abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  maandag 6 juli 2020 @ 20:06:30 #1
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_193963229
Rutte 3 moet omver!


quote:
Farmers Defence Force kondigt nieuwe boerenactie aan: 'Gas erop'Boerenprotestgroep Farmers Defence Force (FDF) kondigt nieuwe acties aan voor donderdagavond. Voorzitter Mark van den Oever uit Sint Hubert spreekt van 'wilde acties door heel het land'. De boeren zijn fel tegen een voermaatregel van minister Carola Schouten van Landbouw.

"Op toeren voordat het te laat is", zo is te lezen in de oproep. "We gaan om vast een kleine waarschuwing af te geven aan de heren politici. Ga gerust vast eens door de straat rijden bij de Tweede Kamerleden of kom met auto of trekker naar Den Haag."

Of en hoeveel Brabantse boeren aan de actie meedoen, is niet duidelijk. "Het is veel te laat om het nog centraal te coŲrdineren. Het is ieder voor zich en god voor ons allen", zo reageert de voorman. Het bestuur van FDF is in elk geval om acht uur op het Binnenhof in Den Haag.

Stikstof
FDF reageert hiermee op een oproep van protestgroep Agractie, die pas vrijdag in actie wil komen. Zij willen de rust bewaren tot na het debat. FDF wil nog voor dat er een besluit is genomen in actie komen.

De boeren zijn fel tegen tegen maatregelen op het gebied van veevoer. Minister Carola Schouten wil de uitstoot van stikstof uit mest verlagen door minder eiwitrijk voer toe te staan. De manier waarop ze dat wil doen, stuit veehouders tegen de borst.

"Boeren gaan niet accepteren dat gezondheid van hun dieren in de waagschaal wordt gelegd", zegt Bart Kemp van Agractie tegen het ANP. De actiegroep riep eerder met succes op tot grote demonstraties in Den Haag en stelt dat 'boeren door heel Nederland op het punt staan massaal de weg op te gaan'.

Laatste kans
De Tweede Kamer debatteert donderdagavond over de plannen. Kemp noemt dit 'de laatste kans om verantwoordelijkheid te nemen' voor de politiek.

Minder eiwitrijkvoer vermindert overigens ook de melkproductie van koeien. De branche heeft een alternatief plan gemaakt, maar dat kan vooralsnog niet op instemming van het ministerie rekenen.https://www.omroepbrabant(...)enactie-aan-gas-erop
quote:
Duizenden boeren dreigen vannacht naar Den Haag te gaan: ‘Voermaatregel moet van tafel’

UpdateBoeren dreigen vannacht of mogelijk al vanavond met duizenden tractoren richting Den Haag te gaan uit protest tegen een voermaatregel van minister Carola Schouten (LNV). ,,We laten de gezondheid van onze koeien niet in gevaar komen.’’De landbouwminister verplicht veehouders hun koeien een eiwit-arm dieet voor te schrijven. Hierdoor wordt er minder stikstof uitgestoten. Het gaat om een tijdelijke maatregel, tussen 1 september en 31 december wordt het eiwit in krachtvoer beperkt. ,,Als we dit niet doen, komt de woningbouw in ons land in gevaar en gaat er een streep door duizenden vergunningen voor nieuwe huizen. Dit veevoerplan is niet ideaal, dat weten wij ook, maar het is de enige manier om op zeer korte termijn minder stikstof uit te stoten. Ook de landbouwsector zal een bijdrage moeten leveren’’, aldus een woordvoerder van minister Schouten.Zieke dieren
De boeren zijn woedend over de verplichte voermaatregel en vrezen dat hun dieren ziek worden als ze te weinig eiwit binnen krijgen. De afgelopen maanden hebben ze een alternatief plan voorgelegd aan Schouten, maar zonder resultaat. De minister geeft aan dat het plan van de sector zelf op korte termijn te weinig oplevert. ,,Hun alternatief is op zich prima, maar niet voor dit jaar. Het herbergt te veel onzekerheden. Juridisch gezien zijn er te weinig garanties dat stikstofreductie in korte tijd aanzienlijk wordt verminderd. En dat is wel wat de Raad van State ons heeft opgelegd, vandaar dat we bij ons eigen maatregelenpakket blijven’’, aldus de LNV-woordvoerder.

In dit voorstel staat dat er een maximum moet komen voor de hoeveelheid eiwitten. ,,Dan kun je dus niet meer het eiwitdieet van de koe bijsturen door meer voedsel te geven, maatwerk is onmogelijk. Wij zijn vooral bang dat kalveren ziek zullen worden door een te laag eiwitgehalte in het dieet van drachtige koeien. Ook de spieropbouw komt in gevaar. Het is toch van de zotte dat boeren dit zelf niet meer kunnen regelen? Wij kunnen met maatwerk de stikstofreductie voor elkaar krijgen, maar kennelijk zijn juridische argumenten voor Schouten belangrijker dan de gezondheid van onze dieren’’, aldus Ronne Smolders van Agractie.Vannacht de weg op
Agractie coŲrdineert een nieuw boerenprotest als de Tweede Kamer vanavond akkoord gaat met de voermaatregel van de minister. ,,Dan gaan we met duizenden de weg op. We kunnen de boeren nu al bijna niet meer tegenhouden, zoveel woede is er. Maar we wachten eerst het Kamerdebat in Den Haag af. Als er een politieke meerderheid is die de maatregel verwerpt, dan blijven we thuis. Anders gaan we met z'n allen naar Den Haag. Niet morgenochtend, maar vannacht al’’, voorspelt Agractie-voorzitter Bart Kemp.

Ook protestbeweging Farmers Defence Force, FDF, roert zich inmiddels en dreigt eveneens met acties. Voorman Mark van den Oever roept zijn achterban op vandaag al de weg op te gaan richting Den Haag om druk te zetten op het politieke debat. Hij heeft het over wilde acties en meldt dat het FDF-bestuur vanavond om 20.00 uur op het Binnenhof is te vinden.

,,We moeten nog voor het debat begint ons gezicht in Den Haag laten zien, gas op die lolly. We accepteren niet dat de overheid zich met de voeding van onze dieren bemoeit. Daarvan hebben ze geen verstand’’, aldus Van den Oever in een statement.

Hij dreigt dat boeren langskomen bij politici die vanavond voor de maatregel van Schouten stemmen. ,,Wij zullen politici stuk voor stuk bijpraten over onze praktijk. Dan zien zij niet alleen vanaf vanavond trekkers op de weg, maar hoogstwaarschijnlijk ook hun straat inrijden.’’

https://www.ad.nl/binnenl(...)-van-tafel~a84547d6/
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  maandag 6 juli 2020 @ 20:10:03 #2
385501 Starhopper
#JeSuisVidere
pi_193963309
Boeren Lives Matter _O_ _O_
Water towers can fly! :D
  maandag 6 juli 2020 @ 20:10:28 #3
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_193963321
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 20:01 schreef Nielsch het volgende:
Die FDF terroristen moeten eens finaal de tyfus krijgen. Pepperspray in hun cabine en dat de bank maar heel snel de lening intrekt. Lekker naar de tyfus met je boerenkutbedrijf. Gore laffe idioten.
ze gaan door tot ze meer geld krijgen

Het gaat alleen maar om geld , meer subsidie of hogere prijs of meer supervoer, meer melk, meer geld voor de melk
En de stront op het land

En alle kinderen willen ook boer worden
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 6 juli 2020 @ 20:12:19 #4
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_193963359
quote:
13s.gif Op maandag 6 juli 2020 11:55 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Jij komt zelf ook niet verder dan: boeruh pestuh en dat elke boer een FDF-aanhanger is. Jammer, want ik heb nog uitgelegd dat de ACM ook een rol heeft. Daar hoor ik je niet over. Pas als zij hun werk goed doen kan de boer investeren in duurzaamheid.
Neuh, ik ageer slechts tegen de stelling dat het stikstof-debacle een louter boekhoudkundig probleem zou zijn. Dat is ver bezijden de waarheid, er zijn al langere tijd signalen geuit waaruit blijkt dat het milieu steeds meer in het gedrang komt.

Overigens beweer ik niet dat elke boer een FDF-aanhanger is, wel is het zo dat de FDF de boer niet bepaald helpt, integendeel.
  maandag 6 juli 2020 @ 20:17:55 #5
476022 PzKpfw
Ongestoord Zeiken
pi_193963451
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 20:01 schreef Nielsch het volgende:
Die FDF terroristen moeten eens finaal de tyfus krijgen. Pepperspray in hun cabine en dat de bank maar heel snel de lening intrekt. Lekker naar de tyfus met je boerenkutbedrijf. Gore laffe idioten.
Over laf gesproken, stoere internetheld :')
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
  maandag 6 juli 2020 @ 20:19:32 #6
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_193963485
De vrachtwagens van defensie staan er nog?
  maandag 6 juli 2020 @ 20:20:45 #7
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_193963511
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 20:12 schreef Poem_ het volgende:

[..]

Neuh, ik ageer slechts tegen de stelling dat het stikstof-debacle een louter boekhoudkundig probleem zou zijn. Dat is ver bezijden de waarheid, er zijn al langere tijd signalen geuit waaruit blijkt dat het milieu steeds meer in het gedrang komt.

Overigens beweer ik niet dat elke boer een FDF-aanhanger is, wel is het zo dat de FDF de boer niet bepaald helpt, integendeel.
Als jij met stikstof-debacle de bouwstop tot gevolg bedoelt dan is het 100% een juridisch verhaal. Als die rechtszaak tegen het PAS niet was geweest dan had je dit gedoe niet en konden we geleidelijk de stikstofuitstoot afbouwen wat al sinds de jaren '90 dalende is, en nu nog steeds. De overheid is met paniekvoetbal bezig om geen electoraal verlies te lijden. Spontaan zijn boeren het grote probleem, terwijl zij dat zelf zijn door eerdere rechtszaken tegen het PAS te negeren. De stikstofuitstoot neemt af, maar het kan niet zomaar sneller omdat men Nederland vol wil bouwen om de jaarlijkse toename van 100.000 mensen te huisvesten. Elk jaar zou er dus een stad met de omvang van Deventer of Delft erbij moeten komen in Nederland. Is dat wat je wil?
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_193963628
Ahh Video in Verzet is onderweg. Gewoon Roy is weer live op locatie
  maandag 6 juli 2020 @ 20:31:00 #9
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_193963725
quote:
4s.gif Op maandag 6 juli 2020 20:20 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Als jij met stikstof-debacle de bouwstop tot gevolg bedoelt dan is het 100% een juridisch verhaal.
Daarmee doel ik op het feit dat de vastgelegde doelstellingen met de huidige koers niet worden gehaald. Zonder tussenkomst van de rechterlijke macht was dat nog lange tijd de status quo omdat dit een lastig gesprek is en elk kabinet dat voor zich uit probeert te schuiven. Er moeten echter vroeg of laat klappen gaan vallen, waarbij de grootste vervuiler ook de meeste inleg moet tonen. De boeren willen daar niet aan geloven, wat allemaal hartstikke leuk is, maar dan zal dat dus volledig op conto van de bouw vallen. Dat kun je de boeren prima kwalijk nemen.

quote:
Als die rechtszaak tegen het PAS niet was geweest dan had je dit gedoe niet en konden we geleidelijk de stikstofuitstoot afbouwen wat al sinds de jaren '90 dalende is, en nu nog steeds.
Dan had je nog steeds de doelstellingen niet gehaald, terwijl je van een overheid toch mag verwachten dat ze zich houdt aan hetgeen ze afspreekt. Waarom zou dat nu ineens anders moeten liggen?

quote:
De overheid is met paniekvoetbal bezig om geen electoraal verlies te lijden.
Dit heeft echt geen fuck met het electoraat te maken. De RvS heeft de overheid op diens vingers getikt en geoordeeld dat de huidige constructie niet voldoet. Zonder PAS zou dit gesprek al eerder gevoerd zijn, de uitkomst was echter precies hetzelfde. Dus of de boeren nu in 2014 de hete adem voelen of in 2019 doet daar - met of zonder PAS - niet zoveel aan af.

quote:
Spontaan zijn boeren het grote probleem, terwijl zij dat zelf zijn door eerdere rechtszaken tegen het PAS te negeren.
Je snapt hopelijk dat die PAS-constructie juist in het leven is geroepen om o.a. de boeren nog een beetje tegemoet te komen? :D Dat was de enige constructie waarmee men nog een klein beetje kon garanderen dat de boel door zou lopen.

Nogmaals: zonder PAS zouden de boeren al veel eerder het nieuws hebben gehoord dat ze flinke stappen terug zullen moeten zetten. Je legt de schuld bij degene die deze kwestie moet managen, niet bij de daadwerkelijke oorzaken.
  Moderator / PR maandag 6 juli 2020 @ 20:32:26 #10
140043 crew  Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193963751
Mja. Uiteindelijk zijn de boeren wel de dupe van dat gezwijn dat men 'beleid' noemt, dus in die zin hebben ze wel een punt.
Huilen dan.
  maandag 6 juli 2020 @ 20:33:56 #11
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_193963776
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 20:32 schreef Isdatzo het volgende:
Mja. Uiteindelijk zijn de boeren wel de dupe van dat gezwijn dat men 'beleid' noemt, dus in die zin hebben ze wel een punt.
Tja, wat je het kabinet kunt verwijten is dat ze dit lastige gesprek voor zich uit hebben geschoven. Maar de uitkomst zou precies hetzelfde zijn.
  maandag 6 juli 2020 @ 20:36:05 #12
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_193963818
Verbod op protesten met trekkers in heel Groningen: 'Dit is bedreigend voor de gezondheid'

quote:
De Veiligheidsregio Groningen last een verbod in voor demonstraties met trekkers en andere landbouwvoertuigen. Het verbod gaat direct in en duurt een week.

'De afgelopen dagen hebben demonstraties van groepen boeren met trekkers en andere zware (landbouw)voertuigen op verschillende plekken geleid tot opstoppingen en gevaarlijke situaties', schrijft de Veiligheidsregio op haar website.

'Deze demonstraties waren vooraf niet gemeld. Hierdoor was het niet mogelijk om afspraken te maken over hoe op een veilige manier gedemonstreerd kon worden.'

Alle gemeenten in Groningen
Om herhaling te voorkomen, geldt vanaf deze maandag tot en met 13 juli 2020 om 7.00 uur een verbod op het demonstreren met landbouwvoertuigen. Dit verbod geldt binnen de grenzen van de Veiligheidsregio Groningen, wat concreet inhoudt alle gemeenten binnen de provincie Groningen.

'Brandweer, ambulances en politie gehinderd'
'Door de demonstraties is de doorstroming van het verkeer op verschillende plaatsen ernstig belemmerd, waarbij ook de verkeersveiligheid in het geding was', schrijft voorzitter van de Veiligheidsregio Koen Schuiling - ook burgemeester van gemeente Groningen:

'Het veroorzaken van (ernstige) verkeershinder door op de openbare weg te rijden met landbouwvoertuigen, is een bedoeld onderdeel van de betoging. Zulke belemmeringen vormen een bedreiging voor de gezondheid, onder meer omdat de brandweer, ambulances en politie bij de uitvoering van hun (vaak levensreddende) taken daardoor worden gehinderd.'

'Bij de demonstraties zijn ook wanordelijkheden ontstaan, waarbij gevaar is gerezen voor de bewoners en bezoekers van de binnenstad van Groningen. Ook op het terrein van Groningen Airport Eelde zijn (verkeers)onveilige situaties ontstaan en is materiŽle schade veroorzaakt.'

Ervaring van eerdere protesten
'Ik roep in herinnering dat dit beeld van de afgelopen dagen sterk overeenkomt met een aantal onaardvaardbare situaties bij boerenprotesten uit het recente verleden.' Schuiling wijst daarbij onder andere op de bestuurder die door een hek reed op de Vismarkt, en de aanrijding tegen de deur van het provinciehuis. Verder stelt hij dat COVID-regels niet in acht kunnen worden genomen bij de protesten, en noemt hij de mogelijkheden om in te grijpen bij onaangekondigde protesten met grote landbouwvoertuigen te gering.

'Het doel van dit verbod is de gezondheid te beschermen, de verkeersveiligheid te waarborgen en wanordelijkheden te voorkomen. Het staat iedereen vrij om op andere manieren te demonstreren.'

Politie kan handhaven
Het verbod is vastgelegd in een beschikking op basis van de Wet openbare manifestaties en is hier te lezen. De politie is belast met de handhaving van dit verbod.

https://www.rtvnoord.nl/n(...)d-voor-de-gezondheid
Er moest nog wat olie op het vuur...
  Moderator / PR maandag 6 juli 2020 @ 20:36:21 #13
140043 crew  Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193963822
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 20:33 schreef Poem_ het volgende:

[..]

Tja, wat je het kabinet kunt verwijten is dat ze dit lastige gesprek voor zich uit hebben geschoven. Maar de uitkomst zou precies hetzelfde zijn.
Eens, alleen ondertussen is de weg van de intensivering, schaalvergroting en focus op de export alleen maar verder ingeslagen. Een jaar of 10 eerder andere sturing zou een hoop ellende bespaard hebben. De huidige situatie is ook niet de keuze van de boeren, maar ze zijn min of meer deze kant op geduwd.
Huilen dan.
  maandag 6 juli 2020 @ 20:48:06 #14
78680 Nielsch
zie signature
pi_193964047
Op mensen inrijden, infrastructuur vernielen, fietsers in levensgevaar brengen, ambulances tegenhouden...

FDF Terroristen
zie ondertitel
  Moderator / PR maandag 6 juli 2020 @ 20:50:40 #15
140043 crew  Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193964094
Alleen veel boeren snappen nog niet dat de FDF ze meer kwaad dan goed doet.
Huilen dan.
  maandag 6 juli 2020 @ 20:51:11 #16
78680 Nielsch
zie signature
pi_193964105
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 20:50 schreef Isdatzo het volgende:
Alleen veel boeren snappen nog niet dat de FDF ze meer kwaad dan goed doet.
Dingen snappen is lastig als je doorgesnoven op je trekker zit
zie ondertitel
  maandag 6 juli 2020 @ 20:53:18 #17
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_193964138
quote:
1s.gif Op maandag 6 juli 2020 20:48 schreef Nielsch het volgende:
Op mensen inrijden, infrastructuur vernielen, fietsers in levensgevaar brengen, ambulances tegenhouden...

FDF Terroristen
Je kunt niet zomaar de hele stroming veroordelen obv een handvol extremisten.
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
  maandag 6 juli 2020 @ 20:53:52 #18
78680 Nielsch
zie signature
pi_193964150
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 20:53 schreef Tyr80 het volgende:

[..]

Je kunt niet zomaar de hele stroming veroordelen obv een handvol extremisten.
Waarom niet? Doen we toch altijd?
zie ondertitel
  maandag 6 juli 2020 @ 20:55:39 #19
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_193964182
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 20:36 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Eens, alleen ondertussen is de weg van de intensivering, schaalvergroting en focus op de export alleen maar verder ingeslagen. Een jaar of 10 eerder andere sturing zou een hoop ellende bespaard hebben. De huidige situatie is ook niet de keuze van de boeren, maar ze zijn min of meer deze kant op geduwd.
Altijd is van de politiek uit geprobeerd om de boeren te helpen met stabiele hoge prijzen
Denk aan de boterberg en de melkplas in de tijd van de EEG
https://nl.wikipedia.org/wiki/Melkplas
Die op een gegeven moment is afgebouwd door het weg te geven aan Afrika , zodat de arme boeren daar failliet gingen

daarna kwam de melkquota die met de invoering op fel verzet stuiten en na de afschaffing in
2015, begonnen alle boeren te lenen en de stal te verdubbelen ,

resultaat protesterende boeren tegen de veel te lage prijzen .
Nu barsten ze van de subsidies en toch is het weer niet goed

het is altijd wat

en altijd om meer geld en meer koeien
dat ze de natuur om zeep helpen met de eiwit rijke soja maakt ze niet uit ,
al staat de hele wereld vol met brandnetels , het gaat om geld

[ Bericht 1% gewijzigd door michaelmoore op 06-07-2020 21:10:30 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 6 juli 2020 @ 21:02:02 #20
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_193964297
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 18:37 schreef Isdatzo het volgende:

Dat volgt daar allerminst uit hŤ.
Jawel. De bron is gepost en ik heb het relevante deel gequote. Wat je er verder mee doet moet je zelf maar weten.
  maandag 6 juli 2020 @ 21:03:16 #21
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_193964318
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 20:31 schreef Poem_ het volgende:

Daarmee doel ik op het feit dat de vastgelegde doelstellingen met de huidige koers niet worden gehaald.

...

Dan had je nog steeds de doelstellingen niet gehaald, terwijl je van een overheid toch mag verwachten dat ze zich houdt aan hetgeen ze afspreekt. Waarom zou dat nu ineens anders moeten liggen?
In juridische zin - lees richtlijnen vanuit Europa -, werd de doelstelling gehaald, namelijk geen toename van stikstofuitstoot. Het was een kwestie van tijd dat de stikstofwaarden voor Natura 2000 gebieden onder de kritische grens zouden komen. Er was helemaal geen ultimatum dat het voor een bepaalde datum onder de kritische waarde moest zijn.

quote:
Dit heeft echt geen fuck met het electoraat te maken. De RvS heeft de overheid op diens vingers getikt en geoordeeld dat de huidige constructie niet voldoet. Zonder PAS zou dit gesprek al eerder gevoerd zijn, de uitkomst was echter precies hetzelfde. Dus of de boeren nu in 2014 de hete adem voelen of in 2019 doet daar - met of zonder PAS - niet zoveel aan af.

...

Je snapt hopelijk dat die PAS-constructie juist in het leven is geroepen om o.a. de boeren nog een beetje tegemoet te komen? :D Dat was de enige constructie waarmee men nog een klein beetje kon garanderen dat de boel door zou lopen.

...

Nogmaals: zonder PAS zouden de boeren al veel eerder het nieuws hebben gehoord dat ze flinke stappen terug zullen moeten zetten. Je legt de schuld bij degene die deze kwestie moet managen, niet bij de daadwerkelijke oorzaken.

Dit gesprek wordt al vanaf de jaren '90 gevoerd. Externe saldering was echter niet voldoende om Natura 2000 gebieden te beschermen omdat het op landelijk niveau de uitstoot reduceert, terwijl er op lokaal niveau reductie van depositie nodig is. DŠt is de reden dat het PAS is ingevoerd, omdat externe saldering juridisch niet meer houdbaar was. Echter hebben ze gesjoemeld met het PAS om de bouw vlot te trekken vanwege de economische crisis en niet om de boeren tegemoet te komen zoals jij beweert. Integendeel, toen het melkquotum afgeschaft werd moest er iets voor in de plaats komen om de mestuitstoot te beperken, maar daar is Sharon Dijksma nogal in gefaald.

Google is je vriend: Sharon Dijksma melkquotum Lees en huiver....

Nu wordt een antieke wetgeving, namelijke de externe saldering, van stal gehaald om toch de bouw weer vlot te trekken. Je kan stikstofruimte creŽren door een emigratiebeleid zodat er minder mensen zijn in dit drukste deel van Europa, echter heeft ons kabinet een ander agenda.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  Moderator / PR maandag 6 juli 2020 @ 21:12:03 #22
140043 crew  Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193964494
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 21:02 schreef AchJa het volgende:

[..]

Jawel. De bron is gepost en ik heb het relevante deel gequote. Wat je er verder mee doet moet je zelf maar weten.
Ja, dit stukje:

Geconcludeerd kan daarom worden dat de sojateelt twee hoofdproducten oplevert, die beiden onmisbaar zijn om de continuÔteit van de sojateelt te garanderen. Noch sojameel, noch sojaolie kan tot bij-of restproduct bestempeld worden, omdat de verkoop van beide producten voor de sojatelers en -handelaars onmisbaar is en omdat de verhouding in productievolumes tussen de twee sojafracties niet veranderd kan worden. Als de vraag naar sojameel of de vraag naar sojaolie wegvalt, zou sojateelt niet langer concurrerend zijn met de teelt van andere gewassen die plantaardige olie en/of eiwithoudende veevoedergrondstoffen opleveren

Hoe volgt hieruit dat wanneer de vraag voor soja in diervoer opdroogt, ůůk de sojaproductie voor voedingsmiddelen niet meer rendabel is? Het laatste stuk van de laatste zin is essentieel.

Nogmaals: de sojamarkt voor veevoer en die voor voedingsmiddelen zijn behoorlijk gescheiden.

[ Bericht 0% gewijzigd door Isdatzo op 06-07-2020 21:19:52 ]
Huilen dan.
  Moderator / Redactie FP + Sport maandag 6 juli 2020 @ 21:12:08 #23
408813 crew  trein2000
pi_193964497
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 20:36 schreef Nober het volgende:
Verbod op protesten met trekkers in heel Groningen: 'Dit is bedreigend voor de gezondheid'
[..]

Er moest nog wat olie op het vuur...
Punt 1. Op basis waarvan besluit meneer Schuiling dit? Waar op baseert hij zijn bevoegdheid? Hij is burgemeester van de stad Groningen, niet van de hele provincie.

Punt 2 is proportionaliteit. Hoe is een dergelijk breed verbod in godsnaam proportioneel. Een verbod op grote aantallen kun je je nog wat bij voorstellen. Maar verkeersgevaarlijk gedrag is al verboden.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_193964567
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 20:53 schreef Tyr80 het volgende:

[..]

Je kunt niet zomaar de hele stroming veroordelen obv een handvol extremisten.
Boeren die sympathiseren met FDF zijn extremisten.

En nee, niet alle boeren sympathiseren met die beweging.
pi_193964633
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 20:36 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Eens, alleen ondertussen is de weg van de intensivering, schaalvergroting en focus op de export alleen maar verder ingeslagen. Een jaar of 10 eerder andere sturing zou een hoop ellende bespaard hebben. De huidige situatie is ook niet de keuze van de boeren, maar ze zijn min of meer deze kant op geduwd.
Als je eens kijkt naar het lijstje van eisen van de boeren willen ze het liefste juist zo hard mogelijk op de huidige weg doorgaan...
  Moderator / PR maandag 6 juli 2020 @ 21:21:16 #26
140043 crew  Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193964681
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 21:19 schreef Tocadisco het volgende:

[..]

Als je eens kijkt naar het lijstje van eisen van de boeren willen ze het liefste juist zo hard mogelijk op de huidige weg doorgaan...
Ontkenningsfase.

Daarnaast heb je de partijen die deze ontwikkelingen jarenlang gestimuleerd hebben en nu nog steeds niet willen inzien dat dit in zowel economisch als ecologisch opzicht geen duurzaam systeem is, en de grote spelers die belang hebben bij het huidige status quo.
Huilen dan.
  maandag 6 juli 2020 @ 21:27:18 #27
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_193964809
Er is aangifte gedaan tegen Carola Schouten en nu gaan ze weer weg...

Ze zijn in Delft dus dan is Den Haag dichtbij.

https://www.facebook.com/(...)cF2dZHY8&__tn__=kC-R
pi_193964845
Friesland rijd weer

Zijn met velen. Trekkers, auto’s

Site van Bar en Boos A7
https://m.facebook.com/Ba(...)?refid=52&__tn__=C-R

Video in verzet is naar een lege locatie gestuurd
Is een beetje pissed atm, is nu onderweg naar een nieuwe locatie
  maandag 6 juli 2020 @ 21:32:27 #29
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_193964890
quote:
1s.gif Op maandag 6 juli 2020 21:29 schreef Kickstart het volgende:
Friesland rijd weer

Zijn met velen. Trekkers, auto’s

Site van Bar en Boos A7
https://m.facebook.com/Ba(...)?refid=52&__tn__=C-R

Video in verzet is naar een lege locatie gestuurd
Is een beetje pissed atm, is nu onderweg naar een nieuwe locatie
Hahaha er stond wel ťťn trekker.

Voor de archieven: https://www.facebook.com/(...)DRJgNCPxA&__tn__=<;-R
  maandag 6 juli 2020 @ 21:40:54 #30
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
  maandag 6 juli 2020 @ 21:43:36 #31
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_193965085
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 21:12 schreef Isdatzo het volgende:
Ja, dit stukje:

Geconcludeerd kan daarom worden dat de sojateelt twee hoofdproducten oplevert, die beiden onmisbaar zijn om de continuÔteit van de sojateelt te garanderen. Noch sojameel, noch sojaolie kan tot bij-of restproduct bestempeld worden, omdat de verkoop van beide producten voor de sojatelers en -handelaars onmisbaar is en omdat de verhouding in productievolumes tussen de twee sojafracties niet veranderd kan worden. Als de vraag naar sojameel of de vraag naar sojaolie wegvalt, zou sojateelt niet langer concurrerend zijn met de teelt van andere gewassen die plantaardige olie en/of eiwithoudende veevoedergrondstoffen opleveren

Hoe volgt hieruit dat wanneer de vraag voor soja in diervoer opdroogt, ůůk de sojaproductie voor voedingsmiddelen niet meer rendabel is? Het laatste stuk van de laatste zin is essentieel.

Nogmaals: de sojamarkt voor veevoer en die voor voedingsmiddelen zijn behoorlijk gescheiden.
Nee dat zijn ze dus niet. Van elke soja plant gaat een deel richting de menselijke consumptie en het restproduct, afval of hoe je het ook maar wil noemen wordt verwerkt in veevoer. Als dan het veevoer deel wegvalt kun je dus een kleine 60% van je sojaplant weggooien en daarmee een deel van de economische opbrengst. Dat is toch niet zo heel moeilijk te begrijpen?
  maandag 6 juli 2020 @ 21:56:23 #32
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_193965366
Die FDF-boeren hebben niet veel te doen zo te zien
https://www.gelderlander.(...)ons-sollen~a663be87/
  maandag 6 juli 2020 @ 22:02:42 #33
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_193965488
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 21:43 schreef AchJa het volgende:

[..]

Nee dat zijn ze dus niet. Van elke soja plant gaat een deel richting de menselijke consumptie en het restproduct, afval of hoe je het ook maar wil noemen wordt verwerkt in veevoer. Als dan het veevoer deel wegvalt kun je dus een kleine 60% van je sojaplant weggooien en daarmee een deel van de economische opbrengst. Dat is toch niet zo heel moeilijk te begrijpen?
Afval is afval

Dat kan nooit veel waarde hebben daar als het hier in Europa aan de koeien gevoerd word na een hele zeereis gemaakt te hebben als afval

Het product is dus Soja, het afval kan ook naar andere landen
Dat zit niet vast op Nederland
De wereld productie van soja in BraziliŽ hangt niet vast aan de verkoop van een klein deel van het afval aan Nederland

[ Bericht 1% gewijzigd door michaelmoore op 06-07-2020 22:10:09 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  Moderator / PR maandag 6 juli 2020 @ 22:08:25 #34
140043 crew  Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193965599
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 21:43 schreef AchJa het volgende:

[..]

Nee dat zijn ze dus niet. Van elke soja plant gaat een deel richting de menselijke consumptie en het restproduct, afval of hoe je het ook maar wil noemen wordt verwerkt in veevoer.
Nee. Fout.

Na het extraheren van de olie uit de sojabonen houd je het sojaschroot over. Dat (eiwitrijke) sojaschroot wordt zowel in veevoer verwerkt als in sojaproducten. Met andere woorden: onze sojaburger concurreert direct met het veevoer.

Heel simpel: je hebt sojaolie, en je hebt sojaschroot. Welk deel gaat er volgens jou in het veevoer en welk deel gaat er 'direct' naar onze voedingsmiddelen?

Daarnaast is het leeuwendeel van de soja die wij direct eten afkomstig uit niet-genetisch gemodificeerde sojaplanten, in tegenstelling tot de soja die verwerkt wordt in veevoer. Dus hoezo zijn dat geen gescheiden markten?

quote:
Als dan het veevoer deel wegvalt kun je dus een kleine 60% van je sojaplant weggooien en daarmee een deel van de economische opbrengst. Dat is toch niet zo heel moeilijk te begrijpen?
Als jouw eerste twee zinnen zouden kloppen niet, nee.
Huilen dan.
  Moderator maandag 6 juli 2020 @ 22:08:30 #35
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_193965600
quote:
Jongen (17) opgepakt voor poging tot doodslag om inrijden op marechaussees

De marechaussee heeft een jongen van 17 aangehouden voor poging tot zware mishandeling en poging tot doodslag, omdat hij gisteren met zijn trekker op een aantal marechaussees zou zijn ingereden. Op Eindhoven Airport stond hij met een aantal boeren met trekkers. Ze waren aan het demonstreren en blokkeerden de weg voor de ingang van het vliegveld.

De jongen van 17 uit Udenhout probeerde meerdere marechaussees aan te rijden, die het verkeer op het luchthaventerrein aan het regelen waren. De medewerkers konden net op tijd wegspringen, maar het holster van een marechaussee werd wel geraakt en is daardoor beschadigd.

Er is ook een 22-jarige man uit Berkel-Enschot gearresteerd, schrijft Omroep Brabant. Hij weigerde een voertuig van de marechaussee ruimte te geven bij het invoegen op de weg, waardoor het moest uitwijken naar de berm.

De boerenacties zijn door het hele land, naar aanleiding van de maatregelen om de stikstofuitstoot in Nederland omlaag te brengen. De boeren zijn boos vanwege het voornemen van minister Schouten van Landbouw om het eiwitgehalte in veevoer te verlagen. Daardoor zal in de mest minder stikstof zitten, is de gedachte.
Gevaarlijke situaties

Op meer plekken liepen de protesten uit de hand. De Veiligheidsregio Groningen stelt een voorlopig verbod in op demonstraties met trekkers en andere landbouwvoertuigen, meldt RTV Noord. Het verbod is ingesteld omdat de demonstraties de laatste dagen voor "opstoppingen en gevaarlijke situaties" zorgden.

Zo had het verkeer er last van en ook hulpdiensten zouden gehinderd kunnen worden door de grote landbouwvoertuigen. De demonstraties waren vooraf niet gemeld, laat de veiligheidsregio weten. Daardoor waren er geen afspraken gemaakt over hoe er veilig gedemonstreerd kon worden.

"Het doel van dit verbod is de gezondheid te beschermen, de verkeersveiligheid te waarborgen en wanordelijkheden te voorkomen. Het staat iedereen vrij om op andere manieren te demonstreren."

Het verbod geldt tot volgende week maandag. Veiligheidsregio Frysl‚n denkt ook na over een demonstratieverbod voor trekkers.
Hoe verlies je de sympathie...
  maandag 6 juli 2020 @ 22:09:57 #36
476022 PzKpfw
Ongestoord Zeiken
pi_193965624
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 22:08 schreef Momo het volgende:

[..]

Hoe verlies je de sympathie...
Holster beschadigd... poging tot doodslag :')
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
  Moderator maandag 6 juli 2020 @ 22:10:48 #37
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_193965642
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 22:09 schreef PzKpfw het volgende:

[..]

Holster beschadigd... poging tot doodslag :')
Het willen inrijden op mensen met je tractor van een ton. :')
  Moderator / PR maandag 6 juli 2020 @ 22:14:54 #38
140043 crew  Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193965729
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 22:10 schreef Momo het volgende:

[..]

Het willen inrijden op mensen met je tractor van een ton. :')
Maak daar maar een ton of 5 van, als het niet meer is. Of heb je het over een ton met centen?
Huilen dan.
  Moderator maandag 6 juli 2020 @ 22:17:12 #39
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_193965771
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 22:14 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Maak daar maar een ton of 5 van, als het niet meer is. Of heb je het over een ton met centen?
Ik had het eigenlijk over geld, maar dat kan ook idd. :)
  maandag 6 juli 2020 @ 22:25:26 #40
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_193965913
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 22:08 schreef Isdatzo het volgende:
Nee. Fout.
Jij hebt het fout.

quote:
Na het extraheren van de olie uit de sojabonen houd je het sojaschroot over. Dat (eiwitrijke) sojaschroot wordt zowel in veevoer verwerkt als in sojaproducten. Met andere woorden: onze sojaburger concurreert direct met het veevoer.

Heel simpel: je hebt sojaolie, en je hebt sojaschroot. Welk deel gaat er volgens jou in het veevoer en welk deel gaat er 'direct' naar onze voedingsmiddelen?

Daarnaast is het leeuwendeel van de soja die wij direct eten afkomstig uit niet-genetisch gemodificeerde sojaplanten, in tegenstelling tot de soja die verwerkt wordt in veevoer. Dus hoezo zijn dat geen gescheiden markten?
Ik ga het nog 1 maal proberen in Jip en Janneke taal.

Voor elke plant ontvang je 40 cent voor het deel menselijke consumptie en 60 cent voor het deel veevoer. Jouw kosten per plant zijn 90 cent, ergo 10 cent winst per plant.

Nu valt het deel weg wat je normaal zou ontvangen voor veevoer, je krijgt derhalve nog maar 40 cent per plant, dus 50 cent verlies, ergo, niet rendabel. Andersom, het menselijke concumptie deel valt weg, dan ontvang je nog maar 60 cent de plant, dus 30 cent verlies. Ergo, niet rendabel.

Ik geloof niet dat ik het veel duidelijker kan maken. Wat jij er verder bij verzint doet niet zoveel terzake, vooralsnog heb ik meer vertrouwen in de link die ik eerder postte dan in jou met je eigen uitleg.

quote:
Sojameel levert gemiddeld 57% van de totale waarde van de sojamarkt, terwijl sojaolie voor 35% zorgdraagt. Als de vraag naar sojameel of de vraag naar sojaolie wegvalt,zou sojateelt niet langer concurrerend zijn met de teelt van andere gewassen die plantaardige olie en/of eiwithoudende veevoedergrondstoffen opleveren. Direct gebruik van sojabonen in voedingsmiddelen levert slechts 6% van de totale waarde van de sojateelt en is daarom een minder belangrijke motor van de markt, ook al zal de belang van de markt naar verwachting in de toekomst iets toenemen. Sojahullen zijn eenbijproduct met weinig marktrelevantie.

Geconcludeerd kan worden dat de sojateelt twee hoofdproducten oplevert, die beiden onmisbaar zijn om de continuÔteit van de sojateelt te garanderen. Noch sojameel, noch sojaolie kan tot bij- of restproduct bestempeld worden, omdat de verkoop van beide producten voor de sojatelers en -handelaars onmisbaar is en omdat de verhouding in productievolumes tussen de twee sojafracties niet veranderd kan worden.
Bron

[ Bericht 4% gewijzigd door AchJa op 06-07-2020 22:34:50 ]
  maandag 6 juli 2020 @ 22:27:58 #41
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_193965955
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 22:25 schreef AchJa het volgende:

[..]

Jij hebt het fout.
[..]

Ik ga het nog 1 maal proberen in Jip en Janneke taal.

Voor elke plant ontvang je 40 cent voor het deel menselijke consumptie en 60 cent voor het deel veevoer. Jouw kosten per plant zijn 90 cent, ergo 10 cent winst per plant.

Nu valt het deel weg wat je normaal zou ontvangen voor veevoer, je krijgt derhalve nog maar 40 cent per plant, dus 50 cent verlies, ergo, niet rendabel. Andersom, het menselijke concumptie deel valt weg, dan ontvang je nog maar 60 cent de plant, dus 30 cent verlies. Ergo, niet rendabel.

Ik geloof niet dat ik het veel duidelijker kan maken. Wat jij er verder bij verzint doet niet zoveel terzake, vooralsnog heb ik meer vertrouwen in de link die ik eerder postte dan in jou met je eigen uitleg.
Het product is dus Soja, het afval kan ook naar andere landen
Dat zit niet vast op Nederland
De wereld productie van soja in BraziliŽ hangt niet vast aan de verkoop van een klein deel van het afval aan Nederland


en verder
alle demonstraties van boeren zijn per heden verboden, klaar is het
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 6 juli 2020 @ 22:34:15 #42
476022 PzKpfw
Ongestoord Zeiken
pi_193966048
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 22:10 schreef Momo het volgende:

[..]

Het willen inrijden op mensen met je tractor van een ton. :')
Een trekker van een ton... Dat stelde dan ook niet veel voor.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
  maandag 6 juli 2020 @ 22:35:28 #43
13456 AchJa
Shut up!!!
  Moderator maandag 6 juli 2020 @ 22:35:49 #44
236264 crew  capricia
pi_193966076
Vernielingen, op mensen inrijden. Vind het nogal onveilig allemaal.

Wat mij betreft is het wel klaar.
Also spricht der Narr: ĽDer Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.ę
  Moderator / PR maandag 6 juli 2020 @ 22:36:06 #45
140043 crew  Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193966078
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 22:25 schreef AchJa het volgende:

[..]

Jij hebt het fout.
Leg het dan eens uit.
quote:
[..]

Ik ga het nog 1 maal proberen in Jip en Janneke taal.

Voor elke plant ontvang je 40 cent voor het deel menselijke consumptie en 60 cent voor het deel veevoer.
Nee.

NEE.

N E E.

Ik heb je net uitgelegd waarom: het deel voor menselijke consumptie en het deel voor veevoer, dat is EXACT hetzelfde deel.

Je hebt sojabonen. Daarvan blijft over: de hullen. De onthulde bonen verwerk je, dan blijft er over: sojaschroot en sojaolie. Dus nogmaals de vraag: welk deel gaat er volgens jou in het veevoer en welk deel gaat er 'direct' naar onze voedingsmiddelen?

quote:
Jouw kosten per plant zijn 90 cent, ergo 10 cent winst per plant.

Nu valt het deel weg wat je normaal zou ontvangen voor veevoer, je krijgt derhalve nog maar 40 cent per plant, dus 50 cent verlies, ergo, niet rendabel. Andersom, het menselijke concumptie deel valt weg, dan ontvang je nog maar 60 cent de plant, dus 30 cent verlies. Ergo, niet rendabel.

Ik geloof niet dat ik het veel duidelijker kan maken. Wat jij er verder bij verzint doet niet zoveel terzake, vooralsnog heb ik meer vertrouwen in de link die ik eerder postte dan in jou met je eigen uitleg.
[..]

Ja, en nou zou je zelf eens goed kunnen lezen wat daar staat. Hint: die twee hoofdproducten zijn het (eiwitrijke) sojaschroot en sojaolie, en jouw sojaburger is niet van sojaolie gemaakt.

[ Bericht 1% gewijzigd door Isdatzo op 06-07-2020 22:41:34 ]
Huilen dan.
  maandag 6 juli 2020 @ 22:41:42 #46
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_193966168
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 22:36 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Leg het dan eens uit.
[..]

Nee.

NEE.

N E E.

Ik heb je net uitgelegd waarom: het deel voor menselijke consumptie en het deel voor veevoer, dat is EXACT hetzelfde deel.

Je hebt sojabonen. Daarvan blijft over: de hullen. De bonen verwerk je, dan blijft er over: sojaschroot en sojaolie. Dus nogmaals de vraag: welk deel gaat er volgens jou in het veevoer en welk deel gaat er 'direct' naar onze voedingsmiddelen?
[..]

Ja, en nou zou je zelf eens goed kunnen lezen wat daar staat. Hint: die twee hoofdproducten zijn sojaschroot en sojaolie.
Drie keer raden voor wie sojaolie bedoeld is. Hint, niet voor het vee...

quote:
Tegenwoordig is sojaolie de meest gebruikte plantaardige olie wereldwijd en wordt de sojaplant hiervoor met name in Noord- en Zuid-Amerika geteeld.

Sojaolie is transparant tot lichtgeel van kleur en heeft een milde neutrale smaak, wat het tot een veelzijdige spijsolie maakt. Van oudsher werd sojaolie gebruikt in Aziatische keuken, maar dankzij de neutrale smaak kun je het voor alle gerechten gebruiken. Het is zowel koud bruikbaar in dressings en marinades als om te bakken, braden en frituren. Dit laatste omdat sojaolie in tegenstelling tot veel andere plantaardige oliŽn probleemloos kan worden verhit tot 210įC.

Vanwege de lage prijs wordt sojaolie ook gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie en verwerkt in bijvoorbeeld slaolie, margarine, koekjes, soep en saus. Omdat sojaolie zich uitstekend laat mengen met andere oliŽn wordt het ook veel gebruikt in mengsels als slaolie, margarine en bak- en braadproducten.

Door de relatief lage prijs en de gemakkelijke eigenschappen met betrekking tot mensen en verhitten wordt sojaolie behalve als spijsolie ook gebruikt als grondstof voor cosmetica. Daarnaast wordt sojaolie ook wel verder bewerkt tot lecithine, dat gebruikt wordt als emulgator in de voedingsmiddelenindustrie en bij de productie van cosmetica. Er worden zelfs medicijnen en voedingssupplementen van soja gemaakt. Sojabonen bevatten behalve de olie veel plantaardige eiwitten. Van de bonen worden van oudsher in AziŽ verschillende producten gemaakt zoals sojasaus, tempť en tofoe. Recent zijn in het Westen sojamelk en sojayoghurt in zwang, die voor mensen met een koemelkallergie, vegetariŽrs en veganisten een alternatief vormen voor echte zuivel van dierlijke herkomst.
En he, het sojaschroot, hoe zit het daar mee:
quote:
Het sojaschroot dat achterblijft na het verwijderen van de organische oplosmiddelen wordt direct vermalen tot sojameel. Dat meel dient als eiwitrijke grondstof voor voornamelijk veevoeder.
Ik weet niet wat voor idee jij verder hebt?

Begint het kwartje nu een beetje te vallen of wat?

[ Bericht 1% gewijzigd door AchJa op 06-07-2020 22:47:41 ]
  Redactie Frontpage / Sport maandag 6 juli 2020 @ 22:48:35 #47
426493 crew  PippenScottie
pi_193966255
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 22:08 schreef Momo het volgende:

[..]

Hoe verlies je de sympathie...
Dit impliceert ten onrechte dat die sympathie er nog was.
  maandag 6 juli 2020 @ 22:49:00 #48
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
  Moderator / PR maandag 6 juli 2020 @ 22:51:47 #49
140043 crew  Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193966303
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2020 22:41 schreef AchJa het volgende:

[..]

Drie keer raden voor wie sojaolie bedoeld is. Hint, niet voor het vee...
Drie keer raden waarom daar sojaolie voor gebruikt wordt?

Ik zal je helpen: omdat daar gigantisch veel van geproduceerd wordt en het dus gigantisch goedkoop aan te bieden is omdat er voldoende verdiend wordt aan het sojaschroot. Die sojaolie kan je doorgaans door zo'n beetje elke andere plantaardige olie vervangen.

Die vraag is er omdat de olie zo goedkoop is, en niet andersom. Die olie is zo goedkoop, omdat ze er vanaf willen. Als het veevoer wegvalt, dan stappen ze voor die producten over naar andere plantaardige oliŽn. Je draait het om.

Dus nogmaals: hoe volgt hieruit dat wanneer de vraag naar soja voor diervoer stopt, daarmee ook de producten waarin soja(EIWIT) een essentieel ingredient is zullen verdwijnen? Als de sojaproductie daarvoor nu rendabel is, is hij dat ůůk wanneer de vraag sojavraag voor veevoer verdwijnt.

quote:
[..]

En he, het sojaschroot, hoe zit het daar mee:
[..]

Ik weet niet wat voor idee jij verder hebt?
Die punt heb je er zelf neergezet, want de hele zin luidt:

Dat meel dient als eiwitrijke grondstof voor voornamelijk veevoeder, maar ook voor producten voor menselijke consumptie.

En ja, voornamelijk. Waarom voornamelijk? Omdat de sojateelt voornamelijk voor het veevoer is, en niet voor voedingsmiddelen. Dat je nu haast geen boter meer zonder sojaolie kan kopen is niet omdat ze per se die olie erin willen hebben hŤ.
Huilen dan.
  maandag 6 juli 2020 @ 22:52:18 #50
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_193966307
quote:
3s.gif Op maandag 6 juli 2020 21:03 schreef ACT-F het volgende:

[..]

In juridische zin - lees richtlijnen vanuit Europa -, werd de doelstelling gehaald, namelijk geen toename van stikstofuitstoot. Het was een kwestie van tijd dat de stikstofwaarden voor Natura 2000 gebieden onder de kritische grens zouden komen. Er was helemaal geen ultimatum dat het voor een bepaalde datum onder de kritische waarde moest zijn.
Nee, de uitstoot zelf moest ook omlaag.

quote:
Dit gesprek wordt al vanaf de jaren '90 gevoerd. Externe saldering was echter niet voldoende om Natura 2000 gebieden te beschermen omdat het op landelijk niveau de uitstoot reduceert, terwijl er op lokaal niveau reductie van depositie nodig is. DŠt is de reden dat het PAS is ingevoerd, omdat externe saldering juridisch niet meer houdbaar was. Echter hebben ze gesjoemeld met het PAS om de bouw vlot te trekken vanwege de economische crisis en niet om de boeren tegemoet te komen zoals jij beweert. Integendeel, toen het melkquotum afgeschaft werd moest er iets voor in de plaats komen om de mestuitstoot te beperken, maar daar is Sharon Dijksma nogal in gefaald.
Niet alleen de bouw natuurlijk, de landbouw en veeteelt ook. Zonder PAS zou de economische ontwikkeling of doorgroei in die sectoren tot stilstand komen, dat wilde men - begrijpelijk - ook niet. De manier waarop is niet bepaald handig en je kunt het het desbetreffende ministerie wel kwalijk nemen, maar tegelijkertijd gok ik ook dat deze boodschap in 2015 ook niet goed was geland.

We hebben uiteindelijk gewoon een probleem omdat de uitstoot drastisch omlaag moet. De vraag is hoe we dat nu gaan oplossen. En de boeren zeggen nu in ieder geval alvast: ik wijk geen centimeter. Daarmee draag je niet bij aan een oplossing, integendeel.

quote:
Nu wordt een antieke wetgeving, namelijke de externe saldering, van stal gehaald om toch de bouw weer vlot te trekken. Je kan stikstofruimte creŽren door een emigratiebeleid zodat er minder mensen zijn in dit drukste deel van Europa, echter heeft ons kabinet een ander agenda.
Dan red je het nog steeds niet en zal de bevolking hard moeten krimpen. Met daarbij ook de economie. En dat allemaal om de boeren, gewoon ondernemers dus, overeind te kunnen houden? :D

Overigens zijn de landbouw en veeteelt ook de grootste vervuilers, dus waarom men daar dan niet het hardste in zou moeten snijden ontgaat me even.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')