Vreselijk hè. En ik moet tegenwoordig ook meer online de bakwinkel hier is gestoptquote:Op maandag 25 juli 2022 19:58 schreef AnneX het volgende:
@:Goitske …. via baktotaal bouwhuis…jasses, wat een inspiratie 😉
Die van Ohmyfoodness zijn helemaal goedquote:Op zaterdag 30 juli 2022 15:54 schreef Blues het volgende:
Op verzoek van @:golfer de originele (voor zover ik heb kunnen lezen en vergelijken) Portugese Pasteis de nata gemaakt vanmiddag.
https://ohmyfoodness.nl/pasteis-de-nata-de-enige-echte/
Bladerdeeg in de vormpjes in de koeling
[ afbeelding ]
Custard en karamelsiroop gemaakt, samen met 2 eidooiers is dat de vulling
[ afbeelding ]
10 minuutjes in de oven, restje karamelsiroop erover + poedersuiker en kaneel.
Zijn erg lekker
[ afbeelding ]
Oh heerlijk. Recept opgeslagen. Dit was het laatste recept dat ik gebruikte https://www.notquitenigel(...)guese-custard-tarts/quote:Op zaterdag 30 juli 2022 15:54 schreef Blues het volgende:
Op verzoek van @:golfer de originele (voor zover ik heb kunnen lezen en vergelijken) Portugese Pasteis de nata gemaakt vanmiddag.
https://ohmyfoodness.nl/pasteis-de-nata-de-enige-echte/
Bladerdeeg in de vormpjes in de koeling
[ afbeelding ]
Custard en karamelsiroop gemaakt, samen met 2 eidooiers is dat de vulling
[ afbeelding ]
10 minuutjes in de oven, restje karamelsiroop erover + poedersuiker en kaneel.
Zijn erg lekker
[ afbeelding ]
Ik dacht even "wat een raar bladerdeeg" maar da's natuurlijk het aanrechtbladquote:Op zaterdag 30 juli 2022 16:10 schreef AnneX het volgende:
[..]
Oh heerlijk. Recept opgeslagen. Dit was het laatste recept dat ik gebruikte https://www.notquitenigel(...)guese-custard-tarts/
Vandaag de appelplaattaart in de herhaling met wat kleine aanpassingen.
De suiker + kaneel aangevuld met en stuk of 25 bruine amandelen, gemalen.
En ook een stuk of 10 (gepelde) kardemonpeulen meegemalen.
Dat ruikt alleen al heerlijk. Het deeg is nieuw voor mij.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
schimmeldeegjequote:Op zaterdag 30 juli 2022 16:12 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik dacht even "wat een raar bladerdeeg" maar da's natuurlijk het aanrechtblad
hahaha, ik dacht in een flits iets van pesto met deeg gemengd en kon dat niet rijmen met de appeltaartquote:
Lijkt me heerlijk!quote:Op zaterdag 30 juli 2022 16:10 schreef AnneX het volgende:
[..]
Oh heerlijk. Recept opgeslagen. Dit was het laatste recept dat ik gebruikte https://www.notquitenigel(...)guese-custard-tarts/
Vandaag de appelplaattaart in de herhaling met wat kleine aanpassingen.
De suiker + kaneel aangevuld met en stuk of 25 bruine amandelen, gemalen.
En ook een stuk of 10 (gepelde) kardemonpeulen meegemalen.
Dat ruikt alleen al heerlijk. Het deeg is nieuw voor mij.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Ziet er goed uit. Eindelijk één zonder banaan zo te zien!quote:Op zondag 31 juli 2022 15:07 schreef Seven. het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Deze is lékker! Echt niet normaal .
quote:
Recept met dadels . Ik had trouwens geen stroop maar wel maple syrup, dus dat heb ik erin gedaan.quote:Op zondag 31 juli 2022 17:46 schreef soapie het volgende:
[..]
Ziet er goed uit. Eindelijk één zonder banaan zo te zien!
Welk recept heb je gebruikt als ik vragen mag?
zou etenquote:Op zondag 31 juli 2022 15:07 schreef Seven. het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Deze is lékker! Echt niet normaal .
Recept opgeslagen. 👍🏼quote:Op zondag 31 juli 2022 15:07 schreef Seven. het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Deze is lékker! Echt niet normaal .
Ik heb maandag geen fornuis besteld. Ik twijfel te veel.quote:Op zaterdag 30 juli 2022 15:59 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik ga maandag eindelijk een fornuis bestellen Kan niet wachten om weer te kunnen bakken
Wat is/vind/lijkt je het probleem met inductie? Hier al meer dan 12 jaar een blije gebruiker.quote:Op woensdag 3 augustus 2022 15:18 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik heb maandag geen fornuis besteld. Ik twijfel te veel.
Misschien toch een losse oven en inductiekookplaat? Ik weet het gewoonweg niet. Vind het zoveel geld voor iets waar ik geen drol aan vind.
Inductie
Dus ik kook nog wel even door op mijn 2-pits elektrisch flutding van de Dirk van ¤17
Als je toch al elektrisch flut kookt…kan je net zo goed op inductie overgaan.quote:Op woensdag 3 augustus 2022 15:18 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik heb maandag geen fornuis besteld. Ik twijfel te veel.
Misschien toch een losse oven en inductiekookplaat? Ik weet het gewoonweg niet. Vind het zoveel geld voor iets waar ik geen drol aan vind.
Inductie
Dus ik kook nog wel even door op mijn 2-pits elektrisch flutding van de Dirk van ¤17
En ben je er al uit? Ik ben helemaal in mijn nopjes met inductie trouwens.quote:Op woensdag 3 augustus 2022 15:18 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik heb maandag geen fornuis besteld. Ik twijfel te veel.
Misschien toch een losse oven en inductiekookplaat? Ik weet het gewoonweg niet. Vind het zoveel geld voor iets waar ik geen drol aan vind.
Inductie
Dus ik kook nog wel even door op mijn 2-pits elektrisch flutding van de Dirk van ¤17
Misschien een appelkruimelvlaai met erop figuurtjes/plaatjes van Pokémon? Dat de taart het landschap is waarop ze lopen oid? Alvast gefeliciteerdquote:Op dinsdag 9 augustus 2022 22:25 schreef FlyingFish het volgende:
Mijn zoon is komend weekend jarig en wil graag een pokémontaart. Hij is dol op appelkruimelvlaai maar daar kan je lastig een leuke verjaardagstaart mee maken. Is het mogelijk om het poedersuiker voor bovenop te kleuren met kleurstof of iets dergelijke om dat rood te krijgen? Ik wil daar een pokeball van maken. De meeste kleurstoffen (in ieder geval degene die ik nu heb) zijn vloeibaar, dus dat werkt niet zo goed met poedersuiker denk ik. Ik kan online wel rode gewone suiker vinden, en poedersuiker in babyroze, maar geen rode poedersuiker. Iemand een idee hoe ik dit anders kan doen zonder fondant?
Ik denk dat dit de optie is die ik ga proberend, als het echt mislukt zet ik er gewoon een pikachu op zoals tombolafan zegt. Er komt sowieso nog een gewone slagroomtaart naast met pokemon-afbeelding, dus als het een misbaksel wordt valt dat dan ook niet zo op, hopelijkquote:Op woensdag 10 augustus 2022 00:25 schreef Hupje het volgende:
@:FlyingFish Maak je de taart zelf? Misschien kun je dan de kruimels kleuren?
Ik heb geprobeerd om van een red velvet taart een pokebal te maken. Het witte deel afgesmeerd zoals de taart hoorde, een zwart randje van fondant en rode kruimels op de andere kant. Eerlijk is eerlijk, ik was niet echt tevreden, maar kind wel.
Als het goed is welquote:Op zondag 14 augustus 2022 00:26 schreef AnneX het volgende:
As ik geen stoompan heb en wel een braadpan en vergiet dat daarin past ( en theedoek en deksel)…
kan ik het dan ook?
Yes, zat ik ook al naar te neuzen. Maar aangezien wij een combi stoomoven hebben, kunnen we de inzet van een stoompan ook gebruiken in de oven (best of both worlds)quote:Op zondag 14 augustus 2022 11:42 schreef Blues het volgende:
Wat een leuk recept, ik heb alleen geen stoompan dus truc met braadpan ook eens proberen
Ziet er goed uit!
Ik zit ook aan een stoommandje te denken.
Verkruimelen en bij elkaar frotten met (beetje kokosmelk en) botercrème of mascarpone.quote:Op zondag 14 augustus 2022 13:11 schreef Seven. het volgende:
Oh, zorg dat je 'm afdekt. Roti kukus droogt snel uit en is dan ook niet meer te hakken .
Vierkante of rechthoekige taart bakken? Of cake en dan laagjes met creme en fruit(moes) ertussen.quote:Op woensdag 17 augustus 2022 13:15 schreef SV-tje het volgende:
Voor een feest over anderhalve week heb ik voor bijna 50 mensen gebak nodig. Mijn man opperde het idee om kleine gebakjes te maken omdat het taart aansnijden niet ideaal is. Maar 50 vormpjes heb ik dan weer niet (tenzij cupcakes maar er komen veel ouderen dus dat past niet echt).
Daarom zat ik zelf te denken aan een fraisiertaart, een slof (maar met aardbeien?). Iemand goede ideeen voor erbij? Of hoe wel 50 gebakjes te maken zijn?
Zoiets heb ik al eerder gedaan, ik bak regelmatig op bestelling dus wil nu juist niet zoiets bakken. Had ik er nog niet bijgezegd natuurlijk.quote:Op woensdag 17 augustus 2022 14:15 schreef AnneX het volgende:
Dat heb ik wel eens gedaan.
Nou ja gebakjes: in het bakblik met cakebeslag een rechthoekige cake gebakken. Omgedraaid en de toen bovenkant bekleed met marsepein in diverse kleuren.
Evt. kun je twee dunnere lagen bakken of als de eerste hoog wordt en dan doorsnijden. En ertussen aardbeienjam bijv.
Foto wil nu niet lukken.
Ow.quote:Op woensdag 17 augustus 2022 14:52 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Zoiets heb ik al eerder gedaan, ik bak regelmatig op bestelling dus wil nu juist niet zoiets bakken. Had ik er nog niet bijgezegd natuurlijk.
Ligt er ook aan wat voor taart. Alles met room/zachte structuur snij je aan gort, maar je kunt natuurlijk wel cake-achtige taarten bakken die makkelijk snijden (en evt later individueel versieren.quote:Op woensdag 17 augustus 2022 13:15 schreef SV-tje het volgende:
Voor een feest over anderhalve week heb ik voor bijna 50 mensen gebak nodig. Mijn man opperde het idee om kleine gebakjes te maken omdat het taart aansnijden niet ideaal is. Maar 50 vormpjes heb ik dan weer niet (tenzij cupcakes maar er komen veel ouderen dus dat past niet echt).
Daarom zat ik zelf te denken aan een fraisiertaart, een slof (maar met aardbeien?). Iemand goede ideeen voor erbij? Of hoe wel 50 gebakjes te maken zijn?
Je kunt ook spekkoek zonder pandan maken.quote:Op woensdag 17 augustus 2022 19:21 schreef Seven. het volgende:
Ik wil dus zo spekkoek maken maar ik heb geen pandan. Dus ff naar de toko zaterdag. Iemand een tip over de beste pandan?
Edit: pandan extract dus.
O dat vind ik echt zo’n kutwerk Dat ik na 2 keer heb besloten dat nooit meer te doen en wel koopt bij de toko.quote:Op woensdag 17 augustus 2022 19:21 schreef Seven. het volgende:
Ik wil dus zo spekkoek maken maar ik heb geen pandan. Dus ff naar de toko zaterdag. Iemand een tip over de beste pandan?
Edit: pandan extract dus.
Je kunt ook spekkoek zonder pandan maken.quote:Op woensdag 17 augustus 2022 19:21 schreef Seven. het volgende:
Ik wil dus zo spekkoek maken maar ik heb geen pandan. Dus ff naar de toko zaterdag. Iemand een tip over de beste pandan?
Edit: pandan extract dus.
Mijn Indonesische collega zegt het zelfde 🤣 die roept ik begin er niet aan haal wel bij de tokoquote:Op woensdag 17 augustus 2022 19:49 schreef Tally het volgende:
[..]
O dat vind ik echt zo’n kutwerk Dat ik na 2 keer heb besloten dat nooit meer te doen en wel koopt bij de toko.
Ik al na 1xquote:Op woensdag 17 augustus 2022 19:49 schreef Tally het volgende:
[..]
O dat vind ik echt zo’n kutwerk Dat ik na 2 keer heb besloten dat nooit meer te doen en wel koopt bij de toko.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |