Chocolademoussequote:Op zaterdag 16 juli 2022 14:35 schreef Seven. het volgende:
Het deeg moest terug de koelkast in, was niet genoeg gekoeld. De custard is na het nodige gekluns wel heel goed gelukt. Ik had de eierdooiers al bij in de melk geflikkerd zonder ze eerst los te kloppen. En ik had meer maizena nodig dan in het recept.
Straks poging 2.
[ afbeelding ]
En wat zal ik eens doen met de 8 eiwitten die nu in de koelkast staan .
Chocomoussequote:Op zaterdag 16 juli 2022 18:19 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Chocolademousse
Kokosmacronen
ik zat net aan dit topic te denken en dacht van: ohhh laat ze ajb voor de chocomousse gaan!quote:
Dan ben ik maar een saaie bakker. over het algemeen.quote:Op zondag 17 juli 2022 09:54 schreef Zo-is-dat het volgende:
Jammer dat ie wat tegen viel! Prefect uitgevoerd zo te zien
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik maakte een passievruchtcurd slof met Zwitserse room en een cijfertaart met mascarpone room en amarene kersen 🍒
In de patisserie cursussen van Robert hebben we heel veel mousse gemaakt op basis van eiwitten. Italiaans schuim maken (eiwitten, suiker. Suikerwater op 120 graden), daar slagroom bij en dan daarbij fruitpurree is gesmolten chocolade.quote:Op zondag 17 juli 2022 10:27 schreef miss_sly het volgende:
Chocolademousse met eiwitten? Dat zoek ik op. Altijd maar meringues wordt een beetje saai
De plak voor de cakerol staat in de oven! Ben erg benieuwd hoe het gaat worden.
Dat klinkt echt zoo goed! Dat doe ik de volgende keer met overgebleven eiwittenquote:Op zondag 17 juli 2022 11:53 schreef SV-tje het volgende:
[..]
In de patisserie cursussen van Robert hebben we heel veel mousse gemaakt op basis van eiwitten. Italiaans schuim maken (eiwitten, suiker. Suikerwater op 120 graden), daar slagroom bij en dan daarbij fruitpurree is gesmolten chocolade.
Had ik destijds ook dat ik merengue zat wasquote:Op zondag 17 juli 2022 10:27 schreef miss_sly het volgende:
Chocolademousse met eiwitten? Dat zoek ik op. Altijd maar meringues wordt een beetje saai
De plak voor de cakerol staat in de oven! Ben erg benieuwd hoe het gaat worden.
Wauw, impressive!quote:Op zondag 17 juli 2022 09:54 schreef Zo-is-dat het volgende:
Jammer dat ie wat tegen viel! Prefect uitgevoerd zo te zien
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik maakte een passievruchtcurd slof met Zwitserse room en een cijfertaart met mascarpone room en amarene kersen 🍒
Jaaaaa, ziet er perfect uit!quote:Op zondag 17 juli 2022 12:25 schreef miss_sly het volgende:
De plak deeg was niet moeilijk, dat ging erg goed.
[ afbeelding ]
Goed af laten koelen, en toen ging het rollen ook best aardig. Hij ligt nu in folie in de koelkast op te stijven:
[ afbeelding ]
Vulling is mascarpone met aardbeienpuree en een beetje agave stroop (bedoeling was honing, maar mijn honing was gekristalliseerd) en wat stukjes aardbei.
Ik ga proberen straks nog een foto te maken voor ik ga snijden, zonder folie en met poedersuiker. Kan ook dat ik dat vergeet
quote:
Deze keer toevallig beide zelf verzonnenquote:Op zondag 17 juli 2022 10:12 schreef AnneX het volgende:
[..]
Dan ben ik maar een saaie bakker. over het algemeen.
Bedenk je dit zelf of had je een voorbeeld?
Maakt niet uit eigenlijk, want het ziet er alleen al geweldig uit.
Ja heel! De cijfer taart beetje simpel maar die met de curd ga ik zéker vaker maken (heb nog alles over voor nog eentje dinsdag uitdelen op t werk, die heeft wel geen spijs maar meegebakken banketbakkersroom, spijs was op. Denk dat dat net minder lekker is maar wie weet juist lekkerder )quote:
Hè shit bericht gemist had Spockjuh mooi op kunnen halenquote:Op maandag 18 juli 2022 17:22 schreef Seven. het volgende:
1 pavlova in de oven:
[ afbeelding ]
En een ENORME bak chocolademousse (wel echt superlekker maar dit krijgen we echt niet op)
[ afbeelding ]
Oplossing: chocomousse met aardbeien op de pavlova. En nog chocolademousse meegeven aan m'n moeder, die krijgt dan gelijk mee voor een weeshuis om uit te delen aan de rest van de familie.
Als mensen interesse hebben: gratis af te halen in Apeldoorn .
Ik heb deze week nog vakantie, daarna weer terug naar 1x bakken per weekend. En ik moet potverdorie iets gezonder gaan bakken .
Vandaag is de bak alsnog leeg gegaan met wat hulp van de jongens van de lokale glasboer .quote:Op woensdag 20 juli 2022 22:02 schreef Goitske het volgende:
[..]
Hè shit bericht gemist had Spockjuh mooi op kunnen halen
Komende tijd kun je geen chocolademousse meer zien zekerquote:Op woensdag 20 juli 2022 22:03 schreef Seven. het volgende:
[..]
Vandaag is de bak alsnog leeg gegaan met wat hulp van de jongens van de lokale glasboer .
Goed gelukt!quote:Op woensdag 20 juli 2022 22:12 schreef Goitske het volgende:
Ik heb laatst het cakeblik van saakje bakmeisje gekocht via baktotaal bouwhuis (enige plek naast haar website waar ik hem kon vinden)
Grappige is je bakt een cake maar kan er een taart van maken. Je kunt dus ook gewoon de lange cake horizontaal doorsnijden en dan vullen, de bovenkant maken zoals je wil en dan snijd je punten en kun je hem neerzetten als taart
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ja! Alleen niet de versiering, met een slagroomspuit kun je lekker los gaan, maar die heb ik niet.quote:Op zondag 24 juli 2022 22:35 schreef Molo het volgende:
Oh dat ziet er tof uit zeg!
Was het zoals in je herinnering?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |