abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 7 november 2020 @ 21:57:13 #226
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_196124621
Nom! :9
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
pi_196124954
Oh Cat, wat zie dat er heerlijk uit
We have far more in common than that which devides us..
pi_196125762
Wat goed dat je t dan nog een 2e kans hebt gegeven. Ziet er lekker uit, je omschrijvingen maken t nog lekkerder.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_196126347
Het was ook echt heerlijk. Ik wil weer bestellen :@
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_196126619
Ik weet nu al dat ik een kerstkeuze probleem heb, tot vanmiddag was het eten van Konijnenvoer, maar ik hoorde nu ook dat mijn favoriete Italiaan afhaal maaltijden heeft. Moeilijk moeilijk
We have far more in common than that which devides us..
pi_196132319
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2020 23:37 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik weet nu al dat ik een kerstkeuze probleem heb, tot vanmiddag was het eten van Konijnenvoer, maar ik hoorde nu ook dat mijn favoriete Italiaan afhaal maaltijden heeft. Moeilijk moeilijk
Kerst heeft gelukkig 2 dagen ;) ~:)
pi_196132517
quote:
0s.gif Op zondag 8 november 2020 12:04 schreef Blues het volgende:

[..]

Kerst heeft gelukkig 2 dagen ;) ~:)
Maar 1 van de dagen wil ik kaasfondue :D (en echt goedkoop zijn beide opties ook niet)
We have far more in common than that which devides us..
pi_196137607
Restaurant Concours

Vooraf oesters met 2 soorten dressing (rodewijn-vinaigrette en iets met wassabi(?)).
Daarbij een cremant van Yves Amberg uit de Elzas uit de kelder gehaald.


Daarna een amuse van rettich met kimchi


Het voorgerecht: Lauwwarme roodbaars, mousseline met wassabi, aardappelschubben en ponsu-gelei.
Daarbij een Verdicchio open getrokken die wat de rond en fruitig bleek voor dit gerecht, maar gelukkig wel goed bij het volgende gerecht paste.


Tussengerecht van aardpeerbeignet met yoghurt-dillemousse en een saus van thaise basilcum


Het hoofdgerecht van fricandeau van Bonte Bentheimer, witlof, pomme paille en een soja-karamel-jus.
Daarbij een nog open liggende flesje Franse merlot-syrah gedronken. De dag daarvoor vond ik ´m wat waterig en zuur, maar hij deed het wonderbaarlijk goed bij dit gerecht.


En het dessert van cheesecake met mandarijn en rozemarijn, witte chocolademousse en blanc manger (door al die wijn vergeten een foto te nemen voordat de eerste hap op was). De chocolademousse was naar mijn idee wat te overheersend zoet bij de rest van het dessert.
Hier een dessertwijn van Rotgipfler bij gedronken.


Het was weer eens leuk om uitgebreid te eten. Ook wel heel leuk om het echte restaurant gevoel naar huis te halen, ik had er eerst mijn twijfels bij maar nu zou ik het bijna jammer vinden als Corona weer voorbij is. Op de aardpeerbeignet die bij het bakken wat meer aandacht vroeg was het ook allemaal makkelijk op te warmen. De kwaliteit deed niet onder voor wat je in betere restaurants gewend bent, het enige minpuntje was misschien de net wat te zoete chocolademousse.

Kosten: 80 euro voor 2 personen. Plus uiteraard de open getrokken wijnen (mijn vermoeden is dat de komende week niet heel alcoholvrij wordt, gezien er nu 3 halfvolle flessen rondslingeren).
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 8 november 2020 @ 20:45:59 #234
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_196140997
We hebben vandaag laten koken en bezorgen door restaurant Olivijn uit Haarlem.
Voormalig 2-Michelinsterrenkok Menno Post is, nadat hij jarenlang bij de Bokkedoorns heeft gewerkt, voor zichzelf begonnen met dit restaurant en heeft nu, noodgedwongen, ook een afhaal- en bezorgservice.
Wij kozen het 4 gangenmenu van Menno.
We kregen het mooi in een kartonnen doos aangeleverd met een instructiefilmpje en een spotify-playlist en met daarbij nog wat extra spullen en een boekje van Les Patrons Cuisiniers.

Alle gangen waren netjes genummerd en voorzien met tips voor de bereidingswijze.

Voorgerecht:
Gegrilde Zeetong met aardappel salade, ingelegde groente en yuzu dressing.

Heerlijk! Mooie frisse salade, lekkere gegrilde stukjes zeetong en een prima yuzudressing.

Tussengerecht:
Romige Thaise gevogelte crème-soep met kokos, pompoen en gamba.

Heel erg smakelijk. Daarbij een broodje met prima roomboter.

Hoofdgerecht:

Ossenhaas met fregola, geroosterde king boleet, crumble, paarse wortel en saus met salie.

Botermalse ossenhaas en een heel erg smakelijk saliesaus.

Dessert:
Taartje met gepocheerde peer, pure chocolade, schuimpjes en vanille crème.

Alweer heel erg lekker.
Totaal, inclusief 5 euro bezorgkosten, waren we 105 euro kwijt.
Absoluut de moeite waard!

10/10

[ Bericht 1% gewijzigd door golfer op 08-11-2020 20:56:26 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_196144260
quote:
0s.gif Op zondag 8 november 2020 17:26 schreef stavromulabeta het volgende:
Restaurant Concours

Vooraf oesters met 2 soorten dressing (rodewijn-vinaigrette en iets met wassabi(?)).
Daarbij een cremant van Yves Amberg uit de Elzas uit de kelder gehaald.
[ afbeelding ]

Daarna een amuse van rettich met kimchi
[ afbeelding ]

Het voorgerecht: Lauwwarme roodbaars, mousseline met wassabi, aardappelschubben en ponsu-gelei.
Daarbij een Verdicchio open getrokken die wat de rond en fruitig bleek voor dit gerecht, maar gelukkig wel goed bij het volgende gerecht paste.
[ afbeelding ]

Tussengerecht van aardpeerbeignet met yoghurt-dillemousse en een saus van thaise basilcum
[ afbeelding ]

Het hoofdgerecht van fricandeau van Bonte Bentheimer, witlof, pomme paille en een soja-karamel-jus.
Daarbij een nog open liggende flesje Franse merlot-syrah gedronken. De dag daarvoor vond ik ´m wat waterig en zuur, maar hij deed het wonderbaarlijk goed bij dit gerecht.
[ afbeelding ]

En het dessert van cheesecake met mandarijn en rozemarijn, witte chocolademousse en blanc manger (door al die wijn vergeten een foto te nemen voordat de eerste hap op was). De chocolademousse was naar mijn idee wat te overheersend zoet bij de rest van het dessert.
Hier een dessertwijn van Rotgipfler bij gedronken.
[ afbeelding ]

Het was weer eens leuk om uitgebreid te eten. Ook wel heel leuk om het echte restaurant gevoel naar huis te halen, ik had er eerst mijn twijfels bij maar nu zou ik het bijna jammer vinden als Corona weer voorbij is. Op de aardpeerbeignet die bij het bakken wat meer aandacht vroeg was het ook allemaal makkelijk op te warmen. De kwaliteit deed niet onder voor wat je in betere restaurants gewend bent, het enige minpuntje was misschien de net wat te zoete chocolademousse.

Kosten: 80 euro voor 2 personen. Plus uiteraard de open getrokken wijnen (mijn vermoeden is dat de komende week niet heel alcoholvrij wordt, gezien er nu 3 halfvolle flessen rondslingeren).
Je hebt me overgehaald om binnenkort ook eens bij Concours te bestellen! We aten er regelmatig voor de corona-sluitingen en zijn echt fan. Toch twijfelde ik of de kwaliteit en creativiteit tot uiting kwam in het afhaalmenu.. Maar je foto's zien er fantastisch uit, leuk opgemaakt ook. Thanks voor het delen!
pi_196145882
quote:
0s.gif Op zondag 8 november 2020 23:57 schreef SausDip het volgende:

[..]

Je hebt me overgehaald om binnenkort ook eens bij Concours te bestellen! We aten er regelmatig voor de corona-sluitingen en zijn echt fan. Toch twijfelde ik of de kwaliteit en creativiteit tot uiting kwam in het afhaalmenu.. Maar je foto's zien er fantastisch uit, leuk opgemaakt ook. Thanks voor het delen!
Ja, grappig is dat. Ik had er ook heel lang twijfels over maar ik ben nu helemaal om. Gelijk voor volgend weekend bij Simple besteld, eens kijken hoe die het doen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_196147315
Lekkere posts weer :9
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  maandag 9 november 2020 @ 11:31:17 #238
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_196148437
quote:
0s.gif Op zondag 8 november 2020 17:26 schreef stavromulabeta het volgende:
Restaurant Concours

Vooraf oesters met 2 soorten dressing (rodewijn-vinaigrette en iets met wassabi(?)).
Daarbij een cremant van Yves Amberg uit de Elzas uit de kelder gehaald.
[ afbeelding ]

Daarna een amuse van rettich met kimchi
[ afbeelding ]

Het voorgerecht: Lauwwarme roodbaars, mousseline met wassabi, aardappelschubben en ponsu-gelei.
Daarbij een Verdicchio open getrokken die wat de rond en fruitig bleek voor dit gerecht, maar gelukkig wel goed bij het volgende gerecht paste.
[ afbeelding ]

Tussengerecht van aardpeerbeignet met yoghurt-dillemousse en een saus van thaise basilcum
[ afbeelding ]

Het hoofdgerecht van fricandeau van Bonte Bentheimer, witlof, pomme paille en een soja-karamel-jus.
Daarbij een nog open liggende flesje Franse merlot-syrah gedronken. De dag daarvoor vond ik ´m wat waterig en zuur, maar hij deed het wonderbaarlijk goed bij dit gerecht.
[ afbeelding ]

En het dessert van cheesecake met mandarijn en rozemarijn, witte chocolademousse en blanc manger (door al die wijn vergeten een foto te nemen voordat de eerste hap op was). De chocolademousse was naar mijn idee wat te overheersend zoet bij de rest van het dessert.
Hier een dessertwijn van Rotgipfler bij gedronken.
[ afbeelding ]

Het was weer eens leuk om uitgebreid te eten. Ook wel heel leuk om het echte restaurant gevoel naar huis te halen, ik had er eerst mijn twijfels bij maar nu zou ik het bijna jammer vinden als Corona weer voorbij is. Op de aardpeerbeignet die bij het bakken wat meer aandacht vroeg was het ook allemaal makkelijk op te warmen. De kwaliteit deed niet onder voor wat je in betere restaurants gewend bent, het enige minpuntje was misschien de net wat te zoete chocolademousse.

Kosten: 80 euro voor 2 personen. Plus uiteraard de open getrokken wijnen (mijn vermoeden is dat de komende week niet heel alcoholvrij wordt, gezien er nu 3 halfvolle flessen rondslingeren).
Dit ziet er goed uit! :9
En wat een nette prijs!
pi_196148982
Wauw, wat een mooie menu's!
  zaterdag 14 november 2020 @ 22:06:57 #240
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_196245330
Workshop van Librije via zoom net achter de rug.
Tempo zat er goed in, viel mij alles mee. Had verwacht dat je veel moest wachten op andere slome deelnemers. Wij konden het prima bijhouden gelukkig.
Maar ik had wel verwacht dat je de gerechten meer zelf moest maken en dat was toch niet echt het geval.

Voorgerecht:

Garnalen cocktail in gepofte ui. Heerlijke twist op een klassieker.

Hoofd:

Geweldige eend O+ die lak erop O+

Na:

Losgeslagen appeltaart. Een klassieker van Librije. Top smaken. En leuke details in de eetbare kaneel, vanille en steranijs.

Er zat ook wijn bij, helaas zelf geen liefhebber dus daardoor voor mij de prijs niet helemaal waard. Maar vriendje vond de wijnen erg lekker en vond het de prijs zeker waard zo.

Dikke 9 voor het eten.
  zaterdag 14 november 2020 @ 22:17:47 #241
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_196245525
^O^
Zag je iedereen ook zelf koken of was het meer kijken naar de instructie en het dan ongezien namaken?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 14 november 2020 @ 22:22:12 #242
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_196245603
quote:
14s.gif Op zaterdag 14 november 2020 22:17 schreef golfer het volgende:
^O^
Zag je iedereen ook zelf koken of was het meer kijken naar de instructie en het dan ongezien namaken?
Je zag de anderen niet. Je kon vragen stellen via de chat en je kon als je wilde foto sturen als het klaar was. Maar daar deden ze verder niks mee. Dus was wat dat betreft vrij eenzijdig maar er deden schijnbaar 200 mensen mee dus kan dan ook niet anders.
  zaterdag 14 november 2020 @ 22:31:04 #243
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_196245762
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 november 2020 22:22 schreef gcjoel het volgende:

Je zag de anderen niet. Je kon vragen stellen via de chat en je kon als je wilde foto sturen als het klaar was. Maar daar deden ze verder niks mee. Dus was wat dat betreft vrij eenzijdig maar er deden schijnbaar 200 mensen mee dus kan dan ook niet anders.
Ah, oké.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_196251177
Wat was precies het workshop gedeelte? Of was dat vooral opwarmen en de bordjes opmaken?
pi_196254238
Gisteren eens Simple uitgeprobeert. Als het gaat om kanshebbers om ooit weer een ster naar Utrecht te halen, wordt deze meestal samen met Karel V genoemd. Omdat het bij een hotel zit is het restaurant voor gasten open, maar ze hebben dus ook thuis-maaltijden.


Het zat verpakt in een mooie grote doos. Niet heel erg fietsvriendelijk maar wel met een keurig verzorgd boekje erbij.


Het menu


Het eerste gerecht: Noordzeekrab met mango en groene curry-schuim. Bijna klaar: alleen het schuim hoefde nog opgeklopt te worden. Dat bleek wel een redelijke uitdaging te zijn: Een gemiddelde keukengarde is veel te groot voor de meegeleverde hoeveelheid saus. Dus uiteindelijke maar half opgeschuimd erover heen geschept. Esthetisch wat minder maar wel heel erg lekker.


Het meegeleverde brood met yuzu-boter en basilicumolie


Het tussengerecht: Gerookte paling, knolselderij met een eitje, aardappelmousseline en gerookte palingsaus. Heel erg lekker dit. Vooral ook de saus. Wat wat minder was, waren de instructies "warm het voorgegaarde ei 5 minuten in lauwwarm water op. Tik het daarna open." Bij het open tikken bleek dat hele voorgegaarde ei nog compleet vloeibaar. Tja. Gelukkig lagen er nog een eieren in de koelkast :N


De varkensbuik met spitskool- en zuurkoolrouleaux, gepofte rijst en ansjovis met een speksaus. Erg verrassende combinatie, die zilte varkensbuik met nog ziltere ansjovis, dat ga ik zelf ook eens proberen. Dat zelfde geldt voor de rouleaux (of rouleauxen of rouleauxs?). En die speksaus was goddelijk.


En het dessert, gecombineerd met de meegeleverde friandises. Foutje van mijn kant: "leg de chocolademouse op de crumble." Oeps, dat was de boterkoek ;)

Kosten 79,90 voor 2 personen.

Allemaal heel erg lekker en zowel de doos als het boekje zagen er heel erg verzorgd uit. Alleen was de praktische uitvoering wat minder goed doordacht, af en toe had ik het gevoel dat ik een IKEA-kast aan het in elkaar zetten was: Bieslook? Welke bieslook, heb jij ergens bieslook gezien? Die zwarte saus, waar hoort die bij? Geen idee. Nou ja, iets met soja, laten we hem maar bij de krab doen. En dan dat vloeibare eitje dat voorgegaard had moeten zijn. Dat kan gewoon beter.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 15 november 2020 @ 14:08:22 #246
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_196255416
Het was waarschijnlijk zo'n modieus 64 graden eitje. Die zijn wel (lang en langzaam) gegaard maar nog zacht en drillerig. :r
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_196255622
quote:
11s.gif Op zondag 15 november 2020 14:08 schreef golfer het volgende:
Het was waarschijnlijk zo'n modieus 64 graden eitje. Die zijn wel (lang en langzaam) gegaard maar nog zacht en drillerig. :r
Dat zou ook nog kunnen, het was wel handig geweest als ze dat dan in de instructies hadden aangegeven. Hoe dan ook, ik was best blij met mijn zachtgekookte eitje:)
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 15 november 2020 @ 16:27:31 #248
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_196257403
quote:
0s.gif Op zondag 15 november 2020 10:57 schreef Myraela het volgende:
Wat was precies het workshop gedeelte? Of was dat vooral opwarmen en de bordjes opmaken?
Daar kwam het wel op neer. Je moest wel wat dingen afmaken. Maar ik had we verwacht dat je echt zelf gerechten ging maken.
pi_196275877
Vandaag Japanse curry ‘Okura stijl’

Curry met beef, gestoomde rijst en groenten in het zuur.

https://www.okura.nl/nl/okura-at-home/

Was heerlijk! Vlees had ik wat dunner gesneden verwacht. Dat was het enige minpuntje.
  maandag 16 november 2020 @ 20:43:41 #250
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_196276813
quote:
1s.gif Op maandag 16 november 2020 19:47 schreef potjecreme het volgende:
Vandaag Japanse curry ‘Okura stijl’

Curry met beef, gestoomde rijst en groenten in het zuur.

https://www.okura.nl/nl/okura-at-home/

Was heerlijk! Vlees had ik wat dunner gesneden verwacht. Dat was het enige minpuntje.
Heb je er ook foto's van?
Wat was je kwijt?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')