abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 21 oktober 2020 @ 18:21:10 #203
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195770102
Door ons lokale café 't Hemeltje, https://www.hemeltje.menu/, een saté-maaltijd laten bezorgen:

Prijs totaal voor 2 porties 30 euro.
Cijfer 7,5
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_195771524
Is dat niet een beetje weinig voor wat je betaald ?
  woensdag 21 oktober 2020 @ 20:17:53 #205
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195772299
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 19:46 schreef Enawh het volgende:
Is dat niet een beetje weinig voor wat je betaald ?
15 euro per portie die je op de foto ziet. En...support your locals.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_195830236


Eten afgehaald bij Rozey in Rotterdam. Alles is vega, groot gedeelte vegan. 4 gerechtjes voor 13,50, wij waren dus met z'n tweetjes 27 euro kwijt.

- Sate
- Crispy sushi
- Bitterballen - mogelijk al van gegeten in de auto. :@
- Mini broodjes gyros
- Twee keer dezelfde burger
- Portobello met kaas
- Broodje pulled jackfruit

Wij komen normaal graag in het restaurant voor de tapas, dus alleen maar fijn dat je het zo thuis ook niet hoeft te missen. Altijd lekker. Afhaal netjes. Voldoende eten voor een prima prijs. Helemaal blij.
  Moderator / Miss SHO zaterdag 24 oktober 2020 @ 18:46:22 #207
22592 crew  Ole
pi_195830454
Woei!! :9
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zaterdag 24 oktober 2020 @ 19:05:53 #208
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195830804
We hebben Indonesisch restaurant Flamboyant voor ons laten koken en thuis laten bezorgen.
(zie rijsttafeltopic)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_195831095
quote:
14s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 18:36 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Eten afgehaald bij Rozey in Rotterdam. Alles is vega, groot gedeelte vegan. 4 gerechtjes voor 13,50, wij waren dus met z'n tweetjes 27 euro kwijt.

- Sate
- Crispy sushi
- Bitterballen - mogelijk al van gegeten in de auto. :@
- Mini broodjes gyros
- Twee keer dezelfde burger
- Portobello met kaas
- Broodje pulled jackfruit

Wij komen normaal graag in het restaurant voor de tapas, dus alleen maar fijn dat je het zo thuis ook niet hoeft te missen. Altijd lekker. Afhaal netjes. Voldoende eten voor een prima prijs. Helemaal blij.
Ziet er echt goed uit dit! Prijs ook helemaal ok :Y
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_195864428
Vorige week zaterdag, 17 oktober, bestelden we bij Zeste in Zevenbergen. Ze zijn wat ons betreft op weg naar een Bib en hebben een leuke keuken met fushion Indonesisch/Frans.

We moesten het eten zelf halen en opwarmen. We hadden begrepen dat er 1 steak tartare en 1 zalm zou zijn om te delen maar we kregen van beide gerechten twee stuks dus eigenlijk hadden we nog een gang. En we hadden al een extra gang van eendenlever genomen dus we konden extra lang tafelen O+



Het brood was vrij standaard maar de boter was wel erg lekker. Ik kon niet herleiden wat er door de boter zat maar ik wil het nog een keer.
Daarna kozen we voor de zalm. Boterzacht, goddelijke saus. Meer furikake was welkom geweest.
De steak tartare was erg smaakvol. En een 64 graden ei is altijd goed :9~

Dit restaurant staat bekend om de eendenlevermousse met spekkoek. Het was heerlijk. De vijgencompote past er uitstekend bij en uiteraard was de saus weer hemels. Een goede kok herken je aan zijn sauzen en dat is bij Zeste niet anders.

Het hoofdgerecht was redelijk normaal. Ontzettend lekker, vooral de groenten. De kok verstaat echt de kunst van de Indonesische keuken. Je proeft de klasse van dit restaurant. Maar dit is toch net iets te normaal in combinatie met de rest van de gerechten. Er had iets extra bij gepast. Het grote voordeel van dit gerecht was wel dat je het thuis niet kunt verpesten als je het opwarmt.

Het dessert was heel bijzonder, op een goede manier. De smaak van zowel pandan als spekkoek kwamen goed terug en de passievrucht paste er uitstekend bij. We waren niet zo gecharmeerd van de muisjes bovenop. Ik heb ze er af geschraapt. Zo was het gerecht veel lekkerder. Ik snap de nood voor een crunchy mondgevoel maar deze muisjes smaakten daar te sterk voor.

De friandises waren top. Volgende keer bestellen we nog een bakje. Er was een macaron, een gevulde bonbon, fudge met veel zout, een passievruchtdinges en een bonbon met ganache.

We zouden hier zeker nog een keer bestellen. Dan met extra friansdises, met een iets uitdagender hoofdgerecht en zonder de eendenlever.

Prijs: 25 euro pp voor de vier gangen, 5 euro voor de friandises en 15 euro voor de eendenlever. 69 Euro dus.

Cijfer: 8/10.

quote:
Voor:
Zalm • ponzu • furikake
Steak tartare • 64°C • zwarte knoflook
Brood met boter

Tussen:
Eendenlever met spekkoek

Hoofd:
Rendang
Sambal goreng buncis
Nasi kuning

Dessert:
Spekkoekmousse • pandan • passievrucht

Friandises.
Spoilers!
pi_195865974
Wat een nette prijs, LS! En het ziet er allemaal echt heerlijk uit.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 28 oktober 2020 @ 17:36:52 #212
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195908737
Als je thuis op Sterrenniveau wilt eten:

https://sterrenchefbox.nl/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_195912980
quote:
3s.gif Op woensdag 28 oktober 2020 17:36 schreef golfer het volgende:
Als je thuis op Sterrenniveau wilt eten:

https://sterrenchefbox.nl/
Wat een leuk idee, van iedere kok een gerecht uitkiezen hoort vast niet tot de mogelijkheden :P
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 1 november 2020 @ 18:58:30 #214
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195987588
Vanavond saté van kippendij laten bezorgen door brasserie TenT uit Haarlem. TenT is van een oud-klasgenoot van mijn zoon, dus die steunen wij graag in deze lastige tijd.

Heerlijke saté van de houtskoolgrill en meer dan voldoende bijgerechten erbij.
Zo werd het bezorgd:

en zo zag het er op een bord uit:


Heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_195988103
Wij aten bij https://www.saar-utrecht.nl
Erg lekker gegeten en lekkere wijn erbij :)
  zondag 1 november 2020 @ 20:16:07 #216
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195989047
quote:
0s.gif Op zondag 1 november 2020 19:25 schreef MevrouwPuff het volgende:
Wij aten bij https://www.saar-utrecht.nl
Erg lekker gegeten en lekkere wijn erbij :)
Bij hen gegeten, terwijl dat niet mag? Of heb je afgehaald of laten bezorgen?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_195989921
quote:
0s.gif Op zondag 1 november 2020 20:16 schreef golfer het volgende:

[..]

Bij hen gegeten, terwijl dat niet mag? Of heb je afgehaald of laten bezorgen?
Laten bezorgen natuurlijk! Er staat ‘thuis bij Saar’ op hun raam, daardoor schreef ik het zo op.
pi_195990465
Vandaag bisque gegeten van Fuiks
Die was echt heeeeel erg lekker, we hebben wel 2 potten gehaald voor met 2 personen, anders is et evht een voorgerecht.
https://www.fuiks.nl/nieuws/we-starten-weer-met-afhalen

Bisque van rivierkreeften uit de Krimpenerwaard
Rivierkreeften zijn een ware plaag in de Krimpenerwaard. Gelukkig hebben ze ook een zacht-zoete smaak waar onze chefs de lekkerste gerechten mee kunnen maken. Tot en met zondag krijgen we meer dan 6.000 kreeften uit de Krimpenerwaard binnen. Het pellen van de kreeften is een monnikenwerk waar onze chefs in totaal meer dan 120 uur mee bezig zullen zijn, maar de smaak is fantastisch. Zeker wanneer de kreeften worden verwerkt tot een heerlijke bisque. Eenmaal gepeld houden we de staartjes apart om los bij de soep te serveren. De rest pinceren we en trekken we bouillon van. Zo gooien we niks weg. Love food, hate waste. We serveren de kreeftensoep koelvers per 2 porties in een glazen pot. Dit wordt begeleid door een smaakvolle Provençaalse rouille en een krokante toast van zuurdesem. De bisque kost ¤16 en wanneer u na de lockdown reserveert voor een lunch of diner, ontvangt u tegen inlevering van de lege glazen pot een smakelijke vergoeding.
pi_196078334
Ik liet vandaag De Stadskantien voor me koken.

Hoofd: gamba burger kerriemayo en tomatensalsa en friet met currymayo en ingelegde rode ui. En een salade van parelcouscous (voor nu teveel dus die is voor morgen). Lekker! Frietjes hadden voor mij iets minder krokant mogen zijn, maar de burger was echt ‘gamba’, helemaal prima. Mayo was lekker.
En voor afhaal zag het er prima verzorgd uit.



Toet: cheescake met caramel en.... :P
Baked cheescake is niet mijn favoriet omdat ik dat mondgevoel niet fijn vind. Maar een dikke laag caramel erop maakt veel goed.

Al in al: 8/10

Zaterdag kookt een sterrenchef voor me (en ik een beetje). Wordt vervolgd dus.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_196091030
@Cat-astrophe ziet er goed uit! En veel eetplezier morgen!
  vrijdag 6 november 2020 @ 11:24:40 #221
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_196093846
quote:
1s.gif Op donderdag 5 november 2020 18:57 schreef Cat-astrophe het volgende:

Zaterdag kookt een sterrenchef voor me (en ik een beetje). Wordt vervolgd dus.
Ben nu al benieuwd naar jouw verslag daarvan.
Wij laten een voormalige 2-sterrenchef zondag voor ons koken en bezorgen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_196122997
Vandaag lieten we Jan Marrees voor ons koken https://www.restaurantmarrees.nl/

In het voorjaar hadden we ook al eens thuis van hem geproefd. Was lekker, maar voldeed niet helemaal de (wellicht te hooggespannen) verwachtingen. Nu weer een lockdown en we konden ‘onze’ ster toch niet links laten liggen.
En wat blijkt: ook zij hebben de tijd goed benut en de thuisgerechten nóg aangenamer gemaakt! We waren prettig verrast. Alles geproefd, bordjes gedeeld.
Heldere instructies: hoofdgerechten óf in de oven of in een waterbad en klaar.

Voor:
Gepekelde zalm met vinaigrette van waterkers en Avruga kaviaar (wauw! Wat een smaakmaker!).


Gerookte runder ribeye met vinaigrette van ceasar salad. Mooie ribeye, krachtig van smaak en combineerde goed met de vinaigrette. Met speciale vermelding voor de groene halve rondjes mousse. Geen idee wat het was, mogelijk waterkers. Maar LEKKER! Heerlijk ‘groen’.
Alles was netjes aangeleverd, alleen jammer dat hier de saus niet in een puntzakje zat. Uit het potje was hij te dik om netjes neer te leggen (en ik had geen zin zelf een tuutje te maken)


Hoofd:
Stoofpotje van hert met pompoen. Gegratineerde witlof op een crème van knolselderij met gruyèrekaas.
Mooi, smakelijk stoofpotje, zonder teveel wildsmaak. Tafelgenoot ontfermde zich over de kaas, ik smulde vervolgens van mijn helft van het bijgerecht. Wat was die crème... cremig. Zijdezacht O+



Grietfilet bedekt met groene kruiden en gewelde druiven uit de oven met bospeen, fregola (pasta die lijkt op couscous) met gezouten citroenschil en champagnesaus.
Met vis maak je me altijd blij. De citroen gaf een lekker pitje, zonder vervelend aanwezig te zijn. Het gerecht zwemt in chamapagnesaus. Geen probleem, ik wist van de vorige keer nog hoe heerlijk die was :9


Hier stopte het delen van de gerechten: we bestelden beiden de twee nagerechten en een flesje limoncello. Omdat het kan *O*

Na 1:
Gepocheerde conférencepeer met een mousse van dulce de leche en walnoot
Zachte peer, zoete mousse, crunchy walnoot: dikke prima. Lag al mooi gedresseerd in het plastic bakje, maar zoiets moet toch van een porceleinen bord gegeten worden.


Na 2:
Taartje van pure chocolade met ananas en limoenblad
Chocolade: altijd goed! Lekkere diversiteit in structuurtjes met de marshmallow (met lavendel?), ananas op twee manieren (ik vermoed dat de grote stukken in een essence van limoenblad geweekt waren, want die vond ik verder nergens terug) en een chocoladetruffel. En het taartje als trots en welverdiend middelpunt.

En dus de eigengemaakte limoncello. Die nip ik tijdens het schrijven van deze post c_/

Zeker niet teleurgesteld, zou weer eten. Prijs/kwaliteit nu een stuk meer in balans dan de eerste keer.

Kosten:
126 euro
Waardering: 9/10 (omdat de ervaring in het restaurant nog completer is, er nu afwas staat en ik toch wat uitleg miste over de ingrediënten)
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zaterdag 7 november 2020 @ 20:38:26 #223
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_196123093
Woe. Dat ziet er allemaal erg lekker uit, @Cat-astrophe ^O^ :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_196123621
Dat ziet er heerlijk uit Cat.
Spoilers!
pi_196124571
Top zeg. Ziet er ook prachtig uit *O*
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 7 november 2020 @ 21:57:13 #226
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_196124621
Nom! :9
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
pi_196124954
Oh Cat, wat zie dat er heerlijk uit
We have far more in common than that which devides us..
pi_196125762
Wat goed dat je t dan nog een 2e kans hebt gegeven. Ziet er lekker uit, je omschrijvingen maken t nog lekkerder.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_196126347
Het was ook echt heerlijk. Ik wil weer bestellen :@
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_196126619
Ik weet nu al dat ik een kerstkeuze probleem heb, tot vanmiddag was het eten van Konijnenvoer, maar ik hoorde nu ook dat mijn favoriete Italiaan afhaal maaltijden heeft. Moeilijk moeilijk
We have far more in common than that which devides us..
pi_196132319
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2020 23:37 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik weet nu al dat ik een kerstkeuze probleem heb, tot vanmiddag was het eten van Konijnenvoer, maar ik hoorde nu ook dat mijn favoriete Italiaan afhaal maaltijden heeft. Moeilijk moeilijk
Kerst heeft gelukkig 2 dagen ;) ~:)
pi_196132517
quote:
0s.gif Op zondag 8 november 2020 12:04 schreef Blues het volgende:

[..]

Kerst heeft gelukkig 2 dagen ;) ~:)
Maar 1 van de dagen wil ik kaasfondue :D (en echt goedkoop zijn beide opties ook niet)
We have far more in common than that which devides us..
pi_196137607
Restaurant Concours

Vooraf oesters met 2 soorten dressing (rodewijn-vinaigrette en iets met wassabi(?)).
Daarbij een cremant van Yves Amberg uit de Elzas uit de kelder gehaald.


Daarna een amuse van rettich met kimchi


Het voorgerecht: Lauwwarme roodbaars, mousseline met wassabi, aardappelschubben en ponsu-gelei.
Daarbij een Verdicchio open getrokken die wat de rond en fruitig bleek voor dit gerecht, maar gelukkig wel goed bij het volgende gerecht paste.


Tussengerecht van aardpeerbeignet met yoghurt-dillemousse en een saus van thaise basilcum


Het hoofdgerecht van fricandeau van Bonte Bentheimer, witlof, pomme paille en een soja-karamel-jus.
Daarbij een nog open liggende flesje Franse merlot-syrah gedronken. De dag daarvoor vond ik ´m wat waterig en zuur, maar hij deed het wonderbaarlijk goed bij dit gerecht.


En het dessert van cheesecake met mandarijn en rozemarijn, witte chocolademousse en blanc manger (door al die wijn vergeten een foto te nemen voordat de eerste hap op was). De chocolademousse was naar mijn idee wat te overheersend zoet bij de rest van het dessert.
Hier een dessertwijn van Rotgipfler bij gedronken.


Het was weer eens leuk om uitgebreid te eten. Ook wel heel leuk om het echte restaurant gevoel naar huis te halen, ik had er eerst mijn twijfels bij maar nu zou ik het bijna jammer vinden als Corona weer voorbij is. Op de aardpeerbeignet die bij het bakken wat meer aandacht vroeg was het ook allemaal makkelijk op te warmen. De kwaliteit deed niet onder voor wat je in betere restaurants gewend bent, het enige minpuntje was misschien de net wat te zoete chocolademousse.

Kosten: 80 euro voor 2 personen. Plus uiteraard de open getrokken wijnen (mijn vermoeden is dat de komende week niet heel alcoholvrij wordt, gezien er nu 3 halfvolle flessen rondslingeren).
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 8 november 2020 @ 20:45:59 #234
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_196140997
We hebben vandaag laten koken en bezorgen door restaurant Olivijn uit Haarlem.
Voormalig 2-Michelinsterrenkok Menno Post is, nadat hij jarenlang bij de Bokkedoorns heeft gewerkt, voor zichzelf begonnen met dit restaurant en heeft nu, noodgedwongen, ook een afhaal- en bezorgservice.
Wij kozen het 4 gangenmenu van Menno.
We kregen het mooi in een kartonnen doos aangeleverd met een instructiefilmpje en een spotify-playlist en met daarbij nog wat extra spullen en een boekje van Les Patrons Cuisiniers.

Alle gangen waren netjes genummerd en voorzien met tips voor de bereidingswijze.

Voorgerecht:
Gegrilde Zeetong met aardappel salade, ingelegde groente en yuzu dressing.

Heerlijk! Mooie frisse salade, lekkere gegrilde stukjes zeetong en een prima yuzudressing.

Tussengerecht:
Romige Thaise gevogelte crème-soep met kokos, pompoen en gamba.

Heel erg smakelijk. Daarbij een broodje met prima roomboter.

Hoofdgerecht:

Ossenhaas met fregola, geroosterde king boleet, crumble, paarse wortel en saus met salie.

Botermalse ossenhaas en een heel erg smakelijk saliesaus.

Dessert:
Taartje met gepocheerde peer, pure chocolade, schuimpjes en vanille crème.

Alweer heel erg lekker.
Totaal, inclusief 5 euro bezorgkosten, waren we 105 euro kwijt.
Absoluut de moeite waard!

10/10

[ Bericht 1% gewijzigd door golfer op 08-11-2020 20:56:26 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_196144260
quote:
0s.gif Op zondag 8 november 2020 17:26 schreef stavromulabeta het volgende:
Restaurant Concours

Vooraf oesters met 2 soorten dressing (rodewijn-vinaigrette en iets met wassabi(?)).
Daarbij een cremant van Yves Amberg uit de Elzas uit de kelder gehaald.
[ afbeelding ]

Daarna een amuse van rettich met kimchi
[ afbeelding ]

Het voorgerecht: Lauwwarme roodbaars, mousseline met wassabi, aardappelschubben en ponsu-gelei.
Daarbij een Verdicchio open getrokken die wat de rond en fruitig bleek voor dit gerecht, maar gelukkig wel goed bij het volgende gerecht paste.
[ afbeelding ]

Tussengerecht van aardpeerbeignet met yoghurt-dillemousse en een saus van thaise basilcum
[ afbeelding ]

Het hoofdgerecht van fricandeau van Bonte Bentheimer, witlof, pomme paille en een soja-karamel-jus.
Daarbij een nog open liggende flesje Franse merlot-syrah gedronken. De dag daarvoor vond ik ´m wat waterig en zuur, maar hij deed het wonderbaarlijk goed bij dit gerecht.
[ afbeelding ]

En het dessert van cheesecake met mandarijn en rozemarijn, witte chocolademousse en blanc manger (door al die wijn vergeten een foto te nemen voordat de eerste hap op was). De chocolademousse was naar mijn idee wat te overheersend zoet bij de rest van het dessert.
Hier een dessertwijn van Rotgipfler bij gedronken.
[ afbeelding ]

Het was weer eens leuk om uitgebreid te eten. Ook wel heel leuk om het echte restaurant gevoel naar huis te halen, ik had er eerst mijn twijfels bij maar nu zou ik het bijna jammer vinden als Corona weer voorbij is. Op de aardpeerbeignet die bij het bakken wat meer aandacht vroeg was het ook allemaal makkelijk op te warmen. De kwaliteit deed niet onder voor wat je in betere restaurants gewend bent, het enige minpuntje was misschien de net wat te zoete chocolademousse.

Kosten: 80 euro voor 2 personen. Plus uiteraard de open getrokken wijnen (mijn vermoeden is dat de komende week niet heel alcoholvrij wordt, gezien er nu 3 halfvolle flessen rondslingeren).
Je hebt me overgehaald om binnenkort ook eens bij Concours te bestellen! We aten er regelmatig voor de corona-sluitingen en zijn echt fan. Toch twijfelde ik of de kwaliteit en creativiteit tot uiting kwam in het afhaalmenu.. Maar je foto's zien er fantastisch uit, leuk opgemaakt ook. Thanks voor het delen!
pi_196145882
quote:
0s.gif Op zondag 8 november 2020 23:57 schreef SausDip het volgende:

[..]

Je hebt me overgehaald om binnenkort ook eens bij Concours te bestellen! We aten er regelmatig voor de corona-sluitingen en zijn echt fan. Toch twijfelde ik of de kwaliteit en creativiteit tot uiting kwam in het afhaalmenu.. Maar je foto's zien er fantastisch uit, leuk opgemaakt ook. Thanks voor het delen!
Ja, grappig is dat. Ik had er ook heel lang twijfels over maar ik ben nu helemaal om. Gelijk voor volgend weekend bij Simple besteld, eens kijken hoe die het doen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_196147315
Lekkere posts weer :9
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  maandag 9 november 2020 @ 11:31:17 #238
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_196148437
quote:
0s.gif Op zondag 8 november 2020 17:26 schreef stavromulabeta het volgende:
Restaurant Concours

Vooraf oesters met 2 soorten dressing (rodewijn-vinaigrette en iets met wassabi(?)).
Daarbij een cremant van Yves Amberg uit de Elzas uit de kelder gehaald.
[ afbeelding ]

Daarna een amuse van rettich met kimchi
[ afbeelding ]

Het voorgerecht: Lauwwarme roodbaars, mousseline met wassabi, aardappelschubben en ponsu-gelei.
Daarbij een Verdicchio open getrokken die wat de rond en fruitig bleek voor dit gerecht, maar gelukkig wel goed bij het volgende gerecht paste.
[ afbeelding ]

Tussengerecht van aardpeerbeignet met yoghurt-dillemousse en een saus van thaise basilcum
[ afbeelding ]

Het hoofdgerecht van fricandeau van Bonte Bentheimer, witlof, pomme paille en een soja-karamel-jus.
Daarbij een nog open liggende flesje Franse merlot-syrah gedronken. De dag daarvoor vond ik ´m wat waterig en zuur, maar hij deed het wonderbaarlijk goed bij dit gerecht.
[ afbeelding ]

En het dessert van cheesecake met mandarijn en rozemarijn, witte chocolademousse en blanc manger (door al die wijn vergeten een foto te nemen voordat de eerste hap op was). De chocolademousse was naar mijn idee wat te overheersend zoet bij de rest van het dessert.
Hier een dessertwijn van Rotgipfler bij gedronken.
[ afbeelding ]

Het was weer eens leuk om uitgebreid te eten. Ook wel heel leuk om het echte restaurant gevoel naar huis te halen, ik had er eerst mijn twijfels bij maar nu zou ik het bijna jammer vinden als Corona weer voorbij is. Op de aardpeerbeignet die bij het bakken wat meer aandacht vroeg was het ook allemaal makkelijk op te warmen. De kwaliteit deed niet onder voor wat je in betere restaurants gewend bent, het enige minpuntje was misschien de net wat te zoete chocolademousse.

Kosten: 80 euro voor 2 personen. Plus uiteraard de open getrokken wijnen (mijn vermoeden is dat de komende week niet heel alcoholvrij wordt, gezien er nu 3 halfvolle flessen rondslingeren).
Dit ziet er goed uit! :9
En wat een nette prijs!
pi_196148982
Wauw, wat een mooie menu's!
  zaterdag 14 november 2020 @ 22:06:57 #240
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_196245330
Workshop van Librije via zoom net achter de rug.
Tempo zat er goed in, viel mij alles mee. Had verwacht dat je veel moest wachten op andere slome deelnemers. Wij konden het prima bijhouden gelukkig.
Maar ik had wel verwacht dat je de gerechten meer zelf moest maken en dat was toch niet echt het geval.

Voorgerecht:

Garnalen cocktail in gepofte ui. Heerlijke twist op een klassieker.

Hoofd:

Geweldige eend O+ die lak erop O+

Na:

Losgeslagen appeltaart. Een klassieker van Librije. Top smaken. En leuke details in de eetbare kaneel, vanille en steranijs.

Er zat ook wijn bij, helaas zelf geen liefhebber dus daardoor voor mij de prijs niet helemaal waard. Maar vriendje vond de wijnen erg lekker en vond het de prijs zeker waard zo.

Dikke 9 voor het eten.
  zaterdag 14 november 2020 @ 22:17:47 #241
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_196245525
^O^
Zag je iedereen ook zelf koken of was het meer kijken naar de instructie en het dan ongezien namaken?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 14 november 2020 @ 22:22:12 #242
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_196245603
quote:
14s.gif Op zaterdag 14 november 2020 22:17 schreef golfer het volgende:
^O^
Zag je iedereen ook zelf koken of was het meer kijken naar de instructie en het dan ongezien namaken?
Je zag de anderen niet. Je kon vragen stellen via de chat en je kon als je wilde foto sturen als het klaar was. Maar daar deden ze verder niks mee. Dus was wat dat betreft vrij eenzijdig maar er deden schijnbaar 200 mensen mee dus kan dan ook niet anders.
  zaterdag 14 november 2020 @ 22:31:04 #243
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_196245762
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 november 2020 22:22 schreef gcjoel het volgende:

Je zag de anderen niet. Je kon vragen stellen via de chat en je kon als je wilde foto sturen als het klaar was. Maar daar deden ze verder niks mee. Dus was wat dat betreft vrij eenzijdig maar er deden schijnbaar 200 mensen mee dus kan dan ook niet anders.
Ah, oké.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_196251177
Wat was precies het workshop gedeelte? Of was dat vooral opwarmen en de bordjes opmaken?
pi_196254238
Gisteren eens Simple uitgeprobeert. Als het gaat om kanshebbers om ooit weer een ster naar Utrecht te halen, wordt deze meestal samen met Karel V genoemd. Omdat het bij een hotel zit is het restaurant voor gasten open, maar ze hebben dus ook thuis-maaltijden.


Het zat verpakt in een mooie grote doos. Niet heel erg fietsvriendelijk maar wel met een keurig verzorgd boekje erbij.


Het menu


Het eerste gerecht: Noordzeekrab met mango en groene curry-schuim. Bijna klaar: alleen het schuim hoefde nog opgeklopt te worden. Dat bleek wel een redelijke uitdaging te zijn: Een gemiddelde keukengarde is veel te groot voor de meegeleverde hoeveelheid saus. Dus uiteindelijke maar half opgeschuimd erover heen geschept. Esthetisch wat minder maar wel heel erg lekker.


Het meegeleverde brood met yuzu-boter en basilicumolie


Het tussengerecht: Gerookte paling, knolselderij met een eitje, aardappelmousseline en gerookte palingsaus. Heel erg lekker dit. Vooral ook de saus. Wat wat minder was, waren de instructies "warm het voorgegaarde ei 5 minuten in lauwwarm water op. Tik het daarna open." Bij het open tikken bleek dat hele voorgegaarde ei nog compleet vloeibaar. Tja. Gelukkig lagen er nog een eieren in de koelkast :N


De varkensbuik met spitskool- en zuurkoolrouleaux, gepofte rijst en ansjovis met een speksaus. Erg verrassende combinatie, die zilte varkensbuik met nog ziltere ansjovis, dat ga ik zelf ook eens proberen. Dat zelfde geldt voor de rouleaux (of rouleauxen of rouleauxs?). En die speksaus was goddelijk.


En het dessert, gecombineerd met de meegeleverde friandises. Foutje van mijn kant: "leg de chocolademouse op de crumble." Oeps, dat was de boterkoek ;)

Kosten 79,90 voor 2 personen.

Allemaal heel erg lekker en zowel de doos als het boekje zagen er heel erg verzorgd uit. Alleen was de praktische uitvoering wat minder goed doordacht, af en toe had ik het gevoel dat ik een IKEA-kast aan het in elkaar zetten was: Bieslook? Welke bieslook, heb jij ergens bieslook gezien? Die zwarte saus, waar hoort die bij? Geen idee. Nou ja, iets met soja, laten we hem maar bij de krab doen. En dan dat vloeibare eitje dat voorgegaard had moeten zijn. Dat kan gewoon beter.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 15 november 2020 @ 14:08:22 #246
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_196255416
Het was waarschijnlijk zo'n modieus 64 graden eitje. Die zijn wel (lang en langzaam) gegaard maar nog zacht en drillerig. :r
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_196255622
quote:
11s.gif Op zondag 15 november 2020 14:08 schreef golfer het volgende:
Het was waarschijnlijk zo'n modieus 64 graden eitje. Die zijn wel (lang en langzaam) gegaard maar nog zacht en drillerig. :r
Dat zou ook nog kunnen, het was wel handig geweest als ze dat dan in de instructies hadden aangegeven. Hoe dan ook, ik was best blij met mijn zachtgekookte eitje:)
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 15 november 2020 @ 16:27:31 #248
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_196257403
quote:
0s.gif Op zondag 15 november 2020 10:57 schreef Myraela het volgende:
Wat was precies het workshop gedeelte? Of was dat vooral opwarmen en de bordjes opmaken?
Daar kwam het wel op neer. Je moest wel wat dingen afmaken. Maar ik had we verwacht dat je echt zelf gerechten ging maken.
pi_196275877
Vandaag Japanse curry ‘Okura stijl’

Curry met beef, gestoomde rijst en groenten in het zuur.

https://www.okura.nl/nl/okura-at-home/

Was heerlijk! Vlees had ik wat dunner gesneden verwacht. Dat was het enige minpuntje.
  maandag 16 november 2020 @ 20:43:41 #250
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_196276813
quote:
1s.gif Op maandag 16 november 2020 19:47 schreef potjecreme het volgende:
Vandaag Japanse curry ‘Okura stijl’

Curry met beef, gestoomde rijst en groenten in het zuur.

https://www.okura.nl/nl/okura-at-home/

Was heerlijk! Vlees had ik wat dunner gesneden verwacht. Dat was het enige minpuntje.
Heb je er ook foto's van?
Wat was je kwijt?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 16 november 2020 @ 20:59:24 #251
62913 Blik
The one and Only!
pi_196277134
quote:
0s.gif Op zondag 15 november 2020 12:59 schreef stavromulabeta het volgende:
Gisteren eens Simple uitgeprobeert. Als het gaat om kanshebbers om ooit weer een ster naar Utrecht te halen, wordt deze meestal samen met Karel V genoemd. Omdat het bij een hotel zit is het restaurant voor gasten open, maar ze hebben dus ook thuis-maaltijden.

[ afbeelding ]
Het zat verpakt in een mooie grote doos. Niet heel erg fietsvriendelijk maar wel met een keurig verzorgd boekje erbij.

[ afbeelding ]
Het menu

[ afbeelding ]
Het eerste gerecht: Noordzeekrab met mango en groene curry-schuim. Bijna klaar: alleen het schuim hoefde nog opgeklopt te worden. Dat bleek wel een redelijke uitdaging te zijn: Een gemiddelde keukengarde is veel te groot voor de meegeleverde hoeveelheid saus. Dus uiteindelijke maar half opgeschuimd erover heen geschept. Esthetisch wat minder maar wel heel erg lekker.

[ afbeelding ]
Het meegeleverde brood met yuzu-boter en basilicumolie

[ afbeelding ]
Het tussengerecht: Gerookte paling, knolselderij met een eitje, aardappelmousseline en gerookte palingsaus. Heel erg lekker dit. Vooral ook de saus. Wat wat minder was, waren de instructies "warm het voorgegaarde ei 5 minuten in lauwwarm water op. Tik het daarna open." Bij het open tikken bleek dat hele voorgegaarde ei nog compleet vloeibaar. Tja. Gelukkig lagen er nog een eieren in de koelkast :N

[ afbeelding ]
De varkensbuik met spitskool- en zuurkoolrouleaux, gepofte rijst en ansjovis met een speksaus. Erg verrassende combinatie, die zilte varkensbuik met nog ziltere ansjovis, dat ga ik zelf ook eens proberen. Dat zelfde geldt voor de rouleaux (of rouleauxen of rouleauxs?). En die speksaus was goddelijk.

[ afbeelding ]
En het dessert, gecombineerd met de meegeleverde friandises. Foutje van mijn kant: "leg de chocolademouse op de crumble." Oeps, dat was de boterkoek ;)

Kosten 79,90 voor 2 personen.

Allemaal heel erg lekker en zowel de doos als het boekje zagen er heel erg verzorgd uit. Alleen was de praktische uitvoering wat minder goed doordacht, af en toe had ik het gevoel dat ik een IKEA-kast aan het in elkaar zetten was: Bieslook? Welke bieslook, heb jij ergens bieslook gezien? Die zwarte saus, waar hoort die bij? Geen idee. Nou ja, iets met soja, laten we hem maar bij de krab doen. En dan dat vloeibare eitje dat voorgegaard had moeten zijn. Dat kan gewoon beter.
Heb je deze verbeterpunten ook doorgegeven, wel een kanshebber voor mijn volgende thuis uit eten etentje namelijk, en dan zou het wel fijn als de schoonheidsfoutjes eruit zijn :D

Menu is neem ik aan zonder wijn?
pi_196278197
quote:
0s.gif Op maandag 16 november 2020 20:43 schreef golfer het volgende:

[..]

Heb je er ook foto's van?
Wat was je kwijt?
Ik was begonnen met foto's maken. Alleen heb ik mij niet aan de instructies gehouden. Daarom gestopt met foto's maken. Oa het vlees dunner gesneden met een totaal ongeschikt mes :')

Ik was ¤24,- kwijt.
pi_196281599
quote:
0s.gif Op maandag 16 november 2020 20:59 schreef Blik het volgende:

[..]

Heb je deze verbeterpunten ook doorgegeven, wel een kanshebber voor mijn volgende thuis uit eten etentje namelijk, en dan zou het wel fijn als de schoonheidsfoutjes eruit zijn :D

Menu is neem ik aan zonder wijn?
Ja zeker zonder wijn. Zou wat zijn als ook nog 4 verschillende flessen wijn mee zou krijgen ;)
Maar als je nog niet bij Concours hebt afgehaald zou ik die eerst even doen voordat je aan Simple begint. Concours vond ik wat de thuismaaltijd betreft net wat leuker (beter doordacht, 5 gangen voor de prijs van 4 gangen bij Simple en pakweg even lekker)
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_196363962
Ons lokale cafetaria maakt al een jaartje reclame voor een 'High Snacken'. Dit klinkt zowel intrigerend als :') maar de fascinatie won. We kregen eters die hier wel van houden dus ik bestelde voor 14,95 per persoon de High Snacken. Het werd thuisbezorgd.





Dit smaakte prima. Er was veel variatie en ook een aantal dingen die niet in de normale verkoop zitten zoals uienringen, garnalen, kipkluifjes, een soort pittige gehaktstaaf en een gepaneerde kipfilet. De burger was erg lekker.

Ik vond het iets te duur, 12,50 was een betere prijs geweest. En ik miste een bakje rauwkost.
Spoilers!
pi_196364162
Ziet er goed uit! En twister friet O+. Wel alleen duur als je hiervoor 60 euro moest neerleggen.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 27 november 2020 @ 18:51:34 #256
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_196440954
Wij hebben vandaag laten koken en bezorgen door Bistrobar Indonesia uit Haarlem.
We namen een grote rijsttafel en als extra nog 2 gerechtjes.
Werd keurig allemaal in bakjes bezorgd:

Beetje (veel) op 1 bord:


Rijsttafel bestond uit:
- Nasi Putih (witte rijst)
- Nasi Goreng (gebakken rijst)

Groente
- Gado Gado (groente met pindasaus)
- Tempeh Manis (gekarameliseerde tempeh)
- Sajoer Lodeh (groente in kokosbouillon)
- Atjar (zoetzure komkommer salade)

Vlees
- Rendang (rundvlees gestoofd in pittige kokosmelk)
- Babi Ketjap (Varkensvlees gestoofd in ketjap steranijs saus)
- Ayam Smoor (in kruidige ketjap saus gesmoorde kip)

Vis
- Ikan Blado (witvis in een zoet-pittige boemboe)
- Udang Peteh (garnalen in een pittige bumbu van kokos en petehbonen)

Als extra hadden wij nog gekozen voor: martabak en loempia bebek.

Alles was heel erg lekker van smaak. Elk individueel gerechtje had een specifieke eigen kruiding en smaak.
We hebben nog net genoeg over om er morgen nog een keer van te genieten.
Rijstafel kostte 39,50 euro, extra's kostte bij elkaar 12,50, totaal dus 52 euro.
Absoluut de moeite en de prijs waard.

9/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 19 december 2020 @ 21:29:26 #257
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_196828813
Mijn verjaardagseten laten bereiden door Restaurant Fris uit Haarlem:
Alles werd in 2 grote papierenzakken aangeleverd bij ons thuis en het was best veel om allemaal uit te stallen:

Blues had bij een paar gerechten gekozen voor een aantal vegetarische opties.

De amuses voor ons allebei:

(links)merengue met zalmtartaar, komkommer en citrus, (rechts) soyakrokant met steak tartaar en miso crème.

Voorgerecht van Blues:

Bloemkool uit de oven, geschaafde hazelnootjes, truffel bechamel en saliesaus.
Mijn voorgerecht:

Salade va Noordzeekrab met rettich, komkommer, venkel, citrusgel en karnemelk vinaigrette.

Tussengerecht Blues:

Gnocchi, bosui, mosterd en olijven.
Tussengerecht van mij:

Croissant met eendenlever, savora mosterd en vijgen crème.

Hoofdgerecht blues:

Steak pompoen, paregort risotto, parmezaanse kaas en room, fudge, zout zure pompoen, pompoen compote en saus van laurier en peper.
Mijn hoofdgerecht:

Gebraden entrecote, bospeen, polenta, rosti, uien crème, artisjok crème en jus.

Dessert voor ons allebei:

Chocoladebereidingen met hazelnoot, spong cake, gepocheerde peer, tuille en passievruchten gel.

Het was een soort Ikea-maaltijd met heel veel losse componenten die bij elkaar gezocht moesten worden en vaak ook nog even allemaal apart bereid of verwarmd moesten worden.
Wel was alles allemaal prima van smaak.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_196828934
Sorry voor mijn bloemkooloorlog op een bord, ik werd overvallen door een kloterige zak saus die meer dikke zalf bleek dan saus :') :'(
pi_196832950
quote:
83s.gif Op zaterdag 19 december 2020 21:32 schreef Blues het volgende:
Sorry voor mijn bloemkooloorlog op een bord, ik werd overvallen door een kloterige zak saus die meer dikke zalf bleek dan saus :') :'(
Hah! Zo zien mijn bordjes met bloemkool & saus er ook uit, dus ik maak gewoon haute cuisine *)

Het ziet er allemaal heerlijk uit en ^O^ voor de IKEA opmerking :D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 25 december 2020 @ 10:56:52 #260
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_196940581
Het is kerst dus moest er weer 'uit' gegeten worden. :9
Ons favoriete restaurant dit jaar.

Amuse:

Pork pie met mierikswortel spul ernaast :9

Voor:

Tartaar van schorseneren en peer met allerlei lekkers erop en beurre blanc. O+

Tussen:

Snoekbaars met zuurkool en zuurkoolsaus. Zou zelf niet snel bedacht hebben dat dit samen gaat met vis. Maar geweldig lekker.

Hoofd:

Confid de canard met allerlei peterselie dingen en cepe jus. God wat is die eend lekker O+

Er was kaas, samen 1 gedeeld want ik hoef overal maar een hapje van. Ze hebben altijd lekkere kaasjes, weet zo even niet meer wat.

Na:

Geweldig taartje van braam, vijg en kastanje. Hoorde ook koffie ijs bij maar dat vind ik goor.

Amuses:

Leuk kerstig tintje eraan.

Kortom geweldig gegeten. Hele avond over gedaan. Maar kon ook niet missen bij dit restaurant. Geen idee wat de prijs precies was maar een dikke 10. O+
pi_196940786
Ziet er fantastisch uit O+
En wat een leuk tafelgerei heb je.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  vrijdag 25 december 2020 @ 12:05:04 #262
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_196942061
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2020 10:56 schreef gcjoel het volgende:
Het is kerst dus moest er weer 'uit' gegeten worden. :9
Ons favoriete restaurant dit jaar.

Amuse:
[ afbeelding ]
Pork pie met mierikswortel spul ernaast :9

Voor:
[ afbeelding ]
Tartaar van schorseneren en peer met allerlei lekkers erop en beurre blanc. O+

Tussen:
[ afbeelding ]
Snoekbaars met zuurkool en zuurkoolsaus. Zou zelf niet snel bedacht hebben dat dit samen gaat met vis. Maar geweldig lekker.

Hoofd:
[ afbeelding ]
Confid de canard met allerlei peterselie dingen en cepe jus. God wat is die eend lekker O+

Er was kaas, samen 1 gedeeld want ik hoef overal maar een hapje van. Ze hebben altijd lekkere kaasjes, weet zo even niet meer wat.

Na:
[ afbeelding ]
Geweldig taartje van braam, vijg en kastanje. Hoorde ook koffie ijs bij maar dat vind ik goor.

Amuses:
[ afbeelding ]
Leuk kerstig tintje eraan.

Kortom geweldig gegeten. Hele avond over gedaan. Maar kon ook niet missen bij dit restaurant. Geen idee wat de prijs precies was maar een dikke 10. O+
Ziet er (met nekkramp) allemaal lekker uit. De laatste foto waarbij jij amuses schrijft bedoel je waarschijnlijk friandises?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 25 december 2020 @ 18:13:09 #263
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_196949377
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2020 10:56 schreef gcjoel het volgende:
Het is kerst dus moest er weer 'uit' gegeten worden. :9
Ons favoriete restaurant dit jaar.

Welk restaurant is dit? :9~
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_196952037
Om nou voor mezelf een uitgebreid kerstdiner te maken leek me niet echt leuk. Wat was ik blij dat Studio Konijnenvoer (vegan restaurant) een kerstdinerbox had bedacht. Goede, simpele instructies bij die vele bakjes.
Ik had een 6 gangenmenu gekozen, maar 4,5 gang was genoeg, morgen de rest, ik mag nog een keer smullen dus (geen straf). De knolselderij is morgen aan de beurt en de andere helft van het nagerecht.
🎄

1. The art of beginnings
Perla olijven met gepofte paprika, Marcona amandelen, knoflook en basilicum. Huisgebrande notenmix met maple syrup en vadouvan. Ingelegde balsamico uitjes.
Grissini (Italiaanse soepstengel) met aioli van zwarte knoflook.

2. I’m quite ready for another adventure!
Smokey leek & potato soep, met baconcrumble gemaakt van rijstpapier en lente ui.
Pate van paddenstoelen, tofu en sjalot, met boter en tijm.
Geserveerd met huisgebakken zuurdesem focaccia.

3. And the beat goes on
Huisgemaakte ricotta, in zoutkorst gepofte biet, kersenbalsamico, gekonfijte Kalamata olijf, gefrituurd brickdeeg, pijnboompitten en basilicum.

4. A Taste of home
Tortellini gevuld met gerookte mozzarella en duxelles van oesterzwam en shii-take,
Met een prosecco beurre blanc, akkerpaddestoelen en groene asperge. Afgemaakt met pecorino en bieslook.

5. The main attraction
Steak van knolselderij: vele flinterdunne laagjes gemarineerde knolselderij, langzaam geroosterd en vervolgens krokant gebakken in boter, rozemarijn en knoflook. Geserveerd met een jus van gecarameliseerde knolselderij, dashi en morilles.

Geserveerd met de volgende bijgerechten:
✨Aardappelpuree met truffel en chips van truffel aardapel.

✨Venkel gratin, gemarineerd in gekonfijte sinaasappel en gember, met een knapperig korstje van panko en parmezaan.

✨Groene salade met blauwaderkaas, medjoul dadels, cassisdressing en croutons.

6. All good things come to an end
Decadente chocolade taart met een lopende vulling van gezouten dolce de lece karamel en hazelnoot, buttercream frosting, gesuikerde kumquat en pistache.
💛
Kosten ¤65 voor een 6 gangen diner.
Wijn en extra amuse niet genomen












[ Bericht 0% gewijzigd door Kaatje1 op 25-12-2020 22:56:09 ]
We have far more in common than that which devides us..
pi_196952452
Ziet er geweldig uit en wat een gezellige feesttafel O+
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_196952546
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2020 21:20 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ziet er geweldig uit en wat een gezellige feesttafel O+
Wilde er toch iets gezelligs van maken en diep in een keukenlade vind ik nog 2 rode lopers
We have far more in common than that which devides us..
  vrijdag 25 december 2020 @ 21:34:25 #267
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_196952744
Alleen jammer van die zogenaamd grappige benamingen van de gerechten. :{w
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_196953199
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2020 12:05 schreef golfer het volgende:

[..]

Ziet er (met nekkramp) allemaal lekker uit. De laatste foto waarbij jij amuses schrijft bedoel je waarschijnlijk friandises?
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2020 21:34 schreef golfer het volgende:
Alleen jammer van die zogenaamd grappige benamingen van de gerechten. :{w
Misschien iets rustiger met de citroenen doen? Je klinkt een beetje... zuur.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_196953269
Wij gaan morgen het een en nader ophalen bij Vroeg in Bunnik.
  vrijdag 25 december 2020 @ 22:20:43 #270
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_196953784
Goed, wij bestelden ons kerstavond diner bij Central park in Voorburg.
werd netjes op tijd bezorgd en in een prima verpakking.
wij gingen voor het 6 gangen diner, met kaviaar met blini als amuse vooraf en het wijn arrangement er bij..

Box plus wijn


Uitgepakt


Amuse
Perle Imperial Kaviaar met blini & iersalade


Broodje erbij


Voor 1
Carpaccio van LANGOUSTINE | CRÈME FRAÎCHE | KAVIAAR | KNOLSELDERIJ | APPEL | MELOEN
wijn: Quinta de Saalheiro


Voor 2
GANZENLEVER TERRINE | RODE PORT | BRIOCHE | RODE UIENCHUTNEY
wijn: Weingut Boujong


Tussen 1
RAVIOLI VAN KREEFT | POMPOEN | GROENE ASPERGES| KREEFTEN SAUS
wijn: Bodega Chivite


Tussen 2
GEGRILDE TARBOT | DUXELLES VAN PADDENSTOELEN | GEKONFIJTE WITLOF | PADDENSTOELENSAUS EN TRUFFEL.
wijn: Newton-Johnson


Hoofd
GEBAKKEN HERTFILET | STOOFPEER | PASTINAAK | SPRUITJES | HERTENJUS
wijn: La Mision William Fevre


Na
PURE CHOCOLADEMOUSSE | BLOEDSINAASAPPELCREMEUX | VERSE BLOEDSINAASAPPEL
wijn: Alagna Marsala


Friandises


Opperdepop


Kosten:
- Kaviaar + Blini 7,50 p.p.
- 6 gangen diner 79,50 p.p.
- wijnarrangement 45,00 p.p.

Alles was praktisch ingepakt, met kleuren stickers gemarkeerd ( al had het "gele" gerecht groene stickers en andersom) de beschrijving was best compleet, incl filmpjes onder de QR code. Voor ieder gerecht waren we 5 - max 10 minuten voorbereidingstijd kwijt.

Heel fijn om zo super relaxt kerst te vieren

GE-NO-TEN ^O^ :Y)

[ Bericht 18% gewijzigd door Barreltje op 25-12-2020 22:47:00 ]
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_196954086
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2020 22:20 schreef Barreltje het volgende:
Eerst de foto's de tekst komt zo..

^O^

Box plus wijn
[ afbeelding ]

Uitgepakt
[ afbeelding ]

Amuse
[ afbeelding ]

Broodje erbij
[ afbeelding ]

Voor 1
[ afbeelding ]

Voor 2
[ afbeelding ]

Tussen 1
[ afbeelding ]

Tussen 2
[ afbeelding ]

Hoofd
[ afbeelding ]

Na
[ afbeelding ]

Friandises
[ afbeelding ]

Opperdepop
[ afbeelding ]
Ziet er ook heerlijk uit
We have far more in common than that which devides us..
  vrijdag 25 december 2020 @ 22:31:48 #272
491050 Scheepskok
Beste soepkoker van Ulanda
pi_196954089
Ziet er fantastisch uit allemaal.
Even een tip voor onze i-phone fotografen, waaronder ikzelf.
Als je de foto gemaakt heb. Ga in foto's, tik wijzig aan en dan draai 1 graad.
Dan komen je foto's rechtop hier en geen kwartslag gedraaid.
Kwam er na jaren achter. Bug in I-phone.
Praat over de hel en je komt er.
  vrijdag 25 december 2020 @ 23:08:58 #273
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_196955124
Wow, het water loopt mij in de mond @Barreltje
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_196955294
Prachtig eten Barreltje en Kaatje!
Bij Kaatje zou ik ook echt geen vlees missen. Tof dat je alleen bent en dit doet ^O^
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_196955851
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2020 23:15 schreef FutureFairytale het volgende:
Prachtig eten Barreltje en Kaatje!
Bij Kaatje zou ik ook echt geen vlees missen. Tof dat je alleen bent en dit doet ^O^
Kan ook niet wachten totdat zij weer open kunnen. Heerlijk eten en zulke verrassende smaken
We have far more in common than that which devides us..
  zaterdag 26 december 2020 @ 00:42:56 #276
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_196957255
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2020 12:05 schreef golfer het volgende:

[..]

Ziet er (met nekkramp) allemaal lekker uit. De laatste foto waarbij jij amuses schrijft bedoel je waarschijnlijk friandises?
Oeps ja :D
En wat nekkramp betreft ga ik de tip proberen volgende keer want de foto's staan gewoon goed en bij uploaden gaan ze opzij.

quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2020 18:13 schreef Barreltje het volgende:

[..]

Welk restaurant is dit? :9~
Vesters in Nijmegen. O+

En al dat andere eten hier O+
pi_196971305
Gisteren niet alles opgegeten, want ik zat behoorlijk vol.
Dus nu venkelgratin (ik hou niet van venkel en had de hoop dat het nu wel lekker zou vinden, andere manier van klaarmaken, maar nee, nog steeds niet lekker). Verder aardappelpuree met truffel, truffel (had per ongeluk de jus hier over gedaan) en knolselderijsteak (hier had de jus overheen gemoeten) en een groene salade met croutons, dressing en een blauwaderkaas die niet van echt was te onderscheiden. Zo jammer dat die op is.
Ik heb 2 dagen heerlijk gegeten. Misschien had ik gisteren nog een maaltijd naar vandaag moeten schuiven.
Mocht de restaurantsluiting langer duren, ga ik er zeker nog eens heen. En gaat het open, ga ik er snel weer eten.

We have far more in common than that which devides us..
pi_196971479
-disclaimer: deze review moet qua smaakbeleving zeker niet voor waarheid worden aangenomen-

Ik had een bijzonder kerstdiner.
De familie wilde met nét iets teveel mensen bij elkaar zitten voor het kerstdiner, daar had ik voor gepast. En voor mezelf op eerste kerstdag een lekker menu besteld bij restaurant Flavours.
Daarna vonden mijn ouders het toch ook gezellig om tweede kerstdag samen met mij te eten: datum en aantal personen aangepast. We hadden vier van de vijf gangen.

Toen kreeg ik bezoek van COVID en zit er kerstig bij in isolatie


Restaurant gebeld en gevraagd of ze mijn portie apart konden verpakken, wat door mijn ouders bij me is bezorgd. O+
Helaas voor mij een dag te laat... sinds vandaag hoor ik bij die grote groep patiënten die de smaak verliest ;(
Dus deze review is voor mij haast net zo visueel als voor de meelezers.

Vanmorgen werd alles bezorgd :D
Alles duidelijk gelabeld, goede instructies en meer dan iets opwarmen in pan of oven was het niet. En een link naar YouTube waar je kon meekijken met de mise en place ^O^


Ik at:
Krokante papadum-jalapenocreme-yuzugel

Tomatenexplosie-parmezaanse kaas-basilicumcreme - olijvencrunch


Ik moet het nu van de texturen hebben dus de crispy papadum was zeer welkom. Klein zoetje erbij van de yuzucreme.
Het balletje van de tomatenexplosie bevatte een vloeistof: vast tomaat, maar die ging helaas aan mij voorbij.
Als kaashater blijkt dat ik nu wel probleemloos kaas kan eten :')

Kingfish en Noordzeekrab- dashi- beurre blanc-bieslook-yuzugel
Helaas... prachtig plaatje, smaak ging aan mij voorbij, op een vleugje beurre blanc na


Hierbij had ik trouwens heerlijk brood: knapperig van buiten, zacht van binnen. Met twee soorten boter, vraag me niet welke smaakjes :')

Ravioli (één raviolo) kalfswang- geroosterde uienbouillion-groenten-ruccola-Parmezaanse kaas
Die uienbouillion moet tjokvol smaak hebben gezeten, hij kwam bij mij zowaar een beetje binnen *O*
En ook hier zat de kaas me voor het eerst in mijn leven niet in de weg.


Hertenrugfilet-spruitjes-knolselderijmousseline-wildjus
Eerlijk is eerlijk, hier heb ik wat eigen spruiten bij gedaan die ik over had. Helaas was mijn bitter inmiddels ook stuk gegaan, die proefde ik gisteren nog wel.
Filet was prima klaargemaakt (al zeg ik het zelf :+ ) mooi rosé en boterzacht. Net als de mousseline. Ik houd van die zalvige purées. Smaak helaas -O-


Structuren van chocolade
Grootste persoonlijke teleurstelling van de avond: ook mijn chocolade smaak is gedurende de dag stuk gegaan :'(


Maar wauw, wat een vakmanschap. _O_ Het was in het papieren bakje mooier opgemaakt dan op mijn bordje, maar zoiets eet je niet van wegwerp.
Ik vermoed dat het mousse en ganache was, omhuld door chocolade.

En de bollen hadden inhoud! Appel en rozijn, denk ik.


Al in al zijn de echte hoogtepunten hiervan aan me voorbij gegaan. En als ik eerder had geweten dat mijn smaak weg was, had ik het afbesteld of niet besteld.
Aan de andere kant: qua structuren een feest voor de mond en blijft eten toch nog een beetje leuk.

Ik had hier nog niet eerder gegeten of besteld. Maar het smaakt naar meer :Y
Letterlijk. Want dat was mijn enige kritiekpunten. De porties mogen wat groter. Één raviolo is wat mager, net als vier spruiten.

En nogmaals: dat zowat alles -letterlijk- naar niets smaakte lag volledig aan mij, niet het restaurant!

Voor wie wil zien hoe je het moet opdienen:

https://restaurantflavours.nl/instructie/

Check de verschillen met mijn versies.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_196971618
@Cat-astrophe, zo ontzettend jammer. Het ziet er zo lekker uit allemaal. Als de smaak terug is flink inhalen dus
We have far more in common than that which devides us..
pi_196972402
Wow wat een menu, heerlijk! En wat ontzettend jammer van je smaak dan ;(
Ruik je ook niks? :{
pi_196972546
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2020 22:20 schreef Barreltje het volgende:
Goed, wij bestelden ons kerstavond diner bij Central park in Voorburg.
werd netjes op tijd bezorgd en in een prima verpakking.
wij gingen voor het 6 gangen diner, met kaviaar met blini als amuse vooraf en het wijn arrangement er bij..

Box plus wijn
[ afbeelding ]

Uitgepakt
[ afbeelding ]

Amuse
Perle Imperial Kaviaar met blini & iersalade
[ afbeelding ]

Broodje erbij
[ afbeelding ]

Voor 1
Carpaccio van LANGOUSTINE | CRÈME FRAÎCHE | KAVIAAR | KNOLSELDERIJ | APPEL | MELOEN
wijn: Quinta de Saalheiro
[ afbeelding ]

Voor 2
GANZENLEVER TERRINE | RODE PORT | BRIOCHE | RODE UIENCHUTNEY
wijn: Weingut Boujong
[ afbeelding ]

Tussen 1
RAVIOLI VAN KREEFT | POMPOEN | GROENE ASPERGES| KREEFTEN SAUS
wijn: Bodega Chivite
[ afbeelding ]

Tussen 2
GEGRILDE TARBOT | DUXELLES VAN PADDENSTOELEN | GEKONFIJTE WITLOF | PADDENSTOELENSAUS EN TRUFFEL.
wijn: Newton-Johnson
[ afbeelding ]

Hoofd
GEBAKKEN HERTFILET | STOOFPEER | PASTINAAK | SPRUITJES | HERTENJUS
wijn: La Mision William Fevre
[ afbeelding ]

Na
PURE CHOCOLADEMOUSSE | BLOEDSINAASAPPELCREMEUX | VERSE BLOEDSINAASAPPEL
wijn: Alagna Marsala
[ afbeelding ]

Friandises
[ afbeelding ]

Opperdepop
[ afbeelding ]

Kosten:
- Kaviaar + Blini 7,50 p.p.
- 6 gangen diner 79,50 p.p.
- wijnarrangement 45,00 p.p.

Alles was praktisch ingepakt, met kleuren stickers gemarkeerd ( al had het "gele" gerecht groene stickers en andersom) de beschrijving was best compleet, incl filmpjes onder de QR code. Voor ieder gerecht waren we 5 - max 10 minuten voorbereidingstijd kwijt.

Heel fijn om zo super relaxt kerst te vieren

GE-NO-TEN ^O^ :Y)

Ook superlekker en fijne plaatjes :9
  zaterdag 26 december 2020 @ 20:42:10 #282
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_196972630
Bij ons werd vandaag bezorgd door Michelinsterrestaurant Ratatouille uit Haarlem.
Allemaal mooi verpakt in deze doos:

Voorzien van duidelijke instructies en op youtube ook nog wat instructiefilmpjes. Uitgepakt:

Erbij afbakbrood en beurre de Paris.

Voorgerecht.
Marbre eend.
Eendenborst-eendenlever-zoetzure ui-cranberrysaus-brioche:


Soepje.
Kreeftenbisque-kreeft-lenteui-bladerdeeg croutons-asperge-tomaat-zwarte olijf:


Tussengerecht.
skrei-truffel ravioli-rettich-paddenstoelen-kruiden-ossenstaart vinaigrette:


Hoofdgerecht.
ossenstaart-rösti-knolselderijcrème-bospeen-schorsenerenschaafsel-spruiten-pastinaak-rode wijn jus:


Kaas. (alleen voor Blues):
diverse soorten kaas-vijgencompote-druiven-kaasbrood:


Dessert 1. (alleen voor mij i.p.v. kaas).
Citroenmousse-chocolade-frambozen-citruscrème-crumble:

opengesneden:


Dessert 2.
Kerst ratje (Ratatouilles huismerk is een ratje)-hazelnootcrème-chocolade-specerijeren-stoofpeer:


Allemaal heel erg lekker van smaak en merkbaar met veel aandacht klaargemaakt.
Eenvoudig voor ons te bereiden in de oven en op te maken op de borden met de duidelijke instructies.
Prijs pp: 89 euro
Cijfer: 9,5/10

:9 *O*
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_196972764
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 december 2020 20:29 schreef Blues het volgende:
Wow wat een menu, heerlijk! En wat ontzettend jammer van je smaak dan ;(
Ruik je ook niks? :{
Nope. In de loop van de dag is zowat alles verdwenen -O- Af en toe een vleugje smaak, zo achterin mijn keel.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_196974521
Oh jongens, wat een heerlijk eten allemaal weer. Dat van ons was ook twee keer geweldig maar ik zit te vol om een leuk verslag te schrijven.

Ik vind dit thuis uit eten zó'n enorm voordeel van deze pandemie. Ik hoop dat dit ook na de pandemie gewoon door gaat.
Spoilers!
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 26 december 2020 @ 22:36:10 #285
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_196974828
Tweede kerstdag hebben we bij de Stamkroeg eten gehaald. Café Middeloo te Driehuis. Kom er al twintig jaar en steun ze graag zodat ik er in 2021 weer biertjes kan drinken ;).

Afijn het menu a 39,50
- Amuse: Brood en een panna cotta van knolselderij
- Hertencarpaccio
- Bisque
- Wildstoof
- Kaasplankje

SPOILER: Hele menukaart
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Niet iedere foto is scherp helaas en de soep staat niet op de foto.






Het was lekker :9. En voor vandaag niet zo moeilijk. Het hoofdgerecht moest alleen even de oven in en de soep opwarmen. Alles goed op smaak. Prima stoof. Het was lekker :).
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_196976281
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 december 2020 22:21 schreef Lucky_Strike het volgende:


Ik vind dit thuis uit eten zó'n enorm voordeel van deze pandemie. Ik hoop dat dit ook na de pandemie gewoon door gaat.
Ik ook. En ik ook.
pi_196981403
Wat een geweldige kerst maaltijden!

@Cat-astrophe beterschap! Zonde dat je zo weinig kon proeven.
pi_196983033
Wat ontzettend zonde dat de smaak vlak daarvoor verdween cat -O-
Zul je pittig of zuur eten kunnen proeven of voelen denk je?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_196984254
quote:
1s.gif Op zondag 27 december 2020 10:51 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat ontzettend zonde dat de smaak vlak daarvoor verdween cat -O-
Zul je pittig of zuur eten kunnen proeven of voelen denk je?
Nope, alles stuk. Ach, het is wat het is. Ik heb HF voor volgende week maar afbesteld. /offtopic
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  dinsdag 5 januari 2021 @ 11:29:24 #290
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_197221645
Ik loop enorm achter met updaten van onze afhaalactiviteiten :@

Op zaterdag 12 december haalden we bij een van onze favoriete restaurants, Bonnefooi in Roosendaal, twee maaltijden. Ik schreef al eerder over hen. Een vegan tempe met groenten en rijst en een rendang met zoete aardappelfriet. We hadden veel honger en bestelden ook nog een portie chicken tenders.
Er was een net afhaalloket georganiseerd zodat we niet naar binnen hoefden. Gelukkig kwamen er meer mensen afhalen, dat geeft ons het gevoel dat deze leuke tent het wel redt. Bij het loket waren taarten en cakes uitgestald en natuurlijk konden we die niet laten liggen. We namen ook nog een oreocake en een pandancake mee.


Links dus de vegan tempe met boontjes, verder twee salades en rijst. Bij de rendang was een salade en zoete aardappelfriet. Die friet hadden we zelf gekozen voor de variatie maar dat is natuurlijk niet de beste combinatie met rendang. Die friet is overigens geweldig, die bestellen we volgende keer zeker weer. De pot rendang is net van de foto gevallen zie ik.

Oordeel: heerlijk! Precies wat ik gehoopt had van hun afhaalmaaltijden. Bijzonder smaakvol. De chicken tenders waren geniaal. De cakes waren lekker maar niet geniaal. Achteraf gezien hadden we daar geen 9 euro extra voor uit moeten geven.

Prijs: tempeh 14.50, rendang 16.50, tenders 6,00, cake 4,50 per stuk.

Cijfer: 8,5
Spoilers!
  dinsdag 5 januari 2021 @ 11:39:28 #291
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_197221835
Op woensdag 16 december was ik weer eens in de grote stad dus ik nam gelijk een avondmaal mee. Midden in het centrum zit Broodbar Boer'n Bontje in Dordrecht. Je eet er Surinaams met een vleugje Turks.

Boer'n Bontje is een soort lunchroom dus de porties zijn lunchformaat. Voor ons tweeën kocht ik dus drie maaltijden. Dat was precies genoeg. En meer variatie is altijd een pré voor ons dus het was geen straf. De prijzen per maaltijd zijn passend bij lunchgerechten dus al met al was ik een normaal bedrag kwijt.

Ik nam dit mee:
- Saoto (6,00)
- Pide kipketjap (7,50)
- Rotiwrap bakkeljauw (8,00)
- Roti oesterzwam massala (8,75)

De kipketjap was heerlijk. De oesterzwam massala geniaal, dat moet ik zelf eens maken. De bakkeljauw viel wat tegen, geen idee waarom.
De saoto was voor de lunch de volgende dag :9 . Er zat zo veel extra's bij dat ik er twee dagen van kon lunchen (dag 2 met eigengemaakte bouillon).

Oordeel: de eigenaar, Jermain, is een leuke kerel. Hij herkende me nog van vorig jaar, altijd leuk. Het eten was meer dan prima, de prijs ook.

Cijfer: 8,5
Spoilers!
  dinsdag 5 januari 2021 @ 12:00:46 #292
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_197222233
Bij onze geslaagde afhaal bij Bonnefooi (zie boven) zagen we dat ze een kerstavondmenu boden. Dat menu bestond uit een voorgerecht van soep met daarna vier curry's. Dat klonk prima. Wel aan de prijs voor curry, 35 euro per persoon, maar we hadden hoge verwachtingen.

Het viel helaas wat tegen. We kregen per persoon dit:

Pompoensoep, kipcurry, lamscurry, aubergine-tempehcurry, viscurry, salade, 2 soorten rijst.

Oordeel: het was uiteraard heerlijk. We hadden niet anders verwacht. De tempeh was weer briljant en de viscurry is bovenaards lekker. Maar voor dit geld had ik meer verwacht. Het ziet er op de foto uit alsof het weinig is, dat is zeer zeker niet het geval. Maar het was te simpel. Ik had een topping op de soep, een stukje pappadum, een nootje op een curry of iets in die richting verwacht.

Cijfer: 7
Spoilers!
  dinsdag 5 januari 2021 @ 12:26:25 #293
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_197222690
Op tweede kerstdag bestelden we eindelijk voor het eerst bij het Hooihuis in Roosendaal. We wilden al een hele tijd naar dit restaurant maar ja, corona.
Het kerstmenu van vier gangen zag er meer dan prima uit. Per gang konden we kiezen uit drie gerechten. We hebben vier keer twee verschillende gerechten gekozen zodat we de acht gerechten konden delen.


Er zat een handig boekje bij het menu. Er waren ook leuke filmpjes te zien om in de stemming te komen.

De voorgerechten: zalm tataki en steak tartare. De steak was lekker maar de zalm heel bijzonder. De crunch van pistache paste er geweldig bij.


Als tussengerecht kozen we voor vissoep en pompoensoep. De pompoensoep met geitenkaas en sinaasappelolie was de beste pompoensoep die ik ooit heb gegeten. Maar die vissoep met tonijnmayonaise was zo enorm lekker dat we die een aantal dagen later nog eens aten. Geweldig. Zo'n intense en ronde smaak, wauw. Het brood met citroenboter was ook erg lekker. Goed knapperig.


Een van de twee hoofdgerechten was hertenrug met stoofpeertje (niet op foto), een of andere jus en groenten. Heerlijk, niets op aan te merken. De jus was mooi van smaak.


Het andere hoofdgerecht was een bloemkool met gerookte pecorino, gefrituurde kappertjes, macademia's en pesto van bloemkoolblad en waterkers. Dit gerecht is onbeschrijflijk lekker. Het gaat zeker in onze top 10 van lekkerste gerechten ooit. Zo veel lagen, zo veel texturen, zo'n simpel gerecht.


En toen zaten we vol. De desserts hebben we de volgende dag gegeten.

Eerst het kaasplankje. Daar zat een uitgebreide beschrijving bij, leuk om te lezen. De favoriet was een triple cream-kaas, het puntje linksonder.


Daarna de pavlova. Omdat hij een dag oud was, was hij wat ingestort. Het was erg lekker. Ook hier was weer gewerkt met fijne texturen.


We hebben genoten. We hoefden alleen de soepen met brood en hoofdgerechten maar op te warmen. Het brood en de hoofdgerechten konden allemaal op dezelfde temperatuur in de oven. Appeltje, eitje.

Prijs: 39,50 per persoon plus 1x 5 euro voor de gekonfijte aardappeltjes. 84 euro dus.

Cijfer: 10-
Spoilers!
  dinsdag 5 januari 2021 @ 12:32:54 #294
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_197222795
Op derde kerstdag waren we nog steeds lui. In Willemstad zit een fijne Italiaan, Mauritz per Casa. Een echte O+ We halen daar wel eens pizza en pasta af, dit keer staat het ook op de foto.
De porties zijn voor ons iets te klein. Maar we hadden de desserts van de avond er voor nog.

We namen een pizza quattro stagioni, met fior di latte, prosciuto cotto, paprika, spianata en bospaddenstoelen en ook een pizza vegetariana met fior di latte, pompoen, spinazie, geitenkaas en truffelhoning. Matige foto:


Oordeel: heerlijk. De pizzatoppings zijn van uitmuntende kwaliteit. Hier krijg je echt geen champignons uit blik of analoogkaas.

Prijs: 28 euro

Cijfer: 8,5 (omdat we altijd een paar happen te weinig hebben)
Spoilers!
  dinsdag 5 januari 2021 @ 12:36:56 #295
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_197222866
En dan de laatste. Helaas zonder foto's en dat is enorm jammer.

Omdat het Hooihuis zo goed bevallen was, hebben we daar ook voor vier personen diner voor oudjaarsavond besteld. We namen drie borrelplanken (vlees, vega en vis) en vier vissoep. Want iedereen moet die vissoep proeven.

Ook dit was heerlijk. Zelfgemaakte Amsterdamse uien, drie soorten kroketjes, biet-mozzarella, zalmtataki, goddelijke eendenrilette, heerlijke notenmix, verfijnde krabsalade, lekker brood met smeersels, en nog veel meer.

Dit was het mensen. Wij gaan op financieel dieet (deze week) :*
Spoilers!
pi_197223456
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 12:26 schreef Lucky_Strike het volgende:
Op tweede kerstdag bestelden we eindelijk voor het eerst bij het Hooihuis in Roosendaal. We wilden al een hele tijd naar dit restaurant maar ja, corona.
Het kerstmenu van vier gangen zag er meer dan prima uit. Per gang konden we kiezen uit drie gerechten. We hebben vier keer twee verschillende gerechten gekozen zodat we de acht gerechten konden delen.

[ afbeelding ]
Er zat een handig boekje bij het menu. Er waren ook leuke filmpjes te zien om in de stemming te komen.

De voorgerechten: zalm tataki en steak tartare. De steak was lekker maar de zalm heel bijzonder. De crunch van pistache paste er geweldig bij.
[ afbeelding ]

Als tussengerecht kozen we voor vissoep en pompoensoep. De pompoensoep met geitenkaas en sinaasappelolie was de beste pompoensoep die ik ooit heb gegeten. Maar die vissoep met tonijnmayonaise was zo enorm lekker dat we die een aantal dagen later nog eens aten. Geweldig. Zo'n intense en ronde smaak, wauw. Het brood met citroenboter was ook erg lekker. Goed knapperig.
[ afbeelding ]

Een van de twee hoofdgerechten was hertenrug met stoofpeertje (niet op foto), een of andere jus en groenten. Heerlijk, niets op aan te merken. De jus was mooi van smaak.
[ afbeelding ]

Het andere hoofdgerecht was een bloemkool met gerookte pecorino, gefrituurde kappertjes, macademia's en pesto van bloemkoolblad en waterkers. Dit gerecht is onbeschrijflijk lekker. Het gaat zeker in onze top 10 van lekkerste gerechten ooit. Zo veel lagen, zo veel texturen, zo'n simpel gerecht.
[ afbeelding ]

En toen zaten we vol. De desserts hebben we de volgende dag gegeten.

Eerst het kaasplankje. Daar zat een uitgebreide beschrijving bij, leuk om te lezen. De favoriet was een triple cream-kaas, het puntje linksonder.
[ afbeelding ]

Daarna de pavlova. Omdat hij een dag oud was, was hij wat ingestort. Het was erg lekker. Ook hier was weer gewerkt met fijne texturen.
[ afbeelding ]

We hebben genoten. We hoefden alleen de soepen met brood en hoofdgerechten maar op te warmen. Het brood en de hoofdgerechten konden allemaal op dezelfde temperatuur in de oven. Appeltje, eitje.

Prijs: 39,50 per persoon plus 1x 5 euro voor de gekonfijte aardappeltjes. 84 euro dus.

Cijfer: 10-
Vooral door jouw beschrijving wil ik dit. Nu. -O-
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 5 januari 2021 @ 15:15:33 #297
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_197226176
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 12:26 schreef Lucky_Strike het volgende:
Op tweede kerstdag bestelden we eindelijk voor het eerst bij het Hooihuis in Roosendaal.
-knip-
Ziet er lekker uit. Zeker voor die prijs. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_197226859
WOW LS; wat tof dat je dit allemaal post O+
Die bonnefooi klonk al heerlijk, maar de rest ook. Kan ne alleen niet voorstellen dat bloemkool zo enorm veel smaak heeft, maar heb het ook nooit als steak of in curry ofzo gegeten. Gewoon standaard gekookt met een sausje dus :P

Pizza heb ik vaak ook. Na het eten denk ik 'en nu?'. Een paar uur later pas merk ik dat het eigenlijk voldoende was.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_197231263
Oeeeee - nou wil ik ook eten van Hooihuis, verdorie! :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_197232976
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 januari 2021 12:26 schreef Lucky_Strike het volgende:
Op tweede kerstdag bestelden we eindelijk voor het eerst bij het Hooihuis in Roosendaal. We wilden al een hele tijd naar dit restaurant maar ja, corona.
Het kerstmenu van vier gangen zag er meer dan prima uit. Per gang konden we kiezen uit drie gerechten. We hebben vier keer twee verschillende gerechten gekozen zodat we de acht gerechten konden delen.

[ afbeelding ]
Er zat een handig boekje bij het menu. Er waren ook leuke filmpjes te zien om in de stemming te komen.

De voorgerechten: zalm tataki en steak tartare. De steak was lekker maar de zalm heel bijzonder. De crunch van pistache paste er geweldig bij.
[ afbeelding ]

Als tussengerecht kozen we voor vissoep en pompoensoep. De pompoensoep met geitenkaas en sinaasappelolie was de beste pompoensoep die ik ooit heb gegeten. Maar die vissoep met tonijnmayonaise was zo enorm lekker dat we die een aantal dagen later nog eens aten. Geweldig. Zo'n intense en ronde smaak, wauw. Het brood met citroenboter was ook erg lekker. Goed knapperig.
[ afbeelding ]

Een van de twee hoofdgerechten was hertenrug met stoofpeertje (niet op foto), een of andere jus en groenten. Heerlijk, niets op aan te merken. De jus was mooi van smaak.
[ afbeelding ]

Het andere hoofdgerecht was een bloemkool met gerookte pecorino, gefrituurde kappertjes, macademia's en pesto van bloemkoolblad en waterkers. Dit gerecht is onbeschrijflijk lekker. Het gaat zeker in onze top 10 van lekkerste gerechten ooit. Zo veel lagen, zo veel texturen, zo'n simpel gerecht.
[ afbeelding ]

En toen zaten we vol. De desserts hebben we de volgende dag gegeten.

Eerst het kaasplankje. Daar zat een uitgebreide beschrijving bij, leuk om te lezen. De favoriet was een triple cream-kaas, het puntje linksonder.
[ afbeelding ]

Daarna de pavlova. Omdat hij een dag oud was, was hij wat ingestort. Het was erg lekker. Ook hier was weer gewerkt met fijne texturen.
[ afbeelding ]

We hebben genoten. We hoefden alleen de soepen met brood en hoofdgerechten maar op te warmen. Het brood en de hoofdgerechten konden allemaal op dezelfde temperatuur in de oven. Appeltje, eitje.

Prijs: 39,50 per persoon plus 1x 5 euro voor de gekonfijte aardappeltjes. 84 euro dus.

Cijfer: 10-
Oh die bloemkool _O_ (en de rest natuurlijk ook :9 )
pi_197243646
Wat ziet het eten er allemaal lekker uit!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')