Krokant? Ganache?quote:Op zaterdag 3 september 2022 20:12 schreef Seven. het volgende:
En nu goed koud laten worden voor een krokant laagje (ik ben gek op verschillende smaken, texturen en temperaturen tegelijk in m'n mond)
[ afbeelding ]
Smaakt heerlijk (dat dan weer wel), denk de slagroom net een minuutje te lang op het vuur of zo? Is 100ml slagroom en 100gr chocola.quote:Op zaterdag 3 september 2022 20:16 schreef Molo het volgende:
[..]
Die cake ziet er heerlijk uit (zou zo opvreten), maar wat is er met je ganache gebeurd?
Optioneel . Ik hou ervan, maar dan zal het wel geen ganache mogen heten.quote:
Volgens mij is krokant worden inderdaad niet de bedoeling bij ganache. Kan wel stevig worden, maar niet krokant.quote:Op zaterdag 3 september 2022 20:43 schreef Seven. het volgende:
Of zou het sowieso niet meer hard worden?
Krokant lijkt me niet de bedoeling van ganache. De slagroom is volgens mij juist bedoeld om het vloeibaar te houden.quote:Op zaterdag 3 september 2022 20:43 schreef Seven. het volgende:
Of zou het sowieso niet meer hard worden?
quote:Op zaterdag 3 september 2022 20:49 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Krokant lijkt me niet de bedoeling van ganache. De slagroom is volgens mij juist bedoeld om het vloeibaar te houden.
Volgende keer dus gewoon alleen chocolaquote:Op zaterdag 3 september 2022 20:46 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Volgens mij is krokant worden inderdaad niet de bedoeling bij ganache. Kan wel stevig worden, maar niet krokant.
Whoa, nóg machtigerquote:Op zaterdag 3 september 2022 21:02 schreef Molo het volgende:
Geschift denk ik idd
Ziet er wat flobberig uit, maar smaak kan nog steeds meer dan prima zijn, krokant gaat het idd niet worden
Al zou je eenmaal afgekoeld (in koelkast is beste dan) hier nog een laagje hele pure chocolade overheen kunnen gieten. Die wordt dan wel krokant, en eronder dan flobby ganache-soort-van en zware cake
Tuurlijk, áls je het doet.... volledig acen die handelquote:
Ganache gewoon in de magnetron maken. Slagroom en chocolade in een kom op een medium stand een paar minuten.quote:Op zaterdag 3 september 2022 20:38 schreef Seven. het volgende:
[..]
Smaakt heerlijk (dat dan weer wel), denk de slagroom net een minuutje te lang op het vuur of zo? Is 100ml slagroom en 100gr chocola.
Beetje jammer is het wel maar ik denk dat ik er wel mee kan leven
Ik doelde op de foto die je eerst plaatstequote:Op zaterdag 3 september 2022 18:57 schreef Seven. het volgende:
[..]
ding past in de gootsteen dus goed heet water en dan lukt het wel.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ziet er goed uit! En de herkenning met dat soort ongelukjes .quote:Op zondag 4 september 2022 12:49 schreef Blues het volgende:
Ik had wat bananen over die echt op moesten, dus een banoffie pie gemaakt.
Voor het eerst met dulche de leche 'gewerkt' en ook voor het eerst merengue gemaakt.
Het ging niet helemaal van een leien dakje
Een fotoreportage ( zegt wel genoeg denk ik)
Recept is van Mil (nee niet voor @:golfer 's vaderdag ) maar gewoon leuk recept. Al snapte ik de azijn niet helemaal?? Misschien is de merengue daarom ineens vloeibaar geworden?
https://miljuschka.nl/banoffee-pie-voor-vaderdag/
Gisteravond het blikje al 3 uur in tegen de kook aan water gedaan.
[ afbeelding ]
Goed gelukt!
[ afbeelding ]
Bastognekoekjes bodem half uur in de koeling gehad.
[ afbeelding ]
Dulche de leche iets verwarmd om over de bodem te kunnen strijken, bananen in stukjes.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Tijdens het kloppen van de merengue liet ik maar héééél even het kannetje los
[ afbeelding ]
Klaar. Staat nu in de koelkast. Met het spuiten van de merengue werd ie ineens vloeibaarder
Snel brander er op en snel in de koeling!!
Daar staat ie nu.
Laterzzz zal ik een foto posten van een stuk taart op een bordje
[ afbeelding ]
Yep.quote:Op zondag 4 september 2022 14:24 schreef Kaatje1 het volgende:
Zie nu op de computer (dus groot) wat er gebeurde. Zat er toen ook al suiker in? #beentheredonethat
quote:Op zondag 4 september 2022 13:46 schreef AnneX het volgende:
ziet er prima uit, toch👍🏼
Dat drupje azijn heeft te maken met het opstijven van de meringue, dacht ik.
Zelf durf ik nog steeds geen blikje in kokend water te laten staan, urenlang
Edit:Ah ok tx.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nou ja, ik had de suiker er kennelijk in gedeeltes bij moeten doen, de maïzena eerst met de azijn moeten mengen.
Allebei niet gedaan
Maar niet tot aan het plafond en een muur van 3 meterquote:
En heel zoet.quote:Op zondag 4 september 2022 14:51 schreef Blues het volgende:
We konden niet wachten tot vanaaf dus 1000 kcal nu gewoon eten.
Lékker [ afbeelding ]
Lekker! Ik maak ooo vaak de taarten uit hun Kookboek.quote:Op zondag 4 september 2022 15:18 schreef mascara-klodder het volgende:
En hier staat alles klaar voor https://kookmutsjes.com/recept/appelcake-met-gele-room/
[ link | afbeelding ]
Dus aan de slag! Geen rozijnen erbij want die heb ik niet in huis. Geraspte kokos heb ik wel maar vind ik niet iets toevoegen eigenlijk dus laat ik ook weg.
Foto is bleekjes in het echt heeft de cake meer kleur. Ruikt ook echt heerlijk! Snel maar even gaan avondeten nu dan kan ik straks aan de thee en cakequote:Op zondag 4 september 2022 17:30 schreef arvensis het volgende:
[..]
Lekker! Ik maak ooo vaak de taarten uit hun Kookboek.
Ziet er zalig uit!quote:Op zondag 4 september 2022 14:51 schreef Blues het volgende:
We konden niet wachten tot vanaaf dus 1000 kcal nu gewoon eten.
Lékker [ afbeelding ]
Je ganache niet laten schiften, hoop ik?quote:Op zondag 4 september 2022 20:15 schreef Molo het volgende:
Ik had die chocoladetulband ook gebakken, maar dan met zwarte bessenjam en restje gedroogde kersen erin.
Kwam er netjes tot de helft uit
Rest eruit gepeurd, bij elkaar gemetseld en vastgezet met ganache
Zag er níet uit
Was wel qua smaak geslaagd volgens bezoek, zelf nog niet geproefd
Phehehe, die was goed gelukt ja. Heb een tijd geleden veel batches moeten maken en kan dat inmiddels blindquote:Op zondag 4 september 2022 21:14 schreef Seven. het volgende:
[..]
Je ganache niet laten schiften, hoop ik?
Waarom?quote:Op woensdag 7 september 2022 10:45 schreef arvensis het volgende:
Ik ga een verjaardagstaart bakken voor m’n broertje, maar heb nu al spijt.
Omdat ik tijd te kort kom.quote:Op woensdag 7 september 2022 11:09 schreef Hupje het volgende:
[..]
Waarom?
Ik heb al tijden niet gebakken. Voel me toch wat tegengehouden door de kosten van boodschappen en energie. Maar binnenkort ben ik jarig en dat is natuurlijk wel een goed excuus.
Komop…het ziet er prachtig uit! En het zal best smaken .quote:Op donderdag 8 september 2022 17:16 schreef arvensis het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Tadaa Niet geheel tevreden maar ook zeker niet ontevreden.
queenquote:Op donderdag 8 september 2022 17:16 schreef arvensis het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Tadaa Niet geheel tevreden maar ook zeker niet ontevreden.
Haha, zeker niet. Ik heb hem last minute helemaal aangepast omdat ik er niet tevreden mee was. Het afsmeren en de fondant kon beter worden afgewerkt. M’n botercreme was gesmolten dus de toefjes lukten niet etc etc.quote:Op donderdag 8 september 2022 20:08 schreef AnneX het volgende:
[..]
Komop…het ziet er prachtig uit! En het zal best smaken .
Of ben jij eigenlijk ook een semi prof met allerlei workshops…
Lekker zo'n plak op een bordje, yoghurt eroverheenquote:Op zondag 11 september 2022 13:18 schreef Seven. het volgende:
Vandaag weer cakerol gemaakt. Beduidend minder succesvol.
Allereerst heb ik onbedoeld boter gemaakt van de eerste lading slagroom . M'n keukenmachine was iets te enthousiast . Dus daar dan maar knoflookpuree en zout bij gedaan voor bij een stokbroodje. En gelijk uitgerekend dat het goedkoper is om zelf boter te kopen. Van 250ml voor 1,59 euro maak je 70 gram boter.
M'n cake was te sponzig geworden en dan wil het niet meer lekker dichtrollen. Vermoedelijk zit er zelfrijzend bakmeel bij in m'n bloem (van de week alles in voorraadpotten gedaan ).
De slagroom en aardbeidensaus was te dun dus dat is er grotendeels uitgerold.
Maar OK, het staat wel in de koelkast, wie weet stijft het nog fatsoenlijk op.
Heb je het recept? Ik heb havermout, maar geen flauw benul wat daarmee te doen.quote:Op zondag 11 september 2022 13:25 schreef mascara-klodder het volgende:
Vergeten foto's te maken maar had gisteren trek in iets bij de thee en geen koekjes in huis.
Toen heb ik havermoutkoekjes gemaakt met honing en walnoten
Deze, alleen zonder appel want had geen zin om een appel te schillen en in stukjes te snijden En dus walnoten fijngehakt er doorheen. Wel het dubbele aan honing gebruikt ongeveer.quote:Op zondag 11 september 2022 13:30 schreef Seven. het volgende:
[..]
Heb je het recept? Ik heb havermout, maar geen flauw benul wat daarmee te doen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |