Ik ging dit jaar in de herhaling, na een ietwat mislukte editie vorig jaar
Cat-astrophe in CUL / Thuis-uit-eten. Welk restaurant heeft er voor jou gekookt?Editie dit jaar: kiespijn
Maar we kunnen eten én proeven
Ik was het menu destijds alweer vergeten, zo teruglezend houden ze wel van de herhaling. Alleen een hoop meer plastic (bakjes) dit keer.
Amuses (met dit jaar geen tomaat, maar een komkommer in de explosie)
En een brood kussentje met ganzenlever en bieten crème (zelf erin spuiten met mini spuit zakje
) en een kaassoes. Gelukkig veel bieslook vulling, want kaas is nog steeds niet mijn ding. Leuk begin.
Voor
Tonijn en Noordzee krab. Net als vorig jaar: rolletje
Goed op smaak, rettich bolletjes waren lekker fris pittig erbij.
En heerlijk brood: brioche en zuurdesem. Kun je zo lekker de sausjes mee opsoppen
Tussen 1
Coquille, paddestoel, prei
Ik was iets te royaal met de gedroogde ui crisp. En ze schreven niet voor niets ‘beurre blanc en uien bouillon in een pannetje opwarmen’… ik kwam net op tijd/te laat uit bij half gesmolten cupjes in de magnetron
Lekkere malse coquille en heerlijke sausjes.
Tussen 2
Wildbouillon met raviolo
Dat groene is bieslook olie. Booooh!
Hoofd
Hertenrugfilet, knolselderij mousseline, diverse groenten
Inclusief quinoa popcorn die bij de box zat, maar nergens genoemd werd.
Lekker, alleen helaas de groenten iets te lang in de oven gehad.
Toet
Chocoladetaartje, witte chocolade quenelle, appeltaartje
Verrassend lekker met diverse laagjes van koek, sinaasappel gelei en natuurlijk chocolade.
Al vond ik de bollen van vorig jaar net wat inventiever.
Al in al: prima maaltijd weer. Ik zat in mijn eentje zo’n vijf uur aan tafel. Sissi hield me gezelschap
Gezien hun herhaling van produkten en bereidingen zou ik een volgende keer wel voor een andere zaak kiezen, denk ik… mochten we weer in lockdown zitten.