abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 27 november 2020 @ 18:51:34 #256
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_196440954
Wij hebben vandaag laten koken en bezorgen door Bistrobar Indonesia uit Haarlem.
We namen een grote rijsttafel en als extra nog 2 gerechtjes.
Werd keurig allemaal in bakjes bezorgd:

Beetje (veel) op 1 bord:


Rijsttafel bestond uit:
- Nasi Putih (witte rijst)
- Nasi Goreng (gebakken rijst)

Groente
- Gado Gado (groente met pindasaus)
- Tempeh Manis (gekarameliseerde tempeh)
- Sajoer Lodeh (groente in kokosbouillon)
- Atjar (zoetzure komkommer salade)

Vlees
- Rendang (rundvlees gestoofd in pittige kokosmelk)
- Babi Ketjap (Varkensvlees gestoofd in ketjap steranijs saus)
- Ayam Smoor (in kruidige ketjap saus gesmoorde kip)

Vis
- Ikan Blado (witvis in een zoet-pittige boemboe)
- Udang Peteh (garnalen in een pittige bumbu van kokos en petehbonen)

Als extra hadden wij nog gekozen voor: martabak en loempia bebek.

Alles was heel erg lekker van smaak. Elk individueel gerechtje had een specifieke eigen kruiding en smaak.
We hebben nog net genoeg over om er morgen nog een keer van te genieten.
Rijstafel kostte 39,50 euro, extra's kostte bij elkaar 12,50, totaal dus 52 euro.
Absoluut de moeite en de prijs waard.

9/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 19 december 2020 @ 21:29:26 #257
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_196828813
Mijn verjaardagseten laten bereiden door Restaurant Fris uit Haarlem:
Alles werd in 2 grote papierenzakken aangeleverd bij ons thuis en het was best veel om allemaal uit te stallen:

Blues had bij een paar gerechten gekozen voor een aantal vegetarische opties.

De amuses voor ons allebei:

(links)merengue met zalmtartaar, komkommer en citrus, (rechts) soyakrokant met steak tartaar en miso crème.

Voorgerecht van Blues:

Bloemkool uit de oven, geschaafde hazelnootjes, truffel bechamel en saliesaus.
Mijn voorgerecht:

Salade va Noordzeekrab met rettich, komkommer, venkel, citrusgel en karnemelk vinaigrette.

Tussengerecht Blues:

Gnocchi, bosui, mosterd en olijven.
Tussengerecht van mij:

Croissant met eendenlever, savora mosterd en vijgen crème.

Hoofdgerecht blues:

Steak pompoen, paregort risotto, parmezaanse kaas en room, fudge, zout zure pompoen, pompoen compote en saus van laurier en peper.
Mijn hoofdgerecht:

Gebraden entrecote, bospeen, polenta, rosti, uien crème, artisjok crème en jus.

Dessert voor ons allebei:

Chocoladebereidingen met hazelnoot, spong cake, gepocheerde peer, tuille en passievruchten gel.

Het was een soort Ikea-maaltijd met heel veel losse componenten die bij elkaar gezocht moesten worden en vaak ook nog even allemaal apart bereid of verwarmd moesten worden.
Wel was alles allemaal prima van smaak.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_196828934
Sorry voor mijn bloemkooloorlog op een bord, ik werd overvallen door een kloterige zak saus die meer dikke zalf bleek dan saus :') :'(
pi_196832950
quote:
83s.gif Op zaterdag 19 december 2020 21:32 schreef Blues het volgende:
Sorry voor mijn bloemkooloorlog op een bord, ik werd overvallen door een kloterige zak saus die meer dikke zalf bleek dan saus :') :'(
Hah! Zo zien mijn bordjes met bloemkool & saus er ook uit, dus ik maak gewoon haute cuisine *)

Het ziet er allemaal heerlijk uit en ^O^ voor de IKEA opmerking :D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 25 december 2020 @ 10:56:52 #260
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_196940581
Het is kerst dus moest er weer 'uit' gegeten worden. :9
Ons favoriete restaurant dit jaar.

Amuse:

Pork pie met mierikswortel spul ernaast :9

Voor:

Tartaar van schorseneren en peer met allerlei lekkers erop en beurre blanc. O+

Tussen:

Snoekbaars met zuurkool en zuurkoolsaus. Zou zelf niet snel bedacht hebben dat dit samen gaat met vis. Maar geweldig lekker.

Hoofd:

Confid de canard met allerlei peterselie dingen en cepe jus. God wat is die eend lekker O+

Er was kaas, samen 1 gedeeld want ik hoef overal maar een hapje van. Ze hebben altijd lekkere kaasjes, weet zo even niet meer wat.

Na:

Geweldig taartje van braam, vijg en kastanje. Hoorde ook koffie ijs bij maar dat vind ik goor.

Amuses:

Leuk kerstig tintje eraan.

Kortom geweldig gegeten. Hele avond over gedaan. Maar kon ook niet missen bij dit restaurant. Geen idee wat de prijs precies was maar een dikke 10. O+
pi_196940786
Ziet er fantastisch uit O+
En wat een leuk tafelgerei heb je.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  vrijdag 25 december 2020 @ 12:05:04 #262
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_196942061
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2020 10:56 schreef gcjoel het volgende:
Het is kerst dus moest er weer 'uit' gegeten worden. :9
Ons favoriete restaurant dit jaar.

Amuse:
[ afbeelding ]
Pork pie met mierikswortel spul ernaast :9

Voor:
[ afbeelding ]
Tartaar van schorseneren en peer met allerlei lekkers erop en beurre blanc. O+

Tussen:
[ afbeelding ]
Snoekbaars met zuurkool en zuurkoolsaus. Zou zelf niet snel bedacht hebben dat dit samen gaat met vis. Maar geweldig lekker.

Hoofd:
[ afbeelding ]
Confid de canard met allerlei peterselie dingen en cepe jus. God wat is die eend lekker O+

Er was kaas, samen 1 gedeeld want ik hoef overal maar een hapje van. Ze hebben altijd lekkere kaasjes, weet zo even niet meer wat.

Na:
[ afbeelding ]
Geweldig taartje van braam, vijg en kastanje. Hoorde ook koffie ijs bij maar dat vind ik goor.

Amuses:
[ afbeelding ]
Leuk kerstig tintje eraan.

Kortom geweldig gegeten. Hele avond over gedaan. Maar kon ook niet missen bij dit restaurant. Geen idee wat de prijs precies was maar een dikke 10. O+
Ziet er (met nekkramp) allemaal lekker uit. De laatste foto waarbij jij amuses schrijft bedoel je waarschijnlijk friandises?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 25 december 2020 @ 18:13:09 #263
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_196949377
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2020 10:56 schreef gcjoel het volgende:
Het is kerst dus moest er weer 'uit' gegeten worden. :9
Ons favoriete restaurant dit jaar.

Welk restaurant is dit? :9~
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_196952037
Om nou voor mezelf een uitgebreid kerstdiner te maken leek me niet echt leuk. Wat was ik blij dat Studio Konijnenvoer (vegan restaurant) een kerstdinerbox had bedacht. Goede, simpele instructies bij die vele bakjes.
Ik had een 6 gangenmenu gekozen, maar 4,5 gang was genoeg, morgen de rest, ik mag nog een keer smullen dus (geen straf). De knolselderij is morgen aan de beurt en de andere helft van het nagerecht.
🎄

1. The art of beginnings
Perla olijven met gepofte paprika, Marcona amandelen, knoflook en basilicum. Huisgebrande notenmix met maple syrup en vadouvan. Ingelegde balsamico uitjes.
Grissini (Italiaanse soepstengel) met aioli van zwarte knoflook.

2. I’m quite ready for another adventure!
Smokey leek & potato soep, met baconcrumble gemaakt van rijstpapier en lente ui.
Pate van paddenstoelen, tofu en sjalot, met boter en tijm.
Geserveerd met huisgebakken zuurdesem focaccia.

3. And the beat goes on
Huisgemaakte ricotta, in zoutkorst gepofte biet, kersenbalsamico, gekonfijte Kalamata olijf, gefrituurd brickdeeg, pijnboompitten en basilicum.

4. A Taste of home
Tortellini gevuld met gerookte mozzarella en duxelles van oesterzwam en shii-take,
Met een prosecco beurre blanc, akkerpaddestoelen en groene asperge. Afgemaakt met pecorino en bieslook.

5. The main attraction
Steak van knolselderij: vele flinterdunne laagjes gemarineerde knolselderij, langzaam geroosterd en vervolgens krokant gebakken in boter, rozemarijn en knoflook. Geserveerd met een jus van gecarameliseerde knolselderij, dashi en morilles.

Geserveerd met de volgende bijgerechten:
✨Aardappelpuree met truffel en chips van truffel aardapel.

✨Venkel gratin, gemarineerd in gekonfijte sinaasappel en gember, met een knapperig korstje van panko en parmezaan.

✨Groene salade met blauwaderkaas, medjoul dadels, cassisdressing en croutons.

6. All good things come to an end
Decadente chocolade taart met een lopende vulling van gezouten dolce de lece karamel en hazelnoot, buttercream frosting, gesuikerde kumquat en pistache.
💛
Kosten ¤65 voor een 6 gangen diner.
Wijn en extra amuse niet genomen












[ Bericht 0% gewijzigd door Kaatje1 op 25-12-2020 22:56:09 ]
We have far more in common than that which devides us..
pi_196952452
Ziet er geweldig uit en wat een gezellige feesttafel O+
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_196952546
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2020 21:20 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ziet er geweldig uit en wat een gezellige feesttafel O+
Wilde er toch iets gezelligs van maken en diep in een keukenlade vind ik nog 2 rode lopers
We have far more in common than that which devides us..
  vrijdag 25 december 2020 @ 21:34:25 #267
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_196952744
Alleen jammer van die zogenaamd grappige benamingen van de gerechten. :{w
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_196953199
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2020 12:05 schreef golfer het volgende:

[..]

Ziet er (met nekkramp) allemaal lekker uit. De laatste foto waarbij jij amuses schrijft bedoel je waarschijnlijk friandises?
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2020 21:34 schreef golfer het volgende:
Alleen jammer van die zogenaamd grappige benamingen van de gerechten. :{w
Misschien iets rustiger met de citroenen doen? Je klinkt een beetje... zuur.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_196953269
Wij gaan morgen het een en nader ophalen bij Vroeg in Bunnik.
  vrijdag 25 december 2020 @ 22:20:43 #270
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_196953784
Goed, wij bestelden ons kerstavond diner bij Central park in Voorburg.
werd netjes op tijd bezorgd en in een prima verpakking.
wij gingen voor het 6 gangen diner, met kaviaar met blini als amuse vooraf en het wijn arrangement er bij..

Box plus wijn


Uitgepakt


Amuse
Perle Imperial Kaviaar met blini & iersalade


Broodje erbij


Voor 1
Carpaccio van LANGOUSTINE | CRÈME FRAÎCHE | KAVIAAR | KNOLSELDERIJ | APPEL | MELOEN
wijn: Quinta de Saalheiro


Voor 2
GANZENLEVER TERRINE | RODE PORT | BRIOCHE | RODE UIENCHUTNEY
wijn: Weingut Boujong


Tussen 1
RAVIOLI VAN KREEFT | POMPOEN | GROENE ASPERGES| KREEFTEN SAUS
wijn: Bodega Chivite


Tussen 2
GEGRILDE TARBOT | DUXELLES VAN PADDENSTOELEN | GEKONFIJTE WITLOF | PADDENSTOELENSAUS EN TRUFFEL.
wijn: Newton-Johnson


Hoofd
GEBAKKEN HERTFILET | STOOFPEER | PASTINAAK | SPRUITJES | HERTENJUS
wijn: La Mision William Fevre


Na
PURE CHOCOLADEMOUSSE | BLOEDSINAASAPPELCREMEUX | VERSE BLOEDSINAASAPPEL
wijn: Alagna Marsala


Friandises


Opperdepop


Kosten:
- Kaviaar + Blini 7,50 p.p.
- 6 gangen diner 79,50 p.p.
- wijnarrangement 45,00 p.p.

Alles was praktisch ingepakt, met kleuren stickers gemarkeerd ( al had het "gele" gerecht groene stickers en andersom) de beschrijving was best compleet, incl filmpjes onder de QR code. Voor ieder gerecht waren we 5 - max 10 minuten voorbereidingstijd kwijt.

Heel fijn om zo super relaxt kerst te vieren

GE-NO-TEN ^O^ :Y)

[ Bericht 18% gewijzigd door Barreltje op 25-12-2020 22:47:00 ]
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_196954086
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2020 22:20 schreef Barreltje het volgende:
Eerst de foto's de tekst komt zo..

^O^

Box plus wijn
[ afbeelding ]

Uitgepakt
[ afbeelding ]

Amuse
[ afbeelding ]

Broodje erbij
[ afbeelding ]

Voor 1
[ afbeelding ]

Voor 2
[ afbeelding ]

Tussen 1
[ afbeelding ]

Tussen 2
[ afbeelding ]

Hoofd
[ afbeelding ]

Na
[ afbeelding ]

Friandises
[ afbeelding ]

Opperdepop
[ afbeelding ]
Ziet er ook heerlijk uit
We have far more in common than that which devides us..
  vrijdag 25 december 2020 @ 22:31:48 #272
491050 Scheepskok
Beste soepkoker van Ulanda
pi_196954089
Ziet er fantastisch uit allemaal.
Even een tip voor onze i-phone fotografen, waaronder ikzelf.
Als je de foto gemaakt heb. Ga in foto's, tik wijzig aan en dan draai 1 graad.
Dan komen je foto's rechtop hier en geen kwartslag gedraaid.
Kwam er na jaren achter. Bug in I-phone.
Praat over de hel en je komt er.
  vrijdag 25 december 2020 @ 23:08:58 #273
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_196955124
Wow, het water loopt mij in de mond @Barreltje
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_196955294
Prachtig eten Barreltje en Kaatje!
Bij Kaatje zou ik ook echt geen vlees missen. Tof dat je alleen bent en dit doet ^O^
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_196955851
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2020 23:15 schreef FutureFairytale het volgende:
Prachtig eten Barreltje en Kaatje!
Bij Kaatje zou ik ook echt geen vlees missen. Tof dat je alleen bent en dit doet ^O^
Kan ook niet wachten totdat zij weer open kunnen. Heerlijk eten en zulke verrassende smaken
We have far more in common than that which devides us..
  zaterdag 26 december 2020 @ 00:42:56 #276
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_196957255
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2020 12:05 schreef golfer het volgende:

[..]

Ziet er (met nekkramp) allemaal lekker uit. De laatste foto waarbij jij amuses schrijft bedoel je waarschijnlijk friandises?
Oeps ja :D
En wat nekkramp betreft ga ik de tip proberen volgende keer want de foto's staan gewoon goed en bij uploaden gaan ze opzij.

quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2020 18:13 schreef Barreltje het volgende:

[..]

Welk restaurant is dit? :9~
Vesters in Nijmegen. O+

En al dat andere eten hier O+
pi_196971305
Gisteren niet alles opgegeten, want ik zat behoorlijk vol.
Dus nu venkelgratin (ik hou niet van venkel en had de hoop dat het nu wel lekker zou vinden, andere manier van klaarmaken, maar nee, nog steeds niet lekker). Verder aardappelpuree met truffel, truffel (had per ongeluk de jus hier over gedaan) en knolselderijsteak (hier had de jus overheen gemoeten) en een groene salade met croutons, dressing en een blauwaderkaas die niet van echt was te onderscheiden. Zo jammer dat die op is.
Ik heb 2 dagen heerlijk gegeten. Misschien had ik gisteren nog een maaltijd naar vandaag moeten schuiven.
Mocht de restaurantsluiting langer duren, ga ik er zeker nog eens heen. En gaat het open, ga ik er snel weer eten.

We have far more in common than that which devides us..
pi_196971479
-disclaimer: deze review moet qua smaakbeleving zeker niet voor waarheid worden aangenomen-

Ik had een bijzonder kerstdiner.
De familie wilde met nét iets teveel mensen bij elkaar zitten voor het kerstdiner, daar had ik voor gepast. En voor mezelf op eerste kerstdag een lekker menu besteld bij restaurant Flavours.
Daarna vonden mijn ouders het toch ook gezellig om tweede kerstdag samen met mij te eten: datum en aantal personen aangepast. We hadden vier van de vijf gangen.

Toen kreeg ik bezoek van COVID en zit er kerstig bij in isolatie


Restaurant gebeld en gevraagd of ze mijn portie apart konden verpakken, wat door mijn ouders bij me is bezorgd. O+
Helaas voor mij een dag te laat... sinds vandaag hoor ik bij die grote groep patiënten die de smaak verliest ;(
Dus deze review is voor mij haast net zo visueel als voor de meelezers.

Vanmorgen werd alles bezorgd :D
Alles duidelijk gelabeld, goede instructies en meer dan iets opwarmen in pan of oven was het niet. En een link naar YouTube waar je kon meekijken met de mise en place ^O^


Ik at:
Krokante papadum-jalapenocreme-yuzugel

Tomatenexplosie-parmezaanse kaas-basilicumcreme - olijvencrunch


Ik moet het nu van de texturen hebben dus de crispy papadum was zeer welkom. Klein zoetje erbij van de yuzucreme.
Het balletje van de tomatenexplosie bevatte een vloeistof: vast tomaat, maar die ging helaas aan mij voorbij.
Als kaashater blijkt dat ik nu wel probleemloos kaas kan eten :')

Kingfish en Noordzeekrab- dashi- beurre blanc-bieslook-yuzugel
Helaas... prachtig plaatje, smaak ging aan mij voorbij, op een vleugje beurre blanc na


Hierbij had ik trouwens heerlijk brood: knapperig van buiten, zacht van binnen. Met twee soorten boter, vraag me niet welke smaakjes :')

Ravioli (één raviolo) kalfswang- geroosterde uienbouillion-groenten-ruccola-Parmezaanse kaas
Die uienbouillion moet tjokvol smaak hebben gezeten, hij kwam bij mij zowaar een beetje binnen *O*
En ook hier zat de kaas me voor het eerst in mijn leven niet in de weg.


Hertenrugfilet-spruitjes-knolselderijmousseline-wildjus
Eerlijk is eerlijk, hier heb ik wat eigen spruiten bij gedaan die ik over had. Helaas was mijn bitter inmiddels ook stuk gegaan, die proefde ik gisteren nog wel.
Filet was prima klaargemaakt (al zeg ik het zelf :+ ) mooi rosé en boterzacht. Net als de mousseline. Ik houd van die zalvige purées. Smaak helaas -O-


Structuren van chocolade
Grootste persoonlijke teleurstelling van de avond: ook mijn chocolade smaak is gedurende de dag stuk gegaan :'(


Maar wauw, wat een vakmanschap. _O_ Het was in het papieren bakje mooier opgemaakt dan op mijn bordje, maar zoiets eet je niet van wegwerp.
Ik vermoed dat het mousse en ganache was, omhuld door chocolade.

En de bollen hadden inhoud! Appel en rozijn, denk ik.


Al in al zijn de echte hoogtepunten hiervan aan me voorbij gegaan. En als ik eerder had geweten dat mijn smaak weg was, had ik het afbesteld of niet besteld.
Aan de andere kant: qua structuren een feest voor de mond en blijft eten toch nog een beetje leuk.

Ik had hier nog niet eerder gegeten of besteld. Maar het smaakt naar meer :Y
Letterlijk. Want dat was mijn enige kritiekpunten. De porties mogen wat groter. Één raviolo is wat mager, net als vier spruiten.

En nogmaals: dat zowat alles -letterlijk- naar niets smaakte lag volledig aan mij, niet het restaurant!

Voor wie wil zien hoe je het moet opdienen:

https://restaurantflavours.nl/instructie/

Check de verschillen met mijn versies.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_196971618
@Cat-astrophe, zo ontzettend jammer. Het ziet er zo lekker uit allemaal. Als de smaak terug is flink inhalen dus
We have far more in common than that which devides us..
pi_196972402
Wow wat een menu, heerlijk! En wat ontzettend jammer van je smaak dan ;(
Ruik je ook niks? :{
pi_196972546
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2020 22:20 schreef Barreltje het volgende:
Goed, wij bestelden ons kerstavond diner bij Central park in Voorburg.
werd netjes op tijd bezorgd en in een prima verpakking.
wij gingen voor het 6 gangen diner, met kaviaar met blini als amuse vooraf en het wijn arrangement er bij..

Box plus wijn
[ afbeelding ]

Uitgepakt
[ afbeelding ]

Amuse
Perle Imperial Kaviaar met blini & iersalade
[ afbeelding ]

Broodje erbij
[ afbeelding ]

Voor 1
Carpaccio van LANGOUSTINE | CRÈME FRAÎCHE | KAVIAAR | KNOLSELDERIJ | APPEL | MELOEN
wijn: Quinta de Saalheiro
[ afbeelding ]

Voor 2
GANZENLEVER TERRINE | RODE PORT | BRIOCHE | RODE UIENCHUTNEY
wijn: Weingut Boujong
[ afbeelding ]

Tussen 1
RAVIOLI VAN KREEFT | POMPOEN | GROENE ASPERGES| KREEFTEN SAUS
wijn: Bodega Chivite
[ afbeelding ]

Tussen 2
GEGRILDE TARBOT | DUXELLES VAN PADDENSTOELEN | GEKONFIJTE WITLOF | PADDENSTOELENSAUS EN TRUFFEL.
wijn: Newton-Johnson
[ afbeelding ]

Hoofd
GEBAKKEN HERTFILET | STOOFPEER | PASTINAAK | SPRUITJES | HERTENJUS
wijn: La Mision William Fevre
[ afbeelding ]

Na
PURE CHOCOLADEMOUSSE | BLOEDSINAASAPPELCREMEUX | VERSE BLOEDSINAASAPPEL
wijn: Alagna Marsala
[ afbeelding ]

Friandises
[ afbeelding ]

Opperdepop
[ afbeelding ]

Kosten:
- Kaviaar + Blini 7,50 p.p.
- 6 gangen diner 79,50 p.p.
- wijnarrangement 45,00 p.p.

Alles was praktisch ingepakt, met kleuren stickers gemarkeerd ( al had het "gele" gerecht groene stickers en andersom) de beschrijving was best compleet, incl filmpjes onder de QR code. Voor ieder gerecht waren we 5 - max 10 minuten voorbereidingstijd kwijt.

Heel fijn om zo super relaxt kerst te vieren

GE-NO-TEN ^O^ :Y)

Ook superlekker en fijne plaatjes :9
  zaterdag 26 december 2020 @ 20:42:10 #282
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_196972630
Bij ons werd vandaag bezorgd door Michelinsterrestaurant Ratatouille uit Haarlem.
Allemaal mooi verpakt in deze doos:

Voorzien van duidelijke instructies en op youtube ook nog wat instructiefilmpjes. Uitgepakt:

Erbij afbakbrood en beurre de Paris.

Voorgerecht.
Marbre eend.
Eendenborst-eendenlever-zoetzure ui-cranberrysaus-brioche:


Soepje.
Kreeftenbisque-kreeft-lenteui-bladerdeeg croutons-asperge-tomaat-zwarte olijf:


Tussengerecht.
skrei-truffel ravioli-rettich-paddenstoelen-kruiden-ossenstaart vinaigrette:


Hoofdgerecht.
ossenstaart-rösti-knolselderijcrème-bospeen-schorsenerenschaafsel-spruiten-pastinaak-rode wijn jus:


Kaas. (alleen voor Blues):
diverse soorten kaas-vijgencompote-druiven-kaasbrood:


Dessert 1. (alleen voor mij i.p.v. kaas).
Citroenmousse-chocolade-frambozen-citruscrème-crumble:

opengesneden:


Dessert 2.
Kerst ratje (Ratatouilles huismerk is een ratje)-hazelnootcrème-chocolade-specerijeren-stoofpeer:


Allemaal heel erg lekker van smaak en merkbaar met veel aandacht klaargemaakt.
Eenvoudig voor ons te bereiden in de oven en op te maken op de borden met de duidelijke instructies.
Prijs pp: 89 euro
Cijfer: 9,5/10

:9 *O*
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_196972764
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 december 2020 20:29 schreef Blues het volgende:
Wow wat een menu, heerlijk! En wat ontzettend jammer van je smaak dan ;(
Ruik je ook niks? :{
Nope. In de loop van de dag is zowat alles verdwenen -O- Af en toe een vleugje smaak, zo achterin mijn keel.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_196974521
Oh jongens, wat een heerlijk eten allemaal weer. Dat van ons was ook twee keer geweldig maar ik zit te vol om een leuk verslag te schrijven.

Ik vind dit thuis uit eten zó'n enorm voordeel van deze pandemie. Ik hoop dat dit ook na de pandemie gewoon door gaat.
Spoilers!
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 26 december 2020 @ 22:36:10 #285
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_196974828
Tweede kerstdag hebben we bij de Stamkroeg eten gehaald. Café Middeloo te Driehuis. Kom er al twintig jaar en steun ze graag zodat ik er in 2021 weer biertjes kan drinken ;).

Afijn het menu a 39,50
- Amuse: Brood en een panna cotta van knolselderij
- Hertencarpaccio
- Bisque
- Wildstoof
- Kaasplankje

SPOILER: Hele menukaart
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Niet iedere foto is scherp helaas en de soep staat niet op de foto.






Het was lekker :9. En voor vandaag niet zo moeilijk. Het hoofdgerecht moest alleen even de oven in en de soep opwarmen. Alles goed op smaak. Prima stoof. Het was lekker :).
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_196976281
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 december 2020 22:21 schreef Lucky_Strike het volgende:


Ik vind dit thuis uit eten zó'n enorm voordeel van deze pandemie. Ik hoop dat dit ook na de pandemie gewoon door gaat.
Ik ook. En ik ook.
pi_196981403
Wat een geweldige kerst maaltijden!

@Cat-astrophe beterschap! Zonde dat je zo weinig kon proeven.
pi_196983033
Wat ontzettend zonde dat de smaak vlak daarvoor verdween cat -O-
Zul je pittig of zuur eten kunnen proeven of voelen denk je?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_196984254
quote:
1s.gif Op zondag 27 december 2020 10:51 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat ontzettend zonde dat de smaak vlak daarvoor verdween cat -O-
Zul je pittig of zuur eten kunnen proeven of voelen denk je?
Nope, alles stuk. Ach, het is wat het is. Ik heb HF voor volgende week maar afbesteld. /offtopic
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  dinsdag 5 januari 2021 @ 11:29:24 #290
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_197221645
Ik loop enorm achter met updaten van onze afhaalactiviteiten :@

Op zaterdag 12 december haalden we bij een van onze favoriete restaurants, Bonnefooi in Roosendaal, twee maaltijden. Ik schreef al eerder over hen. Een vegan tempe met groenten en rijst en een rendang met zoete aardappelfriet. We hadden veel honger en bestelden ook nog een portie chicken tenders.
Er was een net afhaalloket georganiseerd zodat we niet naar binnen hoefden. Gelukkig kwamen er meer mensen afhalen, dat geeft ons het gevoel dat deze leuke tent het wel redt. Bij het loket waren taarten en cakes uitgestald en natuurlijk konden we die niet laten liggen. We namen ook nog een oreocake en een pandancake mee.


Links dus de vegan tempe met boontjes, verder twee salades en rijst. Bij de rendang was een salade en zoete aardappelfriet. Die friet hadden we zelf gekozen voor de variatie maar dat is natuurlijk niet de beste combinatie met rendang. Die friet is overigens geweldig, die bestellen we volgende keer zeker weer. De pot rendang is net van de foto gevallen zie ik.

Oordeel: heerlijk! Precies wat ik gehoopt had van hun afhaalmaaltijden. Bijzonder smaakvol. De chicken tenders waren geniaal. De cakes waren lekker maar niet geniaal. Achteraf gezien hadden we daar geen 9 euro extra voor uit moeten geven.

Prijs: tempeh 14.50, rendang 16.50, tenders 6,00, cake 4,50 per stuk.

Cijfer: 8,5
Spoilers!
  dinsdag 5 januari 2021 @ 11:39:28 #291
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_197221835
Op woensdag 16 december was ik weer eens in de grote stad dus ik nam gelijk een avondmaal mee. Midden in het centrum zit Broodbar Boer'n Bontje in Dordrecht. Je eet er Surinaams met een vleugje Turks.

Boer'n Bontje is een soort lunchroom dus de porties zijn lunchformaat. Voor ons tweeën kocht ik dus drie maaltijden. Dat was precies genoeg. En meer variatie is altijd een pré voor ons dus het was geen straf. De prijzen per maaltijd zijn passend bij lunchgerechten dus al met al was ik een normaal bedrag kwijt.

Ik nam dit mee:
- Saoto (6,00)
- Pide kipketjap (7,50)
- Rotiwrap bakkeljauw (8,00)
- Roti oesterzwam massala (8,75)

De kipketjap was heerlijk. De oesterzwam massala geniaal, dat moet ik zelf eens maken. De bakkeljauw viel wat tegen, geen idee waarom.
De saoto was voor de lunch de volgende dag :9 . Er zat zo veel extra's bij dat ik er twee dagen van kon lunchen (dag 2 met eigengemaakte bouillon).

Oordeel: de eigenaar, Jermain, is een leuke kerel. Hij herkende me nog van vorig jaar, altijd leuk. Het eten was meer dan prima, de prijs ook.

Cijfer: 8,5
Spoilers!
  dinsdag 5 januari 2021 @ 12:00:46 #292
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_197222233
Bij onze geslaagde afhaal bij Bonnefooi (zie boven) zagen we dat ze een kerstavondmenu boden. Dat menu bestond uit een voorgerecht van soep met daarna vier curry's. Dat klonk prima. Wel aan de prijs voor curry, 35 euro per persoon, maar we hadden hoge verwachtingen.

Het viel helaas wat tegen. We kregen per persoon dit:

Pompoensoep, kipcurry, lamscurry, aubergine-tempehcurry, viscurry, salade, 2 soorten rijst.

Oordeel: het was uiteraard heerlijk. We hadden niet anders verwacht. De tempeh was weer briljant en de viscurry is bovenaards lekker. Maar voor dit geld had ik meer verwacht. Het ziet er op de foto uit alsof het weinig is, dat is zeer zeker niet het geval. Maar het was te simpel. Ik had een topping op de soep, een stukje pappadum, een nootje op een curry of iets in die richting verwacht.

Cijfer: 7
Spoilers!
  dinsdag 5 januari 2021 @ 12:26:25 #293
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_197222690
Op tweede kerstdag bestelden we eindelijk voor het eerst bij het Hooihuis in Roosendaal. We wilden al een hele tijd naar dit restaurant maar ja, corona.
Het kerstmenu van vier gangen zag er meer dan prima uit. Per gang konden we kiezen uit drie gerechten. We hebben vier keer twee verschillende gerechten gekozen zodat we de acht gerechten konden delen.


Er zat een handig boekje bij het menu. Er waren ook leuke filmpjes te zien om in de stemming te komen.

De voorgerechten: zalm tataki en steak tartare. De steak was lekker maar de zalm heel bijzonder. De crunch van pistache paste er geweldig bij.


Als tussengerecht kozen we voor vissoep en pompoensoep. De pompoensoep met geitenkaas en sinaasappelolie was de beste pompoensoep die ik ooit heb gegeten. Maar die vissoep met tonijnmayonaise was zo enorm lekker dat we die een aantal dagen later nog eens aten. Geweldig. Zo'n intense en ronde smaak, wauw. Het brood met citroenboter was ook erg lekker. Goed knapperig.


Een van de twee hoofdgerechten was hertenrug met stoofpeertje (niet op foto), een of andere jus en groenten. Heerlijk, niets op aan te merken. De jus was mooi van smaak.


Het andere hoofdgerecht was een bloemkool met gerookte pecorino, gefrituurde kappertjes, macademia's en pesto van bloemkoolblad en waterkers. Dit gerecht is onbeschrijflijk lekker. Het gaat zeker in onze top 10 van lekkerste gerechten ooit. Zo veel lagen, zo veel texturen, zo'n simpel gerecht.


En toen zaten we vol. De desserts hebben we de volgende dag gegeten.

Eerst het kaasplankje. Daar zat een uitgebreide beschrijving bij, leuk om te lezen. De favoriet was een triple cream-kaas, het puntje linksonder.


Daarna de pavlova. Omdat hij een dag oud was, was hij wat ingestort. Het was erg lekker. Ook hier was weer gewerkt met fijne texturen.


We hebben genoten. We hoefden alleen de soepen met brood en hoofdgerechten maar op te warmen. Het brood en de hoofdgerechten konden allemaal op dezelfde temperatuur in de oven. Appeltje, eitje.

Prijs: 39,50 per persoon plus 1x 5 euro voor de gekonfijte aardappeltjes. 84 euro dus.

Cijfer: 10-
Spoilers!
  dinsdag 5 januari 2021 @ 12:32:54 #294
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_197222795
Op derde kerstdag waren we nog steeds lui. In Willemstad zit een fijne Italiaan, Mauritz per Casa. Een echte O+ We halen daar wel eens pizza en pasta af, dit keer staat het ook op de foto.
De porties zijn voor ons iets te klein. Maar we hadden de desserts van de avond er voor nog.

We namen een pizza quattro stagioni, met fior di latte, prosciuto cotto, paprika, spianata en bospaddenstoelen en ook een pizza vegetariana met fior di latte, pompoen, spinazie, geitenkaas en truffelhoning. Matige foto:


Oordeel: heerlijk. De pizzatoppings zijn van uitmuntende kwaliteit. Hier krijg je echt geen champignons uit blik of analoogkaas.

Prijs: 28 euro

Cijfer: 8,5 (omdat we altijd een paar happen te weinig hebben)
Spoilers!
  dinsdag 5 januari 2021 @ 12:36:56 #295
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_197222866
En dan de laatste. Helaas zonder foto's en dat is enorm jammer.

Omdat het Hooihuis zo goed bevallen was, hebben we daar ook voor vier personen diner voor oudjaarsavond besteld. We namen drie borrelplanken (vlees, vega en vis) en vier vissoep. Want iedereen moet die vissoep proeven.

Ook dit was heerlijk. Zelfgemaakte Amsterdamse uien, drie soorten kroketjes, biet-mozzarella, zalmtataki, goddelijke eendenrilette, heerlijke notenmix, verfijnde krabsalade, lekker brood met smeersels, en nog veel meer.

Dit was het mensen. Wij gaan op financieel dieet (deze week) :*
Spoilers!
pi_197223456
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 12:26 schreef Lucky_Strike het volgende:
Op tweede kerstdag bestelden we eindelijk voor het eerst bij het Hooihuis in Roosendaal. We wilden al een hele tijd naar dit restaurant maar ja, corona.
Het kerstmenu van vier gangen zag er meer dan prima uit. Per gang konden we kiezen uit drie gerechten. We hebben vier keer twee verschillende gerechten gekozen zodat we de acht gerechten konden delen.

[ afbeelding ]
Er zat een handig boekje bij het menu. Er waren ook leuke filmpjes te zien om in de stemming te komen.

De voorgerechten: zalm tataki en steak tartare. De steak was lekker maar de zalm heel bijzonder. De crunch van pistache paste er geweldig bij.
[ afbeelding ]

Als tussengerecht kozen we voor vissoep en pompoensoep. De pompoensoep met geitenkaas en sinaasappelolie was de beste pompoensoep die ik ooit heb gegeten. Maar die vissoep met tonijnmayonaise was zo enorm lekker dat we die een aantal dagen later nog eens aten. Geweldig. Zo'n intense en ronde smaak, wauw. Het brood met citroenboter was ook erg lekker. Goed knapperig.
[ afbeelding ]

Een van de twee hoofdgerechten was hertenrug met stoofpeertje (niet op foto), een of andere jus en groenten. Heerlijk, niets op aan te merken. De jus was mooi van smaak.
[ afbeelding ]

Het andere hoofdgerecht was een bloemkool met gerookte pecorino, gefrituurde kappertjes, macademia's en pesto van bloemkoolblad en waterkers. Dit gerecht is onbeschrijflijk lekker. Het gaat zeker in onze top 10 van lekkerste gerechten ooit. Zo veel lagen, zo veel texturen, zo'n simpel gerecht.
[ afbeelding ]

En toen zaten we vol. De desserts hebben we de volgende dag gegeten.

Eerst het kaasplankje. Daar zat een uitgebreide beschrijving bij, leuk om te lezen. De favoriet was een triple cream-kaas, het puntje linksonder.
[ afbeelding ]

Daarna de pavlova. Omdat hij een dag oud was, was hij wat ingestort. Het was erg lekker. Ook hier was weer gewerkt met fijne texturen.
[ afbeelding ]

We hebben genoten. We hoefden alleen de soepen met brood en hoofdgerechten maar op te warmen. Het brood en de hoofdgerechten konden allemaal op dezelfde temperatuur in de oven. Appeltje, eitje.

Prijs: 39,50 per persoon plus 1x 5 euro voor de gekonfijte aardappeltjes. 84 euro dus.

Cijfer: 10-
Vooral door jouw beschrijving wil ik dit. Nu. -O-
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 5 januari 2021 @ 15:15:33 #297
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_197226176
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 12:26 schreef Lucky_Strike het volgende:
Op tweede kerstdag bestelden we eindelijk voor het eerst bij het Hooihuis in Roosendaal.
-knip-
Ziet er lekker uit. Zeker voor die prijs. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_197226859
WOW LS; wat tof dat je dit allemaal post O+
Die bonnefooi klonk al heerlijk, maar de rest ook. Kan ne alleen niet voorstellen dat bloemkool zo enorm veel smaak heeft, maar heb het ook nooit als steak of in curry ofzo gegeten. Gewoon standaard gekookt met een sausje dus :P

Pizza heb ik vaak ook. Na het eten denk ik 'en nu?'. Een paar uur later pas merk ik dat het eigenlijk voldoende was.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_197231263
Oeeeee - nou wil ik ook eten van Hooihuis, verdorie! :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_197232976
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 12:26 schreef Lucky_Strike het volgende:
Op tweede kerstdag bestelden we eindelijk voor het eerst bij het Hooihuis in Roosendaal. We wilden al een hele tijd naar dit restaurant maar ja, corona.
Het kerstmenu van vier gangen zag er meer dan prima uit. Per gang konden we kiezen uit drie gerechten. We hebben vier keer twee verschillende gerechten gekozen zodat we de acht gerechten konden delen.

[ afbeelding ]
Er zat een handig boekje bij het menu. Er waren ook leuke filmpjes te zien om in de stemming te komen.

De voorgerechten: zalm tataki en steak tartare. De steak was lekker maar de zalm heel bijzonder. De crunch van pistache paste er geweldig bij.
[ afbeelding ]

Als tussengerecht kozen we voor vissoep en pompoensoep. De pompoensoep met geitenkaas en sinaasappelolie was de beste pompoensoep die ik ooit heb gegeten. Maar die vissoep met tonijnmayonaise was zo enorm lekker dat we die een aantal dagen later nog eens aten. Geweldig. Zo'n intense en ronde smaak, wauw. Het brood met citroenboter was ook erg lekker. Goed knapperig.
[ afbeelding ]

Een van de twee hoofdgerechten was hertenrug met stoofpeertje (niet op foto), een of andere jus en groenten. Heerlijk, niets op aan te merken. De jus was mooi van smaak.
[ afbeelding ]

Het andere hoofdgerecht was een bloemkool met gerookte pecorino, gefrituurde kappertjes, macademia's en pesto van bloemkoolblad en waterkers. Dit gerecht is onbeschrijflijk lekker. Het gaat zeker in onze top 10 van lekkerste gerechten ooit. Zo veel lagen, zo veel texturen, zo'n simpel gerecht.
[ afbeelding ]

En toen zaten we vol. De desserts hebben we de volgende dag gegeten.

Eerst het kaasplankje. Daar zat een uitgebreide beschrijving bij, leuk om te lezen. De favoriet was een triple cream-kaas, het puntje linksonder.
[ afbeelding ]

Daarna de pavlova. Omdat hij een dag oud was, was hij wat ingestort. Het was erg lekker. Ook hier was weer gewerkt met fijne texturen.
[ afbeelding ]

We hebben genoten. We hoefden alleen de soepen met brood en hoofdgerechten maar op te warmen. Het brood en de hoofdgerechten konden allemaal op dezelfde temperatuur in de oven. Appeltje, eitje.

Prijs: 39,50 per persoon plus 1x 5 euro voor de gekonfijte aardappeltjes. 84 euro dus.

Cijfer: 10-
Oh die bloemkool _O_ (en de rest natuurlijk ook :9 )
pi_197243646
Wat ziet het eten er allemaal lekker uit!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')