abonnement Unibet Coolblue
pi_195731556
quote:
1s.gif Op maandag 19 oktober 2020 16:29 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dank je ^O^
Graag gedaan en ik heb weer iets geleerd :Y :*
pi_195744225
Waar? entrecote et les dames
Wanneer? 18-10-2020
Wat at je? Broodje entrecote met botersaus sla en patat.
Impressie? Fantastisch. Het vlees is supermals en sappig.
Kosten? ¤8.50 voor een broodje met botersaus. ¤15 als menu met sla en patat.
Cijfer? 9

https://www.parool.nl/nie(...)F%2Fwww.google.nl%2F
  woensdag 21 oktober 2020 @ 18:21:10 #203
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195770102
Door ons lokale café 't Hemeltje, https://www.hemeltje.menu/, een saté-maaltijd laten bezorgen:

Prijs totaal voor 2 porties 30 euro.
Cijfer 7,5
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_195771524
Is dat niet een beetje weinig voor wat je betaald ?
  woensdag 21 oktober 2020 @ 20:17:53 #205
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195772299
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 19:46 schreef Enawh het volgende:
Is dat niet een beetje weinig voor wat je betaald ?
15 euro per portie die je op de foto ziet. En...support your locals.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_195830236


Eten afgehaald bij Rozey in Rotterdam. Alles is vega, groot gedeelte vegan. 4 gerechtjes voor 13,50, wij waren dus met z'n tweetjes 27 euro kwijt.

- Sate
- Crispy sushi
- Bitterballen - mogelijk al van gegeten in de auto. :@
- Mini broodjes gyros
- Twee keer dezelfde burger
- Portobello met kaas
- Broodje pulled jackfruit

Wij komen normaal graag in het restaurant voor de tapas, dus alleen maar fijn dat je het zo thuis ook niet hoeft te missen. Altijd lekker. Afhaal netjes. Voldoende eten voor een prima prijs. Helemaal blij.
  Moderator / Miss SHO zaterdag 24 oktober 2020 @ 18:46:22 #207
22592 crew  Ole
pi_195830454
Woei!! :9
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zaterdag 24 oktober 2020 @ 19:05:53 #208
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195830804
We hebben Indonesisch restaurant Flamboyant voor ons laten koken en thuis laten bezorgen.
(zie rijsttafeltopic)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_195831095
quote:
14s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 18:36 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Eten afgehaald bij Rozey in Rotterdam. Alles is vega, groot gedeelte vegan. 4 gerechtjes voor 13,50, wij waren dus met z'n tweetjes 27 euro kwijt.

- Sate
- Crispy sushi
- Bitterballen - mogelijk al van gegeten in de auto. :@
- Mini broodjes gyros
- Twee keer dezelfde burger
- Portobello met kaas
- Broodje pulled jackfruit

Wij komen normaal graag in het restaurant voor de tapas, dus alleen maar fijn dat je het zo thuis ook niet hoeft te missen. Altijd lekker. Afhaal netjes. Voldoende eten voor een prima prijs. Helemaal blij.
Ziet er echt goed uit dit! Prijs ook helemaal ok :Y
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_195864428
Vorige week zaterdag, 17 oktober, bestelden we bij Zeste in Zevenbergen. Ze zijn wat ons betreft op weg naar een Bib en hebben een leuke keuken met fushion Indonesisch/Frans.

We moesten het eten zelf halen en opwarmen. We hadden begrepen dat er 1 steak tartare en 1 zalm zou zijn om te delen maar we kregen van beide gerechten twee stuks dus eigenlijk hadden we nog een gang. En we hadden al een extra gang van eendenlever genomen dus we konden extra lang tafelen O+



Het brood was vrij standaard maar de boter was wel erg lekker. Ik kon niet herleiden wat er door de boter zat maar ik wil het nog een keer.
Daarna kozen we voor de zalm. Boterzacht, goddelijke saus. Meer furikake was welkom geweest.
De steak tartare was erg smaakvol. En een 64 graden ei is altijd goed :9~

Dit restaurant staat bekend om de eendenlevermousse met spekkoek. Het was heerlijk. De vijgencompote past er uitstekend bij en uiteraard was de saus weer hemels. Een goede kok herken je aan zijn sauzen en dat is bij Zeste niet anders.

Het hoofdgerecht was redelijk normaal. Ontzettend lekker, vooral de groenten. De kok verstaat echt de kunst van de Indonesische keuken. Je proeft de klasse van dit restaurant. Maar dit is toch net iets te normaal in combinatie met de rest van de gerechten. Er had iets extra bij gepast. Het grote voordeel van dit gerecht was wel dat je het thuis niet kunt verpesten als je het opwarmt.

Het dessert was heel bijzonder, op een goede manier. De smaak van zowel pandan als spekkoek kwamen goed terug en de passievrucht paste er uitstekend bij. We waren niet zo gecharmeerd van de muisjes bovenop. Ik heb ze er af geschraapt. Zo was het gerecht veel lekkerder. Ik snap de nood voor een crunchy mondgevoel maar deze muisjes smaakten daar te sterk voor.

De friandises waren top. Volgende keer bestellen we nog een bakje. Er was een macaron, een gevulde bonbon, fudge met veel zout, een passievruchtdinges en een bonbon met ganache.

We zouden hier zeker nog een keer bestellen. Dan met extra friansdises, met een iets uitdagender hoofdgerecht en zonder de eendenlever.

Prijs: 25 euro pp voor de vier gangen, 5 euro voor de friandises en 15 euro voor de eendenlever. 69 Euro dus.

Cijfer: 8/10.

quote:
Voor:
Zalm • ponzu • furikake
Steak tartare • 64°C • zwarte knoflook
Brood met boter

Tussen:
Eendenlever met spekkoek

Hoofd:
Rendang
Sambal goreng buncis
Nasi kuning

Dessert:
Spekkoekmousse • pandan • passievrucht

Friandises.
Spoilers!
pi_195865974
Wat een nette prijs, LS! En het ziet er allemaal echt heerlijk uit.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 28 oktober 2020 @ 17:36:52 #212
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195908737
Als je thuis op Sterrenniveau wilt eten:

https://sterrenchefbox.nl/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_195912980
quote:
3s.gif Op woensdag 28 oktober 2020 17:36 schreef golfer het volgende:
Als je thuis op Sterrenniveau wilt eten:

https://sterrenchefbox.nl/
Wat een leuk idee, van iedere kok een gerecht uitkiezen hoort vast niet tot de mogelijkheden :P
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 1 november 2020 @ 18:58:30 #214
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195987588
Vanavond saté van kippendij laten bezorgen door brasserie TenT uit Haarlem. TenT is van een oud-klasgenoot van mijn zoon, dus die steunen wij graag in deze lastige tijd.

Heerlijke saté van de houtskoolgrill en meer dan voldoende bijgerechten erbij.
Zo werd het bezorgd:

en zo zag het er op een bord uit:


Heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_195988103
Wij aten bij https://www.saar-utrecht.nl
Erg lekker gegeten en lekkere wijn erbij :)
  zondag 1 november 2020 @ 20:16:07 #216
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195989047
quote:
0s.gif Op zondag 1 november 2020 19:25 schreef MevrouwPuff het volgende:
Wij aten bij https://www.saar-utrecht.nl
Erg lekker gegeten en lekkere wijn erbij :)
Bij hen gegeten, terwijl dat niet mag? Of heb je afgehaald of laten bezorgen?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_195989921
quote:
0s.gif Op zondag 1 november 2020 20:16 schreef golfer het volgende:

[..]

Bij hen gegeten, terwijl dat niet mag? Of heb je afgehaald of laten bezorgen?
Laten bezorgen natuurlijk! Er staat ‘thuis bij Saar’ op hun raam, daardoor schreef ik het zo op.
pi_195990465
Vandaag bisque gegeten van Fuiks
Die was echt heeeeel erg lekker, we hebben wel 2 potten gehaald voor met 2 personen, anders is et evht een voorgerecht.
https://www.fuiks.nl/nieuws/we-starten-weer-met-afhalen

Bisque van rivierkreeften uit de Krimpenerwaard
Rivierkreeften zijn een ware plaag in de Krimpenerwaard. Gelukkig hebben ze ook een zacht-zoete smaak waar onze chefs de lekkerste gerechten mee kunnen maken. Tot en met zondag krijgen we meer dan 6.000 kreeften uit de Krimpenerwaard binnen. Het pellen van de kreeften is een monnikenwerk waar onze chefs in totaal meer dan 120 uur mee bezig zullen zijn, maar de smaak is fantastisch. Zeker wanneer de kreeften worden verwerkt tot een heerlijke bisque. Eenmaal gepeld houden we de staartjes apart om los bij de soep te serveren. De rest pinceren we en trekken we bouillon van. Zo gooien we niks weg. Love food, hate waste. We serveren de kreeftensoep koelvers per 2 porties in een glazen pot. Dit wordt begeleid door een smaakvolle Provençaalse rouille en een krokante toast van zuurdesem. De bisque kost ¤16 en wanneer u na de lockdown reserveert voor een lunch of diner, ontvangt u tegen inlevering van de lege glazen pot een smakelijke vergoeding.
pi_196078334
Ik liet vandaag De Stadskantien voor me koken.

Hoofd: gamba burger kerriemayo en tomatensalsa en friet met currymayo en ingelegde rode ui. En een salade van parelcouscous (voor nu teveel dus die is voor morgen). Lekker! Frietjes hadden voor mij iets minder krokant mogen zijn, maar de burger was echt ‘gamba’, helemaal prima. Mayo was lekker.
En voor afhaal zag het er prima verzorgd uit.



Toet: cheescake met caramel en.... :P
Baked cheescake is niet mijn favoriet omdat ik dat mondgevoel niet fijn vind. Maar een dikke laag caramel erop maakt veel goed.

Al in al: 8/10

Zaterdag kookt een sterrenchef voor me (en ik een beetje). Wordt vervolgd dus.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_196091030
@Cat-astrophe ziet er goed uit! En veel eetplezier morgen!
  vrijdag 6 november 2020 @ 11:24:40 #221
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_196093846
quote:
1s.gif Op donderdag 5 november 2020 18:57 schreef Cat-astrophe het volgende:

Zaterdag kookt een sterrenchef voor me (en ik een beetje). Wordt vervolgd dus.
Ben nu al benieuwd naar jouw verslag daarvan.
Wij laten een voormalige 2-sterrenchef zondag voor ons koken en bezorgen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_196122997
Vandaag lieten we Jan Marrees voor ons koken https://www.restaurantmarrees.nl/

In het voorjaar hadden we ook al eens thuis van hem geproefd. Was lekker, maar voldeed niet helemaal de (wellicht te hooggespannen) verwachtingen. Nu weer een lockdown en we konden ‘onze’ ster toch niet links laten liggen.
En wat blijkt: ook zij hebben de tijd goed benut en de thuisgerechten nóg aangenamer gemaakt! We waren prettig verrast. Alles geproefd, bordjes gedeeld.
Heldere instructies: hoofdgerechten óf in de oven of in een waterbad en klaar.

Voor:
Gepekelde zalm met vinaigrette van waterkers en Avruga kaviaar (wauw! Wat een smaakmaker!).


Gerookte runder ribeye met vinaigrette van ceasar salad. Mooie ribeye, krachtig van smaak en combineerde goed met de vinaigrette. Met speciale vermelding voor de groene halve rondjes mousse. Geen idee wat het was, mogelijk waterkers. Maar LEKKER! Heerlijk ‘groen’.
Alles was netjes aangeleverd, alleen jammer dat hier de saus niet in een puntzakje zat. Uit het potje was hij te dik om netjes neer te leggen (en ik had geen zin zelf een tuutje te maken)


Hoofd:
Stoofpotje van hert met pompoen. Gegratineerde witlof op een crème van knolselderij met gruyèrekaas.
Mooi, smakelijk stoofpotje, zonder teveel wildsmaak. Tafelgenoot ontfermde zich over de kaas, ik smulde vervolgens van mijn helft van het bijgerecht. Wat was die crème... cremig. Zijdezacht O+



Grietfilet bedekt met groene kruiden en gewelde druiven uit de oven met bospeen, fregola (pasta die lijkt op couscous) met gezouten citroenschil en champagnesaus.
Met vis maak je me altijd blij. De citroen gaf een lekker pitje, zonder vervelend aanwezig te zijn. Het gerecht zwemt in chamapagnesaus. Geen probleem, ik wist van de vorige keer nog hoe heerlijk die was :9


Hier stopte het delen van de gerechten: we bestelden beiden de twee nagerechten en een flesje limoncello. Omdat het kan *O*

Na 1:
Gepocheerde conférencepeer met een mousse van dulce de leche en walnoot
Zachte peer, zoete mousse, crunchy walnoot: dikke prima. Lag al mooi gedresseerd in het plastic bakje, maar zoiets moet toch van een porceleinen bord gegeten worden.


Na 2:
Taartje van pure chocolade met ananas en limoenblad
Chocolade: altijd goed! Lekkere diversiteit in structuurtjes met de marshmallow (met lavendel?), ananas op twee manieren (ik vermoed dat de grote stukken in een essence van limoenblad geweekt waren, want die vond ik verder nergens terug) en een chocoladetruffel. En het taartje als trots en welverdiend middelpunt.

En dus de eigengemaakte limoncello. Die nip ik tijdens het schrijven van deze post c_/

Zeker niet teleurgesteld, zou weer eten. Prijs/kwaliteit nu een stuk meer in balans dan de eerste keer.

Kosten:
126 euro
Waardering: 9/10 (omdat de ervaring in het restaurant nog completer is, er nu afwas staat en ik toch wat uitleg miste over de ingrediënten)
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zaterdag 7 november 2020 @ 20:38:26 #223
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_196123093
Woe. Dat ziet er allemaal erg lekker uit, @Cat-astrophe ^O^ :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_196123621
Dat ziet er heerlijk uit Cat.
Spoilers!
pi_196124571
Top zeg. Ziet er ook prachtig uit *O*
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 7 november 2020 @ 21:57:13 #226
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_196124621
Nom! :9
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
pi_196124954
Oh Cat, wat zie dat er heerlijk uit
We have far more in common than that which devides us..
pi_196125762
Wat goed dat je t dan nog een 2e kans hebt gegeven. Ziet er lekker uit, je omschrijvingen maken t nog lekkerder.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_196126347
Het was ook echt heerlijk. Ik wil weer bestellen :@
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_196126619
Ik weet nu al dat ik een kerstkeuze probleem heb, tot vanmiddag was het eten van Konijnenvoer, maar ik hoorde nu ook dat mijn favoriete Italiaan afhaal maaltijden heeft. Moeilijk moeilijk
We have far more in common than that which devides us..
pi_196132319
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2020 23:37 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik weet nu al dat ik een kerstkeuze probleem heb, tot vanmiddag was het eten van Konijnenvoer, maar ik hoorde nu ook dat mijn favoriete Italiaan afhaal maaltijden heeft. Moeilijk moeilijk
Kerst heeft gelukkig 2 dagen ;) ~:)
pi_196132517
quote:
0s.gif Op zondag 8 november 2020 12:04 schreef Blues het volgende:

[..]

Kerst heeft gelukkig 2 dagen ;) ~:)
Maar 1 van de dagen wil ik kaasfondue :D (en echt goedkoop zijn beide opties ook niet)
We have far more in common than that which devides us..
pi_196137607
Restaurant Concours

Vooraf oesters met 2 soorten dressing (rodewijn-vinaigrette en iets met wassabi(?)).
Daarbij een cremant van Yves Amberg uit de Elzas uit de kelder gehaald.


Daarna een amuse van rettich met kimchi


Het voorgerecht: Lauwwarme roodbaars, mousseline met wassabi, aardappelschubben en ponsu-gelei.
Daarbij een Verdicchio open getrokken die wat de rond en fruitig bleek voor dit gerecht, maar gelukkig wel goed bij het volgende gerecht paste.


Tussengerecht van aardpeerbeignet met yoghurt-dillemousse en een saus van thaise basilcum


Het hoofdgerecht van fricandeau van Bonte Bentheimer, witlof, pomme paille en een soja-karamel-jus.
Daarbij een nog open liggende flesje Franse merlot-syrah gedronken. De dag daarvoor vond ik ´m wat waterig en zuur, maar hij deed het wonderbaarlijk goed bij dit gerecht.


En het dessert van cheesecake met mandarijn en rozemarijn, witte chocolademousse en blanc manger (door al die wijn vergeten een foto te nemen voordat de eerste hap op was). De chocolademousse was naar mijn idee wat te overheersend zoet bij de rest van het dessert.
Hier een dessertwijn van Rotgipfler bij gedronken.


Het was weer eens leuk om uitgebreid te eten. Ook wel heel leuk om het echte restaurant gevoel naar huis te halen, ik had er eerst mijn twijfels bij maar nu zou ik het bijna jammer vinden als Corona weer voorbij is. Op de aardpeerbeignet die bij het bakken wat meer aandacht vroeg was het ook allemaal makkelijk op te warmen. De kwaliteit deed niet onder voor wat je in betere restaurants gewend bent, het enige minpuntje was misschien de net wat te zoete chocolademousse.

Kosten: 80 euro voor 2 personen. Plus uiteraard de open getrokken wijnen (mijn vermoeden is dat de komende week niet heel alcoholvrij wordt, gezien er nu 3 halfvolle flessen rondslingeren).
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 8 november 2020 @ 20:45:59 #234
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_196140997
We hebben vandaag laten koken en bezorgen door restaurant Olivijn uit Haarlem.
Voormalig 2-Michelinsterrenkok Menno Post is, nadat hij jarenlang bij de Bokkedoorns heeft gewerkt, voor zichzelf begonnen met dit restaurant en heeft nu, noodgedwongen, ook een afhaal- en bezorgservice.
Wij kozen het 4 gangenmenu van Menno.
We kregen het mooi in een kartonnen doos aangeleverd met een instructiefilmpje en een spotify-playlist en met daarbij nog wat extra spullen en een boekje van Les Patrons Cuisiniers.

Alle gangen waren netjes genummerd en voorzien met tips voor de bereidingswijze.

Voorgerecht:
Gegrilde Zeetong met aardappel salade, ingelegde groente en yuzu dressing.

Heerlijk! Mooie frisse salade, lekkere gegrilde stukjes zeetong en een prima yuzudressing.

Tussengerecht:
Romige Thaise gevogelte crème-soep met kokos, pompoen en gamba.

Heel erg smakelijk. Daarbij een broodje met prima roomboter.

Hoofdgerecht:

Ossenhaas met fregola, geroosterde king boleet, crumble, paarse wortel en saus met salie.

Botermalse ossenhaas en een heel erg smakelijk saliesaus.

Dessert:
Taartje met gepocheerde peer, pure chocolade, schuimpjes en vanille crème.

Alweer heel erg lekker.
Totaal, inclusief 5 euro bezorgkosten, waren we 105 euro kwijt.
Absoluut de moeite waard!

10/10

[ Bericht 1% gewijzigd door golfer op 08-11-2020 20:56:26 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_196144260
quote:
0s.gif Op zondag 8 november 2020 17:26 schreef stavromulabeta het volgende:
Restaurant Concours

Vooraf oesters met 2 soorten dressing (rodewijn-vinaigrette en iets met wassabi(?)).
Daarbij een cremant van Yves Amberg uit de Elzas uit de kelder gehaald.
[ afbeelding ]

Daarna een amuse van rettich met kimchi
[ afbeelding ]

Het voorgerecht: Lauwwarme roodbaars, mousseline met wassabi, aardappelschubben en ponsu-gelei.
Daarbij een Verdicchio open getrokken die wat de rond en fruitig bleek voor dit gerecht, maar gelukkig wel goed bij het volgende gerecht paste.
[ afbeelding ]

Tussengerecht van aardpeerbeignet met yoghurt-dillemousse en een saus van thaise basilcum
[ afbeelding ]

Het hoofdgerecht van fricandeau van Bonte Bentheimer, witlof, pomme paille en een soja-karamel-jus.
Daarbij een nog open liggende flesje Franse merlot-syrah gedronken. De dag daarvoor vond ik ´m wat waterig en zuur, maar hij deed het wonderbaarlijk goed bij dit gerecht.
[ afbeelding ]

En het dessert van cheesecake met mandarijn en rozemarijn, witte chocolademousse en blanc manger (door al die wijn vergeten een foto te nemen voordat de eerste hap op was). De chocolademousse was naar mijn idee wat te overheersend zoet bij de rest van het dessert.
Hier een dessertwijn van Rotgipfler bij gedronken.
[ afbeelding ]

Het was weer eens leuk om uitgebreid te eten. Ook wel heel leuk om het echte restaurant gevoel naar huis te halen, ik had er eerst mijn twijfels bij maar nu zou ik het bijna jammer vinden als Corona weer voorbij is. Op de aardpeerbeignet die bij het bakken wat meer aandacht vroeg was het ook allemaal makkelijk op te warmen. De kwaliteit deed niet onder voor wat je in betere restaurants gewend bent, het enige minpuntje was misschien de net wat te zoete chocolademousse.

Kosten: 80 euro voor 2 personen. Plus uiteraard de open getrokken wijnen (mijn vermoeden is dat de komende week niet heel alcoholvrij wordt, gezien er nu 3 halfvolle flessen rondslingeren).
Je hebt me overgehaald om binnenkort ook eens bij Concours te bestellen! We aten er regelmatig voor de corona-sluitingen en zijn echt fan. Toch twijfelde ik of de kwaliteit en creativiteit tot uiting kwam in het afhaalmenu.. Maar je foto's zien er fantastisch uit, leuk opgemaakt ook. Thanks voor het delen!
pi_196145882
quote:
0s.gif Op zondag 8 november 2020 23:57 schreef SausDip het volgende:

[..]

Je hebt me overgehaald om binnenkort ook eens bij Concours te bestellen! We aten er regelmatig voor de corona-sluitingen en zijn echt fan. Toch twijfelde ik of de kwaliteit en creativiteit tot uiting kwam in het afhaalmenu.. Maar je foto's zien er fantastisch uit, leuk opgemaakt ook. Thanks voor het delen!
Ja, grappig is dat. Ik had er ook heel lang twijfels over maar ik ben nu helemaal om. Gelijk voor volgend weekend bij Simple besteld, eens kijken hoe die het doen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_196147315
Lekkere posts weer :9
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  maandag 9 november 2020 @ 11:31:17 #238
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_196148437
quote:
0s.gif Op zondag 8 november 2020 17:26 schreef stavromulabeta het volgende:
Restaurant Concours

Vooraf oesters met 2 soorten dressing (rodewijn-vinaigrette en iets met wassabi(?)).
Daarbij een cremant van Yves Amberg uit de Elzas uit de kelder gehaald.
[ afbeelding ]

Daarna een amuse van rettich met kimchi
[ afbeelding ]

Het voorgerecht: Lauwwarme roodbaars, mousseline met wassabi, aardappelschubben en ponsu-gelei.
Daarbij een Verdicchio open getrokken die wat de rond en fruitig bleek voor dit gerecht, maar gelukkig wel goed bij het volgende gerecht paste.
[ afbeelding ]

Tussengerecht van aardpeerbeignet met yoghurt-dillemousse en een saus van thaise basilcum
[ afbeelding ]

Het hoofdgerecht van fricandeau van Bonte Bentheimer, witlof, pomme paille en een soja-karamel-jus.
Daarbij een nog open liggende flesje Franse merlot-syrah gedronken. De dag daarvoor vond ik ´m wat waterig en zuur, maar hij deed het wonderbaarlijk goed bij dit gerecht.
[ afbeelding ]

En het dessert van cheesecake met mandarijn en rozemarijn, witte chocolademousse en blanc manger (door al die wijn vergeten een foto te nemen voordat de eerste hap op was). De chocolademousse was naar mijn idee wat te overheersend zoet bij de rest van het dessert.
Hier een dessertwijn van Rotgipfler bij gedronken.
[ afbeelding ]

Het was weer eens leuk om uitgebreid te eten. Ook wel heel leuk om het echte restaurant gevoel naar huis te halen, ik had er eerst mijn twijfels bij maar nu zou ik het bijna jammer vinden als Corona weer voorbij is. Op de aardpeerbeignet die bij het bakken wat meer aandacht vroeg was het ook allemaal makkelijk op te warmen. De kwaliteit deed niet onder voor wat je in betere restaurants gewend bent, het enige minpuntje was misschien de net wat te zoete chocolademousse.

Kosten: 80 euro voor 2 personen. Plus uiteraard de open getrokken wijnen (mijn vermoeden is dat de komende week niet heel alcoholvrij wordt, gezien er nu 3 halfvolle flessen rondslingeren).
Dit ziet er goed uit! :9
En wat een nette prijs!
pi_196148982
Wauw, wat een mooie menu's!
  zaterdag 14 november 2020 @ 22:06:57 #240
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_196245330
Workshop van Librije via zoom net achter de rug.
Tempo zat er goed in, viel mij alles mee. Had verwacht dat je veel moest wachten op andere slome deelnemers. Wij konden het prima bijhouden gelukkig.
Maar ik had wel verwacht dat je de gerechten meer zelf moest maken en dat was toch niet echt het geval.

Voorgerecht:

Garnalen cocktail in gepofte ui. Heerlijke twist op een klassieker.

Hoofd:

Geweldige eend O+ die lak erop O+

Na:

Losgeslagen appeltaart. Een klassieker van Librije. Top smaken. En leuke details in de eetbare kaneel, vanille en steranijs.

Er zat ook wijn bij, helaas zelf geen liefhebber dus daardoor voor mij de prijs niet helemaal waard. Maar vriendje vond de wijnen erg lekker en vond het de prijs zeker waard zo.

Dikke 9 voor het eten.
  zaterdag 14 november 2020 @ 22:17:47 #241
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_196245525
^O^
Zag je iedereen ook zelf koken of was het meer kijken naar de instructie en het dan ongezien namaken?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 14 november 2020 @ 22:22:12 #242
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_196245603
quote:
14s.gif Op zaterdag 14 november 2020 22:17 schreef golfer het volgende:
^O^
Zag je iedereen ook zelf koken of was het meer kijken naar de instructie en het dan ongezien namaken?
Je zag de anderen niet. Je kon vragen stellen via de chat en je kon als je wilde foto sturen als het klaar was. Maar daar deden ze verder niks mee. Dus was wat dat betreft vrij eenzijdig maar er deden schijnbaar 200 mensen mee dus kan dan ook niet anders.
  zaterdag 14 november 2020 @ 22:31:04 #243
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_196245762
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 november 2020 22:22 schreef gcjoel het volgende:

Je zag de anderen niet. Je kon vragen stellen via de chat en je kon als je wilde foto sturen als het klaar was. Maar daar deden ze verder niks mee. Dus was wat dat betreft vrij eenzijdig maar er deden schijnbaar 200 mensen mee dus kan dan ook niet anders.
Ah, oké.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_196251177
Wat was precies het workshop gedeelte? Of was dat vooral opwarmen en de bordjes opmaken?
pi_196254238
Gisteren eens Simple uitgeprobeert. Als het gaat om kanshebbers om ooit weer een ster naar Utrecht te halen, wordt deze meestal samen met Karel V genoemd. Omdat het bij een hotel zit is het restaurant voor gasten open, maar ze hebben dus ook thuis-maaltijden.


Het zat verpakt in een mooie grote doos. Niet heel erg fietsvriendelijk maar wel met een keurig verzorgd boekje erbij.


Het menu


Het eerste gerecht: Noordzeekrab met mango en groene curry-schuim. Bijna klaar: alleen het schuim hoefde nog opgeklopt te worden. Dat bleek wel een redelijke uitdaging te zijn: Een gemiddelde keukengarde is veel te groot voor de meegeleverde hoeveelheid saus. Dus uiteindelijke maar half opgeschuimd erover heen geschept. Esthetisch wat minder maar wel heel erg lekker.


Het meegeleverde brood met yuzu-boter en basilicumolie


Het tussengerecht: Gerookte paling, knolselderij met een eitje, aardappelmousseline en gerookte palingsaus. Heel erg lekker dit. Vooral ook de saus. Wat wat minder was, waren de instructies "warm het voorgegaarde ei 5 minuten in lauwwarm water op. Tik het daarna open." Bij het open tikken bleek dat hele voorgegaarde ei nog compleet vloeibaar. Tja. Gelukkig lagen er nog een eieren in de koelkast :N


De varkensbuik met spitskool- en zuurkoolrouleaux, gepofte rijst en ansjovis met een speksaus. Erg verrassende combinatie, die zilte varkensbuik met nog ziltere ansjovis, dat ga ik zelf ook eens proberen. Dat zelfde geldt voor de rouleaux (of rouleauxen of rouleauxs?). En die speksaus was goddelijk.


En het dessert, gecombineerd met de meegeleverde friandises. Foutje van mijn kant: "leg de chocolademouse op de crumble." Oeps, dat was de boterkoek ;)

Kosten 79,90 voor 2 personen.

Allemaal heel erg lekker en zowel de doos als het boekje zagen er heel erg verzorgd uit. Alleen was de praktische uitvoering wat minder goed doordacht, af en toe had ik het gevoel dat ik een IKEA-kast aan het in elkaar zetten was: Bieslook? Welke bieslook, heb jij ergens bieslook gezien? Die zwarte saus, waar hoort die bij? Geen idee. Nou ja, iets met soja, laten we hem maar bij de krab doen. En dan dat vloeibare eitje dat voorgegaard had moeten zijn. Dat kan gewoon beter.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 15 november 2020 @ 14:08:22 #246
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_196255416
Het was waarschijnlijk zo'n modieus 64 graden eitje. Die zijn wel (lang en langzaam) gegaard maar nog zacht en drillerig. :r
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_196255622
quote:
11s.gif Op zondag 15 november 2020 14:08 schreef golfer het volgende:
Het was waarschijnlijk zo'n modieus 64 graden eitje. Die zijn wel (lang en langzaam) gegaard maar nog zacht en drillerig. :r
Dat zou ook nog kunnen, het was wel handig geweest als ze dat dan in de instructies hadden aangegeven. Hoe dan ook, ik was best blij met mijn zachtgekookte eitje:)
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 15 november 2020 @ 16:27:31 #248
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_196257403
quote:
0s.gif Op zondag 15 november 2020 10:57 schreef Myraela het volgende:
Wat was precies het workshop gedeelte? Of was dat vooral opwarmen en de bordjes opmaken?
Daar kwam het wel op neer. Je moest wel wat dingen afmaken. Maar ik had we verwacht dat je echt zelf gerechten ging maken.
pi_196275877
Vandaag Japanse curry ‘Okura stijl’

Curry met beef, gestoomde rijst en groenten in het zuur.

https://www.okura.nl/nl/okura-at-home/

Was heerlijk! Vlees had ik wat dunner gesneden verwacht. Dat was het enige minpuntje.
  maandag 16 november 2020 @ 20:43:41 #250
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_196276813
quote:
1s.gif Op maandag 16 november 2020 19:47 schreef potjecreme het volgende:
Vandaag Japanse curry ‘Okura stijl’

Curry met beef, gestoomde rijst en groenten in het zuur.

https://www.okura.nl/nl/okura-at-home/

Was heerlijk! Vlees had ik wat dunner gesneden verwacht. Dat was het enige minpuntje.
Heb je er ook foto's van?
Wat was je kwijt?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')