Paasbrunch:quote:We starten de high tea met diverse hartigheden:
- Drie mini broodjes/bagels rijkelijk belegd met o.a. beleg van Kaatje Jans Geldrop
- Mini quiches ( Deze mag je thuis nog even een tikje in de oven geven!)
- Paashaasje van bakkerij Doomernik
- Vers gebakken Scones van Jacques van Bragt met clotted cream & de lekkerste aardbeienjam van Hutten Catering
- Zoet assortiment bestaande uit:
- Appelcake van ons mam, huisgemaakte brownies, stukje worteltaart van Pinkie Patisserie en tot slot een macaron van Jacques van Bragt
- Inclusief een selectie van onze verse theeën om thuis te zetten
Impressie?quote:Aspergesoep, diverse broodjes, kaas en vleesbeleg, wrap met tonijnsalade en aparte portie tonijnsalade, wrap met carpaccio, quiche, pasteitje met ragout en als Toet chocolademousse met aardbeien en merengue.
Zelf de bordjes leuk opmaken vonden wij ook wel een uitdaging.quote:Op zondag 12 april 2020 20:34 schreef Kaatje1 het volgende:
Wat ziet dat er verzorgd uit (naast dat het er ontzettend lekker lijkt)
Dat er in het dorp wordt bezorgd, gaf de doorslag.quote:Op zondag 12 april 2020 21:34 schreef Isabeau het volgende:
Wat prachtig en heerlijk allemaal! Misschien is dat een blijvertje voor restaurants, de mogelijkheid thuis uit eten te kunnen
Ik moet nog even verder zoeken, maar de restaurants in de buurt waar we wel eens komen zijn gewoon dicht en het enige wat anders is is dat je er zo'n restaurantvoucher kan kopen voor in de toekomst.
Per maaltijd in een grote kartonnen doos waarin bakjes zaten met nummer 1 t/m 3.quote:Op zondag 12 april 2020 22:59 schreef Yinny het volgende:
@:golfer Mooi opgemaakt! Hoe kregen jullie het eten aangeleverd? (Of hadden jullie heel veel bakjes en zakjes?)
Thanks! Ik vond/vind het restauranttopic altijd heel tof om te gluren. Daar zocht ik iets in en toen realiseerde ik me hoe ver ie weggezakt was en dat vond ik stom. Toen ging ik zelf eten afhalen en toen dacht ik AHA!!!!quote:Op zondag 12 april 2020 22:24 schreef Blues het volgende:
Goed idee voor een topic trouwens, Lonaa. Leuk om te volgenMooie en lekkere plaatjes
Ik gun het je van harte. Helaasch, té ver weg.quote:Op maandag 13 april 2020 11:22 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik wil ook een afhaal met picknickmand
Klinkt echt fantastischquote:Op zondag 19 april 2020 10:38 schreef Oceanonix het volgende:
Waar? The Oriental Swan - Soesterberg
Wanneer? 17 april
Wat at je? Swan thuismenu
Impressie?
![]()
we begonnen met peckingeend duckrolls en chinese gevulde loempia's
daarna volgde de soep kantonese siu kau soep met dumplings
hoofdgerecht was ossenhaas in zwarte bonensaus, gebakken varkenshaasjes zoetzure stijl, kipfilet drooggebakken met 5-hemelse kruiden
The Oriental Swan is een oosters restaurant in het hogere segment. Ze hebben naast het restaurant de standaard afhaal. Het eten in het restaurant is echter veel verfijnder als de normale afhaal. Sinds het begin van deze maand hebben naast de normale afhaal het thuismenu waarvan ik de hoop had dat het de restaurant kwaliteit had. En ja dat heeft het.
Alle gerechten zijn subliem.
Dit is zo de moeite waard. Gelukkig staat er nog wat in de koelkast wat het was wel ee afhaalportie dus zeker niet te weinig.![]()
Kosten? 54,50 euro voor 2 personen
Cijfer? 9
foto's? Nee die ben ik vergeten te maken. Sorry.
quote:Op zondag 19 april 2020 10:38 schreef Oceanonix het volgende:
Waar? The Oriental Swan - Soesterberg
Wanneer? 17 april
Wat at je? Swan thuismenu
Impressie?
![]()
we begonnen met peckingeend duckrolls en chinese gevulde loempia's
daarna volgde de soep kantonese siu kau soep met dumplings
hoofdgerecht was ossenhaas in zwarte bonensaus, gebakken varkenshaasjes zoetzure stijl, kipfilet drooggebakken met 5-hemelse kruiden
The Oriental Swan is een oosters restaurant in het hogere segment. Ze hebben naast het restaurant de standaard afhaal. Het eten in het restaurant is echter veel verfijnder als de normale afhaal. Sinds het begin van deze maand hebben naast de normale afhaal het thuismenu waarvan ik de hoop had dat het de restaurant kwaliteit had. En ja dat heeft het.
Alle gerechten zijn subliem.
Dit is zo de moeite waard. Gelukkig staat er nog wat in de koelkast wat het was wel ee afhaalportie dus zeker niet te weinig.![]()
Kosten? 54,50 euro voor 2 personen
Cijfer? 9
foto's? Nee die ben ik vergeten te maken. Sorry.
Ja, allemaal warm bezorgd. De bistro zit op 5 minuten van ons huis.quote:Op dinsdag 21 april 2020 20:28 schreef Smallish het volgende:
Hoe gaat dat dan met die frieten, Golfer? En dat broodje burger? Wordt dat warm bezorgd? Vragen, vragen....
Ziet er idd lekker uit. Ik zou dan wel weer een beetje gehaast het voorgerecht naar binnen werken, zodat de rest niet koud wordt. Maar goed.quote:Op dinsdag 21 april 2020 20:29 schreef golfer het volgende:
[..]
Ja, allemaal warm bezorgd. De bistro zit op 5 minuten van ons huis.
Dat had ik ook wel idd.quote:Op dinsdag 21 april 2020 20:49 schreef Smallish het volgende:
[..]
Ziet er idd lekker uit. Ik zou dan wel weer een beetje gehaast het voorgerecht naar binnen werken, zodat de rest niet koud wordt. Maar goed.
Leuk topic btw!
Ja, da’s een nadeeltje, maar jullie genieten er ook echt van! Leuk om te lezen.quote:Op dinsdag 21 april 2020 21:48 schreef Blues het volgende:
[..]
Dat had ik ook wel idd.
Vooral met de heerlijke friet vond ik het jammer dat het dan al wat afgekoeld was.
Bovendien zaten er 2 stokbroodjes bij die ook warm waren.. al met al best veel ook
We zeiden al tegen elkaar: " Gelukkig waait het niet hard, want anders was het zo allemaal van het bord geblazen".quote:Op zondag 26 april 2020 18:40 schreef Ole het volgende:
Beetje skeer wel.. Jammer. Alleen al beetje meer soep of zo.. Lekker brood erbij. Zou al schelen!
Ziet er prachtig en heerlijk uit.quote:Op zondag 26 april 2020 18:32 schreef golfer het volgende:
Wij hebben vandaag laten koken(...) door restaurant Fris uit Haarlem.
3-gangen menu voor 30 euro pp.
Alles netjes afgeleverd met uitgebreide gebruiksaanwijzing erbij hoe het zelf te bereiden, cq op het bord te krijgen.
[ link | afbeelding ]
We schrokken een beetje en controleerden nog maar een keer of dit echt 3 gangen voor 2 personen moest zijn.
Enfin. Het voorgerecht, zelf opwarmen en assembleren:
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Een bisque van strandkrabben met tomaatjes, citroengras, Argentijnse gamba's en crème van hazelnoot met druppeltjes bieslook-olie:
[ link | afbeelding ]
Heerlijk. Maar 100cc per persoon was wel erg weinig.
Het hoofdgerecht.
Sucade (zelf gebakken) met knolselderij, gezouten citroen, duchesse aardappeltjes, crème van knolselderij, bieslook en knoflookjus:
[ link | afbeelding ]
Alweer erg lekker, maar veel te weinig.
Tenslotte het dessert.
Rijstepap met amarena kersen, crumble, rijstkrokantjes en sabayon met PX:
[ link | afbeelding ]
Ook weer erg smakelijk en weinig.
Conclusie: prima smaken, minimale porties (en dan zijn wij nog erg kleine eters) en wat ons betreft veel te duur voor 30 euro pp.
Niet voor herhaling vatbaar.
Wat een contrast met de vorige die je hier plaatste. Nouja volgende keer weer lekker elders.quote:Op zondag 26 april 2020 18:46 schreef golfer het volgende:
[..]
We zeiden al tegen elkaar: " Gelukkig waait het niet hard, want anders was het zo allemaal van het bord geblazen".
Nouveau cuisine 3.0 uit de jaren 80.
quote:Op zondag 26 april 2020 18:46 schreef golfer het volgende:
[..]
We zeiden al tegen elkaar: " Gelukkig waait het niet hard, want anders was het zo allemaal van het bord geblazen".
Nouveau cuisine 3.0 uit de jaren 80.
Op hun site: gesloten 26 april Koningsdag ....quote:Op zondag 26 april 2020 18:32 schreef golfer het volgende:
Wij hebben vandaag laten koken(...) door restaurant Fris uit Haarlem.
3-gangen menu voor 30 euro pp.
Alles netjes afgeleverd met uitgebreide gebruiksaanwijzing erbij hoe het zelf te bereiden, cq op het bord te krijgen.
[ link | afbeelding ]
We schrokken een beetje en controleerden nog maar een keer of dit echt 3 gangen voor 2 personen moest zijn.
Enfin. Het voorgerecht, zelf opwarmen en assembleren:
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Een bisque van strandkrabben met tomaatjes, citroengras, Argentijnse gamba's en crème van hazelnoot met druppeltjes bieslook-olie:
[ link | afbeelding ]
Heerlijk. Maar 100cc per persoon was wel erg weinig.
Het hoofdgerecht.
Sucade (zelf gebakken) met knolselderij, gezouten citroen, duchesse aardappeltjes, crème van knolselderij, bieslook en knoflookjus:
[ link | afbeelding ]
Alweer erg lekker, maar veel te weinig.
Tenslotte het dessert.
Rijstepap met amarena kersen, crumble, rijstkrokantjes en sabayon met PX:
[ link | afbeelding ]
Ook weer erg smakelijk en weinig.
Conclusie: prima smaken, minimale porties (en dan zijn wij nog erg kleine eters) en wat ons betreft veel te duur voor 30 euro pp.
Niet voor herhaling vatbaar.
Ook wel genoemd: Je bek voor de gek houdenquote:Op zondag 26 april 2020 18:46 schreef golfer het volgende:
[..]
We zeiden al tegen elkaar: " Gelukkig waait het niet hard, want anders was het zo allemaal van het bord geblazen".
Nouveau cuisine 3.0 uit de jaren 80.
Die taart is zo lekkerquote:Op dinsdag 21 april 2020 18:53 schreef golfer het volgende:
Vandaag hebben we voor ons laten koken door Bistro Nieuw Vreeburg, https://nieuwvreeburg.nl, uit ons dorp Bloemendaal.
Vooraf voor mij gamba’s Pil Pil:
[ afbeelding ]
Vooraf voor Blues champignons gegratineerd met gruyère:
[ afbeelding ]
Hoofdgerecht voor Blues Vreeburger met sla, tomaat, augurk, bacon, kaas en burgersaus en patat:
[ afbeelding ]
Voor mij saté van kippendij met patat en mayonaise en currysaus
[ afbeelding ]
Dessert voor ons allebei huisgemaakte citroentaart:
[ afbeelding ]
Allemaal erg smakelijk. Totale kosten 44 euro.
9/10
Mooie gerechten!quote:Op zondag 26 april 2020 20:13 schreef gcjoel het volgende:
Gister ook weer thuis uit eten.
Dit keer Vesters uit Nijmegen. Wederom een menu dat je zelf afmaakt zodat we lekker de tijd konden nemen.
[ afbeelding ]
Amuse: aspergesoep met peterselie pesto. Gewoon erg lekker.
[ afbeelding ]
Voorgerecht: pork pie, met kalfszwezerik en mierikswortelmayonaise. Super lekker, structuur van het vlees beetje frikandel achtig.
[ afbeelding ]
Hoofd: zeebaars met bietjes, venkel en shitake.![]()
[ afbeelding ]
Dessert: rabarber bouillon met yoghurt cremeux, tonic gel en aardbeien. Super lekker![]()
Prijs: 63 voor 2 incl bezorgen
Meer dan waard echt heel lekker gegeten en zeer duidelijke omschrijvingen om de boel af te maken ook. Dikke 9!
Dat is niet aardig voor de lokale horeca. Die steun je niet op deze manier.quote:Op dinsdag 28 april 2020 19:08 schreef Sigaartje het volgende:
Enorme borden.
Oorlogsporties
![]()
Nou ik kook zelf wel.
Ik bestel helemaal niks zie ik wel.
Nette prijs.quote:Op woensdag 29 april 2020 20:57 schreef MevrouwPuff het volgende:
Wij zijn thuis uit eten geweest bij ‘t Amsterdammertje. Bezorgd op het werk, ze komen niet bij ons thuis in Utrecht.
[ afbeelding ]
Hoe het tasje bezorgd werd
[ afbeelding ]
Het menu: Tom ka kai en bami met sukade
[ afbeelding ]
Soep! Lekker met grote stukken kippendij
[ afbeelding ]
En de bami. Ook goed! Ik ben wat pittiger gewend, dat hoeft natuurlijk niet altijd.
[ afbeelding ]
Niet erbij gekregen: zelfgebrouwen gemberbier
We hebben lekker gegeten, het was een goede hoeveelheid. De menu’s zijn wat minder complex dan het normaal is. De bami zou je misschien ook bij een goed Chinees-Indonesisch restaurant kunnen krijgen, maar die bij ons in de buurt is in elk geval niet zo goed.
Prijs 17,50 per persoon, 3,50 voor bezorging. Samen een goede prijspretverhouding, score 7,5/10
Of ik er nog eens zou bestellen? Afhankelijk van wat ze aanbieden.
Die van mij was avondeten gisterquote:Op donderdag 30 april 2020 17:39 schreef Blues het volgende:
[..]
Behalve het gemberbier zou ik jouw lunch ook wel lekker vinden
Ziet er goed uit, maar eens kijken of ik zaterdag ga afhalen daarquote:Op donderdag 30 april 2020 15:25 schreef Barreltje het volgende:
Goed, wij aten dus lunch van Hanting Bistro.
Had Hanting vroegah nog een ster, die heeft hij inmiddels niet meer. Dat maakt het eten niet minder smakelijk![]()
We bestelden voor 2 personen het volgende:
Broodjes:
[ afbeelding ]
1x Kip [kip | gebakken ei | komkommer | Yakatori saus | little gem | rode kool | tomaten pesto | rode kool]
1x Eend [Eend |roomkaas | little gem | rode kool |Chili mayonnaise |Hoisin saus |komkommer]
Als (gedeeld) voorgerecht Iberico:
[ afbeelding ]
[Langzaam gegaard iberico | crispy Sambal | komkommer | Koreaanse Enoki paddenstoelen | Charly peper | groene Sichuan peper dressing]
Bitterballen:
[ afbeelding ]
[4 stuks Goji bessen bitterbal en dip van sesam en chili.]
Ja ik had er al 1 op
Gambakoekjes:
[ afbeelding ]
[4 stuks Gambacake en dip van sesam en chili.]
En steamed bread:
[ afbeelding ]
De broodjes waren super lekkerde iberico was super lekker met allemaal smaken die ik niet zo vaak eet, de bitterballen waren een beetje te zoet, de gambakoekjes enorm lekker en het gestoomde brood was lekker met de bijgeleverde knoflook/bonensaus
er was ook nog een salade, maar die kregen we niet meer op. dus die eet ik morgen als lunch![]()
De kosten : 53,50
Voor herhaling vatbaar? Jazeker! we gaan "binnenkort" eens een avondmaaltijd bestellen![]()
Veelbelovend!quote:Op donderdag 30 april 2020 18:31 schreef borisz het volgende:
[ afbeelding ]
Als het goed is wordt het zondag. Moeders heeft alles geregeld.
Staal was net een kleine twee maanden open en moesten toch al weer dicht.
Van links naar rechts: Injera - Atakilt Wot - Bozena Shiro - Salade - Chechebsaquote:Op zaterdag 2 mei 2020 19:16 schreef Smallish het volgende:
Myraela, ziet er mooi uit, maar wat is het? Op links iets van loempia’s ofzo? Qua vulling? Ben benieuwd naar wát je hebt gegeten.
Dank! Ziet er lekker uit!quote:Op zaterdag 2 mei 2020 19:19 schreef Myraela het volgende:
[..]
Van links naar rechts: Injera - Atakilt Wot - Bozena Shiro - Salade - Chechebsa
Injera zijn Ethiopische gatenpannenkoekjes die je gebruikt om de rest mee te eten. Daarnaast een groentegerecht met aardappel en wortel, dan een soort curry met gepureerde kikkererwten, een salade en het laatste zijn stukjes gebakken injera met kruiden.
Lijkt me lekker en niet duur!quote:Op zaterdag 2 mei 2020 19:19 schreef Myraela het volgende:
[..]
Van links naar rechts: Injera - Atakilt Wot - Bozena Shiro - Salade - Chechebsa
Injera zijn Ethiopische gatenpannenkoekjes die je gebruikt om de rest mee te eten. Daarnaast een groentegerecht met aardappel en wortel, dan een soort curry met gepureerde kikkererwten, een salade en het laatste zijn stukjes gebakken injera met kruiden.
Goed om restaurants te steunen in deze tijden maar dit maakt elke Nederlander klaar in zijn of haar eigen keuken.quote:Op zaterdag 2 mei 2020 21:00 schreef AnneX het volgende:
Oef..Myraela: dat ziet er goed uit! (En ook nog goed van prijs zeg).
Voor exotisch eten is R’dam een goeie plek.
Wij aten van https://opsypesteyn.nl/ De kok en zijn vrouw wonen in Houten en koken daar in hun eigen keuken.
Op fb ook leuke filmpjes waar je ze aan het werk ziet.
Per donder- vrij- en zaterdag een vast menu, dat varieert per week.
Wijn en toet zijn ook te bestellen. Mn. X stond met 10 mensen in de rij.
N.B. achter degene die ons getipt had eerder die week! 🤪
Wij aten dus asperges met beenham, honing mosterd saus en krielaard.
Het waren 6 asperges en het geheel was warm, én smakelijk.
Foto.
[ link | afbeelding ]
quote:Op zondag 3 mei 2020 10:29 schreef Jeroboam het volgende:
[..]
Goed om restaurants te steunen in deze tijden maar dit maakt elke Nederlander klaar in zijn of haar eigen keuken.
Ik ga meestal naar een restaurant voor iets wat ik zelf niet thuis kan eten of drinken. Dan liever iets Ethiopisch, dat heb je niet in een Knorr Wereldgerechtquote:Op zondag 3 mei 2020 10:32 schreef Barreltje het volgende:
[..]![]()
Een biefstuk/sate/schnitzel met friet kan ik ook thuis prima maken.. toch ga ik daar af en toe ook voor naar een restaurant.. prima toch? Het hoeft toch niet meteen super hoogstaand te zijn??
Hoogstaand niet, maar dat een restaurant dit uberhaupt zo durft te verkopen...quote:Op zondag 3 mei 2020 10:32 schreef Barreltje het volgende:
[..]![]()
Een biefstuk/sate/schnitzel met friet kan ik ook thuis prima maken.. toch ga ik daar af en toe ook voor naar een restaurant.. prima toch? Het hoeft toch niet meteen super hoogstaand te zijn??
Ach, zo heeft een ieder zijn overwegingen.quote:Op zondag 3 mei 2020 10:41 schreef lighted het volgende:
[..]
Hoogstaand niet, maar dat een restaurant dit uberhaupt zo durft te verkopen...
Daar ben ik benieuwd naarquote:Op zondag 3 mei 2020 13:17 schreef golfer het volgende:
Vanavond laten wij een nieuw Turks restaurant uit Haarlem-Noord voor ons koken.
Welnu, wij bestelden dus bij een Turks restaurant met de mooie naam PeperZout, https://www.bestelpeperzout.nl/quote:
Ziet er goed uitquote:Op zondag 3 mei 2020 19:02 schreef golfer het volgende:
[..]
Welnu, wij bestelden dus bij een Turks restaurant met de mooie naam PeperZout, https://www.bestelpeperzout.nl/
Blues had gekozen voor de tapasmix, 4 koude en 2 warme gerechtjes met Turks brood daarbij:
[ link | afbeelding ]
De koude tapas waren:
• Haydari, tapas van yoghurt met knoflook, munt, peterselie en olijfolie.
• Muhammara, tapas van tomaat, paprika en walnoot.
• Antep, licht pittige salsa van o.a. tomaat, groene peper en paprika.
• Humus, puree van kikkerwerwten, rode paprika, sesampasta, knoflook en citroen
De warme tapas waren:
• Mantar Güveç, champignons met room en kaas uit de oven en
• Karides Güveç, garnalen uit de oven in een heerlijke saus met knoflook, rode paprika, groene peper en kaas.
Ik had voor de Mixed Grill gekozen:
[ link | afbeelding ]
Bestaande uit
• Köfte, mild gekruid rundergehakt.
• Tavuk Şiş, gemarineerde malse kipfilet van de spies.
• Kuzu Şiş, gemarineerd lamsvlees van de spies.
• Adana, pittig gekruid lamsgehakt van de spies en
• Kuzu Pirzola, gemarineerde lamskoteletten.
Daarbij wat lekkere sausjes en een salade.
Hoewel aan de prijzige kant (46,75 bij elkaar) was alles heel erg lekker van smaak.
quote:Op donderdag 30 april 2020 18:31 schreef borisz het volgende:
[ afbeelding ]
Als het goed is wordt het zondag. Moeders heeft alles geregeld.
Staal was net een kleine twee maanden open en moesten toch al weer dicht.
kostteda?quote:Op zondag 3 mei 2020 21:01 schreef borisz het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het was een borrelplank voor drie personen. En met nadruk borrelplank. Het is geen hele maaltijd.
De pluspunten waren de zalm, soepje en de bowl. De minpunten de sushi en de pekingeend. Met Hokkai in IJmuiden ligt de Sushistandaard hoog. Maar dit was gewoon matig. Overall geef ik het een zeventje.
Meestal via d site of Facebook van restaurants zelf.quote:Op zondag 3 mei 2020 20:52 schreef Hoofdkraker_ het volgende:
Hoe vind je die restaurants is hier een centrale website voor?
Yama, yummie.quote:Op zondag 3 mei 2020 20:19 schreef Aure het volgende:
Waar?
Yama in Rotterdam
Wanneer?
Vandaag!
Wat at je?
De yama bentobox:
1. Assorted (sous-vide) meat with Yama's BBQ sauce
- Chicken marinated with shio koji
- Pork neck cooked 7 hours
- Iberico spare ribs cooked 4 hours
2. Chirashi zushi
- Sushi rice with various seafood toppings
3. White asparagus & foie gras salad with home-made dressing
4. Deep fried tofu with sakura shrimps
5. Scallop carpaccio
6. Shimmered vegetables authentic style
En daarbij nog nigiri en sashimi.
Impressie?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kosten?
28.50 per box. Nigiri en sashimi 18.50 per set. We hadden er ook nog een flesje sake van 20 euro bij.
Cijfer?
Een 8.5
Gewoon echt lekker, wel prijzig, maar zo smaakvol! Zonder de extra nigiri en sashimi voor ons niet echt voldoende als avondeten, maar met dus wel.
Het is niet duur, maar ik had iets creatievers wel tof gevonden. Het exotische dessert ziet er wel erg lekker uit.quote:Op zondag 3 mei 2020 21:20 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij hebben een barbecuebox van Brasserie Puur uit Steenbergen laten komen voor twee personen.
Het werd vanmiddag gebracht. Netjes verpakt. Wel erg veel plastic, dat vind ik jammer.
Dit restaurant heeft een Bib Gourmand. Dat maakte me erg benieuwd naar hun bbq box.
Zakje brood, worst, speklap, biefstuk, procureurlapje, kippendijsaté, hamburger.
[ afbeelding ]
Salades: Aardappel, sellerie, kool, rundvlees.
Sauzen: aïoli, satésaus, kerrie, ravigotte, andalouse, chili, whiskey.
Plus een bakje meloenbolletjes.
[ afbeelding ]
Vriend grillde het vlees
[ afbeelding ]
Ik magnetronde de satésaus![]()
[ afbeelding ]
Ronde 1: spek, biefstuk, saté.
Het brood bleek nog afgebakken te worden dus dat moest wachten tot ronde 2.
[ afbeelding ]
We hebben de procureur niet op, het was echt te veel.
Vooral omdat het een briljant plan leek om ook nog desserts van de kaart bij te bestellen.
Aardbeientartelette met Zwitserse room en slagroom. Exotisch dessert met donkere chocolade.
[ afbeelding ]
Het oordeel:
7,5. We hebben erg goed gegeten maar niet alles was zo goed als zou kunnen.
Het vlees was zeer goed. De sauzen en salades waren duidelijk zelfgemaakt.
Het exotisch dessert had een heel intrigerende smaakcombinatie.
De hoeveelheid plastic kan best minder. Het brood moest nog afgebakken worden en het bakje van de satésaus kan nog geen halve minuut magnetron aan. Dat is allebei geen probleem maar ik had dat graag geweten. De meloen is niet helemaal rijp.
En de aardbeientartelette was niet geweldig. In vergelijking met het exotisch dessert zelfs matig. Volgens de kaart zou er champagnesorbetijs bij zitten maar dat hebben we niet gekregen. Vermoedelijk omdat we al om 16.00 op de bezorgplanning stonden.
Het was dus vooral de communicatie waar het niet helemaal lekker voelde.
Prijs:
15,75 pp voor de bbq box.
7 euro per stuk voor de desserts.
Kan je waarschijnlijk goedkoper en van betere kwaliteit zelf bij een slager bestellen zo'n BBQ-pakket.quote:Op zondag 3 mei 2020 21:20 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij hebben een barbecuebox van Brasserie Puur uit Steenbergen laten komen voor twee personen.
Het werd vanmiddag gebracht. Netjes verpakt. Wel erg veel plastic, dat vind ik jammer.
Dit restaurant heeft een Bib Gourmand. Dat maakte me erg benieuwd naar hun bbq box.
Zakje brood, worst, speklap, biefstuk, procureurlapje, kippendijsaté, hamburger.
[ afbeelding ]
Salades: Aardappel, sellerie, kool, rundvlees.
Sauzen: aïoli, satésaus, kerrie, ravigotte, andalouse, chili, whiskey.
Plus een bakje meloenbolletjes.
[ afbeelding ]
Vriend grillde het vlees
[ afbeelding ]
Ik magnetronde de satésaus![]()
[ afbeelding ]
Ronde 1: spek, biefstuk, saté.
Het brood bleek nog afgebakken te worden dus dat moest wachten tot ronde 2.
[ afbeelding ]
We hebben de procureur niet op, het was echt te veel.
Vooral omdat het een briljant plan leek om ook nog desserts van de kaart bij te bestellen.
Aardbeientartelette met Zwitserse room en slagroom. Exotisch dessert met donkere chocolade.
[ afbeelding ]
Het oordeel:
7,5. We hebben erg goed gegeten maar niet alles was zo goed als zou kunnen.
Het vlees was zeer goed. De sauzen en salades waren duidelijk zelfgemaakt.
Het exotisch dessert had een heel intrigerende smaakcombinatie.
De hoeveelheid plastic kan best minder. Het brood moest nog afgebakken worden en het bakje van de satésaus kan nog geen halve minuut magnetron aan. Dat is allebei geen probleem maar ik had dat graag geweten. De meloen is niet helemaal rijp.
En de aardbeientartelette was niet geweldig. In vergelijking met het exotisch dessert zelfs matig. Volgens de kaart zou er champagnesorbetijs bij zitten maar dat hebben we niet gekregen. Vermoedelijk omdat we al om 16.00 op de bezorgplanning stonden.
Het was dus vooral de communicatie waar het niet helemaal lekker voelde.
Prijs:
15,75 pp voor de bbq box.
7 euro per stuk voor de desserts.
Niet mee eens. De kwaliteit was echt heel goed.quote:Op zondag 3 mei 2020 21:25 schreef golfer het volgende:
[..]
Kan je waarschijnlijk goedkoper en van betere kwaliteit zelf bij een slager bestellen zo'n BBQ-pakket.
In Arnhem (en nog wat andere plekken is de website supportyourlocals opgezet. Maar ook op fb en instagram zie je veel “corona tijd” acties. Vaak een wat kleiner menu, soms ophalen soms bezorgenquote:
Ik heb een paar maaltijden in papieren bakjes gekregen.quote:Op zondag 3 mei 2020 21:34 schreef Kaatje1 het volgende:
@:Lucky-Strike, kennissen die een restaurant hebben en deze week ook weer zijn opgestart gaven aan dat plastic bakjes moeten. Zij zijn ook nog op zoek naar andere mogelijkheden, maar zelf bakjes meenemen mag helaas niet
Ik heb wel ook wat in papieren schaaltjes gekregen, klopt. Die kennissen gaven aan dat zij iets anders wilden dan plastic maar dat eigen bakjes niet mochten.quote:Op zondag 3 mei 2020 21:39 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Ik heb een paar maaltijden in papieren bakjes gekregen.
Wellicht kan/mag dat niet voor rauw vlees, maar bij al bereide gerechten kan het prima.
Ik moet het in een fietstas meenemen, da’s te veel uitdagingquote:Op zondag 3 mei 2020 22:01 schreef Gripper het volgende:
Ik zou het wel leuk vinden als ik met m’n eigen borden en schaaltjes naar het restaurant kan, zij dat fantastisch mooi opmaken, en daarna behoedzaam naar huis rijden
Ik vermoed dat je verkeerde quote hebt. Maar in elk geval heb ik mijn favoriete restaurants op Facebook en dan krijg je wel melding.quote:Op zondag 3 mei 2020 21:30 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
In Arnhem (en nog wat andere plekken is de website supportyourlocals opgezet. Maar ook op fb en instagram zie je veel “corona tijd” acties. Vaak een wat kleiner menu, soms ophalen soms bezorgen
Ziet er prachtig en heerljk uit!quote:Op dinsdag 5 mei 2020 22:34 schreef SV-tje het volgende:
Ik kende dit topic nog niet maar werd hierop gewezen in het topic "Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten?", dus deels een crosspost
Waar? Koken aan de Markt -> thuis in de bouwkeet
Wanneer? Zaterdag 2 mei
Wat at je? 4-gangen en kaassupplement
Impressie? Zoals altijd heel goed
Kosten? 81.50 voor 2 personen
Cijfer? 9
Ook wij zijn uit eten geweest in eigen huis. Blijft een bouwput, maar met een (kreukelig) kleedje over de plastic tafel en het stenen servies en normale bestek uit een doos getrokken lijkt het nog best wat. Vooral door de voorbereidingen van "Koken aan de Markt" uit Geertruidenberg. Al meerdere malen hier gegeten en kookworkshops gevolgd bij de vorige eigenaar en nu voor de tweede keer bij de nieuwe eigenaar.
Op de achtergrond mijn oude werkgever, foto gemaakt voor oud-collega
[ afbeelding ]
De onderdelen
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Voorgerecht: geschroeide tonijn, tonijn mayonaise, wakame, oosterse salade, gefrituurd rijstvel, hoisin bonen pasta (de donkere stipjes) -> dit was geheel voorbereid
[ afbeelding ]
Tussengerecht: Gebakken kabeljauw, ratatouille, lamsoor, doperwten puree, beurre blanc saus -> hiervoor moest alles opgewarmd worden en de kabeljauw nog gebakken
[ afbeelding ]
Hoofdgerecht: Lamsschouder, Lamskoteletjes, asperges, charlotte aardappeltjes, romanesco, wordtelpuree en saus van gepofte knoflook -> ook hier was het alles opwarmen met uitzondering van de lamskoteletten die nog gebakken en gesneden moesten worden
[ afbeelding ]
We hadden voor 1 persoon kaas supplement genomen, hierbij werden zelfs het stukje krentenbrood, druiven en appelstroop meegeleverd.
[ afbeelding ]
Nagerecht: tropische vruchtenmousse, mango sorbetijs, gemarineerde ananas, ananas cake, gecarameliseerde witte chocolade, kletskop van mango
[ afbeelding ]
Manlief houdt niet van wijn, dus ik had voor mezelf een klein flesje prosecco.
Was heerlijk om weer te kunnen koken en wat spannenders te eten dan éénpansgerechten en ovenschotels.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op dinsdag 5 mei 2020 23:33 schreef Blues het volgende:
Ziet er echt goed restaurantwaardig uit.
Komt natuurlijk ook door jullie bestek enzo.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Klopt, maar vind prijs/kwaliteit zeker in verhouding.quote:Op dinsdag 5 mei 2020 23:00 schreef maily het volgende:
[..]
Ziet er prachtig en heerljk uit!
Maar niet goedkoop
quote:Op dinsdag 5 mei 2020 23:33 schreef Blues het volgende:
Ziet er echt goed restaurantwaardig uit.
Komt natuurlijk ook door jullie bestek enzo.Dank je dat vind ik leuk om te horen, en ik kon nog niet eens bij m’n vis bestek en nog mooiere borden.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
Ik vind het voor 2x 4 gangen + kaas (en eventueel nog prosecco dat kon ik er zo niet uithalen) niet per se heel duur.quote:Op dinsdag 5 mei 2020 23:00 schreef maily het volgende:
[..]
Ziet er prachtig en heerljk uit!
Maar niet goedkoop
Alles?quote:Op woensdag 6 mei 2020 13:31 schreef borisz het volgende:
Aankomende zondag bij mijn stamkroeg eten halen.
[ afbeelding ]
Ik ga voor de stoof. Moeders gaat voor de kip, broertje weet het nog nietquote:
Zonder prosecco, maar wij vonden het inderdaad ook de moeite waard.quote:Op woensdag 6 mei 2020 13:38 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik vind het voor 2x 4 gangen + kaas (en eventueel nog prosecco dat kon ik er zo niet uithalen) niet per se heel duur.
Zouden ze ook in denhaag bezorgen?quote:Op zondag 10 mei 2020 19:20 schreef lemonlime het volgende:
Wij hadden een Mexicaanse avond uit van Hanno (Delft), echt heel leuk gedaan! Helaas geen foto's (want eten met een peuter)
3-gangen menu werd bezorgd door een vrolijk meisje op een scooter, met opplaksnor, Mexicaanse sjaal en ditto muziek. Behalve het eten kregen we nog van alles ter vermaak en om de tafel feestelijk aan te kleden: meer opplaksnorren, placemats, maskers en een Spotify list voor tijdens het eten.
Het eten was fantastisch! Maissoep, tortillas met ge-bbqde kip en meer dan 10 bijgerechten, en een mega lekker toetje van crema met sinaasappel en gezouten karamel. Echt heerlijk.
Er zaten ook nog huisgemaakte non-alcoholische drankjes bij.
Voor later op de avond kregen we een lijst met filmsuggesties en een zak popcorn. Volgende week doen ze een ander land.
Echt een aanrader voor wie in Delft woont!
Ik zou het ze gewoon vragenquote:Op zondag 10 mei 2020 19:22 schreef Barreltje het volgende:
[..]
Zouden ze ook in denhaag bezorgen?
Klinkt echt goed en leuk zeg !
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Kosten: 87 euro totaal
Cijfer: 7,5/10
Voorgerechten en een hoofdgerecht waren het nét niet. En we misten de ambiance, verse brood en al die andere goede zorgen die we in het restaurant wel krijgen. Waarbij je voor 50 euro vier gangen kunt eten (wijn en dergelijke zorgen wel altijd voor een hogere rekening).
Kortom: leuk een keer gedaan te hebben, lokale horeca gesteund maar niet voor herhaling vatbaar.
We hadden nog een tweede nagerecht. Schuld van FOK!
CUL / Kook mee met CUL: Dessert op zondag 10 mei.Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
Cafe Middeloo dus. De voormalige boerderij is al jaren een café. Voorheen runde pa de tent. Die stierf achter de tap met een hartaanval. De jongste zoon heeft de zaak drie jaar geleden overgenomen, nadat de oudste zoon het niet trok. Ik ben er al twintig jaar vaste gastquote:Op woensdag 6 mei 2020 13:31 schreef borisz het volgende:
Aankomende zondag bij mijn stamkroeg eten halen.
[ afbeelding ]
Dit is echt heel leuk gedaan door hun, schoolvoorbeeld hoe je out-the-box kan denken. Kudos en respect voor hun!quote:Op zondag 10 mei 2020 19:20 schreef lemonlime het volgende:
Wij hadden een Mexicaanse avond uit van Hanno (Delft), echt heel leuk gedaan! Helaas geen foto's (want eten met een peuter)
3-gangen menu werd bezorgd door een vrolijk meisje op een scooter, met opplaksnor, Mexicaanse sjaal en ditto muziek. Behalve het eten kregen we nog van alles ter vermaak en om de tafel feestelijk aan te kleden: meer opplaksnorren, placemats, maskers en een Spotify list voor tijdens het eten.
Het eten was fantastisch! Maissoep, tortillas met ge-bbqde kip en meer dan 10 bijgerechten, en een mega lekker toetje van crema met sinaasappel en gezouten karamel. Echt heerlijk.
Er zaten ook nog huisgemaakte non-alcoholische drankjes bij.
Voor later op de avond kregen we een lijst met filmsuggesties en een zak popcorn. Volgende week doen ze een ander land.
Echt een aanrader voor wie in Delft woont!
Ik denk dat de restaurants vooral vaak moeite hebben met het bezorg/afhaal deel. Sommige dingen werken gewoon niet zo goed dan. Daarom bestel ik ook alleen zelf afmaak menu's omdat die hiervoor het meest geschikt zijn in mijn ogen.quote:Op zondag 10 mei 2020 21:40 schreef golfer het volgende:
Ik krijg steeds meer het idee dat de restaurants niet echt begrijpen wat 'support your locals' betekent.
I.p.v. een aangepaste prijs voor hun bezorgmenu's rekenen ze ongeveer hetzelfde als wat je betalen zou wanneer je bij ze zou gaan eten.
Daarbij valt bijna steeds de kwaliteit van een of meerdere onderdelen op de 1 of andere manier ook wat tegen. Niet echt een reclame voor deze restaurant.
Bij sommige eettentjes kon je precorona al laten bezorgen, voor dezelfde prijs als er eten. die gaan dan nu niet voor minder bezorgen of afhalen denk ik? Maar het sympathieke ‘support your locals’ is er dan wel van af.quote:Op zondag 10 mei 2020 21:40 schreef golfer het volgende:
Ik krijg steeds meer het idee dat de restaurants niet echt begrijpen wat 'support your locals' betekent.
I.p.v. een aangepaste prijs voor hun bezorgmenu's rekenen ze ongeveer hetzelfde als wat je betalen zou wanneer je bij ze zou gaan eten.
Daarbij valt bijna steeds de kwaliteit van een of meerdere onderdelen op de 1 of andere manier ook wat tegen. Niet echt een reclame voor deze restaurant.
Ziet er mooi en lekker uit! Ik snap het van de vis... en flamberen moet je lerenquote:Op maandag 11 mei 2020 11:02 schreef gcjoel het volgende:
[..]
Ik denk dat de restaurants vooral vaak moeite hebben met het bezorg/afhaal deel. Sommige dingen werken gewoon niet zo goed dan. Daarom bestel ik ook alleen zelf afmaak menu's omdat die hiervoor het meest geschikt zijn in mijn ogen.
Daarover gesproken, zaterdag weer een restaurant laten bezorgen. Hier zelf nog nooit gegeten maar klonk erg goed en kon zo goedkoop en laagdrempelig eens testen voor de boel weer opengaat(ik ben echt fan van dit thuis uit eten
)
Voldaan Nijmegen:
voorgerecht:
[ afbeelding ]
geflambeerde peer, met vruchtjes, hele lekker pecan krokant en blauwe kaas.
Helaas lukte de flambeer niet, het ging gewoon niet in de fik waardoor ik vooral veel alcohol proefde op de peertjes. Jammer maar helaas.
tussen:
[ afbeelding ]
gekonfijte eendendij met allerlei wortel bereidingen.
Super smaakvol, vooral de chutney erbij
hoofd:
[ afbeelding ]
kabeljauw met zwarte pasta, erwtencreme, salade van venkel en asperge en nog wat warme groente met een beurre blanc. Echt heel lekker, zeer goede beurre blanc ook![]()
Jammer vond ik hier dat de vis al gebakken was dus alleen even kort in de oven moest opwarmen, waardoor deze niet heel warm werd omdat je anders weer verder doorgaart. Voorgaande restaurants lieten ons de vis meestal zelf bakken.
Na:
[ afbeelding ]
deconstructed tiramisu. Was ik wel blij mee want ik lust geen koffie dus heb de koffie gelei uiteindelijk gedumpt bij vriendje. De rest was erg lekker alsnog![]()
Totaal prijs was 70 euro inclusief bezorgen voor 2 personen.
prima prijs kwaliteit verhouding, en wij gaan hier zeker nog eens eten als het weer kan.
cijfer: 8.5/10
Volgende week zaterdag weer een thuisdiner want vriendje won er 1 bij een van de voorgaande restaurants.Hallo corona kilo's
Yamaquote:Op donderdag 14 mei 2020 19:44 schreef Yinny het volgende:
Waar?
Yama in Rotterdam
Wanneer?
Vandaag, voor mijn verjaardag!
Wat at je?
De yama bentobox:
1. Assorted (sous-vide) meat with Yama's BBQ sauce
- Chicken marinated with shio koji
- Pork neck cooked 7 hours
- Iberico spare ribs cooked 4 hours
2. Chirashi zushi
- Sushi rice with various seafood toppings
3. White asparagus & foie gras salad with home-made dressing
4. Potatoes with beef special
5. Scallop/cod gratin with yuzu miso sauce
6. Shimmered vegetables authentic style
En daarbij nog 2x nigiri en 1x sashimi.
Impressie?
[ afbeelding ]
Verassing hoe het eruit ziet! Netjes in koeltas, met wat gevacumeerde ijsblokjes. Van tevoren een herinnering per e-mail gekregen met wat erin zit en wat/hoe op te warmen. Het vlees en aardappels zaten in een bakje wat even de magnetron in mocht. BBQ saus over vlees en dressing over de sla.
[ afbeelding ]
Kosten?
28.50 per box. Nigiri en sashimi 18.50 per set.
Cijfer?
Een 9! De aubergine was niet lekker, te zout. De sushi en sashimi was hemels.
De andere gerechten waren heel lekker, van de gratin had ik wel meer gelust!
quote:Op donderdag 14 mei 2020 19:44 schreef Yinny het volgende:
Waar?
Yama in Rotterdam
Wanneer?
Vandaag, voor mijn verjaardag!
Wat at je?
De yama bentobox:
1. Assorted (sous-vide) meat with Yama's BBQ sauce
- Chicken marinated with shio koji
- Pork neck cooked 7 hours
- Iberico spare ribs cooked 4 hours
2. Chirashi zushi
- Sushi rice with various seafood toppings
3. White asparagus & foie gras salad with home-made dressing
4. Potatoes with beef special
5. Scallop/cod gratin with yuzu miso sauce
6. Shimmered vegetables authentic style
En daarbij nog 2x nigiri en 1x sashimi.
Impressie?
[ afbeelding ]
Verassing hoe het eruit ziet! Netjes in koeltas, met wat gevacumeerde ijsblokjes. Van tevoren een herinnering per e-mail gekregen met wat erin zit en wat/hoe op te warmen. Het vlees en aardappels zaten in een bakje wat even de magnetron in mocht. BBQ saus over vlees en dressing over de sla.
[ afbeelding ]
Kosten?
28.50 per box. Nigiri en sashimi 18.50 per set.
Cijfer?
Een 9! De aubergine was niet lekker, te zout. De sushi en sashimi was hemels.
De andere gerechten waren heel lekker, van de gratin had ik wel meer gelust!
Bijna hetzelfde menu! Alleen jammer dat ze geen dessert doen, die op FB zag er geweldig uit! Ben wel benieuwd hoe ze gaan overleven, want in dat kleine zaakje is 1,5m afstand echt veelquote:Op donderdag 14 mei 2020 22:06 schreef Aure het volgende:
[..]ziet er weer heerlijk uit! En gefeliciteerd
Volgens mij blijven ze voorlopig deze boxen doenquote:Op donderdag 14 mei 2020 22:18 schreef Yinny het volgende:
[..]
Bijna hetzelfde menu! Alleen jammer dat ze geen dessert doen, die op FB zag er geweldig uit! Ben wel benieuwd hoe ze gaan overleven, want in dat kleine zaakje is 1,5m afstand echt veel
Wauw, dat ziet er goed uit! Geen straf om dat 2 dagen te eten!quote:Op vrijdag 15 mei 2020 18:51 schreef golfer het volgende:
We hebben via een welbekende bezorgorganisatie vandaag laten koken door India Roti Room uit Haarlem.
Voor Blues:
[ link | afbeelding ]
Biriyani chicken.
En voor mij:
[ link | afbeelding ]
Lamb tikka met naanbrood.
Allemaal erg smakelijk.
Prijs voor 2 personen: 28 euro en het was zoveel dat we er morgen nog een keer van kunnen eten.
9/10
Ook al zo'n lekker maaltijd!quote:Op vrijdag 15 mei 2020 19:28 schreef Kaatje1 het volgende:
Heerlijk eten opgehaald bij Syrisch Eethuis Moushmoush In Arnhem . Shanklish salade, makdoush salade en sish taouk. En er is nog zoveel over dat ik morgen nog een keer mag. Had alles in de bakjes laten zitten omdat anders alles door elkaar loopt
26 euro (ik at alleen, maar dus wel 2 keer)
[ afbeelding ]
Ja, t is zo smaakvol, zou daar iedere dag wel kunnen etenquote:
Wel alweer flink aan de prijs voor mensen die dit afgezien van 1 salade als een maaltijd voor zichzelf zien.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 19:48 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ja, t is zo smaakvol, zou daar iedere dag wel kunnen eten
Prijs wijkt niet af van normaal daar eten.quote:Op zaterdag 16 mei 2020 10:59 schreef Jeroboam het volgende:
[..]
Wel alweer flink aan de prijs voor mensen die dit afgezien van 1 salade als een maaltijd voor zichzelf zien.
Nee was echt een mini beetje koude bouillon, dus was meer als saus dan soepje bedoeld denk ik.quote:Op zondag 17 mei 2020 21:51 schreef FutureFairytale het volgende:
Moest de tomatenbouillon nog over de kreeft gegoten worden na de foto?
Ziet er mooi en lekker uit allemaal. En tof dat je een menu gewonnen hebt!
Dat valt toch reuze mee? Het is geen afhaalpizza ofzo.quote:Op zaterdag 16 mei 2020 10:59 schreef Jeroboam het volgende:
[..]
Wel alweer flink aan de prijs voor mensen die dit afgezien van 1 salade als een maaltijd voor zichzelf zien.
Wow, dit wil ik ookquote:Op zondag 17 mei 2020 21:32 schreef gcjoel het volgende:
Gister weer thuis uit eten. Dit keer voor de halve prijs wegens 1 gewonnen menu.
Vesters Nijmegen
Voor:
[ afbeelding ]
Super lekkere smaken bij elkaar echt een genot om te eten, o.a. gele biet, peer, groene radijs, kaas
Tussen:
[ afbeelding ]
Kreeft, tomatenbouillon, doperwtentapenade en puree.
Hoofd:
[ afbeelding ] rib eye , bonne femme groenten en rode wijn saus. Erg lekkervlees was ook al perfect gegaard en moest alleen even aangebakken worden.
Dessert:
[ afbeelding ]
Dit was zo gruwelijk lekker. Ik wil er nog een. Fraises romanof. Die roomen die aardbeien marinade
![]()
42.50 p.p. voor het menu.
We hadden ook nog 1 kaasplankje samen, geen foto wel heel lekker.
9/10
Dacht dat ik niet meer zou bestellen tot de horeca open mag 1 juni. Maar nu twijfel ik toch omdat dit zo goddelijk was en je voor deze prijs gewoon niet uit eten kunt voor deze kwaliteit.
Dat is genieten zegquote:Op donderdag 21 mei 2020 18:54 schreef Kaatje1 het volgende:
Trattoria Cosi in Arnhem. Ik eet daar wel vaker. Klein restaurant waar je desnoods met een dikke ja aan buiten eet, omdat er binnen geen plek is. Het is niet heel verrassend of hoog culinair, maar gewoon ontzettend lekker. In deze tijd hebben ze niet de hele kaart in de aanbieding, maar wel gelukkig hun antipasti misto. Die dus besteld en een pizza met oa gorgonzola. Ik ben niet zo’n grote eter dus alles in twee gedaan en morgen eet ik het nog een keer.
Totaal incl bezorging 28 euro
En als kers op de taart, lekker buiten eten en een glas aperol spritz erbij.
[ afbeelding ]
Ziet er ook goed uit!quote:Op donderdag 21 mei 2020 20:01 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Wij hadden vanavond een Afghaanse rijsttafel voor 52 euro van Afsana Rotterdam. Was heel erg lekker! Kruidig, originele smaken en ruim voldoende. We kunnen er nog een avond van eten.
Het was:
Twee soorten rijst
Ashaak: Prei dumplings, met een tomatensaus met kidneybonen en wat yoghurt en kruidendressing
Sabzie: Spinazie, was erg lekker
Qorme Kachaloe: aardappelgerecht
Borani Badenjan: Echt superzachte en lekkere aubergine, zo zou ik nog wel 20 bakjes kunnen eten.
Qorme Daal: Gele linzenstoof
Qorme Lubyah: Bruine bonen stoofschotel
Frisse salade met veel kruiden
Twee kleine bakjes met extra yoghurtsaus en een korianderkruidendressing
En nog een brood
Voor morgen hebben we ook nog kleurrijke bordjes over.
[ afbeelding ]
Ja, ik had het wat duur gevonden als het in één avond op was gegaan. Vond het alsnog aan de prijs, maar wel leuk voor een keertje.quote:Op donderdag 21 mei 2020 22:12 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ziet er ook goed uit!
Gelukkig maar dat het genoeg was; daar was je een beetje 'bang' voor toch?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
quote:Op donderdag 28 mei 2020 18:39 schreef golfer het volgende:
Omdat vakantie en omdat kok ook vrij is vandaag alweer voor ons laten koken door Indonesisch restaurant Flamboyant uit Haarlem.
[ link | afbeelding ]
Gewone rijsttafel met
- Sate Ayam - Sayoer Lodeh - Sambal Goreng Telor- Sayoer Boontjes - Daging Rendang - Gado Gado- Pisang Goreng - Tahoe Ketjap - Ayam Smoor- Perkedel pan - Sayap Ayam - Orak arek.
en een
Rijsttafel Saté met saté udang, saté ajam, saté domba, saté champignon, saté pusut en gadogado.
Heel erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
Dat ziet er geweldig lekker uit!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Geniet ervan.
quote:Op donderdag 28 mei 2020 18:39 schreef golfer het volgende:
Omdat vakantie en omdat kok ook vrij is vandaag alweer voor ons laten koken door Indonesisch restaurant Flamboyant uit Haarlem.
[ link | afbeelding ]
Gewone rijsttafel met
- Sate Ayam - Sayoer Lodeh - Sambal Goreng Telor- Sayoer Boontjes - Daging Rendang - Gado Gado- Pisang Goreng - Tahoe Ketjap - Ayam Smoor- Perkedel pan - Sayap Ayam - Orak arek.
en een
Rijsttafel Saté met saté udang, saté ajam, saté domba, saté champignon, saté pusut en gadogado.
Heel erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
Lekker! Wij hebben er ooit gegeten, heerlijkSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Heb ik ook gedaan. Die was gemaakt van de buik van de tonijn.quote:Op donderdag 28 mei 2020 19:32 schreef FutureFairytale het volgende:
Wow wat lekker allemaal zeg golfer!
En die sushi![]()
Die vetste tonijn smelt op je tong, zo fantastisch!
Die had ik als laatste bewaard
Ik waan me gelijk in Italië.quote:Op donderdag 21 mei 2020 18:54 schreef Kaatje1 het volgende:
Trattoria Cosi in Arnhem. Ik eet daar wel vaker. Klein restaurant waar je desnoods met een dikke ja aan buiten eet, omdat er binnen geen plek is. Het is niet heel verrassend of hoog culinair, maar gewoon ontzettend lekker. In deze tijd hebben ze niet de hele kaart in de aanbieding, maar wel gelukkig hun antipasti misto. Die dus besteld en een pizza met oa gorgonzola. Ik ben niet zo’n grote eter dus alles in twee gedaan en morgen eet ik het nog een keer.
Totaal incl bezorging 28 euro
En als kers op de taart, lekker buiten eten en een glas aperol spritz erbij.
[ afbeelding ]
Sowieso daar, ook in het restaurant en op het terras.quote:
Dat is gelijk goed aanpakken na het instellen van de horeca-sluiting. Zorgen voor goede parkeerruimte om te kunnen afhalen en even flink uitpakken op internet, dan loopt het wel. En hier gaat het gelijk wel een beetje mis: hun site is wel erg saai, zonder foto's. Je moet zorgen voor foto's waardoor je het water in de mond loopt.quote:Op donderdag 15 oktober 2020 11:32 schreef Karina het volgende:
Restaurant hier vlakbij wat normaal iets hogere klasse is (denk ik, in ieder geval geen vreetschuur) verkoopt nu stamppotten met zelfgemaakte gehaktbal. Ga ik zaterdag halen
Deze dus: https://barbaut.amsterdam/take-away/
Zij spelen elke keer heel goed in op de veranderingen, dit was ook weer binnen 1 dag geregeld
En volgende week natuurlijk bij een rijsttafel van Ron: CUL / [Bezorgthuiseetmeet] Editie #1 Rijsttafelquote:Voor:
Zalm • ponzu • furikake
Steak tartare • 64°C • zwarte knoflook
Brood met boter
Tussen:
Eendenlever met spekkoek
Hoofd:
Rendang
Sambal goreng buncis
Nasi kuning
Dessert:
Spekkoekmousse • pandan • passievrucht
Daarna nog friandises.
ik denk dat vooral mensen uit de buurt en vaste klanten hiervan gebruik gaan maken. Die kennen het restaurant. Ze versturen ook elke keer een mailing. Denk dat ze genoeg klandizie hiervoor krijgen.quote:Op donderdag 15 oktober 2020 12:02 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Dat is gelijk goed aanpakken na het instellen van de horeca-sluiting. Zorgen voor goede parkeerruimte om te kunnen afhalen en even flink uitpakken op internet, dan loopt het wel. En hier gaat het gelijk wel een beetje mis: hun site is wel erg saai, zonder foto's. Je moet zorgen voor foto's waardoor je het water in de mond loopt.
Ik dacht eerst spelfout maar 2 fouten in een woord lijkt me niet voor een luxe menu; wat is endsenlever?quote:Op donderdag 15 oktober 2020 12:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn mailbox stroomt weer vol met nieuwsbrieven en op Facebook biedt het ene na het andere restaurant leuke opties.
Zaterdag bestellen we bij Zeste een menu:
[..]
En volgende week natuurlijk bij een rijsttafel van Ron: CUL / [Bezorgthuiseetmeet] Editie #1 Rijsttafel
Eendenleverquote:Op donderdag 15 oktober 2020 13:14 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ik dacht eerst spelfout maar 2 fouten in een woord lijkt me niet voor een luxe menu; wat is endsenlever?
Dat gerecht klinkt zo ongelooflijk lekkerquote:Op donderdag 15 oktober 2020 13:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
EendenleverDat zit officieel niet in het menu dus ik had het er zelf bij gezet.
Dat is het ook. Sowieso het lekkerste dat mijn vriend ooit heeft gegeten, bij mij top 5. En hij is jarig dus dan kan er wel een extra gang van afquote:Op donderdag 15 oktober 2020 14:04 schreef gcjoel het volgende:
[..]
Dat gerecht klinkt zo ongelooflijk lekker
Ben benieuwd naar de fotoquote:Op donderdag 15 oktober 2020 14:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat is het ook. Sowieso het lekkerste dat mijn vriend ooit heeft gegeten, bij mij top 5. En hij is jarig dus dan kan er wel een extra gang van af
Ziet er goed uit!quote:Op donderdag 15 oktober 2020 12:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn mailbox stroomt weer vol met nieuwsbrieven en op Facebook biedt het ene na het andere restaurant leuke opties.
Zaterdag bestellen we bij Zeste een menu:
[..]
En volgende week natuurlijk bij een rijsttafel van Ron: CUL / [Bezorgthuiseetmeet] Editie #1 Rijsttafel
quote:Op donderdag 15 oktober 2020 09:53 schreef Myraela het volgende:
Komende zaterdag komen ze voor dit restaurant bezorgen. Ook heel benieuwd naar.https://www.thuisuiteten.nl/bestellen/the-streetfood-club
Grappig dat ze toch ook iets hebben bedacht. Ik vind het in vergelijking met hun normale concept wel wat duur. Nouja, niet duur. Maar normaal is het natuurlijk spotgoedkoop vreten.quote:Op vrijdag 16 oktober 2020 17:55 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik at net thuis ‘uit’ bij... juist
[ afbeelding ]
Beetje verwarrend wel dat ze op kwamen dagen in de bezorgbus van de concurrent, maar leuk dat die samenwerking er is.
Ik heb lekker gegeten, aan de vochtige doekjes te zien verwachtten ze dat het voor meer dan 1 persoon was
Wat ook wel klopt, ik had zin in koude en warme tapas en twee combischotels leverden me voor morgen nog een lunch op (kipsalade en een stuk meloen).
Alles was lekker warm, fijn dat de sausjes apart erbij zaten.
De gefrituurde kip was heerlijk, botermals en honing mosterdsaus doet het er altijd leuk bij. Ook op de rest (garnalenspies, garnalenkroket, toast met zalm, champignons) weinig aan te merken, hooguit dat de gebakken champignons wat vettig waren.
De handgeschreven boodschap op de rekening was een leuke touch.
Alleen jammer dat, ook voor een groter bedrag, 2,50 euro bezorgkosten worden gerekend en dat je voor een IBAN betaling (wat de enige optie is) ook nog eens 25 cent moet betalen.
Maar, al in al, geef ik het een 8.
Ja, er was wat knaagwerk vereist.quote:Op vrijdag 16 oktober 2020 18:49 schreef Myraela het volgende:
[..]
Grappig dat ze toch ook iets hebben bedacht. Ik vind het in vergelijking met hun normale concept wel wat duur. Nouja, niet duur. Maar normaal is het natuurlijk spotgoedkoop vreten.![]()
Zit er nou nog schil aan de meloen?
serieusquote:Op donderdag 15 oktober 2020 12:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
Tussen:
Eendenlever met spekkoek
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 8% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 19-10-2020 16:26:31 ]
Je loopt een paar lichtjaren achter.quote:Op maandag 19 oktober 2020 15:57 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
serieus![]()
https://nl.wikipedia.org/wiki/Foie_gras
[ afbeelding ]
Dwangvoeding van een eend voor foie gras
F&F / Circussen geen vergunning meer nodig voor wilde dieren
ah...quote:Op maandag 19 oktober 2020 16:20 schreef golfer het volgende:
[..]
Je loopt een paar lichtjaren achter.
Tegenwoordig zijn er ook diervriendelijke en smakelijke foie gras en eendenlevers te verkrijgen.
dan valt het meequote:Op maandag 19 oktober 2020 16:22 schreef golfer het volgende:
[..]
https://www.ruig.nl/meest-diervriendelijke-foie-gras/
Precies. En een vriendelijk verzoek om dat ranzige filmpje minimaal onder een spoiler te zetten.quote:
quote:
zal ik doenquote:Op maandag 19 oktober 2020 16:24 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Precies. En een vriendelijk verzoek om dat ranzige filmpje minimaal onder een spoiler te zetten.
15 euro per portie die je op de foto ziet. En...support your locals.quote:Op woensdag 21 oktober 2020 19:46 schreef Enawh het volgende:
Is dat niet een beetje weinig voor wat je betaald ?
Ziet er echt goed uit dit! Prijs ook helemaal okquote:Op zaterdag 24 oktober 2020 18:36 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Eten afgehaald bij Rozey in Rotterdam. Alles is vega, groot gedeelte vegan. 4 gerechtjes voor 13,50, wij waren dus met z'n tweetjes 27 euro kwijt.
- Sate
- Crispy sushi
- Bitterballen - mogelijk al van gegeten in de auto.![]()
- Mini broodjes gyros
- Twee keer dezelfde burger
- Portobello met kaas
- Broodje pulled jackfruit
Wij komen normaal graag in het restaurant voor de tapas, dus alleen maar fijn dat je het zo thuis ook niet hoeft te missen. Altijd lekker. Afhaal netjes. Voldoende eten voor een prima prijs. Helemaal blij.
quote:Voor:
Zalm • ponzu • furikake
Steak tartare • 64°C • zwarte knoflook
Brood met boter
Tussen:
Eendenlever met spekkoek
Hoofd:
Rendang
Sambal goreng buncis
Nasi kuning
Dessert:
Spekkoekmousse • pandan • passievrucht
Friandises.
Wat een leuk idee, van iedere kok een gerecht uitkiezen hoort vast niet tot de mogelijkhedenquote:Op woensdag 28 oktober 2020 17:36 schreef golfer het volgende:
Als je thuis op Sterrenniveau wilt eten:
https://sterrenchefbox.nl/
Bij hen gegeten, terwijl dat niet mag? Of heb je afgehaald of laten bezorgen?quote:Op zondag 1 november 2020 19:25 schreef MevrouwPuff het volgende:
Wij aten bij https://www.saar-utrecht.nl
Erg lekker gegeten en lekkere wijn erbij
Laten bezorgen natuurlijk! Er staat ‘thuis bij Saar’ op hun raam, daardoor schreef ik het zo op.quote:Op zondag 1 november 2020 20:16 schreef golfer het volgende:
[..]
Bij hen gegeten, terwijl dat niet mag? Of heb je afgehaald of laten bezorgen?
Ben nu al benieuwd naar jouw verslag daarvan.quote:Op donderdag 5 november 2020 18:57 schreef Cat-astrophe het volgende:
Zaterdag kookt een sterrenchef voor me (en ik een beetje). Wordt vervolgd dus.
Kerst heeft gelukkig 2 dagenquote:Op zaterdag 7 november 2020 23:37 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik weet nu al dat ik een kerstkeuze probleem heb, tot vanmiddag was het eten van Konijnenvoer, maar ik hoorde nu ook dat mijn favoriete Italiaan afhaal maaltijden heeft. Moeilijk moeilijk
Maar 1 van de dagen wil ik kaasfonduequote:
Je hebt me overgehaald om binnenkort ook eens bij Concours te bestellen! We aten er regelmatig voor de corona-sluitingen en zijn echt fan. Toch twijfelde ik of de kwaliteit en creativiteit tot uiting kwam in het afhaalmenu.. Maar je foto's zien er fantastisch uit, leuk opgemaakt ook. Thanks voor het delen!quote:Op zondag 8 november 2020 17:26 schreef stavromulabeta het volgende:
Restaurant Concours
Vooraf oesters met 2 soorten dressing (rodewijn-vinaigrette en iets met wassabi(?)).
Daarbij een cremant van Yves Amberg uit de Elzas uit de kelder gehaald.
[ afbeelding ]
Daarna een amuse van rettich met kimchi
[ afbeelding ]
Het voorgerecht: Lauwwarme roodbaars, mousseline met wassabi, aardappelschubben en ponsu-gelei.
Daarbij een Verdicchio open getrokken die wat de rond en fruitig bleek voor dit gerecht, maar gelukkig wel goed bij het volgende gerecht paste.
[ afbeelding ]
Tussengerecht van aardpeerbeignet met yoghurt-dillemousse en een saus van thaise basilcum
[ afbeelding ]
Het hoofdgerecht van fricandeau van Bonte Bentheimer, witlof, pomme paille en een soja-karamel-jus.
Daarbij een nog open liggende flesje Franse merlot-syrah gedronken. De dag daarvoor vond ik ´m wat waterig en zuur, maar hij deed het wonderbaarlijk goed bij dit gerecht.
[ afbeelding ]
En het dessert van cheesecake met mandarijn en rozemarijn, witte chocolademousse en blanc manger (door al die wijn vergeten een foto te nemen voordat de eerste hap op was). De chocolademousse was naar mijn idee wat te overheersend zoet bij de rest van het dessert.
Hier een dessertwijn van Rotgipfler bij gedronken.
[ afbeelding ]
Het was weer eens leuk om uitgebreid te eten. Ook wel heel leuk om het echte restaurant gevoel naar huis te halen, ik had er eerst mijn twijfels bij maar nu zou ik het bijna jammer vinden als Corona weer voorbij is. Op de aardpeerbeignet die bij het bakken wat meer aandacht vroeg was het ook allemaal makkelijk op te warmen. De kwaliteit deed niet onder voor wat je in betere restaurants gewend bent, het enige minpuntje was misschien de net wat te zoete chocolademousse.
Kosten: 80 euro voor 2 personen. Plus uiteraard de open getrokken wijnen (mijn vermoeden is dat de komende week niet heel alcoholvrij wordt, gezien er nu 3 halfvolle flessen rondslingeren).
Ja, grappig is dat. Ik had er ook heel lang twijfels over maar ik ben nu helemaal om. Gelijk voor volgend weekend bij Simple besteld, eens kijken hoe die het doen.quote:Op zondag 8 november 2020 23:57 schreef SausDip het volgende:
[..]
Je hebt me overgehaald om binnenkort ook eens bij Concours te bestellen! We aten er regelmatig voor de corona-sluitingen en zijn echt fan. Toch twijfelde ik of de kwaliteit en creativiteit tot uiting kwam in het afhaalmenu.. Maar je foto's zien er fantastisch uit, leuk opgemaakt ook. Thanks voor het delen!
Dit ziet er goed uit!quote:Op zondag 8 november 2020 17:26 schreef stavromulabeta het volgende:
Restaurant Concours
Vooraf oesters met 2 soorten dressing (rodewijn-vinaigrette en iets met wassabi(?)).
Daarbij een cremant van Yves Amberg uit de Elzas uit de kelder gehaald.
[ afbeelding ]
Daarna een amuse van rettich met kimchi
[ afbeelding ]
Het voorgerecht: Lauwwarme roodbaars, mousseline met wassabi, aardappelschubben en ponsu-gelei.
Daarbij een Verdicchio open getrokken die wat de rond en fruitig bleek voor dit gerecht, maar gelukkig wel goed bij het volgende gerecht paste.
[ afbeelding ]
Tussengerecht van aardpeerbeignet met yoghurt-dillemousse en een saus van thaise basilcum
[ afbeelding ]
Het hoofdgerecht van fricandeau van Bonte Bentheimer, witlof, pomme paille en een soja-karamel-jus.
Daarbij een nog open liggende flesje Franse merlot-syrah gedronken. De dag daarvoor vond ik ´m wat waterig en zuur, maar hij deed het wonderbaarlijk goed bij dit gerecht.
[ afbeelding ]
En het dessert van cheesecake met mandarijn en rozemarijn, witte chocolademousse en blanc manger (door al die wijn vergeten een foto te nemen voordat de eerste hap op was). De chocolademousse was naar mijn idee wat te overheersend zoet bij de rest van het dessert.
Hier een dessertwijn van Rotgipfler bij gedronken.
[ afbeelding ]
Het was weer eens leuk om uitgebreid te eten. Ook wel heel leuk om het echte restaurant gevoel naar huis te halen, ik had er eerst mijn twijfels bij maar nu zou ik het bijna jammer vinden als Corona weer voorbij is. Op de aardpeerbeignet die bij het bakken wat meer aandacht vroeg was het ook allemaal makkelijk op te warmen. De kwaliteit deed niet onder voor wat je in betere restaurants gewend bent, het enige minpuntje was misschien de net wat te zoete chocolademousse.
Kosten: 80 euro voor 2 personen. Plus uiteraard de open getrokken wijnen (mijn vermoeden is dat de komende week niet heel alcoholvrij wordt, gezien er nu 3 halfvolle flessen rondslingeren).
Je zag de anderen niet. Je kon vragen stellen via de chat en je kon als je wilde foto sturen als het klaar was. Maar daar deden ze verder niks mee. Dus was wat dat betreft vrij eenzijdig maar er deden schijnbaar 200 mensen mee dus kan dan ook niet anders.quote:Op zaterdag 14 november 2020 22:17 schreef golfer het volgende:
![]()
Zag je iedereen ook zelf koken of was het meer kijken naar de instructie en het dan ongezien namaken?
Ah, oké.quote:Op zaterdag 14 november 2020 22:22 schreef gcjoel het volgende:
Je zag de anderen niet. Je kon vragen stellen via de chat en je kon als je wilde foto sturen als het klaar was. Maar daar deden ze verder niks mee. Dus was wat dat betreft vrij eenzijdig maar er deden schijnbaar 200 mensen mee dus kan dan ook niet anders.
Dat zou ook nog kunnen, het was wel handig geweest als ze dat dan in de instructies hadden aangegeven. Hoe dan ook, ik was best blij met mijn zachtgekookte eitje:)quote:Op zondag 15 november 2020 14:08 schreef golfer het volgende:
Het was waarschijnlijk zo'n modieus 64 graden eitje. Die zijn wel (lang en langzaam) gegaard maar nog zacht en drillerig.
Daar kwam het wel op neer. Je moest wel wat dingen afmaken. Maar ik had we verwacht dat je echt zelf gerechten ging maken.quote:Op zondag 15 november 2020 10:57 schreef Myraela het volgende:
Wat was precies het workshop gedeelte? Of was dat vooral opwarmen en de bordjes opmaken?
Heb je er ook foto's van?quote:Op maandag 16 november 2020 19:47 schreef potjecreme het volgende:
Vandaag Japanse curry ‘Okura stijl’
Curry met beef, gestoomde rijst en groenten in het zuur.
https://www.okura.nl/nl/okura-at-home/
Was heerlijk! Vlees had ik wat dunner gesneden verwacht. Dat was het enige minpuntje.
Heb je deze verbeterpunten ook doorgegeven, wel een kanshebber voor mijn volgende thuis uit eten etentje namelijk, en dan zou het wel fijn als de schoonheidsfoutjes eruit zijnquote:Op zondag 15 november 2020 12:59 schreef stavromulabeta het volgende:
Gisteren eens Simple uitgeprobeert. Als het gaat om kanshebbers om ooit weer een ster naar Utrecht te halen, wordt deze meestal samen met Karel V genoemd. Omdat het bij een hotel zit is het restaurant voor gasten open, maar ze hebben dus ook thuis-maaltijden.
[ afbeelding ]
Het zat verpakt in een mooie grote doos. Niet heel erg fietsvriendelijk maar wel met een keurig verzorgd boekje erbij.
[ afbeelding ]
Het menu
[ afbeelding ]
Het eerste gerecht: Noordzeekrab met mango en groene curry-schuim. Bijna klaar: alleen het schuim hoefde nog opgeklopt te worden. Dat bleek wel een redelijke uitdaging te zijn: Een gemiddelde keukengarde is veel te groot voor de meegeleverde hoeveelheid saus. Dus uiteindelijke maar half opgeschuimd erover heen geschept. Esthetisch wat minder maar wel heel erg lekker.
[ afbeelding ]
Het meegeleverde brood met yuzu-boter en basilicumolie
[ afbeelding ]
Het tussengerecht: Gerookte paling, knolselderij met een eitje, aardappelmousseline en gerookte palingsaus. Heel erg lekker dit. Vooral ook de saus. Wat wat minder was, waren de instructies "warm het voorgegaarde ei 5 minuten in lauwwarm water op. Tik het daarna open." Bij het open tikken bleek dat hele voorgegaarde ei nog compleet vloeibaar. Tja. Gelukkig lagen er nog een eieren in de koelkast![]()
[ afbeelding ]
De varkensbuik met spitskool- en zuurkoolrouleaux, gepofte rijst en ansjovis met een speksaus. Erg verrassende combinatie, die zilte varkensbuik met nog ziltere ansjovis, dat ga ik zelf ook eens proberen. Dat zelfde geldt voor de rouleaux (of rouleauxen of rouleauxs?). En die speksaus was goddelijk.
[ afbeelding ]
En het dessert, gecombineerd met de meegeleverde friandises. Foutje van mijn kant: "leg de chocolademouse op de crumble." Oeps, dat was de boterkoek
Kosten 79,90 voor 2 personen.
Allemaal heel erg lekker en zowel de doos als het boekje zagen er heel erg verzorgd uit. Alleen was de praktische uitvoering wat minder goed doordacht, af en toe had ik het gevoel dat ik een IKEA-kast aan het in elkaar zetten was: Bieslook? Welke bieslook, heb jij ergens bieslook gezien? Die zwarte saus, waar hoort die bij? Geen idee. Nou ja, iets met soja, laten we hem maar bij de krab doen. En dan dat vloeibare eitje dat voorgegaard had moeten zijn. Dat kan gewoon beter.
Ik was begonnen met foto's maken. Alleen heb ik mij niet aan de instructies gehouden. Daarom gestopt met foto's maken. Oa het vlees dunner gesneden met een totaal ongeschikt mesquote:Op maandag 16 november 2020 20:43 schreef golfer het volgende:
[..]
Heb je er ook foto's van?
Wat was je kwijt?
Ja zeker zonder wijn. Zou wat zijn als ook nog 4 verschillende flessen wijn mee zou krijgenquote:Op maandag 16 november 2020 20:59 schreef Blik het volgende:
[..]
Heb je deze verbeterpunten ook doorgegeven, wel een kanshebber voor mijn volgende thuis uit eten etentje namelijk, en dan zou het wel fijn als de schoonheidsfoutjes eruit zijn
Menu is neem ik aan zonder wijn?
Hah! Zo zien mijn bordjes met bloemkool & saus er ook uit, dus ik maak gewoon haute cuisinequote:Op zaterdag 19 december 2020 21:32 schreef Blues het volgende:
Sorry voor mijn bloemkooloorlog op een bord, ik werd overvallen door een kloterige zak saus die meer dikke zalf bleek dan saus![]()
![]()
Ziet er (met nekkramp) allemaal lekker uit. De laatste foto waarbij jij amuses schrijft bedoel je waarschijnlijk friandises?quote:Op vrijdag 25 december 2020 10:56 schreef gcjoel het volgende:
Het is kerst dus moest er weer 'uit' gegeten worden.![]()
Ons favoriete restaurant dit jaar.
Amuse:
[ afbeelding ]
Pork pie met mierikswortel spul ernaast![]()
Voor:
[ afbeelding ]
Tartaar van schorseneren en peer met allerlei lekkers erop en beurre blanc.![]()
Tussen:
[ afbeelding ]
Snoekbaars met zuurkool en zuurkoolsaus. Zou zelf niet snel bedacht hebben dat dit samen gaat met vis. Maar geweldig lekker.
Hoofd:
[ afbeelding ]
Confid de canard met allerlei peterselie dingen en cepe jus. God wat is die eend lekker![]()
Er was kaas, samen 1 gedeeld want ik hoef overal maar een hapje van. Ze hebben altijd lekkere kaasjes, weet zo even niet meer wat.
Na:
[ afbeelding ]
Geweldig taartje van braam, vijg en kastanje. Hoorde ook koffie ijs bij maar dat vind ik goor.
Amuses:
[ afbeelding ]
Leuk kerstig tintje eraan.
Kortom geweldig gegeten. Hele avond over gedaan. Maar kon ook niet missen bij dit restaurant. Geen idee wat de prijs precies was maar een dikke 10.
Welk restaurant is dit?quote:Op vrijdag 25 december 2020 10:56 schreef gcjoel het volgende:
Het is kerst dus moest er weer 'uit' gegeten worden.![]()
Ons favoriete restaurant dit jaar.
Wilde er toch iets gezelligs van maken en diep in een keukenlade vind ik nog 2 rode lopersquote:Op vrijdag 25 december 2020 21:20 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ziet er geweldig uit en wat een gezellige feesttafel
quote:Op vrijdag 25 december 2020 12:05 schreef golfer het volgende:
[..]
Ziet er (met nekkramp) allemaal lekker uit. De laatste foto waarbij jij amuses schrijft bedoel je waarschijnlijk friandises?
Misschien iets rustiger met de citroenen doen? Je klinkt een beetje... zuur.quote:Op vrijdag 25 december 2020 21:34 schreef golfer het volgende:
Alleen jammer van die zogenaamd grappige benamingen van de gerechten.
Ziet er ook heerlijk uitquote:Op vrijdag 25 december 2020 22:20 schreef Barreltje het volgende:
Eerst de foto's de tekst komt zo..
![]()
Box plus wijn
[ afbeelding ]
Uitgepakt
[ afbeelding ]
Amuse
[ afbeelding ]
Broodje erbij
[ afbeelding ]
Voor 1
[ afbeelding ]
Voor 2
[ afbeelding ]
Tussen 1
[ afbeelding ]
Tussen 2
[ afbeelding ]
Hoofd
[ afbeelding ]
Na
[ afbeelding ]
Friandises
[ afbeelding ]
Opperdepop
[ afbeelding ]
Kan ook niet wachten totdat zij weer open kunnen. Heerlijk eten en zulke verrassende smakenquote:Op vrijdag 25 december 2020 23:15 schreef FutureFairytale het volgende:
Prachtig eten Barreltje en Kaatje!
Bij Kaatje zou ik ook echt geen vlees missen. Tof dat je alleen bent en dit doet
Oeps jaquote:Op vrijdag 25 december 2020 12:05 schreef golfer het volgende:
[..]
Ziet er (met nekkramp) allemaal lekker uit. De laatste foto waarbij jij amuses schrijft bedoel je waarschijnlijk friandises?
Vesters in Nijmegen.quote:
Ook superlekker en fijne plaatjesquote:Op vrijdag 25 december 2020 22:20 schreef Barreltje het volgende:
Goed, wij bestelden ons kerstavond diner bij Central park in Voorburg.
werd netjes op tijd bezorgd en in een prima verpakking.
wij gingen voor het 6 gangen diner, met kaviaar met blini als amuse vooraf en het wijn arrangement er bij..
Box plus wijn
[ afbeelding ]
Uitgepakt
[ afbeelding ]
Amuse
Perle Imperial Kaviaar met blini & iersalade
[ afbeelding ]
Broodje erbij
[ afbeelding ]
Voor 1
Carpaccio van LANGOUSTINE | CRÈME FRAÎCHE | KAVIAAR | KNOLSELDERIJ | APPEL | MELOEN
wijn: Quinta de Saalheiro
[ afbeelding ]
Voor 2
GANZENLEVER TERRINE | RODE PORT | BRIOCHE | RODE UIENCHUTNEY
wijn: Weingut Boujong
[ afbeelding ]
Tussen 1
RAVIOLI VAN KREEFT | POMPOEN | GROENE ASPERGES| KREEFTEN SAUS
wijn: Bodega Chivite
[ afbeelding ]
Tussen 2
GEGRILDE TARBOT | DUXELLES VAN PADDENSTOELEN | GEKONFIJTE WITLOF | PADDENSTOELENSAUS EN TRUFFEL.
wijn: Newton-Johnson
[ afbeelding ]
Hoofd
GEBAKKEN HERTFILET | STOOFPEER | PASTINAAK | SPRUITJES | HERTENJUS
wijn: La Mision William Fevre
[ afbeelding ]
Na
PURE CHOCOLADEMOUSSE | BLOEDSINAASAPPELCREMEUX | VERSE BLOEDSINAASAPPEL
wijn: Alagna Marsala
[ afbeelding ]
Friandises
[ afbeelding ]
Opperdepop
[ afbeelding ]
Kosten:
- Kaviaar + Blini 7,50 p.p.
- 6 gangen diner 79,50 p.p.
- wijnarrangement 45,00 p.p.
Alles was praktisch ingepakt, met kleuren stickers gemarkeerd ( al had het "gele" gerecht groene stickers en andersom) de beschrijving was best compleet, incl filmpjes onder de QR code. Voor ieder gerecht waren we 5 - max 10 minuten voorbereidingstijd kwijt.
Heel fijn om zo super relaxt kerst te vieren
GE-NO-TEN![]()
![]()
Nope. In de loop van de dag is zowat alles verdwenenquote:Op zaterdag 26 december 2020 20:29 schreef Blues het volgende:
Wow wat een menu, heerlijk! En wat ontzettend jammer van je smaak dan
Ruik je ook niks?
SPOILER: Hele menukaartOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Niet iedere foto is scherp helaas en de soep staat niet op de foto.
Het was lekker. En voor vandaag niet zo moeilijk. Het hoofdgerecht moest alleen even de oven in en de soep opwarmen. Alles goed op smaak. Prima stoof. Het was lekker
.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
Ik ook. En ik ook.quote:Op zaterdag 26 december 2020 22:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik vind dit thuis uit eten zó'n enorm voordeel van deze pandemie. Ik hoop dat dit ook na de pandemie gewoon door gaat.
Nope, alles stuk. Ach, het is wat het is. Ik heb HF voor volgende week maar afbesteld. /offtopicquote:Op zondag 27 december 2020 10:51 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat ontzettend zonde dat de smaak vlak daarvoor verdween cat![]()
Zul je pittig of zuur eten kunnen proeven of voelen denk je?
Vooral door jouw beschrijving wil ik dit. Nu.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 12:26 schreef Lucky_Strike het volgende:
Op tweede kerstdag bestelden we eindelijk voor het eerst bij het Hooihuis in Roosendaal. We wilden al een hele tijd naar dit restaurant maar ja, corona.
Het kerstmenu van vier gangen zag er meer dan prima uit. Per gang konden we kiezen uit drie gerechten. We hebben vier keer twee verschillende gerechten gekozen zodat we de acht gerechten konden delen.
[ afbeelding ]
Er zat een handig boekje bij het menu. Er waren ook leuke filmpjes te zien om in de stemming te komen.
De voorgerechten: zalm tataki en steak tartare. De steak was lekker maar de zalm heel bijzonder. De crunch van pistache paste er geweldig bij.
[ afbeelding ]
Als tussengerecht kozen we voor vissoep en pompoensoep. De pompoensoep met geitenkaas en sinaasappelolie was de beste pompoensoep die ik ooit heb gegeten. Maar die vissoep met tonijnmayonaise was zo enorm lekker dat we die een aantal dagen later nog eens aten. Geweldig. Zo'n intense en ronde smaak, wauw. Het brood met citroenboter was ook erg lekker. Goed knapperig.
[ afbeelding ]
Een van de twee hoofdgerechten was hertenrug met stoofpeertje (niet op foto), een of andere jus en groenten. Heerlijk, niets op aan te merken. De jus was mooi van smaak.
[ afbeelding ]
Het andere hoofdgerecht was een bloemkool met gerookte pecorino, gefrituurde kappertjes, macademia's en pesto van bloemkoolblad en waterkers. Dit gerecht is onbeschrijflijk lekker. Het gaat zeker in onze top 10 van lekkerste gerechten ooit. Zo veel lagen, zo veel texturen, zo'n simpel gerecht.
[ afbeelding ]
En toen zaten we vol. De desserts hebben we de volgende dag gegeten.
Eerst het kaasplankje. Daar zat een uitgebreide beschrijving bij, leuk om te lezen. De favoriet was een triple cream-kaas, het puntje linksonder.
[ afbeelding ]
Daarna de pavlova. Omdat hij een dag oud was, was hij wat ingestort. Het was erg lekker. Ook hier was weer gewerkt met fijne texturen.
[ afbeelding ]
We hebben genoten. We hoefden alleen de soepen met brood en hoofdgerechten maar op te warmen. Het brood en de hoofdgerechten konden allemaal op dezelfde temperatuur in de oven. Appeltje, eitje.
Prijs: 39,50 per persoon plus 1x 5 euro voor de gekonfijte aardappeltjes. 84 euro dus.
Cijfer: 10-
Ziet er lekker uit. Zeker voor die prijs.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 12:26 schreef Lucky_Strike het volgende:
Op tweede kerstdag bestelden we eindelijk voor het eerst bij het Hooihuis in Roosendaal.
-knip-
Oh die bloemkoolquote:Op dinsdag 5 januari 2021 12:26 schreef Lucky_Strike het volgende:
Op tweede kerstdag bestelden we eindelijk voor het eerst bij het Hooihuis in Roosendaal. We wilden al een hele tijd naar dit restaurant maar ja, corona.
Het kerstmenu van vier gangen zag er meer dan prima uit. Per gang konden we kiezen uit drie gerechten. We hebben vier keer twee verschillende gerechten gekozen zodat we de acht gerechten konden delen.
[ afbeelding ]
Er zat een handig boekje bij het menu. Er waren ook leuke filmpjes te zien om in de stemming te komen.
De voorgerechten: zalm tataki en steak tartare. De steak was lekker maar de zalm heel bijzonder. De crunch van pistache paste er geweldig bij.
[ afbeelding ]
Als tussengerecht kozen we voor vissoep en pompoensoep. De pompoensoep met geitenkaas en sinaasappelolie was de beste pompoensoep die ik ooit heb gegeten. Maar die vissoep met tonijnmayonaise was zo enorm lekker dat we die een aantal dagen later nog eens aten. Geweldig. Zo'n intense en ronde smaak, wauw. Het brood met citroenboter was ook erg lekker. Goed knapperig.
[ afbeelding ]
Een van de twee hoofdgerechten was hertenrug met stoofpeertje (niet op foto), een of andere jus en groenten. Heerlijk, niets op aan te merken. De jus was mooi van smaak.
[ afbeelding ]
Het andere hoofdgerecht was een bloemkool met gerookte pecorino, gefrituurde kappertjes, macademia's en pesto van bloemkoolblad en waterkers. Dit gerecht is onbeschrijflijk lekker. Het gaat zeker in onze top 10 van lekkerste gerechten ooit. Zo veel lagen, zo veel texturen, zo'n simpel gerecht.
[ afbeelding ]
En toen zaten we vol. De desserts hebben we de volgende dag gegeten.
Eerst het kaasplankje. Daar zat een uitgebreide beschrijving bij, leuk om te lezen. De favoriet was een triple cream-kaas, het puntje linksonder.
[ afbeelding ]
Daarna de pavlova. Omdat hij een dag oud was, was hij wat ingestort. Het was erg lekker. Ook hier was weer gewerkt met fijne texturen.
[ afbeelding ]
We hebben genoten. We hoefden alleen de soepen met brood en hoofdgerechten maar op te warmen. Het brood en de hoofdgerechten konden allemaal op dezelfde temperatuur in de oven. Appeltje, eitje.
Prijs: 39,50 per persoon plus 1x 5 euro voor de gekonfijte aardappeltjes. 84 euro dus.
Cijfer: 10-
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |