abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 6 juli 2020 @ 20:06:30 #1
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_193963229
Rutte 3 moet omver!


quote:
Farmers Defence Force kondigt nieuwe boerenactie aan: 'Gas erop'Boerenprotestgroep Farmers Defence Force (FDF) kondigt nieuwe acties aan voor donderdagavond. Voorzitter Mark van den Oever uit Sint Hubert spreekt van 'wilde acties door heel het land'. De boeren zijn fel tegen een voermaatregel van minister Carola Schouten van Landbouw.

"Op toeren voordat het te laat is", zo is te lezen in de oproep. "We gaan om vast een kleine waarschuwing af te geven aan de heren politici. Ga gerust vast eens door de straat rijden bij de Tweede Kamerleden of kom met auto of trekker naar Den Haag."

Of en hoeveel Brabantse boeren aan de actie meedoen, is niet duidelijk. "Het is veel te laat om het nog centraal te coördineren. Het is ieder voor zich en god voor ons allen", zo reageert de voorman. Het bestuur van FDF is in elk geval om acht uur op het Binnenhof in Den Haag.

Stikstof
FDF reageert hiermee op een oproep van protestgroep Agractie, die pas vrijdag in actie wil komen. Zij willen de rust bewaren tot na het debat. FDF wil nog voor dat er een besluit is genomen in actie komen.

De boeren zijn fel tegen tegen maatregelen op het gebied van veevoer. Minister Carola Schouten wil de uitstoot van stikstof uit mest verlagen door minder eiwitrijk voer toe te staan. De manier waarop ze dat wil doen, stuit veehouders tegen de borst.

"Boeren gaan niet accepteren dat gezondheid van hun dieren in de waagschaal wordt gelegd", zegt Bart Kemp van Agractie tegen het ANP. De actiegroep riep eerder met succes op tot grote demonstraties in Den Haag en stelt dat 'boeren door heel Nederland op het punt staan massaal de weg op te gaan'.

Laatste kans
De Tweede Kamer debatteert donderdagavond over de plannen. Kemp noemt dit 'de laatste kans om verantwoordelijkheid te nemen' voor de politiek.

Minder eiwitrijkvoer vermindert overigens ook de melkproductie van koeien. De branche heeft een alternatief plan gemaakt, maar dat kan vooralsnog niet op instemming van het ministerie rekenen.https://www.omroepbrabant(...)enactie-aan-gas-erop
quote:
Duizenden boeren dreigen vannacht naar Den Haag te gaan: ‘Voermaatregel moet van tafel’

UpdateBoeren dreigen vannacht of mogelijk al vanavond met duizenden tractoren richting Den Haag te gaan uit protest tegen een voermaatregel van minister Carola Schouten (LNV). ,,We laten de gezondheid van onze koeien niet in gevaar komen.’’De landbouwminister verplicht veehouders hun koeien een eiwit-arm dieet voor te schrijven. Hierdoor wordt er minder stikstof uitgestoten. Het gaat om een tijdelijke maatregel, tussen 1 september en 31 december wordt het eiwit in krachtvoer beperkt. ,,Als we dit niet doen, komt de woningbouw in ons land in gevaar en gaat er een streep door duizenden vergunningen voor nieuwe huizen. Dit veevoerplan is niet ideaal, dat weten wij ook, maar het is de enige manier om op zeer korte termijn minder stikstof uit te stoten. Ook de landbouwsector zal een bijdrage moeten leveren’’, aldus een woordvoerder van minister Schouten.Zieke dieren
De boeren zijn woedend over de verplichte voermaatregel en vrezen dat hun dieren ziek worden als ze te weinig eiwit binnen krijgen. De afgelopen maanden hebben ze een alternatief plan voorgelegd aan Schouten, maar zonder resultaat. De minister geeft aan dat het plan van de sector zelf op korte termijn te weinig oplevert. ,,Hun alternatief is op zich prima, maar niet voor dit jaar. Het herbergt te veel onzekerheden. Juridisch gezien zijn er te weinig garanties dat stikstofreductie in korte tijd aanzienlijk wordt verminderd. En dat is wel wat de Raad van State ons heeft opgelegd, vandaar dat we bij ons eigen maatregelenpakket blijven’’, aldus de LNV-woordvoerder.

In dit voorstel staat dat er een maximum moet komen voor de hoeveelheid eiwitten. ,,Dan kun je dus niet meer het eiwitdieet van de koe bijsturen door meer voedsel te geven, maatwerk is onmogelijk. Wij zijn vooral bang dat kalveren ziek zullen worden door een te laag eiwitgehalte in het dieet van drachtige koeien. Ook de spieropbouw komt in gevaar. Het is toch van de zotte dat boeren dit zelf niet meer kunnen regelen? Wij kunnen met maatwerk de stikstofreductie voor elkaar krijgen, maar kennelijk zijn juridische argumenten voor Schouten belangrijker dan de gezondheid van onze dieren’’, aldus Ronne Smolders van Agractie.Vannacht de weg op
Agractie coördineert een nieuw boerenprotest als de Tweede Kamer vanavond akkoord gaat met de voermaatregel van de minister. ,,Dan gaan we met duizenden de weg op. We kunnen de boeren nu al bijna niet meer tegenhouden, zoveel woede is er. Maar we wachten eerst het Kamerdebat in Den Haag af. Als er een politieke meerderheid is die de maatregel verwerpt, dan blijven we thuis. Anders gaan we met z'n allen naar Den Haag. Niet morgenochtend, maar vannacht al’’, voorspelt Agractie-voorzitter Bart Kemp.

Ook protestbeweging Farmers Defence Force, FDF, roert zich inmiddels en dreigt eveneens met acties. Voorman Mark van den Oever roept zijn achterban op vandaag al de weg op te gaan richting Den Haag om druk te zetten op het politieke debat. Hij heeft het over wilde acties en meldt dat het FDF-bestuur vanavond om 20.00 uur op het Binnenhof is te vinden.

,,We moeten nog voor het debat begint ons gezicht in Den Haag laten zien, gas op die lolly. We accepteren niet dat de overheid zich met de voeding van onze dieren bemoeit. Daarvan hebben ze geen verstand’’, aldus Van den Oever in een statement.

Hij dreigt dat boeren langskomen bij politici die vanavond voor de maatregel van Schouten stemmen. ,,Wij zullen politici stuk voor stuk bijpraten over onze praktijk. Dan zien zij niet alleen vanaf vanavond trekkers op de weg, maar hoogstwaarschijnlijk ook hun straat inrijden.’’

https://www.ad.nl/binnenl(...)-van-tafel~a84547d6/
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  maandag 6 juli 2020 @ 20:10:03 #2
385501 Nikonlover
LIKE AL MIJN POSTS!
pi_193963309
Boeren Lives Matter _O_ _O_
Ik ben een Nikon :-)
  maandag 6 juli 2020 @ 20:10:28 #3
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_193963321
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 20:01 schreef Nielsch het volgende:
Die FDF terroristen moeten eens finaal de tyfus krijgen. Pepperspray in hun cabine en dat de bank maar heel snel de lening intrekt. Lekker naar de tyfus met je boerenkutbedrijf. Gore laffe idioten.
ze gaan door tot ze meer geld krijgen

Het gaat alleen maar om geld , meer subsidie of hogere prijs of meer supervoer, meer melk, meer geld voor de melk
En de stront op het land

En alle kinderen willen ook boer worden
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 6 juli 2020 @ 20:12:19 #4
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_193963359
quote:
13s.gif Op maandag 6 juli 2020 11:55 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Jij komt zelf ook niet verder dan: boeruh pestuh en dat elke boer een FDF-aanhanger is. Jammer, want ik heb nog uitgelegd dat de ACM ook een rol heeft. Daar hoor ik je niet over. Pas als zij hun werk goed doen kan de boer investeren in duurzaamheid.
Neuh, ik ageer slechts tegen de stelling dat het stikstof-debacle een louter boekhoudkundig probleem zou zijn. Dat is ver bezijden de waarheid, er zijn al langere tijd signalen geuit waaruit blijkt dat het milieu steeds meer in het gedrang komt.

Overigens beweer ik niet dat elke boer een FDF-aanhanger is, wel is het zo dat de FDF de boer niet bepaald helpt, integendeel.
  maandag 6 juli 2020 @ 20:17:55 #5
476022 PzKpfw
Knuppel in het hoenderhok
pi_193963451
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 20:01 schreef Nielsch het volgende:
Die FDF terroristen moeten eens finaal de tyfus krijgen. Pepperspray in hun cabine en dat de bank maar heel snel de lening intrekt. Lekker naar de tyfus met je boerenkutbedrijf. Gore laffe idioten.
Over laf gesproken, stoere internetheld :')
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
  maandag 6 juli 2020 @ 20:19:32 #6
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_193963485
De vrachtwagens van defensie staan er nog?
  maandag 6 juli 2020 @ 20:20:45 #7
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_193963511
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 20:12 schreef Poem_ het volgende:

[..]

Neuh, ik ageer slechts tegen de stelling dat het stikstof-debacle een louter boekhoudkundig probleem zou zijn. Dat is ver bezijden de waarheid, er zijn al langere tijd signalen geuit waaruit blijkt dat het milieu steeds meer in het gedrang komt.

Overigens beweer ik niet dat elke boer een FDF-aanhanger is, wel is het zo dat de FDF de boer niet bepaald helpt, integendeel.
Als jij met stikstof-debacle de bouwstop tot gevolg bedoelt dan is het 100% een juridisch verhaal. Als die rechtszaak tegen het PAS niet was geweest dan had je dit gedoe niet en konden we geleidelijk de stikstofuitstoot afbouwen wat al sinds de jaren '90 dalende is, en nu nog steeds. De overheid is met paniekvoetbal bezig om geen electoraal verlies te lijden. Spontaan zijn boeren het grote probleem, terwijl zij dat zelf zijn door eerdere rechtszaken tegen het PAS te negeren. De stikstofuitstoot neemt af, maar het kan niet zomaar sneller omdat men Nederland vol wil bouwen om de jaarlijkse toename van 100.000 mensen te huisvesten. Elk jaar zou er dus een stad met de omvang van Deventer of Delft erbij moeten komen in Nederland. Is dat wat je wil?
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_193963628
Ahh Video in Verzet is onderweg. Gewoon Roy is weer live op locatie
  maandag 6 juli 2020 @ 20:31:00 #9
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_193963725
quote:
4s.gif Op maandag 6 juli 2020 20:20 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Als jij met stikstof-debacle de bouwstop tot gevolg bedoelt dan is het 100% een juridisch verhaal.
Daarmee doel ik op het feit dat de vastgelegde doelstellingen met de huidige koers niet worden gehaald. Zonder tussenkomst van de rechterlijke macht was dat nog lange tijd de status quo omdat dit een lastig gesprek is en elk kabinet dat voor zich uit probeert te schuiven. Er moeten echter vroeg of laat klappen gaan vallen, waarbij de grootste vervuiler ook de meeste inleg moet tonen. De boeren willen daar niet aan geloven, wat allemaal hartstikke leuk is, maar dan zal dat dus volledig op conto van de bouw vallen. Dat kun je de boeren prima kwalijk nemen.

quote:
Als die rechtszaak tegen het PAS niet was geweest dan had je dit gedoe niet en konden we geleidelijk de stikstofuitstoot afbouwen wat al sinds de jaren '90 dalende is, en nu nog steeds.
Dan had je nog steeds de doelstellingen niet gehaald, terwijl je van een overheid toch mag verwachten dat ze zich houdt aan hetgeen ze afspreekt. Waarom zou dat nu ineens anders moeten liggen?

quote:
De overheid is met paniekvoetbal bezig om geen electoraal verlies te lijden.
Dit heeft echt geen fuck met het electoraat te maken. De RvS heeft de overheid op diens vingers getikt en geoordeeld dat de huidige constructie niet voldoet. Zonder PAS zou dit gesprek al eerder gevoerd zijn, de uitkomst was echter precies hetzelfde. Dus of de boeren nu in 2014 de hete adem voelen of in 2019 doet daar - met of zonder PAS - niet zoveel aan af.

quote:
Spontaan zijn boeren het grote probleem, terwijl zij dat zelf zijn door eerdere rechtszaken tegen het PAS te negeren.
Je snapt hopelijk dat die PAS-constructie juist in het leven is geroepen om o.a. de boeren nog een beetje tegemoet te komen? :D Dat was de enige constructie waarmee men nog een klein beetje kon garanderen dat de boel door zou lopen.

Nogmaals: zonder PAS zouden de boeren al veel eerder het nieuws hebben gehoord dat ze flinke stappen terug zullen moeten zetten. Je legt de schuld bij degene die deze kwestie moet managen, niet bij de daadwerkelijke oorzaken.
  Moderator / PR maandag 6 juli 2020 @ 20:32:26 #10
140043 crew  Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193963751
Mja. Uiteindelijk zijn de boeren wel de dupe van dat gezwijn dat men 'beleid' noemt, dus in die zin hebben ze wel een punt.
Huilen dan.
  maandag 6 juli 2020 @ 20:33:56 #11
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_193963776
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 20:32 schreef Isdatzo het volgende:
Mja. Uiteindelijk zijn de boeren wel de dupe van dat gezwijn dat men 'beleid' noemt, dus in die zin hebben ze wel een punt.
Tja, wat je het kabinet kunt verwijten is dat ze dit lastige gesprek voor zich uit hebben geschoven. Maar de uitkomst zou precies hetzelfde zijn.
  maandag 6 juli 2020 @ 20:36:05 #12
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_193963818
Verbod op protesten met trekkers in heel Groningen: 'Dit is bedreigend voor de gezondheid'

quote:
De Veiligheidsregio Groningen last een verbod in voor demonstraties met trekkers en andere landbouwvoertuigen. Het verbod gaat direct in en duurt een week.

'De afgelopen dagen hebben demonstraties van groepen boeren met trekkers en andere zware (landbouw)voertuigen op verschillende plekken geleid tot opstoppingen en gevaarlijke situaties', schrijft de Veiligheidsregio op haar website.

'Deze demonstraties waren vooraf niet gemeld. Hierdoor was het niet mogelijk om afspraken te maken over hoe op een veilige manier gedemonstreerd kon worden.'

Alle gemeenten in Groningen
Om herhaling te voorkomen, geldt vanaf deze maandag tot en met 13 juli 2020 om 7.00 uur een verbod op het demonstreren met landbouwvoertuigen. Dit verbod geldt binnen de grenzen van de Veiligheidsregio Groningen, wat concreet inhoudt alle gemeenten binnen de provincie Groningen.

'Brandweer, ambulances en politie gehinderd'
'Door de demonstraties is de doorstroming van het verkeer op verschillende plaatsen ernstig belemmerd, waarbij ook de verkeersveiligheid in het geding was', schrijft voorzitter van de Veiligheidsregio Koen Schuiling - ook burgemeester van gemeente Groningen:

'Het veroorzaken van (ernstige) verkeershinder door op de openbare weg te rijden met landbouwvoertuigen, is een bedoeld onderdeel van de betoging. Zulke belemmeringen vormen een bedreiging voor de gezondheid, onder meer omdat de brandweer, ambulances en politie bij de uitvoering van hun (vaak levensreddende) taken daardoor worden gehinderd.'

'Bij de demonstraties zijn ook wanordelijkheden ontstaan, waarbij gevaar is gerezen voor de bewoners en bezoekers van de binnenstad van Groningen. Ook op het terrein van Groningen Airport Eelde zijn (verkeers)onveilige situaties ontstaan en is materiële schade veroorzaakt.'

Ervaring van eerdere protesten
'Ik roep in herinnering dat dit beeld van de afgelopen dagen sterk overeenkomt met een aantal onaardvaardbare situaties bij boerenprotesten uit het recente verleden.' Schuiling wijst daarbij onder andere op de bestuurder die door een hek reed op de Vismarkt, en de aanrijding tegen de deur van het provinciehuis. Verder stelt hij dat COVID-regels niet in acht kunnen worden genomen bij de protesten, en noemt hij de mogelijkheden om in te grijpen bij onaangekondigde protesten met grote landbouwvoertuigen te gering.

'Het doel van dit verbod is de gezondheid te beschermen, de verkeersveiligheid te waarborgen en wanordelijkheden te voorkomen. Het staat iedereen vrij om op andere manieren te demonstreren.'

Politie kan handhaven
Het verbod is vastgelegd in een beschikking op basis van de Wet openbare manifestaties en is hier te lezen. De politie is belast met de handhaving van dit verbod.

https://www.rtvnoord.nl/n(...)d-voor-de-gezondheid
Er moest nog wat olie op het vuur...
  Moderator / PR maandag 6 juli 2020 @ 20:36:21 #13
140043 crew  Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193963822
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 20:33 schreef Poem_ het volgende:

[..]

Tja, wat je het kabinet kunt verwijten is dat ze dit lastige gesprek voor zich uit hebben geschoven. Maar de uitkomst zou precies hetzelfde zijn.
Eens, alleen ondertussen is de weg van de intensivering, schaalvergroting en focus op de export alleen maar verder ingeslagen. Een jaar of 10 eerder andere sturing zou een hoop ellende bespaard hebben. De huidige situatie is ook niet de keuze van de boeren, maar ze zijn min of meer deze kant op geduwd.
Huilen dan.
  maandag 6 juli 2020 @ 20:48:06 #14
78680 Nielsch
zie signature
pi_193964047
Op mensen inrijden, infrastructuur vernielen, fietsers in levensgevaar brengen, ambulances tegenhouden...

FDF Terroristen
zie ondertitel
  Moderator / PR maandag 6 juli 2020 @ 20:50:40 #15
140043 crew  Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193964094
Alleen veel boeren snappen nog niet dat de FDF ze meer kwaad dan goed doet.
Huilen dan.
  maandag 6 juli 2020 @ 20:51:11 #16
78680 Nielsch
zie signature
pi_193964105
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 20:50 schreef Isdatzo het volgende:
Alleen veel boeren snappen nog niet dat de FDF ze meer kwaad dan goed doet.
Dingen snappen is lastig als je doorgesnoven op je trekker zit
zie ondertitel
  maandag 6 juli 2020 @ 20:53:18 #17
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_193964138
quote:
1s.gif Op maandag 6 juli 2020 20:48 schreef Nielsch het volgende:
Op mensen inrijden, infrastructuur vernielen, fietsers in levensgevaar brengen, ambulances tegenhouden...

FDF Terroristen
Je kunt niet zomaar de hele stroming veroordelen obv een handvol extremisten.
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
  maandag 6 juli 2020 @ 20:53:52 #18
78680 Nielsch
zie signature
pi_193964150
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 20:53 schreef Tyr80 het volgende:

[..]

Je kunt niet zomaar de hele stroming veroordelen obv een handvol extremisten.
Waarom niet? Doen we toch altijd?
zie ondertitel
  maandag 6 juli 2020 @ 20:55:39 #19
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_193964182
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 20:36 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Eens, alleen ondertussen is de weg van de intensivering, schaalvergroting en focus op de export alleen maar verder ingeslagen. Een jaar of 10 eerder andere sturing zou een hoop ellende bespaard hebben. De huidige situatie is ook niet de keuze van de boeren, maar ze zijn min of meer deze kant op geduwd.
Altijd is van de politiek uit geprobeerd om de boeren te helpen met stabiele hoge prijzen
Denk aan de boterberg en de melkplas in de tijd van de EEG
https://nl.wikipedia.org/wiki/Melkplas
Die op een gegeven moment is afgebouwd door het weg te geven aan Afrika , zodat de arme boeren daar failliet gingen

daarna kwam de melkquota die met de invoering op fel verzet stuiten en na de afschaffing in
2015, begonnen alle boeren te lenen en de stal te verdubbelen ,

resultaat protesterende boeren tegen de veel te lage prijzen .
Nu barsten ze van de subsidies en toch is het weer niet goed

het is altijd wat

en altijd om meer geld en meer koeien
dat ze de natuur om zeep helpen met de eiwit rijke soja maakt ze niet uit ,
al staat de hele wereld vol met brandnetels , het gaat om geld

[ Bericht 1% gewijzigd door michaelmoore op 06-07-2020 21:10:30 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 6 juli 2020 @ 21:02:02 #20
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_193964297
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 18:37 schreef Isdatzo het volgende:

Dat volgt daar allerminst uit hč.
Jawel. De bron is gepost en ik heb het relevante deel gequote. Wat je er verder mee doet moet je zelf maar weten.
  maandag 6 juli 2020 @ 21:03:16 #21
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_193964318
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 20:31 schreef Poem_ het volgende:

Daarmee doel ik op het feit dat de vastgelegde doelstellingen met de huidige koers niet worden gehaald.

...

Dan had je nog steeds de doelstellingen niet gehaald, terwijl je van een overheid toch mag verwachten dat ze zich houdt aan hetgeen ze afspreekt. Waarom zou dat nu ineens anders moeten liggen?
In juridische zin - lees richtlijnen vanuit Europa -, werd de doelstelling gehaald, namelijk geen toename van stikstofuitstoot. Het was een kwestie van tijd dat de stikstofwaarden voor Natura 2000 gebieden onder de kritische grens zouden komen. Er was helemaal geen ultimatum dat het voor een bepaalde datum onder de kritische waarde moest zijn.

quote:
Dit heeft echt geen fuck met het electoraat te maken. De RvS heeft de overheid op diens vingers getikt en geoordeeld dat de huidige constructie niet voldoet. Zonder PAS zou dit gesprek al eerder gevoerd zijn, de uitkomst was echter precies hetzelfde. Dus of de boeren nu in 2014 de hete adem voelen of in 2019 doet daar - met of zonder PAS - niet zoveel aan af.

...

Je snapt hopelijk dat die PAS-constructie juist in het leven is geroepen om o.a. de boeren nog een beetje tegemoet te komen? :D Dat was de enige constructie waarmee men nog een klein beetje kon garanderen dat de boel door zou lopen.

...

Nogmaals: zonder PAS zouden de boeren al veel eerder het nieuws hebben gehoord dat ze flinke stappen terug zullen moeten zetten. Je legt de schuld bij degene die deze kwestie moet managen, niet bij de daadwerkelijke oorzaken.

Dit gesprek wordt al vanaf de jaren '90 gevoerd. Externe saldering was echter niet voldoende om Natura 2000 gebieden te beschermen omdat het op landelijk niveau de uitstoot reduceert, terwijl er op lokaal niveau reductie van depositie nodig is. Dát is de reden dat het PAS is ingevoerd, omdat externe saldering juridisch niet meer houdbaar was. Echter hebben ze gesjoemeld met het PAS om de bouw vlot te trekken vanwege de economische crisis en niet om de boeren tegemoet te komen zoals jij beweert. Integendeel, toen het melkquotum afgeschaft werd moest er iets voor in de plaats komen om de mestuitstoot te beperken, maar daar is Sharon Dijksma nogal in gefaald.

Google is je vriend: Sharon Dijksma melkquotum Lees en huiver....

Nu wordt een antieke wetgeving, namelijke de externe saldering, van stal gehaald om toch de bouw weer vlot te trekken. Je kan stikstofruimte creëren door een emigratiebeleid zodat er minder mensen zijn in dit drukste deel van Europa, echter heeft ons kabinet een ander agenda.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  Moderator / PR maandag 6 juli 2020 @ 21:12:03 #22
140043 crew  Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193964494
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 21:02 schreef AchJa het volgende:

[..]

Jawel. De bron is gepost en ik heb het relevante deel gequote. Wat je er verder mee doet moet je zelf maar weten.
Ja, dit stukje:

Geconcludeerd kan daarom worden dat de sojateelt twee hoofdproducten oplevert, die beiden onmisbaar zijn om de continuďteit van de sojateelt te garanderen. Noch sojameel, noch sojaolie kan tot bij-of restproduct bestempeld worden, omdat de verkoop van beide producten voor de sojatelers en -handelaars onmisbaar is en omdat de verhouding in productievolumes tussen de twee sojafracties niet veranderd kan worden. Als de vraag naar sojameel of de vraag naar sojaolie wegvalt, zou sojateelt niet langer concurrerend zijn met de teelt van andere gewassen die plantaardige olie en/of eiwithoudende veevoedergrondstoffen opleveren

Hoe volgt hieruit dat wanneer de vraag voor soja in diervoer opdroogt, óók de sojaproductie voor voedingsmiddelen niet meer rendabel is? Het laatste stuk van de laatste zin is essentieel.

Nogmaals: de sojamarkt voor veevoer en die voor voedingsmiddelen zijn behoorlijk gescheiden.

[ Bericht 0% gewijzigd door Isdatzo op 06-07-2020 21:19:52 ]
Huilen dan.
  Moderator / Redactie FP + Sport maandag 6 juli 2020 @ 21:12:08 #23
408813 crew  trein2000
pi_193964497
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 20:36 schreef Nober het volgende:
Verbod op protesten met trekkers in heel Groningen: 'Dit is bedreigend voor de gezondheid'
[..]

Er moest nog wat olie op het vuur...
Punt 1. Op basis waarvan besluit meneer Schuiling dit? Waar op baseert hij zijn bevoegdheid? Hij is burgemeester van de stad Groningen, niet van de hele provincie.

Punt 2 is proportionaliteit. Hoe is een dergelijk breed verbod in godsnaam proportioneel. Een verbod op grote aantallen kun je je nog wat bij voorstellen. Maar verkeersgevaarlijk gedrag is al verboden.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_193964567
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 20:53 schreef Tyr80 het volgende:

[..]

Je kunt niet zomaar de hele stroming veroordelen obv een handvol extremisten.
Boeren die sympathiseren met FDF zijn extremisten.

En nee, niet alle boeren sympathiseren met die beweging.
Ik heb mijn lolletjes er ook wel gehad hoor, zeg ik eerlijk. Maar na een tijdje moet je toch keertje bij jezelf denken: Waar ben ik in godsnaam mee bezig.
pi_193964633
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 20:36 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Eens, alleen ondertussen is de weg van de intensivering, schaalvergroting en focus op de export alleen maar verder ingeslagen. Een jaar of 10 eerder andere sturing zou een hoop ellende bespaard hebben. De huidige situatie is ook niet de keuze van de boeren, maar ze zijn min of meer deze kant op geduwd.
Als je eens kijkt naar het lijstje van eisen van de boeren willen ze het liefste juist zo hard mogelijk op de huidige weg doorgaan...
  Moderator / PR maandag 6 juli 2020 @ 21:21:16 #26
140043 crew  Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193964681
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 21:19 schreef Tocadisco het volgende:

[..]

Als je eens kijkt naar het lijstje van eisen van de boeren willen ze het liefste juist zo hard mogelijk op de huidige weg doorgaan...
Ontkenningsfase.

Daarnaast heb je de partijen die deze ontwikkelingen jarenlang gestimuleerd hebben en nu nog steeds niet willen inzien dat dit in zowel economisch als ecologisch opzicht geen duurzaam systeem is, en de grote spelers die belang hebben bij het huidige status quo.
Huilen dan.
  maandag 6 juli 2020 @ 21:27:18 #27
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_193964809
Er is aangifte gedaan tegen Carola Schouten en nu gaan ze weer weg...

Ze zijn in Delft dus dan is Den Haag dichtbij.

https://www.facebook.com/(...)cF2dZHY8&__tn__=kC-R
pi_193964845
Friesland rijd weer

Zijn met velen. Trekkers, auto’s

Site van Bar en Boos A7
https://m.facebook.com/Ba(...)?refid=52&__tn__=C-R

Video in verzet is naar een lege locatie gestuurd
Is een beetje pissed atm, is nu onderweg naar een nieuwe locatie
  maandag 6 juli 2020 @ 21:32:27 #29
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_193964890
quote:
1s.gif Op maandag 6 juli 2020 21:29 schreef Kickstart het volgende:
Friesland rijd weer

Zijn met velen. Trekkers, auto’s

Site van Bar en Boos A7
https://m.facebook.com/Ba(...)?refid=52&__tn__=C-R

Video in verzet is naar een lege locatie gestuurd
Is een beetje pissed atm, is nu onderweg naar een nieuwe locatie
Hahaha er stond wel één trekker.

Voor de archieven: https://www.facebook.com/(...)DRJgNCPxA&__tn__=<;-R
  maandag 6 juli 2020 @ 21:40:54 #30
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
  maandag 6 juli 2020 @ 21:43:36 #31
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_193965085
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 21:12 schreef Isdatzo het volgende:
Ja, dit stukje:

Geconcludeerd kan daarom worden dat de sojateelt twee hoofdproducten oplevert, die beiden onmisbaar zijn om de continuďteit van de sojateelt te garanderen. Noch sojameel, noch sojaolie kan tot bij-of restproduct bestempeld worden, omdat de verkoop van beide producten voor de sojatelers en -handelaars onmisbaar is en omdat de verhouding in productievolumes tussen de twee sojafracties niet veranderd kan worden. Als de vraag naar sojameel of de vraag naar sojaolie wegvalt, zou sojateelt niet langer concurrerend zijn met de teelt van andere gewassen die plantaardige olie en/of eiwithoudende veevoedergrondstoffen opleveren

Hoe volgt hieruit dat wanneer de vraag voor soja in diervoer opdroogt, óók de sojaproductie voor voedingsmiddelen niet meer rendabel is? Het laatste stuk van de laatste zin is essentieel.

Nogmaals: de sojamarkt voor veevoer en die voor voedingsmiddelen zijn behoorlijk gescheiden.
Nee dat zijn ze dus niet. Van elke soja plant gaat een deel richting de menselijke consumptie en het restproduct, afval of hoe je het ook maar wil noemen wordt verwerkt in veevoer. Als dan het veevoer deel wegvalt kun je dus een kleine 60% van je sojaplant weggooien en daarmee een deel van de economische opbrengst. Dat is toch niet zo heel moeilijk te begrijpen?
  maandag 6 juli 2020 @ 21:56:23 #32
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_193965366
Die FDF-boeren hebben niet veel te doen zo te zien
https://www.gelderlander.(...)ons-sollen~a663be87/
  maandag 6 juli 2020 @ 22:02:42 #33
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_193965488
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 21:43 schreef AchJa het volgende:

[..]

Nee dat zijn ze dus niet. Van elke soja plant gaat een deel richting de menselijke consumptie en het restproduct, afval of hoe je het ook maar wil noemen wordt verwerkt in veevoer. Als dan het veevoer deel wegvalt kun je dus een kleine 60% van je sojaplant weggooien en daarmee een deel van de economische opbrengst. Dat is toch niet zo heel moeilijk te begrijpen?
Afval is afval

Dat kan nooit veel waarde hebben daar als het hier in Europa aan de koeien gevoerd word na een hele zeereis gemaakt te hebben als afval

Het product is dus Soja, het afval kan ook naar andere landen
Dat zit niet vast op Nederland
De wereld productie van soja in Brazilië hangt niet vast aan de verkoop van een klein deel van het afval aan Nederland

[ Bericht 1% gewijzigd door michaelmoore op 06-07-2020 22:10:09 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  Moderator / PR maandag 6 juli 2020 @ 22:08:25 #34
140043 crew  Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193965599
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 21:43 schreef AchJa het volgende:

[..]

Nee dat zijn ze dus niet. Van elke soja plant gaat een deel richting de menselijke consumptie en het restproduct, afval of hoe je het ook maar wil noemen wordt verwerkt in veevoer.
Nee. Fout.

Na het extraheren van de olie uit de sojabonen houd je het sojaschroot over. Dat (eiwitrijke) sojaschroot wordt zowel in veevoer verwerkt als in sojaproducten. Met andere woorden: onze sojaburger concurreert direct met het veevoer.

Heel simpel: je hebt sojaolie, en je hebt sojaschroot. Welk deel gaat er volgens jou in het veevoer en welk deel gaat er 'direct' naar onze voedingsmiddelen?

Daarnaast is het leeuwendeel van de soja die wij direct eten afkomstig uit niet-genetisch gemodificeerde sojaplanten, in tegenstelling tot de soja die verwerkt wordt in veevoer. Dus hoezo zijn dat geen gescheiden markten?

quote:
Als dan het veevoer deel wegvalt kun je dus een kleine 60% van je sojaplant weggooien en daarmee een deel van de economische opbrengst. Dat is toch niet zo heel moeilijk te begrijpen?
Als jouw eerste twee zinnen zouden kloppen niet, nee.
Huilen dan.
  Moderator maandag 6 juli 2020 @ 22:08:30 #35
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_193965600
quote:
Jongen (17) opgepakt voor poging tot doodslag om inrijden op marechaussees

De marechaussee heeft een jongen van 17 aangehouden voor poging tot zware mishandeling en poging tot doodslag, omdat hij gisteren met zijn trekker op een aantal marechaussees zou zijn ingereden. Op Eindhoven Airport stond hij met een aantal boeren met trekkers. Ze waren aan het demonstreren en blokkeerden de weg voor de ingang van het vliegveld.

De jongen van 17 uit Udenhout probeerde meerdere marechaussees aan te rijden, die het verkeer op het luchthaventerrein aan het regelen waren. De medewerkers konden net op tijd wegspringen, maar het holster van een marechaussee werd wel geraakt en is daardoor beschadigd.

Er is ook een 22-jarige man uit Berkel-Enschot gearresteerd, schrijft Omroep Brabant. Hij weigerde een voertuig van de marechaussee ruimte te geven bij het invoegen op de weg, waardoor het moest uitwijken naar de berm.

De boerenacties zijn door het hele land, naar aanleiding van de maatregelen om de stikstofuitstoot in Nederland omlaag te brengen. De boeren zijn boos vanwege het voornemen van minister Schouten van Landbouw om het eiwitgehalte in veevoer te verlagen. Daardoor zal in de mest minder stikstof zitten, is de gedachte.
Gevaarlijke situaties

Op meer plekken liepen de protesten uit de hand. De Veiligheidsregio Groningen stelt een voorlopig verbod in op demonstraties met trekkers en andere landbouwvoertuigen, meldt RTV Noord. Het verbod is ingesteld omdat de demonstraties de laatste dagen voor "opstoppingen en gevaarlijke situaties" zorgden.

Zo had het verkeer er last van en ook hulpdiensten zouden gehinderd kunnen worden door de grote landbouwvoertuigen. De demonstraties waren vooraf niet gemeld, laat de veiligheidsregio weten. Daardoor waren er geen afspraken gemaakt over hoe er veilig gedemonstreerd kon worden.

"Het doel van dit verbod is de gezondheid te beschermen, de verkeersveiligheid te waarborgen en wanordelijkheden te voorkomen. Het staat iedereen vrij om op andere manieren te demonstreren."

Het verbod geldt tot volgende week maandag. Veiligheidsregio Fryslân denkt ook na over een demonstratieverbod voor trekkers.
Hoe verlies je de sympathie...
  maandag 6 juli 2020 @ 22:09:57 #36
476022 PzKpfw
Knuppel in het hoenderhok
pi_193965624
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 22:08 schreef Momo het volgende:

[..]

Hoe verlies je de sympathie...
Holster beschadigd... poging tot doodslag :')
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
  Moderator maandag 6 juli 2020 @ 22:10:48 #37
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_193965642
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 22:09 schreef PzKpfw het volgende:

[..]

Holster beschadigd... poging tot doodslag :')
Het willen inrijden op mensen met je tractor van een ton. :')
  Moderator / PR maandag 6 juli 2020 @ 22:14:54 #38
140043 crew  Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193965729
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 22:10 schreef Momo het volgende:

[..]

Het willen inrijden op mensen met je tractor van een ton. :')
Maak daar maar een ton of 5 van, als het niet meer is. Of heb je het over een ton met centen?
Huilen dan.
  Moderator maandag 6 juli 2020 @ 22:17:12 #39
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_193965771
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 22:14 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Maak daar maar een ton of 5 van, als het niet meer is. Of heb je het over een ton met centen?
Ik had het eigenlijk over geld, maar dat kan ook idd. :)
  maandag 6 juli 2020 @ 22:25:26 #40
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_193965913
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 22:08 schreef Isdatzo het volgende:
Nee. Fout.
Jij hebt het fout.

quote:
Na het extraheren van de olie uit de sojabonen houd je het sojaschroot over. Dat (eiwitrijke) sojaschroot wordt zowel in veevoer verwerkt als in sojaproducten. Met andere woorden: onze sojaburger concurreert direct met het veevoer.

Heel simpel: je hebt sojaolie, en je hebt sojaschroot. Welk deel gaat er volgens jou in het veevoer en welk deel gaat er 'direct' naar onze voedingsmiddelen?

Daarnaast is het leeuwendeel van de soja die wij direct eten afkomstig uit niet-genetisch gemodificeerde sojaplanten, in tegenstelling tot de soja die verwerkt wordt in veevoer. Dus hoezo zijn dat geen gescheiden markten?
Ik ga het nog 1 maal proberen in Jip en Janneke taal.

Voor elke plant ontvang je 40 cent voor het deel menselijke consumptie en 60 cent voor het deel veevoer. Jouw kosten per plant zijn 90 cent, ergo 10 cent winst per plant.

Nu valt het deel weg wat je normaal zou ontvangen voor veevoer, je krijgt derhalve nog maar 40 cent per plant, dus 50 cent verlies, ergo, niet rendabel. Andersom, het menselijke concumptie deel valt weg, dan ontvang je nog maar 60 cent de plant, dus 30 cent verlies. Ergo, niet rendabel.

Ik geloof niet dat ik het veel duidelijker kan maken. Wat jij er verder bij verzint doet niet zoveel terzake, vooralsnog heb ik meer vertrouwen in de link die ik eerder postte dan in jou met je eigen uitleg.

quote:
Sojameel levert gemiddeld 57% van de totale waarde van de sojamarkt, terwijl sojaolie voor 35% zorgdraagt. Als de vraag naar sojameel of de vraag naar sojaolie wegvalt,zou sojateelt niet langer concurrerend zijn met de teelt van andere gewassen die plantaardige olie en/of eiwithoudende veevoedergrondstoffen opleveren. Direct gebruik van sojabonen in voedingsmiddelen levert slechts 6% van de totale waarde van de sojateelt en is daarom een minder belangrijke motor van de markt, ook al zal de belang van de markt naar verwachting in de toekomst iets toenemen. Sojahullen zijn eenbijproduct met weinig marktrelevantie.

Geconcludeerd kan worden dat de sojateelt twee hoofdproducten oplevert, die beiden onmisbaar zijn om de continuďteit van de sojateelt te garanderen. Noch sojameel, noch sojaolie kan tot bij- of restproduct bestempeld worden, omdat de verkoop van beide producten voor de sojatelers en -handelaars onmisbaar is en omdat de verhouding in productievolumes tussen de twee sojafracties niet veranderd kan worden.
Bron

[ Bericht 4% gewijzigd door AchJa op 06-07-2020 22:34:50 ]
  maandag 6 juli 2020 @ 22:27:58 #41
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_193965955
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 22:25 schreef AchJa het volgende:

[..]

Jij hebt het fout.
[..]

Ik ga het nog 1 maal proberen in Jip en Janneke taal.

Voor elke plant ontvang je 40 cent voor het deel menselijke consumptie en 60 cent voor het deel veevoer. Jouw kosten per plant zijn 90 cent, ergo 10 cent winst per plant.

Nu valt het deel weg wat je normaal zou ontvangen voor veevoer, je krijgt derhalve nog maar 40 cent per plant, dus 50 cent verlies, ergo, niet rendabel. Andersom, het menselijke concumptie deel valt weg, dan ontvang je nog maar 60 cent de plant, dus 30 cent verlies. Ergo, niet rendabel.

Ik geloof niet dat ik het veel duidelijker kan maken. Wat jij er verder bij verzint doet niet zoveel terzake, vooralsnog heb ik meer vertrouwen in de link die ik eerder postte dan in jou met je eigen uitleg.
Het product is dus Soja, het afval kan ook naar andere landen
Dat zit niet vast op Nederland
De wereld productie van soja in Brazilië hangt niet vast aan de verkoop van een klein deel van het afval aan Nederland


en verder
alle demonstraties van boeren zijn per heden verboden, klaar is het
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 6 juli 2020 @ 22:34:15 #42
476022 PzKpfw
Knuppel in het hoenderhok
pi_193966048
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 22:10 schreef Momo het volgende:

[..]

Het willen inrijden op mensen met je tractor van een ton. :')
Een trekker van een ton... Dat stelde dan ook niet veel voor.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
  maandag 6 juli 2020 @ 22:35:28 #43
13456 AchJa
Shut up!!!
  Moderator maandag 6 juli 2020 @ 22:35:49 #44
236264 crew  capricia
pi_193966076
Vernielingen, op mensen inrijden. Vind het nogal onveilig allemaal.

Wat mij betreft is het wel klaar.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
  Moderator / PR maandag 6 juli 2020 @ 22:36:06 #45
140043 crew  Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193966078
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 22:25 schreef AchJa het volgende:

[..]

Jij hebt het fout.
Leg het dan eens uit.
quote:
[..]

Ik ga het nog 1 maal proberen in Jip en Janneke taal.

Voor elke plant ontvang je 40 cent voor het deel menselijke consumptie en 60 cent voor het deel veevoer.
Nee.

NEE.

N E E.

Ik heb je net uitgelegd waarom: het deel voor menselijke consumptie en het deel voor veevoer, dat is EXACT hetzelfde deel.

Je hebt sojabonen. Daarvan blijft over: de hullen. De onthulde bonen verwerk je, dan blijft er over: sojaschroot en sojaolie. Dus nogmaals de vraag: welk deel gaat er volgens jou in het veevoer en welk deel gaat er 'direct' naar onze voedingsmiddelen?

quote:
Jouw kosten per plant zijn 90 cent, ergo 10 cent winst per plant.

Nu valt het deel weg wat je normaal zou ontvangen voor veevoer, je krijgt derhalve nog maar 40 cent per plant, dus 50 cent verlies, ergo, niet rendabel. Andersom, het menselijke concumptie deel valt weg, dan ontvang je nog maar 60 cent de plant, dus 30 cent verlies. Ergo, niet rendabel.

Ik geloof niet dat ik het veel duidelijker kan maken. Wat jij er verder bij verzint doet niet zoveel terzake, vooralsnog heb ik meer vertrouwen in de link die ik eerder postte dan in jou met je eigen uitleg.
[..]

Ja, en nou zou je zelf eens goed kunnen lezen wat daar staat. Hint: die twee hoofdproducten zijn het (eiwitrijke) sojaschroot en sojaolie, en jouw sojaburger is niet van sojaolie gemaakt.

[ Bericht 1% gewijzigd door Isdatzo op 06-07-2020 22:41:34 ]
Huilen dan.
  maandag 6 juli 2020 @ 22:41:42 #46
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_193966168
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 22:36 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Leg het dan eens uit.
[..]

Nee.

NEE.

N E E.

Ik heb je net uitgelegd waarom: het deel voor menselijke consumptie en het deel voor veevoer, dat is EXACT hetzelfde deel.

Je hebt sojabonen. Daarvan blijft over: de hullen. De bonen verwerk je, dan blijft er over: sojaschroot en sojaolie. Dus nogmaals de vraag: welk deel gaat er volgens jou in het veevoer en welk deel gaat er 'direct' naar onze voedingsmiddelen?
[..]

Ja, en nou zou je zelf eens goed kunnen lezen wat daar staat. Hint: die twee hoofdproducten zijn sojaschroot en sojaolie.
Drie keer raden voor wie sojaolie bedoeld is. Hint, niet voor het vee...

quote:
Tegenwoordig is sojaolie de meest gebruikte plantaardige olie wereldwijd en wordt de sojaplant hiervoor met name in Noord- en Zuid-Amerika geteeld.

Sojaolie is transparant tot lichtgeel van kleur en heeft een milde neutrale smaak, wat het tot een veelzijdige spijsolie maakt. Van oudsher werd sojaolie gebruikt in Aziatische keuken, maar dankzij de neutrale smaak kun je het voor alle gerechten gebruiken. Het is zowel koud bruikbaar in dressings en marinades als om te bakken, braden en frituren. Dit laatste omdat sojaolie in tegenstelling tot veel andere plantaardige oliën probleemloos kan worden verhit tot 210°C.

Vanwege de lage prijs wordt sojaolie ook gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie en verwerkt in bijvoorbeeld slaolie, margarine, koekjes, soep en saus. Omdat sojaolie zich uitstekend laat mengen met andere oliën wordt het ook veel gebruikt in mengsels als slaolie, margarine en bak- en braadproducten.

Door de relatief lage prijs en de gemakkelijke eigenschappen met betrekking tot mensen en verhitten wordt sojaolie behalve als spijsolie ook gebruikt als grondstof voor cosmetica. Daarnaast wordt sojaolie ook wel verder bewerkt tot lecithine, dat gebruikt wordt als emulgator in de voedingsmiddelenindustrie en bij de productie van cosmetica. Er worden zelfs medicijnen en voedingssupplementen van soja gemaakt. Sojabonen bevatten behalve de olie veel plantaardige eiwitten. Van de bonen worden van oudsher in Azië verschillende producten gemaakt zoals sojasaus, tempé en tofoe. Recent zijn in het Westen sojamelk en sojayoghurt in zwang, die voor mensen met een koemelkallergie, vegetariërs en veganisten een alternatief vormen voor echte zuivel van dierlijke herkomst.
En he, het sojaschroot, hoe zit het daar mee:
quote:
Het sojaschroot dat achterblijft na het verwijderen van de organische oplosmiddelen wordt direct vermalen tot sojameel. Dat meel dient als eiwitrijke grondstof voor voornamelijk veevoeder.
Ik weet niet wat voor idee jij verder hebt?

Begint het kwartje nu een beetje te vallen of wat?

[ Bericht 1% gewijzigd door AchJa op 06-07-2020 22:47:41 ]
  Redactie Frontpage / Sport maandag 6 juli 2020 @ 22:48:35 #47
426493 crew  PippenScottie
pi_193966255
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 22:08 schreef Momo het volgende:

[..]

Hoe verlies je de sympathie...
Dit impliceert ten onrechte dat die sympathie er nog was.
  maandag 6 juli 2020 @ 22:49:00 #48
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
  Moderator / PR maandag 6 juli 2020 @ 22:51:47 #49
140043 crew  Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193966303
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 22:41 schreef AchJa het volgende:

[..]

Drie keer raden voor wie sojaolie bedoeld is. Hint, niet voor het vee...
Drie keer raden waarom daar sojaolie voor gebruikt wordt?

Ik zal je helpen: omdat daar gigantisch veel van geproduceerd wordt en het dus gigantisch goedkoop aan te bieden is omdat er voldoende verdiend wordt aan het sojaschroot. Die sojaolie kan je doorgaans door zo'n beetje elke andere plantaardige olie vervangen.

Die vraag is er omdat de olie zo goedkoop is, en niet andersom. Die olie is zo goedkoop, omdat ze er vanaf willen. Als het veevoer wegvalt, dan stappen ze voor die producten over naar andere plantaardige oliën. Je draait het om.

Dus nogmaals: hoe volgt hieruit dat wanneer de vraag naar soja voor diervoer stopt, daarmee ook de producten waarin soja(EIWIT) een essentieel ingredient is zullen verdwijnen? Als de sojaproductie daarvoor nu rendabel is, is hij dat óók wanneer de vraag sojavraag voor veevoer verdwijnt.

quote:
[..]

En he, het sojaschroot, hoe zit het daar mee:
[..]

Ik weet niet wat voor idee jij verder hebt?
Die punt heb je er zelf neergezet, want de hele zin luidt:

Dat meel dient als eiwitrijke grondstof voor voornamelijk veevoeder, maar ook voor producten voor menselijke consumptie.

En ja, voornamelijk. Waarom voornamelijk? Omdat de sojateelt voornamelijk voor het veevoer is, en niet voor voedingsmiddelen. Dat je nu haast geen boter meer zonder sojaolie kan kopen is niet omdat ze per se die olie erin willen hebben hč.
Huilen dan.
  maandag 6 juli 2020 @ 22:52:18 #50
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_193966307
quote:
3s.gif Op maandag 6 juli 2020 21:03 schreef ACT-F het volgende:

[..]

In juridische zin - lees richtlijnen vanuit Europa -, werd de doelstelling gehaald, namelijk geen toename van stikstofuitstoot. Het was een kwestie van tijd dat de stikstofwaarden voor Natura 2000 gebieden onder de kritische grens zouden komen. Er was helemaal geen ultimatum dat het voor een bepaalde datum onder de kritische waarde moest zijn.
Nee, de uitstoot zelf moest ook omlaag.

quote:
Dit gesprek wordt al vanaf de jaren '90 gevoerd. Externe saldering was echter niet voldoende om Natura 2000 gebieden te beschermen omdat het op landelijk niveau de uitstoot reduceert, terwijl er op lokaal niveau reductie van depositie nodig is. Dát is de reden dat het PAS is ingevoerd, omdat externe saldering juridisch niet meer houdbaar was. Echter hebben ze gesjoemeld met het PAS om de bouw vlot te trekken vanwege de economische crisis en niet om de boeren tegemoet te komen zoals jij beweert. Integendeel, toen het melkquotum afgeschaft werd moest er iets voor in de plaats komen om de mestuitstoot te beperken, maar daar is Sharon Dijksma nogal in gefaald.
Niet alleen de bouw natuurlijk, de landbouw en veeteelt ook. Zonder PAS zou de economische ontwikkeling of doorgroei in die sectoren tot stilstand komen, dat wilde men - begrijpelijk - ook niet. De manier waarop is niet bepaald handig en je kunt het het desbetreffende ministerie wel kwalijk nemen, maar tegelijkertijd gok ik ook dat deze boodschap in 2015 ook niet goed was geland.

We hebben uiteindelijk gewoon een probleem omdat de uitstoot drastisch omlaag moet. De vraag is hoe we dat nu gaan oplossen. En de boeren zeggen nu in ieder geval alvast: ik wijk geen centimeter. Daarmee draag je niet bij aan een oplossing, integendeel.

quote:
Nu wordt een antieke wetgeving, namelijke de externe saldering, van stal gehaald om toch de bouw weer vlot te trekken. Je kan stikstofruimte creëren door een emigratiebeleid zodat er minder mensen zijn in dit drukste deel van Europa, echter heeft ons kabinet een ander agenda.
Dan red je het nog steeds niet en zal de bevolking hard moeten krimpen. Met daarbij ook de economie. En dat allemaal om de boeren, gewoon ondernemers dus, overeind te kunnen houden? :D

Overigens zijn de landbouw en veeteelt ook de grootste vervuilers, dus waarom men daar dan niet het hardste in zou moeten snijden ontgaat me even.
  maandag 6 juli 2020 @ 22:53:29 #51
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_193966328
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 22:51 schreef Isdatzo het volgende:

Drie keer raden waarom daar sojaolie voor gebruikt wordt?

Ik zal je helpen: omdat daar gigantisch veel van geproduceerd wordt en het dus gigantisch goedkoop aan te bieden is omdat er voldoende verdiend wordt aan het sojaschroot. Die sojaolie kan je doorgaans door zo'n beetje elke andere plantaardige olie vervangen.

Die vraag is er omdat de olie zo goedkoop is, en niet andersom. Die olie is zo goedkoop, omdat ze er vanaf willen. Als het veevoer wegvalt, dan stappen ze voor die producten over naar andere plantaardige oliën. Je draait het om

Dus nogmaals: hoe volgt hieruit dat wanneer de vraag naar soja voor diervoer stopt, daarmee ook de producten waarin soja een essentieel ingredient is zullen verdwijnen? Als de sojaproductie daarvoor nu rendabel is, is hij dat óók wanneer de vraag sojavraag voor veevoer verdwijnt.
[..]

Die punt heb je er zelf neergezet, want de hele zin luidt:

Dat meel dient als eiwitrijke grondstof voor voornamelijk veevoeder, maar ook voor producten voor menselijke consumptie.

En ja, voornamelijk. Waarom voornamelijk? Omdat de sojateelt voornamelijk voor het veevoer is, en niet voor voedingsmiddelen. Dat je nu haast geen boter meer zonder sojaolie kan kopen is niet omdat ze per se die olie erin willen hebben hč.
Echt, alle bronnen spreken je tegen. Het is goed met je. :W
  maandag 6 juli 2020 @ 22:54:39 #52
385501 Nikonlover
LIKE AL MIJN POSTS!
pi_193966350
Ik ben een Nikon :-)
  Moderator / PR maandag 6 juli 2020 @ 22:54:47 #53
140043 crew  Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193966353
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 22:53 schreef AchJa het volgende:

[..]

Echt, alle bronnen spreken je tegen. Het is goed met je. :W
Dat doen ze dus absoluut niet, maar goed. Misschien kan iemand anders dat jou aan je verstand peuteren. Ik heb m'n best gedaan.
Huilen dan.
  maandag 6 juli 2020 @ 22:55:58 #54
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_193966373
quote:
6s.gif Op maandag 6 juli 2020 22:54 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Waar is dit?
Woerden.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  maandag 6 juli 2020 @ 22:56:34 #55
385501 Nikonlover
LIKE AL MIJN POSTS!
pi_193966386
quote:
6s.gif Op maandag 6 juli 2020 22:55 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Woerden.
Thnx!

Video in Verzet is ook live zie ik :P Die is in Veghel.

https://www.facebook.com/VideoInVerzet/videos/1418187948368863
Ik ben een Nikon :-)
  maandag 6 juli 2020 @ 22:56:54 #56
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_193966390
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 22:52 schreef Poem_ het volgende:

Overigens zijn de landbouw en veeteelt ook de grootste vervuilers, dus waarom men daar dan niet het hardste in zou moeten snijden ontgaat me even.
juist


De wijze waarop wij ons voeden zal de komende 20 jaar aanzienlijk gaan veranderen , net als dat we niet meer roken zullen we ook stoppen met vlees en melk consumeren

wel soja importeren maar niet meer om aan de varkens en koeien te voeren , varkens zijn onrein , dat is omdat ze hun vuil niet uitscheiden via de huid middels zweten , het blijft in het vlees
Het is niet voor niets dat zowel joden als moslims varkensvlees onrein vinden

[ Bericht 8% gewijzigd door michaelmoore op 06-07-2020 23:02:20 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 6 juli 2020 @ 22:58:15 #57
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_193966412
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 22:54 schreef Isdatzo het volgende:
Dat doen ze dus absoluut niet, maar goed. Misschien kan iemand anders dat jou aan je verstand peuteren. Ik heb m'n best gedaan.
Typisch weer, maar ergens ben ik het wel van je gewend, dit geldt overigens ook voor je maatje @Poem_ .. Echt alles waar jullie het niet mee eens zijn klopt niet ook al worden er duizend links naar bronnen gegeven. Maar goed, ik ga mijn tijd verder niet verdoen, truste! :W
  maandag 6 juli 2020 @ 22:59:57 #58
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_193966439
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 22:52 schreef Poem_ het volgende:

[..]

Nee, de uitstoot zelf moest ook omlaag.
[..]

Niet alleen de bouw natuurlijk, de landbouw en veeteelt ook. Zonder PAS zou de economische ontwikkeling of doorgroei in die sectoren tot stilstand komen, dat wilde men - begrijpelijk - ook niet. De manier waarop is niet bepaald handig en je kunt het het desbetreffende ministerie wel kwalijk nemen, maar tegelijkertijd gok ik ook dat deze boodschap in 2015 ook niet goed was geland.

We hebben uiteindelijk gewoon een probleem omdat de uitstoot drastisch omlaag moet. De vraag is hoe we dat nu gaan oplossen. En de boeren zeggen nu in ieder geval alvast: ik wijk geen centimeter. Daarmee draag je niet bij aan een oplossing, integendeel.
[..]

Dan red je het nog steeds niet en zal de bevolking hard moeten krimpen. Met daarbij ook de economie. En dat allemaal om de boeren, gewoon ondernemers dus, overeind te kunnen houden? :D

Overigens zijn de landbouw en veeteelt ook de grootste vervuilers, dus waarom men daar dan niet het hardste in zou moeten snijden ontgaat me even.
De uitstoot moet omlaag om externe saldering mogelijk te maken zodat de bouw vlot getrokken kan worden, niet om milieuredenen, want daar voldoet externe saldering niet voor, tevens de reden om het PAS in te voeren. De Europese richtlijnen schrijven voor dat de depositie in Natura 2000 gebieden niet mag toenemen.

Ongebreidelde groei is uiteindelijk de doodsteek voor een economie, want de primaire sector is altijd het fundament van een economie. Als je dat decimeert kom je vroeg of laat in de problemen.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_193966484
quote:
3s.gif Op maandag 6 juli 2020 22:59 schreef ACT-F het volgende:

[..]

De uitstoot moet omlaag om externe saldering mogelijk te maken zodat de bouw vlot getrokken kan worden, niet om milieuredenen, want daar voldoet externe saldering niet voor, tevens de reden om het PAS in te voeren. De Europese richtlijnen schrijven voor dat de depositie in Natura 2000 gebieden niet mag toenemen.

Ongebreidelde groei is uiteindelijk de doodsteek voor een economie, want de primaire sector is altijd het fundament van een economie. Als je dat decimeert kom je vroeg of laat in de problemen.
En als je verder geen woningen meer kunt bouwen kom je niet in de problemen :')?
  Moderator / PR maandag 6 juli 2020 @ 23:04:26 #60
140043 crew  Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193966505
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 22:58 schreef AchJa het volgende:

[..]

Typisch weer, maar ergens ben ik het wel van je gewend, dit geldt overigens ook voor je maatje @:Poem_ .. Echt alles waar jullie het niet mee eens zijn klopt niet ook al worden er duizend links naar bronnen gegeven. Maar goed, ik ga mijn tijd verder niet verdoen, truste! :W
Jij snapt niet dat jouw stelling dat

quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 12:53 schreef AchJa het volgende:

[..]

De sojateelt is alleen maar rendabel als het voor beide doeleinden verbouwd wordt, dus sojaschroot als veevoer en de rest voor de menselijke consumptie. Als 1 van de twee wegvalt, bv het veevoerdeel is het niet meer rendabel en mag iedereen weer vlees gaan eten ipv soja burgers.
niet volgt uit jouw bronnen.

Nog één keer kort en bondig: het veevoerdeel, is eveneens het deel voor menselijke consumptie. Dat sojaschroot is essentieel voor die sojaburgers, niet de sojaolie. Als die burgers nu rendabel te produceren zijn, dan zijn ze dat óók wanneer de vraag naar soja voor de veeteelt inkakt.

Hoe dan ook: slaap lekker.
Huilen dan.
  maandag 6 juli 2020 @ 23:14:48 #61
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_193966674
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 23:02 schreef Tocadisco het volgende:

En als je verder geen woningen meer kunt bouwen kom je niet in de problemen :')?
Als je nu woningen bouwt heb je een kortetermijnoplossing voor de woningnood, maar de bron van de woningnood is de jaarlijkse groei van de bevolking met 100.000 mensen, voornamelijk laagopgeleide Oost-Europeanen. Neem dat weg en draai het om zodat je de stikstofruimte vanuit de landbouw voor de vastgoedbouw en infrastructuur niet meer nodig hebt. Zolang we de bron van het probleem niet wegnemen bouwen we elk jaar een stad met de omvang van 100.000 en groeit het tekort aan leraren, politie, artsen, etc. Want de overwegende laagopgeleide arbeiders gaan dit tekort niet opvangen.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_193966724
quote:
3s.gif Op maandag 6 juli 2020 23:14 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Als je nu woningen bouwt heb je een kortetermijnoplossing voor de woningnood, maar de bron van de woningnood is de jaarlijkse groei van de bevolking met 100.000 mensen, voornamelijk laagopgeleide Oost-Europeanen. Neem dat weg en draai het om zodat je de stikstofruimte vanuit de landbouw voor de vastgoedbouw en infrastructuur niet meer nodig hebt. Zolang we de bron van het probleem niet wegnemen bouwen we elk jaar een stad met de omvang van 100.000 en groeit het tekort aan leraren, politie, artsen, etc. Want de overwegende laagopgeleide arbeiders gaan dit tekort niet opvangen.
Ik moet ineens denken aan de uitspraak van Hugo de Jonge vandaag.

HendrikWakker twitterde op maandag 06-07-2020 om 17:04:54 Hugo de Jonge maakt duidelijk dat we de komende jaren 'geweldig gaan groeien' en maar liefst 1 miljoen inwoners er bij krijgen. Deze passen niet meer in de randstad dus zal 'de regio' aangepast moeten worden. We weten allemaal welk soort mensen 'de regio' dan zullen overspelen. https://t.co/Up0F2Lw83L reageer retweet
“Without passion you don't have energy, without energy you have nothing.”
  maandag 6 juli 2020 @ 23:21:19 #63
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_193966783
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 23:04 schreef Isdatzo het volgende:

Nog één keer kort en bondig: het veevoerdeel, is eveneens het deel voor menselijke consumptie.
Neen en mijn gepostte bronnen ondersteunen dat. Kom maar met bronnen die het tegendeel beweren, ik heb alles onderbouwd met bronnen nu is het jouw beurt. Als jou dat niet lukt zijn we klaar.

Nogmaals truste. :W
  Moderator / PR maandag 6 juli 2020 @ 23:29:17 #64
140043 crew  Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193966912
quote:
1s.gif Op maandag 6 juli 2020 23:21 schreef AchJa het volgende:

[..]

Neen en mijn gepostte bronnen ondersteunen dat. Kom maar met bronnen die het tegendeel beweren, ik heb alles onderbouwd met bronnen nu is het jouw beurt. Als jou dat niet lukt zijn we klaar.

Nogmaals truste. :W
https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/soja.aspx

quote:
Enkele sojaproducten zijn:

Sojadrink, dit is een drank die bestaat uit gekookte en gepureerde sojabonen. Alleen de als er minder dan 6 gram suiker per 100 gram inzit, staat het in de Schijf van Vijf.

Tempé, een koek van zachtgekookte sojabonen. Deze is behandeld met een schimmel waardoor het een lichtzure smaak krijgt. Tempé staat in de Schijf van Vijf.

Tofu, wat ook wel tahoe heet, is gemaakt van gemalen sojabonen. Bij het malen ontstaat een melkachtige vloeistof. Deze wordt met een zuursel gestremd waardoor er een vaste vorm ontstaat. Tofu staat in de Schijf van Vijf.

Vegetarische producten op basis van sojaeiwit, zoals vegetarische balletjes, stukjes of burgers. Alleen producten die aan de criteria voldoen staan in de Schijf van Vijf.

Ook sojaolie staat in de Schijf van Vijf.
en

quote:
De soja bestemd voor sojaproducten in de winkel zoals vleesvervangers is meestal duurzaam geteeld. Producenten van sojaproducten kiezen ervoor om soja uit Europa of Canada te gebruiken, of ze kiezen voor biologische soja, niet-gemodificeerde soja of anderszins 'duurzaam' gecertificeerde soja.
Verder zijn er nog vele bronnen te vinden, mocht je willen.
Huilen dan.
pi_193967101
quote:
3s.gif Op maandag 6 juli 2020 23:14 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Als je nu woningen bouwt heb je een kortetermijnoplossing voor de woningnood, maar de bron van de woningnood is de jaarlijkse groei van de bevolking met 100.000 mensen, voornamelijk laagopgeleide Oost-Europeanen. Neem dat weg en draai het om zodat je de stikstofruimte vanuit de landbouw voor de vastgoedbouw en infrastructuur niet meer nodig hebt. Zolang we de bron van het probleem niet wegnemen bouwen we elk jaar een stad met de omvang van 100.000 en groeit het tekort aan leraren, politie, artsen, etc. Want de overwegende laagopgeleide arbeiders gaan dit tekort niet opvangen.
Maar dat kun je niet wegnemen omdat zij, als EU burgers, het recht hebben om zich hier te vestigen. Dus je zult toch ooit eens een keer ergens moeten gaan bouwen. Of accepteren dat hordes mensen dak/thuisloos raken, maar het lijkt me niet echt dat dat beetje extra landbouwexport dat waard is..
  maandag 6 juli 2020 @ 23:46:15 #66
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_193967187
quote:
3s.gif Op maandag 6 juli 2020 23:14 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Als je nu woningen bouwt heb je een kortetermijnoplossing voor de woningnood, maar de bron van de woningnood is de jaarlijkse groei van de bevolking met 100.000 mensen, voornamelijk laagopgeleide Oost-Europeanen. Neem dat weg en draai het om zodat je de stikstofruimte vanuit de landbouw voor de vastgoedbouw en infrastructuur niet meer nodig hebt. Zolang we de bron van het probleem niet wegnemen bouwen we elk jaar een stad met de omvang van 100.000 en groeit het tekort aan leraren, politie, artsen, etc. Want de overwegende laagopgeleide arbeiders gaan dit tekort niet opvangen.
Ook die stad van 100.000 komt qua uitstoot niet eens in de buurt van de daadwerkelijke grote vervuilers. Ook niet exponentieel en over een tijdsbestek van 50 jaar.
  dinsdag 7 juli 2020 @ 00:03:35 #67
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_193967519
quote:
3s.gif Op maandag 6 juli 2020 22:59 schreef ACT-F het volgende:

[..]

De uitstoot moet omlaag om externe saldering mogelijk te maken zodat de bouw vlot getrokken kan worden, niet om milieuredenen, want daar voldoet externe saldering niet voor, tevens de reden om het PAS in te voeren. De Europese richtlijnen schrijven voor dat de depositie in Natura 2000 gebieden niet mag toenemen.

Ongebreidelde groei is uiteindelijk de doodsteek voor een economie, want de primaire sector is altijd het fundament van een economie. Als je dat decimeert kom je vroeg of laat in de problemen.
Ik raad je aan om het vonnis van Urgenda dan nog eens te lezen.

quote:
De Hoge Raad komt tot het oordeel dat het cassatieberoep van de Staat moet worden verworpen. Dat betekent dat het door de rechtbank gegeven en door het hof bekrachtigde bevel aan de Staat om de uitstoot van broeikasgassen per eind 2020 met minstens 25% terug te brengen ten opzichte van 1990, definitief in stand blijft.
quote:
Het einddoel is duidelijk en is tussen partijen ook niet in geschil. In 2100 moet de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen tot staan zijn gebracht. Partijen verschillen evenmin van inzicht over de noodzakelijke tussenstand van 80-95% reductie ten opzichte van 1990 in 2050, en Urgenda onderschrijft de door het kabinet vastgestelde reductiedoelstelling van 49% ten opzichte van 1990 in 2030. Het geschil tussen partijen spitst zich toe op de vraag of van de Staat kan worden gevergd dat hij eind 2020 een reductie realiseert van ten minste 25% ten opzichte van 1990. (rov. 46)
quote:
Er zal tussen nu en 2030 een zeer aanzienlijke inspanning moeten worden geleverd om in 2030 op 49% uit te komen; veel aanzienlijker dan de beperkte inspanning die Nederland tot nu toe heeft geleverd. Vast staat verder dat het voor de beperking van de totale uitstoot over deze periode wenselijk is de reductie-inspanning zo vroeg mogelijk aan te vangen. Uitstel van reductie leidt tot grotere risico’s voor het klimaat. Uitstel leidt immers ertoe dat in de tussentijd broeikasgassen worden uitgestoten die zeer lang in de atmosfeer aanwezig blijven en verder aan de opwarming van de aarde bijdragen. Een gelijkmatige verdeling van de reductie-inspanning over de periode tot 2030 zou inhouden dat de Staat inzet op een aanzienlijk hogere reductie in 2020 dan 20%. Die gelijkmatige verdeling vormt het uitgangspunt van de Staat voor de reductiedoelstelling van 49% in 2030, die lineair is afgeleid van de doelstelling van 95% reductie in 2050. Als diezelfde lijn wordt doorgetrokken naar nu, resulteert dat in een reductiedoelstelling van 28% in 2020, zoals de Staat in antwoord op de vragen van het hof heeft bevestigd. (rov. 47)
quote:
Conclusie van het hof

Uit het voorgaande volgt dat de Staat tot nu toe te weinig heeft gedaan om een gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen en te weinig doet om deze achterstand in te halen, althans op de korte termijn (tot eind 2020). Doelstellingen voor 2030 en daarna kunnen niet wegnemen dat een gevaarlijke situatie dreigt te ontstaan die vereist dat nu wordt ingegrepen. Naast de risico’s zijn in dat verband ook de maatschappelijke kosten van belang. Naarmate er later wordt ingezet op reductie neemt het carbon budget sneller af en moeten op dat latere tijdstip aanzienlijk verdergaande maatregelen worden genomen, zoals de Staat erkent, om uiteindelijk in 2050 het gewenste niveau van 95% reductie te bereiken. (rov. 71)
Kortom: de staat doet vooralsnog te weinig om de afgesproken doelen te behalen.

quote:
Ongeveer 40 procent van de stikstof die in Nederland neerslaat wordt door de landbouw geproduceerd, 6 procent door verkeer, 6 procent door huishoudens minder dan 1 procent door de bouw. Dit staat in het rapport van de commissie Remkes.
Wil je deze doelen halen, dan zullen zowel de veeteelt als landbouw forse klappen moeten vangen. Anders zijn deze doelstellingen domweg niet te realiseren en beland je - zoals nu - in een patstelling waarbij de boeren allerlei zaken eisen en daarmee ruimte voor bijvoorbeeld de bouw wegsnijden. Wat overigens ook nog eens zwaar oneerlijk is omdat de bouw op zichzelf helemaal niet zoveel uitstoot.

Bovenstaand verhaal lijkt maar niet echt door te dringen bij de FDF, o.a.

Overigens is het ook - gezien de verhoudingen - hilarisch om het over de emigratie te hebben, als je in overweging neemt dat het volledige aantal huishoudens verantwoordelijk is voor een verwaarloosbaar aandeel in het totaal. :D

quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 23:40 schreef Tocadisco het volgende:

[..]

Maar dat kun je niet wegnemen omdat zij, als EU burgers, het recht hebben om zich hier te vestigen. Dus je zult toch ooit eens een keer ergens moeten gaan bouwen. Of accepteren dat hordes mensen dak/thuisloos raken, maar het lijkt me niet echt dat dat beetje extra landbouwexport dat waard is..
Precies. Het is absurd dat dat wordt opgeworpen als suggestie.
  dinsdag 7 juli 2020 @ 07:25:23 #68
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_193969044
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 23:40 schreef Tocadisco het volgende:

[..]

Maar dat kun je niet wegnemen omdat zij, als EU burgers, het recht hebben om zich hier te vestigen. Dus je zult toch ooit eens een keer ergens moeten gaan bouwen. Of accepteren dat hordes mensen dak/thuisloos raken, maar het lijkt me niet echt dat dat beetje extra landbouwexport dat waard is..
Kennelijk vind de overheid dat geen probleem en en heeft ze liever koeien die soja uit de platgebrande regenwouden van zuid Amerika eten dan haar eigen volk van huisvesting te voorzien

Het heilige groene hart is 188.500 hectare groot , slechts 2000 hectare daarvan zouden de huisvestingsproblemen volledig oplossen , daarnaast 5000 hectare voor recreatie en natuur zou ook niet gek zijn

Dan is er nog plek zat over om stront op te kiepen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 7 juli 2020 @ 09:07:04 #69
13456 AchJa
Shut up!!!
  Moderator / PR dinsdag 7 juli 2020 @ 09:14:30 #70
140043 crew  Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193969972
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 09:07 schreef AchJa het volgende:

[..]

Je wil het niet begrijpen he?
Grappig, want die indruk krijg ik juist bij jou (dat verbaast je vast niet). Ik weet niet hoe ik het nog duidelijker kan maken, dus ik geef het op.
Huilen dan.
  dinsdag 7 juli 2020 @ 09:16:32 #71
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_193969998
quote:
7s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 00:03 schreef Poem_ het volgende:

[..]

Ik raad je aan om het vonnis van Urgenda dan nog eens te lezen.
[..]


[..]


[..]


[..]

Kortom: de staat doet vooralsnog te weinig om de afgesproken doelen te behalen.
[..]

Wil je deze doelen halen, dan zullen zowel de veeteelt als landbouw forse klappen moeten vangen. Anders zijn deze doelstellingen domweg niet te realiseren en beland je - zoals nu - in een patstelling waarbij de boeren allerlei zaken eisen en daarmee ruimte voor bijvoorbeeld de bouw wegsnijden. Wat overigens ook nog eens zwaar oneerlijk is omdat de bouw op zichzelf helemaal niet zoveel uitstoot.

Bovenstaand verhaal lijkt maar niet echt door te dringen bij de FDF, o.a.

Overigens is het ook - gezien de verhoudingen - hilarisch om het over de emigratie te hebben, als je in overweging neemt dat het volledige aantal huishoudens verantwoordelijk is voor een verwaarloosbaar aandeel in het totaal. :D
Wat heeft Co2 precies te maken met stikstofdepositie?

Daarnaast is de hele meet-/ rekenmethode van het RIVM waar dat rapport van Remkes op gebaseerd is ondertussen ook al compleet gefileerd.

https://www.nieuweoogst.n(...)-onbalans-ongeschikt
  dinsdag 7 juli 2020 @ 09:18:54 #72
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_193970031
quote:
7s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 09:14 schreef Isdatzo het volgende:

Grappig, want die indruk krijg ik juist bij jou (dat verbaast je vast niet). Ik weet niet hoe ik het nog duidelijker kan maken, dus ik geef het op.
Ik ook want je blijft weigeren om te snappen dat je niet voor 1 doeleinde soja verbouwt. Daar ga je nl. de mist mee in.
pi_193970079
quote:
7s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 09:16 schreef AchJa het volgende:

[..]

Daarnaast is de hele meet-/ rekenmethode van het RIVM waar dat rapport van Remkes op gebaseerd is ondertussen ook al compleet gefileerd.

https://www.nieuweoogst.n(...)-onbalans-ongeschikt
De boeren leven in een blijvende veronderstelling dat met het wegschieten van rekenmethodes ook de noodzaak van nieuw beleid van tafel gaat.

Het rapport waar het artikel naar verwijst pleit voor betere rekenmethodes. Het is helemaal niet gezegd dat de maatregelen die nu op tafel liggen overbodig worden.

Sterker nog: door invoering van nieuw beleid te traineren en uit te stellen wordt de noodzaak voor ingrijpende maatregelen om doelstellingen te halen eerder groter dan kleiner.
pi_193970161
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 09:21 schreef spinazieruiker het volgende:

[..]

De boeren leven in een blijvende veronderstelling dat met het wegschieten van rekenmethodes ook de noodzaak van nieuw beleid van tafel gaat.

Het rapport waar het artikel naar verwijst pleit voor betere rekenmethodes. Het is helemaal niet gezegd dat de maatregelen die nu op tafel liggen overbodig worden.

Sterker nog: door invoering van nieuw beleid te traineren en uit te stellen wordt de noodzaak voor ingrijpende maatregelen om doelstellingen te halen eerder groter dan kleiner.
Dit idd. Ik snap werkelijk waar niet dat men het compromis van minder eiwitten in voer niet aangrijpt. Mij staat bij dat ze dat zelfs zelf hebben aangedragen.
Het alternatief is het ruimen van grote delen van de veestapel. Dat lijkt mij trouwens voor het milieu ook beter.

Er is helemaal niet zoveel melk en vlees nodig. We produceren nu enmasse voor China en daar helpen we heel onze omgeving mee naar de klote.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  dinsdag 7 juli 2020 @ 09:30:32 #75
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_193970184
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 09:21 schreef spinazieruiker het volgende:

De boeren leven in een blijvende veronderstelling dat met het wegschieten van rekenmethodes ook de noodzaak van nieuw beleid van tafel gaat.

Het rapport waar het artikel naar verwijst pleit voor betere rekenmethodes. Het is helemaal niet gezegd dat de maatregelen die nu op tafel liggen overbodig worden.
Dat zeg ik ook helemaal niet. De rekenmethode die gehanteerd wordt rammelt aan alle kanten. De daadwerkelijke depositie en de herkomst daarvan in de N2K gebieden is volstrekt onduidelijk. Maar op basis van die gegevens wordt er wel naar de boeren gewezen. Je kunt geen microbeleid voeren op macrogegevens en dan ook nog heel veel factoren buiten beschouwing laten zoals het verkeer.

Of het nou gunstiger uitpakt voor de boeren of niet is vers 2. Maar je hebt dan wel een gedegen "meten is weten" methode waar je lokaal beleid op kan maken ipv boeren in Friesland uitkopen om de Veluwe te verbeteren ofzo.
  dinsdag 7 juli 2020 @ 09:37:58 #76
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_193970270
quote:
12s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 09:18 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ik ook want je blijft weigeren om te snappen dat je niet voor 1 doeleinde soja verbouwt. Daar ga je nl. de mist mee in.
Die soja komt uit Zuid Amerika,

Nederland koopt slecht een heel klein deel van het afval daar om hier aan de koeien te voeren en daar gaan we mee ophouden
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 7 juli 2020 @ 09:39:23 #77
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_193970284
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 23:40 schreef Tocadisco het volgende:

[..]

Maar dat kun je niet wegnemen omdat zij, als EU burgers, het recht hebben om zich hier te vestigen. Dus je zult toch ooit eens een keer ergens moeten gaan bouwen. Of accepteren dat hordes mensen dak/thuisloos raken, maar het lijkt me niet echt dat dat beetje extra landbouwexport dat waard is..
En dat recht staat op springen, want het draagvlak voor de EU neemt af. Dat werd pijnlijk duidelijk toen tijdens de coronacrisis ieder voor zich was. Oost-Europa komt in de problemen door afname van jongeren die deze kant op gelokt worden. Zoals het nu gaat is op termijn niet houdbaar.
quote:
1s.gif Op maandag 6 juli 2020 23:46 schreef Poem_ het volgende:

[..]

Ook die stad van 100.000 komt qua uitstoot niet eens in de buurt van de daadwerkelijke grote vervuilers. Ook niet exponentieel en over een tijdsbestek van 50 jaar.
Uitstoot van wat?
Definieer 'daadwerkelijk grote vervuilers'.
Hoe kom je aan die 50 jaar als voorgaande 2 onduidelijk zijn?
Wat zijn je bronnen?
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  dinsdag 7 juli 2020 @ 09:40:23 #78
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_193970291
quote:
7s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 00:03 schreef Poem_ het volgende:

[..]

Ik raad je aan om het vonnis van Urgenda dan nog eens te lezen.

Ik raad je aan hetzelfde te doen _O- Dit gaat over koolstofdioxide :') :')
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_193970342
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 09:30 schreef AchJa het volgende:

[..]

Dat zeg ik ook helemaal niet. De rekenmethode die gehanteerd wordt rammelt aan alle kanten. De daadwerkelijke depositie en de herkomst daarvan in de N2K gebieden is volstrekt onduidelijk. Maar op basis van die gegevens wordt er wel naar de boeren gewezen. Je kunt geen microbeleid voeren op macrogegevens en dan ook nog heel veel factoren buiten beschouwing laten zoals het verkeer.

Of het nou gunstiger uitpakt voor de boeren of niet is vers 2. Maar je hebt dan wel een gedegen "meten is weten" methode waar je lokaal beleid op kan maken ipv boeren in Friesland uitkopen om de Veluwe te verbeteren ofzo.
"Naar boeren wijzen" is een frame waarbij elke door de overheid voorgestelde verandering automatisch omstreden is.

Van de landbouw wordt gevraagd een zekere bijdrage te leveren aan de oplossing c.q. het halen van een doelstelling.

Heb jij forenzen zien demonstreren toen de maximumsnelheid overdag werd verlaagd naar 100 km/u? Als er iets aantoonbaar zinloos en overbodig is dan is het die maatregel. De bewering dat de overheid tegen de boeren is klopt gewoon niet.

Tegelijk kun je zeker vraagtekens plaatsen bij bepaalde rekenmethodes en keuzes voor bepaalde maatregelen. Kritisch zijn mag en continu blijven toetsen en onderzoeken of het beleid wel het juiste is moet zelfs imho.

Echter kun je nooit verwachten dat je in gesprekken overal je gelijk krijgt, zelfs met de beste argumenten en rapporten. Als buitenstaander hoorde ik bij de presentatie van het laatste rapport van Remkes een veel constructievere houding ten opzichte van de boeren dan in het begin. Praten heeft dus zin.

Een partij als FDF lijkt echter vooral aan tafel gezeten te hebben om óf hun zin te krijgen, óf ontevreden af te kunnen haken om vervolgens de hooivorken en tractoren weer tevoorschijn te halen. Als je er niet samen uit wilt komen (dit betekent ontvangen én inleveren) dan wordt het wel een heel moeilijk verhaal om zowel de samenleving, de natuur als de boeren zo veel mogelijk te sparen.
  dinsdag 7 juli 2020 @ 09:47:03 #80
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_193970372
quote:
10s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 09:40 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Ik raad je aan hetzelfde te doen _O- Dit gaat over koolstofdioxide :') :')
Hey, maar wij en de boeren begrijpen het allemaal niet he... :')
  dinsdag 7 juli 2020 @ 10:02:52 #81
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_193970604
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 09:45 schreef spinazieruiker het volgende:
"Naar boeren wijzen" is een frame waarbij elke door de overheid voorgestelde verandering automatisch omstreden is.

Van de landbouw wordt gevraagd een zekere bijdrage te leveren aan de oplossing c.q. het halen van een doelstelling.
Dat kan ook prima maar wel op basis van feiten en onderbouwde depositie- en herkomstcijfers.

quote:
Heb jij forenzen zien demonstreren toen de maximumsnelheid overdag werd verlaagd naar 100 km/u? Als er iets aantoonbaar zinloos en overbodig is dan is het die maatregel. De bewering dat de overheid tegen de boeren is klopt gewoon niet.
Zijn de forenzen verplicht om te stoppen met reizen en moeten ze hun auto verkopen van de staat?

Maar wel bijzonder dat die maatregel dan wel direct als onzin en overbodig gezien wordt. Dat komt uit exact dezelfde koker he? Waarom mogen de boeren dat dan niet denken?
pi_193971317
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 10:02 schreef AchJa het volgende:

[..]

Dat kan ook prima maar wel op basis van feiten en onderbouwde depositie- en herkomstcijfers.
De berekening van depositie- en herkomstcijfers is een vrij nieuw onderwerp waarin de komende jaren een grotere nauwkeurigheid valt te verwachten. Het is logisch dat dit discussie oplevert.

De overheid vindt de huidige methodes betrouwbaar genoeg om te spreken van aanleiding om er beleid op te moeten baseren (gesteund door gerechtelijke uitspraken) en ziet er ook genoeg duidelijkheid in om er beleid op te kunnen baseren.

De minderheid van de boeren die nu demonstreert vindt kennelijk dat er pas beleid mag komen als de hoeveelheid depositie en herkomst tot zes cijfers achter de komma uitgerekend mag worden. Hiervoor is politiek geen draagvlak. Dan kun je blijven demonstreren maar dat gaat je -behalve kunnen zeggen dat je je niet hebt neergelegd bij de 'misdadige' kabinet- niks opleveren.
quote:
[..]

Zijn de forenzen verplicht om te stoppen met reizen en moeten ze hun auto verkopen van de staat?

Maar wel bijzonder dat die maatregel dan wel direct als onzin en overbodig gezien wordt. Dat komt uit exact dezelfde koker he? Waarom mogen de boeren dat dan niet denken?
Forenzen kunnen inderdaad nog steeds hun auto gebruiken.
De impact van die maatregel is voor hen kleiner dan de veranderingen waar de landbouw voor staat. Dat is zeker waar.
Deze maatregel is op een andere manier 'misdadig', namelijk in de zin dat het totaal geen zoden aan de dijk zet:
https://www.trouw.nl/wete(...)fbelasting~bf8a5d73/
https://www.climategate.n(...)iler-dat-is-er-niet/
https://www.telegraaf.nl/(...)aanpak-stikstofspook
https://www.nporadio1.nl/(...)-rijden-van-100-km-h
Een auto die 100 rijdt in plaats van 130 stoot gemiddeld 40% minder stikstof uit. Echter gaat de gemiddelde snelheid maar beperkt omlaag door de venstertijden, reeds geldende limieten van 100 of lager en doordat niet iedereen er door wordt beďnvloedt (denk aan vrachtwagens, niet-snelwegkilometers en mensen die gewoon harder dan 100 blijven rijden). Daar bovenop is het aandeel van het wegverkeer op het totale aandeel stikstofuitstoot veel kleiner dan dat van bijvoorbeeld de landbouw.
De '100 overdag'-maatregel zou een vermindering van de uitstoot van 0,07% opleveren. Als het effect van de maatregelen in de landbouw een pan paella is, dan is de 100-maatregel een rijstkorrel. Waardoor die maatregel met een 'kleinere impact' toch totaal disproportioneel is.

De verlaging van de maximumsnelheid is alleen doorgevoerd voor maatschappelijk draagvlak voor andere maatregelen ("iedereen moet bloeden") en doordat het effect zeer lokaal nuttig kan zijn (hoewel de vermindering vrijwel nergens er voor zorgt dat huidige overschrijdingen worden opgelost).
  dinsdag 7 juli 2020 @ 11:12:35 #83
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_193971600
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 10:49 schreef spinazieruiker het volgende:

De berekening van depositie- en herkomstcijfers is een vrij nieuw onderwerp waarin de komende jaren een grotere nauwkeurigheid valt te verwachten. Het is logisch dat dit discussie oplevert.
Het is helemaal geen nieuw onderwerp het gebeurt al jaren. Het is nu een discussie omdat er daadwerkelijk consequenties aan verbonden worden.

Het laatste onderzoek (en er is nog een onderweg) laat duidelijk zien dat de meet-/ rekenmethode niet deugt en dat er bepaalde zaken niet meegenomen worden in de metingen/ berekeningen. En dat is waar het om draait. Het is niet meer dan terecht dat de boeren daar tegen in het geweer komen.

quote:
De overheid vindt de huidige methodes betrouwbaar genoeg om te spreken van aanleiding om er beleid op te moeten baseren (gesteund door gerechtelijke uitspraken) en ziet er ook genoeg duidelijkheid in om er beleid op te kunnen baseren.
Dat staat daar los van. De overheid maakt beleid op basis van de gegevens van het RIVM, net zoals ze nu corona beleid maken op basis van de gegevens van het RIVM.

quote:
De minderheid van de boeren die nu demonstreert vindt kennelijk dat er pas beleid mag komen als de hoeveelheid depositie en herkomst tot zes cijfers achter de komma uitgerekend mag worden. Hiervoor is politiek geen draagvlak. Dan kun je blijven demonstreren maar dat gaat je -behalve kunnen zeggen dat je je niet hebt neergelegd bij de 'misdadige' kabinet- niks opleveren.
De boeren willen best meewerken alleen wel op een eerlijke manier en dat gebeurt dus niet. Ook die zes cijfers achter de komma waar je mee komt is het punt helemaal niet. De boeren willen simpelweg weten wie er verantwoordelijk is voor de depositie in de N2K gebieden hoeveel er precies bij de boeren vandaan komt. Niks meer, niks minder.

En dit staat nog even compleet los van het feit hoe je de N2K gebieden wil behouden/ verbeteren want dat is nl. de opgedragen doelstelling, stikstof ansich niet dat is wat Nederland er van gemaakt heeft daarom ook de opmerking dat we een wetgevingsprobleem hebben. Stikstof is niet de heilige graal en de oplossing voor alle problemen.

quote:
Forenzen kunnen inderdaad nog steeds hun auto gebruiken.
De impact van die maatregel is voor hen kleiner dan de veranderingen waar de landbouw voor staat. Dat is zeker waar.
Deze maatregel is op een andere manier 'misdadig', namelijk in de zin dat het totaal geen zoden aan de dijk zet:
https://www.trouw.nl/wete(...)fbelasting~bf8a5d73/
https://www.climategate.n(...)iler-dat-is-er-niet/
https://www.telegraaf.nl/(...)aanpak-stikstofspook
https://www.nporadio1.nl/(...)-rijden-van-100-km-h
Een auto die 100 rijdt in plaats van 130 stoot gemiddeld 40% minder stikstof uit. Echter gaat de gemiddelde snelheid maar beperkt omlaag door de venstertijden, reeds geldende limieten van 100 of lager en doordat niet iedereen er door wordt beďnvloedt (denk aan vrachtwagens, niet-snelwegkilometers en mensen die gewoon harder dan 100 blijven rijden). Daar bovenop is het aandeel van het wegverkeer op het totale aandeel stikstofuitstoot veel kleiner dan dat van bijvoorbeeld de landbouw.
De '100 overdag'-maatregel zou een vermindering van de uitstoot van 0,07% opleveren. Als het effect van de maatregelen in de landbouw een pan paella is, dan is de 100-maatregel een rijstkorrel. Waardoor die maatregel met een 'kleinere impact' toch totaal disproportioneel is.
Dat hoef je mij verder niet uit te leggen. Wat ik bedoel is dat jij nu exact hetzelfde doet als de boeren. ;)

En het mooie is dat jouw quote hier direct onder gekopieerd kan worden:

quote:
De overheid vindt de huidige methodes betrouwbaar genoeg om te spreken van aanleiding om er beleid op te moeten baseren (gesteund door gerechtelijke uitspraken) en ziet er ook genoeg duidelijkheid in om er beleid op te kunnen baseren.


[ Bericht 1% gewijzigd door AchJa op 07-07-2020 11:18:18 ]
pi_193974003
quote:
3s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 09:39 schreef ACT-F het volgende:

[..]

En dat recht staat op springen, want het draagvlak voor de EU neemt af. Dat werd pijnlijk duidelijk toen tijdens de coronacrisis ieder voor zich was. Oost-Europa komt in de problemen door afname van jongeren die deze kant op gelokt worden. Zoals het nu gaat is op termijn niet houdbaar.
Nog altijd zijn vrijwel alle lidstaten tegen een wijziging van het recht op vrij vestiging (sowieso is daar een verdragswijziging dus unanimiteit voor nodig, wat het allemaal nog even extra moeilijk maakt). In de praktijk zal dus alleen het uittreden uit de EU en een veel restrictiever handelsverdrag aangaan het mogelijk maken om migratie vanuit andere EU-lidstaten aan banden te leggen. Wat natuurlijk ook veel negatieve consequenties heeft, niet op zijn minst voor de half miljoen Nederlanders die in een ander EU-land wonen. Het blijft echt een enorm groot offer dat je van iedereen vraagt om een heel beperkt deelbelang te dienen. Voor zover boeren althans baat hebben bij een uittreding, zij hebben dan immers ook een hoop te verliezen.
  dinsdag 7 juli 2020 @ 13:49:16 #85
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_193974080
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 13:43 schreef Tocadisco het volgende:

[..]

Nog altijd zijn vrijwel alle lidstaten tegen een wijziging van het recht op vrij vestiging (sowieso is daar een verdragswijziging dus unanimiteit voor nodig, wat het allemaal nog even extra moeilijk maakt).

In de praktijk zal dus alleen het uittreden uit de EU en een veel restrictiever handelsverdrag aangaan het mogelijk maken om migratie vanuit andere EU-lidstaten aan banden te leggen.

Wat natuurlijk ook veel negatieve consequenties heeft, niet op zijn minst voor de half miljoen Nederlanders die in een ander EU-land wonen.

Uiteraard een wijziging in het bestaande verdrag van Maastricht is godsonmogelijk , omdat alle landen voor moeten stemmen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 7 juli 2020 @ 13:50:39 #86
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_193974102
Gaat er nog een beetje opgetoerd worden met al die verboden?
Of worden er nu mensen bang dat hun dure trekkers in beslag worden genomen ?
  dinsdag 7 juli 2020 @ 13:58:47 #87
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_193974191
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 13:50 schreef Drekkoning het volgende:
Gaat er nog een beetje opgetoerd worden met al die verboden?
Of worden er nu mensen bang dat hun dure trekkers in beslag worden genomen ?
Dat zou voor heel veel boeren een ramp zijn , aangezien veel trekkers van de RABO bank zijn
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 7 juli 2020 @ 13:59:58 #88
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_193974202
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 13:58 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Dat zou voor heel veel boeren een ramp zijn , aangezien veel trekkers van de RABO bank zijn
Wat vindt de bank er eigenlijk van als hun trekkers dalijk gebruikt worden in verboden protesten?
  dinsdag 7 juli 2020 @ 14:11:21 #89
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_193974353
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 13:58 schreef michaelmoore het volgende:

Dat zou voor heel veel boeren een ramp zijn , aangezien veel trekkers van de RABO bank zijn
En ik meende hier op Fok! toch echt gehoord te hebben dat ze allemaal miljonair zijn met hun eigen materieel etc...
  dinsdag 7 juli 2020 @ 14:23:48 #90
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_193974549
Ja je snapt eigenlijk niet waar doe boeren zich zo druk over maken met die miljarden subsidies die ze krijgen. Die koeien was eigenlijk meer een beetje voor de lol erbij doen.
  dinsdag 7 juli 2020 @ 14:30:40 #91
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_193974623
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 13:59 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Wat vindt de bank er eigenlijk van als hun trekkers dalijk gebruikt worden in verboden protesten?
Dat mag

Maar als ze kapot gaan of in beslag genomen dan kan de boer soms geen andere kopen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 7 juli 2020 @ 14:32:02 #92
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_193974638
quote:
10s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 14:11 schreef AchJa het volgende:

[..]

En ik meende hier op Fok! toch echt gehoord te hebben dat ze allemaal miljonair zijn met hun eigen materieel etc...
O dat zal best wel

boekwaarde,

maar dat zit allemaal in stal , gebouwen, land, auto's , gereedschap, voer, koeien en kalveren

Contant geld is bij iedere zelfstandige met veel spullen een probleem en varieert met het seizoen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 7 juli 2020 @ 14:33:05 #93
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_193974651
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 14:23 schreef Woelwater het volgende:
Ja je snapt eigenlijk niet waar doe boeren zich zo druk over maken met die miljarden subsidies die ze krijgen. Die koeien was eigenlijk meer een beetje voor de lol erbij doen.
Zoiets ja. :D
  dinsdag 7 juli 2020 @ 14:34:19 #94
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_193974667
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 14:23 schreef Woelwater het volgende:
Ja je snapt eigenlijk niet waar doe boeren zich zo druk over maken met die miljarden subsidies die ze krijgen.
subsidie is voor veel boeren bittere noodzaak , zeker de inkomensondersteuning , dat is gewoon bijstand net als de IOAW

[ Bericht 4% gewijzigd door michaelmoore op 07-07-2020 18:10:05 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 7 juli 2020 @ 19:05:57 #95
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_193978326
https://www.telegraaf.nl/(...)egsturen-van-snelweg

De overheid is er klaar mee , het is net meer ludiek , het is vreselijk irritant en klaar met dat gekloot
quote:
We schalen op'

Politie: wij gaan boeren meteen beboeten en wegsturen van snelweg
Updated 15 min geleden
16 min geleden in BINNENLAND
EINDHOVEN - Naar aanleiding van de boerenprotesten de afgelopen dagen kondigt de politie in Oost-Brabant aan niet langer te gedogen dat trekkers op de snelweg rijden, of rijbanen blokkeren.

Er gaat gehandhaafd worden.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 7 juli 2020 @ 22:17:16 #96
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_193981623
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 13:50 schreef Drekkoning het volgende:
Gaat er nog een beetje opgetoerd worden met al die verboden?
Of worden er nu mensen bang dat hun dure trekkers in beslag worden genomen ?
Elke dag weer, weg met dat verkeer:Zo worden de stikstofdoelen toch nog gehaald O+
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_193987364
https://www.facebook.com/(...)deos/289348285753131
https://www.facebook.com/melanie.deboer.7/videos/4497563426980656

Live vanuit Assen _O_

Video en Verzet en Gewoon Roy hebben met afschuw gereageerd op de arrestaties vanochtend.
pi_193987539
Hoe zit dat met het eiwit? Ik hoorde dat er best minder eiwit in het voer kan, dat er in feite te veel eiwit in zit.
  woensdag 8 juli 2020 @ 12:06:20 #99
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_193987598
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 12:03 schreef Mondkapje het volgende:
Hoe zit dat met het eiwit? Ik hoorde dat er best minder eiwit in het voer kan, dat er in feite te veel eiwit in zit.
Er zitten ook genoeg boeren onder de maximum hoeveelheid inderdaad.
Het is een groep die meer eiwit toevoegt voor betere productie die hier nu boos over is.
pi_193987967
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 12:03 schreef Mondkapje het volgende:
Hoe zit dat met het eiwit? Ik hoorde dat er best minder eiwit in het voer kan, dat er in feite te veel eiwit in zit.
Klopt ja. Minder kan wel, maar helemaal niet is niet goed voor de koe en de productie.
  woensdag 8 juli 2020 @ 12:36:51 #101
78680 Nielsch
zie signature
pi_193988029
Mooi dat die terroristen eindelijk eens worden aangepakt. Hopelijk worden die trekkers ook in beslag genomen en tegen opbod verkocht om gemaakte schade te kunnen vergoeden!
zie ondertitel
  woensdag 8 juli 2020 @ 12:38:56 #102
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_193988058
quote:
6s.gif Op woensdag 8 juli 2020 12:36 schreef Nielsch het volgende:
Mooi dat die terroristen eindelijk eens worden aangepakt. Hopelijk worden die trekkers ook in beslag genomen en tegen opbod verkocht om gemaakte schade te kunnen vergoeden!
Gewoon de compressor in. Weet je tenminste zeker dat ze het niet zelf proberen terug te kopen.

Die grap kunnen ze een of twee keer uithalen en dan zijn ze failliet.
  woensdag 8 juli 2020 @ 12:39:08 #103
78680 Nielsch
zie signature
pi_193988061
Weg met die blokkeerhufters! Verbod op demonstraties met trekkers graag uitbreiden naar heel NL en dat het nog maar een paar jaar mag duren!
zie ondertitel
  woensdag 8 juli 2020 @ 12:39:51 #104
78680 Nielsch
zie signature
pi_193988071
Wat heeft dat afvalverwerkingsbedrijf trouwens fout gedaan in de ogen van de FDF terroristen?
zie ondertitel
  woensdag 8 juli 2020 @ 12:46:34 #105
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_193988183
quote:
6s.gif Op woensdag 8 juli 2020 12:39 schreef Nielsch het volgende:
Wat heeft dat afvalverwerkingsbedrijf trouwens fout gedaan in de ogen van de FDF terroristen?
Ja dat weet je niet , misschien omdat het een overheidsbedrijf is
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_193988185
quote:
6s.gif Op woensdag 8 juli 2020 12:39 schreef Nielsch het volgende:
Wat heeft dat afvalverwerkingsbedrijf trouwens fout gedaan in de ogen van de FDF terroristen?
quote:
De boeren voeren actie bij Attero omdat de afvalverwerker volgens hen de grootste stikstofuitstoter van Drenthe is.
https://www.dvhn.nl/drent(...)eheven-25830930.html

Maar het gros van de FDF boeren snappen het verschil tussen stikstofoxide en ammoniak niet eens, dus het sluiten van Attero levert in het kader van het tegengaan van stikstofneerslag in de natuur misschien wel niets op. _O-
Ik heb mijn lolletjes er ook wel gehad hoor, zeg ik eerlijk. Maar na een tijdje moet je toch keertje bij jezelf denken: Waar ben ik in godsnaam mee bezig.
  woensdag 8 juli 2020 @ 12:47:26 #107
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_193988200
Alle streamerts aangehouden.

Iig Onrechttv en Revrouwlutie

  woensdag 8 juli 2020 @ 12:52:13 #108
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_193988264
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 12:47 schreef Nober het volgende:
Alle streamerts aangehouden.

Iig Onrechttv en Revrouwlutie

Genot
  woensdag 8 juli 2020 @ 12:58:36 #109
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_193988401
2:29.42

In de auto zitten roken, terechte aanhouding!


Of hier https://www.facebook.com/(...)7169/?type=2&theater

[ Bericht 14% gewijzigd door Nober op 08-07-2020 13:08:50 ]
pi_193988425
Op sociale media wordt nu geklaagd dat autoriteiten hun ingrijpen laten afhangen door de inhoud van een demonstratie.

Een vreedzame groep mensen met spandoeken op een plein vergelijken met intimiderende trekkerterreur :')

En kom nu niet aanzetten met "de Dam stond vol", want die boerenzonen zitten nog net niet bij elkaar op schoot...

Goed dat er wordt ingegrepen bij dit soort ontwrichtende en gewelddadige acties. FDF zat aan tafel maar is zelf weggelopen.

Ook steeds meer boeren die zich distantiëren van deze acties overigens.
pi_193988449
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 12:59 schreef spinazieruiker het volgende:
Op sociale media wordt nu geklaagd dat autoriteiten hun ingrijpen laten beďnvloeden door de inhoud van een demonstratie.
Terechte klacht, bij de blokkeerfriezen schroomde men niet om in te grijpen en die mensen te vervolgen. De boeren mogen keer op keer snelwegen blokkeren zonder consequenties van vergelijkbare aard.

Alleen zo zien de klagers dat waarschijnlijk niet. :T
Ik heb mijn lolletjes er ook wel gehad hoor, zeg ik eerlijk. Maar na een tijdje moet je toch keertje bij jezelf denken: Waar ben ik in godsnaam mee bezig.
pi_193988506
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 13:01 schreef Chia het volgende:

[..]

Terechte klacht, bij de blokkeerfriezen schroomde men niet om in te grijpen en die mensen te vervolgen. De boeren mogen keer op keer snelwegen blokkeren zonder consequenties van vergelijkbare aard.

Alleen zo zien de klagers dat waarschijnlijk niet. :T
Voor de zekerheid: boeren en hun aanhangers klagen dat actievoerende boeren worden ingerekend terwijl BLM-demonstraties wel mogen doorgaan.

Ze vergelijken wilde ontwrichtende blokkades met gecoördineerde en met de autoriteiten afgestemde pleindemonstraties :')
  woensdag 8 juli 2020 @ 13:07:35 #113
366583 Lemsterr
Dorpsidioot
pi_193988540
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 13:05 schreef spinazieruiker het volgende:

[..]

Voor de zekerheid: boeren en hun aanhangers klagen dat actievoerende boeren worden ingerekend terwijl BLM-demonstraties wel mogen doorgaan.

Ze vergelijken wilde ontwrichtende blokkades met gecoördineerde en met de autoriteiten afgestemde pleindemonstraties :')
Het was bij de autoriteiten helemaal niet duidelijk hoeveel mensen aanwezig zouden zijn. Goed afgestemd allemaal.
pi_193988570
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 13:05 schreef spinazieruiker het volgende:

[..]

Voor de zekerheid: boeren en hun aanhangers klagen dat actievoerende boeren worden ingerekend terwijl BLM-demonstraties wel mogen doorgaan.

Ze vergelijken wilde ontwrichtende blokkades met gecoördineerde en met de autoriteiten afgestemde pleindemonstraties :')
Tja ongeacht wat ik van die beweging vind, de organisatie in Nederland doet wel zichtbaar hun best om hun demonstraties coronaproof te laten verlopen. Bij andere demonstraties in coronatijd heb ik zo'n strakke organisatie nog niet gezien.

Bovendien is verkeersveiligheid in dit geval een iets duidelijker criterium dan de openbare orde of de vage coronaregels. Qua gevaar maakt het niet uit of de snelweg wordt geblokkeerd door auto's of tractoren. Dus dat vind ik toch wel erg selectief.
Ik heb mijn lolletjes er ook wel gehad hoor, zeg ik eerlijk. Maar na een tijdje moet je toch keertje bij jezelf denken: Waar ben ik in godsnaam mee bezig.
pi_193988578
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 13:07 schreef Lemsterr het volgende:

[..]

Het was bij de autoriteiten helemaal niet duidelijk hoeveel mensen aanwezig zouden zijn. Goed afgestemd allemaal.
Waar heb je het over?

Nogmaals, op één uit de hand gelopen voorbeeld op de Dam na mogen demonstraties alleen doorgaan onder strikte voorwaarden en worden ze gelijk afgeblazen als daaraan niet meer kan worden voldaan.

Als boeren met zijn allen met spandoeken op een plein willen gaan staan dan kan dat gewoon, mits zij aan dezelfde voorwaarden voldoen.
pi_193988585
Social media is toch wel ellende eigenlijk. Al die streamende nono’s die zichzelf pers vinden. Iedereen heeft ineens de waarheid in pacht.
pi_193988601
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2020 13:10 schreef mootie het volgende:
Social media is toch wel ellende eigenlijk. Al die streamende nono’s die zichzelf pers vinden. Iedereen heeft ineens de waarheid in pacht.
Ik zou graag een jaar zonder social media willen. Als in; de gehele wereld. Kijken waar we dan staan na dat jaar.
“Without passion you don't have energy, without energy you have nothing.”
pi_193988604
quote:
Duitse boeren vernielen blokkade en politie autos
*O* :P

Geen bron, ja Facebook :+
  woensdag 8 juli 2020 @ 13:12:35 #119
366583 Lemsterr
Dorpsidioot
pi_193988613
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 13:10 schreef spinazieruiker het volgende:

[..]

Waar heb je het over?

Nogmaals, op één uit de hand gelopen voorbeeld op de Dam na mogen demonstraties alleen doorgaan onder strikte voorwaarden en worden ze gelijk afgeblazen als daaraan niet meer kan worden voldaan.

Als boeren met zijn allen met spandoeken op een plein willen gaan staan dan kan dat gewoon, mits zij aan dezelfde voorwaarden voldoen.
Op de Dam was onduidelijkheid over het aantal aanwezigen. Lag dus ook aanzienlijk hoger dan verwacht was. Dat vind ik niet duiden op een goede samenwerking tussen autoriteiten en de organisatie die zo'n demonstratie organiseert.
pi_193988619
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 13:09 schreef Chia het volgende:

[..]

Tja ongeacht wat ik van die beweging vind, de organisatie in Nederland doet wel zichtbaar hun best om hun demonstraties coronaproof te laten verlopen. Bij andere demonstraties in coronatijd heb ik zo'n strakke organisatie nog niet gezien.

Bovendien is verkeersveiligheid in dit geval een iets duidelijker criterium dan de openbare orde of de vage coronaregels. Qua gevaar maakt het niet uit of de snelweg wordt geblokkeerd door auto's of tractoren. Dus dat vind ik toch wel erg selectief.
Eens. Dat dit soort acties met tractoren, bouwvoertuigen maar net zo goed ook politievoertuigen in het verleden wel zijn toegestaan is echt absurd.

Wat mij betreft krijgt iedereen die een snelweg of privéterrein blokkeert dezelfde behandeling als de blokkeerfriezen.
pi_193988625
Ik sta natuurlijk achter de boer want we kunnen niet zonder en ze zijn een belangrijk onderdeel van Nederland. Ik kom ook uit een omgeving waar veel boeren zijn.

Maar dit kan echt niet meer. Ze verliezen alle steun in heel Nederland. Provoceren constant de politie. Zorgen voor gevaarlijke situaties. Zo verlies je elke steun die je wel had.
En ze zullen best een punt hebben, maar zo moet je dat niet gaan halen.

Oppakken die handel. Gewoon volledig wegstoppen want die groep die dit doet is gewoon een schande voor alle goede boeren van Nederland.
pi_193988634
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 13:10 schreef spinazieruiker het volgende:

Als boeren met zijn allen met spandoeken op een plein willen gaan staan dan kan dat gewoon, mits zij aan dezelfde voorwaarden voldoen.
Nee niet in het Noorden want dat is verboden xD
pi_193988659
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 13:12 schreef Lemsterr het volgende:

[..]

Op de Dam was onduidelijkheid over het aantal aanwezigen. Lag dus ook aanzienlijk hoger dan verwacht was. Dat vind ik niet duiden op een goede samenwerking tussen autoriteiten en de organisatie die zo'n demonstratie organiseert.
Dat klopt. Daar is zowel door de organisatoren als de autoriteiten van geleerd. Tegenover het voorbeeld van de Dam staan intussen tientallen voorbeelden van hoe het wel moet.

Los hiervan maakt je punt echter niet dat iedereen maar zijn gang kan gaan onder het mom "demonstreren". Die vergelijking gaat totaal niet op.
pi_193988674
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 13:13 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Nee niet in het Noorden want dat is verboden xD
Alleen demonstraties met tractoren zijn verboden ^O^
pi_193988875
https://www.facebook.com/watch/live/?v=650556465550548&ref=search

Laatste 10 seconden kijken :P Staat al 40 minuten te streamen vanuit binnenplaats en dan wordt ze meegenomen :D

https://www.facebook.com/OnrechtTV/videos/1148196478876399

Hier vanaf 40 minuten ook te zien van iemand die naast haar streamt.
pi_193989319
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 13:27 schreef StephanL het volgende:
https://www.facebook.com/watch/live/?v=650556465550548&ref=search

Laatste 10 seconden kijken :P Staat al 40 minuten te streamen vanuit binnenplaats en dan wordt ze meegenomen :D

https://www.facebook.com/OnrechtTV/videos/1148196478876399

Hier vanaf 40 minuten ook te zien van iemand die naast haar streamt.
_O-

Gaat ook goed daar met de 1,5m. :')

BTW die naam ReVrouwLutie... ;(
pi_193989587
Zo gaat het er trouwens (met EU subsidie) aan toe in de "Beter Leven" varkensstal van FDF-voorman Mark van den Oever:

https://www.facebook.com/Ongehoord/posts/3107506249287684

quote:
Varkens met ernstige welzijnsproblemen bij FDF-leider Van den Oever

Ongehoord publiceert beelden van varkens gefilmd bij Van den Oever VOF, het bedrijf van de voorman van Farmers Defence Force (Mark Van den Oever). De opnames zijn gemaakt in april 2020 en tonen ‘Beter Leven’ varkens in kale hokken op roostervloeren waaronder zich een mestkelder bevindt. Meerdere dieren hebben rood ontstoken ogen en necrotiserende wonden aan de oren.

Oogontsteking
Varkens met rode ogen zijn een aanwijzing dat de dieren in een ongezond stalklimaat leven. Stof en hoge ammoniakconcentraties (afkomstig uit o.a. mestkelders onder de stalvloer) irriteren neus- en oogslijmvliezen. De ogen raken ontstoken, wat gepaard gaat met pijn en jeuk. Oogontstekingen kunnen ernstige vormen aannemen en tot blindheid leiden. In een studie van WUR werd vastgesteld dat de ammoniakconcentraties in 31% van de onderzochte vleesvarkenshokken ongezond hoog waren, wat in 21,3% van de onderzochte hokken leidde tot rode, geďrriteerde ogen bij de varkens. (1)

Oornecrose
Oornecrose is te herkennen aan de zwarte punten en bloederige wonden aan de oren van varkens. Oornecrose is een gevolg van oorbijten. Wanneer varkens aan elkanders oren bijten ontstaan wondjes die infecteren door bacteriën. De oren raken niet meer goed doorbloed, en de oorpunten sterven af. Naarmate de infectie vordert, wordt het oor dik en gezwollen. Uiteindelijk kunnen bacteriën via de wonden dieper het lichaam binnendringen, en organen aantasten waardoor het varken ernstig ziek wordt met risico op sterfte.(2)

Bijterij
Oorbijten is vergelijkbaar met staartbijten en andere vormen van bijterij. Het gaat om een gedragsstoornis met als voornaamste oorzaak verveling en onvoldoende stimulatie. De varkens zijn ongelukkig en uiten hun stress en frustratie op soortgenoten. Andere bronnen van frustratie zijn: een slecht stalklimaat, het samenleven met teveel dieren in een kleine ruimte, of problemen met voersamenstelling en de wijze van voerverstrekking.(2) (3)
Bijterij is een werelddwijd probleem in de varkenshouderij. Staartbijten komt op 50% van de Nederlandse varkenshouderijen voor, zowel in reguliere als in biologische bedrijven (4). Over oorbijten zijn geen specifieke schadecijfers bekend, maar de verwachting is dat de cijfers over oorbijten overeenkomen met de cijfers over staartbijten (2).
Een vaak toegepaste ‘maatregel’ om schade door bijterij enigszins te beperken is het preventief couperen van staarten bij biggen kort na de geboorte. Couperen is een pijnlijke ingreep, omdat bij jonggeboren biggen de perifere zenuwen reeds ontwikkeld zijn tot in de punt van de staart. Met een verhit apparaat wordt het staartje zonder verdoving afgeknipt en wordt de wond tegelijkertijd dichtgeschroeid. Staarten couperen biedt echter geen echte oplossing. Ook bij varkens met afgeknipte staartstompjes komen uitbraken van staartbijten voor. Bovendien kan het probleem van staartbijten verschuiven naar oorbijten, zoals te zien op de beelden van Van den Oever VOF. (5)

Over Van den Oever VOF
Van den Oever VOF op de Kievitsdwarsweg in Sint Hubert is gespecialiseerd in fruitteelt, kerstbomenkwekerij en varkensmesterij. De varkensstal van het bedrijf biedt plaats aan 1000 vleesvarkens onder het Beter Leven keurmerk (1 ster) van de Dierenbescherming, met “25% meer ruimte en speelgoed voor de varkens in elk hok” (6) (7). De dieren komen op het bedrijf wanneer ze 10 weken oud zijn, en worden gedurende 4 maanden vetgemest tot een slachtgewicht van 120 kg. Van den Oever VOF ontvangt Europese subsidies in het kader van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. In 2018 ging het om 25.592,43 euro en in 2019 om 29.061,93 euro. Tegenover het Financieel Dagblad stelden FDF-bestuurders dat de door RVO gepubliceerde subsidiebedragen ‘onjuist’ waren, en dat er stappen zouden ondernomen worden tegen het openbaar maken van deze informatie door het Dagblad (10).

Bronnen:
(1) Vermeer, H.M., Hopster, H. 2017. Signaalindicatoren bij handhaving "Open Normen" voor dierenwelzijn; Pilot klimaat in varkensstallen. Wageningen University & Research -Livestock Research.
https://edepot.wur.nl/409283
(2) Online Dierenarts: Oornecrose en oorbijten. Van Boekel, 2015. Artikel in Pigbusiness.
https://www.pigbusiness.n(...)ecrose-en-oorbijten/
(3) Dossier: Staartbijten voorkomen bij varkens. Wageningen University & Research -Livestock Research.
https://www.wur.nl/nl/show/Staartbijten-voorkomen-bij-varkens.htm
(4) Helft varkensbedrijven kampt met staartbijten. J. Zonderland, C. de Lauwere, M. Bracke, 2009. Wageningen University & Research -Livestock Research.
https://edepot.wur.nl/14502
(5) Staartbijtgedrag bij vleesvarkens: prevalentie, pathogenese, symptomen, predisponerende factoren, preventie en behandeling. B. Driessen, D. Smulders, T. Parmentier, J. Van Thielen, R. Geers. Diergeneeskundig Tijdschrift, 2008.
http://vdt.ugent.be/sites/default/files/art77404.pdf (p243)
(6) Voorman FDF: ‘Actievoeren is het randje opzoeken. Artikel in ‘Boerderij’, 2019
https://www.boerderij.nl/(...)je-opzoeken-499975E/
(7) informatie uit telefoongesprek met Van den Oever op 06/07/2020
(8) Database https://mijn.rvo.nl/europese-subsidies-2018 VAN DEN OEVER V.O.F. 5454GP MILL EN SINT HUBERT
(9) Database https://mijn.rvo.nl/europese-subsidies-2019 VAN DEN OEVER V.O.F. 5454GP MILL EN SINT HUBERT
(10) Actieleiders Farmers Defence Force krijgen ook veel subsidie uit Brussel. Artikel in het Financieel dagblad, 2020.
https://fd.nl/economie-po(...)subsidie-uit-brussel
  woensdag 8 juli 2020 @ 14:07:29 #128
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_193989662
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 14:02 schreef Tourniquet het volgende:
Zo gaat het er trouwens (met EU subsidie) aan toe in de "Beter Leven" varkensstal van FDF-voorman Mark van den Oever:

https://www.facebook.com/Ongehoord/posts/3107506249287684
[..]

mensen die deze drie zeer verschillende takken van sport doen , die brengen bij geen ervan iets goeds terecht

Je kunt maar een soort werk goed doen
quote:
Over Van den Oever VOF
Van den Oever VOF op de Kievitsdwarsweg in Sint Hubert is gespecialiseerd in fruitteelt, kerstbomenkwekerij en varkensmesterij.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_193989790
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 13:49 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

_O-

Gaat ook goed daar met de 1,5m. :')

BTW die naam ReVrouwLutie... ;(
^O^

Jaaaaaa Video in Verzet gaat naar Assen *O* Gewoon Roy schijnt ook onderweg te zijn.

Gewoon roy is live vanuit zijn auto *O*

[ Bericht 6% gewijzigd door StephanL op 08-07-2020 14:29:52 ]
  woensdag 8 juli 2020 @ 14:45:21 #130
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_193990229
Zeg wat moet dat allemaal hier in Assen
Ga werken!
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
pi_193990473
Ik kan niet delen via facebook app, maar zoek op Karin Zwijgrecht, die is nu live bij politiebureau in Assen
  woensdag 8 juli 2020 @ 15:03:14 #132
78680 Nielsch
zie signature
pi_193990624
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 14:16 schreef StephanL het volgende:

[..]

^O^

Jaaaaaa Video in Verzet gaat naar Assen *O* Gewoon Roy schijnt ook onderweg te zijn.

Gewoon roy is live vanuit zijn auto *O*
Wat je allemaal al niet kan doen van een uitkering zeg.
zie ondertitel
pi_193990977
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 13:13 schreef bianconeri het volgende:
Ik sta natuurlijk achter de boer want we kunnen niet zonder en ze zijn een belangrijk onderdeel van Nederland. Ik kom ook uit een omgeving waar veel boeren zijn.

Maar dit kan echt niet meer. Ze verliezen alle steun in heel Nederland. Provoceren constant de politie. Zorgen voor gevaarlijke situaties. Zo verlies je elke steun die je wel had.
En ze zullen best een punt hebben, maar zo moet je dat niet gaan halen.

Oppakken die handel. Gewoon volledig wegstoppen want die groep die dit doet is gewoon een schande voor alle goede boeren van Nederland.
70% van de boeren exporteert. Die groep zorgt alleen maar voor ellende hier in Nederland.
pi_193990997
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 15:03 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Wat je allemaal al niet kan doen van een uitkering zeg.
Uitkering genieten _O_

Echter de meeste werken gewoon :P Carona tijden nog steeds :P
pi_193991130
BOEREN _O_
“Without passion you don't have energy, without energy you have nothing.”
  woensdag 8 juli 2020 @ 15:51:16 #136
78680 Nielsch
zie signature
pi_193991344
Het treurige is dat door de misinformatie van de FDF terroristen en populisten als Wilders en Baudet veel Nederlanders nu denken dat de minister niet meer praat met de boeren. Niets is natuurlijk minder waar; er zitten nog genoeg boeren om tafel met de minister. Met de blokkerende doorgesnoven terreurtrekkerrijders die op mensen inrijden wordt inderdaad niet meer gepraat, maar dat lijkt me ook volkomen logisch.
zie ondertitel
pi_193991603
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 15:26 schreef StephanL het volgende:

[..]

Uitkering genieten _O_

Echter de meeste werken gewoon :P Carona tijden nog steeds :P
Goed om te horen dat die streamfiguren die overal aanwezig zijn meestal ook gewoon werken. Maar dat je ook in caronatijd blijft werken als je werk hebt lijkt me vrij logisch. Dit is niet het moment voor een sabbatical of zo.
Ik heb mijn lolletjes er ook wel gehad hoor, zeg ik eerlijk. Maar na een tijdje moet je toch keertje bij jezelf denken: Waar ben ik in godsnaam mee bezig.
pi_193991607
Daarnaast wordt er altijd heel zielig over boeren gesproken, echter 1 op de 4 boeren is miljonair.
pi_193991779
Actie in Assen!

Revrouwlutie is weer vrij _O_ *O* en gaat zo meteen live

Ze is mad. TinusGod is er ook

[ Bericht 48% gewijzigd door StephanL op 08-07-2020 16:30:04 ]
  woensdag 8 juli 2020 @ 16:42:59 #140
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_193992258
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 16:17 schreef StephanL het volgende:
Actie in Assen!

Revrouwlutie is weer vrij _O_ *O* en gaat zo meteen live

Ze is mad. TinusGod is er ook
Dacht dat ze weer in Veghel waren vanwege Tinq tankstation.

Chick van Tinus was er ook.
  woensdag 8 juli 2020 @ 17:01:53 #141
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_193992573
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 16:05 schreef raptorix het volgende:
Daarnaast wordt er altijd heel zielig over boeren gesproken, echter 1 op de 4 boeren is miljonair.
door de woning die voor 120.000 gulden is neergezet op landbouwgrond en bij verkoop vlotjes 1 miljoen euro opbrengt

De netto inkomsten zijn niet zo bijzonder hoor , soms zelfs negatief in bepaalde jaren zoals 2016 en 2017
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_193992603
Opbokken met die zware gevaarlijke landbouwvoertuigen op wegen en binnensteden waar ze niet thuis horen. Handhaven en boetes uitdelen en desnoods rijbewijzen in beslag nemen.

Verder flink doorpakken met de sanering van de agrarische industrie.
Bescherm de natuur en teken de petitie https://beweging.groenlinks.nl/natuur
  woensdag 8 juli 2020 @ 17:08:12 #143
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_193992681
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 17:03 schreef rutger05 het volgende:
Opbokken met die zware gevaarlijke landbouwvoertuigen op wegen en binnensteden waar ze niet thuis horen. Handhaven en boetes uitdelen en desnoods rijbewijzen in beslag nemen.

Verder flink doorpakken met de sanering van de agrarische industrie.
allemaal 390 euro boete is alvast een goed begin
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_193992730
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 16:42 schreef Nober het volgende:

[..]

Dacht dat ze weer in Veghel waren vanwege Tinq tankstation.

Chick van Tinus was er ook.
Klein fapje gedaan op Revrouwlutie :9~

Iedereen vrij *O* ze worden verzocht om naar huis te gaan
  woensdag 8 juli 2020 @ 17:11:36 #145
78680 Nielsch
zie signature
pi_193992732
ik geloof er trouwens geel drol meer van dat dit allemaal boeren zijn die nu staan te protesteren bij de politiebureau. dat zijn gewoon werkloze PVV-tokkies die zich vervelen.
zie ondertitel
  woensdag 8 juli 2020 @ 17:12:08 #146
78680 Nielsch
zie signature
pi_193992746
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 17:11 schreef StephanL het volgende:

[..]

Iedereen vrij *O*
alsof ze heel lang vastgehouden zouden worden :')
zie ondertitel
  woensdag 8 juli 2020 @ 17:13:20 #147
78680 Nielsch
zie signature
pi_193992763
quote:
"Emoties lopen hoog op", zegt Agractie-bestuurslid Bart Kemp in gesprek met NU.nl over de protesten. "Een trekker hoort bij een boer en veel boeren vinden dat dit verbod indruist tegen hun demonstratierecht. Ze zien dit als een vreedzame manier van protest".
Hmmm... keer op keer snelwegen blokkeren, bij bepaalde "tegenstanders" thuis langsgaan, hulpdiensten hinderen, gebouwen en hekken slopen en op mensen inrijden is niet echt vreedzaam he, Bartje.
zie ondertitel
pi_193993463
quote:
6s.gif Op woensdag 8 juli 2020 17:13 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Hmmm... keer op keer snelwegen blokkeren, bij bepaalde "tegenstanders" thuis langsgaan, hulpdiensten hinderen, gebouwen en hekken slopen en op mensen inrijden is niet echt vreedzaam he, Bartje.
Snelwegen blokken, prima ze doen het voorzichtig aan. Er is geen ongelukken gebeurd.
Hulpdiensten hinderen.. waar, heb je bewijs van.
Hekken slopen.. Dit jaar? heb je bewijzen er van..
Mensen inrijden.. Huh, heb je een bewijzen er van..

Of je verwart de boeren met politie die afgelopen weken zulke actie wel deed.
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
pi_193993617
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 17:53 schreef Captain_Ghost het volgende:

[..]

Snelwegen blokken, prima ze doen het voorzichtig aan. Er is geen ongelukken gebeurd.

Nee, niet prima. Het verkeer blokkeren valt niet onder het demonstratierecht, hoe netjes en voorzichtig je het ook doet.
  Moderator woensdag 8 juli 2020 @ 18:02:01 #150
236264 crew  capricia
pi_193993631
Die mensen denken echt dat ze voor 'het volk' spreken?
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
  woensdag 8 juli 2020 @ 18:03:33 #151
78680 Nielsch
zie signature
pi_193993663
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 17:53 schreef Captain_Ghost het volgende:

[..]

Snelwegen blokken, prima ze doen het voorzichtig aan. Er is geen ongelukken gebeurd.
Hulpdiensten hinderen.. waar, heb je bewijs van.
Hekken slopen.. Dit jaar? heb je bewijzen er van..
Mensen inrijden.. Huh, heb je een bewijzen er van..

Of je verwart de boeren met politie die afgelopen weken zulke actie wel deed.
Er zit er gewoon nog een vast op poging tot doodslag.
zie ondertitel
  Moderator woensdag 8 juli 2020 @ 18:05:03 #152
236264 crew  capricia
pi_193993689
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 17:53 schreef Captain_Ghost het volgende:

[..]

Snelwegen blokken, prima ze doen het voorzichtig aan. Er is geen ongelukken gebeurd.
Hulpdiensten hinderen.. waar, heb je bewijs van.
Hekken slopen.. Dit jaar? heb je bewijzen er van..
Mensen inrijden.. Huh, heb je een bewijzen er van..

Of je verwart de boeren met politie die afgelopen weken zulke actie wel deed.
Heb je het niet echt gevolgd? Ik ook niet alle dagen. Maar deze zaken staan me nog wel bij.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
  Moderator woensdag 8 juli 2020 @ 18:09:19 #154
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
  Moderator woensdag 8 juli 2020 @ 18:19:04 #155
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_193993882

Zo te zien krijgen ook steun van de viruswaanzin wappies, dat helpt vast ook niet
pi_193994213
Jaaa nog meer trekkers bij ViV _O_
pi_193994354
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 17:53 schreef Captain_Ghost het volgende:

[..]

Snelwegen blokken, prima ze doen het voorzichtig aan. Er is geen ongelukken gebeurd.
Hulpdiensten hinderen.. waar, heb je bewijs van.
Hekken slopen.. Dit jaar? heb je bewijzen er van..
Mensen inrijden.. Huh, heb je een bewijzen er van..
Dat er geen ongelukken zijn gebeurd wil niet zeggen dat het bezopen, onverantwoord en illegaal is wat ze doen.
pi_193994363
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 18:19 schreef Momo het volgende:
[ afbeelding ]
Zo te zien krijgen ook steun van de viruswaanzin wappies, dat helpt vast ook niet
_O-
Ik heb mijn lolletjes er ook wel gehad hoor, zeg ik eerlijk. Maar na een tijdje moet je toch keertje bij jezelf denken: Waar ben ik in godsnaam mee bezig.
pi_193994375
Ik neem aan dat bij de volgende defensiebezuinigingen het personeel met tanks de wegen gaan blokkeren en bevoorradingen gaan verstoren? heftig :7
Mijn boek "Ruimte, tijd, materie" over fundamentele natuurkunde (kwantummechanica, zwarte gaten, kosmologie, deeltjesfysica, etc.) op bol.com
Bijbehorend topic: W&T / Boek over kwantumzwaartekracht: jullie input gevraagd #3
pi_193994453
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 18:50 schreef Haushofer het volgende:
Ik neem aan dat bij de volgende defensiebezuinigingen het personeel met tanks de wegen gaan blokkeren en bevoorradingen gaan verstoren? heftig :7
Moeten ze eerst even kijken hoeveel ze er kunnen regelen bij de oosterburen, aangezien wij tegenwoordig tanks leasen bij de Duitsers (zou daar een tankpas :7 bijzitten?).
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
-----
Now only embers remain...
pi_193995976
quote:
De trekkers zijn terug op de weg. Waarom zijn boeren opnieuw boos?
Boerenprotesten Weer gingen boeren woensdag de weg op. In Drenthe werden ruim vijftig boeren gearresteerd. Wie zit er achter de acties?

De bedoeling was dat Carola Schouten woensdag in het Zeeuwse Kamperland zou bekijken welke invloed de droogte heeft op de akkers daar. Maar het werkbezoek van de minister van Landbouw (ChristenUnie) werd voortijdig afgebroken. Op de plek die ze zou bezoeken verzamelde zich een groep boeren. Gevreesd werd dat het bezoek „niet ordentelijk zou verlopen”.

Het moge duidelijk zijn: na een paar maanden afwezigheid zijn de trekkers terug op de weg. Dezelfde woensdag werden ruim vijftig boeren gearresteerd bij afvalverwerker Attero in het Drentse Wijster, waar acties met tractoren door de Veiligheidsregio sinds maandag verboden zijn.

In de dagen daarvoor stonden boeren op de Amsterdamse Dam, het Haagse Malieveld en reden ze over een landingsbaan bij Groningen Airport. Ook waren er acties bij distributiecentra van supermarkten in onder meer Zwolle, Hoorn, Veghel en Groenlo. En op de snelweg in Deventer veroorzaakten stilstaande tractoren vrijdag een verkeersinfarct.

Het recente verzet richt zich op de voermaatregel van Schouten. Ze besloot melkveehouders tijdelijk te verbieden krachtvoer met veel eiwit (deels bestaand uit stikstof) aan hun koeien te voeren. Dat moet – net als de 100-kilometermaatregel – snelle ‘stikstofwinst’ opleveren om de bouw van nieuwe woningen mogelijk te maken. Maar volgens melkveehouders is de maatregel slecht voor de gezondheid van de koeien. De sector maakte een alternatief voerplan, dat nu – tegen de zin van Schouten – wordt doorgerekend door het Planbureau voor de Leefomgeving, al lijkt het niet erg waarschijnlijk dat dat plan Schoutens voerbeleid zal vervangen.

Sindsdien duiken overal in Nederland protestacties op. „Boeren zijn waarschijnlijk de best georganiseerde sector op sociale media. Het stikt van de app-groepen, waar mensen elkaar ontzettend snel kunnen bereiken”, zegt Cees de Jong van boerenbelangengroep Agractie, samen met Farmers Defence Force de organisator van het eerste grote boerenprotest van 1 oktober vorig jaar. Toen trokken duizenden boeren naar het Malieveld.

‘Het sentiment is: Help!’
De Jong, zelf melkveehouder, snapt waarom boeren de straat op gaan. De onvrede komt niet uit de lucht vallen, zegt hij, het stikstofbeleid roept veel weerstand op. Schoutens voerplan geeft een nieuwe impuls. „Het sentiment is: Help! De overheid gaat nu op míjn erf bepalen wat ik míjn koeien voer.” Maar hij is ook „bezorgd”. „Als je actievoert, moet je een boodschap hebben. Het gaat om de stifkstofmaatregelen. Maar dan zie je dat ze ook distributiecentra blokkeren, omdat ze vinden dat de retail geen eerlijke prijs betaalt. Ja, dat moet je niet doen.” De Jong is bang dat het alternatieve voerplan dat de sector optuigde door de acties verder buiten beeld raakt.

De groep actievoerders wordt „kleiner en radicaler”, ziet Esther de Snoo, hoofdredacteur van Nieuwe Oogst, het vakblad voor LTO-leden. „Het gros van de boeren is de acties zat”, denkt De Snoo. „Ze snappen de frustratie, maar zien dat dit niet de manier is. Je ziet dat de populariteit van de protesten afneemt.” Ze duiken wel op verschillende plekken op, maar De Snoo denkt dat het aantal deelnemers terugloopt. Een deel van de boeren is bang dat het maatschappelijk draagvlak voor de acties afneemt, zegt ze. „Dit doet het imago van de boer bij de burger geen goed.”

Waar een groep als Agractie voorzichtig afstand neemt van de nieuwe boerenprotesten, gaat Farmers Defence er hard in. De radicale boerenorganisatie sloeg de afgelopen tijd al flink om zich heen. Zo maakte voorman Mark van den Oever vorig jaar de vergelijking tussen de Jodenvervolging en de behandeling van boeren.

‘Begraven onder kilo’s papier’
FDF heeft nu een team juristen klaarstaan om boetes aan te vechten die aan „strijders” worden uitgedeeld bij demonstraties. Ook stelt FDF standaardformulieren op om bezwaar te maken tegen het protestverbod. In een bericht van het bestuur aan de leden: „Begraaf die ambtenaren onder kilo’s papier. Laat ze nog maandenlang spijt hebben van hun oorlogsverklaring aan de boeren van Nederland.”

Veel boerenprotesten ontstaan in appgroepen van Farmers Defence Force, die soms duizenden deelnemers hebben. „We staan helemaal achter de acties”, zegt Sieta van Keimpena van FDF. De overheid moet zich niet bemoeien met wat boeren aan hun koeien voeren, zegt ze. „Maar we organiseren de acties niet. Dat gebeurt in de appgroepen.” Het is niet voor niets dat Van Keimpena dat benadrukt.

Vorig jaar organiseerde FDF een grote blokkade van een distributiecentrum (dc). Supermarktbrancheclub CBL spande toen een kort geding aan, en kreeg van de rechter gelijk. Er werd een dwangsom van 100.000 euro opgelegd voor overtredingen. Die uitspraak liep in januari af, maar FDF blijft voorzichtig, zegt Van Keimpena. De belangengroep wil voorkomen dat acties verboden worden en verbindt daarom niet expliciet haar naam eraan.

Toch richt de FDF in een persbericht van zondag weer zijn pijlen op de supermarkten, die volgens hen de boeren niet willen helpen met eerlijke prijzen. „Nu de wilde acties zich ook op de dc’s hebben gericht moet het voor hen toch ook duidelijk zijn: wil jij niet farmer friendly zijn? Dan zijn de farmers ook niet meer zo friendly.”
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/07/08/34251497-a4005339
Ik heb mijn lolletjes er ook wel gehad hoor, zeg ik eerlijk. Maar na een tijdje moet je toch keertje bij jezelf denken: Waar ben ik in godsnaam mee bezig.
pi_193996010
Ik denk er vanavond wel weer wat staat gebeuren. Ze zijn nog steeds in Wijster, bij een boerenerf en komen nog steeds mensen aan met auto’s en trekkers.
  woensdag 8 juli 2020 @ 20:21:22 #163
476022 PzKpfw
Knuppel in het hoenderhok
pi_193996068
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 18:03 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Er zit er gewoon nog een vast op poging tot doodslag.
Zo dan eentje nog wel.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
  Moderator woensdag 8 juli 2020 @ 20:35:46 #164
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_193996320
willem01036076 twitterde op woensdag 08-07-2020 om 20:18:07 Willem Engel - Spoedwet komt / Arrestaties in Assen https://t.co/gMIywAeNms via @YouTube reageer retweet
pi_193996379
Zojuist verslag van commonsense.tv


Redelijk bizar.
gs0bkfBl..
pi_193996519
Nog meer boeren naar Wijster. Wijster wordt overspoeld met mensen _O- Hoop voor ze dat ze bier genoegnhebben.
  woensdag 8 juli 2020 @ 20:49:49 #167
476022 PzKpfw
Knuppel in het hoenderhok
pi_193996556
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 20:39 schreef Hoofdkraker_ het volgende:
Zojuist verslag van commonsense.tv


Redelijk bizar.
Tegen een paar boeren durven ze wel :')
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
pi_193996756
Haha lijkt wel Project X joh _O- 8)7
pi_193996962
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 20:49 schreef PzKpfw het volgende:

[..]

Tegen een paar boeren durven ze wel :')
Tegen omstanders en kinderen zo te zien ook. 10 politiebussen ernaartoe. Waren zij maar net zo pro-actief tegen BLM op de dam.
gs0bkfBl..
  woensdag 8 juli 2020 @ 21:27:43 #170
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_193997299
Dus ze mochten toch weer naar Wijster als er ook voldoende auto's bij waren? :?
  woensdag 8 juli 2020 @ 21:36:33 #171
476022 PzKpfw
Knuppel in het hoenderhok
pi_193997451
Haha ze zijn gewoon bang voor die trekkers 😂
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
pi_193997798
Ergens snap ik dat niet zo goed, hebben die boeren geen boerderij met dieren waar ze voor moeten zorgen ? ze zitten maar steeds op die trekker te protesteren tegen van alles en nog wat
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_193997969
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 21:54 schreef TLC het volgende:
Ergens snap ik dat niet zo goed, hebben die boeren geen boerderij met dieren waar ze voor moeten zorgen ? ze zitten maar steeds op die trekker te protesteren tegen van alles en nog wat
Nee joh, ze werken zo ontzettend hard voor hun bedrijf! Echt hoor!
  woensdag 8 juli 2020 @ 22:03:12 #174
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_193997999
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 21:54 schreef TLC het volgende:
Ergens snap ik dat niet zo goed, hebben die boeren geen boerderij met dieren waar ze voor moeten zorgen ? ze zitten maar steeds op die trekker te protesteren tegen van alles en nog wat
Het vee is op zomerreces mien jong.
pi_193998336
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 22:03 schreef Nober het volgende:

[..]

Het vee is op zomerreces mien jong.
Speciaal voor alle boeren die te druk zijn met protesteren of met BZV en dat ze bijna schijnen te vergeten dat ze een boerderij hebben :


):O ):O ):O
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_193998397
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 15:51 schreef Nielsch het volgende:
Het treurige is dat door de misinformatie van de FDF terroristen en populisten als Wilders en Baudet veel Nederlanders nu denken dat de minister niet meer praat met de boeren. Niets is natuurlijk minder waar; er zitten nog genoeg boeren om tafel met de minister. Met de blokkerende doorgesnoven terreurtrekkerrijders die op mensen inrijden wordt inderdaad niet meer gepraat, maar dat lijkt me ook volkomen logisch.
Dit.

Voorts betekent 'praten met de boeren' natuurlijk niet hetzelfde als 'alle wensen inwilligen die op het verlanglijstje van de boeren staan'. Helaas begrijpen tractorterroristen het verschil tussen die twee niet zo. En verpesten ze het met hun acties voor een (waarschijnlijk grote) groep boeren die best welwillend is, maar daarbij wil onderhandelen over zaken als benodigde tijd, overgangsperiodes en subsidies voor overstap naar aantoonbaar duurzamere methoden.
pi_193998483
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 15:51 schreef Nielsch het volgende:
Het treurige is dat door de misinformatie van de FDF terroristen en populisten als Wilders en Baudet veel Nederlanders nu denken dat de minister niet meer praat met de boeren. Niets is natuurlijk minder waar; er zitten nog genoeg boeren om tafel met de minister. Met de blokkerende doorgesnoven terreurtrekkerrijders die op mensen inrijden wordt inderdaad niet meer gepraat, maar dat lijkt me ook volkomen logisch.
De zaak ovderdrijven en dit brengen als waarheid :')
gs0bkfBl..
pi_193998540
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 16:05 schreef raptorix het volgende:
Daarnaast wordt er altijd heel zielig over boeren gesproken, echter 1 op de 4 boeren is miljonair.
Als ondernemer miljonair zijn, betekent niet vanzelfsprekend dat de huishoudportemonnee goed gevuld is. Het vermogen zit immers voor een groot deel in de onderneming. Bij boeren gaat het dan vooral om de waarde van onroerend goed.

Het miljonair zijn als ondernemer geeft slechts aan dat niet alles volledig door de geldverstrekkers van het bedrijf gefinancierd is. En vaak is dit juist het gevolg van een spaarzaam privé leven, waardoor investeringen in het bedrijf (deels) met eigen geld gedaan kunnen worden.

Dat neemt weg dat we geen medelijden hoeven te hebben met de meeste ondernemers die op papier miljonair zijn. Er is voor hen normaal gesproken echt wel voldoende geld over om normaal tot goed rond te komen.
  woensdag 8 juli 2020 @ 22:45:13 #179
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_193998866
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 22:30 schreef Ivo1985 het volgende:

[..]

Als ondernemer miljonair zijn, betekent niet vanzelfsprekend dat de huishoudportemonnee goed gevuld is. Het vermogen zit immers voor een groot deel in de onderneming. Bij boeren gaat het dan vooral om de waarde van onroerend goed.

Het miljonair zijn als ondernemer geeft slechts aan dat niet alles volledig door de geldverstrekkers van het bedrijf gefinancierd is. En vaak is dit juist het gevolg van een spaarzaam privé leven, waardoor investeringen in het bedrijf (deels) met eigen geld gedaan kunnen worden.

Dat neemt weg dat we geen medelijden hoeven te hebben met de meeste ondernemers die op papier miljonair zijn. Er is voor hen normaal gesproken echt wel voldoende geld over om normaal tot goed rond te komen.
Klopt. er zijn veel boeren die miljonair zijn maar sommige jaren geen brood op de plank weten te krijgen

Dus rijk en toch arm , maar dit jaar komt het wel goed met de boeren , voermais schiet de grond uit
Voer zat en door de fosfaat regels minder koeien , dus hogere melkprijs
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  woensdag 8 juli 2020 @ 23:12:26 #180
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_193999501
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  woensdag 8 juli 2020 @ 23:42:12 #181
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194000001
https://www.telegraaf.nl/(...)jster-na-arrestaties

Ze gaan bij de politici op huisvisite met de trekkers

quote:
WIJSTER - Honderden boeren trekken woensdagavond naar Wijster in Drenthe, nadat daar vanmorgen zo’n zestig boeren werden aangehouden door de politie, onder wie zeven minderjarigen.

Ook trekken tientallen boeren in Noord-Holland naar Schiphol.
Eerder op de avond werden distributiecentra in Breda en in Deventer geblokkeerd.

In boerengroepen gaan tevens adressen rond op een lijst van politici, onder wie Mark Rutte, .
quote:
De boeren rijden in tractoren over regionale wegen en zelfs over de snelweg, ondanks een verbod daartoe in de noordelijke provincies.

Het doel van de actie woensdagavond is nog onduidelijk.
Op sociale media wordt gesproken over een barbecue en 'afterparty', een feestje.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194000041
IntoBits twitterde op woensdag 08-07-2020 om 23:41:11 Niet iedereen kan het #boerenprotest waarderen, al heeft deze automobilist vast snel spijt gekregen. Ik weet overigens niet wat eraan vooraf is gegaan, maar de boeren rijden hem volledig klem met hun tractoren. #verkeersruzie https://t.co/xFd8WZl8xv reageer retweet
pi_194000076
Amerikaanse toestanden.
  woensdag 8 juli 2020 @ 23:47:46 #184
129292 LXIV
misdunker
pi_194000078
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 23:45 schreef myShizzle het volgende:
IntoBits twitterde op woensdag 08-07-2020 om 23:41:11 Niet iedereen kan het #boerenprotest waarderen, al heeft deze automobilist vast snel spijt gekregen. Ik weet overigens niet wat eraan vooraf is gegaan, maar de boeren rijden hem volledig klem met hun tractoren. #verkeersruzie https://t.co/xFd8WZl8xv reageer retweet
Zal hem leren
Gott strafe das treulose Italien!
  woensdag 8 juli 2020 @ 23:49:27 #185
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_194000089
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 23:45 schreef myShizzle het volgende:
IntoBits twitterde op woensdag 08-07-2020 om 23:41:11 Niet iedereen kan het #boerenprotest waarderen, al heeft deze automobilist vast snel spijt gekregen. Ik weet overigens niet wat eraan vooraf is gegaan, maar de boeren rijden hem volledig klem met hun tractoren. #verkeersruzie https://t.co/xFd8WZl8xv reageer retweet
Vrijheidsberoving, taakstraffen svp
  Moderator woensdag 8 juli 2020 @ 23:52:35 #186
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_194000128
IntoBits twitterde op woensdag 08-07-2020 om 23:47:58 Deze lijst, met daarop (privé)adressen van bewindslieden en dergelijke, gaat trouwens ook rond als mogelijke protestlocaties voor de boeren.

#boerenprotest https://t.co/CG5QedRZKr reageer retweet
Intimidatie
  woensdag 8 juli 2020 @ 23:54:33 #187
478286 Stray_cat
Run, you fools!
pi_194000152
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 23:52 schreef Momo het volgende:
IntoBits twitterde op woensdag 08-07-2020 om 23:47:58 Deze lijst, met daarop (privé)adressen van bewindslieden en dergelijke, gaat trouwens ook rond als mogelijke protestlocaties voor de boeren.

#boerenprotest https://t.co/CG5QedRZKr reageer retweet
Intimidatie
Dit gaat te ver.
I can avoid being seen if I wish, but to disappear entirely, that is a rare gift.
  woensdag 8 juli 2020 @ 23:58:05 #188
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_194000190
Beseffen die knuppels niet dat alle sympathie hiermee verloren gaat? Nu zelfs de Kamerleden hierop tegen zijn en burgemeesters zeggen dat er met FDF niet te praten valt...

Tuurlijk zijn er meer organisaties. Het lijkt me wel makkelijker te verantwoorden tegenover het volk door niet toe te geven na zulke acties (van een kleine groep).
pi_194000198
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 23:58 schreef Frozen-assassin het volgende:
Beseffen die knuppels niet dat alle sympathie hiermee verloren gaat? Nu zelfs de Kamerleden hierop tegen zijn en burgemeesters zeggen dat er met FDF niet te praten valt...
Sinds wanneer zijn Kamerleden te vertrouwen?
Wem die Scheisse bis zum Hals steht, sollte den Kopf nicht hängen lassen
  donderdag 9 juli 2020 @ 00:01:46 #190
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_194000216
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 23:59 schreef maryen65 het volgende:

[..]

Sinds wanneer zijn Kamerleden te vertrouwen?
Eh hoe is dat relevant voor sympathie van het volk richting de boeren nu?
  Moderator donderdag 9 juli 2020 @ 00:03:27 #191
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_194000228
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 23:59 schreef maryen65 het volgende:

[..]

Sinds wanneer zijn Kamerleden te vertrouwen?
Ok dan


quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2020 23:58 schreef Frozen-assassin het volgende:
Beseffen die knuppels niet dat alle sympathie hiermee verloren gaat? Nu zelfs de Kamerleden hierop tegen zijn en burgemeesters zeggen dat er met FDF niet te praten valt...

Tuurlijk zijn er meer organisaties. Het lijkt me wel makkelijker te verantwoorden tegenover het volk door niet toe te geven na zulke acties (van een kleine groep).
Ben benieuwd of bepaalde boeren organisaties/bonden zich toch tegen FDF durft uit te spreken.
pi_194000231
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 00:01 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Eh hoe is dat relevant voor sympathie van het volk richting de boeren nu?
Jij zegt "nu zelfs de Kamerleden hierop tegen zijn:.
Wat boeit het wat die jaknikkers van Kamerleden ervan vinden?
Wem die Scheisse bis zum Hals steht, sollte den Kopf nicht hängen lassen
  donderdag 9 juli 2020 @ 00:04:42 #193
476022 PzKpfw
Knuppel in het hoenderhok
pi_194000235
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 23:52 schreef Momo het volgende:
IntoBits twitterde op woensdag 08-07-2020 om 23:47:58 Deze lijst, met daarop (privé)adressen van bewindslieden en dergelijke, gaat trouwens ook rond als mogelijke protestlocaties voor de boeren.

#boerenprotest https://t.co/CG5QedRZKr reageer retweet
Intimidatie
Alsof de politie dat vanochtend zelf niet deed door met zoveel ME busjes op te komen draven. :')
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
pi_194000240
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 00:01 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Eh hoe is dat relevant voor sympathie van het volk richting de boeren nu?
Zijn gelukkig heel veel Nederlanders die de boeren steunen. Fok is geen afspiegeling van de samenleving
Wem die Scheisse bis zum Hals steht, sollte den Kopf nicht hängen lassen
  Moderator donderdag 9 juli 2020 @ 00:07:21 #195
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_194000256
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 00:05 schreef maryen65 het volgende:

[..]

Zijn gelukkig heel veel Nederlanders die de boeren steunen. Fok is geen afspiegeling van de samenleving
Dat was zo in het begin, nu niet meer. Dat tweede heb je gelijk in. Echter denk niet dat het heel anders is eigenlijk
  donderdag 9 juli 2020 @ 00:07:32 #196
478286 Stray_cat
Run, you fools!
pi_194000258
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 00:05 schreef maryen65 het volgende:

[..]

Zijn gelukkig heel veel Nederlanders die de boeren steunen. Fok is geen afspiegeling van de samenleving
Er is nogal een verschil met het steunen van boeren en de adresgegevens online gooien van kamerleden.
I can avoid being seen if I wish, but to disappear entirely, that is a rare gift.
pi_194000394
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 20:39 schreef Hoofdkraker_ het volgende:
Zojuist verslag van commonsense.tv


Redelijk bizar.
Wel kicken die arrestanten touringcar. Kan er niks over vinden verder zelfs geen foto's
"Life doesn't start fair, but with hard work and effort it ends fair" -Louis Rossman
pi_194000522
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 00:25 schreef Elan het volgende:

[..]

Wel kicken die arrestanten touringcar. Kan er niks over vinden verder zelfs geen foto's
Er wordt dus helemaal niks gekort. De politie krijgt zo te zien genoeg subsidies :{
gs0bkfBl..
pi_194000718
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 17:01 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

door de woning die voor 120.000 gulden is neergezet op landbouwgrond en bij verkoop vlotjes 1 miljoen euro opbrengt

De netto inkomsten zijn niet zo bijzonder hoor , soms zelfs negatief in bepaalde jaren zoals 2016 en 2017
Nee daar heb ik het niet over, een flink aantal boeren heeft gewoon enorm goed geboert, bijvoorbeeld in de sierteelt.
pi_194000792
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 23:52 schreef Momo het volgende:
IntoBits twitterde op woensdag 08-07-2020 om 23:47:58 Deze lijst, met daarop (privé)adressen van bewindslieden en dergelijke, gaat trouwens ook rond als mogelijke protestlocaties voor de boeren.

#boerenprotest https://t.co/CG5QedRZKr reageer retweet
Intimidatie
Ja, asociale terreur
  donderdag 9 juli 2020 @ 07:08:05 #201
365087 RamboDirk
is een beer!
pi_194001741
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 23:45 schreef myShizzle het volgende:
IntoBits twitterde op woensdag 08-07-2020 om 23:41:11 Niet iedereen kan het #boerenprotest waarderen, al heeft deze automobilist vast snel spijt gekregen. Ik weet overigens niet wat eraan vooraf is gegaan, maar de boeren rijden hem volledig klem met hun tractoren. #verkeersruzie https://t.co/xFd8WZl8xv reageer retweet
sneu volk die boeren, laat zo'n auto gewoon veilig passeren als het kan. Echt schoolplein taferelen dit :') kinders :')
pi_194001749
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 23:45 schreef myShizzle het volgende:
IntoBits twitterde op woensdag 08-07-2020 om 23:41:11 Niet iedereen kan het #boerenprotest waarderen, al heeft deze automobilist vast snel spijt gekregen. Ik weet overigens niet wat eraan vooraf is gegaan, maar de boeren rijden hem volledig klem met hun tractoren. #verkeersruzie https://t.co/xFd8WZl8xv reageer retweet
Jezus wat een kleine pielemuizen weer.
Ik heb mijn lolletjes er ook wel gehad hoor, zeg ik eerlijk. Maar na een tijdje moet je toch keertje bij jezelf denken: Waar ben ik in godsnaam mee bezig.
pi_194001999
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 23:42 schreef michaelmoore het volgende:
https://www.telegraaf.nl/(...)jster-na-arrestaties

Ze gaan bij de politici op huisvisite met de trekkers
[..]


[..]

Ik las ook al diverse oproepen met aanzet tot geweld van deze tractorterroristen.
pi_194002012
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 07:58 schreef Ivo1985 het volgende:

[..]

Ik las ook al diverse oproepen met aanzet tot geweld van deze tractorterroristen.
Dat is sinds de BLM demonstratie op de dam natuurlijk helemaal oke.
pi_194002037
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 00:05 schreef maryen65 het volgende:

[..]

Zijn gelukkig heel veel Nederlanders die de boeren steunen. Fok is geen afspiegeling van de samenleving
De steun brokkelt anders hard af met de terreuracties van de laatste weken.

In mijn omgeving had bijna iedereen begrip voor de grote landelijke protestactie in Den Haag en bij het Media Park in Hilversum. En ja, wonend op een steenworp afstand van het Media Park, ondervonden velen ook de grote verkeershinder van die grote actie.

Nu er steeds meer acties zijn waarbij zaken vernield worden en op beelden duidelijk gevaarlijk gedrag vertoond wordt, brokkelt die steun heel hard af.
pi_194002038
Boeren _O_
“Without passion you don't have energy, without energy you have nothing.”
  donderdag 9 juli 2020 @ 08:05:15 #207
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_194002049
Carola Schouten _O_
pi_194002054
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 00:03 schreef Momo het volgende:

[..]

Ok dan
[..]

Ben benieuwd of bepaalde boeren organisaties/bonden zich toch tegen FDF durft uit te spreken.
Dat moment komt waarschijnlijk snel dichterbij.
pi_194002105
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 00:05 schreef maryen65 het volgende:

[..]

Zijn gelukkig heel veel Nederlanders die de boeren steunen. Fok is geen afspiegeling van de samenleving
Nee klopt, "Fok" zit een stuk meer in de FvD / PVV hoek, dus ik zou hier eerder meer steun voor de acties van de boeren verwachten dan minder.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  donderdag 9 juli 2020 @ 08:27:59 #210
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_194002198
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 08:14 schreef Monolith het volgende:

[..]

Nee klopt, "Fok" zit een stuk meer in de FvD / PVV hoek, dus ik zou hier eerder meer steun voor de acties van de boeren verwachten dan minder.
Vanuit jouw perspectief misschien, maar ik vind FOK! redelijk gemiddeld tot hoger niveau dan de gemiddelde Nederlander. Ga eens naar buiten en onder willekeurige mensen rondvragen wat hun ideeën zijn over de politiek. Ik denk dat je schrikt hoe hoog de FvD/PVV scoort op dit moment. De populariteit van Rutte vanwege zijn corona-aanpak zoals ik gisteren op het nieuws hoorde is in werkelijkheid behoorlijk lauw. Kijk niet raar op als bij de eerstvolgende verkiezingen wij ook een rechtspopulistisch kabinet krijgen, net zoals dat in overige landen is gebeurd. Niemand had echt verwacht dat Trump zou winnen, maar toch gebeurde het. Er is een zwijgende meerderheid die communicatief niet vaardig is en je daarom weinig in de media hoort, maar ze hebben net als iedereen een stem als de stembussen opengaan.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_194002206
quote:
10s.gif Op donderdag 9 juli 2020 08:27 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Vanuit jouw perspectief misschien, maar ik vind FOK! redelijk gemiddeld tot hoger niveau dan de gemiddelde Nederlander. Ga eens naar buiten en onder willekeurige mensen rondvragen wat hun ideeën zijn over de politiek. Ik denk dat je schrikt hoe hoog de FvD/PVV scoort op dit moment. De populariteit van Rutte vanwege zijn corona-aanpak zoals ik gisteren op het nieuws hoorde is in werkelijkheid behoorlijk lauw. Kijk niet raar op als bij de eerstvolgende verkiezingen wij ook een rechtspopulistisch kabinet krijgen, net zoals dat in overige landen is gebeurd. Niemand had echt verwacht dat Trump zou winnen, maar toch gebeurde het. Er is een zwijgende meerderheid die communicatief niet vaardig is en je daarom weinig in de media hoort, maar ze hebben net als iedereen een stem als de stembussen opengaan.
Ik zie gewoon de peilingen hoor. Dat strookt niet helemaal met het sentiment hier.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  donderdag 9 juli 2020 @ 08:30:14 #212
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_194002231
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 08:28 schreef Monolith het volgende:

[..]

Ik zie gewoon de peilingen hoor. Dat strookt niet helemaal met het sentiment hier.
Lees je wel wat ik schrijf? Die peilingen stroken niet wat ik onder de bevolking zie die communicatief niet vaardig is en daarom ook weinig terugkoppelen richting de peilingen.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_194002254
quote:
10s.gif Op donderdag 9 juli 2020 08:30 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Lees je wel wat ik schrijf? Die peilingen stroken niet wat ik onder de bevolking zie die communicatief niet vaardig is en daarom ook weinig terugkoppelen richting de peilingen.
Die peilingen komen doorgaans vrij aardig overeen met de verkiezingsuitslagen hoor. Feitelijk is de ruimte die er in Nederland is voor het gedachtegoed van dat soort partijen pakweg 20-30 zetels gebleken de laatste decennia. Mensen lijken inderdaad soms te denken dat een meerderheid van de bevolking op dergelijke partijen zou willen stemmen, maar dan kom je juist weer op het feit dat je eigen leefomgeving geen representatieve steekproef is.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  donderdag 9 juli 2020 @ 08:40:06 #214
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_194002313
quote:
10s.gif Op donderdag 9 juli 2020 08:27 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Vanuit jouw perspectief misschien, maar ik vind FOK! redelijk gemiddeld tot hoger niveau dan de gemiddelde Nederlander. Ga eens naar buiten en onder willekeurige mensen rondvragen wat hun ideeën zijn over de politiek. Ik denk dat je schrikt hoe hoog de FvD/PVV scoort op dit moment. De populariteit van Rutte vanwege zijn corona-aanpak zoals ik gisteren op het nieuws hoorde is in werkelijkheid behoorlijk lauw. Kijk niet raar op als bij de eerstvolgende verkiezingen wij ook een rechtspopulistisch kabinet krijgen, net zoals dat in overige landen is gebeurd. Niemand had echt verwacht dat Trump zou winnen, maar toch gebeurde het. Er is een zwijgende meerderheid die communicatief niet vaardig is en je daarom weinig in de media hoort, maar ze hebben net als iedereen een stem als de stembussen opengaan.
Ik snap waar het idee vandaan komt. Dat werd eigenlijk bij vorige verkiezingen ook gezegd maar dat viel toen alleszins mee. Ik ben het dan toch eens met Monolith dat het hier tikkeltje rechtser is in FvD/PVV hoek dan een fantastische afspiegeling van de samenleving. Maar dat is ook afhankelijk van in welk subforum je hier kijkt. Ene is wat rechtser of linkser dan andere.

En hoger niveau dan gemiddelde in samenleving meh. Ook dat verschilt per subforum. Ook in POL zie je mensen waar geen discussie mee te voeren valt omdat die allerlei onzin spuien zonder bron toe te voegen dus wat dat betreft ben ik daar ook niet zo heel positief over.
  donderdag 9 juli 2020 @ 08:45:17 #215
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_194002364
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 08:32 schreef Monolith het volgende:

Die peilingen komen doorgaans vrij aardig overeen met de verkiezingsuitslagen hoor. Feitelijk is de ruimte die er in Nederland is voor het gedachtegoed van dat soort partijen pakweg 20-30 zetels gebleken de laatste decennia. Mensen lijken inderdaad soms te denken dat een meerderheid van de bevolking op dergelijke partijen zou willen stemmen, maar dan kom je juist weer op het feit dat je eigen leefomgeving geen representatieve steekproef is.
De verkiezingsuitslagen worden vooral bepaald door recent sentiment. Een goed voorbeeld waren de laatste landelijke verkiezingen toen Mark Rutte de komst van een Turkse minister verbood. Voor het voorval was het kantje boord of Rutte 3 aan de macht zou komen. De opkomst van rechtspopulisme zie ik al 20 jaar langzaam naderen. Zolang er luide groeperingen zijn als BLM en KOZP zal het rechtspopulistische sentiment alleen maar gevoed worden. Rutte zou er verstandig aan doen om dit soort groeperingen juridisch door de mangel te halen, maar dat gebeurt niet. Ze kregen laatst zelfs bijval. Dan is het een kwestie van tijd dat de rechtspopulisten aan de macht komen. Uiteraard krijgt achteraf iedereen spijt dat ze ooit op de PVV/FvD gestemd hebben, maar reken erop dat zij het lang kunnen volhouden als ze de democratie gaan onderdrukken door de vrijheid van meningsuiting te onderdrukken en/of klasse justitie toe te passen.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_194002368
quote:
10s.gif Op donderdag 9 juli 2020 08:27 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Vanuit jouw perspectief misschien, maar ik vind FOK! redelijk gemiddeld tot hoger niveau dan de gemiddelde Nederlander. Ga eens naar buiten en onder willekeurige mensen rondvragen wat hun ideeën zijn over de politiek. Ik denk dat je schrikt hoe hoog de FvD/PVV scoort op dit moment. De populariteit van Rutte vanwege zijn corona-aanpak zoals ik gisteren op het nieuws hoorde is in werkelijkheid behoorlijk lauw. Kijk niet raar op als bij de eerstvolgende verkiezingen wij ook een rechtspopulistisch kabinet krijgen, net zoals dat in overige landen is gebeurd. Niemand had echt verwacht dat Trump zou winnen, maar toch gebeurde het. Er is een zwijgende meerderheid die communicatief niet vaardig is en je daarom weinig in de media hoort, maar ze hebben net als iedereen een stem als de stembussen opengaan.
Dat het niveau op straat bij jou in de buurt nog lager is dan dat van FOK! zegt vooral iets over waar jij woont.
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 9 juli 2020 @ 08:48:46 #217
426493 crew  PippenScottie
pi_194002390
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 08:45 schreef spinazieruiker het volgende:

[..]

Dat het niveau op straat bij jou in de buurt nog lager is dan dat van FOK! zegt vooral iets over waar jij woont.
Dit ja.
Soms deel ik stukjes die ik op de FP schrijf met vrienden of familie, met verontschuldigingen voor wat er verder op de FP staat.

FOK! heeft prima hoekjes (sport, rtv en top 2000), maar een groot deel van de site vind ik pure bagger.
  donderdag 9 juli 2020 @ 08:51:50 #218
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_194002412
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 08:45 schreef spinazieruiker het volgende:

Dat het niveau op straat bij jou in de buurt nog lager is dan dat van FOK! zegt vooral iets over waar jij woont.
Jij veronderstelt dat ik in mijn straat gepeild heb. Moet ik je het verschil tussen veronderstelling en constatering uitleggen? Of is het misschien handiger om te vragen hoe ik gepeild heb?

Voor mijn werk kom ik in alle lagen van de bevolking van steenrijk tot shithole. De VVD/FvD-verhouding tussen die 2 hoef ik je niet uit te leggen. Feit is dat een substantieel, zeker een derde, van de bevolking net de eindjes aan elkaar kan knopen. Die ben je sowieso kwijt bij Rutte. Verreweg het grootste deel van de bevolking heeft nauwelijks een eigen mening maar neemt de mening over van z'n omgeving. Dat verklaart ook waarom de verkiezingsuitslagen tot op het laatste moment worden bepaald door recent sentiment.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_194002429
quote:
4s.gif Op donderdag 9 juli 2020 08:45 schreef ACT-F het volgende:

Uiteraard krijgt achteraf iedereen spijt dat ze ooit op de PVV/FvD gestemd hebben, maar reken erop dat zij het lang kunnen volhouden als ze de democratie gaan onderdrukken door de vrijheid van meningsuiting te onderdrukken en/of klasse justitie toe te passen.
Ik zie dat gevaar nu met name uit de links activistische hoek komen.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_194002462
quote:
4s.gif Op donderdag 9 juli 2020 08:45 schreef ACT-F het volgende:

[..]

De verkiezingsuitslagen worden vooral bepaald door recent sentiment. Een goed voorbeeld waren de laatste landelijke verkiezingen toen Mark Rutte de komst van een Turkse minister verbood. Voor het voorval was het kantje boord of Rutte 3 aan de macht zou komen. De opkomst van rechtspopulisme zie ik al 20 jaar langzaam naderen. Zolang er luide groeperingen zijn als BLM en KOZP zal het rechtspopulistische sentiment alleen maar gevoed worden. Rutte zou er verstandig aan doen om dit soort groeperingen juridisch door de mangel te halen, maar dat gebeurt niet. Ze kregen laatst zelfs bijval. Dan is het een kwestie van tijd dat de rechtspopulisten aan de macht komen. Uiteraard krijgt achteraf iedereen spijt dat ze ooit op de PVV/FvD gestemd hebben, maar reken erop dat zij het lang kunnen volhouden als ze de democratie gaan onderdrukken door de vrijheid van meningsuiting te onderdrukken en/of klasse justitie toe te passen.
Wat je feitelijk probeert te claimen is dat zowel verkiezingsuitslagen als peilingen niet stroken met jouw onderbuik. Maar die eerste twee lijken me toch echt betrouwbaardere indicatoren dan de laatste.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  donderdag 9 juli 2020 @ 09:00:47 #221
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_194002490
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 08:54 schreef Montagui het volgende:

[..]

Ik zie dat gevaar nu met name uit de links activistische hoek komen.
Geen van beide is goed, maar onder de bevolking is afgezien van enkele marginalen weinig draagvlak te proeven voor linksactivistische groeperingen. Het verschil is wel dat de linkse hoek z'n stem luider laat horen, zowel in de politiek, middels demonstraties en stemopkomst. In de rechtspopulistische hoek zie ik meer het sentiment dat er weinig vertrouwen is in de politiek en dat stemmen toch niet helpt en op je zelf bent aangewezen. In deze hoek ik zie ik ook meer illegale activiteiten waarvan drugshandel een opvallende aanwezige is, zelfs in doodnormale gezinnen die wat bijschnabbelen om de eindjes aan elkaar te knopen.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_194002497
-dubbel-
pi_194002505
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 08:57 schreef Monolith het volgende:

[..]

Wat je feitelijk probeert te claimen is dat zowel verkiezingsuitslagen als peilingen niet stroken met jouw onderbuik. Maar die eerste twee lijken me toch echt betrouwbaardere indicatoren dan de laatste.
Dat inderdaad. En als het al eenderde wordt is dat nog altijd een minderheid van de Nederlanders.
  donderdag 9 juli 2020 @ 09:02:44 #224
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_194002508
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 08:57 schreef Monolith het volgende:

[..]

Wat je feitelijk probeert te claimen is dat zowel verkiezingsuitslagen als peilingen niet stroken met jouw onderbuik. Maar die eerste twee lijken me toch echt betrouwbaardere indicatoren dan de laatste.
Wat jij claimt is dat ik mijn onderbuik laat spreken. Ik kom toch echt elke dag bij vreemde mensen in huis en maak er een babbeltje mee. Het is dus niet de denkwolk waarin je mij de hele dag thuis ziet FOK!en.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_194002513
quote:
7s.gif Op donderdag 9 juli 2020 09:02 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Wat jij claimt is dat ik mijn onderbuik laat spreken. Ik kom toch echt elke dag bij vreemde mensen in huis en maak er een babbeltje mee. Het is dus niet de denkwolk waarin je mij de hele dag thuis ziet FOK!en.
Ja precies, je doet een niet-willekeurige steekproef en projecteert dat op de gehele bevolking.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  donderdag 9 juli 2020 @ 09:04:13 #226
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_194002525
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 09:01 schreef spinazieruiker het volgende:
^^ Dat inderdaad. En als het al eenderde wordt is dat nog altijd een minderheid van de Nederlanders.
De minderheid die je zeker kwijt bent. Die andere groep wordt eveneens beďnvloed door allerlei factoren waarbij het laatste sentiment bepalend is voor de verkiezingsuitslagen.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  donderdag 9 juli 2020 @ 09:05:48 #227
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_194002542
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 09:03 schreef Monolith het volgende:

[..]

Ja precies, je doet een niet-willekeurige steekproef en projecteert dat op de gehele bevolking.
Je veronderstelt dat ik een niet-willekeurige steekproef doe, dat is je denkwolk. De realiteit is dat ik elke dag bij willekeurige vreemde mensen over de vloer kom. Dat kun je natuurlijk niet voorstellen, want dat is iets wat je met zintuigen moet waarnemen.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_194002560
quote:
7s.gif Op donderdag 9 juli 2020 09:04 schreef ACT-F het volgende:

[..]

De minderheid die je zeker kwijt bent. Die andere groep wordt eveneens beďnvloed door allerlei factoren waarbij het laatste sentiment bepalend is voor de verkiezingsuitslagen.
Dat is zeker zorgelijk. En iets waar de politiek iets mee moet. In een democratie is het antwoord echter niet om een minderheid dan maar meer invloed te geven.

Om die groep weer te laten aansluiten zullen ze ook zelf bereid moeten zijn om te verbinden en compromissen te sluiten. Dat lijkt er niet echt in te zitten.
pi_194002561
quote:
7s.gif Op donderdag 9 juli 2020 09:05 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Je veronderstelt dat ik een niet-willekeurige steekproef doe, dat is je denkwolk. De realiteit is dat ik elke dag bij willekeurige vreemde mensen over de vloer kom. Dat kun je natuurlijk niet voorstellen, want dat is iets wat je met zintuigen moet waarnemen.
Laten we eens beginnen met een wedervraag dan. Wat is de reden dat je bij die mensen over de vloer komt?
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_194002620
quote:
7s.gif Op donderdag 9 juli 2020 09:05 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Je veronderstelt dat ik een niet-willekeurige steekproef doe, dat is je denkwolk. De realiteit is dat ik elke dag bij willekeurige vreemde mensen over de vloer kom. Dat kun je natuurlijk niet voorstellen, want dat is iets wat je met zintuigen moet waarnemen.
Dat jouw steekproef representatief is, is jouw denkwolk.

Ik weet niet wat voor werk je doet, maar generaliserend krijgen mensen in de gemiddeld tot beter gestelde lagen van de samenleving minder 'bezoek' en hebben dan wel iets beters te doen dan het nieuws en hun politieke voorkeuren door te nemen. Weet sowieso dat mensen die meer in het midden zitten zich minder uitspreken. Je merkt bij hen waarschijnlijk niet eens op wat hun politieke voorkeur of mening is. En zodra iemand zich objectief opstelt, bijvoorbeeld in een functie van rechter of onderwijzer, wordt diegene weggezet als links of D66'er.

De enige steekproeven die er toe doen zijn verkiezingen.
  donderdag 9 juli 2020 @ 09:18:41 #231
385501 Nikonlover
LIKE AL MIJN POSTS!
pi_194002685
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 23:45 schreef myShizzle het volgende:
IntoBits twitterde op woensdag 08-07-2020 om 23:41:11 Niet iedereen kan het #boerenprotest waarderen, al heeft deze automobilist vast snel spijt gekregen. Ik weet overigens niet wat eraan vooraf is gegaan, maar de boeren rijden hem volledig klem met hun tractoren. #verkeersruzie https://t.co/xFd8WZl8xv reageer retweet
Als dit Amerika was dan hadden ze een paar kogels kunnen koppen.
Ik ben een Nikon :-)
  donderdag 9 juli 2020 @ 09:20:04 #232
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_194002699
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 09:07 schreef Monolith het volgende:

[..]

Laten we eens beginnen met een wedervraag dan. Wat is de reden dat je bij die mensen over de vloer komt?
Ik ben trots op je. Je doet eindelijk onderzoek! _O_

Dat heeft te maken met nutsvoorzieningen bij de mensen thuis, bedrijf of instelling. Iedereen heeft ze van de meest steenrijke patser tot de armste sloeber, mits je een dak boven je hoofd hebt. Dus ik kom niet bij een tent van een zwerver. En aangezien je achter de voordeur kan meekijken kun je al een inschatting maken van de situatie hoe mensen leven. Als de gelegenheid er is, wat meestal het geval is voor een bakje c_/ dan komen de verhalen naar boven. Je wilt niet weten wat er aan persoonlijke details verteld wordt. De één praat er makkelijker erover dan de ander, zeker als iemand eenzaam is moet je absoluut geen nieuwsgierigheid tonen want ander zit je er de hele dag als maatschappelijk werker een luisterend oor te wezen :') Met 5 klanten per dag en c.a. 200 werkdagen zit je al gauw op 1000 wereldvreemde mensen per jaar. Ja, ik ga normaal gesproken lang op vakantie maar dit jaar even niet, vandaar die 200 werkdagen. Mijn mening is dus absoluut niet gebaseerd op zelf uitgekozen mensen in mijn straat en sociale omgeving want daar is de mening, op uitzonderingen na, absoluut niet rechtspopulistisch. Eerder socialistisch.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  donderdag 9 juli 2020 @ 09:23:59 #233
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_194002726
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 09:12 schreef spinazieruiker het volgende:
Dat jouw steekproef representatief is, is jouw denkwolk.

...

De enige steekproeven die er toe doen zijn verkiezingen.
En laat dit nu erg met elkaar overeenkomen. Zoals ik zei is recent sentiment sterk bepalend. Het vooral met de Turkse minister heeft Rutte enorm in de kaart gespeeld, want het was anders echt kantje boord en zaten we nu met 4 jaar PVV/FvD. Dan was KOZP/BLM allang berecht en hadden de boeren niet eens hoeven te demonstreren waarschijnlijk.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_194002811
quote:
14s.gif Op donderdag 9 juli 2020 09:20 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Ik ben trots op je. Je doet eindelijk onderzoek! _O_

Dat heeft te maken met nutsvoorzieningen bij de mensen thuis, bedrijf of instelling. Iedereen heeft ze van de meest steenrijke patser tot de armste sloeber, mits je een dak boven je hoofd hebt. Dus ik kom niet bij een tent van een zwerver. En aangezien je achter de voordeur kan meekijken kun je al een inschatting maken van de situatie hoe mensen leven. Als de gelegenheid er is, wat meestal het geval is voor een bakje c_/ dan komen de verhalen naar boven. Je wilt niet weten wat er aan persoonlijke details verteld wordt. De één praat er makkelijker erover dan de ander, zeker als iemand eenzaam is moet je absoluut geen nieuwsgierigheid tonen want ander zit je er de hele dag als maatschappelijk werker een luisterend oor te wezen :') Met 5 klanten per dag en c.a. 200 werkdagen zit je al gauw op 1000 wereldvreemde mensen per jaar. Ja, ik ga normaal gesproken lang op vakantie maar dit jaar even niet, vandaar die 200 werkdagen. Mijn mening is dus absoluut niet gebaseerd op zelf uitgekozen mensen in mijn straat en sociale omgeving want daar is de mening, op uitzonderingen na, absoluut niet rechtspopulistisch. Eerder socialistisch.
Kijk dit is dus al geen willekeurige verdelingen, want je zal ongetwijfeld geen gelijkmatige geografische distributie kunnen garanderen, je baseert je al op de mensen 'die een bakkie willen doen', interpreteert wat die mensen vinden en ga zo maar door. Dat is natuurlijk geen basis voor een aselecte steekproef.
Sterker nog, juist omdat aselecte steekproeven vaak lastig helemaal representatief te maken zijn, wordt er ook vaak nog wat weging toegepast om te zorgen dat je een redelijke mix krijgt qua leeftijd, geslacht, etniciteit, woonplaats en ga zo maar door. Dat doe jij dus allemaal niet. Jij komt naar eigen zeggen bij een diverse groep mensen waar je wel eens een praatje maakt en baseert daar je conclusie op, maar dat is natuurlijk geen basis voor een aselecte steekproef. Het probleem is een beetje dat mensen maar heel matig begrijpen dat hoe 'willekeurig' je ook mensen denkt te ontmoeten, dit nooit de basis kan zijn voor een aselecte steekproef.

Hoe graag je ook wilt dat jouw persoonlijke projectie de werkelijkheid is, daadwerkelijk aselecte steekproeven en daadwerkelijke verkiezingsuitslagen wijzen anders uit. Dan kun je wel zeggen dat de werkelijkheid niet klopt en jouw persoonlijke ervaring tot de waarheid moeten worden verheven, maar dat lijkt me geen basis voor een discussie.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_194002823
quote:
14s.gif Op donderdag 9 juli 2020 09:20 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Ik ben trots op je. Je doet eindelijk onderzoek! _O_

Dat heeft te maken met nutsvoorzieningen bij de mensen thuis, bedrijf of instelling. Iedereen heeft ze van de meest steenrijke patser tot de armste sloeber, mits je een dak boven je hoofd hebt. Dus ik kom niet bij een tent van een zwerver. En aangezien je achter de voordeur kan meekijken kun je al een inschatting maken van de situatie hoe mensen leven. Als de gelegenheid er is, wat meestal het geval is voor een bakje c_/ dan komen de verhalen naar boven. Je wilt niet weten wat er aan persoonlijke details verteld wordt. De één praat er makkelijker erover dan de ander, zeker als iemand eenzaam is moet je absoluut geen nieuwsgierigheid tonen want ander zit je er de hele dag als maatschappelijk werker een luisterend oor te wezen :') Met 5 klanten per dag en c.a. 200 werkdagen zit je al gauw op 1000 wereldvreemde mensen per jaar. Ja, ik ga normaal gesproken lang op vakantie maar dit jaar even niet, vandaar die 200 werkdagen. Mijn mening is dus absoluut niet gebaseerd op zelf uitgekozen mensen in mijn straat en sociale omgeving want daar is de mening, op uitzonderingen na, absoluut niet rechtspopulistisch. Eerder socialistisch.
Lang verhaal, maar bedankt voor je antwoord.

Er even vanuit gaande dat je inderdaad een representatief deel van de bevolking bezoekt: mensen die tevreden zijn zullen veel minder snel hun visie op de wereld en politieke voorkeur delen met met iemand die de meter komt vervangen of iets dergelijks. Vooral ontevreden mensen die zich niet gehoord voelen spreken luchten hun hart tegen Jan en alleman.

Dat wat jij ervaart lijkt te kloppen met je gevoel over de stemming in het land maakt het nog niet representatief.
  donderdag 9 juli 2020 @ 09:30:53 #236
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194002831
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 01:30 schreef raptorix het volgende:

[..]

Nee daar heb ik het niet over, een flink aantal boeren heeft gewoon enorm goed geboert, bijvoorbeeld in de sierteelt.
Ja de tuinbouw die doet het prima, altijd gedaan, nu even een setback , maar de sierteelt is de trots van Nederland, de groente tuinbouw in de kassenbouw ook
Voor de de koeien boer heb ik steeds minder sympathie , daar mag van mij flink in gesneden worden , die nemen ook de meeste subsidie op
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  donderdag 9 juli 2020 @ 09:33:42 #237
476022 PzKpfw
Knuppel in het hoenderhok
pi_194002880
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 09:30 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Ja de tuinbouw die doet het prima, altijd gedaan, nu even een setback , maar de sierteelt is de trots van Nederland, de groente tuinbouw in de kassenbouw ook
Voor de de koeien boer heb ik steeds minder sympathie , daar mag van mij flink in gesneden worden , die nemen ook de meeste subsidie op
Trots zijn op sierteelt terwijl dat de grootste roofbouw is die men op de Nederlandse akkers pleegt. :')
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
  Moderator donderdag 9 juli 2020 @ 09:36:17 #238
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_194002939
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 09:33 schreef PzKpfw het volgende:

[..]

Trots zijn op sierteelt terwijl dat de grootste roofbouw is die men op de Nederlandse akkers pleegt. :')
Gewassen, groente, fruit en sierteelt nemen wel stikstof op.
  donderdag 9 juli 2020 @ 09:37:43 #239
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194002966
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 09:33 schreef PzKpfw het volgende:

[..]

Trots zijn op sierteelt terwijl dat de grootste roofbouw is die men op de Nederlandse akkers pleegt. :')
Sierteelt in kassen bedoel ik, ik geloof niet dat er op akkers veel sierteelt is
op akkers is vooral groente als witte koot , spruiten , uien en aardappels, voermais , bloembollen en derg

[ Bericht 0% gewijzigd door michaelmoore op 09-07-2020 12:03:53 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  donderdag 9 juli 2020 @ 09:40:47 #240
476022 PzKpfw
Knuppel in het hoenderhok
pi_194003012
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 09:37 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Sierteelt in kassen bedoel ik, ik geloof niet dat er op akkers veel sierteelt is
op akkkers is vooral groente als witte koot en bloembollen en derg
Bloembollen, lelies, tulpen etc...
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
  donderdag 9 juli 2020 @ 09:41:23 #241
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194003021
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 09:40 schreef PzKpfw het volgende:

[..]

Bloembollen, lelies, tulpen etc...
nou dat is toch mooi, ik zie dat liever dan die stront koeien
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194003040
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 09:37 schreef michaelmoore het volgende:
ik geloof niet dat er op akkers veel sierteelt is
Lol. De Keukenhof zegt je dat iets?
Ik heb mijn lolletjes er ook wel gehad hoor, zeg ik eerlijk. Maar na een tijdje moet je toch keertje bij jezelf denken: Waar ben ik in godsnaam mee bezig.
  donderdag 9 juli 2020 @ 09:42:59 #243
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_194003054
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 09:29 schreef Monolith het volgende:

[..]

Kijk dit is dus al geen willekeurige verdelingen, want je zal ongetwijfeld geen gelijkmatige geografische distributie kunnen garanderen, je baseert je al op de mensen 'die een bakkie willen doen', interpreteert wat die mensen vinden en ga zo maar door. Dat is natuurlijk geen basis voor een aselecte steekproef.
Sterker nog, juist omdat aselecte steekproeven vaak lastig helemaal representatief te maken zijn, wordt er ook vaak nog wat weging toegepast om te zorgen dat je een redelijke mix krijgt qua leeftijd, geslacht, etniciteit, woonplaats en ga zo maar door. Dat doe jij dus allemaal niet. Jij komt naar eigen zeggen bij een diverse groep mensen waar je wel eens een praatje maakt en baseert daar je conclusie op, maar dat is natuurlijk geen basis voor een aselecte steekproef. Het probleem is een beetje dat mensen maar heel matig begrijpen dat hoe 'willekeurig' je ook mensen denkt te ontmoeten, dit nooit de basis kan zijn voor een aselecte steekproef.

Hoe graag je ook wilt dat jouw persoonlijke projectie de werkelijkheid is, daadwerkelijk aselecte steekproeven en daadwerkelijke verkiezingsuitslagen wijzen anders uit. Dan kun je wel zeggen dat de werkelijkheid niet klopt en jouw persoonlijke ervaring tot de waarheid moeten worden verheven, maar dat lijkt me geen basis voor een discussie.
quote:
1s.gif Op donderdag 9 juli 2020 09:30 schreef spinazieruiker het volgende:

[..]

Lang verhaal, maar bedankt voor je antwoord.

Er even vanuit gaande dat je inderdaad een representatief deel van de bevolking bezoekt: mensen die tevreden zijn zullen veel minder snel hun visie op de wereld en politieke voorkeur delen met met iemand die de meter komt vervangen of iets dergelijks. Vooral ontevreden mensen die zich niet gehoord voelen spreken luchten hun hart tegen Jan en alleman.

Dat wat jij ervaart lijkt te kloppen met je gevoel over de stemming in het land maakt het nog niet representatief.
Wederom een hoop veronderstellingen van jullie kant. De mensen zouden zelf met het verhaal komen is nu het sentiment. Onjuist, want ik peuter zelf veel informatie los, want naast deze werkzaamheden doe ik ook journalistieke werkzaamheden. Nieuwsgierigheid zit in mijn aard. Tja, ik zit nu eenmaal niet in een hokje zoals mensen graag tegen zaken aankijken. Dat ik voornamelijk Oost-Nederland bedien zal zeker een verschil maken in politieke opvattingen, daar ben ik me van bewust, maar ook dat kun je meenemen in je weging.

Ik snap je wel, want je bent op zoek naar je gelijk en naar het ongelijk van je opponent en dan ga je schieten waar je op schieten kan. Maar vertel eens over jezelf. Hoe ziet jouw waarneming op een gemiddelde dag eruit?
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  donderdag 9 juli 2020 @ 09:43:58 #244
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194003066
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 09:41 schreef Chia het volgende:

[..]

Lol. De Keukenhof zegt je dat iets?
Ja bloembollen vooral in noord holland , dat heb ik wel eens gedaan bollen sorteren in de bollenschuur in nibbixwoud
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194003102
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 09:43 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Ja bloembollen vooral in noord holland , dat heb ik wel eens gedaan bollen sorteren in de bollenschuur in nibbixwoud
quote:
De Keukenhof is een bloemenpark ten noordwesten van Lisse in Zuid-Holland.
Ik heb mijn lolletjes er ook wel gehad hoor, zeg ik eerlijk. Maar na een tijdje moet je toch keertje bij jezelf denken: Waar ben ik in godsnaam mee bezig.
  donderdag 9 juli 2020 @ 09:49:24 #246
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194003169
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 09:46 schreef Chia het volgende:
De Keukenhof is een bloemenpark ten noordwesten van Lisse in Zuid-Holland.
ga weg , met bloembollen?/
weten de mensen dat wel ?
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194003610
quote:
7s.gif Op donderdag 9 juli 2020 09:42 schreef ACT-F het volgende:
Ik snap je wel, want je bent op zoek naar je gelijk en naar het ongelijk van je opponent en dan ga je schieten waar je op schieten kan.
Ik snap je wel, want je bent op zoek naar je gelijk en naar het ongelijk van je opponent en dan ga je schieten waar je op schieten kan.
pi_194003621
quote:
7s.gif Op donderdag 9 juli 2020 09:42 schreef ACT-F het volgende:

[..]

[..]

Wederom een hoop veronderstellingen van jullie kant. De mensen zouden zelf met het verhaal komen is nu het sentiment. Onjuist, want ik peuter zelf veel informatie los, want naast deze werkzaamheden doe ik ook journalistieke werkzaamheden. Nieuwsgierigheid zit in mijn aard. Tja, ik zit nu eenmaal niet in een hokje zoals mensen graag tegen zaken aankijken. Dat ik voornamelijk Oost-Nederland bedien zal zeker een verschil maken in politieke opvattingen, daar ben ik me van bewust, maar ook dat kun je meenemen in je weging.

Ik snap je wel, want je bent op zoek naar je gelijk en naar het ongelijk van je opponent en dan ga je schieten waar je op schieten kan. Maar vertel eens over jezelf. Hoe ziet jouw waarneming op een gemiddelde dag eruit?
Nou ja, het is misschien wat bot, maar ik probeer je erop te wijzen dat je feitelijk een statistisch onbenul bent. Hoe zeer jij ook overtuigd bent van het feit dat je een aselecte steekproef doet, dat doe je niet. En dan komen we weer bij het punt dat verkiezingen en peilingen A zeggen en jij B op basis van je eigen ervaringen. Dan kunnen we concluderen dat iedereen gekkie Henkie is behalve jij, of we concluderen het tegenovergestelde.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  donderdag 9 juli 2020 @ 10:52:02 #249
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_194003976
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 10:24 schreef spinazieruiker het volgende:

[..]

Ik snap je wel, want je bent op zoek naar je gelijk en naar het ongelijk van je opponent en dan ga je schieten waar je op schieten kan.
Waar moet ik op schieten dan? Je hebt niks over jezelf verteld en hoe jouw waarheidsvinding in elkaar steekt.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  donderdag 9 juli 2020 @ 10:53:53 #250
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_194003994
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 10:25 schreef Monolith het volgende:
Nou ja, het is misschien wat bot, maar ik probeer je erop te wijzen dat je feitelijk een statistisch onbenul bent. Hoe zeer jij ook overtuigd bent van het feit dat je een aselecte steekproef doet, dat doe je niet. En dan komen we weer bij het punt dat verkiezingen en peilingen A zeggen en jij B op basis van je eigen ervaringen. Dan kunnen we concluderen dat iedereen gekkie Henkie is behalve jij, of we concluderen het tegenovergestelde.
Statistisch onbenul gebaseerd op welke waarneming? Kun jij je verplaatsen in mijn zintuigen dan? En vertel eens waar jouw zintuigen op een gemiddelde dag bevinden?
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_194004023
quote:
7s.gif Op donderdag 9 juli 2020 10:53 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Statistisch onbenul gebaseerd op welke waarneming? Kun jij je verplaatsen in mijn zintuigen dan? En vertel eens waar jouw zintuigen op een gemiddelde dag bevinden?
Het feit dat je begint over waarnemingen en zintuigen geeft wel aan dat je er niet zo veel van begrijpt. Aselecte steekproeef, Google het eens zou ik zeggen.
Verder weinig met boeren te maken dit dus ik zal het topic er verder niet mee vervuilen.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  donderdag 9 juli 2020 @ 11:12:26 #252
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_194004174
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 10:56 schreef Monolith het volgende:

[..]

Het feit dat je begint over waarnemingen en zintuigen geeft wel aan dat je er niet zo veel van begrijpt. Aselecte steekproeef, Google het eens zou ik zeggen.
Verder weinig met boeren te maken dit dus ik zal het topic er verder niet mee vervuilen.
Hoef je mij niet uit te leggen. Degenen die mijn hulp inroepen zijn niet geselecteerd op basis van sociale omgeving, etniciteit, leeftijd, inkomen, etc. Hooguit geografisch i.v.m. de afstanden. Je hoeft me niet te vertellen wat de verschillen zijn in bevolkingsgroepen tussen grote en kleine plaatsen of platteland. De laatste keer dat ik voor een peiling uitgenodigd ben is alweer 20 jaar geleden waar ik 25 gulden kreeg voor een debat over maatschappelijk verantwoord ondernemen. De selectie was vooral in leeftijd zonder de sociale achtergrond mee te wegen. De uitnodiging ging via een collega die nog iemand kon gebruiken. Hoezo aselect? Kruip eens achter je toetsenbord vandaan met je 'ik heb begreep dat'.

Ik ga weer op pad :W Even geen toetsenbord, maar de realiteit die soms net zo tenenkrommend is als wat ik hier allemaal lees omdat het geliefde internet niet werkt :'( Soms zou ik toch alle stroom en internet willen uitschakelen en de kroegen open zodat mensen meer fysiek contact met elkaar hebben. Echt.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  donderdag 9 juli 2020 @ 11:18:13 #253
13456 AchJa
Shut up!!!
  donderdag 9 juli 2020 @ 11:28:40 #254
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_194004375
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 09:41 schreef michaelmoore het volgende:

nou dat is toch mooi, ik zie dat liever dan die stront koeien
Die zie jij helemaal niet want die staan allemaal binnen volgens jou... :')
  donderdag 9 juli 2020 @ 11:35:20 #255
476022 PzKpfw
Knuppel in het hoenderhok
pi_194004446
quote:
1s.gif Op donderdag 9 juli 2020 11:28 schreef AchJa het volgende:

[..]

Die zie jij helemaal niet want die staan allemaal binnen volgens jou... :')
Meneer is hier alleen maar om zijn blinde haat jegens veehouders tentoon te stellen d.m.v. het verspreiden van allerlei onwaarheden.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
  donderdag 9 juli 2020 @ 11:41:12 #256
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_194004517
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 11:35 schreef PzKpfw het volgende:

Meneer is hier alleen maar om zijn blinde haat jegens veehouders tentoon te stellen d.m.v. het verspreiden van allerlei onwaarheden.
Yup, al vanaf deel 1.
pi_194004518
Dat stikstof verhaal is sowieso bullshit, die Natura 2000 gebieden zijn vrijwel allemaal aangelegd/ontstaan de afgelopen eeuwen, het is echt niet zo dat dit een heel bijzonder stukje natuur is.
  donderdag 9 juli 2020 @ 11:45:21 #258
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_194004580
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 11:41 schreef raptorix het volgende:
Dat stikstof verhaal is sowieso bullshit, die Natura 2000 gebieden zijn vrijwel allemaal aangelegd/ontstaan de afgelopen eeuwen, het is echt niet zo dat dit een heel bijzonder stukje natuur is.
Oh ja, dan mogen die laatste restjes natuur ook wel naar de haaien joh. Boeie. :')
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_194004603
quote:
10s.gif Op donderdag 9 juli 2020 11:45 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Oh ja, dan mogen die laatste restjes natuur ook wel naar de haaien joh. Boeie. :')
Ze gaan niet naar de haaien, dat stikstof verhaal zorgt ervoor dat plantjes die goed gedijen op stikstofarme grond daar niet meer groeien. Big deal hoor!
  donderdag 9 juli 2020 @ 11:48:23 #260
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_194004626
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 11:46 schreef raptorix het volgende:

[..]

Ze gaan niet naar de haaien, dat stikstof verhaal zorgt ervoor dat plantjes die goed gedijen op stikstofarme grond daar niet meer groeien. Big deal hoor!
Wel als je wat geeft om de biodiversiteit in Nederland. Maar jou boeit het allemaal zeer weinig. Gewoon overal brandnetels, braamstruiken en berenklauwen. Heerlijk man. ^O^
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_194004674
quote:
14s.gif Op donderdag 9 juli 2020 11:48 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Wel als je wat geeft om de biodiversiteit in Nederland. Maar jou boeit het allemaal zeer weinig. Gewoon overal brandnetels, braamstruiken en berenklauwen. Heerlijk man. ^O^
Nee joh, lekker honderden miljarden vergooien om een paar plantjes te redden, terwijl we toch al genoeg investeren in grote natuurprojecten in Nederland.
  donderdag 9 juli 2020 @ 11:54:36 #262
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_194004685
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 11:53 schreef raptorix het volgende:

[..]

Nee joh, lekker honderden miljarden vergooien om een paar plantjes te redden, terwijl we toch al genoeg investeren in grote natuurprojecten in Nederland.
Gewoon bedragen verzinnen die zogenaamd uitgegeven worden voor 'plantjes'. :')

Fijne dag nog.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  Moderator / PR donderdag 9 juli 2020 @ 11:56:16 #263
140043 crew  Isdatzo
Born in the echoes.
pi_194004701
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 11:41 schreef raptorix het volgende:
Dat stikstof verhaal is sowieso bullshit, die Natura 2000 gebieden zijn vrijwel allemaal aangelegd/ontstaan de afgelopen eeuwen, het is echt niet zo dat dit een heel bijzonder stukje natuur is.
Waarom niet?
Huilen dan.
  donderdag 9 juli 2020 @ 12:04:26 #264
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194004839
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 11:41 schreef raptorix het volgende:
Dat stikstof verhaal is sowieso bullshit, die Natura 2000 gebieden zijn vrijwel allemaal aangelegd/ontstaan de afgelopen eeuwen, het is echt niet zo dat dit een heel bijzonder stukje natuur is.
klopt en men doet zijn best om daar iets van hoogveen aan te leggen , dat kwam hier 100 jaar geleden veel voor toen Nederland nog arm was , waarom dat nu overal perse weer aangelegd moet worden is mij niet duidelijk

Zeker in een gebied met koeien met die rijke eiwit stront gaat dat niet , dus moeten dan de koeien weg, want hoogveen van vroeger is leuker
Maar dat gaat niet want we hebben de waterstand fors verlaagd juist voor die koeien en nu komt er zout kwelwater omhoog, daar kan die hoogveen zeker niet tegen
Knettergek die natuur idioten , we hebben te veel subsidie

quote:
Handjevol gebieden
In heel Nederland was rond 1900 nog 90.000 hectare hoogveen over, in 2011 was dat volgens een inventarisatie van natuurorganisaties en rijksoverheid in 2011 nog geen 5000 hectare: een handjevol gebieden in Brabant, Drenthe en in Twente en de Achterhoek vrijwel uitsluitend langs de Duitse grens.

Een paar duizend hectare lijkt een grote oppervlakte, maar slechts 100 hectare wordt als actief hoogveen beschouwd.
Alle hoogvenen zijn weliswaar beschermd natuurgebied, maar verkeren in een dramatisch slechte toestand door verdroging en een overdosis meststoffen via het grondwater en de lucht.
Alle hoogveen in Nederland is dan ook aangewezen als Natura 2000-gebied met als doel de kwetsbare natuur en de verscheidenheid aan planten en dieren in de landen van de Europese Unie te redden.


[ Bericht 7% gewijzigd door michaelmoore op 09-07-2020 12:14:08 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  donderdag 9 juli 2020 @ 12:13:35 #265
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_194004968
quote:
7s.gif Op donderdag 9 juli 2020 11:56 schreef Isdatzo het volgende:
Waarom niet?
Hadden wij het laatst niet over de Alde Feanen? Dat is een N2K gebied echter is de huidige toestand voornamelijk onstaan door de vervening. Toen men daar mee stopte ergens in begin 1900 heeft men er verder niks meer aan gedaan en heeft het gebied zich eigenlijk vanzelf ontwikkeld tot de huidige situatie. Dus ja, dat is een voorbeeld van ontstaan in de afgelopen eeuwen.
  donderdag 9 juli 2020 @ 12:17:18 #266
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_194005014
De TT moet veranderd worden....

Rechtbank geeft boeren ongelijk, protest met trekkers mag definitief niet

quote:
De boeren mogen definitief niet protesteren met landbouwvoertuigen, zo heeft de rechtbank in Groningen in een kort geding besloten. Hiermee is het verweer van de boeren donderdag afgewezen.

De veiligheidsregio in Groningen zei dat de boerenprotesten van de afgelopen week, die niet vooraf waren aangemeld, leidden tot opstoppingen en gevaarlijke situaties. Hierop is het protesteren met trekkers verboden.

De boeren hebben dit besluit tevergeefs aangevochten. Ze betoogden dat ze trekkers nodig hadden om gehoord te worden, maar hier is de rechtbank niet in meegegaan.

Ook in Drenthe en Brabant zijn protesten met landbouwvoertuigen niet meer toegestaan. Dit verbod geldt sowieso tot maandagochtend. Wie toch gaat protesteren met een trekker, krijgt meteen een proces-verbaal.

De recente protesten draaien om een veevoermaatregel die 1 september in werking gaat. Boeren mogen minder eiwitten toevoegen aan het krachtvoer van hun koeien, omdat eiwitten zorgen voor de uitstoot van ammoniak.
https://www.nu.nl/groning(...)definitief-niet.html
The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.
Sir Terry Pratchett (1948 - 2015)
Ceterum censeo Trump delendam esse
  donderdag 9 juli 2020 @ 12:22:43 #267
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_194005066
quote:
Wat zijn instandhoudingsdoelstellingen en hoe worden ze opgesteld?

De instandhoudingsdoelstellingen moeten zo nauwkeurig mogelijk de gewenste staat of mate van instandhouding vaststellen die in een bepaald gebied moet worden bereikt. Er moeten doelstellingen worden geformuleerd voor alle relevante in het gebied aanwezige habitattypen en soorten.

Ze worden vaak als kwantitatieve doelen voorgesteld, bijvoorbeeld de populatie van een bepaalde soort op een bepaald minimumaantal exemplaren houden of het verbeteren van de mate van instandhouding van een habitattype van categorie C naar B in 10 jaar.

Het opstellen van instandhoudingsdoelstellingen voor Natura 2000 is belangrijk om te waarborgen dat elk gebied in het netwerk zo effectief mogelijk bijdraagt aan het algehele doel van de twee natuurrichtlijnen, namelijk het bereiken van een gunstige staat van instandhouding voor alle habitattypen en soorten die zij in hun hele verspreidingsgebied in de EU beschermen1.

Instandhoudingsdoelstellingen gelden specifiek voor elk gebied en moeten zijn gebaseerd op gefundeerde kennis van het gebied en van de aldaar aanwezige soorten en habitats, hun ecologische vereisten en alle bedreigingen voor en druk op hun blijvende aanwezigheid in het gebied. Dat is zo omdat elk Natura 2000-gebied zijn eigen unieke combinatie heeft van biotische, abiotische en sociaaleconomische voorwaarden die per gebied aanzienlijk kunnen verschillen, zelfs indien zij het leefgebied vormen voor dezelfde soorten en habitats.

Het is tevens raadzaam bredere instandhoudingsdoelstellingen vast te stellen voor een hele reeks van gebieden of voor bepaalde soorten of habitats binnen een specifieke regio of een specifiek land (nationale of regionale instandhoudingsdoelstellingen). Dat ondersteunt niet alleen de opstelling van instandhoudingsdoelstellingen op het niveau van het afzonderlijke gebied, maar ondersteunt ook de vaststelling van strategische instandhoudingsprioriteiten binnen en tussen de verschillende gebieden. Aldus kan prioriteit worden toegekend aan de maatregelen die de staat van instandhouding van een specifieke soort of habitat binnen die regio of dat land het beste kunnen verbeteren of kunnen handhaven.

De Commissie heeft een interpretatieve nota gepubliceerd die dient als nadere uitleg verschaffende leidraad voor de opstelling van instandhoudingsdoelstellingen voor Natura 2000.

1 De doelstelling van de vogelrichtlijn is enigszins anders geformuleerd, maar de ambitie is dezelfde.
Even wat achtergrond omtrent het behoud van de N2K gebieden zoals bepaald door de EC, dat is namelijk de doelstelling. Niet de vermindering van stikstof.

Hier staat ook duidelijk dat elk gebied zijn eigen unieke aanpak vereist maar wat doet Nederland? Die bestempelt stikstof als de heilige graal, de oplossing voor al je problemen. Minder stikstof is goed voor de Veluwe, de Alde Feanen en de Groote Peel... Terwijl je op je klompen kunt aanvoelen dat voor ieder gebied op maat gemaakt beleid nodig is waar stikstof helemaal geen rol in hoeft te spelen.
  Moderator / PR donderdag 9 juli 2020 @ 12:27:31 #268
140043 crew  Isdatzo
Born in the echoes.
pi_194005112
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 12:13 schreef AchJa het volgende:

[..]

Hadden wij het laatst niet over de Alde Feanen? Dat is een N2K gebied echter is de huidige toestand voornamelijk onstaan door de vervening. Toen men daar mee stopte ergens in begin 1900 heeft men er verder niks meer aan gedaan en heeft het gebied zich eigenlijk vanzelf ontwikkeld tot de huidige situatie. Dus ja, dat is een voorbeeld van ontstaan in de afgelopen eeuwen.
Ja, klopt. Ik doelde ook vooral op de uitspraak 'het is echt niet zo dat dit een heel bijzonder stukje natuur is'.

Van 'oorspronkelijke natuur' is heel weinig meer over, maar dat betekent niet dat de gebieden die in de loop der jaren ontstaan zijn geen ecologische waarde hebben of niet bijzonder zijn.
Huilen dan.
  donderdag 9 juli 2020 @ 12:31:19 #269
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194005150
quote:
7s.gif Op donderdag 9 juli 2020 12:27 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Ja, klopt. Ik doelde ook vooral op de uitspraak 'het is echt niet zo dat dit een heel bijzonder stukje natuur is'.

Van 'oorspronkelijke natuur' is heel weinig meer over, maar dat betekent niet dat de gebieden die in de loop der jaren ontstaan zijn geen ecologische waarde hebben of niet bijzonder zijn.
nou zijn die met stront doordrenkte kale weilanden die om de drie weken kaal gemaaid worden zodat er geen vogeltje eitjes kan leggen, niet mooi, maar dat is nu eenmaal het huidige Nederland .
Doe dan maar mooie parken met mooie woningbouw en meer rivieren met zwemwater als het veranderen moet

Maar geen hoogveen met wolven
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  donderdag 9 juli 2020 @ 12:33:54 #270
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_194005172
quote:
7s.gif Op donderdag 9 juli 2020 12:27 schreef Isdatzo het volgende:
Ja, klopt. Ik doelde ook vooral op de uitspraak 'het is echt niet zo dat dit een heel bijzonder stukje natuur is'.

Van 'oorspronkelijke natuur' is heel weinig meer over, maar dat betekent niet dat de gebieden die in de loop der jaren ontstaan zijn geen ecologische waarde hebben of niet bijzonder zijn.
Natuurlijk hebben die gebieden ecologische waarde en kunnen (zijn) ze bijzonder zijn. Maar we moeten niet doen alsof we hier in Nederland oorspronkelijke natuur hebben.
  Moderator / PR donderdag 9 juli 2020 @ 12:36:55 #271
140043 crew  Isdatzo
Born in the echoes.
pi_194005206
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 12:33 schreef AchJa het volgende:

[..]

Natuurlijk hebben die gebieden ecologische waarde en kunnen (zijn) ze bijzonder zijn. Maar we moeten niet doen alsof we hier in Nederland oorspronkelijke natuur hebben.
We zijn het eens. Ook wel eens leuk.
Huilen dan.
  donderdag 9 juli 2020 @ 12:36:56 #272
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_194005207
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 12:31 schreef michaelmoore het volgende:
Maar geen hoogveen met wolven
Jij zou iets als het Bourtangermoeras wel tof vinden ofzo?

Je weet wat hoogveen is? En wat daar leeft maar vooral wat daar niet kan leven?
  donderdag 9 juli 2020 @ 12:40:06 #273
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194005245
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 12:36 schreef AchJa het volgende:

[..]

Jij zou iets als het Bourtangermoeras wel tof vinden ofzo?

Je weet wat hoogveen is? En wat daar leeft maar vooral wat daar niet kan leven?
Wat er nu is mag best behouden worden , maar om Nederland met bakken subsidie te veranderen in de natuur van rond 1500 is idioot
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  donderdag 9 juli 2020 @ 12:40:50 #274
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_194005248
quote:
14s.gif Op donderdag 9 juli 2020 12:36 schreef Isdatzo het volgende:

We zijn het eens. Ook wel eens leuk.
Ik denk dat wij vwb "natuur" sowieso wel redelijk op 1 lijn zitten. Ik denk dat ik vwb dat onderwerp met de meeste Fokkers in dit topic op 1 lijn zit.

Ik heb alleen een totaal andere mening omtrent het stikstofbeleid, meetmethodes, rekenmodellen en continu de schuld bij de boeren neerleggen.
  donderdag 9 juli 2020 @ 12:46:33 #275
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_194005318
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 12:40 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ik denk dat wij vwb "natuur" sowieso wel redelijk op 1 lijn zitten. Ik denk dat ik vwb dat onderwerp met de meeste Fokkers in dit topic op 1 lijn zit.

Ik heb alleen een totaal andere mening omtrent het stikstofbeleid, meetmethodes, rekenmodellen en continu de schuld bij de boeren neerleggen.
nou die stront die de boeren op de droge weilanden spuiten is heel goed voor gras en brandnetels dat is zo , en arme waterige veen- en mosgrond die in de buurt ligt gaat dan veranderen in rijke vruchtbare velden met brandnetels en gras

En dat is sneu als je er net bakken subsidie in hebt gestoken om dat hoogveen aan te leggen
Leuk met wolven en herten en konikpaarden , dat dan de wolven de hertjes en veulens opvreten dat is dan weer wat minder

En dan zeg ja dat moet van Brussel

[ Bericht 1% gewijzigd door michaelmoore op 09-07-2020 12:54:22 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_194005432
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 11:46 schreef raptorix het volgende:

[..]

Ze gaan niet naar de haaien, dat stikstof verhaal zorgt ervoor dat plantjes die goed gedijen op stikstofarme grond daar niet meer groeien. Big deal hoor!
En daarmee holt de diversiteit aan plantjes achteruit. En als gevolg daarvan gaat het slecht met veel soorten insecten. En zonder insecten wordt het heel duur om nog te 'boeren'.
  donderdag 9 juli 2020 @ 13:09:50 #277
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_194005607
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 12:56 schreef Ivo1985 het volgende:

En daarmee holt de diversiteit aan plantjes achteruit. En als gevolg daarvan gaat het slecht met veel soorten insecten. En zonder insecten wordt het heel duur om nog te 'boeren'.
Stikstof is ook maar een deel van dat probleem:

quote:
Meerdere oorzaken

Volgens Van Klink heeft de afname veel verschillende oorzaken. “Er wordt te vaak gemaaid op een grasland. Natuurstroken die voorheen tussen de landbouwgronden lagen, zijn weg. Er is een kaalslag in het landschap gaande, er lijkt geen ruimte meer voor natuur. En dat heeft ook deels met de verstedelijking van Nederland te maken.”

Daarnaast is het gebruik van landbouwbeschermingsmiddelen een van de oorzaken maar er wordt, volgens Van Klink, nog te weinig gemeten waar de bestrijdingsmiddelen precies terechtkomen. “Dat is nog wel het ergste, we kunnen er weinig over zeggen omdat er weinig onderzoek naar is.” De droge periodes door klimaatverandering en de luchtvervuiling doen ook weinig goeds voor de insectenpopulatie. “In grote delen van de wereld speelt stikstofproblematiek helemaal niet, maar dat is in Nederland wel duidelijk aanwijsbaar als een oorzaak.”
Een Duitse studie liet zien dat ook windmolens een flink aandeel in de insectensterfte hebben.

Wat natuurlijk meteen