgens bezoek, zelf nog niet geproefd
Phehehe, die was goed gelukt ja. Heb een tijd geleden veel batches moeten maken en kan dat inmiddels blindquote:Op zondag 4 september 2022 21:14 schreef Seven. het volgende:
[..]
Je ganache niet laten schiften, hoop ik?
Waarom?quote:Op woensdag 7 september 2022 10:45 schreef arvensis het volgende:
Ik ga een verjaardagstaart bakken voor m’n broertje, maar heb nu al spijt.
Omdat ik tijd te kort kom.quote:Op woensdag 7 september 2022 11:09 schreef Hupje het volgende:
[..]
Waarom?
Ik heb al tijden niet gebakken. Voel me toch wat tegengehouden door de kosten van boodschappen en energie. Maar binnenkort ben ik jarig en dat is natuurlijk wel een goed excuus.
Komop…het ziet er prachtig uit! En het zal best smakenquote:Op donderdag 8 september 2022 17:16 schreef arvensis het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
TadaaNiet geheel tevreden maar ook zeker niet ontevreden.
quote:Op donderdag 8 september 2022 17:16 schreef arvensis het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
TadaaNiet geheel tevreden maar ook zeker niet ontevreden.
Haha, zeker niet. Ik heb hem last minute helemaal aangepast omdat ik er niet tevreden mee was. Het afsmeren en de fondant kon beter worden afgewerkt. M’n botercreme was gesmolten dus de toefjes lukten niet etc etc.quote:Op donderdag 8 september 2022 20:08 schreef AnneX het volgende:
[..]
Komop…het ziet er prachtig uit! En het zal best smaken.
Of ben jij eigenlijk ook een semi prof met allerlei workshops…
Lekker zo'n plak op een bordje, yoghurt eroverheenquote:Op zondag 11 september 2022 13:18 schreef Seven. het volgende:
Vandaag weer cakerol gemaakt. Beduidend minder succesvol.
Allereerst heb ik onbedoeld boter gemaakt van de eerste lading slagroom. M'n keukenmachine was iets te enthousiast
. Dus daar dan maar knoflookpuree en zout bij gedaan voor bij een stokbroodje. En gelijk uitgerekend dat het goedkoper is om zelf boter te kopen. Van 250ml voor 1,59 euro maak je 70 gram boter.
M'n cake was te sponzig geworden en dan wil het niet meer lekker dichtrollen. Vermoedelijk zit er zelfrijzend bakmeel bij in m'n bloem (van de week alles in voorraadpotten gedaan).
De slagroom en aardbeidensaus was te dun dus dat is er grotendeels uitgerold.
Maar OK, het staat wel in de koelkast, wie weet stijft het nog fatsoenlijk op.
Heb je het recept? Ik heb havermout, maar geen flauw benul wat daarmee te doen.quote:Op zondag 11 september 2022 13:25 schreef mascara-klodder het volgende:
Vergeten foto's te maken maar had gisteren trek in iets bij de thee en geen koekjes in huis.
Toen heb ik havermoutkoekjes gemaakt met honing en walnoten
Deze, alleen zonder appel want had geen zin om een appel te schillen en in stukjes te snijdenquote:Op zondag 11 september 2022 13:30 schreef Seven. het volgende:
[..]
Heb je het recept? Ik heb havermout, maar geen flauw benul wat daarmee te doen.
quote:Op vrijdag 16 september 2022 18:59 schreef miss_sly het volgende:
Ik had al een tijdje het tabje met dit recept openstaan en vandaag maakte ik hem eindelijk!
Eerst nog eten, dan als toetje proeven
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |